Новият локдаун: "Всичко се случва по най-трудния начин"

"Защо домашните корона партита са разрешени" и "Кой магазин е малък" – въпросите към управляващите за новите ограничителни мерки заради пандемията са много.

© Юлия Лазарова

"Защо домашните корона партита са разрешени" и "Кой магазин е малък" – въпросите към управляващите за новите ограничителни мерки заради пандемията са много.Форумите и социалните мрежи преливат от коментари за частичния локдаун, който влиза в сила от петък вечерта. "Дневник" събра мнения по темата, които варират от пълно одобрение на мерките до пълно отрицание. В тях се съдържат и различни казуси, за които управляващите още не са дали отговор.


д-р Борис Таблов:


Да се дискутира има ли смисъл от мерките, когато си взел призовото място в една черна класация, е проява най-малко на много лош вкус.
Макар и по-трудния начин нещата се случват. Браво на колегите медици от щаба и БЛС, които с общи усилия успяха да се преборят. Показаха реално, че съединението е сила.


Малка победа в името на живота.


Асоциация "Българска книга":


Знак с важно символно значение днес, в ситуацията на пандемия, е в никакъв случай като противоепидемична мярка да не бъдат затваряни книжарниците, включително тези в търговските центрове.


Със сигурност книжарниците не са сред най-рисковите търговски обекти. Естествено, те следва да спазват стриктно всички задължителни мерки. Възможно е голяма част от книготърговците да решат да затворят по собствена инициатива. Но незатварянето на книжарниците като властово решение ще е ясен знак към хората, че книгата задоволява насъщни нужди и че без да храним и лекуваме душите си не можем да живеем.


В повечето държави, дори и такива, прилагащи по-строги мерки, книжарниците остават отворени. В някои държави (Белгия, Италия, Латвия и др.) книжарниците са определени изрично като търговски обекти със съществено значение.


Присъединяваме се към апела на френските ни колеги "Оставете книжарниците отворени, за да не се превръща физическата изолация в културна" и призоваваме правителството и гражданите "Подкрепете книгите - днес е денят!"


Божидар Божанов, ИТ специалист:


Без да претендирам за експертност, от всичко, което съм чул и чел, представата ми за разпространението на COVID-19 е, че най-високорискови са затворени пространства с много хора в тях за дълго време.


В тази светлина, някой да ми обясни следната мярка: "не се допуска провеждането и организирането на събирания и тържества от частен характер с присъствието на над 15 човека". Домашно коронапарти...


В другите мерки също има доста непрецизност, поставяща повече въпроси, отколкото отговори (напр. "моят магазин малък ли се води?"), но нека изчакаме заповедта на министъра, с която се въвеждат, за да коментираме в детайли.


Мария Спирова, "Да!България":


Искам просто да попитам, след като частните събирания до 15 души са разрешени - и практически е невъзможно в такива условия да се съблюдава социална дистанция и хигиена, камо ли да се проверява дали тази бройка се спазва - защо всъщност затвориха кафенетата и ресторантите?


Мариан Гяурски, консултант за недвижими имоти:


Добре, затваряте детски градини и училища! Но сега ние в случая, като родители трябва да преустановим напълно работата си, защото единият от нас трябва да се занимава с онлайн обучението на дете в първи клас, а другият трябва да се занимава с по-малкото дете, което не е на градина. Ще осигурим и устройство и интернет, всичко необходимо.


Ще се справим, но вие, Деница Сачева, какво ще направите, за да ни компенсирате? Че няма да има отговор е ясно, затова аз ще си отговоря - ще мънкате за някакви 60/40 или някакви детегледачки, които май само вие сънувате. Въвеждате някакви мерки, но се освобождавате от отговорности, които сте длъжни да поемете в криза, като тази, особено ако имате претенции към гражданите си. Иначе за какво сте там, за какво съществува вашето министерство?


Още едно мъдро управленско решение. Спираме детско-юношеския футбол до 18 години, но мъжкия не го спираме. Тука има ли някаква логика или да не питам?


Атанас Семов, конституционен съдия:


Мисля, че сме длъжни да разберем: Новите МЕРКИ са поискани категорично от ЛЕКАРИТЕ! За да оцелеят самите те - и за да продължат да ни спасяват


Затова трябва да ги ПРИЕМЕМ и СПАЗВАМЕ! Независимо какво е мнението ни за вируса, ползата от мерките или техните странични последици Или за провала на правителството


"Отровното трио":


Защо частичните ограничения не бяха наложени по-рано?


Защо се чакаше децата и преподавателите да се заразят достатъчно (имаше фиксиран процент), за да бъдат затворени училищата и висшите учебни заведения? Това нанесе щета както на образованието, така и в семействата на обучаващите се.


Колко време бе необходимо, за да се проследи ефекта от действията на властите в Израел, Испания, Италия и други страни с развита медицина, след като дори медиите доставят навременна информация за техните мерки?


Бойко Борисов, като управляващ България, може ли да гарантира, че събиранията в религиозните храмове, производствените предприятия, административните и офис дейностите, кол центровете, големите магазини за техника, фризьорските салони и салоните за красота няма да допринесат за по-висока заболеваемост?


Какъв е режимът за концертните зали и киносалоните? В постановката "Ромео и Жулиета" колко близо да бъдат главните герои?


Какви са здравните предимства на международните спортни събития, пред националните спортни събития?


Какво се случва в претъпкания градски и междуградски транспорт?


Как ще се осъществява конкретно контролът в домовете ни, ако на семейни събирания присъстват 16, а не 15 души? Кой ще е органът на контрол - МВР, РЗИ или неизвестен общински орган и какви ще са санкциите?


Редица други въпроси, свързани с функционирането на обществения живот, остават открити. Например за събиранията по пазарите, където обикновено стотици хора са на близко разстояние.


Живко Джамаров, собственика на ресторант "Soul Kitchen":


Въвеждат се ограничения и за частните тържества. Те ще могат да се провеждат с не повече от 15 участници.


- къде е логиката да се затварят заведенията, а да се разрешават частни тържества до 15 души? Вирусът ще пропусне ли да ги зарази? А тези хора след това дали ще заразят други хора?


Религиозните институции остават отворени.


- не знаех, че коронавирусът е набожен и ще пропусне миряни, които ще се струпат в църквата или джамията. Или може би от НОЩ не са разбрали как се разпространи вируса в Южна Корея? Да се надяваме, че коронавирусът се плаши от чесън и тамян.


Иво Инджов, преподавател и експерт по политически комуникации, по БНР:


Мерките закъсняха безкрайно много, трябваше да бъдат наложени, когато стана ясно, че ще има втора вълна в България.


Трудно ще се спазва карантината, защото много хора са недоволни. Няма да бъде постигнат резултат, до какъвто бихме искали да доведат по-строгите мерки, защото част от населението ще ги саботира.


България е една от малкото страни, в които се неглижира заплахата от коронавируса, и причина за това е делегитимираното управление на Бойко Борисов, който доскоро твърдеше, че не е необходимо налагане на по-строги мерки.


При първата вълна на вируса - през пролетта, обществото имаше доверие във властта и наложените от нея противоепидемични мерки, но икономическите не бяха адекватни, за да подпомогнат бизнеситe.


Сега, при обявяването на втория локдаун, няма нови компенсаторни мерки. Представят се такива, които са в ход, но са от стария набор мерки.


проф. Йорданка Стоилова, ръководител на катедра "Епидемиология и медицина на бедствените ситуации" в МУ в Пловдив, по БНР:


Необходими бяха тези допълнителни противоепидемични мерки, в никакъв случай не са крайни. Страната влезе в епидемичната крива и се е изкачи нагоре към много високо ниво на заболеваемост, защото не са се спазват леките предпазни мерки - носене на маски и дистанция между хората.


Когато се носят правилно маските, предпазват от приемане на високи дози вирусен товар, а при поемане на малки дози дават антитела. Медицината, базирана на доказателства, не показва вредности от носене на лицеви предпазни средства.


Може би мерките трябваше да се въведат, когато бяха наложени в страните от Западна Европа.


Има научни изследвания, че в училищата е трудно да се спазва необходимата дистанция от 2 метра между учениците и затова се смята, че там вирусът се разпространява, но е много крайно определението, че училищата са развъдник на заразата.


Александра Божимирова, медик по образование, дребен вносител на парфюмерия и козметика:


Няма да обяснявам дали моловете са безопасно място или не. Могат и да са опасно, ако се допуснат прекалено много хора едновременно и недостатъчно добра вентилация.


Само ще посоча поредната липса на логика в мерките.


Петък, 27.11. е обявен за Black Friday. Търговските обекти се надпреварват да предлагат отстъпки. В петък в моловете ще бъде лудница. Лично аз се притеснявам за колегите си. И ако наистина моловете са опасно място, защо ги оставят отворени баш на черния петък и баш като за последно? Това е някакъв абсурд.


Ако зависеше от мен, щях да оставя моловете отворени, но да поискам от тях да си отменят черния петък и да изискам подробен план от всеки как планират да се справят със ситуацията.


Но така обявените мерки ще навредят повече, отколкото ще помогнат. С риск да ме обявят за луда, обмислям затваряне на магазините в мола още сега. Не искам да ми тежат на съвестта заразили се заради трескав шопинг хора.


Петър Велков, учител по математика и образователен експерт:


И няколко важни забележки от днес, въпреки позитивните новини за частичен локдаун:


Мерките влизат от петък вечерта - явно Черният петък е по-важен от живота на хората и искаме да стане причина за още по-черни дни


Защо учениците ще продължат да са на училище в четвъртък и петък? Явно ситуацията в момента не е притеснителна и от петък (ама вечерта) ще стане


Учениците ще се върнат на 21-ви, понеделник? За 3 дни само защото? (като явно положението е до 21-ви, но този път сутринта, а не вечерта) Кому е нужно това връщане, кому е нужно сега да се чака до петък


Никой при обявяването дори не се бе сетил, че трябва да дадат ясно послание с оглед ученическата ваканция дали децата трябва да се върнат.Сачева спомена, че по-скоро няма, след брифинга "Слънцето огря" и каза, че на 21-ви да се връщат.а кой попита специалистите и защо това не беше предварително решено и да имаме най-после ясно послание поне


Няколко пъти бе повторено, че влизат в сила мерките от 27-ми петък, за да бъде уточнено по-късно, че става въпрос за вечерта и изрично упоменато за учениците, че са на училище(43 смъртни случаи на педагози, днес още 2-ма).


Комуникация никаква за пореден път


И какви са тези събирания до 15 душибезумие


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (94)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 890 Неутрално

  Все "Отбор интелектуалци !" Защо пипат като всичко им е ясно ! Я по-добре да отидат на протестче или да громят пред Социалното министерство !

 2. 2 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 2086 Неутрално

  Разбира се ,че всичко се случва по най трудния начин , в болниците е чудо , легла има ,персонал ще се намери , ама кислодорни апарати не достигат ,тежката терапия също стига трудно до обикновения пациент , така ,че по добре да има локдаун и да спадне наплива към болниците и реанимациите .

 3. 3 Профил на djb95
  djb95
  Рейтинг: 461 Неутрално

  Тези мерки не са нищо. Значи в МОЛ не може, но в Кауфланд един до друг може. В Джъмбо в МОЛ Стара Загора не може , но в Джъмбо Пловдив може. И В Метро може. На фризьор може. Но през бърза храна не може.Пенсионерите са в коридор от един до четири , но после в метрото са с всички останали. Както и в аптеката.20 човека не може , но 15 може. Пълен хаос и некадърност. До нищо няма да доведат тези мерки.Това не никакъв локдаун. Това е нищо и половина като безсилието и некадърността на правителството

 4. 4 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3264 Неутрално

  До коментар [#1] от "doroteus":

  " Все "Отбор интелектуалци !" Защо пипат като всичко им е ясно ! Я по-добре да отидат на протестче или да громят пред Социалното министерство !"

  Добре, отборът " интелектуалци", умнокрасивите демек, не ги бива за нищо, а големият деятел, дето неуморно работел, от жипката, защо не предприе мерки, които трябваше да са факт още към средата на лятото ? Бутафория, хаос, изхлузване по най - жалкия начин, страдание за обществото - запазената марка на герберското управление, факт !

 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 7. 7 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1504 Весело

  До коментар [#1] от "doroteus":

  Пред социалното не е громено нищо особено, но с предишните си думи си навличаш гнева на нискобюжджетните мозъци, чийто девиз е "вирус няма, това е грип".

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 8. 8 Профил на Нико
  Нико
  Рейтинг: 499 Неутрално

  Вижте как е управлявал болницата, за да разберете как се управлява министерството ...

 9. 9 Профил на pxn28694177
  pxn28694177
  Рейтинг: 83 Неутрално

  До коментар [#2] от "edin drugii":
  До коментар [#3] от "djb95":

  Добре де вие как си го представяте? Да спре градският транспорт да затворят и хранителните магазини и тока да се спира в 9:00 часа всички по леглата до 8:30? Купони за храна ,вечерен час и акции на МВР по домовете за частни събирания.

  Не сме ли го гледали тоя филм преди 30-40 години?

 10. 10 Профил на zenola
  zenola
  Рейтинг: 574 Неутрално

  И тук да попитам - кой и как ще гледа малките деца? Особено на лекарите?

 11. 11 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 890 Неутрално

  До коментар [#1] от "doroteus":" Все "Отбор интелектуалци !" Защо пипат като всичко им е ясно ! Я по-добре да отидат на протестче или да громят пред Социалното министерство !"Добре, отборът " интелектуалци", умнокрасивите демек, не ги бива за нищо, а големият деятел, дето неуморно работел, от жипката, защо не предприе мерки, които трябваше да са факт още към средата на лятото ? Бутафория, хаос, изхлузване по най - жалкия начин, страдание за обществото - запазената марка на герберското управление, факт !
  —цитат от коментар 4 на samoedin


  Да съм писал нещо за некЪв си "деятел " още повече с джипка ? Явно ме бъркаш с Фидел Кастро ? И за него сигурно не си чувал ?

 12. 12 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 1033 Неутрално

  Всички се прехласват по Швеция.
  Ама, когато в Швеция главният епидемиолог каже: Правим така, никой не разсъждава, а го правят всички.
  А ние сме нация от всичкознайковци. "Глей колко са тъпи и колко тъпо са го измислили." И обикновено така мислят хората, които (цитирам ГГ) една къщичка за птички не са сковали.

 13. 13 Профил на dma12587967
  dma12587967
  Рейтинг: 1196 Неутрално

  Дневник, публикувайтре някое мнение и от Дневник!
  Например на "Росен съм аз а Путлер да спасява Русия".

 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 15. 15 Профил на WALL-E
  WALL-E
  Рейтинг: 486 Неутрално

  ох, пуснах салза за бедните книжари и воя за техните печалбарници прикрит зад грижа за културата, знанието и духовността...

  Умен и красив жълтопаветник.
 16. 16 Профил на oak17621787
  oak17621787
  Рейтинг: 556 Неутрално

  Цинизма на тези от отровното трио е отвратителен, само до преди десет дена горяха маски, сега защо ограниченията не бяха наложени по-рано. Отвратителни са, не отровни.

 17. 17 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1504 Неутрално

  До коментар [#13] от "dma12587967":

  Моите мнения/писания рядко могат да бъдат сложени горе вдясно, поради езика ми.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 18. 18 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 1376 Неутрално

  Всички се прехласват по Швеция. Ама, когато в Швеция главният епидемиолог каже: Правим така, никой не разсъждава, а го правят всички.А ние сме нация от всичкознайковци. "Глей колко са тъпи и колко тъпо са го измислили." И обикновено така мислят хората, които (цитирам ГГ) една къщичка за птички не са сковали.
  —цитат от коментар 12 на taratanki


  А в България кой е Главен Епидемиолог ?????

 19. 19 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1504 Весело

  До коментар [#15] от "WALL-E":


  ох, пуснах салза за бедните книжари и воя за техните печалбарници прикрит зад грижа за културата, знанието и духовността...
  —цитат от коментар 15 на WALL-E


  Ти по-добре ходи често при "книжарите", че примерно сАлза не се пише така. Трябва да е сЪлза.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 20. 20 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 3024 Неутрално

  Виках ви аз още февруари като се чудете дали да се набутваме с "ненадеждните" тестове.
  Понеже сме българи и тестовете ще си платим и икономиката ще срутим и гробищата ще напълним. Като, че ли не се знаем какви сме.

 21. 21 Профил на WALL-E
  WALL-E
  Рейтинг: 486 Неутрално

  До коментар [#19] от "Росен съм аз а Путлер да спасява Русия":

  каи чесно?

  Умен и красив жълтопаветник.
 22. 22 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3264 Неутрално

  До коментар [#11] от "doroteus":

  " Да съм писал нещо за некЪв си "деятел " още повече с джипка ? Явно ме бъркаш с Фидел Кастро ? И за него сигурно не си чувал ?"

  Ако бъркам, поправи ме, но пишеш за " отбор интелектуалци" като вероятно имаш предвид тези, които са се изказали в статията срещу безхаберията на властта, нали ? Ако не - извинение за неразбирането ! Ако да - съвсем правилно са доловил нюанса в поста ти.

 23. 23 Профил на oak17621787
  oak17621787
  Рейтинг: 556 Неутрално

  До коментар [#2] от "edin drugii":До коментар [#3] от "djb95":Добре де вие как си го представяте? Да спре градският транспорт да затворят и хранителните магазини и тока да се спира в 9:00 часа всички по леглата до 8:30? Купони за храна ,вечерен час и акции на МВР по домовете за частни събирания. Не сме ли го гледали тоя филм преди 30-40 години?
  —цитат от коментар 9 на pxn28694177


  Те не си го представят никак, просто си хейтят. Българина е мрънкач - ако бяха по-строги, що са строги убивате бизнеса, гладни ще умираме. Ако са по-разхлабени, убийци, ей народа мре по линейките.

 24. 24 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3249 Неутрално

  “България е една от малкото страни, в които се неглижира заплахата от коронавируса, и причина за това е делегитимираното управление на Бойко Борисов, който доскоро твърдеше, че не е необходимо налагане на по-строги мерки.”

  Абсолютно вярно, затова и в момента сме първи в ЕС, по починали на глава от населението от Ковид. През последните две седмици се движим между 1 и 5 място. В деня, в който бяхме на 1-во, Фандъкова ни успокои, че няма да има допълнително затягане на мерките. Документирано е на пресконференцията и се надявам да им се потърси наказателна отговорност!

  Любовта ще спаси света!!!
 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 26. 26 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1504 Неутрално

  До коментар [#9] от "pxn28694177":

  Ако пунеш тока в Гърция е почти така.

  Няма ли жестоки мерки ще има стотици хиляди жестоки истории.

  Испанската чума от 19818-та избива неколкократно повече хора, отколкото са загиналите във войната.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 27. 27 Профил на pxn28694177
  pxn28694177
  Рейтинг: 83 Неутрално

  Всички се прехласват по Швеция. Ама, когато в Швеция главният епидемиолог каже: Правим така, никой не разсъждава, а го правят всички.А ние сме нация от всичкознайковци. "Глей колко са тъпи и колко тъпо са го измислили." И обикновено така мислят хората, които (цитирам ГГ) една къщичка за птички не са сковали.
  —цитат от коментар 12 на taratanki


  Разликата в случая е, че главният епидемиолог бе достатъчно убедителен и всячески се постара да запази интегритета на шведката икономика и начин на живот на гражданите. Логично е да няма съпротива, когато има логика в действията на управляващите.

  Имайте предвид, че мисленето не навредило на никого. Точно обратното е проблем, когато се вземат решения на база емоции резултатите са винаги трагични.

  Толкова за разликата между Швеция и всички останали.

 28. 28 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1504 Неутрално

  До коментар [#25] от "oliverstone":

  Нагло е. Тези Отровените в услуга работещи на "оТровено общество", които открито правеха всичко възможно заразата да се разпространи в София сега дават акъл какво трябвало да се прави.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 29. 29 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1504 Неутрално

  До коментар [#12] от "taratanki":
  До коментар [#27] от "pxn28694177":

  Всъщност се оказа, че мерките в Швеция от началото на пандемията са по-тежки от тези в България. Графика има от Оксфорд. Днес я мярнах.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 30. 30 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 1033 Неутрално

  До коментар [#27] от "pxn28694177":


  -Носете маски.
  -Няма да носим маски.
  Казваш, че мисленето не вреди.

 31. 31 Профил на Dark
  Dark
  Рейтинг: 1653 Гневно

  Отново ГЕРБерски калинкаджийски заповеди, номерца, отбиване на вниманието, локдауна хем го има, хем го няма!?
  Очаквам че доста собственици на бизнеси просто НЯМА да затворят!
  Държавата с бездействието ги фалира!

 32. 32 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2512 Неутрално

  И на кого се сърдите?
  Вярно, правителството не си свърши работата, а вие?
  Направихте ли усилие да не се мушите един е друг? Да турните маски на устата и нослето? Беше ли ви смешно че имаше единици вярващи във фалшивия вирус?
  На кого се сърдите?

 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 34. 34 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1504 Неутрално

  До коментар [#32] от "Таралеж":

  Че те, ако бяха спазвали тия мерки изобщо нямаше да се налага да се затваряме сега.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 35. 35 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Това не е локдаун, а подпорна стена.

  SSS
 36. 36 Профил на Ipolit
  Ipolit
  Рейтинг: 230 Неутрално

  Искахте локдаун, сега няма кой да ви гледа децата. Ама се превъзнасяте по германците, които най-безсрамно излъгаха, че децата не заразяват.
  Накрая ще се окаже, че училищата са единственото, което трябва да се затвори.

 37. 37 Профил на motochristo
  motochristo
  Рейтинг: 1155 Неутрално

  До коментар [#1] от "doroteus":

  Ти кажи бодна ли се с руската ваксина, спец?

  Гласуваш за прасе - получаваш кочина.
 38. 38 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2611 Неутрално

  "- къде е логиката да се затварят заведенията, а да се разрешават частни тържества до 15 души? Вирусът ще пропусне ли да ги зарази? А тези хора след това дали ще заразят други хора?"

  Не, но поне там ще знаеш кой да псуваш/биеш после :)

  И отделено ако си болен и заразиш някой на такова парти и то умре, на теб ще ти лежа на съвестта, че си убил някой роднина/приятел/познат.

  Докато в ресторанта това е анонимно.

 39. 39 Профил на Минас Бахдасарян
  Минас Бахдасарян
  Рейтинг: 780 Неутрално

  И тук да попитам - кой и как ще гледа малките деца? Особено на лекарите?
  —цитат от коментар 10 на zenola


  Фандъкова реши темата с децата на лекарите.

  Останалите ще си гледаме ние.

  https://www.facebook.com/fandakova.bg/posts/3675514852512476

  Da mihi factum, dabo tibi ius.
 40. 40 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1077 Неутрално

  Феноменално е, че така наречените интелектуалци, интервюирани от медията, приемат нас и себе си като овце. Ми наистина ли не можете да откажете покана за купон? Наистина ли няма да преживеете пропуснато посещение в музей?
  Разберете, никакво правителство или извънземно нашествие няма да ви накарат да направите нещо насила. Всеки сам ще избере къде му е по-безопасно.

 41. 41 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3249 Неутрално

  До коментар [#32] от "Таралеж":Че те, ако бяха спазвали тия мерки изобщо нямаше да се налага да се затваряме сега.
  —цитат от коментар 34 на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия


  ——

  Росене, какво ще стане, ако в училище не се пишат отсъствия и двойки, а учителите по цял ден се молят на децата да учат?
  Това прави Борисов и щаба, молят се на хората да спазват някакви правила. Унизително е това, все едно няма държава. Оставени сме на естественият подбор. Ние, за тях има и Ремдесевир, и места във ВМА.

  Любовта ще спаси света!!!
 42. 42 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3249 Неутрално

  Предлагам да освободим цялото МВР /струва ни повече от милиард на година/ и Борисов по цял ден да се моли, да не извършваме престъпления. Като заприличаме на гето, тогава ще ни каже-вие сте виновни, не спазвате правилата!

  Любовта ще спаси света!!!
 43. 43 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7654 Неутрално

  Всички са прави, остава да видим последствията.

 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 45. 45 Профил на ButtHead
  ButtHead
  Рейтинг: 181 Неутрално

  Видно от статията, хората с мозък в главите си одобряват мерките и ще ги спазват. Тъпаците с големите претенции мрънкат и се опитват (без особен успех естествено) да леят мозък.

 46. 46 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 844 Любопитно

  И тук да попитам - кой и как ще гледа малките деца? Особено на лекарите?
  —цитат от коментар 10 на zenola


  @zenola, „Фандъкова предлага две дежурни детски градини в София за децата на лекари“ - https://faktor.bg/bg/articles/fandakova-predlaga-dve-dezhurni-detski-gradini-v-sofiya-za-detsata-na-lekari - ако нямаш някакво предложение, разбира се! Имаш ли?

 47. 47 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 989 Неутрално

  До коментар [#3] от "djb95":

  Тъпанарите сте винаги неадекватни и недоволни. Но причините са само във вас.

 48. 48 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1802 Неутрално

  Ще се справим, но вие, Деница Сачева, какво ще направите, за да ни компенсирате?
  ....
  Деница Сачева ли да ви компенсира?? Тя ли е създала вируса или тя го е пуснала?

  В Русия съм! В Русия съм!
 49. 49 Профил на Славка Колева
  Славка Колева
  Рейтинг: 33 Неутрално

  какво ще стане, ако в училище не се пишат отсъствия и двойки, а учителите по цял ден се молят на децата да учат?
  Това прави Борисов и щаба, молят се на хората да спазват някакви правила. Унизително е това, все едно няма държава.
  —цитат от коментар 41 на hope


  Дори при комунизма нямаше толкова много милиционери, че да ви следят какви вицове си разказвате в къщи и дали не заговорничите срещу Партията. Вие какво предлагате - правителството да приеме, че 30-40-50-60-70... годишни зрели хора са с манталитета на средношколци и да им назначи пъдари, които да им пишат неизвинени отсъствия и двойки, ако не спазват правилата? Що за съзнание и възпитание имате вие и такива като вас?

 50. 50 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 989 Неутрално

  До коментар [#41] от "hope":

  Разбира се. Борисов е виновен, че ти си некултурен селяндур и глупак. Няма управление, което насила да ти налее мозък в главата. Оставили те били, вместо да ти ударят 100 тояги. Но и да го направят, няма да има никакъв ефект.

 51. 51 Профил на pxn28694177
  pxn28694177
  Рейтинг: 83 Неутрално

  До коментар [#27] от "pxn28694177":-Носете маски.-Няма да носим маски. Казваш, че мисленето не вреди.
  —цитат от коментар 30 на taratanki


  Примерът ви е грешен. Примерът отразяващ реалната ситуация е следният:

  - Не носете маски, те помагат само на лекарите. За вас даже са вредни.

  - Ама как? В това няма логика? Започваме да носим, не ни интересува какво говорите.

  - Добре който иска може да носи, шийте и носете, но не разчитайте много.

  - Ами ние вече носим. Какво имате предвид?

  - Ужас случаите е качват. Маските доказано работят, нали ви казахме още в началото. Защо не ги носите?

  - Ами ние вече носим от месеци, вие луди ли сте?

  - Маските стават задължителни, не спазвате мерките, носете маски ще има глоби.

  - Ок, каквото кажете, май@та ви...

  Точно това се сучи пролетта. Меко казано управленческа шизофрения. Та каква ви беше версията за адекватно и неадекватно поведение?

 52. 52 Профил на stefan_b
  stefan_b
  Рейтинг: 422 Неутрално

  До коментар [#3] от "djb95":

  Страхотни разсъждения! Разсъждения като на един истински Мангърист от пролетта, като на ББ от лятото, когато отвори ресторантите 2 седмици по-рано.
  Само че видяхме докъде ни докара този подход.

 53. 53 Профил на stefan_b
  stefan_b
  Рейтинг: 422 Неутрално

  До коментар [#18] от "stenlyaka":

  Ролята на главен епидемиолог тук се изпълнява от началника на РЗИ. Доволна ли сте от отговора?

 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 55. 55 Профил на Silence
  Silence
  Рейтинг: 373 Неутрално

  До коментар [#40] от "ju.li":

  Разберете, никакво правителство или извънземно нашествие няма да ви накарат да направите нещо насила. Всеки сам ще избере къде му е по-безопасно.
  —цитат от коментар 40 на ju.li


  Не е така. Вися втора седмица в карантина (слава богу без симптоми), защото колегата до мен си избра да му е "безопасно" по кръчми и барове. Когато човек е на 25 му се живее, това е. Аз съм от 2 месеца на режим вкъщи-офис и обратно. Лош късмет, но и неизбежен в конкретната ситуация.
  Та няма да се съглася, че насила хубост не става. Става и е редно, когато нещата вече са изпуснати от контрол.

 56. 56 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 989 Неутрално

  До коментар [#18] от "stenlyaka":

  Каква неграмотност?! Ангел Кунчев е главен епидемиолог.

 57. 57 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 989 Неутрално

  До коментар [#55] от "Silence":

  И как насила става хубост? Кой е виновен на дебила, че е дебил? И как правителството да го очовечи? Винаги някой друг е виновен за вашата безотговорност. В случая всеки си е получил заслуженото.

 58. 58 Профил на dlagnikov
  dlagnikov
  Рейтинг: 704 Неутрално

  "Всичко се случва по най-трудния начин"
  Как другояче в тези трудни времена!?Загубите са неизбежни.Болестта винаги е свързана със загуби.Как обаче те да се минимизират?

 59. 59 Профил на Silence
  Silence
  Рейтинг: 373 Неутрално

  До коментар [#55] от "Silence":И как насила става хубост? Кой е виновен на дебила, че е дебил? И как правителството да го очовечи? Винаги някой друг е виновен за вашата безотговорност. В случая всеки си е получил заслуженото.
  —цитат от коментар 57 на валентин николов


  Правителството като му спре забавленията и няма да има избор в тоя студ.
  И колегите на "дебила" не сме виновни, но сме на стенд бай и тръни като контактни. Пожелавам и на теб такъв околен, за да си получиш заслуженото (по твоята логика).

 60. 60 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 989 Неутрално

  До коментар [#59] от "Silence":

  Не бих го допуснал. Дебилът винаги има възможност /напр. шадравана/. Всеки си пати от акъла. Правителството не го раздава.

 61. 61 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3299 Неутрално

  Защо трябва да е бързо, лесно, ефикасно, като у нас винаги е бавно, скъпо, ужасно трудно и гадно.

 62. 62 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2317 Неутрално

  Умна мисъл с тъп смисъл. Статията нищо не казва а хората които са питани са хора без мнение, които се чудят каква глупост да кажат.

 63. 63 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3536 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Това означава:
  Трудът ще превъзпита Управленците на държава?

  Вероятно.
  Искрено Смирение, извътре, е важното.

  Добро възпитание (коректно, почтено)
  винаги не е в излишък

  "Новият локдаун:
  "Всичко се случва по най-трудния начин""

 64. 64 Профил на pxn28694177
  pxn28694177
  Рейтинг: 83 Неутрално

  До коментар [#54] от "Santos":

  Коментирал съм факти, базирани на изказвания и мнения на международни институции и Националният Оперативен Щаб. Още в самото начало имаше множество противоречия и необосновани промени на 180 градуса в позициите им, което нормално доведе до недоверие.

  Ако не го разбирате си е за ваша сметка.

 65. 65 Профил на pxn28694177
  pxn28694177
  Рейтинг: 83 Неутрално

  Искахте локдаун, сега няма кой да ви гледа децата. Ама се превъзнасяте по германците, които най-безсрамно излъгаха, че децата не заразяват.Накрая ще се окаже, че училищата са единственото, което трябва да се затвори.
  —цитат от коментар 36 на Ipolit


  Подкрепям. Училища, барове и дискотеките са основни източници. При тях просто физически няма как да има дистанция.

 66. 66 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 2112 Неутрално

  Тези мерки не са нищо. Значи в МОЛ не може, но в Кауфланд един до друг може. В Джъмбо в МОЛ Стара Загора не може , но в Джъмбо Пловдив може. И В Метро може. На фризьор може. Но през бърза храна не може.Пенсионерите са в коридор от един до четири , но после в метрото са с всички останали. Както и в аптеката.20 човека не може , но 15 може. Пълен хаос и некадърност. До нищо няма да доведат тези мерки.Това не никакъв локдаун. Това е нищо и половина като безсилието и некадърността на правителството
  —цитат от коментар 3 на djb95


  Че то ЛОКДАУН НЯМАШЕ И ПРОЛЕТТА.
  Многократно съм обяснвал, как НЯКОЛКО МИЛИОНА БЪЛГАРИ, ВСЕЛИ ДЕН. минаваха през КППтата за работа , с Декларация и Бележка от работодател, хиляди камиони влизаха и излизаха в страната, в хотелите имаше десетки хиляди командировани 144 000 от отрасъл Строителство, всеки ден бяха на работа , без да има как да са на дистанция.

 67. 67 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 842 Неутрално

  Новият локдаун: "Всичко се случва по най-трудния начин"

  Ми то в България кога се е случвало по най-лесния?

 68. 68 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 2112 Неутрално

  До коментар [#55] от "Silence":И как насила става хубост? Кой е виновен на дебила, че е дебил? И как правителството да го очовечи? Винаги някой друг е виновен за вашата безотговорност. В случая всеки си е получил заслуженото.
  —цитат от коментар 57 на валентин николов


  Скачат и беснеят из дискотеките..
  После в "Дневник" - " загуби битката"..

  И на hope съм го викал. и на всички ..да се късат салфетки е гот, а?

  А после?

 69. 69 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 842 Неутрално

  Възмутен съм от изключителната наглост на т. нар. "Отровно трио". След като организираха един от най-мощните центрове за интензивно производство на заразоносители, сега те ни лук яли, ни лук мирисали, АРОГАНТНО и с обвинителен тон задават въпроса, защо правителството не е взело навреме мерки. Същото онова правителство, дето уж бяха тръгнали да го свалят - срещу съответния хонорар.

 70. 70 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 842 Неутрално

  До коментар [#40] от "ju.li":Разберете, никакво правителство или извънземно нашествие няма да ви накарат да направите нещо насила. Всеки сам ще избере къде му е по-безопасно.
  —цитат от коментар 40 на ju.li

  Не е така. Вися втора седмица в карантина (слава богу без симптоми), защото колегата до мен си избра да му е "безопасно" по кръчми и барове. Когато човек е на 25 му се живее, това е. Аз съм от 2 месеца на режим вкъщи-офис и обратно. Лош късмет, но и неизбежен в конкретната ситуация. Та няма да се съглася, че насила хубост не става. Става и е редно, когато нещата вече са изпуснати от контрол.
  —цитат от коментар 55 на Silence


  ++++++++++++++

 71. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 72. 72 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 842 Неутрално

  До коментар [#51] от "pxn28694177":Ами не, @pxn28694177, точно обратното се случи. Не те бива, некадърно тролче, ядеш бадева парите на спонсорите ти! Като манипулаторче си твърде плитък, даже по-малко и от електоралната ви подкрепа – 3,1%! Я гледай какво се случваше: 1. Протестът: Вуду магия замени ковчезите и бесилките - https://tribune.bg/bg/politika/protestat-vudu-magiya-zameni-kovchezite-i-besilkite/ 2. Хаджигенов: Едното ни искане е свикване на Велико Народно събрание (12.07.2020) - https://tribune.bg/bg/politika/hadzhigenov-ednoto-ni-iskane-e-svikvane-na-veliko-narodno-sabranie-12072020-video/ 3. Изключително оригинално: Мъж по гащи полегна пред Министерски съвет - https://tribune.bg/bg/multimediq/svrah-originalno-mazh-po-gashti-polegna-pred-ministerski-savet-snimki/ 4. Канна Рачева с гаф в ефир: Аз за протест в чужбина не знам. Ще си измисля! - https://tribune.bg/bg/obshtestvo/kanna-racheva-s-gaf-v-efir-az-za-protest-v-chuzhbina-ne-znam-shte-si-izmislya/ 5. Тези, които гориха маски, изгориха работата на стотици хиляди хора - https://breaking.bg/novini/тези-които-горяха-маски-изгориха-работата-на-стотици-хиляди-хора/ Да виждаш някой с маска? Ти какво си мислиш с пилешкия мозък пане, дето го имаш? Че като напишеш „Ами ние вече носим от месеци, вие луди ли сте?“ и веднага ще ти повярват? Хората не са толкова умни и толкова убави като вас – гледат, помнят и мислят! Ами ти продължавай по същия начин, не спирай, ама после да няма: „Олеле, майко, що сме сега пък до шадравана“?
  —цитат от коментар 54 на Santos


  ++++++++++++++++++++++++++++

 73. 73 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 842 Неутрално

  До коментар [#4] от "samoedin":

  Ти и след всички бели, които такива като тебе направиха на България, няма да престанеш да пропагандониш, нали? Не е важно, че умират хора, важно е да настройваш останалите да правят глупости?

 74. 74 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 842 Неутрално

  Цинизма на тези от отровното трио е отвратителен, само до преди десет дена горяха маски, сега защо ограниченията не бяха наложени по-рано. Отвратителни са, не отровни.
  —цитат от коментар 16 на oak17621787


  ++++++++++++++++++

 75. 75 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 842 Неутрално

  До коментар [#13] от "dma12587967":Моите мнения/писания рядко могат да бъдат сложени горе вдясно, поради езика ми.
  —цитат от коментар 17 на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия


  Епа много си ти е добър езикът даже! Ако цитирам Окуджава, ти "пишеш както дишаш" - с лекота, естествено... И езиковата ти култура е отлична. Нищо, че като ученик не си писал стихове... :)

 76. 76 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 842 Неутрално

  До коментар [#25] от "oliverstone":Нагло е. Тези Отровените в услуга работещи на "оТровено общество", които открито правеха всичко възможно заразата да се разпространи в София сега дават акъл какво трябвало да се прави.
  —цитат от коментар 28 на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия


  ++++++++++++++++++++++

 77. 77 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 842 Неутрално

  И на кого се сърдите? Вярно, правителството не си свърши работата, а вие?Направихте ли усилие да не се мушите един е друг? Да турните маски на устата и нослето? Беше ли ви смешно че имаше единици вярващи във фалшивия вирус?На кого се сърдите?
  —цитат от коментар 32 на Таралеж


  +++++++++++++++++++

 78. 78 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 1376 Неутрално

  До коментар [#18] от "stenlyaka":Ролята на главен епидемиолог тук се изпълнява от началника на РЗИ. Доволна ли сте от отговора?
  —цитат от коментар 53 на stefan_b  Аз го знаех ,просто исках да обясня защо Шведите така а ние иначе .
  Благодаря все пак !

 79. 79 Профил на bse17521826
  bse17521826
  Рейтинг: 166 Неутрално

  До коментар [#24] от "hope":

  Първо се научете да Смятате пресметнете за Италия 52000, Испания 43000, Белгия 16000 починали. После пресметнете на глава от населението и тогава тичайте като Клюкарки да Разнасяте "Достоверната" Телевизионна информация. Ма друго си е в България Драмата с която сте закърмени то "Щото сме най бедни" ,. Да най бедни сте на Душа нямате,чест, Достойнство защото като става въпрос за друг а не за Вас "Кво ми Дреме" нали други ще останат без Работа без препитание. А Вие щели сте да се "Спасявате" няма как Вие сте посяли в Главите си Драма и злоба каквото е Нарисувал мозъка Ви това и ще пожънете. И айде стига лъгахте не знам пари ли Ви дават за тези дрънканици.

 80. 80 Профил на deutscher._
  deutscher._
  Рейтинг: 686 Неутрално

  Няма мярка или мероприятие които да са поне отчасти обмислени и логични ? !
  Всичко е скалъпено набързо и особено дразнещо - с много изключения и най-важното непрофесионално !
  Може като резултат нещо незначително да се получи , но със сигурност което аз очаквам АВТОРИТЕТА НА АВТОРИТЕ ОТ НОЩ И ОСОБЕНО НА ПРЕМИЕРА БОРИСОВ ЩЕ СЕ СРИНЕ НАПЪЛНО И ТО
  ОСНОВАТЕЛНО ! ! !

 81. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 83. 83
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 84. 84
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 85. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 86. 86
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 87. 87 Профил на Lou
  Lou
  Рейтинг: 1798 Неутрално

  Всичко се случва по най-трудния начин"

  В живота е така. Не сме само ние - същите грешки ги направиха всички държави в Европа и дори САЩ.

  Има два начина. Лесният и трудният.

  Лесният начин се дава като опция в началото, когато проблемът не е толкова наложащ. Но тогава всички си мислим "Абе, то не е толкова страшно, що да се жертвам?". Трудният начин вече е наложителен, когато "коню отиде в ряката". Тогава всички си мислим "Ей, какви сме глупаци, можеше да изберем лесния начин". Можеше, ама не можеше - никой нямаше да направи такъв избор в онези по-леки условия.

  Ако си спомняте, вирусът настъпи в Европа през Февруари от Италия. Тогава бройката на заболелите започна да расте лавинообразно, но властите им решиха нищо да не правят, за да не навредят на икономиката и туризма". Не се взеха никакви мерки за овладяване на заразата. Тогава те пропуснаха лесния начин. След това започна онзи пожар в Ломбардия, където на ден умираха по 2 000 души, а здравната им система колабира. Нямаха дри ковчези за мъртъвците. Тогава вече се наложи да използват трудния начин. Блокираха цялата област и дори цялата страна, без да мислят да скъпия им туризъм повече. същата грешка повториха Великобритания, Испания, Франция, САЩ. Ние бяхме пример за подражание в това отношение, но сега сме в групата на "трудния начин".

  Народът го е казал - "като изпуснеш питомното, гони дивото". Да ни е честито дивото.

  СССР - родина на всички безотечественици! При капитализма човек експлоатира човека, а при социализма е точно обратното! Всеки кооператор - прасе, всеки комунист - две! Всички комунисти - под земята! 25 цирк - 25 години плодотворна размяна на циркови номера между България и СССР! Който не познава Сибир, той не познава СССР! Да живее 10-ти септември - ден на народната милиция - единствената опора на народната власт! До 9 септември 1944 г. България беше на ръба на пропастта. След това направи смела крачка напред!
 88. 88 Профил на vsg33691538
  vsg33691538
  Рейтинг: 14 Неутрално

  Попаднах на сходна тема за рязката промяна и въвеждането на локдауна. Може да погледнете на https://pomisli.bg/drugi/edna-kasha/

 89. 89 Профил на sgi35679591
  sgi35679591
  Рейтинг: 46 Неутрално

  Аз ако реша в нас ще събера 30 човека. Тоя па льохман ще ми каже, колко човека ще викам вкъщи. Отмяна на всички мерки и нещата ще се оправят. Мутафчийски, Ангелов и цялата шайка съд и затвор.

 90. 90 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 2112 Неутрално

  [quote#65:"pxn28694177"][Подкрепям. Училища, барове и дискотеките са основни източници. При тях просто физически няма как да има дистанция./quote]
  Физически, няма как да има дистанция и при много производства..

  На строежите, например , също!
  Как да има дистация и да се налива бетон?

  Но там има БЕЛЕЖКА ОТ РАБОТОДАТЕЛ, която просто не дава да се заразиш.
  Също е и в транспорта, същото при комадироването на хората и кръстосването им из страата и спането по хотели и квартири , пътуването на камиоите и Европа, в логистичите паркове и къде ли не..
  Тогава действа само Бележката от Работодател - тя помага ти в беда и пречи на заразата.

  И като място за масово заразяване на населеието - остаха САМО ДИСКОТЕКИТЕ!

  За това и аз, под всички трагични новии на Хопето , или на самия "Дневник" с такава горчивина в гласа питам .. "а защо са ходили на дискотека?"..

 91. 91 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 2112 Неутрално

  До коментар [#4] от "samoedin":Ти и след всички бели, които такива като тебе направиха на България, няма да престанеш да пропагандониш, нали? Не е важно, че умират хора, важно е да настройваш останалите да правят глупости?
  —цитат от коментар 73 на gr52


  Умират хора.

  Беснеят из дискотеките .. после "костана"..

 92. 92 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 2112 Неутрално

  Видно от статията, хората с мозък в главите си одобряват мерките и ще ги спазват. Тъпаците с големите претенции мрънкат и се опитват (без особен успех естествено) да леят мозък.
  —цитат от коментар 45 на ButtHead


  Доста хора са на работа И НЯМА КАК ДА СПАЗВАТ ВСИЧКИ МЕРКИ..

 93. 93 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 2112 Неутрално

  Феноменално е, че така наречените интелектуалци, интервюирани от медията, приемат нас и себе си като овце. Ми наистина ли не можете да откажете покана за купон? Наистина ли няма да преживеете пропуснато посещение в музей? Разберете, никакво правителство или извънземно нашествие няма да ви накарат да направите нещо насила. Всеки сам ще избере къде му е по-безопасно.
  —цитат от коментар 40 на ju.li


  Най-безопасно е в мекото легло!

  Българино, не ставай сутрин, та да ловиш автобуса със смяната.
  В заводите, в шивашките цехове , по строежите - ще сте наблъскани и няма как , по 10 - 11 часа на ден да се спазва дистанция и Мерки.

  В АЕЦа, сте към 4000 човека , не отивайте!

  Всеки. да е отговорен!

 94. 94 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 2112 Неутрално

  Народът го е казал - "като изпуснеш питомното, гони дивото". Да ни е честито дивото.
  —цитат от коментар 87 на Lou


  А бяхме тръгнали страхотно..
  Нашата Полиция лашкаше глоби, който се разхожда из Витоша, който влезе в парк, или в Морската градина на Варна - олекваше с 5000 , Банско бе отвред завардено - стояха си по улиците в колите.

  Удри, Генерале!

  Идеше реч, Мутафчийски да заварди и София..
  По форумите ковидистите дружно беснееха , по заразнолъжичните проблеми и за кафемашинковостта. В Бургас безжалостно изкъртваха пейките в центъра - тез народни врагове..

  И точно, когато Мерките бяха извисили своя полет - прекършиха крилете им..

  Клета наша съдба..

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK