Трите думи на годината: коронавирус, протести, Божков

Провалът за създаване на евентуална анти-ГЕРБ коалиция преди парламентарния вот намалява и шансовете на Радев за втори президентски мандат.

© Велко Ангелов

Провалът за създаване на евентуална анти-ГЕРБ коалиция преди парламентарния вот намалява и шансовете на Радев за втори президентски мандат.Анализът е препубликуван от "Тоест".


Ако за България 2020 година може да се изрази с три думи, те биха били коронавирус, протести, Божков. Може и в обратен ред. И ако скандалите около дубайския изгнаник стихнаха, коронавирусът и протестите няма да си тръгнат и през 2021-ва. А хората по света никога не са си били по-близки, без бариери, заличени от заразата и гражданско недоволство, породено от едни и същи причини - мерките срещу COVID-19.


Някой иска ли Божков да се върне
На 17 февруари т.г. Министерството на правосъдието съобщи, че е изпратило искане за екстрадиция от Обединените арабски емирства на обвинения - вече в 21 престъпления - хазартен бос. Неуважено и досега. Недосегаемият за всяка власт скоропостижно напусна България с частния си самолет, айфона и близък приятел - официалния собственик на ФК "Левски" Георги Попов. В родината останаха най-близките му, но и най-милото му - колекцията от ритони, иззети от държавата заедно с хиляди още антични предмети.


Невидимият публично допреди година "предприемач, колекционер и един от най-големите работодатели и данъкоплатци в България" (така е описан на страницата си във Facebook) реши да дебютира като инфлуенсър. Отвори профили във Facebook и Instagram, пусна няколко компрометиращи записа от телефона си, няколко видеа - и после всичко замря.


Обещаната от него партия със смешното име "Българско лято" все така не е учредена, макар и обещана лятоска. Това трябваше да е политически проект, с който да спре "хунтата", но от самото начало си личеше, че е блъф. Освен активност в социалните мрежи, която в днешно време е задължителна за всяка организация, "Българско лято" не дава други признаци на живот и дори сайтът му е недостъпен заради проблеми с протоколите за сигурност.


Но дори и да набере учредители сред бившите служители на хазартните фирми, на партия "Българско лято" ще ѝ трябват лица - свежи и различни от втръсналите мутри. Нахалост пропилени пари за проект, брандиран като "партията на Божков". Затова, като много други, Васил Божков чака изборите, надявайки се да се споразумее с политически сили, с които се е договарял и в миналото, а защо не и с тазгодишни партньори.


Смяна на управленския елит с друг обаче ще отнеме от образа на "боец от съпротивата срещу ГЕРБ", какъвто хазартният бос гради, откакто избяга в Дубай. Лаврите са за другите, той ще си остане с обвиненията - защото главният прокурор Иван Гешев остава. Каквито и заслуги да има Божков към системните партии, политиците не обичат да им се напомня, че трябва да връщат услуги, още повече от хора с тежки обвинения. (В противен случай собственикът на КТБ Цветан Василев нямаше да е на днешния си хал, предвид хората от куп партии, търкали прага на кабинета му, домогвайки се до ами до неща, каквито някои предпочитат да държат в нощни шкафчета, офшорни сметки или кутии за обувки.)


Протести, протести, протести. И сега какво?


Няколкомесечните протести не успяха да свалят третото правителство на Бойко Борисов, нито главния прокурор Иван Гешев. Постепенно от тях остана повече дим, отколкото огън, и след летния ентусиазъм дойде време за политическите сметки - кой с кого и как ще се явява на редовните парламентарни избори, засега очаквани след три месеца. Основателно някои извънпарламентарни опозиционни партии дават да се разбере, че споразумявания са възможни след прескачането на бариерата за парламента - и на принципна основа.


От "Има такъв народ" на Слави Трифонов обявиха, че ще се явят сами на изборите. Макар и да не беше активен участник в протестите, партията на шоумена - според всички социологически проучвания - без съмнение влиза в 45-тия парламент, капитализирайки най-много от гражданското недоволство. Дори има шансове да е сред първите три политически сили. За останалите няма да е лесно - никога досега не е имало толкова партии на входа на парламента с потенциал да прескочат 4-процентовата бариера.


От хилядите, скандирали "Оставка!" на площад "Независимост", за политици се кандидатират отново познати лица. Бившата депутатка от БСП, бивш омбудсман и бивш кандидат-кмет за София Мая Манолова с гражданското си движение "Изправи се.БГ" и едни от инициаторите на протестите - т.нар. Отровно трио, вече обявиха заедност. Очаква се да ползват партийната регистрация на Движение "България за гражданите" - поне това им е останало на ДБГ. През лятото от Триото настойчиво призоваваха партиите да не яхват протестите и "гражданското" да води, но сега вече играят на терена на политическото.


В навечерието на Бъдни вечер ще стане известно дали Триото ще се редуцира в Дуо след изявление във Facebook на скулптора Велислав Минеков, че напуска, ако няма обединение на извънпарламентарната опозиция. (Парламентарната в лицето на БСП и ДПС изглежда доста по-консолидирана) Тази седмица и съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов обяви по bTV, че не предвиждат предизборни коалиции с никого, тоест не преговарят с Манолова и Триото. Обединение няма да има - разочарованието и омразата към Борисов не е лепило за коалиции. А избори в края на март и локдаун до 31 януари стесняват възможностите за динамична предизборна кампания и протести, които да нахъсат избирателите. Освен ако не се намери "Росенец 2".


Системните партии не са притеснени от гласуване през март - подразбиращата се ниска избирателна активност напълно ги устройва. За повечето извънпарламентарни опозиционни сили обаче това е смъртна заплаха и сега надеждите са в президента, който да преразгледа идеята си за вот на 28 март. Разбра се, че през януари Румен Радев ще се консултира с ЦИК и здравни експерти (не е ясно кои), преди да обяви която и да е дата в конституционния срок между 28 март и 28 май. Провалът за създаване на евентуална анти-ГЕРБ коалиция преди парламентарния вот намалява и шансовете на Радев за втори президентски мандат.


Парадоксът е, че тези, които искат Борисов да си отиде незабавно, сега ще му осигуряват не просто първи изкаран докрай мандат, а и по-дълъг. Дали обаче не-готовата-за-избори извънпарламентарна опозиция си дава сметка, че посланията догодина ще трябва да са различни от вдигнати юмруци, "Мутри, вън!" и "На оружие, братя"? Ако сега някои политици може да си позволят да замълчат по теми като отношенията със Северна Македония, след 31 декември мълчанието по други остри теми ще ги остави пред вратите на парламента.


Но от извънпарламентарните сили партията на Цветан Цветанов - "Републиканци за България", не пропуска да огласи свои позиции по темите на деня. От призив за промяна на становището на правителството за членството на Северна Македония в ЕС до критика как така "Турски поток 2" бе готов за почти три години, а интерконекторът с Гърция, макар и не така мащабен, се бави от 12 години.


Коронавирус - смърт и предизвикателство


Остатъците от енергията на протестите бяха пометени от същото, което разруши предишната нормалност - COVID-19. За България 2020-та завършва с твърде много смърт. С резултат от 915 умирания на 1 милион население доближаваме САЩ, където данните сочат 956 на 1 млн. души - независимо че Съединените щати са първи в света по разходи за здравеопазване на глава от населението (10 224 долара по данни за 2017 г.), а България е на последните места (664 щ. долара за 2017 г.). Ние се представяме значително по-зле и от Румъния и Гърция, както и от Турция с нейните 205 починали на 1 милион население. По-зле от България на Балканите са само Северна Македония и Босна и Херцеговина - и в двете държави починалите на 1 милион население надхвърлиха 1000.


Кой иска да слуша за мафия и корупция, когато политическата и здравната система не просто се огънаха, а се счупиха от кризата? И ако счупените парчета от първата може да изхвърлим на сметището с демократични и честни избори, здравеопазването не просто ще трябва да се поправи - трябва да се трансформира. "Как?" е въпросът към всички участници в изборите, който не търпи мълчание, нито общи приказки.


Протести ще има и през 2021 г., но те най-вероятно ще бъдат предизвикани от засегнатите от кризата и локдауна. Подпомагането на бизнеси и компенсациите заради щетите от коронавируса не може да траят вечно. За повечето европейски държави ограничителните мерки продължават, така че черната серия в туризма - и зимен, и летен - ще продължи, а бизнес пътуванията и конгресният туризъм ще се ограничат до крайност. Това означава тежки времена за хотелиерите и ресторантьорите, независимо от 9% ДДС до края на 2021 г. Ще бъдат засегнати и бизнеси, които зависят от близък физически контакт на работещите. Стотици медии по света например вече затвориха редакционните си офиси и извършиха съкращения.


Догодина ще се усетят в значителна степен последиците от намалелите приходи в хазната. Какви решения се предлагат - нов дълг, по-високи данъци, по-ниски данъци, съкращения на публични разходи, вече повишени от гласуваните добавки към пенсии и по-високи заплати за полицаи, лекари, преподаватели, чиновници


След като всички непрекъснато повтарят, че нищо няма да е същото, разбира се, че в това "нищо" влиза и политиката. Не може да продължава да се прави от същите хора по същия начин. Кризата ускорява движението към зелена икономика - и да, Зелената сделка на ЕС ще помогне. Но знаят ли кандидат-политиците как, или се канят единствено да "усвоят" милиони евро за нов бум на ВЕИ мощности, както са се сетили в ДПС? Как да бъдат най-ефективни европейските средства от спасителния план за 750 млрд. евро?


Един от уроците на COVID-19 е, че трябва да сме много по-взискателни към качествата на хората, които избираме да ни управляват. Самоуверените автократи и нахъсаните некомпетентни популисти, които сме търпели в предишни времена, сега просто нямат място.


Политиките за възстановяване след кризата от пандемията са различни за всяка държава и зависят от капацитета на управляващите, тяхната ангажираност с проблемите и интегритета им. Думата на 2021 г. за България е избори.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (60)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1914 Неутрално

  "Простотии" е дума на годината!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 2. 2 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2350 Весело

  Трите думи на годината:
  ▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️

  Две::))))
  Мутри вън!

  "Чуждестранен агент"
 3. 3 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2825 Весело

  До коментар [#1] от "lz2":

  Да не би да имаш предвид едни записи на Борисов, да се свети името му? Гледам, няма ги в челната тройка, може би непосредствено след нея....

 4. 4 Профил на constatator
  constatator
  Рейтинг: 945 Неутрално

  Основната причина за усложненията при коронавируса е пневмонията. При симптоми за коронавирус или при настинка(с такива симптоми започва заболяването от коронавирус) задължително си направете снимка на белия дроб за да разберете дали имате пневмония. Ако закъснеете да установите дали имате пневмония, тогава пневмонията се развива много бързо особенно при хора със слаба имунна система, става двустранна пневмония и много трудно се лекува. Затова при симптоми за коронавирус задължително си направете снимка на белия дроб.

 5. 5 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3708 Неутрално

  Това може и да са трите думи на годината. Но трите на десетилетието са : ГЕРБ, мафия, корупция.

 6. 6 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1914 Неутрално

  Това може и да са трите думи на годината. Но трите на десетилетието са : ГЕРБ, мафия, корупция.
  —цитат от коментар 5 на Vlado Nikolov


  Българите имаме много точна поговорка за протестите ви против мутрите:

  "Крадеца вика "Дръжте крадеца""!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 7. 7 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1231 Неутрално

  "Одете пеша, бе!" три думи изречени от първия (първата) в държавата. Допълнено с "Магистралите на Бойко" недвусмислено показва каква простотия е налазила върховете на държавата. Може би само в дълбокия социализъм да е имало някой толкова недостоен на този пост, но и това се съмнявам. Да дариш стари календари от минали на социални домове е гавра, но да се гордееш с това ... просто ПКП!

 8. 8 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2193 Неутрално

  Ааа думите са повече от три... коронавирус, ритони, Росенец, злато, записи, евра

 9. 9 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2193 Неутрално

  Забравих думата ,,смъртност”...

 10. 10 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2193 Неутрално

  Иначе ако държите да са само три- то тогава те са ,,Ще се мре” и са валидни и за 2021-ва

 11. 11 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 2447 Весело

  Няколкомесечните протести :)

  [email protected]
 12. 12 Профил на papunqk
  papunqk
  Рейтинг: 1181 Неутрално

  Коронавирусът върлува в целия свят....
  Затова за мен трите думи са: корупция, протести, некомпетентност (на властта).

 13. 13 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3093 Неутрално

  "Невидимият публично допреди година "предприемач, колекционер и един от най-големите работодатели и данъкоплатци в България" (така е описан на страницата си във Facebook)"
  ==============
  Накрая и аз ще си направя страница във ФБ и ще грейна с цялата си прекрасност. Направо фотоволтаици от аурата ми ток ще правят!!!

  Еретик
 14. 14 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2607 Неутрално

  За каква част от хората това са трите думи на годината? За нормалните хора са дисциплина, осмисляне и ред

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 16. 16 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 2113 Неутрално
 17. 17 Профил на Nora Chihi
  Nora Chihi
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Фактите са си факти. Факт е ,че Бойко слуша лоши хора и съсипва държавата! Оставка!

 18. 18 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1231 Неутрално

  Думите на годината са: НЕВЕЖЕСТВО /вм. ковид/; АРОГАНТНОСТ /вм. протести/; ЗАТВОР/вм. Божков/.Бих допълнил, че през годината некомпетентността, продажността и крайната посредственост на т.нар. журналисти, лъсна като калайдисана тава. И затова, с чиста съвест, ще добавя и четвърта дума: МИСИРКИ!
  —цитат от коментар 15 на victor_victim


  Браво!

 19. 19 Профил на Емил Добрев
  Емил Добрев
  Рейтинг: 176 Неутрално

  До коментар [#15] от "victor_victim":

  +++++++++++++++++++++++

 20. 20 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 2113 Неутрално

  Все пак е коректно да се признае , че най-употребявано е презимето на премиера.......

 21. 21 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 831 Неутрално

  Вирус, Чекмедже, Оставка. Поправете се.

 22. 22 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1231 Неутрално

  Все пак е коректно да се признае , че най-употребявано е презимето на премиера.......
  —цитат от коментар 20 на Николай Бучков


  В пакет с това на родата му :)

 23. 23 Профил на Александър
  Александър
  Рейтинг: 67 Неутрално

  Божков финансира протестите.
  Чекмеджетата и пачките бяха скалъпени компромати от ДС.
  Мафия и комунисти се борят да бутнат легитимно избраното правителство. Всичко е ясно.

 24. 24 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3345 Неутрално

  От мен - две думи:

  1. МУТРИ
  2. ВЪН

  + две удивителни !!

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 25. 25 Профил на SOWhat
  SOWhat
  Рейтинг: 277 Неутрално

  До коментар [#2] от "putinxujlo": ''Трите думи на годината:
  ▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️ Две::)))) Мутри вън!''


  Надай се Маро на прани гащи.

 26. 26 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2154 Неутрално

  "Един от уроците на COVID-19 е, че трябва да сме много по-взискателни към качествата на хората, които избираме да ни управляват. Самоуверените автократи и нахъсаните некомпетентни популисти, които сме търпели в предишни времена, сега просто нямат място."
  *
  Лесно е да се напише/каже, но къде са тези честни и компетемтни хора, които да изберем? Честни и некомпенентни, т.е. без практически опит не ни трябват, защото помним Жан Виденов. Та да напомним, че не само популистите могат да бъдат некомпетентни.
  На фона на всичките приказки лъсва очевидното: по-големите парламентарни партии пак ще спечелят най-много гласове и няма начин да се състави правителство без една или две от тях. Така, че алтернативата хич не е обнадеждаваща, поне за тези, които имат глави да мислят.

 27. 27 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1201 Неутрално

  До коментар [#15] от "victor_victim":

  Думите на годината са: НЕВЕЖЕСТВО /вм. ковид/; АРОГАНТНОСТ /вм. протести/; ЗАТВОР/вм. Божков/.
  Бих допълнил, че през годината некомпетентността, продажността и крайната посредственост на т.нар. журналисти, лъсна като калайдисана тава. И затова, с чиста съвест, ще добавя и четвърта дума: МИСИРКИ!


  ++++++++++++++++
  При толкова манипулации тиражирани от 'честните' журналисти на псевдотата:
  Йончева, Великова, Рачева, Смилов, Инджов, оракулът от Миндя.......
  Сега една от тях иска да ни обясни кое да помним от годината.
  Аз предлагам годината да се запомни с предателството на ДБ към избирателите си.
  Всъщност след като на всички стана ясно кой какъв е, стана по добре.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 28. 28 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1201 Неутрално

  До коментар [#15] от "victor_victim":

  Думите на годината са: НЕВЕЖЕСТВО /вм. ковид/; АРОГАНТНОСТ /вм. протести/; ЗАТВОР/вм. Божков/.
  Бих допълнил, че през годината некомпетентността, продажността и крайната посредственост на т.нар. журналисти, лъсна като калайдисана тава. И затова, с чиста съвест, ще добавя и четвърта дума: МИСИРКИ!


  ++++++++++++++++
  При толкова манипулации тиражирани от 'честните' журналисти на псевдотата:
  Йончева, Великова, Рачева, Смилов, Инджов, оракулът от Миндя.......
  Сега една от тях иска да ни обясни кое да помним от годината.
  Аз предлагам годината да се запомни с предателството на ДБ към избирателите си.
  Всъщност след като на всички стана ясно кой какъв е, стана по добре.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 29. 29 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2638 Неутрално

  1.Мутри
  2.Чекмедже
  3.Мисирки
  4. ПКП

 30. 30 Профил на SOWhat
  SOWhat
  Рейтинг: 277 Неутрално

  Нито дума в статията за причината за протестите,кой ги финансира,защо искат Гешев да си отиде ?

  Защо не се споменава за непосредствената причина за протестите -задържането на двамата пРезидентски съветници ,хванати да предават секретна информация за за Ф16 на чужда,не НАТО държава т.е. Русия ??! След което на следващият ден Радев излезна с юмрука и протестите започнаха...които естествено, се провалиха ,но пък ЗАРАЗИХА ГРАДА.
  НИКЪДЕ. В ЕВРОПА НЯМАШЕ ЕДНИ ПРОТЕСТЪРЧЕТА КОИТО СЕДМИЦИ НАРЕД СЕ СЪБИРАХА В ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ ,СТОЯХА НА САНТИМЕТРИ ЕДИН ОТ ДРУ,Г ВИКАХА С ОТВОРЕНО ГЪРЛО,БЕЗ МАСКИ РАЗБИРА СЕ,ПОСЛЕ СЕ РАЗОТИВАХА И ЗАРАЗЯВАХА БЛИЗКИ И РОДНИНИ,ПЪТУВАХА..И ТАКА КЪМ КРАЯТ НА СЕПТЕМВРИ ГРАДЪТ ПЛАМНА.
 31. 31 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1201 Неутрално

  До коментар [#30] от "SOWhat":

  За това се споменава друго, за да не се спомене това.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 32. 32 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3708 Весело

  До коментар [#6] от "lz2":

  А аз се чудя защо Боко се извинява все със Станишев, Костов и Путин! 😀 Как беше :"крадецът вика, дръжте крадеца"! 😀

 33. 33 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3708 Весело

  До коментар [#30] от "SOWhat":

  В Белорусия протестират десетки хиляди, а са по - добре от нас. И като заразени /болни, и като починали.

 34. 34 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 815 Весело

  За България трите думи са - комунистическоумнокрасив преврат НАНАЙ :)

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 35. 35 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2078 Неутрално

  Само една дума - китайцитениебахамамата.

 36. 36 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1006 Неутрално

  Това са трите най-употребявани думи от медиите, а не от хората.
  Хората ги споменават тези думи, когато ги спират да ходят на работа и на училище, когато не могат да минат през кръстовищата, защото са блокирани, когато не могат да получат лекарска помощ, заради извънредното положение.

 37. 37 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1272 Любопитно

  Току-що се получи информация от агенция ЕЖК, която гласи, че Ристе Вицеадмирало е намерил 100% ефективен начин да вдигне електоралната активност за ДеБъ точно преди изборите, така че ДеБъ най-после да влезе в парламента! В момента се конструира стълбата, с която Ристе ще атакува дувара на сарая в София и ще се подиграе отвисоко на пазвантите на Хидроинженероглу ефенди! След като бъде свален оттам с подръчни средства и пред камерите на всички телевизии, храбрият Ристе така ще вдигне електората на ДеБъ, че сума ти гъби и риби ще останат необрани и неизловени! Хвалъ на таквизи умни, че и убави юнаци! Нали?

 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 40. 40 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 756 Весело

  До коментар [#33] от "Vlado Nikolov":

  това лукашенко ли ти го каза?

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 41. 41 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2409 Любопитно

  Всъщност, "протести" и "Божков" не бяха ли една дума?

  Мараба, С-ДС доносници!
 42. 42 Профил на enter_k
  enter_k
  Рейтинг: 844 Неутрално

  Обобщено.
  Всички "думи на годината" са свързани с тъпото мутре.

 43. 43 Профил на rw
  rw
  Рейтинг: 324 Неутрално

  Думите на годината са: НЕВЕЖЕСТВО /вм. ковид/; АРОГАНТНОСТ /вм. протести/; ЗАТВОР/вм. Божков/.Бих допълнил, че през годината некомпетентността, продажността и крайната посредственост на т.нар. журналисти, лъсна като калайдисана тава. И затова, с чиста съвест, ще добавя и четвърта дума: МИСИРКИ!
  —цитат от коментар 15 на victor_victim


  +++++++
  Достатъчна е само една дума на годината:
  ПОЗОР за БГ елита - политически (управляващи и опозиция), бизнес и медиен, които поставиха собствените си интереси над най-висшата цивилизационна ценност - човешкия живот.

 44. 44 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 647 Неутрално

  Това са една дузпа и две греди.
  Коронавируса, Протестите и Божков

 45. 45 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1914 Неутрално

  От мен - две думи:1. МУТРИ2. ВЪН+ две удивителни !!
  —цитат от коментар 24 на Norman Granz


  Ами, че той Радев каза това и всички начело с него излязохте на площата да си развявате вирусите!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 46. 46 Профил на Petia Nikolova
  Petia Nikolova
  Рейтинг: 1115 Неутрално
 47. 47 Профил на Мишо Петров
  Мишо Петров
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Как Божков ще е дума на годината, като всички му викат Черепа...

 48. 48 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4666 Неутрално

  До коментар [#2] от "putinxujlo":

  Гледай си залязващата Русия, с България не се занимавай.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 49. 49 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4666 Неутрално

  До коментар [#24] от "Norman Granz":

  От теб - обичайното цитиране на Фигуранта.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 50. 50 Профил на mathoptimist
  mathoptimist
  Рейтинг: 8 Любопитно

  поздравления за добрия коментар
  разбира се, партийно нюансиран, но поносимо обективен
  давайте повече думата на тази дама, не на платените плиткоумни соросоиди - мисирки и мисири

 51. 51 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3780 Весело

  " Трите думи на годината: коронавирус, протести, Божков"

  И никъде между трите думички го няма крепителя на стабилността и сараите у нас ? Непростимо, безотговорно, неблагодарно !😂

 52. 52 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2350 Неутрално

  До коментар [#48] от "Alarmstufe: Rot":

  ☝️И хуйловци вън

  "Чуждестранен агент"
 53. 53 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2409 Весело

  Трите думи на годината:▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️Две::))))Мутри вън!
  —цитат от коментар 2 на putinxujlo  От мен - две думи:1. МУТРИ2. ВЪН+ две удивителни !!
  —цитат от коментар 24 на Norman Granz
  ю

  Хахахахахахахахахахахахахахахахахаххххххх, нагледен пример за папагалска телепатия ;)

  Като произведени на поточна линия за пресовани елементи са, животинките! Метални легенчета, пълни със стандартна Мъдрост ;)

  Мараба, С-ДС доносници!
 54. 54 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2409 Весело

  До коментар [#48] от "Alarmstufe: Rot":☝️И хуйловци вън
  —цитат от коментар 52 на putinxujlo


  По-скоро вътре!
  "Вътре" е психиатрията, разбира се ;)
  Или вече си там и мечтаеш за "вън"?

  Мараба, С-ДС доносници!
 55. 55 Профил на proventuss
  proventuss
  Рейтинг: 911 Весело

  Въх, доживях да прочета първата проправителствена статия, в която явно се признава жалкото фиаско на кукловодите на преврата да свалят законното правителство на България!

  Лигата на необикновените почтени джентълмени.
 56. 56 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2350 Весело

  До коментар [#54] от "Манчо":

  Няма да споря. Ти си вътре на тази тема:)))
  Профи - БОГ-МАНЧО-ПЛАНИНА:)))))

  "Чуждестранен агент"
 57. 57 Профил на ziguli
  ziguli
  Рейтинг: 410 Неутрално

  Бе ,кога калинките премахнаха трите „златни години“ за пенЦия.Нали тия примати само преди две г. решиха,че двойното правило ще е валидно до края на 2022.Днес чета,че било до края на 2021.Във в-к„парите ни".Кога бе ,простаци герберски успяхте да порежете набор 1958.Да ви ...майката и простаците.Оказахте се по-прости дори и от червените каскети.Дано Господ ви съди,малоумнци нещастни.

 58. 58 Профил на xyi25666099
  xyi25666099
  Рейтинг: 20 Неутрално

  Духането на супата приключи.
  Гената се жертва за родину и ще ставал депутат ако трябвало.

  Успех на протестите.

  "Дневник" следи в реално време събитията около сблъсъците между институциите и протестите срещу правителството и главния прокурор, които навлизат в 266-cтия си ден
 59. 59 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2409 Любопитно

  До коментар [#54] от "Манчо":Няма да споря. Ти си вътре на тази тема:)))Профи - БОГ-МАНЧО-ПЛАНИНА:)))))
  —цитат от коментар 56 на putinxujlo


  Вече се оплака на модераторите, нали, подла хохолска хахавелке?

  Мараба, С-ДС доносници!
 60. 60 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 481 Неутрално

  Оставка-Борисов-Гешев

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK