Пачки, кюлчета, аудиозаписи: премиерът признава, прокуратурата отхвърля

Пачки, кюлчета, аудиозаписи: премиерът признава, прокуратурата отхвърля

© ДневникДокато пишех във вторник анализ на заключението на спецпрокуратурата от петък, че няма данни за престъпление в аудиозаписите с гласа като на премиера Борисов и финиширах с прогнозата, че няма да е възможно така лесно да бъде сътворено заключение и по разследването на пачките и кюлчетата в премиерската спалня, държавното обвинение изпреварващо ме опроверга.


Софийската градска прокуратура съобщи с лекота, като да е естествено и логично, че не е установила кой е извършителят - кой е направил снимките и видеозаписа в спалнята на Борисов, разпространени от анонимен източник през юни, и поради това досъдебното производство е спряно. Не можело да се установи и кога са направени снимките, ясно е само, че са в различно време. Още преди месеци сайтовете "Е-vestnik" и "Биволь" разкриха промените в метаданните и посочиха датите и дори часовете. Намеква се в съобщението и за аранжировка на шкафчето, само дето не може да бъде разкрит аранжьорът -


"специално аранжиран интериор с вещи с цел представяне на определен негативен образ
на министър-председателя на Република България Бойко Борисов".


Същевременно се твърди в съобщението, че е извършено "обективно, пълно и всестранно разследване", което би трябвало да означава, че са намерени и разпитани всички посетители на премиерската вила в Бояна през периода, в който вътре е снимано (преди време беше съобщено, че става дума за поне 180 човека). А прокуратурата е улеснена, защото това е място, охранвано денонощно от НСО, и всички посетители, освен че фигурират в дневниците на охраната, е проверяван и багажът им.


Два въпроса обаче са внимателно избегнати в съобщението на прокуратурата:


Първият: Извършено ли е претърсване на премиерската вила, което е задължително при разследване на действия именно на това място. Ако е било извършено, вероятно щеше да бъде посочено в съобщението.


Вторият: Разпитан ли е премиерът и съобщил ли е на прокуратурата коя е госпожата, която той познава според интервюто му в германския вестник "Frankfurter Algemeine Zeitung" и я подозира, че е внесла и аранжирала пачките и е направила снимките. Ако да, намерена ли е тя и отхвърля ли прокуратурата хипотезата на потърпевшия Борисов.


Прокуратурата бяга от най-важния въпрос: кой е собственикът на пачките - истински или фалшиви


През август в интервю наблюдаващата прокурорка по това разследване Боряна Бецова казва: "За да инкриминираме банкнотите и кюлчетата, трябва да сме категорични, че банкнотите са истински, а кюлчетата са от благороден метал. И трябва да кажем колко са. Във всички случаи те трябва да бъдат предоставени физически на експерта, за да даде заключение."


От отговора й обаче не се разбра дали въобще са иззети пачките, дали ще бъдат физически предоставени на експертите и ако все още не са потърсени - каква е причината. А във вчерашното съобщение на прокуратурата няма и дума по този основен въпрос - къде са парите от чекмеджето. По-точно разбра се, че парите не са търсени.


А не са търсени, за да може прокуратурата да върже извод в съобщението, който заслужава да бъде цитиран:

"...Наблюдаващите прокурори не намират, че по делото са налице доказателства за престъпление, свързано с естеството на вещите от снимките и видеозаписа, произхода на тези вещи или режима на тяхното държане, което да налага отделяне на материали по реда на НПК. Това е така, защото независимо за какво престъпление по НК се извършва разследване, основният въпрос, на който следва да се отговори, е - отразяват ли веществените доказателства по делото обективната действителност. При установената фактическа обстановка, след провеждане на всички възможни към момента (болдът мой - бел. авт.) действия по разследването, категорични доказателства в тази насока не са събрани."

Тази много внимателно сътворена абракадабра, в която думи като "банкноти" и "евро" не фигурират (обсъждат се "вещи" и обективна действителност), е необходима, за да не бъде казано направо, че прокуратурата въобще не се занимава с най-съществения, най-болезнения, най-опасния, въпрос: чии са вещите, независимо дали са истински или фалшиви; кой е притежателят им, преди да попаднат в шкафчето на премиера; какъв е техният произход. Те въобще не са търсени. А пък онзи, който ги е сложил там - просто е невъзможно да бъде открит, за да бъде попитан.


Но, внимание, тази невъзможност "да се съберат доказателства" за собствеността на пачките се отнася за сега, за момента. А един ден... кой знае, сега разследването е само спряно и може да бъде възобновено стига да реши прокурорът, това е вече играно от прокуратурата след първото слизане от власт на Борисов през 2013. Фино премерената предпазливост в цитирания абзац е застраховката на прокуратурата.


А фактът, че разследването е спряно, не прекратено, служи за оправдание на прокуратурата да отказва информация. Така и въпросите, зададени в началото, както и всички други, които ще се породят, ще си останат без официален отговор.


Ще остане неясно и всеки път ли Мата Хари - по разказа на Борисов, е внасяла пачки и кюлчета, щом снимките са правени в различно време, и всеки път ли ги е изнасяла, тръгвайки си -


иначе премиерът щеше да ги види и да сезира прокуратурата, не ли ?


- както би го казал д-р Филипов. Или премиерът никога не си е отварял чекмеджето?


Не е смешно, трагично е, както гласи клишето (назаслужена е лошата слава на клишетата). Защото стои въпросът НСО, ДАНС и всевъзможните служби за сигурност спали ли са през това време, та някаква госпожа или госпожи успели тъй лесно да пробият сигурността на българския министър-председател. Тоест стои въпросът държава ли е България.


Само мога да си представя какво би последвало в нормална държава, ако службите или прокуратурата не могат да установят кой влиза и снима човека с най-голяма власт в държавата, докато спи. Такъв посредствен театър за толкова голям политически скандал никога не сме гледали, написа читател на "Дневник" по повод прокурорското съобщение.


Връщам се на проверката на аудиозаписите от телефонните разговори на гласа като на премиера Борисов, разпространени през юни и юли.


Двете производства - за аудиозаписите и за снимките в премиерската спалня, освен че си приличат по целта - изчистването на премиерския образ, имат и една комична прилика: прокурорският подход при изчистването е един и същ. В аудиозаписите премиерът се чува в прав текст, че се е намесвал за смазване на фирма и изгаряне на зам.-министър, прокуратурата го опровергава. В разследването на снимките от спалнята му пък прокуратурата сякаш игнорира публичното му признание, че знае коя е Мата Хари, или поне това впечатление остава от съобщението, твърдящо, че не може да бъде открита.


"Няма данни за престъпление" в аудиозаписите с гласа като този на премиера Бойко Борисов, обяви Специализираната прокуратура в петък и мнозина възкликнаха "о, значи гласът наистина бил на премиера ?". Въпросителното възклицанието потъна в последвалото по-късно съобщение за заловен руски шпионин, което е далеч по-интересно от омръзналото питане какво става с проверката на телефонните разговори.


Възклицанието за "гласа" бе прибързано и наивно - оказа се, че проверката, за която мислехме, че проучва на първо време автентичността на записаните телефеонни разговори - дали не са манипулирани, всъщност е проверявала съдържанието им и изобщо не се е занимавала с основния въпрос - кой говори. Тоест в многословното съобщение изкусно е пропуснато най-важното, което обществото трябва да узнае - официалното потвърждение, че говори именно Борисов.


Това е първият знак, който дискредитира тъй наречената проверка, чиято цел очевидно е била само да обяви, че престъпление няма.


В един от записите се чуват няколко забележителни реплики: "... Раздуйте това, че вкарах КФН по "Еврохолд" на тоя да му размажа физиономията, че не се съобразява с мене". И също: "Манолев ще изгори, ще му повдигнат днеска - утре обвинение и ще го съсипем. Аз го предупредих. Аз ще изгоря всичко, за да изгори Елена Йончева."


Може да е изричал премиерът такива недопустими неща, но прокуратурата установява, че не са верни. И как го е установила? Обяснения дали не кои да е - "премиерът Бойко Борисов, бившият финансов министър Владислав Горанов, председателят на антикорупционната комисия и бивш главен прокурор Сотир Цацаров и главният прокурор Иван Гешев" - изрежда прокуратурата. Респектиращо. И какво ли са казали те, освен че не са оказвали натиск над никакви подчинени институции.


Разпитали шефката на КФН (Комисията за финансов надзор/) и зам.-шефа на благоевградската прокуратура - "оказвал ли ви е някой натиск" и те какво ли биха отвърнали освен "ама, разбира се, никой не ни е оказвал натиск", нито да размажем "Еврохолд", нито да изгорим Манолев. Въпреки че в "Еврохолд" действително са извършвани проверки на КФН, това не доказва репликата на гласа от аудиозаписа - законът презюмира, че институциите си вършат работата, в случая проверките, добросъвестно, нали.


И заключението е готово - престъпление няма.


Но и двете прокуррски производства имат една ценна заслуга: доказаха безапелационно двойните мерки на прокурорската законност


Не смея да помисля как щеше да изглежда съобщението на прокуратурата за пачките евро и кюлчетата, ако бяха заснети не в Бояна, а в шкафчето на критик на Гешев, Борисов, Пеевски...


През януари бяха огласени телефонни разговори на президента с шефа на Военновъздушните сили тогава ген. Цанко Стойков, и то разговори - СРС, подслушани по образувано дело срещу ген. Стойков (какво ли стана с това дело - мълчание), та Гешев се обърна към КС да пита какво да предприеме. тъй като в разговорите имало данни за престъпление на държавния глава. Въпреки че не се чуваше от гласа на президента да дава указания за извършване на нарушения.


В аудиозаписите с гласа като на Борисов се чуват директни признания, че е "вкарал КФН" в една фирма, за да я размаже", и че ще "изгори някого", "за да изгори Елена Йончева". Но няма данни за престъпление.


Прокуратурата да огласи протоколите от обясненията на Борисов и разпитите по проверката, както огласи навремето разговорите на президента


Би трябвало и материалите от разследването на пачките и кюлчетата да огласи - в духа на прозрачността, в който дух казва, че работи, когато разпространява материали от обществен интерес, свързани с президента, президентството и въобще с явни и предполагаеми опоненти на статуквото. Още повече че сега Гешев е улеснен - нали проверката на аудиозаписите приключи със заключение, че няма данни за престъпление, значи няма да бъде нарушена презумпцията за невинност, тъй като няма да бъде заведено дело за аудиозаписите и няма да се чака думата на съда.


Докато при разговорите на ген. Стойков с Радев не само бе нарушена презумпция, но де факто бяха разпространени СРС, което освен че не е позволено от Закона за СРС , е посочено като престъпление в НК.


Но, както вече се убедихме през дългите години на прокурорска всесилност, всепозволеност без никаква отговорност пред никого, тази институция може всичко и всякак, според човека насреща.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (147)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 1065 Неутрално

  За разлика от корона вируса герболата не прощава!

 2. 2 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3891 Неутрално

  В цялата тази статия се пропуска най - важното : ние нямаме прокуратура ! Имаме подопечна институция на къса каишка към престъпността и мафията у нас ! Така всички въпроси изобщо получават своя естествен отговор......

 3. 3 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4714 Неутрално

  Ово е стандарт друже!
  ГЕРБ, сър!!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 4. 4 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 812 Гневно

  Туморите на съвременна България: Гешев, Борисов и господарите им Пеевски и Доган.
  Гнус ме е от вас, предатели! Ще ви изметем!

 5. 5 Профил на chironex
  chironex
  Рейтинг: 132 Неутрално

  Е, прокуратурата няма сама да си го причинява я.

 6. 6 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2631 Неутрално

  Ако Борисов РЕДОВНО си поръчва проститутки значи има проблем с общуването с хора и вероятно сексуален проблем.

 7. 7 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 712 Неутрално

  Софийската градска прокуратура съобщи с лекота, като да е естествено и логично, че не е установила кой е извършителят - кой е направил снимките и видеозаписа в спалнята на Борисов, разпространени от анонимен източник през юни, и поради това досъдебното производство е спряно. Не можело да се установи и кога са направени снимките, ясно е само, че са в различно време

  Ами Софийска градска прокуратура има опит с неустановяването на очевидни факти. Преди години не можа да установи кои се хвърлиха да бият Енимехмедов макар, че това беше записано от камерите на няколко телевизии. Въобще прокурорите в някои подбрани случаи имат интелектуален капацитет на тригодишни деца оставени сами в мъгла.

 8. 8 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 997 Неутрално

  Не може да го питат, коя е госпожата ли ? КАСКЕТ ??

 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 10. 10 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1347 Неутрално

  Мъчно ми е, че повечето хора като че ли са претръпнали. Вече не мога да си представя каквото и да е действие на Бойко Борисов, Доган, Пеевски или Гешев, което да възмути мнозинството от гражданите. Или поне да ги възмути до такава степен, че да си вдигнат задника от дивана.
  Дори по времето на соца не беше толкова зле.

 11. 11 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 5814 Любопитно

  Веществени доказателства ли са снимките?
  За какво са доказателство???

  [email protected]
 12. 12 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5583 Весело

  До коментар [#7] от "koko65bg":

  Да добавим и делото за изчезналите секретни документи от касата на премиера преди време. Прокуратурата прекрати делото, защото не може да формулира защо са секретни тези документи, понеже съдът питаше, тъй като самата причина, те да са секретни, също била секретна.
  П.С. премиер тогава беше Станишев.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 13. 13 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1361 Неутрално

  До коментар [#11] от "karabastun":

  Смешки.
  Анонимни снимки, без разрешение, просто матриал.
  Съдът и прокуратурата няма как да стигнат до нещо при такова положение.

 14. 14 Профил на proventuss
  proventuss
  Рейтинг: 810 Весело

  Страшни смешки,
  смешни страшки,
  за кюлчета и еврашки.

  Лигата на необикновените почтени джентълмени.
 15. 15 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5583 Неутрално

  До коментар [#10] от "еспресо":

  Казваш, тогава хората се възмущаваха и протестираха по-активно, що ли? И всички бяха прекрасно информирани какво се случва?
  Ето заради такива бабешки възклицания, прославящи зрелия социализъм и татовата власт, нямате шанс да активизирате мислещото мълчаливо мнозинство.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 16. 16 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2305 Неутрално

  До коментар [#10] от "еспресо":

  Повечето хора,да не кажа почти всички,ги интересува това,че им се увеличиха заплатите,повишиха пенсиите ,оправи се пътят до областния град,санира се блока му и.т.н. И когато някой отиде и почне да им говори за прокуратура,за спрени разследвания за някакви записи и чекмеджета,или не го слушат,или му теглят една.Това е реалността .

 17. 17 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 1065 Неутрално

  До коментар [#12] от "Незнайко в Слънчевия град":Прокуратурата прекрати делото, защото не може да формулира защо са секретни тези документи,

  Е как да обясни, че са секретни щото имаше снимки на тогавашния директор на Информационно услужване по прашки и то червени!

 18. 18 Профил на pafaka22
  pafaka22
  Рейтинг: 743 Неутрално

  Сега остава въпросната "госпожа", дето не съществува, да вземе да се разприказва ...

 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 20. 20 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1865 Неутрално

  Да гледаш снимки от нечий дом правени без разрешенуето на собственика му е еднакво нечистоплътно с това да ги правиш.

 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 22. 22 Профил на trafopost
  trafopost
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#10] от "еспресо":Повечето хора,да не кажа почти всички,ги интересува това,че им се увеличиха заплатите,повишиха пенсиите ,оправи се пътят до областния град,санира се блока му и.т.н. И когато някой отиде и почне да им говори за прокуратура,за спрени разследвания за някакви записи и чекмеджета,или не го слушат,или му теглят една.Това е реалността .
  —цитат от коментар 16 на uvtest


  Описал си точно утайката на обществото - кръга безполезни калинки около и в ОПГ Герберсти. Нормално е това да е твоята среда и да си въобразяваш, че това са повечето хора. Нормално е да си нямаш и представа от реалността, точно като вожда си...

 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 24. 24 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4754 Неутрално

  Дали са питали Бац€, коя е прекрасната госпожа, която Радев му бил пратил?!

 25. 25 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1361 Неутрално

  До коментар [#23] от "ь":

  Никъде не пипат политици, явно те са най-влиятелните и най-богатите.

 26. 26 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 1065 Неутрално

  До коментар [#18] от "pafaka22":

  Ще има БХ в Слънчевия град по аналогия с ника на един съфорумец.

 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 28. 28 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4754 Любопитно

  До коментар [#13] от "НеКой":

  Аможеше ли гешефтурата поне да попита Бац€ коя е прекрасната госпожа, за която той говори?

 29. 29 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1116 Неутрално

  До коментар [#10] от "еспресо":Повечето хора,да не кажа почти всички,ги интересува това,че им се увеличиха заплатите,повишиха пенсиите ,оправи се пътят до областния град,санира се блока му и.т.н. И когато някой отиде и почне да им говори за прокуратура,за спрени разследвания за някакви записи и чекмеджета,или не го слушат,или му теглят една.Това е реалността .
  —цитат от коментар 16 на uvtest


  Как беше, човешката глупост е безкрайна. Вие сте чудесен пример.

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 30. 30 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4754 Неутрално

  До коментар [#16] от "uvtest":

  Правилно! Важното е да имаш за ракийка и салатка! А пък това, че някой купува с твоете пари пейки от по 10 000 лева, никак не е важно!

 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 32. 32 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4754 Весело

  До коментар [#20] от "svoboden":

  Ти не видя снимките, нали?

 33. 33 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 1814 Весело

  Не го тормозете Баце!
  Он и без друго си знае коя е...

 34. 34 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 1814 Неутрално

  До коментар [#2] от "samoedin":

  👍👍👍

 35. 35 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 1814 Неутрално

  Оказва се ме освен полицията и прокуратурата е инструмент на шайката

 36. 36 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2173 Неутрално

  Шиши май има повече доверие на Каскета, отколкото на Слънчо.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 37. 37 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2305 Неутрално

  До коментар [#22] от "trafopost":

  Реалността ли ?Ами ето я .Хората не излязоха да подкрепят протеста ,той си остана само на жълтите павета ,в останалите областни градове беше тихо и спокойно. Частичните местни избори проведени само преди два месеца дадоха 9 към 1 в полза на ГЕРБ. Всички последни соц.проучвания , му отреждат първото място.Това е реалността,другото са лилави съновидения.

 38. 38 Профил на vetroval
  vetroval
  Рейтинг: 24 Неутрално

  В страната на "Ало, Ваньо...?" всичко е спокойно и безметежно...
  Няма страшно - през март 2021 ще получим още от същото, народът на главогъзите неслучайно не е направил нищо сам от 600 години насам!

 39. 39 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2874 Любопитно

  Изборите наближават, да видим дали ще сме поумнели. За премиер във всяка цивилизована дъжава срамните обстоятелства около тази креватно- шпионска история щяха да са предостатъчни за оставка.

 40. 40 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2305 Неутрално

  До коментар [#16] от "uvtest":Правилно! Важното е да имаш за ракийка и салатка! А пък това, че някой купува с твоете пари пейки от по 10 000 лева, никак не е важно!
  —цитат от коментар 30 на vassilun


  Според теб,колко процента от хората ще излязат да протестират ,заради пейки от 10 000 лв.и колко, ако им се намалят парите за "ракийка и салатка " ?

 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 43. 43 Профил на iiu09354227
  iiu09354227
  Рейтинг: 418 Неутрално

  На Гешев засега му е наредено да пази Борисов на всяка цена, дори с жалки и смешни определения. Но имам чувството, че след няколко месеца ще му кажат: "дръж"!

 44. 44 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1731 Любопитно

  Веществени доказателства ли са снимките? За какво са доказателство???
  —цитат от коментар 11 на karabastun


  Ако не са, защо прокуратурата е извършвала тази "проверка"?
  Интересно, ако на снимките беше спалнята на Божков, ЛиЛана, на някой от братята Бобокови или на президента какви щеше да ги върши каскетурата.

 45. 45 Профил на Dexx
  Dexx
  Рейтинг: 529 Весело

  Ако не друго предвиждам бляскава кариера на прокурор Бецова. Справка Пацо дел Тераса и де Валенсия и случаят "Ало, Ваньо"

  “Който и да бе сътворил човечеството, не си бе изпипал работата докрай, защото хората твърде лесно се прегъваха в коленете.” Тери Пратчет
 46. 46 Профил на trafopost
  trafopost
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#22] от "trafopost":Реалността ли ?Ами ето я .Хората не излязоха да подкрепят протеста ,той си остана само на жълтите павета ,в останалите областни градове беше тихо и спокойно. Частичните местни избори проведени само преди два месеца дадоха 9 към 1 в полза на ГЕРБ. Всички последни соц.проучвания , му отреждат първото място.Това е реалността,другото са лилави съновидения.
  —цитат от коментар 37 на uvtest


  Абе все едно слушам бюлетин на БКП...партията и бай ви Тошо печелеха и те с огромна преднина...всички бяха доволни и нямаше нищо нагласено, нали? Щото цялата държавна машина се беше сраснала с партията майка.
  Полиция, прокуратура...всичко подчинено на Първия и шайката около него...точно както сега. Затова и ги пишем тези неща точно под тази статия.

  Точно както

 47. 47 Профил на chedeuvre
  chedeuvre
  Рейтинг: 356 Весело

  До коментар [#16] от "uvtest":

  ....на 2 линийки ли си вече.....високо....на върха на розовата череша.....а...?

 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 50. 50 Профил на deutscher._
  deutscher._
  Рейтинг: 548 Неутрално

  Д о коментар от Wassilun # 28 :

  KAK И ЗАЩО ДА ГО ПИТАТ КОЯ Е ПРЕКРСНАТА ГОСПОЖА ? !
  МИ ТОЙ НИЩО НЕ ЗНАЕ ВЕ , И НИКОГА НЕ Е ЗНАЕЛ КАКВО Е ПРАВИЛ , КЪДЕ Е БИЛ , КОГА Е СПАЛ , КОГА Е БИЛ ГОЛ , КАКВО Е ИМАЛО В ЧЕКМЕДЖЕТО и т.н. ! !
  Накрая може и да каже истината дори , че изпада в някакви такива състояния , как се наричаха - и от пролуратурата напълно и веднага ще му повярват или не ! ? ! ?

 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 52. 52 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5583 Неутрално

  До коментар [#40] от "uvtest":

  Ето за този елемент от народопсихологията, въпросните велики народни въстаници са тотално слепи.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 54. 54 Профил на Джелсомино
  Джелсомино
  Рейтинг: 423 Неутрално

  "Как пък знае тоя човек къде да снима. Защо не снима друго чекмедже", попита реторично премиерът."
  https://tinyurl.com/y484h43g
  Това не могат да бъдат думи към човека аранжирал снимките, той естествено ще знае какво да снима, те най пасват за за тоя, който знае кое от всичките чекмеджета си струва да бъде снимано.

 55. 55 Профил на Krasimir Stoyanov
  Krasimir Stoyanov
  Рейтинг: 166 Весело

  До коментар [#16] от "uvtest":

  По същия начин поддръжниците на социализма разказват колко е била напреднала страната по време на управлението на комунстическата партия в сравнение с времената преди Втората Световна.

 56. 56 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7155 Неутрално

  То такова чудо, като "Българската прокуратура", няма в нито една бяла държава. А вече и в другите са рядкост.

 57. 57 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 1814 Неутрално

  Тези снимки са си абсолютно доказателство че Божков е пращал милиони.
  Шехерезада нещо яко се покри😂

 58. 58 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 1980 Неутрално

  Шиши е наредил на Гешефт (засега) да покрива Борисов и в същото време да събира папки срещу него в касата си. Развръзката предстои. Ще се окаже ли Борисов прекалено зависим от вътрешни и външни фактори, които носила го държат на власт или той ще се оттегли по някое време.

 59. 59 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7155 Неутрално

  Всяка нощ различна ли идва, че не знае, коя му е погодила номера?

 60. 60 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7155 Неутрално

  Всяка нощ различна ли идва, че не знае, коя му е погодила номера?

 61. 61 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 1814 Любопитно

  Защо ли напусна тази прекрасна госпожа, която следваше Борисов навсякъде?
  https://btvnovinite.bg/bulgaria/sevdalina-arnaudova-napuska-ministerskija-savet.html

 62. 62 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 1814 Неутрално

  Сега той си пътува сам с джипката...

 63. 63 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 955 Неутрално

  Наглото тъпкане на законността от развилнялата се престъпност и мафиотска алчност не се борят с писане по форумите и с Парламент, а с гилотина и Конвент! Спокойно, спокойно за възмутените. Задача номер едно за страната - осигуряване на Бай Ставри за Свинята!

 64. 64 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1237 Неутрално

  След като 24 часа това "завря" общественото пространство започва да се вижда ефекта. Герабавите тъпогрозни изпаднаха в екстаз, че "идолът" им е невинен и лошите, които искат да го очернят най накрая са разконспирирани, тролската маса пое рефрена (подплатена с дежурните жълти стотинки) като не пропусна никой от враговете на "идола" от близко и далечно минало - партизаните натирили дядо му, капиталистите гонени от баща му милиционер, ранните години на демокрацията до 2001 се пропускат, пез престъпниците от периода главен секретар, враговете му като кмет и вече тия от последните 12 г които са с регионален и международен обхват. Тази цел е постигната, този контингент е спокоен и сплотен. За малкото в ГЕРБ можещи и искащи да съберат 2+2 по нататък ще се мисли. Да но всички извън ГЕРБ сега получиха нов заряд и темата вместо да приключи и се даде нов рестарт за коментари, които ще отидат много след изборите. Мъдро от страна на прокуратурата е решението да го "спре" поради липса на данни за престъпление към този момент, което и дава възможност да го "започне" пак, ако се появят такива, най-вероятно изборите ще определят това.

 65. 65 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 562 Неутрално

  До коментар [#10] от "еспресо":

  жалко, но е така.
  сутановяването на демократична система
  изисква и гражданско участие. ние им оставяме
  баницата, нашата баница и те я крадат,
  щото полвината българи не им пука за тая баница,
  щото е извън апаратамента им. много изостанала и консервативна нация
  сме станали и военния съветски комунизъм засили стократно тези неща.

 66. 67 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1237 Неутрално

  До коментар [#10] от "еспресо":Повечето хора,да не кажа почти всички,ги интересува това,че им се увеличиха заплатите,повишиха пенсиите ,оправи се пътят до областния град,санира се блока му и.т.н. И когато някой отиде и почне да им говори за прокуратура,за спрени разследвания за някакви записи и чекмеджета,или не го слушат,или му теглят една.Това е реалността .
  —цитат от коментар 16 на uvtest


  Вервай си! Като падне Бойко няма да им паднат заплатите, най-много да и се вдигнат още, защото крадеца няма да краде повече.

 67. 68 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1237 Неутрално

  Да гледаш снимки от нечий дом правени без разрешенуето на собственика му е еднакво нечистоплътно с това да ги правиш.
  —цитат от коментар 20 на svoboden


  Не и когато собственика на дома е нечистоплътен лъжец и крадец.

 68. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 69. 70 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2294 Неутрално

  Герболякът копае дъното и вече е достигнал безмерна низост.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 70. 71 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1715 Неутрално

  Когато журналист започне да се изживява като прокурор, понякога е смешно, понякога – жалко.
  —цитат от коментар 31 на stedim


  По-кофти е когато каскет се прави на журналист.Па и да ползва медийна подготовка още преди да внесъл обвинение.

  SHADOWS of SOFIA
 71. 72 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2294 Неутрално

  Да не забравяме тесните връзки на Борисов със СИК, която пък е покровителствана от хора като ген. Гоцев. Също така фирма ИПОН е в съдружие с Цв. Бориславова, чийто баща е генерал от ПГУ на ДС (като Гоцев), а тя е бивша снаха на Иван Абаджиев, кандидат-член на Политбюро при Живков.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 72. 73 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3458 Весело

  Този разнобой е живо доказателство за съществуването на кукловод на управляващите.
  Само дето този кукловод се разговаря повече с Гешев, от колкото с Борисов, който най-вероятно е вече отписан.
  Изобщо тази теория дето ДПС (Масква) стои зад всички управленски игри от 1989-та до сега си излиза ачик, ачик истина....
  С един малък период по времето на Костов, през който народът взе нещата в свои ръце, ама то нямаше как кукловодът ДПС да се намесва толкова грубо по онова време.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 73. 74 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 562 Неутрално

  До коментар [#69] от "xox24673093":

  м. супер, ма не мога да ги слушам тея.
  като ancient aliens по history. и Шон
  как гледаше:)леко резервирано. не е като да е с
  Роджър Пенроуз.

 74. 75 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 655 Неутрално

  Само кръгли идиоти продължават да дъвчат тази селска постановка. В какво точно обвинявате Борисов или това е предизбона агитация за БСП и ко.

 75. 76 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1715 Неутрално

  Само кръгли идиоти продължават да дъвчат тази селска постановка. В какво точно обвинявате Борисов или това е предизбона агитация за БСП и ко.
  —цитат от коментар 75 на валентин николов


  Е нито в моето , нито в твоето шкафче някоя красива дама е аранжирала нещо. Пък и е добре от комунистите да ни пази някой който не е бил комунист.

  SHADOWS of SOFIA
 76. 77 Профил на inatlivka
  inatlivka
  Рейтинг: 495 Неутрално

  Да живее манипулацията! Много сте добри, всъщност сте мноооого зле.
  Наистина ли вярвате, че има някой средно интелигентен, непредубеден човек, който приема за чиста монета тоя кьофишек!? Ако има пари в брой, нещо само по себе си не е уморимо, защо аджеба няма да си ги държи в собствения си дом, а в резиденцията, ако все пак е решил да ги държи там, защо не в сейфа, а на ачик в чекмеджето.!?Много го подценявате, а още повече подценявате материала .
  П.П Ефект има от постоянното ви предъвкване на темата, тоталното отвращение у хората, от не мръсната, а мръснишката игра на задкулисието
  Рядко гласувам на избори, доколкото помня последно гласувах за Плевнелиев, но ме навихте на следващите избори ще се прежаля и ще ида до урните, просто не трябва да ви се дава шанс. Наистина бе трябва !!!
  Отвращавате не!

 77. 78 Профил на M M
  M M
  Рейтинг: 8 Неутрално

  По мое мнение:

  Сценаристите и тези, които назначиха Гешев се припокриват. Трагедията (това почти по дефиниция) на Гешев е в това, че дори максимално честен няма как да тръгне да търси Истината и завърши обвинявайки шефовете си.

  Та сериозни танци се въртят около Борисов, но все повече се убеждавам, че той е правно невинен. Правно, защото с госпожицата ... Цветелина ми изглеждаше готина, още повече за възрастта си.

 78. 79 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2294 Весело

  Забелязвате ли приликите в поведението на Кремъл и ГЕРБ в случаите Навални и нашия. Отричанията и всички "сюжети", които разиграват отричащите. И малоумното "няма доказателства. Дайте ги".

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 79. 80 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1237 Неутрално

  Само кръгли идиоти продължават да дъвчат тази селска постановка. В какво точно обвинявате Борисов или това е предизбона агитация за БСП и ко.
  —цитат от коментар 75 на валентин николов


  Да и кръглите "идиоти" не мислят да спират. Ще го ползват и в предизборната си кампания, страната може да осъмне с билбордове, плакати и т.н. Ей така да напомня на избирателя.

 80. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 81. 82 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1237 Неутрално

  Да живее манипулацията! Много сте добри, всъщност сте мноооого зле.Наистина ли вярвате, че има някой средно интелигентен, непредубеден човек, който приема за чиста монета тоя кьофишек!? Ако има пари в брой, нещо само по себе си не е уморимо, защо аджеба няма да си ги държи в собствения си дом, а в резиденцията, ако все пак е решил да ги държи там, защо не в сейфа, а на ачик в чекмеджето.!?Много го подценявате, а още повече подценявате материала .П.П Ефект има от постоянното ви предъвкване на темата, тоталното отвращение у хората, от не мръсната, а мръснишката игра на задкулисието Рядко гласувам на избори, доколкото помня последно гласувах за Плевнелиев, но ме навихте на следващите избори ще се прежаля и ще ида до урните, просто не трябва да ви се дава шанс. Наистина бе трябва !!!Отвращавате не!
  —цитат от коментар 77 на inatlivka


  Защото в собствения му дом и сейфа са препълнени и няма място.

 82. 83 Профил на und16569194
  und16569194
  Рейтинг: 33 Неутрално

  Прокуратурата не иска да го разследва защото е с имунитет.
  Това не е спам! Не ми трийте постовете само защото не ви изнасят!

 83. 84 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 1905 Разстроено

  Радостин Гешев - главен проКуравтор.

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 84. 85 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3234 Неутрално

  Пачки, кюлчета, аудиозаписи: премиерът признава, прокуратурата отхвърля
  Петя Владимирова

  Петя Владимирова

  Петя, при толкова свидетели в цел ДНЕВНИК които ежеминутно тръбат, че снимките са истински и правени точно, ама точно в тази прословута спалня мислейки, че другите ша го отрекат и язе да сам ша си го призная и ша подфърла некой и друга лакърдийка

 85. 86 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 1905 Весело

  До коментар [#20] от "svoboden":

  Що така?
  Ти порно не гледаш ли?

  Това е същото. Баце си е "поръчал" Мата Хари. :-)

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 86. 87 Профил на Nick F
  Nick F
  Рейтинг: 730 Неутрално

  Прокуратурата не иска да го разследва защото е с имунитет.Това не е спам! Не ми трийте постовете само защото не ви изнасят!
  —цитат от коментар 83 на und16569194


  Кой е с имунитет? Ако имаш предвид Борисов - не, не е с имунитет(поне според закона).

 87. 88 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3234 Неутрално

  Пачки, кюлчета, аудиозаписи: премиерът признава, прокуратурата отхвърля
  Петя Владимирова

  Петя Владимирова
  Е за спалнята малко на съмнява дали е същата, ма нейсе от нас да мине. Е някои за прословутите разговори, май имат нещо съмнения за гласът от аудиоклипчетата, ма щом и тоа ми ти глас го казвати, че бил на Борисов кои сме ние да отричаме

 88. 89 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 756 Неутрално

  Резилът за българите като нация остава, след като този човек продължава да стои начело на правителството, макар и в нелегалност. Как да не сме втора категория, когато снимките със златото и пачките евра се свързват с тиквата. Въпреки усилията на главния прокурор да прикрие случая.

 89. 90 Профил на inatlivka
  inatlivka
  Рейтинг: 495 Неутрално

  До коментар [#82] от "nij50393132":

  Железен довод,вярваш ли си!? Не ми отговаряй, въпроса е риторичен!
  Ти сериозно ли, или споменът как след 11 ноември се разнасяха едни куфарчета с надиплени пачки е още жив в съзнанието ви!? Пачки с, които приватизатизирахте държавата и после я фалирахте. Сега пак сте се наредили за кокала, червени хмери такива. И не мимикрията няма да ви скрие, колкото и да се изживявате, като демократи, червените ви з. .ци прозират зад фалшивите идеали, които проповядвате, вие децата и внуците на комунистическа върхушка, преподаватели по политикиномика, деца на ченгетата.
  Айде правете си ОФ- то, това вече сте го играли, и работи!
  Отвратена съм, не, не ОМЕРЗЕНА съм.
  Не трябва да ви се дава шанс, просто не трябва, заради децата ни. Гласувайте, хора умно и със сърцата си, тая комунистическа чума и разсейките й, трябва да си иде. Амин!

 90. 91 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1371 Гневно

  До коментар [#4] от "Dark":

  Туморът трябва да бъде опериран. Изрязва се до дъно. Ще стане – скоро!

 91. 92 Профил на робин от Крузо
  робин от Крузо
  Рейтинг: 257 Весело

  Хммм... много дълго написана статия за нещо, което може да се обясни с едно изречение:
  Специализираната прокуратура установява, че има труп, че става дума за убийство, но престъпление няма, тъй като ... не се знае кой е убиеца!!!
  От това заключение, съвсем естествено следва, че следствието е спряно. Борисов, Гешев, Цацаров, Пеевски, Доган и т.н. ... са умни та по- и най-умните измежду българските управници.
  Поздрави от Isla Robinson Crusoe.

  robin ot Crusoe
 92. 93 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1237 Неутрално

  До коментар [#82] от "nij50393132":Железен довод,вярваш ли си!? Не ми отговаряй, въпроса е риторичен!Ти сериозно ли, или споменът как след 11 ноември се разнасяха едни куфарчета с надиплени пачки е още жив в съзнанието ви!? Пачки с, които приватизатизирахте държавата и после я фалирахте. Сега пак сте се наредили за кокала, червени хмери такива. И не мимикрията няма да ви скрие, колкото и да се изживявате, като демократи, червените ви з. .ци прозират зад фалшивите идеали, които проповядвате, вие децата и внуците на комунистическа върхушка, преподаватели по политикиномика, деца на ченгетата.Айде правете си ОФ- то, това вече сте го играли, и работи!Отвратена съм, не, не ОМЕРЗЕНА съм.Не трябва да ви се дава шанс, просто не трябва, заради децата ни. Гласувайте, хора умно и със сърцата си, тая комунистическа чума и разсейките й, трябва да си иде. Амин!
  —цитат от коментар 90 на inatlivka


  Няма по-голямо удоволствие от истеричния крясък на герберастията, продиктуван от безсилието пред предизвестения край. Лебедова песен му се вика. ще ви изтърпим глупостите още 95 дена.

 93. 94 Профил на Noname
  Noname
  Рейтинг: 578 Неутрално

  Основен въпрос е - "има ли смисъл?". Има ли смисъл да ги говорм тези неща отново и отново. Има ли нормален човек който да наблюдава политическия живот в България, да има памет с по-голям размах на два поредни модела на БМВ, и да се е усъмнил че тези записи или снимки не са автентични. Няма съмнение че Борисов е човек на мафията, че мафията основно водена от бившето ДС е завладяла цялата държава и всички власти. Купува влияние и подкрепа с нашите пари, краде нагло и унищожава България и бъдещето на децата ни!!!

  Промитите мозъци - тези които пак ще гласуват за Борисов или разочарованите които ще гласуват за Трифонов - това няма как да го разберат!

  Остава неясно какво е решението... къде е надждата в тази ситуация??!!

 94. 95 Профил на und16569194
  und16569194
  Рейтинг: 33 Неутрално

  До коментар [#87] от "Nick F":

  Тогава защо отказват да го разследват?

 95. 96 Профил на M M
  M M
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Да и кръглите "идиоти" не мислят да спират. Ще го ползват и в предизборната си кампания, страната може да осъмне с билбордове, плакати и т.н. Ей така да напомня на избирателя.
  —цитат от коментар 80 на nij50393132


  Снимката с шкафчето вероятно виси по стените в редакцията на Дневник.
  Любим сюжет за години напред.

 96. 97 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1237 Неутрално

  [quote#96:"M M"][/quote]

  Имаме си и цветни копия на едни джиросани акции, това е ценна история, трябва да се запази за поколенията.

 97. 98 Профил на srd05575979
  srd05575979
  Рейтинг: 226 Весело

  Така е , защото още не си е изпълнил разните обещания......

 98. 99 Профил на inatlivka
  inatlivka
  Рейтинг: 495 Неутрално

  До коментар [#94] от "Noname":

  Ти за кой предлагаш да гласуваме?! За пребоядисаните комунистчета ли, дето заспаха, като деца и внуци на комунисти и се събудиха горди демократи, борци за свобода , на които гордото знаме е Божков и сие
  Що не се каже гласно за какво е битката?! Тя не е за парламентарните избори, те са само средството, целта е съдебната система. Съдията да е наш човек, за да се опази заграбеното.
  Имаше есента революция, неуспешна за радост, революция на олигархията, за спасяване на на .каните им задници.
  Да тежка ще е битката и неравна, те имат много пари, окрадени от нас, имат и опит 45+ години въртяха ченгесарски врътки, сега синовете на ченгетата са поели щафетата. Наистина е отчайващо, но с Божията помощ доброто ще победи. Амин!

 99. 100 Профил на evpetra
  evpetra
  Рейтинг: 1105 Неутрално

  Всяка нощ различна ли идва, че не знае, коя му е погодила номера?
  —цитат от коментар 60 на Роси


  И поне 3 от тях са му носили пачки евро?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK