Колко сюрреализъм може да понесе политиката

Александрина Пендачанска

© Mat Hennek

Александрина Пендачанска"Дневник" предлага на читателите си през следващите седмици една постизборна поредица за САЩ от оперната певица Александрина Пендачанска. Тя, освен с успехите си на сцената, е известна със силната си гражданска позиция и интерес към случващото се в България и по света. След множеството ѝ пътувания в САЩ, където живее през 2002 г., се заражда и по-сериозният ѝ интерес към американската политика.


Като цитира авторитетни и достоверни източници, г-жа Пендачанска дава контрапункт на надигащата се пропаганда от лагера на действащия президент. И тъй като отношенията на Доналд Тръмп с Русия са една от най-големите интриги по време на неговото управление, поредицата започва точно с това - проследяване на руската му връзка още преди падането на Желязната завеса. Втория епизод от поредицата четете следващия понеделник.


На 7 ноември рано сутринта президентът Тръмп обяви в туитър "голяма пресконференция" в Хотел Four Seasons във Филаделфия - един от най-скъпите хотели в света. По-късно този туит беше изтрит и в 9.45ч Тръмп написа нов: "Голяма пресконференция във Филаделфия Four Season Total Landscaping - 11.30ч". Това е място, което носи името на прочутия хотел, но всъщност е фирма за озеленяване.
Предизборният му щаб не уточни дали става въпрос за недоразумение. Така или иначе, юристите на Тръмп, водени от личния му адвокат Руди Джулиани и многобройните журналисти се събраха на един паркинг в крайната индустриална зона на Филаделфия пред озеленителната фирма. До нея се намират крематориумът на Делауер Валей и секс шопът Fantasy Island.


Случката е завършек на едно президентство, което започна с анонсиране на кампанията на Тръмп от стъпалата на златния ескалатор на Trump Tower на 16-ти юни 2015 г., а приключи на паркинга до крематориума и секс шопа. На този финал биха завидели дори сценаристите на филма "Борат", в който Руди Джулиани е ключов герой. Животът отново се оказа по-оригинален автор и от най-провокативните холивудски сценаристи.


Защо тази сюрреалистична сцена ме провокира да започна да пиша?


Защото след многобройните ми пътувания в САЩ и буквално стотиците безсънни нощи, които прекарах през последните 5 години в опит да разбера какво и защо се случва в Америка, натрупах огромна информация, която, за жалост, не е достигнала в пълнота до българската публика.


Ще се опитам да я предам така, както я прочетох аз, без претенцията за обективност - да, винаги съм изпитвала нетърпимост към всяка заплаха и проява на авторитаризъм, диктатура, национализъм и фашизъм. А в последните четири години преживяхме време, в което заплахата идваше не от другаде, а от "Земята на свободните и Дома на смелите".


Именно във Филаделфия през 1776 г. Томас Джеферсън написва: "Според нас следните истини се разбират от само себе си: всички човеци са създадени равни и техният Създател ги е дарил с определени неотменими права, сред които са животът, свободата и стремежът към щастие. За осигуряването на тези права сред човеците започва да действа управление, което черпи справедливите си правомощия от съгласието на управляваните. Винаги, когато една форма на управление стане разрушителна за споменатите цели, право на човеците е да я променят или да я забранят, и да създадат ново управление, полагайки неговите основи върху такива принципи, които според тях в най-голяма степен ще повлияят върху тяхната безопасност и тяхното щастие."


За доброто на Съединените щати, но също и на цялото човечество, тези истини трябваше да бъдат препотвърдени.


Това се случи на 3 ноември с избора на 46-тия американски президент Джо Байдън, когато решаващият глас дойде именно от Филаделфия, а посланията на Доналд Тръмп и Руди Джулиани така си и останаха на онзи паркинг в покрайнините на града.


Началото


Истински се изумих, прочитайки историята на дългогодишните връзки на Тръмп със съветските и впоследствие руски власти, датиращи още от 1986 г. В книгата на Люк Хардинг Collusion, както и в многобройни публикации в американската преса има подробна информация за тях.


Като роден и израснал в комунистическа страна човек, с определена представа за това как функционираше системата, не се изненадах, че милионерът Тръмп е представлявал интерес за чешките служби, след като се оженва за чехкинята Ивана Зелничкова през 1977 г.


Милионерът Тръмп е представлявал интерес за чешките служби, след като се оженва за чехкинята Ивана Зелничкова през 1977 г.

© Associated Press

Милионерът Тръмп е представлявал интерес за чешките служби, след като се оженва за чехкинята Ивана Зелничкова през 1977 г.


Според разсекретени през 2016 документи на чешките служби, Ивана Зелничкова Тръмп и съпругът й Доналд са били следени от агенти с псевдоними Ал Джазра и Любош. Фактът, че чешките, както и всички комунистическия служби са споделяли информация и са сътрудничели с КГБ, е добре известен.


Не се изненадах и от секретните меморандуми на тогавашния заместник председател на КГБ Владимир Крючков от 1984 г., публикувани в книгата "Инструкциите на другаря Крючков: строго секретни досиета от задгранични операции на КГБ 1975 - 1985" на бившия съветски агент Олег Гордиевски и историка Кристофър Андрю. Отчитайки незадоволителен напредък във вербуването на проминентни западни фигури, Крючков дава ясни указания до всички ръководители на задграничните си служби в меморандуми, които е следвало да бъдат унищожени. Сред тях е и разпространеният въпросник от 1985 г., където след име, професия, семеен и финансов статус, следва и това: дали обектът има потенциал да придобие политическа власт - да заеме длъжност на премиер или президент, както и дали сред личните му характеристики са гордост, арогантност, егоизъм, амбиция, суета.


Особено внимание се отделя на компрометираща информация, включително незаконни действия, зависимости от дрога и хазарт, финансови затруднения, заеми, интриги, спекулации, подкупи в стремеж към забогатяване и всякаква друга информация, злепоставяща обекта пред държавните органи и обществото, като се акцентира върху сексуалните и интимни отношения - всичко това, което познаваме под името "компромат", или компрометиращи материали, използвани за изнудване и принуда. Като друг, ефективен прийом за привличане на сътрудници от бизнес средите, са предложения за изгодни финансови и търговски сделки, с обещание за много пари. Дотук - нищо ново. Изненадах се обаче от лекотата, с която се осъществяват първите контакти на съветските власти с Тръмп.


Годината е 1986


Юри Дубинин пристига в Ню Йорк през март 1986г, като постоянен представител на СССР в ООН. По това време в мисията работи и дъщеря му Наталия. Пред вестник Комсомолская правда тя разказва за първата среща на баща си с Тръмп в Trump Tower. "Първото нещо, което видях в този град, е вашата кула!", казва Дубинин, а тя продължава: "Тръмп веднага се разтопи. Той е емоционален човек, импулсивен. Нуждае се от признание. И когато го получи, му харесва. Посещението на баща ми му въздейства като мед на пчела".


По думите на Дубинина баща ѝ, който е опитен дипломат, е целял да привлече Тръмп. Няколко седмици след това Дубинин е назначен за посланик на СССР във Вашингтон. Следващата им среща е шест месеца по-късно по време на официален обяд, организиран от Леонард Лаудер, на който двамата седят един до друг. Там възниква идеята и първата покана Тръмп да посети Москва.


В книгата си "Изкуството на сделката" самият Тръмп описва разговора им: "Едно доведе до друго, и ето че заговорихме за строеж на голям, луксозен хотел срещу Кремъл, в партньорство със съветското правителство".


По-нататък в книгата си Тръмп разказва: "През януари 1987 получих писмо от Юри Дубинин, съветският посланик в САЩ, което започва така: "Удоволствие е за мен да ви потвърдя добри новини от Москва". И продължава с това, че водещата съветска агенция за международен туризъм, Госкоминтурист, е проявила интерес към осъществяване на джойнт венчър за построяване и управление на хотел в Москва".


Първото от неколкократните пътувания на Тръмп и членове на семейството му до Русия започва на 4 юли 1987 г., когато, придружен от Ивана, пристига в Москва. Настанени са в апартамента на Ленин в хотел Национал. В "Изкуството на сделката" Тръмп описва първото си посещение в СССР като "изключително преживяване". "Бях впечатлен от амбицията на съветските власти да осъществим сделка". При завръщането си от това пътуване в Москва Тръмп за първи път споделя политическите си амбиции и възможността някога да се кандидатира за президент на САЩ.


Разбира се, това не е краят на историята, защото нито една истинска история не завършва само с планове и намерения. Продължението оставям за следващия път.


Втория епизод от поредицата четете следващия понеделник.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (162)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1175 Неутрално

  Тази от КОЕ "управление" е ???

 2. 2 Профил на ivpetr
  ivpetr
  Рейтинг: 439 Неутрално

  Може би трябва да из4акате официалното сертифициране на изборните резултати преди да пишете подобни неща.

 3. 3 Профил на jlb02632781
  jlb02632781
  Рейтинг: 389 Неутрално

  Е как от кое-сдс, сдс, сдс... Ако помните кво беше това.

 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 6. 6 Профил на онтамнебыл-любовалсявагнера
  онтамнебыл-любовалсявагнера
  Рейтинг: 370 Неутрално

  Поздравления за Александрина Пендачанска!
  Напълно споделям нейната позиция и мотивировка. Очаквам в недалечно бъдеще Путин да покаже за пореден път как се отнася с провалилите се агенти. Преди компроматите на Кремъл обаче независим американски съд ще е доказал ролята на Тръмп като руски агент.

 7. 7 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 432 Весело

  Пффф... не мое се качи на малкия пръст на Шиф или Пелоси... Добре, че те не пеят...

 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 12. 12 Профил на jlb02632781
  jlb02632781
  Рейтинг: 389 Неутрално

  Сюрреализъм е певци да творят политико-шпионски есета. Както и футболисти, де. А най-любимото ми е-живеят в... САЩ, Франция, Барселона... и с жив интерес следят ставащото в България. Как го следят, през Блиц и пик ли? Бемти интересо, дето го пробуждат свободното време от затварянето на оперите и липсата на хонорари.

 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 14. 14 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 1225 Любопитно

  До коментар [#1] от "442":

  Не е ли от твоето?

 15. 15 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 432 Весело

  Сюрреализъм е певци да творят политико-шпионски есета. Както и футболисти, де. А най-любимото ми е-живеят в... САЩ, Франция, Барселона... и с жив интерес следят ставащото в България. Как го следят, през Блиц и пик ли? Бемти интересо, дето го пробуждат свободното време от затварянето на оперите и липсата на хонорари.
  —цитат от коментар 12 на jlb02632781


  Ти сега... Във Виена полезните идиоти посрещаха лекарите и инженерите с плюшени мечета...

 16. 16
  Дария Колев
  Рейтинг: 2926 Весело

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 21. 21 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3761 Неутрално

  “...завършек на едно президентство, което започна с анонсиране на кампанията на Тръмп от стъпалата на златния ескалатор на Trump Tower на 16-ти юни 2015 г., а приключи на паркинга до крематориума и секс шопа.”

  Хахаха, Александрина направо го е изтрила тоя sore loser.

  В историята на Америка не е имало по-абсурден, карикатурен, негоден за нищо и в крайна сметка ТОТАЛНО провален президент.

  Хубавото е, че скоро от проблем на света ще стане проблем на прокуратурата и затворните надзиратели.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 23. 23 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3761 Неутрално

  До коментар [#1] от "442":

  “Тази от КОЕ "управление" е ???”

  Александрина Пендачанска е част от световния артистичен елит, мегазвезда, дъщеря на Валери Попова и внучка на Саша Попов (ако изобщо си чувал за тях). Няма нищо общо със средите, от които произжождат поддръжниците на Тръмп в Америка, България и по света.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 25. 25 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 432 Весело

  Нека сме обективни все пак. Глобалните ИТ компании, Холивуд и медиите имат интерес светът да е глобален. Никой не иска да си ограничи пазара доброволно. На тях БЛМ не потрошава магазините при поредния бунт, нали? Не им изнасят работните места в Китай или Индия. Могат да си работят от къщи по време на карантина. Нямат никаква сметка от една нация, която иска да съсредоточи ресурсите си за да се погрижи за своите. Това е обяснението. Най-грубо казано - пазарът е ресурс. Китай се възползва от него за да се вдигне на крака, а Америка го раздава безплатно.

 26. 26 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2279 Неутрално

  Тръмп, шпиони ,Русия ....и та-та-та-та ... Тази информационен боклук се търкаля 4 години по 24 часана на ден.
  Ако 4 години в 24 часа се търкаляха неща от рода на: Байдън , китайски агент , джендър, кражби , Хънтър.,наркотици , педофилия и та-та -та
  Кой трие на поразия текстове ,публикации , видео на ...НЕОДОБНИ !???
  Чии акции се дигнаха до небето от Ковид и Байдън ???
  - Гъгъл
  -Фейсбук
  -Туитър
  - Епъл
  И кои влязоха в техологичния СЪВЕТ НА БАЙДЪН (колко мило име) ??
  Само Фейсбук има договори с 30 000 цензори по целия свят .... е по друг наин се казват ( отговорници за съдържание)

 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 29. 29 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 432 Весело

  Тръмп, шпиони ,Русия ....и та-та-та-та ... Тази информационен боклук се търкаля 4 години по 24 часана на ден. Ако 4 години в 24 часа се търкаляха неща от рода на: Байдън , китайски агент , джендър, кражби , Хънтър.,наркотици , педофилия и та-та -таКой трие на поразия текстове ,публикации , видео на ...НЕОДОБНИ !??? Чии акции се дигнаха до небето от Ковид и Байдън ??? - Гъгъл-Фейсбук -Туитър - Епъл И кои влязоха в техологичния СЪВЕТ НА БАЙДЪН (колко мило име) ?? Само Фейсбук има договори с 30 000 цензори по целия свят .... е по друг наин се казват ( отговорници за съдържание)
  —цитат от коментар 26 на dejmos


  И кой поддържа Проект 1619? А, кой Critical Race Theory? Кой финансира БЛМ? Изобщо, кой поставя Конституцията на САЩ и същността на републиката под въпрос? Най-великото творение в резултат на Просвещението е поставено на карта. Превратът е в ход. Успее ли, САЩ ще е подчинен. Свободата ще е само спомен.

 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 31. 31 Профил на scott
  scott
  Рейтинг: 709 Неутрално

  Ялексатдринчето, че и пендачанска, нищо не си разбрала!
  САЩ НЕ СА ЧАК ТОЛКОЗ ТРУДНИ ЗА РАЗГАДАВАНЕ. ТРЪМП Е ОБЕКТИВНА РЕАЛНОСТ, А НЕ СЛУЧАЕН КЛОУН!
  Евреите там направиха още от същото, тоест ваймарска република през 1933-та. ПЕЧАТАХА ПАРИ ЗА ДА ИЗБЕГНАТ ВОЙНАТА, ИЗКРИВИХА ПАЗАРА И ФАЛИРАХА КОНКУРЕНЦИЯТА ЧРЕЗ НЕПРЕКЪСНАТА СМЯНА НА ПРАВИЛАТА! Лиеберастката пропаганда е вредна, не защото е либераскта, а защото е лъжа! Чуруликат ти, за да се обезоръжиш и да им поверваш, че са от добрите. А въсщност ти зимат и последния лев чрез кликвания на мишката, постоянно воявмат и ограбват трудъ на конкуренцията чрез непрекъсната смяна на правилата. Ошашавения човек търси и слевда водачи, които пишат: "те ни отнеха всички права, освен правото да се борим срещу тях".
  КАКВО СИ ВИДЕЛА У СВЕТОТ? Окончателно разделяне на католици и хугеноти. И не приветствай падането на калигула. сега си възкачихте нерон.

 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 33. 33 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2279 Весело

  До коментар [#29] от "puknatastotinka":

  Марсианци :)) Те палиха магазини , те сваляха паметници , те гласуваха в САЩ да се продават ТВЪРДИ НАРКОТИЦИ , те СЪСТАВЯТ сега СПИСЪЦИ за зачистване на "социалния боклук" в САЩ

 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 36. 36 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 891 Неутрално

  Оперни певици станаха политанализатори?Остава ние да пропеем и щастието ще е пълно!
  —цитат от коментар 16 на Dariya Koleva


  Та казваш пожарникари могат да бъдат премиери, милиционери - прокурори, но оперни певици - не могат да бъдат политически анализатори, а?

 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 39. 39 Профил на Лопе де Вега
  Лопе де Вега
  Рейтинг: 13 Неутрално

  Прекрасна певица! Световен глас!

  Г-жа Пендачанска не ви натрапва това, което е видяла и усетила, живеейки в САЩ. Всеки да го приеме както може. Вие, които живеете отдавна там, напишете по подобен начин своите усещания за изминалите четири години и за резултатите от тях. Лично аз ще ги прочета с интерес. Успех в това начинание!

  без подпис!
 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 41 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3761 Неутрално

  До коментар [#36] от "xhi13317223":

  "Та казваш пожарникари могат да бъдат премиери, милиционери - прокурори, но оперни певици - не могат да бъдат политически анализатори, а?"

  Мачовците-"християнконсерватори" не моат да й простят, че е умна, красива, успяла, прочута, богата и ... жена.

  Снощи четох, че избирането на Камала Харис за вицепрезидент на САЩ вещаело ни повече, ни по-малко: ГИБЕЛТА на БЕЛИЯ МЪЖ.

  Такъв, какъвто си го представят те: като господар, който щрака с пръсти и булката притичва да му долее ракията, като внимава да не му закрие мача по телевизора, че да не я смлати на бърза ръка.

  Това е нивото.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 44. 44 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1668 Любопитно

  Промиването на мозъци в САЩ сред младежите с марксистка пропаганда стига нови висоти.70 процента от младите хора между 18 и 29 години казват,че биха гласували за социалисти,а 35 процента имат положително отношение към марксизма.
  Не ги интересуват 100 милиона комунистически жертви,нито стотиците милиони провалени животи от комунистите.

 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 49. 49 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 1536 Неутрално

  Всеки може да се опитва да прави анализи , може и да борави с информация , но има и особено важни характеристики на един индивид , които определят далеч по-успешно поведението му във всяка ситуация.........Тръм като личност не е изобщо за подценяване и да свеждаш поведението му до ( може би ) " национално предателство " и без да го казваш при това е доста нездържано.......Голяма оперна певица , но в политиката , далеч по-често си мълчиш , че да имаш време да схванеш ставащото в дълбочина.....Всички знаем , как действаше тогава държавата , та нещо изключително не се случило ! Колкото до новият президент Байдън , вероятно няма какво да се каже по въпроса.....

 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 52. 52 Профил на b_52_strato
  b_52_strato
  Рейтинг: 716 Гневно

  Що да изрод трябва да е някой, позволяващ си да пише дивотии точно за Александрина?!

  Забранявам на бокулизачи и комуняги да четат постингите ми!
 53. 53 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4276 Весело

  "Случката е завършек на едно президентство, което започна с анонсиране на кампанията на Тръмп от стъпалата на златния ескалатор на Trump Tower на 16-ти юни 2015 г., а приключи на паркинга до крематориума и секс шопа."

  Хаха... добре написано! Браво на Александрина!

  Иначе, то е ясно.... Тръмпи Loser-а отива на бунището на историята! Там му е мястото. :-)

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 54. 54 Профил на Мондиана
  Мондиана
  Рейтинг: 1208 Неутрално

  С интерес ще следя поредицата. Който, каквото иска да мисли и пише, но Александрина Пендачанска, освен успяла оперна певица, е и една интелигентна жена, от старо семейство, както е споменал по-горе и Норман, и винаги е интересно да се чуе и прочете мнението на такъв човек.

 55. 55 Профил на block
  block
  Рейтинг: 799 Неутрално

  Оперни певици станаха политанализатори?Остава ние да пропеем и щастието ще е пълно!
  —цитат от коментар 16 на Dariya Koleva


  че кой те спира да пееш? пей си. а и не виждам как едното пречи на другото, актрисата Хеди Ламар например има патент за frequency-hopping spread spectrum дето сега в блутута се ползва и това не и е пречило на актьорската кариера. въобще много странно изказване е това твоето

 56. 56 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5644 Любопитно

  До коментар [#31] от "scott":

  След Калигула не е Нерон, а е старецът Клавдий, управлявал кротко и разумно 14 години, преди да го отрови жена му и да пробута за император доведеното си отроче Нерон.
  Но за връзката Тръмп-Калигула, не бях се сещал. Всъщност и Калигула е бил на власт само четири години.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 57. 57 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 879 Неутрално

  Що да изрод трябва да е някой, позволяващ си да пише дивотии точно за Александрина?!
  —цитат от коментар 52 на b_52_strato


  Що за изрод ли?
  Ами виж елита ни в НС, избор на същите, написали дивотиите тук.

 58. 58 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4276 Весело

  Може би трябва да из4акате официалното сертифициране на изборните резултати преди да пишете подобни неща.
  —цитат от коментар 2 на ivpetr


  А, може би НЕ! :-)

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 59. 59 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4276 Любопитно

  До коментар [#18] от "xji57648673":

  Абсолютно много хубава нейна статия! Очаквам с интерес нейното продължение следващия понеделник. :-)

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 60. 60 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1444 Неутрално

  До коментар [#1] от "442":“Тази от КОЕ "управление" е ???”Александрина Пендачанска е част от световния артистичен елит, мегазвезда, дъщеря на Валери Попова и внучка на Саша Попов (ако изобщо си чувал за тях). Няма нищо общо със средите, от които произжождат поддръжниците на Тръмп в Америка, България и по света.
  —цитат от коментар 23 на Norman Granz


  Хубаво е, че го казвате, но не знам възможно ли е на слепия да говориш за пъстротата на света и той да те разбере.
  Шапка и свалям на Александрина Пенданчанска, която е постигнала в живота си неща, невъзможни за повечето хора, но вместо самодоволство и високомерие, винаги е имала ясна гражданска позиция.
  А нейните изпълнения са страхотни и независимо, че програмата и е запълнена с участия в най-добрите опери по света, намира време и за нас и можем да я чуем на домашна сцена.

 61. 61 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 879 Неутрално

  Всеки може да се опитва да прави анализи , може и да борави с информация , но има и особено важни характеристики на един индивид , които определят далеч по-успешно поведението му във всяка ситуация.........Тръм като личност не е изобщо за подценяване и да свеждаш поведението му до ( може би ) " национално предателство " ........
  —цитат от коментар 49 на Николай Бучков


  Разбира се, че Тръмп не е за подценяване, но относно поведението, дори и 1 месец преди края на мандата му можем да го преценим, особено ние от Източна Европа, преживели най-мракобесната политическа система - руския или съветски вариант на комунизъм. Вярно е, че за човека не бива да се съди само по приятелите му (у нас това е Тръмп обществото с Митьо гестапото и Светлана Шаренкова - все върли русофили) - и все пак.

 62. 62 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2574 Неутрално

  Що напише една статия за сделката с Ураниум Оне :)

  Как към фондацията на Клинтън влизат едни 150 милиона долара общо - от купувача и от продавача. Случаеност?!?! :)

  И как Бил Клинтън е канен да чете лекции в Москва за хонорар половин милион за час. :)

  Всъщност корупцията сред Западните политици е обратна - правят каквото трябва и после корпорациите им се отблагодаряват като ги канят да четат лекции, издават книги и пр. неща с високи хонорари. :)

 63. 63 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 308 Неутрално

  Снощи четох, че избирането на Камала Харис за вицепрезидент на САЩ вещаело ни повече, ни по-малко: ГИБЕЛТА на БЕЛИЯ МЪЖ.Такъв, какъвто си го представят те: като господар, който щрака с пръсти и булката притичва да му долее ракията, като внимава да не му закрие мача по телевизора, че да не я смлати на бърза ръка.Това е нивото.
  —цитат от коментар 41 на Norman Granz


  Жена и комунистка.. реално повтаря думи на Анджела Дейвис , казани от трибуната на анти-тръмп митинга.

  Не и го прощават..

  Александринчето , явно е впечатлена от борбата на Сергей Станишев за приемане на Истанбулската.

  Целта е да се ограничат такива бели шкембелии мъже - дето ходят на работа и гледат мачове , а на тяхно място да има свободни джендъри и BLM активисти..
  Също и никакви стени не бива да спират афро-инженерите.
  Граници-паднете , подтиснати и унизени , въставайте срещу ерага , от вси страни - тук съединете се!

  Похвално!
  За такава благородна цел Александринчето вее червените знаменца и извисява сопранов глас!

 64. 64 Профил на rw
  rw
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Що да изрод трябва да е някой, позволяващ си да пише дивотии точно за Александрина?!
  —цитат от коментар 52 на b_52_strato


  Де да беше само Александрина - нашенецът не ги обича такива.
  Списъкът е дълъг - ето две имена:
  Кристо и Райна Кабаиванска - може да добавяте.
  Който и успял българин да вземете няма да сгрешите.

 65. 65 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2574 Неутрално

  Де да беше само Александрина - нашенецът не ги обича такива.
  Списъкът е дълъг - ето две имена:
  Кристо и Райна Кабаиванска - може да добавяте.
  Който и успял българин да вземете няма да сгрешите.
  —цитат от коментар 64 на rw


  Е той и Стоичков е успял, ама не съм сигурен дали го слушаш като ти говори за политика. :)

 66. 66 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 308 Неутрално

  Що да изрод трябва да е някой, позволяващ си да пише дивотии точно за Александрина?!
  —цитат от коментар 52 на b_52_strato


  Мани , те и за съратника и - Станишко - пишат глупости..

  Стана дума и за една активистка на анти-тръмп движението - Анджела Дейвид и за нея пишат нелицеприятно.

  Що тъй?

  Лошо може да се пише САМО ЗА ТРЪМП И ЗА БЕЛИТЕ МЪЖЕ , ГЛЕДАЩИ МАЧ С БИРИЧКА!

  За всякакви Пендачански , Анджели-Дейвиси и подобни червендули - не бива нивга да се каже и една дума - дето да не е възторжена!

 67. 67 Профил на habitat
  habitat
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Тръмпанарите пак пощуряха! Сега представят Тръмп като антикомунист и антимарксист, единствената спирачка на олевяването на Америка. Господа и дами Тръмпанари, най-големият антиболшевик, антимарксист и антикомунист, който затри държавата си да се бори със Голямото Червено Зло на изток, нарече партията си Националсоциалистическа. Което не му попречи нито да първо да се споразумее с врага си за да разделят Европа, нито после без предупреждение да го нападне. Дали ще пееш Deutschland uber alles или To make America great again, е все едно. Синя, червена диктатурата все е зло. Когато водиш държавата през личния си интерес, дали ще се споразумяваш със Сталин и Мусолини, или със Ким Чен Ун, Путин и Си Дзинпин (на последния да му изкупиш ГМО соята, че тексаските каубои да гласуват за теб), резултатът е все един - тирания. Дали е голяма или малка, скрита или явна - все е тирания. Какво представлява Тръмп го характеризира един истински американски държавник Мадлин Олбрайт (всъщност Яна Кобелкова, още като дете по-чудо спасила се от газовите камери на другия хубавец): „Откровено казано, едната от причините е Доналд Тръмп. Ако мислим за фашизма като рана от миналото, която почти е заздравяла, то вкарването на Тръмп в Белия дом беше като разкъсване на превръзката и разчовъркване на коричката.....Казвам че този президент е с недемократични инстинкти и това ме притеснява....Фашист е някой, който силно се идентифицира с цяла нация или група и твърди, че говори от нейно име, но не го е грижа за правата на другите и е готов да използва всякакви средства, включително насилие, за да постигне целите си....." Хайде сега плюйте по баба Мадлин, да е жива и здрава! Патронът ви е характерен с това, че не търпи никой да го критикува - от сенатор-ветеран като Маккейн, до холивудска звезда, като Мерил Стрийп и Робърт Де Ниро. Колко познато!

 68. 68 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2574 Неутрално

  Докато хората гласуват "правилно" според разбиранията на елита и интелектуалците - демокрацията работи :)

  Когато хората почнат да гласуват "неправилно" - напреко на елита и интелектуалците - демокрация е в опасност, популисти идват на власт, расисти и др. такива :)

  За Байдън що корупция имаше покрай него - някой да написа нещо. 40 години във властта. Синът му в сделки с Китай, Украйна и др. места където баща му ги е посещавал.

  Начи 50 хил долара заплата да е в борда на дадена компания. Ми ако сина на Орбан примерно беше така - това щеше да е невиждана корупция и щеше да има рев до небето. :)

  Но понеже е синът на Байдън - ама то кадърно момчето бе, и това че го канят в бордове на компании е щото е умен и работлив бе. Вие да не си помислите нещо друго. :)

 69. 69 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 308 Неутрално

  Тръмпанарите пак пощуряха!
  —цитат от коментар 67 на habitat


  Подскачат , веят червени знаменца , извисяват сопранови гласове , разобличават фашистите и злокобните фигури на Белите Мъже , пиещи бирички...
  Сегиз-тогиз счупят някоя витрина и помъкнат някоя плазма, нанякъде..

  Чакай , това хората на Тръмп ли са?

 70. 70 Профил на klecho
  klecho
  Рейтинг: 649 Неутрално

  До коментар [#67] от "habitat":

  😀😂😀
  Толкова глупости в пет реда отдавна не бях чел. Хитлер, стожерът на антикомунизма!

  Само за протокола- на Олбрайт тейко и е виден колаборационист, напуснал Чехословакия веднага след войната.

  Харесва и или не, Пендачанска е колежка на Сто кила. Шоубизнес. Само дето последният е много по-популярен след младото поколение, а те са бъдещето. Съответно и много по-слушан в Ютюб и по-малко зависим от пари на данъкоплатеца. Затова мнението му е адекватно, на място и разглежда конкретна проблематика. Докато при Пискливата, патосът напомня късното Работническо дело.

  Явно от Фоур сизънс също чакат на субсидии и затова си позволяват да загърбят всякаква професионална етика, отказвайки потвърден ангажимент. Скоро и те ще си лижат раните.
 71. 71 Профил на habitat
  habitat
  Рейтинг: 229 Неутрално

  [quote#69:"simChо"][/quote]

  Не Колега Форумец, правят го във форумите и по-точно под сопрановите гласове в случая! Все пак Тръмпанарщината е странично занимание на ГЕРБавите тролове - нали и Русофилите и ГЕРБавите и Тръмпанарите са все "консерви" по определението на един непреходен (за съжаление!) истински национален герой. Ей какви вицове имаше в детството ми - за Бай Ганьо "американеца", "англичанина" и "българина". Видях ги първите двама - едни такива готини, рижави, червенички, дебелогласни - направо да си вземеш някой коронавирус от тях за автограф.

 72. 72 Профил на ruse_island
  ruse_island
  Рейтинг: 549 Неутрално

  Голямо кълнене на всички демократи - комунисти били, гейове и не знам си кво. Истината според мен е, че републиканците избраха кофти президент в лицето на Тръмп, което донякъде компрометира разумните им идеи и доведе до свръхконфронтация и достигане до крайности и от двете страни.

 73. 73 Профил на habitat
  habitat
  Рейтинг: 229 Неутрално

  До коментар [#70] от "klecho":
  Тръмп бил казал 22000 лъжи през мандата си. Явно е заразителен за последователите си Тръмпанари. Бащата на Олбрайт Евреин-колаборционист, а майка му и баща му убити от нацистите. Заради това ли баща и е избягал още 1939 г. в Лондон? Бил е съветник на Бенеш и всъщност отново бяга от комунистите през 1948 г. от Чехословакия и отива в САЩ.
  Хайде почети малко, пък после пиши за протокола: https://www.washingtonpost.com/wp-srv/politics/govt/admin/stories/albright020497.htm
  Никой не те кара да ми четеш и коментираш постовете, или не е така?!?

 74. 74 Профил на Jordan J
  Jordan J
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Поздравления, уважаема Александрина!
  Написаното - известно или неизвестно, е разбираемо и ценено от нормални хора.
  Не е за тролове с предизвестие за намаляване на заплатата или съкращение , а също и за тръмпанари, които скоро ще забравят дори името на оранжевия пуяк.
  Очаквам следващите епизоди, защото историята трябва да се знае и помни. Несъмнено Америка ще съумее - по-бавно или по-бързо, да преодолее пораженията на Тръмп и тръмпизма, а петното от тях ще остане само като исторически експонат .

 75. 75 Профил на klecho
  klecho
  Рейтинг: 649 Неутрално

  До коментар [#73] от "habitat":

  Лъжеш!

  1. Доказателства за тези 22 000 лъжи или си ги извади от отвърстието?
  2. Баща и е бил дипломат, в което си качество пребивава във Великобритания. В последствие (отново като дипломат, по законен начин) напуска Чехословакия.
  Нали твърдиш, че Мадето едвам се отървала от лагерите, що не напишеш книга, "Дипломатът от концентрационния лагер", антиутопия.

  Между другото, другарю, знаеш ли как обикновените хора напускаха комунистическия лагер след 1946? Ъхъ, точно. Някои и с половин пълнител в тялото.

  Всъщност, вината е моя, че ти отделям време. Хитлер-антикомунист, муааахахахахаха.
  И Сталин, антифашист, бал тъй? 🤣🤣🤣

 76. 76 Профил на scott
  scott
  Рейтинг: 709 Неутрално

  До коментар [#56] от "Незнайко в Слънчевия град":

  глей ся, аз не ги слагам по ред, а по разрушителност.
  БАЙ ПЪН е като нерон. Ще крожи кръст на страната баш като андропов. нищо, че е избран с надежда! ПРОСТО ФЕД Е НАПЕЧАТАЛ МНОГО ПАРИ И Е РАЗДЕЛИЛ НЕЗАСЛУЖЕНО ХОРАТА НА ЛУЗИРИ И ПОБЕДИТЕЛИ ЧРЕЗ ИЗКРИВЯВАНЕ НА ПАЗАРА И КОЛИЧЕСТВЕНИ.
  Тръмп е лекарството. Не го приеха и сега ги чака кристална нощ, вартоломеева такава и т.н. Ше препуснат покрай кравдий напрао на разпада.

 77. 77 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3283 Неутрално

  "За доброто на Съединените щати, но също и на цялото човечество...."

  Пендачанска и мъжът и не са политически наблюдатели, а рекламни атрибути в кампанията на атлантическите демократични ценности.

 78. 78 Профил на bruno__dante
  bruno__dante
  Рейтинг: 1109 Неутрално

  Да информирам световноизвестната оперна певица и световнонеизвестния й съпруг Тицин, че следващият президент на САЩ се казва Доналд Тръмп.

 79. 79 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 2559 Неутрално

  До коментар [#40] от "Мусаши":

  Който не е от сектата на Тръмп е за БЛМ, невероятно прозорлив си.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 80. 80 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2534 Неутрално

  Затвориха оперите и певиците дтанаха мисирки. Желая ѝ дълъг живот, да напише и епизоди за прекрасния нов свят, за Украйна, Китай и т.н.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 81. 81 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 2559 Весело

  До коментар [#70] от "klecho":

  Заканите на тръмписта - ще срине 4 Сийзънс.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 82. 82 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 2559 Весело

  До коментар [#41] от "Norman Granz":

  Росен се е поболял горкият, никога не съм го виждал толкова депресиран и такива апокалипсиси да прогнозира. Същевременно задмина гозамбо по конспирации - в Бостън открили сървър с доказателства за 2 милиона фалшиви гласа. Само не помня дали бяха на мъртъвци. Отделно арестували “шефа на предизборния щаб” на Байдън.
  Цялото Тръмп общество чака с копнеж Джулиани да разнищи измамата пред ВС. Тези дни, до сряда, щели да се изяснят нещата.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 83. 83 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1490 Весело

  "Колко сюрреализъм може да понесе политиката"

  Очевидно доста щом в Щатите върви такъв масиран опит за преврат и опорочаване на изборите от 'демократите' и медийните им съучастници.

  Но е забавно как хора които предполагаемо би трябвало да са на некво ниво се държат крайно ефтино, явно наистина гладът е по-силен от тока :)

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 84. 84 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 2559 Весело

  До коментар [#83] от "Morbias":

  Действащият президент и свитата му се опитват да не признаят изборите, но чак преврат не бих го нарекъл. По-скоро не умеят да губят, сега малко ще поплачат и ще им мине.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 85. 85 Профил на Сенсей НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ
  Рейтинг: 0 Неутрално

  "Колко сюрреализъм може да понесе политиката"Очевидно доста щом в Щатите върви такъв масиран опит за преврат и опорочаване на изборите от 'демократите' и медийните им съучастници.Но е забавно как хора които предполагаемо би трябвало да са на некво ниво се държат крайно ефтино, явно наистина гладът е по-силен от тока :)
  —цитат от коментар 83 на Morbias


  Беше пределно ясно, че тоя клетник ще компенсира унижението си с безумни фантасмагории и халюцинации. Вече сме го виждали от него 😁😁😁

 86. 86 Профил на Сенсей НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Демократи за силна България, която се създаде като дясна,консервативна, национално ориентирана партия
  —цитат от коментар 40 на Мусаши


  Пази боже. Когато се основаваше ДСБ, неоконсерваторите още не бяха лъснали като нео-конспиратори.

 87. 87 Профил на Сенсей НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Да информирам световноизвестната оперна певица и световнонеизвестния й съпруг Тицин, че следващият президент на САЩ се казва Доналд Тръмп.
  —цитат от коментар 78 на bruno__dante


  След Джо Байдън, имаш предвид?

 88. 88 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3761 Неутрално

  До коментар [#82] от "vesolr":

  Уфф, до един момент е забавно, после на човек му става жал...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 89. 89 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3761 Неутрално

  До коментар [#78] от "bruno__dante":

  "Да информирам световноизвестната оперна певица ..."

  Тя, милата, баш до теб е опряла като информационен източник. :)))))

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 90. 90 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3283 Неутрално

  До коментар [#78] от "bruno__dante":"Да информирам световноизвестната оперна певица ..."Тя, милата, баш до теб е опряла като информационен източник. :)))))
  —цитат от коментар 89 на Norman Granz


  Тя има глас, но за друго няма доказателства. По-скоро манекенка.

 91. 91 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3283 Неутрално

  До коментар [#78] от "bruno__dante":"Да информирам световноизвестната оперна певица ..."Тя, милата, баш до теб е опряла като информационен източник. :)))))
  —цитат от коментар 89 на Norman Granz


  Тя има глас, но за друго няма доказателства. По-скоро манекенка.

 92. 92 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 2559 Разстроено

  До коментар [#88] от "Norman Granz":

  Абе то е страшно, дълги години ще берем плодовете на тръмпагандата.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 93. 93 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 2559 Весело

  До коментар [#78] от "bruno__dante":

  Ако Тръмп се пребори за втори мандат 2024, ще го призная за голЕм!

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 94. 94 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3761 Неутрално

  До коментар [#92] от "vesolr":

  "Абе то е страшно, дълги години ще берем плодовете на тръмпагандата."

  И все пак загубата на Дръмб е сериозен удар срещу фашизоидния национал-популизъм, затова всички путниджии и 80% от привържениците на Бойко Борисов са толкова оклюмали и изнервени.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 95. 95 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 2559 Неутрално

  До коментар [#94] от "Norman Granz":

  Те сега не са изнервени, кулминацията ще е около 20ти януари, по пладне...
  Ако може да ги включим в грид-а за 4 години, ще отпадне необходимостта от Козлодуй и пАтоко-хъбчета.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 96. 96 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 308 Неутрално

  [quote#69:"simChо"]
  —цитат от коментар 71 на habitat
  Не Колега Форумец, правят го във форумите и по-точно под сопрановите гласове в случая!
  Все пак Тръмпанарщината е странично занимание на ГЕРБавите тролове - нали и Русофилите и ГЕРБавите и Тръмпанарите са все "консерви" .. [/quote]

  ПО ДЕЛАТА ГИ ПОЗНАВАМЕ!

  Кой консерва, кой комуне , кок обсебен от Конвенцията на Станишката , кой превъзбуден от словото на Анджела Дейвис на анти-тръмп митинга ,кой кум кой сват , кой на булката брат.

  КНИГАТА ГО Е КАЗАЛА - НЕ ИМ ГЛЕДАЙ ЕТИКЕТИТЕ , ЗАМИСЛИ СЕ!
  Виж, например кой прави огради по границата за афро-инженерите и кой е против.
  Или виж какво пише за Маркузе и Адорно.

  Па и щом нещо изглежда , като патица и ходи като патица - то е патица , нали?
  Щом нещо изглежда , като Александрина Пендачанска , с две червени знаменца под мишка , най-вероятно е Пендачанска с червени знамена.

 97. 97 Профил на swy46682091
  swy46682091
  Рейтинг: 132 Неутрално

  Ако сте следили през последните години реакциите на американските оперни певци, музиканти и др. , както и оперните певци с ангажименти в Метопера, ще видите в това есе една много мека версия на тяхното отношение към Тръмп, което те изразяваха още доста преди блокирането заради пандемията. Вярно или не, за тях той е срам за нацията, държи се просташки и търгашки и не е успял да се справи с управлението на кризата (пандемията). Всъщност кой ли по света се е справил, но това добави последните капки на непоносимостта на тези хора към Тръмп.

  Според мен мнението на оперните певци винаги заслужава специално внимание. Това са хора, които работят в цял свят с международни екипи. И за разлика от останалите хора на изкуството, те трябва да поддържат и развиват таланта си с ежедневна дисциплина и труд. Тяхната професия е най-трудната, като комбинация от талант, непрекъснат труд и способност да работиш в екип.

  Затова и мнението на А. Пендачанска особено важно и изобщо не може да се сравнява писанията на разни "специалисти", вкл. кабинетни социолози, попадащи в категорията на "мисирките".

 98. 98 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4276 Весело

  Да информирам световноизвестната оперна певица и световнонеизвестния й съпруг Тицин, че следващият президент на САЩ се казва Доналд Тръмп.
  —цитат от коментар 78 на bruno__dante


  Хахаа... още ли бълнуваш Тръмписте!? :-D

  Кога ще загреш, че Джо спечели изборите!?

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 99. 99 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3761 Неутрално

  До коментар [#93] от "vesolr":

  "Ако Тръмп се пребори за втори мандат 2024, ще го призная за голЕм!"

  Ако в това време е в затвора или с criminal record, това може би се го дисквалифицира донЕкъде от участие в изробите. ;)

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 100. 100 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 308 Неутрално

  До коментар [#78] от "bruno__dante":Ако Тръмп се пребори за втори мандат 2024, ще го призная за голЕм!
  —цитат от коментар 93 на vesolr


  Няма шанс!
  Няма кой да го допусне.

  Теа няма да го оставят жив , най малкото..

  Последните събития са краят на ЕДНА ЕПОХА И СА ПОКАЗАТЕЛНИ.

  Това беше ПОСЛЕДНИЯТ ОПИТ на свободните хора , да опазят свободата си , и правото си на мнение , срещу Дълбоката Държава с политически средства.
  Че онези имат парите , медиите , банките , пропагандата .

  Иде нова епоха, борбата няма да спре..
  Лозунгът днес е "я подай ми , мила мамо, тенката пушка"..


  Идиотите - червендули , някак си , не са го схванали .. докато консервативните хора - добре го разбират!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK