След проверката за "Цумгейт": Или тотална промяна, или диктатура на абсолютната недосегаемост

Старият и новият главен прокурор Цацаров и Гешев се поздравяват пред ВСС в деня на избора

© Георги Кожухаров

Старият и новият главен прокурор Цацаров и Гешев се поздравяват пред ВСС в деня на избораОт оповестяването на документите на Инспектората към Висшия съдебен съвет (ИВСС) за проверката на срещата на бившия главен прокурор Сотир Цацаров с издателя Сашо Дончев в офиса на бизнесмена Георги Гергов, популярна като "Цумгейт", изводите са два:


- Проверка дефакто не е имало
- Такава проверка е невъзможна, когато се отнася до главния прокурор


Цацаров не се е отзовал на поканата да бъде питан, което означава, че Инспекторатът, въпреки увеличените му правомощия, чрез които докладваме на Брюксел колко много следим за недостатъците в съдебната власт, не може да накара главния прокурор да даде информация за срещата - това е документирано черно на бяло в решението на ИВСС за прекратяване на проверката. В него пише, че поради "...взаимно изключващите се позиции на Дончев и Цацаров" (позиции?! - инспекторите позиции ли проверяват или факти?). Затова не може да се установи "дали поведението на главния прокурор е укоримо". Не можело да се установи и кой е поискал срещата. Понеже не се явява и Гергов, та остава само информацията на Дончев, която е непроверима. Оригинално.
(Но не е и опровергана информацията на Дончев - до днес Цацаров не е обелил конкретна дума за съдържанието на разговора, не го е и отрекъл - знае ли човек, при установената вече практика на записи, снимки и клипове мълчанието за факти си е застраховка.)

"Цумгейт" е от 2017г. Издателят на вестник "Сега" Сашо Дончев разказа за среща с тогавашния главен прокурор Сотир Цацаров в офиса в ЦУМ на бизнесмена и бивш член на най-висшето ръководство на БСП Георги Гергов. Дончев се оплака от натиск от главния прокурор за редакционната политика на в. "Сега" заради съдържанието на карикатурите на Христо Комарницки. Резултатите от проверката на Инспектората на ВСС станаха публично известни през декември 2020г.

Какво излиза: Инспекторатът не можел да установи дали е укорим главният прокурор заради "Цумгейт", и потвърждава това свое "неможене", забележете, дори


след като Цацаров демонстрира самото най-бляскаво укоримо поведение - отказва да съдейства за разкриване на истината


След всичко известно дотук заслужава внимание един абзац в правото на отговор на главния съдебен инспектор Теодора Точкова, който дава да се разбере защо проверка, свързана с главния прокурор, е невъзможна:


"Зад обвиненията срещу контролния орган (ИВСС), изнесени в публичното пространство, прозира по-скоро друго - отдавнашното желание на някои среди "да се смачка" Инспектората и да се обезцени неговата дейност. Да се превърне в зависим орган..."


Това е тезата, която крепи статуквото, установено открай време в управлението на съдебната система чрез властта и влиянието на главните прокурори над уж решаващия Висш съдебен съвет. Статукво, бетонирано здраво особено през мандата на предишния и сегашния Главен. Всяка критика се приписва на "някои среди".


Те трябва да се разбират като застрашяващи, дори когато задават прости въпроси. Тези "някои среди" са неназовани, но се визират медии, организации, граждански сдружения, които си позволяват да говорят за недосегаемостта и произвола, за които с последната проверка по "Цумгейт" всъщност самият Инспекторат доказа документирано, че са факти.


Ключът е във ВСС - или коренна промяна във формирането на политическата квота и избирането на главния прокурор, или същото безкрай


С проверката по "Цумгейт" Инспекторатът показа, че всъщност е фиктивен орган, колкото и каквито правомощия да му бъдат гласувани. Тази фиктивност е заложена в пороците на ВСС. Съветът уж е решаващият орган, но той непрекъснато демонстрира почти единодушно послушание към главния прокурор, което от своя страна пък е предопределено от недосегаемостта и всевластието на Главния. Затова и през годините не бяха рядкост случаите, в които ВСС прехвърля на Инспектората за проверка трънлив казус, за да не разсърди главния прокурор, а там в ИВСС, си знаят работата.


Тази вече закостеняла система, при която Инспекторатът е орган на Висш съдебен съвет, но съветът е послушен инструмент на главния прокурор трябва бъде разградена. Това беше демонстирано и тази седмица с отказа на ВСС да обсъди проверката и да чуе изводите от нея.


Иначе скандалите съвсем ще спрат да впечатляват. Дали и как ще бъдат проверявани например разкрития за участия на спецпрокуратури в случаи като "Осемте джуджета", дали са истински и чии са пачките евра и златните кюлчета от нощните шкафчета на премиера и как разни "Мати Хари" шетат из премиерските спални в държавната резиденция - ще продължи да зависи от волята на един неотговорен човек. Но от волята на човека но този пост зависят и законодателните промени, засягащи съдебната и неговата власт. Воля, формирана от обвързаностите и ангажиментите на същия човек пред онези, които изначално са го посочили, а кадровиците от ВСС са официализирали избора.


Освен ако не бъде предвиден в Конституцията реален орган, структура, както и да го наречем, извън контрола на първия обвинител, с правомощия да му търси/поиска истинска отговорност.


Който може да види друго в официалното заключение на Инспектората по "Цумгейт" - да го каже.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (58)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5171 Неутрално

  " Или тотална промяна, или диктатура на абсолютната недосегаемост"

  Явно е второто

 2. 2 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7240 Неутрално

  България е тотално превзета от мафията държава. Трудно нормалните хора ще се преборят с диктатурата на абсолютната недосегаемост, която е навсякъде.

 3. 3 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2117 Неутрално

  Голямо смукане на пръсте пада само и само да се докаже, че властта не става. Ама не се вижда никакво предложение за по-добро, че да направим сравнение!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 4. 4 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 910 Весело

  Цялата "афера" ЦУМ-гейт е базирана на твърденията на един бизнесмен! Няма никакво доказателство какво точно са си разговяряли в офиса!

  ЕЖК една жена каза във вариант ЕБК един бизнесмен каза!

 5. 5 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1446 Весело

  Из цяла България се чува засилващ се шум от местене в другия крачол! Да, и от разплитане на чорапи!

 6. 6 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2227 Неутрално

  И пак продължава да се върти изтърканата ,втръснала на всички плоча.Главния прокурор,инспектората,"осемте джуджета",еврото и кюлчетата....Сериозно ли мислите,че по време на здравна и икономическа криза,тези са темите ,които вълнуват българите?

 7. 7 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2835 Весело

  "остава само информацията на Дончев, която е непроверима" - колкото и съвестна, открита и честна да информацията, колкото и оглушително и да е поднесена, по стара ДС традиция се неглижира и замива. Кое, стряскащо дневния, лежерен ред между институциите, събитие е довело до разкриване на същността, до решаване в името на истината, до удовлетворено гражданско общество, та да се надяват хората на неукорим пример за чест и достойнство? Гниеща система, но пък непрекъснато подхранвана и лакирана от бояджии, доказали, че принципите им се разбиват от баданарките, с които замиват всичко, в кофите, с които вече 30 години сменят цветовете на БГ ДЕМОкрация. Шарен е БГ полит свят, но пък лудите българи на това се радват.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 9. 9 Профил на Das Territorium
  Das Territorium
  Рейтинг: 1338 Неутрално

  Толкова много смърди от съдебната система, че вече се не трае!
  Ама на Прасчовците така им харесва.
  Това си е тяхната кочина и в нея им е най-комфортно.
  Значи трябва да се разрита кочината. Иначе казано - да се реформира системата.
  Първата крачка, както винаги съм писал, е изваждането на прокуратурата от съдебната власт, премахване на сталинистката структура на субординация и единоначалие и пълен реподбор на всички прокурори.
  Премахне ли се този злокачествен тумор в тялото на съдебната власт, може да се започне и със съдебната реформа.

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 11. 11 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1884 Неутрално

  И пак продължава да се върти изтърканата ,втръснала на всички плоча.Главния прокурор,инспектората,"осемте джуджета",еврото и кюлчетата....Сериозно ли мислите,че по време на здравна и икономическа криза,тези са темите ,които вълнуват българите?
  —цитат от коментар 6 на uvtest


  Споко, другия месец ще включат бюлетините от Костинброд и "Ало Банов..."

  Русия- проказата на планетата Земя.
 12. 12 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 2286 Разстроено

  Ако е първото , то значи тук са прогледнали и ....слепите , а това е ......" пази Боже сляпо да прогледа..." ! Второто е равнозначно на масово самоубийство....Остава да видим !

 13. 13 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3673 Неутрално

  Второто отдавна е реалност в България.

 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 15. 15 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 732 Любопитно

  И пак продължава да се върти изтърканата ,втръснала на всички плоча.Главния прокурор,инспектората,"осемте джуджета",еврото и кюлчетата....Сериозно ли мислите,че по време на здравна и икономическа криза,тези са темите ,които вълнуват българите?
  —цитат от коментар 6 на uvtest


  Защо ?

  Преди кризата нямаше ли евро, кюлчета, цумгейт , джуджета ???

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 19. 19 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1822 Весело

  "...В него пише, че поради "...взаимно изключващите се позиции на Дончев и Цацаров" (позиции?! - инспекторите позиции ли проверяват или факти?)..."

  Авторке, ми какви факти да проверят, като такива няма. Или за вас твърденията на Сашо Дончев са факти, а на Цацаров няма как да са.
  Нещо записче, колажче с чекмедженце, отпечатъци от чашите с уискито.... поне да бяхте изкарали.
  Дори и да има нещо, докажете го, ама не можете. Той Дончев не може да докаже, че е бил там.
  Изсмукано от пръстите и предоставено за захранка на тролетариата.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 20. 20 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4866 Неутрално

  До коментар [#15] от "nessarox":

  Права си. Ако не бяха те, щяхте да измислите други.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 21. 21 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4866 Неутрално

  До коментар [#19] от "zz_s":

  Е, то нивото им е това. Не можеш да искаш повече от тях. Толкова си могат.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 22. 22 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2227 Неутрално

  До коментар [#15] от "nessarox":

  Очаквано,не сте разбрали.Идеята ми беше,че темите които сега вълнуват българите са съвсем други.Ама нищо,вие си продължавайте да предъвквате едно и също ,ама после да не се чудите ,що пак сте извън НС.

 23. 23 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 779 Любопитно

  До коментар [#4] от "Dariya Koleva":

  "Цялата "афера" ЦУМ-гейт е базирана на твърденията на един бизнесмен! Няма никакво доказателство какво точно са си разговяряли в офиса!"

  А според теб нормално ли е един главен прокурор да ходи в офиси на бизнесмени?

 24. 24 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 779 Любопитно

  До коментар [#22] от "uvtest":

  "Идеята ми беше,че темите които сега вълнуват българите са съвсем други."

  Прав си. Вълнуваме се защо хора умират по стълбите на болниците като кучета. Защо се чака по няколко дни за линейка? Вие герберастите какво мислите по тоя въпрос?

 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 28. 28 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3454 Неутрално

  Като стана дума за корупция и зависимости, интересно ми е как този материал се е промъкнал в казионния "Фактор":
  https://faktor.bg/bg/articles/novini-svyat-yanush-bugayski-kremal-e-bezkrayno-dovolen-che-balgariya-sprya-severna-makedoniya

  „Години наред Вашингтон смяташе България за стабилизиращия фактор в региона. Тя първа прие Македония като независима държава и досега не беше преигравала с въпросите за езика и историята. А сега изведнъж, на ръба на преговорите за еврочленство на Северна Македония, правителството реши да съживи този спор. Трагично е. Това хвърля в много неизгодна позиция България в очите на Вашингтон. Както и в очите на Европейския съюз. И то в момент, когато страната страда от пандемията, продължава да е една от най-бедните Европа, а и все така е обект на опити за влияние от Русия. България се постави в много трудна ситуация“.

  Това го пиша от няколко седмици във форума и отнасям минуси и от комунисти, и от герболяк, та понякога и от хора, които смятам за нормални и почтени.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 29. 29 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 1711 Неутрално

  Цялата правораздавателна система (съд, прокуратура, МВР) е за рестарт. Лустрация на всички кадри от преди 89, както и на поколенията им. Докато не се изчистят държавните бърлоги, държава няма да има.

 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 32. 32 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2227 Неутрално

  Всеки друг премиер би се справил по-добре от Тиквата в тази ситуация
  —цитат от коментар 30 на moreee


  Нали и аз това казвам ,но за да има друг премиер,вие трябваше да свалите сатрапа Боко.Вместо да го бутнете обаче,вие цяло лято се излежавахте по катуните и смучихте биричка,а вечер по хлад,си играехте на мятане на яйца,риба и зарзават.Вие сте виновни за сегашната ситуация.

 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 34. 34 Профил на ПАСТОРА
  ПАСТОРА
  Рейтинг: 1000 Неутрално

  Цялата "афера" ЦУМ-гейт е базирана на твърденията на един бизнесмен! Няма никакво доказателство какво точно са си разговяряли в офиса! ЕЖК една жена каза във вариант ЕБК един бизнесмен каза!
  —цитат от коментар 4 на Dariya Koleva


  Нима? Тогава защо прокъратурата не излезе и да го заяви отговорно?
  Защото нещо е станало и то не е приятно за никого. В такива случаи някои си носят записвачки, а понякога всички.
  Сега съществува един паритет сред участниците, а случилото се е за подвеждане под отговорност и е добре да се замаже.
  Гербаджиите вече тотално издишате в стремеж да замазвате гафове.

 35. 35 Профил на ПАСТОРА
  ПАСТОРА
  Рейтинг: 1000 Неутрално

  И пак продължава да се върти изтърканата ,втръснала на всички плоча.Главния прокурор,инспектората,"осемте джуджета",еврото и кюлчетата....Сериозно ли мислите,че по време на здравна и икономическа криза,тези са темите ,които вълнуват българите?
  —цитат от коментар 6 на uvtest


  Разбира се че не! Трябва да се въртят теми за покриване на неудобните такива. После всичко е забравено и се продължава по същия начин.

 36. 36 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4561 Неутрално

  До коментар [#30] от "moreee":

  Ние нямаме премиер! Има един шофьор на джипка!

 37. 37 Профил на wqc45512416
  wqc45512416
  Рейтинг: 241 Неутрално
 38. 38 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2227 Неутрално

  До коментар [#35] от "ПАСТОРА":

  Пасторе,кажи честно,ама така с ръка на сърце.Според теб,колко процента от българите се вълнуват днес-12.12.20 г. от ЦУМгейт,инспекторат или джуджета.И ,още един въпрос,ако позволиш.Не мислиш ли,че пълната липса на критичност,ще ви изиграе лоша шега.

 39. 39 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1676 Неутрално

  Ако не ми харесва резултата на проверката, обяеявам че проверка не е имало!? Какво очакваме да каже проверка на това дали някой в обвдната си почивка се среща с хора!? Че е незаконно или какво!?

 40. 40 Профил на wqc45512416
  wqc45512416
  Рейтинг: 241 Неутрално

  До коментар [#24] от "moreee": Герберастите не обичат да мислят, на тях им казват какви опорки да говорят

 41. 41 Профил на wqc45512416
  wqc45512416
  Рейтинг: 241 Неутрално

  Тиквата не успя да се справи само с корупцията, правосъдието, здравеопазването, измамите с ТЕЛК, образованието, емиграцията, замърсяването, презастрояването, енергетиката, инфраструктурата. Другото е ок :D

 42. 42 Профил на chedeuvre
  chedeuvre
  Рейтинг: 717 Неутрално

  До коментар [#2] от "Роси":

  Съгласен съм....!!!
  И сега накъде, Роси...?

 43. 43 Профил на zkm24533265
  zkm24533265
  Рейтинг: 8 Неутрално

  “ Това беше демонстирано и тази седмица с отказа на ВСС да обсъди проверката и да чуе изводите от нея.” определено не работи, да почене с това да накра Лозанчо да подаде имотна декларация, както е по закон (който с кеф нарушава, нищо че е съден и глобяван за това) и да отстрани корумпирания съдия признат от наще парньори от САЩ и тогава може да се заеме и с прокуратурата

 44. 44 Профил на zkm24533265
  zkm24533265
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#24] от "moreee": Герберастите не обичат да мислят, на тях им казват какви опорки да говорят
  —цитат от коментар 40 на wqc45512416  Може да не искат, но могат, което не може да се каже за умнокрасивия зобиран лумпен

 45. 45 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 910 Неутрално

  И няма абсолютно никаква връзка между лесно доказуемия факт, че властта е некадърна и корумпирана, и сегашния взрив от заразявания?Никаква?Хич?
  —цитат от коментар 25 на Norman Granz


  Нищо не сте доказали, една лъжа повторена хиляди пъти, не става истина!

  Радан и Христо са само политически подводници на БСП, внедрени в дясното пространство, за да го отслабват. Но ГЕРБ успешно зае тази политическа ниша и от 11 години нямат алтернатива!

  За фалшивите "десни" партии останаха 2 до 3% от гласовете на десните български избиратели. Не случайно се говори за партии с няколко файтона членове!

 46. 46 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2219 Неутрално

  Някога Бочко се удивляваше на ДПС как са овладели съдебната система и медиите. Днес чии са те - на ДПС или на Шиши?

 47. 47 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2219 Неутрално

  До коментар [#45] от "Dariya Koleva":
  "Радан и Христо са само политически подводници на БСП, внедрени в дясното пространство, за да го отслабват. Но ГЕРБ успешно зае тази политическа ниша и от 11 години нямат алтернатива!"
  _______________
  За разлика от Борисов, Радан и Христо никога не са били членове на БКП и мутри, лежали по чуждестранните затвори за кражба на коли. А и по-голямото зло в наши дни е ДПС. А тъкмо в негова услуга се е поставил вашият вожд.

 48. 48 Профил на zkm24533265
  zkm24533265
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#45] от "Dariya Koleva":"Радан и Христо са само политически подводници на БСП, внедрени в дясното пространство, за да го отслабват. Но ГЕРБ успешно зае тази политическа ниша и от 11 години нямат алтернатива!"_______________За разлика от Борисов, Радан и Христо никога не са били членове на БКП и мутри, лежали по чуждестранните затвори за кражба на коли. А и по-голямото зло в наши дни е ДПС. А тъкмо в негова услуга се е поставил вашият вожд.
  —цитат от коментар 47 на volarok


  Я провери рода Бойкиев, плод на българосъветската КПС-БКП дружба между народите, и коя е мама и най вече каката на Ристьо, с ДС досие дебело като “война и мир”. После намери колко трудов важ има Ристьо по каквато и да е специалност (осен министър) и после ела да ни разкажеш. След което ми обясни как с такова потекло от сой и очевидно с никакви професионални активи, човек става министър и защо и дали ако никога през живота си не е изкарал и един лев сам, тоя човек е независим и има право на собствено мнение различно от това на спинсора ?

 49. 49 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3601 Неутрално

  До коментар [#28] от "Norman Granz":

  Лъжеш

 50. 50 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3319 Неутрално

  Голямо смукане на пръсте пада само и само да се докаже, че властта не става. Ама не се вижда никакво предложение за по-добро, че да направим сравнение!
  —цитат от коментар 3 на lz2


  Не виждаш защото си заслепен от измисления ореол на Борисов миличко!
  Трябва да си много заслепен за да излезеш в защита на един банкянски селянин и на личност, която с триста зора е завъшила милиционерския, пък се пише върха на правистите в страната.
  Тази войнстваща простотия ще ни изяде главата!
  Защо мислиш Дончева каза пред Веселин Дремджиев, че който и да дойде на власт след герберята трябва да измете тая некадърна посредственост от учрежденията и да доведе само умни, образовани и грижовни за страната хора?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 51. 51 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3319 Неутрално

  До коментар [#28] от "Norman Granz":

  Нежеланието на САЩ да видят, че България е поставена в това положение пак от Русия, хвърля в много неизгодна позиция Вашингтон в очите на България.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 52. 52 Профил на zkm24533265
  zkm24533265
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#50] от "Храбър":

  “ Не виждаш защото си заслепен от измисления ореол на Борисов миличко!” - ми щото брадатия ореол на Ристьо, нещо не може да ни заслепи. Добре, че теб те е заслепиш и той ти дава пример за умен и можещ.

 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 58. 58 Профил на Йосиф Митов
  Йосиф Митов
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#6] от "uvtest":

  Ами, да! И кризите са три: Здравна, икономическа и политическа. Здравната ще отшуми криво-ляво благодарение на лекарите и международната научна общност, но икономическата и политическата могат само да се задълбочават, ако няма върховенство на правото и на закона.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK