Инспекторатът към съдебния съвет злоупотреби с право, за да скрие ЦУМгейт

Главният съдебен инспектор Теодора Точкова хем отказва да изпълни влязло в сила съдебно решение, задължаващо я да предостави документите от тази проверка, хем не отговаря на поредица журналистически въпроси за причините за поведението си.

© Георги Кожухаров

Главният съдебен инспектор Теодора Точкова хем отказва да изпълни влязло в сила съдебно решение, задължаващо я да предостави документите от тази проверка, хем не отговаря на поредица журналистически въпроси за причините за поведението си.Текстът е препубликуван от "Свободна Европа".


Държавният орган, призван да проверява всички магистрати в България, включително за конфликт на интереси, нарушаване на етичните стандарти и увреждане на престижа на съдебната власт, сам не изпълнява съдебни решения и е уличен от съда в "злоупотреба с право".


Звучи абсурдно, но точно такава е ситуацията с Инспектората към Висшия съдебен съвет (ИВСС), който вече над 4 месеца отказва да предостави доклада си от проверката срещу бившия главен прокурор Сотир Цацаров по случая от 2017 г., добил известност като ЦУМгейт. Става въпрос за срещата на Цацаров с издателя на в. "Сега" Сашо Дончев в офиса на тогавашния член на висшето ръководство на БСП Георги Гергов.
Този разговор стана публично достояние благодарение на Дончев, който обяви, че е бил повикан от Гергов в кабинета му. Там бившият главен прокурор му е държал сметка за редакционната политика на всекидневника му. Цацаров отрече да е сплашвал Дончев, а ИВСС образува проверка, която завърши със заключението, че не са установени данни за негови нарушения. Докладът на инспекторите обаче така и не беше публикуван.


На този фон в момента главният съдебен инспектор Теодора Точкова хем отказва да изпълни влязло в сила съдебно решение, задължаващо я да предостави документите от тази проверка, хем не отговаря на поредица журналистически въпроси за причините за поведението ѝ.


Две идентични дела с различна съдба


През 2018 г. вестник "Сега" заведе дело по Закона за достъп до обществена информация (ЗДОИ), след като Точкова отказа да предостави на медията официалния доклад по случая. Случаят стигна до Върховния административен съд (ВАС), който в началото на тази година го спря за неопределено време - до приключване на тълкувателно дело, инициирано по искане именно от Цацаров.


Гражданският активист и финансист Николай Неделчев също поиска доклада на ИВСС за ЦУМгейт и протокола от заседанието на инспекторите, на което е взето решение за приключване на проверката. Подобно на искането на "Сега", Точкова отхвърли и неговото. Затова той заведе свое дело по ЗДОИ, което окончателно спечели в средата на юли пред Административен съд - София-град (АССГ).


"Единственото, което Точкова благоволи да каже публично, беше, че Цацаров отричал, Георги Гергов не си спомнял и било думата на главния прокурор срещу думата на Дончев. Това е несериозно. Естествено, че Цацаров ще отрича, но е много важно как е проведен разговорът с него, какви въпроси са му задавани, какво е написано черно на бяло", коментира Неделчев пред "Свободна Европа".


Съдебното решение по делото му директно нарежда на Инспектората да предостави поисканата информация. Вместо това ИВСС подаде молба за отмяна на акта на АССГ пред Върховния административен съд.


Аргументът на Точкова е, че делото неправилно е било разгледано в отсъствие на представители на Инспектората. То е отлагано два пъти, защото юрисконсултките му не са се явили. Първият път заради отпуск на едната, а вторият - защото работят от вкъщи по заповед на Точкова заради извънредното положение покрай епидемията от COVID-19.


Нова загуба на Инспектората в съда


ВАС обаче намира за "безпредметно" да анализира тези доводи и отхвърля на 19 ноември искането за отмяна на първоинстанционното съдебно решение. Разглеждайки процесуалното поведение на ИВСС, върховните съдии Йовка Дражева, Здравка Шуменска и Емил Димитров стигат до извод, че "налице е злоупотреба с право". Нито Точкова, нито нейни подчинени се явяват на разглеждането на делото във ВАС.


"Административният съд изрично е посочил, че административният орган, а именно Главният инспектор на ИВСС, не е ангажирала доказателства за невъзможност да участва в съдебното заседание, както и на негов процесуален представител", подчертава ВАС, постановявайки, че решението, с което АССГ нарежда на инспектората да предостави поисканата от Неделчев информация, остава в сила.


Още след първото съдебно решение по случая "Свободна Европа" отправи през август и септември идентични въпроси до Теодора Точкова за причините, по които тя отказва да изпълни волята на Административния съд в София-град. Отговори обаче не последваха.


След произнасянето на Върховния административен съд беше отправено и трето запитване. Преди ден от Инспектората към ВСС заявиха единствено, че "е инициирана процедура по възобновяване на спряното административно производство" във връзка със заявлението на Николай Неделчев по ЗДОИ.


Точкова все така не отговаря


Точкова за пореден път отказва да отговори дали смята да изпълни съдебното решение, което я задължава веднага да предостави поисканата информация, а не просто да разгледа отново искането на Неделчев. Липсва и отговор защо Инспекторатът е злоупотребил с процесуалните си права по делото, както констатира ВАС.


"Свободна Европа" попита Точкова и дали са наложени наказания на подчинените ѝ, по чиято вина делото е било отлагано два пъти, както и чия е отговорността за отсъствието им от съдебната зала. Главният съдебен инспектор не отговори и на тези въпроси.


"Реакция на замазване и на замитане под килима." Така самият Николай Неделчев определи пред "Свободна Европа" действията на ВСС и съдебния инспекторат, последвали твърденията на Сашо Дончев за срещата му с Цацаров в ЦУМ.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (52)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4749 Неутрално

  "невидима" помощ от прЕател!!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1180 Неутрално

  Тука е така. Има ли нЕКОЙ дето да не е наясно ???

 3. 3 Профил на Георги Христов
  Георги Христов
  Рейтинг: 619 Неутрално

  Има "милиони причини за поведението ѝ" и всички те се крият в едно чекмедже.....

 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 5. 5 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4749 Неутрално

  До коментар [#4] от "lz2":

  Цялата завера
  Браните авера!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 6. 6 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2233 Неутрално

  Сега всички забравили ,те пак повдигат едни въпроси , дето никой не ще отговор ,а и всички забравили за какво става въпрос , стига едни и същи повтарящи се шоу програми ,от които нищо не произтича .

 7. 7 Профил на ruse_island
  ruse_island
  Рейтинг: 548 Неутрално

  За Дневник светът на медиите се състои само от Свободна Европа и Дойче веле заедно с присъщите им хейтъри! За тях просто няма други медии! Трябва да се измислят и пишат проблеми за България и това се смята за журналистика! Дали има проблеми с ЦУМ е доста спорно след като СЕ пише за това!
  —цитат от коментар 4 на lz2


  Колко от медиите в България, могат да си позволят ДА НЕ ПАЗЯТМЪЛЧАНИЕ/или направо да славословят/, по отношение на главния прокурор и разните КПКОНПИ-та? Защото това е силата на властта у нас и това което я дели от съдебно пресладване. И това е критерий дали си свободна медия или информационен парцал.

 8. 8 Профил на negodnik
  negodnik
  Рейтинг: 392 Неутрално

  Точкова следва примера и инструкциите на министерски съвет. Правителството, и в частност Борисов, отказват да предоставят ревизионните актове на Лукойл, при две последователни съдебни решения.

  Тиквата неведнъж излиза с твърдения, че България е правова държава, която е ангажирана с върховенството на закона.

  Реалностите обаче са други. Две от институциите, МС и ИВСС, призвани са следят за спазването на закона отказват да изпълнят съдебно нареждане.

  Наглост и демагогия до безкрай.


 9. 9 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 1476 Неутрално

  Точкова е избрана там да слага точка на всяка заплаха за промяна на статуквоъо.

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 10. 10 Профил на wkk57607068
  wkk57607068
  Рейтинг: 499 Неутрално

  До коментар [#4] от "lz2":

  Вярно, при наличие на ПИК и Блиц, всички други медии са излишни. За читатели като теб.

 11. 11 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2346 Неутрално

  Извод: И ИСС е оПРАСкан. Лошото е, че и Дневник май се само-о-ПРАС-ква, толерирайки ПРО-ПРАС троленето.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 12. 12 Профил на negodnik
  negodnik
  Рейтинг: 392 Неутрално

  До коментар [#4] от "lz2":

  Защо се подвизавша във форума на Дневник тогава. Или си решил да ни отвориш очите за истината.
  Много благородно.

 13. 13 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1521 Неутрално

  Че Дневник е тенденциозен - и сравнително ограниче в източниците и фокуса си - би трябвало да е ясно.

  Това не е приятно, особено за по-отдавнашни читатели, които виждат разлиска между сега и преди, да кажем, 6-8 години.

  Че в съда има групи и лобита също е ясно и е ясно, че Икономедия има своите фаворити там и/или обратното също е ясно.

  Нищо от това не е незаконно, обаче...или поне аз не зная нищо незаконно у него.

  Ако е вярно, че има съдебно решение от Върховния съд (т.е. няма право на обжалване) и самият главен съдебен инспектор се покрива да го изпълни е очевидно незаконно и дълбоко смущаващо.

  Все едно Тръмп да откаже да напусне Белия Дом.
  Ама него ще го изведат от ФБР ако трябва.

  А коя е институцията, която може да налага издадени от върховния съд заповеди?

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 14. 14 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1581 Неутрално

  Цацаров защо си избра Точкова и Гешев? За да го разследват? Хайде, холан!

 15. 15 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 1625 Любопитно

  Нанизани са като " българска наденица ".......

 16. 16 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3776 Неутрално

  Мила родна картинка. Местно местно правосъдие, с криворазбрана вярност пред партията и вожда. Но пък за сметка на това, много добре заплатена в пряк и преносен смисъл. Да ѝ урната юридическите права, та да не може да стана адвокат, или нотариус. Нека ходи да Метев улиците, или мие чиниите в детската градина.

 17. 17 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3776 Неутрално

  До коментар [#16] от "Vlado Nikolov":

  Да ѝ отнемат... Мама му стара, едно пиша, автокоректора друго дава за постване.

 18. 18 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7447 Неутрално

  Колко трябва да си страхлив и зависим, за да се изплюеш по такъв начин на професионалната си кариера.

 19. 19 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2514 Неутрално

  Ако наказанието за такива неща е .. "мъмрене пред колектива" или "глоба от 200 лева"" - какво да очакваме ?? В тотално пазарно общество "място за морал няма". Трябва да има ясно разписани правила за десетки такива УЖ контролни органи , и този последен орган ( където се иска някой да си върши работата), трябва да бъде извън МАГИСТРАТИТЕ...например при президента ( там където гражданите са прако представени)

 20. 20 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 792 Неутрално

  Пълно е с проститутки като точковс в съдебната система. Защото у нас нямаше лустрация до 9-то коляно. Комунистите създадоха мрежата от връзки, а днес те се възпроизвеждат.

 21. 21 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5818 Любопитно

  Защо не е бил поканен и Боце? Тогава със сигурност щеше да има звукозаписен файл от срещата, изтекъл в мрежата, защото Боце е с бръмбар в главата и всичко му се записва!

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 22. 22 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5818 Весело

  Пълно е с проститутки като точковс в съдебната система. Защото у нас нямаше лустрация до 9-то коляно. Комунистите създадоха мрежата от връзки, а днес те се възпроизвеждат.
  —цитат от коментар 20 на ck


  Ако се доверим на максимата, че простит¥тка е професия, а к¥рва е характер, то тогава смело може да се твърди, че в съдебната система е пълно с професионалисти с характер!!!

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 23. 23 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#4] от "lz2":

  След изборите много неща ще станат ясни. Вероятно на някой от вашите герберасти ще се наложи да полежат по някоя друга годинка. Само нема се плашите, затвора също е за хора.

 24. 24 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1038 Любопитно

  За Дневник светът на медиите се състои само от Свободна Европа и Дойче веле заедно с присъщите им хейтъри! За тях просто няма други медии! Трябва да се измислят и пишат проблеми за България и това се смята за журналистика! Дали има проблеми с ЦУМ е доста спорно след като СЕ пише за това!
  —цитат от коментар 4 на lz2


  Ти пак не си схванал за какво става дума, нали?

 25. 25 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2754 Неутрално

  В същият кабинет е имала срещи и Корнелия, но е виновен ББ.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 26. 26 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 810 Любопитно

  До коментар [#7] от "Ruse_Island":

  Защо трябва да цитирате малоумни тролове ? Така разнасяте тъпотията им и когато малоумното им мнение избелее,вашият цитат остава.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 27. 27 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4942 Любопитно

  До коментар [#4] от "lz2":

  Не намирате проблем в неизпълнението от висш орган на съдебната власт на окончателно влязло в сила съдебно решение?

 28. 28 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4011 Неутрално

  Герберската шайка колкото и да се опитва да потули истината, ефекта е тъкмо обратния ! Не може вечно да я карате с лъжа и демагогия........

 29. 29 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 1126 Весело

  В същият кабинет е имала срещи и Корнелия, но е виновен ББ.
  —цитат от коментар 25 на Корки


  Грешиш😃! Костов е виновен, КОСТОФФФ😃! Той, КостоФФФ за 'сичко е виновен, и за Свищовското земетресение през 1977 е виновен, и за Чирпанското земетресение от 1928 ПАК КостоФФФ е виновен😃 Сега разследват дали и за Ноевия потоп ПАК той е виновен😃😃😃!
  До коментар [#25] от "Корки":

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 30. 30 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4749 Неутрално

  До коментар [#25] от "Корки":

  Мила, не ти се получава димката. Какво общо има Корнелия с властта и съдебната система???
  Издишаш драга.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 31. 31 Профил на Аскет
  Аскет
  Рейтинг: 2809 Неутрално

  Цитат:
  Този разговор стана публично достояние благодарение на Дончев, който обяви, че е бил повикан от Гергов в кабинета му. Там бившият главен прокурор му е държал сметка за редакционната политика на всекидневника му.

  --------
  Т.нар. ЦУМ-гейт е ХРИСТОМАТИЕН пример защо никога, за нищо и при никакви обстоятелства не бива да се вярва на каквото и да е от филантропската преса.

  Защото, дори според самия Сашо Дончев, всичко е точно НАОБРАТНО:

  Саш Дончев имал някакви проблеми с някакви дела за мнооооооооооого пари.
  Както всеки РЕДОВИ гражданин той поискал да се сречне ЛИЧНО с Главния прокурор и да излее своята мъка...

  1) Сашо Дончев поискал съдействие от Гергов да му уреди среща с Цацаров.
  2) Георгов склонил Цацаров да се срещне със Сашо Дончев.
  3) Цацаров и Дончев се срещнали на неутрална територия при Гергов, за да обсъдят тъжната молба на Сашо Дончев на какви гонения и притеснения е подложен той.

  Т.е. изправени сме пред случай, когато едно физическо лице крънка Главния прокурор за нещо си и то, забележете ИЗВЪН определените за това места...

  А какво гърми филантропската преса - че Цацаров разпоредил на Дончев да му се яви в палатите на Гергов, за да му чете конско за редакционната политика на СЕГА...

  Т.е. изправени сме пред една от НАЙ-ГРАНДИОЗНИТЕ лъжи във Вселената!

 32. 32 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1537 Неутрално

  Репортерите не трябва да се отказват да получат тия протоколи. Трябва всеки ден да ги заливат от въпроси и да ги смачкат по всички линии.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 33. 33 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4749 Неутрално

  До коментар [#31] от "Аскет":

  Ти лампата ли им държа другарю та си толкова сигурен. Бахти милиционерите.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 34. 34 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 364 Весело

  Звучи като виц но е истина:
  Цацаров и Чайка ще борят съвместно корупцията и ще защитават правата на човека

  ХАХАХАХАХАХА

  България и Россия обменяли
  опит в приемане на антикорупционно законодателство, актуални въпроси, свързани с предупрежденията за корупционни пресътпления, връщане на активи, придобти от рушвети и сформиране на национални контактни центрове по противодействие на корупцията.

  Обучение на наши прокурори в академията на руското държавно обвинение, кръгли маси и "актуални въпроси, свързани с предотвратяването на корупционните правонарушения". Това са част от пунктовете в програмата за сътрудничество между Прокуратурата на Република България и руския й еквивален подписани от корумпираното пресе цацаров и колегата му Юрий Чайка.

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 35. 35 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4942 Неутрално

  До коментар [#25] от "Корки":

  В случая скандалното е не самата среща, а неизпълнението от страна на Точкова на влязло в сила съдебно решение! Все едно осъден на няколко години затвор да каже, че не иска да влезе в затвора! Да го оставим на свобода ли?

 36. 36 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4942 Неутрално

  До коментар [#31] от "Аскет":

  Опитът ти за размиване на темата може да успее при един Каскет и неговите адепти!

  Темата тук е:
  1. Има влязло в сила съдебно решение.
  2. ИВСС не изпълнява това окончателно съдебно решение.
  3. Това нормално ли е за една правова държава? Или България не е правова държава?

 37. 37 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 884 Неутрално

  Контролните органи в България са създадени с едната цел да прикрива и валидира престъпленията на псевдо-елитите менажиращи територията. По собствена инициатива, най-много да отчетат дейност и да изтряскат наказание на някой кокошкар. От такива прогнили организации е наивно да се очаква да се разследват силните на деня.

 38. 38 Профил на Bira
  Bira
  Рейтинг: 970 Неутрално

  Позорна история за дребни душици ...

 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 40. 40 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 1689 Неутрално

  Г-жа Точкова да бъде дадена на съд и да си излежи ефективната присъда, за назидание на останалите си корумпирани колеги!

 41. 41 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1414 Неутрално

  Поставени от Тиквата, за да ПРИКРИВАТ, а не да разкриват злоупотреби, нарушения и престъпления. Престъпленията на Тиква и Ко. Същото върши и Каскета. Докато не ги изринем, нещата няма да тръгнат към оправяне.

 42. 42 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 812 Неутрално

  Теодора Точкова, някаква си мърла от ИВСС се смятала за недосегаема. Недосегаем е Сотир Цацаров, недосегаем и Иван Гешев. Недосегаеми са съдиите, депутатите. Недосегаеми са разни полицаи, милиционери, пишат ти всякакви актове, НП, и нагло ти отговарят: да, ако не ти харесва, обжалвай! Но дори и да е сбъркал, него никой не го санкционира. Висшестоящият съд отменя решение на съдия от низшестоящия - санкция няма. Министерство блокира половината държава, дори без обнародването им в държавен вестник - пука му на черупката.
  Изобщо държавните служите си правят каквото поискат - и всичките ОТГОВОРНОСТ НЕ НОСЯТ!
  Е.а ти държавата! Държавност по милиционерски!

 43. 43 Профил на slaveyko
  slaveyko
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Така се случват нещата в ченгесарско-мафиотската държава.

 44. 44 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 812 Неутрално

  До коментар [#42] от "historama":

  Държава на тепигьозите. Но Борисов няма нищо общо, той "работи" по 20 часа в денонощието.
  А тази инспекторка не е ли с РЗ поне 12 000 лв? Или 20 000? (без бакшишите)
  И при пенсиониране ще получи 20 заплати накуп? Както всички съдии и прокурори (и милиционери).

 45. 45 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1761 Неутрално

  За статуквото всеки закон е фейлетон. Дали сме правова държава?

  SHADOWS of SOFIA
 46. 46 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2441 Любопитно

  До коментар [#35] от "vassilun":

  "В случая скандалното е не самата среща, а неизпълнението от страна на Точкова на влязло в сила съдебно решение!"

  Само това ли е скандалното!? Съдът защо не изисквал въпросният протокол по служебен път за "установяване на всички факти и обстоятелства от значение за делото"? Как е взел решение - косвено, със смучене на пръст или гледане в тавана?
  "В процесния случай, не е спорно между страните и се установява косвено с приетите писмени доказателства, че по сигнал с вх. рег. №2904/24.04.2017г., подаден от Гражданско движение „Боец“, със Заповед №СР-17-212/18.05.2017г. на главния инспектор в ИВСС е била образувана проверка по реда на Глава девета, Раздел Іб спрямо главния прокурор на РБългария. Не е спорен и фактът, че сигналът е във връзка със среща (известна в обществото като „Ц.“) на главния прокурор с изпълнителния директор на [фирма] – С. Д. и Г. Г. – към онзи момент член на ръководството на Българската социалистическа партия. Косвено се установява с приетите писмени доказателства и фактът, че проверката, образувана по сигнала на Гражданско движение „Боец“ от 24.04.2017г. е приключила с краен акт на ИВСС – Решение от 10.07.2017г. Това решение на ИВСС съдържа официална информация, достъпът до която не може да бъде ограничаван. Видно от представените по делото медийни публикации, към същото безспорно е налице обществен интерес.
  Налице е и обществен интерес като към информация, която би дала възможност на гражданите да си съставят собствено мнение относно дейността на главния прокурор и на ИВСС, и по отношение на служебната информация, въз основа на която е прието Решение от 10.07.2017г. – доклада от проверката и стенографския протокол от обсъждането му."
  http://www.admincourtsofia.bg/Дела/Информациязадела.aspx

 47. 47 Профил на today
  today
  Рейтинг: 959 Неутрално

  Да не би някой да е очаквал в България чиновниците да спазват закона, вместо да заитават интересите на мафията, която ги е назначила?

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 48. 48 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 517 Неутрално

  "главният съдебен инспектор Теодора Точкова хем отказва да изпълни влязло в сила съдебно решение, задължаващо я да предостави документите от тази проверка, хем не отговаря на поредица журналистически въпроси за причините за поведението ѝ."

  След смяната на властта лакеи на режима като нея ще проговорят, след като се потърси съдебна отговорност

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 49. 49 Профил на izn32657823
  izn32657823
  Рейтинг: 8 Весело

  Заводът “Икономедия” под парата на поточната линия! Дневник, Капитал, Медиапул, Сега, Свободна Европа, Клуб Зет,... Един списва, останалите публикуват и дим се вдига, и се усеща чак в Пловдив!

 50. 50 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 810 Неутрално

  Може да няма доклад и дори да иска,не може да го предостави.Вероятно има телефонно обаждане от високопоставен главанак и проблемът е заметен.Сега фалшификации ли да прави? Няма да е голяма изненада.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 51. 51 Профил на deutscher._
  deutscher._
  Рейтинг: 564 Неутрално

  Още малко търпение и ще изхвърлим тази сволач от различни шайки на престъпнота пасмина на корумпиранотоГЕРБЕРАСТКО УПРАВЛЕНИЕ И МАЗНИТЕ ИМ КОАЛИЦИОННИ КРАДЦИ ! !
  ТАКАВА ПАРОДИЯ НА ПРАВИТЕЛСТВО ОТ ПРОДАЖНИЦИ В БЪЛГАРИЯ ОЩЕ НЕ БЕШЕ ИМАЛО И НАРОДА НКОГА НЯМА ДА ИМ ПРОСТИ ! ! !

 52. 52 Профил на ivan_lawyer
  ivan_lawyer
  Рейтинг: 248 Неутрално

  Че ВСС е една номенклатура - това е така - тоест - пристанище за чувствителни и раними от суровото ежедневие юридически души (докато редовите адвокати се борим с живота и т.н., някои успяват да се подредят - живи и здрави), но от друга страна - не може да се премахне - има нужда от такъв орган.

  Сега, в интерес на истината - Точкова го е "дала на уволнение" - един вид - все тая какво ще последва и т.н. - тук е грозна проявата й, трябвало е да спази закона, дори да е въпрос за Бойко Борисов, нищо не оправдава - дори и да изложи Цацаров.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK