Досието ЦУМгейт: Как Инспекторатът на ВСС спаси Цацаров

Главният прокурор Сотир Цацаров не е отговорил на писмото на Инспектората за срещата в ЦУМ и инспекторите са се примирили с това.

© Георги Кожухаров

Главният прокурор Сотир Цацаров не е отговорил на писмото на Инспектората за срещата в ЦУМ и инспекторите са се примирили с това.Инспекторатът на Висшия съдебен съвет (ИВСС) изобщо не е провел пълна и задълбочена проверка по скандала ЦУМгейт през 2017 г. Това стана ясно от оповестените по случая документи, които днес най-накрая бяха изпратени от инспекторите до спечелилия делото по достъп до информация гражданин Николай Неделчев, а той ги предостави на медиите. Три години протоколите от проверката бяха крити от гражданите с аргумента, че не представляват обществен интерес.


Огласяването им се случи след две дела по Закона за достъп до информация, множество статии в медиите и отвореното писмо на Съюза на съдиите, изпратено преди ден до парламента, в което се алармира, че Инспекторатът на ВСС недопустимо не изпълнява влязло в сила съдебно решение за предоставяне на пълна информация по случая.


Документите, с които казусът се изчерпва, са два и "Дневник" разполага с тях. Първият е доклад от 4 юли 2017 г., в който инспекторът Игнат Георгиев и експертите Кирил Генов и Николай Младенов предлагат да се прекрати проверката за срещата между тогавашния главен прокурор Сотир Цацаров и бизнесмена и издател на вестник "Сега" Сашо Дончев в офиса на бизнесмена и активист от БСП Георги Гергов в ЦУМ. Сигналът за нея е подаден от гражданското сдружение БОЕЦ.

От видеозапис на Сашо Дончев и от няколко интервюта, които даде след това, става ясно, че издателят се оплаква от натиск от главния прокурор за редакционната политика на в. "Сега" заради съдържанието на карикатурите на Христо Комарницки. Дончев разбрал, че е подозиран, че дава пари на телевизия BIT и на "Да!България". Освен това му било подсказано, че е подслушван.


Според протокола на ИВСС поканеният Цацаров не се е явил да бъде изслушан и не е предоставил писмено становище по случая. Така постъпил и Гергов. Затова "намеците" на Сашо Дончев за нерегламентирано поведение от страна на главния прокурор останали "изолирани и неподкрепени с доказателства".


Ревизорите се позовават на декларация на пресцентъра на прокуратурата, публикувана на сайта й, в която твърденията на Дончев се отричат най-общо, и посочват, че има разминаване с думите на Дончев и затова не можело да се установи кой е поискал срещата - издателят или главният прокурор. Нямало как и по категоричен начин да се установи дали поведението на прокурор №1 е в разрез с нормите за благоприличие и дали накърняват престижа на съдебната власт.


Друг аргумент на проверяващите е, че според етичния кодекс на магистратите няма забрана те да се срещат с бизнесмени. И тъй като не било установено съдържанието на разговорите, не можело да се каже, че поведението на Цацаров е укоримо.


Видно от документа е, че тримата проверяващи не са положили никакви усилия да изискат отговори от главния прокурор. Те предлагат прекратяване на проверката заради липса на достатъчно данни, вместо да използват правомощията си да ги съберат.


Вторият документ е протокол от 10 юли 2017 г. от заседание на целия състав на Инспектората на ВСС. ЦУМгейт е втора точка от дневния ред, затова написаното по първата точка е заличено и се виждат празни страници. Втората точка започва с пренебрежително съобщение, че сигналът е от "едно Гражданско движение, регистрирано на домашния адрес на подателя му в провинцията".


Посочва се, че срещата в ЦУМ се е състояла, но не се е установило действителното съдържание на разговора. Инспекторите стигат до заключението, че заради взаимно изключващите се позиции на Дончев и Цацаров не може да се установи дали поведението на главния прокурор е укоримо. И дума не става главният прокурор да бъде потърсен отново и да се изиска от него да даде обяснения. Така случаят остава непроверен.


Единствената проверка е дали срещу Гергов и Дончев има наказателни производства и повдигнати обвинения - установено е, че няма. В резултат от наличните материали Инспекторатът не можел да установи конфликт на интереси или уронване на престижа на съдебната власт.


След този кратък и удивителен отчет на бездействието на инспекторите следват две изказвания на техни колеги, че проверката трябва да се прекрати, защото няма данни. Така, като се игнорира фактът, че всъщност проверяващите не са проверили нищо, случаят е закрит единодушно.


Съдържанието на тези два документа обяснява защо бяха крити упорито и отчаяно над три години. Реално те са доказателство, че Инспекторатът на ВСС не е изпълнил функцията си да направи добросъвестна проверка на скандалния случай. Очевидно е, че инспекторите не са посмели да проучат действията на главния прокурор, нито да упорстват в изискването на информация от него, затова са бързали да се отърват от "горещия картоф".


Сагата с публичното оповестяване на двата протокола приключи днес, след като първо главният инспектор Теодора Точкова изпрати право на отговор до медиите, публикували отвореното писмо на Съюза на съдиите, и отправи обвинения в тиражиране на невярна информация. Според писмото, с което се иска право на отговор, информацията по казуса е предоставена на жалбоподателя Неделчев на 3 декември.


"Дневник" се свърза с адвокат Александър Кашъмов и неговия клиент Николай Неделчев. Те заявиха, че протоколите са им изпратени от Инспектората на ВСС чак днес на мейла на Неделчев. Това се е случило след изпратеното право на отговор до медиите, в което се твърди, че информацията е предоставена преди дни. Като доказателство Неделчев изпрати на "Дневник" скрийншот от кореспонденцията си с ИВСС, на който се вижда, че предишното писмо от инспекторите е от 27 септември.


Досието ЦУМгейт: Как Инспекторатът на ВСС спаси Цацаров


Адвокат Кашъмов, който е посочил служебния си адрес за получаване на информацията, не е получил нищо.


"Дневник" публикува като прикачени файлове правото на отговор на Теодора Точкова, както и протоколите на Инспектората на ВСС. Заради високия обществен интерес ще публикуваме документите по ЦУМгейт и отделно.
Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (62)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5239 Неутрално

  Нужна е пълна лустрация и да се реже до корен.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2833 Неутрално

  Бойко не е имал среща с Цацаров в кабинета в ЦУМ, но Нинова е имала. Затова спуснаха завесата.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 3. 3 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2344 Неутрално


  А отзвукът от това « решение « ?

  « Мълчи народът,
  глухо и тежко кънтят окови ... «

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 4. 4 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4244 Весело

  До коментар [#1] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Така е, но къде са досиетата!?

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 5. 5 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4220 Неутрално

  "Съдържанието на тези два документа обяснява защо бяха крити упорито и отчаяно над три години. Реално те са доказателство, че Инспекторатът на ВСС не е изпълнил функцията си да направи добросъвестна проверка на скандалния случай. Очевидно е, че инспекторите не са посмели да проучат действията на главния прокурор, нито да упорстват в изискването на информация от него, затова са бързали да се отърват от "горещия картоф"."

  Какво пречи да се започне проверка и сега, особено след изборите ?

 6. 6 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5239 Неутрално

  До коментар [#4] от "hamiltonf":

  Чии те интересуват?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 7. 7 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 1526 Весело

  горката цацинка (заслужил кадър на Прас Пееф) кво сега, онемя ли ?!

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 8. 8 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4244 Неутрално

  До коментар [#6] от "КМЕТ В СЯНКА":

  На десетките хиляди, които са унищожени по преценка на ръководството...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 9. 9 Профил на Darulio
  Darulio
  Рейтинг: 1369 Неутрално

  Тия така проверяват и за корупция и конфликт на интереси - писъмце до тоя, писъмце до оня и накрая "няма данни". Затова и тая леля и инспекторчетата ѝ ги държат след изтичането на мандатите им. Точно както държаха с години и членовете на беззъбата комисия за конфликт на интереси.

  И точно затова Борисов трябва да си ходи.

  "Една от най-долните привички на дребните души е да приписват своите низости и на другите." Оноре дьо Балзак, "Дядо Горио"
 10. 10 Профил на Черноморец
  Черноморец
  Рейтинг: 646 Неутрално
 11. 11 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1308 Неутрално

  А забавилите нещата ще бъдат ли наказани ???

 12. 12 Профил на mitaka_1
  mitaka_1
  Рейтинг: 426 Неутрално

  И какво би могла да стори Точкова,различно от това,след като много добре знае,че обратното би означавало точка на Точкова в кариерата,ако не и нещо повече

  Изпреварващо увеличение на доходите-стимул за икономиката..John Maynard Keynes
 13. 13 Профил на Черноморец
  Черноморец
  Рейтинг: 646 Неутрално

  Нужна е пълна лустрация и да се реже до корен.
  —цитат от коментар 1 на КМЕТ В СЯНКА


  защо само в България да се лустрира?

  Кога ще се лустрира Франция, Австрия ... Холандия в крайна сметка също плаче за лустрация

 14. 14 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 3187 Разстроено

  "изобщо не е провел пълна и задълбочена проверка по скандала ЦУМгейт през 2017 г." - те затова са и експерти, знаят и отбират кое как е, къде, кога и защо трябва да се задълбае че дъното на БГ айсберг от тъмен, студен лед е толкова дълбоко и винаги готово да потъне още. КОЙто и да влезе в БГ институция, с каквито и добри намерения, с каквито и честни сини очи да се включи в работата там, отношенията са такива, че рано или късно предпочита да се "вози" върху леда, отколкото да се уповава на каквито и да са ценности - стари, нови, евро, атланти... Рестартирането, при всяка "вярна на народа" администрация, е необходимо за България като спасение не на държавата, а на народа и.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 15. 15 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5239 Неутрално

  До коментар [#8] от "hamiltonf":

  Нищо не е унищожено. Спи спокойно.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 16. 16 Профил на Черноморец
  Черноморец
  Рейтинг: 646 Неутрално

  А отзвукът от това « решение « ?« Мълчи народът, глухо и тежко кънтят окови ... «
  —цитат от коментар 3 на niksan1


  нямаме проблем

 17. 17 Профил на wkk57607068
  wkk57607068
  Рейтинг: 813 Неутрално

  Фундаментален въпрос: Борисов, Цацаров, Гешев, Караянчева, Пеевски, Георги Марков (Николай), Александър Йорданов, Рашидов, Сидеров, Валери Симеонов, Каракачанов (Иван), харесват ли ви. Ако ви харесват си ги заслужавате.

 18. 18 Профил на Черноморец
  Черноморец
  Рейтинг: 646 Неутрално

  До коментар [#4] от "hamiltonf":Чии те интересуват?
  —цитат от коментар 6 на КМЕТ В СЯНКА


  На Меркел и Макрон досиетата къде са?

 19. 19 Профил на Kiro
  Kiro
  Рейтинг: 1055 Неутрално

  Гьонсурати!
  В една цивилизована държава отдавна да са си подали оставите

  Duck
 20. 20 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4244 Весело

  До коментар [#15] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Имаше преди месеци страхотен документален филм по темата, които ама въобще няма да е съгласен с твоето мнение, и то с факти.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 21. 21 Профил на Non serviam
  Non serviam
  Рейтинг: 751 Неутрално

  До коментар [#18] от "WWW":

  Типичен лумпенгробераст! Тези са политици, а не като вашия Бочко - слуга на ДС

  Боко не е десен, а десѐн на червения цвят на БКП
 22. 22 Профил на Черноморец
  Черноморец
  Рейтинг: 646 Неутрално

  До коментар [#18] от "WWW":Типичен лумпенгробераст! Тези са политици, а не като вашия Бочко - слуга на ДС
  —цитат от коментар 21 на Non serviam


  макрон ли не е от тайните служби?

  или меркел?

  ама не ги лустрират...
  що?

 23. 23 Профил на Darulio
  Darulio
  Рейтинг: 1369 Неутрално

  До коментар [#19] от "Kiro":

  Чакат да бъдат сменени, за да се възползват от кариерния бонус. Затова и Борисов и ОПГ-то му не бързат да ги сменят - информирали са инспекторите, че ако слушкат, ще папкат, както им е обещано и сега Шайката спи спокойна за всички проверки на удобни главни прокурори и др. членове на съдебната система.

  "Една от най-долните привички на дребните души е да приписват своите низости и на другите." Оноре дьо Балзак, "Дядо Горио"
 24. 24 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2676 Неутрално

  Цацаров е икона на ГЕРБ - портретът му виси над камината във всеки втори гербаджийски дом. Оскверняването й щеше да има силен деморализиращ ефект върху членската маса, постъпила в партията основно да изкяри някой лев и кариерно стъпало.

  За трети път правителството на промяната е изрисувано. ПП+ИТН+ДБ +БСП. Първите две два шанса бяха проиграни от политическите тролове от ИТН.
 25. 25 Профил на kkl38598034
  kkl38598034
  Рейтинг: 115 Неутрално

  Браво. Още 30% повишение на заплатите на чиновниците в правосъдието.

 26. 26 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7996 Неутрално

  Щом бавят толкова проверката, работата е ясна. Ще прикриват.

 27. 27 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 715 Неутрално

  "Как Инспекторатът на ВСС спаси Цацаров"

  Много просто. Увиснаха всички на брюкселската водосточна тръба тия "инспектори" от Инспектората. Те така го "спасиха", проявявайки принадлежността си към точно "онова" общество, против което говорят официално!
  Както се казва в онзи хубав стар виц за лорда и викащите на площада - 'Ми пе**расти, сър!

 28. 28 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 715 Неутрално

  До коментар [#4] от "hamiltonf":
  "Така е, но къде са досиетата!?"

  Някои ги изгорихте, други още са в Москва.

 29. 30 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 715 Неутрално

  До коментар [#10] от "WWW":
  "не виждам проблем"

  В този форум ти точно си огромен проблем.

 30. 31 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3637 Гневно

  А отзвукът от това « решение « ?« Мълчи народът, глухо и тежко кънтят окови ... «
  —цитат от коментар 3 на niksan1


  Както се правят на неадекватни гьонсурати и прикриват, и замазват всичко, какво може да направи народът?....
  Осен да ги дебне за да ги трепе някъде!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 31. 32 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4244 Весело

  До коментар [#28] от "Косьо Генчев":

  Вие, другарю, вие ги изгорихте...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 32. 33 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3637 Гневно

  А отзвукът от това « решение « ?« Мълчи народът, глухо и тежко кънтят окови ... «
  —цитат от коментар 3 на niksan1
  нямаме проблем
  —цитат от коментар 16 на WWW


  Руския трол се изказва от името на българския народ!
  Ама много нахални станахте това руските тролове!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 33. 34 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3050 Неутрално


  Гарван гарвану око не вади. Ама защо? Защото няма бял гарван.

 34. 35 Профил на ПИК е велик
  ПИК е велик
  Рейтинг: 313 Весело

  не виждам проблем
  —цитат от коментар 10 на WWW


  Много си предвидим! Вместо да пишеш каквото и да е, само маркирай поста, напр. с интервал. И ние знаем какво имаш предвид.

  Спечелихме битка, но не и войната!
 35. 36 Профил на today
  today
  Рейтинг: 1138 Неутрално

  Трябва всички от инспектората да бъдат уволнени, и да върнат всички възнаграждения, които са получили в ролята си на иснпектори. Отделно трябва да бъдат обвинени в уронвене престижа на съдебната система, злоупотреба със служебното положение и съучастие в опит за изнудване.
  Явно трябва да има европейски инспекторат, който да инспектира, ако и да разследва нашите прокурори и съдии. Иначе те сами си избират кой да ги проверява - айде стига бе. И сега да си назначат и прокурор, който да разследвал главния прокурор!!!!

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 36. 37 Профил на Шакир Зулов
  Шакир Зулов
  Рейтинг: 9 Разстроено

  Не трябваше да пращаме г-н Раданч Кънев в Брюксел ,а трябваше да го наложим за главен прокурор на мястото на Цацаров.🐵

  Много съм прост
 37. 38 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2281 Неутрално

  До коментар [#8] от "hamiltonf":

  Очевидно троловете изпълняват сходна функция с определени ченгета от ДС. Да отклоняват темата е една от отличителните черти.
  П.П. Неудобно ли ти е, че Цацаров е бил прикрит, та тласкаш разговора към друга тема?

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 38. 39 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1829 Неутрално

  А какво трябва да направи инспектората!? Може би на линчува Цацаров, защото се среща с хора в обедната си почивка!?

 39. 40 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4244 Весело

  До коментар [#38] от "Николай Колев":

  Другарю Колев, за пореден път демонстрирате ниско, изключително ниско ниво, последното нещо което ме интересува е, какво става с цацаров, става дума за нещо много по-важно, което вие, другарите, и другите другарки и другари с които сте се съюзили, сте прикривали...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 40. 41 Профил на abc
  abc
  Рейтинг: 634 Неутрално

  До коментар [#13] от "WWW":

  Какво да се прави във Франция, Австрия и... Холандия си е проблем на французите, австрийците и... холандците, но как да оправим нашата съдебна система си е наш проблем. Ако не го направим ще продължават да измират хора пред входовете на болниците, пенсионерите да живеят като кучета, а децата да нямат бъдеще в родината си. Но пък мръсната ДС и партийна креатура ще продължават да изпитват като кърлежи кръвта на изстрадалия български народ, който вече над тридесет години не можа да ги измете от властта.

 41. 42 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1769 Неутрално
 42. 43 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 1034 Неутрално

  Прочетох цялата статия, остава убеждението, че цялата "афера" е една разработка на "Боец", онези от "протестите", ЕЖК в случая бизнесмена Сашо Дончев е дал няколко интервюта, къдетоописва без никакво доказателство какво му се било случило!

  Или казано с други думи има показание на Дончев срещу показание на Цацаров, без нито едно доказателство такива случаи дори в Германия отиват в архива! Точка!

 43. 44 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 1034 Неутрално

  Бойко не е имал среща с Цацаров в кабинета в ЦУМ, но Нинова е имала. Затова спуснаха завесата.
  —цитат от коментар 2 на Корки


  За нея обачи няма нито една дума в анализа!

 44. 45 Профил на b_52_strato
  b_52_strato
  Рейтинг: 736 Неутрално

  Бахмааму!

  Три години нито един заплатополучаващ не си мръднал пръста!
  Дори само да започне ... дело № ... по ...
  А е имало назначаващ, имало е и назначени!

  И сичките тия са си прибирали премиите през годините без окото им да мигне.
  Очевидно държавата ги премира задето не работят нищо!

  Бахтий държавата, бахтий управниците й, бахтий покорните населяващи ...

  Забранявам на бокулизачи и комуняги да четат постингите ми!
 45. 46 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2281 Весело

  До коментар [#38] от "Николай Колев":Другарю Колев, за пореден път демонстрирате ниско, изключително ниско ниво, последното нещо което ме интересува е, какво става с цацаров, става дума за нещо много по-важно, което вие, другарите, и другите другарки и другари с които сте се съюзили, сте прикривали...
  —цитат от коментар 40 на hamiltonf


  Троли си, ве. Всеки е добър в нещо.

  П.П. Знаем, че "какво става с цацаров е последното, което те интересува". Това е толкова...другарско.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 46. 47 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5073 Неутрално

  До коментар [#10] от "WWW":

  "не виждам проблем"

  Защото си сляп!

 47. 48 Профил на pyn
  pyn
  Рейтинг: 585 Неутрално

  Цацаров отдавна трябваше да е в затвора.
  Нищо, скоро ще делят една килия с Гешев. За радост на циганите от
  околните килии.

 48. 49 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5751 Неутрално

  Цацата ги е ококорил едни очи като канчета и няма срам и свян.

 49. 50 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2419 Неутрално

  Шиши е разпоредил да не пипат Цаци (който в същото време да му е под ръка заедно със своите зависимости).

 50. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 51. 52 Профил на ivanush
  ivanush
  Рейтинг: 164 Неутрално

  Хайде сега г-жа Точкова да си подаде оставката за очевидната лъжа относно предоставянето на доклада и съответно уронване престижа на съдебната власт.

 52. 53 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 2047 Весело

  До коментар [#15] от "КМЕТ В СЯНКА":
  https://shortener.shop/mlye0
  В началото на 1992 г. в. „Подкрепа“ публикува на първа страница факсимиле от строго секретна от особена важност заповед на министъра на вътрешните работи ген. Атанас Семерджиев от 29 януари 1990 г. за прочистване на досиетата. Тогава става ясно, че докато опозицията е преговаряла на Кръглата маса с „реформаторите“ от БКП в МВР вече е течала дълбоко засекретената операция по унищожаване на досиетата.

  И ако през 1992 г. обществото научава за случилото се в МВР две години по-рано, далеч по-малко информирано е то за това, че в една от най-секретните структури на ДС – Първо главно управление ( ПГУ, разузнаването) чистката на досиетата е протекла самостоятелно и по-рано от разпореденото от ген. Семерджиев прочистване в цялото вътрешно министерство.

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 53. 54 Профил на атанас
  атанас
  Рейтинг: 2252 Неутрално

  Уникална държава. Значи, ако ме оберат и пребият, а аз кажа кой е извършителят, е достатъчно той да каже, че не ме е виждал, за да го пуснат без никакво разследване? Защото в случая протоколите описват точно това...

 54. 55 Профил на атанас
  атанас
  Рейтинг: 2252 Неутрално

  До коментар [#26] от "Роси":

  Не я забавят. Отказали са да правят проверка с довода, че Цацаров отрича и заради това не може да се каже дали има извършено престъпление, което да се разследва. Усещаш ли какво са направили и какъв прецедент е? Всеки може да отрече и закриват преписката без разследване.

 55. 56 Профил на атанас
  атанас
  Рейтинг: 2252 Неутрално

  До коментар [#43] от "Dariya Koleva":

  В нормална държава разследват и двамата и вкарват в съда единия според резултата от проверката. Ако е лъжа- за клевета, ако е истина- за длъжностно престъпление. Никъде не спират проверка заради противоречащи си доказателства.

  В коментар дадох пример с обир и побой. Да пуснат обирджията, защото казва, че няма такова нещо и има противоречиви показания на двете страни?

 56. 57 Профил на Ivan Rachev
  Ivan Rachev
  Рейтинг: 276 Неутрално

  До коментар [#3] от "niksan1":

  https://edition.cnn.com/2020/12/09/politics/hunter-biden-tax-investigtation/index.html


  те и вашите комунистически другари на амбраьурста мълчаха, но явно техният цацаров се размърда
  от страх от разследване

 57. 58 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1988 Неутрално

  До коментар [#43] от "Dariya Koleva":

  Ами не, тролче гербаво, няма показания на Цацаров. Това е проблемът. Инспекторатът не си го е причинил.

 58. 59 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1796 Неутрално

  Има ли доказателство, че гласа на премиера нарежда акция срешу политически опонент?
  Има.
  Как върви делто по този въпрос, точкова?

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 59. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 60. 61 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 878 Неутрално

  До коментар [#30] от "Косьо Генчев":

  Този WWW затова е тук, за да дразни и за да е проблем. За това Комунистическата партия му плаща.

 61. 62 Профил на Емо
  Емо
  Рейтинг: 590 Разстроено

  Не знам дали някой друг си е направил труда да прочете отговора на Точкова, но аз го прочетох от пусто любопитство и щях да повърна пона не три пъти. Типично по чиновническия принцип "като няма какво точно да кажеш или не искаш да го кажеш, то пиши и разказвай обилно с цифри, дати, номера и клауси." Нормалният човек няма да има търпение да прочете и проследи всичко. Та и тази другарка на шест страници описва подробно как всячески се опитвала чрез решения и искове да скрие тези протоколи. След като съдът на два пъти не и се връзва, пробва за последно други размотаващи трикове.

  Аз съм умнокрасив соросоиден либераст и съм благодарен, че не съм станал грознотъп путиновски диктатомачовец.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK