"Тръмп се простреля много лошо в крака"

"Позорна, но много поучителна страница в историята на САЩ"

© Associated Press

"Позорна, но много поучителна страница в историята на САЩ"Размириците пред и в сградата на Конгреса във Вашингтон, които блокираха процедурата по валидиране на резултата от президентските избори, шокираха света. Зрителите на живо наблюдаваха как демонстрантите, мотивирани от поредното изявление на Доналд Тръмп, че не признава изборите, нахлуха в Капитолия, след като преодоляха охраната на сградата, а конгресмените бяха евакуирани. При щурма загинаха четирима души. Конгресът все пак утвърди победата на Джо Байдън, а Тръмп потвърди, че ще предаде властта. Но стои въпросът може ли все още действащият президент да бъде отстранен и обвинен. "Дневник" събра мнения на политически анализатори от социалните мрежи и БНР.


Христофор Караджов, преподавател в Калифорнийския университет:


Надявам се, че това е краят на тръмпизма, но не и краят на американската демокрация. Нито едно от възраженията срещу провеждането на президентския вот в определени щати, на които някои от републиканците разчитаха, а президентът Доналд Тръмп постоянно говори, нямат шанс да минат през американския Конгрес, но срамното петно остава.
Най-тъжното е, че имаме и жертва. Това е демокрацията, която обича да дава за пример своите постижения на другите държави. Как може да ги даваш за пример сега, когато в деня, в който изборите трябва да бъдат сертифицирани във върховния законодателен орган, имаш граждани с оръжие в Капитолия, в парламента?


Силата на Тръмп е в това, че има около 75 милиона души, които го подкрепиха на тези избори.


75 милиона души са си 75 милиона души - това е второто най-голямо количество гласове, дадени за американски президент в историята. Това са реално хора, които са имали причини да подкрепят Тръмп.


Тръмп до голяма степен е изоставен от много от републиканските си съюзници, защото действията му преминаха всякакви граници, много от републиканците се стреснаха, че с подобни действия се дава картбланш на демократите, ако загубят изборите след 4 години, и те да излязат по улиците.


В какво се превръщат Съединените щати тогава? Това е един много опасен процес. За съжаление Републиканската партия до голяма степен се превърна в заложник на Тръмп през тези 4 години, точно защото той се харесва на немалък брой хора, успява да мобилизира подкрепа и политиците отговарят на стимули като електоралната подкрепа. Те не могат да се "самоубиват", когато излязат срещу голяма част от електората.


Евгений Кънев, доктор по икономика:


От лятото на 2016 година пиша, че става дума за човек, обсебен от болезнена мания за власт, и че няма нищо общо с някакви ценности на републиканците, десните, "гълъбите", антиелита и пр. - развяти да прикриват личните и само личните му интереси - плюс тези на още една "велика" страна.


Безкрайно арогантен и циничен - (гледал съм го още в началото на 90-те по американските ТВ как разказваше интимни подробности за бившата си съпруга Ивана Тръмп), готов да прегази всичко заради егото си, изключително ловък манипулатор и безумен лъжец - той събира огромна подкрепа в САЩ от хората, пострадали от глобализацията, искащи реванш срещу елитите, които ги лишиха от работни места, от годините на разделение в Америка, от липсата на наказани за световната криза от 2008 г. и т.н.


За тези хора Тръмп е знаме на съпротивата и реванша, а истината и демокрацията са им последна грижа. Няма факти, които са фалшиви новини, има само безпределна вярност към фюрера. Не осъзнават, че Тръмп ги използва като последния си инструмент, преди правосъдната система да го засмуче.


Слава Богу, че все пак всички институции на САЩ издържаха и дори републиканските политици все пак се осъзнаха. Дори вицепрезидентът Пенс и сенаторите, които до последно подкрепяха Тръмп по лични причини. Защото представяте ли си политиците, администрацията и съдиите им да бяха като нашите ?


Позорна, но много поучителна страница в историята на САЩ. Мисля че ще има дълбоки промени, които да не допуснат явлението Тръмп втори път.


Евгений Дайнов, политолог:


Не съм сигурен дали това е финалът на ерата "Тръмп". Има още време за още поразии - да речем, нов метеж на 20 януари, по време на публичното заклеване на Джо Байдън като президент.


Оценката за снощното събитие е: очаквано и неизбежно. Не знам защо американските коментатори бяха толкова шокирани. След като 4 години насъскваш едни хора срещу институциите и закона, рано или късно те ще се разбунтуват - насъскване, което Тръмп правеше всеки ден, докато беше президент.


По-странно беше първоначалното бездействие на полицията. Ако атакуващите бяха чернокожи, щяха да бъдат пометени и арестувани за броени минути.


Тръмп трябва да бъде съден за организирането на метеж, опит за преврат и държавна измяна. Инак това може и ще се повтори, а световната демокрация не може да понесе още много такива удари: защото всеки удар по американската демокрация, към която всички останали гледат, отеква стократно по-силно в по-слабите демокрации.


Александър Кьосев, директор на Културния център на СУ:


Проследих кадрите с влизането в Капитолия по българските канали, по СNN, по Deutsche Welle, BBC и Bloomberg. От това, което видях, съдя, че американската полиция или ги пусна съзнателно, или се състои от некадърници. Да бяха извикали Бойковата полиция от протестите, всичко щеше да е тихо и мирно.


От друга страна, ясно се видя краят на всеки агресивен, псевдохаризматичен популизъм - той се удавя в собствените си контрапродуктивни действия, които водят наникъде.


Онова, което остава обаче, е гневът на 70 млн. американци. Ако Байдън и неговата администрация не вземат този гняв предвид, нещата няма да се подобрят.


Симеон Гаспаров, журналист:


Америка сложи такова петно върху себе си, че това не може да бъде изчистено години напред. Тази страна вече не може да бъде световна сила, при положение че най-охраняваният град, най-охраняваната столица в света се оказа, че е просто замък, построен върху пясък.


Страната е много разделена. Не се учудвам на това, което се случи. То просто зрееше, то се очакваше, че това ще избухне. Учудвам се, че едва сега стана.


Това е евтин политически театър. Смятаха да спечелят дивиденти от това, а всъщност докараха една катастрофа.


Тръмп се простреля много лошо в крака, той си нанесе много тежка рана. Приличаше на Нерон пред горящия древен Рим. Той не се спря, но разликата е, че американската демокрация надделя.


Тръмп е емоционален политик. Той е много интересен, умее да разговаря с хората, да ги предразположи, но както ги предразполага, така ги настройва един срещу друг, за да може да ги управлява. Той работи не като държавник, той работи като бизнесмен. И това е неговият проблем - не може да управляваш държавата, както си управляваш бизнеса.


Корените на американското недоволство са много по-дълбоки. Те не започват с Доналд Тръмп, нито с Обама, нито с Джордж Буш. През 80-те години, когато в САЩ имаше много добре развита икономика и средна класа, масово индустриите започнаха да се изнасят в Китай и други страни, а това остави огромни региони на произвола на съдбата.


Има много голяма гетовизация на градовете, бедното чернокожо население си стреля все едно е във военна зона, бялото бедно население умира от наркотици.


Явор Райчев, политолог:


САЩ са разделени на две и всяка от страните чете свои медии, посещават различни пространства в социалните мрежи и се настройва с омраза към другата страна. Това е валидно както за крайнолевите, така и за крайнодесните.


Успехът на бъдещия президент Джо Байдън ще зависи основно от това доколко ще успее да обедини обществото в САЩ. Нанесени са големи щети върху обществения климат в Америка:


Тръмп в голяма степен е отговорен за случилото се, тъй като в продължение на седмици разпространява твърдения, свързани с подправяне на изборите и откраднатата победа. Той отправи призив към протестиращите да отидат към сградата на Конгреса и те за 30 минути вече бяха вътре. Призивът му към тях да се върнат по домовете си дойде твърде късно.


Властта на Доналд Тръмп над събитията не идва толкова от позицията на президент, а от характера му и дори от амплоато му на инфлуенсър. Добро решение е временното спиране на акаунтите на Тръмп в някои социални мрежи.


Силите за сигурност на САЩ са подготвени за терористична заплаха, но не са подготвени за това, което се случи вчера. Открай време в САЩ радикализацията на групите на крайнолеви и крайнодесни не се взема на сериозно.


Тръмп започва да става отровен за Републиканската партия и за всички хора, които са около него, това ще бъде политически пасив. Той много често свързва собственото си оцеляване с оцеляването на Републиканската партия, а тя трябва да оцелее и след него. Въпреки че Тръмп в момента е най-влиятелният човек в Републиканската партия, ще бъде изоставен от хората около него в партията.


Огнян Минчев, политолог:


Не съм очаквал точно такъв край на мандата на Тръмп, но очаквах сериозни конфликти, свързани с непризнаването на резултатите от изборите. Не съм очаквал това да се случи във Вашингтон, но то се вписва в цялата крива на напрежение, която нарастваше непрекъснато с предизборната кампания, с демонстрациите от пролетта и лятото, с изборите и с резултатите от тях. Америка е драматично разделена, но трябва да се откроят различните равнища на това разделение:


Някои се фокусират върху личността на Тръмп, на авантюризма и популизма в управлението му. Това играе важна роля в стилистиката, по която се развиват нещата. Трябва да видим и по-дълбоките основания на това разделение, които ще останат дори когато Тръмп си отиде. Те са в икономическата система с огромна средна класа, която беше сменена от глобализацията през 80-те години и раздели обществото на печелещи и губещи. Те до голяма степен се оказаха избиратели на Тръмп, който им обеща да удари този финансов и корпоративен елит, който не се интересува от тях.


От една страна, има непрекъсната динамика на развитие на т.нар. мултикултурна революция с множество сексуални малцинства, въобще с култ към малцинствата. От другата страна е една по-консервативна Америка, която се придържа към по-традиционни културни ценности, която не може да приеме тази културна динамика и промените, които идват с нея. Това културно разделение играе много важна роля в сблъсъците в САЩ.


Доналд Тръмп е наясно, че това, което се случи вчера във Вашингтон, е пряко в негова вреда. Ако има нови такива конфликти, свръхмощното присъствие на Тръмп в републиканските среди може да тласне махалото в друга посока.


Демокрацията се характеризира с това, че изпада в кризи, а авторитарната система е вертикална и няма рискове от кризи, такава е в Русия - такива системи са вътрешно крехки и директно се срутват.


Концентрацията на цялата политическа власт в Демократическата партия създава предпоставки радикалното крило в тази партия да засилва натиска си за реализация на крайни реформи и промени в полза на тази лява периферия, което според него може в още по-голяма степен да засили разделението в САЩ.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (179)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 4. 4 Профил на Niko Kostantinov
  Niko Kostantinov
  Рейтинг: 246 Неутрално

  Знайни и незнайни воини се упражняват върху бай Тръмп. Абе който го интересува ще се информира и без да ни го преразказват от новините.

 5. 5 Профил на Ramon Asvalda
  Ramon Asvalda
  Рейтинг: 1488 Весело

  Окуражаващо е да виждаш медийната неутралност в действие :)) Други страни няма в спора, всички останали са невинни :))) Съмненията са фалшиви и тнн :))


 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 7. 7 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1683 Неутрално

  Да стискаме палци на лявото крипо в демократическата партия. То ще промени САЩ а оттам и света!
  Тази капиталистическо-корпоративна система отдавна се е изчерпала и ще бъде сменена с нещо ново.

  ХАКНАТИЯТ МОЗЪК: https://unbrain.eu/?bg
 8. 8 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1683 Неутрално

  крило

  ХАКНАТИЯТ МОЗЪК: https://unbrain.eu/?bg
 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 11. 11 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4014 Неутрално

  До коментар [#2] от "Scorpi_4404":

  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  Най-слабият и лъжлив Президент на САЩ!Нищо от обещаното не направи и само допринесе за тоталното разделение на Америка!

 12. 12 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4014 Любопитно

  "Тръмп се простреля много лошо в крака"

  От краен популист какво друго може да се очаква?!

 13. 13 Профил на Аскет
  Аскет
  Рейтинг: 3129 Неутрално

  Цитат:
  Евгений Дайнов, политолог:
  След като 4 години насъскваш едни хора срещу институциите и закона, рано или късно те ще се разбунтуват - насъскване, което Тръмп правеше всеки ден, докато беше президент.
  ------

  Започвам с Извода, който е печален!
  Проф. Дайнов не чете Дневник!

  На 20.01.2017 г. започна насъскването СРЕЩУ Тръмп с публикуване на един Позив - с който се даде сигнал, че трябва да се насъскват масите СРЕЩУ Тръмп.
  Повтарям - на 20.01. 2017 г. (две хиляди и седемнадесета година!) започна официалното НАСЪСКВАНЕ!
  Този Позив бе обнародван в 99.99% от СМИ по света!

  Прилагам следното доказателство!

  Сорос: Ако му се позволи, Тръмп ще превърне управлението на САЩ в диктатура
  10:25, 20 яну 17,
  https://www.dnevnik.bg/sviat/2017/01/20/2903119_soros_ako_mu_se_pozvoli_trump_shte_prevurne/

 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 15. 15 Профил на Ramon Asvalda
  Ramon Asvalda
  Рейтинг: 1488 Весело

  До коментар [#7] от "Боян Таксиров":

  Време е да опитат венецуелския подход :)))) Капитализма очевидно не работи :))))

  Аз пък си мисля, че ние също трябва да просперираме и да въведем венецуелския подход, че хората забравиха, че все още живеят по правилата на природата и не можеш от нищо да създадеш хляб без много труд време и преговори :)))))

 16. 16 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4014 Неутрално

  До коментар [#1] от "Сенсей НАНАЙ":

  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  Нищо от обещаните неща Тръмп не направи и стана най-голям политическия лъжец в историята

 17. 17 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1924 Неутрално

  Хайде да не го мислим Тръмп, той със сигурност е сключил възможната сделка. Какво направиха тези продажници от страната си? Това е въпросът. Всъщност убедиха и мен, че изборите им бяха пълна порнография. Правя си изводите за нашите.

 18. 18 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1683 Неутрално

  До коментар [#15] от "Ramon Asvalda":

  Европейският модел е по добър, въпреки, че и той е твърде десен.
  Днес хлябът се създава предимно с машини. Както и все повече неща.
  Парадигмата на света ще се промени.

  ХАКНАТИЯТ МОЗЪК: https://unbrain.eu/?bg
 19. 19 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1179 Неутрално

  Народната любов и Великото американско народно въстание простеляха Тръмп е крака.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 21. 21
  irobot
  Рейтинг: 658 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 22. 22 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3743 Неутрално

  Много ще го търсите Тръмп.....
  Той ви беше редкия шанс....

  Bukalemun
 23. 23 Профил на bxr35608444
  bxr35608444
  Рейтинг: 1187 Неутрално  Справедливост за четиримата невинно убити невъоръжени протестиращи в коридорите на Американския Конгрес . 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 26. 26 Профил на bxr35608444
  bxr35608444
  Рейтинг: 1187 Неутрално  Кой ще понесе отговорност за политическите убийства на невъоръжени хора във Вашингтон ? 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29 Профил на Ramon Asvalda
  Ramon Asvalda
  Рейтинг: 1488 Весело

  До коментар [#18] от "Боян Таксиров":

  Кой ги създава тея машини ? :))) Защо по време на комунизма нямаше много нови изобретения в комунистическите страни, имаше стагнация в сравнение с други периоди ? :)))

  Машините се създават от гениални хора, които искат да просперират от плодовете на труда си, а не да ги направят и някои да им ги отнеме "В името на доброто на всички " без компенсация :))) Та, когато труда ти не е възнаграден подобаващо, хората не си дават труд да дават 120% от себе си :)))

  Пробвай в живота си... Предложи на някои, че ако си доволен от труда му ще му хвърлиш едни 100 лева бонус и виж как човек се старае да даде най доброто от себе си, когато има за какво да се бори :)))

 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 32. 32 Профил на Аскет
  Аскет
  Рейтинг: 3129 Неутрално

  Не можем да отречем, че Корпоративният Фашизъм направи много голяма крачка НАПРЕД...

 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 36. 36 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2568 Неутрално


  Ще бъда много учуден, ако след 20-ти януари, не се отпочне едно истинско и ефективно съдебно дирене и преследване на екс-президентът с оранжева грива !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 37. 37 Профил на Сър Джон
  Сър Джон
  Рейтинг: 17 Весело

  "По-странно беше първоначалното бездействие на полицията. Ако атакуващите бяха чернокожи, щяха да бъдат пометени и арестувани за броени минути."

  Както когато блм разбиха десетки магазини и разгониха хората от центъра ли?
  Страшно насилие имаше тогва от страна на полицията - немалко черни тениски са били скъсани, имаше го в новините.

  "Хубава работа, ама либерална" - организацията на "Да, България" в Столипиново
 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 40. 40 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2680 Неутрално

  Щом бъркат следствие и причинна ...Тази ДЕ теоритзация , ....бъркане на следствие с причина е потресаващо . Приказки в стил гугъл + копи пейст , СУПЕР ОБВИНИТЕЛИ на
  Тръмп , когато преди месеца са на огряадата на американския департамент !!!? Книжки за РЕПРСИРАНИ ОТ ТРЪМПИЗМА ли са необходими ??
  На митинга във Вашингтон бяха 1,4 мил ( 200) според СНН и всички от "шведската тройка" Тръмп е влязъл в мозъка на тия хора ?? :) Те могат ли да влязат в главата на "своите студенти" и поне 100 да даидат на митинг в защита на Байдън ...има време за подмазване още !!
  Хората не виждат и не занаят кой плячкосваше магазини , кой целуваше крака , кой се моли на престъпници , кой разрешава хероин ,кой събаря паметници , кой забранява думите мама и татко , не виждат тоталната цензура през "на медиите " !??
  А едни морални идват :) Само семейството на Байдън е ...и е Содом и Гомор .
  Информационна политика - А Д.Псаки със самолетоносачи по Белараус и Казахстан ?? Ще дойдат калинките на Мишел/ Хилъри , и започнат едни самолетни забежки по света , и с едни държавни софри :(( Тръмп шамароса това двуличие и никой оттук нататък няма да се церемони, с приказките за великите ценности на Байдън ,Обама , Клинън .

 41. 41 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2271 Неутрално

  До коментар [#7] от "Боян Таксиров":

  А дано, ама както се казва надали. Дедо Джо-руския май не е привърженик на това крило

 42. 42
  Сър Джон
  Рейтинг: 17 Весело

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

  Да стискаме палци на лявото крипо в демократическата партия. То ще промени САЩ а оттам и света!Тази капиталистическо-корпоративна система отдавна се е изчерпала и ще бъде сменена с нещо ново.
  —цитат от коментар 7 на Боян Таксиров


  Единственото хубаво нещо на тези избори е, че сега демократите на практика имат властта, и като се осерат - а това ще стане, залитането в ляво винаги е пагубно - няма кой да обвинят и ще имат само насраните си гащи.
  Поне ще стане ясно до какво води левият попилизъм. И това ще се види на следващите избори :) .

 43. 43 Профил на Born
  Born
  Рейтинг: 529 Неутрално

  "Приличаше на Нерон пред горящия древен Рим. Той не се спря, но разликата е, че американската демокрация надделя."

  Когато Нерон е подпалил Рим за съвременниците му е изглеждало, че това е края на световната история/тоест на Рим/. Сега обаче историците добре знаят, че след Нерон, Америка, пардон Рим е имал най-бляскавият период от своята история. Следва бляскавото време на Веспасиан, Траян, Адриан, Антонин Пий и Марк Аврелий.
  Така че прав е авторът, демокрацията все пак надделя..

 44. 44 Профил на хитрушко
  хитрушко
  Рейтинг: 370 Неутрално

  Фокусират се върху Тръмп.
  Някои , поради неразбиране на проблема, а други за да го прикрият.
  Проблемът не е в Тръмп и няма да изчезне с него. Тръмп е твърде посредствен за да бъде символ на нещо.
  Проблемът е в Системата.
  И 75 милиона го подкрепиха, защото изглежда (поне изглежда) извън нея.
  Но в Републиканската партия повечето са част от Системата.
  Използваха Тръмп преди четири години, защото им трябваше победа срещу другата част от нея. Понеже беше продукт, който изглежда антисистемен и ще им донесе 75 милиона гласове.
  И им донесе.
  Сега вече не им върши работа и ще го изплюят.
  Но 75-те милиона антисистемни гласове си стоят.
  И ще се увеличават.
  Проблем е.

  Не ща да влизам у затвора!
 45. 45 Профил на Born
  Born
  Рейтинг: 529 Неутрално

  ..демокрацията, т.е цивилизацията.

 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 49. 49 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2568 Неутрално

  Тръмп е най-великият президент на САЩ. И ще остане в историята като обединител на всички угнетени бели хора подискани и смазани от либерастията.
  —цитат от коментар 27 на Громшин фибули тип Букьовци  Така е когато става въпрос за Тръмп и е същото, когато говорим за Путин, Ким Чен Ум, Мадуро, Лукашенко и българският левент от Банкя .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 50. 50 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2271 Неутрално

  До коментар [#42] от "Сър Джон":

  Виж само колко пагубно са залитнали в ляво Норвегия, Финландия и Швеция. Дет се вика дай боже всеки му такава пагубност. Тия работещи американци дето банкрутират и остават на улицата само заради някоя сериозна болест направо мечтаят за такова ляво.

 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 52. 52 Профил на Сенсей НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ
  Рейтинг: 8 Неутрално

  и като се осерат
  —цитат от коментар 42 на Сър Джон


  Я ни разкрий, о Пророко, в какво ще се състои туй "осиране". Не за друго, ми щото при последните двама президента от ДП, Клинтън и Обама, осиране не се забеляза. При първият имаше икономически бум, а Обама извади страната от кризата от 2008.

 53. 53 Профил на Henry
  Henry
  Рейтинг: 553 Неутрално

  Нещо ми подсказва, че Иванка няма да е следващия президент, а Ламбе 😃😃😃
  —цитат от коментар 3 на Сенсей НАНАЙ


  Точно обратното се случи на това, което трябваше. Вече републиканската партия няма никакъв шанс да излъчи каквото и да е друго и който и да е по умерен кандидат.
  На следващите избори нещата ще са още по хард и то ако не се чуе Бони Блу Флаг преди това.
  С глупавата си кампания, точно това постигнаха либералите.

  Социалните придобивки, разпределяни с незначително или без никакво съобразяване с положените усилия, поощряваха беззаконието, улесняваха разпадането на семейството и заместваха осъзнатия полезен труд и самоупование с порочно подстрекаване към безделие и мошеничество. Маргарет Тачър
 54. 54 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1315 Неутрално

  Голям рев за някакъв жалък лузър.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 55. 55 Профил на potop
  potop
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Всички "анализатори" някакси приемат че 75 милиона са гласували за Тръмп, защото го харесват и му вярват. Ама това не е така.
  75 милиона гласуваха за кандидата на републиканците. Естествено че част от тях са запленени лично от рижия плъх, но повечето не го харесват, но си гласуват по партийна линия - защото винаги са гласували за републиканците, бащите им и дядовците също.
  Все едно да кажат че у нас на предните президентски избори 1.2 милиона човека са били влюбени в Цецка - не, никой не я харесваше, но 1.2 милиона човека гласуваха против руския кандидат.

 56. 56 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2007 Неутрално

  Сега САЩ вероятно са така разделени както бяха разделени по време на войната във Виетнам.
  Знаем ли днес знаем какво разделя хората?
  Най-изкушаващо за политиците да твърдят, че Тръмп е разделил хората и, че причини няма.

  подпис
 57. 57 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2568 Неутрално

  Тръмпанзето като индивид представлява НУЛА интерес! Тръмпащината която е завлядяла големи количества от лоу и лоумидъл класс ще доведе до рухването на обществото! Интересно е само колко време ще отнеме това...
  —цитат от коментар 28 на Запорожец  Не знам, но аз от рождението си и до днес, все чувам, че САЩ ще рухнат и ще загинат и доларът безславно ще умре, пък рухна и се оттекоха в канализацията СССР, СИВ, Варшавския договор и т. н. « Социалистическа система « + Берлинската стена .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 58. 58 Профил на Ramon Asvalda
  Ramon Asvalda
  Рейтинг: 1488 Весело

  До коментар [#47] от "Billy Pilgrim":

  Бъдещето на умните хора винаги е под въпрос и повярвай ми, историята е погребала много гениални хора :))

  Иронията е, че ако бяха оставили тези, които твърдяха, че земята е кръгла, ако бяха оставили философите да говорят свободно, ако римската империя беше въвела парния двигател, които бяха изобретили, но не бяха използвали, защото ще обезцени труда на робите, може би сега щяхме всички да имаме летящи коли и да пием чай на Плутон :)))

  Уви умните хора са малцинство, индивидуалистите са малцинство.. като лодки на океана под милостта на бурите и вълните от матрял, които от завист, алчност или прочие иска да ги потопи и превърне в себе си :)))

 59. 59 Профил на Henry
  Henry
  Рейтинг: 553 Неутрално

  Е то и в тоя форум имаше десетки плужеци, които се кълняха в същото... Всъщност, беше рядкост фен на Тръмп да не предрича втори мандат. Нещо като необходимо условие за фенство беше, не толкова прогноза...Те тръмпанарите са така - като братство някакво. Братство на кретени.
  —цитат от коментар 38 на Сенсей НАНАЙ


  Дони принципно не беше особено силен президент, но нека да не се правим на луди. Това гласуване по пощите е абсолютен позор, дори демократите ревяха срещу него преди 20 години при избирането на W.
  Лошото е, че след всичко това, едва ли скоро ще видим някой като Пол Райън (който харесвах страшно много) като републикански кандидат. От сега нататък ще има такива като Дони и съперници разни олигофрени от рода на терористката или онази овца кортез ли беше, ортиз ли беше.

  Социалните придобивки, разпределяни с незначително или без никакво съобразяване с положените усилия, поощряваха беззаконието, улесняваха разпадането на семейството и заместваха осъзнатия полезен труд и самоупование с порочно подстрекаване към безделие и мошеничество. Маргарет Тачър
 60. 60 Профил на anlazar
  anlazar
  Рейтинг: 308 Неутрално

  До коментар [#43] от "SoloV":

  Значи,черни,БЛМ и леви екстремисти могат да счупат десетки градове,а белите не могат да потрошат Вашингтон,пълен с негра?Айде,де.На зла круша,зъл прът.И това е само началото...

 61. 61 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2097 Неутрално

  И в главата да се простреля файда йок!
  Белята я направи, простреля американската демокрация и в двата крака.
  А оттам и световната демокрация.
  Ще го запомним като президента опитал се да унищожи Америка.
  Нека обаче не забравяме и кой го назначи!

 62. 62 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2271 Неутрално

  До коментар [#48] от "Сенсей НАНАЙ":

  Тръмп си отива Стюпи ама недоволните хора от настоящия полит-икономически модел няма да изчезнат. Тръмп просто се възползва и адресира това, което вълнува хората и о изненада, това което ги вълнува не е правата на черните и джендър икуолитито, нито тоалетните за третия пол. Какъв е Тръмп няма значение, важното е че проблемите остават а с тях и недоволните хора. Ама само как тръмпи удари 75милионка, либералния свят пак остана да се почесва "умно" :). Само не разбрах защо когато по други държави хората протестират заради нечестни избори всички ги подкрепят а когато се случва в щатите това било "погазване" на демокрацията?

 63. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 65. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 66. 66 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1874 Неутрално

  "Тръмп се простреля много лошо в крака"

  Сигурно се е целил в главата. Нали е ветеран от Виетнам.

  09 Jun '20 — Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители 13 May '19 — Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 01 Sep '21 — Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев
 67. 67 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2568 Неутрално

  Божков: Ако не им бях налял десет-петнайсет хиляди,Мъж: Да.Божков: протеста ше се сведе до, до две хиляди и разни политици даминат, да ги поздрават, да (не се разбира) до тях и т"ва е.Мъж: Така е. Така е, така е. А, обаче виж к'во. А, според мен, а, те ида дойдат, ние тука много рано, ъ-ъ, приключваме и, и Парламента ше епразен. По-хубаво да отидат пред, а, а, мини', ти ги,Божков: Аз, аз, аз щях да ти ги пратя. След половин час щяха да почнатда се (не се разбира).Мъж: Да, да. Няма го, няма го.Божков: Ако го няма Влади, няма смисъл.Мъж: Няма, няма смисъл.Божков: Да.Мъж: По-хубаво, ъ, т"ва да стане пред
  Министерския съвет. ПредМинистерски съвет.
  —цитат от коментар 31 на 100 Рублей за Доллар  Интересно, защо мутрата и каскета не взеха този запис и не го показаха на евродепутатите, когато бяха призовани да се явят в комисията за човешките права, а изпратиха калинките във фусти ... ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 68. 68 Профил на Born
  Born
  Рейтинг: 529 Неутрално

  Фокусират се върху Тръмп.Някои , поради неразбиране на проблема, а други за да го прикрият. Проблемът не е в Тръмп и няма да изчезне с него. Тръмп е твърде посредствен за да бъде символ на нещо. Проблемът е в Системата. И 75 милиона го подкрепиха, защото изглежда (поне изглежда) извън нея. Но в Републиканската партия повечето са част от Системата. Използваха Тръмп преди четири години, защото им трябваше победа срещу другата част от нея. Понеже беше продукт, който изглежда антисистемен и ще им донесе 75 милиона гласове. И им донесе.Сега вече не им върши работа и ще го изплюят. Но 75-те милиона антисистемни гласове си стоят. И ще се увеличават. Проблем е.
  —цитат от коментар 44 на Шехерезадник


  Изписал си един куп неща, някои от които са и верни.
  Но да те питам, според теб Путин част от Системата ли е? И неговите приятели- олигарси от най-близкия му кръг, те не са ли част от същата тази глобална Система с неравномерно разпределение на блага, която вече не работи. А Китай къде е? И могат ли те- Путин, Си Дзипин, Ердоган и пр. да бъдат Алтернативата?

 69. 69 Профил на potop
  potop
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Това което се видя ясно вчера е огромната разлика между политиците в една стара демокрация и нашите доморасляци.
  В момента в който Тръпм прекали, всички републиканци се обърнаха срещу него и застанаха зад конституцията и демократичния ред. За сравнение у нас, когато Доган реши да назначи дебелото си протеже за шеф на ДАНС - всички политически пионки от БСП и ДПС бяха на барикадата до последно за да го защитават.

 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 71. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 72. 72 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5229 Гневно

  Кой ще понесе отговорност за политическите убийства на невъоръжени хора във Вашингтон ?
  —цитат от коментар 26 на bxr35608444


  Отоговрност трябва да поеме този, който на митинг преди щурма на Капитолия призоваваше лумпените да атакуват! Познай кой е той!

 73. 73 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1327 Неутрално

  Огнян Минчев е хванал най-точно какво се случва. Ето например: „От една страна, има непрекъсната динамика на развитие на т.нар. мултикултурна революция с множество сексуални малцинства, въобще с култ към малцинствата. От другата страна е една по-консервативна Америка, която се придържа към по-традиционни културни ценности, която не може да приеме тази културна динамика и промените, които идват с нея. Това културно разделение играе много важна роля в сблъсъците в САЩ“. Вие си отговорете на въпроса колко време ще мине, преди някое малцинство да реши, че е по-заслужило от другите и защо въобще има други малцинства, когато те и само те са „по-по-най“? Това първо!

  И второ, ето още едно вярно прозрение от Минчев: „Концентрацията на цялата политическа власт в Демократическата партия създава предпоставки радикалното крило в тази партия да засилва натиска си за реализация на крайни реформи и промени в полза на тази лява периферия, което според него може в още по-голяма степен да засили разделението в САЩ“. Ако искате, сега си запишете - Демократическата партия в САЩ ще се разцепи (и то не без помощ отвън!), но остатъците от нея изобщо няма да имат сили да се преборят за каквото и да било на следващите президентски избори! Тогава републиканците ще са извадили друг, по-приемлив кандидат от Тръмп, защото Тръмп ще бъде разкостен от Мелания, която ще изчака да мине малък период, за да се подготви за бракоразводно дело! Който не вярва, да гледа!

 74. 74
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 75. 75 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6129 Любопитно

  До коментар [#7] от "Боян Таксиров":

  Ще има ли ТКЗС-та или земята на фермерите няма да бъде отнемана?

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 76. 76 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2493 Неутрално

  Христофор Караджов, преподавател в Калифорнийския университет:

  Надявам се, че това е краят на тръмпизма, но не и краят на американската демокрация.
  ______________
  Ай ся, то па демокрация било ЦК на Либерастите да избират президент с фалшификации !

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 77. 77 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1066 Неутрално

  До коментар [#48] от "Сенсей НАНАЙ":Тръмп си отива Стюпи ама недоволните хора от настоящия полит-икономически модел няма да изчезнат. Тръмп просто се възползва и адресира това, което вълнува хората и о изненада, това което ги вълнува не е правата на черните и джендър икуолитито, нито тоалетните за третия пол. Какъв е Тръмп няма значение, важното е че проблемите остават а с тях и недоволните хора. Ама само как тръмпи удари 75милионка, либералния свят пак остана да се почесва "умно" :). Само не разбрах защо когато по други държави хората протестират заради нечестни избори всички ги подкрепят а когато се случва в щатите това било "погазване" на демокрацията?
  —цитат от коментар 62 на Billy Pilgrim


  Шемет, първо за Тръмп, специално за Тръмп са гласували не повече 2-3-4млн души, другите са гласували за кандидата на републиканците. Второ, разликата между САЩ и всички останали е, че несъгласните се възползва ха от пълното си право да докажат в няколко съда нередностите. Мани другото, ами съдиите пред които протестираха резултатите са назначени от загубилия. Да не говорим, че избрания от него министър на правосъдието не намери нарушения. И последно, крайната инстанция федералния съд-пак греда и то от назначени от загубилия изборите

 78. 78 Профил на Сенсей НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ
  Рейтинг: 8 Неутрално

  . Само не разбрах защо когато по други държави хората протестират заради нечестни избори всички ги подкрепят а когато се случва в щатите това било "погазване" на демокрацията?
  —цитат от коментар 62 на Billy Pilgrim


  Защото в Щатите върховенството на Закона е извън всякакво съмнение, Медий. Тръмп назначи таман 3-ма Върховни съдии, и въпреки това Върховният съд на САЩ изобщо не пожела да разгледа измислените му претенции за изборни фалшификации. Как мислиш - в любимата ти Матушка дали които там са еквивалента на Върховен съд в САЩ имат такава независимост от Путя?

 79. 79 Профил на Сенсей НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ
  Рейтинг: 8 Неутрално

  И второ, ето още едно вярно прозрение от Минчев: „Концентрацията на цялата политическа власт в Демократическата партия създава предпоставки радикалното крило в тази партия да засилва натиска си за реализация на крайни реформи и промени в полза на тази лява периферия,
  —цитат от коментар 73 на Santos


  За вярно прозрение може да се говори едва като се е сбъднало, пилешко мозъче...

  Те всичките ви "прозрения" за "левичарството" завършват като втория мандат на Тръмп. Защото са абсолютно мезмозъчен бълвоч, и това, че Минджев и той бълва бълвоча от известно време далеч не го прави по-малко бълвоч.

 80. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 81. 81 Профил на Сенсей НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Огнян Минчев е хванал най-точно какво се случва. Ето например: „От една страна, има непрекъсната динамика на развитие на т.нар. мултикултурна революция с множество сексуални малцинства, въобще с култ към малцинствата. От другата страна е една по-консервативна Америка, която се придържа към по-традиционни културни ценности, която не може да приеме тази културна динамика и промените, които идват с нея. Това културно разделение играе много важна роля в сблъсъците в САЩ“. Вие си отговорете на въпроса колко време ще мине, преди някое малцинство да реши, че е по-заслужило от другите и защо въобще има други малцинства, когато те и само те са „по-по-най“?
  —цитат от коментар 73 на Santos


  Минджата явно още не е разбрал, че именно на ей тоя бош-лаф вчерашните събития слагат край. Вече се знае кои са добрите и кои - лошите. Кои са тези, които могат да разпалят граждански войни, метежи, да убиват и насилват в името на умопомрачението си. И това бе постигнато именно чрез насъскването им от ей такива "умници" като Минджев, само че такива в Щатите, които стават милионери от тая работа, за разлика от Минджев, който захлебва жълти стинки за да обърне гъза на "консерватор" в последните 2-3 години.

 82. 82 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1179 Неутрално

  А защо американците бият (убиват) белите.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 83. 83 Профил на Vorknkx
  Vorknkx
  Рейтинг: 338 Неутрално

  Не само се "простреля в крака", а направо застреля кандидатурата си за 2024 г.

  Абсурд е да му позволят да се кандидатира след вчерашните ексцесии. Свършено е с политическата му кариера. Тръмпизмът като явление, обаче, ще иска време, за да бъде изкоренен напълно.

 84. 84 Профил на FourOhFive
  FourOhFive
  Рейтинг: 723 Неутрално

  Да стискаме палци на лявото крипо в демократическата партия. То ще промени САЩ а оттам и света!Тази капиталистическо-корпоративна система отдавна се е изчерпала и ще бъде сменена с нещо ново.
  —цитат от коментар 7 на Боян Таксиров


  Няма да стане.

  Америка винаги е била и ще бъде в центъра.

  Граждани, не хранете трола. Минус, удивителна и да плува!
 85. 85 Профил на tkw37646189
  tkw37646189
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Излезе му истинската същност - жалко човече, лъжливо и ревливо. Призивите му към насилие бяха безсилна злоба, че е загубил изборите.

 86. 86 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 2095 Весело

  Некви никому неизвестни пишман аналитици и "професори" бързат да се изокат..Жалка история.

  Sic transit gloria mundi
 87. 87 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 2675 Неутрално

  До коментар [#18] от "Боян Таксиров":

  Отивай да живееш в Северна Корея, там моделът е ляв, крайно ляв .... 99% от населението са равни .... равни по бедност. Нали това ви е мечтата ?!

 88. 88 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 1060 Неутрално

  Тръмп НЕ Е функция на самият себе си. В негово лице една огромна част от обществото в САЩ намериха представител, различен от доминиращото в последните десетилетия либерално статукво. То изтласка в ъгъла, далеч от фалшивия стрийм на "времето" една огромна част от обществото. Пародията на ценностна система, която се развява като знаме от "левите" идеологии обилно наторявана от "независими" медии и някакви БМЛ Сенсеи ( такъв си имаме и тук у форума) е обречена на провал. Защото се опитва както комунизма да обърне насилствено нагласите на хората. Маргиналното, ненормалното и асоциалното няма как да се превърне в обществена норма. Уж на майтап, но за съжаление с огромна доза истина се повтаря, че е най-трудно да си бял хетеросексуален индивид. За да си куул трябва или да си на другия бряг, или далечните ти роднини да са били роби, или да си религиозен последовател на гевгира... Да, ама не. Колкото и маргиналите да се изкарнат важни те са просто един мъничък обществен бъг. Рано или късно всички си идва на мястото.
  Тъй че не съм сигурен, че Тръмп е простреляния в крака... По ми мяза така да се чувства "победителя" Байдън. Защото Тръмп не е проблемът, той е симптомът. И не неговите подръжници са болестта, а изпълнинея с фалш нео-комунизъм на либералите.

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 89. 89 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1162 Весело

  Не е вярно.

  Друго нещо си простреля, а не крака. Болката тепърва ще го сграби.

 90. 90 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1162 Весело

  Не е вярно.

  Друго нещо си простреля, а не крака. Болката тепърва ще го сграби.

 91. 91 Профил на constatator
  constatator
  Рейтинг: 1665 Любопитно

  На клипа може да видите как полицията се изтегля от стълбите на Капитолия и пропуска безпрепятствено протестиращите които са малко на брой и не проявяват агресия към полицаите да влизат в Капитолия.

  https://m.facebook.com/1341355430/posts/10225684406120538/?d=m&vh=i

 92. 92 Профил на pkh07609293
  pkh07609293
  Рейтинг: 58 Неутрално

  До коментар [#50] от "Billy Pilgrim":

  Много сте прав - де да имаше и в България такова ляво като в Скандинавия.....ама не, няма!......само поради една единствена причина - нашите дрисльовци ги е страх от норвежките джендъри.....Иначеее отдавна да сме се оправили !
  Привет!

 93. 93 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4251 Неутрално

  До коментар [#42] от "Сър Джон":
  "Единственото хубаво нещо на тези избори е, че сега демократите на практика имат властта, и като се осерат - а това ще стане, залитането в ляво винаги е пагубно - няма кой да обвинят и ще имат само насраните си гащи.
  Поне ще стане ясно до какво води левият попилизъм. И това ще се види на следващите избори :) ."

  Нищо няма да се види на следващите избори. Те пак ще бъдат спечелени от демократите по същия начин по който ги спечелиха на сегашните. Схемите за изборни измами вече са отработени, проверени на практика и ще бъдат използвани и в бъдеще. Очертава се еднопартийна социалистическа диктатура. В Америка социализмът победи не с революция , както в Русия преди 103 години , а с мащабна изборна измама. Този социализъм няма да е като нашия по тоталитарно време , а в неговата разновидност либерастия , както жаргонно наричат съвременното левичарство.

 94. 94
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 95. 95 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2915 Неутрално

  Поредните анализи дето не казват защо тези 75 милиона са гласували за Тръмп :)

  На комунистите винаги някой друг им е виновен, но никога те. :)

 96. 96 Профил на anlazar
  anlazar
  Рейтинг: 308 Неутрално

  До коментар [#88] от "olexander":

  Затова и този протест беше хубав.Не видях нито едно по-кафяво лице.Само бели,на които им писна...

 97. 97 Профил на Аскет
  Аскет
  Рейтинг: 3129 Неутрално

  Положението набъбва...

  След Иран и Ирак търси Тръмп...

  Iraq court orders Trump arrest over drone strike on Iran general
  A Baghdad court has issued a warrant for the arrest of US President Donald Trump as part of its investigation into the killing of a top Iraqi paramilitary commander.
  https://www.msn.com/en-xl/middleeast/top-stories/iraq-court-orders-trump-arrest-over-drone-strike-on-iran-general/ar-BB1cybQW?ocid=msedgntp

 98. 98 Профил на Bojidar Vasilev
  Bojidar Vasilev
  Рейтинг: 368 Неутрално

  Тръмпито действаше като в екшън филм без дори да си дава сметка как изложи САЩ пред целия свят . Добре поне че Пенс излезе разумен . Без да знам историята им съм сигурен че по голям малоумник , нарцис и идиот за президент никога не е имало . И дано никога няма

 99. 99 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3743 Любопитно

  До коментар [#93] от "tacheaux":

  Този социализъм няма да е като нашия по тоталитарно време , а в неговата разновидност либерастия ,
  ======
  И сигурно вече трябва да си намерил отговор на въпроса.....
  Защо след падането на берлинската стена.....най петолъчковите мозъци се изнесоха на запад.....
  Те вече имаха информацията....къде ще е на баницата мекото.....

  Bukalemun
 100. 100 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7868 Неутрално

  До коментар [#27] от "Громшин фибули тип Букьовци":

  Чак пък обединител. По-скоро е разединител.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK