Щабът на Тръмп – само най-добрите

Тръмп представя своята Тръмп Водка в Москва през 2007 г. и обещава доставка на огромни количества от елитното питие, бутилирано с 24-каратово злато за Русия, но както повечето негови бизнеси и този се проваля.

© Стопкадър от vimeo.com

Тръмп представя своята Тръмп Водка в Москва през 2007 г. и обещава доставка на огромни количества от елитното питие, бутилирано с 24-каратово злато за Русия, но както повечето негови бизнеси и този се проваля.



"Дневник" публикува всеки понеделник постизборна поредица за САЩ от оперната певица Александрина Пендачанска. Тя, освен с успехите си на сцената, е известна със силната си гражданска позиция и интерес към случващото се в България и по света. След множеството ѝ пътувания в САЩ, където живее през 2002 г., се заражда и по-сериозният ѝ интерес към американската политика.


Като цитира авторитетни и достоверни източници, г-жа Пендачанска дава контрапункт на надигащата се пропаганда от лагера на действащия президент. Отношенията на Доналд Тръмп с Русия са една от най-големите интриги по време на неговото управление и в първата част проследи руската връзка на Доналд Тръмп още преди падането на Желязната завеса. Днес четете втората част - за част от щаба на президента, свързан с Москва.


През 2015 г. Доналд Тръмп заявява намерението си да се кандидатира за президент на САЩ и дава едно основно обещание: да се обгради от "най-добрите" (the best people). Ето някои от водещите фигури в предизборния му щаб година по-късно:




Първият от "най-добрите": Пол Манафорт


Пол Манафорт е шеф на предизборния щаб на Тръмп до август 2016 г.


Пол Манафорт е лобист и политически консултант. Участвал е в предизборните кампании на Джералд Форд, Роналд Рейгън, Джордж Буш - баща и Боб Доул. Сред клиентите му са били също президентът на Заир Мобуто Сесе Секо, филипинският президент Фердинанд Маркос, както и правителствата на Доминиканската Република, Екваториална Гвинея, Нигерия и др.


Активността на лобистката му фирма е спомената в доклада "The Torturers' Lobby" (Лобито на мъчителите) на неправителствената организация Center for Public Integrity сред петте най-компрометирани лобистки организации, финансирани от режими, нарушаващи човешките права.


Пол Манафорт работи от 2004 г. за бившия проруски президент на Украйна Виктор Янукович. От 2007 датира съвместният му бизнес с руския олигарх Олег Дерипаска и украинския олигарх Дмитро Фирташ. За да представлява руските интереси в политиката, бизнеса и медиите в САЩ и Европа, Манафорт договаря с Дерипаска хонорар от 10 милиона долара годишно. В делата срещу него прокуратурата твърди, че между 2010 и 2014 г. Манафорт е получил над 60 милиона долара от Украйна.


През февруари 2016 г. Манафорт се включва в предизборната кампания на Доналд Тръмп, която впоследствие оглавява. На 9 юни същата година участва в срещата на Дон Тръмп - младши в Trump Tower с близката до Кремъл адвокатка Наталия Веселницкая. По време на срещата се обсъждат обещани от Русия компромати срещу Хилари Клинтън, която е опонентка на Тръмп в предстоящите избори.


Като шеф на предизборния щаб Манафорт се среща и с Константин Килимник, определен от Сенатската комисия по разузнаване като "руски офицер от разузнаването". На тази среща Манафорт предоставя на Килимник данни от вътрешните социологически проучвания на президентската кампания и обсъжда мирния план за Украйна. След публикации в пресата през август за връзките на Манафорт с Русия и с проруския режим в Украйна, Манафорт се оттегля от предизборната кампания.


На 30 октомври 2017 г. Пол Манафорт е арестуван. В двете съдебни дела срещу него е обвинен в конспирация срещу Съединените щати, пране на пари, данъчни и финансови измами, лъжесвидетелство. Осъден е на седем и половина години затвор.


Вторият от "най-добрите": Генерал Майкъл Флин


Ген. Майкъл Флин е съветник по националната сигурност на Тръмп до февруари 2017.


Той е високопоставен служител във военното разузнаване на САЩ от 1981 г. Служил е в Афганистан и Ирак. През 2012 г. президентът Обама го назначава за директор на Агенцията за военно разузнаване. През 2013 г. е поканен от шефа на руското военно разузнаване, известно като ГРУ, ген. Игор Сергун, с което става първия американски офицер с достъп до щаб квартирата на управлението в Москва.


Повторното му посещение в ГРУ не е одобрено от американските служби и не се осъществява. Директорът на националното разузнаване Джеймс Клапър се противопоставя и на желанието на Флин да покани висши руски служители на ГРУ в САЩ.


Контактът на Флин с руския експерт по история на съветското разузнаване Светлана Лухова по време на конференция в Кеймбридж предизвиква вниманието на британските и американските служби. Вследствие на това, след изтичане на двугодишния му мандат като директор на Агенцията за военно разузнаване договорът му не е подновен.


След като напуска агенцията, Флин създава консултантска компания и става сътрудник на англоезичната руска телевизия RT (Russia Today). През декември 2015 г. той присъства на гала вечеря, организирана от RT в Москва, и седи на масата до руския президент Путин.


По време на смяната на президентските администрации през декември 2016 г. Флин води тайни разговори, засечени от ФБР, с руския посланик във Вашингтон Сергей Кисляк. Двамата обсъждат възможността за създаване на засекретен канал за комуникации между администрацията на Тръмп и Русия, за да обсъждат положението в Сирия и санкциите, които Обама е наложил на Русия в резултат на намесата ѝ в президентските избори през 2016 г., както и други теми, които са в рязко противоречие с официалната позиция и геополитическия интерес на САЩ в този момент.


На първата среща между президента Обама и новоизбрания президент Тръмп в Белия Дом Обама изразява загриженост и се противопоставя на назначението на Флин като Съветник по сигурността в новото правителство. Въпреки това Тръмп го назначава. След множество публикации в пресата и задълбочаващото се разследване на ФБР на 13 февруари Флин е принуден да подаде оставка.


Флин е основна фигура в разследването на специалния прокурор Роберт Мълър за връзката между Русия и кампанията на Тръмп по време на президентските избори през 2016 г. Той двукратно се признава за виновен. След това започва истинска съдебна сага, която продължава и до днес.


Третият от "най-добрите": Картър Пейдж


Картър Пейдж е външнополитически съветник на Тръмп от март до септември 2016. Той е обект на разследване от ФБР от 2014 г.


Пейдж завършва с отличие Академията на Военноморските сили. В продължение на 5 години служи в армията и участва във военноразузнавателни операции. След като се уволнява с чин лейтенант през 1998 г., постъпва в американската консултантската фирма Eurasia Group, от която е освободен след 3 месеца заради проруските си позиции.


През 2000 г. започва работа в "Мерил Линч" и става вицепрезидент на московския ѝ клон. По думите му в този период участва в транзакции с ГАЗПРОМ и други руски енергийни компании. След като напуска Мерил Линч, през 2008 г. създава собствена компания Global Energy Capital в съдружие с бившия служител на ГАЗПРОМ Сергей Ятценко. Офисът им в Ню Йорк е свързан с Trump Tower чрез атриум.


През 2013 г. Пейдж написва: "През последната половин година имах привилегията да служа като неформален съветник в щаба на Кремъл в подготовката на тяхното президентство за срещата на G-20, където енергетиката ще бъде основна тема". Връзките му с Евгени Буряков, осъден впоследствие за шпионаж в САЩ, дават основание на ФБР за първото разрешително за следене по федералния закон за негласно наблюдение за нуждите на външното разузнаване (FISA) през 2014 г.


Пейдж се включва в предизборната кампания на Тръмп през март 2016 г. През юли 2016 г. пътува до Москва. Според собствените му показания пред Конгреса през 2017 г. той е информирал редовно кампанията на Тръмп за пътуването и контактите си в Русия. По време на престоя си там е разговарял с вицепремиера в правителството на Димитри Медведев - Аркадий Дворкович и със служителя на "Роснефт" Андрей Баранов.
През септември 2016 г. в пресата изтича информация, че службите разследват Пейдж за връзки с подложени на санкции руски компании и с граждани, сред които е включително Игор Сечин - президент на "Роснефт". След тези публикации Пейдж напуска кампанията на Тръмп.


Четвъртият от "най-добрите": Джордж Пападопулос


Джордж Пападопулос е външнополитически съветник в предизборната кампания на Тръмп през 2016 г. Осъществявал е срещи на чуждестранни лидери с Тръмп по време на кампанията. Многократно е правил опити да осигури среща на кандидата Тръмп с руския президент Путин.


На 24 март 2016 г. в Лондон той се среща с малтийския професор Йозеф Мифсуд, който му представя рускинята Олга Полонская, за която твърди, че е племенница на Путин. Това се оказва лъжа, но те се срещат отново през април. Тогава Мифсуд казва, че руснаците имат "мръсотии" за Хилари Клинтън и "хиляди имейли".


В разговор с Върховния комисар на Австралия Александър Доумън в Лондон през май Пападопулос споделя, че "екипът на Тръмп има предложение от Русия да помогне с анонимно пускане на информация по време на кампанията, която ще навреди на Клинтън и Обама". Пападопулос споделя това и с гръцкия външен министър Никос Коциас по време на срещата им на 26 май. След хакването на сървъра на Демократическата партия през юли австралийските служби подават сведения за срещата между Пападопулос и Доумън на американските си колеги, в резултат на което на 10 август 2016 започва контраразузнавателното разследване на ФБР, наречено Crossfire Hurricane.


След като се признава за виновен през октомври 2017 г., Джордж Пападопулус е осъден за лъжесвидетелстване. Йозеф Мифсуд, когото бившият шеф на ФБР Джеймс Комей нарича "руски агент", е в неизвестност от 2018 г.


Навсякъде Москва


Това са само част от "най-добрите" сред обкръжението на Тръпм, които са разследвани за нерегламентирани връзки с Русия, или са се признали за виновни и са осъдени за лъжесвидетелство и други обвинения. Но списъкът е много по-дълъг. Общото между всички тях, е една тънка червена нишка, която неотменно води до Москва.


Може би няма причина за изненада, че Путин, който след избора на Тръмп през 2016 г. черпи в Кремъл с шампанско, е единственият световен лидер, който вече три седмици след изборите в САЩ все още не е поздравил новоизбрания американски президент Джо Байдън.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (221)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Jalis Ironhammer
  Jalis Ironhammer
  Рейтинг: 397 Весело

  Американците имат една поговорка:
  “If it walks like a duck, talks like a duck, it probably is a duck” 

  Ерго тръмп е комунист и човек на Путин.
  🥰😇

  Underneath this flabby exterior is an enormous lack of character.
 2. 2 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 1876 Весело

  Това не е вярно.
  Долни инсинуации.
  Всички тези хора са изключително честни и президента Тръмп ги обича, но прокурорите ги топят. Най - добрите в Америка.

  А? :-)

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 3. 3 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2984 Весело

  До коментар [#1] от "Jalis Ironhammer":

  И ние имаме една - краставите магарета през 9 баира се надушват....

 4. 4 Профил на BloodSport
  BloodSport
  Рейтинг: 502 Неутрално

  Умници да плямпат много. Аз не съм и няма да подкрепя никого, защото това е моето мнение и позиция, обаче не знам защо имам чувството, че ще Америка ще плаче за Чръмп..

 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 6. 6 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1169 Неутрално

  Докъде я докара дневничето. Оперни певици да му списват за политика. Чакаме изявите на Дайнов и Кръстев в операта.

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 7. 7 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2984 Весело

  До коментар [#6] от "rumen_s":

  Доста грамотно и неутрално е написан текста, ако трябва да съм честен, някои политолози едва ли ще се сравят така добре. Не е престъпление да си политически осведомен, ако и да си изкарваш хляба с оперно пеене.
  Та, нещо вътре да е лъжа?

 8. 8 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3135 Неутрално

  До коментар [#6] от "rumen_s":

  Съпруга е на Найо Тицин все пак

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 9. 9 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2984 Весело

  До коментар [#8] от "дерибеев":

  По-скоро Найо Тицин й е съпруг.

 10. 10 Профил на Dimiter Monev
  Dimiter Monev
  Рейтинг: 96 Неутрално

  Тази защо не се занимава с каквото може. С пеене напрмер. Или и там не се справя?

 11. 11 Профил на bellend
  bellend
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Изглежда, г-жа Пендачанска не е чуавала за Special Counsel Mueller, за неговото "разследване" на несъществуващата "руската връзка", а още по-малко е чела доклада му. Всичко, изнесено от г-жа Пендачанска, би минало през 2015 за чиста монета, но сега е 2020 и представлява само fake news.

  Г-жа Пендачанска, "разследването" на Mueller приключи през март 2019. 40 агенти на FBI, 19 разследващи прокурори, 2,800 призовки (subpoenas) , 500 разрешителни за претърсвания ... и т.н. не доказаха никаква "руска връзка" на Трамп. Но, както виждам, Вие все още работите по въпроса. Успехи в начинанието!

 12. 12 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3135 Весело

  До коментар [#9] от "boevbisser":

  В случая се прокарва позицията на "Бивш PR на партия Демократи за силна България и Иван Костов."

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 13. 13 Профил на Gretel
  Gretel
  Рейтинг: 990 Неутрално

  “ Навсякъде Москва”
  ——
  Туй го знаем — Путин ги избира мириканските президенти. Тая част е за Тръмп, втората ще да е за Байдън, предполагам

  Всеки има право на собствено мнение, но не и на собствени факти. (вероятно Б. М. Барух)
 14. 14 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1554 Неутрално

  До коментар [#6] от "rumen_s":Доста грамотно и неутрално е написан текста, ако трябва да съм честен, някои политолози едва ли ще се сравят така добре. Не е престъпление да си политически осведомен, ако и да си изкарваш хляба с оперно пеене.Та, нещо вътре да е лъжа?
  —цитат от коментар 7 на boevbisser


  За грамотно - грамотно е.
  За безпристрастно - не мисля.

  Извън детските романи и холивудските бози нищо не е черно и бяло.
  Всички описани в статията са представени само с отрицателни страни.
  Това не значи, че не е истина написаното, но значи, е може да е (за мен със сигурност е) доста пристрастно.
  какво, демократите не ползват лобисти?!
  Какво, Байдън младши е работил в Украйна в ролята на коя си точно специалност?
  Ни най-малко не защитавам Тръмп нито мръсниците с които се обгражда.
  Хич няма да ми липсва нито той нито Сторми-каква-й-беше-името, нито адвоката дето ги брокерува първо, пък после отиде в затвор, нито Банън, нито всичките изброени в статията.
  Това все още не я прави обективна.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 15. 15 Профил на Gretel
  Gretel
  Рейтинг: 990 Неутрално

  До коментар [#6] от "rumen_s":

  “ Чакаме изявите на Дайнов и Кръстев в операта.”
  ——
  Не забравяйте Шмильоф и Дичев, те отдавна репетират за гръцки хор. Само не се се знае кой ще изпълнява ролята на Многострадалната Либерална Демокрация

  Всеки има право на собствено мнение, но не и на собствени факти. (вероятно Б. М. Барух)
 16. 16 Профил на bellend
  bellend
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#10] от "Dimiter Monev":

  "Тази защо не се занимава с каквото може. С пеене напрмер. Или и там не се справя?"

  Тук е календарът на Alex Penda, ака Александрина Пендачанска:

  https://pendatchanska.com/schedule/

  Изглежда, има доста свободно време за разследвания около Трамп.

 17. 17 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2984 Весело

  До коментар [#14] от "Боби Колев":

  Ами как да напишеш нещо положително за горните герои от обкръжението на Тръмп - те са си такива, Пендачанска нищо не е излъгала, даже не е изчерпателна.
  Но иначе имаш известно право за безпристрастността й - да видим дали ще се появи подобен текст и за Байдън и неговото обкръжение, и там вероятно има гнили ябълки.

 18. 18 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 2916 Весело

  ....не доказаха никаква "руска връзка" на Трамп. Но, както виждам, Вие все още работите по въпроса. Успехи в начинанието!
  —цитат от коментар 11 на bellend


  Хич не доказоха, дрОгарю милиционер, само че Манафорд, Гейтс и Пападопулос влезнаха в затвора. А Костя от ГРУ, ГРУ го покри от Украйна в мАмашката ви. Другарката Мария Бутина бе изгонена от САЩ. Бе арестуван и холадският гражданин, Алекс Ванд дер Сван, женен за дъщерятя на известна руска мутра, билза до Путин!

  Милър в интервюто пред Конгреса каза,че не може да обвини лице-г*з номер 1, позовавайки се на имунитета идващ с поста.

  Лакърдиите на руското пАсолство от Торонто ги знаем!

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 19. 19 Профил на bellend
  bellend
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#18] от "Realist":

  Още една Пенда. Вземете, тапрочетете доклада на Mueller. Там е записано, кой в какво е обвинен и за какво е осъден (да ви подскажа - не за "руска връзка").

 20. 20 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 841 Неутрално

  До коментар [#12] от "дерибеев":


  До коментар [#9] от "boevbisser":В случая се прокарва позицията на "Бивш PR на партия Демократи за силна България и Иван Костов."
  —цитат от коментар 12 на дерибеев


  Опа-ааа!
  Дойде си на думата!

  Хи-хи! --> Тагове--> Дерибеев --> ДСБ -->Иван Костов/Радан Кънев --> СМЯХ!

 21. 21 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 2916 Весело

  Още една Пенда. Вземете, тапрочетете доклада на Mueller. Там е записано, кой в какво е обвинен и за какво е осъден (да ви подскажа - не за "руска връзка").
  —цитат от коментар 19 на bellend


  Вие прочетохрте ли доклада за Хюго Чавес и намесата му в американските избори? Щот ми прилича на бездарието на вашите началници от ГРУ, развинтена милиционерска фантазия.

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 22. 22 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 841 Неутрално

  Не е извън темата, да се спомене още един проруски глашатай: Оливър Стоун!
  И какво излезе? Синчето му на високоплатена длужност в Раша тудей!

 23. 23 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 688 Весело

  Защо го дъвчите още Тръмп. Нали е победен?
  Ето, Джо вече назначава.


  :)

  The best way to predict the future is to invent it.
 24. 24 Профил на Niko Kostantinov
  Niko Kostantinov
  Рейтинг: 231 Неутрално

  Тази женица да вземе да си спомни за пощата на Килъри. И едните и другите са микерета

 25. 25 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3135 Весело

  До коментар [#20] от "Tzar Vova Josei-ki":

  Смешна е винаги реакцията ви когато някой спомене И.К. Гузен негонен...

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 26. 26 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3885 Неутрално

  Али Баба и 40-те разбойника.

  Дръмб има рядката “дарба” да покварява и унищожава като личности дори някога прилични хора, попаднали в обкръжението му.

  Слава Богуч краят на този позор за Америка (и ужас за света) е близо.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 27. 27 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 841 Неутрално

  До коментар [#17] от "boevbisser":

  Тук веднъж изразена позиция се възприема за даденост и неподлежаща на промяна.
  Ако е вярно за тръмпанарите, защо си мислят, че при издънка на Джо Байдън, ще продължим да се изказваме в негова полза?
  Ако на тия избори подържам Байдън, то е защото Тръмп е вреден, и трябва да си продължи с бившето си амплоа на циркаджия!

 28. 28 Профил на Niko Kostantinov
  Niko Kostantinov
  Рейтинг: 231 Неутрално

  До коментар [#22] от "Tzar Vova Josei-ki":

  да се спомене още един проруски глашатай: Оливър Стоун!
  ___________________________________________
  Сложи и Майкъл Мур. Той възхвалява Кубинската здравна система и оплюва мириканската. Сбърканяци

 29. 29 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2432 Неутрално

  После се чудим, защо на Путин му присяда да поздрави победтеля

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 30. 30 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 841 Любопитно

  До коментар [#28] от "nkk81":

  Че има ли някой, възприемащ Майкъл Мур насериозно?

 31. 31 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3885 Неутрално

  До коментар [#21] от "Realist":

  “Вие прочетохрте ли доклада за Хюго Чавес и намесата му в американските избори?”

  Сенсеите бяха объркали и Минесота с Мишиган - все с “Ми”, все у ***.

  След като начело на “правния екип” е Руди Джулиани - главният герой на “Борат 2”, циркът е тотален и pathetic.

  Стигна се дотам, един от най-верните хора на Дръмб - Крис Кристи - да се провикне, че тази правна стратегия е national embarrassment.

  Дори Фокс Нюз хвърлиха Оранго под автобуса, и те се оказаха комунисти и ЛГБТ. 😁😁

  Нищо, there’s alwayss NewsMax, QAnon, ZeroHedge, Алекс Джоунс и Ръ Тъ.

  Особено жалки и смешни са оредяващите редици на автентично десните републиканци от Опицвет, Граово и Брусарци.

  Снощи късно четох “мненията” им под една друга статия по сродна тема и ми стана и смешно, и тъжно, и леко nauseating. Все пак, и тях някой ги обича... 😎

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 32. 32 Профил на Gavril
  Gavril
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#10] от "Dimiter Monev":

  Недей така, защото ако ти послушаш съвета си и се занимаеш с това, което можеш най-добре, форумът ще загуби едно плямпало, но някой цирк ще спечели един нелеп палячо.

  България, къде е нашия change we can believe in?
 33. 33 Профил на simval
  simval
  Рейтинг: 720 Неутрално

  До коментар [#26] от "Norman Granz":
  [quote#26:"Norman Granz"... Слава Богуч краят на този позор за Америка (и ужас за света) е близо.[/quote]

  Така е, тоз позор отмина.
  Лошото е, че се задава нов със сенилното бившо вице на Барак Хюсеин.

  Аз не зареждам в Лукойл.
 34. 34 Профил на mastikata
  mastikata
  Рейтинг: 728 Неутрално

  Тръмпанара е най-големият успех за педеРассийя от 1989 година насам. Неговата роля е да постигне реванш за разпада на СССР - да разтури НАТО и да подкопае/разруши ЕС.

  Граждани бият ПРАСЕТА брат!
 35. 35 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 2916 Весело

  До коментар [#31] от "Norman Granz":

  Между другото, доклада на Милър не е напълно публикуван, част от него е скрита и засекретена, благодарение на сегашният министър на правосъдието и никой не знае колко плика с обвинения очакват Оранго след като сдаде поста.

  Мъ, дру-арката от Торонто явно е чела целият доклад, на тях в пАсолството явно са им го раздавали разсекретен!

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 36. 36 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 2044 Неутрално

  Това си е чист политически фанатизъм - събираш изрезки от нечисти статии от демократични медии, не проверяваш нищо от това дали е вярно, защото си политически фанатик, и го повтаряш.

  Какво следва - политическия фанатизъм никога не остава на едно място, той се развива по следния начин - започваш да вярваш на все по-абсурдни твърдения на демократите, докато приемливи за теб стават и най-долните демократични парцали - тогава вече си напълно маргинализирана личност!

  Тук го има същото - най-маргинализираните общности, които могат да четат вярват на Пик. По-маргинализираните вече не може да се достигне до тях чрез медии защото те вече не могат да четат.

  Занимавайте се с нещо смислено за да се избегнете нарастващото маргиналициране, четете. Знам, че за спортисти и певци им е трудно да разберат световната класика, но ако се степенува сложността на литературата, има голям шанс.

 37. 37 Профил на Разобличител
  Разобличител
  Рейтинг: 510 Неутрално

  Четири години се наслушахме на конспиративни теории, за Москва и извънземните без доказателства, а сега когато хиляди хора подписаха клетвени декларации (по угроза за затвор), че са станали свидетели на измами на изборите, това видите се игнорира от фалшивите медии.

  Не участвувайте в безплодните дела на тъмнината; напротив, изобличавайте ги. Защото за онова, което нечестивците скришом вършат, срамно е и да се говори (Еф. 5:11-12).
 38. 38 Профил на Niko Kostantinov
  Niko Kostantinov
  Рейтинг: 231 Неутрално

  До коментар [#30] от "Tzar Vova Josei-ki":

  Че има ли някой, възприемащ Майкъл Мур насериозно
  _____________________________________________
  Носител е на Оскар, Сезар, Златна палма и ред други филмови награди.През 2005 г. сп. „Тайм“ го включва с класация на стоте най-влиятелни личности в света.
  Ти КОЙ беше?

 39. 39 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1291 Весело

  Малко късно реагира оперната певица.

  Модата сега е да се забравя за "руската връзка", за да не вземе някой да си помисли, че демократите са саботирали президентството на Тръмп така, както той сега саботира Байдън.

  На момата й е простено, но Дневник би трябвало да са повече в час.

 40. 40 Профил на dame
  dame
  Рейтинг: 436 Неутрално

  До коментар [#14] от "Боби Колев":

  Аз пък прочетох само факти. Как да похвалиш осъден човек? И как да си пристрастен към тях?

  dame
 41. 41 Профил на mastikata
  mastikata
  Рейтинг: 728 Неутрално

  Тези дни целият руски говнопоток е хвърлен на амбразурата да се вайка за "откраднатите" избори и да защитава оранжевото изпражнение - покритието е тотално - от форуми като този до интервюта на мАсковките политолози по всички ТВ.

  Граждани бият ПРАСЕТА брат!
 42. 42 Профил на gigabyte
  gigabyte
  Рейтинг: 543 Неутрално

  Какъвто началникът, такива и "най-добрите" около него. Поне не ги забърсва по отбивките на магистралата, както нашият титан на делото и мисълта.

  master
 43. 43 Профил на Vorknkx
  Vorknkx
  Рейтинг: 311 Неутрално

  а сега когато хиляди хора подписаха клетвени декларации (по угроза за затвор), че са станали свидетели на измами на изборите, това видите се игнорира от фалшивите медии.
  —цитат от коментар 37 на Мизийски


  А знаеш ли какво пише в тези клетвени декларации? Повечето са просто оплаквания, че в залите за броене било студено, или че звукът на уредбата за известяване бил твърде силен. Или че някой бил носил анцуг с надпис BLM (което не е престъпление).

  Ако това са "доказателствата" за "измами" в изборите, значи яко сте го закъсали.

 44. 44 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3885 Неутрално

  До коментар [#35] от "Realist":

  “...никой не знае колко плика с обвинения очакват Оранго след като сдаде поста.”

  На първо време го очакват между 400 и 500 милиона долара дългове с падежи през 2021.

  Пари, каквито той няма, защото според Мики Коен и Антъни Скарамучи през последните 4 години единствените му приходи са били от злоупотреби с политическо влияние, а от кредиторите го е пазил президентският му имунитет.

  Който изтича на 20 януари и го оставя оголен срещу legal jeopardy от всякакъв вид, вкл. за държавна измяна (поводи и материал - бол).

  Дръмб няма cash flow, цялото му състояние е в сгради и голф клубове, които банките ще му вземат. Хотелът му във Вашингтон (в който настаняваше чужди делегации в нарушение на the Emoluments Clause) ВЕЧЕ е обявен за продан. Идната година ще се нагледаме на демонтиране на букви T, U, P, M, R от фасади на кичозни скайскрейпъри.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 45. 45 Профил на Pontif New Dnevnik SUCK
  Pontif New Dnevnik SUCK
  Рейтинг: 1515 Неутрално

  Втора статия и за втори път съм впечатлен от авторката. Предполага се че публицистика не е нейната соециалност но явно когато човек е умен и ерудиран му личи.
  Чудесен синтез на голите факти и решенията на съда в САЩ. А не чуто, казано и преписано от Една Жена, която обикновено се оказва мъстит офицер оф ГРУ в Трол Фабриката в Ленинград.
  На всички администрации се случва да вземат някой неподходящ човек но Тръмп просто се огради с миленици и слузести лакеи. Мечтаеше си човечеца за Олигархия като в Масква. Е не му се отдаде. Може обаче да му се наложи да търси подслон там като някои други помияри като Стивън Сегал, Депардио, Сноуден ....

  California Über Alles
 46. 46 Профил на Pontif New Dnevnik SUCK
  Pontif New Dnevnik SUCK
  Рейтинг: 1515 Неутрално

  Това си е чист политически фанатизъм - събираш изрезки от нечисти статии от демократични медии, не проверяваш нищо от това дали е вярно, защото си политически фанатик, и го повтаряш. Какво следва - политическия фанатизъм никога не остава на едно място, той се развива по следния начин - започваш да вярваш на все по-абсурдни твърдения на демократите, докато приемливи за теб стават и най-долните демократични парцали - тогава вече си напълно маргинализирана личност!Тук го има същото - най-маргинализираните общности, които могат да четат вярват на Пик. По-маргинализираните вече не може да се достигне до тях чрез медии защото те вече не могат да четат.Занимавайте се с нещо смислено за да се избегнете нарастващото маргиналициране, четете. Знам, че за спортисти и певци им е трудно да разберат световната класика, но ако се степенува сложността на литературата, има голям шанс.
  —цитат от коментар 36 на otrqdnik


  Какви статии бе старшина? Това са решения на съда на САЩ! Ти имаш ли идея колко трудно е да осъдиш някой в Америка и то не нщкой а съветник на седящ президент? Това да не ти е прокурора Чайка в мини-ссср.

  California Über Alles
 47. 47 Профил на Niko Kostantinov
  Niko Kostantinov
  Рейтинг: 231 Неутрално

  До коментар [#44] от "Norman Granz":

  На първо време го очакват между 400 и 500 милиона долара дългове с падежи през 2021.
  _____________________________________________
  Колко са му активите знаеш ли? Скоро бях чел че се оценяваха на над 2 или 3 млрд долара. При тези активи, а и все пак ще е бивш президент с огромно влияние в една от 2 партии на САЩ, няма да му е трудно да рефинансира. Ама ти си пиши глупостите

 48. 48 Профил на Дисидент в ЕССР
  Дисидент в ЕССР
  Рейтинг: 321 Неутрално

  "Като цитира авторитетни и достоверни източници..."

  Хахахаха! Е няма такъв цинизъм. Авторитетните и достоверни източници на левичариата са американския еквивалент на Камсамолская правда и Работническо дело. Например, нито една от тях не отрази корупционния скандал с Хънтър Байдън. Мълчанието на агнетата.

  "Нашите деца не получават образованието, от което имат нужда. Те трябва да бъдат обучавани в традиционните морални ценности, но вместо това им се казва, че имат изконното право да бъдат гей. Това е измама, която ги отклонява от верния път в живота." - Маргарет Тачър, 1987
 49. 49 Профил на Pontif New Dnevnik SUCK
  Pontif New Dnevnik SUCK
  Рейтинг: 1515 Неутрално

  Четири години се наслушахме на конспиративни теории, за Москва и извънземните без доказателства, а сега когато хиляди хора подписаха клетвени декларации (по угроза за затвор), че са станали свидетели на измами на изборите, това видите се игнорира от фалшивите медии.
  —цитат от коментар 37 на Мизийски


  Оказа се твоите "Хиляди хора подписали декларации" като отидоха в съда станаха от "хиляди" само един пощаджия и в той в съда се отказа от показанията си. До момента всички дела които заведоха "твоите хора" бяха отхвърлени от съдилищата в САЩ поради липса на каквито и да е доказателства или поради несъстоятелност.
  И да! - медиите го отразяват този процес съвсем точно и ясно. Просто не твоите измислени "медии" като ФоксНюз, Раш Лимбо и Алекс Джоунс. Ако много ти е мъчно можеш д си купиш крем от вашия кумир Алекс Джоунс. Според него правителството на САЩ слага отровни химикали във водата с цел да направи белите мъже импотентни и черните да апочнат да чукат жена ти и така да променят баланса в полза на Демократите. Соамо за $79 Гн. Джоунс ти продава мехлем с който да си маже областта между тестисите и ануса - има даже и схема приложена с мехлема. Това ще те спаси от пъкления план на правителството. Почти всички избиратели на Тръмп си накупиха и сутрин си мажат задниците преди да подкарат трактора. Не си задават въпроса обаче защо и при администрацията на Тръмп правителството му ги трови. Това са твоите медии и тоите източници на информация за хилядите подписали декларации. На нас нормалните хора ни стигат съдебните декларации. Ние вярваме в съда.

  California Über Alles
 50. 50 Профил на witch_doctor
  witch_doctor
  Рейтинг: 699 Весело

  До коментар [#12] от "дерибеев":

  "В случая се прокарва позицията на "Бивш PR на партия Демократи за силна България и Иван Костов".

  Дерибеев, "гениален" си! В статия за Тръмп да намесиш Костов и ДСБ не се отдава на всеки! Ама ти го можеш!

 51. 51 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3885 Неутрално

  До коментар [#49] от "Pontif New Dnevnik SUCK":

  "Почти всички избиратели на Тръмп си накупиха и сутрин си мажат задниците преди да подкарат трактора."

  Това преди или след терапията с UV лампата?

  Все пак, задникът е един, а предназначенията - много...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 52. 52 Профил на Pontif New Dnevnik SUCK
  Pontif New Dnevnik SUCK
  Рейтинг: 1515 Неутрално

  Малко късно реагира оперната певица. Модата сега е да се забравя за "руската връзка", за да не вземе някой да си помисли, че демократите са саботирали президентството на Тръмп така, както той сега саботира Байдън. На момата й е простено, но Дневник би трябвало да са повече в час.
  —цитат от коментар 39 на еспресо


  Къде е тая мода бе байно? В Панчерево?

  California Über Alles
 53. 53 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2679 Неутрално

  Китай мечтае и работи за свят съставен от страни управлявани от диктатори. Ето защо Си Дзинпин се прегръщаше и ухажваше Барак Обама. Ето защо Си Дзинпин мрази Тръмп. Проследихте ли мисълта ми?
  А Путин никой не го ебава за нищо...

 54. 54 Профил на Pontif New Dnevnik SUCK
  Pontif New Dnevnik SUCK
  Рейтинг: 1515 Неутрално

  До коментар [#49] от "Pontif New Dnevnik SUCK":"Почти всички избиратели на Тръмп си накупиха и сутрин си мажат задниците преди да подкарат трактора."Това преди или след терапията с UV лампата?Все пак, задникът е един, а предназначенията - много...
  —цитат от коментар 51 на Norman Granz


  Ей, щом е за любимия баща на нацията, за великия лидер, ша съ маже, ша са праят клизми то ще е чудо. Трябва да се защитим от негрите като си намажем задниите с чудотворен мехлем ..... това според Алекс Джоунс - стожера на Истинските медии и защитника на Истината! Нашата Републиканско-Тръмпонова Истина! Венсеремос!

  California Über Alles
 55. 55 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1455 Неутрално

  Оперната певица не трябва ли да пее?

 56. 56 Профил на Pontif New Dnevnik SUCK
  Pontif New Dnevnik SUCK
  Рейтинг: 1515 Неутрално

  Китай мечтае и работи за свят съставен от страни управлявани от диктатори. Ето защо Си Дзинпин се прегръщаше и ухажваше Барак Обама. Ето защо Си Дзинпин мрази Тръмп. Проследихте ли мисълта ми? А Путин никой не го ебава за нищо...
  —цитат от коментар 53 на deaf


  Това ша трябва да е било тайна любов, тая между Си и Обама. Нещо като Ромео и Жулиета, защото само ти си я видял тази любов и никой друг.
  Те понеже са много ентусиазирани за Байдън, затова чакаха 10 дена да го поздравят, нали.
  Между другото можеш ли да ни покажеш някакви постижения на Тръмп срещу Китай? Зщото като гледам за 4 години търги=овския ни дефицит с тях почти се удвои. Нещо по този въпрос или .... няма сега да позволяваме на фактите да пречат на нашата хубава история?

  California Über Alles
 57. 57 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 2044 Неутрално

  До коментар [#46] от "Pontif New Dnevnik SUCK":

  Ти недей ми ги обяснява на мен взаимовръзките, аз съм на 50, такива като теб са ми минали с хиляди през ръцете. Знам навсякъде зависимостите как се изграждат, и на чаша водка, и на чаша уиски в масонската ложа. В примитивните общества зависимостите се изграждат чрез силови методи - заплахи, физическо насилие и т.н.
  В демократичните общества нещата са по-цивилизовани, зидарите сами искат да служат и да бъдат зависими за да ги допуснат до определени клубове и структури и съответно облаги, схемата на царизма е запазена при демокрацията - ако си приближен до царя вече си във висшето общество и имаш среда, милиардер без среда е един нещастен саможивец като Зукърбърк. За съжаление старите приятели не може да са с теб ако ги превъзхождаш финансово със сторици порядъци.
  Зидарите са занаядчии (хора с високо ценени професии и високи заплати съответно - доктори, адвокати, мениджъри, брокери) и замогнали се еснафи (търговци, производители, земевладелци), които искат да имат достъп до интелигенцията, те са готови да си плащат за да са там и да вземат по-глобални решения.

 58. 58 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 298 Неутрално
 59. 59 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3135 Весело

  До коментар [#50] от "witch_doctor":

  "Статията" не е "за", а анти Тръмп. И разбира се "Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”."

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 60. 60 Профил на Pontif New Dnevnik SUCK
  Pontif New Dnevnik SUCK
  Рейтинг: 1515 Неутрално

  До коментар [#46] от "Pontif New Dnevnik SUCK":Ти недей ми ги обяснява на мен взаимовръзките, аз съм на 50, такива като теб са ми минали с хиляди през ръцете. Знам навсякъде зависимостите как се изграждат, и на чаша водка, и на чаша уиски в масонската ложа. В примитивните общества зависимостите се изграждат чрез силови методи - заплахи, физическо насилие и т.н. В демократичните общества нещата са по-цивилизовани, зидарите сами искат да служат и да бъдат зависими за да ги допуснат до определени клубове и структури и съответно облаги, схемата на царизма е запазена при демокрацията - ако си приближен до царя вече си във висшето общество и имаш среда, милиардер без среда е един нещастен саможивец като Зукърбърк. За съжаление старите приятели не може да са с теб ако ги превъзхождаш финансово със сторици порядъци.Зидарите са занаядчии (хора с високо ценени професии и високи заплати съответно - доктори, адвокати, мениджъри, брокери) и замогнали се еснафи (търговци, производители, земевладелци), които искат да имат достъп до интелигенцията, те са готови да си плащат за да са там и да вземат по-глобални решения.
  —цитат от коментар 57 на otrqdnik


  КАкви зидари, какви масони те носят бе байно? Тук се коментират строги факти - официално публикувани решения на съда на САЩ. По сухо и формално от това не може.
  Но това е свободен анонимен форум, всеки може да си развива свои теории. Само като си почнал за масоните не оставяй и рептилите, не е хубаво.
  Това че си на 50 не ме впечатлява въобще, защото аз съм на 60. И от позиция на старшинство мога да ти кажа че фармацефтичната наука има чудесни постижения в последните двайсетина години. Надявам се да ти помогнат.

  California Über Alles
 61. 61 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1313 Неутрално

  Истината е, че заради вируса Мет Опера и много опери са затворени и госпожата оперна певица се е отдала на други занимания, за които не е подготвена. Очаквам готвачут на някой затворен ресторант да подготви статия за това, че Тръмп яде печени мексиканчета.

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 62. 62 Профил на witch_doctor
  witch_doctor
  Рейтинг: 699 Весело

  До коментар [#59] от "дерибеев":

  И кога бе Дерибеев неудобната истина стана анти Тръмп кампания за която е виновен Костов и ...

 63. 63 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 2044 Неутрално

  До коментар [#60] от "Pontif New Dnevnik SUCK":

  Да бе, както са помогнали на теб, не мерси, пий си ги със здраве! Кога стана мариканец, кога ти почерне гъза! :)

 64. 64 Профил на mastikata
  mastikata
  Рейтинг: 728 Неутрално

  До коментар [#49] от "Pontif New Dnevnik SUCK":

  +++++++++++

  Граждани бият ПРАСЕТА брат!
 65. 65 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3885 Неутрално

  До коментар [#54] от "Pontif New Dnevnik SUCK":

  “Трябва да се защитим от негрите като си намажем задниите с чудотворен мехлем ...”

  Сега се сетих, че допреди 10-тина години се подигравахме на лековерните българи и руснаци, които гледали по телевизията целебните сеанси на Кашпировски и после споделяха в Шок или Уикенд как си въртели задниците към екрана, за да им излекува бъбречни камъни.

  Нещо подобно са избирателите на Дръмбо.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 66. 66 Профил на ali_ibn_isa
  ali_ibn_isa
  Рейтинг: 804 Весело

  Всъщност,
  нервната реакция на руските агит-пропагандни профили във форума на Дневник казва всичко по темата за връзката на Тръмп и Расия :)
  ----

 67. 67 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4202 Неутрално

  секи 4ти км

  Че как инак ;)

  Световният е единствен известен световен и при шампанско черпня
  в Кремъл 1916

  "Навсякъде Москва

  Това са само част от "най-добрите" сред обкръжението на Тръпм, които са разследвани за нерегламентирани връзки с Русия, или са се признали за виновни и са осъдени за лъжесвидетелство и други обвинения. Но списъкът е много по-дълъг. Общото между всички тях, е една тънка червена нишка, която неотменно води до Москва.

  Може би няма причина за изненада, че Путин,
  който след избора на Тръмп през 2016 г. черпи в Кремъл с шампанско,

  е единственият световен лидер,
  който вече три седмици след изборите в САЩ все още не е поздравил
  новоизбрания американски президент Джо Байдън."

 68. 68 Профил на Pontif New Dnevnik SUCK
  Pontif New Dnevnik SUCK
  Рейтинг: 1515 Неутрално

  До коментар [#60] от "Pontif New Dnevnik SUCK":Да бе, както са помогнали на теб, не мерси, пий си ги със здраве! Кога стана мариканец, кога ти почерне гъза! :)
  —цитат от коментар 63 на otrqdnik


  Ами 1986г станах Американец, а ти?

  California Über Alles
 69. 69 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1724 Неутрално

  Сега очаквам статия по темата от Христо Стоичков.

 70. 70 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2522 Неутрално

  До коментар [#55] от "НеКой":

  Понеже всеки защитник на БАЙДЪН е в някакви комбинации далавери в Украйна, наркотици , педофилия , сексулани малцинства) , пуска се оперна :)) Вижте я нея...
  Традиционите МАДЖИ за "руски караконджули". Някой бил на вечеря с ...РТ :)) Само в България на заплата от ФОНДАЦИЯТА са над 1000 души . Да се изказващ по ЦИ ЕН ЕН ...става по лошо от това да говориш по РТ...няма цензура (ако въобще те отразят)
  Проблема не е персонален... а много по гоялм, и ТРЪМП няма нищо общо. И вера имаше десет митинга в подкрепа на ТРЪМП, но по скоро е срещу кражбата на ИЗБОРИТЕ.
  1.Ясно е кой подкрепя терористите които плчкосват
  2. Ясно е ко създава квоти навсякъде за черните
  3.Ясно е кой подкрепя свалянето на пматници и пренаписване на история
  Гелдах ДЕТРОЙТ ...., това е град ПРИЗРАК, а беше производствена емблема на САЩ!! Всичко е предадено НА. Престъпност ,банди ,наркотици ............и там ДЕМОКРАТИТЕ ПЕЧЕЛЯТ с 99,95% - надминали са комунистичеките 99% , за което брво!!

 71. 71 Профил на our12595545
  our12595545
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Не знам защо е необходимо да се натрапват мнения на активисти, на които се пришива някаква фалшива експертност. Не беше толкова отдавна, когато по вестниците се поместваха обръщения и декларации на трудещи се, че и на цели трудови колективи.

 72. 72 Профил на Pontif New Dnevnik SUCK
  Pontif New Dnevnik SUCK
  Рейтинг: 1515 Неутрално

  До коментар [#54] от "Pontif New Dnevnik SUCK":“Трябва да се защитим от негрите като си намажем задниите с чудотворен мехлем ...”Сега се сетих, че допреди 10-тина години се подигравахме на лековерните българи и руснаци, които гледали по телевизията целебните сеанси на Кашпировски и после споделяха в Шок или Уикенд как си въртели задниците към екрана, за да им излекува бъбречни камъни.Нещо подобно са избирателите на Дръмбо.
  —цитат от коментар 65 на Norman Granz


  Разликата е че тази тука не могат да отидат един сандвич да си купят без да понесат поне две картечници с тях. Трябвало да са готови да се бият с правителството и да помагат на Тръмп. За 4 години така и не схванаха че Тръмп е правителтвото.
  Но както казваме тука - всеки учи с негова собствена скорост и кои сме ние че да съдиме по-глупавите наши братя.

  California Über Alles
 73. 73 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4202 Неутрално

  ВИИ Маркс имени В.И.Лелина

  Това е разкритие е положителна новина.

  Досега считахме Барак за неяк, демократичен и покороен носител
  на Нобелова награда за мир

  До коментар [#53] от "deaf":

  Китай мечтае и работи за свят съставен от страни
  управлявани от диктатори.

  Ето защо Си Дзинпин се прегръщаше и ухажваше Барак Обама.

 74. 74 Профил на chironex
  chironex
  Рейтинг: 152 Неутрално

  Най-добрите са половината в панделата....
  Па ако не беха най-добрите най-вероятно всички щяха да са там.
  Така става кога шефа е нарцистичен социопат.

 75. 75 Профил на pvy34646150
  pvy34646150
  Рейтинг: 0 Весело

  Ганьо ревна: "Коя е па тая Пъндачанска? Удри, бае Тръмпеее!!" и се наведе завърза левия цървул. Голият му задник лъсна като пълна луна.

 76. 76 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1554 Неутрално

  До коментар [#14] от "Боби Колев":Аз пък прочетох само факти. Как да похвалиш осъден човек? И как да си пристрастен към тях?
  —цитат от коментар 40 на dame


  Извинете ме, ама това е логика на десетгодишен...може би 15, младите сега почват секс по-рано, ама поумняват доста по-късно.

  Ние не знаем със сигурност дали Тръмп е изнудвал Сторми Даниълс или обратното. Във всеки случай лесно е да се предположи, че има много жени, които са в позиция да го изнудват и много вероятно има такива, които го правят.
  При това положение адвокатът му съвсем нормално го е защитавал, нещо повече - защитавал е президента на САЩ, мекере или не.
  И може да не е имал избор даже, което пък не го прави виновен, осъден или не.
  Всички тези търговци на влияние са също инструмент на частния бизнес, който е в основата на това, с което Америка се гордее - заслужено или не.
  Това са фирми, които дават храна на стотици хиляди; да, вкл. алкохол, цигари, фракинг - ама това е огромен бизнес, то който никой не плаче като го има наличен и прави евтини продукти ,нали?
  А колко от тези международни търговци на влияние работят в тясна връзка с ЦРУ - по техен избор или не - никога няма да научим.
  Най-лесно е да кажем "Аз пък прочетох само факти."
  В съда, уважаеми, има основно правило: истината, САМО истината и ЦЯЛАТА истина.
  Родителите Ви едва ли са перфектни.
  Ако сега изредя тук само слабите страни на майка Ви това "само факти" ли ще са?
  Въпросът е риторичен.
  И няма конкретно отношение към обръкжението на Тръмп.
  има отношение към тази и други такива статии, които са фактологично верни, но много далече от обективни, да не говорим за представящи истината, само истината и цялата истина (това им е простено, все пак тук не е съд).

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 77. 77 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3445 Весело

  До коментар [#76] от "Боби Колев":

  В съда, уважаеми, има основно правило: истината, САМО истината и ЦЯЛАТА истина.
  =======
  Къде..... В американския съд, ли......?
  📩📩📩📩📩🎻🎺

  Bukalemun
 78. 78 Профил на deutschwagen
  deutschwagen
  Рейтинг: 2683 Неутрално

  До коментар [#5] от "Realist":

  Макконъл ще почисти и ще обструктира Байдън, какво друго може да последва когато партията на Тръмп (бившето ГОП) ще има 48-50 сенатора.

  In reality the World Championship was won and lost in the first four races, all won by Ayrton Senna. Won, moreover by a car which should not have been winning
 79. 79 Профил на Apophenia
  Apophenia
  Рейтинг: 2459 Неутрално

  До коментар [#5] от "Realist":

  нищо няма да излезе, всичко се замита под килима :)

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 80. 80 Профил на deutschwagen
  deutschwagen
  Рейтинг: 2683 Неутрално

  До коментар [#10] от "Dimiter Monev":

  Кое от написаното от нея не е вярно?

  In reality the World Championship was won and lost in the first four races, all won by Ayrton Senna. Won, moreover by a car which should not have been winning
 81. 81 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1554 Неутрално

  До коментар [#17] от "boevbisser":Тук веднъж изразена позиция се възприема за даденост и неподлежаща на промяна.Ако е вярно за тръмпанарите, защо си мислят, че при издънка на Джо Байдън, ще продължим да се изказваме в негова полза?Ако на тия избори подържам Байдън, то е защото Тръмп е вреден, и трябва да си продължи с бившето си амплоа на циркаджия!
  —цитат от коментар 27 на Tzar Vova Josei-ki


  Защо трябва да чакате издънка на Байдън?!
  Цялата му предизборна платформа беше да проектира себе си като антипод на Доналд Тръмп.
  Нищо съществено не каза за икономически план.
  Нищо съществено не каза за външно политическа ориентация.
  Смени си позицията за фракинга на 180 градуса за да си осигури още гласове.
  Представител е на една морално и физически износена партия, която е очевидно неспособна да реорганизира себе си, камо ли цяла държава.
  С Байдън получаваме още от същото преди Тръмп.
  А то, макар да изглеждаше добро, не беше добро - и външния и вътрешния дълг продължиха да растат, производството е навън, здравеопазването е по-зле от Куба.
  И въпреки всичко има наивнии, които чакат?!
  Ами убива ме, това е съвсем същото като в България да чакат да видят дали ГЕРБ да се стегне и да отлюспи ДПС...

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 82. 82 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4202 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Статията акцентира на обкръжението на същия.
  Несвързан, но обкръжен.

  Разследването Mueller беше засенчено от успешен импийчмънт
  на президент (не преелект) от Долна камара на американски Конгрес.

  Ако имате нещо против Долна камара, преобладаващо Демократична,
  или против "американски", или против "импийчмънт", то е тема друг въпрос

  До коментар [#11] от "bellend":

  "разследването" на Mueller приключи през март 2019.
  40 агенти на FBI, 19 разследващи прокурори, 2,800 призовки (subpoenas) ,
  500 разрешителни за претърсвания ... и т.н.

  не доказаха никаква "руска връзка"
  на Трамп.

 83. 83 Профил на Милен Минчев
  Милен Минчев
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Хахаха, Пендачанска била и политолог! Дайте да видим и нещо от други жанрове, че операта си е трагедия или комедия 90% от случаите ;) Примерно Хилда Казасян какво ще каже, сигурно ще е тъжно? Или някоя актуална фолк певачка? Смях!

 84. 84 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2679 Весело

  До коментар [#60] от "Pontif New Dnevnik SUCK":

  Виж книгата на генерал Робърт Спалдинг,бивш военен аташе на САЩ в Китай. Книгата е със заглавие "Невидимата война. Как Китай се възползва докато американският елит спеше". Под "спеше" да се разбира Обама. И о,изненада! - Байдън също е спящ. Слийпи Джо!

 85. 85 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2522 Неутрално

  До коментар [#81] от "Боби Колев":

  Той знае ли че има програма ?:))

 86. 86 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2679 Неутрално

  Нещата неумолимо вървят към Върховният съд на САЩ. Той разбира се не може да реши изборите,но ще предостави на Конгреса да реши кой да бъде президент. А там републиканците имат голямо мнозинство.

 87. 87 Профил на Тиква загубена
  Тиква загубена
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Тъжно ми е за оранжадата. Такъв безславен край !

  Приживе на всички в устата ви срах, серете и вие на гроба ми без страх, че мъртвец от гроба не може да се вдигне, серящия гъз с хуй да достигне!
 88. 88 Профил на stargate
  stargate
  Рейтинг: 2287 Неутрално

  Тази идиотия пак ли я пробутвате! ахахаха :-)
  Нещо за връзките на Байдънчо с другарите от китайската комунистическа партия? Нещо за търговиятз с власт, когато е бил вицепрезидент? Има документи, има свидетели. Излизат все нови и нови красоти!

 89. 89 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1381 Неутрално

  Ех завалията Дони, що не се кандидатира тук у нас, както гледам какво лоби има, а освен това, тук на намеси от Русия и Путин се гледа като на нещо нормално.
  Всякакви глупости може да се напишат по адрес на Пенданчанска, но присъдите и уволненията за които тя говори, при това става дума за най-добрите от щаба на Тръмп са факт. Така че дали това е ПР кампания оставам на спецовете да преценят, но когато водещи фигури от твоя щаб са се признали за виновни и са в затвора...няма нужда от допълнителни обяснения.
  Поздравления за Александрина - доказва, че когато човек е много добър в дадена сфера, почти винаги е добър и в други неща и провява напълно мотивиран интерес към обществения живот - подобни примери са нещо обичайно.

 90. 90 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 2044 Неутрално

  Като е толкова веща Пендечанска, нека да коментира крайните леви, въоръжени фракции на демократите - онези дето разграбваха магазините и караха полицаите да коленичат БлекЛайвсМетер. И онези крайно олевените Антифа, дето не искат да има партии и конституция.

  Политология се учи 5г, не е въпрос на 20 прочетени стати, които едвам си разбрал недоразбрал. Хората използват много методи за да получат пълната картина, вярната картина, какво използва Пендечанска не е много ясно.

 91. 91 Профил на Vorknkx
  Vorknkx
  Рейтинг: 311 Неутрално

  Нещата неумолимо вървят към Върховният съд на САЩ. ... А там републиканците имат голямо мнозинство.
  —цитат от коментар 86 на deaf


  Вероятността да се стигне до ВС е нищожно малка. От там до момента сигналите са, че не желаят да се намесват. И по всяка вероятност ще откажат да дадат становище.

  С мнозинство или не, Сенатът няма да посмее да определи Тръмп за президент, защото това би означавало да пренебрегнат резултата от изборите (който категорично сочи Байдън за победител), да погазят конституцията, и да предизвикат масови безредици, в сравнение с които протестите на BLM ще изглеждат като училищна забава.

  До момента повечето сенатори-републиканци съвсем ясно показват, че приемат Байдън за победил в изборите (и че не вярват във фантасмагориите на Тръмп за "изборни измами").

 92. 92 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2522 Неутрално

  До коментар [#88] от "Stargate":

  А...Украйна ?:)) Какво по хубаво да съсипеш една 50 милиона стрна ,и това са били американските интереси !
  Паметтра му разбира се изневерява за наркотиците и педофилията на Хънтър., да оставимморала че се прави с племениата ...,ама морал в ДЕМОКРАТИ :))
  Те са на примитивния принцип ДЕМОКРАЦИЯ има когато управляват демократи ( и то от сорта Клинтън ,Обама )

 93. 93 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2105 Неутрално

  "Най-добрите на Тръмп"....или защо руснаците, комунистите и националистите по света залагаха на Тръмп.

  Пол Манафорт:
  "....На 30 октомври 2017 г. Пол Манафорт е арестуван. В двете съдебни дела срещу него е обвинен в конспирация срещу Съединените щати, пране на пари, данъчни и финансови измами, лъжесвидетелство. Осъден е на седем и половина години затвор...."

  Майкъл Флин:
  "....След множество публикации в пресата и задълбочаващото се разследване на ФБР на 13 февруари Флин е принуден да подаде оставка. Флин е основна фигура в разследването на специалния прокурор Роберт Мълър за връзката между Русия и кампанията на Тръмп по време на президентските избори през 2016 г. Той двукратно се признава за виновен. След това започва истинска съдебна сага, която продължава и до днес...."

  Картър Пейдж:
  През 2000 г. ..... става вицепрезидент на московския ѝ клон... участва в транзакции с ГАЗПРОМ и други руски енергийни компании. .... създава собствена компания Global Energy Capital в съдружие с бившия служител на ГАЗПРОМ Сергей Ятценко....
  През 2013 г. Пейдж написва: "... имах привилегията да служа като неформален съветник в щаба на Кремъл в подготовката на тяхното президентство за срещата на G-20, където енергетиката ще бъде основна тема". Връзките му с Евгени Буряков, осъден впоследствие за шпионаж в САЩ, дават основание на ФБР за първото разрешително за следене по федералния закон за негласно наблюдение за нуждите на външното разузнаване (FISA) през 2014 г.
  Пейдж се включва в предизборната кампания на Тръмп през март 2016 г. През юли 2016 г. пътува до Москва. Според собствените му показания пред Конгреса през 2017 г. той е информирал редовно кампанията на Тръмп за пътуването и контактите си в Русия. По време на престоя си там е разговарял с вицепремиера в правителството на Димитри Медведев - Аркадий Дворкович и със служителя на "Роснефт" Андрей Баранов.
  През септември 2016 г. в пресата изтича информация, че службите разследват Пейдж за връзки с подложени на санкции руски компании и с граждани, сред които е включително Игор Сечин - президент на "Роснефт". След тези публикации Пейдж напуска кампанията на Тръмп..."

  Джордж Пападопулос:
  Джордж Пападопулос е външнополитически съветник в предизборната кампания на Тръмп през 2016 г. Многократно е правил опити да осигури среща на кандидата Тръмп с руския президент Путин.
  На 24 март 2016 г. в Лондон той се среща с малтийския професор Йозеф Мифсуд, който му представя рускинята Олга Полонская, за която твърди, че е племенница на Путин. Това се оказва лъжа, но те се срещат отново през април. Тогава Мифсуд казва, че руснаците имат "мръсотии" за Хилари Клинтън и "хиляди имейли".
  В разговор с Върховния комисар на Австралия Александър Доумън в Лондон през май Пападопулос споделя, че "екипът на Тръмп има предложение от Русия да помогне с анонимно пускане на информация по време на кампанията, която ще навреди на Клинтън и Обама". Пападопулос споделя това и с гръцкия външен министър Никос Коциас по време на срещата им на 26 май. След хакването на сървъра на Демократическата партия през юли австралийските служби подават сведения за срещата между Пападопулос и Доумън на американските си колеги, в резултат на което на 10 август 2016 започва контраразузнавателното разследване на ФБР, наречено Crossfire Hurricane.
  След като се признава за виновен през октомври 2017 г., Джордж Пападопулус е осъден за лъжесвидетелстване. Йозеф Мифсуд, когото бившият шеф на ФБР Джеймс Комей нарича "руски агент", е в неизвестност от 2018 г....

  Това са съветниците на Тръмп.
  Излиза че не Тръмп е управлявал САЩ, а руснаците.

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 94. 94 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 2044 Неутрално

  Много ми е интересно още нещо. Защо вицепрезидентът на САЩ по времето на Обама - Джо Байдън, използва влиянието си за да уволни главният прокурор на Украйна, който е завел дело срещу сина му Хънтър за присвоявания в особено глеми размери. Това са факти, нека и тях да ги коментираме!

  И къде в моралния спектър на певицата са тези факти? Значи прокурорът е виновен за присвояванията на Хънтърчо? Така ли ще управляваме света - нашите никой не може да ги пипа каквото и да правят?

 95. 95 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2105 Неутрално

  Браво на Александрина Пендачанска за написаното от нея!
  Аплодисменти!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 96. 96 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1592 Неутрално

  „Автора вижте.”
  До [#58] от "Славейко":

  И кой да е автора? Да не очакваш да е Караянчева, Трифонов, Блъсков или Плевнелиев?
  Естествено, че ще е бивш пи-ар на Демократи за Силна България и Иван Костов, а не някой караинсект от плевенските села.

 97. 97 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3885 Неутрално

  До коментар [#93] от "Рим":

  “...руснаците, комунистите и националистите по света залагаха на Тръмп.”

  +++++++

  Към всеки анализ на Тръмп трябва да се прави това пояснение, то казва всичко.

  Макар че думата “националистите” бих я съкратил до “нацистите”.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 98. 98 Профил на Milko Stoyanov
  Milko Stoyanov
  Рейтинг: 624 Гневно

  "Надигаща се пропаганда от лагера на презедента"?!?! Абе, Дневник, кой ви пише и подава опорите? Тръмп (всякакви други качества и спорове - настрана) е НАЙ-ОЩЕТЕНИЯТ откъм медийна подкрепа президент - МОЖЕ БИ В СВЕТА! Всички национални медии, тв мрежи, основни печатни издания, водещи на токшоута бяха и са ПРОТИВ НЕГО! От NBC и CNN, през New York Times, Washington Post, Колбер, Джими Кимел, SNL... който се сетиш. Дори FOX News, уж бастион на десния консерватизъм, отстъпи от твърдата си позиция зад него. Прибавете и могъщия съпорт за Байдън (т.е. брутално анти-Тръмп) на т.нар. Big Tech - Google, Apple, Facebook, Microsoft, Tweeter...
  На мен ми е чудно как изобщо неговите послания стигаха до широката маса - предимно чрез туитове и митинги на живо... тъй като АБСОЛЮТНО ВСЯКА ДРУГА МЕДИЯ изкривяваше новината на макс и го рисуваше в ужасни, 100% черни краски...
  Не че го защитавам или че го харесвам - но ТОВА Е РЕАЛНОСТТА, ако човек обективно се опита да види и сравни ДВЕТЕ гледни точки и техните медийни мащаби.
  Накратко, либералните медии додоха огромния си принос в свалянето на Тръмп, подчертавайки ултрадебело ВСИЧКО ЛОШО и пропускайки ВСИЧКО ПОЗИТИВНО (колкото и малко да е), което той е направил. Чудно е, че в тази медийно враждебна атмосфера той дори изкара пълен мандат...
  Но да видим светлото социалистическо бъдеще на САЩ, което идва с Камала, Окасио-Кортес, Илхан Омар и... пионката Байдън, която е изправена про форма най-отпред.

 99. 99 Профил на Pontif New Dnevnik SUCK
  Pontif New Dnevnik SUCK
  Рейтинг: 1515 Неутрално

  До коментар [#60] от "Pontif New Dnevnik SUCK":Виж книгата на генерал Робърт Спалдинг,бивш военен аташе на САЩ в Китай. Книгата е със заглавие "Невидимата война. Как Китай се възползва докато американският елит спеше". Под "спеше" да се разбира Обама. И о,изненада! - Байдън също е спящ. Слийпи Джо!
  —цитат от коментар 84 на deaf


  спокойно не се възбиждай! То това спане е от 30 години и не е само от една администрация. Нито пък Тръмп е първият който прави опити да промени отношенията с Китай. И Обама имаше програма за това, дори и Буш. Просто Тръмп е най-кресливия от всички но и най-малко постигна. Докато Обама държеше Китай в шаф със съюзниците ни, Тръмп разруши връзки създавани 70 години и разреши Китай да си направи най-големия съюз за свободна търговия без да включи САЩ. Нещо което Обама никога нямаше да позволи. В този съюз са всички съюзници на САЩ но не и САЩ.
  Какво да ти кажа, когато човек е прост дори и да му се изпикаеш на главата той пак ще вика че дъжд вали, та и с Тръмпоците така. Навсякъде очевидни и обективни, измерими поражения но те си мислят че Тръмпиту бил борец против Китай и пазител на Америка. Ако си малко по-любопитен може също да намериш данни з Мексиканската стена с която ви флъфваше вюбимия ви лидер. Ще откриеш че по време на Обама е построена повече стена с Мексико отколкото по Тръмпистко време но важно е да се кряка повече. Обама е екстрадирал в пъти повече нелегални имигранти от Тръмп без да слага деца в клетки за срам пред света.

  California Über Alles
 100. 100 Профил на pinoccio
  pinoccio
  Рейтинг: 1002 Неутрално

  Аз единствено съжалявам, че дори след пропадането на оранжевата отрепка, малоумните му почитатели ще продължават да тровят въздуха още години.

  А тръмпанзето, некадърните му издънки и съучастниците му ще лежат доста дълго в затвора.

  Кеф!!!





За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK