Приятно ми е, Стийл. Кристофър Стийл

Реалността поднесе наготово на Холивуд един нов сериал за Джеймс Бонд. В истинския живот този Бонд се казва Кристофър Стийл.

© Associated Press

Реалността поднесе наготово на Холивуд един нов сериал за Джеймс Бонд. В истинския живот този Бонд се казва Кристофър Стийл."Дневник" публикува всеки понеделник следизборна поредица за САЩ от оперната певица Александрина Пендачанска. Тя, освен с успехите си на сцената, е известна със силната си гражданска позиция и интерес към случващото се в България и по света. След множеството ѝ пътувания в САЩ, където живее през 2002 г., се заражда и по-сериозният ѝ интерес към американската политика.


Като цитира авторитетни и достоверни източници, г-жа Пендачанска дава контрапункт на надигащата се пропаганда от лагера на действащия президент. Отношенията на Доналд Тръмп с Русия са една от най-големите интриги по време на неговото управление и в първата част проследи руската връзка на Доналд Тръмп още преди падането на Желязната завеса. Втората част беше за част от щаба на президента, свързан с Москва. Днес четете третата част.


Бих участвала в залагане на тема кой актьор кого ще изиграе в бъдещите шпионски филми за Тръмп. Сигурна съм, че ще има много такива. Понякога разпределям наум ролите в тези филми и се улавям, че реалността е поднесла наготово на Холивуд един нов сериал за Джеймс Бонд. В истинския живот този Бонд се казва Кристофър Стийл, а на екрана си го представям изигран от актьора Колин Фърт.
Истинският Кристофър Стийл е британец също като филмовия герой Джеймс Бонд. Разликата е в това, че Стийл си има семейство - той живее с жена си, четирите си деца и трите им котки в английското графство Съри.


Другото, което го отличава, е, че дори в шпионските филми за Джеймс Бонд досега не сме виждали сюжет, в който агент 007 разследва връзки между Русия и американски президент. Но, както вече знаем, животът предоставя далеч по-оригинални сценарии от Холивуд.


Кой е Кристофър Стийл


Стийл е един от онези, които предупреждават за опасността Тръмп да стане президент още през 2016 г. Ето как се стига дотам.


Стийл завършва политически и социални науки в Кеймбридж през 1986 г. Малко след дипломирането си е привлечен от британското разузнаване МИ6 и е включен в програмата им за разузнаване и следене на СССР. От 1990 до 1993 г. работи в британското посолство в Москва. Това означава, че Съветският съюз се разпада буквално пред очите му.


Стийл говори свободно руски. След Москва е назначаван в Париж и Афганистан.


От 2006 г. той оглавява секцията на МИ6 за Русия. През същата година през ноември в Лондон е отровен бившият руски агент и критик на Путин - Александър Литвиненко. Стийл ръководи контраразузнавателното разследване за убийството му. В официалния доклад на британските служби е потвърдено становището на Стийл, че Литвиненко е отровен от ФСБ (бившето КГБ) с чай, в който е имало радиоактивно вещество - полоний 210.


От 2009 г. Стийл не е пребивавал на руска територия от съображения за сигурност. Той не е обявяван публично за персона нон грата, но служител на ФСБ го е наричал "враг на майка Русия".


Американските и британските разузнавателни управления работят в тясно сътрудничество в тези години и докато Стийл ръководи "руските" операции на МИ6,


докладите и анализите му често са включвани в дневния брифинг и на американския президент.


През 2009 г. Стийл напуска МИ6 и заедно със своя колега Кристофър Бъроус създава частната компания Orbis Business Intelligence. Тя разследва какво ли не, свързано с Русия - от подкупи за ФИФА до мрежи за хазарт и пране на пари, а докладите му стигат до американското Федерално бюро за разследване (ФБР). Част от откритията му довеждат до Trump Tower, където живеят някои от разследваните. Например човекът с мрежата за хазарт - Алимжан Тохтахунов, който успява да избяга от американските власти, но през 2013 г. се появява в Москва на организирания от Доналд Тръмп конкурс за красота "Мис Вселена". Двамата седят един до друг.


"Все едно всички криминални пътища водеха до Trump Tower", споделя Стийл пред приятели, твърди журналистката Джейн Майер в Ню Йоркър.


Поради високо ценената му експертност и доказалите благонадеждността си негови източници в Москва, Кристофър Стийл е многократно използван от американското и други западни разузнавания.


През пролетта на 2016 Стийл ръководи Project Charlemagne за намесата на Русия в изборите и политическия живот на Франция, Италия, Великобритания и Германия. Заключението на доклада му гласи, че чрез помощта за екстремистки групи и крайно десни политически партии в тези страни Кремъл цели да разруши стабилността, либералната демокрация и в крайна сметка, самия Европейски съюз.


По това време до Брекзит остават броени дни.


В същото време Америка се готви за избори.


Изборите в САЩ, 2016 г.


Компанията Orbis се включва в едно вече започнало разследване, тръгнало от самата Републиканска партия и поето нататък от кампанията на демократите - да проучи някои от участниците в надпреварата за номинацията на Републиканската партия за президент, сред които е и Доналд Тръмп.


През юни 2016 Стийл започва да се натъква на информация от дългогодишно отглежданите си източници, която, според думите му "изправя косата". Осъзнал, че всичко това "далеч надминава партийните интереси" и е въпрос на национална сигурност, в края на юли Стийл предоставя първите си рапорти на британското разузнаване и на ФБР. Бюрото, според собствените му думи, реагира с "шок и ужас". ФБР приема сериозно тези документи и иска от Стийл да представи още. Информацията, подадена от него, се засича и от сведения от австралийските служби, стигнали до ФБР.


Тогава започва контраразузнавателното разследване Crossfire Hurricane.


В опит да получи надпартийна подкрепа в борбата срещу намесата на Русия в изборите, в средата на септември 2016 г. президентът Обама кани лидерите на Демократическата и Републиканската партии в Белия Дом и ги информира за течащото разследване. Лидерът на републиканците в Сената Мич Макконъл изразява възражения и се противопоставя на публичното оповестяване на информацията срещу Тръмп толкова близо до изборите. Съпругата на Макконъл, Елейн Чао, става министър на транспорта в правителството на Тръмп няколко месеца след това.


И докато републиканците блокират информацията за руската намеса и подкрепата му за Тръмп, тогавашният шеф на ФБР Джеймс Комей докладва на Конгреса, че Бюрото продължава работа по имейлите на Хилари Клинтън, които неправомерно са били прехвърлени на частен сървър, докато тя е държавен секретар. Това предизвиква скандал и най-вероятно се отразява по-късно на изборния ѝ резултат.


С напредването на времето и пред реалната възможност Тръмп да бъде избран, Стийл предприема отчаяни действия. На 31 октомври 2016 г., седмица преди изборите, в новинарския либерален сайт Mother Jones излиза материал на журналиста Дейвид Корн, в който Стийл е цитиран, без да се разкрива самоличността му. Журналистът го представя като западен ветеран - шпионин, и излага част от разкритията: "Руският режим е разработвал, поддържал и помагал на Тръмп най-малко от 5 години. Целта, желана от Путин, е да подбуди разцепление и разделение в западните съюзници". И още: "Кръгът около Тръмп е приемал постоянен поток от разузнавателни материали от Кремъл, включително за демократите и другите му политически съперници". И пак:


"Руското разузнаване има компромати срещу Тръмп, събирани по време на посещенията му в Москва, и би могло да го изнудва".


От материала става ясно за първи път, че ФБР притежава тази информация, а въпросът, поставен от Корн, е дали ФБР води разследване по този въпрос.


Само седмица преди изборите, тази новина потъва в информационния поток от новини и скандали. На 8 ноември Доналд Тръмп е избран за 45-и президент на САЩ.


"Досието Стийл" споменава включително и една сексуална перверзия, наречена "златен дъжд", която се е разиграла в Москва през 2013 г. с участието на Тръмп. Това се превръща в най-неумело пазената тайна във Вашингтон. Всички знаят за съществуването на документа и всички си го подхвърлят като горещ картоф. И така до декември, когато досието достига до Джон Маккейн - сенатор, бивш кандидат за президент от Републиканската партия, герой от войната във Виетнам и председател на военната комисия към Сената.


Маккейн, иска среща с шефа на ФБР Джеймс Комей и на 9 декември му връчва целия доклад. Така най-после "Досието Стийл" стига до най-високото ниво и на 5 януари 2017 е включено в дневния брифинг на президента Обама. Следобед на 6 януари четиримата най-високопоставени американски служители по сигурността - директорът на Националното разузнаване Джеймс Клапър, директорът на ФБР Джеймс Комей, директорът на ЦРУ Джон Бренън и директорът на Националната служба за сигурност адмирал Майк Роджерс отиват на крака в Trump Tower и представят на новоизбрания президент Тръмп документа, в който експлицитно е разказано как руски проститутки уринират върху леглото му. Не е ли по-добро и от филм?


Четири дни по-късно излиза факсимиле на цялото досие на Стийл в BuzzFeed, а на 11 януари The Wall Street Journal разкрива самоличността на Кристофър Стийл.


На него не му остава нищо друго, освен да събере жена си и четирите си деца, да даде котките си за отглеждане на съседите и да изчезне. Появява се отново след два месеца в Лондон.


Що се отнася до "Досието Стийл", то съдържа 17 рапорта сурови разузнавателни сведения, събирани от юни до декември 2016 г. Общо 35 страници, които чакат своя режисьор.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (87)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на mekarshalev
  mekarshalev
  Рейтинг: 498 Весело

  са ша видим кво става с оранжевия дъжд като напусне белия дом, мда....

 2. 2 Профил на L Glassman
  L Glassman
  Рейтинг: 299 Неутрално

  Разследването на Стийл е поръчано от републиканската партия, обаче сега всички се правят на ударени за да не обидят вожда и твърдят, че Хилари го е поръчала! Много силно се съмнявам да има положителен филм за Доналд Тръмп (може би в Русия). Историята няма да се отнесе добре с него, както и с всички републиканци, които са на барикадата да го бранят.

 3. 3 Профил на simval
  simval
  Рейтинг: 823 Неутрално

  Е, и?
  В крайна сметка, къв им беше кярът след като уж я имали всичката тази плява? Санкции да са премахнати? Нефтът да е поскъпнал? Повече газ да са продали? Нещо те самите да са цъфнали? След месец и половина "изрусеният" си събира багажа и ... Кво прайм тогаз?

  ПП. Ченгеджийски полюции, мокри сънища, че ще държат Америка на сиджимка. Гащници.

  Аз не зареждам в Лукойл.
 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 5. 5
  cinqueau
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 6. 6 Профил на voxy
  voxy
  Рейтинг: 1280 Неутрално

  Досието се оказа пълна лъжа и поръчано от дълбоката държава. Много странно активиране да се пише по тази тема, то направо си е като самоизобличаване.

  -voxy
 7. 7 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 458 Весело

  Ще почакаме да видим филма. Засега се радваме на куц президент - медиаелект и Кабала Харис. Кабал е заговор на английски... Българските мачовци противници на Истанбулската конвенция щяха да ѝ казват Кавала, ама това е друга тема... и също не далеч от истината. Интересното е защо още не си е напуснала сенаторското място, след като медиите я определят за вицепрезидент-елект? Май е страшничко да си изгубиш имунитета в тези смутни времена.

 8. 8 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 458 Весело

  Аз повече вярвам на декларацият а на специалиста по кибер-сигурност Navid Keshavarz-Nia направена под клетваhttps://www.courtlistener.com/recap/gov.uscourts.mied.350905/gov.uscourts.mied.350905.1.19.pdf DECLERATION OF DR. NAVID KESHAVARZ-NIA1. ………….16.I conclude thata combination of lost cryptographic key contained on stolen USB memory cards, seriousexploitable system and softwarevulnerabilities andoperating system backdoorin DVS,Scytl, SOE Software/eClarity and Smartmatic created the perfectenvironment to commit widespread fraudin all9stateswhere these systems are installed. My analysis ofthe 2020 Electionfrom NY Times datashowsstatistical anomaliesacross the battleground state votes. These failures are widespread andsystemic-and sufficient to invalidate the vote counts.17.I conclude with highconfidence that the election 2020 data were alteredin all battleground states resulting in a hundreds of thousands of votesthatwerecast for President Trump to be transferred to Vice President Biden. These alterations were the result of systemic and widespread exploitable vulnerabilities in DVS, Scytl/SOE Software and Smartmatic systems that enabled operators to achieve the desired results.In my view, the evidence is overwhelming and incontrovertible.
  —цитат от коментар 5 на cinqueau


  Ауууу! Откъде вадиш тази крайно-дясна пропаганда. Няма доказателства! Я, бързо да включваш СиНН.

 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 10. 10 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 458 Весело

  И аз като теб (cinqueau) пусках картинки. Ей, тази по-долу още в първите дни след измамата.

  https://pbs.twimg.com/media/EmEYTQLXYAAol2y.png

  Обвиняваха ме, забраняваха... Ама, какво да направя - това на картинката е графиката на Закона на Бенфорд при аномалия... подсказваща наличието на измама ;) Не съм аз най-умен, нито с най-добро чувство за хумор...

 11. 11 Профил на bellend
  bellend
  Рейтинг: 468 Неутрално


  "Що се отнася до "Досието Стийл", то съдържа 17 рапорта сурови разузнавателни сведения, събирани от юни до декември 2016 г."  Смях. Известни са двата източника на тези "17 рапорта сурови разузнавателни сведения".

  1) Source 1 (според доклада на Mueller) е г-н Данченко, руснак, работил за Democratic National Committee и кампанията на Хилъри:

  https://thehill.com/opinion/white-house/509645-unmasking-steele-dossier-source-was-confidentiality-ever-part-of-the-deal

  "... he was de facto working for the Democratic National Committee and the Hillary Clinton campaign"

  "Разузнавателните сурови сведения", получени от Данченко, според собствените му думи пред FBI, били "bar talk over beers”

  2) Source 2 на Стийл пък се оказала съученичката на Данченко Олга Галкина, алкохолизирана "PR executive", пребиваваща в ... Кипър

  https://www.wsj.com/articles/russian-in-cyprus-was-behind-key-parts-of-discredited-dossier-on-trump-11603901989

  Само преди няколко дни Carter Page заведе дело срещу FBI, Comey и DOJ за $75m. В основата на преследването и незаконните заповеди за наблюдението му е именно "досието" na Стийл, което така е впечатлило и възхитило г-жа Alex Penda.


 12. 12 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 540 Неутрално

  досието Стийл е отдавна и напълно разобличено - евтина украино-руска врътка, подета от комунистите в САЩ - всеки може например да види Латинина в Ютуб - обяснила е надълго и нашироко.
  Защо Пендачанска се включва и то с най-евтината клевета - задължават ли я или си е лъжкиня и кмунистка по душа?

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 13. 13 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3024 Весело

  Ако има филм, поне няма да липсват мераклии да изиграят Тръмп, Алек Болдуин чудесно се справяше последните 3-4 години, а е играл и в доста шпионски филми. Само не знам филмът шпионски ли ще е, или драма, или пък комедия.

 14. 14 Профил на L Glassman
  L Glassman
  Рейтинг: 299 Неутрално

  До коментар [#4] от "hhhuuunnnn":

  Тоя Флин не беше ли генералът, който се призна за виновен и съдията му каза, че е национален предател?

 15. 15 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1616 Неутрално

  Някакъв мафиот се появил на конкурс за красота,организиран от Тръмп и това било доказателство за връзката му с Тръмп. А фактът,че Байдън син е получил 3 милиона долара от Елена Батурина-жената на бившият кмет на Москва Юри Лужков е без значение. А Лужков беше един от приближените на Путин.

 16. 16 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 1659 Любопитно
 17. 17 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 2991 Весело

  Оперни певици пишат политически анализи, остава аз да пропея ....

 18. 18 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3857 Неутрално

  Информираната гражданска позиция на тази надарена и свръхуспяла българка срещу мъчителното скърцане със зъби от окопите на остатъчната консервативно-православна съпротива...

  Будем мир делата ВЕЛИКИМ ВМЕСТЕ, тавариши?

  Май не будем. ☠️

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 19. 19 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 540 Неутрално

  До коментар [#4] от "hhhuuunnnn":Тоя Флин не беше ли генералът, който се призна за виновен и съдията му каза, че е национален предател?
  —цитат от коментар 14 на L Glassman


  Комрад, слушай втория генерал - нали знаеш, че армията в САЩ не обича, когато ѝ убиват войницит - така че тука и Тръмп даже няма да ви омогне

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 20. 20 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 458 Весело

  Сега по-сериозно. Още никой не споменава за Кракен на Сидни Пауъл. Дори доскоро малцина знаеха какво означава това. Е, поизскочи информация.
  - Кракен е кодовото име на 305-ти баталион на военното разузнаване.
  - Ферма от сървъри на ЦРУ е превзета от военните във Франкфурт. Съоръжението е на ЦРУ. (Това обяснява защо Хаспел е отстранен от брифингите при Президента. Вероятно и затова екипът на Байдън продължава да бъде държан настрана)
  - Загинали са американски войници при превземането. (още не е потвърдено)
  - Китай, Русия и Иран са забъркани.
  - Обама и Байдън са използвали системата през 2012.
  - Петте американски войници загинали в Египет при катастрофа с хеликоптер е възможно да са прикритие за загиналите в акцията по овладяване на сървърите на ЦРУ.
  - Ню Йорк Таймз съобщава за служител на ЦРУ убит в Сомалия. Мълвата е, че този човек изобщо не е бил там. Прикритие за смъртта му при превземането на съвърите.
  - 14 уволнения от Тръмп в последните дни:
  CISA (Cybersecurity and Infrastructure Security Agency) Bryan Ware fired
  DHS Cybersecurity head Christopher Krebs fired.
  Secretary of Defense Mark Esper fired.
  Madeleine Albright, Henry Kissinger, Jane Harman and Eric Cantor removed by the Defense Policy Board
  Seven other un-named people fired by the Defense Policy Board
  - Секретарят по Отбраната Chris Miller консолидира всички спец. сили под негово управление.
  - Генерал Scott Berrier е сложен да оглавява Агенцията за военно разузнаване (Defense Intelligence Agency) на 2-ри октомври 2020.
  - Генерал Флин е помилван и веднага му е възстановен security clearance.

  Мълвата е, че Президентът не може да има доверие на ФБР и ЦРУ, а Министерството на Правосъдието е парализирано. Всичко се води от Министерството на Отбраната и Агенцията за военно разузнаване.

  Това Steal криминале вече бих гледал, а не някакъв фейк със Christopher Steele.

 21. 21 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3857 Неутрално

  До коментар [#18] от "Norman Granz":

  “ делата” >> делать

  Американската технология не признава руската граматика и все я поправя... 😁😁😎

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 22. 22 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3857 Неутрално

  До коментар [#20] от "puknatastotinka":

  “Сега по-сериозно. Още никой не споменава за Кракен на Сидни Пауъл.”

  От Сидни Пауъл по-сериозно няма накъде...

  😁😁😁😁😁😎😎😎

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 23. 23 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 1659 Весело

  Темата е особено актуална за нас тук и завинаги......

 24. 24 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 540 Неутрално

  Сега по-сериозно. Още никой не споменава за Кракен на Сидни Пауъл. Дори доскоро малцина знаеха какво означава това. Е, поизскочи информация.- Кракен е кодовото име на 305-ти баталион на военното разузнаване.- Ферма от сървъри на ЦРУ е превзета от военните във Франкфурт. Съоръжението е на ЦРУ. (Това обяснява защо Хаспел е отстранен от брифингите при Президента. Вероятно и затова екипът на Байдън продължава да бъде държан настрана)- Загинали са американски войници при превземането. (още не е потвърдено)- Китай, Русия и Иран са забъркани.- Обама и Байдън са използвали системата през 2012.- Петте американски войници загинали в Египет при катастрофа с хеликоптер е възможно да са прикритие за загиналите в акцията по овладяване на сървърите на ЦРУ.- Ню Йорк Таймз съобщава за служител на ЦРУ убит в Сомалия. Мълвата е, че този човек изобщо не е бил там. Прикритие за смъртта му при превземането на съвърите.- 14 уволнения от Тръмп в последните дни: CISA (Cybersecurity and Infrastructure Security Agency) Bryan Ware fired DHS Cybersecurity head Christopher Krebs fired. Secretary of Defense Mark Esper fired. Madeleine Albright, Henry Kissinger, Jane Harman and Eric Cantor removed by the Defense Policy Board Seven other un-named people fired by the Defense Policy Board- Секретарят по Отбраната Chris Miller консолидира всички спец. сили под негово управление.- Генерал Scott Berrier е сложен да оглавява Агенцията за военно разузнаване (Defense Intelligence Agency) на 2-ри октомври 2020.- Генерал Флин е помилван и веднага му е възстановен security clearance. Мълвата е, че Президентът не може да има доверие на ФБР и ЦРУ, а Министерството на Правосъдието е парализирано. Всичко се води от Министерството на Отбраната и Агенцията за военно разузнаване. Това Steal криминале вече бих гледал, а не някакъв фейк със Christopher Steele.
  —цитат от коментар 20 на puknatastotinka


  абсолютно - това е най-големият преврат в световната история, без преувеличение, като единствено 7.11.1917 в Русия е нещо подобно. Нито дума по медиите - което показва и докъде стигат пипалата на комунистическия интернационал. Естествено, стари комуняги като Грунци и Пенда да са превъзбудени и да рецитират Правда, снн или НЙ Таймз

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 25. 25 Профил на L Glassman
  L Glassman
  Рейтинг: 299 Неутрално

  До коментар [#20] от "puknatastotinka":

  Спокойно бе пич, вярвай в плана! Q всичко е предвидил и всичко се случва с цел. Подготвя се нещо огромно!

 26. 26 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3133 Весело

  Или как оперна прима направи професионални журналисти единствено ... способни да я препечатват. Гениална идея, да си изпълняваш ангажиментите през публични личности, а не през собствени журналисти...

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 27. 27 Профил на Бланш
  Бланш
  Рейтинг: 2318 Неутрално

  Всички съвпадения на герои и събития е случайна. Такива ми ти, библиотекарски хроники.

 28. 28 Профил на L Glassman
  L Glassman
  Рейтинг: 299 Неутрално

  До коментар [#19] от "hhhuuunnnn":

  "нали знаеш, че армията в САЩ не обича, когато ѝ убиват войницит"

  За което си прав, прав си не обичат никак. Именно затова си мисля, че тая промоция със заплащането за убийство на американски войник, които е обявил педя човек скоро ще изтече! Много вероятно е да започнат да се наблюдават изпаряващи се вагнеровци също!

 29. 29 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3857 Неутрално

  До коментар [#25] от "L Glassman":

  “Спокойно бе пич, вярвай в плана! Q всичко е предвидил и всичко се случва с цел. Подготвя се нещо огромно!”

  Със Сидни Пауъл и Руди Джулиани начело обратът ще е tremendous.

  Дръмб - 530 електорални гласа (минимум).

  Байдън - квото остане.

  И да не забравя: трети мандат, напълно заслужен.

  После Йованка.

  На нормалните хора - честит първи сняг и добро настроение с форумната клоунада.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 30. 30 Профил на Jalis Ironhammer
  Jalis Ironhammer
  Рейтинг: 563 Неутрално

  До коментар [#20] от "puknatastotinka":

  Тоя фейк го пробвахте преди изборите и тогава всички ви се смееха. Що си мислиш че сега ще по различно? Честно , вярваш ли го тоя бълвоч или просто тролиш?

  Underneath this flabby exterior is an enormous lack of character.
 31. 31 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 458 Весело

  Аз повече вярвам на декларацият а на специалиста по кибер-сигурност Navid Keshavarz-Nia направена под клетваhttps://www.courtlistener.com/recap/gov.uscourts.mied.350905/gov.uscourts.mied.350905.1.19.pdf DECLERATION OF DR. NAVID KESHAVARZ-NIA1. ………….16.I conclude thata combination of lost cryptographic key contained on stolen USB memory cards, seriousexploitable system and softwarevulnerabilities andoperating system backdoorin DVS,Scytl, SOE Software/eClarity and Smartmatic created the perfectenvironment to commit widespread fraudin all9stateswhere these systems are installed. My analysis ofthe 2020 Electionfrom NY Times datashowsstatistical anomaliesacross the battleground state votes. These failures are widespread andsystemic-and sufficient to invalidate the vote counts.17.I conclude with highconfidence that the election 2020 data were alteredin all battleground states resulting in a hundreds of thousands of votesthatwerecast for President Trump to be transferred to Vice President Biden. These alterations were the result of systemic and widespread exploitable vulnerabilities in DVS, Scytl/SOE Software and Smartmatic systems that enabled operators to achieve the desired results.In my view, the evidence is overwhelming and incontrovertible.
  —цитат от коментар 5 на cinqueau


  Само да добавя, че този свидетел е специалист по установяване на измами от данни. Работил е по одити при световно известни компании. Изключително квалифициран човек, за когото Ню Йорк Таймз се изказва със суперлативи.
  https://www.nytimes.com/2020/09/09/opinion/sunday/garrison-courtney-spies-contracts.html

  Ето един от свидетелите на Сидни Пауъл и показанията му по-долу. Служи в 305-ти баталион. Показва, че е имало достъп до мрежата на Доминион от китайски и ирански адреси. Има и едно адресче, което е на организация свързана с Обама...

  https://www.courtlistener.com/recap/gov.uscourts.mied.350905/gov.uscourts.mied.350905.1.15.pdf

 32. 32 Профил на L Glassman
  L Glassman
  Рейтинг: 299 Неутрално

  До коментар [#29] от "Norman Granz":

  Това е само за пред хората. Сенсеят понеже видя, че много опозиция като е начело и измисли нов план. Нарочно загуби изборите, но поръча на военните да му изобретят тайно оръжие с, което да управлява Байдън като кукла на конци. Защо мислиш, че наслага само негови хора в Пентагона?! А и увеличи парите на военните. Всичко върви по план, изпратеният от Бога пак ще управлява, но от заден план.

 33. 33 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3857 Неутрално

  До коментар [#32] от "L Glassman":

  Хахаха, внимавай с пародиите, че току-виж “десните” от Кюстендилско-Бобовдолския Байбъл Белт повярвали и тръгнали да ги доразвиват...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 34. 34 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1616 Неутрално

  На митингите на АНТИФА,които са противници на Тръмп се веят знамена на СССР,Ленин и Сталин.Другите противници на Тръмп BLM пък твърдят,че били тренирани марксисти.Не случайно са в един отбор с форумите комунета.

 35. 35 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 458 Весело

  Поправям се, служил е в 305-ти баталион на военното разузнаване.
  https://www.courtlistener.com/recap/gov.uscourts.mied.350905/gov.uscourts.mied.350905.1.15.pdf

  Относно Сидни Пауъл и Лин Ууд. Те не са в кампанията на Тръмп, защото задачата им е далеч по-тежка от тази на Джулиани. Джулиани е достатъчно да докаже превес на тезата си - най-ниската степен на достоверност на доказателствата. Най-грубо, тезата трябва да изглежда достоверна.
  На Пауъл и Ууд са криминални дела. Те трябва да докажат "отвъд всякакво разумно съмнение" - най-високото изискване за доказателство. Правете сметка какви топки се искат за подобна работа. Затова и имат за гръб военното разузнаване.

 36. 36 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 998 Неутрално

  И най-красивият глас може да вземе грешна нота, но този път гласът е сбъркал направо гамата. Па се присещам, че гласът е на роден интелектуалец и всичко си идва на мястото - преиграване във фалш мажор.

 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4642 Весело

  До коментар [#1] от "mekarshalev":

  Хаха... аз се надявам след края на мандата си Тръмпи Дъмби отново да получи златен дъжд, но този път не от руски проститутки, а от своите съкилийници в някой ню йоркски затвор. :-)

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 41 Профил на Ехото на Гласът
  Ехото на Гласът
  Рейтинг: 715 Неутрално

  са ша видим кво става с оранжевия дъжд като напусне белия дом, мда....
  —цитат от коментар 1 на mekarshalev


  Предполагам каквото стана с твърденията в досието за среща между Коен и руски агенти в Прага - едно голямо нищо.

 42. 42 Профил на Ехото на Гласът
  Ехото на Гласът
  Рейтинг: 715 Неутрално

  Разследването на Стийл е поръчано от републиканската партия,
  —цитат от коментар 2 на L Glassman


  Не е поръчано от републиканската партия. Поръчано е от частно лице - републикански опонент на Тръмп, американския бизнесмен от еврейски произход Пол Сингър. Не е същото. Освен това основните твърдения в досието са от времето когато Стийл е бил нает от кампанията на Хилари Клинтън. Повечето данни от времето когато Стийл е работил за Сингър са от "отворени източници" (вестници, блогове и подобни).

 43. 43 Профил на jazzdevil
  jazzdevil
  Рейтинг: 1808 Неутрално

  Божке тая Пендачанска била тотална промивка...

 44. 44 Профил на Ехото на Гласът
  Ехото на Гласът
  Рейтинг: 715 Неутрално

  До коментар [#4] от "hhhuuunnnn":Тоя Флин не беше ли генералът, който се призна за виновен и съдията му каза, че е национален предател?
  —цитат от коментар 14 на L Glassman


  ‘You sold your country out’.

  Продал, не предал. Дали наистина е продал страната си е друг въпрос, който може да бъде зададен и на семейство Байдън.

 45. 45 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7634 Неутрално

  До коментар [#25] от "L Glassman":

  И сигурно точно на вас са го казали.

 46. 46 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 2994 Весело

  Нещата ще си дойдат на мястото, имайте търпение! 👍😂

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 47. 47 Профил на Ехото на Гласът
  Ехото на Гласът
  Рейтинг: 715 Неутрално

  Нещата ще си дойдат на мястото, имайте търпение! 👍😂
  —цитат от коментар 46 на Realist


  Кои неща?

 48. 48 Профил на Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Рейтинг: 1362 Неутрално

  Вяло и скучно.
  Аматьорски напън за политическа публицистика, но освен механично повтаряне на баналности от мейнстрийма нищо не се е получило.


 49. 49 Профил на Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Рейтинг: 1362 Неутрално

  С много амбиция, труд и упоритост Пендачанска успя да компенсира липсата на особен талант и лишеността си от женски чар в певческата кариера.
  В писането ще й трябва два пъти от същото за да се измъкне от посредствеността.
  Дотук - сиво.

 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 51. 51 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3395 Неутрално

  Тъз певачка на умряло куче нож вади. Де беше до сега?

 52. 52 Профил на iak
  iak
  Рейтинг: 1148 Весело

  Това са глупости и случайни съвпадения
  1. Просто случайно съвпадение е че тайванчик и други руски мафиози държат цели етажи от Тръмп тауър, а на конкурсите за красота, те случайно са все около него.
  2. Просто случайно съвпадение е, че след като всички американски банки му отказват кредит, той взима няколко стотин милиона от най-корумпираната -"руската" банка - Дойче банк.
  3. Просто случайно съвпадение е че руснаците му купуват имотите по цена в пъти по-висока от пазарната.
  Случайно съвпадение е и това, че Тръмп публично каза (В Хелзинки), че вярвал повече на Путин (отколкото на собствените си служби ) ;)
  4. Просто случайно съвпадение е че Путин и руската Дума празнуваха дни наред и пиха шампанско и хайвер за избирането на Тръмп, и бяха разлешпили плакати с Тръмп и Путин заедно :) а Русия е единствената голяма държава, която не е поздравила Байдън за победата

  И най-глупавия руски трол не би заменил, най-бедната част от Европа, за което и да е място в Русия. И в същото време - несъзнателно, прави всичко възможно България да прилича на примитивната и деградирала Русия.
 53. 53 Профил на M M
  M M
  Рейтинг: 11 Неутрално

  Толкоз приказки за да го докараме до “златния дъжд”. Що така артистичните натури и интелектуалците си падат по мръсничкото, не знам.
  —цитат от коментар 9 на Gretel


  И аз си помислих нещо подобно. Следя темата отдавна, но в нито една сериозна медия не стигнаха до "златния дъжд". За хората, които се интересуват от сериозна журналистика препоръчвам (съкратената версия с хубава дискусия):

  The Mueller Report - A PBS NewsHour/FRONTLINE Special
  https://www.youtube.com/watch?v=WEjzF2Cx1UY

  Малък откъс (между 53:00 и 54:00):

  Разследването завършва с 37 присъди и 199 криминални наказания. Между тези с криминални наказания са близки на Тръмп сътрудници: Майкъл Коен, ...

 54. 54 Профил на iak
  iak
  Рейтинг: 1148 Неутрално

  Това са глупости и случайни съвпадения1. Просто случайно съвпадение е че тайванчик и други руски мафиози държат цели етажи от Тръмп тауър, а на конкурсите за красота, те случайно са все около него.2. Просто случайно съвпадение е, че след като всички американски банки му отказват кредит, той взима няколко стотин милиона от най-корумпираната -"руската" банка - Дойче банк.3. Просто случайно съвпадение е че руснаците му купуват имотите по цена в пъти по-висока от пазарната.Случайно съвпадение е и това, че Тръмп публично каза (В Хелзинки), че вярвал повече на Путин (отколкото на собствените си служби ) ;)4. Просто случайно съвпадение е че Путин и руската Дума празнуваха дни наред и пиха шампанско и хайвер за избирането на Тръмп, и бяха разлешпили плакати с Тръмп и Путин заедно :) а Русия е единствената голяма държава, която не е поздравила Байдън за победата
  —цитат от коментар 52 на iak


  Аа и пълно съвпадение е и това че в конгреса и в сената приеха закон с 99% тово ДВУПАРТИЙНО мнозинство, че Тръмп не може да отменя санкции срещу Русия :) ;)
  Според мен републиканците решиха да управляват, знаейки че Тръмп е руски шпионин. Те си прокарваха тяхната политика, а по отношение на Русия двупартийно, не само неутрализираха Тръмп, но и вкараха доста шамари на Русия :) СЕга разбира се нещата се нормализират и президента ще работи в същата посока.
  Между републиканците и демократите има разбира се доста различия, но всички заедно мразят руската агресия. Не иска да съм на мястото на джуджко в бункера :)

  И най-глупавия руски трол не би заменил, най-бедната част от Европа, за което и да е място в Русия. И в същото време - несъзнателно, прави всичко възможно България да прилича на примитивната и деградирала Русия.
 55. 55 Профил на MyTwoCents
  MyTwoCents
  Рейтинг: 695 Любопитно

  До коментар [#5] от "cinqueau":

  На всички тези конспиративни теории как вотът бил откраднат има един съвсем прост отговор. Ако някой може да контролира вота, то защо не постигне убедителна победа ами оставя резултатите да висят на кантар и да се всяват съмнения?

  Или „дай да спечелим с малко, дори и с риск да оплескаме някой-друг щат“ прави манипулацията по-достоверна ли?

  @)----,--'--
 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 57. 57 Профил на Nathan Cohen
  Nathan Cohen
  Рейтинг: 277 Неутрално

  Не знам какъв е този афинитет на българите да се занимават с проблеми на чужди държави, вместо да се занимават с проблемите в диктатурата България. Иначе твърденията на авторката са някакви нескопосани преводи на компрометирани и недостоверни източници, циркулиращи по време на процедурата по импичмънт, за която както знаем, завърши с отхвърляне на всички обвинения към Тръмп. Военното лоби не може да прости на Тръмп това, че не започна нито една война, а в Близкия изток постигна в полза на мира повече от всички президенти досега! В икономиката - индустриашният и технологичният индекс достигнаха непостижими за нито един друг президент, а трудовият пазар под 0,5% безработица. Байдън досега показва пълна неадекватност и ще е огромно постижение ако изкара мандата. Изпада постоянно в състояния на деменция и не знам колко е сигурно подобен екземпляр да разполага с ядрените кодове на най-могъщата армия!

 58. 58 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1580 Неутрално

  Оставете пикаещите проститутки. Байдън идва и атентатите почнаха. Иранският атом. спешълист май е първия.

 59. 59 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 715 Неутрално

  Пръски от помията.

  На 11.07. да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 60. 60 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2251 Неутрално

  МИ - 6 от добрите ли е ? Единствената стрна ,която с разузнаването и позицята застана срещу АРМЕНЦИТЕ са МИ -6. Живи ли са СКРИПАЛИТЕ ?:) Жалко подобие на империя, и служба.

 61. 61 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 2500 Неутрално

  До коментар [#9] от "Gretel":

  Тва със златния дъжд е абсолютно без значение. Даже по-вероятно е руска дезинформация. Защото дори да е истина, то няма как да навреди на Тръмп, в най-лошия начин се третира като увреждане на имуществото на хотела и хулиганска проява.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 62. 62 Профил на Quo Vadis?
  Quo Vadis?
  Рейтинг: 1017 Любопитно

  Явно с пеене пари не се изкарват вече та авторката се принуди да слезе до нивото на плужека Смилов ....

 63. 63 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 2500 Весело

  До коментар [#14] от "L Glassman":

  Същият. И който беше помилван от Тръмп.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 64. 64 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 2500 Весело

  До коментар [#20] от "puknatastotinka":

  Страхотна конспирация си навързал, чак и жертви щом има... Интересно какви ще ги говориш на 21 януари или опорните точки още не са спуснати?

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 65. 65 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 2500 Любопитно

  До коментар [#50] от "Morbias":

  Какво стана с втория мандат на сенсея, пече ли се работата или още втасва?

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 66. 66 Профил на MyTwoCents
  MyTwoCents
  Рейтинг: 695 Любопитно

  В икономиката - индустриашният и технологичният индекс достигнаха непостижими за нито един друг президент
  —цитат от коментар 57 на Nathan Cohen


  Заради инфлацията и естеството на индексите, това важи за ВСЕКИ президент спрямо предходните.

  @)----,--'--
 67. 67 Профил на Ехото на Гласът
  Ехото на Гласът
  Рейтинг: 715 Неутрално

  До коментар [#9] от "Gretel":Тва със златния дъжд е абсолютно без значение. Даже по-вероятно е руска дезинформация. Защото дори да е истина, то няма как да навреди на Тръмп, в най-лошия начин се третира като увреждане на имуществото на хотела и хулиганска проява.
  —цитат от коментар 61 на vesolr


  Написаното от теб е вярно, също както е вярно, че Тръмп е замесен в много по-сериозни скандали от "златени дъждове" с проститутки в Москва, което пък повдига въпроса защо определени хора (явно опоненти на Тръмп, като авторката на статията) все за този "златен дъжд" пишат.

  Почти нищо от досието на Стийл, освен взетото от "отворени източници", не беше потвърдено от последвалото разследването за "руската връзка". Нещо повече, за много индетифицирани "тайни" източници се оказа, че мотивацията е била да натопят свои руски познати със съвсем лични мотиви - например една рускиня от Кипър натапя (безпочвено) бившия си шеф малко след като е била уволнена от него. Налага се впечатлението, че досието влиза "в обръщение" единствено с цел да позволи на администрацията на Обама да шпионира предизборната кампания на Тръмп (и в последствие да му натресе едно разледвание, което върза ръцете му през три години от мандата му). Ако Тръмп е хитър да им изиграе същия номер Байдън и хората му ще се оплакват поне 100 години.

 68. 68 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1588 Неутрално

  Благодаря на г-жа Пенданчанска, че не обяснява правилните методи за лечение на Ковид-19.

 69. 69 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 2500 Неутрално

  До коментар [#67] от "Ехото на Гласът":

  Нищо подобно, срещите на кампанията на Тръмп с руснаци от или около руските служби са съвсем реални и това е потвърдено както от американски, така и от западни служби. Те по този начини привличат вниманието на службите, а не заради някаква гигантска конспирация спретната от Обама и дийп стейт.
  А за проститутките - имал пари, поръчал, дори да е така - това престъпление ли е?

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 70. 70 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2729 Неутрално

  Абе някой нема ли да напише как Хиларито продаде Ураниум Оне на руснаците и затова фондацията и получи 150 милиона долар от купувача и продавача. :)

  А мъжо и чете лекция в Москва за половин милион долара. :)

  Или това е съвпадение. :)

 71. 71 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2729 Неутрално

  Или па некой да напише за сина на Байдън :)

  Начи назначен като консултант в Украинска компания за 50 000 долара месечна заплата.

  Случаеност? ;)

  Що не избраха нечий друг син, примерно на Тръмп :)

 72. 72 Профил на phillyjawn
  phillyjawn
  Рейтинг: 41 Неутрално

  До коментар [#11] от "bellend":

  Буахаха, потребителката с ник на мъжки полов орган обаче как веднага се активира, когато се появи статия за бившия шеф на руския отдел на МИ-5, а? Като по команда.

  Другарко, г-н Стийл започна наритването на ватенки, което продължава и в момента, и заради което ти си на каишка и започваш да лаеш при всяко споменаване на неговото име.

  Кеф, а?

 73. 73 Профил на Gretel
  Gretel
  Рейтинг: 1095 Неутрално

  До коментар [#67] от "Ехото на Гласът":

  имуществото на хотела и хулиганска проява.
  —цитат от коментар 61 на vesolr

  защо определени хора (явно опоненти на Тръмп, като авторката на статията) все за този "златен дъжд" пишат. “
  ——
  Госпожата не мое да му бъде “опонент” на Тръмп, Байдън —да. Тя е певачка и боркиня-списувачка и точно кът такваз си споделя ко я кефи, и ко — не, ... точно на ниво форум. Така че на нея Веско й е опонент като твърди, че тоя дъжд не напоява ничия нива. А тя приказва за “дъжд”, но е съвсем прозрачна, че има впредвид “компромат” ... че Путин с дъжда държал Тръмп за нещата му и го изнудвал да прай про-руски работи. Колко ведоми са пътищата мисловни на тия с красивите мозъци...

  Всеки има право на собствено мнение, но не и на собствени факти. (вероятно Б. М. Барух)
 74. 74 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 3281 Весело

  До коментар [#9] от "Gretel":
  документа, в който експлицитно е разказано как руски проститутки уринират върху леглото му. Не е ли по-добро и от филм?
  >>> Ех, мечти мечти:) Излага се госпожа Пендачанска. Петни светлия образ на агент 007, като го сравнява с този пошъл интригант Стийл.

  Имам контра предложение. Ако Д.Крейг се е уморил да играе Бонд, да намерят един келнер в Лондон, който много ни приличаше...на Крейг. Когато жена ми му каза това, човека се зарадва , много по английски.

 75. 75 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 3281 Весело

  Хайде и аз да се направя на БондСтийл:
  https://bit.ly/2Je5Crf
  Къде според вас се намира този сенатор през 2005?

 76. 76 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 3281 Весело

  Хайде и аз да се направя на БондСтийл:
  https://bit.ly/2Je5Crf
  Къде според вас се намира този сенатор през 2005?

 77. 77 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 3281 Весело

  Ето и нещо от 2005:
  https://www.gazeta.ru/politics/2005/08/29_a_363269.shtml
  Задержание Ричарда Лугара и Барака Обамы произошло в Перми, куда два американских сенатора прилетели, чтобы осмотреть места хранения оружия массового поражения. Сенатор-республиканец из штата Индиана Ричард Лугар и его коллега-демократ из Иллинойса Барак Обама входят в американскую парламентскую комиссию, которая контролирует расходование средств американского бюджета, идущих в Россию по программе сокращениями наступательных вооружений.

 78. 78 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 3281 Неутрално

  До коментар [#54] от "iak":Между републиканците и демократите има разбира се доста различия, но всички заедно мразят руската агресия
  >>> Не знам дали е точно агресия, но правилно сте посочили една от малкото точки на бипартийност. Дали ще ми кажете още една или да не ви напрягам ?:)

 79. 79 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 3281 Весело

  До коментар [#60] от "dejmos":
  Единствената страна ,която с разузнаването и позицията си застана срещу АРМЕНЦИТЕ са МИ -6..
  >>> Борето Джонсън агент на турците или Британия няма вечни приятели...а само интереси?

 80. 80 Профил на Gretel
  Gretel
  Рейтинг: 1095 Неутрално

  До коментар [#74] от "тулса":

  документа, в който експлицитно е разказано как руски проститутки уринират върху леглото му. Не е ли по-добро и от филм?
  >>> Ех, мечти мечти:)“
  ——
  Това съм го пропуснала... мерси за попълването... not. Туй, идейните партийци са изумителни същества... a тая гуспужа тука, закопава летвата — от десет кладенеца, пардон - проститутки, пикня ще донесе за да покаже колко по-чисти са нейните другари от Тръмп... с чисти ръце ...че тя, пикнята, май, антисептична. Тов. Феликс би се гордял

  Всеки има право на собствено мнение, но не и на собствени факти. (вероятно Б. М. Барух)
 81. 81 Профил на anti-vaxxer
  anti-vaxxer
  Рейтинг: 1628 Неутрално

  Като чета Александрина Пенданчанска, разбирам че в нейния живот вече липсва любовта на Зайо Цицин....а друг не се е появил, освен Дневникарската редакция ...

  https://bit.ly/2MWZbWQ
 82. 82 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 2500 Неутрално

  До коментар [#73] от "Gretel":

  Този дъжд вероятно е димка за отвличане на вниманието. В подобни “сурови” анализи нерядко се преплитат истини с дезинформация. КГБ бяха майстори на “деза”-та, така че не се иска голям полет на мисълта да се сети човек, че няма как 100% от всичко да е истина.
  Ако Русия държи с нещо Тръмп, то е по-скоро с финансов характер, с проститутки едва ли могат да му навредят, освен ако не са малолетни или мъже.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 83. 83 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 2500 Весело

  До коментар [#81] от "votefraudisreal":

  Честита победа на Байдън, съболезнования за Тръмп.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 84. 84 Профил на MyTwoCents
  MyTwoCents
  Рейтинг: 695 Неутрално

  Ето и нещо от 2005:https://www.gazeta.ru/politics/2005/08/29_a_363269.shtml Задержание Ричарда Лугара и Барака Обамы произошло в Перми, куда два американских сенатора прилетели, чтобы осмотреть места хранения оружия массового поражения. Сенатор-республиканец из штата Индиана Ричард Лугар и его коллега-демократ из Иллинойса Барак Обама входят в американскую парламентскую комиссию, которая контролирует расходование средств американского бюджета, идущих в Россию по программе сокращениями наступательных вооружений.
  —цитат от коментар 77 на тулса


  Само дето си пропуснал да цитираш съществената информация за инцидента и ролята на „чугуните“ в него:

  „...задержан был самолет американских политиков, но не они сами. Вылет был задержан на три часа из-за непонимания сотрудниками пермской таможни дипломатического статуса рейса... сенаторы США использовали американский военный самолет.“

  Голямо задържане, голямо чудо на Обама! Все едно да кажеш, че понеже полетът ти закъснява са те задържали на летището.

  @)----,--'--
 85. 85 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 2500 Любопитно

  До коментар [#19] от "hhhuuunnnn":

  Че какви войници са убили и кой ги е убил?

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 86. 86 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 2500 Любопитно

  До коментар [#15] от "Мусаши":

  Мусаши. "една жена каза" не е факт. То и ти лъга, че Байдън спал с дъщерята на Обама, ама това не го прави факт.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 87. 87 Профил на Josif Stanislavski
  Josif Stanislavski
  Рейтинг: 836 Неутрално

  До коментар [#29] от "Norman Granz":

  десебарска тръмпофантазия ... не се уморявате , нали . Но така ще бъде до пълното ви умопомрачяване...

  обичам Ви .... разбирам Ви ... искам да Ви помогна
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK