"Какъв е вашият проблем". Как ВМРО урежда пари от бюджета за близки сдружения

Май 2013 г. – активисти на ВМРО протестират пред централата на ГЕРБ, като обвиняват партията във фалшифициране на изборите. На въпрос има ли цена, плащана от бюджета за коалиционна лоялност, днес от ГЕРБ отказват коментар

© Красимир Юскеселиев

Май 2013 г. – активисти на ВМРО протестират пред централата на ГЕРБ, като обвиняват партията във фалшифициране на изборите. На въпрос има ли цена, плащана от бюджета за коалиционна лоялност, днес от ГЕРБ отказват коментарТекстът е препубликуван от "Свободна Европа".


Може ли стотици хиляди левове от държавния бюджет с години да отиват към една неправителствена организация, която се представлява от политик? Да, гласи краткият отговор. По-разширеният е, че за целта е нужно партията на този политик да е на власт. Помага също, ако адресът на сдружението съвпада с адреса на партията. Още повече помага, ако сдружението спонсорира "партийната" телевизия, която се помещава на същия адрес. В тази история има обаче повече от една организации и повече партийни активисти. Всичко обаче води до един адрес.


Сдружението "Македонски научен институт" (МНИ) е получило за последните пет години 440 000 лева от парите на данъкоплатците. Политическата сила, с която организацията е обвързана, е ВМРО - една от партиите в управляващата коалиция. Сдружението е създадено през 1990 г. и се обявява за приемник на основания през 1923 г. Македонски научен институт.
Държавата започва да го подкрепя финансово в същата година, в която ВМРО започва да подкрепя второто правителство на Бойко Борисов (2014 - 2017). Парите се увеличават, след като ВМРО официално влиза в изпълнителната власт в третото правителство на Борисов, т.е. сегашното.


С приетия вече Закон за държавния бюджет за догодина 2021 година ще бъде шестата поредна година, в която неправителствената организация ще получи финансиране директно от хазната.


Перото в бюджета, в което са записани парите за "Македонския научен институт", се нарича "Субсидии и други текущи трансфери за юридически лица с нестопанска цел".


По този начин държавата подпомага организации като Българския червен кръст, съюзите на инвалидите, слепите и глухите, Българската православна църква и други. В същата графа беше записано и предложението на ДПС несъществуващото сдружение "дари.бг" да получи над 1 млн. лв.


Законът за държавния бюджет за догодина казва, че сдружението "Македонски научен институт" ще получи 100 000 лева. Същата сума организацията е получила и за тази, и за предходните две години (2018 г. и 2019 г.) Сдружението получава държавни пари и през 2016 и 2017 година, но тогава те са по 70 000 лева.


Средствата са отпускани от бюджета на Министерството на образованието и науката. Сдружението "Македонски научен институт" обаче не е акредитиран научен институт, въпреки името си. Тоест не е минал през Националната агенция за оценяване и акредитация. Според Регистъра на юридическите лица с нестопанска цел това е неправителствена организация в обществена полза. Целите й са да "осветлява общественото мнение в страната и в чужбина относно насилствената денационализация на българското население в Македония; да разобличава фалшификациите на историческото минало и да разкрива характера на националноосвободителното движение на българите в Македония".


Връзката с ВМРО


Според справка в регистрите "Македонският научен институт" се помещава в сградата на улица "Пиротска" №5 в София, където два етажа по-нагоре се намира централата на една от управляващите партии, а именно ВМРО.


Като представляващи сдружението са вписани двама души - Георги Николов и Владимир Митов, който е съветник в Столичния общински съвет от групата "Патриоти за София", от квотата на ВМРО.


"Македонският научен институт" започва да получава държавна субсидия през 2016 г. Преди това държавата не е преценила, че трябва да подкрепи дейността му, както подкрепя Българския червен кръст например.


По това време ВМРО е част от представената в парламента коалиция "Патриотичен форнт", която има подписано споразумение с ГЕРБ, че ще подкрепя кабинета на Борисов, съставен след коалиционни споразумения с Реформаторски блок и АБВ.


"Патриотичният фронт" няма официално свои министри, но по силата на споразумението с ГЕРБ е част от парламентарното мнозинство и от депутатите на ВМРО зависи приемането на законопроектите на управляващите.


На изборите през 2017 г. "Патриотичният фронт" се яви като "Обединени патриоти", които вече имат и министри. Това е моментът, в който ВМРО официално влиза във властта.


С влизането на ВМРО в изпълнителната власт парите за сдружението започват да се увеличават. Първият бюджет, направен от правителството "Борисов III" (този за 2018 г.), в което вицепремиер е лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов, дава с 30 000 лева повече на сдружението. Така през 2018, 2019 и 2020 г. парите, които "Македонският научен институт" получава за дейността си от държавата годишно, набъбват до 100 000 лева.


"Какъв е вашият проблем с това", отговори представляващият "Македонския научен институт" и общински съветник от ВМРО Владимир Митов на запитване от "Свободна Европа". По думите му с въпроси за финансирането на организацията от държавния бюджет и връзката с ВМРО се "търси под вола теле".


"Какво искате - да дойда и да си скъсам дипломите пред вас ли? Аз съм в института като историк, а не като политик", каза общинският съветник.


През сдружението към телевизията


Въпросът за какво са харчени парите, възлизащи на близо половин милион лева от държавния бюджет, също остана без отговор. "Не сте вие тия, на които трябва да се отчитам", отговори Владимир Митов на въпрос за какво организацията е използвала 440 000 лева държавни средства. После добави, че сдружението издава периодична литература, организира конференции и други.


Проверихме отчетите за бюджетната субсидия, които "Македонски научен институт" е публикувал на интернет страницата си.


От документите не става ясно какви дейности е финансирала организацията със 100 000 лева през настоящата 2020 година. Вижда се обаче (без да е ясна точна сума - б.р.), че през 2019 г. институтът вписва в месечните си отчети телевизионното предаване "Време за Македония", излъчвано в ефира на телевизия "България 24".


Политици и журналисти наричат канала "телевизията на ВМРО". Според информация от страницата на медията каналът е еднолична собственост на фирма "Вижън Лаб" ЕООД, а собственик на капитала е Мартин Христов.


Седалището на фирмата се намира отново на ул. "Пиротска" №5, където е регистриран "Македонският научен институт" и където е централата на ВМРО.


От интернет страницата на медията се вижда, че съдържанието й не е просто с "патриотична" насоченост, а откровено партийно, защитаващо и популяризиращо позициите на ВМРО. Депутатите на партията често са единствени гости в предаванията.


И още пари, и още съвпадения


Поредните 100 000 лева за "Македонския научен институт" са записани като предложение в проектобюджета за догодина. Но това не е всичко. Депутатите от ВМРО правят между първо и второ четене на закона още две предложения за финансиране на организации - 35 000 лева да получи "Добруджански научен институт" и още толкова за Българското сдружение на родовете от Македония.


Впоследствие предложението за "Добруджански научен институт" е оттеглено, но това за Българското сдружение на родовете от Македония не е.


Потърсихме един от вносителите на двата текста - народният представител от парламентарната група на "Обединените патриоти" Юлиян Ангелов (ВМРО), който обясни, че се е отказал от идеята за финансиране на "Добруджанския научен институт", тъй като той не отговаря на изискванията по закон.


Средства от държавния бюджет могат да получават само неправителствени организации, чиято регистрация е в обществена полза. "Добруджанският научен институт" е в частна полза, а за това разбрах по-късно", обясни депутатът.


Предложението за финансиране на Българското сдружение на родовете от Македония ще бъде разгледано от парламента.


Според справка в регистрите заместник-председател на Българското сдружение на родовете от Македония е Наум Кайчев. Той също така е заместник-председател и на "Македонския научен институт". Между двете организации има и още една връзка - техен учредител е доц. Александър Гребенаров.


"Няма нищо нередно в цялата работа", каза депутатът от ВМРО Юлиян Ангелов на въпроси за връзка между тези организации и партията му.


"Престъпление ли е, че Македонският институт получава финансиране", попита депутатът и допълни, че "Свободна Европа" има проблем, ако "продължава да угажда на македонистите и на Скопие".


"Ако сте решили да очерняте, омаскарявате и оплювате една стара институция - си е ваш проблем", допълни още Ангелов и затвори телефона.


Ако бюджетът за догодина бъде приет, средствата на данъкоплатците, с които ще се финансира "Македонският научен институт", ще набъбнат с още 100 000 лева. Така организацията ще е получила общо повече от половин милион лева от хазната. Ако пък бъде одобрено и предложението на депутатите от "Обединените патриоти" финансиране да получи и Българското сдружение на родовете от Македония, средствата ще набъбнат с още 35 000 лева.


"Свободна Европа" потърси за коментар вицепремиера и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов, но той не отговори на телефонните повиквания.


Потърсихме и председателката на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова (ГЕРБ). На въпрос дали ВМРО настояват организации, свързани с тях, да получават финансиране от парите на данъкоплатците и има ли цена, плащана от бюджета за коалиционна лоялност, тя заяви, че отказва коментар.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (54)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на danvan
  danvan
  Рейтинг: 539 Гневно

  Гарантирано. Знаете от кого

  То не остана, но #оставка, мутри! Така или иначе власт гледате за последно. Бай Ставри чака.

  Българите са малък, но изключително прост народ. Sapienti Sat
 2. 2 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1158 Неутрално

  Ааааа, тука не пипайте. Може да е НПО, ма е наше, шкембепатриотарско и финансирано от ГЕРБ. Нищо соросоидно няма тук!

  Обичам да грухтя и плюскам.
 3. 3 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1617 Неутрално
 4. 4 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1158 Неутрално

  Шшшшшшейййййй тука наука се развива бе! Патриотична наука, а не феодално-комунистическа като в БАН!!!

  Обичам да грухтя и плюскам.
 5. 5 Профил на Bullet
  Bullet
  Рейтинг: 873 Неутрално

  Ай сиктир ве, драги зрители!
  Що ли не съм учуден?

  Gor det idag, imorgon kan deta vara förbjudet.
 6. 6 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2377 Неутрално

  Ако се взрете внимателно в политическите движения на ВМРО, ще забележите, че винаги са теглили в една и съща посока с генерало-сарайското КГБ-ДС задкулисие.

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 8. 8 Профил на danubian.whale
  danubian.whale
  Рейтинг: 394 Весело

  ВМРО очаквания:
  1. Патриоти и родолюбци
  2. Против нелегалните мигранти
  3. За силна армия и връщане на казармата
  4. Защитници на семейните ценности

  ВМРО реалност:
  1. Слуги и ибрикчии на Ахмед Доган
  2. Продават български паспорти на сирийци
  3. Евродепутатът им следва 12 години, за да избяга от казармата
  4. Евродепутатът им през живота си не е пипал жена

 9. 9 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 828 Неутрално

  Както казваше Радой Ралин - Който бърка в меда, не бърка!
  Не знам колко неща трябва да се случат пред очите на българина, за да осъзнае, че го клатят същите отрепки, които бяха номенклатура на БКП.
  После, що сме били на дъното в ЕС.
  Няма лек за простотията.

 10. 10 Профил на Strygalldwir
  Strygalldwir
  Рейтинг: 646 Неутрално

  МВРО са на път с лека ръка да заличат всички дивиденти, които щяха ца извлекат от казуса с Македония, и то заслужени.
  —цитат от коментар 7 на Дисидент в ЕССР


  Дивиденти, заслужени, от този международен резил в който ни вкараха? Suuure

  Всичко което ми трябваше да знам за християнството го научих от тези които взривяват гинекологични клиники.
 11. 11 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1451 Неутрално

  Друго си е пари да се дават за БХК и тем подобни българомразци.
  Ама нема да стане, сори.

 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 16. 16 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2912 Весело

  Хубаво журналистическо попадение, ами че те защо са ВМРО въ властта - тук половин милион, там цял...
  Обикновени нагли крадци.

 17. 17 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1451 Неутрално

  До коментар [#13] от "SSS":

  Цоцат и от нашия бюджет, на друг ги разправай тези приказки.
  Цоцат и после плюват България по Страсбург, Брюксел и къде ли не още...

 18. 18 Профил на ПИК е велик
  ПИК е велик
  Рейтинг: 303 Неутрално

  Брей, тоз македонец от Русе голямата работа бил!
  Бил, до март 2021.

  Спечелихме битка, но не и войната!
 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 20. 20 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 5361 Любопитно

  Съвсем друго ще е , като ДБ регистрират най-после ОМО ''Илинден ''???

  [email protected]
 21. 21 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1158 Неутрално

  Що е патреот все е крадлив идиот.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 22. 22 Профил на Капабланка
  Капабланка
  Рейтинг: 593 Неутрално

  Те тези са ясни, ами аз се чудя на масата българи, които не само, че не получават нищо, ами ги и ограбват, лъжат и убиват, вече повече от 10 години ГЕРБ, защо са лоялни и пак гласуват за тях?!!!
  Това е нищо повече от простотия и свещена тъпота!!!

 23. 23 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2709 Неутрално

  Милиони на МВРО / ДС/ ,а пари за линейки и хеликоптери НЯМА

 24. 24 Профил на Günther
  Günther
  Рейтинг: 507 Весело

  Поли Паунова сега защо се прави на интересна? Сякаш не помним по времето на Костов Фондация "Демокрация" и Фондация "Бъдеще за България" колко пари на данъкоплатците къртеха. А пък Фондация "Ценности" на Антонина Стоянова беше легендарна в обществената си дейност за развитие на културата и изкуството. :)))
  Та и сега е така :))))) Вие за какво си мислите, че г-н Цецо Цветанов, с подкрепата на известния журналист Христо Христов и проф. Келбечева от Югозападния университет направиха Евроатлантически мозъчен тръст са сигурност? Да ни пазят от комунизма и съветската заплаха? ГЛУ-ПО-СТИ!!!

  Бог да благослови Америка за България!
 25. 25 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 2553 Неутрално

  Блажиш ли, шкембьо ??! .... добре осребри участието си във власт, агент Иване.

 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 27. 27 Профил на Günther
  Günther
  Рейтинг: 507 Неутрално

  Другарки и другари, дами и господа, пичове и пички. Тази работа с 3,96% на изборите не става. С толкова събрани гласове няма как демократично и проевропейско ориентираното гражданско общество да получава грантове от "парите на данъкоплатеца". Просто е несериозно!
  Ако трябва демократичният, либерален, консервативен, антикомунистически неправителствен сектор да се уреди от бюджета с някакви пари, трябват поне 4%, десетина депутати, а най-сигурно е участие в правителството! Например Министерство на Правосъдието.
  Иначе, за приходната част демократичното проевропейско антикомунистическо гражданско общество ще трябва да разчита на външно финансиране, но като знаем Меркел как създаде ГЕРБ...

  Бог да благослови Америка за България!
 28. 28 Профил на Günther
  Günther
  Рейтинг: 507 Неутрално

  Полина е една от най-манипулативните журналя. Много манипулира. Подлога е на тия, които и плащат.
  —цитат от коментар 26 на kzj35678888


  Тук с вас не съм съгласен. Полина пише така, както мисли. Не си криви душата и аз това го уважавам. Просто е болна костовистка. Но това, че е болна костовистка, не я прави лош или продажен журналист.
  Същото се отнася и за Велислава Дърева. Нима е лош журналист?

  Бог да благослови Америка за България!
 29. 29 Профил на mara71
  mara71
  Рейтинг: 1440 Неутрално

  Шести отдел на ДС се оказва, че не е закрит. Каракачанов се издига до Военен министър на държава член на НАТО.
  Гестапото открива Гешев за главен прокурор. Гешев от назначаването си поема борба с "идеологическите диверсанти " и "неудобните на режима".
  Менда чрез Мамин Ваньо превърна Пловдив в рай на Пеевската банда.
  Властта просто не се помещава в Триъгълника на властта.

 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 31. 31 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2693 Неутрално

  За 2020 в бюджета бяха предвидени 98 милиона лева за НПО-та.

  За 2021 в бюджета са предвидени 116 милиона лева за НПО-та.

  Не са ли наядохте бе?

  Аз викам да ги спрем на всичките, а не само на македонския там нещо си каквото и да е.

 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 33. 33 Профил на krummm
  krummm
  Рейтинг: 568 Неутрално

  А стига, бе! И сега кой ши освобождава Македония?! Един Джумбушки остана!

 34. 34 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2203 Весело

  МВРО си има "ниша" от държавата. За да си присаждаш тупе, се иска леФ, няма само Боекоо да пълни чекмеджетата я.

  П.П. Към дежурния редактор. И аз мога да правя така журналистика. Даже ще съм "по-оперативен".
  https://www.dnevnik.bg/evropa/2020/11/26/4143421_evrorezoljuciia_pari_ot_es_ne_biva_da_otivat_za/?ref=id&_ga=2.83470998.1021383290.1603794234-1034107280.1603794234 #comment-43

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 36. 36 Профил на Kotarak
  Kotarak
  Рейтинг: 657 Неутрално

  И после се възмущаваме на крадците от Хелп Карма, които са откровени измамници. Но не се възмущаваме, че стрижат толкова пари от държавата за ей такива неща, че няма пари, които държавата да даде за децата, та се стига до "услугите" на измамници като Хелп Карма.... Ще се окаже, че отвсякъде се краде. Ето днес Контрера вкарал предложление за дюбели да се платят хиляди левове... вече нямат и срам, действат сякаш знаят, че няма кой да им потърси сметка. Та нали и Гешев е с тях.... Докъде затънахме, хора?!?

 37. 37 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7201 Неутрално

  Продаваха българско гражданство, сега и това. Те затова до последно ще крепят правителството, защото няма да имат място в следващия парламент.

 38. 38 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3435 Любопитно

  До коментар [#31] от "realguru":

  Кво ще кажеш да затворим всички руски клубове, клубчета, кръжоци, училиша, школи и други подобни тъпни, да им експроприираме имотите и да ги направим на детски домове.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 39. 39 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1291 Весело

  Друго си е да се дават по 800 хиляди на година за охрана на гей парада, пак от нашите пари. Нали Дневниче?
  —цитат от коментар 14 на Мизийски


  Че какъв по-голям гей парад от сбирките на ВМРО? Само мъже. Плюс Джамбазки.

 40. 40 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2191 Неутрално

  Ааааа, тука не пипайте. Може да е НПО, ма е наше, шкембепатриотарско и финансирано от ГЕРБ. Нищо соросоидно няма тук!
  —цитат от коментар 2 на Свинчуга  Грешка !
  Не е финансирано от ГЕРБ, а от нашите пари, но откраднати и дадени на идиотите близки до ВМРО от същия този ГЕРБ - разбирай от един простак и престъпник от Банкя !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 41. 41 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2191 Неутрално

  Социалисти и " путинските патриоти" не подкрепиха резолюция на Европарламента срещу РусияЕвропейският парламент (ЕП) прие две отделни резолюции срещу Русия и Беларус - първата е по повод опита за убийство на опозиционера Алексей Навални с Новичок, а втората е заради нарушенията на изборите и насилието, което властта на Александър Лукашенко използва срещу протестиращите.Руските помиярчета на МВРО обаче или не са участвали изобщо в гласуването, или са се въздържали.Резолюцията за Беларус е подкрепена от малко повече евродепутати - 574. Този път всички
  евродепутати от БСП са гласували "за", а двамата боклуци - смрадливия клошар Слабаков и джендърчето Джамбаски отново са се въздържали
  —цитат от коментар 35 на Kingpin  Ама Джамбазина джендърче ли е ?
  Аз съм от дълбоката провинция, ние там не владеем такива купешки думи и Джамбазина си го наричаме по нашенски - педе**ст и то миризлив .
  А лепенката Слабаков ( син на ДС- ченгето Слабаков ) си е същото като Джамбазина !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 42. 42 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4816 Неутрално

  До коментар [#6] от "cinik":

  Е, та председателят на ВМРО е агент Иван от ДС! Това се знае отдавна!

 43. 43 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4816 Неутрално

  До коментар [#32] от "ogp03622986":

  Наистина ли Доган е откраднал 1 000 000? Сезирай Гешев!

 44. 44 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1908 Неутрално

  Грантаджийска завист!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 45. 45 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 1567 Разстроено

  Като си помисли човек , че тази работа се върши над седем десетилетия и все за народното добро......

 46. 46 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 932 Неутрално

  [quote#28:"Günther"][/quote]

  Другарят Дърев в великолепен журналист, има хубави пуловери и е много сексапилен.

 47. 47 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2011 Неутрално

  ПатрЕот е, душа дава...

 48. 48 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4118 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Нашия проблем, на Цяла полусвободна Европа:
  ВМРО е динозавърска, и вътрешна, и вразийска, организация

  ""Какъв е вашият проблем".
  Как ВМРО урежда пари от бюджета за близки сдружения",
  Полина Паунова, Свободна Европа

 49. 49 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4118 Неутрално

  ВИИ Маркс имени В.И.Лелина

  Диктатор можеш ты не бить.
  Подакващ под: обязан ;)

  До коментар [#42] от "vassilun":
  До коментар [#6] от "cinik":

  Е, та председателят на ВМРО е агент Иван от ДС!
  Това се знае отдавна!

 50. 50 Профил на rkf46690675
  rkf46690675
  Рейтинг: 31 Неутрално

  [quote#28:"Günther"]
  —цитат от коментар 46 на До руските мекерета
  Другарят Дърев в великолепен журналист, има хубави пуловери и е много сексапилен.[/quote]

  МММММ..ВЪЗБУДИХ СЕ...
  СЪЩО И ДЖЕНДЪР БАЕВ/БАЕВА ОТ СУ НЕ Е ЗА ИЗХВЪРЛЯНЕ...
  МА САМО ДА НЕ ИМ ДАВАХА ДУМАТА ПУБЛИЧНО...

 51. 51 Профил на rkf46690675
  rkf46690675
  Рейтинг: 31 Неутрално

  ШКЕМБЕ ВОЙВОДА.
  СВИНЯ.
  ОТВЪН.
  И ОТВЪТРЕ.
  ЖУРНАЛИСТИТЕ НЯМАТ ЛИ ГНУС ,ЧЕ ГО КАНЯТ ПО ТЕЛЕВИЗИИТЕ...
  ИНАЧЕ Е ДРЕБЕН ТАРИКАТ,КАТО СИДЕРОВ ПРЕВЪРНАЛ ПОЛИТИКАТА В ДРЕБЕН ЛИЧЕН БИЗНЕС ...

 52. 52 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1666 Неутрално

  До коментар [#11] от "НеКой":

  Друго си е пари да се дават за БХК и тем подобни българомразци.Ама нема да стане, сори.
  —цитат от коментар 11 на НеКой

  Те никога не са взимали пари от Бюджета. Но пък работят наистина в полза на обществото, а не като тези боклуци в частна полза на свинята виципремиер и другарите му българомразци. А когато любимият ти милиционер Гешев те погне като Иванчева, БХК и подобните им ще бъдат единствените, които ще те защитят.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 53. 53 Профил на sparti
  sparti
  Рейтинг: 266 Неутрално

  Колкото и тежък проблем да са 100-те хиляди лв за МНИ, все пак са 10% от 1 000 000 лв за несъществуващото Дари.бг, на което е отделено цяло едно неутрално изречение. Там проблем явно няма. Правете си сметката чии интереси обслужва журналистката.
  Общо 116 000 000 лв са предвидени за НПО-та през следващата година, обзалагм се, че няма да видим ни една статия за останалите 115 900 000 лв.

  slivizasmet.blogspot.com
 54. 54 Профил на sparti
  sparti
  Рейтинг: 266 Неутрално

  Колкото и тежък проблем да са 100-те хиляди лв за МНИ, все пак са 10% от 1 000 000 лв за несъществуващото Дари.бг, на което е отделено цяло едно неутрално изречение. Там проблем явно няма. Правете си сметката чии интереси обслужва журналистката.
  Общо 116 000 000 лв са предвидени за НПО-та през следващата година, обзалагм се, че няма да видим ни една статия за останалите 115 900 000 лв.

  slivizasmet.blogspot.com
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK