За честта на фамилията Тръмп

Прическа за 70 000 долара – така пише в данъчните декларации на Тръмп.

© Reuters

Прическа за 70 000 долара – така пише в данъчните декларации на Тръмп."Дневник" публикува всеки понеделник следизборната поредица за САЩ от оперната певица Александрина Пендачанска. Тя, освен с успехите си на сцената, е известна със силната си гражданска позиция и интерес към случващото се в България и по света. След множеството ѝ пътувания в САЩ, където живее през 2002 г., се заражда и по-сериозният ѝ интерес към американската политика.


Като цитира авторитетни и достоверни източници, г-жа Пендачанска дава контрапункт на надигащата се пропаганда от лагера на действащия президент. Отношенията на Доналд Тръмп с Русия са една от най-големите интриги по време на неговото управление и в първата част проследи руската връзка на Доналд Тръмп още преди падането на Желязната завеса. Втората част беше за част от щаба на президента, свързан с Москва. Третата част разказа за разследването на британския разузнавач Кристофър Стийл на връзките между Русия и американския президент. Четвъртата част припомни историята на семейството на Тръмп и младостта на бъдещия президент. Петата беше за разследването на прокуратурата относно възпрепятстването на правосъдието от президента, или "доклада Мълър". Днес четете за финансите на Тръмп и на какво се крепи имотната му империя.


Харесва ли ви прическата на Доналд Тръмп? Както и да отговорите, да знаете, че годишната ѝ поддръжка струва 70 000 долара. Това пише в данъчните му декларации. Няма никакво съмнение, че дъщеря му Иванка е много по-красива. И цената на коафьора ѝ е по-висока - той получава 95 464 долара годишно.
Между 2000 и 2018 г. Тръмп е платил 26 милиона долара за консултантски услуги. И то не на друг, а на консултантската компания на дъщеря си Иванка.


Беднякът, мислен за милиардер


Най-вероятно за да намали данъците си, Тръмп е преувеличавал декларираните разходи, но подобни плащания, макар и легални, изглеждат съмнителни от етична гледна точка. Освен разходите, в този период той е обявил загуби за около един милиард долара, както и заеми за още толкова. Или както пише "Ню Йорк таймс": "Г-н Тръмп е изгубил повече пари от всеки отделен американски данъкоплатец". Казано с прости думи, за 20 години никой американец не е изгубил повече пари от Тръмп. В следствие на това през 2016 г. и 2017 г. той е плащал по 750 долара (равностойността на 1200 лева) годишен данък, а в 11 от предишните 15 години не е плащал нищо.


Би могло да се стигне и до извода, че преди да обяви участието си в президентската надпревара, Доналд Тръмп е бил в толкова плачевно финансово състояние, че с кандидатурата си се е надявал, ако не да спечели изборите, то поне да съживи бизнеса си. Според книгата на Майкъл Улф "Огън и ярост" нито обкръжението му, нито самият Тръмп са очаквали да стане президент. И ако след избирането му той се отказва от 400 000 долара годишна заплата, то още в началото на неговото управление става ясно, че новата му позиция предоставя неизброими и далеч по-големи възможности за капитализиране. Да не забравяме, че и досега Trump Organization и целият бизнес си остават негови, макар и да ги управляват синовете му.


107 милиона за едни тържества


Всичко започва още преди да се е заклел като 45-и президент на САЩ.


По традиция тържествата за клетвата на американските президенти - инаугурацията, се финансират от два комитета - от този на Конгреса и от Президентски комитет. В Президентския комитет участват само посочени от новоизбрания президент личности. Той представлява фонд за набиране на средства от частни американски донори. Държавни организации, чужди корпорации и чужди граждани нямат право да участват.


Комитетът за инаугурацията на Доналд Тръмп успява да събере рекордните 107 милиона долара за празненствата по встъпването му в длъжност. На тях присъстват между 600 000 и 800 000 души според данните на Агенцията за управление на извънредните ситуации във Вашингтон.


За тържествата за встъпването в длъжност на Барак Обама комитетът е събрал два пъти по-малко пари - 53 милиона долара. На клетвата на първия афроамерикански президент на САЩ през 2009 г. присъстват безпрецедентните милион и осемстотин хиляди души. Тоест за почти тройно по-голяма инаугурация са стигнали двойно по-малко пари.


Това повдига пред прокуратурата един въпрос: за какво са отишли тези 107 милиона долара през 2017 г., които са най-голямата сума, събрана за инаугурация в американската история. А произходът на парите става обект на поне седем отделни разследвания, някои от които вече са завършили с присъди.


Например през август 2018 г. лобистът Сам Патън се признава за виновен в това, че е спомогнал за внасянето в комитета на 50 000 долара от неупоменат в съдебните документи човек - проруски украински олигарх. Според "Вашингтон пост" и "Ню Йорк таймс" това е близкият до Пол Манафорт руски агент Константин Килимник, присъствал на тържествата.


Разследват се също така връзки с няколко близкоизточни страни, които чрез дарения са се опитали да "купят" влияние и достъп до администрацията на Тръмп. Но има и съвсем легални дарения, които предизвикват въпроси, като сумата от 666 000 долара от натурализирания американец Р. В. Хабуш. Той наистина успява да получи достъп до висшата администрация на Тръмп. Само дни след инаугурацията синът му е приет в Белия дом и представя план от 10 точки за актуализация на американската политика и облекчаване на санкциите спрямо режима на Мадуро във Венецуела. По всичко личи, че даренията за комитета са истинска инвестиция и инструмент за влияние, заслужаващо вниманието на прокурорите.


Инжекция за един закъсал хотел


Интерес за разследващите представляват не само приходите, но и харчовете на комитета. За организиране на тържествата компанията на близката приятелка на Мелания Тръмп - Стефани Уинстън Уолкъф, получава над 26 милиона долара. В книгата си "Мелания и аз" Уолкъф разказва за огромното разточителство и безсъвестност при харченето на средствата на Комитета. Тя е един от основните свидетели в разследването.


В началото на декември 2020 г. Иванка Тръмп също беше разпитана по това дело за нерегламентирани разходи с цел самообогатяване. Повод са налетите над 1 милион долара в Trump Hotel във Вашингтон, където са се провеждали част от четиридневните тържества по встъпването в длъжност на новоизбрания президент Тръмп.


Разследването установява, че комитетът е таксуван многократно повече, отколкото ценовата листа на хотела предполага. Например комитетът е платил за наем на балната зала в хотела 35 пъти над редовната цена от 5000 долара, или 175 000 долара на ден, включително за дните, в които не я е използвал.


Платени са също 300 000 долара за семейна вечеря, която, според показанията на един от организаторите, е била само за "нея (Иванка), Дон Младши и Ерик" - децата на президента и техни близки. Според обвинението става въпрос за злоупотреби от над един милион долара, които собственикът на хотела - Trump Organization, e спечелил за четири дни. Като се има предвид, че от 2016 г. до 2018 г. Trump Hotel във Вашингтон е регистрирал загуби от над 55 милиона долара, може да се предположи, че се е нуждаел от финансова подкрепа.


Същото се отнася и до голф клубовете, собственост на Trump Organization.


От 2000 г. до 2017 г. тези клубове са претърпели загуби от над 315 милиона долара според данъчните декларации на Доналд Тръмп. Разходите по тях също са били огромни - 197 829 долара за озеленяване, 109 433 за чаршафи и феноменалните 210 000 долара за фотограф.


417 дни


Един от очевидните начини да се налеят пари в тези губещи предприятия е провеждането на политически мероприятия в тях. Известни са над 40 случая, в които президентът Доналд Тръмп е организирал донорски и политически срещи на Републиканската партия в притежавани от него имоти. За последните 4 години най-малко 8 100 000 долара са били платени на хотелите му за настаняване, конгресни помещения, партита, кетъринг и всичко, съпътстващо подобни събития.


Друг доходоносен източник са The Secret service - службите, които охраняват навсякъде президента и семейството му, включително пълнолетните му деца. До края на ноември 2020 г. Тръмп е прекарал 417 дни от президентския си мандат в притежавани от него имоти. В Мар-а-Лаго, любимият му голф клуб във Флорида, The Secret service са били таксувани с цени за нощувка от 396 до 650 долара за стая.


Мар-а-Лаго. Тръмп предпочита да посреща някои от световните лидери в собствените си хотели и клубове. Делегациите, журналистите, охраната – всичко това носи средства, които Овалният кабинет не би осигурил.

© Стопкадър от NBC News

Мар-а-Лаго. Тръмп предпочита да посреща някои от световните лидери в собствените си хотели и клубове. Делегациите, журналистите, охраната – всичко това носи средства, които Овалният кабинет не би осигурил.


Също така, вместо в Белия дом, Тръмп предпочита да посреща някои от световните лидери в собствените си хотели и клубове. Делегациите, журналистите, охраната - всичко това носи средства, които Овалният кабинет не би осигурил.


Интересна е визитата на японския премиер Шиндзо Абе в Мар-а-Лаго. Тогава служители на Държавния департамент са настанени в бунгало, струващо 2600 долара на нощ. Изправени пред правилата на департамента, според които за нощувка се плащат до 182 долара, освен ако няма изрично разрешение за превишаване на тази сума, в крайна сметка получават разрешението. Но не от Държавния департамент, а от Белия дом.


Забележителна е и гала вечерята, организирана в Мар-а-Лаго за китайския президент Си Дзинпин. Тогава от парите на американските данъкоплатци са похарчени по 7700 долара на човек за храната на всеки, от присъстващите, включително на собственика на курорта, Доналд Тръмп.


Най-губещият клуб


Всичко това обяснява желанието му да организира годишната среща на Г 7 в един от най-губещите си клубове - Дорaл. От 2012 г., когато Тръмп го купува за 150 милиона долара със заем от Дойче Банк, до 2018 г. за Дорал са декларирани загуби от над 162 милиона долара.


Огромните делегации на 7-те най-богати страни биха осигурили милиони долари приход със своето участие, директно платени в банковите сметки на Trump Organization, чийто собственик и до днес е президентът. Това предизвиква остра реакция и недоволството на Конгреса, дори сред членове на собствената му Републиканска партия и вярната му телевизия Fox News. В крайна сметка Тръмп е принуден да се откаже и намерението му не се осъществява.


Като средство за постигане на политически цели, бизнес интересите на президента са използвани както от лобисти на американски компании, така и от чужди държави. Лоби барът на Trump Hotel във Вашингтон се превръща във втори център на Републиканската партия, където се купуват и продават политически услуги, дипломатически назначения, решават се закони, прокарват се интереси, търгува се с влияние. В хотелите на Тръмп отсядат всички, готови да засвидетелстват лоялността си. Различни мероприятия, конференции и срещи провеждат правителствени организации на поне 10 държави. Сред тях са Кипър, Филипините, Виетнам, а Турция съвсем безцеремонно анулира турско-американска бизнес конференция в Trump Hotel през октомври 2018 г., докато отношенията между двете страни са обтегнати. Като знак на добра воля, след разрешаване на кризата шест месеца по-късно, тази среща се провежда.


Само месец след победата на Тръмп лобистка фирма, представляваща интересите на Саудитска Арабия, прави 500 резервации в Trump Hotel във Вашингтон. В това време средната цена за стая в хотела е 768 долара.


Отношенията на Тръмп и връзките на съпруга на Иванка - Джаред Кушнер, със Саудитска Арабия, които до голяма степен определиха американската външна политика в Близкия Изток, са въпрос, който не е обект на този материал. Тук ще споменем само един цитат от 2015 г., когато Тръмп казва: "Саудитска Арабия - много добре се разбирам с тях. Те купуват апартаменти от мен. Харчат по 40, 50 милиона долара. Очаквате да не ги харесвам? Харесвам ги много".


Русия, другият помощник


Други платежоспособни купувачи на апартаменти в неговите сгради идват от средите на руската мафия и руската олигархия. В книгата си "Къща на Тръмп, къща на Путин" Крег Ънгър описва подробно как след огромните загуби от 4 милиарда долара, които претърпява през 90-те, бизнесът на Тръмп е спасен благодарение на стотиците милиони долари руски инвестиции.


Само в Trump World Tower срещу ООН в Ню Йорк руски собственици притежават 65 апартамента. В южна Флорида в 7 луксозни сгради на Тръмп 63 руски граждани са инвестирали над 98 милиона долара. Поне 13 от най-търсените от ФБР руски мафиоти притежават апартаменти в сгради, собственост на Тръмп. Много от тях са осъдени и излежават присъди в САЩ. Сред тях са бившият офицер от Съветската армия и свързан с мафията Давид Богатин, осъдените за пране на пари Анатолий Голубчик, Вадим Тринчер, Михаил Сал, един от най-зловещите главорези на руската мафия и директно свързан с "боса на босовете" Семьон Могилевич, Вячеслав Иванков - Япончик. Всички те са притежавали луксозни апартаменти в сградите на Тръмп.


"Аз играя с фантазията на хората. Хората искат да вярват, че нещо е най-голямото, най-великото и най-впечатляващото. Аз наричам това "правдива хипербола". Това е невинна форма на преувеличение и много ефективна формула за реклама" пише Тръмп в "Изкуството на сделката".


Но от момента, в който авторът на тези игри зае позицията на американски президент, всевъзможни сили заиграха със собствените му фантазии и от лидер на свободния свят го превърнаха в марионетна фигура на техния собствен.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (184)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 2. 2 Профил на L Glassman
  L Glassman
  Рейтинг: 307 Неутрално

  Има слухове, че Иванка ще се кандидатира за сенатор от Флорида. Много се надявам да го направи и да прекрати политическата кариера на безгръбначният Марко Рубио! А Тръмп изглежда събира смелост и може да ни награди с пряко предаване на изхвърлянето му от белия дом след 1 месец! При всички случаи още бая пуканки ше заминат! :)))

 3. 3 Профил на Шакир Зулов
  Шакир Зулов
  Рейтинг: 15 Любопитно

  Има слухове, че Иванка ще се кандидатира за сенатор от Флорида. Много се надявам да го направи и да прекрати политическата кариера на безгръбначният Марко Рубио! А Тръмп изглежда събира смелост и може да ни награди с пряко предаване на изхвърлянето му от белия дом след 1 месец! При всички случаи още бая пуканки ше заминат! :)))
  —цитат от коментар 2 на L Glassman


  И след пуканките ще настъпи всеобщо планетарно щастие?🐵

  Много съм прост
 4. 4 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3262 Весело

  Мдааа, доста брутално възползване от позицията, на която е, за лично облагодетелстване. И ако толкова неща са известни, колко ли не са?
  И въпреки всичко 74 млн. американци гласуваха за тоя мошеник, аз ли съм луд....

 5. 5 Профил на Шакир Зулов
  Шакир Зулов
  Рейтинг: 15 Неутрално

  Мдааа, доста брутално възползване от позицията, на която е, за лично облагодетелстване. И ако толкова неща са известни, колко ли не са?И въпреки всичко 74 млн. американци гласуваха за тоя мошеник, аз ли съм луд....
  —цитат от коментар 4 на boevbisser


  Не си луд,тя и съпругата на саксофониста бая се беше облажила.Просто такива са реалностите.🐵

  Много съм прост
 6. 6 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 848 Неутрално

  Тръм е ясен. Ясно е, че той е девалвира и малкото останали морални ценности в лидерите на страните. Мисля си, убеден съм че не бива да пренебрегваме и Бойко Методиев Борисов, въпреки че значението на България не може да се сравнява с това на САЩ.

 7. 7 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 2046 Весело

  До коментар [#1] от "Шакир Зулов":

  И ся ко стана?

  Тръмп ще напусне ли Белия дом???

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 8. 8 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3262 Весело

  До коментар [#5] от "Шакир Зулов":

  Абе да кажем от 30 години следя с променлив интерес какво се случва зад океана, чак за такова чудо се не сещам. Иначе, в рамките на приетото е президент след мандата си от книги, лекции и т.н да направи няколко или няколко десетки милиона долара. Но по време на мандата...
  А иначе за Хилъри си прав, давам си сметка, че да го изберат тоя мошеник трябва Хилъри да им е била още по-антипатична.

 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 10. 10 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 848 Неутрално

  До коментар [#6] от "historama":

  Не знам дали Борисов е повлиял на Тръмп, но със сигурност на европейските, включ. и на Меркел и Макрон. По върховете в Европа е имало далавери, но тези с ПСР тестовете и ваксините могат само да засрамят предходните.

 11. 11 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2877 Неутрално

  Много точно за Тръмп. Но се пропуска друг далавераджия - Блумбърг, кмет на Ню Йорк. А най-големия крияч на данъци и далавераджия по ганьовски е Безос. Но за тях няма да прочетете анализ, защото са от нашите кОчи синове.

  Някой горе спомена Борисов - той от батковците се учи.

 12. 12 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4464 Любопитно

  Интересно защо само за него са се захванали? Няма бизнес по света който да не прави същото. Само да припомня, че Амазон/ФБ/Гугъл и още няколко десетки компании базирани в ЕС (Ирландия) правеха същото за години.
  Амазон за 2017 получиха близо 250 милиона евро данъчен КРЕДИТ от ЕС при оборот за годината от над 29 МИЛИАРДА. Тоест ЕС им плати за да имат още по голяма печалба. Така че както винаги, преди да съдим другите да погледнем първо себе си.

  Аз не познавам един човек който върти собствен бизнес който да не използва всякакви данъчни облекчения за да намали чистата "печалба" и да плаща по малко данъци и такси.

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 13. 13 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3262 Весело

  До коментар [#12] от "padrino":

  Е, собствениците на Гугъл, Фейсбук и Амазон не са президенти на САЩ....
  Иначе си прав.

 14. 14 Профил на Dimiter Monev
  Dimiter Monev
  Рейтинг: 109 Неутрално

  Светът се побърка.
  Сега очаквам някой сериозен политически анализатор в САЩ да запее в нюйоркската опера. Вероятно ще се справи така прекрасно, като стаията тук.

 15. 15 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 848 Неутрално

  ....Аз не познавам един човек който върти собствен бизнес който да не използва всякакви данъчни облекчения за да намали чистата "печалба" и да плаща по малко данъци и такси.
  —цитат от коментар 12 на padrino


  Законният бизнес е този, който следва закона. Щом данъците са платени, всичко е законно.
  Но в случая Тръмп не е само бизнесмен, а и публична личност. Щом г-жа Пендачанска живее в САЩ от 2002г. насам, логично тя плаща там данъци. И колкото и да е странно за нас, но тя има логично право да задава въпроси, и да се възмущава.

 16. 16 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 461 Весело

  Да, бе, Килъри антипатична, а Бай Дън е любимец! По-личен и по-тачен от Обама. Онзи ден направил митинг на един паркинг и никой нищо не чу за него. Сигурно е събрал повече привърженици на Тръмп за зяпачи. Ще е голям сеир на 20. 01. да видим колко народ ще се изсипе на инаугурацията му, ако изобщо се състои. Сигурно пак ще я правят пред избата за да не излиза. Кукловодите на Бай Дън сега се надяват топките на Тръмп да са паднали и да не посмее да повика армията да въведе ред. Нещо, което никой не изключва.

 17. 17 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4464 Весело

  [quote#15:"historama"][/quote]

  Предполагам не изказваш предположение, че изброените от мен големи бизнеси са незаконни?😂😂😂

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 18. 18 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 461 Весело

  Броенето на фалшиви гласове рано или късно води до броене на дивизии.

 19. 19 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 3119 Весело

  Е - едните евреи (стояюи зад Байдън) прецакаха другите (тТръмписти) ...

 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 21. 21 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3120 Неутрално

  Има си правила, ограничения и норми с които президента трябва да се съобразява!

  Ако нямаше правила, Тръмп би бил не президент, а крал. монарх, самодържец и т.н, като плешивият гном, фюрера на северноазиатското блато и форумните червени инфантили.

  Тръмп не е крал или монарх, и за всичко извършено ще си понесе отговорността и заслуженото. САЩ е правова държава и закона е над всичко!

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3120 Весело

  До коментар [#20] от "Мусаши":

  "Още повече американци гласуваха за друг мошеник, наречен Байдън."

  Аре, докажи че е мошенник, бре, другарю адвокат! В САЩ закона е за всички, както писаха, сина на Байдън му разследват данъците.

  Аре, да видим същото и за Вожда и Учителя ви, каквото се разследва за Байдън и Хилари, такова и за Тръмп!

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 24. 24 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1791 Неутрално

  Don the con. Не , че не е било ясно за всеки с акъл за 5 лв. За култистите му разбира се всичко е в нормите на нещата.

 25. 25 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1791 Неутрално

  Don the con. Не , че не е било ясно за всеки с акъл за 5 лв. За култистите му разбира се всичко е в нормите на нещата.

 26. 26 Профил на mastikata
  mastikata
  Рейтинг: 787 Неутрално

  Наскоро в Естония, една министърка си подаде оставката защото служебна кола й карала децата на училище!!??
  Както и да извъртате, сравнявате, оправдавате безобразията на този мошеник, истината е, че никога преди това в историята на САЩ подобен измамник, лицемер и демагог не би могъл да стане Президент.
  Истина е, че Тръмп е и най-големият успех на Русия и СССР взети заедно. Кога някой би сънувал, че ще могат да хакнат изборите през 2016 и за Президент ще изберат руска марионетка и агент на служба?
  От другата страна стои и един огромен и непреодолим факт - дори и без руският хак, за Тръмп гласуваха 74 млн.

  Граждани бият ПРАСЕТА брат!
 27. 27 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3120 Неутрално

  Това е престъпление:

  Jared Kushner approved the creation of a shell company that spent almost half of the Trump campaign's $1.26 billion war chest, source says

  https://www.businessinsider.com/kushner-approved-shell-company-that-spent-trump-campaign-cash-2020-12

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 28. 28 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4170 Неутрално

  В момента САЩ са обект на масирана кибератака, която според всички разузнавателни служби и според Майк Помпео идва от Русия.

  Според Дръмб не е нито сериозна, нито от Русия.

  Вероятно от някой 400-килограмов безработен, който не става от леглото си в Ню Джърси.

  Защо Дръмб продължава да отрича очевидното и се страхува да обвини Русия?

  С какво го държи Путин?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 29. 29 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 1700 Любопитно

  Авторката би могла да коментира и вчерашното изпълнение на Тодоров по ТВ Европа ......( поне ще схванем , коя е " правата " линия......).

 30. 30 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1422 Неутрално

  Интересно още колко време марката "Тръмп" ще остава магнит за онлайн кликвания.
  Ако полезни идиоти отляво продължават да я разработват със същата енергия, нищо чудно някое синче / щерка / зетче да стане сенатор след време.

 31. 31 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4170 Неутрално

  Онзи ден в Белия дом се е провело съвещание, на което прясно помилваният Майкъл Флин и “адвокатката” Сидни Пауъл са настоявали Дръмб да обяви ВОЕННО ПОЛОЖЕНИЕ в няколко щата, спечелени с малка преднина от Байдън.

  Стигнало се е до крясъци и гневни реплики от страна на “възрастните в стаята”, но Флин и Пауъл, вместо да бъдат изкарани с белезници от Белия дом, са на свобода и се ползват с пълното доверие на президента.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 32. 32 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4170 Неутрално

  Цялото президентство на Дръмб е един грандиозен провал на човек, тотално негоден да му се повери казино в Атлантик Сити (разорил е три), камо ли най-могъщата държава в света.

  Понастоящем САЩ наближават 320,000 жертви на престъпната небрежност на Дръмб и близкото му обкръжение, които първоначално отричаха сериозността на кризата, после се оказаха безпомощни да я овладеят.

  Сега, когато вече има ваксина, тя се залежава по складовете, защото Дръмбовци нямат организация за разпределянето й сред населението.

  Вместо да си върши работата като президент, Дръмб се е залостил в Белия дом и измисля отчаяни сценарии за държавен преврат.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 33. 33 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3347 Весело

  Като цитира авторитетни и достоверни източници, г-жа Пендачанска дава контрапункт на надигащата се пропаганда от лагера на действащия президент."
  " Третата част разказа за разследването на британския разузнавач Кристофър Стийл на връзките между Русия и американския президент."

  https://www.yahoo.com/news/ex-fbi-agent-strzok-acknowledged-193459573.html

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 34. 34 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1791 Неутрално

  о.Вместо да си върши работата като президент, Дръмб се е залостил в Белия дом и измисля отчаяни сценарии за държавен преврат.
  —цитат от коментар 32 на Norman Granz


  На 20ти ще е така https://www.youtube.com/watch?v=6b_rHWAlZLI

 35. 35 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4170 Неутрално

  Главната цел на отричането на очевидната истина - че изборите бяха честно спечелени от Байдън със 7+ милиона гласа в цялата страна и с 306 на 232 електора (с колкото Дръмб спечели срещу Клинтън преди 4 години, въпреки че събра 3 милиона гласа по-малко от нея) - е да продължи набирането на средства от дарения, уж за оспорване на изборите.

  Неприятната истина е, че всичките тези пари - до момента над 210 милиона долара - получени с измама от наивните поддръжници на Дръмб, които на практика му подписват празен чек, ще отидат в джобовете му, вместо да бъдат използвани за обявената цел.

  Т.е. в последните седмици на мандата си Дръмб за последен път се възползва от доверчивостта на базата си, за да извърши финансова измама в особено големи размери.

  Щом нямат нищо против, нека му дадат и последните си пари.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 37. 37 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3262 Весело

  До коментар [#35] от "Norman Granz":

  Съгласен, събира пари за Дойче Банк, дано му стигнат.
  А че му дават глупаците, народът е казал - кьорав карти не играе.

 38. 38 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1791 Весело

  До коментар [#36] от "Мусаши":

  Чудесноо представена доказателствена теза, обилно подкрепена с факти, които убедително я аргументират. Сигурно си блестящ адвокат.

 39. 39 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4170 Неутрално

  До коментар [#37] от "boevbisser":

  “Съгласен, събира пари за Дойче Банк, дано му стигнат.

  Ха дано, ама надали.

  Самомпо тая линия дължи 400 милиона с падеж през 2021 г.

  А това са пари на руската мафия, която не обича неизправните длъжници.

  Дръмб е употребен и ОСВЕТЕН asset на КГБ, който при това дължи огромни суми пари на водещия си офицер.

  Затова е толкова изнервен.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 40. 40 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3120 Весело

  До коментар [#35] от "Norman Granz":

  "Главната цел на отричането на очевидната истина - че изборите бяха честно спечелени от Байдън със 7+ милиона гласа в цялата страна и с 306 на 232 електора (с колкото Дръмб спечели срещу Клинтън преди 4 години, въпреки че събра 3 милиона гласа по-малко от нея) - е да продължи набирането на средства от дарения, уж за оспорване на изборите."

  В историята на САЩ:

  1. Само 4 президента са били имшийчнати
  2. Само 5 президента Никога не са спечелили популярният вот.
  3. Само 13 президента не са спечелили втори мандат.

  Иииии, само един президент в историята на САЩ е в група 1, 2, и 3! 😂🤣😅

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 42. 42 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3120 Неутрално

  Другар ще кажеш на съмишлениците ти от АНТИФА ,развяващи знамена на СССР и на съмишлениците ти марксисти от BLM.С тях сте другари.Аз марксисти не понасям.
  —цитат от коментар 36 на Мусаши


  Тези от Антифа, другарю:

  1. Не са президенти.
  2. Не развяват знаметио на Русия, както един тагаршч в Белият дом.

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 43. 43 Профил на FourOhFive
  FourOhFive
  Рейтинг: 750 Весело

  Господ (в случая Американският съд) забавя, но не забравя.

  Следващите няколко години ще бъдат особено интересни. На Тръмп така или иначе му отива оранжевото.

  Очаквам и едни видеозаписи от московския Риц да изплуват на повърхността.

  Шоуто тепърва започва

  Граждани, не хранете трола. Минус, удивителна и да плува!
 44. 44 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3120 Весело

  До коментар [#32] от "Norman Granz":

  "Вместо да си върши работата като президент, Дръмб се е залостил в Белия дом и измисля отчаяни сценарии за държавен преврат."

  И ще бъде скоростно импийчнат за втори път. Вероятно иска да постави рекорд в Гинес по брой импийчвания!

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 45. 45 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4170 Неутрално

  До коментар [#40] от "Realist":

  “Само 5 президента Никога не са спечелили популярният вот.”

  И само един го е губил ДВА ПЪТИ - през 2016 и 2020 г. 😁😁😁😁

  So much whining.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 47. 47 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3120 Весело

  До коментар [#45] от "Norman Granz":

  Чудя се какво тръмпарастите се хвалят. Тръмп не успя да достигне процентите на Ромни от 2012-та година нито 2016-та, нито 2020-та:

  Мит Ромни 2012-та имаше 47.2% от популярният вот.

  Тръмп през 2016-та имаше 46.1% от популярният вот.
  Тръмп през 2020-та има 46.9% от популярният вот.

  Наистина:
  So much whining.

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 48. 48 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3120 Неутрално

  До коментар [#46] от "Мусаши":

  Нито Антифа, нито BLM селски се споменават в статията, но ти пърхаш да се изявяваш!

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 50. 50 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2201 Неутрално

  До коментар [#20] от "Мусаши":
  "Интересно след януари месец към кой ще се насочи цялата омраза и негативизъм."

  Ясно е, че Байдън ще обере пешкира, но по-интересно са бъдещите бойци срещ Байдън - същите които сега хвалят Обама/Байдън. Същите, които Байдън напомпи с надежди, че ще превземат Америка, ще си искат обещаното.

  подпис
 51. 51 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4170 Неутрално

  До коментар [#47] от "Realist":

  “Тръмп не успя да достигне процентите на Ромни от 2012-та година нито 2016-та, нито 2020-та:

  Мит Ромни 2012-та имаше 47.2% от популярният вот.

  Тръмп през 2016-та имаше 46.1% от популярният вот.
  Тръмп през 2020-та има 46.9% от популярният вот.”

  Дори като LOSER Дръмб е особено неубедителен. 😁😁😁

  Един малко дълъг анализ от Politico, но си струва да отделиш време:
  https://www.politico.com/news/magazine/2020/12/20/trump-white-house-losing-448903

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 52. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 53. 53 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1402 Весело

  До коментар [#42] от "Realist":

  Е, тук загуби всякаква връзка с реалността! Смени си ника поне!

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 54. 54 Профил на citoplast
  citoplast
  Рейтинг: 1108 Весело

  Тръмп може да уволнява, може да ругае в пространството, може да претендира за изборните резултати, може да определя Байдън като най-слабия кандидат, "може всичко"
  и т. н., но за Тръмп вече всичко приключи!
  И вече нищо не може да направи Байдън да не влезе в Белия дом на 20 ти януари.
  Единственото което му остава е да си бие шута към Флорида и да играе голф и то дотогава, докато някой ден не го вкарат в затвора!

  Имало едно време ссср...
 55. 55 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4170 Неутрално

  До коментар [#54] от "citoplast":

  “Единственото което му остава е да си бие шута към Флорида...”

  ... докато получи призовка. ☠️

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 57. 57 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3120 Неутрално

  Е, тук загуби всякаква връзка с реалността! Смени си ника поне!
  —цитат от коментар 53 на Сатана Ликующий


  Има и 25-та поправка, активира се от вицепрезидента и гласуват всички секретари. Тръмп загуби изборите и начина да остане на власт е нула, геврек!

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 59. 59 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2201 Весело

  До коментар [#56] от "Norman":
  "Аз и 20 годишната ми по млада съпруга ще гласуваме за Байдън!"

  Честно казано, ако имаш с 20 години по-млана дъпруга, последен ще научиш за кого глесува тя.

  подпис
 60. 60 Профил на voxy
  voxy
  Рейтинг: 1170 Неутрално

  Цитира се Майкъл Улф, който дори левите медии заклеймиха за пълен измамник, колко ниско може да падне Пендарчанска за някой и друг пендар.
  Явно Тръмп е най-големия фокусник, щом цял живот губи милиарди и още не е фалирал.
  The Plot to Steal America
  https://www.youtube.com/watch?v=rXtGItm1bvQ

  -voxy
 61. 61 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4170 Неутрално

  До коментар [#57] от "Realist":

  “Тръмп загуби изборите и начина да остане на власт е нула...”

  Той го знае, но разчита, че наивниците, които му пращат дарения, не са го научили още.

  Щото научат ли го, даренията ще секнат.

  А изпълнителите на Дойче Банк чакат на вратата. 😎

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 62. 62 Профил на constatator
  constatator
  Рейтинг: 1629 Неутрално

  Камала Харис - скоро първата президентка на САЩ?


  Амбициозна, борбена, с остър ум: Камала Харис неведнъж е била номер едно. Сега обаче ѝ се налага да бъде номер две. Може би за кратко. Нищо чудно, ако бъдещата вицепрезидентка стане и първата президентка на САЩ.
  Най-късно след 25 години белите американци вече няма да са мнозинство в САЩ. Все повече стават избирателите с корени от Азия, Южна Америка или Африка. С избора на Камала Харис бъдещият президент Джо Байдън искаше да покаже, че не е пропуснал да забележи този факт.

  През 2015 Камала Харис се кандидатира за Сената и получава широка подкрепа от Демократическата ючително от тогавашния президент Барак Обама и от вицепрезидента Джо Байдън. През 2017 тя става член на Сената - втората тъмнокожа жена на този пост.

  Може би тя ще бъде първата президентка?

  Камала Харис е омъжена за адвоката Дъглас Емхоф, който има две деца от предишния си брак. През 2019 Харис обявява, че се кандидатира за поста на президент на САЩ и първоначално е смятана за фаворит. По-късно обаче е принудена да оттегли кандидатурата си поради лоши резултати в допитванията.

  Вицепрезидентският пост в САЩ по принцип е предимно представителен и служи за привличане на избирателски гласове. В случая с Камала Харис обаче това не е така. Изборът ѝ може да се окаже с много по-голямо значение.


  Дали Джо Байдън ще изкара мандата си докрай?
  В деня на полагането на президентската клетва Джо Байдън ще бъде вече на 78 години. Досега не е имало по-възрастен американски президент от него. Напълно възможно е той да не изкара своя мандат докрай. В този случай на негово място ще застане Камала Харис и то без да има нужда от нови избори. Така тя отново би станала номер едно: тя би била първата жена, която ще управлява Белия дом. При това - и първата тъмнокожа.

  https://amp.dw.com/bg/камала-харис-скоро-първата-президентка-на-сащ/a-55539405

 63. 63 Профил на constatator
  constatator
  Рейтинг: 1629 Неутрално

  До коментар [#62] от "constatator":

  Горкия Байдън, още не е встъпил официално в длъжност а Дойче веле вече са го отсвирили.

 64. 64 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1402 Неутрално

  Цитира се Майкъл Улф, който дори левите медии заклеймиха за пълен измамник, колко ниско може да падне Пендарчанска за някой и друг пендар.Явно Тръмп е най-големия фокусник, щом цял живот губи милиарди и още не е фалирал.The Plot to Steal Americahttps://www.youtube.com/watch?v=rXtGItm1bvQ
  —цитат от коментар 60 на voxy  До коментар [#60] от "voxy":

  За Пендачанска бих казал: веднъж .... - цял живот ....!

  Ам,ериканските ми приятели (истински американци, а не навлеци) само оценяват, че времената са странни, но никога не си позволиха да критикуват или хвалят Доналд Тръмп или Джоузеф Байдън! Класата е друга при тях ...

  Поради това пожелавам успех на Байдън и Харис и дано не се провалят!

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 65. 65 Профил на voxy
  voxy
  Рейтинг: 1170 Неутрално

  Тръмп е най-влиятелната личност в щатите в момента, тази кражба, която направиха демократите с мейл бюлетините само увеличава популярността му.
  Най-важното обаче - пълно изобличаване на корумпираните и зависими политици, на пропагандните медии и на олигарсите беше направено, връщане назад няма.
  Това че разни зависими хрантутници или обикновени хейтъри облъчени от мейнстрийм медиите продължават да джафкат също е добре, защото са достатъчно нелепи за да постигат обратния резултат от желания.

  -voxy
 66. 66 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Няма нищо престъпно в това да си намаляваш данъците. Престъпно е да не ги плащаш....

  :)

  The best way to predict the future is to invent it.
 67. 67 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1500 Неутрално

  Знаете ли къде е драмата на световната вата ? Не е в тпва, че са претърпяли загуба - те и друг път са губили. Проблемът е, че след загубата на Д(р)ъмб нормалността премина Рубикон и вече няма връщане назад

  15.02.1989 - 07.02.2018
 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 69. 69 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 740 Неутрално

  "И ако след избирането му той се отказва от 400 000 долара годишна заплата"

  Обама отказа ли я?

  :)

  The best way to predict the future is to invent it.
 70. 70 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4558 Весело

  "Тук ще споменем само един цитат от 2015 г., когато Тръмп казва: "Саудитска Арабия - много добре се разбирам с тях. Те купуват апартаменти от мен. Харчат по 40, 50 милиона долара. Очаквате да не ги харесвам? Харесвам ги много".

  Хаха... разбира се, че ги харесва много саудитските главорези. Той и затова Тръмпи Продажника избра КСА за своя първа международна визита след като стана президент. И там по традиция изигра танца със саудитските саби заедно със саудитския крал.

  https://i.insider.com/59232d1d63914720008b57a9?width=1100&format=jpeg&auto=webp

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 71. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 72. 72 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3120 Неутрално

  Тръмпарастите да се се изживяват как са ги излъгали. Но, както винаги, вожда и учителят им, оранжевият манипулатор сам си е виновен:

  1. Никой не го е карал да се кара с Джон Маккейн и да накара Джеф Флейк, другият сенатор от Аризона да се пенсионира. Заради което загуби Аризона.

  2. Никой не го е карал да се подиграва на Джон Луис, сенатора от Джорджия, който почина. Това накара афроамериканците да гласуват масово в Джорджия и това реши победителя там.

  3. Никой не го е карал да се кара с Пол Райън и да го накара предсрочно да се пенсионира и да се откаже от политиката. Заради което загуби Уисконсин.

  Тъпака от акъла си страда, както казва народа! Ако Аризона, Джорджия и Уисконсин бяха гласували за Тръмп, резултата щеше да е 269-269. Да, ама не е! 😂🤣😅

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 73. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 74. 74 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3120 Неутрално

  До коментар [#72] от "Realist":

  "Тъпака от акъла си страда..."

  Между другото, в света няма друг случай на някой, фалирал, казина. Не едно, 3 казина!

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 75. 75 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4558 Любопитно

  Броенето на фалшиви гласове рано или късно води до броене на дивизии.
  —цитат от коментар 18 на puknatastotinka


  Тръмписте, кога го очакваш военния преврат организиран от твоя фалшив и лъжлив идол Тръмпи Дъмби!?

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 76. 76
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 77. 77 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4170 Неутрално

  До коментар [#74] от "Realist":

  “...в света няма друг случай на някой, фалирал, казина. Не едно, 3 казина!”

  Art of the Fail. 😁😁😁

  За мен дефиниращият момент в проваленото президентство на Дръмб беше в Хелзинки, когато, застанал с треперещи от страх колене до злорадо ухиления Путин, публично се разграничи от американските разузнавателни служби и взе страната на Русия.

  И това - след продължила над час среща на 4 очи, само с преводачи, при която той взе от своята преводачка тетрадката със записките й, за да не остане никаква документна следа за какво са говорили.

  До ден днешен никой от (междувременно изцяло подменения) екип на Белия дом, чакал отвън да приключи срещата, не знае какви инструкции му е дал Путин, но резултатите се виждат и до днес - кибератака срещу националната сигурност на САЩ, а Дръмб не предприема нищо и ОТРИЧА да е от Русия.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 78. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 79. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 80. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 81. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 82. 82 Профил на lqe42646160
  lqe42646160
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Където отидоха и фонда за ветераните, и парите за Стеничката - в джобчето на Тръмп. Ако някой тръмпанар не се е убедил все още, че Тръмп мисли единствено и само за себе си - негов проблем.

 83. 83 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2694 Неутрално

  https://www.youtube.com/watch?v=gaToRUbWt3c
  Как този "елементарен човек", разгадан от такива велики "културни хора", авторката, хора от форума успя да влезе в главите на толкова милиони хора ???:) Програмната реч на Байдън бе гледана от 18 000 , а един туит на Тръмп е следван от 80 милиона. САЩ не са имали президент към който така пряко да изразяват своята обич толкова американци от времето на Кенеди . Как този човек срина авторитета на "електронните кучета" от Калифорнийскта долина. Може да пробва всеки ....:)) Напишете ""гола жена"...и арестувани например Б.Гейтс, Сорос, М.Цукърбърг ....и арестуването и съденето на горните е по интересно 3 пъти за американците :))
  Като става дума за пари ...време е да видим откъде се изляха парите на "демократите" в тази рекордна за черните активност ??? Колко са парите събрани от ... движението ,което помете паметници , пренаписа книги и филми ??? Александрина не е чувала ..........., ами 10, 8 милиарда долара ??? Тези пари са дадени от Фейсбук/Ютуб за висока гледаемост на клиповете с "оплячкосване" на американските магазини .
  Не се знае ,че чрез фонд Сорос по програми са обуàвани 10 сенатора , 12 губернатора ., 26 секретари ?? Та какво се вижда в колективния Тръмп...,който изящния поглед на ... отказва да види е ясен :
  - мъжът с брадата и пистолетите , които се изправя срещу банда превзела града
  - мъжът който обича нормално и библейски жените
  - мъжът който за американската фабрика на всеки е готов да се бие
  - мъжът който иска да оправи АМЕРИКА , нейните "ръждиви петна", а после да харчи пари за други екстри

 84. 84
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 85. 85 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 2617 Весело

  До коментар [#18] от "puknatastotinka":

  Превратаджиите, леко да не счупите сметалото от броене.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 86. 86 Профил на jazzdevil
  jazzdevil
  Рейтинг: 1688 Неутрално

  Тръмп изцяло е обсебил съзнанието на тая изтерзана женица. Горката - без конска доза фейк-нюз сигурно въобще не може да стане от леглото сутрин. А ние явно за пореден понеделник трябва да четем преразказите и върху MSNBC, CNN, TYT и всичките неназовани анонимни информатори на WoPo, NYT, Guardian и пр...

 87. 87 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 2617 Неутрално

  До коментар [#21] от "Realist":

  Представяш ли си Обама да беше отказал да съдейства на Тръмп и администрацията му за прехода в края на 2016 и да правеше срещи в Белия дом със свои привърженици, на които да се дискутира въвеждането на военно положение в щатите, в които Хилъри загуби с общо около 70 хиляди гласа и изземване на машините за гласуване поради съмнения за фалшификации? За колко дена щяха да го импийчнат?

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 88. 88
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 89. 89 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 2617 Весело

  До коментар [#35] от "Norman Granz":

  Един беше дарил около 2 милиона, после се усетил и ги поискал обратно...

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 90. 90 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2442 Неутрално

  Светът се побърка. Сега очаквам някой сериозен политически анализатор в САЩ да запее в нюйоркската опера. Вероятно ще се справи така прекрасно, като стаията тук.
  —цитат от коментар 14 на Dimiter Monev  Хората от изкуството могат да бъдат прекрасни политици, докато политиците не могат дори да мучат в операта .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 91. 91 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1491 Разстроено

  До коментар [#26] от "mastikata":

  Напълно споделям коментара. Лошото е, че в света процентът на невежите, лесно манипулируеми, с тесен тунелен мироглед, хора, се увеличава неудържимо. Ето такъв тип граждани дават гласа си за мошеници-популисти като Тръмп. Изобщо – нещата отиват на зле по целия свят. Бил съм доста време в САЩ и имам впечатления от интелектуалното и културно ниво на средния американец. Може да звучи грубо, но средният американец е един тъп, незаинтересован индивид, политически невежа, който не чете книги, не чете вестници, не знае и не се интересува даже какво има под капака на колата му. Гледа глупавите масови програми по телевизията, в които няма нищо ценно, оттам черпи информация. Що се отнася до политическа култура, ние тук знаем повече за вътрешнополитическите събития в САЩ, отколкото средния американски гражданин. Най-неприятното е, че тази вълна на масово невежество идва към нас, всъщност тя вече е тук.

 92. 92 Профил на jazzdevil
  jazzdevil
  Рейтинг: 1688 Весело

  До коментар [#80] от "voxy":

  Еми трябва да се заработва - празници идат...

 93. 93 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3290 Весело

  Забелязвате ли как ВСИЧКИ РУСКИ НИКОВЕ дружно

  и в хор възхваляват ТрымпНаш и обиждат и облайват Байдън

  авторката на статията и САЩ

  ТРЪМП ОБЩЕСТВОТО е луднало - изглежда с основание

  Това да се чува !
  Това да се чува !

  Га-гаааааааа

 94. 94 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2694 Неутрално

  До коментар [#91] от "murry":
  Може да звучи грубо, но средният американец е един тъп, незаинтересован индивид, политически невежа, който не чете книги, не чете вестници, не знае и не се интересува даже какво има под капака на колата му. Гледа глупавите масови програми по телевизията, в които няма нищо ценно, оттам черпи информация.
  Бах...мама му :)) Ако е вярно че има повече гласове за Байдън (аз не вярвам на масовите медии ) ...., то се вижда кои американци повече стоят пред телевизора . Четири години глобалните медии обясняваха колко лош е ТРЪМП :) Сега се сриват под натиска на своите лъжи .., алтернативните медии завоюваха огромни аудитория , и телеграм канал ,и заместителя на фейсбук, и местни регионални медии по съответните щати.
  Ръководителите/ директори на програми на ГОЛЕМИТЕ , буквално са взети на ЛОВ .... от хиляди блогери и млади журналисти. Излизат всеки ден потресаващи данни за корупция и срастване на "" големи медии и банки"", както и кухненски въпроси ...как се "готови информация"!


 95. 95 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2442 Неутрално

  До коментар [#28] от "Norman Granz":


  « С какво го държи Путин ? «


  С документацията от срещата Горбачов -Тръмп, още по времето когато Горбачов е генерален секретар на ЦК на СССР . Тогава КГБ не са спали, а са си свършили професионално работата и това е времето, когато днешното жуже е бил подполковник от КГБ, но в братската ГДР .
  Архивите са тези с които жуже държи Оранго за топките .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 96. 96 Профил на valtoro
  valtoro
  Рейтинг: 955 Неутрално

  Американски тарикатлък !!!

 97. 97 Профил на FourOhFive
  FourOhFive
  Рейтинг: 750 Неутрално

  Хората от изкуството могат да бъдат прекрасни политици, докато политиците не могат дори да мучат в операта .
  —цитат от коментар 90 на niksan1


  Taka e.

  В Кремъл още имат кошмари от творчеството на един второразреден холиудски актьор, който срина Сесесерето до основи.

  Граждани, не хранете трола. Минус, удивителна и да плува!
 98. 98 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 6047 Любопитно

  Тръмп безспорно остана в Историята !

  [email protected]
 99. 99 Профил на FourOhFive
  FourOhFive
  Рейтинг: 750 Неутрално

  До коментар [#26] от "mastikata":Напълно споделям коментара. Лошото е, че в света процентът на невежите, лесно манипулируеми, с тесен тунелен мироглед, хора, се увеличава неудържимо. Ето такъв тип граждани дават гласа си за мошеници-популисти като Тръмп. Изобщо – нещата отиват на зле по целия свят. Бил съм доста време в САЩ и имам впечатления от интелектуалното и културно ниво на средния американец. Може да звучи грубо, но средният американец е един тъп, незаинтересован индивид, политически невежа, който не чете книги, не чете вестници, не знае и не се интересува даже какво има под капака на колата му. Гледа глупавите масови програми по телевизията, в които няма нищо ценно, оттам черпи информация. Що се отнася до политическа култура, ние тук знаем повече за вътрешнополитическите събития в САЩ, отколкото средния американски гражданин. Най-неприятното е, че тази вълна на масово невежество идва към нас, всъщност тя вече е тук.
  —цитат от коментар 91 на murry


  Невежеството на "средния" американец е точно толкова въпиющо, каквото е невежествтото на "средния" българин или германец.

  Американците са практични хора, не се интересуват от неща, които не ги засягат. Можеш да си сигурен, че всеки американец е абсолютно наясно с политиките и политиците, които имат пряко отношение към живота му. Щатските и местните закони и власти имат в ПЪТИ по-голямо влияние върху американските граждани, отколкото федералните такива, включително и Президента.

  Американците са много добри експерти в работата си. Конкуренцията е огромна, шуробаджанащината е изключение. Капиталистът иска най-способните хора, за да му правят пари. Американските университети са най-добрите в света, САЩ е ненадминат лидер в областта на науката, технологиите, културата... всичко. И това го правят не десетина-двайсет души, ами точно тези "тъпи" средни американци, които не знаят какво има под капака на колата им. И аз не зная какво има под капака на моята кола, не ме интересува. Моето време ще ми донесе много повече ползи, ако го употребявам по предназначение. Ако съм добър в това което правя и не се разсейвам особено ще изкарам достатъчно пари, че да мога да платя на някого, чийто цял живот е посветен на това какво има под капака на колата ми, да се погрижи за нея както трябва.
  Понеже българите винаги знаят всичко и всичко могат сами и най-вече мразят да си плащат, затова всичко е в състояние на полуразруха - и образованието, и здравеопазването, и културата.
  Вижте първо дънерите в очите си, пък след това гледайте треските в очите на "средните" американци.

  Граждани, не хранете трола. Минус, удивителна и да плува!
 100. 100 Профил на chironex
  chironex
  Рейтинг: 152 Неутрално

  До коментар [#72] от "Realist":"Тъпака от акъла си страда..."Между другото, в света няма друг случай на някой, фалирал, казина. Не едно, 3 казина!
  —цитат от коментар 74 на Realist


  Като супер предприемач Дон Тиквон отваря 3 казина за няколко години в 40 000 хиляден град като Атлантик сити. Просто така, да се конкурират едно с друго.
  Резултата е бил ясен от самото начало, само великия игомениак не го е видел.
  Нема друг такъв мозък белив ме

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK