Честит рожден ден, ГЕРБ!

ГЕРБ разби, стъпка и изяде каквото остана от дясното, и сключи споразумение с визитната му картичка – СДС.

© Цветелина Белутова, Капитал

ГЕРБ разби, стъпка и изяде каквото остана от дясното, и сключи споразумение с визитната му картичка – СДС.Анализът е препубликуван от "Тоест".


На 14-ия рожден ден на ГЕРБ онези, които бяха на първите партита, отдавна не получават парче от тортата. На 14-ия рожден ден на ГЕРБ онези, на които след първия ЧРД Бойко Борисов даваше интервюта като "на мъжка приказка", днес го наричат "нагъл" и "гьонсурат". На 14-ия рожден ден на ГЕРБ лидерът премиер поздрави своите с дълъг пост във Facebook и пет хаштага, някои от които се въргалят из нета в разни речи и мотивиращи цитати - като #ЗаедноСмеПоСилни или#ЗаедноРаботим.


"Така, както съм ви събрал днес, чуйте ме внимателно, ако ние се превърнем като другите, по същия начин ще ви свикам или ще ви уведомя, и приключваме", заяви Борисов на 3 декември 2006 г. на учредителното събрание на партия ГЕРБ. Информация за него не може да бъде открита на сайта на партията. Но има изявление два дни по-късно, от 5 декември 2006 г., озаглавено "Новото дясно", в което са прокламирани ценностите на ГЕРБ. След 14 години, от които 10 на власт, нито една от тях не е осъществена в действителност.
Няколко примера:


"Обновление на дясното" и "новото дясно".


ГЕРБ разби, стъпка и изяде каквото остана от дясното, и сключи споразумение с визитната му картичка - СДС. Предпочитан коалиционен партньор от ГЕРБ не са десните партии, а националистическите формации.


Пазарна икономика и справедливи данъци за работещи и предприемачи, както и защита на икономически активните. [] програмата разглежда въпросите за развитие на инфраструктурата и повишаване мобилността на населението, преодоляване на тенденциите за концентриране на населението в големите градове и обезлюдяване на малките градове и селата.


Тенденциите за концентрация на населението в големите градове не бяха преодолени - през 2011 г. в градовете е било съсредоточено 72,7% от българското население, с близо 3 на сто повече от 2001 г., и този процент расте. Не бяха пречупени и негативните за България тенденции за висока обща смъртност (15,2-15,4 на 1000 души население) и постоянна емиграция на хора в активна възраст.


По отношение на данъците ГЕРБ запази плоския данък, въведен от тройната коалиция, и не позволи 14 години по-късно, в условия на пандемия и забавяща темпове икономика, дори да има дебат за въвеждане на необлагаем минимум. Затова пък наложи намалени на 9% ставки по ДДС за ресторантьорските и кетъринг услугите.


Според изследването "Хоризонт 2030. Демографски тенденции в България" на Георги Бърдаров и Надежда Илиева "през периода 2001-2016 г. се очертават няколко ареала с критична и безвъзвратна степен на депопулация - Северозападен ареал, Централна Стара планина и Предбалкан, Сакар-Странджанска област, Краището. Посочените ареали през 2016 г. заемат 22% от територията на страната. През следващите години се наблюдава значително площно нарастване на ареалите в безвъзвратна и критична степен на депопулация, като през 2030 г. се очаква те да заемат над половината от територията на страната".


Въпреки всички уверения на управляващите как ще помогнат на най-бедния и изостанал регион в ЕС - Северозапада, изследователите смятат, че "Северозападният ареал се предвижда да нарасне в северна и западна посока, като включи части от Западна Дунавска равнина. Ареалът на Централна Стара планина и Предбалкан се очаква да нарасне в северна посока и да достигне до р. Дунав". А прогнозата е до 2030 г. 42% от населението на България да е съсредоточено в шест града - София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе и Стара Загора.


Свободата на медиите и утвърждаването им като отговорни фактори за формиране на обществена нетърпимост към корупционните практики; утвърждаване на младите хора като грижовни родители, икономически активни и социално отговорни личности.


Предвид състоянието на медийната свобода, тръгнала надолу през декадата на ГЕРБ, заключението няма да е многословно - свободата на медиите не е ценност за партията на Борисов (и Цветанов). Нищо повече от салфетка, използвана след хранене.


Историческата мисия


Четиринайсетте години на ГЕРБ не са като стоте години на Китайската комунистическа партия (ККП), които ще се честват догодина. Борисов е далеч от лидерството на Си Дзинпин и пропагандираната мисия на ККП да реализира китайската мечта: възраждането на китайската нация. ГЕРБ по-скоро може да се оприличи на по-малък брат на формацията на Ердоган в съседна Турция - Партията на справедливостта и развитието. Лидерите и на двете партии се ползват с по-голяма поддръжка и симпатии от тази към самите партии; и двете политически организации обединяват по-консервативната (и преобладаваща част) от населението. Публичният образ и на двете се асоциира с корупцията и бюрокрацията.


Амбициите на двамата водачи обаче са несравними въпреки нарцисизма им - ако Ердоган иска да е "новият лидер на ислямския свят" (по германското списание "Фокус"), Борисов просто иска власт. Иначе и двамата влязоха в политиката от кметския стол на големи градове: Ердоган - на мегаполиса Истанбул, Борисов - на българската столица, най-големия и най-развит район в България. И двамата се освободиха от верни хора, които впоследствие станаха техни врагове и съперници. Реджеп Тайип Ердоган се раздели с Фетуллах Гюлен, Ахмед Давутоглу, Али Бабаджан, Абдуллах Гюл. Бойко Борисов изхвърли Цветан Цветанов, но също и Искра Фидосова, Цецка Цачева, Владислав Горанов, Данаил Кирилов Гюлен създаде движение, Давутоглу и Бабаджан основаха свои партии. Както и Цветанов.


Всъщност учредената през 2006 г. партия ГЕРБ имаше една историческа задача - чрез доброто и ефективно управление на еврофондовете, от които България се възползва като член на ЕС от 2007 г. насам, да я придърпа от периферията на изостанала постсоциалистическа държава към развитата демократична общност. Именно ГЕРБ е партията, която


разполага, разпределя и консумира средствата от европейските оперативни програми


повече от десет години, почти от самото им начало.


Но вместо това партията на Борисов създаде своя класа от новобогаташи благодарение на държавния инструментариум - системата от "свои", разположени по възловите точки на управляващите евросредствата органи. Тази класа действа по същия начин, както действаше и забогателият и свързан с БСП елит от Прехода - пазаруване на имоти, износ на пари в офшорки, застрояване на Черноморието, задушаване на нормалния бизнес и предприемаческия дух. Това е уродливото дете, плод на симбиозата между популизъм и корупция, което от своя страна продължава да корумпира и да оказва натиск чрез държавни органи, прокуратура, медии - в ДНК-то му е.


Ако кризата, предизвикана от пандемията от COVID-19, не беше дошла, може би бабаитлъците и популизмът на Борисов, превърнали се в запазена марка на ГЕРБ, щяха да продължат да се харесват на повечето избиратели. Но кризата разкри липсата на компетентност и ефективна политика, разкри страхлив и неуверен водач, който се опитва отново да печели със старите фокуси: джипка-шоу, публично раздавани заповеди на висок глас, ръсене на пари.


Късно е - ГЕРБ се превърнаха в "другите".


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (161)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на nwj49315903
  nwj49315903
  Рейтинг: 726 Неутрално

  Провалът на десните политици даде криле на популиста от Банкя, да дерибейства толкова година.

 2. 2 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2366 Разстроено

  Баце има някакви външни прилики с Ердоган по начина по който дойде на власт но и една съществена разлика! Турчина изповядва ислямистката идеология за възраждане на Османската империя и последователно преследва целта си докато Баце не изповядва никаква идеология и непрекъснато си променя позициите затова и държавата тъпче на място! Само за Белене си смени четири пъти позицията за тези 10 години!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 3. 3 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3096 Весело

  Не е много мила честитката за рожденния ден, но констатациите са напълно верни. Все пак, след толкова години, Борисов продължава да е най-голямата риба в блатото и всички, щат, не щат, все още се съобразяват с него.

 4. 4 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4362 Неутрално

  ГЕРБ - убийците на дясното в България.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 5. 5 Профил на валчан
  валчан
  Рейтинг: 489 Неутрално

  Мразим ви безплатно. Оставка.

 6. 6 Профил на У Чен
  У Чен
  Рейтинг: 1225 Весело

  Очаквам герберското трол да почне да плюе по автора и Дойче веле, без да може да извади нито един аргумент с който да обори написаното в статията.

 7. 7 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3518 Весело

  ...Владислав Горанов, Данаил Кирилов Гюлен създаде движение,..."

  Тоест забавно се е получило.... Данаил Кирилов Гюлен

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 8. 8 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 548 Неутрално

  ГЕРБ бе създадена със солидна помощ от Германия - предимно от страна на фондация „Ханс Зайдел“, която е свързана с баварския ХСС. Дори името на партията бе измислено от съветниците на ХСС. Всъщност, ДС, която извърши така нареченият демократичен преход, проектира политическото пространство в България, така, че светът да не вижда кой дърпа конците (с изключение на Москва) в България. Тази скрита власт поднесе на Германия изцяло контролиран от нея политически проект ГЕРБ. Така, България продължи да затъва в блатото на корупцията и престъпността. Скритата власт, създадена от ДС, вече си имаше своя партия - ДПС, разполагаща с най-силният коз в играта, наричана демократичен преход - етническият. Основната цел на скритата власт, по рядко наричана "паралелна власт" е да овладее цялото политическо пространство в България "ляво", "дясно", "център" и си осигури подкрепа отвън, за да си гарантира устойчив контрол върху държавата, по възможност, завинаги. Фундаменталната основа на утвърждаването на паралелната власт е построена върху силата на парите - "всичко се купува" и "колкото по-зле, толкова по-добре". Първото изисква да си винаги във властта, а второто го иска Москва, което го постига без дори да си мръдне пръста. Това, което не може да се купи, значи парите не са достатъчно. Методът, който се прилага е хиперперсонализация на управлението за сметка на институционалността. Преведено за неразбиращите - меко казано, автокрация. Резултатът: ГЕРБ унищожи последните остатъци от институционалност и постави зависими от един център законодателната, изпълнителна и съдебна власт. Този център е паралелната власт, умело вплетена в структурите на творението си Д (п) С. Институциите се използват за лични, политически или бизнес интереси. Това започна преди повече от 15 години и постепенно започна да се засилва. Усилията на ония, които създават автокрацията са насочени към купуване на подкрепа от най-влиятелните международни фактори, като САЩ и Германия. С Германия пробивът стана през Баварските социалдемократи. В подкрепа на тези усилия се включват и евролибералите под влиянието на ДПС, предвидливо настанили се там при създаването си от ДС (ключовата роля беше на Любен Гоцев), когато либерализма още не беше подложен на натиск от нарастващата роля на националпопулизма, което дойде като шестица от тотото за паралелната власт. Мястото на шеф на левицата в ЕС е купено през германските социалдемократи за Сергей Станишев, подкрепено от влиянието на Москва в германското правителство. Тогавашният съпруг на Моника Станишева и разкрил тайната и тя бързо се преориентира в печелившата посока - изостави стареца банкер. Финансирането на политическите проекти се осигурява с посредничеството на едрия бизнес. Един от примерите с Германия е уговореното печелене на обществени поръчки от Сименс, фирма, известна с корупционните си практики, особено в държави като България. По онова време Сименс избегна съдебно преследване с извънсъдебно споразумение срещу 1 милиард евро. По същото време е договорено Сименс да спечели търга за лични карти в България и част от печалбата да преведе във фондацията, цитирана по-горе, която от своя страна да финансира поста на Станишев в ПЕС и проектта ГЕРБ. В случая Сименс се използва за прикритие на инициативите на ДПС корпорацията. Москва също използва Сименс, както и други под формата на съвместни енергийни проекти за своите си интереси в Германия. Отговорността за правилното изпълнение на поръчката за електроннни паспорти е възложена на тогавашният министър на вътрешните работи - Миков. Реалната цена на този търг, съдейки от движението на парите е приблизително около 40 милиона. Търгът е спечелен за сума около 300 милиона с неизвестно количество допълнително финансиране впоследствие. Така се появява новият член на ЕНП, оглавяван от един изтърван от здравните специалисти психопат на силни субстанции, необразован, неук и откровено прост и невъзпитан, който се държи като магаре в театър и е също толкова на мястото си. Добре е да се знае, че поръчката за електронни паспорти е старирана във връзка с изискването за електронна идентификация на започналото тогава същинско начало на реализация на електронно правителство. Но това е отчетено като заплаха от мутиралата ДС в корпорацията, наричаща се ДПС за собствените си интереси. Заданието е променено и резултатът е сегашните лични карти. Това практически блокира реализацята на електронното правителство по същество и така до сега. Едно от условията на ЕНП е ГЕРБ, след като спечели изборите да стартира изграждането на магистрали като част от трансевропейската магистрална мрежа, срещу което ЕНП ще осигури финансиране от еврофондовете - полезно за България и ЕС, което ГЕРБ приписва като заслуга на вожда си. Концепцията, която се налага при управлението на ГЕРБ е дефрагментация на отделните администрации и точно определени фирми от кръговата икономика да контролират отделните фрагменти, особено тези, свързани с управление на най-големите пари - фонд земеделие, НАП, НОИ, пенсионни фондове, здравна каса, митници, Агенцията по вписвания и т.н. при определени условия в полза на разпределителя, който знае как се постига контрол върху властта/парите чрез контрол на информацията и владеене на кръговата икономика (обръчи от фирми). По отношение на информацията - не случайно, със закон, постоянно присъствие в тези структури е държавната фирма "Информационно Обслужване", чийто ръководен екип е изцяло на ДПС. Кадруването е поверено на Спас Русев. ИО отговаря и за информационната система за окончателно преброяване на изборните данни по предварително стъкмисване на изборите от аналитика М. Константинов с ДПС. При договарянето на политическия проект НДСВ, Любен Гоцев се е наложил с предложението си ББ да е главен секретар на МВР зад фасадата на създаден също от него инициативен комитет от известни личности, имащ за задача да вкара царя в играта. Популизма на ББ е оценен и Любен Гоцев го прави лицето на новия политически проект, предварително админастривно подготвен през кметския пост. Създаден с подкрепата на ЕНП, през ГЕРБ, паралелната власт установява контрол върху цялата държава и настанява ГЕРБ в дясно. Контролът върху центъра е бил проектиран за НДСВ, но е преценен като грешка и нареждането на диспечерите от скритата власт е този политически проект да изчезне. Надежди се възлагали не само на Бойко Борисов, но и на пробивния Цветан Цветанов, който дълго време беше дясна ръка на някогашния кмет на София, а след изборната победа на ГЕРБ през 2009 зае поста вътрешен министър. Междувременно Цветанов, който също се оказа замесен в корупция, пое по собствен път, а равносметката от дългогодишното управление на ГЕРБ е отрезвяваща. Макар и да се подмладиха, елитите в страната си останаха де факто същите. И продължават да поделят помежду си не само богатствата на страната, но и средствата от ЕС. Нищо чудно, че последният доклад за напредъка на България рисува мрачна картина. За да се запази властта на Борисов са необходими съюзници. Паралелната власт му ги поднася в лицето на "Обединените патриоти" и "Воля", които могат да се надяват на сравнително малка, но стабилна подкрепа сред избирателите. Затова наблюдателите смятат, че решението за блокада на преговорите за еврочленство на Северна Македония е ръководено предимно от вътрешнополитически съображения, докато се реши кои да са новите политически патерици. Най-вероятно сестра Галева и предводителя на чалга културата.

 9. 9 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 2319 Неутрално

  "...онези, които бяха на първите партита, отдавна не получават парче от тортата. ..."

  Дубрютру!
  "Революцията изяжда децата си!" - Дантон...

  Идеализъм (ако го е имало), отдавна е станал мръсна дума сред герберасите! Останал е само чистия клиентелизъм!

 10. 10 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 2319 Весело

  До коментар [#6] от "У Чен":

  Очаквам герберското трол да почне да плюе по автора и Дойче веле, без да може да извади нито един аргумент с който да обори написаното в статията.
  —цитат от коментар 6 на У Чен


  Дефендера не се е събудил!

 11. 11 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3498 Неутрално

  От изостанала пост комунистическа държава, България стана умираща такава. Благодарение на ГЕРБ.

 12. 12 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2821 Неутрално

  Бай Ганьо: Идеали? Бошлаф.
  Гро-
  Боко-
  Пача на комунизЪма.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 13. 13 Профил на Chegobara
  Chegobara
  Рейтинг: 375 Неутрално

  само като им погледнеш физиономиите на тия на снимката и няма нужда от повече коментар

  всичко е суета, Боку ни обра
 14. 14 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 2319 Неутрално

  До коментар [#8] от "Анти Шишковци":


  ... докато се реши кои да са новите политически патерици. Най-вероятно сестра Галева и предводителя на чалга културата.
  —цитат от коментар 8 на Анти Шишковци


  Че то просто не останаха други!
  Целувката на Барба Ганьос-Банкялията е по-отровна и от целувката на черна мамба! Който му е бил партньор...RIP!

 15. 15 Профил на rkf46690675
  rkf46690675
  Рейтинг: 849 Неутрално

  ПРОПУСНАЛ Е ОСНОВНИЯ ХАШТАГ:
  #ЗАЕДНОКРАДЕМКАТОЗАПОСЛЕДНО
  И
  #ОСРАХМЕСЕНОНЕНИПУКА

 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 17. 17 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 3184 Неутрално

  Създали ги веднага, след като НДСВ загуби властта, като приемник.

 18. 18 Профил на zkm24533265
  zkm24533265
  Рейтинг: 104 Неутрално

  Очаквам герберското трол да почне да плюе по автора и Дойче веле, без да може да извади нито един аргумент с който да обори написаното в статията.
  —цитат от коментар 6 на У Чен


  Да почнем от там - най успешното управление на България с най големите прираст на доходи, пенсии и държавен бюджет, най големите инфраструктурни прокети и построени не.а като магистрали и метро ... и тях Ристьо ги е направил. Аре у леко комунисти

 19. 19 Профил на Chegobara
  Chegobara
  Рейтинг: 375 Неутрално

  До коментар [#18] от "zkm24533265":

  ахахаххааххахахахахаха

  всичко е суета, Боку ни обра
 20. 20 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1605 Неутрално

  Гробаджиите и етническата партия (уж забранено по конституция) са проклятието на държавата. А Германия, в рамките само на 100 години, с помощта за основаването и поддръжката на гробаджиите за 3-ти пореден път ни докара до катастрофа.

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 21. 21 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2501 Неутрално

  " Предпочитан коалиционен партньор от ГЕРБ не са десните партии, а националистическите формации. "-------------------------------------------------------Емито сигурно не е разбрала,но "десните" партии не успяха да влязат в НС и затова ГЕРБ се коалира с "патриотите".

 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 24. 24 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2366 Неутрално

  До коментар [#8] от "Анти Шишковци":
  "Всъщност, ДС, която извърши така нареченият демократичен преход, проектира политическото пространство в България, така, че светът да не вижда кой дърпа конците (с изключение на Москва) в България. Тази скрита власт поднесе на Германия изцяло контролиран от нея политически проект ГЕРБ. Така, България продължи да затъва в блатото на корупцията и престъпността. Скритата власт, създадена от ДС, вече си имаше своя партия - ДПС, разполагаща с най-силният коз в играта, наричана демократичен преход - етническият."

  Пак дежурните копи-пейст глупости! ДС е била категорично против допускането на ДПС на първите избори и през 1991 е предала в МС доклад за едногодишната дейност на турската партия където са документирани всичките и връзки с Турция!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 25. 25 Профил на zkm24533265
  zkm24533265
  Рейтинг: 104 Неутрално

  Гробаджиите и етническата партия (уж забранено по конституция) са проклятието на държавата. А Германия, в рамките само на 100 години, с помощта за основаването и поддръжката на гробаджиите за 3-ти пореден път ни докара до катастрофа.
  —цитат от коментар 20 на rumen_s  Ми да викнем комунистите който за 64г (2020-1945-11г (стабилно управление на ГЕРБ) ), не докараха нито една национална катастрофа.Или може би Ристьо, който няма един ден трудов стаж по специалноста и нито един лев изкаран сам, но иначе разбира от всичко и е много усМешен политик.

 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 27. 27 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2501 Неутрално

  Вън и вкупом при бай Ставри, за ПКП - сливенския
  —цитат от коментар 22 на rumen_s


  Викаш ,понеже метежниците се показаха нефелни и никаква не я свършиха ,та ако може,герберите сами да си излязат и доброволно да ходят при бай Ставри! Не съм убеден,че ще се вслушат в горещата ти молба.

 28. 28 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1460 Неутрално

  "Но вместо това партията на Борисов създаде своя класа от новобогаташи благодарение на държавния инструментариум - системата от "свои", разположени по възловите точки на управляващите евросредствата органи. Тази класа действа по същия начин, както действаше и забогателият и свързан с БСП елит от Прехода - пазаруване на имоти, износ на пари в офшорки, застрояване на Черноморието, задушаване на нормалния бизнес и предприемаческия дух. "

  ГЕРБаджиите не се държат по-различно от който и да било политически субект, докопал се до властта с идеята да се закрепи там. С нищо не са по-различни от БК(С)П, СДС, НДСВ, ДПС. Политичесиият модел у нас, дълбоко залегнал в манталитета на нацията, не може да се реализира вън от мощен партиен апарат, проникнал във всички сфери на обществото.

  I Want To Believe
 29. 29 Профил на fnd38686576
  fnd38686576
  Рейтинг: 645 Неутрално

  Трябва да се знае, че всъщност ГЕРБ не е партия.

  Политическите партии (на гръцки: Πολιτική – изкуство за управление на държавата; на латински: pars – част) са свободни сдружения на граждани, създадени с цел да формират и изразяват политическата воля на народа чрез избори.

 30. 30 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 995 Неутрално

  ГЕРБ - убийците на дясното в България.
  —цитат от коментар 4 на КМЕТ В СЯНКА

  Вероятно дадоха и дават своя принос. Но други свършиха основната работа. Те за това са назначени. Още в началото на разработването и осъществявавнето на проекта за прехода. Защо ли някои лидери са несменяеми въпреки провалите на изборите? Може би си изпълняват успешно задачите. И получават нови. Но задачите не са дясна партия да спечели изборите или поне да има сериозно представителство в парламента. Не е задължително дори да влиза в парламента. Набротив...

 31. 31 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1554 Неутрално

  Пазачът на бай Тошо - един турбо мутрочалгар, заедно с европарите и наследената норм. уредба досъсипа къде що имаше

 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 33. 33 Профил на Сенсей НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ
  Рейтинг: 16 Неутрално


  ГЕРБаджиите не се държат по-различно от който и да било политически субект, докопал се до властта с идеята да се закрепи там. С нищо не са по-различни от БК(С)П, СДС, НДСВ, ДПС
  .
  —цитат от коментар 28 на 2.5


  Да, да, знаем Ганчо: "всички са маскари".

  Само дето, първо, ГЕРБ издигнаха феодално-клиентелистката система, дето ВСИЧКО минава през тях, на още по-голям пиедестал; и само дето го вършат във време, в което преходът ни трябваше да е поел по съвсем различни нива.

 34. 34 Профил на Северозападнал
  Северозападнал
  Рейтинг: 1045 Неутрално

  Майко мила, какви напъни, какви надувания (упс, да не окафавим гащите), за да изкараме хонорара!!!
  Как ви звучи самото начало?
  "На 14-ия рожден ден на ГЕРБ онези, които бяха на първите партита, отдавна не получават парче от тортата."
  Още с първия ред, поръчковата статия започва с внушение!!! "Тортата ", "парчетата ", "порциите ".....а, "ко- руп- ци- я- та".... Доказателства? Ами, никакви естествено.
  И да не забравяме- 111- то място по свобода на медиите!!! Нали, така?
  А, и вижте кой е председател на СБЖ.
  Сега стана ли ви ясно, какво имаме в България- журналисти или пропагандисти?

 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 36. 36 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 522 Неутрално

  Всичко идва от там че целия политически спектър в България е функция на бкп и до ден днешен.
  Всички помним как Луканов заведе за ръчичка Желев да регистрира бкп/сдс/ - за да има демокрация.
  Помним как комунягите пак с депеши докараха разни стари от преди 9.9.1944 година Мозерки и Каракачани и разни други полезни изкопаеми с обещанието да им върнат имотите и възстановиха партийките от същото време преди 9.9.1944 година.
  Помним как като се разпадна бкп/сдс/ от алчност и завист. бкп/бсп/ отидоха да канят царя с обещание за пари и имоти, създаде се бкп/ндсв/ и те не просъществуваха дълго държава я управляваха като фирма. Тогава на едно заседание на Позитано Лилов казва: Трябва да се създаде нова дясна партия да не цепим лявото и след няма и три месеца се появява БКП/ГЕРБ не че после бкп/бсп/ не се разцепи два три пъти.
  За бкп/дпс/ ще ми трябва ден да пиша, но те са 100% бкп.
  ЛУСТРАЦИЯ на МВР Д(ан)С , Прокуратура и всички управлявали последните 30 години

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 37. 37 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4362 Неутрално

  До коментар [#16] от "zkm24533265":

  На ти говори на вожда ти. Аз подобни на вас не допускам до себе си. Гнуслив съм.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 38. 38 Профил на zkm24533265
  zkm24533265
  Рейтинг: 104 Неутрално

  До коментар [#16] от "zkm24533265":На ти говори на вожда ти. Аз подобни на вас не допускам до себе си. Гнуслив съм.
  —цитат от коментар 37 на КМЕТ В СЯНКА


  Гнуслив или гнусен :-)?

 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 40. 40 Профил на nij50393132
  nij50393132
  Рейтинг: 1664 Неутрално

  Всички свестни, които навремето му повярваха, а той тогава беше много по-прикрит, го разбраха и тихичко се махнаха. Сега са само изхвърлени от всякъде кариеристи - Тома Биков, Сачева, Гърневски, Монов, Лъчо Мозъка и т.н., и такива корумпета, които му съдействат в кражбите, от време на време, когато някой от тях прекали, го откачат от шайката - Цветанов. По всички закони на логиката, подобна сбирщина е обречена на разпад. Достига се до критичния момент, че за да държи вътрешните пиявици трябва все повече и открито да нарушава законите, което е факт в момента. Скоро няма да ги има, ще изчезнат като с магическа пръчка.

 41. 41 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4362 Неутрално

  До коментар [#38] от "zkm24533265":

  За 14 години ГЕРБ доказа
  Че по вредни са и от проказа!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 42. 42 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2501 Неутрално

  До коментар [#34] от "Северозападнал":

  Изпълнява се поставената задача,да се очерня ГЕРБ ,за да може БСП да вземе властта. Целта ДБ да се представи добре на предстоящите избори не стои нито пред лидерите и ,нито пред "Дневник".

 43. 43 Профил на zkm24533265
  zkm24533265
  Рейтинг: 104 Неутрално

  До коментар [#40] от "nij50393132":

  Ще видим кой първи ще изчезне ГЕРБ или ДБ

 44. 44 Профил на zkm24533265
  zkm24533265
  Рейтинг: 104 Неутрално

  [quote#39:"Сенсей НАНАЙ"][/quote]


  Личи си :-) колкото управлявате толкова и изкарвате и това е май проблема, че освен да усвоявате грантове друго не можете а сега мъкаааа, колко пари ви заобикалят

 45. 45 Профил на zkm24533265
  zkm24533265
  Рейтинг: 104 Неутрално

  До коментар [#38] от "zkm24533265":

  За 14 години ГЕРБ доказа
  Че по вредни са и от проказа!
  —цитат от коментар 41 на КМЕТ В СЯНКА

  За умнокрасивата зараза

 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 47. 47 Профил на zkm24533265
  zkm24533265
  Рейтинг: 104 Неутрално

  [quote#46:"Сенсей НАНАЙ"][/quote]

  Те в лудницата всички са нормални а лудите са отвън

 48. 48 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 3184 Неутрално

  До коментар [#41] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Проказата се лекува.

 49. 49 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2831 Неутрално

  До коментар [#36] от "Kingpin":

  “Всичко идва от там че целия политически спектър в България е функция на бкп и до ден днешен.”

  Това беше дългосрочната стратегия на БКП/ДС още отпреди преврата на 10 ноември 1989 г.: да създадат контролирана опозиция, която да спазва техния дневен ред и да гарантира трайните зависимости и васалитет на България от Москва.

  Може да се каже, че ГЕРБ е най-успешният проект на този заговор - толкова успешен, че дори не е нужно да бъде маскиран ката парламентарна “опозиция”, а направо му гласуваха доверие да изпълнява програмата на БСП/ДПС/ДС за строеж на потоци, АЕЦ-ове и дълбоки пристанища за руснаците, да тегли многомилиардни заеми и да пълни бездънните джобове на Кремъл.

  На фона на това национално предателство само крайно заблуден или купен човек може да твърди, че Бойко Борисов е “евроатлантик”, “последна преграда” и пр. фантасмагории.

  Той си е просто назначен от Сарая (Москва) генерал-губернатор на територията.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 51. 51 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 995 Неутрално

  ГЕРБ бе създадена със солидна помощ от Германия - предимно от страна на фондация „Ханс Зайдел“, която е свързана с баварския ХСС. Дори името на партията бе измислено от съветниците на ХСС. Всъщност, ДС, която извърши така нареченият демократичен преход, проектира политическото пространство в България, така, че светът да не вижда кой дърпа конците (с изключение на Москва) в България. Тази скрита власт поднесе на Германия изцяло контролиран от нея политически проект ГЕРБ. Така, България продължи да затъва в блатото на корупцията и престъпността. Скритата власт, създадена от ДС, вече си имаше своя партия - ДПС, разполагаща с най-силният коз в играта, наричана демократичен преход - етническият. ... Популизма на ББ е оценен и Любен Гоцев го прави лицето на новия политически проект, предварително админастривно подготвен през кметския пост. Създаден с подкрепата на ЕНП, през ГЕРБ, паралелната власт установява контрол върху цялата държава и настанява ГЕРБ в дясно. Контролът върху центъра е бил проектиран за НДСВ, но е преценен като грешка и нареждането на диспечерите от скритата власт е този политически проект да изчезне. ... Макар и да се подмладиха, елитите в страната си останаха де факто същите. И продължават да поделят помежду си не само богатствата на страната, но и средствата от ЕС. Нищо чудно, че последният доклад за напредъка на България рисува мрачна картина. За да се запази властта на Борисов са необходими съюзници. Паралелната власт му ги поднася в лицето на "Обединените патриоти" и "Воля", които могат да се надяват на сравнително малка, но стабилна подкрепа сред избирателите. Затова наблюдателите смятат, че решението за блокада на преговорите за еврочленство на Северна Македония е ръководено предимно от вътрешнополитически съображения, докато се реши кои да са новите политически патерици. Най-вероятно сестра Галева и предводителя на чалга културата.
  —цитат от коментар 8 на Анти Шишковци

  Обширен коментар-анализ. Аз също поддържам основните тези. Включително и доста от посочените исторически данни. Публикувал съм и тук коментари със сходно съдържание и почти еквивалентни по смисъл. Без някои от подробностите, които предлагате.
  Бих желал да допълня, че прекалено много хора у нас, включително и с истинско дясно мислене, очакват и се надяват отвън, в случая основно от запад, да коригират политиката на България. Нека бъдем реалсти. На тях им е неободима държава, респ. политици, която и които спазват спуснатите основни правила. Неободими са брой гласове в ЕП, на други форуми и по различни поводи. Не може да се очаква да се интересуват и да живеят с нашите вътрешни и външни проблеми. Те също са политици.
  Наивно е да се очаква, че ако друга партия спечели изборите в България, сама или в коалиция, ще провежда политика без да изпълнява мъдри напътствия. Затова и много пъти, включително и във форумите в "Дневник"задавах въпроси към функционери, агитатори, клакьори и т.н. на протестите как си представят елиминирането на мафията, статуквото и корупцията, как виждат продължението, т.е. развитието на България след победата, т.е. оставката. Отговорите, когато бяха давани, могат да се обобщят - "Първо победата след това ще видим!". Често с добавени обиди и квалификации "герберски трол", "фашист" и др. Не се засягам, форум е, има и такива участници.

 52. 52 Профил на Сенсей НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ
  Рейтинг: 16 Неутрално

  [quote#46:"Сенсей НАНАЙ"]
  —цитат от коментар 47 на zkm24533265
  Те в лудницата всички са нормални а лудите са отвън [/quote]

  Щом казваш... 😁😁😁

 53. 53 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3096 Любопитно

  До коментар [#40] от "nij50393132":

  Абе от половин година Борисов и ГЕРБ направо ги отписват от живите, така беше и преди всички предишни избори, но реалността е друга, уви. Не са за подценяване, камо ли за отписване, дали вече са полезни за държавата е съвсем друга тема.

 54. 54 Профил на zkm24533265
  zkm24533265
  Рейтинг: 104 Неутрално

  [quote#50:"Сенсей НАНАЙ"][/quote]

  Виждам - гледам фешва ви, не работил нито един ден и не изкарал ни един лев. Живее на грантове и изпълнява чужди желания за да има кво да папка ... ех живот, че да го опишеш :-)

  Аре марш да работиш, или ти викал пишеш и заработваш

 55. 55 Профил на zkm24533265
  zkm24533265
  Рейтинг: 104 Неутрално

  [quote#52:"Сенсей НАНАЙ"][/quote]

  Да и ако слушкаш днес няма да ти слагат ризката с дългите ракавки

 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 57. 57 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 995 Неутрално

  ГЕРБаджиите не се държат по-различно от който и да било политически субект, докопал се до властта с идеята да се закрепи там. С нищо не са по-различни от БК(С)П, СДС, НДСВ, ДПС.—цитат от коментар 28 на 2.5
  Да, да, знаем Ганчо: "всички са маскари".
  Само дето, първо, ГЕРБ издигнаха феодално-клиентелистката система, дето ВСИЧКО минава през тях, на още по-голям пиедестал; и само дето го вършат във време, в което преходът ни трябваше да е поел по съвсем различни нива.
  [quote#33:"Сенсей НАНАЙ"][/quote]
  Убеден ли сте, че порочната система е създадена и въведена от ГЕРБ? Ако по някакви причини, включително и възрастови, не сте бил пряк свидетел или сте забравили, не би било зле да се консултирате и да се информирате преди да се ангажирате с подобно мнение. Макар че коментарът Ви звучи наивно.
  П.П. С обръщението доказвате отново стила си. Без значение с кой псевдоним се подписвате.

 58. 58 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 1137 Неутрално

  До коментар [#18] от "zkm24533265":
  "Да почнем от там - най успешното управление на България с най големите прираст на доходи, пенсии и държавен бюджет, най големите инфраструктурни прокети и построени не.а като магистрали и метро ..."

  ' Ми да беше продължил, а:
  - най-корумпираното правителство в Европа;
  - най-ниските доходи в ЕС;
  - най- ниските пенсии в ЕС;
  - най-висока смъртност в света;
  - най- бързо намаляващото население в света;
  - най-последното място в Европа по свобода на медиите;
  - най-тъпото законодателство в света;
  - най-обвързаната с управленската мафия прокуратура;
  - най-неработещото здравеопазване;
  - най- неефективното образование . . . . .

  не зная стига ли ти толкова за днес, Умнико, или да продължавам?!

 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 60. 60 Профил на Сенсей НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ
  Рейтинг: 16 Неутрално

  До коментар [#40] от "nij50393132":Абе от половин година Борисов и ГЕРБ направо ги отписват от живите, така беше и преди всички предишни избори, но реалността е друга, уви. Не са за подценяване, камо ли за отписване, дали вече са полезни за държавата е съвсем друга тема.
  —цитат от коментар 53 на boevbisser


  Не знам кой толкова подценява ГЕРБ, в смисъл, че със сигурност ще са първа или втора сила на изборите. Но някакси не виждам реалистична възможност Борисов да е прмиер. Ако това се случи някакси, по-добре да закриваме държавата. А без да е премиер, Борисов няма какво да е: няма роля за него. Той не може да е сив кардинал тип Доган, защото той е изпълнител, не мислител. Преди искаше да се оттегли като президент: това би било действително идеалната позиция за незнаещ и неможещ човек като него, но си загуби възможностите: Радев ще го помете и едва ли Бойко ще се изложи на това унижение. Та без Борисов премиер, колло ще съществува ГЕРБ?

 61. 61 Профил на zkm24533265
  zkm24533265
  Рейтинг: 104 Неутрално

  До коментар [#56] от "Сенсей НАНАЙ":

  Дясното обаче не е рекламиране на гай паради също така. Нямам нищо против кой какво прави в къщи и никога не съм обидил някой на сексуална ориентация, но не искам някой да разращава децата и да компенсира за това, че не може да се размножава биологически като се опитва да се размножава социално. Същото се отнася за циганите, като бачкат и се трудят евала и съм наемал много такива, но тия дето крадат ток и вода, сори или да плащат както останалите българи или глоби импандела. Като се противопоставят на полицията, бой както е навсякъде по света и не питат зелен ли си или умнокрасив

 62. 62 Профил на ivangabrovo
  ivangabrovo
  Рейтинг: 577 Неутрално

  До коментар [#8] от "Анти Шишковци":

  Поздравления.
  Вашият материал заслужава да стои в Дневник като честитка за рожденния ден на ГЕРБ, вместо бягащия по тъча опит за преглед на резултатите от осъществяването на проекта.
  Дневник, една сериозна медиая би посветила на събитието обстоен анализ на зараждането на групировката, включително и разговори с интересни лица като Бориславова, Божилов, Прокопиев за изясняване как са привлечени германските фондации, какви обещания са давани, кой ги е давал. Както и паралелните контакти с американците и с криминалния свят; пътя на парите от контрабадните канали до фондациите. Отделна тема по повод годишнината е изграждането на структурите по места - изтъкването на ролята на Цветанов се изтърка. Много по-интересна е връзката с Отворено общество /много му здраве на г-н Дончев от батко му Калин Илиев/, с бившите агентурни и щатни кадри на ДС управляващи малък и среден бизнес; натискът върху назначените бизнесмени да финасират създаванет на местните клонове на проекта и изборите с негово участие.
  Всичко друго е изпускане на парата от яда, че сикажията вече е изтърван и белите за държавата и нацията ще растат в прогресия.

 63. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 64. 64 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 4524 Гневно

  Няма ден, в който някой да не ти развали и остатъците от настроение за нещо приятно.......

 65. 65 Профил на zkm24533265
  zkm24533265
  Рейтинг: 104 Неутрално

  До коментар [#60] от "Сенсей НАНАЙ":

  Тук позна, ГЕРБ ще са юпърва сила и Боко няма да управлява, но ако още малко го ядосат ще стане президент :-)

 66. 66 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 995 Неутрално

  Голяма част от поблемът е, че българските "десни" виждат "дясното" предимно като:-- забрана на гей-паради-- унищожаване на природата-- терор над циганите-- омраза към бежанците-- насилие към жените"Дясното" на Ганьо се крепи на 5 стълба: хомофобия, расизъм, ксенофобия, сексизъм + отскоро присламчилия се климато-денаялизъм.В този контекст е многл лесно да накараш десните ганьовци да вярват, че демократичните сили не са десни, а гербавата пасмина, която откровено вече танцува с нео-нацизма, е дясното.
  —цитат от коментар 56 на Сенсей НАНАЙ

  Това са част от тезите на назначените, приобщени и присламчили се десни партийни лидери, функционери, агитатори, клакьори и т.н. Не случайно хората с истинско дясно мислене се отдръпнаха от подобни партии, лидери, функционери, агитатори, клакьори и т.н.
  Не можете да прикриете стила на партиен функционер от 50-те години на ХХ век, изпратен да основа ТКЗС и ППО по селата. При констатиране на най-малко несъгласие и дори съмнение с партийните постановки започва да крещи "Фашист! Кулак! Враг на народа! Всеки, който не е с нас е против нас!" .

 67. 67 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 995 Неутрално

  За доходи трябва да се работи а не да се драска ... с такива като теб и Ристьо да дойде пак ще сме гладни
  —цитат от коментар 35 на zkm24533265
  Не се притеснявай: тия дето "драскат" против народната ти власт с доходите рядко имат проблем. За ей такива от твоята интелектуална черга е жалкото, че там доходите са ниски.
  [quote#39:"Сенсей НАНАЙ"][/quote]
  Понякога не е зле да се показва и доказва произходът на доходите.

 68. 68 Профил на Сенсей НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ
  Рейтинг: 16 Неутрално

  До коментар [#60] от "Сенсей НАНАЙ":Тук позна, ГЕРБ ще са юпърва сила и Боко няма да управлява, но ако още малко го ядосат ще стане президент :-)
  —цитат от коментар 65 на zkm24533265


  Изобщо няма да посмее да се кандидатира за президент докато Радев е кандидат. Последният го води с много точки рейтинг. Боко няма да иска да слезе от сцената след такъв явен резил, но истината е, че той си отряза всички достойни начини да слезе от сцената. Единствено резилът е неговото убежище. Всички освен меркантилната гербаджийска пасмина от опортюнисти-подмазвачи вече го имат за посмешище. Той и визуално все повече е такъв.

 69. 69 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2501 Неутрално

  ще последват съдбата на НДСВ
  —цитат от коментар 59 на Боян Таксиров


  Как пък водещите ви офицери не ви смениха тази тъпа опорка,та постоянно я повтаряте.Не може да има никакво сравнение между НДСВ и ГЕРБ.Царската партия спечели само веднъж парламентарни избори и беше само в две НС.ГЕРБ повече от 10 години печелят всички възможни избори/без един/ ,4 пъти за парламент и оттогава са с най голямата група в НС.Без всяко съмнение ще присъстват и в следващото НС.

 70. 70 Профил на Сенсей НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ
  Рейтинг: 16 Неутрално


  . Не случайно хората с истинско дясно мислене се отдръпнаха от подобни партии, лидери, функционери, агитатори, клакьори и т.н
  —цитат от коментар 66 на zhivko6461


  Някакси не съумя да демонстрираш, че "дясното" ти е по-различно от това, което описах. Виж, разбрах много нови неща за себе си, на които с радост ще се посмея...

 71. 71 Профил на the_flea
  the_flea
  Рейтинг: 1777 Неутрално

  До коментар [#8] от "Анти Шишковци":Дневник, една сериозна медиая би посветила на събитието ............
  —цитат от коментар 62 на ivangabrovo


  Каква сериозна медия?
  Цитат от статията: "Въпреки всички уверения на управляващите как ще помогнат на най-бедния и изостанал регион в ЕС - Северозапада, изследователите смятат, че "Северозападният ареал се предвижда да нарасне в северна и западна посока, като включи части от Западна Дунавска равнина. "
  Чета и не мога да се оправя с посоките.....
  Северозапада ако се разшири - на запад влиза в Сърбия, а на север в Румъния!
  Дневник, оляхте се !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Истината НЕ Е въпрос на гледна точка! Истината е истинна! А е А!
 72. 72 Профил на nij50393132
  nij50393132
  Рейтинг: 1664 Неутрално

  [quote#18:"zkm24533265"][/quote]


  Айде, че изцвъка всички опорки на партията, дай да разгледаме две от тях - доходите се били вдигнали, кои доходи се вдигнаха през управлението на ГЕРБ? В частния сектор ли? Първо да уточним какво са доходи и как се делят. Пропускаме доходите на предприемачите, остават заплатите. В частния / реалния сектор какво се е вдигнало благодарение на Бойко, като дойде на власт през 2009 дойде и кризата, в частния сектор автоматично се редуцираха заплатите, тъкмо започнаха да се оправят нещата и хоп фалита на КТБ, не без участието на Бойко, айде пак с начале, и пак тъкмо се закрепиха нещата и хоп корона вирус в комбинация с еднокнижника начело - тук не само се намалиха заплатите, но и много, ама много останаха без доходи - не гледай таблиците на Сачева, знаеш ли колко хора по ред причини не могат да се регистрират на борсата? Отговора е на Сачева бройката по две минимум. За да провериш какво твърдя можеш да: 1. Отидеш в бюрата по труда и да видиш заплатите за позициите, на които се търсят хора. 2.Отваряш джобс.бг и същата работа. Сега повишила се минималната работна заплата и от там средната, защо ли - ами 2/5 от работещите са на държавна или общинска служба (администрация и държавни и общински дружества). Депутатската заплата се вдига с увеличаване на средната. 30% тази година изкуствено вдигане на заплати КЪДЕ? Лицемерно се замита, че за 11 години от липсата на държава се вдигат цени на основни за съществуването цени на стоки и услуги - енергоносители, храни и т.н. и в момента по статистика прага на бедност е 650 лв/човек, т.е. доход на 4 членно семейство 2600 лв/м. Хайде тук пишещите да се огледат около тях и да видят "забогателите " от управлението му. За магистралите, най-голямата гордост. Да се възхвалява администратор, че е направил път е като да ръкопляскаш на банкомат, че пуска пари. Само, че толупа какво е направил - асфалтирани части от поляната, защото това не отговаря на никакви стандарти. Ако дойде един немски супервайзер, ще наложи забрана за ползването като ОПАСНИ на 99% от гордостите Му!

 73. 73 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 686 Неутрално

  ГЕРБ - убийците на дясното в България.
  —цитат от коментар 4 на КМЕТ В СЯНКА


  Много хилавичко сее оказа това "дясно "! Дано му задобрее сега в съглашателство с "отровните " , СлавитУ , Мая Ма и БСП /В сянка / !

 74. 74 Профил на nij50393132
  nij50393132
  Рейтинг: 1664 Неутрално

  [quote#69:"uvtest"][/quote]

  Лъжеш НДСВ два пъти печели парламентарни - първа политическа сила. Царя си имаше стратегия и не му трябваха структури по места и местните не му бяха интересни. А за евродепутати по обективни е имало само едни преди 2009. Та НДСВ управлява 8 години и по Бойковите представи за управление - в безпринципни коалиции. А да попитам какво стана с обещанието на Бойко от 2009, че никога, ама никога няма да влезе в коалиция. Ако нямал пълно мнозинство щял да седи в опозиция? Още на втората врътка 2013 ламтежа за власт и за кражби го накара да забрави това обещание. А с кабинета Борисов 3, който спокойно може да се нарече "Доган-Пеевски 1" излъга избирателите си, че НИКОГА няма да се коалира с ДПС.

 75. 75 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 995 Неутрално

  Не случайно хората с истинско дясно мислене се отдръпнаха от подобни партии, лидери, функционери, агитатори, клакьори и т.н
  —цитат от коментар 66 на zhivko6461
  Някакси не съумя да демонстрираш, че "дясното" ти е по-различно от това, което описах. Виж, разбрах много нови неща за себе си, на които с радост ще се посмея...
  [quote#70:"Сенсей НАНАЙ"][/quote]
  Няма как да разберете със стила и манталитета на партийния функционер от 50-те години на ХХ век. Без да разбирате приписвате мнения и идеологии, отправяте квалификации, обиди.
  Аз не се обиждам. Както много пъти съм писал форум е. Има различни участници. Не са малко и подобните на Вас по високо самочувствие, стил, манталитет и поведение. Наистина сте смешен и забавен. Не само за Вас.

 76. 76 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2968 Неутрално

  "ГЕРБ разби, стъпка и изяде каквото остана от дясното, и сключи споразумение с визитната му картичка - СДС. "
  *
  Авторката май забрави за заслугите на Симеон и НДСВ за унищожаване на дясното. Бившият цар дойде на бял кон, наобещава неизпълними неща, докара няколко юпита, изкара един мандат, взе си имотите и остави съратниците му да се оправят сами. А, да. И вкара ДПС във властта за да "разпределят порциите". Юпитата му се нагушиха и някои от тях останаха в България, като си оправиха живота за поколения напред.
  Борисов просто се възползва от ситуацията и създаде ГЕРБ от останките на НДСВ. Някои го възприеха като наместник на бившето величие, нали все пак той го издигна по препоръка на Бригадир Аспарухов.
  А т.нар. "автентично" дясно през годините беше раздирано от скандали с досиета, отлюспвания, разцепвания, поредицата от слаби лидери, които така и не успяха да надскочат няколкото процента. Пък и човек се чуди що за дясно е това, щом са готови на всякакви коалиции с всякакви формирования.

 77. 77 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 1817 Неутрално

  ГЕРБ е АДСИЦ за управление, по-точно източване на държавата с акционери - Доган, СИК, ВИС, ТИМ, Лев Инс, Брендо, а във всичките изборени основният акционер е КГБ-ДС

  За коалиция Анти-Пеевски: ДБ+Слави+Мая+БСП
 78. 78 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 995 Неутрално

  ...
  [quote#63:"Сенсей НАНАЙ"][/quote]
  Уважаеми активен уяастнико със стил и манталитет на комунистиèски партиен фукционер от 50-те години на ХХ век, кой ли написа в свой коментар "Само дето, първо, ГЕРБ издигнаха феодално-клиентелистката система, дето ВСИЧКО минава през тях, на още по-голям пиедестал...". Може би бързо забравяте или стремежът към манипулации е прекалено силен. Палячото си позволява да Ви го припомни. ПОпитах Ви дали според Вас наистина преди ГЕРБ не са били създадени и утвърдени подобни практики. Не е задължително, не е и възможно човек да знае всичко. Но не е зле, особено когато изказва претенциозни мнения, да се консултира да потърси информация. Има достатъчно подходящи хора и източници.

 79. 79 Профил на nij50393132
  nij50393132
  Рейтинг: 1664 Неутрално

  ...[quote#63:"Сенсей НАНАЙ"]
  —цитат от коментар 78 на zhivko6461
  Уважаеми активен уяастнико със стил и манталитет на комунистиèски партиен фукционер от 50-те години на ХХ век, кой ли написа в свой коментар "Само дето, първо, ГЕРБ издигнаха феодално-клиентелистката система, дето ВСИЧКО минава през тях, на още по-голям пиедестал...". Може би бързо забравяте или стремежът към манипулации е прекалено силен. Палячото си позволява да Ви го припомни. ПОпитах Ви дали според Вас наистина преди ГЕРБ не са били създадени и утвърдени подобни практики. Не е задължително, не е и възможно човек да знае всичко. Но не е зле, особено когато изказва претенциозни мнения, да се консултира да потърси информация. Има достатъчно подходящи хора и източници.[/quote]

  Беше, Доган и ДПС го бяха наложили в контролираните от тях райони. Доган си го призна публично -"Аз разпределям порциите, ясно ли ви е?". Бойко го направи в цялата страна. :)

 80. 80 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 995 Неутрално

  "ГЕРБ разби, стъпка и изяде каквото остана от дясното, и сключи споразумение с визитната му картичка - СДС. "*Авторката май забрави за заслугите на Симеон и НДСВ за унищожаване на дясното. Бившият цар дойде на бял кон, наобещава неизпълними неща, докара няколко юпита, изкара един мандат, взе си имотите и остави съратниците му да се оправят сами. А, да. И вкара ДПС във властта за да "разпределят порциите". Юпитата му се нагушиха и някои от тях останаха в България, като си оправиха живота за поколения напред. Борисов просто се възползва от ситуацията и създаде ГЕРБ от останките на НДСВ. Някои го възприеха като наместник на бившето величие, нали все пак той го издигна по препоръка на Бригадир Аспарухов. А т.нар. "автентично" дясно през годините беше раздирано от скандали с досиета, отлюспвания, разцепвания, поредицата от слаби лидери, които така и не успяха да надскочат няколкото процента. Пък и човек се чуди що за дясно е това, щом са готови на всякакви коалиции с всякакви формирования.
  —цитат от коментар 76 на pamela

  Позволявам си една забележка. ДПС не е вкарано във властта от другаря Цар. ДПС е във властта от разработването и началото на осъществяването на проекта за преход. Участват под различни форми, упражняват властта по различни начини. ДПС и лично Ахмед Доган изиграват важна роля в "поканата, посрещането и утвърждаването" на другаря Цар като лидер на новосформирана партия, която печели убедително изборите.

 81. 81 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 1058 Неутрално

  клиентелизма при герп беше издигнат в официална политика на всички нива...и ако не се съобразяваш няма папкане...и от там назначаването на 'калинки' които нямат задача да вършат това за което взимат заплата а да прокарват клиентелисти интереси и да мачкат и разгонват неудобните и тия които надигат глава...това е по зле и от бившия комунистически апарат...там поне чат-пат имаше и някой който си разбираше от работата...а тука няма ЕДИН да знае какво прави и без да пита по нагоре как да реагира...и завземането на всички ключови позиции от абсолютни некадърници сега,в момент на криза показва колко е нефелен целия управленски 'апарат'...

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 82. 82 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 3212 Неутрално

  Де я сега Цецка да даде тон за песен: Цъф-нал-Гееерб. . . Цъф-нал-Гееерб. . .

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 83. 83 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 995 Неутрално

  ...
  [quote#79:"nij50393132"][/quote]
  Само Доган, само ДПС го бяха и само в контролираните от тях райони? Може би под "контролираните от тях райони" нямате предвид само районите, в които голяма част от населението е от турски произход. Нима пренебрегвате ролята, действията и успехите в начинанието на други партии и личности? Процесите започват с началото на прехода.

 84. 84 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2501 Неутрално

  [quote#69:"uvtest"]
  —цитат от коментар 74 на nij50393132
  Лъжеш НДСВ два пъти печели парламентарни - първа политическа сила. Царя си имаше стратегия и не му трябваха структури по места и местните не му бяха интересни. А за евродепутати по обективни е имало само едни преди 2009. Та НДСВ управлява 8 години и по Бойковите представи за управление - в безпринципни коалиции. А да попитам какво стана с обещанието на Бойко от 2009, че никога, ама никога няма да влезе в коалиция. Ако нямал пълно мнозинство щял да седи в опозиция? Още на втората врътка 2013 ламтежа за власт и за кражби го накара да забрави това обещание. А с кабинета Борисов 3, който спокойно може да се нарече "Доган-Пеевски 1" излъга избирателите си, че НИКОГА няма да се коалира с ДПС.[/quote]

  Абе всички протестъри ли сте толкова боси политически,или ти си изключение?НДСВ печели само веднъж парламентарни избори и следва правителство на Симеон.На следващите , царистите са втори ,първи са БСП и правителството е на Станишев по формулата 3-5-8.Боко винаги е казвал,че няма да прави ПРЕДИЗБОРНА КОАЛИЦИЯ.Ако не схващаш разликата,помоли някой да ти я обясни.Кабинета Борисов -3 можеш да си го наричаш както искаш,но факт е,че ДПС са опозиция.

 85. 85 Профил на Умнокрасив
  Умнокрасив
  Рейтинг: 780 Неутрално

  До коментар [#18] от "zkm24533265":

  Първо място по смъртност в СВЕТА! Да се знае кой е номер 1!
  #оставка #боклуци

  No Pain No Gain
 86. 86 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 1058 Весело

  До коментар [#84] от "uvtest":

  дпс -опозиция...тъп ли си или се преструваш???

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 87. 87 Профил на cavenn
  cavenn
  Рейтинг: 343 Весело

  ГЕРБерунгите са най-долнопробната армия от орки управлявала територията. Обаче, те направиха нещо, което никой друг не успя. Свалиха маската на бай ганьо, дръпнаха мустака и се оказа, че българите не са бай ганьовци, а и те са си чисти орки. Тоест, властта гербова е продължение на народа. Нещата се хармонизираха и заживяхме спокойно и кротко в Мордор. Има там едни досадни хобити, които протестират 150дни, имаме си Леголас, който се опита да пробие окото на Саурон с гумена лодка и тн. Приказка безкрай. 4РД ГРОБ.

 88. 88 Профил на zkm24533265
  zkm24533265
  Рейтинг: 104 Неутрално

  До коментар [#72] от "nij50393132":

  Егати логиката, за всичко лошо виновни са ГЕРБ а за хубавото други - може би Ристьо и Радан ? Просто виж статиситките за средна заплата и ГДП на глава на населението и ги обърни $ или € и после ми говори. Колко бяха по времето на БСП или гнойната коалиция ? А да бедни сме, първо защото тръгваме от много ниско ниво и второ, Българина обича да крадне и вместо да работи гледа далаверка или да философска на чашка. С тоя манталитет, който и да дойде все ще е тая или още по-зле (за което примери бол).

 89. 89 Профил на zkm24533265
  zkm24533265
  Рейтинг: 104 Неутрално

  ГЕРБерунгите са най-долнопробната армия от орки управлявала територията. Обаче, те направиха нещо, което никой друг не успя. Свалиха маската на бай ганьо, дръпнаха мустака и се оказа, че българите не са бай ганьовци, а и те са си чисти орки. Тоест, властта гербова е продължение на народа. Нещата се хармонизираха и заживяхме спокойно и кротко в Мордор. Има там едни досадни хобити, които протестират 150дни, имаме си Леголас, който се опита да пробие окото на Саурон с гумена лодка и тн. Приказка безкрай. 4РД ГРОБ.
  —цитат от коментар 87 на cavenn


  150 дни 200 човека, кво беше малко от от сърце, добре че естствения подбор ще ги почисти и тях.

 90. 90 Профил на zkm24533265
  zkm24533265
  Рейтинг: 104 Неутрално

  ГЕРБ е АДСИЦ за управление, по-точно източване на държавата с акционери - Доган, СИК, ВИС, ТИМ, Лев Инс, Брендо, а във всичките изборени основният акционер е КГБ-ДС
  —цитат от коментар 77 на cinik  А СИК и Маджо са с Ристьо, даже в ефир му пращат инструкции :-)

 91. 91
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 92. 92 Профил на zkm24533265
  zkm24533265
  Рейтинг: 104 Неутрално

  [quote#68:"Сенсей НАНАЙ"][/quote]


  Чичлемето отива при бай Ставри а Боко и дори да се яви (за което няма кинти или спонсори) ще бъде отвят като ф16 грипен комисонна.

 93. 93 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 813 Весело

  Ха-ха, няма почивка и в неделя за смешния, безпомощен, безнадежден, безсилен и безполезен лилав плач! Но нищо, плачете сега, че след изборите така ще плачете, че ще се обезводните!

 94. 94 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 4887 Весело


  А СИК и Маджо са с Ристьо, даже в ефир му пращат инструкции :-)
  —цитат от коментар 90 на zkm24533265


  Хич не им е приятно, но е факт!

  Когато пратеникът на Маджо поздрави Бойкикев като бъдещ премиер, а той мига на парцали и се чуди къде да се дене! Но все си направи селфи за Маджо!

 95. 95 Профил на zkm24533265
  zkm24533265
  Рейтинг: 104 Неутрално

  До коментар [#18] от "zkm24533265":"Да почнем от там - най успешното управление на България с най големите прираст на доходи, пенсии и държавен бюджет, най големите инфраструктурни прокети и построени не.а като магистрали и метро ..."' Ми да беше продължил, а:- най-корумпираното правителство в Европа;- най-ниските доходи в ЕС;- най- ниските пенсии в ЕС;- най-висока смъртност в света;- най- бързо намаляващото население в света;- най-последното място в Европа по свобода на медиите;- най-тъпото законодателство в света;- най-обвързаната с управленската мафия прокуратура;- най-неработещото здравеопазване;- най- неефективното образование . . . . .не зная стига ли ти толкова за днес, Умнико, или да продължавам?!
  —цитат от коментар 58 на Косьо Генчев


  А къде е статистиката за това или чепирш данни от Дезинформиран.нет :-)

 96. 96 Профил на zkm24533265
  zkm24533265
  Рейтинг: 104 Неутрално

  [quote#73:"doroteus"][/quote]

  А ролята на Костов в убиване на дясното да си спомняш, който направи СДС паритя, после се обиди и се присламчи към едно смислено движение което после стана ДСБ, който после с кеф прецака Надето и СДС да не могат да се явят на избори. Примера му беше добре последван от Радан и Ристьо който направиха всичко възможно да не влязат на предишните парламентарни избор. И за тови ли ГЕРБ и Боко са виновни, че в десните гащички е топло и миризливо ?

 97. 97 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 4887 Весело

  ГЕРБ разби, стъпка и изяде каквото остана от дясното, и сключи споразумение с визитната му картичка - СДС. Предпочитан коалиционен партньор от ГЕРБ не са десните партии, а националистическите формации.
  _________________________________________________________

  И това ми било анализ?

  Как да се коалира ГЕРБ с десни партии, като те дори не успяват да влезнат в Парламента??????? Да не казвам, че тези "десни" партии са политически подводници на БСП, знаем какво предпочита Радан, знаем от какъв род произлиза Ристьо!

  Единствена дясна партия в България са ГЕРБ! Факт! Точка!

 98. 98 Профил на zkm24533265
  zkm24533265
  Рейтинг: 104 Неутрално

  [quote#94:"Dariya Koleva"][/quote]

  Ми той човека ни един лев не изкарал в живота си и винаги е бил на чужда издръжка и както сам каза много откровено: избори идат а те се печелят с пари, сега е времето който иска да прокара политика после, да дава пари сега. Маджо явно е спонсор и като каже на Ристьо скачай, той не пита “защо ?” а пита “колко високо”.

 99. 99 Профил на Бланш
  Бланш
  Рейтинг: 5470 Неутрално

  Сега Баце ви, като го оженим за Едно 20-годишно, България просто ще Цъфне ;-))

 100. 100
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK