ВМРО ще отменя закрилата на децата в риск. В централата си ли ще ги гледа?

Преди Коледа ВМРО се готви да узакони домашното насилие върху децата, така че тези, които са бити и пребивани, да нямат закрила от държавата.

© Надежда Чипева, Капитал

Преди Коледа ВМРО се готви да узакони домашното насилие върху децата, така че тези, които са бити и пребивани, да нямат закрила от държавата.Коментарът е от профила на автора във "Фейсбук".


Преди Коледа ВМРО се готви да узакони домашното насилие върху децата, така че тези, които са бити и пребивани, да нямат закрила от страна на държавата. На 4 декември беше внесен законопроект за изменение на Закона за закрила на детето, който е пълен абсурд и е в разрез не само с българското законодателство, но и с международното право за закрила на децата като Конвенцията на ООН за правата на детето. След като ВМРО изиграха ключова роля да нямаме Стратегия за детето, заедно с пропагандни и религиозни организации сега посягат и на децата, преживяващи насилие, и на тези, които са останали без родители, така че да нямат закрила и опора от държавата и обществото.


Ето какви са "коледните подаръци" на ВМРО:
ПЪРВИЯТ "ПОДАРЪК" променя изцяло целта на Закона за закрила на детето, който осигурява държавата да защитава децата, останали без грижата на родителите си. Въвежда понятия с неясно правно съдържание като "общоприет морал", "антиморален" и други, които ще затруднят прилагането на закона и закрилата на детето, преживяващо насилие.


ВТОРИЯТ "ПОДАРЪК" - с него вероятно си мислят, че ще улеснят участието на родителите, само че тяхното участие е правно гарантирано от цялото останало законодателство като Семейния кодекс, Закона за семейните помощи за деца, Закона за социалните услуги и др. Та тук те са объркали закона, в който искат да правят промени - този закон е за закрила на детето, а не на семейството.


ТРЕТИЯТ "ПОДАРЪК" е безумен, защото понятието "биологични родители" не е правно определено в законодателството и не се използва никъде до момента. Това е така, защото за закона е важна не биологичната, а правно установената връзка - правно установеният произход на детето, който може и да не съвпада с биологичния. Или с две думи - осиновителите също не са биологични, но са родители. Терминът е дискриминационен. За интереса на детето е важно да има хора, които да полагат грижи, дори и те да не са биологични родители - това е принципно положение в българското право и в цялото международно право.


ЧЕТВЪРТИЯТ "ПОДАРЪК" забранява участието на доброволци и организации на гражданското общество в дейности в подкрепа на децата и семействата - това е абсурд при доказана неспособност на държавата да се справи с осигуряването на адекватна грижа и помощ, особено за най-уязвимите хора. Примери много, а и в целия съвременен свят стремежът е гражданите и техните организации да се включват активно в дейности за взаимопомощ.


ПЕТИЯТ "ПОДАРЪК" е най-странен - с него се предлага да се отмени чл. 5 ал 1. Според вносителите, децата в риск нямат нужда от специална закрила. Няколко пресни примера показаха, какво се случва, когато няма превенция и закрила - убитите деца в Сандански, хвърленото от бащата дете от моста в Габрово, децата без родители, които също са постоянно в риск... Какво се предлага по въпроса - каква е алтернативата? Май ще се гледат тези деца от централата на ВМРО - и без това им е голяма и става за дом за деца, а Македонския им институт с държавната помощ ще може да се грижи за деца без родители.


ШЕСТИЯТ "ПОДАРЪК" поставя под въпрос сигналите за насилие над деца. Ако видиш, че някой пребива дете, трябва да подадеш сигнал за риск, придружен с "писмена декларация за истинност". Това е пълен абсурд, защото ако има нередност други трябва да проверят, а не да е отговорност на този, който подава сигнала. Така на обществото се казва, че насилието и изоставянето на деца не е обществена грижа, а децата са собственост на родителите насилници или на тези, които ги оставят по гарите и улиците. Съгласни ли сме с това?


СЕДМИЯТ "ПОДАРЪК" променя правните дефиниции в допълнителната разпоредба - с предложените промени най-добрите интереси на детето се определят с общи изрази и фрази като "обществен морал". Така предложението на ВМРО има за цел да обезсмисли индивидуалната оценка за нуждите на детето и по този начин да направи неговата защита неадекватна и неефективна.


ОСМИЯТ "ПОДАРЪК" е, че се пипат определенията на "дете в риск" - предложението е неясно, не се предлагат конкретни критерии за оценка на риска, което е опасно и не се осигурява защита на детето - така пребиваното дете може да бъде осакатено или да загуби живота си, докато съдът и социалните служби се чудят това дете в риск ли е или не!


Тези "коледни подаръци" на ВМРО за децата на България са изненада за всички. Но най-голяма изненада ще бъде за тези детски очи, които ще чакат помощ, но няма да могат да я получат, заради патриотичните мераци да се наложат псевдо термини за "традиционно българско семейство", "обществен морал" и пр.


Остава за мен загадка, дали това се прави от глупост или злонамереност от страна на патриотите. Все пак не ми се иска да вярвам, че някой може да е злонамерен към децата в риск.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (65)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на L Glassman
  L Glassman
  Рейтинг: 282 Неутрално

  Хм, май ше се окаже, че доносниците от шесто не са чак толкова блестящи държавници, колкото си мислехме!? Пишете ме в редиците на шокираните!

 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 4. 4 Профил на lpi31580057
  lpi31580057
  Рейтинг: 293 Неутрално

  пропуснали са да напишат, че се забраняват и влаковете за Норвегия

 5. 5 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2675 Неутрално

  До коментар [#2] от "nocomnet":

  В Перник едно непълнолетно дете чистокръвно БЪЛГАРЧЕ уби друго съседско дете,разфасовало е трупа му,сложило органите в найлонови пликове и ги прибрало във фризера в къщи! Пита се къде са спали социалните служби...?!

 6. 6 Профил на Kotarak
  Kotarak
  Рейтинг: 680 Неутрално

  Защо се прави? Истината е проста. Търси се скандал, да се шуми около него, после да не се гласува. Не виждате ли, че повечето закони са такива. И повечето действия напоследък. А защо е възможно дори да се инсценира скандал по тази тема, това вече опира до морал, който липсва както у "патриотите", които направиха думата да е мръсна, така и от гербаджиите, които сеят раздори постоянно и това е тяхната политика.

 7. 7 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3538 Неутрално

  Sledvashtijat product na patriotichnoto zakonotvorchestvo: Zakon za prilaganeto na iztezanija

 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 9. 9 Профил на rve27597591
  rve27597591
  Рейтинг: 56 Неутрално

  Осъзнават, че след няколко месеца вече няма да са на власт и се чудят какви ли глупости още да свършат през това време.

  Така написани допълненията, които правят нямат абсолютно никакъв смисъл и само ще направят закона по-неясен и труден за тълкуване.

 10. 10 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2995 Весело

  До коментар [#8] от "pag":

  "Лъжата като оръжие за масово поразяване
  Лъжата се продава по-добре от истината, ако е достатъчно драматична и шокираща."

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 11. 11 Профил на Ebeneezer Goode
  Ebeneezer Goode
  Рейтинг: 796 Неутрално

  До коментар [#2] от "nocomnet":

  Това е най-добрият, смислен и супер ироничен коментар в тия форум от години. Първосигналните еуглени обаче са видели думата мангал и хайдееее - расист.

  А по темата - ВМРО да употребяват думата морал - наглеци! Защо не съм очуден де ...

  Schrödinger's cat walks into a bar. And doesn't
 12. 12 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1503 Весело

  Мрачната дружинка латентни хомосексуалисти от ВМРО (е, предимно латентни и Джамбазки) пак се е изявила и то там, където най не разбира - децата. Няма ли най-сетне да се целунат на някоя тяхна сбирка на изцяло мъжкото им ръководство и да мирясат...
  Неслучайно са толкова загрижени, милите, за идентичността (джендър, национална...) - усещат къде им е проблемът, но не са готови да го признаят пред себе си. И сюблимират за беля на всички останали.

 13. 13 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 855 Неутрално

  ВМРО им е важно да отговорят на популисткия характер на избирателите си. ВМРО имат отчаяна нужда да стоят под светлините на прожектора с цената на всичко.
  Гласувайте с разум март месец

 14. 14 Профил на Vorknkx
  Vorknkx
  Рейтинг: 335 Неутрално
 15. 15 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2426 Неутрално

  Сбъдна се консенсусното очакване, че норвежката карта на ВМРО ще бъде извадена преди изборите. Щом половин Сливен може да си крие децата от норвежците в мазето и в плевнята, то в национален мащаб поне 4% са в джоба.

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 16. 16 Профил на gmranger
  gmranger
  Рейтинг: 476 Неутрално

  Законопроектът "Владо Кузов"...

 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 18. 18 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4504 Гневно

  "ПЕТИЯТ "ПОДАРЪК" е най-странен - с него се предлага да се отмени чл. 5 ал 1. Според вносителите, децата в риск нямат нужда от специална закрила."

  Точно тези деца имат най-голяма нужда от закрила. Псевдо патриотите тотално са изгубили всякакъв разум и ум. Дано парламента не приеме техните абсурдни предложения за промени на законодателството касаещи децата.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 22. 22 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1062 Весело

  [quote#20:"Сенсей НАНАЙ"][/quote]

  Ха така, патенце, бичувай недостойните с острия си език, жигосвай ги с нажеженото желязо на брилянтния си изказ и красноречие!
  You can do it!

  Знанието е сила, информацията - власт
 23. 23 Профил на Apophenia
  Apophenia
  Рейтинг: 2328 Неутрално

  До коментар [#18] от "Иво":

  не им трябва разум, а да вземат 4% на изборите.

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 24. 24 Профил на nocomnet
  nocomnet
  Рейтинг: 353 Неутрално

  До коментар [#17] от "pag":

  Няма никаква завист мой човек. Завистта не е за всеки, тя тормози само дребните душички, които не могат да погледнат над оградата на собствената си дребнавост.

  Но е тъжно, много тъжно, че има хора като политиците ни. В тях няма човещина, няма грижа за другите, дори го няма разбирането, че сме всички заедно в кочината.

 25. 25 Профил на malart
  malart
  Рейтинг: 735 Неутрално

  Реваха против конвенцията, а и досега в повчето областни центрове няма места за настаняване и закрила на жертви от насилие. Смешници. Дано през март да не минат бариерата и да гледат парламента отвън

  malart.blog.bg
 26. 26 Профил на wkk57607068
  wkk57607068
  Рейтинг: 306 Неутрално

  Влаковете за Норвегия пътуват в главите на много хора.

 27. 27 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 943 Неутрално

  Ха-ха, целия този голям рев е, че се иска НПО-тата да бъдат изключени от хранилката. Интереса им на думи са децата, а на практика - папкането. Истанбулската конвенция не мина, стратегията за детето също. Само да си припомним, че по тази Стратегия се предвиждаше НПО-тата да взимат решително участие по отношение на децата в риск, а пък дефиницията за "дете в риск" беше толкова широка, че на практика всеки можеше да стане жертва при донос от недобросъвестен съсед. А, и се предвиждаше родителите да плащат за "услугите" на НПО-тата, които можеха да ги ЗАДЪЛЖАТ насила да ползват, ако не - цап децата.

  Та колкото и да не харесват патриотите, имат рационални предложения, примерно:
  1. Да няма анонимни доноси при които подалия сигнал да не носи никаква отговорност. Обратното е ясно какво значи - отваряне на огромно поле за злоупотреби и изнудване на родителите.
  2. Стесняване и прецизиране на дефиницията за "дете в риск". За да не е възможно да те изнудват примерно само защото си взел телефона на детето, което си играе на него и не пише домашните или пък, че ти и жена ти сте безработни, живеете под наем и нямате доходи да гледате детето (да, точно това предвиждаше Стратегията, която не мина).
  3. Забраняване на НПО-та да участват в решенията за децата и да извършват ПЛАТЕНИ услуги за тях. Нали толкова искат да помагат и са добрички, хайде тогава, с доброволчески труд и БЕЗПЛАТНО.

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29 Профил на aussie
  aussie
  Рейтинг: 498 Неутрално

  Ще минат години за да се отменят всички малоумни кръпки в законите които тези некадърници сътвориха.

 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 31. 31 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4504 Любопитно

  До коментар [#7] от "Patsis":

  Патсис, оправи си клавиатурата. Сега твоите коментари са нечетяеми.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 32. 32 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3538 Неутрално

  До коментар [#31] от "Иво":

  Ivo, ne stave. A transliteracijata na bylgarski s latinica se uchi v uchilishte.

 33. 33 Профил на Georgi Petrov
  Georgi Petrov
  Рейтинг: 39 Неутрално

  Статията е манипулативна и не отразява същността на предложенията. Цели се равнопоставеност на родителите, криминализирането на доносите. Ича ве случаи на семейства заплашвани от социалните да приемат социална услуга. Вижте оригинала и тогава решавайте. https://vmro.bg/закрила-на-детето-зид-ззд/

 34. 34 Профил на Камен
  Камен
  Рейтинг: 848 Неутрално

  Не искам да защитавам ВМРО, не ги харесвам, даже не съм чел и какво точно предлагат като нов закон - не съм юрист, така че и да го чета може да не го проумея.
  Обаче - трябва много да внимаваме да не залитнем в крайностите на някои "прогресивни и либерални" държави, където ако 12-годишното ти момче иска да стане момиче, а ти не му даваш, те обвиняват, че го тормозиш и му отпускат държавна помощ за смяна на пола. Или ако иска да си направи татуировки и ти не му позволяваш. Или ако докато кара колело си е ожулило коляното, те викат в училище и те разпитват дали ти не си го бил. И много, много други примери.
  Както и по-горе писаха, от такива "грижи" за децата се хранят много психолози, социални работници, НПО-та и какви ли не други хора, които естествено натискат за все по-голям контрол в семейните отношения, за да могат да си "наврат и двата предни крака в копанята" какъвто цветист израз имат американците.

 35. 35 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1657 Неутрално

  До [#4] от "lpi31580057":

  Децата, отдавна са хванали влака за Норвегия или други развити страни и се връщат тук само за да протестират срещу качеството на живот в България, гарантирано им от ГЕРБ, ВМРО и подобните им, избрани от техните родители с идеята се борят със същите тези норвежки влакове.

  Това е някаква родителска шизофрения, но това е положението.

 36. 36 Профил на Georgi Petrov
  Georgi Petrov
  Рейтинг: 39 Неутрално

  Майката и бащата да имат задължително участие в процеса, касаещ производство по закрила на детето.
  Това е водещото в текстовете, внесени в деловодството на НС.
  Това е продължение на всички законодателни инициативи, които депутатите от ВМРО имат от началото на мандата, свързани с правата на децата. А и философията на всички промени, предложени в тази област от държавата от една страна, а от друга – представители на неправителствения сектор. За нас фокусът винаги е бил и трябва да остане върху семейството и детето в неговия център. Детето не е отделен субект и това трябва ясно да залегне във всички нормативни актове, които касаят материята. Не случайно именно ние от ВМРО първи реагирахме срещу готвената Стратегия за закрила на детето. Тя сканадализира обществото с подмяната на ценности, които за българското общество са съкровени и не подлежат на дебат.

 37. 37 Профил на Georgi Petrov
  Georgi Petrov
  Рейтинг: 39 Неутрално

  Според сега действащото законодателство, привличането на родителите като страна в процеса по конкретна мярка за закрила на детето не е задължително. Ето защо ние предлагаме изравняване на тежестта на страните в процеса.https://vmro.bg/закрила-на-детето-зид-ззд/

 38. 38 Профил на owen
  owen
  Рейтинг: 565 Неутрално

  никак не оценявам чувството за хумор на автора. това е твърде сериозно и противопставянето на тези побъркани хора трябва да се възприема сериозно

 39. 39 Профил на Александра
  Александра
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Тук, за жалост, както и в много други деяния на "патриотите", се усеща влиянието на евангелистите, които отдавна овладяват партията. Американските пари не миришат, нали? Тези, които ВМРО довчера сами преследваха, сега им дърпат конците. Ще се събудим, но късно, и ще осъзнаем колко много влияние са придобили тихомълком сектите у нас. Потайничко и подмолничко.

 40. 40 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 943 Неутрално

  Тук, за жалост, както и в много други деяния на "патриотите", се усеща влиянието на евангелистите, които отдавна овладяват партията. Американските пари не миришат, нали? Тези, които ВМРО довчера сами преследваха, сега им дърпат конците. Ще се събудим, но късно, и ще осъзнаем колко много влияние са придобили тихомълком сектите у нас. Потайничко и подмолничко.
  —цитат от коментар 39 на Александра


  Да разбираме, че сме я докарали дотам да избираме между сороската либерастия и евангелистите? Че нещо идеите на либерастията не ми харесват, с ИК обявиха една голяма група от обществото по презумпция за насилници (мъжете), а с несъстоялата се Стратегия за детето по презумпция обявиха за насилници всички родители (ха-ха, тук и жените го отнасят). Докато едновременно ни обясняват колко добри родители биха били еднополовите. Евангелистите до такива висши нива на идиот_я май не са достигали.

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 41. 41 Профил на Bob
  Bob
  Рейтинг: 389 Весело

  Бой на теа гадни,неблагодарни деца....Нямат уважение към нищо... неграмотни, зли само с бой ще се оправи...Ако те е яд на жената бой на злото дете, ако те е яд на мъжа бой на злото дете. Само с бой може да се оправят. На всякъде в демократичните държави, бият децата здраво, за това стават хора. Без бой няма да стане. Ние сме станали толкоз добри само заради това, че са ни били много...
  Ако някой няма дете, мое да иде да бие детето на комшията... теа малко келеменца винаги им е малко, много са издръжливи и не се отказват... Само с бой ще станат достойни българи като великите хора които ни оправляват, също като всемогъщата опозиция. Хората които изведоха България от тъмните времена и преведеоха благополучно през пандемията, покосила целия свят..
  С прометите оправляващите ще гарантират, че тези пужеци (наречени наши деца, дето не ни уважават, а ние сме най-великите) ще станат истински мъже, не джендъри

 42. 42 Профил на our12595545
  our12595545
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Богданов остана без пари за празниците, завалията и наду гайдата по медиите, че мазен и сладък е бизнеса с битите и пребивани дечица...

 43. 43 Профил на mihaild
  mihaild
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Майката и бащата да имат задължително участие в процеса, касаещ производство по закрила на детето.Това е водещото в текстовете, внесени в деловодството на НС.Това е продължение на всички законодателни инициативи, които депутатите от ВМРО имат от началото на мандата, свързани с правата на децата. А и философията на всички промени, предложени в тази област от държавата от една страна, а от друга – представители на неправителствения сектор. За нас фокусът винаги е бил и трябва да остане върху семейството и детето в неговия център. Детето не е отделен субект и това трябва ясно да залегне във всички нормативни актове, които касаят материята. Не случайно именно ние от ВМРО първи реагирахме срещу готвената Стратегия за закрила на детето. Тя сканадализира обществото с подмяната на ценности, които за българското общество са съкровени и не подлежат на дебат.
  —цитат от коментар 36 на Georgi Petrov


  Притеснява ме нечистия интерес на ВМРО и Пеевски към децата. Извинявам се, но искрено се притеснявам. Сигурни ли сте, че е от законови подбуди а не от други желания. Защото всичко сочи, че сте такива. Джамбазки ли ще ги гледа тези деца?

 44. 44 Профил на Apophenia
  Apophenia
  Рейтинг: 2328 Неутрално

  До коментар [#34] от "Камен":

  а тези глупости къде ги прочете че и им поверва :)

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 45. 45 Профил на wqc45512416
  wqc45512416
  Рейтинг: 331 Неутрално

  Герб и ВМРО вече имат еднакъв електорат - маргинални групи. Затова и Тиквата ги обикаля по селата, а Дамаджански им пише закони да могат да си пребиват децата спокойно. Всеки глас даден на тях усилва влиянието на тези маргинални групи, оставени без образование и бъдеще нарочно, и по един или друг начин работещите хора ще плащат за тях. Дали през пътищата, които се ремонтират 1 година след пускане, дали с ТЕЛК измамите, които естествено не бяха решени, дали с детските, които така и не стигнаха до работещи семейства.

 46. 46 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1505 Неутрално

  От хора като шкембе войвода и джамбаза, учили-недоучили, нищо свестно не работили, които се крепят благодарение на македонското ВМРО и нашето ДПС, уж като техни противници, а всъщност скачени съдове, друго не съм и очаквал.
  Да се поздравят тези, които гласуват за тях и им правят живота прекрасен.

 47. 47 Профил на Vorknkx
  Vorknkx
  Рейтинг: 335 Неутрално

  Забраняване на НПО-та да участват в решенията за децата и да извършват ПЛАТЕНИ услуги за тях.
  —цитат от коментар 27 на rumen_s


  Защо?

  Това е напълно нормална практика в ЦЯЛ свят. Ние какво - ще ставаме остров ли?

 48. 48 Профил на Vorknkx
  Vorknkx
  Рейтинг: 335 Неутрално

  Забраняване на НПО-та да участват в решенията за децата и да извършват ПЛАТЕНИ услуги за тях.
  —цитат от коментар 27 на rumen_s


  Защо?

  Това е напълно нормална практика в ЦЯЛ свят. Ние какво - ще ставаме остров ли?

 49. 49 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4504 Любопитно

  До коментар [#32] от "Patsis":

  Помоли някой колега да ти я оправи.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 50. 50 Профил на owen
  owen
  Рейтинг: 565 Неутрално

  До коментар [#36] от "Georgi Petrov":

  кой ви дава право да говорите от името на обществото и родителите. освен идиотите гласували за вас по каквито и да е причини, никой друг не представлявате. сбъркани хора, вървете си.

 51. 51 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 1166 Весело

  Обективна журналистика! Браво!
  Чудесен пример е текста под снимката:" Преди Коледа ВМРО се готви да узакони домашното насилие върху децата, така че тези, които са бити и пребивани, да нямат закрила от държавата."

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 52. 52 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 1166 Весело

  До коментар [#50] от "owen":

  Чудесен въпрос, owen!
  А на вас (цитим): кой ви дава право да говорите от името на обществото и родителите. освен идиотите гласували за вас /доста по-малко от тези за ВМРО - това е моя вметка:) / по каквито и да е причини, никой друг не представлявате.

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 53. 53 Профил на Емо
  Емо
  Рейтинг: 568 Неутрално

  До коментар [#34] от "Камен":

  А ти защо мислиш, че "ако 12-годишното ти момче иска да стане момиче" ти ще трябва да му дадеш? Защото е твоя собственост, нали!
  А останалите примери са незначителни и не са обект за намеса, а са си лъжливи новини.

  Аз съм умнокрасив соросоиден либераст и съм благодарен, че не съм станал грознотъп путиновски диктатомачовец.
 54. 54 Профил на Емо
  Емо
  Рейтинг: 568 Неутрално

  До коментар [#36] от "Georgi Petrov":

  Как така "майката и бащата да имат задължително участие в процеса" след като при почти 100% от случайте някой от тях е насилникът? До там на вас от ВМРО май не им стига мозъкът.

  Аз съм умнокрасив соросоиден либераст и съм благодарен, че не съм станал грознотъп путиновски диктатомачовец.
 55. 55 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7406 Неутрално

  То, като гледа човек кой членува във ВМРО и депутатите им, няма какво да се чуди. Те всички са луди и се мислят за много велики, като македонците. Всичките им законопроекти са малоумни и не са съобразени нито с Конституцията, нито с европейското законодателство.

 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 57. 57 Профил на stargate
  stargate
  Рейтинг: 2177 Неутрално

  Щом това НПО реве значи предложените неща са добри за децата и недобри за НПО-тата.

 58. 58 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1616 Неутрално

  От Шкембе войводата, рекламен агент на торбички "Била" – толкова. Абсурдното е, че все още се намират хора в България, гласували за тези... екземпляри... на предните избори, които ги подкрепят и сега. Какъв ли коефициент на интелигентност трябва да има човек, за даде доверието си на такива?

 59. 59 Профил на Rhapsody of Fire
  Rhapsody of Fire
  Рейтинг: 646 Неутрално

  Щом това НПО реве значи предложените неща са добри за децата и недобри за НПО-тата.
  —цитат от коментар 57 на Stargate


  Блестяща липса на мисъл и на разбиране на връзката причина-следствие.
  Със същия успех по твоята "логика" се прави извода-щом е предложено от вмро, значи не става.

  Путинофилите и Тръмпанарите възприемат: Учтивия- за лицемер; Възпитания-за слабак;Толерантния-за гей; Културния-за лигльо; Разумния-за будала; Образования-за соросоид.
 60. 60 Профил на Абсент
  Абсент
  Рейтинг: 338 Неутрално

  Не могат да гледат деца в централата на ВМРО защото там се съхраняват пиратки.

  По-добре здрав и богат отколкото беден и болен
 61. 61 Профил на БС2003
  БС2003
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#27] от "rumen_s":
  Ти не си у ред. Продължавай да хихикаш.

 62. 62 Профил на БС2003
  БС2003
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#57] от "Stargate":

  Логика на човек с умствена недостатъчност.

 63. 63 Профил на БС2003
  БС2003
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#42] от "our12595545":
  Я не се видиотявай.

 64. 64 Профил на БС2003
  БС2003
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#42] от "our12595545":
  Я не се видиотявай.

 65. 65 Профил на stargate
  stargate
  Рейтинг: 2177 Неутрално

  До коментар [#62] от "БС2003":

  До коментар [#57] от "Stargate":Логика на човек с умствена недостатъчност.
  —цитат от коментар 62 на БС2003


  Никак не ме интересува какво мислите! ;-) Това си ваш проблем!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK