2020 – След като приватизира държавата, Борисов посегна и на конституцията

"ГЕРБ вече е неоспорим лидер в приватизирането на публичния ресурс – 700-те милиона невнесени данъци при широко затворените очи на финансов министър и премиер, и пачките в чекмеджета, и къщите за тъщи"

© Стопкадър от btv.bg

"ГЕРБ вече е неоспорим лидер в приватизирането на публичния ресурс – 700-те милиона невнесени данъци при широко затворените очи на финансов министър и премиер, и пачките в чекмеджета, и къщите за тъщи""Дневник" се обръща по традиция в края на всяка година към философи, политолози, социолози и наблюдатели да оценят политическата 2020 г. и да направят прогнози за 2021 г. Отиващата си година вече беше оценена от списание "Тайм" като най-ужасната досега за съвременните хора. Беше ли възможна за прогнозиране преди 12 месеца? Успя ли някой да предвиди политическата криза? Четете равносметката за 2020 г. в дните до Новата година, а очакванията за 2021 г. - след 1 януари. Днес ви предлагаме отговорите на проф. Анна Кръстева. Още обобщения - четете тук.


Сбъдна ли се някое от очакванията Ви за 2020 г.? В какво се излъгахте? Ако пандемията от коронавирус беше невъзможна за прогнозиране, така ли беше с политическата криза?


- Постдемокрация и подигравка с конституцията са двете лица на кризата у нас. Първата наблюдавам от години, втората ме втрещи.
Постдемокрацията е тенденцията на постепенно, но задълбочаващо се ерозиране и подкопаване на демокрацията. Институциите й формално съществуват, но са празна черупка, изпразнени от съдържание и подчинени на корпулентни бизнесмени, чекмеджета, хазартни босове...


След като приватизира държавата, Бойко Борисов посегна и на конституцията. Пародията с новата конституция беше не просто червена лампичка, а сирена за непрогнозирана опасност - че постдемократичният елит вече не се спира пред абсолютно нищо, че посяга на самите основи на демокрацията, на темелите на правовия ред.


Социалните мрежи се забавляваха, че след като премиерът забрани на правосъдния си министър да пише във "Фейсбук", в освободеното си от "Фейсбук" недомислици време той написа конституция. Политолозите с известна изненада констатирахме какви имиджови щети са готови да понесат управляващите от подобен фарс, за да дочакат и се хванат за златния Брюкселски дъжд.


Имаха ли смисъл протестите и постигнаха ли нещо?


- Протестите постигнаха изключително много. Първо, скрепиха развода между върхушката на прихваната държава и най-активното отговорно гражданство. Както чудесно резюмира млад протестър: "За нас мутрите, олигарсите и корумпираните политици не са герои. Ние се отнасяме към тях с погнуса или насмешка."
Формираха се две коалиции - коалицията на критиката и коалицията на гражданствеността.


Коалицията на критиката има три стълба - Вашингтон, Брюксел и мнозинството на българските граждани. Те говорят с един език. Вашингтон е експлицитен - "ендемична корупция", площадът - още по-категоричен: "Мутри вън". Брюксел с по-дипломатичен език продължава да подчертава системните проблеми в съдебната система, правосъдието и правовата държава. Мнозинството от българските граждани - над 60% - подкрепи исканията на протестиращите.


Коалицията на гражданствеността събра най-високото в българския дух, диаспората и младите. Най-високото в българския дух - Георги Господинов, Теди Ушев, Явор Гърдев, множество достойни български творци и интелектуалци - разбиха на пух и прах опорките на властта. Диаспората в много европейски градове се мобилизира срещу прихванатата държава. Мислещите и ангажираните млади пожелаха: "Искам бъдеще" и "Искам да искам да остана в България".


Протестите демонстрираха, че са основният антидот срещу пълзящата постдемокрация. Ярката им проява, но слабият им политически ефект изкристализира в два парадокса. Сред младите протестъри има истински потенциал за ярко визионерско лидерство, но не и желание да се нагази в калта на родната политсцена Управляващата върхушка - и без легитимност, и без капацитет - се огъва, но не отстъпва.


Джипът на премиера символизира ХХ век, интернет на протестърите - ХХI век. Разминават се и в ценностите, и във времето.


Тук говоря само за масовите протести през късното лято, чиито лица - и като преобладаващ профил, и като енергия - бяха младите, образованите, ангажираните.


После младите отлетяха или се отляха от площада, протестиращите намаляха, а политическите амбиции на организатори започнаха да стават по-видими. От този етап нямам включени впечатления, а и той е предмет на друг анализ.


Как оценявате поведението на президента през изминалата година?


- Любопитна е гъвкавата геометрия на политическата дистанция на президента спрямо гражданите, особено протестиращите граждани. Един от топосите на протеста е именно площадът пред президенството - откъдето и тези пространствени понятия.


Дистанцията президент - протестиращи беше скъсявана от два противоположни източника. Първият е самият президент, който се самоопредели на страната на протестиращите: слизаше при тях - със свит юмрук или не, говореше с лозунгите на недоволството - "Мутри вън".


Парадоксално, другият източник беше противоположен - най-върлите критици и на президента, и на протестите, ги обвързаха неразривно в една путиновско-конспиративна завера, в които на младите на площада, родени след комунизма и отнасящи го към миналото на родителите си, а не към своето бъдеще, беше приписан криптокомунизъм.


Логично, дистанцията беше реалистично увеличена от самите протестиращи. По два категорични начина. Дори когато не одобряваха масираното прокурорско нахлуване, те подчертаваха, че защитават институцията, а не непременно самия президент. Протестърка - студентка по право, ясно формулира разликата: "Определено не споделям прокрадващата се идея, че протестът е в подкрепа на г-н Радев. Протестът е в подкрепа на президентската ИНСТИТУЦИЯ и против потъпкването на принципа за разделението на властите. Но за мен г-н Радев не е с нищо по-различен от управляващите ни в момента и не ми се иска да ставаме пионки в неговата политическа стратегия."


Втората форма на дистанциране е позицията, че протестиращите не искат да заменят един бащица с друг, премиер с президент, нито който и да е, поискал да си присвои от протестърската енергия: "БСП, ДПС, Божков, Слави, Мая, Цветанов.... Не се опитвайте да ни яхвате! И вас не ви щем!"


Какво Ви изненада през 2020 (в политическата среда)?


- Кой стана най-ентусиазираният защитник на върховенството на закона и правовата държава? С искрена изненада открих нашия премиер в тази неочаквана роля. Не че започна да гради правова държава и върховенство на закона у нас, но колкото повече ги разгражда тук, толкова по-пламенно ги защитава в Брюксел. Умело - и напълно успешно - ги превърна в магическото "Аладин, отвори сe", за да му открият входа към Ковид-евро-милиардите.


Назначил си е гласовит депутат, който гръмовито да лее собствените си открити - и на назначилия го по-прикрити - адмирации към Орбан. Но на срещите в Брюксел родният премиер се кълне в Меркел, фон дер Лайен и коалицията на праведните.


А какво не Ви изненада?


- Тандемът премиер-прокурор става все по-арогантен. Юристи ясно доказват двойния аршин - при един и същи тип записи премиерът се оказва чист като агнец, президентът - удостоен с показни силови акции на прокуратурата. Обединените усилия на Венецианската комисия, Христо Иванов, юристи, нарастваща маса от граждани засега не успяват не просто да разбият, но да осигурят поне малко приличие в неприлично близките отношения премиер-правителство-прокуратура.


ГЕРБ отне постдемократичното лидерство от ДПС. Процесът на приватизиране на държавата тече отдавна, но до сравнително неотдавна най-яркото й партийно лице беше ДПС. Самото ДПС никога не е криело, точно обратното, парадоксално се брандира с постдемокрацията - от обръчите на фирми на Доган до публичните хвалебствия на Мустафа Карадайъ относно известен бизнесмен депутат.


Новото в нашествието на постдемокрацията е вече откритото й обвързване с ГЕРБ. И 700-те милиона невнесени данъци при широко затворените очи на финансов министър и премиер, и пачките в чекмеджета, и къщите за тъщи - ГЕРБ вече е неоспорим лидер в приватизирането на публичния ресурс.


Национал-популистката трансформация на ГЕРБ или малкият партньор като по-голям. Падна смокиновото листо и ГЕРБ започна да отстоява външна и вътрешна национал-популистка политика, диктувана от националистическите му партньори.


Коя е думата на 2020 според Вас?


- Конспирация. Тя е невероятно мощно, всеобхватно и ефикасно празно означаващо. В САЩ успява да приюти милиони "фейк" гласове, които дори "личното" републиканско мнозинство на Тръмп във Върховния съд не съумя да види. У нас не остана сфера, която да не попадне под всеяждащата универсалност на конспирацията - от вируса, специално създаден за таргетирано поражение през ваксините - със същата цел, до протестите....


Конспирацията усвои Covid-19 по подобие на джендъра - микс от страхотии, зли глобалисти, пъклени планове. Фактът, че джендърите не успяха да откраднат децата ни, а ковидът отнема животи, не успява да разклати конспиративните кули.


Как оценявате състоянието на гражданското общество?


- Продължават с мощна сила опитите за превземане отвътре на гражданския сектор - роят се НПО, създадени от близки до властта, за усвояване на фондове и за размиване на истинските граждански гласове.
Жизнеността на автентичното гражданско общество има две лица - на немногобройни, но устояващи във все по-враждебната среда граждански организации около разнообразни каузи и социални дейности; на доброволци и ad hoc инициативи и мобилизации - зелени, хуманитарни и други.


Има ли позитивни ефекти от тази криза и какви са те?


- Кризата на постдемокрацията намира израз в активно търсене на нови партийни субекти, на които гражданите да възложат доверие и мандат. Предлагането все още е далеч от търсенето.


Кризата на пандемията приоритизира истински важното - здравето, солидарността и отговорността към близките и другите, докосването като дар.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (189)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 2 Профил на Шакир Зулов
  Шакир Зулов
  Рейтинг: 301 Любопитно

  Днес атаката срещу Бочко е безмилостна от рано сабаале🙉
  Дано с градивна критика да се включи и Ицето ,след кат си напраи тоалета и си изпие кайвето.🐵

  Много съм прост
 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 5. 5 Профил на proventuss
  proventuss
  Рейтинг: 1174 Неутрално

  "докосването като дар". Кой от каквото е лишен.

  Нямам политически амбиции, мога даже да си го татуирам.
 6. 6 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2924 Весело

  До коментар [#2] от "Шакир Зулов":

  Ей тоя Ицето, хем ще вземе 2 %, хем от рано сутрин мира не ти дава....
  Кажи нещо за текста.
  Иначе проф. Кръстева всичко е написала, но на изборите ще се види кой какво разбрал и какви изводи си е направил, дотогава само си говорим.

 7. 7 Профил на Шакир Зулов
  Шакир Зулов
  Рейтинг: 301 Любопитно

  До коментар [#2] от "Шакир Зулов":Ей тоя Ицето, хем ще вземе 2 %, хем от рано сутрин мира не ти дава....Кажи нещо за текста.Иначе проф. Кръстева всичко е написала, но на изборите ще се види кой какво разбрал и какви изводи си е направил, дотогава само си говорим.
  —цитат от коментар 6 на boevbisser


  Защо мислиш тека!?Напротив ,аз искрено желая на тмнолилавите да земат 4-5% и да станат слуги на народа.Сеирджия си падам и искам да гледам шоу.🐵

  Много съм прост
 8. 8 Профил на sbaleev
  sbaleev
  Рейтинг: 394 Неутрално

  Имаха ли смисъл протестите?!
  Какви протести?
  Само питам..

 9. 9 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 587 Весело

  За лево-либералите математиката е мръсна дума. Мозъци лишени от логика изцяло изтъкани от емоции и ирационалност, но говорят за конспирации под фанфарите на Лейм Стрийм Медиите и субсидиите. Хора нелогични, хора гинекологични.

 10. 10 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 716 Неутрално

  ПАЗИ БОЖЕ ДА ПРОГЛЕДА КЬОРАВОТО , ЛАКОМИЯТА МУ Е НЕЧОВЕШКА

 11. 11 Профил на papunqk
  papunqk
  Рейтинг: 976 Неутрално
 12. 12 Профил на Max91
  Max91
  Рейтинг: 472 Неутрално

  Защо българите в Б-я живеели зле?Ами защото в мнозинството си останаха най-вече неграмотните и лесно манипулирани люде. 10-15% от избирателите които искат някакви демократични промени не са достатъчни да разбият статуквото на окупиралата власта комунистическа мафия.

 13. 13 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1934 Неутрално

  Защо българите в Б-я живеели зле?Ами защото в мнозинството си останаха най-вече неграмотните и лесно манипулирани люде. 10-15% от избирателите които искат някакви демократични промени не са достатъчни да разбият статуквото на окупиралата власта комунистическа мафия.
  —цитат от коментар 12 на Max91


  Оказа се обаче, че българите не са лесно манипулируеми. Опитахте се да се правите на десни-не мина. Опитахте се да направите преврат с лъжите, че ГЕРБ крадяли-не мина. Сега се опиствате да спечелите някой и друг процент на изборите със същите лъжи и мантри-пак няма да мине! Ай чао! По-точно-СБОГОМ!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 14. 14 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3400 Неутрално

  Малко не съм съгласен с авторката. У нас НЕ Е имало и няма демокрация. Имаме някаква ужасяваща и гротескна пародия. Открития мутренски рекет на 90-те, премина в рекета на мутрите влезли във властта,чрез държавните институции. Еманация та на този преход, стана вожда от Банкя в обкръжението на светлите образи на Дани Кирилов, Цвета Караянчева, Цецка Цачева, Лилето Павлова, Дянков-постната пица, Захариева и още много ударници на капиталистическия труд по герберски.

 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 16. 16 Профил на nij50393132
  nij50393132
  Рейтинг: 1654 Неутрално

  [quote#13:"lz2"][/quote]

  Как лъжи, че ГЕРБ крадяли? Ти чекмеджето не видя ли с какво е пълно, това да не са спестявания от закуски?

 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 18. 18 Профил на nij50393132
  nij50393132
  Рейтинг: 1654 Неутрално

  Конституцията драга, не може да се промени от Борисов! Напразни са усилията ви да резелите най-най-най-успешният премиер от 09.09.1944 година! Може да е прост, ама върши добра работа, за разлика от много умни!
  —цитат от коментар 1 на lz2


  Да бе най-успешния, така ли мислиш, че ще остане в историята. Аз викам, че ще бъде описан като "единствения позволил си да си направи гавра с конституцията" и "единственият продал интересите ни на Русия"

 19. 19 Профил на Max91
  Max91
  Рейтинг: 472 Неутрално

  До коментар [#16] от "nij50393132":

  Чудех се как точно да му отговоря че поне малко да схване за това че е беден,е не защото не работи а е глупав,но твоят коментар е повече от достатъчен.

 20. 20 Профил на dame
  dame
  Рейтинг: 447 Неутрално

  Как точно е посегнал на конституцията?

  dame
 21. 21 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2924 Весело

  До коментар [#18] от "nij50393132":

  Аааа, не, за продал интересите ни на Русия ще има доста конкуренти, и то не само от бившите премиери...

 22. 22 Профил на nij50393132
  nij50393132
  Рейтинг: 1654 Неутрално

  ББ е постигнал герберската мечта - по цял ден си джиткаш с джипка, а през това време чекмеджето се пълни. Как няма да го пишат като най-успешен?

 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 24. 24 Профил на Северозападнал
  Северозападнал
  Рейтинг: 1024 Неутрално

  "...След като приватизира държавата, Бойко Борисов посегна и на конституцията..."
  Аз мога също да фантазирам, например:
  След като си купи дипломата, другарката преспа с когото трябва и стана професор! Доказателства? Е, хайде моля ви. Говорим си за фантазии.

 25. 25 Профил на nij50393132
  nij50393132
  Рейтинг: 1654 Неутрално

  До коментар [#18] от "nij50393132":Аааа, не, за продал интересите ни на Русия ще има доста конкуренти, и то не само от бившите премиери...
  —цитат от коментар 21 на boevbisser


  Не си спомням друг премиер да е посочван от Държавния Департамент на САЩ че строи с държавни пари руска тръба, а на всичкото отгоре ползва на Путин бригадите за строежа. Би ли ми припомнил друг такъв?

 26. 26 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2746 Весело

  Не знам, аз пък се сетих заглавието на приказката за трите прасенца...

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 28. 28 Профил на nij50393132
  nij50393132
  Рейтинг: 1654 Неутрално

  "...След като приватизира държавата, Бойко Борисов посегна и на конституцията..."Аз мога също да фантазирам, например:След като си купи дипломата, другарката преспа с когото трябва и стана професор! Доказателства? Е, хайде моля ви. Говорим си за фантазии.
  —цитат от коментар 24 на Северозападнал


  Проект за нова Конституция с правописни грешки. Доказателствата са в архива на НС. Друго?

 29. 29 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2746 Весело

  ГЕРБеРЕБЯТАТА получават поредната възможност да се изложат мощно...

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 30. 30 Профил на nij50393132
  nij50393132
  Рейтинг: 1654 Неутрално

  [quote#27:"lz2"][/quote]

  Пак си ги извъртате, ама не се получава. Думата беше, че изглеждало "аранжирано" и проверката е "спряна", не "прекратена". А за факти, няма как да аранжират няколко пъти в различен период най-охраняваната спалня. Притежателят на снимките със сигурнст има и такава със спящия толуп и отворено чекмедже. Какво ли ще ви сътвори болната фантазия тогава?

 31. 31 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3383 Любопитно

  До коментар [#19] от "Max91":

  Тоест двамцата вярвате в "чекмеджето", но пък другите са глупави?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 32. 32 Профил на Tru Soulja
  Tru Soulja
  Рейтинг: 650 Неутрално

  До коментар [#12] от "Max91":

  Да бе , човек , имам две баби в блока , едната щяла да гласува за БСП щото при Живков било по-хубаво , а другата за ГЕРБ , щото "здраво държали работата". Аз се чудя после що е такъв живота..

  Най-добрият съвет, който съм получавал, е да избягвам банките. Те ти дават чадър, но, когато завали, ти го вземат
 33. 33 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2361 Неутрално

  Отбор Тикво - Полиция е налице ...Отбор "Ягода..." все още загрява. И днес ще има " епични битки с етикет комунизъм". :)) На горския почва да му писва ...

 34. 34 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2781 Неутрално

  Много добър анализ на трагичната ситуация, интелигентен и прозорлив. Адмирации за авторката и за редакцията.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 35. 35 Профил на nij50393132
  nij50393132
  Рейтинг: 1654 Неутрално

  До коментар [#19] от "Max91":Тоест двамцата вярвате в "чекмеджето", но пък другите са глупави?
  —цитат от коментар 31 на дерибеев


  Ти пък, смяташ ли, че някой в тази страна с повече от две гънки на мозъка, не вярва. То дори и такива в ГЕРБ нямат съмнение.

 36. 36 Профил на Северозападнал
  Северозападнал
  Рейтинг: 1024 Неутрално

  И още::
  "...Най-високото в българския дух - Георги Господинов, Теди Ушев, Явор Гърдев, множество достойни български творци и интелектуалци ..."
  Единият от тези "достойни интелектуалци " лятото призоваваше да се нападат и палят офиси на банки, да се ппокървави "протеста " за да има по-голям ефект. Така ли беше, спомняте ли си?
  Каквито са ни "професорите ", такива са ни и "творците и интелектуалците(с извинение) "! Това е в пряка връзка с трошенето на кола, когато вътре има майка с дете, с ваденето на павета, паленето на полицаи, с бесилките, с ковчезите, с изхвърлянето на храна, с уринирането по центъра на София... и прочее, и прочее протестърска "креативност ".

 37. 37 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2781 Неутрално

  Новата голяма измама, която ОПГ-то се опитва да пробута на 80-те процента, е за някаква въображаема “еманципация” от ДПС, за това, че Бойко не се оставил да бъде “прекършен” от натиска на Доган и Пеевски, и че дори Доган и Пеевски вече били в “конфликт” помежду си.

  Това са много опасни лъжи, защото се опитват да представят Бойко Борисов - основния екзекутор на волята на Сарая, на олигархията и на Москва, за “жертва”, която “устоява” и трябва да бъде “подкрепена” в “борбата със статуквото” (т.е. със себе си😁).

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 2063 Неутрално

  До коментар [#2] от "Шакир Зулов"

  Явно се интересуваш от Христо Иванов, гледам и други ти пригласят и в другата статия за Борисов. Явно Христо Иванов е интересна личност и една статия ще е тъкмо на място.

 40. 40 Профил на nij50393132
  nij50393132
  Рейтинг: 1654 Неутрално

  На Доган му трябват такива с "нужди и потребности", "без скрупули и морал". Пуснал ги е да си разиграват коня според умствения си багаж, но да му изпълняват поръчките.

 41. 41 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1446 Неутрално

  Докато има отровна опозиция, която да го пази и да спира протестите, ще е така. Борисов раздава заплатите на съда, Борисов регулира сметките за ток, вода, парно и др./в разговора по адрес на Еврохолд се чу/, определя какви да са заплатите, пенсиите, осигуровките, раздава еврофондовете, възлага обществените поръчки, пак се върнахме във времената, когато трябва да си с партията, за да си добре.
  Конституцията е отдавна за преработка, написана е в много ранен етап на прехода. Точно старата десница опорачи прехода, съсипа икономиката и захрани такива като Божков, Борисов и сие.

 42. 42 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 4409 Весело

  По вероятно е Марешки да му е разказал , какво е чел......

 43. 43 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2924 Весело

  До коментар [#37] от "Norman Granz":

  Трябва обаче да се признае, че доста години Борисов хем е самата еманация на статуквото, хем печели избори като лъже, че се бори с него, някак си му се получава. Но да видим - веднъж стомна за вода, два пъти стомна за вода, три пъти....
  Цветанов /а той ги знае тези неща/ беше прогнозирал, че на следващите парламентарни избори ГЕРБ ще паднат до 600 000 гласа - точно 2 пъти спрямо последните. Малко се е поизхвърлил, но под 1 млн. гласа като нищо не паднат.

 44. 44 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2781 Неутрално

  “...след като премиерът забрани на правосъдния си министър да пише във "Фейсбук", в освободеното си от "Фейсбук" недомислици време той написа конституция.”

  Това с “конституцията” беше евтин финт, измислен в движение, изначално глупав и по срамно аматьорски начин изпълнен.

  Никой сериозен наблюдател, включително пишещите в този форум, не го прие сериозно, а като онова, което беше: жалък опит за печелене на време и довършване на потока и останалите “ангажименти” на ОПГ-то към Русия.

  Само герболяка във форума твърдяха, че стъпката е искрена, навременна, необходима и пр.

  И когато окончателно се разбра, че е измама (поредната от много), обърнаха плочата: Ама как ви изпързаляхме, а?

  Изпързаляли сте себе си, не нас. По-точно изпързаляха ви онези, в които сляпо вярвате и ви водят за носа.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 45. 45 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2781 Неутрално

  До коментар [#43] от "boevbisser":

  “ГЕРБ ще паднат до 600 000 гласа...”

  ГЕРБ ще получат толкова гласове, колкото си дадат сами - те (заедно с ДПС) владеят и ГРАО, и Информационно обслужване. Механизмът е описван и обясняван многократно в този форум.

  Ако получат малко гласове, това ще означава единствено, че проектът ГЕРБ е изхабен и станал ненужен на създателите си, т.е. че вече имат с какво да го заменят.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 46. 46 Профил на nij50393132
  nij50393132
  Рейтинг: 1654 Неутрално

  До коментар [#44] от "Norman Granz":

  Много точно, по-малоумните от тях още не са го разбрали и се радват, а дугите ги е срам да си го признаят. Шамара на изборите ще ги вкара в пътя!

 47. 47 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 3004 Неутрално

  Опита се, но началниците не дават.

 48. 48 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1827 Весело

  До коментар [#4] от "Шакир Зулов":

  Обирджиите на мандри и обирджиите чрез РМД-а:)
  С две думи все обирджии.

 49. 49 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2781 Неутрално

  До коментар [#46] от "nij50393132":

  “по-малоумните от тях още не са го разбрали и се радват...”

  Снощи четох, че според социологически анкети в САЩ, между 79 и 81% от регистрираните републикански гласоподаватели одобрявали и имали доверие в Тръмп - най-корумпирания, некадърен и провален президент в историята на Америка, заради когото Щатите, при 4% от населението на света, имат 21% от смъртните случаи от Ковид-19.

  Както казваше баща ми: на човен насила можеш да му вземеш, но не и дадеш.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 52. 52 Профил на zkm24533265
  zkm24533265
  Рейтинг: 104 Неутрално

  [quote#50:"rkf46690675"][/quote]

  Лошо зададен въпрос готин. Който и да даойде ще те лъже и ограбва и ще е свързан с БКП о ДС ... Виденов и Луканов като не бяха прости да не би да не фалираха държавата ?

 53. 53 Профил на nij50393132
  nij50393132
  Рейтинг: 1654 Неутрално

  Глупости на търкалета, Боко проста направи показно на чичлемето, което се беше наточило да пълни чекмеджето и с номера с конституцията не даде шанс да управлява втория мъж на първата дама. Също така се изгаври с групата гамени на площада за което също едно браво.
  —цитат от коментар 51 на zkm24533265


  Феновете на мафиота обиждат нормалните граждани, защото искали да го спрат да краде и лъже. Още 92 дни ви остават и после пак по дупките, от които изпълзяхте.

 54. 54 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1827 Весело

  До коментар [#51] от "zkm24533265":

  Само да ви напомня, че тази година ГЕРБ е получил 10 милиона официални от Държавата Значи Борисов може да нареди 10 чекмеджета. Ако нареди 11 може да улови нещо пропагандата ви:)

 55. 55 Профил на psz58488391
  psz58488391
  Рейтинг: 289 Весело

  До коментар [#1] от "lz2":

  Вие на краденето работа ли му викате?

 56. 56 Профил на zkm24533265
  zkm24533265
  Рейтинг: 104 Неутрално

  [quote#53:"nij50393132"][/quote]

  Шепата “ нормалните граждани” който цапаха улици и сгради, поругавана църкви, опитаха се да палят полицаи и къртеха жълтите павета и пречеха на ненормалните граждани да си стигнат до вкъщи и да спят и разказа играта на трафика в София. Те разбира се са толкова културни и образовани и никой не обиждат. Да след 92 дни, на нормалните граждани ще бъде оказана специализирана помощ


 57. 57 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4137 Весело

  До коментар [#26] от "Николай Колев":

  А аз - романа на Юрий Олеша "Тримата шишковци"

  Подобно три торби с брашно,
  лежат три шишковци в едно.
  Едничка грижа имат те -
  търбухът им да порасте!

 58. 58
  rkf46690675
  Рейтинг: 849 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 59. 59 Профил на zkm24533265
  zkm24533265
  Рейтинг: 104 Неутрално

  До коментар [#51] от "zkm24533265":Само да ви напомня, че тази година ГЕРБ е получил 10 милиона официални от Държавата Значи Борисов може да нареди 10 чекмеджета. Ако нареди 11 може да улови нещо пропагандата ви:)
  —цитат от коментар 54 на Да вярваме на истината


  БСП май получи 6, а издръжката на чичлемето и неговите търговци на влияние и държавни тайни и тя е сигурно толкоз. Само Ристьо, щото е голям специалист и преуспял политик, май нищо не поличи за това че прекара десните и ги остави да гледат парламента от паветата

 60. 60 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1446 Неутрално

  Борисов не е сам и другите партии го подкрепят и му дават власт. 1-2 години и Ристю, и Радан го подкрепяха да бъде на власт. Герб никога не е разполагал с 121 депутата, 10 години е подкрепян от други партии.

 61. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 63. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 64. 64 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 724 Неутрално

  До коментар [#54] от "Да вярваме на истината":

  Пинокио, събсиидите на политическите партии не могат да се ползват за пълнене на шкафчета, те се дават за друго, посочено в ЗПП.
  ”Чл. 29. (1) Политическите партии разходват средствата си за подготовка и участие в избори, за осигуряване работата на партийните структури, за организационни разходи по провеждане на мероприятия и за други присъщи за дейността на партията разходи.”

  Освен това, всеки разход на ПП над 50 000 лв, предизвиква одит на Сметната палата, а трябва и да е отразен в годишния финансов отчет на партията. Нали не си мак толкова глупав да мислиш, че в годишния отчет на ГЕРБ пише ” пълнене чекмеджето на Боко - 500 000 лв”?
  Или мослиш, че ГЕРБ фалшифицират документа и пишат, че парите са отишли за партийни мероприятия, а те отиват по чекмеджета?
  Къде ви намират такива, бе? С конкурс ли ви избират?

 65. 65 Профил на nij50393132
  nij50393132
  Рейтинг: 1654 Неутрално

  След Коледа, ДнеСник започва с две теми за премиера..Чест и почитания..НЕма лошо..
  —цитат от коментар 63 на sbaleev


  Е какво, толупа е осигурил материал до 2050 да му се прдставят глупостите

 66. 66 Профил на nij50393132
  nij50393132
  Рейтинг: 1654 Неутрално

  До коментар [#64] от "Котаракът на Шрьодингер":

  Севда не подбира много, може и неграмотник от махалите да е, важното е даможе да копира и поставя инструкциите.

 67. 67 Профил на zkm24533265
  zkm24533265
  Рейтинг: 104 Неутрално

  До коментар [#65] от "nij50393132":

  Ще горим после, в ефир сме :-)

 68. 68 Профил на nij50393132
  nij50393132
  Рейтинг: 1654 Неутрално

  До коментар [#65] от "nij50393132":Ще горим после, в ефир сме :-)
  —цитат от коментар 67 на zkm24533265


  Не те разбрах, дай разяснения, че си се смееш сам

 69. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 70. 70 Профил на zkm24533265
  zkm24533265
  Рейтинг: 104 Неутрално

  [quote#68:"nij50393132"][/quote]

  Нали съм добрата ламя Спаска, смей се и ти - https://youtu.be/FOW0pbZA9Bo

 71. 71 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 2063 Неутрално

  Според Анчето Кръстева,метежниците защитавали не Фигуранта,а президентската институция.Ти да видиш,ама защо същите тези,не се отнасяха с такава грижа и за институциите Народно Събрание и Министерски съвет ,ами омазаха сградите им с яйца,свински уши,риба и зарзават.
  —цитат от коментар 69 на uvtest


  Щото вътре са се настанили гнусни герберски калинки, хем крадливи , хем нагли. Други тъпи въпроси имаш ли? Пък и си имате Народната милиция да ви пази от народната любов.

 72. 72 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1811 Неутрално

  Интересно как си противоречат надписът под снимката за 700-те милиона укрити данъци и бележките от НАП представяни в съда, в които пише, че лицето Васил Божков не дължи данъци!

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 73. 73 Профил на nij50393132
  nij50393132
  Рейтинг: 1654 Неутрално

  [quote#68:"nij50393132"]
  —цитат от коментар 70 на zkm24533265
  Нали съм добрата ламя Спаска, смей се и ти - https://youtu.be/FOW0pbZA9Bo [/quote]

  Е какво, пак не разбрах?

 74. 74 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2924 Весело

  До коментар [#69] от "uvtest":

  Абе уважаеми, що не прочетеш какво е метеж и не поразсъждаваш каква е разликата между протест и метеж?
  Стига глупости в ранни зори, макроикономистът е достатъчен....

 75. 75 Профил на zkm24533265
  zkm24533265
  Рейтинг: 104 Неутрално

  Обади се на Ристьо да ти разкаже кво си хорува с Маджо

 76. 76 Профил на sando slavov
  sando slavov
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Според Анчето Кръстева,метежниците защитавали не Фигуранта,а президентската институция.Ти да видиш,ама защо същите тези,не се отнасяха с такава грижа и за институциите Народно Събрание и Министерски съвет ,ами омазаха сградите им с яйца,свински уши,риба и зарзават.
  —цитат от коментар 69 на uvtest


  ... ОМАЗАХМЕ ви "Партийния Дом"... не ми се прави на неразбрал! )))

 77. 77 Профил на nij50393132
  nij50393132
  Рейтинг: 1654 Неутрално

  Интересно как си противоречат надписът под снимката за 700-те милиона укрити данъци и бележките от НАП представяни в съда, в които пише, че лицето Васил Божков не дължи данъци!
  —цитат от коментар 72 на Сатана Ликующий


  А де, де юре 700 млн ги няма, а де факто това било само усещане. ОПГ-то е фантастично.

 78. 78 Профил на nij50393132
  nij50393132
  Рейтинг: 1654 Неутрално

  До коментар [#75] от "zkm24533265":

  Какво ме интересува, кой е Маджо? Аз знам, че не е съден, разследвам. В противен случай на толупа (който е лежал за кражби на коли) ще му е трудно да обясни, как се гордее със снимките си с Маджо, Пашата и как е бил съдружник с тях.

 79. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 80. 80 Профил на zkm24533265
  zkm24533265
  Рейтинг: 104 Неутрално

  До коментар [#75] от "zkm24533265":Какво ме интересува, кой е Маджо? Аз знам, че не е съден, разследвам. В противен случай на толупа (който е лежал за кражби на коли) ще му е трудно да обясни, как се гордее със снимките си с Маджо, Пашата и как е бил съдружник с тях.
  —цитат от коментар 78 на nij50393132


  Всеки може да бъде съден и разследван :-). Маджо се обади - мпмухахахах

 81. 81 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4137 Неутрално

  До коментар [#74] от "boevbisser":

  Каква е разликата между метеж и протест - елементарна!
  "Мятеж не может кончиться удачей -
  в противном случае его зовут иначе!"
  /Метежът не може да свърши с успех,
  в противен случай го наричат иначе/

 82. 82 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 2063 Неутрално

  До коментар [#71] от "Doge":Пак не си разбрал,ставаше реч за ИНСТИТУЦИИТЕ ,а не за населяващите ги.Иначе,на нормалните хора отдавна е ясно,че за метежниците ,хора като резидента на Решетников,хулигана спрял метрото - Е.Божков,търговците с влияние и продаващите държавни тайни,са най светлите личности в Републиката.
  —цитат от коментар 79 на uvtest


  Ти не си разбрал. Нарича се превзети институции. Превзети от нагли крадливи гербави калинки. Проявяваме уважение, като ги прочистваме от сганта, която се свряла вътре.

 83. 83 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1254 Неутрално

  Конституцията драга, не може да се промени от Борисов! Напразни са усилията ви да резелите най-най-най-успешният премиер от 09.09.1944 година! Може да е прост, ама върши добра работа, за разлика от много умни!
  —цитат от коментар 1 на lz2


  С това "резелите" (второто "е") няма начин да не си фен на "най-успешнияТ премиер от 09.09.1944 г." (пълният член също е от теб).

 84. 84 Профил на nij50393132
  nij50393132
  Рейтинг: 1654 Неутрално

  [quote#80:"zkm24533265"][/quote]

  Е, така де питай главния прокурор, питай Христо, питай толупа, последния е с документирани взаимоотношения с гражданина Младен Михалев. Ако Михалев е лош, аз ли трябва да взимам отношение или толупий, който е начело на държавата, ами защо не е подал сигнал за 12 годинини и този лош човек да си получи заслуженото. Ако ли пък е добър за толупий, какво тогава?

 85. 85 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 1962 Неутрално

  До коментар [#1] от "lz2":


  « Може да е прост, ама върши добра работа ... «


  В селото на родителите ми, имаше един неграмотен циганин, който и през зимата и през лятото, ходеше с една ватенка и една брадва . Вършеше много добра работа на селото, като прост и неграмотен примитив .
  Изненадан съм, че и ти го познаваш и си го описал в горния си коментар .
  Браво, но ... как ли ще реагира Севда на такъв коментар ?!

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 86. 86 Профил на nij50393132
  nij50393132
  Рейтинг: 1654 Неутрално

  До коментар [#79] от "uvtest":

  ОООО, добро утро, време беше. Айде че само най-тъпоумната тролсак маса до сега отчиташе присъствие.

 87. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 88. 88 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2439 Неутрално

  До коментар [#74] от "boevbisser":

  Метеж,уважаеми,не беше ли опит за НАСИЛСТВЕНА смяна на властта?Е ,имаше ли насилия в този т. н. протест-хвърляне на бомбички,камъни,павета по полицаите,опити за тяхното подпалване?Причакваха ли се политици след "Панорама",за да се саморазправи тълпата с тях?А насилие над обикновени хора-възрастни жени,майка с деца....?Не е ли насилие,граничещо с тероризъм,спирането на метрото?Така че,думата си е съвсем на място.

 89. 89 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 1962 Неутрално

  До коментар [#13] от "lz2":


  « Ай чао ! По-точно СБОГОМ ! «


  Да не би да си пипнал короната, вече да му виждаш края и за това се сбогуваш с всички нас ?
  Не дай Боже !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 90. 90 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 555 Весело

  А насилие над обикновени хора-възрастни жени,майка с деца....?
  До коментар [#88] от "uvtest":

  Това ли е клетата изтормозена мама Бойка с двете сиротни огладнели чавета ?

  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10219028650170881&set=a.1162936237271&type=3

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 91. 91 Профил на nij50393132
  nij50393132
  Рейтинг: 1654 Неутрално

  До коментар [#74] от "boevbisser":Метеж,уважаеми,не беше ли опит за НАСИЛСТВЕНА смяна на властта?Е ,имаше ли насилия в този т. н. протест-хвърляне на бомбички,камъни,павета по полицаите,опити за тяхното подпалване?Причакваха ли се политици след "Панорама",за да се саморазправи тълпата с тях?А насилие над обикновени хора-възрастни жени,майка с деца....?Не е ли насилие,граничещо с тероризъм,спирането на метрото?Така че,думата си е съвсем на място.
  —цитат от коментар 88 на uvtest


  Ти на тая агония в момента "запазена власт" ли и викаш? Бус за кренвирши, хладилник "ЗиЛ" - страхотна представа за упражняване на власт.

 92. 92
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 93. 93 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 1962 Неутрално

  До коментар [#46] от "nij50393132":


  « Шамара на изборите, ще ги вкара в пътя . «


  Тоест, имаш предвид пътя трасиран от НДСВ ?
  Прав си !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 94. 94
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 95. 95 Профил на zkm24533265
  zkm24533265
  Рейтинг: 104 Неутрално

  До коментар [#84] от "nij50393132":

  "питай Христо,..., последния е с документирани взаимоотношения с гражданина Младен Михалев" - лайф както се вика

  Много точно казано :-)

 96. 96 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 2063 Неутрално

  До коментар [#92] от "uvtest":

  да само дето стотици хиляди излязоха и ви поискаха оставката. Боклуци. Превзет парламент превърнал се в гумен печат на мафиотскто статукво на тикви и каскети. Каквото им сведат това гласуват, като често си плюят сами на сурата. А за изумително простия ви опит за контрапротест с автобусите от провинцията дори не мога да наметя думи за жалката гротеска в която сте се превърнали. Единствено народната милиция (биещото сърце на партията) ви остана като опора.

 97. 97 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1720 Неутрално

  Обади се на Ристьо да ти разкаже кво си хорува с Маджо
  —цитат от коментар 75 на zkm24533265


  От този храст, няма да изкочи заек...
  Ако се интересувате от Маджо и неговите връзки, ето ви достоверна информация:

  "В секретна грама на американския посланик в България Джон Байърли от 2006 г. се описват сенчестите връзки на бъдещия тогава премиер Бойко Борисов и се говори за участието му в незаконни дейности като търговия с амфетамини. Пълният текст на грамата, който следва по-долу, е разпространен от сайта “Биволъ”, който е официален партньор на “Уикилийкс”. Посланикът е озаглавил раздела, разглеждащ криминално минало на Бойко Борисов “Мръсотията”. В коментар на сайта се посочва, че тази грама има една особеност. Тя е една от малкото в масива от 978 доклада от София, която е прегледана и одобрена едновременно от политическия съветник, военния съветник и съветника по сигурността на американското посолство, както и от посланик Байърли. Всички тези атрибути я превръщат в неоспорим и фундаментален документ, който разкрива образа на българския премиер в очите на водещата държава в света, пише сайтът “Биволъ”.

  "Мърсотията.
  …Смята се, че Борисов е използвал поста си, като глава на българските правоохранителни органи, за да прикрие криминалните си деяния, а жената, с която съжителства, Цветелина Бориславова, управлява голяма банка, която е била обвинявана в пране на пари за престъпни организации, както и в участие в незаконните транзакции на самия Борисов. Говори се, че Борисов има сериозни връзки с някои фигури от мафията, включително с Младен Михалев (наричан още Маджо), и с неговия бивш партньор от организираната престъпност Румен Николов (наричан още „Пашата”)..........."

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 98. 98 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 1962 Неутрално

  До коментар [#51] от "zkm24533265":Само да ви напомня, че тази година ГЕРБ е получил 10 милиона официални от Държавата Значи Борисов може да нареди 10 чекмеджета. Ако нареди 11 може да улови нещо пропагандата ви:)
  —цитат от коментар 54 на Да вярваме на истината  Ако статистиката ти е вярна и, ако ГЕРБ наистина са получили 10 милиона от държавата, не би ли следвало да бъдат в банка, а не в мутренското чекмедже ?
  Все пак държавата дава тези пари на ПП ГЕРБ, а не на мутрата, не мислиш ли ?
  Впрочем, ти, ако мислеше, нямаше да постнеш горната простотия .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 99. 99 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2439 Весело

  стотици хиляди излязоха...
  —цитат от коментар 96 на Doge


  Ясно!!!Със съновидения ,трудно се дебатира.Приятни сънища!

 100. 100 Профил на nij50393132
  nij50393132
  Рейтинг: 1654 Неутрално

  До коментар [#97] от "Рим":

  Браво! Затапи трола и му гледай сеира!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK