Година по-късно: Пеевски, Еврото и Борисов са "невидими" за Гешев

Година по-късно: Пеевски, Еврото и Борисов са "невидими" за Гешев

© Юлия ЛазароваГлавният прокурор Иван Гешев "чукна" една година от мандата си и отбеляза годишнината с тържествено награждаване на свои подчинени. Прокурори са в еуфория от наградите си за "висок професионализъм и образцово изпълнение на служебните задължения". И въпреки това нещо се губи. Едни значими субекти някак си остават невидими за високите професионалисти.


При изслушването си в парламента тази есен Гешев за първи път от много време се принуди да влезе в обяснителен режим по тема, която иначе е табу - защо Делян Пеевски не присъства в делото за източването на рухналата Корпоративна търговска банка (КТБ). Както и дали зад инициалите "ДП" и "ДП1" от списъци за получаване на сериозни суми на съмнително основание, се крие името на депутата от ДПС.


На трибуната Гешев се вторачи в листата, които държеше, прелисти ги, и каза: "Да не кажете, че избягвам въпроса, тука става въпрос за... мисля, че е депутат Делян Пеевски... Да не греша?... и делото КТБ". И заяви, че "всичко, което е получено като финансиране, е върнато на КТБ и това е факт по делото", а кредитополучателите не са били предмет на разследването.
За сагата "Осемте джуджета", по която е сезиран да разследва бившия шеф на столичното следствие Петьо Петров, известен с прякора Еврото, Гешев даде ироничен отговор: "Mожем да разследваме, както осемте джуджета, така и десетте малки негърчета", и постави под съмнение източника на разкритията - Илия Златанов, като се опита да го изобличи, че "едни липсващи предмети от жълт метал" се оказали в собственото му жилище.


Прави впечатление свенливостта на главния прокурор, когато става дума за разследване на Пеевски и Петров, за разлика от словоохотливостта му, когато става въпрос за обекти на разследване, за които трябва да има "медийни присъди". Интересно е на какво се дължи това - ако наистина съществуваше обективност, независимост и ако прокурорите действаха само по вътрешно убеждение, както се кълнеше Гешев от парламентарната трибуна, двамата бивши следователи (да не забравяме, че Пеевски се сдоби с над 9-годишен юридически стаж благодарение на краткия си престой в Столичното следствие) щяха да бъдат проверени и на обществото щеше да бъде отчетено какво е свършено по този въпрос.


Съобщаването с недомлъвки, че Пеевски си бил върнал всички кредити, и премълчаването дори на името на Петров, поставят въпроси. Например


какви са отношенията им с главния прокурор Иван Гешев


Познават ли се, поддържат ли контакти. Ето какво показва бегъл анализ само от публичните биографии на Гешев, Пеевски и Петров:


Петьо Петров започва работа в столичното следствие през 2004 г. и става зам.-шеф по предложение на тогавашния началник на Националното следствие Ангел Александров. Дотогава е прокурор в Софийската районна прокуратура. През 2005 г. Петров е пряк началник на младия следовател Делян Пеевски в икономическия отдел на столичното следствие, където той е назначен без да притежава необходимия двегодишен стаж.


През есента на 2013 г. сайтът "Пик" нарича следователя Петров и Пеевски "взривоопасен дует в следствието". Поводът е връщането на Пеевски за кратко в Столичното следствие след оставката му като шеф на ДАНС, какъвто беше няколко часа. Като следовател негов началник е именно Петров. От март 2013 г. Петров е началник на това следствие.


Бившият банкер от КТБ Цветан Василев цитира в интервю през 2016 г., което дава на Сашо Диков, Пеевски: "В моменти на откровеност Делян Пеевски ми е казвал: Дадеш му една бутилка уиски, изпие я и може да спретне каквото поискаш обвинение на когото кажеш." Думите се отнасят за шефа на следствието, днес герой на сагата "Осемте джуджета".


Иван Гешев се дипломира в школата на МВР в Симеоново през 1994 г. По същото време я завършва и ръководителят на Националната следствена служба Борислав Сарафов. След няколко месеца работа в полицията, Гешев постъпва в столичното следствие през 1995 г., пише в официалната му биография. Там работи до 17 април 2006 г., когато става прокурор в Софийска районна прокуратура. Така, без съмнение Гешев се засича на работното си място с Петров и Пеевски. Това показват данните от биографията му, публикувана на страницата на прокуратурата. Самият Гешев обаче твърди, че видял Пеевски само веднъж - при снемане на обяснения преди 4-5 години (вижте автопортрета му във видеото в края на текста).

Година по-късно: Пеевски, Еврото и Борисов са "невидими" за Гешев

Любопитен детайл за задружността в следствието описва бивша следователка в интервю преди няколко години: "Озовах се на "Майор Векилски" в Столичното следствие. Чиракувах в отдел "Тежки криминални престъпления". Ставах рано, оправях се бързо. Исках да изглеждам спретната, умна, енергична, пиех кафе вкъщи и в ранни зори влизах на оперативка. Там все ми предлагаха кафе в пластмасова чаша, което отказвах. Една сутрин обаче не смогнах с кафето у дома и приех чашката. Глътнах и ми се изправи косата. В кафето имаше водка! Последваха бурни аплодисменти и викове "вече си една от нас".


Сред краха на Корпоративната търговска банка, предхождан от скъсването на отношенията на тандема Цветан Василев - Делян Пеевски,


делото за КТБ се пада за разследване на прокурора Гешев


който по това време е в Софийската градска прокуратура.


Не е известно как се разпределят делата в прокуратурата, процесът не е публичен. Мълчанието по този въпрос е абсурдно, като се има предвид какви скандали предизвиква прокуратурата, когато се усъмни в системата за разпределение на делата в съда. През пролетта Гешев сравни слабостите й с коронавируса в здравната система и постави под съмнение цялото правораздаване през последните години. Даже изброи поне пет души за виновници - с имената им и без никакви доказателства.


След като поема делото КТБ Гешев много усърдно работи по него, но пропуска Пеевски. Журналистите упорстват да разберат защо. Така през юли 2017 г. прокурорът произнася крилатата си фраза: "В обвинителния акт по КТБ няма Пеевски, но ги няма и Путин, и Обама. По време на разследването не са установени неща, свързани с господин Пеевски. Няма данни, че той е получавал пари от КТБ." Според списъците, оповестени от синдиците на банката, всъщност е точно обратното.


Остава да виси и един въпрос, регулиран от Етичния кодекс на магистратите. Според него магистратът не допуска участието си в производства при наличие на конфликт на интереси. При съмнение за подобен конфликт е длъжен да обяви фактите и при необходимост да се оттегли. Въпросът е, ако Гешев е бил в колегиални отношения с Пеевски, има ли право да разследва казус, в който той е намесен. А Петров? Кой изобщо следи за потенциалните конфликти на интереси сред разследващите? Правят ли се отводи от тях? Не е известно.

Година по-късно: Пеевски, Еврото и Борисов са "невидими" за Гешев

Въпроси най-малкото за конфликт на интереси поставя вече над 14 години и казусът с прословутото разследване за корупция през 2007 г. Тогавашният шеф на държавния "Булгартабак" Христо Лачев обвини зам.-министъра по бедствията Пеевски и шефа на националното следствие Ангел Александров в натиск. Станишев уволни Пеевски и срещу него беше образувано и досъдебно производство за длъжностно престъпление. Наблюдаващият прокурор заяви тогава пред журналисти, че очевидец е потвърдил думите на Лачев, че е бил изнудван от Пеевски, и че няма съмнение, че делото ще влезе в съда. След три месеца Софийската градска прокуратура прекрати разследването поради липса на доказателства, а мистериозният свидетел потъна в нелегалност. Висш прокурор от онова време не пожела да си спомни кой е свидетелят срещу Пеевски и защо се е отметнал.


Кой попречи да се проведе добросъвестно разследване? Следователят Александров не е между живите, но останалите са. По същия начин бяха заметени под килима всички казуси, в които беше намесено името на Пеевски. В повечето случаи от едни и същи прокурори.


Какво се случва в прокуратурата и следствието през последните 30 години


малко се знае. Виждаме върха на айсберга. Това е така, защото работата на разследващите органи не е прозрачна, няма съдебен контрол върху повечето им актове, а следователите са подчинени на прокурорите, които също са в йерархична зависимост от главния прокурор, каквото и да твърдят сега от прокуратурата.


Главният прокурор награждава шефа на националното следствие Борислав Сарафов. Измежду наградените ще се избере онзи, който ще получи право да "разследва" шефа си.

© Пресцентър Прокуратура

Главният прокурор награждава шефа на националното следствие Борислав Сарафов. Измежду наградените ще се избере онзи, който ще получи право да "разследва" шефа си.


Затова от пълната мъгла рядко излиза някаква информация. Като например бурята, която следователят Бойко Атанасов предизвика преди години, когато обяви, че в столичното следствие действа "шпиц команда" от шест-седем следователи. По това време началник на структурата беше Петров, документи от делото КТБ се търкаляха около кофите за боклук, а прословутите тефтерчета със записки кой враг на ГЕРБ да бъде "ударен", водени от бившия шеф на Комисията за разкриване на конфликт на интереси Филип Златанов, изчезнаха от колата на експерта, който ги анализираше, докато той уж излязъл от автомобила по малка нужда.


Всички тези сюжети преминаха, без изобщо прокуратурата да им обърне внимание. Само следователят Атанасов до ден днешен е мишена - срещу него текат дисциплинарни проверки и валят наказания за назидание.


По същата схема, като тази с депутата Пеевски, няма и следа от разследване на сигналите срещу бившия шеф на Столичното следствие и колега на Гешев - Петьо Петров по казуса с отнетия частен бизнес на едрия предприемач Илия Златанов и по медийните публикации за рязкото забогатяване на семейството му.


Широко затворени очи за Борисов - засега


Същото е положението и с многобройните казуси на премиера Бойко Борисов. През последните 11 години той беше уличен неведнъж в действия, пораждащи силни съмнения за непочтеност. Само през последното лято чухме и видяхме записи и снимки, които по закон изискват дълбоко разследване за търговия с влияние, натиск, зависимости, корупция. Прокуратурата в петък (18 декември) обяви, че са автентични, но не видяла престъпление.


Прокуратурата в Барселона се захвана да разследва пране на пари от българския премиер, но и това не впечатли българските им колеги. Всъщност впечатли я, затова случаят упорито се потулва. Както беше потулен масовият бой под носа на Борисов на мирни хора от агресивни частни гардове, наети специално на сбирката на ГЕРБ в "София тех парк". По същия начин бяха претупани и побоите на протестиращи в центъра на столицата, дори до входа на Министерския съвет.


Това са резултатите от последната прокурорска година, чиито успехи управляващите отбелязват днес. Те имат пълното основание и затова сега ще възнаградят главния прокурор за "отличната му работа", като му дадат възможност да посочи кой евентуално да го разследва и да хвърля прах в очите на гражданите у нас и в Европа.


През това време българските данъкоплатци могат спокойно да си скубят косите и брадите във "Фейсбук" по темите: кой им открадна протестите, кой се уреди вместо тях в линейка, кой е ляв и кой десен, трябва ли да се пази дистанция на опашките и други много съществени въпроси. Мафията много харесва това.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (104)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на philipeto
  philipeto
  Рейтинг: 213 Разстроено

  Гарван гарвану око не вади.

 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 3. 3 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2912 Разстроено

  Отдавна съм напълно убеден, че промяна в прокуратурата може да дойде само с тежък натиск отвън, няма значение дали ще е ЕС или САЩ, иначе забравете. Това си е паралелна държава и основният виновник /но не единственият, разбира се/ да се стигне чак до такива уродливи явления е Борисов.

 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 5. 5 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 420 Весело

  Тежък натиск отвън на САЩ? Страна с белоруски избори и Върховен съд, който не поема отговорност да разглежда политически дела? Голям авторитет!

 6. 6 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Вижте ги добре тримата хубавци на втората снимка по-горе! И си помислете - бихте ли купили кола, мотоциклет или каквото и било от всеки един от тях?

  Наредете сег до тях Борисов, Доганов, Каракачанов,Симеонов - Ломброзо със сигурност се обръща от яд в гроба, че не се е родил по-късно, за да използва мутрите на тези като доказателство на теориите си...

 7. 7 Профил на L Glassman
  L Glassman
  Рейтинг: 275 Неутрално

  1 година радост. Тялото ми вече физически не издържа на толкова радост. Да са ни живи и здрави, още дълго да ни радват!

 8. 8 Профил на Gretel
  Gretel
  Рейтинг: 990 Неутрално

  Не, бе това там прасета, тикви, евра и прочие —ясно: своите не се пипат. Ама има ли други, дето са успешно хванати и осъдени? Че то, май от тая прокуратура само пашпалига по вестниците

  Всеки има право на собствено мнение, но не и на собствени факти. (вероятно Б. М. Барух)
 9. 9 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3614 Неутрално

  И как Гешев (е радост) да разследва Пеевски и Борисов? Та той беше назначен точно за да НЕ се закачат върховете на властта. Като куче пазач, или като Матросов той пази господарите си. Сакън да не излезе някой уличаващ факт. Иначе, старците и бабичките по селата могат да спят спокойно. Всички кокошкари са се скрили в миша дупка (ирония). И жестоките злодеи, които си варят по десетина литра ракия за домашна употреба, също бяха изловени. Ех, кривосъдие и кривоследствие наши!

 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 11. 11 Профил на Nick F
  Nick F
  Рейтинг: 757 Неутрално

  До коментар [#2] от "Шакир Зулов":Ами то десетте болшевичета на ДБ на Росенец лятото си го казаха. Искат баница горките. Не искат да работят:)
  —цитат от коментар 4 на Да вярваме на истината


  Съзнанието ви прави странни асоциации. Да не би да започвате деня с поклон пред снимката на Вожда върху календар от 2009 и прочитане на всичко ново в пик?

 12. 12 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 411 Неутрално

  ГЕРБ е създадена с помощ от Германия - фондация „Ханс Зайдел“, която е свързана с баварския ХСС. Името на партията е предложено от съветниците на ХСС. Всъщност, идеята е на ДПС. ДПС, като член на евролибералите, прокарва идеята в сенките на политическите игри в Европарламента за финансиране на нов, контролиран от ДПС политически проект, който да заеме дясната част от политическото пространство в България, след неуспешния опит с НДСВ.
  Идеолозите на тези два проекта са ключови лица от ДС, автори на така наречения " демократичен преход", създателите на ДПС. Целта на демократичния преход е оцеляване на ДС в условията на демокрация и установяване на монопол върху икономиката на страната. Последното е необходимо и най-важно условие за оцеляването на ДС и БКП номенклатурата в новите условия, което създаде паралелната власт, скрито вплетена в структурите на ДПС. Името е предложено от Любен Гоцев, който изрично е настоявал буквите "Д" и "С" да фигурират в абревиатурата на еволюиралата ДС в най-могъщата корпорация в България - гениалното изобретение - ДПС! Тази могъща корпорация разполага с най-силната карта в играта - етническата.
  Така, България продължи да затъва в блатото на корупцията и престъпността.
  Фундаменталната основа на утвърждаването на паралелната власт е построена върху силата на парите - "всичко се купува" и "колкото по-зле, толкова по-добре". Първото изисква да си винаги във властта, а второто го иска Москва, което го постига без дори да си мръдне пръста. Това, което не може да се купи, значи парите не са достатъчно. Методът, който се прилага е хиперперсонализация на управлението за сметка на институционалността. Персонализираният връх трябва да е изпразнен от съдържание на "вторият етаж". Поради което прави това, което най-добре го може - да кара джипка и да се среща с тези, които не разбират какво значи да те няма на втория етаж. Количествено доминират и са определящи в развитието на територията. Преведено за неразбиращите - меко казано, автокрация на сенките. На този етап, подгласници са така наречените патриоти. Те са вкарани в играта в момент, когато трябва да се осигури контролирано надмощие в парламента в полза на паралелната власт, поради липса на друга алтернатива. Властта на сенките поднесе на Германия изцяло контролиран от нея политически проект ГЕРБ, с внушението, че Германия е автор на проекта. Резултатът: ГЕРБ унищожи последните остатъци от институционалност и постави зависими от един център законодателната, изпълнителна и съдебна власт. Този център е паралелната власт, умело вплетена в структурите на творението си - Д (п) С. Институциите се използват за лични, политически или бизнес интереси. Този процес е основен в управлението на държавата и постепенно започна да се засилва, придобивайки недостижими до сега уродливи форми в проекцията на ШИШИ - острието на сенките. Усилията на ония, които създават автокрацията са насочени към купуване на подкрепа от най-влиятелните международни фактори, като САЩ и Германия. Явлението Тръмп ги улесни неочаквано добре. В Германия пробивът стана през Баварските социалдемократи. В подкрепа на тези усилия се включват и евролибералите под влиянието на ДПС, предвидливо настанили се там при създаването си от ДС (ключовата роля е на Любен Гоцев), когато либерализма още не беше подложен на натиск от нарастващата роля на националпопулизма, което дойде като шестица от тотото за паралелната власт. Мястото на шеф на левицата в ЕС е купено през германските социалдемократи за Сергей Станишев, подкрепено от влиянието на Москва в германското правителство. Тогавашният съпруг на Моника Станишева, който и разкри тайната, изглежда не беше съвсем наясно с амбициите и. Тя бързо се преориентира в печелившата посока - изостави стареца банкер, който забогатя в периода на така нареченото раздаване на червените куфари с пари. Целенасочената политика на куфарите е създаване на дълготрайно икономическо пространство от свои играчи при определени условия. Пример - банката на Моллов. Целенасочено създадена, която през "MFI holding" финансира появата на около 50 юридически лица в различни сфери на икономиката, през които се упражнява влияние в управлението на държавата и през които се финансира паралелната власт - печелят всички големи обществени поръчки - нарича се кръгова икономика /обръчи от фирми/. Тези, които забравят условията при създаването си, изчезват незабавно. Някои от тях физически. Всеки, който се оценява като заплаха се отстранява бързо. Финансирането на политическите проекти се осигурява с подкрепата на силните държави с посредничеството на едрия бизнес и фондациите на политически силните на деня. Търговски партньори на едрия бизнес са фирмите от червените инкубатори като "MFI holding". С Германия, една от сделките е свързана преди време с уговореното спечелване на обществена поръчка за сегашните лични карти от Сименс, която съответно подхранва финансово фондацията. По това време Сименс избегна съдебно преследване с извънсъдебно споразумение срещу 1 милиард евро. Москва също използва Сименс, както и други германски представители на едрия бизнес за своите си интереси в Германия. Видима е координацията на Москва с България. Фондацията се явява пресечната точка на финансови потоци, използвани за финансиране на политически проекти с различни идеологии. В случая е финансирана програма за председател на ПЕС и създаването на ГЕРБ. Отговорността за правилното изпълнение на поръчката за личните карти е възложена на тогавашният министър на вътрешните работи - Миков. Реалната цена на този търг, съдейки от движението на парите е приблизително около 40 милиона. Търгът е спечелен за сума около 300 милиона с неизвестно количество допълнително финансиране впоследствие. В резултат на което се появява новият член на ЕНП, оглавяван от един изтърван от здравните специалисти психопат на силни субстанции, необразован, неук и откровено п*рост и невъзпитан, който се държи като м*агаре в театър и е също толкова на мястото си. Добре е да се знае, че поръчката за лични карти е старирана във връзка с изискването за електронна идентификация на започналото тогава същинско начало на реализация на електронно правителство и целта е била за всеки гражданин електронен паспорт. Но това е отчетено като заплаха от мутиралата ДС в корпорацията, наричаща се ДПС за собствените си интереси. Заданието е променяно многократно в процес на избор на изпълнител (в нарушение на ЗОП) и резултатът е сегашните лични карти. Това практически блокира реализацята на електронното правителство по същество и така до сега, но имитацията на правенето продължава . Едно от условията на ЕНП е ГЕРБ, след като спечели изборите, да стартира изграждането на магистрали като продължение на трансевропейската магистрална мрежа, срещу което ЕНП ще осигури финансиране от еврофондовете - полезно за България и ЕС, което ГЕРБ приписва като заслуга на вожда си. Концепцията, която се налага при управлението на ГЕРБ е дефрагментация на отделните администрации и точно определени фирми от кръговата икономика на корпорацията, маскирана като политическа структура за права и свободи, да контролира отделните фрагменти, особено тези, свързани с управление на най-големите пари - Фонд Земеделие, НАП, НОИ, пенсионни фондове, здравна каса, митници, Агенцията по вписвания и т.н. при определени условия в полза на разпределителя, който знае как се постига контрол върху властта/парите чрез контрол на информацията и владеене на кръговата икономика (обръчи от фирми). По отношение на информацията - не случайно, със закон, постоянно присъствие в тези структури е държавната фирма "Информационно Обслужване" (ИО), чийто ръководен екип е изцяло на ДПС. Кадруването е поверено на Спас Русев. ИО отговаря и за информационната система за окончателно преброяване на изборните данни по предварително стъкмисване на изборите от аналитика М. Константинов с ДПС. При договарянето на политическия проект НДСВ, преди време, Любен Гоцев се е наложил с предложението си ББ да е главен секретар на МВР зад фасадата на създаден също от него инициативен комитет от известни личности, имащ за задача да вкара Царя в играта. Популизмът на ББ е оценен (ние ги фащаме, те ги пущат) и Любен Гоцев го прави лицето на новия политически проект, предварително админастривно подготвен през кметския пост. Създаден с участието на ЕНП, ГЕРБ осигури на паралелната власт пълен контрол върху цялата държава, заемайки политическото пространство в дясно. Контролът върху центъра е бил проектиран за НДСВ, но е преценен като грешка и нареждането на диспечерите от скритата власт е този политически проект да изчезне. Макар и да се подмладиха, елитите в страната си останаха де факто същите. И продължават да поделят помежду си не само богатствата на страната, но и средствата от ЕС. Нищо чудно, че последният доклад за напредъка на България рисува мрачна картина. За да се запази властта на Борисов са необходими съюзници. Паралелната власт му ги поднася в лицето на "Обединените патриоти" и "Воля", които могат да се надяват на сравнително малка, но стабилна подкрепа сред избирателите. Затова наблюдателите смятат, че решението за блокада на преговорите за еврочленство на Северна Македония е ръководено предимно от вътрешнополитически съображения, докато се реши кои да са новите политически патерици. Най-вероятно сестра Галева, към която ще прикрепят отпадъци като партията на Кунева, изкуствено създадена от паралелната власт тогава, за да компрометират наремето реформаторския блок. В сметките им влиза и предводителя на чалга културата. За най-голяма заплаха за паралелната власт се счита Демократична България. Всички удари ще бъдат насочени срещу ДБ. Пеевски, Доган и Борисов са политически и финансови посредници на задкулисието, наречено "дълбоката държава".
  Решението кога кой да бъде ударен го вземат хора от бившата ДС, които създадоха ДПС, превзеха прокуратурата и си инсталираха бухалката с каскета. Така паралелната власт още от Кръглата маса наказваше и всяваше и всява страх със създадените от нея структури на силови групировки, явяващи се продължение на държавните силови структури. Подчини в свой интерес съд, следствие, прокуратура. Създателите на паралелната власт вече са остарели, но имат синове, имат наследници и никога не изпускат властта.

 13. 13 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3855 Неутрално

  Когато си в основата на проблема, няма как да си част от решението.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 14. 14 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1181 Неутрално

  Виждали ли сте какво е каскет? Е, как да има акъл и очи?

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 15. 15 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 1847 Неутрално

  До коментар [#2] от "Шакир Зулов":Ами то десетте болшевичета на ДБ на Росенец лятото си го казаха. Искат баница горките. Не искат да работят:)
  —цитат от коментар 4 на Да вярваме на истината  До коментар [#4] от "Да вярваме на истината":

  Чакай малко.

  Означава ли, че вие одобрявате ОПГ "Прасчо, баце, цацата, еврото и каскета +" да крадат, нарушават закона и да използват държавата за собствени лични цели????

  И сигурно много ви боли, че ония "десетте болшевичета на ДБ на Росенец" скат да им заемат мястото???


  Вие сте болен, моля отидете на лекар!

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 16. 16 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1519 Неутрално

  "Широко затворени очи за Борисов - засега"

  Добре казано. Засега. Докато Сараите решат, че им е станал повече вреден, отколкото полезен. Виж, осемте джуджета очевидно няма да бъдат никога разследвани от Каскетчето Калитко, защото са сърцевина на системата на свинските черва.

 17. 17 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3100 Неутрално

  И нито дума кой, кога и защо създаде модела "главен прокурор"

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 18. 18 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2512 Неутрално

  Размяната на "доброто" и "злото" върви отдавана и вече е технология . Създаването на други "истини", е също отработена технология. Медиен монопол , власт ... произвеждане на "поръчан резултат". Нищо не казвам за една презокеанска страна ..Тяхната "истина" ще бъде чута зад океана, а не вашата ....

 19. 19 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 727 Неутрално

  До коментар [#3] от "boevbisser":

  "Отдавна съм напълно убеден, че промяна в прокуратурата може да дойде само с тежък натиск отвън, няма значение дали ще е ЕС или САЩ, иначе забравете,."

  ЕС могат да помогнат ако Меркел оттегли подкрепата си за Борисов (което е малко вероятно), но САЩ са твърдо зад Гешев. Та нали Цацаров лично го води там за одобрение преди да го ръкоположат.

 20. 20 Профил на bib45647808
  bib45647808
  Рейтинг: 110 Неутрално

  До коментар [#2] от "Шакир Зулов":Ами то десетте болшевичета на ДБ на Росенец лятото си го казаха. Искат баница горките. Не искат да работят:)
  —цитат от коментар 4 на Да вярваме на истината


  Христо Иванов е „оръжието“ на Спонсора си.
  „Баницата“ на Пеевски я искат Огн. Донев
  и медийния Олигарх от Разград.
  https://www.youtube.com/watch?v=94lrVb69GZo&t=358s

  До коментар [#4] от "Да вярваме на истината":

 21. 21 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 594 Весело

  Е к'во да вижда, човечецът, та нали заради пандемията цяла година маската му е на очите. 'Ми гледайте снимката горе.

 22. 22 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2912 Любопитно

  До коментар [#19] от "moreee":

  Меркел си отива, а и поне от година не е такъв твърд поддръжник на Борисов, какъвто беше, а зад океана нещата се променят. А дали САЩ са твърдо зад Гешев просто не знаем.
  Та, следващата година ще видим идва ли някаква промяна или не.

 23. 23 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 594 Весело

  До коментар [#6] от "xhi13317223":
  "Вижте ги добре тримата хубавци на втората снимка по-горе!"

  Е какво да ги гледаме тия тримата - одухотворени физиономии на почтени хора.
  Не ли?

 24. 24 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 727 Неутрално

  До коментар [#22] от "boevbisser":

  "А дали САЩ са твърдо зад Гешев просто не знаем."

  Знаем. Докато Гешев лови "руски шпиони", САЩ са твърдо зад него и това е нормално. Американците си гледат интереса, а приказките за законност, борба с корупцията, права на човека, честна конкуренция и др. подобни са предназначени за балъците (широко представени в този форум), които все още им вярват.

 25. 25 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2912 Весело

  До коментар [#24] от "moreee":

  Еми не знам кое САШ ги притеснява повече - някакви клети руски шпиони, надничащи в мощните и суперсекретни български военни обекти, или това, че България строи необезпокоявано проекти в полза на Русия - турски/балкански поток, АЕЦ Белене.
  Така че - не се изказвай толкова категорично. Иначе няма лошо да бъде изпъден някой нахален руснак, но парите натам продължават да си текат, ако ме разбираш.

 26. 26 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1766 Неутрално

  До коментар [#15] от "Чарли Мишкин":

  Аз не одобрявам Доган от 1990 година.
  Ама така нареченото СДС и отломките му прекрасно колаборираха с Доган чааак до фалита на КТБ. Там нещо разпърдяхте омертата. Ама още не мога да разбера причината.
  А Прокуратурата и особено пък Съдът, който е основата на Демокрацията не коментирам.

 27. 27 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 1010 Неутрално

  Тя и "танцьорката" съпруга на гешо, е невидима. Ама той е на тръни, че едно видео чака да бъде пуснато.

 28. 28 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1256 Неутрално

  5 месеца по-късно от блокирането на големите протести от Ристю и тритото. Тези четиримата не престават да бълват глупости и да се правят на героите на годината.

 29. 29 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2512 Неутрално

  До коментар [#24] от "moreee":

  Напълно съгласен за съжаление :(( При произнасяне на думата "ценности" ние си мислим за доброто ,справедливото , моралното и тн... . Те обаче не мислят така ... тяхното "да" не означава да , а ..ще видим ,.. може би ,..ако имам полза . Не "харесват" Гешев от красота..., нищо лично - бизнес !! Има големи разлики в подхода на двете политически крила в САЩ..

 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 31. 31 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2232 Неутрално

  България строи необезпокоявано проекти в полза на Русия АЕЦ Белене.
  —цитат от коментар 25 на boevbisser


  "И ти ли Бруте...",започна с опорките?Честно ,от теб не го очаквах,явно съм грешил.Защо не се разходиш да Белене и с очите си да видиш ,строи ли се АЕЦ,колко хора работят на обекта,до къде е стигнало изграждането...Пък като се върнеш да ни разкажеш.

 32. 32 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1256 Неутрално

  В КТБ имаше огромна дупка, от щедри дарения за лабораторни изследвания, репортажи и т. н. Ако не беше фалирала КТБ, Костов вече да е заработил 5-6 млн.

 33. 33 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2203 Неутрално

  НПК Чл. 294.

  (1) Който спомогне на лице, извършило престъпление, да избегне или да бъде осуетено спрямо него наказателно преследване или да остане ненаказано, без да се е споразумял с това лице, преди да е извършило самото престъпление, се наказва за лично укривателство с лишаване от свобода до пет години, но не с по-тежко наказание от предвиденото за укривания.

  (2) Ако това е извършено с цел за имотна облага, наказанието е лишаване от свобода до пет години, но не по-тежко от предвиденото за укривания.

  (3) Горните разпоредби не се прилагат спрямо съпрузите, низходящите, възходящите, братята и сестрите на укриваното лице и техните съпрузи.

  (4) Ако деецът е съдия, прокурор, следовател или полицейски орган, разследващ полицай, наказанието е лишаване от свобода от две до осем години.  Ако е имало предварителна уговорка или някой е назначен с цел извършване на посоченото изпълнително деяние, тогава може да се окаже приложим съставът на чл. 321 от НК.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 34. 34 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3855 Неутрално

  До коментар [#19] от "moreee":

  “САЩ са твърдо зад Гешев.”

  Но не в смисъла, който ти влагаш в “твърдо зад”.

  Това - за протокола.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 35. 35 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 727 Неутрално

  До коментар [#25] от "boevbisser":

  "Иначе няма лошо да бъде изпъден някой нахален руснак, но парите натам продължават да си текат, ако ме разбираш."

  Целта на американците е парите от газа да текат към тях, както стана с Мариците. И понеже не могат да ни го продават по-евтино от руснаците, се опитват да ни принудят да го купуваме с изнудване и заплахи.

 36. 36 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2912 Весело

  До коментар [#31] от "uvtest":

  Извинете, за Белене само плаща пари за поддръжка на строителите на онези т.нар. рекатори, а междувременно ударно строи и плаща пари за Турски поток. Така че не съм сгрешил толкова, аз гледам парите.
  Иначе ако можеше и Белене да започне да строи Борисов, ох-ох-ох, с кого ли щеше да играе под мъдрия поглед на Гешев....

 37. 37 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3855 Неутрално

  До коментар [#36] от "boevbisser":

  “...ударно строи и плаща пари за Турски поток.”

  Който се оказа мъртвороден и излишен.

  Нищо, руснаците си прибраха 3-те милиарда, със съответните отчисления за чекмеджето.

  За българите остана един гол ....... ентусиазъм, както винаги.

  Хвала на тоз мъдър държавник, дето усппя да се постави едновременно в услуга на Русия, Турция и Сърбия - вековните ни душмани.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 38. 38 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 727 Неутрално

  До коментар [#34] от "Norman Granz":

  В САЩ въобще не им пука, че ни управляват бандити, за тях са важни само парите, които могат да издоят от България. Щом бандата на Борисов, Гешев и Пеевски им носи пари, другото няма значение.

 39. 39 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2912 Весело

  До коментар [#37] от "Norman Granz":

  Ама как пък Гешев им хвана шпионите на Русия, а, какъв херой.
  Ей с такива елементарни димки колко години вече Боко управлява, честно казано, никога не съм вярвал, че народът ни е супер интелигентен, но понякога ми идва в повече.
  Успешен ден на всички.

 40. 40 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3855 Неутрално

  До коментар [#39] от "boevbisser":

  “Ама как пък Гешев им хвана шпионите на Русия, а, какъв херой.”

  Хехе, да. 😁😁😁

  Хубав ден и от мен.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 41. 41 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2232 Неутрално

  До коментар [#36] от "boevbisser":

  Знаеш,надявам се,че реакторите бяха поръчани от друго правителство,не това на Боко.Знаеш и,че многократно се заяви:Ако Белене се строи,то ще е на пазарен принцип от инвеститор ,България ще участва с площадката , разрешителните и реакторите.Няма и да поема ангажименти за изкупуване на тока.Това са фактите ,пък който иска,може да продължава като латерна да повтаря,"ГЕРБ строи Белене".

 42. 42 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1766 Неутрално

  До коментар [#30] от "Norman Granz":

  Аха. Значи като напиша това, което чух с ушите си е лъжа:) Ами добре.
  И в Габровска Община има 3600 средни и малки фирми. Даже БЛАССЕР Груп е средна фирма има 250 работника:) Иначе да. Високотехнологично оборудвани са.
  По-скоро на твоите безконечни лъжи нямащи връзка с действителността няма кой да се върже.
  А ти докато плещиш глупости Габрово за последните 10 дни сключи договори за новото осветление на града, с което да спестява 2 милиона киловатчаса на година и за подземното сметосъбиране и компютърното му управление особено по разделното събиране. И в момента Габрово е единственият град в ЕС, който депонира само 5% от боклука.

 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 44. 44 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 594 Неутрално

  До коментар [#31] от "uvtest":
  "Защо не се разходиш да Белене и с очите си да видиш ,строи ли се АЕЦ,колко хора работят на обекта,до къде е стигнало изграждането...Пък като се върнеш да ни разкажеш."

  Аз мога да ти разкажа. Нищо не се строи, но досега в "дупката" изчезнаха три и половина милиарда. Три и половина! Милиарда!!!
  Пък ти си дрънкай глупостите. Няма лошо. Дебили винаги е имало и ще продължава да има.

 45. 45 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2912 Весело

  До коментар [#41] от "uvtest":

  Тръгнал съм на разходка, но все пак ще ти отговоря.
  По едно стечение на обстоятелствата съм по-осведомен по темата. Между другото, никога не се занимавам с опорки, надявам се да си забелязал. Всъщност анексите за покупката на реакторите ги подписа един юнак от НЕК по време на първото правителство на ГЕРБ, Трайков го уволни на мига, но дали Борисов спря договора - нееее. Дали прокуратурата опита да спре договора и да го тикне оня в затвора - нееее. Платихме като попове, след като загубихме в съд, а като капак Борисов продължава да търси инвеститори, а те могат да са само руски, ако имаше други за 15-16 години барем един щеше да дойде.
  За това и става дума. Ако си разбрал - добре, ако ли не - приятен ден и на теб.

 46. 46 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2542 Неутрално

  " Всички удари ще бъдат насочени срещу ДБ. Пеевски, Доган и Борисов са политически и финансови посредници на задкулисието, наречено "дълбоката държава".

  Антишиши, там е проблемът че в България се разпорежда дълбоката турска държава!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 47. 47 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2542 Неутрално

  "Решението кога кой да бъде ударен го вземат хора от бившата ДС, които създадоха ДПС, превзеха прокуратурата и си инсталираха бухалката с каскета. Така паралелната власт още от Кръглата маса наказваше и всяваше и всява страх със създадените от нея структури на силови групировки, явяващи се продължение на държавните силови структури. Подчини в свой интерес съд, следствие, прокуратура. Създателите на паралелната власт вече са остарели, но имат синове, имат наследници и никога не изпускат властта."

  На Кръглата маса ДПС на участваше, а ДС беше представено от ОКЗНИ от страната на БСП! След две-три години от комитета нямаше и помен, толкова за вездесъщата ДС която все ви тревожи сънищата но турската партия ДПС остана и придобиваше все повече власт за да стигнем до днес когато държи в ръцете си Прокуратурата и службите за сигурност!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 48. 48 Профил на Владимир Димитров
  Владимир Димитров
  Рейтинг: 8 Неутрално

  няма да е все така........дори да избягаш от всичко...от Господа няма къде да се скриеш....

 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 50. 50 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3855 Неутрално

  Айде и от мен, като за последно:

  Министерството на търговията на САЩ включи предприятия от Германия, Франция, Русия, Италия и България сред 77-те физически и юридически лица, попаднали под ограничения в черен списък. Информацията, цитирана от ТАСС, е публикувана в документ на Бюрото за промишленост и сигурност (BIS) на САЩ, предаде bta.

  Става дума за две френски компании (France Tech Services и Satori Corporation), две германски (Maintenance Services International GmbH - MSI и MRS GmbH), две руски - Космос комплект (Kosmos Komplekt) и Совтест комп (Sovtest Comp), една италианска (Zigma Aviation) и българската Мулти Технолоджи Интегрейшън Груп ЕООД - МТИГ (Multi Technology Integration Group EOOD - MTIG).

  И сега Гешев като я подгони тази МУЛТИ(technology integration)ГРУП ЕООД, пух и перушина ще фърчи.

  Само стойте, та гледайте.

  Щото зад Бойко е Тръмп, зад Гешев е Бар.

  По санкциите си личи.

  Приятен ден на всички - и гербаджии, и комунисти, и (колкото са останали) почтени хора.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 51. 51 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2542 Неутрално

  До коментар [#40] от "Norman Granz":Някои хора не могат да се примирят с факта,че България хваща и гони руски шпиони,и по този показател май сме първенци в ЕС.Опитаха и проруски метеж за да спрат тази тенденция,за щастие не им се получи.
  —цитат от коментар 43 на uvtest


  А, не проруският метеж тепърва предстои но той няма никакъв шанс при наличието бронираният тандем Гешев - ДАНС който ще го разкрие преди още да са развели руските знамена!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 52. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 53. 53 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1766 Неутрално

  До коментар [#43] от "uvtest":

  Чудя се защо се занимаваш с логика извън действителността. Включително за Белене. Много хубаво ще е да се строи. България и пари има и ще доведе до растеж самият строеж.
  Умнокрасивите са Против всякакво развитие. Болшевики в най-чист вид. Просто няма пазар в момента за тока от Белене. Така, че в момента си е някаква пропаганда на която се връзват една шепа хора основно в София. Нека си говорят.

 54. 54 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4816 Неутрално

  До коментар [#41] от "uvtest":

  "Знаеш,надявам се,че реакторите бяха поръчани от друго правителство,не това на Боко."

  Лъжа! Реакторите бяха поръчани от Красимир Първанов, който бе шеф на НЕК по времето на първото правителство на Борисов. Министърът на енергетиката Трайчо Трайков поиска оставката на Кр. Първанов, а Борисов уволни Трайков и повиши Кр. Първанов на длъжността зам. министър!

 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 56. 56 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 352 Весело

  Опитаха и проруски метеж за да спрат тази тенденция,за щастие не им се получи.
  До коментар [#43] от "uvtest":

  Добре, че Баце е хитър и успя да накаже проруснаците като им построи проруски поток за собствена сметка с резервиран 90 % проруски газ !

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 57. 57 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 2338 Весело

  До коментар [#5] от "puknatastotinka":

  В САЩ се провеждат честни и свободни избори, а ВС действа според задълженията си. Това не е СССР, че съдиите да изпълняват политически поръчки.
  Кво става, още ли си заблуден, че идват арести и почва преврат?

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 58. 58 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 932 Любопитно

  До коментар [#22] от "boevbisser":"А дали САЩ са твърдо зад Гешев просто не знаем."Знаем. Докато Гешев лови "руски шпиони", САЩ са твърдо зад него и това е нормално. Американците си гледат интереса, а приказките за законност, борба с корупцията, права на човека, честна конкуренция и др. подобни са предназначени за балъците (широко представени в този форум), които все още им вярват.
  —цитат от коментар 24 на moreee


  Ако Гешев лови шпиони, какво лови контраразузнаването?

 59. 59 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 594 Неутрално

  До коментар [#49] от "uvtest":

  "Авторитетното френско спосание Le Point излезе с обзорна статия за бългрския премиер Бойко Борисов. В нея Борисов е описан като ”каубоят на Европа, който изчуква политиците с 200.”

  Прочети това. Понеже си позволяваш да говориш за "опорки". И после можеш да си навреш главата в . . . в пясъка си я наври!

 60. 60 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2191 Неутрално

  [quote#15:"Чарли Мишкин"][/quote]


  « Вие сте болен, моля отидете на лекар . «


  Нищо му няма на габровеца с ник « да вярваме на истината «, а се е закачил за някоя верига и цоца ли цоца от някоя сиска . Как да не слави сиската, гладен ли да ходи ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 61. 61 Профил на jkd1564o376
  jkd1564o376
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Но затова пък редовно си плаща "данък САЩ" с гоненето на руски "шпиони". Тиквата го плаща с милиарди, каскетът с "шпиони", други с дупе - кой каквото има с това се откупва от господарите зад океана ...

 62. 62 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 1567 Весело

  ДО: " 12 " - Мисля , че имате и недоизказани мисли , но като цяло си заслужава коментара......Друг е въпроса , че електоралният тукашен манталитет е в състояние на късопаметност и става неадекватен до мазохизъм......

 63. 63 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2191 Неутрално

  До коментар [#3] от "boevbisser":"Отдавна съм напълно убеден, че промяна в прокуратурата може да дойде само с тежък натиск отвън, няма значение дали ще е ЕС или САЩ, иначе забравете,."ЕС могат да помогнат ако Меркел оттегли подкрепата си за Борисов (което е малко вероятно), но САЩ са твърдо зад Гешев. Та нали Цацаров лично го води там за одобрение преди да го ръкоположат.
  —цитат от коментар 19 на moreee  Напомням, че преди да се изтърсят в САЩ, Цацата, Каскета и компания, бяха в Москва на среща с тогавашния главен прокурор на Русия Юрий Чайка . Посещение, което те неистово се опитаха да скрият от обществото . Като се има предвид конструкцията на българската прокуратура и тази на Русия още от времето на Андрей Януариевич Вишински, като главен прокурор на СССР, мисля, че няма нужда от допълнителни обяснения .
  Посещението на мутрите от прокуратурата в САЩ, беше за да се хвърли прах в очите на българите и най-вече в очите на европейците, а ти си прави свободни съчинения .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 64. 64 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2191 Неутрално

  До коментар [#24] от "moreee":


  « Докато Гешев лови « руски шпиони « ... «


  Каскета лови бълхите и въшките от руските служби в България . Ако наистина иска да тушира руското разузнаване и то с помоща на ДАНС, нека се захване с Доган и Боко мутрата .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 65. 65 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2377 Неутрално

  Но Гешев случи и на рая, да си го кажем направо. 1/3 е заета в администрацията, държавните фирми и обществените поръчки, другата 1/3 е свела живота си до основни биологични функции и е доволна, докато има пържолка на масата. Третата и да иска нещо да промени, първите две третини я задушават.

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 66. 66 Профил на 1107
  1107
  Рейтинг: 712 Неутрално

  Не е важно какво вижда и не вижда пешев,
  Важното е, че българите си харесват бойку, пеев и цялото ДпС накуп и не виждат нищо лошо да са им рая. За мнозинството това си е нормално, така че ще продължи още доста.

 67. 67 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 741 Неутрално

  ОПГ с КАСКЕТИ и ваклин също.

 68. 68 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 352 Неутрално

  Турски поток.”

  Който се оказа мъртвороден и излишен.

  До коментар [#37] от "Norman Granz":

  Правителството на България и премиерът Бойко Борисов крият решението на САЩ да наложи жестоки санкции на Русия и фирмите, участващи в строителството на Турски/Балкански поток и Северен поток-2.

  Вече няколко дни никой от властта не споменава, че още на 9.12.20 палатата на представителите в Конгреса на САЩ е приела решение да бъде спряно строителството на двата руски проекта – единия към Германия, а другия през България. Специално за Турски/Балкански поток американците са категорични, че ще бъде спрян с всички средства като отговор на Анкара и Русия за сделката по доставяне на Турция руски ракетен комплекс С-400.  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 69. 69 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2203 Весело

  До коментар [#59] от "Косьо Генчев":

  #moscawboyko!

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 70. 70 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3855 Неутрално

  До коментар [#68] от "Kingpin":

  "Правителството на България и премиерът Бойко Борисов крият решението на САЩ да наложи жестоки санкции на Русия и фирмите, участващи в строителството на Турски/Балкански поток и Северен поток-2."

  Вече писах зда това - пост № 50.

  Оказа се, че продавайки ни на Русия, Сърбия и Тупция - нашите вековни врагове - Бойко Борисов не просто е пропилял едни милиарди (от които неизвестна част е била източена в чекмеджето), а е антагонизирал най-могъщия ни съюзник - Съединените американски щати.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 71. 71 Профил на enterfornone
  enterfornone
  Рейтинг: 796 Неутрално

  Какъвто мислехме че ще излезе преди да го изберат, такъв си и излезе.
  Толкова е овъртолен в зависимости, че чак е скучен.

 72. 72 Профил на pnm52491926
  pnm52491926
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Общо взето написани глупости!!!

 73. 73 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2159 Неутрално

  Г-н Гешев е толкова енергичен, за него не би било проблем да се надзирава сам. Още една задача, още един успех. . .

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 74. 74 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 795 Неутрално

  Единствения шанс е Да, България да вкарат Христо Иванов където трябва и да ги почва. Това е единствения министър, който напуска Борисов заради несългасие. Посочете ми друг?

 75. 75 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3872 Неутрално

  " След като поема делото КТБ Гешев много усърдно работи по него, но пропуска Пеевски. Журналистите упорстват да разберат защо. Така през юли 2017 г. прокурорът произнася крилатата си фраза: "В обвинителния акт по КТБ няма Пеевски, но ги няма и Путин, и Обама. По време на разследването не са установени неща, свързани с господин Пеевски. Няма данни, че той е получавал пари от КТБ." Според списъците, оповестени от синдиците на банката, всъщност е точно обратното."


  Всичко, което има смисъл да се каже с един абзац ! Това е състоянието на обществото ни в момента !

 76. 76 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2159 Неутрално

  До коментар [#37] от "Norman Granz":Ама как пък Гешев им хвана шпионите на Русия, а, какъв херой.Ей с такива елементарни димки колко години вече Боко управлява, честно казано, никога не съм вярвал, че народът ни е супер интелигентен, но понякога ми идва в повече.Успешен ден на всички.
  —цитат от коментар 39 на boevbisser


  В България и русофилите, и русофобите са руски агенти. Поради което Берлинският конгрес наряза Санстефанска България на пет части. Минаха времена, европейските политици се промениха, и ето ти я България член на ЕС. Лошо, Седларов, лошо.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 77. 77 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2159 Неутрално

  Хвала на тоз мъдър държавник, дето усппя да се постави едновременно в услуга на Русия, Турция и Сърбия - вековните ни душмани.
  —цитат от коментар 37 на Norman Granz


  Това ми напомня, че в края на Втората световна война България се оказа във война с всички велики сили едновременно, и в мир с всичките си съседи.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 78. 78 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7201 Неутрално

  До коментар [#73] от "Един вампир броди из Европа":

  И за по-сигурно, сега ще изберат прокурор, който специално ще се занима с Гешев и ще е назначен и с неговия глас. Няма по смешна държава от България.

 79. 79 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2159 Неутрално

  Отдавна съм напълно убеден, че промяна в прокуратурата може да дойде само с тежък натиск отвън, няма значение дали ще е ЕС или САЩ, иначе забравете. Това си е паралелна държава и основният виновник /но не единственият, разбира се/ да се стигне чак до такива уродливи явления е Борисов.
  —цитат от коментар 3 на boevbisser


  По най-нови наблюдения по-скоро САЩ ще станат като нас, отколкото ние като това, което те бяха.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 80. 80 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3881 Неутрално

  До коментар [#76] от "Един вампир броди из Европа":
  "Берлинският конгрес наряза Санстефанска България на пет части. "

  Не е по темата , но не санстефанска България , която е една фикция , а Екзархийска България беше нарязана на 5 части още преди обявяване на Руско-турската война. Това стана с тайните съглашения , които Русия сключва с Англия и Автро-Унгария при дипломатическата подготовка на войната.

 81. 81 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1273 Любопитно

  До коментар [#4] от "Да вярваме на истината":“Ами то десетте болшевичета на ДБ на Росенец лятото си го казаха. Искат баница горките. Не искат да работят:)”Тази лъжа е много по-безсрамна от онази за 3,600-те процъфтяващи капиталистически корпорации и 400-те претъпкани гурме ресторанта в Габрово - един умиращ град.Ти очевидно нямаш никакво чувство за лично достойнство, но ако имаше, едва ли щеше да подкрепяш ГЕРБ.
  —цитат от коментар 30 на Norman Granz


  Дедо Нормане, не се отвивай на студено време, че да не вземеш да настинеш! За тази ли новина казваш, че „Тази лъжа е много по-безсрамна“ - https://dnes.dir.bg/obshtestvo/dogan-govori-s-protestirashtite-v-park-rosenets-video - „Доган говори с протестиращите в парк „Росенец“ (видео)“? Ти още малко и ще кажеш, че сайта е на мамин сладък олигрух или на Недялко, а? Я прочети какво пише там: „Вие разпределяте баницата. Разпределяйте я точно и ние искаме да живеем. Да ядем заедно баницата.“, казва една от протестиращите“. Доган им изпраща кошница със сладолед, който „протестиращите“ изблизват страстно и големи благодарности! Да те питам ли ако им беше дал друго, дали нямаше и него да изближат като невидели? И накрая, не искам да стряскам никого, ама на изборите благодарният за горенето на маски български народ такъв ще ви изплющи зад врата, че ще трябва да ходиш при жена си в Брюксел! Но нищо, не мога да те спра да продължаваш да лъжеш! А и ти не можеш, нали?

 82. 82 Профил на Ivaylo Konstantinov
  Ivaylo Konstantinov
  Рейтинг: 39 Неутрално

  Управлението на Герб и ко. е големи обещания, големи хвалби, люти закани и никакви резултати. Всъщност резултата е все по-голямото мафиотизиране на територията и изоставане от развитите страни. България в момента е нещо като Косово на ЕС.

 83. 83 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2203 Весело

  До коментар [#81] от "Santos":

  Това, което имаш предвид, отдавна е окупирано от гербиджилъка...

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 84. 84 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3855 Неутрално

  До коментар [#81] от "Santos":

  Щъки,
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  плувай.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 85. 85 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 932 Неутрално

  [quote#81:"Santos"][/quote]

  Наистина си тъп.

 86. 86 Профил на deutscher._
  deutscher._
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар # 37 от Norman Granz :
  Наистина дълбок РЕСПЕКТ ЗА ПОСТИНГА ВИ ! !
  + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + +

 87. 87 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 1567 Любопитно

  Който стои на два стола , бил падал по някое време , а какво става , ако стои на три......

 88. 88 Профил на Александър
  Александър
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Едни и същи глупости се списват вече сигурно десетилетие. Колкото и да се демонизират дадени личности,това не ги прави лоши. И преди Пеевски и Гешев имаше мафия и се убиваха по улиците на София ежедневно. .
  Впрочем е нормално Гешев и Борисов да са невидими,защото с нищо не са нарушили закона, а всеки е невинен до доказване на противното. Какво стана с къщата в Барселона ? Островът на Борисов в Гърция? Работи ли истинската прокуратура?Истината е, че не могат лица да бъдат осъдени на базата на внушения и фейкове в Дневник. Няма какво да се добави повече по тая тема.

 89. 89
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 90. 90 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 932 Любопитно

  До коментар [#84] от "Norman Granz":Грънчо - https://cache1.24chasa.bg/Images/Cache/513/Image_9042513_1126.jpg - ти гледай „Щъки“ да не те набара, че тогава няма да можеш и да плуваш! Ясно ли ти е, боклук?
  —цитат от коментар 89 на Santos


  Не мислиш ли, че бюстът на россията е малко провиснал?

 91. 91 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3855 Неутрално

  До коментар [#86] от "deutscher._":

  "Наистина дълбок РЕСПЕКТ ЗА ПОСТИНГА ВИ ! !
  + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + +"

  Благодаря, но аз мисля, че пиша очевидни неща.

  В желанието си да угоди на Русия, Турция и Сърбия - страни, които традиционно са проявявали враждебност към нас българите - Бойко Борисов антагониздира европейците и американците, нашите естествени геостратегически съюзници.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 92. 92 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3855 Неутрално

  До коментар [#90] от "До руските мекерета":

  "Не мислиш ли, че бюстът на россията е малко провиснал?"

  Това смотано културистче до такава степен е обсебено от мен, че създало фейсбук профил уж от мое име, в което пише някакви небивалици, а аз веднъж на три месеца го удостоявам с внимание, и веж как го trigger-нах...

  Трябва да намали анаболите - така и нервите ще си успокои, е гласът му ще надебелее..

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 93. 92 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2159 Неутрално

  Единствения шанс е Да, България да вкарат Христо Иванов където трябва и да ги почва. Това е единствения министър, който напуска Борисов заради несългасие. Посочете ми друг?
  —цитат от коментар 74 на Ordo ab chao


  Къв Иванов, къв шанс. Всичко започна с акцията на Христо на Росенец, на луда глава. Като видяха, че става нещо, сложиха Трите отрови, които заявиха, че протестът ще е граждански и непартиен, и Христо да не се бута напред. И накрая се извъртяха на 180 градуса, и особено едната, че бъдещето е само в съюз на всички правилни и милюционерски партии. Междувременно хората се чупиха.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 94. 94
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 95. 95 Профил на xyi25666099
  xyi25666099
  Рейтинг: 76 Неутрално

  Ами да протестираме, ама като се спихнахте.

  "Дневник" следи в реално време събитията около сблъсъците между институциите и протестите срещу правителството и главния прокурор, които навлизат в 266-cтия си ден
 96. 96 Профил на vesselin5
  vesselin5
  Рейтинг: 732 Неутрално

  До коментар [#12] от "Анти Шишковци":

  Текстът откъде е?

 97. 97 Профил на Stoyan Dimitrov
  Stoyan Dimitrov
  Рейтинг: 151 Неутрално

  Заслужават всичко което иде

 98. 98 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 1980 Неутрално

  Гешев е сложен да пази тези структури, това трябва да е ясно вече.

 99. 99 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1063 Весело

  Еврото е "най- невидимият".... Направо е герой на Stan Lee (Стан Лий)

 100. 100 Профил на Николай Николов
  Николай Николов
  Рейтинг: 919 Неутрално

  До коментар [#41] от "uvtest":

  Точно поредното допълнително споразумение, подписано от синковеца Красимир Първанов от НЕК, беше основанието, на което арбитражният съд отсъди в полза на руската страна!
  Трайчо Трайков уволни Първанов, но Боко уволни Трайков, а Първанов беше награден със зам. министърски пост. На който пост го свари скандалът с апартаментите, при който се оказа, че и този е от любимите клиенти на Артекс.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK