Сред злато и дългове. Какво всъщност знаем за Доналд Тръмп

Инсталацията на Маурицио Кателан "Америка", предложена от музея Гугенхайм на Белия дом вместо картина на Ван Гог.

© Reuters

Инсталацията на Маурицио Кателан "Америка", предложена от музея Гугенхайм на Белия дом вместо картина на Ван Гог."Дневник" публикува всеки понеделник следизборна поредица за САЩ от оперната певица Александрина Пендачанска. Тя, освен с успехите си на сцената, е известна със силната си гражданска позиция и интерес към случващото се в България и по света. След множеството ѝ пътувания в САЩ, където живее през 2002 г., се заражда и по-сериозният ѝ интерес към американската политика.


Като цитира авторитетни и достоверни източници, г-жа Пендачанска дава контрапункт на надигащата се пропаганда от лагера на действащия президент. Отношенията на Доналд Тръмп с Русия са една от най-големите интриги по време на неговото управление и в първата част проследи руската връзка на Доналд Тръмп още преди падането на Желязната завеса. Втората част беше за част от щаба на президента, свързан с Москва. Третата част разказа за разследването на британския разузнавач Кристофър Стийл на връзките между Русия и американския президент.


"Дори да застана в средата на Пето Авеню и да застрелям някого, няма да изгубя гласове", казва Доналд Тръмп през януари 2016 г. и може би се оказва прав.
На президентските избори тази година 74 милиона души гласуваха за него.


Но какво знаем за човека, зад когото стои тази огромна подкрепа?


Той е четвъртото от петте деца на Фред и Мери-Ан Тръмп и израства в нюйоркския квартал Куинс. Баща му Фред е определен като "високо функциониращ социопат" от внучката си Мери Тръмп - клиничен психолог и автор на книгата "Твърде много и никога достатъчно". Самият Фред е дете на имигранти от германския Калщад, което осиротява, когато е едва на 12 години, след като баща му умира от грип по време на пандемията през 1918 г.


Родителите и техните родители


Историята на трите поколения Тръмп, би могла да се разкаже и като история за американската мечта. Тя започва от "дивия" американски северозапад, където предприемчивият дядо на Доналд се възползва от "златната треска" и натрупва първоначалния си капитал, като отваря страноприемници и вертепи в селищата на златотърсачите.


Този капитал е достатъчен, за да го отведе в Куинс в Ню Йорк. Там той инвестира в недвижими имоти. Умира на 49 години, оставяйки на семейството си 31 000 долара - днешната равностойност на около 580 000 долара. С този капитал вдовицата му, заедно с все още ненавършилия пълнолетие Фред, създават компанията за недвижими имоти E. Trump and Son, в която тя участва активно до смъртта си през 1966 г.
Фред е на 22, когато през 1927 г. участва в парад на Ку Клус Клан и е арестуван заедно с шестима други.


В годините на Голямата депресия Фред успява не да изгуби, а да натрупа капитал. През 1936 г. той се жени за шотландката Мери Ан Маклиъд, с която имат 5 деца - Мериън, Фред младши, Елизабет, Доналд и Робърт.
По време на Втората световна война Фред Тръмп прикрива немския си произход и почти до края живота си през 1999 г. твърди, че родителите му са шведи. След войната бизнесът му се развива със строежа на малки жилища за ветерани и малоимотни в Бруклин.


Доналд и другите деца


Семейство Тръмп живее във фамилната си къща в Куинс. Големият брат на Доналд, Фред младши, се оказва разочарование за своя винаги недоволен баща и се пропива. Мери Тръмп, дъщеря на Фред младши, описва от първо лице в книгата си едно нефункционално семейство, в което бащата смята всяка проява на чувства за слабост, а хладната и резервирана майка с облекчение изпраща 13-годишния Доналд във Военната академия на Ню Йорк, за да се дисциплинира. Бъдещият президент следва икономика в университета Фордам и завършва като бакалавър Пенсилванския университет. Неговите оценки и цялото му академично минало са пазени в дълбока тайна, след като през 2015 г. чрез адвоката си Майкъл Коен той заплашва да съди учебните заведения, ако разгласят резултатите от дипломите му.


По време на Виетнамската война, Доналд Тръмп е признат за годен за военна служба, но успява да се освободи с диагноза "шипове".


Доналд Тръмп поема бизнеса от баща си в началото на 70-те години. В това време компанията е разследвана от ФБР и съдена за расизъм и дискриминация при отдаването на жилища в техните сгради. Делото завършва със споразумение.


Жените и златото


Първата сделка на Доналд Тръмп в Манхатън се осъществява през 1978 г.


Година по-рано Доналд се жени за чехкинята Ивана Зелничкова, с която има три деца - Доналд младши, Иванка и Ерик. През 1992 г. се развеждат заради аферата на Доналд с актрисата Марла Мейпълс, за която се жени през 1993 г. Двамата имат дъщеря - Тифани.


По-късно той се развежда и с Марла, и през 2005 г. се оженва за манекенката от Словения Мелания Кнаус. Тя ражда 5-ото му дете, Барон. Доналд Тръмп е единственият американски президент, който има 5 деца от 3 различни жени.


До избирането му за президент семейство Тръмп живеят в построената през 1983 г. Trump Tower, обградени от любимото му злато.


Интересна е историята, която се разиграва години по-късно, когато Тръмп вече е в Белия дом. На запитване до музея Гугенхайм в Ню Йорк за наемане на картина на Ван Гог за частните покои на новоизбрания президент Тръмп и първата дама Мелания, музеят отказва и вместо картина на Ван Гог предлагат на Белия дом инсталацията на Маурицио Кателан "Америка", която представлява истинска, функционираща тоалетна чиния, изработена от 24-каратово злато.


Макар и да е далеч от европейското разбиране за аристокрация и "стари пари", Ню Йорк има своите "първи фамилии", към които Тръмп цял живот се стреми, но никога не успява да се причисли. Мраморът и златото, с които се обгражда, само допълват образа на парвеню.


Дълговете и делата


След като натрупва над 4 милиарда долара дългове към 72 различни банки, в началото на 90-те години Тръмп изпада в сериозни финансови затруднения. Между 1991 и 2009 той шест пъти декларира банкрут. В опит да върне част от кредитите си разпродава всичките си казина и хотели в Атлантик сити, а Сити банк му отнема Хотел Плаза в Ню Йорк. Критиците му твърдят, че той е единственият бизнесмен, успял да фалира казино. Оттогава всички банки, с изключение на една - Дойче банк, отказват да го финансират.


Дойче банк е част от друг сюжет - това е докладът на специалния прокурор Мълър. Тук ще споменем само, че през 2017 г. Дойче банк беше глобена с 425 милиона долара от щатския департамент за финанси в Ню Йорк и със 163 милиона паунда от британските финансови служби за пране на пари - над 10 милиарда долара мръсни пари от Русия.


Друг интересен факт, е, че на 19-ти ноември 2019 г. в дома си в Малибу, малко преди да даде показания пред Конгреса, е намерен обесен 55-годишният Томас Бауерс - бившият шеф на американската дивизия на Дойче Банк, който лично е разписал част от 2-та милиарда долара кредити, които в продължение на 30 години Тръмп получава от банката. Полицията съобщава за самоубийство.


Нека отбележим и два интересни цитата от синовете на Тръмп.


През 2008, далеч преди президентските амбиции на баща им да се реализират, Дон младши казва по време на конференция: "Руснаците диспропорционално участват в много от нашите активи - в Дубай, в проекта ни в Сохо и навсякъде в Ню Йорк. Виждаме много пари да се изливат от Русия".


През 2014 г. журналистът Джеймс Достън пита как семейството на Тръмп успява да финансира голф клубовете си. Ерик отговаря така: "Ние не разчитаме на американски банки. Ние имаме цялото финансиране, от което се нуждаем, от Русия".


Над 4000 дела, свързани с Тръмп и различни негови дружества, са стигали до съда в последните 40 години. Някои от тях са за измами, други са за връзки с организираната престъпност, сексуални посегателства, злоупотреба с финансови средства - списъкът е дълъг. Много от делата продължават и до днес, което обяснява намерението на Тръмп да помилва пълнолетните си деца, а дори и себе си, преди края на мандата му през януари 2021. Дали има право да помилва и себе си е въпрос, който най-вероятно ще бъде решен от Върховния съд.


Данъчните декларации и националната сигурност


За разлика от всички останали кандидат-президенти и президенти, Тръмп никога не е показвал своите данъчни декларации. Въпреки призовките и многобройните дела, които продължават и досега, финансовите му документи остават скрити. През септември тази година Ню Йорк Таймс пръв разкри част от тях. Оказа се, че в годината, в която е избран за президент, както и през първата година на управлението си, Тръмп е платил всичко на всичко по 750 (седемстотин и петдесет) долара годишен данък, а в 11 от предишните 15 години, е платил нула. Нищо.


От декларациите му става ясно, че в този период той е загубил над един милиард долара и е натрупал дългове за още толкова. Над 400 млн. долара заеми от този един милиард дългове, са с падеж в следващите 2 години. Въпрос на националната сигурност е фактът, че не е ясно кои са финансовите институции, на които той ги дължи.


Може би не е случайно, че веднага след изборите на 3 ноември 2020 г. Тръмп започна масирана кампания за набиране на средства под претекст, че са в полза на делата, които води в опит да промени резултата от изборите. До момента са събрани около 210 милиона долара от доверчиви избиратели, но както става ясно от дарителските документи тези средства могат да бъдат използвани за всякакви цели и по негова преценка.


Що се отнася до политическата кариера на Доналд Тръмп, тя започва с първата му заявка да се кандидатира за президент след посещението му в Москва през 1987 г. Следват две провалени кандидатури - през 2000 г. И 2012 г. Тогава в Америка още никой не го приема сериозно. Но някой, някъде, през всички тези години, търпеливо и щедро е инвестирал и когато през 2016 г. Тръмп бива избран за президент, наистина е имал повод да почерпи. Въпросът е какво ще стане сега, когато Тръмп загуби.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (183)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2009 Неутрално

  Въобще не ме интересува какъв е Тръмп! Явно не е добре човека. Ама има неща, които свърши добре-политиката му спрямо Китай и срещу климатичните измамници! Само това стига да се запомни като добър президент!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 3. 3 Профил на Шакир Зулов
  Шакир Зулов
  Рейтинг: 301 Любопитно

  Тръмп опита да намали ускорението на глобализиращият се свят ,и да реиндустриализира Америка.Имаше частичен успех.😎

  Много съм прост
 4. 4 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3146 Весело

  99 % от написаното е отдавна известно и не представя Тръмп в добра светлина, няма какво да се лъжем. Въпреки това беше избран за президент, а сега, когато се очаква да слезе от поста, все пак 74 млн. американци отново го подкрепиха. Поне според мен, да си гледаме нашите проблеми, Тръмп да си се оправя, ако мога да съдя и от текста, и от всичко, което съм чел по темата, гладен няма да остане.

 5. 5 Профил на L Glassman
  L Glassman
  Рейтинг: 155 Неутрално

  Един от любимите ми моменти в цялата история с жълтото момче, е че разследването на Мюлер се самоизплати с конфискуваното от Пол Манафорт - всичко закупено с руски пари! Платиха за избирането му, но платиха и за уволнението му! Наздраве! Да им е сладко шампанското на ония сладури дето пееха "We are the champions" през 2016-та!

 6. 6 Профил на vankata1
  vankata1
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  Много противоречива личност. На мен лично ми е противен.

 7. 7 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 741 Неутрално

  пръмпи е боко ама много по умен

 8. 8 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 611 Весело

  Въобще не ме интересува какъв е Тръмп! Явно не е добре човека. Ама има неща, които свърши добре-политиката му спрямо Китай и срещу климатичните измамници! Само това стига да се запомни като добър президент!
  —цитат от коментар 1 на lz2


  А, що? Има време да активира Insurrection Act и да спаси конституционната република. Така и място на Маунт Ръшмор може да му отделят. Ще бъде най-великият след Линкълн... Спирам, че ще предизвикам инфакти сред полезните идиоти! :)))

 9. 9 Профил на yxy36658763
  yxy36658763
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Само това стига да се запомни като добър президент!
  —цитат от коментар 1 на lz2


  Аз ще го запомня като американския президент разкрил нечестностите на изборите в САЩ.
  То и за Беларус имаше обвинения във фалшификации, ама го казваше някаква световно неизвестна рускиня, а за САЩ това го казва човек с достъп до внушителна информация.

  До коментар [#1] от "lz2":

 10. 10 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 2132 Неутрално

  Повече няма да може да се докопа до поста ....

 11. 11 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2856 Неутрално

  Дръмб продължава до последно да дои наивните си последователи за пари, с които уж да “преобърне” изборните резултати (на кукуво лято), а всъщност - за лично обогатяване.

  Докато има глупаци като гласувалите за него, ще има и мошеници като Дръмб.

  Тъжна истина, стара като света.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 12. 12 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 611 Весело

  Някога имаше виц. В него се разказваше как американец обяснявал на руснак за свободата на словото:
  - Аз мога да застана пред Белия дом и да крещя, че американският президент е идиот - заявил американецът.
  - Че какво толкова!? И аз мога да крещя на Червения площад, че американският президент е идиот - отвърнал руснакът.
  Как се измениха времената... Сега руснакът може да заяви в Туитър, че изборите в Русия са фалшифицирани. И американецът също.

 13. 13 Профил на tamada
  tamada
  Рейтинг: 985 Неутрално

  До коментар [#9] от "yxy36648763":

  ... американския президент разкрил нечестностите на изборите в САЩ... това го казва човек с достъп до внушителна информация.
  —цитат от коментар 9 на yxy36648763


  И понеже има достъп, значи непременно казва истината ли? Че какво общо има между двете?
  Ами то по тази логика и Обама винаги казва истината, защото е имал достъп два пъти по-дълго отколкото Тръмп. :)

 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 15. 15 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2856 Неутрално

  “Дойче банк беше глобена с 425 милиона долара от щатския департамент за финанси в Ню Йорк и със 163 милиона паунда от британските финансови служби за пране на пари - над 10 милиарда долара мръсни пари от Русия.”

  От десетилетия насам никоя сериозна банка в западния свят не желае да докосне с дилаф (маша за камина) този измамник, затова дълговете му са към Дойче Банк (т.е. към руската мафия.

  А в касите на Кремъл има дебели папки за финансовите схеми и останалите зависимости, в които е впримчен.

  Това обяснява защо с подгънати от страх колене на срещата в Хелзинки взе страната на злорадо ухиления Путин срещу собствените си разузнавателни служби.

  Такова нещо не е било.

  И слава Богу, скоро няма да бъде повече.

  След 45 дни имат думата кредиторите.

  И щатските прокуратури. ☠️

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 16. 16 Профил на L Glassman
  L Glassman
  Рейтинг: 155 Неутрално

  До коментар [#8] от "puknatastotinka":

  "А, що? Има време да активира Insurrection Act и да спаси конституционната република."

  И аз много искам да го направи. Както го обичат военните ше го изнасят с краката напред от белия дом. Ако го предават на живо, приходите ще са достатъчни да покрият външния дълг. Цял свят ще е пред екраните! :)

 17. 17 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2856 Неутрално

  До коментар [#5] от "L Glassman":

  “Един от любимите ми моменти в цялата история с жълтото момче, е че разследването на Мюлер се самоизплати с конфискуваното от Пол Манафорт - всичко закупено с руски пари! ”

  Да, това беше rich, но на мен повече ми хареса как плати 3 милиона долара в Уисконсин, за да увеличи преднината на Байдън с няколкостотин гласа.

  😁😁😁😁😎

  So much whining... 😎

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 18. 18 Профил на FourOhFive
  FourOhFive
  Рейтинг: 1234 Любопитно

  Тръмп опита да намали ускорението на глобализиращият се свят ,и да реиндустриализира Америка.Имаше частичен успех.😎
  —цитат от коментар 3 на Шакир Зулов


  Кога се е деиндустриализирала Америка, че трябва да се реиндустриализира?

  Граждани, не хранете трола. Минус, удивителна и да плува!
 19. 19 Профил на yxy36658763
  yxy36658763
  Рейтинг: 233 Неутрално

  До коментар [#9] от "yxy36648763":
  —цитат от коментар 13 на tamada


  Аз не сравнявам двама американски президенти, защото и двамата имат достъп до внушителна информация.
  Сравнявам американския президент и никому неизвестната рускиня от Беларус. Ако има балами да вярват във фалшификациите на изборите в Беларус, то е странно, че същите балами не вярват на американския президент.

  До коментар [#13] от "tamada":

 20. 20 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 687 Весело

  Харесва ми как се изразява момата. Както в онзи виц за хамалите - и майка ти не е права...
  Та значи на Тръмп и баща му не бил прав. И как елегантно казано - "високо функциониращ социопат". И синовете му не били прави. За жените да не говорим.

  Ще ми се да видя анализ за Тръмп и на друг успял и известен в чужбина българин - д-р Христо Стоичков.

 21. 21 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 2349 Неутрално

  За Тръмп мога да пиша само, че е пародийно копие на Финиъс Барнъм!

 22. 22 Профил на waterfall
  waterfall
  Рейтинг: 887 Неутрално

  Ако религия и политика е опасна смес, то изкуство и политика е голям блудкаш!

 23. 23 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1352 Неутрално

  Пише добре. Да напише книга.
  На мен. дори като противник на Тръмп, ми омръзна да чета за него.
  Той вече е в миналото.
  Крайно време е да чуеме какво ТОЧНО ще прави новия президент, каква е неговата история и какво прави детето му в Украйна.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 24. 24 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 4992 Неутрално

  Въобще не ме интересува какъв е Тръмп! Явно не е добре човека. Ама има неща, които свърши добре-политиката му спрямо Китай и срещу климатичните измамници! Само това стига да се запомни като добър президент!
  —цитат от коментар 1 на lz2


  И короната я обяви за фейк, да видим Байдън за колко време ще върне САЩ на изходната позиция! Тръмп би шута на СЗО, излезе от Парижко недоразумение, това създаде милиони работни места, сега Байдйн ще ги демонтира за нула време.

 25. 25 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3089 Неутрално

  Имам чуството, че много неща наведнъж и скоро ще излезнат на бял свят. Тръмп е такъв безскрупулен мошенник, но всичко се връща на този свят. Никой не знае какво в момента седи неразпечатано от съда от разследването на специалният прокутрор.

  Благодаря за анализа, това го знаем, но е хубаво да бъде систематизирано!

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 26. 26 Профил на Sabbath
  Sabbath
  Рейтинг: 1007 Любопитно

  Дори само приносът му в мирния процес в Близкия Изток ,го поставя като най-великият американски президент за всички времена :премести ам.легация в изр.столица гр.Йерусалим,изхвърли терористичната организация ООП от ам.столица гр.Вашингтон като закри представителството и там,спря ам. финансиране на УНРВА,САЩ признаха изр.суверенитет над освободените през 67 година Голански възвишения,Израел сключи мир с ОАЕ,Бахрейн и Судан,израелски туристи посещават ОАЕ и напоследък организират там сватби(нещо до неотдавна звучащо като научна фантастика),израелски самолети летят свободно над Саудитска Арабия,анулира ядрената сделка на предшественика му обамба с престъпния режим в Иран и т.н.В допълнение на горното,никъде по света САЩ през целия му първи мандат не участвуваха във въоръжен конфликт,а се изтеглихла от много такива,за което му се полага не една,а няколко нобелови награди за мир,но мир истински,а не измислен като този на някои носители на наградата като рабин.перес,клинтон.обамба и тем подобни....

 27. 27 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2856 Неутрално

  До коментар [#25] от "Realist":

  "Благодаря за анализа, това го знаем, но е хубаво да бъде систематизирано!"

  Съгласен.

  Александрина Пендачанска не казва нищо ново на онези, които следим от самото начало недоразумението с избирането на Дръмб - възможно най-неподходящия човек - за лидер на Свободния свят.

  Но тя е събрала на едно място и изложила в логическа последователност доказани факти, пред които пишман "десните" от Айтоското чаено парти упорито си заравят главите в пясъка.

  За това и дължим уважение и благодарност, а не подигравки. Разбира се, като гледам откъде идват подигравките, те са по-скоро комплименти...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 28. 28 Профил на Dark
  Dark
  Рейтинг: 1725 Неутрално

  Знаем, че е смешник, клоун, който ще фалира скоро. И няма да му остане и долар. И жена му ше се разведе с него

 29. 29 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3583 Неутрално

  След като Тръмп е безспорно загубил защо упражнения с рода му до девето коляно продължават да носят грантове? В кой МИР авторката ще е водач на листа

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 30. 30 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1161 Неутрално

  Върхът на пирамидата е само един камък стъпил върху милиони други. Тръмп - това са американците, Макрон - французите, Борис Джонсън - англичаните, Борисов - българите. Харесвани, нехаресвани, милиони са поставили последният камък на върха. Така че, когато се обсъждат върховете не е лошо да се погледне по-критично и към низините. Често гледката не е много приятна.

 31. 31 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 2349 Неутрално

  До коментар [#29] от "дерибеев":


  Тръмп е безспорно загубил
  —цитат от коментар 29 на дерибеев


  Ама Тръмп, загубил ли е? Безспорно?
  Ама той май оспорва!
  Че и тръмпанарчетата му пригласят!

  Настроение: 80%-Весело/20%-Подигравателно

 32. 32 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5889 Любопитно

  Дано скоро да прочетем и нещо ново за това странно явление в американската политика. Че до сега, едни и същи истории...

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 33. 33 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 2349 Неутрално

  До коментар [#30] от "Мърмор":

  И четиримата са продукт на: "White-man Temporary Lapse of Reason".
  Ще ги преживеем по някакъв начин, и ще ни останат като нещо, за което не искаме да си спомняме!

 34. 34 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3089 Неутрално

  До коментар [#27] от "Norman Granz":

  "За това и дължим уважение и благодарност, а не подигравки. Разбира се, като гледам откъде идват подигравките, те са по-скоро комплименти..."

  Мисля че трябва да покажем, че в този форум има честни, разумни, морални и почтени хора хора, и че сме повече. Защото виждате досиетата направени вече на форумните милиционери. Визирам това, жалка работа:

  До коментар [#14] от "bellend":

  "Плешивата певица, Йонеско."

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 35. 35 Профил на chepokalipsis
  chepokalipsis
  Рейтинг: 1214 Неутрално

  Всички помнят Клинтън само със свирката, която му направиха, а Тръмп ще се помни още дълго време.

 36. 36 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3583 Неутрално

  До коментар [#31] от "Tzar Vova Josei-ki":

  Твърдиш, че именно заради "Ама той май оспорва!" продължават да валят грантчета?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 37. 37 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2856 Неутрално

  До коментар [#34] от "Realist":

  "Защото виждате досиетата направени вече на форумните милиционери."

  Последният тръмпист на света ще остане да се надява на реванш в някое забутано врачанско село. ;)

  Там още си държат портрети на Сталин в пивниците (виждал съм с очите си); нищо не им пречи до Сталин да си турят и Дръмб.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 38. 38 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3089 Неутрално

  Аз, когато гласувам за един политик, гласувам за политики. Няма нужда да се съгласяваме с всичко, няма значение лицето възрастта, пола и т.н. В крайна сметка, имат значение, политиките. Това е десният подход, това е консерватизма!

  Този път и през 2016-та гласувах за първи път, за МОРАЛА и ЧЕСТТА, защото с този мафиот, престъпник и кукла на Русия, Турция, Саудитска Арабия, Азербайджан и т.н, дон Балон, точно това бе поставено на карта!

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 39. 39 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2449 Неутрално

  Темата Русия и Тръмп бе набивана 4 години. Изхарчени бяха 146 милдолара за експертизи и разследвания. Как Путин спечели АМЕРИКАНСКИТЕ избори прз 2016 с 4 хакера , е ....ЦРУ тайна:)
  Понеже банковия отбор неможе да произвежда нищо освен цветна печатна хартия и "лафмоабети". След безметежното "демократиèско управление" институциите на САЩ са в "тотална развалина". Навсякъде двойни или тройни квоти . За черни ,за латини , за педали , за демократи, за....Най - сладките пари са - правилно при многобройните американски органи за сигурност. Тези поръчки трябва да имат политиèски контекст . Ако трябва да се даде 1 милиард заем на Украйна , нали трябва да има малко битки . Така се появява "герой Байдън" . Но за всичко това е писано ...
  Защо харесват ТРЪМП ?
  Ами ...вчера на митинга в Джордижия бяха 70 000 ( това бе някакъв терен) . Пряко речта на Тръмп бе гледана от 1 мил души. Последователите в Туитър са 100 мил
  Тръмп е емблема за :
  - хората който релно работят
  - хората с нормална полова идентичност
  - хора които не искат да събарят паметници на своите деди
  - хора които са против наркотици
  - хора които умеят да свържат 2+2 за Ковид 19
  В чисто етнически контекст това са белите избиратели, които имат европейска цивилизациона рамка.

 40. 40 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3089 Неутрално

  Благодаря на мъдростта на създателите на Конституцията и разделението на властите. Ако това беше някоя друга държава, след избирането на този хахо щяхме да заприличаме на Турция при Ероган или Русия при Путин.

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 41. 41 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3089 Весело

  До коментар [#37] от "Norman Granz":

  "Последният тръмпист на света ще остане да се надява на реванш в някое забутано врачанско село. ;)"

  Последният тръпист ще е и последният путинист, последният русофил и последният лижещ пАртречето на някое жалко дуче. И милиционер, произвеждащ фекалии и кал за други хора!

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 43. 43 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 840 Неутрално

  Положителна статия за Тръмп? Усещате се вече, Дневник :)

  Отсега мога да ви кажа - петък 11 Декември е Денят.
  Сега в събота също направих нещо Голямо, но Най-Важното ще бъде в петък.

  The best way to predict the future is to invent it.
 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 45. 45 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2368 Весело

  А това как ще коментирате:

  "Обичам да съм клоун" - Луи дьо Фюнес

 46. 46 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3089 Неутрално

  До коментар [#42] от "voxy":

  Ти наистина си рядко глупав! Тези избори бяха като всички американски избори. нямаше съществени нарушения. И Тръмп загуби, бе наказан от избирателя!

  Свиквайте, в САЩ за действия, бездействия и постъпки се носи отговорност, пред НЕГОВО ВЕЛИЧЕСТВО ИЗБИРАТЕЛЯ!

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 47. 47 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2856 Неутрално

  До коментар [#40] от "Realist":

  "Благодаря на мъдростта на създателите на Конституцията и разделението на властите. "

  Особено показателно е, че в Джорджия - един традиционно червен щат - цялата щатска управа от губернатора и щатския секретар надолу категорично отказа да се подчини на призивите на Дръмб да "обърне" (т.е. ФАЛШИФИЦИРА) резултата от вота.

  При това става дума за хора, които са убедени републиканци, всички до един са гласували за Дръмб и не им е приятно да признаят, че е загубил изборите.

  Но те са поставени там, за да спазват законите и Конституцията, а не да изпълняват капризите на един sore loser.

  Пораженията, които този индивид нанесе върху социалната тъкан на Амарика, няма да бъдат преодолени за един президентски мандат или за едно поколение. Но отстраняването му със законни и честни избори е добра прва крачка във вярната посока.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 48. 48 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4240 Любопитно

  "По време на Виетнамската война, Доналд Тръмп е признат за годен за военна служба, но успява да се освободи с диагноза "шипове".

  Това е един от многото срамни моменти от биографията на Тръмпи Мошеника. Той винаги е бил страхливец и чрез баща си, който е милионер се спасява от ужасите на Виетнамската война.

  Това което е по-нагло е, че след това обиждаше ветерани от войната, като Джон МакКейн. Апропо, Джон също е имал богато и влиятелно семейство, но за разлика от страхливеца Тръмпи не се е скатал по време на войната.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 49. 49 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 4574 Любопитно

  Какво се иска от четящите , да съжеляват,да се чудят,да желаят нещо или просто да си намират безполезно занимание , поднесено като новина......

 50. 50 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3089 Неутрално

  До коментар [#47] от "Norman Granz":

  Така е, и в Мичиган , Уисконсин, Аризона, Невада. Това беше плот, ТОЧНО ПЛОТ, да се обърне ВОЛЯТА НА ИЗБИРАТЕЛЯ.

  И най- хубавото е, че хората са МОРАЛНИ и НИКОЙ НЕ СЕ ОГЪНА!

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 51. 51 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3089 Неутрално

  До коментар [#50] от "Realist":

  И Пенсилвания!

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 52. 52 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2856 Неутрално

  До коментар [#50] от "Realist":

  "Така е, и в Мичиган , Уисконсин, Аризона, Невада. Това беше плот, ТОЧНО ПЛОТ, да се обърне ВОЛЯТА НА ИЗБИРАТЕЛЯ.

  И най- хубавото е, че хората са МОРАЛНИ и НИКОЙ НЕ СЕ ОГЪНА!"

  Особено показателни са общите резултати от изборите - не само за президент, но и за Камара и Сенат.

  Запазвайки в общи линии баналнса на силите в Конгреса от предишните избори, американците показаха, че са стъпили на рационални и консервативни позиции, но ... просто не искат Дръмб.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 53. 53 Профил на voxy
  voxy
  Рейтинг: 679 Неутрално

  До коментар [#46] от "Realist":

  още първото ти изречение те издава колко си зле с логиката :D, такова неконтролирано мейл гласуване не е имало, иначе продължавай да ръсиш опорките на CNN, аз не очаквам нещо друго от шайката ви :), ти разбра ли какви са били тези куфари, които извадиха под масата в Джорджия? и защо продължиха да броят след като изгониха всички наблюдатели?

  -voxy
 54. 54 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4240 Любопитно

  "Друг интересен факт, е, че на 19-ти ноември 2019 г. в дома си в Малибу, малко преди да даде показания пред Конгреса, е намерен обесен 55-годишният Томас Бауерс - бившият шеф на американската дивизия на Дойче Банк, който лично е разписал част от 2-та милиарда долара кредити, които в продължение на 30 години Тръмп получава от банката. Полицията съобщава за самоубийство."

  Разбира се, че Томас се е обесил. Джефри и той така се обеси в затвора... и съвсем случайно този ден камерата в килията му не работеше.

  Явно неудобните на Тръмпанара хора имат склонност към самоубийство.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 55. 55 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3089 Неутрално

  До коментар [#52] от "Norman Granz":

  Да, много точно, Америка показа че е дясно- центристка. С тези избори, Америка показа, че е дясно центристка.

  Републиканците увеличиха присъствието си, но американците не избраха Тръмп!

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 56. 56 Профил на voxy
  voxy
  Рейтинг: 679 Неутрално

  До коментар [#47] от "Norman Granz":

  Явно си фен на беларуската изборна система щом броенето без наблюдатели на извадени под масата куфари го смяташ за законно... всички лъснахте колко сте демократи.

  -voxy
 57. 57 Профил на oak17621787
  oak17621787
  Рейтинг: 1079 Неутрално

  Винаги съм имал силно десни позиции, а не може да се отрече на Тръмп че направи и някои полезни неща. Въпреки това, фактите сочат, че тоя човек е мошеник и по всяка вероятност руско прокси като Радев. Само като погледнеш защитниците му във форума, повечето отявлени руски тролове и всичко ти става ясно.

 58. 58 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3089 Неутрално

  До коментар [#53] от "voxy":

  Много съм добре с логиката. Никъде нямаше съществени наруушения. Свидетел съм на избори от много години. И мога да ви го гарантирам.

  Иначе, вие сменяйте памперсите на оранжевото бебе и си го дундуркайте, жалки сте!

  Тъпо е когато човек игнорира истината за слугинаж на някаква ужастно куха идея и цар без дрехи!

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 60. 60 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4240 Любопитно

  И както пише в статията, Тръмпи е ню йоркчанин, той с години се е опитвал да се впише сред хайлайфа на този велик град, но безуспешно. Точно обратното, в Ню Йорк един от най-мразените хора е точно Тръмпи. Разбира се на последните избори той загуби катастрофално в родния си град.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 61. 61 Профил на oak17621787
  oak17621787
  Рейтинг: 1079 Неутрално

  "Друг интересен факт, е, че на 19-ти ноември 2019 г. в дома си в Малибу, малко преди да даде показания пред Конгреса, е намерен обесен 55-годишният Томас Бауерс - бившият шеф на американската дивизия на Дойче Банк, който лично е разписал част от 2-та милиарда долара кредити, които в продължение на 30 години Тръмп получава от банката. Полицията съобщава за самоубийство."Разбира се, че Томас се е обесил. Джефри и той така се обеси в затвора... и съвсем случайно този ден камерата в килията му не работеше. Явно неудобните на Тръмпанара хора имат склонност към самоубийство.
  —цитат от коментар 54 на Иво


  Веднага си личи руския подход. 🤣🤣🤣

 62. 62 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4240 Весело

  До коментар [#1] от "lz2":

  Ако беше добър президент американците нямаше да го уволнят (fired) така категорично на изборите за президент миналия месец!

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 63. 63 Профил на voxy
  voxy
  Рейтинг: 679 Неутрално

  До коментар [#58] от "Realist":

  в смисъл ти си бил навсякъде ли? че можеш ти да ми го гарантираш хахахаха до всеки преброител, те затва изгониха GOP наблюдателите, защото са разчитали на теб, сега разбрах.

  -voxy
 64. 64 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2856 Неутрално

  До коментар [#60] от "Иво":

  "Тръмпи е ню йоркчанин, той с години се е опитвал да се впише сред хайлайфа на този велик град, но безуспешно. Точно обратното, в Ню Йорк един от най-мразените хора е точно Тръмпи."

  За да си хайлайф, не е достатъчно да имаш златна клозетна чиния.

  По-скоро е противопоказно.

  Дръмб е парвеню, чиято склонност към кича и пълната му липса на култура, стил и стандарт на поведение го обричат да бъде вечният аутсайдер именно в средите, към които се стреми.

  В известен свмисъл той е трагикомична фигура, защото разчита на гласовете на такива, каквито никога не би допуснал в голф клубовете и пентхауса си (да не му цапат или задигнат някоя златна дрънкулка), а винаги се е опитвал да се пришие към ония, които пък си стискат с два пръста носа в негово присъствие.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 65. 65 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3089 Неутрално

  До коментар [#63] от "voxy":

  Ами, познавам, Америка не е толкова различна. И щатите не са толкова различни един от друг. Пенсилвания никога не е спирала наблюдателите на Тръмп да наблюдават. В Мичиган не са гласували умрели. В Невада гласуването по пощата е нещо отдавна отработено и масово.

  Никой не ви е излъгал, хората гласуваха и си казаха думата, резулатата е това което е!

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 66. 66 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4240 Любопитно

  Положителна статия за Тръмп? Усещате се вече, Дневник :)Отсега мога да ви кажа - петък 11 Декември е Денят.Сега в събота също направих нещо Голямо, но Най-Важното ще бъде в петък.
  —цитат от коментар 43 на EU defender


  Хаха.... ти да видиш! :-D Велики US дифендъре, какво толкова велико си направил през последната събота!? И какво толкова велико събитие ще се случи на 11 декември?

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 67. 67 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 3103 Неутрално

  Полицията съобщава за самоубийство."Разбира се, че Томас се е обесил. Джефри и той така се обеси в затвора... и съвсем случайно този ден камерата в килията му не работеше. Явно неудобните на Тръмпанара хора имат склонност към самоубийство.
  —цитат от коментар 54 на Иво


  Джефри само че беше много близък до клана Клинтън. Знаеш ли колко народ покрай тях се "самоуби". Даже работещи за кампанията и.

 68. 68 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4240 Любопитно

  До коментар [#64] от "Norman Granz":

  Така е Нормане.

  +++

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 69. 69 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4240 Весело

  До коментар [#67] от "realguru":

  Бил е доста по-близък с твоя идол Тръмпи. :-)

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 70. 70 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3089 Неутрално

  Между другото, Калифорния броя до преди 3 дни, резултата бе сертифициран в петък, миналата седмица. Броят още Ню Йорк и Ню Джързи.

  В САЩ броенето е направено така, че да се изброи всеки гласувал, по простата причина че маржините са ужасно тънки. Конгресменка от Айова спечели с 6 гласа на тези избори. В Невада през 2016-та върховен съдия спечели с 2 гласа разлика.

  В САЩ те питат за всичко и заради това броенето е изключително точно.

  Няма съществени нарушения, резулатата е това което е!

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 71. 71 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 3103 Неутрално

  Благодаря на мъдростта на създателите на Конституцията и разделението на властите. Ако това беше някоя друга държава, след избирането на този хахо щяхме да заприличаме на Турция при Ероган или Русия при Путин.
  —цитат от коментар 40 на Realist


  Вие (САЩ) вече вървите по стъпките на Латинска Америка :)

  Революции през ден - то не беше БЛМ, Антифа, права на черните, на малцинствата и пр. Всъщност грабежи и палежи де.

  Само дето револуциите не стават за папо. Иска се работа, за да има папо.

 72. 72 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2856 Неутрално

  До коментар [#68] от "Иво":

  "Така е Нормане.

  +++"

  Мерси, но подобни прости истини няма как да ги обясниш на един тръмпон.

  Тръмб е "a poor man's idea of a rich man" - дай на който и да било циганин от Филиповци или Шекер Махала 100 милиона долара за къща и най-вероятно ще си обзаведе нещо такова:

  https://imagesvc.meredithcorp.io/v3/mm/image?url=https://static.onecms.io/wp-content/uploads/sites/28/2016/11/trump-tower-penthouse-sofa-PENTHOUSE1116.jpg

  Това е положението...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 73. 73 Профил на voxy
  voxy
  Рейтинг: 679 Неутрално

  До коментар [#65] от "Realist":

  Ти сериозно ли се смяташ за някакъв авторитет хахаха, особено след 3-те години конспиративни теории, които развивахте за Русия/Тръмп.

  -voxy
 74. 74
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 75. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 76. 76 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3089 Весело

  Ти сериозно ли се смяташ за някакъв авторитет хахаха, особено след 3-те години конспиративни теории, които развивахте за Русия/Тръмп.
  —цитат от коментар 73 на voxy


  Ами, аз, Гуньо споделям лични впечатления, иначе резулата вече е 45 на 1 загубени дела на бащицата ти. Рекорда за миналата седмица бе в Петък- по няколко дела във всеки от щатите- Уисконсин, Мичиган, Пенсилвания, Джорджия, Аризона и Невада за 2, повтарям ДВА часа. Загубени!

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 77. 77 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2856 Неутрално

  До коментар [#74] от "Птеродактиль Северномонгольский":

  "Да те открехна малко какво се случва в реалния свят. В реалния свят Главния прокурор на САЩ (аха, същия републиканец дето оранжевия дебил назначи), заяви ясно и открито, че няма НИКАКВИ данни за масови фалшификации на изборите..."

  Ами явно и той е бил дълбоко законспириран АнтиФа, ЛГБТ и БЛМ либерал-болшевик, грантаджия и умнокрасивец, според автентично десните консерватори от Ябланица и Угърчин...

  Или по-скоро се е уплашил, че ако извърши онова, което Дръмб иска от него, не му мърда доживотна килия в някой супермакс?

  Никой тръмпон досега не си е задал въпроса как така в интервюта по медиите адвокатите на Дръмб плещят едно, а в съдебна зала мънкат съвсем друго?

  Може би защото в съдебна зала са under oath и ако повторят онова, което са казали в интервюто, отиват на топло за 5 години?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 78. 78 Профил на voxy
  voxy
  Рейтинг: 679 Неутрално

  До коментар [#75] от "Сенсей НАНАЙ":

  нищо де, вие сега нали ще поемете щафетата с душещия косите на малки момиченца Байдън. А Байдън син ще може да разшири бизнес интересите си.

  -voxy
 79. 79 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2449 Неутрално

  Внася се закон ,че мътвите нямат право да ГЛАСУВАТ :)) Законът ще задължи всички щати да обявят броя на мъртвите избиратели ,и да прочистят списъците. Само в Мичиган тения брой е над 75 000 . Има една община/ каунти ... в която броя на избирателите надвишава жителите 7 пъти ..:) Нормални демократически мушенгии ..

 80. 80 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3089 Неутрално

  До коментар [#76] от "Realist":

  В петък, Тръмп загуби 2 дела в столицата на невада, Карсън Сити.

  Няма какво да се лъжем, това бе ОПИТ ДА СЕ ОБЪРНЕ ВОЛЯТА НА ИЗБИРАТЕЛЯ ЧРЕЗ СЪДА и чрез републиканските законодателни администрации.

  Тръмп се опита да се обади на губернатора на Аризона в момента в който подписваше сертификацията на изборите. Същото, Тръмп се опита да направи и в останалите щати, покани републиканци от Мичиган, опита същото и в Уисконсин, и в Пенсилвания, и в Невада.

  Не знам колко жалък трябва да си да поддържаш някой който се опитва да затрие волята на хората!

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 81. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 83. 83 Профил на tamada
  tamada
  Рейтинг: 985 Неутрално

  До коментар [#19] от "yxy36648763":

  Ако има балами да вярват във фалшификациите на изборите в Беларус, то е странно, че същите балами не вярват на американския президент.
  —цитат от коментар 19 на yxy36648763


  Това, че в Беларус имаше фалшификации е без никакво съмнение, доказано по много и различни начини. Включително с преки свидетели.
  https://www.dw.com/ru/фальсификации-на-выборах-в-беларуси-своими-глазами/a-19545608

  А това, че Тръмп лъже е видимо дори за най-големите лаици. Откъде-накъде трябва да си световно известен и с достъп до разузнавателна информация за да оцениш провеждането на едни избори? И кой въобще ти е казал, че само президентите имат широк достъп до информация за изборите?

 84. 84 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1924 Неутрално

  До коментар [#39] от "dejmos":
  До коментар [#26] от "Sabbath":

  И на двамата:

  +++++++++++++++++++++++++++


  Защото...

  Великите умове обсъждат идеи.
  Обикновените обсъждат събития.
  Слабоумните обсъждат хора...

  Най-умните хора обсъждат идеи.
  Средно интелегентните хора обсъждат събития.
  Нищите обсъждат хората.


  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 85. 85 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2856 Неутрално

  До коментар [#80] от "Realist":

  "Тръмп се опита да се обади на губернатора на Аризона в момента в който подписваше сертификацията на изборите. "

  Нека внесем едно пикантно уточнение: Губернаторът на Аризона Дъг Дюси е републиканец и един от най-ревностните Дръмбови лоялисти. Дори си е инсталирал на телефона рингтон с Hail to the Chief, та като му звъннат от Белия дом, да оставня всичко и да поема разговора.

  В момента, когато подписваше книжата със сертификацията, телефонът въэв вътришния джоб на сакото му засвири Hail to the Chief. Той го извади, погледна го и ... го включи на гласова поща...

  Ха-хаааа, so much about loyalty to "the Chief"...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 86. 86
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 87. 87 Профил на tamada
  tamada
  Рейтинг: 985 Неутрално

  До коментар [#19] от "yxy36648763":

  Избирателната комисия на Витебск призна, че е фалшифицирала изборите.
  https://www.gazeta.ru/politics/2020/08/13_a_13193491.shtml

 88. 88 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2856 Неутрално

  До коментар [#86] от "Птеродактиль Северномонгольский":

  "... новоодеснял бузлуджански болшевик..."

  Много точно описание.

  Въпросният е един от прононсираните комунисти-съветчици във форума и изобщо никога не се е крил.

  А сега подкрепя Дръмб, защото... ;)

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 89. 89 Профил на valtoro
  valtoro
  Рейтинг: 957 Неутрално

  Като мениджър да като политик пълна нула, без никаква политическа култура !!!

 90. 90 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3623 Весело

  ...Последният тръмпист на света ще остане да се надява на реванш в някое забутано врачанско село. ;)Там още си държат портрети на Сталин в пивниците (виждал съм с очите си); нищо не им пречи до Сталин да си турят и Дръмб.
  —цитат от коментар 37 на Norman Granz


  Акоги запитат поради що ги славят тези двамата сигурно никой няма да успее да даде аргументирано обяснение.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 91. 91 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3089 Неутрално

  До коментар [#85] от "Norman Granz":

  Vox populi vox Dei
  Глас народен — глас божи

  Губернатора на Аризона е първо американец и след това почитател на Тръмп. Тръмп иска да е обратното, как беше, "Направи ми услуга", затрий вота на хората!

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 92. 92 Профил на Птеродактиль Северномонгольский
  Птеродактиль Северномонгольский
  Рейтинг: 1105 Весело

  А сега подкрепя Дръмб, защото... ;)
  —цитат от коментар 88 на Norman Granz

  Колега, то е пределно ясно защо тия от язовир Копринка са такива запалени тръмпанари. Няма друг президент в американската история, който да е правил толкова за съсипването на Америка! По този показател, оранжевия дебил трябва да бъде награден с всички възможни сАвеЦки, опа, россиянски ордени и медали. И вероятно северните монголци може и да го направят някой ден. 😂🤣

 93. 93 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2856 Неутрално

  До коментар [#91] от "Realist":

  "Vox populi vox Dei
  Глас народен — глас божи"

  Амин!

  Чао от мен, че ми изостава работата, за която ми плащат...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 94. 94 Профил на voxy
  voxy
  Рейтинг: 679 Неутрално

  До коментар [#86] от "Птеродактиль Северномонгольский":

  хахаха, на всички избори гласуват умрели, включително и законно защото са пуснали бюлетината преди да умрат, също заради грешка с препокриване на имената с децата им, защото няма уникално ID, а се гледат допотопни регистри с имена/адрес. Ама така като те чета с каква страст отричаш напълно подобна възможност и ми става ясно за какъв закърмен болшевик социалист и промит от пропагандните медии мозък говорим.

  -voxy
 95. 95 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3461 Весело

  " След като натрупва над 4 милиарда долара дългове към 72 различни банки, в началото на 90-те години Тръмп изпада в сериозни финансови затруднения. Между 1991 и 2009 той шест пъти декларира банкрут. В опит да върне част от кредитите си разпродава всичките си казина и хотели в Атлантик сити, а Сити банк му отнема Хотел Плаза в Ню Йорк. Критиците му твърдят, че той е единственият бизнесмен, успял да фалира казино. Оттогава всички банки, с изключение на една - Дойче банк, отказват да го финансират."

  Не знам колко още други бизнесмени са могли да фалират казина, но американците с действащ президент с такава биография трябва да са доволни, че все още не са обявили официален фалит !!! Последното вероятно се дължи на факта, че в САЩ все още има достатъчно работещи институции и мислещи хора, които са дали всичко от себе си това да не се случи, но продължава да има и 74 милиона души, които да са готови да подкрепят човек, който може спокойно да излезе с пушка в ръка на пето авеню и да гърми по минувачите......

 96. 96 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2003 Неутрално

  Дръмб продължава до последно да дои наивните си последователи за пари, с които уж да “преобърне” изборните резултати (на кукуво лято), а всъщност - за лично обогатяване. Докато има глупаци като гласувалите за него, ще има и мошеници като Дръмб.Тъжна истина, стара като света.
  —цитат от коментар 11 на Norman Granz  Приложих този твой коментар в рамките на България и видях колко силно пасва - само трябва да се смени името на Оранго с онова на Бокоранго .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 97. 97 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2449 Неутрално

  До коментар [#86] от "Птеродактиль Северномонгольский":

  Малко по сложно е :) Като всеки новоодеснял , получавам рубли , а там КГБ, ГРУ.. и та та Секретния план е да развалим САЩ, за целта трябва да се разделим американското общество ...... и та та та. Идеята е да избухне гражданска война в САЩ , после да завладеем света .. и та та. Иначе Тръмп го държим с компромати , например златното цукало е подарък от секретно руско поделение.., снимки как спи с жени ( колко ужасно е това ) .... Ако все пак може да расъждаваш , ще видш че "свръхмонополния" капитализъм прави опит да СТАНЕ държавен капитализъм. Една тайфа от хора ще се провъзгласят за ЕДИНСТВЕНИ, и регулациите ще следват логиката на китайски планиран капитализъм (социализъм) .

 98. 98 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3461 Неутрално

  До коментар [#96] от "niksan1":

  " Приложих този твой коментар в рамките на България и видях колко силно пасва - само трябва да се смени името на Оранго с онова на Бокоранго ."

  То затова у нас вълненията около Тръмп са толкова силни - ОПГ-то беше заложило изцяло на него, без резервен вариант при победа на всеки друг, извън Тръмп.....Сега са като Орбан - открито си каза, че е против " империализма" на демократите, ама колко време вече се опитва да потули гей скандала с най - известния си евродепутат, хванат с наркотици на мъжка оргия, същия този, който винаги е клеймял ЛГБТ общността......

 99. 99 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 1858 Весело

  До коментар [#35] от "chepokalipsis":
  "Всички помнят Клинтън само със свирката, която му направиха"


  Т.е. Клинтън го помним с това което са му направили а Тръмп с това което е направил.
  Но Обама помним с това което не е направил.

  подпис
 100. 100 Профил на voxy
  voxy
  Рейтинг: 679 Неутрално

  Ето и благодарността за изборните манипулации от Сорос
  "George Soros names Smartmatic’s Lord Mark Malloch-Brown as President of Open Society"
  Дори бащицата ви ясно индикира на всеки да се знае кой стои зад всичко хахаха.

  -voxy
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK