Протестите, карантината или ваксината могат да свалят Борисов

Управляващите са обект на нарастващо двойно недоволство, чиито територии се наслагват - заради "завладяната държава" и абдикацията й от грижите за хората и бизнеса.

© Георги Кожухаров

Управляващите са обект на нарастващо двойно недоволство, чиито територии се наслагват - заради "завладяната държава" и абдикацията й от грижите за хората и бизнеса.До средата на октомври беше ясно, че парламентарните избори - предсрочни или редовни, ще бъдат своеобразен референдум "против" или "за" модела "Борисов - Пеевски - Гешев". Протестите на хиляди, понякога десетки хиляди недоволни граждани не оставяха съмнения, че изборът на хората ще бъде класически, политически. В основата на протестите беше гневът им от мащабната корупция при управлението на ГЕРБ и "Обединените патриоти", разпределянето на публичния ресурс към близки до властта олигарси и арогантния стил на управление.


Неслучайно над 60 процента от българите подкрепяха основните искания на протеста - за оставки на премиера Борисов, правителството и главния прокурор Гешев, и провеждане на честни предсрочни избори с електронно и машинно гласуване. Тези нагласи се запазиха няколко месеца независимо от опита на ГЕРБ в края на август да финтира протестиращите като спечели време с предварително обречения си неадекватен проект за нова конституция и свикване на Велико народно събрание.


Голямата въпросителна на този фон беше ще успее ли да се консолидира протестният вот,
разпилян между "Има такъв народ" на Слави Трифонов, чиято партия на практика я нямаше "на терен", "Демократична България", "Изправи се.БГ" на Мая Манолова и хипотетична формация на "Отровното трио" - двигателят на протестите? Логичен беше и въпросът ще има ли и наказателен анти-ГЕРБ вот. Нещата за управляващата партия не изглеждаха никак добре, а в някои социологически проучвания тя падна, макар и с малко, под най-голямата парламентарна опозиционна партия БСП.


В същото време и двете формации получаваха ниски стойности, които разбъркваха още по-силно коалиционния пъзел за следващия парламент. ДПС разчиташе да вземе "полагащото" й се на вота, а демоскопията отреждаше на патриотите ролята на извънпарламентарна опозиция. Това обаче беше преди ВМРО да започне да цака с "македонската" карта и българското правителство да блокира с абсурдни исторически претенции започването на преговори за членство на Северна Македония в ЕС.


Четири месеца преди парламентарните избори голямата въпросителна за коалиционната алтернатива на ГЕРБ си стои, корупцията и арогантността в управлението са си същите. Наблюдава се обаче преформатиране на народното недоволство след 11 години управление на Борисов - в условията на тягостно чувство на безвремие и нарастващ страх заради ръста на коронавирус епидемията. Предизборните нагласи вече имат по-сложни обяснения.


Обществено-политическите фактори - водещи до момента, отстъпват място


на социално-икономическите в оценките за управлението.


На пръв поглед Борисов би трябвало да е доволен, че поне в началото на мекия локдаун едно крехко мнозинство подкрепя новите мерки срещу коронавируса. 56 процента ги одобряват, а 42 процента - не, сочат данните от последното социологическо проучване на "Галъп". През лятото картината беше доста по-различна - над 60 процента бяха против рестрикциите. През пролетта обществената подкрепа за първата истинска карантина на държавата беше много по-мащабна и това се отрази в сериозен ръст на рейтинга на Борисов - състояние, от което днес няма и помен.


Няма как превесът на одобрението за по-твърдите мерки срещу коронавируса от 26 ноември да е равносилно на трайна подкрепа за правителството. Социалните мрежи преливат от негодувание и подигравки със станалото нелепо "джипка шоу" на Борисов, предавано от "Севда ТВ" и най-вече от очевадния провал в управлението на здравната, епидемична и икономическа криза.


Борисов е или неадекватен и откъснат от реалността, или е решил да кара направо през просото през оставащите му няколко месеца във властта. В началото на октомври той заяви самоуверено, че държавата няма да затваря, а три седмици по-късно се видя принуден да бъде въведен втори локдаун. "Гладен няма да оставя никой", "разчитам на моите юнаци - докторите, сестрите, лекарите", казваше той бодряшки преди месец, а хората започнаха да измират на стълбите на болниците. Междувременно страната зае първото място в класациите по смъртност от коронавирус.


Висока е и икономическата смъртност в България.


Въпреки че Борисов и министрите създават впечатление, че едва ли не държавата изсипва рога на изобилието върху затворените бизнеси, които не могат да се възстановят още от първата карантина, картината е наситена предимно с тъмни тонове. 68 процента не одобрява антикризисните мерки на правителството в подкрепа на бизнеса, а 58 на сто не харесват противоепидемичните мерки, показват резултатите от традиционната анкета, която Българската стопанска камара прави сред членовете си в края на годината.


Според допитването половината от всички български компании няма да ползват нито една от компенсаторните програми на правителството - заради тяхната неефективност и/или бюрократичност. Тези настроения са измерени на фона на задълбочаващата се икономическа криза, очакван спад на БВП с 4 процента за тази година според прогнозата на МВФ, и новорегистрирани безработни от 300 000 до октомври заради Ковид-19.


"Такава анкета бележи неминуема икономическа катастрофа заради тоталното безделие на българската държава. Обидно е ехидното и пренебрежително отношение към бизнеса, "който винаги ще се оправи" и се смята, че по някакъв спартантски начин ние имаме кода на оцеляването". Тези думи на шефа на БСК Радосвет Радев, цитирани от "Клуб зет", все пак са изречени преди Борисов да огласи банковия мораториум за бизнес кредитите до края на март.


Стряскащите данни показват, че тепърва социално-икономически фактори:


фалити, безработица, рязко намаляване на доходите и дългосрочна финансова несигурност, ще играят все по-голяма роля в информациите и анализите на медиите, дебатите в социалните мрежи и в крайна сметка - за предизборните нагласи на гражданите.


Все повече хора в България ще попълват редиците на прекариата - към него се числят съвременните пролетарии, но и други категории трудещи се, оставени без никаква икономичаска, но и социална сигурност. Дали обаче тези необратими процеси на засилване на социалното разслоение ще доведат до формирането на нови електорални мнозинства - протестни, с потенциал за силен наказателен вот или ще напомпат политическата апатия е все още рано да се каже.


Но не е трудно да си представим, че управляващите са обект на нарастващо двойно недоволство, чиито територии се наслагват - заради "завладяната държава" и абдикацията й от грижите за хората и бизнеса.


Възможно е обаче електоралните нагласи да бъдат разбъркани сериозно от трета група предизборни фактори - социокултурните.


През последните години гражданската култура на българина зави рязко надясно и назад - към традициите, идеализиране на миналото и засилваща се враждебност към Другия. Сега на южната ни граница обаче няма наплив на мигранти, Истанбулската конвенция беше торпилирана задружно от десни и леви националпопулисти, а норвежките социални служби - нарочени за враг №1 на българските деца, са твърде далече. За сметка на това на вратите на "българския дом" с неговите "традиционни ценности" чука ваксината срещу коронавируса.


До неотдавна страната се славеше с един от най-добрите имунизационни календари в Европа - наследство от епохата на социализма. В наши дни българинът неглижира или отхвърля противогрипните ваксини, в ползата от която са убедени по-модерните общества. В условията на нарастващ индивидуализъм, абдикация на държавата от публичните дела и налагането на суеверието като интегрална част от всекидневието на мнозина наши сънародници нарастващите ирационални страхове от ваксинирането, съчетани и с фантасмагории като съпътстващо чипиране, всъщност са обясними.


Почти половината от българите (48%) не биха сe ваксинирали срещу Ковид-19, когато му дойде времето, показва проучването на "Галъп". На фона на отхвърлянето на противогрипните ваксини обаче цели 43 процента заявяват че биха се ваксинирали. Тук е важно да се припомни, че ваксината е препоръчителна, но не е задължителна. Азбучна истина при всяка ваксина е, че тя пази не само този, който си я слага, но и хората около него. Масовото ваксиниране е задължително условие за придобиване на колективен имунитет срещу заразата. Но как да се наложи такова мислене в общество, завладяно от индивидуализъм и модерно езичество?


Възможно ли е противоречивото отношение на българите към ваксината, носенето на маски и въобще към


целия набор от противоепидемични мерки да повлияе на резултатите от изборите?


На този етап е трудно да се отговори на този въпрос.


Дефицитни са задълбочените социологически проучвания, които правят срезове на предизборните нагласи на различните прослойки от обществото, ценностните им нагласи и водещите политически, икономически и социокултурни фактори.


Не е ясно например кой ще бъде водещият мотив на 40-годишните жени, работещи в държавната и общинската администрация, които не са потърпевши от затварянето на държавата, но същевременно отричат ползите от носенето на маски и ваксинирането срещу коронавируса? Или как ще гласува групата на 30-годишните мъже със свободни професии, които одобряват протестите, засегнати са и от двата локдауна и същевременно подкрепят носенето на маски и ваксините?


Възможен ли е сценарий, при който в България след януари


да се разгори истерия срещу ваксините и "чипирането"?


Истерия, която да удари управляващите така, както в една разгорещена политическа кампания бяха разпарчетосани привържениците на Истанбулската конвенция? Макар че в нея нямаше и следа от "третия пол", не предвиждаше легализация на хомосексуалните бракове, нито пък отваряше вратите за нахлуване на "ирански травестите" в България. "Здравите сили" я торпилираха в името на традиционните ценности. А тя всъщност беше насочена срещу насилието над жени и в семейството - два изключително болезнени за страната ни проблема. Интересното е, че и тогава, и сега управляващите от ГЕРБ подкрепят, поне на думи необходимостта от промени (конвенция, ваксини) в правилната посока.


За да се разбере по-добре предизборна картина като сегашната, занапред социолозите са длъжни да преосмислят изследователския си инструментариум. Фокусирането върху разделението в обществото между лявото и дясното вече не върши работа. През последните години по-важен е разломът между либералното и консервативното. На дневен ред идва и неговата разновидност - конфликтите между скептиците към модернизацията и нейните привърженици.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (118)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 3140 Весело

  Баш Бой не може да го свали нищо! ТОЙ е особен вид БГ невеляшка - КОЙто и да го бутне се поклаща, дрънка, върти, суче, радва и учудва, НО не пада.
  П.п. Невеляшка - Куха кукла, с тежест, която колкото и да се бута, така и не пада, само се разклаща в различни посоки, с характерно подрънкване, че вътре е заложено нещо.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 2. 2 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2280 Неутрално

  Разбрахме ,че всички са против Борисов , но никой от тях не ни дава точната алтернатива ,кой ще бъде този ,който ще дойде след изборите на власт ,ще има възможността да организира действащо правителство , което да вземе по добри мерки ,да доведе до по добро здравеопазване ,ще ни организира икономиката по добре , няма да краде ,ще почне да лови корумпирани и бандити ,вкл и тези от БКП БСП И ДПС ,а не само алтернативните , след като всички алтернативи на ББ ,кандидатстващи за следващия парламент ,са от червени по червени ,чак ярко червени .

 3. 3 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 3091 Неутрално

  !Борисов могат да го свалят само изборите март, но може и да не могат. Реализъм, колеги.

 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 5. 5 Профил на Шакир Зулов
  Шакир Зулов
  Рейтинг: 9 Любопитно

  Само супер герой които носят маски ,могат да свалят диктатора Борисов!
  Даже Мустафа от САЩ го потвърди.
  🐵😷🐵😷🐵😷🐵

  Много съм прост
 6. 6 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3155 Неутрално

  До коментар [#4] от "Абсент":

  Засега всички плачат от него....

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 7. 7 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1099 Неутрално

  анализ базиран на изследвания на галъп е несериозно занимание.

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 8. 8 Профил на Gretel
  Gretel
  Рейтинг: 1086 Неутрално

  До коментар [#2] от "edin drugii":

  “ кой ще бъде този ,който ще дойде след изборите на власт ,”
  ——
  Как кой? ДБ, разбира се 🥰... или в краен случай— Костов🥰

  Всеки има право на собствено мнение, но не и на собствени факти. (вероятно Б. М. Барух)
 9. 9 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3389 Любопитно

  Протестите очевидно не го свалиха, не виждам и как точно карантина и особено ваксина могат да го свалят. Има си избори, след 4 месеца, там е мястото. Всичко останало е разтягане на локуми.

 10. 10 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3545 Неутрално

  Радвайте се, че поне имате лидер.....
  Много страни по света вече се управляват от СЗО.....

  Bukalemun
 11. 11 Профил на sturmgewehr
  sturmgewehr
  Рейтинг: 71 Неутрално

  Абсурдни исторически претенции значи,а? За някой родоотстъпник и крайноляв хомосекшуъл може и да са абсурдни.

 12. 12 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1552 Неутрално

  Борисов, помияр мръсен, много като тебе вече плакаха.
  —цитат от коментар 4 на Абсент


  "Покано ме дяволът , стария дявол , в дома си на чашка АБСЕНТ !" Хр. Смирненски
  Пий си абсентчето и си мечтай ..... колега !

 13. 13 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1538 Неутрално

  Боку е пръв във вскичко. Надеваме се да бъде и първият съден, въпреки че ще си остане неосъждан. Но е просто престъпник. Иначе системата си остава и никоя партия не дава знаци и за малка промяна....

 14. 14 Профил на Vorknkx
  Vorknkx
  Рейтинг: 320 Весело

  За толкова месеца Дневник не разбраха едно простичко нещо - на повечето "обикновени" българи изобщо не им пука за абстрактни неща като "завлядяната държава". Затова и протестът умря, а прословутата "60% подкрепа за протеста" си остана само на хартия.

 15. 15 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1044 Весело

  Избирателите могат да го свалят, г-н Инджов.
  Ако искат.
  Ама не щат.
  По-добре анализирайте това, ако можете...

  Знанието е сила, информацията - власт
 16. 16 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2048 Неутрално

  До коментар [#14] от "Vorknkx":

  Аз мисля че на изборите ще се активизират. Дори и тези, които нямаха възможност да протестират. 11 години не са малко време. За толкова промените трябваше да са генерални.

 17. 17 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 2453 Любопитно

  Стабилно и устойчиво управление на МЪКАТА тук и сега.......( достатъчно е да слушаш компетентното мнение на министърката Танева по въпросите на " водната криза " и комуникациите помежду колегите им и да си представиш бъдещето твоето и ....тяхното !).

 18. 18 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2048 Неутрално

  Някак си не върви 11 г. да се занимаваме само с магистрали, докато всички останали сфери са в застой.Народа очаква много по-сериозен напредък.... докато сигналите за корупция по високите етажи на властта са УЖАСНИ

 19. 19 Профил на N I K E
  N I K E
  Рейтинг: 424 Неутрално

  Само Дневник и Дончо Велев в коалиция с Радеф и Атанасоф могат да свалят Борисов .....
  виртуално....

 20. 20 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3340 Любопитно

  До коментар [#4] от "Абсент":

  "Борисов, помияр мръсен, много като тебе вече плакаха."
  ????????????
  И един пример ще е достатъчен.

  Еретик
 21. 21 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 757 Неутрално

  "Ако може да се вярва на някои пророчества за коварната политика, властта няма нищо против мъничко бунтарство - бунтът в умерена доза укрепва правителствата, когато не ги сваля."

  Виктор Юго

 22. 22 Профил на PMG Baba Tonka Tonka
  PMG Baba Tonka Tonka
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Или ще има серия от предсрочни избори, или ще има министри на БСП.

 23. 23 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2048 Неутрално

  До коментар [#22] от "PMG Baba Tonka Tonka":

  Само БСП не.

 24. 24 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 1034 Весело

  Неслучайно над 60 процента от българите подкрепяха основните искания на протеста - за оставки на премиера Борисов, правителството и главния прокурор Гешев, и провеждане на честни предсрочни избори с електронно и машинно гласуване.
  _______________________________________________________

  Дневник, интересно къде ги видяхте тези 60%?

  Ако беше истина Борисов отдавна да е подал оставка!

 25. 25 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2048 Неутрално

  До коментар [#24] от "Dariya Koleva":


  Ти не можеш ли да разбереш че на народа му писна от компромати и скандали?

 26. 26 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 1034 Весело

  Разбрахме ,че всички са против Борисов , но никой от тях не ни дава точната алтернатива ,кой ще бъде този ,който ще дойде след изборите на власт ,ще има възможността да организира действащо правителство , което да вземе по добри мерки ,да доведе до по добро здравеопазване ,ще ни организира икономиката по добре , няма да краде ,ще почне да лови корумпирани и бандити ,вкл и тези от БКП БСП И ДПС ,а не само алтернативните , след като всички алтернативи на ББ ,кандидатстващи за следващия парламент ,са от червени по червени ,чак ярко червени .
  —цитат от коментар 2 на edin drugii


  Да, понеже липсва алтернатива на изборите през март 2021 аз лично очаквам пак победа за Борисов!

 27. 27 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2048 Неутрално

  Колко е ефективно само да сменяш абсолютно некадърни министри?

 28. 28 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2048 Неутрално

  Борисов винаги сам се компрометира!

 29. 29 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 1034 Весело

  Някак си не върви 11 г. да се занимаваме само с магистрали, докато всички останали сфери са в застой.Народа очаква много по-сериозен напредък.... докато сигналите за корупция по високите етажи на властта са УЖАСНИ
  —цитат от коментар 18 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


  Да бе да, имало сигнали! Поне едно ДОКАЗАТЕЛСТВО представете бре!

  Една лъжа и сто пъти да я повторите не става истина!

 30. 30 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Никой.

  The best way to predict the future is to invent it.
 31. 31 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2413 Неутрално

  Тоталния провал на метежа,накара някои протестъри,като Иво,съвсем да истерясат.Как например може да повлияе една ваксинация ,която ще е ДОБРОВОЛНА И БЕЗПЛАТНА ,или вярата от ползата от маските ,на предизборните нагласи ,само корифеи като авторът знаят.

 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 33. 33 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2048 Неутрално

  До коментар [#29] от "Dariya Koleva":

  Е как да излезе истината когато Гешев само за него не си го ,,причинява”?
  Нали точно затова се вдигнаха хората.
  Двойните стандарти явно не са им по вкуса.

 34. 34 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1538 Неутрално

  До коментар [#29] от "Dariya Koleva":

  Верно е че нема ник'ви доказателства щото в БГ няма ник'ва престъпност. Даже контролните органи се напъват да набедят някой за престъпник, който след туй осъжда БГ заради преиграването. Просто в БГ всичко е ток и жица. Останалото е шменти-капели.

  Ако това е така обаче, можем да считаме, че българинът наистина е дебил с отклонения, понеже живее в саморазпадаща се кочина от десетилетия.

 35. 35 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2048 Неутрално

  До коментар [#29] от "Dariya Koleva":

  Е то след толкова записи които излезнаха и след снимките и паметната записка... КАКВО ОЩЕ ТРЯБВА за да се раздвижи Гешев?
  Ами липсите на милиони държавни средства?

 36. 36 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1099 Весело

  До коментар [#33] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  двойни стандарти са също:

  да анетемосваш пик за голите снимки на приятелката на арх. игнатов, а да се кефиш на полуголия бацко.

  даже е извратено

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 37. 37 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1099 Неутрално

  До коментар [#35] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  Не съм виждала тези снимки, може би чета различна литература." Така заместник-председателят на Европейската комисия Вера Йоурова отговаря на въпрос на "Свободна Европа" за снимките от спалнята на премиера Бойко Борисов, които бяха разпространени в публичното пространство преди месеци.

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 38. 38 Профил на Северозападнал
  Северозападнал
  Рейтинг: 787 Неутрално

  "...Протестите на хиляди, понякога десетки хиляди недоволни..."!!!🤣🤣🤣
  Аааа..... Давай! Давай в същия дух!!!! Милиони...... Протестиращи.....
  Пролетта.... Като маче у дирек! Абе вие си знаете, няма какво да ви обяснявам. Нали си знаете, къде ще се окажете? Незнаете?! Е, как къде бе, лилави? Ами пак там. Под Опашката. На Коня.

 39. 39 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2382 Неутрално

  Още в началото се открива долнобробна лъжа. Относно прословутите 60 %. Че искали оставка на правителството и предсрочни избори. Ще го предвкват това неизменно, но и неизменно трябва да им се отговаря. 60%, Инжов, питани дали подкрепят протестите срещу корупцията, отговаряха, че ги подкрепят. Но повече от половината питани дали искат предсрочни избори отговаряха, че не искат. Дори 60 % е малко, когато се пита по такъв начин. Верният ориентир е, че мнозинството не искаха предсрочни избори. И то според същия Галъп, Алфа, рисърч и пр. По-нататък какво да му четеш на Инджов. Вайкане как протестния вот е разпилян. Не се казва направо, но е видимо отчаянието, че Сл. Тр. отряза Атанас Атанасов, Христо Иванов, Мая Манолова, Бабикян /последният го врънкал за избираемо място за сина/ И трябва да се явяват поотделно. Защото други пък агенции поотделно не ги виждат в парламента.

 40. 40
  Resurrection
  Рейтинг: 2048 Весело

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 41. 41 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2048 Неутрално

  Когато всички прокурори ти козируват и са зависими от теб може ли да те разследват?...
  Това е въпросът сега.

 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 43. 43 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2048 Неутрално

  https://m.youtube.com/watch?v=kkGkVIdUGLs

  Ама като излезе наяве и самият той не отрича че глада е негов, събира го всичките от ГЕРБ като на погребение и ...О,Господи... да целунем Цвета по главицата белким я омилостивим....
  И по този случай Ненчо Балабанов го обра...

 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 45. 45 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 3010 Неутрално

  Някаква видима и читава алтернатива, дето може да събере поне 20% може да го свали.

  Иначе турлюгювеча между Слави, Мая, БСП, отровното трио може да управлява един мандат. Ама после ще върнат Баце на бял кон. :)

 46. 46 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2413 Неутрално

  До коментар [#45] от "realguru":

  Вероятността Галева да влезе в НС е почти нулева.Много малки шансове за това имат и от ДБ,след явната им колаборация с БСП и отношението им към въпроса със С.Македония.Слави е по вероятно да направи коалиция и правителство с ГЕРБ и премиер различен от Боко ,а не с ДПС и БСП.

 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 48. 48 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2413 Неутрално

  До коментар [#45] от "realguru":

  И да допълня,"Отровеното трио" ,въобще не трябва да се слага в сметките.Техния електорат го видяхме на площада - стотина души.

 49. 49 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3340 Неутрално

  До коментар [#44] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  "А за този?
  Коментирайте!
  Вижте каква арогантност и какъв селски език......"
  ===============
  На мен точно езикът Бойков ми е противен, но го търпя, защото ми са противни и езиците Славчови, Корнелини......
  Нямам никакви илюзии за реформи. Цялата борба е за достъп до средства, правдата кучета я яли.
  И.... ако може, събирайте мислите в по-малко коментари, надявам се да не сте зависима от рейтинга.

  Еретик
 50. 50 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2048 Неутрално

  До коментар [#48] от "uvtest":

  Пълни глупости говориш! Хората работят и не всеки може да излезе на протест всяка вечер когато има малки деца

 51. 51 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2048 Неутрално

  До коментар [#49] от "Костадин Иванов":

  По никакъв начин не съм зависима от никакъв рейтинг.

 52. 52 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3247 Неутрално

  До коментар [#15] от "pag":

  Мисля, че българските избиратели искат да бъде свален Борисов, обаче някой друг да го свали, не те. Българските избиратели много искат, обаче чакат някой друг да свърши работата. Тоест, ако може да дойде някой от Европа, та да им свърши работата. Щото те не могат. Половината обикновено са заети точно в деня на изборите. Три четвърти от другата половина си казва: Що пък точно ние трябва да свършим работата? И после се почва... Ние много искахме, ама нямахме желание...! Ами като няма желание, да си стоят най-бедните в Европа и да се радват на малкото рециклиран асфалт.

  Бивш tww09306483.
 53. 53 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3247 Неутрално

  До коментар [#45] от "realguru":

  Лично аз, доста се съмнявам, че Баце може да изкара цял мандат в опозиция. ГЕРБ ще се разпадне по-бързо и от НДСВ, ако не е във властта.

  Бивш tww09306483.
 54. 54 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5123 Неутрално

  До коментар [#3] от "Deaddark":

  Фен си му.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 55. 55 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2382 Неутрално

  Добре, "Аз съм българче..." да коментираме нелегалния запис, който си предоставил. Първо, как ще нарече Борисов Румен Радев в дома си, в неформален, така да се каже, разговор, е лична работа на самия Борисов. Румен Радев го нарече мутра, Борисов го е нарекъл тъпанар. При това, пак, в дома си в личен разговор /ако нелегалния запис е истински/. Румен Радев изскочи от кабинета и на площада пред набързо свикани активисти на БСП го нарече мутра. Че дори призова - "мутри, вън!" "Тъпанар" е невинно в сравнение с апела на Румен Радев. А Радан Кънев го нарече пряко в ТВ ефира "бай ху...й". "Тъпнар" или "бай ху...й" е по-нецензурно? Е, тегли и две-три псувни, но в личен разговор, нали така? А я да видим другия запис, напълно достоверен и направен от съответните органи, борещи се с корупцията. Как на "Аз съм българче..." му звучи - "Цанко, виж там какво да им дадем..." Да не е опит за прикриване на собствено корупционно действие? Но понеже статията се мотивира с раздиращата ни корупция, да видим кой и как раздира държавата с въпросната корупция. Само при намек, дори не от съответните органи и пр, а от медиите, Борисов без колебание се разделя със свои хора. По медийни публикации отстрани втория човек в партията и шеф на парламентарната група Цветан Цветанов. Раздели се с правосъдната министърка /друга възлова фигура/ пак поради въпросните публикации. Нямат чет и брой подобни случаи през управлението му. А Радев? С него как са нещата? Той как се бори с раздиращата ни корупция? Натири ли уличените в шпионаж и търговия с влияние от президентството? Как стоят нещата с Еленко Божков, заловен след терористичния акт в метрото? Още ли стои от дясната му страна на оперативките? Май да. Какво се случва с ДПС, които се канят да управляват отново с БСП? Корнелия ще върне ли на Доган студения резерв? Някой нов хидропроект ще изготви ли?

 56. 56 Профил на strymski
  strymski
  Рейтинг: 890 Неутрално

  Много добра статия , с точен фокус върху събития и дела благодарение на които сме там , където сме!
  Тоталната деградация в последните десетилетия на всичко и на всякъде насади - и с право , силно недоверие към власт и институции което ще бъде преодоляно много трудно , защото цяло поколение израсна в тази извратена форма на демокрация.

 57. 57
  Resurrection
  Рейтинг: 2048 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 58. 58 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2048 Неутрално

  До коментар [#56] от "Strymski":

  👍👍👍

 59. 59 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2048 Неутрално

  До коментар [#55] от "nik_77.":


  И вярвай ми, народа не излезна Ей така самоцелно ,,просто да свалим Борисов”!
  Излезнаха защото НЕ ИСКАТ ПОВЕЧЕ ВСИЧКО ДА ПРОДЪЛЖАВА ТАКА ПО ТОЗИ НАЧИН

 60. 60 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2413 Неутрално

  До коментар [#52] от "Petleshev":

  Май взимаш желаното да действителност.Ако българите толкова много искаха да свалят Боко,ми щяха да си направят една разходка до урните , не е толкова сложно. Не е ли по вероятно,мнозинството да НЕ иска това,което ти искаш?

 61. 61
  Resurrection
  Рейтинг: 2048 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 62. 62 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2382 Неутрално

  Да, де. "Аз съм българче...". но искате оня, с другия скандал да управлява, нали така? При това - реално. Или поне Корнелия. Трябва да се съпоставят нещата

 63. 63 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 3010 Неутрално

  До коментар [#45] от "realguru":Лично аз, доста се съмнявам, че Баце може да изкара цял мандат в опозиция. ГЕРБ ще се разпадне по-бързо и от НДСВ, ако не е във властта.
  —цитат от коментар 53 на Petleshev


  То не е ясно дали ще е необходимо :)

  До сега ГЕРБ бяха 1 път в опозиция в рамките на 1 година. Толкова изкара "алтернативното" управление и сами си паднаха. :)

 64. 64 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4267 Неутрално

  Каквото и да си говорим едно е ясно , че Боце няма пак да победи на изборите!Ако ДПС бъде някак си неутрализиран от властта това ще е отлична новина за България!

 65. 65 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1099 Весело

  До коментар [#63] от "realguru":

  пеев го свали....станишко така каза

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 66. 66 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1099 Любопитно

  До коментар [#64] от "bat_plamen":

  кой ще победи?

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 67. 67 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2048 Неутрално

  До коментар [#62] от "nik_77.":

  Виж, ядох попарата и на БСП. Много те моля.
  Отчаянието ми за бъдещето е именно защото не виждам светлинка в тунела и достойни политици с морал, които имат качествата да отлепят държавата от дъното

 68. 68 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1579 Весело

  Мда-а-а-а-а-а, петъчната торба с плява от Иво, още Инджов! Но понеже се накичил с титлата „експерт по политически комуникации‘, каквито и да са те, че и пита „Възможен ли е сценарий, при който в България след януари да се разгори истерия срещу ваксините и "чипирането"?“, без да сме такива видни експерти като него, ще му отговорим: „Не, душо бедна, несретна, няма, повтаряме НЯМА да се разгори истерия срещу ваксините!“. И то по простата причина, която и ти споменаваш - че ваксината е препоръчителна, но не е задължителна! Нещо неясно?

 69. 69 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3247 Неутрално

  До коментар [#60] от "uvtest":

  Ти май не четеш? Или по-скоро не разбираш какво съм написал? Българите много искат да им е чиста улицата или около блока, ама някой друг да изчисти. Повечето само искат да гледат през балкона. Ами и с изборите е същото, както и с много други неща.
  Имам предостатъчно познати мърморещи и мрънкащи на политически теми. Дойдат ли избори, нямало смисъл да гласуват...! После пак се почва с мърморенето. Другата невероятна глупост е, че изненадващо голяма част от гласуващите, нямат оформено мнение за гласуването си. Тоест, не знаят защо гласуват точно за тази партия. Били чули, някой им бил казал, гледали по телевизията и така нататък. Тоест плашещо голяма част от гласуващите не могат да направят информиран избор. Другата невероятна глупост формираща гласуването е, че много хора чакат да чуят от телевизията кой ще е победител, че да гласуват за него или така нареченият конформизъм. Изумявал съм се от приказките на иначе прилично изглеждащи и образовани хора. Еди кой си бил много свестен, ама нямало да бъде избран и затова те нямало да гласуват за него. И изобщо може да се втрещиш от това, какви са мотивите на много хора да гласуват или да не гласуват. Важното е да има спасител, който да обикаля по телевизиите и да говори за светлото бъдеще. Иначе хората са объркани.

  Бивш tww09306483.
 70. 70 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2561 Неутрално

  До сега не е имало друг премиер на България, който да е донесал толкова смърт на страната си!
  Някой ще каже ...ама корона вируса така, корона вируса, иначе...
  Смъртност има на всякъде, но най-високата смъртност В ЦЕЛИЯ СВЯТ е падение непростимо!
  Мутрата Борисов ще бъде свалена и прогонена от политиката заедно с отломките от неговата партия.
  Това казаха 60-70% от избирателите.
  Няма промяна в тези нагласи.
  Демократична България идва...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 71. 71 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1579 Весело

  До коментар [#70] от "Рим":

  Шшшшшшшшшшшшшшшшшшшшшшъъъъъъъъъттт, тихо, че сме на живо! ДеБъ си отива!

 72. 72 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2561 Неутрално

  Някак си не върви 11 г. да се занимаваме само с магистрали, докато всички останали сфери са в застой.Народа очаква много по-сериозен напредък.... докато сигналите за корупция по високите етажи на властта са УЖАСНИ
  —цитат от коментар 18 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


  Тези българи, които умираха на стълбите пред болниците, дали са се сетили за долнокачествените магистрали на мутрата?
  Каква беше ползата за починалите българи от тези магистрали и дали близките на тези хора днес се прекланят пред величието на 120 килограмовата комунистическа мутра?
  Дали са благодарни заради пропиляното време през годината, което донесе смърт на близките им?

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 73. 73 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 757 Неутрално

  "...Ако беше истина Борисов отдавна да е подал оставка!.."

  Борисов "мъжката дума" оставка не подава. Заминава си само с ритник, като всеки с червена книжка.

 74. 74 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 631 Неутрално

  Глупави фантазии и мечти на неграмотен червен боклук /или само боклук/. С кокоши мозък не можеш да свалиш никого. Остава да не признаеш изборите, но и те тебе не те признават.

 75. 75 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1044 Весело

  До коментар [#15] от "pag":Мисля, че българските избиратели искат да бъде свален Борисов, обаче някой друг да го свали, не те. Българските избиратели много искат, обаче чакат някой друг да свърши работата. Тоест, ако може да дойде някой от Европа, та да им свърши работата. Щото те не могат. Половината обикновено са заети точно в деня на изборите. Три четвърти от другата половина си казва: Що пък точно ние трябва да свършим работата? И после се почва... Ние много искахме, ама нямахме желание...! Ами като няма желание, да си стоят най-бедните в Европа и да се радват на малкото рециклиран асфалт.
  —цитат от коментар 52 на Petleshev


  Съвсем вярно, само трябва да се замени "българския избирател" с "жълтопаветния протестър".
  Браво.

  Знанието е сила, информацията - власт
 76. 76 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 434 Неутрално


  „Турски поток“ – най-пазената тайна на мафията!
  ПОНЕ ЕДНА 20 годишна присъда чака Борисов само за този грабеж. И не само него!
  Днес получихме решението на ДНСК, с което ни ОТКАЗВАТ достъп до информация с аргумента, че тя е служебна и поради „отсъствие на значимост“!
  „Турски поток“ е най-големият грабеж на публични средства за последните десетилетия. Над три милиарда лева плащат българските граждани за проект, който обслужва чужди интереси и чрез който Борисов плаща задълженията на Пеевски към руската мафия. Когато гражданите плащаме би трябвало всички дейности, контрол и разходи да са публични, достъпни и прозрачни! Вместо това на самите обекти ни бе отказан достъп, а институциите, които имат отговорността и задължението да контролират строежа и да защитават общественият интерес вкупом пазят омертата на мафията и подсигуряват грабежа.

  През изминалите седмици БОЕЦ сезирахме българските и европейските институции , за грабежа „Турски поток“. До момента OLAF и Лаура Кьовеши ни информираха, че са разпределили нашият сигнал на съответната ресорна дирекция за разглеждане. Гешев мълчи, като комунист на разпит.

  БОЕЦ ще съдим и осъдим ДНСК. Битката продължава!
  #ОставкаМутри
  #БОЕЦсрещуМАФИЯТА

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 77. 77
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 78. 78 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1044 Весело

  До коментар [#76] от "Kingpin":

  Пропуснали сте да сезирате арменския поп.
  Това е голяма грешка, защото от него има по-голяма вероятност да получите "помощ".
  Само да ви светна, Балканския поток се строи НЕ с еврофинансиране, та ни Кьовеши, ни ОЛАФ имат някакво отношение.
  Какви сте гугутки русофилистични непоръбени...

  Знанието е сила, информацията - власт
 79. 79 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 631 Неутрално

  До коментар [#77] от "Kingpin":

  Ти си Гошо тъпото, нали.

 80. 80 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 631 Неутрално

  Абсолютно тъп селски номер - представяш куп лъжи за истина и после ги "анализираш". Но не е луд този, който пише тези глупости, а този, който ги публикува.

 81. 81 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3247 Неутрално

  До коментар [#75] от "pag":

  Мисля, че доста бъркаш относно разположението на феновете на рециклирания асфалт...! :)))

  Бивш tww09306483.
 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 83. 83 Профил на com36695346
  com36695346
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#67] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":


  До коментар [#62] от "nik_77.":Виж, ядох попарата и на БСП. Много те моля.Отчаянието ми за бъдещето е именно защото не виждам светлинка в тунела и достойни политици с морал, които имат качествата да отлепят държавата от дъното
  —цитат от коментар 67 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


  Аа не виждаш. Ми то затва, щото все някой друг трябва да ти я пали. Ма що не станеш депутатка да си оправиш живота и ти най-накрая. Те и онез и те така.

  Иначе Да ти кажа що са ви празни площадите - щото ЕС храни по един или друг начин всички. Щото си отидохме в ЕС за да ни нахрани, той ни нахрани, не гладуваме и сега пак протестирате. Угодия нямате.

 84. 84 Профил на crq18506084
  crq18506084
  Рейтинг: 1149 Неутрално

  Колко е ефективно само да сменяш абсолютно некадърни министри?
  —цитат от коментар 27 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


  Дай най-после някой кадърен, де, стига си ги крила. Да ги прегърнем и да ги назначаваме веднага.
  Управлението ни може да бъде само такова, каквито сме ние българите, ти и аз.
  Да не ровим какви са ни „честни“ доходите, а и на роднините около нас.

 85. 85 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3340 Весело

  До коментар [#73] от "historama":

  "Борисов "мъжката дума" оставка не подава. Заминава си само с ритник, като всеки с червена книжка."
  ===========
  Дотук две оставки.
  Посочи друг с две.

  Еретик
 86. 86 Профил на dlagnikov
  dlagnikov
  Рейтинг: 863 Неутрално

  Авторът подценява ББ.Последният е доказал , че с вродения си политически усет се измъква от трудни положения.Някои от аргументите на автора са фалшиви - абдикация на държавата от грижи за хората и бизнеса.Напротив тези грижи са основният коз на ББ.

 87. 87 Профил на tedif
  tedif
  Рейтинг: 517 Неутрално

  На снимката много ясно се вижда КОЛКО и КАКВИ са *прутестърите*!
  В този форум всекидневно си изкарват хляба!
  Е,малко намаляха плащанията дотам,че накрая *лайнявото трио* ги зовеше те да си носят доматите!
  Не им минаха номерата,спихнаха,сега почнаха да плюят ваксинацията!
  прУтестъри!!!

 88. 88 Профил на tedif
  tedif
  Рейтинг: 517 Неутрално

  До коментар [#82] от "Kingpin":

  ти си просто форумния *тиквун*,нали?

 89. 89 Профил на tedif
  tedif
  Рейтинг: 517 Неутрално

  До коментар [#64] от "bat_plamen":

  Събрали сте се едни *кумпитентни* с оня,римския булдок,ама толкова *кумпитентни*,че досега и едно не сте познали.
  За ваше съжаление,лиляво-пембени,пак ще сте под опшаката,на топло и миризливо,а ДПС си има твърд електорат,за него не мислете.
  Мислете как ще връщате парите на черепухин!!

 90. 90 Профил на crq18506084
  crq18506084
  Рейтинг: 1149 Неутрално

  "...Ако беше истина Борисов отдавна да е подал оставка!.."Борисов "мъжката дума" оставка не подава. Заминава си само с ритник, като всеки с червена книжка.
  —цитат от коментар 73 на historama


  Бойко 2 (ДВА) пъти ви я дава оставката. Да бяхте изкарали читавите си хора и да управлявате!

 91. 91 Профил на tedif
  tedif
  Рейтинг: 517 Весело

  До коментар [#14] от "Vorknkx":

  Няма как *да разберат*,защото си го знаят.Ама като си син на ДС офицер и подмазвач на бай Тошо,когато самия ти си кАмсАмолски активист и приватизатор - какво друго ти остава?

 92. 92 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7830 Неутрално

  До коментар [#10] от "eti mehter":

  "Лидер".

 93. 93 Профил на zkm24533265
  zkm24533265
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Абе не могат както се видя, ама нали трябва да се изкарват пари за Коледа и статии трябва да се пишат :-)

 94. 94 Профил на zkm24533265
  zkm24533265
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До сега не е имало друг премиер на България, който да е донесал толкова смърт на страната си!Някой ще каже ...ама корона вируса така, корона вируса, иначе...Смъртност има на всякъде, но най-високата смъртност В ЦЕЛИЯ СВЯТ е падение непростимо!Мутрата Борисов ще бъде свалена и прогонена от политиката заедно с отломките от неговата партия. Това казаха 60-70% от избирателите. Няма промяна в тези нагласи. Демократична България идва...
  —цитат от коментар 70 на Рим


  Не ме расмивай. Като дойде март ще видим за истинските нагласи

 95. 95 Профил на zkm24533265
  zkm24533265
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До сега не е имало друг премиер на България, който да е донесал толкова смърт на страната си!Някой ще каже ...ама корона вируса така, корона вируса, иначе...Смъртност има на всякъде, но най-високата смъртност В ЦЕЛИЯ СВЯТ е падение непростимо!Мутрата Борисов ще бъде свалена и прогонена от политиката заедно с отломките от неговата партия. Това казаха 60-70% от избирателите. Няма промяна в тези нагласи. Демократична България идва...
  —цитат от коментар 70 на Рим  Те са се разболели от Шипченския вирус докато са горяли маски

 96. 96 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 403 Неутрално

  Това беше една кошмарна година и всеки на мястото на Борисов щеше да се издъни. Даже и госпожата, която сега се прави на санитарка и трупа електорални червени точки с подлога в ръка. Простотиите на червената върхушка нямат край.

 97. 97 Профил на zkm24533265
  zkm24533265
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Или ще има серия от предсрочни избори, или ще има министри на БСП.
  —цитат от коментар 22 на PMG Baba Tonka Tonka  Можи и да е така а може да има още едно правителство на ГЕРБ което да искара пълен мандат а януари 2022 да изберем Боко за президент :-)

 98. 98 Профил на strymski
  strymski
  Рейтинг: 890 Неутрално


  Но не е трудно да си представим, че управляващите са обект на нарастващо двойно недоволство, чиито територии се наслагват - заради "завладяната държава" и абдикацията й от грижите за хората и бизнеса.”

  Въпреки напъните на мобилизираните форумни защитници на Борисов и на статуквото! предстоят избори и на тях хората ще кажат какво и как. Това при условие , че няма да има фалшификации и масово купуване на гласове , нещо към което имам резерви. Алтернатива има ,разбира се , и тях просто да се махне ГЕРБ и ОПГ -то от властта , а всичко останало ще си дойде на мястото.
  Оплюването и подценяването на ДБ говори за страх и то основателен , защото те представляват най-голямата заплаха за корупционния модел.

  Някои се опитват да изкарат БСП и ДБ партньори , но такова твърдение е смехотворно Не за друго , а за това , че тези партии са диаметрално противоположни по убеждения и по стратегия за управление. Ако има нещо общо , то това е единствено желанието да се махне Борисов и компания с цялата изградена корупционна система и никой не може да ги упрекне в друго.
  Но за тролещите по поръчка на Севда ТВ е трудно за асимилиране и те продължават сляпо да вярват ,не на истината , а на манипулациите на гуруто им.

 99. 99
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 100. 100 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2300 Неутрално

  Неслучайно над 60 процента от българите подкрепяха основните искания на протеста - за оставки на премиера Борисов, правителството и главния прокурор Гешев, и провеждане на честни предсрочни избори с електронно и машинно гласуване._______________________________________________________Дневник, интересно къде ги видяхте тези 60%?Ако беше истина Борисов отдавна да е подал оставка!
  —цитат от коментар 24 на Dariya Koleva


  Те винаги представят желателно за действително и там им е голямата грешка. Заболяването "пожелателно мислене" е описано в учебниците по психиатрия.

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK