Държавата се превръща в нарушител рецидивист

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (44)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 3220 Неутрално

  Нищо ново под слънцето. Сблъсквал съм се сподобен отказ на държавна институция (НАП) да изпълни съдебен акт, карайки ме да платя глоба, въпреки представено съдебно решение.

  🇺🇦* ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание🇺🇦
 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 5. 5 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4021 Неутрално

  " Съгласно чл. 413, ал. 1 НПК, чиято разпоредба е проекция на основния конституционен принцип на правовата държава - върховенството на закона, влезлите в сила съдебни актове са задължителни за всички учреждения, юридически лица, длъжностни лица и граждани. Поради това нито държавната администрация, нито дори друг съд може да преразглежда решения въпрос, а още по-малко - да влиза в спор с решаващия съд. Ценността на защитаваното благо е причината да се предвиди административнонаказателна отговорност по чл. 405, ал. 1 ЗСВ за неизпълнение на разпореждане на съдия, както и състав на престъпление, който криминализира възпрепятстването и осуетяването на изпълнението на съдебните актове по чл. 296, ал. 1 НК."

  За режимът на сикаджията съдебните решения се явяват тривиална и ненужна подоробност, особено когато са срещу отделни негови предствители, с която няма нужда особено да се церемони ! Като например тов, което задължава властта да представи пълна информация около престъпното, без конкурс, удълбочаване на дъното на варненския залив от руска фирма в полза на един всеизвестен престъпник ! Как мислите, дали властта се съобрази с него ? Предостави ли необходимите данни пред обществото ?
  .......

 6. 6 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2566 Неутрално

  До коментар [#4] от "von_seeckt":

  А кой е компетентен? Кои са идиотите? Съдиите които не знаят кой е компетентен или държавата,която се прави на идиот прехвърляйки топката от една институция на друга?

 7. 7 Профил на Араламбене му е майката
  Араламбене му е майката
  Рейтинг: 8 Весело

  Министърката Ахладова си я представям как мига на парцали и се припотява от усилието да схване какво ка й написали.

 8. 8 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#4] от "von_seeckt":А кой е компетентен? Кои са идиотите? Съдиите които не знаят кой е компетентен или държавата,която се прави на идиот прехвърляйки топката от една институция на друга?
  —цитат от коментар 6 на deaf


  Трябва да се види, кой е компетентния орган. Според мене това е прокуратурата, а не охраната на затвора.

 9. 9 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 3669 Любопитно

  Не сме решили.
  Решили сме само, че пари предварително няма да даваме.

  В Русия съм! В Русия съм!
 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 11. 11 Профил на Николай Николов
  Николай Николов
  Рейтинг: 791 Неутрално

  До коментар [#8] от "von_seeckt":
  Глупости. Прокуратурата точно в този случай е абсолютно без нищо общо, а и по принцип не конвоира. Преторианците на "Радостта" от "звеното за защита" имат съвсем други функции.
  Те и самите охлюви от затвора не оспорват своята компетентност да конвоират, а "компетентността" на гробищата като валидна дестинация, щото те можели да конвоират само "до органите на съдебната власт"...

 12. 12 Профил на Lilith
  Lilith
  Рейтинг: 264 Любопитно

  "не е от компетентността на затвора в гр. София конвоирането на лицето. "

  Значи е от тяхната компетентност да го заведат в болница, ни не и на погребение? Сигурно са суеверни, за това така...

  "Вместо да изпълнят съдебния акт изброените държавни институции са приели, че съдебният акт не ги овластява да окажат съдействие. Нещо повече - те са счели, че могат да обсъждат съдържанието и основанието на съдебния акт "

  От къде ги намират толкова дебилни бе... Ма т'ва просто не е истина!
  И даже си позволили да обсъждат???

  Добре де, след като уж хора експерти са назначени в изпълнителната власт, а правят такива глупости, то какво да правим ние, обикновения народ?
  Ясно ми е, че съдът не може да хване всяка калинка и отново да и припомни кой к'ви функции изпълнява в тази държава, но нещата вече започват да стават брутални.
  Да не изпълнят съдебно решение??? Ми съжалявам, ма аз дори не мога да си представя някой да направи подобно нещо, камо ли да се прави на умен след това...

 13. 13 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#8] от "von_seeckt":Глупости. Прокуратурата точно в този случай е абсолютно без нищо общо, а и по принцип не конвоира. Преторианците на "Радостта" от "звеното за защита" имат съвсем други функции.Те и самите охлюви от затвора не оспорват своята компетентност да конвоират, а "компетентността" на гробищата като валидна дестинация, щото те можели да конвоират само "до органите на съдебната власт"...
  —цитат от коментар 11 на Николай Николов


  Щом казваш. Ако можеш и да подкрепиш твърденията си с някой законен акт ще ти бъда много благодарен. Принципно положение е, че прокуратурата е която привежда в изпълнение присъдите включващи наказанието лишаване от свобода, тя е и която изпълнява фунцията по общ надзор над местата за лишаване от свобода.

 14. 14 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7368 Неутрално

  Законите са за простосмъртните, а не за властимащите. Те са недосегаеми.

 15. 15 Профил на Минас Бахдасарян
  Минас Бахдасарян
  Рейтинг: 502 Гневно

  "Добре де, след като уж хора експерти са назначени в изпълнителната власт, а правят такива глупости, то какво да правим ние, обикновения народ?"

  Извинете, но първото е пожелателно, а не факт!
  Втрото е нормално действие на илитерати.
  Третото е да хванем мотиките и до корен.

  Da mihi factum, dabo tibi ius.
 16. 16 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 1511 Неутрално

  Държавата на Баций = ОПГ !
  пали фитила !

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 17. 17 Профил на Lilith
  Lilith
  Рейтинг: 264 Весело

  До коментар [#7] от "Араламбене му е майката":

  Това изисква титанични усилия от нейна страна. Отказвам да повярвам, че ще се справи!

  Прав сте, очевидно е, че до изпълнителната власт , особено в последно време, трябва да се пише в друг стил.

  Моля, почитаеми съдии и уважаеми адвокати и прокурори, да промените своя изказ при комуникация с изпълнителната власт.
  Заложете на простите изречения, междуметията, съкратете всяка информация, налагаща справки, наблягайте на повторенията, за предпочитане с едни и същи думи, не с демонстрация на богат речник.
  Никакви думи с двоен корен, причинно-следствени връзки, философия, правни формулировки, изрази на латински и т.н.
  Тия връзките на обувките трудно си връзват, не очаквайте от тях чудеса, а им помогнете.

 18. 18 Профил на Lilith
  Lilith
  Рейтинг: 264 Любопитно

  До коментар [#13] от "von_seeckt":

  Добре де, толкова ли е било трудно да се спазят разпоредбите на чл. 26, ал. 3 и 4 от Наредба № 1 от 30 януари 2003 Г. за структурата, организацията и дейността на охраната на органите на съдебната власт?


  Все пак говорим за задължение, постановено в съдебно решение, не за прищявка на някой, който е сънувал нещо.

 19. 19 Профил на Deputat 241
  Deputat 241
  Рейтинг: 2424 Неутрално

  По същата логика Мирослава Тодорова може да разпореди осъденият да бъде конвоиран до Бахамите за едно коктейлче на плажа... И тя да го конвоира лично на държавни разноски!
  Смешен плач за самоуправните действия на съдийката, която веднъж вече беше уволнена от ВСС...

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 20. 20 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#13] от "von_seeckt":Добре де, толкова ли е било трудно да се спазят разпоредбите на чл. 26, ал. 3 и 4 от Наредба № 1 от 30 януари 2003 Г. за структурата, организацията и дейността на охраната на органите на съдебната власт?Все пак говорим за задължение, постановено в съдебно решение, не за прищявка на някой, който е сънувал нещо.
  —цитат от коментар 18 на Lilith


  То в това е и спора, дали тази служба Охрана е компетнтна в случая да извърши конкретното конвоиране. Очевидно текста на наредбата е непълен респ. неясен. Този който е издал въпросната наредба е в правото си да я тълкува респ. допълва или изменя.

 21. 21 Профил на Николай Николов
  Николай Николов
  Рейтинг: 791 Неутрално

  До коментар [#13] от "von_seeckt":
  Прокуратурата "привежда в изпълнение", като дава разпореждане на съответните звена от системата. В случая това е "Охрана на съдебната власт", тия със сините бусове.
  "Надзор над местата за лишаване от свобода" как точно включва и "конвоиране"???
  Проблемът е, че тия със сините бусове твърдят, че возят само до органи на съдебната власт, какъвто гробищата не са. Типично поведение на чиновници, които се крият зад точно един нормативен текст, без да отчитат влязло в сила решение на съда, в което пък се цитира и е обосновано с решение на ЕСПЧ.

 22. 22 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#13] от "von_seeckt":Прокуратурата "привежда в изпълнение", като дава разпореждане на съответните звена от системата. В случая това е "Охрана на съдебната власт", тия със сините бусове."Надзор над местата за лишаване от свобода" как точно включва и "конвоиране"???Проблемът е, че тия със сините бусове твърдят, че возят само до органи на съдебната власт, какъвто гробищата не са. Типично поведение на чиновници, които се крият зад точно един нормативен текст, без да отчитат влязло в сила решение на съда, в което пък се цитира и е обосновано с решение на ЕСПЧ.
  —цитат от коментар 21 на Николай Николов


  Едно съдебно определение не може да вменява допълнителни задължения на държавен орган.

 23. 23 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 2304 Неутрално

  [quote#8:"von_seeckt"][/quote]

  От рабфак - толкова.

 24. 24 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1003 Гневно

  Могат да бъдат охарактеризирани с две думи: Гербаджийски престъпници. Превърнали управлението на държавата в управление на мафиотски клан. Като в Мексико или Колумбия.

 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 27. 27 Профил на Lilith
  Lilith
  Рейтинг: 264 Неутрално

  До коментар [#20] от "von_seeckt":

  Не е непълен.
  Съгласно цитираната от мен наредба:
  " Освен функциите по чл. 36д от Закона за съдебната власт охраната осъществява и следните функции:
  1. задържане и/или конвоиране на лица по разпореждане на орган на съдебната власт; конвоира обвиняеми и подсъдими с мярка за неотклонение "задържане под стража" или лица, изтърпяващи наказания в местата за лишаване от свобода;

  Тоест не е като да ги карат да откриват топлата вода и колелото.

  Наистина недоумявам какво точно ги е спряло, освен чиста злоба и нежелание да се подчинят на съдебно решение, да я свършат тая работа.
  Най-кофтито е, че като осъдят държавата- парите за глобата няма да излязат от техния джоб.

 28. 28 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 2179 Неутрално

  "Държавата се превръща в нарушител рецидивист", а чиновниците ѝ пишат с "корупционна" кирилица!
  https://bird.bg/corruption-cyrillic/
  И нулата стана буква: Как властта крие фирми на властимащи от публичност чрез корупционна кирилица

 29. 29 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 2179 Неутрално

  Министерството на транспорта и информационните технологии публикува списък на превозвачите получили евросубсидии за справяне с последствията от COVID-19 по Оперативна програма “Иновации и конкурентоспособност”. Списъкът е PDF файл с 208 юридически лица и не съдържа ЕИК на фирмите, което затруднява автоматизираната му обработка. И изглежда има защо. Сред 4-те компании получили максималната субсидия от 450 хиляди лева се открива фирмата на дългогодишния общинския съветник на ГЕРБ във Велико Търново – Александър Нанков. В списъка неговата фирма „Алекс О’К” вероятно случайно е със сбъркано изписване – буквата O e станала цифрата 0.
  https://www.facebook.com/birdreporting/posts/10159524134116189

 30. 30 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 844 Весело

  До коментар [#4] от "von_seeckt":
  Не, "либерална неграмотност" не съществува. Либералите винаги са умни и красиви, но без да се усещат стават последователи на анахокомунистите. Защо ли? Защото в "либералната" мантра държавата винаги е лоша. Във фетиш се издига борбата срущу "лашата" държава -за либералите единственото "право" е правото на адвокатското съсловие. Прокурор, па при това и "държанет" е мръсна футкция на гнилата държава, кояято иска да мачка правата на клиентите на адвукатурата - които по дефолта за нормалните хора са потенциарлни престапници, но за "либералите" са потенциални онеправдани граждани... Ужасно си е това един сериен убиец да остане без тоалетна хартия в затвора.. Или да му бъде нарушен достапът до пресно авокадо.

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 31. 31 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 788 Неутрално

  Не е държавата, защото държавата, това сме всички ние. Рецидивисти са държавните органи, които са създадени да обслужват населението. А си драпат междукрачието на почивки и получават огромни заплати и бонуси. Е, така е с бойковите калинки.

 32. 32 Профил на пРезидента!
  пРезидента!
  Рейтинг: 3454 Неутрално

  Има много мърша по високите етажи, а народа тихичко си тъне в стабилна мизерия.

 33. 33 Профил на пРезидента!
  пРезидента!
  Рейтинг: 3454 Неутрално

  Не е държавата, защото държавата, това сме всички ние. ...
  —цитат от коментар 31 на Vlado Nikolov


  Именно!!! А НИЕ не правим нищо и точно затова сме по-виновни. Ние сме суверена, ние сме върховната власт и всичко което се случва е на наша отговорност! Не е виновен който яде баницата, а който му позволява!

 34. 34 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1338 Неутрално

  Каква огромна разлика има между писмото на Мирослава Тодорова и онова на Точкова само!

  Макар и очевдно над ежедневния разговорен език Тодорова е сравнително ясна, лесно е да се следи мисълта и комбинира логична и последователна мисъл и чисто човешка състрадателност.

  Точкова има по 3 алинеи и разпоредби на един ред и е абсолютно невъзможно да се проследи нито какво точно става, нито пък ЗАЩО става така, а не иначе.

  Искрени поздравления!

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 35. 35 Профил на През прокуракура ми е
  През прокуракура ми е
  Рейтинг: 213 Неутрално

  [quote#8:"von_seeckt"][/quote]

  Личи си, че си некомпетентен орган.

 36. 36 Профил на whatever123
  whatever123
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Някой дали се замисля, че именно такива безкрайни планини от оплетени думи и съкращения, като в тази статия, са онова, което обърква човешкия живот? На всеки от нас?

 37. 37 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4595 Любопитно

  ОК. Аз ще си купя билет София - Париж!


  До коментар [#30] от "olexander":

  "Либералите винаги са умни и красиви"

  Знаете ли значението на думичката "либерален"?

 38. 38 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1557 Неутрално

  Не мога да преценя юридичската страна на разгледания случай от г-жа Тодорова, тъй като казуса е доста странен и освен това, поне за мен, има известен недостиг на информация.
  Когато не познаваме психологическия профил на А.А.Д., е трудно да се прецени, дали и колко дълбока е скръбта му по починалата му майка или се опитва да си осигури известно разнообразие в скучното арестантско ежедневие. Той може да не е виждал майка си от маса години, може въобше да я е заразал да мизерства години наред и сега просто иска да се възползва от случая. В определена ситуация и ако знаем що за човек е той ( примерно издигнат член на ОПГ, което се занимава с търговия на дрога и/или на проститутки) може да е опит за бягство и като знаем ефикасността на охранителните служби, може да ги разберем донякъде.
  Та искам да кажа, че за да се вземе отношение по същество не е много лесно. Що се отнася до чисто правната страна, може би г-жа Тодорова е права.
  Но не може да пропускаме следното, че е налице лоша правна култура и не се спазват основни ясно дефинирани рава на гражданите от страна на държавата, 100% е сигурно, че има кристални примери за това и не мога да не се запитам, защо за илюстрацията на нещо, което ние, не юристите знаем и се сблъскваме с него постянно, г-жа Тодорова е избрала толкова сложен и неясен от правна и морална гледна точка пример.

 39. 39 Профил на Bob
  Bob
  Рейтинг: 264 Весело

  Има ли уволнени? Или този период се запазва за уволняване на лекари? Какво е наказанието за неизпълняване на съдебно решение? Ако държавните служители на които им плащаме заплатите не изпълняват закона, кой да го изпълнява?

 40. 40 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Тази жена не е никаккъв съдия. Тя е гнила ябълка и олицетворение на корупция.

 41. 41 Профил на Lilith
  Lilith
  Рейтинг: 264 Любопитно

  До коментар [#40] от "валентин николов":

  Някакви доказателства?

 42. 42 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1338 Неутрално

  Тази жена не е никаккъв съдия. Тя е гнила ябълка и олицетворение на корупция.
  —цитат от коментар 40 на валентин николов


  Защо?

  И по-точно...нека оставим за момент каква е тя.

  Можете ли да кажете кое точно от написаното от нея е невярно и защо?

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 43. 43 Профил на Бубенце
  Бубенце
  Рейтинг: 536 Неутрално

  Пак пишем безсмислени чаршафи вместо да си пишем делата. Колко още неосъдени заради бавната немарливост на шалчето ще имаме. И колко неплатени обезщетения на жертвите?

 44. 44 Профил на Lilith
  Lilith
  Рейтинг: 264 Любопитно

  До коментар [#43] от "Бубенце":

  Странно.
  "След повече от една година сагата с атестацията на съдията от Софийския градски съд Мирослава Тодорова приключи и тя получи оценка Много добра за работата си и 94 точки."
  https://news.lex.bg/сагата-приключи-съдия-мирослава-тодо/

  Кои дела визирате?

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK