Конспирации на маса - как да говорим с роднините по празниците

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (121)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 2 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2656 Неутрално

  Р Е Ш А В А:

  1. Задължава партийните комитети и организации да вземат всички мерки за разширяване и засилване на атеистическата пропаганда. В основата на тази пропаганда да се постави достъпното разясняване и разпространение на естествено-научни знания сред населението. Особено внимание да се обърне за разясняване въпросите за строежа на вселената, за произхода на живота и човека, за характера на природните сили, за обективността на природните и обществени закономерности, за новите постижения в областта на астрономията, биологията, химията, физиологията, физиката, химията и други науки, чийто резултати подкопават основата на идеалистическите и религиозните представи за света и утвърждават материалистическия възглед за природата и обществото.

  В практическото разрешаване на тази задача да се има предвид следното:

  Научно-атеистическата пропаганда не е самоцел, а средство в ръцете на Комунистическата партия за приобщаване широките трудещи се маси към политиката на социалистическата държава, за тяхното въвличане в социалистическото строителство, за очистване съзнанието им от всякакви остатъци на стария строй. Затова следва твърдо да се придържаме към указанието на Ленин: "Грижливо да се избягва всякакво оскърбяване чувствата на вярващите, водещо само до закрепване на религиозния фанатизъм". Каквито и да било оскърбявания на чувствата на вярващите и църковнослужителите противоречат на програмата и политиката на Партията и могат да донесат само вреда на делото на социализма.

  Недопустимо е каквото и да е вмешателство на държавните и партийни органи в църковните дела. Всяко вмешателство (74) в случая е посегателство върху гарантираната от Конституцията самостоятелност на църквата. В борбата срещу религията Партията си служи единствено с метода на убеждението и решително отхвърля метода на администрирането. Само търпеливата, умело организирана възпитателна работа, подчинена винаги на практическите задачи на социалистическото строителство, ще помогне на вярващите да се освободят окончателно от религиозните заблуди.

  Социалистическата държава осигурява пълна свобода на съвестта: свобода за вярващите да изповядват своята религия и свобода за атеистите да разпространяват атеистическия мироглед. Но свободата на съвестта е несъвместима с използуването на религията за политически цели – служителят на религиозния култ е длъжен да ограничава своята дейност в кръга на чисто верските, религиозните въпроси. Всяко преминаване на тази граница е нарушение на чл. 78 от Конституцията.

  Религията е частно дело по отношение на държавата, т.е. държавата и нейните органи не могат да задължават или принуждават никого да се откаже от религията и църквата и не делят гражданите на вярващи и невярващи, нито лишават привър-жениците на религиозния култ от политическо доверие. Религията обаче не е частно дело по отношение на Комунистическата партия. Марксизмът-ленинизмът и религията са несъвместими и коренно противоположни идеологии. Поддържането и изпълнението на религиозните обреди е несъвместимо с членството в Партията.

  Да не се смесва миналото на църквата с нейното настояще. В условията на строителството на социализма, когато огромната маса вярващи възприемат политиката на Комунистическата партия и я претворяват в живо дело, за църквата се открива път на лоялно поведение и пълна поддръжка на народнодемократическия строй.

  2. Задължава партийните комитети и организации да привличат за провеждането на научно-атеистическата пропаганда изключително подготвени в научно отношение лектори: преподаватели във висши учебни заведения, научни работници, учители, (75) лекари, специалисти в областта на промишлеността и селското стопанство, дейци на литературата и изкуството, които са способни убедително да разясняват материалистическите възгледи за природата и обществото и антинаучния характер на религията. Отдел "Пропаганда и агитация" на ЦК на БКП и партийните комитети периодически да устройват курсове и семинари за подготовка и преподготовка на пропагандистки кадри по въпросите на атеизма.

  3. Политбюро на ЦК подчертава, че огромна роля в борбата за разпространение на материалистическия мироглед сред населението имат да играят всички обществени, културно-просветни и идеологически организации и институти. Религиозните предразсъдъци и суеверия могат да бъдат преодолени само на основата на общия подем на цялата културно-просветна дейност сред трудещите се. Затова важно задължение на обществените организации – Отечествения фронт, Профсъюзите, Димитровския съюз на Народната младеж и други е решително да подобрят своята идеологическа работа. Нужно е да се четат системно лекции по естествено-научни и атеистически теми, да се обсъждат книги и филми с антирелигиозно съдържание, да се организират масови екскурзии, излети и посещения до големи социалистически строежи, до исторически места и други културни паметници, свързани с героичното минало на народа.

  Нужно е да се обърне внимание за създаването на тържествена обстановка при сключване на гражданските бракове и гражданската регистрация на новородените, като се използуват умело отделни моменти от старите народни традиции. Успоредно с това да се води борба за утвърждаване на новите празници, свързани с победата на социалистическата революция у нас и с българо-съветската дружба, с новия социалистически бит на трудещите се – 9 септември, 7 ноември, 8 март, 1 май и други, – както и да се устройват народни тържества по случай годишнини от пускане в експлоатация на промишлени предприятия, от основава-нето на кооперативни стопанства, да се чествуват рождените дни и т. н. (76)

  4. Централният и местният печат периодично да поместват научно-популярни и теоретически статии, както и други материали по въпросите на атеистическата пропаганда.

  Издателствата на Българската комунистическа партия, на НС на Отечествения фронт, на ЦК на ДСНМ и ЦС на Профсъюзите да увеличат броя на издаваните научно-популярни брошури и привлекат български автори за написването на достъпно четиво с материали от нашата действителност за разобличаване реакционната същност на религиозните суеверия. За целта да се създадат специални библиотеки, като Профиздат продължи издаването на библиотеката "Научно-атеистични знания" и разшири нейния пласмент извън профсъюзния актив.

  5. Министерството на културата и просветата да осигури във всички училища целенасочено преподаване на обществените и природно-технически дисциплини, чието изучаване дава големи възможности за опровергаване на ненаучните и идеалистически възгледи за света и за аргументирани атеистически изводи и обобщения. За целта да се осигури производството на достатъчен брой научно-популярни филми, разкриващи същността на такива явления като електричеството, атомната енергия, строежа и движението на материята, а също така и филми за произхода и движението на земята, за произхода на живота и пр.

  6. Българската академия на науките да предприеме издаването на сборници и монографии, посветени на проблемите на историята и теорията на пролетарския атеизъм, на богомилството и исляма в България и пр., както и сборници от произведения на изтъкнати български учени, общественици и писатели – атеисти.

  7. Съюзът на българските писатели да вземе мерки за написване на художествени произведения с дълбоко атеистичен характер, разкриващи реакционната роля на религиозната идеология и на църквата през определени исторически периоди от развитието на нашата страна. (77)

  8. Държавната библиотека "Васил Коларов" да издаде поредица методически и библиографски материали за вредата от религиозните суеверия, за коренната противоположност между науката и религията и пр.; да урежда изложби на естествено научна и научно-атеистическа литература.

  9. Обръща внимание на Комитета за религиозните култове и вероизповеданията при Министерския съвет затова, че досега не е следил достатъчно зорко за оживлението на църковната дейност и го задължава да вземе всички необходими мерки за своевременна информация по въпросите за църковно-религиозната пропаганда и нелоялните прояви от страна на отделни духовници, като предлага и съответни мероприятия. (78)

 3. 3 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2069 Неутрално

  Много хубава статия!
  Само е пропуснато колко е жестоко, колко е огорчаващо, колко е безпътно когато разбереш че близък приятел или роднина е последовател на конспирационна теория.
  А най често ако е последовател на една сигурно е последовател и на повече.
  Особено гадно е когато е човек образован, човек обичан.
  Тогава единсвения начин е да си премълчаваш, може би само да се пошегуваш.
  Но горчивината е голяма.
  Не искаш и не можеш да прекъснеш връзка с роднини само защото вярват в талъсъми, но пък нямаш много опции.

 4. 4 Профил на zkm24533265
  zkm24533265
  Рейтинг: 8 Неутрално

  “ Ако не Бойко, кой?” - пак той :-)

 5. 5 Профил на Gretel
  Gretel
  Рейтинг: 1621 Неутрално

  “ Творчески директор и съсобственик в рекламна агенция Garlic”
  ——
  Виж кво, Гошко. На базата на написаното от теб — ако си знаеш (съсобственическия) интерес, ще си избереш да бъдеш директор на нещо много далеч от творчество.

  Всеки има право на собствено мнение, но не и на собствени факти. (вероятно Б. М. Барух)
 6. 6 Профил на Zippie
  Zippie
  Рейтинг: 604 Любопитно

  До коментар [#2] от "k_":

  Можеше с няколко изречения да кажете какво ви впечатлява в точно това решение от петдесет и седма, а текста да пуснете като линк.

  Т.е. не става ясно като нещо назидателно ли го пуснахте или като нещо мнооого любопитно и интересно. А че няма отношение към статията се подразбира.

 7. 7 Профил на bretschneider
  bretschneider
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Като цяло гледам да не контактувам с конспиртисти особено на маса, ако ще да си седя сам на Коледа, по-добре самотен, тколкото в компанията на ограничени или пленени от идеологии хора!
  Наздраве :)

 8. 8 Профил на Tru Soulja
  Tru Soulja
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Авторът дали вярва , че американците решават на избори каква политика ще води САЩ , нещо от което зависи съдбата на цялата планета?

  Най-добрият съвет, който съм получавал, е да избягвам банките. Те ти дават чадър, но, когато завали, ти го вземат
 9. 9 Профил на Tru Soulja
  Tru Soulja
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Авторът дали вярва , че американците решават на избори каква политика ще води САЩ , нещо от което зависи съдбата на цялата планета?

  Най-добрият съвет, който съм получавал, е да избягвам банките. Те ти дават чадър, но, когато завали, ти го вземат
 10. 10 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 3628 Весело

  От агенция "Чесън" толкова. Чакам следващата от "Лук" - оопс, забравих, има ги, The Onion - https://www.theonion.com . И те са със съвети по темата...

 11. 11 Профил на sanjose
  sanjose
  Рейтинг: 25 Неутрално

  “ Творчески директор и съсобственик в рекламна агенция Garlic”——Виж кво, Гошко. На базата на написаното от теб — ако си знаеш (съсобственическия) интерес, ще си избереш да бъдеш директор на нещо много далеч от творчество.
  —цитат от коментар 5 на Gretel


  Напиши нещо ти, по-творческо.
  Статията е хубава, с добри аргументи против "конспирациите".

 12. 12 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3166 Весело

  8. Ако някой е евродепутат и хомофоб от националистическа партия, има голям шанс да участва в гей оргии


  Всъщност тази теория няма достатъчно факти, които да я оборят, та нищо чудно да е истина."

  Дойдохме си на ... хонорара

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 13. 13 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2656 Неутрално

  До коментар [#6] от "Zippie":

  Благодаря за съвета.
  Да, и аз си мислех, да пусна линк, но все пак пишем под материал на професионален рекламист, та реших да е по-нестандартно за да привлече полглед.
  Не, не съм се объркал.
  Аз мисля, че има отношения към статията, но Вие разбира се имате право на свое мнение, останалите също.
  Ако имате проблем с това, че може да има някой който не мисли като Вас, "повредата е във Вашия телезивор".

 14. 14 Профил на Zippie
  Zippie
  Рейтинг: 604 Весело

  До коментар [#10] от "daskal1":

  "The Onion is not intended for readers under 18 years of age." ?!

  🤔

 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 16. 16 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2676 Неутрално

  Защо се появява това нещо по коледа !!??? вероятно си има причини ..
  1. Носенето на маски няма смисъл...
  Ясно е маркирана позицията на Г.Ц . Това е първия ГЛОБАЛЕН ЕКСПЕРИМЕНТ на задаваща се "скрита планетна власт". Логичните и смислени тези и обяснения на лекари и експерти с експертиза са "разгромени и изхвърлени в периферията" . Информационото пространство и власт се доминират от "сектата на ПОСЛЕДНИЯ
  КОВИД ДЕН". Всеки ден информацията по всички страни е : чували, хладилници , починали ...заразени . Този медиен "страхов апокалипсис" ...отключва десетки други болести. Оставяме настрана икономическите загуби и тоталната загуба на здравната система. която стана пореден "магазин" с определени разлики.Те са в комунизма (получават безконтролен обществен ресурс). Ние сме в магазина ,и да сме платили осигуровки ...трябва да доплатим , и още нещо лично на лекуващия . По време на "Ковид пандемията" хората спряха да умират от други неща , няма и грип ...

 17. 17 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 6070 Весело


  Из донесение на агент „Мурджо”:

  „На масата,в присъствието и на други лица,
  лицето започна да псува властта.
  Конкретно име не е споменавал,но псувайки,
  вдигаше от време на време поглед към тавана....”

 18. 18 Профил на sanjose
  sanjose
  Рейтинг: 25 Неутрално

  Авторите на "конспирациите" (fake news) трябва да се опровергават и изобличават. Надявам се че Machine Learning и новите технологии ще помогнат, вече Фасебоок, Туитер, и други започнаха да маркират невярна информация...

 19. 19 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3166 Весело

  До коментар [#11] от "sanjose":

  Разбира се, че е хубава, за приемащите по презумпция, че родните са тъпи

  "Конспирации на маса - как да говорим с роднините по празниците"

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 20. 20 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2656 Неутрално

  До коментар [#16] от "dejmos":

  Ами в тази ковид година, освен всичко друго имаме и официално документирано, прошнуровано и подпечатано свидетелство от медицинската наука и служител на здравната система за възкресение на жив човек малко преди погребението му.
  А, бе щурава година....

 21. 21 Профил на Торбеш
  Торбеш
  Рейтинг: 1643 Неутрално

  Такъв бе животът ни - през цедката на на нашите личностни предпочитания не успяха да преминат толкова много иначе симпатични, видимо свестни хора ...
  Колко “приятели” и роднини се превърнаха в презирани и избягвани заради това, че симпатизират на БСП?
  С колко си прекратих контактите, че ругаят Иван Костов, и то безмозъчно, безаргументно, точно като пропагаДната на комунистите? Всъщност там е водоразделът - дали приемаш с разбиране реалността на капитализма или още живееш под топлата завивка на въображаеми светове, в които “соцът беше хубаво нещо” вярно нямаше банани, но имахте панелна гарсониера и защо го натирихме? Това ти го казва на гости в хубавата ти нова къща, пред камината, на чаша френски коняк, самия той докаран с японския ти джип? Да се чудиш - тъпо се шегува или омеша аперитива, вината и коняка и вече е за лягане? Но със сигурност не за последващи контакти.
  Имаше и такива, които просто се продадоха за пари. Свестни уж хора, но със слаба имунна система, нетърпеливи да са “като хората” по телевизора.
  Имаше и русофили. Нямам такива нито роднини, нито приятели вече. Те са неспасяемо болни.
  Останаха ми малко, но истински скъпи мои хора, които са с акъла си, с критично мислене, с култура, информирани, с езици, видели работа, живот и пътуване по света, с широк кръгозор и най-важното - безупречно морални хора!
  Тези хора от този мой най-вътрешен кръг са ми толкова ценни, че това, че харесват дори Тръмп, им се прощава ( и тази тема внимателно се заобикаля).
  Но те са хора с такива качества, че теориите на конспирациите не им минават.
  Защото теотиите за конспирации поначало са за непретенциозна в умствено отношение публика, главно зад екраните в тиранични режими.

  Като българин съм горд, че думата "неудачник" е незаменяема чуждица в българския език, заемка от руския език.
 22. 22 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1595 Весело

  На някои хора Коледата им е кисела ксто буре с оцет.

 23. 23 Профил на kazushi
  kazushi
  Рейтинг: 974 Неутрално

  До коментар [#15] от "Koko Dimitrov":

  Хайде без лични обиди. Според теб сме "хахота" защото смятаме, че имаме роднини, които не вярват на конспирации ли? Или за това, че смятаме, че хората трябва сами да формират мнението си за света, а не някой друг да им обяснява как да мислят.

 24. 24 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2676 Неутрално

  Простите роднини на "УМНИЯ и инструктиран българин"потънали в ограничен свят .Ако все пак ги попитате защо пеят такива .......и песни срещу..., отговора е ясен " -Путин е виновен" , и пак той прави тези неща във Франция , Германия , Италия ,Испания ...да не изброяваме всички .
  https://www.youtube.com/watch?v=US4uaEJsNlo
  https://www.youtube.com/watch?v=XACh4FZNSL4
  https://www.youtube.com/watch?v=EfX5esms0ec
  https://www.youtube.com/watch?v=Uma4oKp5sJQ
  https://www.youtube.com/watch?v=se9s1zsW5Dk
  Защо все пак тези протести не присъстват в информационното поле ?? Те не са интересни , частните медии могат да публикуват какво си искат..:)))

 25. 25 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2676 Неутрално

  Пропуснах малкия митинг в подкрепа на Ковид в Англия :))
  https://www.youtube.com/watch?v=US4uaEJsNlo

 26. 26 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 3130 Неутрално

  Светът не е от вчера.
  Столетия наред са изгаряли вещици на клада. Хилядолетия наред са пренасяли жертви пред боговете.
  Ние хората носим суеверието в гените си. Някога хората са се ужасявали само от тъмната гора, болестите и природните явления.
  Днес сме заобиколени от толкова неразбираеми явления, че за суеверието на всеки има богат избор.
  А медицината иска да ни отнеме най-скъпоценното суеверие - болестите.

  подпис
 27. 27 Профил на Zippie
  Zippie
  Рейтинг: 604 Любопитно

  До коментар [#13] от "k_":

  Не, не съм се объркал.
  Аз мисля, че има отношения към статията...
  —цитат от коментар 13 на k_

  Можеше да го споделите и току виж се заформила интересна дискусия.
  Така нито вие, нито аз изразихме мнение, съответно не може да се каже кой какво си мисли, камо ли да има „повреда в нечий телевизор“ 😉.
  (Да, ясно, че с постването на този текст изразявате мнение, ама аз поне, не мога да го отгатна какво е.)

  Иначе, текста, който пратихте е интересен и доста показателен.

 28. 28 Профил на pisces
  pisces
  Рейтинг: 8 Неутрално
 29. 29 Профил на chepokalipsis
  chepokalipsis
  Рейтинг: 229 Неутрално

  >7. Няма смисъл да се гласува

  Ама тия хора не знаят ли за свети Хрисо ака Ицо ака Исуса?! Носи се слух, че когато "вземе" след 3 месеца властта, всичко ще е цветя и рози, от чешмите ще тече медовина, всички ще носим само сатен и коприна, популациите на хиляди животни ще се възстановят от себе си, вече няма да има нужда да работим, а всички болести ще изчезнат. Оргиите през римско ще са като софт порно, защото тия при свети Ристо, ще са от интергалактически характер! Мис Вселена щяла да е българка, а на световното по футбол сме щели да сме дори 3-ти! ДневникЪ ще пребори пик, блитз и другите медии на Сатаната, по познат като Дебелеевски! А Боеко ще го затворят в най-високата кула и свети Ристо ще му вземе половината царство, като се ожени за дъщеря му, за да привлече вота и на неговите избиратели.
  Какви светли времена ни очакват братя! Гласуваш за Ристо, иначе гласуваш за Доганя! Да пребъде царството му и да се свети името му... отивам да си долея малко пикня от еднорог...

 30. 30 Профил на Дисидент в ЕССР
  Дисидент в ЕССР
  Рейтинг: 322 Неутрално

  Много хитро. Всичко различно от идеите на левичарството трябва да бъде приравнено към конспиративните теории.

  Елементарна манипулация.

 31. 31 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2676 Неутрално

  4. Тръмп е истинският победител на изборите в САЩ ..........

  - финт 1 ( ще се фокусират върху Тръмп) .Та той е оранжев орангутан и е глупав, прост....и така нататък
  - финт 2 Честните съдилища в ...тези щати не "не са намерили нито едно доказателство за манипулиране или фалшифициране на вота".
  Истината е проста... нямаме решения по същество ; Брой закони ; брой незаконни бюлетини ;
  - само в Детройт (Мичиган) има включени 35 000 починали (това лесно се вижда от електрони регистри)
  - има несъществуващи хора..40 000
  - има стари хора които не знаят че са гласували 30 000
  Това са проверки извършени от американски институции ...
  Иска на щата Тексас, подкрепен от още 21 щата, 28 прокурора, 126 конгресмена , 70 сенатори от щати са измислици на "прости селяни"
  И за шесте колебащи щати ИЗБОРНИТЕ ПРАВИЛА са променени през лятото (заради КОвид19). Но изборни правила може да прави само местния СЕНАТ ..., това се вързва с точка 1 , но там ХУБАВИТЕ се борят да ОГРАНИЧАТ ПАНДЕМИЯТА..и нямат време за всички законни ..

 32. 32 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2676 Неутрално

  5. Прочетох го във фейсбук
  Глобалните медии са проблем на "Човечеството" , по подобие на САЩ във всяка страна се създават едни "министерства на истината" . Те са основно звено в скритата власт.
  Само в САЩ се "почистват 20 000 " видеоклипа, 6 000 Туитър профила .още толкова във Фейсбук и Истаграм .
  Проблемът е обратен на 10 ...1 да се доверява на социалните мрежи. След тоталното "зацапване" на медиите (които са и магазини) ..., започва масово напускане в аналогови СВОБОДНИ социални медии....телеграмканал ; Parler ..и други
  Тук ще има ограничения и скандали . Вероятно знаете ,че кампанията на ДЕМОКРАТИТЕ е платена през youtube... (за гледания на клипове за черните грабежи през лятото)..11 МИЛИАРДА ДОЛАРА..

 33. 33 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 284 Весело

  Георги Цеков, просто смени темата. Нито пък ще слушам опорките на Дабългария и научните ви атеисти.

 34. 34 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 284 Весело

  До коментар [#32] от "dejmos":

  Е то и тука тече пропаганда "стани застъпник" на Дабългария в Ютуб. Един младеж с вид на безработен интелигент с подкастрена небръсната брада обработва населението. Само че не казва колко плаща.

 35. 35 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 1444 Весело

  До коментар [#5] от "Gretel":

  Леле!
  Утепа го с аргументи!
  И то само защото ти доказа, че Борисов не става.
  Е да ама той ти излиза с непокклатими аргументи, а ти - с отмъщението на китайците - "Ти си лош"!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 36. 36 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2676 Неутрално

  Понеже ще се говори за ТРЪМП ,а не за проблема ...какво той направи !!!?
  Трамп показа колко корумпирани са всички власти на държавно и федерално ниво в САЩ
  - Да се подкрепя "джендър политика" в 15 страни през бюджет за Ковид
  - да се харчат пари за изледвания като ..петниста рибка и никотин ;падналите дървета ; живота на косатките ... и още много пари за хиляди неща .Всичко това в борба с Ковид 19 ..това е доста извратено ... дори и за доверчивите американци
  Всички са наясно че тези пари се разпределят от бодри и засмени демократи...:)
  Тръмп показа че ГЛОБАЛНИТЕ МЕДИИ са нечстни ,корумпирани и водят към тотална диктатура и разрушаване на всяка страна!
  Тръмп бе на път да разруши прекрасните планове на Big Pharma и другите глобални ЗДРАВНИ НЕЩА. Да не забравяме че Пфайзер е финасирана с 14 милиарда за тази ваксина !!
  Тръмп е може би последния президент които иска да има нормални полове с нормални реакции (там се раждат каубоите ) ...при очертаващите се расови квоти , трудно си представям гей/лесбийка в каубойски филм.........но :))
  Тръм искаше местно производство , а не апокалипсиси като Детройт ..но ако американците искат това ...

 37. 37 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2676 Неутрално

  6. Ако не Бойко, кой?
  Стъгласен с доводите по тази точка ,
  7....Трябва да се гласува, макар че ще има масови фалшификации

 38. 38 Профил на Бай Светльо
  Бай Светльо
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Фейк нюз Дневник, какво ще кажете да оставите конспирациите и псевдонауката за след празниците?! Хайде малко вирусите да останат настрана поне един ден през 2020-та и да прекараме времето си със семействата, а?

 39. 39 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 3191 Весело

  Хайде по-леко с пропагандата, поне не и днес!
  Първо се минава през глупавите и абсурдни теории за да се стигне до политическата обстановка в България. Коледната трапеза не е най-доброто място за политическа агитация, още повече за нищене на конспитративни глупости.
  Цитат:
  "Дори да няма човек, зад когото категорично да се обедините, че е предпочитана алтернатива, това не значи, че такава няма."
  Ами няма, авторе, няма такъв човек! Нито такава партия. Ще гласувам с дълбоки, ама много дълбоки резерви за ДБ и то не че особено ми харесват (мога да изредя много неща, с които не съм съгласна), а за да вземат повече гласове с надеждата триото и Маечка да останат отвън.
  А ДБ да внимават с кого се коалират след изборите.
  Весели празници и щастлива и плодотворна Нова година на всички!

 40. 40 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 1444 Весело

  До коментар [#36] от "dejmos":

  Моля без опити за манипулация от страна руснаци.
  "ТрАмп е последния американски президент", който ще се предложи в услуга на Масква, та затова сте се разревали толкова силно из медиите!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 41. 41 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2676 Неутрално

  3. Бил Гейтс иска да ни чипира
  Хората имат право на вярвания, а конспирациите са част от тези неща...
  Капитализма е вид система. Гейст прави невероятни открития и става приказно богат. Логично новите технологии да имат хоризонти във КОСМОСА ( пример Илон Мъск) .Б.Гейтс излиза от фирмата , прави фондация ...и се посвещава на.............. Медицината( нещо по което няма образование и експертиза) . Участва в няколко фонда със СОРОС, а тази комбинация винаги е предвестник на нещо лошо. Финансира десетки лаборатории...Богати хора, артисти...певци - винаги са свързани с определени слухове. Бри Гетс има доста фактически материал за подкрепа на теория за КОНСПИРАЦИЯТА..

 42. 42 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2676 Неутрално

  До коментар [#40] от "Храбър":

  Връчи някакъв списък ...за забранените неща които не трябва да се коментират !!
  Ти си високо интелигенте ВИД, и моите "внушения" не те хващат :)) Но Българите са толкова ...глупави и доверчиви, че що прочетат три изречения и веднага това влиза в главата!

 43. 43 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1206 Неутрално

  Много приятно четиво, обаче ако баш на масата трябва да се мине през всички точки - съболезнования, вашите роднини са полудебили. Може даже и цели да са, ма важното е да сме здрави и весели празници!

 44. 44 Профил на Торбеш
  Торбеш
  Рейтинг: 1643 Неутрално

  Конспиративните теории ги хрупат с костилките и дръжките най-вече:
  нискочели,
  изобщо нечели,
  чели оттук-оттам
  хорица от типа “комуноид” - специфичен ГМО, при които комунистическият инженеринг е постигнал своята цел да създаде немислещи, но вярващи чифтокопитни, потънали в измислената от комуната паралелна действителност.

  Като българин съм горд, че думата "неудачник" е незаменяема чуждица в българския език, заемка от руския език.
 45. 45 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2255 Неутрално

  "дори президентът на Русия Владимир Путин поздрави Джо Байдън като новия президент на САЩ."
  Да обаче Радев не е поздравил Байден.

 46. 46 Профил на sow29372525
  sow29372525
  Рейтинг: 601 Любопитно

  Виждам, че в този форум има много умни хора, затова искам да помоля за съвет. Вече знам как да се справя с ваксините - прекарвам ги през тензух и чипа пада. Обаче, имам сериозаен проблем с 5G-то - виждам сериозен недостатък в станиолената шапка. Както всички знаем, 5G ползва високочестотни радиовълни, а колкото по-висока е честотата, толкова е по-висока и нейната енергия. Да, станиолената шапка, ще спре 5G вълните, но от законите на Нютон знаем, че енергията не се губи, а само се трансформира от едно състояние в друго. Виждам два възможни варианта за трансформация - в термална или кинетична енергия. Не съм сигурен как точно ще работи шапката, но и в двата варианта виждам проблем - в единия случай ще ми се изпържи мозъка, а в дургия може да ми откъсне главата...

  Моля, кажете ми има ли друг ефективен начин да се предпазя от 5G? М?

 47. 47 Профил на Vøxy
  Vøxy
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Тръмп е истинския победител в изборите в щатите, всеки с елементарни математически познания и социология може да го види.
  Кражбата беше от нагла по-нагла - 5 каунтита с нощно броене между 2-6 часа, без надзор, на мейл бюлетини с отношение 97-3% в полза на Байдън, това само ретард може да го повярва, че е истина, отказващи да има проверка на подписите, отказващи да се брои с наблюдатели, назначили общински служители да прибират бюлетини от уличните кофи за бюлетини..... Интересно щом свидетелските показания на хиляди под клетва не са доказателство, защо Дневник има над 500 статии от анонимни източници на CNN, WaPo... срещу Тръмп, нали думата на някой не може да е доказателство? Също защо непрекъснато цитира Майкъл Улф? и книгата му, отново думи на някой без никакви доказателства.. или 3-те години с куп статии изписани за Тръмп/Русия без нито едно доказателство....
  Над 1 милиард долара изсипани от Зукербърг и компания в няколко тъмно сини каунтита в суинг щатите - Пенсилвания, Джорджия, Уисконсин, Мичигън за вдигане на избирателната активност и улеснение при гласуването /което включва от името на милиони американци да се изпрати искане за абсенти мейл бюлетина, заявяването беше попълване на уеб страница с име и точен адрес на желащия и войла получаваш бюлетината, без да доказваш кой реално си ти/......

  Изгледайте и това видео https://www.youtube.com/watch?v=rXtGItm1bvQ

 48. 48 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2255 Неутрално

  А ако почне роднината да ми спори, че емигрантите мюсюлмани са голяма заплаха, а не богатство за Европа, какво да му кажа?

 49. 49 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2255 Неутрално

  До коментар [#46] от "sow29372525":

  Да има. Трябва да станеш хомосексуален. Енергията която ще ти се напомни е много по ефикасна от станиолова шапка. Но ключът в редовно помпане. Врагът не спи.

 50. 50 Профил на Vøxy
  Vøxy
  Рейтинг: 409 Неутрално

  До коментар [#48] от "blondofil":

  кажи му, че трябва да уважаваме културните различия, т.е. ако обичат да изнасилват и убиват неверници ние с радост трябва да приемем това. Защото сме толерантни.

 51. 51 Профил на Zippie
  Zippie
  Рейтинг: 604 Весело

  До коментар [#46] от "sow29372525":

  Моля, кажете ми има ли друг ефективен начин да се предпазя от 5G? М?
  —цитат от коментар 46 на sow29372525

  Eто:
  https://bazar.bg/obiava-29461920/ruska-mnogosloyna-lechebna-shapka-zashtita-ot-5g-mrezhi

  Имаше и жилетка (на снимките по-долу) за 600лв., ама явно търсенето голямо и са я продали ...

  😆😆😆

 52. 52 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2255 Неутрално

  До коментар [#3] от "Таралеж":

  Опции винаги има. Може да ги напсуваш, може да се сбиете. Това ще ще им покаже, че държите на тях.

 53. 53 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 1702 Неутрално

  С повечето препоръки съм съгласен.

  А относно това:
  "8. Ако някой е евродепутат и хомофоб от националистическа партия, има голям шанс да участва в гей оргии"
  - Аз го тълкувам така - след като дори и някой, който е обратен, е предложил мерки, ограничаващи някои права на обратните, значи има доста хляб в тези мерки (например да не осиновяват деца). Все пак обратните би трябвало най-добре да се знаят помежду си що за стока са, нали?

  ГЕРБ: "напрайли сме над пулвин милиард километра магистрали БЕЗ АСФАЛТ!"
 54. 54 Профил на Vøxy
  Vøxy
  Рейтинг: 409 Неутрално

  11. Сорос не плаща заплатите на бедни журналистчета в България

 55. 55 Профил на sow29372525
  sow29372525
  Рейтинг: 601 Неутрално

  До коментар [#51] от "Zippie":

  Купувам я! Заедно с пантофите и жилетката. Благодаря!1!!

 56. 56 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2255 Неутрално

  До коментар [#54] от "voxy":

  Напсувайте го на прост циганин.

 57. 57 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 3191 Весело

  Авторе, а да вярваме ли, че Байдън не е корумпиран и няма нищо общо с украинската връзка на сина си?
  Това фалшиви новини ли са?

 58. 58 Профил на zkm24533265
  zkm24533265
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Друга такива конспиративна тема е “ДБ може да управлява и да предложи алтернатива” - автора как да оборим тая небивалица, особенно когато е споделена от чугунени глави

 59. 59 Профил на Vøxy
  Vøxy
  Рейтинг: 409 Неутрално

  "Няма доказателства" е мантра, която всъщност обръща нещата.
  Т.е. достатъчно е да направиш избори на тъмно като в Русия, Беларус, Венецуела и всичко е точно, защото няма доказателства за измами, а всъщност организаторите на изборите трябва да ги направят прозрачни за всички, с наблюдатели на целия процес от всички замесени основни формации и организации в изборите.

  Беше ли направено това е щатите - Не
  Има ли ID на гласуващия - Не
  Можеше ли всеки да заяви от чуждо име абсенти бюлетина - Да
  Има ли хиляди хванати случаи на гласували мъртви, нерегистрирани или с чужди абсенти/мейлин бюлетини - Да
  Извадиха ли куфари под масата в Джорджия за да ги броят след като изгониха наблюдателите - Да
  Има ли каунтита с повече гласували от броя регистрирани гласоподаватели - Да
  Хванаха ли Доминион машини да превключват вотове - Да
  Хванаха ли Доминион нарочно да маркира напълно валидни бюлетини като невалидни за ръчна обработка - Да
  ....
  Изборите в щатите са средновековна смехория, нарочно оставени в това състояние с ясната цел да може да се манипулират.
  Беше използван коронавируса за масово мейл гласуване това при положение, че всеки може всеки ден да ходи до хранителния магазин, но явно не може един път на 2-4 години да отиде да пусне бюлетина.

 60. 60 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 2919 Весело

  Весели празници !!!

  [email protected]
 61. 61 Профил на sylvester
  sylvester
  Рейтинг: 472 Неутрално

  До коментар [#48] от "blondofil":

  Кажи му, че не са нито едно от двете. Най-много приличат на братовчед му, който е напуснал България, за да бъде заварчик в Германия.

 62. 62 Профил на Sar
  Sar
  Рейтинг: 291 Неутрално

  Друга такива конспиративна тема е “ДБ може да управлява и да предложи алтернатива” - автора как да оборим тая небивалица, особенно когато е споделена от чугунени глави
  —цитат от коментар 58 на zkm24533265


  За това не се тревожи. Шансът да попаднеш на някой, който е почитател на Бойкикиевият внук е под 1%. Вероятно защото хората не обичат лицемери, които уж се пишат русофоби, пък са сред най-големите русофили. Или защото просто не обичай крайните комунисти като него. Или пък... Всъщност има доста причини защо никой не харесва Бойкикиев.

 63. 63 Профил на Митев
  Митев
  Рейтинг: 621 Неутрално

  Добре почна тази статия, но след първите 2-3 точки лека полека се правърна в допотопно дадзибао

 64. 64 Профил на Митев
  Митев
  Рейтинг: 621 Неутрално

  Добре почна тази статия, но след първите 2-3 точки лека полека се правърна в допотопно дадзибао

 65. 65 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2676 Неутрално

  Гледах как действа пазарното общество в "държавата на хълма" .:
  Един милиард за този музей ...Няма лошо да се издържа културата ( това да не се чете в перник) Все пак за 1 милярд годишна издръжка !!!!?????? Не е лош музея , но това е невидимата "пазарна ръка"
  https://museumofthebible.org/

 66. 66 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 739 Неутрално

  Много хубава статия, която хич обаче няма да се хареса на мурзилажа, герберастията във форума и на форумното тръмп общество. Често тези хора са едни и същи. Вече виждам по-горе от коментарите доста от тях са се разпознали.

  Слава Україні!
 67. 67 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 739 Неутрално

  "Няма доказателства" е мантра, която всъщност обръща нещата.Т.е. достатъчно е да направиш избори на тъмно като в Русия, Беларус, Венецуела и всичко е точно, защото няма доказателства за измами, а всъщност организаторите на изборите трябва да ги направят прозрачни за всички, с наблюдатели на целия процес от всички замесени основни формации и организации в изборите..
  —цитат от коментар 59 на voxy


  Напротив има много доказателства за изборни измами в Русия.
  Има толкова видеа, само че не ти харесва този факт.
  https://www.theguardian.com/world/video/2018/mar/19/russian-election-footage-appears-to-show-vote-rigging-video
  https://www.euronews.com/2018/03/19/what-tricks-were-played-in-the-russian-election -
  https://www.rferl.org/a/russia-election-violations/29109634.html

  Такива видеа за САЩ няма. ФАКТ.

  Слава Україні!
 68. 68 Профил на г-н Думанов
  г-н Думанов
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  Авторът на материала очевидно е с дълбок провинциален произход и очевдино смята, че на роднински сбирки задължително трябва да стане разправия и поне по празниците напътства, как да избегнем караниците. Ами, то си има цели родове, съпричастни на обща кауза, авторе. Вярно е, че човек не си избира роднините, но поне поже да ги подбира.

  CONTADOR GRATUITO!
 69. 69 Профил на Vøxy
  Vøxy
  Рейтинг: 409 Неутрално

  До коментар [#66] от "Doge":
  важното е че ще се хареса на българското Сорос общество.

  До коментар [#67] от "Doge":
  В Джорджия явно са се учили от раша.
  https://www.youtube.com/watch?v=LJ0xDWhWUxk


 70. 70 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 739 Неутрално

  До коментар [#69] от "voxy":

  Това видео вече много пъти е било 'debunked". Измисли нещо друго.

  Слава Україні!
 71. 71 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 2522 Неутрално

  Дядо Коледа днес тръгва със шейната от Лапландия и утре, докато спите, ще ви постави новата ваксина модифицирана с джендър РНК, чип със сателитен контрол и никакви 5 джи жилетки няма да ви спасят.

 72. 72 Профил на Vøxy
  Vøxy
  Рейтинг: 409 Неутрално

  До коментар [#70] от "Doge":

  дай линк с дебънкването? историята е ясна - няма наблюдатели и вадят куфари с мейл бюлетини за броене, нещо друго ли се е случило? би ли казал какво точно и къде са наблюдателите.

 73. 73 Профил на Vøxy
  Vøxy
  Рейтинг: 409 Неутрално

  До коментар [#71] от "Ще върнем България в Европа":

  в тоя форум само соросоидната шайка говорите за плоски земи, 5джи конспирации и чипиране, не си ли забелязал?
  Автора и той видял 5 лелки да пускат глупави постове във фейсбук и се впрегнал да разбива конспирации, а специално плоската земя е 4чан тролска история, ама умника си мисли, че верно има много последователи, по това се вижда колко лесно може да се ловят шарани, които си мислят, че са много умни като разбиват набрали скорост конспиративни теории :) без и за миг да се усетят, че всъщност са жертва на тролове.

 74. 74 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7941 Неутрално

  Все ще намерим нещо по-приятно от вируси и Политици, като тема за разовор по празниците. Имаме нужда да забравим, поне за малко.

 75. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 76. 76 Профил на Ivan Rachev
  Ivan Rachev
  Рейтинг: 229 Неутрално

  До коментар [#3] от "Таралеж":

  откакто всички факт чекъри работят за медии , спонсорирани от Китай и Сорос, всяка линия на разговор, противоречаща със зададеният политкоректенбтон е Конспирация и лъжа. Нека горният автор анонимник ми докаже , че вирусът не е изпуснат от китайска лаборатория и че маската спасява и дистанцията спасяват животи и защо във дисциплинирана Германия и Холяндия, случаите се увеличават. Нека Гошо Тъпо_ o ми докаже че не. е роднина на найо тицин и великата анализсторка пендичанска, д- р както жИната на Байгън. Да докаже , че дневник и бтв определят и решавят кой в президент на Сащ

 77. 77 Профил на the_flea
  the_flea
  Рейтинг: 1124 Неутрално

  Георги, няма лошо да си кажеш мнението, но формата не ми се струва подходяща.....защото:
  Като си познавам роднините, няма да си причиня неудобството да ходя на гости на тези, дето си нямаме думата....
  Няма да каня такива у дома си.....
  Пък да общувам чрез видеовръзка - още по-малко.....
  Пък да водя политическа кампания....недей....
  Светли празници!

  Истината НЕ Е въпрос на гледна точка! Истината е истинна! А е А!
 78. 78 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4234 Весело

  До коментар [#77] от "the_flea":

  Именно! Хубави празници и на теб!

  klimentm
 79. 79 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4234 Весело

  До коментар [#46] от "sow29372525":

  Скромна забележка - не от законите на Нютон а от тези на термодинамиката!

  klimentm
 80. 80 Профил на Йоаникий
  Йоаникий
  Рейтинг: 816 Разстроено

  Уморих се да го казвам, аудиторията тук не е толкова семпла, за да поднасяте по коледите такива нескопосани и многословни буламачи... Толкова ли няма какво друго да се публикува?.. Или толкова ви е капацитетът...

  Най-високите препятствия са тези, които сами си поставяме.
 81. 81 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Авторите на "конспирациите" (fake news) трябва да се опровергават и изобличават. Надявам се че Machine Learning и новите технологии ще помогнат, вече Фасебоок, Туитер, и други започнаха да маркират невярна информация...
  —цитат от коментар 18 на sanjose


  Абсолютно!

  Помниш ли скачането, по заразнолъжичността и парковлизането в ковидистичните теми ?

  И как идиотите ръкопляскаха на дебненето на туристите из планините, затварянето на парковете и къртенето на пейките..

  Па и беснееха облещени, с ковидистична разтекла се слюнка, по форуми!

  Какво да им се обяснява, какъв диалог?

  Теа си знаят, каквото им пише в опорните точки и пляскат минуси ..
  Тъпа паплач!

  И не само по тази тема, конспиролозите и вярващите са така..

 82. 82 Профил на Abbey Road
  Abbey Road
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Аз предлагам направо всеки да пита ПАРТИЯТА как може да се ГОВОРИ по принцип. Стават грешки иначе, народът пие по празниците, току виж някой казал нещо против ПРАВИЛНАТА линия.

  Fere libenter homines id quod volunt credunt.
 83. 83 Профил на mars_man
  mars_man
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Георги Цеков учи джуниър троловевте на тактика в информационната война.

  Да му се връчи орден Сорос веднага!!!!

 84. 84 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 382 Неутрално

  Първо проверяваш зад пердетата,второ изключваш телефоните ( може да извадиш и батерията или го пусни в тоалетната....),трето , заключваш и спираш електрозахранването , .......има и още , но пък проверяващите също са хора.....

 85. 85 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 739 Неутрално

  До коментар [#72] от "voxy":

  От съда е "debunked.

  Слава Україні!
 86. 86 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 739 Неутрално

  [quote#72:"voxy"]До коментар [#70] от "Doge":дай линк с дебънкването? и/quote]

  Ето заповядай. Ама научете се да работите с гугъл бе.
  https://apnews.com/article/election-2020-donald-trump-georgia-media-social-media-e9a73462e39e7aa39683f0f582a6659e

  Слава Україні!
 87. 87 Профил на mars_man
  mars_man
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Напиши нещо ти, по-творческо.
  —цитат от коментар 11 на sanjose


  Написването е лесно. А дали паркетната медия ще го публикува е друг въпрос.

 88. 88 Профил на Александър
  Александър
  Рейтинг: 65 Неутрално

  Опорките точки са пуснати.
  Сега искам всички умнокрасавците в един глас да бръщоляват тия глупости. И да, ГЕРБ са безалтернативни, защото българския народ си ги избира. Това, че някой партии печелят изборите, а други събират едва 3% е естественото на демокрацията. Тва, че Бойкикиев и компания се очертава да са винаги лузъри е може би щото нямат необходимите лидерски качества и компетентност. 😏

 89. 89 Профил на Gretel
  Gretel
  Рейтинг: 1621 Неутрално

  До коментар [#11] от "sanjose":

  “ Напиши нещо ти, по-творческо”
  ——
  Закъснял си със съвета. А на съвет, със съвет:дръж си съветите за собствена употреба

  Всеки има право на собствено мнение, но не и на собствени факти. (вероятно Б. М. Барух)
 90. 90 Профил на gql35564103
  gql35564103
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Слушай ги ти, на мен ми писна от тъпанари и от тъпи статии, които спирам да чета на 5-тото изречение.

 91. 91 Профил на Gretel
  Gretel
  Рейтинг: 1621 Неутрално

  До коментар [#35] от "Храбър":

  “ защото ти доказа, че Борисов не става.”
  ——
  Може да не повярваш, но не всеки си ляга и става с образа на шкембето на ББ. Аз, например, нося, благодарение на Дневник в по-голяма степен в главата си карикатурния сурат на ХИ ... вдигнал въодушевено ръце пред камерите

  Всеки има право на собствено мнение, но не и на собствени факти. (вероятно Б. М. Барух)
 92. 92 Профил на Лъв
  Лъв
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Никак. Пийте повече и избягвайте тъпи хора, ако ще и да са ви роднини

 93. 93 Профил на NotWokeEnough
  NotWokeEnough
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Горкият човечец:
  " 7. Няма смисъл да се гласува

  Всеки, който е ОК с такова положение е почти неспасяем случай.

  Разбира се може да започнете разговора с простото обяснение, че ако не гласуваш, оставяш другите да правят избор за бъдещето ти вместо теб."

  Сигурно живее при майка си още.

  Кой успял, талантлив, кадърен, ценен и уважаван човек ще си захвърли кариерата, бизнеса, професията да стане депутат или политик като цяло? В политиката влиза предимно два типа хора: кариеристи - популисти - професиални лентяи или богати непокисти които го правят за полу-преситиж полу-благини на държавния пост.

  Аз имам два въпроса: защо той не стане депутат или влзезе в политиката, и другият колко депутати/политици познава?

  'progressives' is the politically correct word for communists
 94. 94 Профил на gql35564103
  gql35564103
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#46] от "sow29372525":

  Пробвай със сурова кокошка върху шапката, може и клетъчно отглеждана, но трябва да е размразена и измита от кръвта, ще стане пиле на грил!!!

 95. 95
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 96. 96
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 97. 97 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2656 Неутрално

  До коментар [#88] от "Александър":

  Бръщолевенето е забавно ама плюене през маска на коледната вечеря е направо върха!

 98. 98 Профил на Vøxy
  Vøxy
  Рейтинг: 409 Неутрално

  До коментар [#86] от "Doge":

  това е АП, не съда, което си линкнал, тва все едно работническо дело да ми цитираш как комунистите не били направили престъпление :)

 99. 99 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 739 Неутрално

  До коментар [#86] от "Doge":това е АП, не съда, което си линкнал, тва все едно работническо дело да ми цитираш как комунистите не били направили престъпление :)
  —цитат от коментар 98 на voxy


  АП за теб е работническо дело. Ясно. За твоята вяра бронебойни патрони няма открити.
  Знам, че фактите нямат значение за теб, но ще го направя за другите читатели.

  "Georgia election officials, including Republican voting system implementation manager Gabriel Sterling, publicly disputed claims that the video shows fraudulent activity."
  https://www.politifact.com/factchecks/2020/dec/04/facebook-posts/no-georgia-election-workers-didnt-kick-out-observe/
  Между другото в Джорджия губернатора е Републиканец.
  Ето ти още малко
  https://www.gpb.org/news/2020/12/04/fact-checking-rudy-giulianis-grandiose-georgia-election-fraud-claim

  Искаш ли още или сам ще си намериш.
  Case closed. както викат в твойто село "Айде у лево".

  Слава Україні!
 100. 100 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 739 Неутрално

  До коментар [#98] от "voxy":

  А да прав си. Всъщност въобще не се е стигнало до съда. Джулиани не е видял смисъл да се стига до съд. Защото "there is no case".

  Слава Україні!
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK