2021 – "човекът от народа" може да е кандидат-президент

"Бойко Борисов отговаря като политически и личностен профил на немалко очаквания в днешното българско общество. Има хора, които не просто го харесват, но дори го обожават."

© "Фейсбук"/Бойко Борисов

"Бойко Борисов отговаря като политически и личностен профил на немалко очаквания в днешното българско общество. Има хора, които не просто го харесват, но дори го обожават.""Дневник" се обръща по традиция в края на всяка година към философи, политолози, социолози и наблюдатели да оценят политическата 2020 г. и да направят прогнози за 2021 г. Отишлата си година вече беше оценена от списание "Тайм" като най-ужасната досега за съвременните хора. Беше ли възможна за прогнозиране преди 12 месеца? Успя ли някой да предвиди политическата криза? Публикувахме равносметката на проф. Антоний Тодоров, доктор на политическите науки, за 2020 г. преди новата година. Днес ви предлагаме прогнозата му. Още обобщения четете тук.


Какви са надеждите Ви и какви опасенията за 2021 г.?


- 2020 година показа, че светът става едновременно по-несправедлив социално (1% владеят половината от световното богатство), по-егоистичен (включително като политически стил - например този на Доналд Тръмп), по-несигурен (нито един справедливо разрешен конфликт, а и пандемия от непознат вирус), по-яростно конкурентен.
Надеждите ми са, че това може да започне, макар и бавно, да се променя през 2021 г. Разбира се, не съм прекален оптимист, но се надявам, поне заради пандемията, правителствата да станат по-отговорни, а гражданите - по-активни.


Как се правят прогнози след година като 2020?


- Както и преди - най-лошото е да се представя желаното за действително. Много от прогнозите са като фалшивите новини, опит за манипулация и в крайна сметка за властване върху хората. Трябва да се пазим от това и да въведем като задължителен елемент на образованието на всички равнища "интелектуалната самозащита" (по Ноам Чомски).


Предстоят парламентарни избори през март. Каква е прогнозата Ви?


- Новият парламент няма са е същият като стария, ще има промяна, както партийна, така и политическа. Но ми се струва, че няма да има радикална промяна в съотношението между най-големите партии (ГЕРБ и БСП). Дори е възможно ГЕРБ отново да бъдат първи по брой на депутатите, но най-вероятно няма да имат мнозинство.


Предполагам, че никоя от новите парламентарни партии няма да иска коалиция с ГЕРБ. Ще бъде дълъг процесът на формиране на ново правителство, което, парадоксално и неочаквано, ще удължи мандата на настоящото. Не съм оптимист.


Дясното ще направи ли пробив на предстоящите парламентарни избори?


- Кое е "дясното"? ГЕРБ са десни, призната част от ЕНП, те предложиха и българската еврокомисарка. "Обединени патриоти" са десни, макар и крайно-десни националисти. Или "градската десница", присъстваща засега само в софийските райони и столичния съвет?


Ако става въпрос за десни, които са либерални и демократични, дали не става дума за "Демократична България"? Е, тя има сега шансове да прескочи бариерата. Но много по-важно е, не да спечели дузина мандати, а да каже, какво правителствено мнозинство ще подкрепи, какъв тип управление ще подкрепи. И отсега да работи за това.


Иначе може да се окаже част от краткотраен парламент, който нищо не е променил, но пък е удължил с половин година поне мандата на сегашното управление.


Слави Трифонов, Мая Манолова, "Отровното трио" - нови политически играчи загряват на тъч линията. Ще влязат ли в мача?


- Много е възможно да влязат в парламента. Но по-важното е, какво ще правят в него. Както и да решат, дали ако се явят поотделно, ще получат повече гласове, отколкото, ако се явят заедно. Последното не изглежда много вероятно, като имам предвид последните заявления на някои от тях. Но мисля, че заедно могат да получат повече.


И все пак, ако не искат да бъдат някаква част (20 или 30 депутати) от едно краткотрайно Народно събрание, а искат промяна в управлението на държавата, ще трябва да поработят и те за това - какво мнозинство, с кого и на какъв принцип, за колко време. Всичко това изисква нужда от договаряне, но не задкулисен сговор, а честна позиция пред гражданите.


Каква ще е ролята на ДПС след изборите?


- Ще отговоря банално - незаобиколим фактор, в смисъл, че няма да е възможно парламентарно мнозинство без някаква подкрепа от страна на ДПС. Проблемът на ДПС е, че се оказаха изолирани, че станаха нарицателни за партия без принципи, търпяща в редовете си личности, станали емблема на задкулисието и приватизирането на публичната сфера.


Въпросът е ще имат ли въображението и куража да направят стъпка към промяната, да подкрепят едно ново управление, без да претендират за "порции" в него? Не съм оптимист, но ДПС често ни е изненадвало.


Каква ще е политическата съдба на Бойко Борисов?


- Очевидно е, че Бойко Борисов отговаря като политически и личностен профил на немалко очаквания в днешното българско общество. Има хора, които не просто го харесват, но дори го обожават. Той успява да се харесва, като говори онова, което очакват от него, като демонстрира, че е "човек от народа", като използва просторечие (противно на иначе действително защитената му кандидатска дисертация). Проблемът е, че си представя управлението на държавата като управление на банда квартални хъшлаци, които подкрепят лидера си, защото е "голям мъжкар". Проблемът е, че ГЕРБ е партия без идеология, основана на конкретни бизнес интереси, макар и, трябва да го знаем, в голям мащаб.


След изборите е възможно Бойко Борисов да се оттегли от политиката, но, особено ако ГЕРБ отново са първи по брой на получените гласове, е възможно да се представи като кандидат на президентските избори, които са няколко месеца след това. Но е възможно да се страхува, че ако се оттегли, ще стане обект на съдебно преследване. Не е ясно обаче дали ГЕРБ ще оцелее без Бойко Борисов. По-скоро не, или не за дълго.


Кое е неизбежното в политическата среда, което ще се случи?


- Няма нищо неизбежно, освен смъртта. Всичко зависи от поведението на хората, от съвкупното поведение на политиците и гражданите. Всичко може да се промени, стига да има достатъчно граждани, които искат промяна, достатъчно ресурси, с които да разполагат, достатъчно воля и визия за бъдещето, която да споделят. И достатъчно време.


След пандемията очаквате ли животът да потече по старому? Какво ще е различното?


- Животът със сигурност няма да потече по старому. Пандемията промени начина на функциониране на обществата, мисленето на хората, но и хоризонта на техните очаквания. Мнозина си дават сметка, че всичко, постигнато от човешката цивилизация, в крайна сметка е много крехко и може бързо да бъде изгубено.


Но има нещо по-съществено - пандемията ни показа, че този тип капиталистическа икономика, основана на стремежа към непрекъснат растеж най-вече на печалбата и на яростна конкуренция, която унищожава много ресурси и човешки съдби, вече не е възможна. Нужна е промяна на начина, по който стопанисваме планетата и обществото. Вероятно трябва да забавим хищният консуматорски нагон, превърнал се в сърцевина на нашата етика. Ако не и да го променим в нещо по-човечно.


Помъдря ли човечеството след тази гигантска криза според вас?


- Не мисля, но се надявам да го направи. Ако продължаваме да претендираме, че сме разумни и със свободна воля, трябва да се научим да бъдем етични към природата и към обществото. Двете са неразделни, а човекът, каквото и да си представя, не може да съществува нито извън природата, нито извън обществото. Още по-малко срещу тях.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (100)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на ivan_lawyer
  ivan_lawyer
  Рейтинг: 227 Неутрално

  За какво ни е Бойко Борисов отново - че няма да се промени нищо ако дойдат нови, няма.

  Но е изтъркан отвсякъде - то няма едно нещо като резултат, просто е некадърен.

  Сега, във всяка фирма, че и на битово ниво - уволняваш служителя, който не носи печалба, намираш си друг фризьор, ако не ти харесва и така.

 2. 2 Профил на nwj49315903
  nwj49315903
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Не само може, той ще бъде истински баща на нацията в същото време може и да казва прогнозата за времето много ще му отива, всички сме свикнали да ни лъже.

 3. 3 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 986 Неутрално

  Сега, във всяка фирма, че и на битово ниво - уволняваш служителя, който не носи печалба, намираш си друг фризьор, ако не ти харесва и така.
  —цитат от коментар 1 на ivan_lawyer


  Лесно е да се каже и напише,но изпълнението да смениш"човека от народа" не зависи от това!

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТА 21.11.21 - черна дата за БЪЛГАРИЯ
 4. 4 Профил на Lazarus
  Lazarus
  Рейтинг: 1014 Неутрално

  Нещо не го схващам професора. ГЕРБ щяла да има най-много депутати, но без да има мнозинство. Никой нямало да се коалира с ГЕРБ, но щял да се удължи мандатът на настоящото правителство?!

 5. 5 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 768 Неутрално

  Тия анализатори са голяма работа. Борисов е аут за политиката. Но аз лично съм за да се кандидатира за президент, така ще усети колко го обича народа. По между другото ще го видим и къде ще е водач на листата за парламентарните, надали ще смее да е в София или в някой от големите градове.

 6. 6 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 1109 Неутрално

  До коментар [#2] от "nwj49315903":

  Какъв баща на нацията след като се нагледахме на майката на нацията!? Бил се бил харесвал на лумпените - в кой кошер търея е харесван? Затова ги гонят и те се скитат като браунови частици. А фотографията е отлично попадение за търтея - търтеите са по-големи и добре охранени и само присъстват на фона на работещия мит'рял дребни отрудени човечета.

 7. 7 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1358 Неутрално

  "Слави Трифонов, Мая Манолова, "Отровното трио" - нови политически играчи загряват на тъч линията. Ще влязат ли в мача?"
  Ако не влязат, не са нови политически играчи, а само кандидати за такива. Ако някои от тях влязат без да се коалират преди изборите, ще коалират след изборите посредством Герб или БСП.
  Ако пак е Борисов, тяхната роля ще е никаква, освен да държат едни квоти на министерства и да са несменяеми. Ако се наложи смяна, ще е от типа Симеонов-Николова и Димов-Димитров. Малцина са тези, които ще заложат на такива партии, които ще се отметнат от всичко, което са обещавали преди изборите и ще приемат политиката на Герб и БСП.

 8. 8 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1358 Неутрално

  Борисов, каза лятото, че ще махне, ако се приеме искането за нова конституция, то не се прие. Ако са верни последните проучвания, се очаква Борисов 4.

 9. 9 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 575 Неутрално

  Ха-ха!
  Генерал Боко Сирищников-Дръндарски е швейцарско ножче!
  Колко му е да стане и Президент! Че даже и Вице-Президент!

 10. 10 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3015 Неутрално

  Втори анализ от поредицата "приземяване", Добра крачка

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 11. 11 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 986 Неутрално

  Борисов, каза лятото, че ще махне, ако се приеме искането за нова конституция, то не се прие. Ако са верни последните проучвания, се очаква Борисов 4.
  —цитат от коментар 8 на ggot


  До завършването на "Хемус"има време!

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТА 21.11.21 - черна дата за БЪЛГАРИЯ
 12. 12 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3227 Неутрално

  До коментар [#8] от "ggot":

  "Ако са верни последните проучвания, се очаква Борисов 4."
  ============
  Бойко няма да получи повече от 25% и дори БСП да са след него, ще му спретнат ОФ тип Орешарски. Този филм вече го гледахме.

  Еретик
 13. 13 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 768 Неутрално

  Нещо не го схващам професора. ГЕРБ щяла да има най-много депутати, но без да има мнозинство. Никой нямало да се коалира с ГЕРБ, но щял да се удължи мандатът на настоящото правителство?!
  —цитат от коментар 4 на Lazarus


  В структурите на ГЕРБ цари хаос и Борисов не може да го овладее, само наивник може да си мисли, че ще постигнат резултатите от 2017. Съгласно закона, ако НС не може да излъчи правителство се отива на предсрочни и скужебен кабинет. Към днешна дата това е най-вероятния сценарий.

 14. 14 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1358 Неутрално

  От любимата паметна бележка на умнокрасавците, какво се вижда, че те нямат нищо против да пълнят шкафчета на Борисов, зорът им е да не може да разкара и те да си получават техния дял от престъпната им дейност.

 15. 15 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 768 Неутрално

  Борисов, каза лятото, че ще махне, ако се приеме искането за нова конституция, то не се прие. Ако са верни последните проучвания, се очаква Борисов 4.
  —цитат от коментар 8 на ggot


  последните проучвания, ако са верни изобщо дават на ГЕРБ 20% което са преко сили 60 депутата, какъв Борисов 4?

 16. 16 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1358 Неутрално

  До коментар [#12] от "Костадин Иванов":

  Нищо няма да му спретнат. Ристю като поиска прокуратурата да разследва записите с шкафчетата, защо не приложи няколко паметни бележки и плащанията.

 17. 17 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1358 Неутрално

  До коментар [#15] от "nij50393132":

  И после ще си разделят процентите на неуспелите да влязат.

 18. 18 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 1250 Весело

  До коментар [#8] от "ggot":

  Мне, дори ГЕРБ да съставят коалиционно правителство, Борисов няма да е премиер. Съмнително е че патрЕотарите и магарешки ще влязат в следващия парламент, а останалите са категорични че с Баце начело, управленска коалиция би била невъзможна.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 19. 19 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1358 Неутрално

  До коментар [#18] от "tsyrvulan":

  Ако някоя прекрасна госпожа пусне записи с плащанията на някои от т. нар. загряващи играчи, направо ще ги изпържи.

 20. 20 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 768 Неутрално

  До коментар [#12] от "Костадин Иванов":Нищо няма да му спретнат. Ристю като поиска прокуратурата да разследва записите с шкафчетата, защо не приложи няколко паметни бележки и плащанията.
  —цитат от коментар 16 на ggot


  Срещу Борисов има образувани поне две прокурорски от 2013 г, проверката за снимките и видеото на чекмеджето е "спряна" поради липса на нещо си, не е прекратена. Главният прокурор има да се доказва пред Брюксел и въпреки критиките към него той е амбициозен. Взривоопасна комбинация за Борисов. Брюксел иска глави на корумпирани политици, по-подходящ няма в момента.

 21. 21 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2944 Весело

  "Успя ли някой да предвиди политическата криза?" - хубаво ще е да има напомняне на всеки, който ТУК си изказва прогнозите, пропити с експертиза. Иначе и преди и сега е ясно - ще има промяна, ще има събития във всеки един наблюдаван и "значим" процес на БГ действителност, ще има все по-добро и ... да сме живи и здрави. Капацитети бол, резултати за всекиго, но все различни.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 22. 22 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1688 Неутрално

  Много ми е интересно как питат очаквате ли след пандемията животът да потече по старому и всички отговарят "О не, пандемията промени..." Абсолютно ДА Да и пак ДА. Всяко чудо за 3 дни е казал народа. Изчезне ли опасността от вируса, много бързо ще бъде напълно забравен

 23. 23 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 768 Неутрално

  До коментар [#15] от "nij50393132":И после ще си разделят процентите на неуспелите да влязат.
  —цитат от коментар 17 на ggot


  Тая хипотеза за 60 депутата е с разпределените % и е план максимум, ако не се цепне ГЕРБ. Колкото и да ви е чудно в ГЕРБ не са само тъпаци и на някои им е ясно, че всичко приключи с тая партия.

 24. 24 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 768 Неутрално

  До коментар [#8] от "ggot":Мне, дори ГЕРБ да съставят коалиционно правителство, Борисов няма да е премиер. Съмнително е че патрЕотарите и магарешки ще влязат в следващия парламент, а останалите са категорични че с Баце начело, управленска коалиция би била невъзможна.
  —цитат от коментар 18 на tsyrvulan


  Аз не виждам с кой изобщо може да направи коалиция ГЕРБ с или без Борисов. Проучванията показват, че ще трябват поне 3 партии за да се направи мнозинство. Единствени ДПС може да се съгласят да се коалират с ГЕРБ. но няма да им стигнат да управляват и с малцинство

 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 26. 26 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 694 Неутрално

  'Ми досега не сме имали простак за президент. Имахме всякакви . . . от Жельо, 'дето ловеше риба с ръце и допиваше виното на Жельовица, през Гоце, който отстрелваше защитени видове козли и намърдваше всякакви ченгета на отговорни места, през Пухльо, който си беше жива пародия на президент . . . Но простак не сме имали. Може би ни е време и това да си го причиним.

 27. 27 Профил на bib45647808
  bib45647808
  Рейтинг: 369 Неутрално

  До коментар [#8] от "ggot":Мне, дори ГЕРБ да съставят коалиционно правителство, Борисов няма да е премиер. Съмнително е че патрЕотарите и магарешки ще влязат в следващия парламент, а останалите са категорични че с Баце начело, управленска коалиция би била невъзможна.
  —цитат от коментар 18 на tsyrvulan


  В ДБ има една партия – ДСБ – на която представителите винаги са готови да се продадат. Вече на два пъти са подкрепяли Борисов за премиер и никога депутати от ДСБ не са подкрепяли Вот на Недоверие. Даже и след оставката на Христо Иванов, ДСБ застанаха зад ГЕРБ и срещу него.


  До коментар [#18] от "tsyrvulan":

 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3768 Неутрално

  ГЕРБ може и да са членове на ЕНП но не са дясна партия. Те са центристи. Просто нямаме ефективно дясно пространство /крило. Костов добре се постара, а останките се борят и спорят кой е по -, по -, най -. И не могат да създадат успешен и устойчив десен проект. Колкото до патриотарите, да ги наречеш крайно десни си е направо смехория. Те са крякачи и лапачи, авантаджии. Обединението им за изборите беше успешно само за НФСБ и ВМРО, които без ракетата носител - "Атака", щяха да видят депутатски места през крив макарон. Това доведе до провала на Сидеров. Поддръжниците му, не му простиха колаборацията с винкела и шкембо войвода. Същото ще стане и с новите играчи, ако се обединят и участват с обща листа. Двете интересни неща ще са, първо - колко ще е разликата м/у ГЕРБ и БСП и второ - ще се кандидатира ли Бойко за президент. От това зависи бъдещето на ГЕРБ, като солиден политически играч, или ще последва НДСВ на политическото бунище.

 30. 30 Профил на ruse_island
  ruse_island
  Рейтинг: 800 Неутрално

  Шанс за промяна на статуквото има само, ако то по някаква причина загуби позицията главен прокурор. Ако Борисов, Доган, министри и техните икономически проксита/фирми са със сериозни обвинения и в ареста, ще има и различен електорален отговор.

 31. 31 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1358 Неутрално

  До коментар [#20] от "nij50393132":

  Трябват оригинални записи и доказалства. Точно тези, които плащаха протестите са в кюпа. При разследване ще паднат и тези, които са получавали и тези, които са плащали.
  А хората искат да се махни цялата престъпна схема.

 32. 32 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1483 Неутрално

  Човекът от народа е с криминално минало, настояще и очеизвадно бъдеще.

 33. 33 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 575 Неутрално

  До коментар [#15] от "nij50393132":


  ...60 депутата, какъв Борисов 4?
  —цитат от коментар 15 на nij50393132


  Няма страшно!
  Какви писъци ще има откъм Банкя: "Откраднаха ми победата! ; Аз съм вашият любим Премиер!"

  Колко му е да си направят едно Правителство в Сянка с Почетен Премиер - Барба Ганьос!

  .....................

  Искам един Правоверен Боковист, да каже, с КОГО ЩЕ СЕ КОАЛИРА ГЕРБ?
  (Или Боко печели 50% плюс един от броя на Депутатите!)

 34. 34 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 768 Неутрално

  [quote#25:"Асен Градинаров"][/quote]

  Добрееееее, за ГИГАНТСКИТЕ постижения е хубаво да се говори и с цифри. За гордостта Му - магистралите, асфалта - за 10 години е увеличена пътната мрежа с 20%, Румъния е с 40%. Обравзование - % на неграмотни зрелостници е най-голям от както се води статистика. Най-много са увеличени парите за здраве, факт. но се видя какъв е ефекта при кризата с Ковид. Финанси най-нисък външен дълг, но 3 пъти е увеличен за 10 г. Икономика тук нещата са страшни Бай Тошо в действие - ВиК холдинг, държавна петролна компания, същевременно Майкрософ си направи центъра в Гърция и нае наши програмисти, защо ли? Фолксваген и незнам си кой ни подминаха защо ли? Повече от 1/3 от работещите са държавни служители, няма такова животно в нормалния свят. Покрай турски поток стана ясно, че в Сърбия минималната пенсия през 2021 ще стане 270 евро, а мин заплата 560 евро, Сърбия не е член на ЕС и в бюджета и не се наливат пари даром. Да припомним ли водната криза в Перник и очакваната в Бургаско, някога да е имало такъв проблем в България? Та няма сфера, в която да е направено нещо за тези 10 г

 35. 35 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 768 Неутрално

  [quote#28:"Асен Градинаров"][/quote]

  Какви полюции, вие смятате ли, че толкова компроментиран политик има място в бъдеще? Ама те вътре в партията си ги говорят тези неща, какво си измисляме ние. Има реалност, това е.

 36. 36 Профил на gobay
  gobay
  Рейтинг: 759 Неутрално

  Борисов може да е кандидат за президент,ама може и да не е!

 37. 37 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 811 Неутрално

  Член на БКП-то, десетки години тунинговано комуне е най-вредното за България като президент.

 38. 38 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 768 Неутрално

  До коментар [#20] от "nij50393132":Трябват оригинални записи и доказалства. Точно тези, които плащаха протестите са в кюпа. При разследване ще паднат и тези, които са получавали и тези, които са плащали.А хората искат да се махни цялата престъпна схема.
  —цитат от коментар 31 на ggot


  Вижте, едно нещо има в тая история със записите и снимките. Този който ги извади е по-силен от Борисов и не е в немилост, реакцията, т.е. липсата на реакция от Борисов е неопровержим факт. За моя съзнателен живот, аз не съм чул за друг политик в света да са излезнали публично подобни неща. По-значимите бяха Моника Люински и Силвио Берлускони, но и там нещата бяха поне 10 нива по-невинни. Хич не ми пука колко е откраднал, пука ми обаче, че ни управлява зависим човек. Това ни е проблема.

 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 40. 40 Профил на bib45647808
  bib45647808
  Рейтинг: 369 Неутрално

  До коментар [#15] от "nij50393132":с КОГО ЩЕ СЕ КОАЛИРА ГЕРБ?
  (Или Боко печели 50% плюс един от броя на Депутатите!)
  —цитат от коментар 33 на Tzar Vova Josei-ki


  Ако ДСБ имат представители в НС, те винаги са готови да се продадат на ГЕРБ. Правителствата „Борисов1“ и“Борисов2“ са избрани от Иван Костов, Атанас Атанасов и сие.
  След оставката на ХР.Иванов, ДСБ подкрепи Боко при внесения Вот на Недоверия.
  Най-лесно депутати, които да продадат избирателите си, се намират в ДСБ

  До коментар [#33] от "Tzar Vova Josei-ki":

 41. 41 Профил на Bornagain
  Bornagain
  Рейтинг: 208 Неутрално

  като говори онова, което очакват от него, като демонстрира, че е "човек от народа"
  ===========================================================
  Българският народ не е необразован, арогантен и лаком крадец с елементарен език и огромна самонадеяност, козируващ на по-силните от него като "началника" и презиращ онези които са под него.

  Свободата, Санчо...
 42. 42 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1636 Неутрално

  Първия държавен и партиен ръководител е дялан камък.Мое да се тунингова според желанието.

  SHADOWS of SOFIA
 43. 43 Профил на Родолюбец
  Родолюбец
  Рейтинг: 751 Весело

  До коментар [#8] от "ggot":"Ако са верни последните проучвания, се очаква Борисов 4."============ Бойко няма да получи повече от 25% и дори БСП да са след него, ще му спретнат ОФ тип Орешарски. Този филм вече го гледахме.
  —цитат от коментар 12 на Костадин Иванов


  Всъщност това го устройва най-много. Въпреки че отлага Борисов 4 за догодина.

  61. Ниkoй въ Бългapckoтo Княжecтвo нe мoжe ни дa kупувa, нитo дa пpoдaвa чeлoвeчeckи cъщecтвa. Вcekoй poбъ oт kakъвтo пoлъ, вepa и нapoднocтъ дa бъдe, cвoбoдeнъ cтaвa, щoм cтъпи нa бългapcka тepитopия.
 44. 44 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 768 Неутрално

  [quote#39:"Асен Градинаров"][/quote]

  Къщата в Барселона е факт и не е собственост на Борисов, никой не твърди това. За къщата в Барселона имат проблем една мацка, баща и и няколко приятели на Борисов. Схемата с покупката е съшита с бели конци, но испанците са доказали, че и по-големи тарикати са оперирали

 45. 45 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1636 Неутрално

  [quote#43:"Родолюбец"][/quote]

  Ще споделиш с кой ще се коалира за да е отново министър-председател.Предполагам снощи си видял последните проучвания за нагласите при избирателите.

  SHADOWS of SOFIA
 46. 46 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5954 Любопитно

  До коментар [#15] от "nij50393132":

  Събрахте ли процентите на всички, които влизат в парламента и преизчислихте ли резултатите? 24% от гласовете, не прави 20% от мандатите.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 47. 47 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 1250 Весело

  До коментар [#19] от "ggot":

  Какво общо има отговорът с коментара ми бре герберушка? Какви прекрасни госпожи са те подгонили? Нерде ямбол, нерде стамбул.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 48. 48 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2295 Неутрално

  Искам един Правоверен Боковист, да каже, с КОГО ЩЕ СЕ КОАЛИРА ГЕРБ?
  —цитат от коментар 33 на Tzar Vova Josei-ki


  Не ти трябва такъв,трябва ти някой ,който помни малко по дълго от маймуните .Той ще ти припомни,че преди време имаше едни-Яне Янев и Атанас Семов ,които люто се канеха да уволнят Боко,пък после се прегърнаха с него,а Янето и съветник му стана.Имаше Бареков,също много антигерб настроен,пък депутатите му в НС за нула време го парясаха и отидоха към мутрата.Имаше и Реформаторски блок,тия клетви се клеха,че никога няма да участват в правителство начело с Борисов,а по паметливите помним,какво стана после. Та на твоя въпрос,ГЕРБ може да се коалира с всички тия,дето ще предпочетат власт и облаги от нея сега,пред неясния изход от едни нови избори.

 49. 49 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1483 Неутрално

  И това е от най-подлизурските заглавия на статия. Хубав лош, той /мутрьо с минало/ може/става за президент...

 50. 50 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7342 Неутрално

  " Проблемът е, че си представя управлението на държавата като управление на банда квартални хъшлаци, които подкрепят лидера си, защото е "голям мъжкар". Проблемът е, че ГЕРБ е партия без идеология, основана на конкретни бизнес интереси, макар и, трябва да го знаем, в голям мащаб."
  По-точно няма как да се каже. Тъжна истина, която трябва да се промени, но как с този народ.

 51. 51 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2442 Неутрално

  Ето това е трагедията на България - дори най-видните демократи не могат да се освободят от червената мъгла в главите си.
  "капиталистическа икономика, основана на стремежа към непрекъснат растеж най-вече на печалбата и на яростна конкуренция"

 52. 52 Профил на Bornagain
  Bornagain
  Рейтинг: 208 Неутрално

  Ето това е трагедията на България - дори най-видните демократи не могат да се освободят от червената мъгла в главите си. "капиталистическа икономика, основана на стремежа към непрекъснат растеж най-вече на печалбата и на яростна конкуренция"
  —цитат от коментар 51 на m17

  И кое не е вярно? Не обедня ли България стремително в неуспешна конкуренция със западните акули - Лидъл, Мидъл, дори доматите са испански, вярно трето качество че е по евтино и за по-голяма печалба, бългрите ще купят всичко което е евтино. .

  Свободата, Санчо...
 53. 53 Профил на amerikanbastard
  amerikanbastard
  Рейтинг: 536 Весело

  До коментар [#25] [#28] от "Асен Градинаров":

  „всички виждат ГИГАНТСКИТЕ постижения в инфраструктура, икономика, образование, финанси, реално във всяка сфера - които ГЕРБ и Борисов постигнаха.“
  „А не ви ли е малко срам, когато ги говорите тези небивалици - наистина ли СИ вярвате“?
  ===

  Я не се излагайте, като дрът циганин, едва Ви назначиха и вече се осрахте!

  Freedom's just another word for nothin' left to lose
 54. 54 Профил на amerikanbastard
  amerikanbastard
  Рейтинг: 536 Весело

  Антоний Тодоров като име малко се различава от Антон Тодоров, но като съдържание звучи само малко по-академично. Академично, ама на ниво НБУ, там такива професори с лопата да ги ринеш!

  Freedom's just another word for nothin' left to lose
 55. 55 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1636 Неутрално

  Антоний Тодоров като име малко се различава от Антон Тодоров, но като съдържание звучи само малко по-академично. Академично, ама на ниво НБУ, там такива професори с лопата да ги ринеш!
  —цитат от коментар 54 на amerikanbastard


  Ако можеш опровергай го. Вместо да се обясняваш .

  SHADOWS of SOFIA
 56. 56 Профил на valtoro
  valtoro
  Рейтинг: 911 Неутрално

  Не вярвам, няма да може да управлява а това му е комплекса !!!

 57. 57 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1358 Неутрално

  До коментар [#38] от "nij50393132":

  Зависими са тия, които плащат.

 58. 58 Профил на Josif Stanislavski
  Josif Stanislavski
  Рейтинг: 1091 Неутрално

  Мая Манолова да положи усилия за някаква промяна ... ТОВА Е меко казано ШЕГА ... а не меко казано е слабоумно твърдение . Далечè съм от представата ,че МаяМа е преживяла някакъв политическо социален катарзис и се е вързродила като нещо ново и съвремено ... Тя си е същата каквато е била винаги - грозен полпулист , който няма никакви угризения да стъпче хората , за да задоволи собствените си долни амбиции...

  обичам Ви .... разбирам Ви ... искам да Ви помогна
 59. 59 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1358 Неутрално

  До коментар [#47] от "tsyrvulan":

  Има много неща за разкриване за тия, които вече не искат Борисов. И не се залъгвай, че само гербушките мислят така.

 60. 60 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1720 Весело

  "2021 – "човекът от народа" може да е кандидат-президент"

  Ако се говори за ББ в такъв аспект, то думата "кандидат" е излишна.
  И аз подозирам, че ББ може да направи тази стъпка, но само ако е решил окончателно да смачка фигуранта в директен сблъсък-егото му може да го подтикне към това.
  Но аз смятам, че той по-скоро просто ще се оттегли и ще играе ролята на Доган.
  А що се касае до "съдебните преследвания", трябва да напомня на късопаметния автор, че той на два пъти подава оставка, без никой да му я иска.
  Кой би го направил, ако се страхуваше от съдебни преследвания!???

 61. 61 Профил на Josif Stanislavski
  Josif Stanislavski
  Рейтинг: 1091 Неутрално

  До коментар [#1] от "ivan_lawyer":

  е, като НЯМА да се промени нищо ( ти го казваш) , не е ли тъпо да искаш Борисов да се маха , а ?
  Ще повторя ПАК - НИЩО нямя да се промени , НИЩО ... ти го казваш, ТА след като НИЩО няма да се промени , ЗАЩО да сменяме човека , който все пак знаем какво може ... И не, не е некадърник . Даже напротив , аз съм убеден, че ако последните 10 г. НЕ беше Борисов на власт , щяхме да гледаме филма от времето 2003 - 2008 г, когато въпреки ЗЛАТНИЯ ДЪЖД , който се изля над България ( думите са на ПР гуруто на БКП, Андрей Райчев, не мои ) живяхме в един класически застой , въпреки привидното "бурно развитие" ( точно това е ЗЛАТНИЯ ДЪЖД) ... кражби, кражби , кражби на обществен ресурс и то нагло и безочливо в ОГРОМНИ размери....
  Сегашните обвинения към ГЕРБ и лично към Борисов са измислени и ако се вгледаме в цената , документираната разлика е 1 към десет в "полза на Тройната коалиция"....

  между впрочем 2013-2014 г. "двойната коалиция + златния пръст" го демонстрираха отчетливо

  обичам Ви .... разбирам Ви ... искам да Ви помогна
 62. 62 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 768 Неутрално

  До коментар [#15] от "nij50393132":Събрахте ли процентите на всички, които влизат в парламента и преизчислихте ли резултатите? 24% от гласовете, не прави 20% от мандатите.
  —цитат от коментар 46 на Незнайко в Слънчевия град


  Няма значение дали са дори 24%, очертава се единствения им възможен коалиционен партньор да е ДПС, с другите които се разбират са ОП но дори и да влязат аз не я виждам тая коалиция ГЕРБ-ДПС-ОП. А въпросните 24 им ги даваха, но тогава не се отчетоха на Цветанов %, а той ще вземе от ГЕРБ.

 63. 63 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1636 Неутрално

  До коментар [#1] от "ivan_lawyer":е, като НЯМА да се промени нищо ( ти го казваш) , не е ли тъпо да искаш Борисов да се маха , а ?Ще повторя ПАК - НИЩО нямя да се промени , НИЩО ... ти го казваш, ТА след като НИЩО няма да се промени , ЗАЩО да сменяме човека , който все пак знаем какво може ... И не, не е некадърник . Даже напротив , аз съм убеден, че ако последните 10 г. НЕ беше Борисов на власт , щяхме да гледаме филма от времето 2003 - 2008 г, когато въпреки ЗЛАТНИЯ ДЪЖД , който се изля над България ( думите са на ПР гуруто на БКП, Андрей Райчев, не мои ) живяхме в един класически застой , въпреки привидното "бурно развитие" ( точно това е ЗЛАТНИЯ ДЪЖД) ... кражби, кражби , кражби на обществен ресурс и то нагло и безочливо в ОГРОМНИ размери....Сегашните обвинения към ГЕРБ и лично към Борисов са измислени и ако се вгледаме в цената , документираната разлика е 1 към десет в "полза на Тройната коалиция"....между впрочем 2013-2014 г. "двойната коалиция + златния пръст" го демонстрираха отчетливо
  —цитат от коментар 61 на Josif Stanislavski


  Политиката се прави от хора. Мислиш ли , че тази политическа аномалия баце може да промени нарцистичната си същност.

  SHADOWS of SOFIA
 64. 64 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 288 Неутрално

  Тоя обаче е прав, ако ББ изгуби изборите, като нищо може да кандидавства за прецедател слеш президент

 65. 65 Профил на Асен Градинаров
  Асен Градинаров
  Рейтинг: 8 Весело

  [quote#39:"Асен Градинаров"]
  —цитат от коментар 44 на nij50393132
  Къщата в Барселона е факт и не е собственост на Борисов, никой не твърди това. За къщата в Барселона имат проблем една мацка, баща и и няколко приятели на Борисов. Схемата с покупката е съшита с бели конци, но испанците са доказали, че и по-големи тарикати са оперирали[/quote]

  А един шоколад завива мармоти в станиол...

 66. 66 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 768 Неутрално

  До коментар [#38] от "nij50393132":Зависими са тия, които плащат.
  —цитат от коментар 57 на ggot


  Спорът е безпредметен. Аз моите изводи си ги правя като си говоря и със досегашни симпатизанти на ГЕРБ и виждам колебанието им, за другите е ясно, няма такава партия в новата ни история, която да е настроила толкова хора срещу себе си, аз поне не съм видял.

 67. 67 Профил на Асен Градинаров
  Асен Градинаров
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Спорът е безпредметен. Аз моите изводи си ги правя като си говоря и със досегашни симпатизанти на ГЕРБ и виждам колебанието им, за другите е ясно, няма такава партия в новата ни история, която да е настроила толкова хора срещу себе си, аз поне не съм видял.
  —цитат от коментар 66 на nij50393132


  Вий сериозно ли? Я да сметнем сега, при 0,8% подкрепа за ДСБ (самостоятелно), колко процента са настроени против нея? Аз ги изкарвам 99,2%, не знам колко излизат според драгалевската математическа школа. Освен това - два мандата под опашката, въпреки коалициите с всевъзможни маргинали - тоест, ДСБ "смачква" подкрепата за всяка партия, в която влезе в коалиция. Още ли твърдите горната "умност"?

 68. 68 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 575 Неутрално

  До коментар [#40] от "bib45647808":

  Трябва да има големи наивници, които да не са разбрали, че всеки, прегърнал се/цункал се с Барба Ганьос от Банкя, гори, и получава ваканция за следващо Парламентарно Представителство!

 69. 69 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3368 Неутрално

  Всеки над 40 години може да е кандидат-президент

  [email protected]
 70. 70 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 768 Неутрално

  [quote#65:"Асен Градинаров"][/quote]

  Вижте във форума кой повдига въпроса за Барселона, явно на поддръжниците на ББ им е по-голям проблем, отколкото на останалите.

 71. 71 Профил на amerikanbastard
  amerikanbastard
  Рейтинг: 536 Весело

  Ако можеш опровергай го. Вместо да се обясняваш .
  —цитат от коментар 55 на K2


  1. Вие с голяма доза достоверност звучите като Беновска или нейна реплика, а и името Ви е като на нейното, финансирано от държавата радио К2. К2 в географията е връх, безспорно, но нищо не изключва възможността също така и да е връх на политическия слугинаж (алегория).
  2. Вие вероятно сте от новото поколение, което масово демонстрира четене на текст и неразбирането му, няма да описвам този синдром, една наука се е погрижила за това. В случая аз не оспорвам твърденията на професора (макар, че лесно мога), а само ги сравнявам с текущите тези на небезизвестния автор на "ШАЙКАТА - Бойко, Росен, Цецо и другите". Ако им се направи дигитален сравнителен анализ края на деня ще лъсне еднаква резултантна конволюция (твърде сходна обвивка). Sorry the latter is beyond your head.

  Freedom's just another word for nothin' left to lose
 72. 72 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 768 Неутрално

  [quote#67:"Асен Градинаров"][/quote]

  логиката ви няма нищо общо с неодобрението към ГЕРБ, а пък лично мен колко са % на ДСБ, малко ме интересува. Вас също би трябвало, защото сме идиотска ситуация и политически не виждам кой ще се оправи, ако сте обективен ще признаете, че доверието в ГЕРБ не е това като преди 4 години. Причините да си ги анализират те.

 73. 73 Профил на olimpipanov
  olimpipanov
  Рейтинг: 815 Неутрално

  Баце президент ?! Да след мекерето ЖЖ, комарджията лобист, но най на място като президент Пепи, ченгето Гоце, льотчика от небраното лозе, може да имаме формен простак.

  Е тогаз се изменя конституцията и ставаме шече и официално Ганьостан.

 74. 74 Профил на n_kukaleva
  n_kukaleva
  Рейтинг: 756 Весело

  Не бързайте да отписвате ГЕРБ ; то и столетницата я отписвате от 30 години, но тя си е жива все още! Изчакайте спокойно изборите, нека да ги чуем как всяка партия ще се окаже победител по незнайно какви критерии!

 75. 75 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1517 Любопитно

  „... Демократична България" ... да каже, какво правителствено мнозинство ще подкрепи, какъв тип управление ще подкрепи. И отсега да работи за това.”

  Значи само Демократична България, коалицията която разкри схеми и злоупотеби за милиарди, трябва да казва какво и кой ще подкрепя.
  При тях сме взискателни и ги гледаме под лупа.
  Останалите - могат безпроблемно да си пълнят чекмеджетата, да правят ненужни за България русски проекти с тръби и самовари, да ремонтират ремонтираното вчера, да фалират банки, да патриотарстват с продажби на паспорти и прекарване на бежанци в бусове, да си подложат с малко антиваксърска кампания и малко Македония и да нямат никакъв проблем с депутатстването.

 76. 76 Профил на gobay
  gobay
  Рейтинг: 759 Весело

  Дали да,или не?

  Каква безсмислена дискусия за нероден Петко? Спомням си ,че ББ казваше ,че няма да се кандидатира за президент.Това май е убягнало на мнозина? Нищо,де! Нека дискусията ,безсмислена,да продължава!

 77. 77 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 1250 Весело

  До коментар [#59] от "ggot":

  Какво означава тия които не искат Бойка? Аз също не го искам...още като шеф в МВР не ми харесваше с егоцентризма си, стремежът да е винаги в центъра на вниманието и безподобното си плещене. Какво има да ми разкриват? Може би че по онова време напуснах Родината? ГоУемо разкритие ще да е.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 78. 78 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1720 Весело

  До коментар [#66] от "nij50393132":

  "няма такава партия в новата ни история, която да е настроила толкова хора срещу себе си, аз поне не съм видял."

  Всички, гласували за Костов, бяха настроени срещу Виденов.
  Всички, гласуваблли за Симеон, бяха настроени срещу Костов.
  Всички, гласували за БСП и ДПС, бяха настроени срещу Симеон.
  Всички, гласували за ГЕРБ, бяха настроени срлещу Тройната
  Срещу кого, според теб бяха и са настроени всички, които вече три пъти гласуват за ГЕРБ и се канят да го направят за четвърти път?

 79. 79 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2992 Неутрално

  "2021 – "човекът от народа" може да е кандидат-президент"
  *
  Малко вероятно е това да стане. Президентът има ограничени пълномощия.
  Надявам се в края на годината да имаме нов президент, обединяваща фигура за нацията, а не постоянно дуднещ с излъчване на погребален агент.
  Лошото е, че това, което се задава като управление по никакъв начин няма да промени статуквото след като основните играчи са същите.
  Да се очаква промяна от Майчето и Слави е наивно, да не кажа глупаво.

 80. 80 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3932 Неутрално

  Антоний е един от най-интелигентните политически анализатори в България, и може би единственият независим, все още...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 81. 81 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 768 Неутрално

  До коментар [#66] от "nij50393132":"няма такава партия в новата ни история, която да е настроила толкова хора срещу себе си, аз поне не съм видял."Всички, гласували за Костов, бяха настроени срещу Виденов.Всички, гласуваблли за Симеон, бяха настроени срещу Костов.Всички, гласували за БСП и ДПС, бяха настроени срещу Симеон.Всички, гласували за ГЕРБ, бяха настроени срлещу ТройнатаСрещу кого, според теб бяха и са настроени всички, които вече три пъти гласуват за ГЕРБ и се канят да го направят за четвърти път?
  —цитат от коментар 78 на Дон Кихот


  Не мога да направя анализ на гласувалите защо са подкрепили ГЕРБ и Борисов. За мен реална победа на ГЕРБ може да се брои 2009 г, тогава хората му вярваха, че ще внесе нов морал. Той беше казал, че ако няма мнозинство да управлява сам, ще стои в опозиция. Ето едно обещание което е нарушил с Борисов 2 и Борисов 3

 82. 82 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 1794 Неутрално

  Банкянския цървул " човек на народа" ха ха ха.

 83. 83 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 1056 Весело

  До коментар [#5] от "nij50393132":
  Да, щото София се тресе от тропота на 15 комплекта протестиращи крака вече 45 дни от последното Велико народно вастание.

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 84. 84 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 1056 Весело

  До коментар [#73] от "olimpipanov":
  никнейм "olimpipanov", мразещ "ганьовците"... А, разконспириран си ХИ :)

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 85. 85 Профил на .
  .
  Рейтинг: 1181 Неутрално

  Бай Ганьо президент само ни липсва , другото е ок.

 86. 86 Профил на Мавродинов
  Мавродинов
  Рейтинг: 614 Неутрално

  До коментар [#18] от "tsyrvulan":Ако някоя прекрасна госпожа пусне записи с плащанията на някои от т. нар. загряващи играчи, направо ще ги изпържи.
  —цитат от коментар 19 на ggot

  То записи има.... но ги стискат за по-късно.

 87. 87 Профил на Мавродинов
  Мавродинов
  Рейтинг: 614 Неутрално

  Пишещите не чуват мнението на провинцията, а само на София..... А провинцията ще подкрепи Борисов. Никой не ще Мая, Бабикян, Слави, Христо...

 88. 88 Профил на Oggie Petkov
  Oggie Petkov
  Рейтинг: 555 Неутрално

  До коментар [#15] от "nij50393132":

  20% са от гласувалите. Крайният брой депутати на всяка партия, влязла в парламента зависи и от процента гласували. Ако са гласували само 50%, тогава 20% процента на ГЕРБ стават 40% и съответно 96 депутати. Така че господа и другари, ходете за гъби и после се вайкайте.

 89. 89 Профил на Tsveta
  Tsveta
  Рейтинг: 246 Неутрално

  Според мен само ГЕРБ ще имат сериозно предимство пред другите. Прованса си го обичат и ще гласуват масово за него, той за това фърчи с жипката по села и паланки, а не се дърли вътрешно като БСП-то или да пуска по некоя статийка в Дневника.
  Не знам що така отписаха Патриотите, те набраха сила с Македонският въпрос и според мен ще влязат в парламента.
  Не мисля, че Славито и Маямата ще влезнат, втората е жестоко компроментирана с нейните Майки и измишльотини, първият ни се чул, ни се видял...така избори не се печелят.

 90. 90 Профил на nxl27679751
  nxl27679751
  Рейтинг: 732 Неутрално

  Антоний е един от най-интелигентните политически анализатори в България, и може би единственият независим, все още...
  —цитат от коментар 80 на hamiltonf


  Статията му е доста по-смислена от "констатацията" на ген. Наско в днешния "Дневник". Безспорно Борисов е най-коментирания от опозицията, към която принадлежи и автора, намирам го за пристрастен. В стремежа си да смачкат премиера създават му образ на прост тъпанар и вече силно си вярват. Не може да се отрече политическата интуиция на Бойко и умението му да борави с хора, с което по интелигентност превъзхожда доста професори. Той е наясно, че е демонизиран и наистина ще се скрие в партията си вместо да трупа още негативи като премиер и кандидат президент. По-скоро очаквам да обедини останките от дясното като привлече КОД и някои интелигенти. Може би след време и провали на родните политици, ако народът го заиска, ще се пробва за президнт, но няма да е сега - на ясно е, че ще се провали. В държавата ни има много сериозни проблеми, които са нерешими от непопулярно управление без твърдо мнозинство в парламента.

 91. 91 Профил на BigMouth
  BigMouth
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Разбрахте ли за скандалната брокерка Бистра М., която се сгодява за свой колега след като забременява, но може да се окаже че ще се омъжи за брата на детето си.

 92. 92 Профил на Емил
  Емил
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Е колкото и да я хвалят като фиансов гуру, аз не бих се доверил на такъв човек.

 93. 93 Профил на Karina
  Karina
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Разбира се че няма, брокер който хвърля боб за бащата на детето си, сигурно хвърля боб и за инвестициите... Разбира се че няма, брокер който хвърля боб за бащата на детето си, сигурно хвърля боб и за инвестициите...

 94. 94 Профил на Zdravko
  Zdravko
  Рейтинг: 8 Неутрално

  А Бистра е точно такава – за кратко време става близка до сърцата (и не само) на няколко свои колеги и началници до степен да разбие на пух и прах екипната работа в компанията.

 95. 95 Профил на Стойчо
  Стойчо
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Няма как да натрупаш опит и компетентност във финансовата сфера, докато се търкаляш в креватите на хората...

 96. 96 Профил на Антоанела
  Антоанела
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Един много добър пример за просперитета в нашата България... Момчета, просто имате грешните атрибути за да направите и вие първият си милион от "комисионни" по сделки.

 97. 97 Профил на Irena
  Irena
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Всички са един дол дренки.. Как ще се сгодиш за човек който не знае с колко човека и какво е правил само и само да просперира?!

 98. 98 Профил на Zoro
  Zoro
  Рейтинг: 8 Неутрално

  И за капак даже и с бащата на младоженеца. Вие бихте ли отгледали брат си, роден от жена ви? Това е доста извратено!

 99. 99 Профил на Stacy
  Stacy
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Интересното е че младоженеца, Антонио, е извадил пръстена след като е разбрал че е бременна, а дали е знаел че може би детето му е брат?

 100. 100 Профил на Ivan
  Ivan
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Да им е живо и здраво детето, жалко е, че ще трябва да живее с такива разкрепостени родители... на какви ценности ще го научат? Как да ляга с всеки за пари, срамота!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK