Тръмп, Русия и историята на един взлом. С Москва ли е борбата или в полза на Москва

През целия си мандат Тръмп засвидетелства специално отношение към Русия и към президента Путин в непрекъснато противоречие и конфронтация със собствената си администрация и с американските служби за сигурност.

© Associated Press

През целия си мандат Тръмп засвидетелства специално отношение към Русия и към президента Путин в непрекъснато противоречие и конфронтация със собствената си администрация и с американските служби за сигурност."Дневник" публикува всеки понеделник следизборната поредица за САЩ от оперната певица Александрина Пендачанска. Тя освен с успехите си на сцената е известна със силната си гражданска позиция и интерес към случващото се в България и по света. След множеството ѝ пътувания в САЩ, където живее през 2002 г., се заражда и по-сериозният ѝ интерес към американската политика.


Като цитира авторитетни и достоверни източници, г-жа Пендачанска дава контрапункт на надигащата се пропаганда от лагера на действащия президент. Отношенията на Доналд Тръмп с Русия са една от най-големите интриги по време на неговото управление и в първата част проследи руската връзка на Доналд Тръмп още преди падането на желязната завеса. Втората част беше за щаба на президента, свързан с Москва. Третата част разказа за разследването на британския разузнавач Кристофър Стийл на връзките между Русия и американския президент. Четвъртата част припомни историята на семейството на Тръмп и младостта на бъдещия президент. Петата припомни разследването на прокуратурата относно възпрепятстването на правосъдието от президента, или "доклада Мълър". Шестата - за финансите на Тръмп и на какво се крепи имотната му империя. Днес четете как реагира Тръмп на скандалите от Москва.


Колко време човек може да си седи във фотьойла, докато хулигани му разбиват вратата? Доналд Тръмп счупи всички рекорди, като не помръдна цели 6 дни след хакерската атака срещу американски държавни институции.
На 13 декември 2020 г. стана известно, че в продължение на месеци министерства и държавни агенции на САЩ са били обект на кибератака, която е по-мащабна от всеки друг път. Сред тях са министерствата на националната сигурност, финансите, търговията, земеделието, енергетиката, Държавният департамент, телекомуникационни и транспортни агенции, както и някои от 500-те най-големи частни американски компании. Въпросът е кой как реагира, кога реагира и какво точно казва.


Шпионажът и новата кибервойна


Размахът на сегашния хакерски взлом е толкова сериозен, че в Белия дом се наложи спешно свикване на Съвета за национална сигурност. Бившият съветник по сигурността в кабинетите на Джордж Буш младши и Доналд Тръмп - Томас Босърт, написа в "Ню Йорк таймс": "Ще отнеме години да разберем със сигурност кои мрежи са контролирани от руснаците и кои са само окупирани. Логичният извод е, че ние трябва да действаме така, все едно руското правителство контролира всички мрежи, в които е проникнало. Но не е ясно какво ще направят оттук нататък. Достъпът, който имат, може да бъде използван далеч над обикновения шпионаж."


"Можем да кажем с голяма яснота, че руснаците са се ангажирали с този акт", каза държавният секретар Майк Помпео в средата на декември. Дни по-късно главният прокурор и министър на правосъдието в оставка Уилям Бар потвърди: "От информацията, която имам, съм съгласен с твърдението на секретаря Помпео. Изглежда сигурно, че са руснаците."


Да повторим кой изрича всичко това: държавният секретар и правосъдният министър, на чието пряко подчинение са ФБР и службите за сигурност. И двамата директно обвиняват чужда държава в атака срещу цели звена от американското правителство. При това положение би трябвало да се очаква и президентът да реагира с официална позиция.


Ехо от Белия дом


Чернова на такова становище е била подготвена от служители в Белия дом, но впоследствие без обяснение е било наредено тя да бъде оттеглена. На нейно място се появи туит, но неговото съдържание се размина с изводите на администрацията за това кои са хората, нападнали американските институции. От страницата си в туитър Тръмп написа: "Кибератаката е доста по-преувеличена във фалшивите медии, отколкото е в действителност. Бях напълно информиран и всичко е под контрол. Русия, Русия, Русия, [това] е основният им рефрен, когато нещо се случи."


Истинска президентска реакция имаше, но тя не дойде от настоящия, а от следващия президент. В официално съобщение Джо Байдън написа: "Враговете ни трябва да знаят, че като президент аз няма да остана безучастен пред лицето на кибернападенията над нашата страна." Представители на бъдещата администрация заплашиха Русия с ответен удар, включително и с атаки по киберсигурността, финансови и политически санкции и съвместни действия "в координация с нашите съюзници и партньори".


Конгресът, парите и руските интереси


От Конгреса също реагираха остро - както демократи, така и републиканци. Републиканският сенатор и бивш кандидат за президент през 2012 г. Мит Ромни определи атаката като нападение: "Това е модерен еквивалент на руски бомбардировачи, които летят необезпокоявани над цялата ни страна. На този фон липсата на агресивен отговор, протест и ответни мерки от Белият дом са наистина, наистина необясними."


На този фон Конгресът прие с огромно двупартийно мнозинство военния бюджет на САЩ за 2021 г. В него се предвиждат и разходи, които пряко засягат интересите на Русия. Такива са например предоставянето на военна помощ от 169 млн. долара на трите балтийски държави - Естония, Латвия и Литва, както и 250 млн. долара за Украйна, затягането на санкциите срещу "Северен поток 2" и "Турски поток", ограничаването на възможността президентът да изтегля американски военни части от Европа и Азия.


Конгресът взе тези мерки, след като миналото лято Тръмп обяви намерението си да изтегли една трета от американските военнослужещи в Германия. "Това е още една услуга към Путин и лидерски провал на тази администрация, който допълнително напряга отношенията ни с нашите съюзници", каза тогава заместник-председателят на сенатската военна комисия Джак Рийд.


Новият бюджет засяга също интересите на Китай. Предвидено е засилване на мерките за отбрана в Тихоокеанския регион с увеличаване на средствата до 6.9 млрд. долара. Те ще отидат за военни и инфраструктурни проекти в една нова двегодишна инициатива.


Тръмп наложи вето на този бюджет, което и без това е извънредна рядкост в американската история. Но дори и самият факт на ветото не предизвика толкова недоумение, колкото аргумента, с който Тръмп се обоснова. Военния бюджет, видимо засягащ интересите на Китай и Русия, той определи като "подарък за Китай и Русия".


Борба с Русия или борба в полза на Русия?


В отговор на ветото на президента председателят на военната комисия в Сената Джим Инхоф, който досега поне беше верен на Тръмп, написа: "Законът за годишния военен бюджет се е приемал във всяка от последните 59 години, защото е абсолютно жизненоважен за националната ни сигурност и за нашите войски. Тази година не трябва да е изключение. Надявам се, че колегите ми в Конгреса ще се присъединят към мен, за да сме сигурни, че армията ни има всички средства и екипировка, от която се нуждае, за да защити страната."


Ветото на президента беше критикувано и от председателката на Камарата на представителите в Конгреса Нанси Пелоси с думите: "Във време, в което страната ни е обект на мащабна кибератака, е особено трудно да се разберат мотивите, които стоят зад президентската безотговорност. Това е акт на зашеметяващо безразсъдство."


Деветото вето


Това е деветото вето на Тръмп. Досега осем пъти републиканците в Конгреса заставаха зад президента, но този случай е по-специален. Подкрепата за военния бюджет е толкова голяма, че е възможно за пръв път президентът да бъде бламиран и ветото му да бъде отхвърлено.


С гласовете си републиканците са принудени да изберат дали да засвидетелстват лоялност към него или към принципите на партията си и към американските интереси. Този избор не изглежда толкова лесен, защото конфликтът между подкрепа за Тръмп и подкрепа за партията стана прекалено отчетлив. Толкова е силен, че днес, когато говорим за американската политика, е все по-трудно да определим коя точно американска политика имаме предвид - тази на Конгреса, на Държавния департамент и службите за сигурност, на новоизбрания президент Байдън или тази на настоящия президент Тръмп.


Да отворим още обектива: какво е Русия за САЩ?


Конфликтът съвсем не е от вчера. През целия си мандат Тръмп засвидетелства специално отношение към Русия и към президента Путин в непрекъснато противоречие и конфронтация със собствената си администрация и с американските служби за сигурност.


Това много ясно пролича на срещата в Хелзинки през 2018 г. Независимо от единодушието на американските служби, че Русия се е намесила в изборите през 2016 г., на съвместната пресконференция с руския президент Путин Тръмп се изправи пред целия свят и каза "Моите хора, [директорът на националното разузнаванe] Дан Коутс и някои други идваха при мен и казваха, че е Русия [която се е намесила]. Аз съм тук с президента Путин. И той каза, че не е Русия. Аз ще кажа това: не виждам никаква причина защо би била тя."


Интересен е фактът, че всички записки на преводачите на Тръмп от разговорите му с Путин бяха иззети от Белия дом и никой никога не разбра какво са си говорили.


Разцепление в американската политика предизвика също решението на Тръмп от октомври 2019 г. за изтегляне на войските от Сирия и изоставяне на кюрдските им съюзници, което някои определиха като предателство. Лидерът на републиканците в Сената Мич Макконъл нарече решението "тежка стратегическа грешка, която ще направи американския народ по-застрашен, ще охрабри враговете ни и ще отслаби важни наши партньорства".


След среща на сенатската комисия за външна политика Линдзи Греъм, един от най-приближените до Тръмп сенатори, каза, че президентът "не слуша съветниците си. Не слуша. Ще изцапа ръцете си с американска кръв. Прави най-голямата грешка" и подчерта, че президентът действа по собствено усмотрение. Прибързаното изтегляне, наредено от президента, освободи терен, на който руски, турски и сирийски части се настаниха мигновено. Американските бази бяха изоставени и на следващия ден над тях се развяха руски знамена.


След видео, заснето при влизането на руските части в изоставените казарми, американски военнослужещ реагира така: "Малко е да наречем унижение това, което американският войник преживява в момента."Имайки предвид, че единствената територия извън рамките на бившия СССР, в която Русия има военни бази, е Сирия, новите придобивки на оборудваните американски бази е истински подарък за Путин. По думите на високопоставен служител на НАТО видеото на разветия руски флаг над американските бази "ще се пуска до безкрай не само в руските държавни медии. Това, че американците бягат от Сирия, изоставяйки след себе си перфектни военни бази за руснаците, ще получи огромен отзвук навсякъде в Близкия изток и ще потвърди заявката на Путин, че вече не друг, а Русия е суперсилата в региона и че всичко зависи от нея".


Руски възнаграждения за убит американец - без отговор


През лятото на 2020 стана известно, че талибаните в Афганистан са получавали възнаграждения от руснаците при убийство на американски военнослужещи. Тръмп отрече да е знаел и написа в туитър "Никой не ме е информирал, нито ми е казал".


След като излезе в медиите, че президентът е бил не само устно, но и писмено информиран още през зимата, той се опита да омаловажи информацията, наричайки я "още една изфабрикувана измислица за Русия".


Както се разбра по-късно, той никога не е повдигнал въпроса в нито един от разговорите си с президента Владимир Путин. Това предизвика възмущение дори в средите на Републиканската партия. Лиз Чейни, представител в Конгреса на Републиканската партия, написа: "Белият дом трябва да обясни какво е било направено за да бъдат защитени нашите военни и какво се прави, за да бъде държан Путин отговорен." Отговорът е - нищо.


Отравянето на Навални. Някаква реакция?


В последните месеци недоумение предизвика и липсата на всякаква реакция от страна на президента Тръмп по повод отравянето на руския опозиционер Алексей Навални. Световните лидери - германският канцлер Ангела Меркел, премиерът на Великобритания Борис Джонсън, президентът на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг - всички осъдиха престъплението. От Тръмп - ни дума.


След разкритието, че Навални е бил отровен с новичок, американският Национален съвет по сигурността заяви: "САЩ са дълбоко загрижени от оповестените днес резултати. Отравянето на Алексей Навални е изцяло осъдително. Русия е използвала новичок и в миналото. Ние ще работим с нашите съюзници и международната общност, за да държим хората в Русия отговорни."


Въпросът е кои са тези "ние"? Коя е тази Америка, която ще държи Русия отговорна за каквото и да е?


Може би тази, която на 20 януари ще си припомни думите: "Аз давам тържествена клетва, че честно ще изпълнявам длъжността президент на Съединените щати и ще дам най-доброто от способностите си, за да опазвам, закрилям и защитавам конституцията на Съединените щати." Те ще бъдат произнесени от следващия президент, Джо Байдън.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (270)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 2 Профил на ali_ibn_isa
  ali_ibn_isa
  Рейтинг: 775 Весело

  Отдавна няма никакво съмнение, че Тръмп бе руския пудел в САЩ.
  Срамна страница в америкаснката история.
  Щетите тепърва предстоят.
  Дъното още не е достигнато, щото причините този дълбоко зависим клоун да се озове на най-високият пост са все още налице :)
  -----

 3. 3 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2982 Неутрално

  Дръмб помилва абсолютно всички обвинени и ОСЪДЕНИ за сътрудничество с руските служби в полза на кампанията му.

  По-ясно от това няма накъде.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 4. Фантомът от Операта пак се обади!

  Мислех че се е изчерпала?

 5. 5 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1662 Неутрално

  Добре де, но каква е тази обсесия от Тръмп?
  Той е минало.
  По важно е да се анализира идеологията на Тръмп, защото той е върхът на айсберга, зад него и около него има много хора, решени да наложат робовладелския ред с цената на всичко и без подбор на средства.
  Да се стоварва всичко върху един бушон, който изгоря, не е борба срещу тръмпизма, а негова подкрепа, защото отклонява вниманието от текущите врагове на свободата.

  mutricata.blogspot.bg deinstall.blogspot.bg
 6. 6 Профил на Psycho the rapist
  Psycho the rapist
  Рейтинг: 64 Неутрално

  Руският резидент най-накрая си заминава от Белия дом, след като помилва всички руски шпиони.

 7. 7 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2733 Неутрално

  Oh, come gli occhi spalanca! E pur non vede.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 8. 8 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3778 Неутрално

  "На този фон Конгресът прие с огромно двупартийно мнозинство военния бюджет на САЩ за 2021 г. В него се предвиждат и разходи, които пряко засягат интересите на Русия. Такива са например предоставянето на военна помощ от 169 млн. долара на трите балтийски държави - Естония, Латвия и Литва, както и 250 млн. долара за Украйна, затягането на санкциите срещу "Северен поток 2" и "Турски поток", ограничаването на възможността президентът да изтегля американски военни части от Европа и Азия."

  Измежду изброените санкции, пряко ще ни засегнат именно тези спрямо турския пАток ! Което не означава, че цялото проруско управление на Тръмп не ни касае пряко - не само нас, но изобщо и свободния свят.....

 9. 9 Профил на Ramon Asvalda
  Ramon Asvalda
  Рейтинг: 338 Весело

  До коментар [#2] от "ali_ibn_isa":

  Виж мислиш каквото мислиш и се съмнявам да е възможно да се промени мисленето ти с каквато и да е логика, повярвай ми пробвал съм и с по умни от теб..

  Но виж... Ако беше Хилъри, досега щяха да са във война с Русия, тоест поне можеш да оцениш, че поне все още съществуваме на планетата земя :))))

  А и е интересно как цял свят дори комунистите са против Русия :))) В най малкия случай това означава, че Русия отдавна е загубила позиции на световната сцена, в най големия, че прави нещо, което дразни сегашните комунисти, което за мен е плюс :)))

  Независимо каква пропаганда си дъвкал и какви мисли имаш, че си прозрял зад кулисите, дори ти можеш да оцениш, че в тези 4 години, не е започвана нова война в близкия изток и с други световни сили :)))) Което е рядко в историята на САЩ :)))

 10. 10 Профил на Jalis Ironhammer
  Jalis Ironhammer
  Рейтинг: 1402 Неутрално

  Все неща които се казаха вече сто пъти. Най важното е тръмп изгуби позорно и е вече минало, да видим как ще е оттук нататък.

  Underneath this flabby exterior is an enormous lack of character.
 11. 11 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2733 Неутрално

  А Capriccio се пише с две c.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 13. 13 Профил на Psycho the rapist
  Psycho the rapist
  Рейтинг: 64 Неутрално

  Ами да бяха го избрали тогава пак великия буфон. Пък американците взеха, че му биха шута след първия мандат. Малко президенти са толкова некадърни, че да не могат да си осигурят втори. Че и импийчнат на всичкото отгоре.

 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 15. 15 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2550 Весело

  До коментар [#9] от "Ramon Asvalda":

  "Ако беше Хилари досега щяха да са във война с Русия..."

  Да,Путин щеше да метне няколко атомни бомби с уран,продаден му от...Хилъри!

 16. 16 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3778 Неутрално

  " След разкритието, че Навални е бил отровен с Новичок, американският Национален съвет по сигурността заяви, че "САЩ са дълбоко загрижени от оповестените днес резултати. Отравянето на Алексей Навални е изцяло осъдително. Русия е използвала Новичок и в миналото. Ние ще работим с нашите съюзници и международната общност, за да държим хората в Русия отговорни.""

  За съжаление, не е само Тръмп и компания ! Днес под съседната статия виждаме, заявено от самия външен министър на Германия Хайко, че германците не се отказват от СП2 ! Не че е нещо неочаквано, но някак си е тъжно, да гледаш как цели държави попадат в плен на руските мрежи на влияние и демагогия, водени от късогледи и криворазбрани свои интереси.......:

  https://www.dnevnik.bg/sviat/2020/12/28/4157799_germaniia_niama_da_otstupi_v_spora_za_severen_potok_2/?ref=home_NaiNovoto

 17. 17 Профил на Аскет
  Аскет
  Рейтинг: 1698 Неутрално

  Тицина опять громи Чудовище № 1 на всички времена и на всички народи Тръмп...

  Бих подал една много плодотворна идея на Редакцията - дуетът Тицина - Пендачански да изпълнява арията против Чудовище № 1 Тръмп - ще е по-забавно и привлекателно (атрактивно - новоговор!)
  Ще е още по-добре вместо една дописка седмично да са две...

 18. 18 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3778 Неутрално

  До коментар [#3] от "Norman Granz":

  "Дръмб помилва абсолютно всички обвинени и ОСЪДЕНИ за сътрудничество с руските служби в полза на кампанията му...."

  Честно казано, започвам да се чудя как направо не ги награди за всичко, което са направили в полза на проруската му политика в Белия дом......

 19. Джо Байдън има ли право въобще да се обажда?

  Всичко, което би могло да се направи за създаване на възможности за измама и намеса в избори беше направено при изборите през 2020 в САЩ. Станахме и свидетели на най-великата изборна измама.

 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 21. Джо Байдън си призна: Направихме най-великата изборна измама!

  https://youtu.be/WGRnhBmHYN0

 22. 22 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1504 Неутрално

  Щом и оперни певици започнаха да пишат политически анализи, всички трябва да са много закъсали.
  —цитат от коментар 20 на Victoria


  мисля, че бая добре и се получава:)
  ти не завиждай. направи си блог и давай.

 23. До коментар [#13] от "Psycho the rapist":

  Тръмп е президентът за когото са гласували най-много бели избиратели в цялата история на САЩ. Само това да вземеш и го превръща автоматически в най-великия лидер на тази могъща страна.

 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 25. 25 Профил на Psycho the rapist
  Psycho the rapist
  Рейтинг: 64 Неутрално

  До коментар [#13] от "Psycho the rapist":Тръмп е президентът за когото са гласували най-много бели избиратели в цялата история на САЩ. Само това да вземеш и го превръща автоматически в най-великия лидер на тази могъща страна.
  —цитат от коментар 23 на Orator Wornoxmaniak


  Всъщност най-много американци в историята гласуваха против него - 82 милиона. Това го превръща в най-големия лузър в американската история.

 26. Санкциите са насочени срещу Русия подписани от сенсея Тръмп са 47. Нещо нечувано и невиждано досега. Дано и цялата статия е известна от пръстите.

 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 28. До коментар [#24] от "Kingpin":

  Доналд Тръмп направи това което е най-добре за американците. Най-великият президент в новата история. Той не може да бъде купен. Не може да бъде притискан. Човек с огромна смелост и затова демократите и либерастията го мразите така.

 29. 29 Профил на Psycho the rapist
  Psycho the rapist
  Рейтинг: 64 Весело

  До коментар [#24] от "Kingpin":Доналд Тръмп направи това което е най-добре за американците. Най-великият президент в новата история. Той не може да бъде купен. Не може да бъде притискан. Човек с огромна смелост и затова демократите и либерастията го мразите така.
  —цитат от коментар 28 на Orator Wornoxmaniak


  Преименува отборите?

 30. 30 Профил на hrx16647690
  hrx16647690
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#12] от "von_seeckt":

  На мене най-много ми хареса това:

  „американците бягат от Сирия, изоставяйки след себе си перфектни военни бази за руснаците“ - Александрина Пендачанска

 31. 31 Профил на hrx16647690
  hrx16647690
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#12] от "von_seeckt":

  На мене най-много ми хареса това:

  „американците бягат от Сирия, изоставяйки след себе си перфектни военни бази за руснаците“ - Александрина Пендачанска

 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 34. 34 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 689 Неутрално

  Той не може да бъде купен. Не може да бъде притискан.
  До коментар [#28] от "Orator Wornoxmaniak":

  ХАХАХАХАХАХ
  ТРЪМПутин е КУПЕН още през 70-те и 80те години на миналия век, бе момче
  ... от тогавашния заместник председател на КГБ Владимир Крючков от 1984 г., публикувани в книгата "Инструкциите на другаря Крючков: строго секретни досиета от задгранични операции на КГБ 1975 - 1985" на бившия съветски агент Олег Гордиевски и историка Кристофър Андрю. Отчитайки незадоволителен напредък във вербуването на проминентни западни фигури, Крючков дава ясни указания до всички ръководители на задграничните си служби в меморандуми, които е следвало да бъдат унищожени. Сред тях е и разпространеният въпросник от 1985 г., където след име, професия, семеен и финансов статус, следва и това: дали обектът има потенциал да придобие политическа власт - да заеме длъжност на премиер или президент, както и дали сред личните му характеристики са гордост, арогантност, егоизъм, амбиция, суета.

  Годината е 1986

  Юри Дубинин пристига в Ню Йорк през март 1986г, като постоянен представител на СССР в ООН. По това време в мисията работи и дъщеря му Наталия. Пред вестник Комсомолская правда тя разказва за първата среща на баща си с Тръмп в Trump Tower. "Първото нещо, което видях в този град, е вашата кула!", казва Дубинин, а тя продължава: "Тръмп веднага се разтопи. Той е емоционален човек, импулсивен. Нуждае се от признание. И когато го получи, му харесва. Посещението на баща ми му въздейства като мед на пчела".

  По думите на Дубинина баща ѝ, който е опитен дипломат, е целял да привлече Тръмп. Няколко седмици след това Дубинин е назначен за посланик на СССР във Вашингтон. Следващата им среща е шест месеца по-късно по време на официален обяд, организиран от Леонард Лаудер, на който двамата седят един до друг. Там възниква идеята и първата покана Тръмп да посети Москва.

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 35. До коментар [#31] от "hrx16647690":

  Мен пък най-много ме притеснява това:

  Александрина Пендачанска:
  Зов за война! Непоколебима, наложителна, неотложна.

  Отдавна не бях чел такава милитъри статия в Дневник. Вече съм сигурен, че по време на мандата на Джо Байдън ще има война. Въпросът е колко скоро ще започне.

 36. 36 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4291 Неутрално

  Пендачанска, нито певица стана от тебе, нито политически анализатор.
  —цитат от коментар 1 на Virgin


  Щом АНОНИМЕН РУСКИ НИК го твърди това
  нЕма начин да не е така

 37. 37 Профил на b_52_strato
  b_52_strato
  Рейтинг: 509 Неутрално

  Само абсолютен идиот може да твърди следното за Александрина:
  - "Пендачанска, нито певица стана от тебе..."!
  Постинг №1 визирам.

  И то при положение, че всеки може да визи кога и къде гастролира!

  Аз не харесвам схващанията й за Тръмп и случващото се в САЩ, но продължавам да я приемам като един от най-великите сопрани на нашето време!

  Забранявам на бокулизачи и комуняги да четат постингите ми!
 38. 38 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 853 Неутрално

  А и е интересно как цял свят дори комунистите са против Русия :))) В най малкия случай това означава, че Русия отдавна е загубила позиции на световната сцена, в най големия, че прави нещо, което дразни сегашните комунисти, което за мен е плюс :
  —цитат от коментар 9 на Ramon Asvalda


  В Русия е десен Капитализъм, там левите са в опозиция и руският народ, периодично на избори, им набива канчетата , а червените знамена - са им набутани, където слънце не поглежда ..

  Освен това в Русия бият негрите , а цялото население, счита това за нормално ..

 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото е на чужд език

 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 41. 41 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3116 Любопитно

  Пендачанска е много повече певица от пайнерските кифли. Що и трябваше и тя с жълто да се хваща?

  Еретик
 42. 42 Профил на Аскет
  Аскет
  Рейтинг: 1698 Неутрално

  ХАХАХАХАХАХТРЪМПутин е КУПЕН още през 70-те и 80те години на миналия век, бе момче
  —цитат от коментар 34 на Kingpin


  Раздуй, моля...

  Байден в СССР
  https://www.youtube.com/watch?v=eYahTm-EGQQ

 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 44. 44 Профил на wqc45512416
  wqc45512416
  Рейтинг: 844 Неутрално

  Тръмп добре ги ощави избирателите си със стотици милиони долари за собствената си фондация за "легални битки", които не се случват а парите ги няма :) Като се усетят какво е станало ще е късно, но правосъдието там няма да му прости, там не е като Тиквата и Каскета.

 45. 45 Профил на Ramon Asvalda
  Ramon Asvalda
  Рейтинг: 338 Весело


  С толкова силни чувства срещу Тръмп, вече трябва да си купя кукла и да питам всички
  "Покажи на куклата, къде ви пипна Доналд Тръмп ? " :)))))

  Смисъл, когато мразиш някои повече от явните диктатори в света като северно корейския, китайския, венецуелския и хайде от по навик Путин, защото защо не... Трябва да се запитате, какво не се връзва в картинката, да се погледнете в огледалото и да преосмислите възгледите си за живота и да започнете да мислите самостоятелно, като разумните същества, които се правите че сте :)))

  Всички диктатори по света мразят Тръмп.... ПО логика не го ли прави това поне... Враг на враговете ти ? Не е нужно да го харесвате.. Това не е конкурс по красота... ТОва е мръсна игра.. Ако всички те харесват, значи не правиш каквото трябва :)))

 46. 46 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 853 Неутрално

  .. Освен това в Русия бият негрите ..
  —цитат от коментар 38 на simChо


  А защо сложихте минуси, какво не е истина???
  Ето за ЕДИН РУСКИ ПРОВИНЦИАЛЕН ГРАД- Воронеж

  В Воронеже снова избили африканца iz.ru›584549…v-voronezhe-snova-izbili-afrikantca .. В минувшее воскресенье в Воронеже местные подростки ..

  В Воронеже снова избили африканца По данным сотрудников милиции, на гражданина Кении Рахмана Салима набросилась группа молодых людей и избила его «из хулиганских побуждений». .

  .. Это уже третье нападение на африканца в Воронеже за год.
  oldimg1.ria.ru›incidents/20101208/306204780.html

  Суд в среду приговорил воронежского студента, избившего в мае этого года гражданина ... Африканец, который живет в Воронеже более десяти лет, работает барменом в одном з кафе


  В Воронеже избили двух африканцев . front06.dni.ru›incidents/2006/1/11/75756.html .. В Воронеже избили двух африканцев, все проишествия сегодня .

  ... Два гражданина Судана были избиты в Воронеже. Инцидент произошел в минувший понедельник в Железнодорожном районе Воронежа.


  Сегодня, 10 февраля, Центральный районный суд Воронежа начал рассмотрение апелляционной жалобы африканца, избитого ... двумя бывшими членами националистической организации «Русское национальное сопротивление».
  gazeta.ru›2005/01/31/last146755.shtml

  15:29 В Воронеже двое подростков избили ..африканца В минувшие выходные в центре Воронежа был зверски избит ..., гражданин Гвинеи-Бисау Антониу Гомиши.

  Грузчики убили негра от скуки
  В Воронеже раскрыто убийство .. гражданина Гвинеи-Бисау Амара Лимы, которых позавчера задержали правоохранители. Они сознались в убийстве африканца, объяснив, что совершили его от скуки. .. районный суд Воронежа избрал мерой пресечения для трех подозреваемых содержание в СИЗО.

  Какво не е истина?
  Ама ви стана неприятно , па и няма какво да кажете - и веднага минуси , а?

 47. До коментар [#34] от "Kingpin":

  Хубаво вярваш в теорията на конспирацията обаче какви за били тези неадекватни вербовцици като коне с капаци та са докарали само зло за Русия защото президент Тръмп им наложи забрани за пътуване, замрази активи и въведе финансови и търговски ограничения срещу стотици руски лица и компании, част от многонационални усилия за наказване на правителството на президента Владимир Путин за предполагаемо създаване на проблеми извън Русия, както и в онлайн среда.

 48. 48 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1933 Неутрално

  Е нали Байдън го разпори тоя, не си заслужава да се коментира някакъв лузър.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 50. 50 Профил на M M
  M M
  Рейтинг: 67 Неутрално

  Джо Байдън си призна: Направихме най-великата изборна измама!

  https://youtu.be/WGRnhBmHYN0
  —цитат от коментар 21 на Orator Wornoxmaniak


  А колко от вас виждат, че това е анимация с много добра аудио апроксимация!?
  Чета и коментарите 25000+ към този момент.
  Никой от първите 100-тина не казва, че това е очевиден фалшификат.

  А в България имаме аудио записи от някъде си.

  Имайте впредвид, че след 10 години разграничаването няма да може да се прави!

 51. 51 Профил на glaxo11
  glaxo11
  Рейтинг: 635 Неутрално

  До коментар [#12] от "von_seeckt":

  Какво си мисли, че може да ни каже повече по предъвквани теми! Нищо! Банални пропагандни клишета! Даже не се усеща, че само губи от тези пасквили!
  Аз да я попитам защо , аджеба, не беше където е мястото на всеки артист имащ претенции, че е от класа? И защо маестро Рикардо Шаи не се е и сетил за нея.
  Мога да и' кажа, но няма да и' стане приятно! Пък и я знам от малка и ми е кофти, че се захванала с неща, дето не и' отиват! Да ги остави на смиловци, инджовци и дайновци - те друго не могат.Така е, Джиджи!

  https://www.youtube.com/watch?v=f95RMGGb-oM

 52. 52 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2993 Неутрално

  Някога все ще узнаем с какво руснаците държат Трамп.
  Защо го избраха, и защо им се отблагодарява.
  Заради страх от компромати ли, заради услуги ли?
  Заради проститутки пикаещи върху него в Москва ли?
  Заради милиони за фалиращите му бизнеси си?
  Интересно е и как ще научим?
  Вероятно няма да е от руските служби.
  Вероятно Тръмчо сам ще си ги каже?

 53. 53 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2733 Неутрално

  Извинявам се, че пиша на г-жа Пенда на италиански. Всички цитати са от Макбет -- роля, която тя често е пяла и с която изглежда се отъждествява.
  —цитат от коментар 43 на Един вампир броди из Европа


  В Аида пък пеят: Guerra, guerra, guerra! Tremenda, inesorata!

  Надявам се да намерят и някой оперетен певец, който пък да анализира Байдън.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 54. До коментар [#44] от "wqc45512416":

  На Джо Байдън изматата струваше 8 милиарда долара. (ОСЕМ МИЛИАРДА) Сравнение с него сенсея Тръмп е сукалче.

  Коментирай.

 55. 55 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4291 Неутрално

  Появата и ИЗРИТВАНЕТО на ТрымпНаш като Президент

  има ефекта на ВАКСИНАТА за обществено-политическия живот на САЩ

  Този политически вирус само и единствено ще направи така че

  ИМУННАТА СИСТЕМА НА САЩ срещу такива като него

  ще се заздрави така щото ДРУГИ ТАКИВА няма да могат

  да й навредят в бъдеще

 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 57. 57 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1933 Неутрално

  До коментар [#54] от "Orator Wornoxmaniak":

  Тръмпарата и екипа му мегаяки адвокати с налуден поглед и течаща по челото боя за коса не доказаха нищо. Но аз в теб вярвам, ще се справиш.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 59. 59 Профил на hrx16647690
  hrx16647690
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Пендачанска е много повече певица от пайнерските кифли. Що и трябваше и тя с жълто да се хваща?
  —цитат от коментар 41 на Костадин Иванов


  Предполагам че Пендачанска се готви за президентския пост.
  Дано Радан Кънев има куража и да я предложи, както преди време предложи името на Росен Плевнелиев.
  А с това признание в статията:
  „американците бягат от Сирия, изоставяйки след себе си перфектни военни бази за руснаците“
  Александрина Пендачанска окончателно спечели моя глас!

  До коментар [#41] от "Костадин Иванов":

 60. 60 Профил на charlesdegaulle
  charlesdegaulle
  Рейтинг: 949 Весело

  До коментар [#12] от "von_seeckt":

  Най-глупавото нещо е да се отричат очевидни неща - Маргарет Тачър!!

 61. 61 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 824 Неутрално

  "С Москва ли е борбата или в полза на Москва"


  Да :)

  The best way to predict the future is to invent it.
 62. 62 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1933 Неутрално

  Опита да се въдвори грознотъпа диктатура не сполучи и на сенсея му показаха вратата. А сега ви чака либерастки терор, чипиране, триене на тъпизмите ви у фейса и всякакви такива кошмарни реалности.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 63. 63 Профил на charlesdegaulle
  charlesdegaulle
  Рейтинг: 949 Весело

  Както и в предишните статии - много добре подредени, вече доказани факти. Уважение за откровеността, Александрина Пендачанска.

 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 65. 65 Профил на Psycho the rapist
  Psycho the rapist
  Рейтинг: 64 Неутрално

  Е нали Байдън го разпори тоя, не си заслужава да се коментира някакъв лузър.
  —цитат от коментар 48 на Свинчуга


  Разпори го отвсякъде, само като си пиеше уискито на верандата. Повечео т 7 милиона гласа. Оранжевият лузър ще го дърпат скоро за косите от Белия дом - шоу голямо.

 66. 66 Профил на jony
  jony
  Рейтинг: 580 Неутрално

  Пендачанска е много повече певица от пайнерските кифли. Що и трябваше и тя с жълто да се хваща?
  —цитат от коментар 41 на Костадин Иванов


  По тая логика, що тиквата остави шланга и реши да се прави на премиер?
  Въпреки, че на Пендачанска й се получава с писането, не мислиш ли?

 67. 67 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2986 Неутрално

  Добре де, но каква е тази обсесия от Тръмп?Той е минало.По важно е да се анализира идеологията на Тръмп, защото той е върхът на айсберга, зад него и около него има много хора, решени да наложат робовладелския ред с цената на всичко и без подбор на средства.Да се стоварва всичко върху един бушон, който изгоря, не е борба срещу тръмпизма, а негова подкрепа, защото отклонява вниманието от текущите врагове на свободата.
  —цитат от коментар 5 на Боян Таксиров


  Има нещо изключително объркано, обърнато наопъки – "много хора, решени да наложат робовладелския ред с цената на всичко и без подбор на средства."
  Този ред идеално приляга на Русия, не на САЩ!
  Не съм виждал или прочел такова мнение!
  Колега, объркал си статията!

 68. 68 Профил на M M
  M M
  Рейтинг: 67 Неутрално

  Джо Байдън си призна: Направихме най-великата изборна измама!

  https://youtu.be/WGRnhBmHYN0
  —цитат от коментар 21 на Orator Wornoxmaniak


  Отново искам да обърна внимание на този много добър фалшификат!!!

  Важно е да се забележи една подробност:

  Дават се само 13 сек от някъде си. Не цял запис с контекста.
  Правя паралел с някой "записи" на премиера Борисов пак извадени от някъде си и защо е важно да се знае контекста!

 69. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 70. 70 Профил на hrx16647690
  hrx16647690
  Рейтинг: 684 Неутрално

  ...от тия в институтите финансирани от Сорос/Америка за България нищо не става освен да драскат коментари.
  —цитат от коментар 56 на voxy


  Не е точно така!

  Гледах по ТВ „Европа“ как г-н Герги Харизанов (CEO в Институт за дясна политика) направи на пух и прах Иво Беров от ДСБ.
  Даже и помощта на Г. Коритаров (Агента „Алберт“ на ДС) не помогна на десебаря.

  До коментар [#56] от "voxy":

 71. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 72. 72 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1262 Любопитно

  -Е, добре де. А как да свържем изхвърления паметник на Колумб и ласкавото целуване на негърски ботуши с вероломността на Русия? А с Тръмп?
  Тази кака се изживява като главна клюкарка на пейката пред блока.

 73. До коментар [#57] от "Свинчуга":

  На неграмотното население кой му попълни бюлетините с 8 милиарда долара?

  Избирателите на Джо Байдън ако ги пуснеш в тъмната стая където вотът е сакрален няма да знаят от къде се излиза.

  Жалка история.

 74. 74 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2559 Неутрално

  е сега, чак пък оперна певица да теоритизира и медитира за киберсигурност, вече е прекалено. все едно чета менци вицофф

 75. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 76. 76 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2662 Неутрално

  До коментар [#5] от "Боян Таксиров":
  Писаниците са образец на "копи пейст" журналистика, медии , книги , духовен образ на незнам как да го опиша . Александрина е влязла в ЛИБЕРАЛНАТА МАТРИЦА, няма излизане .Това е чиста това е чиста ПРОПАГАНДА и то в стил 60 - те години … "традиционните врагове, Русия, Путин, руския народ…който е ".
  Колко бързо си размениха местата Русия и САЩ, за някакви 30 години !!?? Ако тогава нямаше съмнение,че орките са някъде по Сибир, сега над 65% смятат че елфите в Америка са се трансформират в орки , а само 15 % приемат Русия за лоша.. Всъщност и по ТОЛКИН е така , орките са били някога елфи ! ) Когато се громи идеологическият враг всичко наше се крие ! По това Александрина е ЕХО, а не глас.!! За лошият „биологичен материал от Русия” …чуваме Всеки де се трият над 6000 материала в Ютуб, и около 10 000 във Фейсбук. Гугъл ви прави не откривам , Туитър ви добавя текст в червено.
  Всъщност добрите неща почват пак от САЩ ..в момента има прехвърляне на ВЕЧЕ 80 мил американци в ТЕЛЕГРАМ ( създадена от руснаци ). И към момента потребителите стигат 600 мил ,и към февруари ще са 1 милярд. Компанията на талантливите руснаци ще качи всички услуги характерни за Ютуб от март в телеграм , а аз съм там от 4 месеца и е прекрасно свободно място . Фейсбук се замества успешно от Parler...и в момента там се записват хора на свободата и истината ( преди всичко републиканци) , но бързо се разпространява и в останалите страни. Русия има огромна духовна и културна енергия, непрекъснато създава нови неща в сфери където не е била първа...Да вземем например популярната музика .Само за последните три годни Русия произведе няколко мега звезди. Например вземам само ДВЕ - етническа рускиня и казах ( обгригижван от руски композитори, симфоничен оркестър, мениджъри, публика )
  Грешная Страсть
  https://www.youtube.com/watch?v=wKUYXtQS5pk
  Нека Пендачанска прави някакви коментари от този тип по долу...бих повярвал на някакво изречение. Тук са само едни реакции , а са десетки………
  https://www.youtube.com/watch?v=HGaN--hC1PU
  Да видим Диана Анкудинова .... от многото прекрасни песни избрах РУСКАТА
  https://www.youtube.com/watch?v=I0sliHsjEr4&t=496s
  Тук са само едни реакции , а са десетки………
  https://www.youtube.com/watch?v=m7bXEIJyg0A
  Русия е велика страна , която има мисия ...Никой неможе да победи Русия , ако тя сама не се победи …., и това е за кратък период , защото винаги следва събиране ..
  Когато се покажат такива неща , които жури и хора плачат …бих повярвал в нещо!!

 77. 77 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 2310 Любопитно

  А, бе! Пасоля да не изплаща двойна надница заради празниците?
  Много сте се активизирали, Павлик-Морозовците!

 78. 78 Профил на hrx16647690
  hrx16647690
  Рейтинг: 684 Весело

  Както и в предишните статии - много добре подредени, вече доказани факти. Уважение за откровеността, Александрина Пендачанска.
  —цитат от коментар 63 на charlesdegaulle


  Аз си знаех, че:
  „американците бягат от Сирия, изоставяйки след себе си перфектни военни бази за руснаците“
  са доказани факти. Но ми става още по готино, когато го казва един от основателите на ДСБ.

  До коментар [#63] от "charlesdegaulle":

 79. 79 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3681 Весело

  До коментар [#28] от "Orator Wornoxmaniak":

  Тръмп е готов на всичко за пари и похвала.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 80. 80 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1933 Неутрално

  До коментар [#74] от "karatista":

  Все едно чете боко?

  Обичам да грухтя и плюскам.
 81. Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 82. 82 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3681 Весело

  До коментар [#75] от "Orator Wornoxmaniak":


  Ще го го открадне, резервирал е 4 Сийзънс за пресконференция.
  Жулианката му е пратил адреса.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 83. 83 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 2597 Неутрално

  Явно госпожата добре си е свършила работата в статията. Разбирам по безрадостното квичене на ушанките-тръмписти.

 84. 84
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 85. 85 Профил на Аскет
  Аскет
  Рейтинг: 1698 Неутрално
 86. 86 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2550 Весело

  До коментар [#78] от "hrx16647690":

  Какво значи "остави перфектни военни бази на руснаците"?! Че американците са оставили на руснаците непокътнати свои военни бази барабар със сградите,палатките,комуникацията,складовете,продоволствието и мунициите!? А бе вие нормални ли сте?!

 87. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 88. 88
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 89. 89 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 2597 Неутрално

  До коментар [#83] от "Doge":Свършила е тя... Само подигравки, присмех, подбив и ирония в коментарите. И един плах опит за фръгане на амбразурата в нейна полза.
  —цитат от коментар 87 на Orator Wornoxmaniak


  Ами изцвъркал си цели 16 коментара. Явно мого ти е бръкнала.

 90. 90 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 2142 Неутрално

  оранжадата 4 години беше полезен иди.. на североизточната джудже!!!
  Направи му безброй услуги и нанесе щети на САЩ, каквито не са успявали да нанесат и най-големите им врагове!

 91. 91 Профил на Psycho the rapist
  Psycho the rapist
  Рейтинг: 64 Неутрално

  До коментар [#65] от "Psycho the rapist":7 тояги да ти ударят за лъжата. 5 милиона от Калифорния и 2 милиона от Ню Йорк.Калифорния с пикнята по улиците, скитниците и клошарите и цяла Африка от Харлем. Това ви разликата от популярния вот.Жалка история.
  —цитат от коментар 71 на Orator Wornoxmaniak


  Е, че каква е разликата с беззъбите реднеци от Небраска? Нали всички са американци? Забиха му мощен шамар и го изгониха от Белия дом американците - такава руска подлога не им требе.

 92. 92 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3886 Весело

  Пендачанска, нито певица стана от тебе, нито политически анализатор.
  —цитат от коментар 1 на Virgin


  Само толкова ли успя да кажеш!?
  Ми тя ви прави за две стотинки бе миличко!
  Каквото има или е достигнала Русия до сега, все е по престъпен начин.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 93. 93 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3886 Весело

  Цакай, Тръмпе!Оле!
  —цитат от коментар 85 на Аскет


  Наквацаха го така, щото вече изобщо да не може да цака.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 94. 94 Профил на cinqueau
  cinqueau
  Рейтинг: 478 Неутрално

  Пендачанска пише това което мисли. И с това е автентичен пример докъде един човек може да стигне в своите заблуди ако се остави да живее безкритично в света създаден от CNN, W.P. NYT, BBC. Поведението на западната левичарска преса е заплаха за цивилизацията.

 95. 95 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 2597 Неутрално

  До коментар [#65] от "Psycho the rapist":7 тояги да ти ударят за лъжата. 5 милиона от Калифорния и 2 милиона от Ню Йорк.Калифорния с пикнята по улиците, скитниците и клошарите и цяла Африка от Харлем. Това ви разликата от популярния вот.Жалка история.
  —цитат от коментар 71 на Orator Wornoxmaniak


  700 тояги на теб, за лъжите.
  Да ти покажа ли как глассува Бей ареа, където е технологичния връх на сладоледа? Във всички квартали по горе, ценатта на месечния наем, струва повече от къщата ти в Лехчево обзаведена. А специално гарсониера под наем за месец в Марин Кауннти струва повече от 6 месечният ти доход.
  San Francisco: 86% Biden, 12% Trump
  Marin: 84% Biden, 14% Trump
  Alameda: 82% Biden, 16% Trump
  San Mateo: 80% Biden, 19% Trump
  Santa Cruz: 80% Biden, 18% Trump
  Sonoma: 78% Biden, 20% Trump
  Сanta Clara: 75% Biden, 23% Trump
  Contra Costa: 74% Biden, 24% Trump
  Yolo: 74% Biden, 24% Trump
  Napa: 73% Biden, 26% Trump

  За тръмп гласуваха кравите в Небракса и пилетата в Кентъки, а тези които правят Америка привлкателно място за целия свят гласуваха за Байдън.
  Когато фактите говорят и боговете мълчат. Само идиотите спорят и се излагат.

  Така, че по-леко за клошарите.

 96. 96 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3117 Неутрално

  " Представители на бъдещата администрация заплашиха Русия с ответен удар."

  Какво друго от Партията на Войната?

 97. 97 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2662 Неутрално

  До коментар [#88] от "schwimmwagen":

  Да де ама 50 % от американците не вярват на СНН, големите СОЦИАЛНИ ....., а на този човек ..орангутан / палячо.......и всички тези 4 годишни шитни :) Там са 30 окръжни прокурора , 216 конгресмена ; 50 сенатора . Но какво е за смелата Пенчачанска тази СЕЛЕНИЯ от Тексас..и та..та..та, която трябва да се цивилизова. Е всички правят СПИСЪЦИ (особено бляк ...) . След коронясването тези неща, вече ще са ПРОСКРИПЦИИ , а с помощта на СОЦИАЛНИТЕ ...всеки щял да бъде намерен:)))

 98. 98 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3117 Неутрално

  ".....честно ще изпълнявам длъжността президент на Съединените щати и ще дам най-доброто от способностите си, за да опазвам, закрилям и защитавам конституцията на Съединените щати."

  Туй ще го произнесе, ако някой му подсказва!

 99. 99 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 2597 Неутрално

  Пендачанска пише това което мисли. И с това е автентичен пример докъде един човек може да стигне в своите заблуди ако се остави да живее безкритично в света създаден от CNN, W.P. NYT, BBC. Поведението на западната левичарска преса е заплаха за цивилизацията.
  —цитат от коментар 94 на cinqueau


  Може ли да ни дадеш някакви линкове, с алтернативни факти, които оборват тезите на автора? Благодаря!

 100. 100 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3681 Весело


  До коментар [#89] от "Doge":

  Браво на Пендачанска, много ги тригърва! Свята жена!

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK