Прокурори, руски хакове и правосъдие за Тръмп в бъдеще време

Тръмп приема в Белия дом руския външен министър и руския посланик на 9 май 2017 г. От тази среща са изгонени всички западни журналисти. Снимките от нея дължим на руските медии и на ИТАР-ТАСС.

© Стопкадър от CBS Evening News

Тръмп приема в Белия дом руския външен министър и руския посланик на 9 май 2017 г. От тази среща са изгонени всички западни журналисти. Снимките от нея дължим на руските медии и на ИТАР-ТАСС."Дневник" публикува всеки понеделник следизборната поредица за САЩ от оперната певица Александрина Пендачанска. Тя, освен с успехите си на сцената, е известна със силната си гражданска позиция и интерес към случващото се в България и по света. След множеството ѝ пътувания в САЩ, където живее през 2002 г., се заражда и по-сериозният ѝ интерес към американската политика.


Като цитира авторитетни и достоверни източници, г-жа Пендачанска дава контрапункт на надигащата се пропаганда от лагера на действащия президент. Отношенията на Доналд Тръмп с Русия са една от най-големите интриги по време на неговото управление и в първата част проследи руската връзка на Доналд Тръмп още преди падането на Желязната завеса. Втората част беше за част от щаба на президента, свързан с Москва. Третата част разказа за разследването на британския разузнавач Кристофър Стийл на връзките между Русия и американския президент. Четвъртата част припомни историята на семейството на Тръмп и младостта на бъдещия президент. Днес четете за разследването на прокуратурата относно възпрепятстването на правосъдието от президента, или "доклада Мълър". Този позабравен скандал отново пламна в САЩ в последните часове.


Една голяма новина отекна в световния информационен поток на 1 декември 2020 г. На тази дата един от най-верните съюзници на Тръмп - главният прокурор на САЩ Уилям Бар - съобщи, че няма данни за изборни измами, които биха могли да променят резултата от вота.
Новината беше голяма не само защото отхвърляше версията на Тръмп, че победата в президентските избори му е била "открадната", а защото заключението идваше от човек, многократно засвидетелствал своята преданост към президента. Включително и в моментa, когато над Тръмп беше надвиснала най-голямата опасност - да бъде обвинен в това, че е станал президент благодарение на съюз с Русия.


Уилям Бар и причината звездата му да изгрее


Назначението на Уилям Бар през 2019 г. е извършено с една основна цел - да има кой да се справи с протичащото в този момент разследване за това дали Тръмп е възпрепятствал правосъдието и дали е имало руска намеса в изборите през 2016 г.


През лятото на 2018 г. Уилям Бар вече е написал докладна записка до прокуратурата, в която заклеймява това разследване и се представя като "разтревожен служител". Ето тогава Тръмп трябва да е видял в лицето му точния човек. Няколко месеца по-късно Бар е вече назначен за главен прокурор.


Той сменя на този пост друго доверено лице на Тръмп - Джеф Сешънс, който е ръководил съвета за национална сигурност в предизборния щаб на Тръмп и след президентските избори е станал главен прокурор на САЩ. Облаците се струпват над главата му, когато става ясно, че в разгара на предизборната кампания той се е срещал тайно с руския посланик.


Това откритие води дотам, че Сешънс е принуден да се оттегли от участие и надзор върху всички разследвания, свързани с Русия. Тръмп никога не му прощава, че по този начин го е лишил от контрол над случващото се. Накрая подава и оставка.


Именно в този контекст постът на главния прокурор отива за Уилям Бар. Той се справя перфектно със задачата да овладее най-чаканото разследване в САЩ.


Когато на 22 март 2019 г. Уилям Бар получава готовото заключение от проверката, той прави точно това, което Тръмп очаква от него. Вместо да допусне пресконференция, на която разследващите прокурори да представят изводите си, Бар публично оповестява своята собствена интерпретация на доклада им. В неговата версия от четири страници, 448-те страници доклад получават далеч по-благоприятен за Тръмп прочит, отколкото изводите на самия доклад предполагат.


Но какво правят самите разследващи, докато изводите им се преиначават? Човекът, който е начело на разследващия екип, е Робърт Мълър. Той реагира остро в писмо до главния обвинител, като изразява "своята и на екипа си тревога, че главният прокурор неадекватно обрисува техните заключения". Той казва и това: "Ако бяхме убедени, че президентът категорично не е извършил престъпление, щяхме да го кажем".


Но какво от това? Към този момент Бар вече е определил наратива и е насочил възприятието на публиката в желаната от Тръмп посока.


Но как започва всичко


Скоро след встъпването си в длъжност през януари 2017 г. президентът Тръмп привиква тогавашния шеф на ФБР Джеймс Комей в Белия дом и му подсказва да прекрати едно разследване. То засяга съветника по национална сигурност генерал Майкъл Флин и неговите връзки с Русия.


Тогава още никой не знае, че с чадъра над Флин не само ще започне, но и ще завърши мандатът на Тръмп - през декември 2020 г. президентът го помилва, като с това го освободи от всякаква съдебна отговорност за в бъдеще.


Но да се върнем към началото на мандата през 2017 г.


След като става ясно, че разследването не само не е прекратено, а се разраства, на 9 май Тръмп уволнява Комей. Ден по-късно Тръмп приема в Белия дом руския външен министър и руския посланик, на които казва: "Точно уволних шефа на ФБР. Бях подложен на голям натиск заради Русия. Сега това се махна".


От тази среща са изгонени всички западни журналисти. Снимките от нея дължим на руските медии и на ИТАР-ТАСС. Още седмица по-късно зам.-главният прокурор Роб Розенстийн създава специална група от 19 обвинители под ръководството на Робърт Мълър. Възложено им е да разследват възпрепятстване на правосъдието от страна на Тръмп, както и намесата на Русия и връзките ѝ с кампанията му за президентските избори.


Когато по-късно докладът е готов, в него е записано как е реагирал президентът, щом е научил за създаването на този екип: "О, Боже мой! Това е ужасно! Това е краят на моето президентство. Аз съм прецакан."


Кой е Робърт Мълър и какво разследва


Робърт Мълър е републиканец, опитен юрист, който е уважаван както от републиканците, така и от демократите. Той е директор на ФБР от 2001 г. до 2013 г. в администрациите на Буш младши и Обама. Назначаването му за специален прокурор е приветствано от всички.


Неговото разследване продължи почти две години и приключи с обвинения срещу 7 американски граждани, 26 руски граждани, един холандец и 3 руски организации.


Обвиненията доведоха до присъди за някои от най-приближените лица до Тръмп, включително за шефа на предизборната му кампания Пол Манфорт, личния му адвокат Майкъл Коен, дългогодишния му приятел Роджър Стоун и други.


Основната фигура в тази история - самият Доналд Тръмп - е под закрила от съдебно дирене благодарение на позиция на министерството на правосъдието от 1973 г., препотвърдена през 2000 г. Според нея действащите президенти не могат да бъдат обвиняеми.


Какво съдържа докладът


Докладът на Мълър е документ, разделен на две части. Първата разглежда руската намеса в изборите, а втората - възпрепятстването на правосъдието и злоупотребата с власт.


Във въведението към Част първа четем това: "Руското правителство се е намесило в президентските избори [в САЩ] през 2016 г. по мащабен и систематичен начин".


По нататък пише: "[Руската] Агенция за изследване на интернет" (АИИ) е провела първите руски операции, идентифицирани от разследването ни - кампания в социалните мрежи, чиято цел е била да провокират политически и социален раздор в САЩ. АИИ е базирана в Петербург и е финансирана от руския олигарх Евгений Пригожин, който според много сведения е свързан с руския президент Владимир Путин".


И още един цитат: "Фейсбук идентифицира 470 профила, контролирани от руската АИИ, които между януари 2015 и август 2017 са произвели общо 80 000 публикации. Според Фейсбук чрез тези профили публикациите са успели да достигнат до 126 млн. души. () В инстаграм [АИИ] са контролирали 170 профила, от които са произведени 120 000 публикации. Туитър е идентифицирал 3814 профила, контролирани от АИИ".


Според доклада чрез троловете си АИИ се е включвала активно в най-различни поляризирани групи с цел да всее политически и социални размирици в САЩ, например в консервативните "Being Patriotic," "Stop All Immigrants," "Secured Borders," "Tea Party News", в либералните "Black Matters" "Blacktivist","Don't Shoot Us", "LGBT United" и в религиозните като "United Muslims of America".


На фона на сегашната ситуация в САЩ придобиват още по-голямо значение думите на Мълър, произнесени още по време на изслушването му в Конгреса през 2019 г. и посветени на руската намеса: "Те го правят и в момента, докато седим тук, и са готови да го правят и в следващата кампания".


Информационната война


Тези операции на Русия Мълър нарича "Информационна война", а АИИ определя като истинска фабрика за тролове. Ето още цитати: "Кампанията еволюира от програма през 2014-2015 г., целяща да подкопае доверието в американската избирателна и политическа система, до фокусирана операция, която в началото на 2016 г. започва да подпомага кандидата Тръмп в ущърб на кандидата Клинтън".


Като се позовават на достигнали до разследването вътрешни документи на АИИ, авторите на доклада пишат още: "От февруари 2016 г. във вътрешен документ на АИИ се споменава подкрепата за кампанията на Тръмп срещу Хилари Клинтън, в който се казва: "Основната идея е да се използва всеки повод да се критикуват Хилари и останалите, без Тръмп и Сандерс - тях ги подкрепяме".


В тази "информационна война" руснаците включват и военното разузнаване, известно като ГРУ. "През април 2016 г. ГРУ хаква компютърната мрежа на Демократическата партия. ГРУ открадват стотици хиляди документи. След като Демократическата партия оповестява през юни 2016 г., че руското правителство има роля в хакването на системата им, ГРУ започва да разпространява откраднатите материали чрез DCLeaks, Guccifer 2.0. и WikiLeaks." Става ясно също, че синът на Тръмп, Дон младши, е бил в директен контакт с WikiLeaks в обсъждане на хакнатите имейли.


Конспирация с руснаците или просто срещи


Докладът не потвърждава престъплението конспирация (между Тръмп и Русия) или поне не приема да има такова "според определението в закона". Но от текста става ясно, че са осъществени над 140 контакта и срещи между приближени на Тръмп и различни руски представители.


"Контактите са съдържали бизнес връзки, предложения за асистиране, покани за среща между кандидата Тръмп и Путин, срещи между членове на кампанията и представители на руското правителство за подобряване на отношенията", както по време на предизборната кампания, така и в транзитния период между двете администрации след изборите.


"Веднага след изборите на 8 ноември служители на руското правителство и известни руски бизнесмени започват да си пробиват път към новата администрация. Най-висшите нива на руското правителство са подкрепяли тези усилия. Руското посолство е осъществило контакт часове след края на изборите, за да поздрави новоизбрания президент и да организира разговор с президента Путин". Забележителен контраст със сегашната ситуация, в която шест седмици след изборите единственият световен лидер, който все още не е поздравил новоизбрания президент Байдън, е президентът на Русия Владимир Путин.


Как се пречи на правосъдието


Втората част на доклада разглежда евентуалното възпрепятстване на правосъдието и злоупотреба с власт от страна на президента Тръмп.


В тази част са упоменати 10 епизода, в които е възпрепятствано правосъдието. Воден от рамките на позицията от 1973 г., според която действащи президенти не могат да бъдат изправяни пред съда, Мълър не повдига обвинения към Тръмп. Той пише: "Обичайното средство, чрез което индивидите отговарят на обвинения, е бързият и публичен процес, с цялата защита, която се изисква в едно наказателно дело. Човек, който смята, че е несправедливо обвинен, може да използва защитата, за да изчисти името си. И обратно - прокурорската преценка, че е извършено престъпление, без [това да е съчетано с] отправяне на обвинения в съда, не дава възможност на извършителя да се защити и да изчисти името си пред независим съд."


Мълър добавя: "Ако след подробно изследване на фактите бяхме убедени, че президентът не е извършил възпрепятстване на правосъдието, щяхме да кажем това. Но като се основахме на фактите и правните стандарти, не можахме да стигнем до такова заключение. Доказателствата, които събрахме за действията и намеренията на президента, ни пречат да установим липса на криминално деяние. Съответно този доклад не заключава, че президентът е извършил престъпление, но също така не го и оправдава."


С това докладът на Мълър подготвя почвата за евентуално обвинение от прокуратурата в онова бъдеще, в което Тръмп вече няма да е президент.


Той е и една от многото причини, които обясняват два феномена от последните седмици: нежеланието на президента да приеме загубата на изборите и да се оттегли, както и обсъждането с юридическия му екип на идеята да помилва пълнолетните си деца. И себе си.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (183)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 2284 Неутрално

  Ами Бай Дончо не успя като руския колега да си осигури конституционна защита доживот и след президенстването ,затова сега ще си плаща за греховете .

 2. 2 Профил на save_knforest
  save_knforest
  Рейтинг: 857 Любопитно

  Тръмп, ако доклада на Милнър е обективен /така изглежда/ много дъждовни облаци с гръмотевици ще му се струпат на главата. Американците са много чувствителни на тема "демокрация" и "вмешателство в демократичните им процеси".

 3. 3 Профил на FourOhFive
  FourOhFive
  Рейтинг: 1303 Весело

  Тръмп тепърва ще се пече.

  Но не на солариума.

  Граждани, не хранете трола. Минус, удивителна и да плува!
 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 5. 5 Профил на tamada
  tamada
  Рейтинг: 1160 Неутрално

  1860 година.
  Сенатор Стивън Дъглас в разговор с Линкълн с признание за загубата си на президентските избори:
  "Партийните чувства трябва да отстъпят на патриотизма. Аз съм с Вас, г-н президент и Бог да Ви пази!"

  * * *
  9 ноември 1960
  Из речта на Ричард Никсън за признаване на загубата му от Кенеди:
  "Имам огромна вяра, че нашият народ, републиканци и демократи ще се обединят зад следващия президент."

  * * *
  4 ноември 1980
  Из речта на президента Джими Картър за признаване на загубата му от Рейгън след само един мандат на поста:
  "Но ние трябва да застанем заедно, като сплотен и обединен народ за да решим проблемите, които все още са пред нас, да посрещнем предизвикателствата на следващото десетилетие. И призовавам всички вас да се присъедините към мен за искрено и плодотворно усилие за подкрепа на моя наследник, когато той поема тази голяма отговорност като президент на най-великата нация на Земята."

  * * *
  3 ноември 1992
  Из речта на президента Джордж Х. У. Буш за признаване на загубата му от Клинтън след само един мандат на поста:
  "Така го виждам аз. Така го виждаме ние и така трябва да го вижда страната... Хората си казаха думата и ние уважаваме величието на демократичната система... И аз искам страната да знае, че цялата ни администрация ще работи заедно с неговия екип за да осигури гладък преход на властта...
  ... Има за вършене важна работа и Америка трябва да е преди всичко останало, затова заставаме зад този нов президент и му пожелаваме всичко най-хубаво."

  * * *
  13 декември 2000 год.
  Из речта на вицепрезидент Ал Гор за признаване на и загубата му от Джордж Х. У. Буш след едномесечна съдебна битка и разлика от само 0,00092% в Електоралната колегия (разликата беше само 537 избиратели, с които Буш спечели Флорида):
  "Върховният съд си каза думата. Нека няма съмнение, че макар да съм твърдо несъгласен с решението му, аз го приемам... И тази нощ в името на нашето обединение като народ и силата на нашата демокрация, аз предлагам своето отстъпление...
  ... Избраният президент Буш наследява нация, чиито граждани са готови да му помагат да ръководи тези големи отговорности. Аз лично ще съм на негово разположение и се обръщам към всички американци – специално подтиквам тези, които бяха с нас да се обединят зад нашия следващ президент."

  * * *
  9 ноември 2016
  Из речта на Хилари Клинтън след спечелване на народния вот с признаване на загубата си от Доналд Тръмп в Избирателната колегия:
  "Снощи поздравих Доналд Тръмп и му предложих да работя с него в интерес на нашата страна...
  ... Надявам се, че той ще бъде успешен президент за всички американци... Ние му дължим отворени сърца и шанс да води. Нашата конституционна демокрация свято пази мирния преход на властта. Ние не просто го уважаваме. Ние го пазим грижливо."


  * * *
  1 декември 2020
  Главният прокурор на САЩ, обяви че няма доказателства за заговор около изборите:
  Туит на президента Тръмп:
  "Статистически не е възможно. Изборите бяха нагласени."

  * * *
  12 декември 2020, сутринта.
  Туит на президента Тръмп след отказа на Върховния съд на САЩ да приеме, че щатът Тексас има основание да оспори изборните резултати в други щати (Джорджия, Мичиган, Пенсилвания и Уисконсин), защото Тексас няма връзка с изборния процес в тях:
  "Върховният съд показва НУЛА внимание към същината на най-голямата изборна измама извършена някога в Съдинените американски щати. Всичко от което се интересуват е "връзката", което прави много трудно за президента да представи иска си. 75 000 000 гласа!"
  (всъщност гласовете са 74,2 млн, а на Байдън са 81,2 млн)

  12 декември 2020, следобед.
  Туит на президента Доналд Тръмп след новините за боеве между негови и опозиционни поддръжници в столицата Вашингтон и прострелването на един човек при подобни сблъсъци в Олимпия, щата Вашингтон:
  "НИЕ ТЕПЪРВА ЗАПОЧВАМЕ ДА СЕ БИЕМ!!!"

  Същата вечер при сблъсъците в столицата бяха наръгани 4 души и сега са в критично състояние.

  Публично признание на загубата все още няма и се очертава изобщо да няма. За пръв път от 124 години насам.
  Нито поне признание в личен разговор (първото такова е на Джон Адамс след загубата му от Джеферсън през 1800 год.)

 6. 6 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 1980 Неутрално

  Оранго. Толкова.

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 8. 8 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3588 Любопитно

  И всичко това само за да се заобикаля актуално разследване на Байдън синче?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 9. 9 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3147 Весело

  До коментар [#7] от "Vlado Nikolov":

  Как беше - ама вие що биете негрите? Ей.

 10. 10 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4396 Неутрално

  Хора, не слушайте Александрина Пендачанска.
  —цитат от коментар 4 на mpk44592119


  Точно така хора

  Не слушайте Александрина Пендачанска която излиза с името си

  и с дълбоко аргументираното си ПОДПИСАНО мнение

  Слушайте АНОНИМНИТЕ РУСКИ НИКОВЕ които праскат ОПОРКИ

 11. 11 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1477 Неутрално

  Както казах пише добре и е интересно и леко за четене, но повечето си го знаеме, а наратива е прекалено еднообразен.

  За всички поне малко мислещи и обективни Тръмп е пределно ясен.

  Точно като Бойко Борисов.

  И като Живков, бих казал, макар да са от различен калибър.

  Ако бяха накарали Куомо да се кандидатира щях да накарам и да гласувам за него....защото републиканската визия ми е по-близка от демократската, но не и олицетворявана от Доналд Тръмп.

  но те републиканците ако можеха да издигнат свестен кандидат тогава вероятно и демократите щяха да могат...


  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 12. 12 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4396 Весело
  Добре! За далаверите на Тръмп разбрахме! Ама, какво стана с фамилията Байдън и нейните далавери? За пречене на правосъдието и намеса в работите на чужда държава?
  —цитат от коментар 7 на Vlado Nikolov


  Не страхуйся

  Още сеговня чорбаджиите ти в Москве ще му започнат

  дело в КРЕМЛЬОВСКИЯ ПРИДВОРНИЙ СУДЬ където приговора му не мърда

  Гыййййййййй

 13. 13 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 779 Неутрално

  Е, да видим. Ако г-жа Пенданчанска се окаже права и разследването на Мълър доведе до някакви конкретни съдебни резултати за Тръмп, след като той загуби имунитета си - тогава значи действително е имало руска връзка.

  Ако нещата постепенно позаглъхват и след година не си спомняме за него - значи вероятно е било сбор от косвени данни с цел да блокират неприятни за опозицията планове на изпълнителната власт.

  След година поне за себе си ще знам доста повече - в зависимост от действието или бездействието на новата администрация по въпроса.

 14. 14 Профил на Lazarus
  Lazarus
  Рейтинг: 1060 Неутрално

  Става ми по-ясно, защо умря идеята СДС, с такива видни леви поддъжници като автора, нямаше как.

 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 16. 16 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3588 Неутрално

  До коментар [#7] от "Vlado Nikolov":Как беше - ама вие що биете негрите? Ей.
  —цитат от коментар 9 на boevbisser


  Ами ето така беше. Малко по дълго но пък не толкова изтъркано

  https://www.economedia.bg/news.php?guid=802558

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 17. 17 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 904 Неутрално

  Това с Мюлер отдавна мина. Разследването не установи руска намеса. Защото такава никога не е имало.
  Виж на тези избори китайска.... Така че директно да започват разследванията. Много демократи ще изреват :)

  The best way to predict the future is to invent it.
 18. 18 Профил на bobo59
  bobo59
  Рейтинг: 338 Неутрално

  На госпожата господ й дал едно лишил я от друго и така до горните анализатори. Вие не разбрахте ли , че Тръмп е президент следващите 4 години

 19. 19 Профил на bobo59
  bobo59
  Рейтинг: 338 Неутрално

  На госпожата господ й дал едно лишил я от друго и така до горните анализатори. Вие не разбрахте ли , че Тръмп е президент следващите 4 години

 20. 20 Профил на Misinformed_808
  Misinformed_808
  Рейтинг: 430 Неутрално

  До коментар [#17] от "EU defender":

  Каква китайска намеса да се установява, ти не беше ли стартирал някакви процеси на заличаване на китайската нация :Д ? Та ти като ги затриеш от лицето на земята после как да им се търси отговорност...

 21. 21 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4396 Весело

  Вие не разбрахте ли , че Тръмп е президент следващите 4 години
  —цитат от коментар 19 на bobo59


  Тъй тъй
  Ще президенства от резиденцията си в Барвиха
  От санаториума за разбити сърца
  Зам президенти ще са му Янукович и Лукашенко

 22. 22 Профил на M M
  M M
  Рейтинг: 125 Неутрално

  [quote#:"От Статията"]Обвиненията доведоха до присъди за някои от най-приближените лица до Тръмп, включително за шефа на предизборната му кампания Пол Манфорт, личния му адвокат Майкъл Коен, дългогодишния му приятел Роджър Стоун и други.[/quote]

  Това са като начало големите проблеми пред Тръмп.
  Особенно Майкъл Коен, който дори е написал вече книга.
  Опасявам се обаче, че може да го споходи съдбата на Джефри Епстийн (Geoffrey Epstein) или Том Бауерс (Tom Bowers).

 23. 23 Профил на tamada
  tamada
  Рейтинг: 1160 Весело

  До коментар [#18] от "bobo59":

  Вие не разбрахте ли , че Тръмп е президент следващите 4 години
  —цитат от коментар 18 на bobo59


  Не. Да не би Върховният съд да си е променил мнението? Че кога успяха толкова бързо? :)

 24. 24 Профил на dame
  dame
  Рейтинг: 496 Неутрално

  Браво Джиджи! Доста ясно и точно.

  dame
 25. 25 Профил на uco10615507
  uco10615507
  Рейтинг: 11 Весело

  В шифрован доклад от Тръмп към Путин Американския президент се е оплакал от надигащата се вълна от разследвания които го дискредитират.
  Отговора на Путин е бил
  Вь1держиш Щирлиц,вь1держиш

 26. 26 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3125 Неутрално

  Ех, ако Андрю Куомо стане главен прокурор, не ми се мисли какво ще му се изпече на Тръмп!

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 27. 27 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2433 Неутрално

  "контрапункт на надигащата се пропаганда от лагера на действащия президент" :)))
  Тези неща са 10 пъти по украсени от глобалните медии , и те заемат 95% от информационното пространство на САЩ, копи пейст от над 8000 или 12 000 публикации на тема Тръмп -Путин е вече остаряло (тоест свършило работа). Актуалните са раследанията байдън (син)- корупция от Украйна и Китай ; Байдън баща - корупция от Украйна и Китай ;Н.Пелоси - корупция и нещо повече заради подмяна на вот. За разлика от дима ..тук има имена,сметки ,записи , наркотици ...всичко което е мислимо за свободната демократска душа:))

 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 678 Весело

  Голям кошмар са Русия и Тръмп. Толкова ужасен, че на демократите им се наложи да печелят избори с измама и намеса на Китай, Иран и Венецуела...
  А, чакай! Няма доказателства, хилядите показания под клетва били само догатки. Исковете за проверка на машините и достъп до бюлетините на гражданите са само прищявка. Но иначе Пелоси и Шиф могат да осигурят импийчмънт по думите на майстор "духач на свирка", който дори не е присъствал на разговора с украинския президент. Забавно ще е в следващите дни... Масмедиите вече споменават разследванията срещу сина и брата на Байдън. Изглежда няма да го мъчат дълго в Белия дом и Кабала ще поеме нещата. Ако някой ги пусне там, де...

 30. 30 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3717 Весело

  Хора, не слушайте Александрина Пендачанска. Жената явно мрази Тръмп и всички консервативни хора в червата си. Всяка статия която е пуснала тук е само на една тема - Тръмп и омразата и към него. ЛЪЖИ, ЛЪЖИ, и пак ЛЪЖИ!
  —цитат от коментар 4 на mpk44592119


  Ей!
  Добре, че ни каза, та да се пазим!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 31. 31
  bobo59
  Рейтинг: 338 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 32. 32 Профил на Vorknkx
  Vorknkx
  Рейтинг: 580 Неутрално

  Това с Мюлер отдавна мина. Разследването не установи руска намеса. Защото такава никога не е имало.
  —цитат от коментар 17 на EU defender


  Напротив, имало е. Това ясно се казва в доклада на Мълър (така с пише името му, между другото, Мюлер е немско име).

  Голяма част от доклада така и не беше оповестена заради имунитета на Тръмп. Този имунитет ще падне на 20-ти януари и тогава... хе хе ;)

 33. 33 Профил на Vorknkx
  Vorknkx
  Рейтинг: 580 Неутрално

  Вие не разбрахте ли , че Тръмп е президент следващите 4 години
  —цитат от коментар 18 на bobo59


  И откога загубилият изборите става президент? Това някакъв нов закон ли е? :D

 34. 34 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3717 Весело

  ....Публично признание на загубата все още няма и се очертава изобщо да няма. За пръв път от 124 години насам.
  Нито поне признание в личен разговор (първото такова е на Джон Адамс след загубата му от Джеферсън през 1800 год.)
  —цитат от коментар 5 на tamada


  Ако Тръмп не разчиташе (и все още разчита) на подкрепа от страна на Русия, той нямаше да е толкова нахален и нагъл в претенциите си.
  В света има само една личност, която вече не колкократно е демонстрирала своето нахалство и наглост.
  Това е Путин!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 35. 35 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3125 Весело

  Вие не разбрахте ли , че Тръмп е президент следващите 4 години
  —цитат от коментар 19 на bobo59


  Утре гласува електоралният колеж и всичко свършва, кескет. Аз съм готов да се хванем на бас кой ще спечели? Ти кой си мислиш?

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 36. 36 Профил на bobo59
  bobo59
  Рейтинг: 338 Неутрално
  До коментар [#33] от "Vorknkx":

  Много скоро ще разбереш

 37. 37 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3717 Неутрално

  До коментар [#27] от "dejmos":

  Ти си живо доказателство за водената хибридна война от страна на Русия срещу прогресивните медии в цял свят.
  Не се съмнявам, че ако те попитам за примери, ще извадиш някакви скалъпени манипулации от руски или проруски сайтове, участващи в същата тази хибридна война.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 38. 38 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3717 Неутрално

  До коментар [#27] от "dejmos":

  Ти си живо доказателство за водената хибридна война от страна на Русия срещу прогресивните медии в цял свят.
  Не се съмнявам, че ако те попитам за примери, ще извадиш някакви скалъпени манипулации от руски или проруски сайтове, участващи в същата тази хибридна война.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 39. 39 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3125 Весело

  Много скоро ще разбереш
  —цитат от коментар 36 на bobo59


  Понеделник, 14-ти декември, 2020-та!

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 40. 40 Профил на bobo59
  bobo59
  Рейтинг: 338 Неутрално

  До коментар [#35] от "Realist":

  ДоналдТръмп

 41. 41 Профил на tamada
  tamada
  Рейтинг: 1160 Весело

  До коментар [#17] от "EU defender":

  Това с Мюлер отдавна мина. Разследването не установи руска намеса. Защото такава никога не е имало.
  —цитат от коментар 17 на EU defender


  Чш-ш, ало-оу! Именно Тръмповото правосъдно министерство, каза че има руска намеса и то точно заради разследването на Мюлър. Даже поименно посочи руските разузнавачи от ГРУ, които са се намесвали.
  http://cdn.cnn.com/cnn/2018/images/07/13/gru.indictment.pdf

  Ами Майкъл Флин, Пол Манафорт, Рик Гейтс и Джордж Пападопулос в какво се признаха за виновни и къде са сега?
  Много са ви евтини лъжите, бе!
  https://www.pbs.org/wgbh/frontline/article/the-mueller-investigation-explained-2/

 42. 42 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3626 Неутрално

  До коментар [#9] от "boevbisser":

  Не ти харесва, че питам за Байдън? Да не припомняме и скандала с Хилъри! Това са наказуеми неща, ама все Тръмп ви е в ума и устата! Що бре? Те да не са богопомазани? Или пак двоен аршин? Демократи, сър! 😀

 43. 43 Профил на bobo59
  bobo59
  Рейтинг: 338 Неутрално

  До коментар [#41] от "tamada":

  Къде са ?

 44. 44 Профил на witch_doctor
  witch_doctor
  Рейтинг: 715 Весело

  До коментар [#19] от "bobo59":

  "Тръмп е президент следващите 4 години"

  Колкото взе втори мандат!!! Хахаааа...ейиииии, че тръмпарски дебили!

 45. 45 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3125 Весело

  До коментар [#35] от "Realist":ДоналдТръмп
  —цитат от коментар 40 на bobo59


  С 230 електора, няма как да спечелиш, трябват поне 270, ама сестрата и санитарите ще ви бият нужните успокоителни!

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 46. 46 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3626 Весело

  До коментар [#12] от "Hawaii":

  Още един, дето все Русия му пречи! 😀 Човеко, вземи мерки, че един американец преди години скочи от прозореца с вик "Руснаците идат!!!" 😀 И става дума за САЩ, що мешаш руснаците?

 47. 47 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2637 Неутрално

  Днес електорите ще подпечатат президентството на Байдън, а след малко повече от 5 седмици с Дръмб ще се захванат ФБР, IRS, прокурори и кредитори.

  Като мошеник и предател живя, но часът на разплата наближава.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 48. 48 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2433 Неутрално

  До коментар [#34] от "Храбър":

  Какво да направи Путин за САЩ ??? :)) Руснаците са "вежливи хора" - не ходят там където не ги канят .Руски войски могат да проведат честни избори ,а може с референдум за присъединяване към руската федерация :)) За хора изледващи американска политика за важни други неща ...Защо 80% от републиканците и 25% от демократите смят ,че изборите са "измама". Защо 65% от рпубликанците ще се противопоставят на евентуален брак на неговия син /дъщеря с демократ/демократка ? Какво събра банкери, държавна администрация и плебс (основно черна) на едно място ?? От каква политики за създават такива "пейзажи" за филми на ужасите ...като Детройт?? Защо толкова са важни хомосексулистите ?? Защо малко важни са хората с нормална сексуалност ,и с деца ??

 49. 49 Профил на tamada
  tamada
  Рейтинг: 1160 Весело

  До коментар [#43] от "bobo59":

  До коментар [#41] от "tamada": Къде са ?
  —цитат от коментар 43 на bobo59


  Извън властта. От години насам. :)
  Преструваш се, че не забелязваш линка към PBS, който дадох ли? Ами ще го пусна пак. Хем съкратено го обясняват.
  https://www.pbs.org/wgbh/frontline/article/the-mueller-investigation-explained-2/

  Или пък не знаеш английски? Ами кажи си бе, човек, не е срамно! Тук сме свои хора, ще ти го преведем. :)

 50. 50 Профил на M M
  M M
  Рейтинг: 125 Неутрално

  Ех, ако Андрю Куомо стане главен прокурор, не ми се мисли какво ще му се изпече на Тръмп!
  —цитат от коментар 26 на Realist


  Добрите професионалистите особенно в неговата област не се влияят от чувства.

 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 52. 52 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1698 Неутрално

  Тази не беше ли певица? А, няма проблем да се публикуват излиянията й, стига да съответстват на гледната точка на спонсорите.

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 53. 53 Профил на Bornagain
  Bornagain
  Рейтинг: 1332 Неутрално

  единственият световен лидер, който все още не е поздравил новоизбрания президент Байдън, е президентът на Русия Владимир Путин.
  ===============================================================
  И Тръмп не го е поздравил Байдън, напротив, непрекъснато твъди, че е измамник и лъжец. В Тексас говорят за сецесия както и преди гражданската война, във Вашингтон всеки ден има сериозни сблъсъци и конфликти. Изобшо Пендачанскашо не си гледа Найо Тицина.

  Свободата, Санчо...
 54. 54 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 2088 Весело

  Статиите за Тръмп са чудесен начин да се идентифицират платените от Москва тролове.

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 56. 56 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 678 Весело

  С 230 електора, няма как да спечелиш...
  —цитат от коментар 45 на Realist


  Да-да, както видяхме на изборите, важно е кой брои! С машините Доминион винаги се печели ;)

 57. 57 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2637 Неутрално

  Абсолютно безпредметно е да се спори с плоскоземни антиваксъри.

  Не им обръщайте внимание, те доказателствата идват, ей кога е СРЯДА, след два дни...

  Или може би някоя друга сряда - няма значение.

  Работата е опечена, слушайте Дифендъра, той знае.

  Всичките 50 щата сертифицираха резултатите си, всичките “искове” на Джулиани и палячовците около него бяха спрени още на първа инстанция, Върховният съд отговори на два пъти с по едно изречение на налудничавите напъни да се касират първо изборите в Пенсилвания, после в четири щата: MOTION DISMISSED, Уилям Бар се готви да подаде оставка, защото му писна от глупостите на стабилния гений...

  Но вие не обръщайте внимание на всичко това, съдиите (вкл. назначените от Дръмб) са комунисти, медиите са на Китайската компартия, Пендачанска е дърта и грозна -

  Слушайте Дефендъра, Боби нам си кой, Дерибеев, Росен от Шумен и останалите умници във форума, те и само те знаят истината.

  На нормалните хора - хубава (и добре започваща😉) седмица.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 58. 58
  Аскет
  Рейтинг: 1673 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 59. 59 Профил на mekarshalev
  mekarshalev
  Рейтинг: 440 Весело

  отново известен лай от ненормалните тръмпанари и рублофилските путилизци, ама още малко и ще спихнат съвсем.
  досвидания, путята!

 60. 60 Профил на cinqueau
  cinqueau
  Рейтинг: 508 Неутрално

  Този текст показва докъде може да стигне една жена когато мрази и едновременно с това се опитва да разсъждава логично.

  " Ден по-късно Тръмп приема в Белия дом руския външен министър и руския посланик, на които казва: "Точно уволних шефа на ФБР. Бях подложен на голям натиск заради Русия. Сега това се махна".
  От тази среща са изгонени всички западни журналисти. Снимките от нея дължим на руските медии и на ИТАР-ТАСС. “

  Това е рутинен тип среща, такива срещи се провеждат непрекъснато. В този ден Тръмп прие и други посланици . На среща присъстват: руският външен министър, руския посланик и официален руски фотограф, президентът Тръмп вицепрезидентът, държавният секретар, съветникът по националната сигурност и официалният фотограф на Белия Дом. Това не е пресконференция, на такива срещи журналисти изобщо не присъстват и никой не е "изгонен“ Официално се съобщи, че по взаимно съгласие снимки няма да се публикуват. От такъв тип срещи в пресата не се публикуват стенограми . Цитатът в кавички е четене на мисли в желана посока. Руската страна наруши споразумението и публикува подбрани снимки на руския фотограф в които се вижда само Тръмп с Лавров и Кисляк , точно за да раздухва антитръмповската истерия и захранва въображението на хора като Пендачанска. Аз не си спомням американски журналист да е обвинил или дори само коментирал руското нарушение на споразумението за снимките. И ето, за Пендачанска публикуваната снимка е доказателство за тайно заговорничене. Всеки абзац е фашиф като този който коментирах.
  По добре е Пендачанска да пее и да публикува записи на свои изпълнение на оперната сцена. на сценета

 61. 61 Профил на tamada
  tamada
  Рейтинг: 1160 Неутрално

  До коментар [#48] от "dejmos":

  Защо 80% от републиканците и 25% от демократите смят ,че изборите са "измама".
  —цитат от коментар 48 на dejmos


  Защо 2/3 от републиканците смятат, че Тръмп трябва да се кандидатира през 2024, когато ще бъде на 78 години – на колкото е сега Байдън? Нали уж цяло лято разправяха, че 78 е твърде висока възраст за нов президент? :)

  Защо толкова са важни хомосексулистите ??
  —цитат от коментар 48 на dejmos


  Защото всички хора са важни, а хомосексуалистите твърде дълго се криеха от страх (много от тях все още го правят). Колкото по-скоро приемем, че не е наша работа кой с кого се чука (в рамките на закона), толкова по-скоро гейовете ще спрат с тъпите си улични паради и настоявания за повече роли в киното.

  Защо малко важни са хората с нормална сексуалност ,и с деца ??
  —цитат от коментар 48 на dejmos

  Това само троловете го твърдят. Над 80-90% от порното е за хетеросексуални. От над 100 години има правителствени политики за защита на децата и стават все повече. В опозиционните медии е пълно с критични статии за това, как някои правителствени решения са неуспешни или направо вредят на нормалното отглеждане на деца.

  Ти например, що не коментира под статиите за премахването на Фонда за лечение на деца, ами се промъкваш под други статии да сееш лъжи?

 62. 62 Профил на mastikata
  mastikata
  Рейтинг: 814 Неутрално

  Това с Мюлер отдавна мина. Разследването не установи руска намеса. Защото такава никога не е имало.Виж на тези избори китайска.... Така че директно да започват разследванията. Много демократи ще изреват :)
  —цитат от коментар 17 на EU defender


  Путин написа история, като успя да хакне изборите и да постави чуждестранен агент на поста Президент на САЩ. Респект.

  Граждани бият ПРАСЕТА брат!
 63. 63 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2433 Неутрално

  Замириса на извънредно положение в САЩ..., и американците искат да бъдат защитени от ДЕмонократите ..

 64. 64 Профил на tamada
  tamada
  Рейтинг: 1160 Неутрално

  До коментар [#53] от "Bornagain":

  В Тексас говорят за сецесия както и преди гражданската война...
  —цитат от коментар 53 на Bornagain


  Каква Гражданска война? Че те в Тексас не са спирали да говорят за сецесия откак са станали американски щат. При всеки президент пускат по 1-2 петиции за отделяне.
  И при Обама беше така.
  https://www.texastribune.org/2013/01/14/white-house-responds-texas-secession-petition/

 65. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 66. 66 Профил на citoplast
  citoplast
  Рейтинг: 1157 Неутрално

  Е остава да видим най-важното решение на Електоралния колеж и всичко да приключва вече.

  Имало едно време ссср...
 67. 67 Профил на Торбеш
  Торбеш
  Рейтинг: 1399 Неутрално

  Разбрахме в какъв термин, с ново, различно от обичайното речниково значение са пакетирани:
  - бивши зкпч от БНА;
  - бивши Овенни от БНА, най-вече старшини;
  - деца на мандраджии, възпитани в презрение към необлагодетелстваните от комунистическия режим;
  - “бивши” ченгета от ДС;
  - “бивши” комунисти;
  - русофили, които не знаят руски;
  - путинофили;
  - “правАславни” путинофили, никога непрочели поне едно от Евангелията;
  - несъстояли се, умствено увредени, непрочели и една книга;
  - педофили и обратни, гръмко хулещи педофилите и обратните;
  - несъставили и едно семейство, разведени, неотгледали и едно дете;
  - мразещи Европа;
  - и подобни ....
  Те се именуват “КОНСЕРВАТИВНИ ХОРА”

  Като българин съм горд, че думата "неудачник" е незаменяема чуждица в българския език, заемка от руския език.
 68. 68 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2637 Неутрално

  До коментар [#66] от "citoplast":

  "Е остава да видим най-важното решение на Електоралния колеж и всичко да приключва вече."

  За разумните хора всичко приключи още на 7 ноември.

  За тръмполяка няма да приключи никога.

  Елвис е още жив, току-що са го видели да излиза от сградата.

  За бабичките в дълбоката руска деревня и Сталин е жив, понеже нникой не е отишъл лично да им покаже трупа.

  Какво не прави вярата...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 69. 69 Профил на citoplast
  citoplast
  Рейтинг: 1157 Неутрално

  До коментар [#68] от "Norman Granz":

  На мен ми е пределно ясно, че

  Имало едно време ссср...
 70. 70 Профил на citoplast
  citoplast
  Рейтинг: 1157 Весело

  ...тръмпарчетата ще се гърчат и след днес!

  Имало едно време ссср...
 71. 71 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2637 Неутрално

  До коментар [#67] от "Торбеш":

  "Те се именуват “КОНСЕРВАТИВНИ ХОРА”..."

  Уважаеми колега,

  Путин се оказа много по-хитър злодей от Брежнев, Андропов и останалите троглодити от КПСС/КГБ.

  Докато те си пръскаха парите да хрантутят разни "национално-освободителни движения" сред племената в Третия свят с надеждата да разрушат западната демокрация и пазарна икономика чрез "световна пролетарска революция", той безпогрешно усети слабото място на врага: лумпените, расистите, неграмотните, сексистите, хомофобите, wife beaters, ККК, латентните хомосексуалисти, откритите нацисти и останалия уайт траш.

  И намери идеалния човек, който да мобилизира цялата тая сган, внушавайки й, че е "дясна".

  Доналд Тръмп.

  Откакто дезертьорът, данъчен измамник и похотлив женкар Доналд Тръмп бе обявен за "десен" и "консерватор", думите "дясно" и "консервативно" вече не значат нищо.

  А когато думите загубят значениието си, хората губят свободата си.
  (Конфуций)

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 72. 72 Профил на tamada
  tamada
  Рейтинг: 1160 Неутрално

  До коментар [#63] от "dejmos":

  Замириса на извънредно положение в САЩ..., и американците искат да бъдат защитени от ДЕмонократите ..
  —цитат от коментар 63 на dejmos


  Не искат. Забравяш мнозинството независими избиратели, които нямат ясно определени политически пристрастия.
  61% от американците приемат изборните резултати.
  60% от американците не искат Тръмп да се кандидатира отново.
  През 2016 след изборите 43% смятаха, че Тръмп ще обедини страната, а 53% смятаха, че ще я раздели. Сега е обратното – 59% смятат, че Байдън ще обедини страната, а само 35% смятат, че няма.
  Ето едно изследване от миналата седмица:
  "A solid majority of Americans trust that the results of the 2020 presidential election are accurate"
  https://www.npr.org/2020/12/09/944385798/poll-just-a-quarter-of-republicans-accept-election-outcome

  И този резултат е по-висок, отколкото през септември преди изборите. Тогава само 47% смятаха, че президент демократ може да обедини страната.
  https://apnews.com/article/election-2020-virus-outbreak-race-and-ethnicity-joe-biden-donald-trump-59144c3e764294d691d93c16d9bf5a7d

 73. 73 Профил на Vorknkx
  Vorknkx
  Рейтинг: 580 Неутрално

  Замириса на извънредно положение в САЩ..., и американците искат да бъдат защитени от ДЕмонократите ..
  —цитат от коментар 63 на dejmos


  Ха ха, извънредно положение заради какво? Заради мъгляви и недоказани съмнения, че уж било имало някаква измама, която никой не е видял с очите си?

  Айде малко по-сериозно.

 74. 74 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4723 Весело

  Става ми по-ясно, защо умря идеята СДС, с такива видни леви поддъжници като автора, нямаше как.
  —цитат от коментар 14 на Lazarus


  Я кажи сега Бил Гейтс ли е тайният собсвеник на Pfizer?

 75. 75 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4723 Весело

  Защо ни занимавате с обсесиите на бившата хубавица и бивша оперна певица Alex Penda? Някои хубавици, като одъртеят и погрознеят, стават много злобни.Иначе снимката й е готина, е, отпреди 20 години, ама карай да върви.
  —цитат от коментар 15 на pag


  Вие вероятно сте много красив! А по коментарите Ви може да се съди, че дори сте много умен!

 76. 76 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 2039 Неутрално

  Форумът е пълен с маниаци.
  Преди всичко подкрепящите Тръмп са приели, че Байдън има повече електорални гласове.
  Това не означава, че Байдън и Харис имат проамериканска и патриотична програма.
  Аз поне чакам тази програма да се изясни и пожелавам успех на Байдън и Харис.
  А на гласувалите за Байдън и Харис от все сърце и искренно пожелавам да не си скубят косите, че са дали гласовете си на демократите.

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 77. 77 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2433 Неутрално

  До коментар [#71] от "Norman Granz":

  Не е толкова хитър след като "толкова умно" си го разгадал ...:)

 78. 78 Профил на Vorknkx
  Vorknkx
  Рейтинг: 580 Неутрално

  Роддните тръмписти явно не разбират какво е електоралната колегия и как действа.

  Електорите в колегията се определят според победителя в съответния щат. Тоест, щом Байдън е спечелил Пенсилвания, електорите за този щат са хора на Байдън. Не на Тръмп.

  Байдън официално има 306 електорални гласа - тоест 306 електори лоялни на него. И те ще му дадат нужните 270 гласа за победа + още 36 отгоре.

  Електорите на Байдън са добре подбрани и с проверена лоялност - няма как да има изненади. Няма как да има драматичен обрат. Тръмп няма никакъв, абсолютно никакъв, шанс да остане президент. А след 4 години вече няма да е никакъв фактор и тогава пак ще загуби, ако изобщо му позволят да се кандидатира.

 79. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 80. 80 Профил на voxy
  voxy
  Рейтинг: 704 Неутрално

  Александрина Пендачанска да си зададе въпроса защо не пише нищо за Байдън Фемили и Китай, Русия, Украйна, Румъния.

  -voxy
 81. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 83. 83 Профил на Просто денег нет
  Просто денег нет
  Рейтинг: 526 Весело

  До коментар [#82] от "voxy":

  Кои са вашите бе тръмпок?

 84. 84 Профил на tamada
  tamada
  Рейтинг: 1160 Неутрално

  До коментар [#78] от "Vorknkx":

  Роддните тръмписти явно не разбират какво е електоралната колегия и как действа.Електорите в колегията се определят според победителя в съответния щат. Тоест, щом Байдън е спечелил Пенсилвания, електорите за този щат са хора на Байдън. Не на Тръмп.
  —цитат от коментар 78 на Vorknkx


  За мнозинството щати е така, но с изключение на Небраска и Мейн. Там дават 2 електори на победителя в щата и по 1 електор на победителя в отделните изборни окръзи. Тоест се получава почти пропорционално гласуване.

 85. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 86. 86 Профил на Торбеш
  Торбеш
  Рейтинг: 1399 Неутрално

  До коментар [#71] от "Norman Granz":
  Това, че чекистите станаха “десни”, ей така, изведнъж “десни”, че и “консерватори” - е преголям куриоз, а докато се чудим на нелепостта на куриоза, на несъгласните с тази лъжа вече лепнаха етикета “леви”, “болшевики”, и т.н., отлепен от тяхната фасада.
  Това е похват да объркат всичко и всички и в мътния водовъртеж да си вземат тяхното.
  Но главната задача на чекистите е ясна:
  “НАГАДИТЬ ВСЕМ”
  Друго не умеят, за сто години само това са правили и само това правят.
  Но има Господ, а те не знаят!

  Като българин съм горд, че думата "неудачник" е незаменяема чуждица в българския език, заемка от руския език.
 87. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 88. 88 Профил на Chironex
  Chironex
  Рейтинг: 397 Неутрално

  Въобще не е позабравено разследването.
  Просто е малко поотложено.

 89. 89 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2433 Неутрално

  До коментар [#72] от "tamada":

  Амммммммммм на ОРКИТЕ от СНН , .....те даваха 16 % победа за Байдън :)

 90. 90 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 2075 Неутрално

  А на гласувалите за Байдън и Харис от все сърце и искренно пожелавам да не си скубят косите, че са дали гласовете си на демократите.
  —цитат от коментар 76 на Сатана Ликующий


  А защо трябва да си скубят костие. Историята е категорична, че Америка е по-добре управлявана при президент демократ, отколкто републиканец.

 91. 91 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2433 Неутрално

  До коментар [#78] от "Vorknkx":

  Много грешиш ... , тези хора се определят през юли -август 2020. Сещам се за Джорджия , 13 са републиканци и 3 демократи.. Те гласуват ..., и по волята на хората , но и съгласно закона и своята съвест ...Ако гласуват за другия не са законно нарушители . Ако 5 души се откажат да станат електори (след машинациите) ..пропада цялата квота на Джорджия !!

 92. 92 Профил на Торбеш
  Торбеш
  Рейтинг: 1399 Неутрално

  До коментар [#87] от "Литекс се преименува на ЦСКА минус София":
  ПравильнА, “поръчков”, защото персонално Аз съм поръчал тази статия, проявявайки интерес към Истината, проявявайки интерес към интересните, талантливо и интелигентни четива. Още отсега ПОРЪЧВАМ:
  Уважаема Александрина, много Ви моля, бис!!!
  А какво е “пасквил”, хайде на бас, че не знаете!
  ... има една статуя на Северния вход на Пиаца Навона, наречена кой знае защо Паскуале, и в чиито ръце римляните са слагали писъмца до властта с различни послания, положителни и отрицателни.
  Моя милост например съм слагал листче с надпис “ОСТАВКА” в ръцете на Паскуале.
  Пасквил!
  Тези писъмца обаче, какво общо имат с хубавите четива на уважаемата Александрина?

  Като българин съм горд, че думата "неудачник" е незаменяема чуждица в българския език, заемка от руския език.
 93. 93 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 2075 Неутрално  До коментар [#91] от "dejmos":

  Мечтай си. Мечтите са безплатни. За разлика от финаносите проблеми н аТръмп. Там трябват пари , а не писане по форумите. Прати му донешън.

 94. 94 Профил на Chironex
  Chironex
  Рейтинг: 397 Неутрално

  До коментар [#60] от "cinqueau":

  "Това е рутинен тип среща, такива срещи се провеждат непрекъснато. В този ден Тръмп прие и други посланици . На среща присъстват: руският външен министър, руския посланик и официален руски фотограф, "

  Да занаеш некой друг американски президент да е имал такава "рутинна среща" с руският външен министър и руския посланик в Белия дом?
  Ясно ти е, че и дамата са шпиони, нали така.
  Някой друг да се е затварял да говори с Путя на четири очи? Или и това беше рутинна среща?

 95. 95 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4870 Любопитно

  Поредната хубава статия анализ на Александрина Пендачанска. Чудесна работа, браво.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 96. 96 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2433 Неутрално

  До коментар [#93] от "Doge":

  Банират , ....демократично :)

 97. 97
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 98. 98 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4870 Любопитно

  До коментар [#5] от "tamada":

  Това е точно така за съжаление. Аз си мисля, че Тръмпи патологичния Лъжец ще откаже да присъства и на официалната церемония по стъпването на новия президент Байдън на 20 януари другата година. До колкото знам откакто ги има тези церемонии на предаване на властта във Вашингтон винаги присъства и бившия президент.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 99. 99 Профил на pinoccio
  pinoccio
  Рейтинг: 761 Весело

  Много ми е кеф от гърчовете на червените тролове/тръмпанзета!

 100. 100 Профил на Bornagain
  Bornagain
  Рейтинг: 1332 Неутрално

  До коментар [#53] от "Bornagain":
  —цитат от коментар 64 на tamada

  С тази разлика че сега ги подкрепят 18 щата със сериозни обвинения за подправени и фалшифицирани изборни резултати. Не от руснаците, както лъжеше Обама, а от техни фелоу американс.

  Свободата, Санчо...
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK