Катастрофалният залез на Тръмп

Катастрофалният залез на Тръмп

© ReutersКоментарът под заглавие Trump's Götterdämmerung е препубликуван от Project Syndicate.


Всеки, който е бил изненадан от хаоса във Вашингтон, не е внимавал какво се случва през последните четири години. Гротескните сцени около Капитолия на 6 януари наистина бяха шокиращи: облещени разбойници с неонацистки флагове и знамена с Тръмп, които с бой и трошене си пробиват път към Камарата на представителите и Сената, а докато тълпите крещят "САЩ" и "Спрете кражбата!", други си правеха селфита, за да покажат един ден геройството си на внуците.


Но най-отвратителният спектакъл от всички беше този на самия Тръмп, който подтиква безумните си последователи да поемат към Капитолия, за да отменят изборите и да се борят със "злите" врагове, които уж са откраднали победата му.
Беше шокиращо, но не и изненадващо. Всеки можеше да види това да се задава още от онзи момент през 2016 г., когато по по време на втория президентски дебат Тръмп беше попитан дали ще приеме резултата от предстоящите избори. Той отговори, че ще зависи от резултата. С други думи, той би приел само собствената си победа. Всеки друг резултат би бил нелегитимен. Още тогава беше ясно, че той няма да спазва основните правила на либералната демокрация.


Това не беше единственото доказателство: свободната преса беше обявена от него за "врагове на народа", политическият му опонент Хилари Клинтън трябваше да бъде "тикната в затвора", имигрантите бяха изнасилвачи и търговци на наркотици и т.н. Като президент Тръмп одобряваше и дори насърчаваше насилствените екстремисти, които обявиха война на чернокожите и евреите ("Евреите няма да ни заместят!", скандираха в Шарлотсвил, щата Вирджиния, през 2017 г.).


И въпреки всичко това лидерите на Републиканската партия - включително онези, които се дистанцираха от президента в последната минута - го подкрепяха, ласкаеха неговото колосално его и го защитиха с всички сили от смекчаване на странното му и вероятно незаконно поведение. Те не го сториха от любов към Тръмп. Но докато им даваше това, което искаха - дерегулация, по-ниски данъци за особено богатите и бързо назначаване на крайнодесни съдии - той можеше да прави каквото си иска.


Някои републиканци биха признали, че, ами... Тръмп е "неконвенционален политик". Това със сигурност е вярно. Тръмп е по-скоро като лидер на култ, харизматичен агитатор, който обещава на своите последователи спасение от порочния свят на насилствени и декадентски градове, либерални елити, чернокожи, гейове, имигранти и други "извънземни", замърсяващи тялото на политиката. Много хора гласуваха за Тръмп, защото вярваха в него повече като месия, отколкото като политик.


Големият въпрос сега е дали култът може да продължи, след като лидерът е извън властта. Може ли Тръмпизмът да оцелее дълго без Тръмп? Той все още притежава голяма част от Републиканската партия. И ще се опита да запази влиянието си чрез социалните медии. Той дори може да изгради своя собствена малка медийна империя. Но дали това ще е достатъчно? Колко дълго ще продължи?


Тръмпизмът може да оцелее с друг лидер - на това поне се надяват политици като сенатора Тед Круз от Тексас. Опитът му да се присламчи към основната група избиратели на Тръмп - като саботира победата на новоизбрания президент Джо Байдън - е игра за бъдещ президентски мандат. Но на Круз му липсва вулгарната харизма на Тръмп. Той е високообразован циник, безмилостен политически активист, но не и човек, който лесно може да вдъхнови масите.


Бъдещето на Тръмпизма зависи и от дълго обсъждания философски въпрос. Кой е по-големият двигател на историята: велики лидери или социално-икономически условия? Подобно на Хитлер, Тръмп често се възприема, особено от хората отляво, по-скоро като симптом, отколкото като причина за социална патология.


Има какво да се каже за тази гледна точка. Тръмп умело експлоатира проблеми и недоволство, които си бяха там много преди той да влезе в политиката: разширяващата се пропаст между богати и бедни, страхът от имигранти, омразата към исляма, нарастващото господство на големите градове и едрите финанси над бедните дедустриализирани и селски райони, омразата срещу расовите малцинства и т.н.


Тези проблеми са използвани с променлив успех и от други съвременни демагози. Но за да успеят, такива политически оператори все още трябва да излъчват известна привлекателност, качество, което по-конвенционалните политици често подценяват на свой риск.


Как изглеждаш и как се държиш играят важна роля за това. Не случайно немалко популистки лидери прибягват до странни прически - рисуваните импланти на бившия италиански премиер Силвио Берлускони, платиненият гребен на Тръмп, внимателно пресметнатата руса бъркотия на главата британския премиер Борис Джонсън. Косата, подобно на мустаците на Хитлер, е част от тяхната "запазена марка". Роденият демагог знае как да се откроява.


Много повече от колегите си в демагогския бизнес Тръмп е творение на шоубизнеса. Големият му успех не беше в недвижимите имоти; той всъщност беше ужасен бизнесмен и преминаваше от един гаф към друг провал. Това, което го изгради, беше телевизионно шоу. Именно това даде тласък на неговия бранд, който той използва с наистина чудовищен талант за самореклама. Круз, Джош Хоули, Том Котън или Марко Рубио - всички републикански сенатори с амбиции да тръгнат по стъпките на Тръмп - са много далеч от всичко това.


Яростта, негодуванието и икономическите проблеми, които Тръмп експлоатира, разбира се, няма да изчезнат. И той влоши много повече социалните и политическите болести на Америка. Симптомите ще останат, но може би без човек със злодейски гений да ги разпалва.


И последователите на Тръмп ще загубят своя месия. Без причудливата, но ефективна, власт на Тръмп върху партията, републиканците може да се окажат в период на ожесточени борби, които биха могли да разкъсат партията им на парчета. Ако стане така, те напълно си го заслужават.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (157)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 1659 Разстроено

  ........ТРЪМП......!!!!!.......е Велик ДЪРЖАВНИК.......но и ТОЙ завалията не можа да пребори СТАТУКВАТО , мафията на ДЪРЖАВНО НИВО и КЛИЕНТЕЛАТА........

  България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
 2. 2 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1258 Неутрално

  Така де, да живее БЛМ, рушенето на паметници и грабенето на магазини, 100-ната пола и дъгата и други велики придобивки на прекрасния нов свят. Другаря Сталин го е казал, няма човек, няма проблем... А дано, ама едва ли.

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 3. 3 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 2318 Неутрално

  Това звучи като увод за българския бъдещ политик, идващ от екрана

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 4. 4 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1306 Неутрално

  Тръмп беше част от статуквото в САЩ, не разбирам защо някои се учудват. Ако не беше го предложила републиканската партия за президент, никой нямаше да гласува за него.

  ДБ=БКП
 5. 5 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3441 Неутрално

  Абсолютно точно описание на проблема Тръмп!И на слепите става ясно защо лумпенията по цял свят залита по празните му безмислени теории.И е така одобряван от самолюбивите диктатори...

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 6. 6 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1210 Неутрално

  Вече е отчетен като грешка. Айде със здраве.

 7. 7 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 1659 Неутрално

  Абсолютно точно описание на проблема Тръмп!И на слепите става ясно защо лумпенията по цял свят залита по празните му безмислени теории.И е така одобряван от самолюбивите диктатори...
  —цитат от коментар 5 на Willy Messerschmitt


  .......толкова много ПОСЛЕДОВАТЕЛИ и ФЕНОВЕ ,не само в САЩ........!!!!????!!!!.....може да има единствено и само ГОЛЕМИЯ ДЪРЖАВНИК.......

  България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
 8. 8 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 935 Неутрално

  Тръмп се оказа един наивник!
  Въобрази си че след като стана Тръмпошенко, ще успее да прокара в Щатите, Тръмпокрация!
  Е, не му се отвори парашута!
  (Все още е на 13 метра на д Земята, и си дава кураж: "Добре съм! Добре съм!")

 9. 9 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2556 Неутрално

  Абсолютно точно описание на проблема Тръмп!И на слепите става ясно защо лумпенията по цял свят залита по празните му безмислени теории.И е така одобряван от самолюбивите диктатори...
  —цитат от коментар 5 на Willy Messerschmitt


  Същото го имаме и в България. Добре обезпечени материално "анти-Дайбългаристи" си живеят като Симеончовци в центъра на София с неизвестно какви доходи и обикалят по цял ден редкации и телевизии да обясняват, как Демократична България не прави нищо за обикновения човек от панелката и няма нито един партиен клуб по селата.

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 10. 10 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 952 Неутрално

  ........ТРЪМП......!!!!!.......е Велик ДЪРЖАВНИК.......но и ТОЙ завалията не можа да пребори СТАТУКВАТО , мафията на ДЪРЖАВНО НИВО и КЛИЕНТЕЛАТА........
  —цитат от коментар 1 на kesh


  И как точно един изпечен мошеник и манипулатор ще пребори "мафията" ? Ами той на тая система дължи всичко.

 11. 11 Профил на hrx16647690
  hrx16647690
  Рейтинг: 935 Неутрално

  До коментар [#2] от "rumen_s":

  1. „БЛМ - рушенето на паметници и грабенето на магазини, 100-ната пола и дъгата“
  2. За Аshli Elizabeth Babbitt ветерана от ВВС на САЩ - куршум в гърдите (в конгреса) и обвинение в тероризъм.

  Това са ДВА свята!
  Кой свят е излишен ще го реши Олигархията в САЩ.

 12. 12 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3441 Неутрално

  До коментар [#7] от "kesh":

  Потвърждавате убеждението ми че колкото по-нискоинтелигентен е един човек толкова повече си вярва и си търси господар!Прочетете поста ми пак...казал съм какво мисля за лумпените!

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 13. 13 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 935 Неутрално

  "Някои републиканци биха признали, че, ами... Тръмп е "неконвенционален политик". Това със сигурност е вярно. Тръмп е по-скоро като лидер на култ, харизматичен агитатор, който обещава на своите последователи спасение от порочния свят на насилствени и декадентски градове, либерални елити, чернокожи, гейове, имигранти и други "извънземни", замърсяващи тялото на политиката."

  Е, да, ама не!
  GOP не е Секта!
  Тръмп само си въобразява че е Гуру!

 14. 14 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 935 Разстроено

  "Не случайно немалко популистки лидери прибягват до странни прически - рисуваните импланти на бившия италиански премиер Силвио Берлускони, платиненият гребен на Тръмп, внимателно пресметнатата руса бъркотия на главата британския премиер Борис Джонсън. Косата, подобно на мустаците на Хитлер, е част от тяхната "запазена марка". Роденият демагог знае как да се откроява."

  No more to add! No comment!

 15. 15 Профил на ACER
  ACER
  Рейтинг: 131 Неутрално

  Катастрофалният залез на Борисов!

  Така изглежда ситуацията у нас.

 16. 16 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2084 Неутрално

  Трамп е ясен!
  Жалко човече станало пионка на Путин в опит да дискриминира американската и световна демокрация.
  И жалкия му край е малка победа за демокрацията.
  Но вредата е голяма.
  Милиони хора по света се чудят дали животът им в диктаторски режим не е по-добър?

 17. 17 Профил на svv03688321
  svv03688321
  Рейтинг: 482 Неутрално

  Автора има грешно разбира политиката .
  Тръмп става още по популярен всеки път когато пишат срещу него или го импийчват и ако не спрат след 20 януари още повече последователи ще получи.
  След времи ще излезнат и песни за него .
  Демократите ще се опитат да го импичват но не вярвам че ще получат гласовете в Сената. Тези сенатори (републиканци) които гласуват да го импичват - политическата им кариера свършва с мандата им така че ако не вярват да опитат ще има такива аз съм сигурен но те са напръсти .

 18. 18 Профил на Малко повече разум
  Малко повече разум
  Рейтинг: 298 Неутрално

  До коментар [#11] от "hrx16647690":

  Ветеранът получи куршум в гърдите, защото напираше в Капитолия през строшеното стъкло на барикаридана срещу такива като нея врата, зад която стоеше охрана с насочен пистолет. Кое не е ясно?

 19. 19 Профил на Biggus Dickus
  Biggus Dickus
  Рейтинг: 582 Неутрално

  ........ТРЪМП......!!!!!.......е Велик ДЪРЖАВНИК.......но и ТОЙ завалията не можа да пребори СТАТУКВАТО , мафията на ДЪРЖАВНО НИВО и КЛИЕНТЕЛАТА........
  —цитат от коментар 1 на kesh

  Дали ще е удачно, да замоля колегите от форума, ако могат аргументирано да ми обяснят, какъв точно велик държавник е Тръмп, ама с някаква конкретика - направи това правилно, другото което предложи донесе такива и такива ползи, имаше ясна идеология и не се боеше да я отстоява и други в този ред. Щото сега с тия дитирамби, освен да се сещам за Тато и едни други двама мустакати отпреди 80-90 години, май нищо не ми говори колко е велик.

  Just in general, any government throughout history hasn't really wanted its people to be educated, because then they couldn't control them as easily ...
 20. 20 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7799 Неутрално

  Шут с власт, много опасна комбинация.

 21. 21 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4053 Неутрално

  "Катастрофалният залез на Тръмп"

  Напълно логичен залез с оглед на това , че популизма представлява само "голи фрази" и "празни обещания" и е въпрос на време лъжата да лъсне!Тръмп само лъжеше , мажеше и даваше празни обещания!В крайна сметка всичко си дойде на мястото!

 22. 22 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 2686 Неутрално

  До коментар [#5] от "Willy Messerschmitt":

  Така е, друго си е интелигенцията - БЛМ, Антифа и закоравелият престъпник Джордж Флойд, нали ??! ..... цветът на демокрацията.

 23. 23 Профил на Бланш
  Бланш
  Рейтинг: 1778 Неутрално

  Залез или изгрев Америка няма да е същата.

 24. 24 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 3087 Весело

  Що ли си мисля , че на другите избори пак ще е Кандидат ...

 25. 25 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1937 Неутрално

  До коментар [#11] от "hrx16647690":Ветеранът получи куршум в гърдите, защото напираше в Капитолия през строшеното стъкло на барикаридана срещу такива като нея врата, зад която стоеше охрана с насочен пистолет. Кое не е ясно?
  —цитат от коментар 18 на Малко повече разум


  Не е ясно защо жена получава куршум в гърдите при опит да влезе в Капитолия.

 26. 26 Профил на Сър Джон
  Сър Джон
  Рейтинг: 24 Весело

  "облещени разбойници с неонацистки флагове"

  Може ли поне една снимка на неонацистки флагове около Капитолия? За да не помислим, че авторът лъже, не за друго :)

  А иначе статията е гнусна лъжа скрита зад претенциозна интелектуалщина.
  Авторът се е загрижил за свободата на пресата, докато в същото време училища в Америка решават да не изучават класически произведения като Одисея и Илиада - под либералния напор разбира се - понеже тук так се споменавал цветът на кожата на някои от антагонистите. Не било коректно, моля ви се.
  Направо да махат мис и мистър и да го заменят с камарад - хем полово неутрално,
  хем отразява новите камарад-соц трендове.

  Изобщо този анализ е една голяма либерална повърня. Фейк, манипулативен, едностранчив и злобен. Абе точно неолиберален.

  "Хубава работа, ама либерална" - организацията на "Да, България" в Столипиново
 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 28. 28 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 742 Неутрално

  До коментар [#11] от "hrx16647690":Ветеранът получи куршум в гърдите, защото напираше в Капитолия през строшеното стъкло на барикаридана срещу такива като нея врата, зад която стоеше охрана с насочен пистолет. Кое не е ясно?
  —цитат от коментар 18 на Малко повече разум


  Отстрани на застреляната, откъм нейната страна, имаше поне десетина блюстители на реда с каски и автоматично оръжие, които някак си иначе оцениха опасността идваща от жената. Между другото на вратата имаше решетки. Най брутално убийство!

 29. 29 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 742 Неутрално

  До коментар [#11] от "hrx16647690":Ветеранът получи куршум в гърдите, защото напираше в Капитолия през строшеното стъкло на барикаридана срещу такива като нея врата, зад която стоеше охрана с насочен пистолет. Кое не е ясно?
  —цитат от коментар 18 на Малко повече разум


  Отстрани на застреляната, откъм нейната страна, имаше поне десетина блюстители на реда с каски и автоматично оръжие, които някак си иначе оцениха опасността идваща от жената. Между другото на вратата имаше решетки. Най брутално убийство!

 30. 30 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6048 Любопитно

  До коментар [#1] от "kesh":

  Какъв велик държавник ще отрече решения на съдилища, ще отрече конституционни разпоредби, ще отрече отновни демократични практики и ще подтикне привърженици да нахлуят насилствено в парламентарна зала, за да прекъснат заседание?
  Къде е държавността?
  Велик размирник, не велик държавник.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 31. 31 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4164 Неутрално

  Някои пишат за катастрофалния залез на Тръмп ,други коментират катастрофалния залез на западната цивилизация под властта на партии като Демократическата в САЩ.
  Америка след Тръмп щяла да се върне към нормалността. Ето за каква нормалност става въпрос:

  "Цензура, индоктринация и идиотокрация. Парализираща пропаганда, мазохизъм, умопомрачен либерализъм, улично насилие и унизителни изяви на преклонение и подчинение към мачкащия многоцветен ботуш на тиранията. Тирания в името на толерантността. Или с други думи – нормална седмица за новото нормално в самоизяждащата се Западна цивилизация.

  Сгъстената програма за демонтиране и заличаване на култура и история с корени в древността произвежда заглавия и сюжети едновременно по Оруел, Граучо Маркс и Мел Брукс. Сатирата танцува с трагедията, простотата прониква в претенцията. Лудостта се разлива от Лондон до Ню Йорк.

  Протестърската урина по стотиците съборени, обезглавени и осквернени паметници на велики личности от Колумб до Сервантес още не е изсъхнала, ала силите на прогреса вече организираха официално разследване на „расистки“ колекции и артефакти в Британския музей по естествена история и осъдиха великото изследователско пътешествие на Чарлз Дарвин с кораба Бийгъл през 30-те години на 19-и век като акт на „вреден колониализъм“.

  В същото време Петата на симфония на Бетовен се оказа проблематична за изтъкнати прогресивни експерти, които заявиха, че неговата музика „явно излъчва яростта на импотентен изнасилвач и е символ на задушаващата елитарна класическа култура, която крепи властта на белите мъже и потиска гласовете на жените, чернокожите и LGBTQ общността“.

  Подобни безумни мнения не са продукт на някаква лумпенизирана периферия от анонимни ботове в интернет. Моралните присъди пристигат от върховете на университети и медии, от хора с плашещо много влияние върху обществените послания.

  „Вашингтон Поуст“ пое кампания срещу „расизма на класическата музика“, а „Ню Йорк Таймс получи „Пулицър“ за проекта 1619, който пренаписва американската история и с груби манипулации реорганизира основаването на нацията изцяло около робството.

  Преди да заклейми Бетовен и Дарвин, многомилиардната машина за синтетична антиреалност осъди класики на други отписани, отречени и отменени гении като Шекспир и Чосър, Марк Твен и Лъвкрафт, Киплинг и всеки творец, който не се е сетил да пише за проблемите на LGBT и Black Lives Matter преди 200 години. За комисарите по разнообразието всичките са просто „мъртви бели мъже“. Тяхното постепенно изличаване медиите наричат „деколонизация на образованието“.

  Галопиращата глупост ни снабдява с общата клинична картина на цивилизация в самоубийствен режим, решила да изгуби ума си и да се намрази ритуално. Расови и джендър квоти в киното, институциите и корпорациите. Британското правителство и американските компании вече задължават своите служители да минават през принудителни курсове по „расова чувствителност“, вдъхновени от „критичната расова теория“, според която западните общества са изначално и системно злонамерени към жените и всички малцинства. Винаги и навсякъде. Преди, сега и после. Без право на критика и различно мнение. Без шанс за изкупление отвъд тоталното подчинение. И спонсориране, разбира се.

  Това е рекет и религия. Или си с нас, или си расист. Световният бестселър на Робин Дианджело „Бялата крехкост“ е библията на новата либерална секта и диктува правилата на играта – белите хора са расисти и със самото си съществуване репресират малцинствата. Винаги са били такива и винаги ще бъдат. Затова книги като „Бялата крехкост“ и курсовете по расова чувствителност са толкова незаменими. А парите за тях – тъй важни и необходими.

  Същата идеология стимулира новите стандарти за „Оскар“. Филми, движени и от идеи и талант, направени по художествени подбуди – това звучи толкова ретроградно, пропито от ксенофобия и бяла привилегия. Време е за квоти по идентичност, които да придвижат киното към прогресивната утопия. Сляпата промоция на етнически и сексуални малцинства на всяка цена – това е единственият печеливш сценарий. За креативността и конкуренцията вече няма дори и поддържащи роли. Дълго време културата на забраняване, заличаване, подменяне и пренаписване се задържаше в медиите и университетите, в корпорациите и социалните мрежи. Технологичните гиганти улесниха работата на активистите за смазване на различното мнение и фактологичната реалност с алгоритми и безлика цифрова цензура.

  Но от лятото се разгръща физическа ескалация. Огромната машина за налагане на една единствена и правилна версия за света вече оперира с екстремистки крила, готови за сплашване по улиците, заведенията и домовете. Индоктринирани и зомбирани тълпи в кафяво ходят на адреси и превъзпитават враговете на прогреса. Карат ги да коленичат и да се разкайват за това, което са, за миналото, настоящето и бъдещето.

  Историята на политическата коректност е история за колективната и наследствена вина. Всеобхватната и вечна вина като инструмент за власт.

  Всички тези квоти и курсове, забранени книги и филми, съборени статуи, строшени витрини, пренаписани истории и подпалени квартали, всички тези цензурирани хора и идеи. Всичко се прави, за да задоволи един древен глад – гладът за контрол и власт над другите.

  А другите сме ние и всички хора, за които е изтощителна глупост да гледат на света единствено под ъгъла на раса и пол, на насилник и жертва. Дарвин и Бетовен не са просто „мъртви бели мъже“. Добро кино не значи задължително патетичен триумф на героична чернокожа жена или транс мигрант, който се изправя срещу патриархалните устои на Запада.

  Себеомразата не е формула за спасение и просперитет. Тъкмо обратното. Това е рецепта за катастрофа."

  Владислав Апостолов

 32. 32 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3230 Неутрално

  Ексцентричните съчинявани на едно барем пет ракии обиди
  и гнусотии отправяни от ПУТИНИСТИТЕ към новоизбрания Президент
  ДЖО БАЙДЪН и Вицепрезидент КАМАЛА ХАРИС
  показват ступора и безизходицата в която
  ПУТИНДЖИИТЕ от ТРЪМП ОБЩЕСТВОТО изпадат

  За тях това е НАЧАЛОТО НА КРАЯ и те прекрасно го съзнават

 33. 33 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 2921 Неутрално

  Тръмп нанесе големи вреди на РП. Той доведе огромен брой избиратели към РП, но в същото време я превърна в автократична партия, където всеки трябваше да проявява лоялност към вожда, или по-скоро славословене и безпрекословно изпълнение на желанията му. Всъщност Тръмп е човек с доста силни патологични характерови отклонения, който никога не може да бъде задоволен и независимо колко послушание показваха лоялистите, той винаги намираше повод да изкаже недоволство към всеки от тях и в крайна сметка те или биваха уволнявани или сами си подаваха оставката. Накрая дори Майк Пенс беше принуден да се дистанцира от него. Може би единствено Помпео успя някакси да не падне геройски.
  "Благодарение" на Тръмп РП ще бъде център на раздори, фракции, борби и интриги за години напред. В същото време, аз си мисля, че Тръмп още не е казал тежката си дума за РП. Ако той създаде нова партия, от РП ще бъдат "изтеглени" десетки милиони нейни избиратели, а това ще бъде страхотен удар върху тази партия.

  Пазете се от доносника vesolr
 34. 34 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3230 Неутрално

  Не е ясно защо жена получава куршум в гърдите при опит да влезе в Капитолия.
  —цитат от коментар 25 на Мусаши


  Защото душа тя не напира да влиза в качеството си на жена
  и в тази ситуация никой не е сигурен такава като нея
  не е ли препасана с експлозиви и какво ще предприеме в следващия момент

  Да би мирно седяло не би чудо видяло

 35. 35 Профил на jord bond
  jord bond
  Рейтинг: 18 Любопитно

  "Има какво да се каже за тази гледна точка. Тръмп умело експлоатира проблеми и недоволство, които си бяха там много преди той да влезе в политиката: разширяващата се пропаст между богати и бедни, страхът от имигранти, омразата към исляма, нарастващото господство на големите градове и едрите финанси над бедните дедустриализирани и селски райони, омразата срещу расовите малцинства и т.н."______

  Не знам какво си мислят, че е признал Дони, ама мнозинството либерасти не искат да си признаят, че УСА отдавна вече е failed state(провалена държава). https://bit.ly/2LtpsPU

 36. 36 Профил на elena_pipilota
  elena_pipilota
  Рейтинг: 407 Неутрално

  Тръмп, та Тръмп. Проблемът е системен. Щом великата демокрация не можа да излъчи подходящ представител на най-високия пост във властта. След всичките междинни избори в Републиканската партия преди няколко години и миналата година. След всички цедки. Се появи само Той. Проблемът не е негов. Проблемът е на обществото, което излъчва такъв свой представител. В Демократическата партия също са го закъсали в това отношение. Байдън ли е най-добрият? Моля ви! България поне си има оправдание, че е една малка, изостанала, балканска държава, след катастрофални промени и огромна емиграция на образовано и младо население през последните 30 години. Какво е опрадванието на САЩ?

 37. 37 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3230 Неутрално

  Дребният Политически Антисистемен Вирус ТРЪМП

  ще подейства като ВАКСИНА за Американската Демокрация

  и ще я направи по-здрава и резистентна срещу такива като Него за в бъдеще

 38. 38 Профил на FourOhFive
  FourOhFive
  Рейтинг: 737 Неутрално

  Залез или изгрев Америка няма да е същата.
  —цитат от коментар 23 на Бланш


  Америка ще продължи да бъде, защото е основана на базата на идеали. Вече 250 години продължава да бъде феномен и трън в очите на всякакви царе, императори, фюрери, генерални секретари и пожизнени президенти.

  Не се притеснявайте за Америка.

  Граждани, не хранете трола. Минус, удивителна и да плува!
 39. 39 Профил на irobot
  irobot
  Рейтинг: 613 Неутрално

  Тръмп е симптом, а не толкова причина за падението на политическите стандарти в САЩ. Двуполюсна партизанщина с религиозно базиран анти-интелектуализъм от едната страна, и радикален културен ляв троцкизъм от другата. Политизирани медии, компании и университети. Мобилизиране на групи от млади социално ощетени хора за уличен активизъм. Агресивна и хиперактивна култура базирана на утилитаризъм, където крайната цел на всичко е видимата "полза".

 40. 40 Профил на FourOhFive
  FourOhFive
  Рейтинг: 737 Любопитно

  Що ли си мисля , че на другите избори пак ще е Кандидат ...
  —цитат от коментар 24 на SS  Що ли си мисля, че в следвщите 20-30 години ще бъде зает да пере оранжеви гащеризони

  Граждани, не хранете трола. Минус, удивителна и да плува!
 41. 41 Профил на FourOhFive
  FourOhFive
  Рейтинг: 737 Неутрално

  Не е ясно защо жена получава куршум в гърдите при опит да влезе в Капитолия.
  —цитат от коментар 25 на Мусаши


  Защото Капитолия не е селската шкембеджийница, където всеки влиза, когато му е кеф.

  Капитолият, по време на сесия на Конгреса е най-силно охраняваното място в Америка.

  Следващият път да пробват да влязат във Форт Нокс или в някоя военна база ей така да си поиграят.

  Граждани, не хранете трола. Минус, удивителна и да плува!
 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 43. 43 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3230 Неутрално

  Що ли си мисля , че на другите избори пак ще е Кандидат ...
  —цитат от коментар 24 на SS


  Ще е кандидат в Санаториума Барвиха
  Там ще води предизборна борба с Янукович и с Лукашенко
  за тамошния президентски пост

 44. 44 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3040 Весело

  Не знам за какво се учудвате, вижте му бизнесите, това е, първият бизнесмен в света успял да фалира казина, и то не едно , а три!

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 45. 45 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5170 Неутрално

  До коментар [#25] от "Мусаши":

  "Не е ясно защо жена получава куршум в гърдите при опит да влезе в Капитолия."

  Опитай да влезеш през счупен преди малко прозорец в кой да е парламент на света, когато вътре има заседание и ще разбереш!

 46. 46 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3230 Неутрално

  До коментар [#27] от "benefikato1":И аз бях повеярвал на тръмпистие, че Байдън е един сенилен старец, който забравя кой е и къде е. И много се изненадах, на дебатите, когато го видях и как разпердушини Тръмп.
  —цитат от коментар 42 на Doge


  ПУТИНИСТИТЕ от ТРЪМП ОБЩЕСТВОТО тиражират гнусни и сенилни ОПОРКИ

  съчинявани на едно барем пет ракии от безсилна злоба че с избирането на

  ДЖО БАЙДЪН за Президент идва НАЧАЛОТО НА КРАЯ ИМ

 47. 47 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3230 Неутрално

  Не е ясно защо жена получава куршум в гърдите при опит да влезе в Капитолия.
  —цитат от коментар 25 на Мусаши


  Душа

  Я се опитай да влезеш - не в Капитолия
  в най-обикновен районен съд където и да е в България
  се опитай да влезеш без да си покажеш адвокатската или личната карта

  Хайде да не е куршум ама поне един як шамар зад врата ще отнесеш
  от постовия милиционер на входа

  Не се прави на по-наивен отколкото си

 48. 48 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3040 Весело

  Тъпака катастрофално залязва след всеки фалит, избърсвайки дебелият си нагъл задник с хората които са му повярвали и са гласували за него с парите или вота си. И пак се намират по- тъпи от него, които да му повярват до следващият фалит!

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 49. 49 Профил на Psycho the rapist
  Psycho the rapist
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Така си отиват диктаторите.

 50. 50 Профил на jord bond
  jord bond
  Рейтинг: 18 Весело

  Не знам за какво се учудвате, вижте му бизнесите, това е, първият бизнесмен в света успял да фалира казина, и то не едно , а три!
  —цитат от коментар 44 на Realist


  Явно послъгваш, че живееш у най- демократичната, или хал хебер си нямаш за това, че е доста разпространена практиката УМИШЛЕНО да се обявява фалит. У саксия ли си расъл? 😏

 51. 51 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3230 Весело

  Черешката на тортата ще бъде

  когато ПУТИН си го прибере в Санаториума Барвиха при Янукович

 52. 52 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3040 Весело

  Току що:

  https://twitter.com/Flower_Power_67/status/1347587761268809729

  A former senior Trump administration official says an impeachment removal vote would sail through Republican-controlled Senate right now w/enough votes to remove the president. Face screaming in fear

  — Eamon Javers, Squawk on the Street

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 53. 53 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3230 Весело

  хал хебер си нямаш за това, че е доста разпространена практиката УМИШЛЕНО да се обявява фалит. У саксия ли си расъл? 😏
  —цитат от коментар 50 на jord bond


  Извинявай но иди и си плати консултация при адвокат

  който да ти разясни КАКВО Е НАКАЗАНИЕТО ЗА УМИШЛЕН ФАЛИТ

  После можеш да повториш упражнението и с Американски адвокат

  И тук и в САЩ

  УМИШЛЕНИЯТ ФАЛИТ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

  Нещо по-сериозно е от това да вземеш 5 лева назаем и да не ги върнеш

 54. 54 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 2921 Неутрално

  До коментар [#48] от "Realist":

  Тръмп току що обяви, че нямало да присъства на церемонията по встъпване на Байдън в длъжност. И слава Богу, защото пак някакви "революционери" в пълно бойно снаряжение биха могли да предизвикат кръвопролития.

  Пазете се от доносника vesolr
 55. 55 Профил на Иван Арнаудов
  Иван Арнаудов
  Рейтинг: 569 Неутрално

  До коментар [#7] от "kesh":

  По броя последователи се определя само големината на стадото. Следовниците на Тръвп се оказаха именно овце -- до самия край не разбраха как бяха измамени. "Вървете на Капитолия, аз съм с вас" и след това "Който руши, ще бъде наказан от закона."

  Разбирам мъката на червените шапки по миналото, когато бачкаторът в завода е живял живота-мечта с осигурена работа във фабриката, с която да си купи кола и къща за семейството. Днес обаче светът е различен и са необходими други способности и умения. Бачкаторите днес са в заводите в Китай, и шефовете им слагат мрежи на прозорците, за да не скачат.

  Бленуващите по простото минало червени шапки това не могат да го проумеят и затова ще продължават да винят гейовете и да бъдат лъгани от евтини мошеници като Тръмп.

  Някои хора поддържат линия, а пък аз... поддържам окръжност.
 56. 56 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2289 Неутрално

  До коментар [#1] от "kesh":

  Най великият германец след Фюрера и той се бореше със световния заговор

 57. 57 Профил на Иван Арнаудов
  Иван Арнаудов
  Рейтинг: 569 Неутрално

  До коментар [#26] от "Сър Джон":

  Аз също неонацистки флагове не видях. Видях много... конфедерастки 😜 флагове, както и оцапани с противната мутра на Тръмп щатски знамена, но това е друго. Без да браня нито за минута това, което се случи, с очите си виждам как някои "леви" поборници направо се насират в старанието си да опишат колко зло е злото. И резултатът наистина става фейк нюз...

  Някои хора поддържат линия, а пък аз... поддържам окръжност.
 58. 58 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 1659 Неутрално

  След Тръмп идва падението резила и излагацията. Президент мумия, който бърка внучката със сина си и не прави разлика между смартфон и калкулатор. Зад него творението на ада Камала Харис тръпне в очакване кога Диментния ще се гътне, за да започне инсталирането на социализма в САЩ. Правителство в което е важно от коя раса, сексуална ориентация и етнос си , а не какво можеш е най-лошото, което може да се случи на Америка. Вместо блясък, сила и мощ , Америка вече ще излъчва политкоректност, либерастия, джендъризъм и омраза към белия човек. Дори вече лудата Нанси подкрепи проекта за премахването на думите баща и майка от английския език. Скоро ще поискат премахване на Конституцията и подмяната и с проект 1619г , полицията ще бъде разформирована и честните граждани ще бъдат остовени на произвола на бандите на БЛМ и Антифа, ще бъде приет закон за компенсиране на черните и за целта ще се предвиди конфискация на собствеността на белите. В Пекин си умират от смях и потриват ръце, в Африка и Латинска Америка стягат куфарите, за да нахлуят и ограбят създаденото от бялата раса. А тука някакви ми се радват, че бил паднал Тръмп.
  —цитат от коментар 27 на benefikato1


  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
 59. 59 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3040 Весело

  Тръмп току що обяви, че нямало да присъства на церемонията по встъпване на Байдън в длъжност. И слава Богу, защото пак някакви "революционери" в пълно бойно снаряжение биха могли да предизвикат кръвопролития.
  —цитат от коментар 54 на GreenEyes


  Играе си с огънят, Тръмп, ама е страхливец и повлича всички около него със себе си. За да се изкачи върху труповете им.

  Спомняте ли си Кракен-а. Компанията Доминион в момента съди тъпата адвокатка на Тръмп за щети от $1.3 милиарда:

  https://twitter.com/Acosta/status/1347543345879511040

  The complaint filed Friday by Dominion Voting Systems Inc. seeks $1.3 billion from Powell...

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 60. 60 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2289 Неутрално

  До коментар [#27] от "benefikato1":

  "започне инсталирането на социализма в САЩ. Правителство в което е важно от коя раса, сексуална ориентация и етнос си , а не какво можеш е най-лошото, което може да се случи на Америка. Вместо блясък, сила и мощ , Америка вече ще излъчва политкоректност, либерастия, джендъризъм и омраза към белия човек"

  И най-лошото ще въведат медицински застраховки, и безплатно образование. Като мръсните социалисти в Германия и Швеция.

 61. 61 Профил на Иван Арнаудов
  Иван Арнаудов
  Рейтинг: 569 Неутрално

  До коментар [#27] от "benefikato1":

  На тебе проблемът ти е, че всичките тези неща ти се случват в обримчената с червена шапка #45 кратуна. Нито Байдън е сенилен, нито Камала Харис ще остави полицията без кинти, нито Нанси Пелоси ще те превърне по законодателен път в гей.

  И докато се насираш от паника по измислени неща, едни нечистоплътни люде те превръщат в техен слуга и те карат да воюваш с други (инак нормални, също като тебе) хора....

  Спри да слушаш Фокс и Ръш Лимбо за един месец, затвори сайтовете на Брайтбарт и Алекс Джоунс, и ще видиш как животът може да бъде шарен и разнообразен, без да бъде страшен.

  Някои хора поддържат линия, а пък аз... поддържам окръжност.
 62. 62 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1937 Неутрално

  [quote#47:"Hawaii"][/quote]

  Има известна разлика между шамар и смъртоносен куршум в гърдите.

 63. 63 Профил на Ехото на Гласът
  Ехото на Гласът
  Рейтинг: 592 Неутрално

  "Но докато им даваше това, което искаха ... бързо назначаване на крайнодесни съдии"

  Ммм да, анализа пръщи от обективност...

  А в реалния свят "крайнодесните съдии" номинирани от Тръмп отхвърлиха съдебните дела заведени от него оспорили резултата от изборите.

  "Дневник", толкова ли е трудно да намерите поне малко обективен анализ на ситуацията в САЩ?

 64. 64 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1937 Неутрално

  [quote#41:"FourOhFive"][/quote]

  И затова е заслужила да умре ли?Без да е застрашила живота и здравето на никого.
  Вие просто сте едни зли хора.Само зъл човек може да оправдае убийство на човек в подобна ситуация.

 65. 65 Профил на Ехото на Гласът
  Ехото на Гласът
  Рейтинг: 592 Неутрално

  Катастрофалният залез на Борисов!Така изглежда ситуацията у нас.
  —цитат от коментар 15 на ACER


  Това може да реши само българският народ, започвайки на изборите след няколко месеца. То и в САЩ стана така.

 66. 66 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2289 Неутрално

  До коментар [#60] от "blondofil":

  А като се появят медицински осигуровки и безплатно образование, току виж изчезнали и трейлър парковете като в гнусните социалистически Германия и Швеция. А без трейлър паркове отде ще вземем патриоти за поддръжка на Тръмп.

 67. 67 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3040 Любопитно

  До коментар [#64] от "Мусаши":

  "И затова е заслужила да умре ли?Без да е застрашила живота и здравето на никого."

  Сигурен ли сте?

  Тази жена е високотрениран военен, целта им е била да вземат заложници- конгресмени и сенатори. Целта е била да намерят Пенс и да го обесят за предателство!

  А заслужил ли е да умре полицайчето, пребито с оловни тръби. На 42 години?

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 68. 68 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3040 Неутрално

  Администрацията на Тръмп е спряла националните гардове на Мериленд от влизане в акция за час и 30 минути за да даде възможност на метежниците да се разправят с работещите в Капитолия. Те всички са били на едно място- сенатори и конгресмени, Пенс, ....

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 69. 69 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1937 Неутрално

  До коментар [#64] от "Мусаши":"И затова е заслужила да умре ли?Без да е застрашила живота и здравето на никого."Сигурен ли сте?Тази жена е високотрениран военен, целта им е била да вземат заложници- конгресмени и сенатори. Целта е била да намерят Пенс и да го обесят за предателство!А заслужил ли е да умре полицайчето, пребито с оловни тръби. На 42 години?
  —цитат от коментар 67 на Realist


  И това го е доказал американски съд или така казаха по Си Ен Ен.

 70. 70 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1937 Неутрално

  До коментар [#64] от "Мусаши":"И затова е заслужила да умре ли?Без да е застрашила живота и здравето на никого."Сигурен ли сте?Тази жена е високотрениран военен, целта им е била да вземат заложници- конгресмени и сенатори. Целта е била да намерят Пенс и да го обесят за предателство!А заслужил ли е да умре полицайчето, пребито с оловни тръби. На 42 години?
  —цитат от коментар 67 на Realist


  За пореден път се убеждавам,че цялата левичарска агитка във форума сте зли хора.Нищо друго не ви характеризира по-ясно от това.Щом заради политическите си пристрастия оправдавате убийство.

 71. 71 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3040 Неутрално

  И това го е доказал американски съд или така казаха по Си Ен Ен.
  —цитат от коментар 69 на Мусаши


  Какъв американски съд бре? Какъв американски съд е доказал твоето твърдение?

  От полицията на Конгреса бяха ранени 60 полицая, 15 бяха в болница, 6 бяха с тежки рани, 1 почина от побой с метални тръби! Жената за която пишеш е застреляна при опит да влезе в камерата в която са били изолирани евакуираните конгресмени и сенатори. Веднага и е дадена медицинска помощ. Действията на полицая, който е стрелял се разследват!

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 72. 72 Профил на @
  @
  Рейтинг: 464 Неутрално

  Трамп е ясен!Жалко човече станало пионка на Путин в опит да дискриминира американската и световна демокрация.
  —цитат от коментар 16 на Таралеж


  Спокойно, американската демокрация вече ще разцъфти, след като фамозната Нанси Пелоси предложи Конгресът да стане полово неутрална територия - https://nypost.com/2021/01/01/house-rules-may-be-stripped-of-all-gender-references/
  Страница 5 и 6 от този уникален документ - https://rules.house.gov/sites/democrats.rules.house.gov/files/BILLS-117hresPIH-hres5.pdf?fbclid=IwAR09LM0Jo3N1jiqbt9okIRfwpJafmN-L5vu1iGNg4_O0TeH8yKGfpjDZSiQ
  заслужават да попаднат в тукашната рубрика "Предозиране". След като САЩ се освободи от "руския агент" Тръмп, настана време демократите да се заемат с истинските проблеми на страната, а именно - да освободят Конгреса от думите "тя" и "той", а също и от "баща, майка, син, дъщеря" и т.н. За да докажем своята вярност към евроатлантическите ценности, предлагам и българският парламент да приеме джендър неутралния дискурс!

 73. 73 Профил на svv03688321
  svv03688321
  Рейтинг: 482 Неутрално

  Имаше един художник Бай Дечко и по него като беше жив винаги му се обаждах като идвах в България . Веднъж ми разправя една история като вървяхме как срещнал Илия Бешков в градината до академията и го питал Какво става? а той отговорил Ще чуеш утре! -той така обичал да си говори... на другия ден бил атентата на църкавата и го арестували Бешков без да има нещо общо с това студентите хвърлели керемиди от покрива на Академията по полицаите после да го освободят.
  Така и сега не очаквайте че Тръмп няма да бъде защитен от народа който гласува с много повече от 75 милиона (не броя прехвърляните и недопуснатите да гласуват за него в окръзи управлявани от демократи. Байден получи фалшиви 80 мил които липсват подпис адрес и дори име ...
  Затова ще кажа ще чуете какво става ако не на инагурешън дей то по късно през годината ... тепърва Тръмп ще стане герой на Америка само заради това кето демократите правят и правиха през тези години.
  След 50 години когато днешното поколение е старо и инфлация е вече 1000 пъти ще се печатат банкноти по $ 10000 с неговия лик. Тръмп ще остане най великия президент след Вашингтон и Линкълн в Историята на Америка и ако тя не съществува то е само заради политиката на същите му противници .


  Напълно разбирам че повечето от вас не ще са съгласни с това по горе но някой от вас след време ще имат възможноста да го видят и срещнат с лице.

 74. 74 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1937 Неутрално

  [quote#71:"Realist"][/quote]

  Доказано ли е,че тази жена е наранила някого или е имала такова намерение?То ако полиицията разстрелваше всеки по-буен протестиращ трябваше да има милиони жертви по света.Ако е нарушила законът, трябва да бъде съдена,а не разстреляна като куче.

 75. 75 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3040 Неутрално

  До коментар [#74] от "Мусаши":

  Какво прави там? Военен с 14 години стаж в армията и участие в 2 войни.

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 76. 76 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3040 Неутрално

  До коментар [#74] от "Мусаши":

  Нищо още не е доказано, драги поклонник на оранжевият и дебел сенсей. Не са доказани глупостите които твърдиш за невинната жена. Полицаят, който е стрелял е свален от дежурство и разследван от началниците си дали не си е превишил правата. Жената е била веднага изнесена и и е била дадена първа помощ. Всичко си е по закона с твоят случай. не знам защо така пищиш на умряло, че някой бил нарушил правата ти да влизаш в охранявана сграда?

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 77. 77 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1937 Неутрално

  До коментар [#74] от "Мусаши":Нищо още не е доказано, драги поклонник на оранжевият и дебел сенсей. Не са доказани глупостите които твърдиш за невинната жена. Полицаят, който е стрелял е свален от дежурство и разследван от началниците си дали не си е превишил правата. Жената е била веднага изнесена и и е била дадена първа помощ. Всичко си е по закона с твоят случай. не знам защо така пищиш на умряло, че някой бил нарушил правата ти да влизаш в охранявана сграда?
  —цитат от коментар 76 на Realist


  Нарушено е правото на живот.Най-висшата ценност.Полицаите имат право да застрелят човек само в случай,че застрашава непосредствено живота на други хора и нямат възможност да го обезвредят по друг начин.В случаят нито е имало непосредствена заплаха ,нито тази жена е някакъв супергерой та да не може да бъде обезвредена без използване на огнестрелно оръжие.

 78. 78 Профил на nxl27679751
  nxl27679751
  Рейтинг: 875 Гневно

  "....Но най-отвратителният спектакъл от всички беше този на самия Тръмп, който подтиква безумните си последователи да поемат към Капитолия, за да отменят изборите и да се борят със "злите" врагове..."

  Натрапва ми се прилика с нашия фигурант, който се прави на президент. Тръмп е реално заплашен за съд заради подстрекаване на тълпата към метеж срещу законните порядки и институции. Трябва да му се потърси сметка за това поведение и да стане поука за следващите президенти.

 79. 79 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3040 Неутрално

  До коментар [#77] от "Мусаши":

  Имате възможност да го докажете, полицаят който е стрелял, правомерността на действията му в момента се разследват от началниците му.

  Действа се така, както е по закон, нали бяхте в партията за ред и закон, другото име на Оранжевата партия!

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 80. 80 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1937 Неутрално

  До коментар [#77] от "Мусаши":Имате възможност да го докажете, полицаят който е стрелял, правомерността на действията му в момента се разследват от началниците му.Действа се така, както е по закон, нали бяхте в партията за ред и закон, другото име на Оранжевата партия!
  —цитат от коментар 79 на Realist


  Подобно убийство във всяка правова държава се разследва от независим орган,не от началниците .
  И нещо ме бъркаш с някого-никога не съм членувал в партия,още по-малко пък американска.

 81. 81 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3040 Неутрално

  До коментар [#77] от "Мусаши":

  Това момче бе пребито от вашите гунове с оловни тръби:

  https://www.stripes.com/news/us/police-officer-who-died-after-capitol-siege-was-an-air-national-guard-veteran-1.657864

  Officer Brian Sicknick, who died late Thursday at a Washington, D.C., hospital of wounds sustained in the riot, served six years in the New Jersey Air National Guard, said Army Lt. Col. Barbara Brown, a spokeswoman for the New Jersey National Guard. He deployed to Saudi Arabia in support of Operation Southern Watch in 1999 and deployed again in 2003 to Kyrgyzstan to support operations in Afghanistan.

  “We are saddened by the loss of one of our former New Jersey National Guard Citizen-Airman, Staff Sgt Brian D. Sicknick,” Brown said in a statement. “Our condolences and thoughts are with his family, friends and those who worked with him during his law enforcement career.”

  Sicknick, 42, had served in the 108th Security Forces Squadron, 108th Wing based at New Jersey’s Joint Base McGuire-Dix-Lakehurst, Brown said. He was honorably discharged from the Guard in 2003, she said.

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 82. 82 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 879 Неутрално

  Избираш клоун - получаваш цирк.
  Ще е чудо ако не го вкарат в затвора тоя реднек.
  Само БГ тръмпанарите не могат да го преглътнат още

 83. 83
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 84. 84 Профил на clint_eastwood
  clint_eastwood
  Рейтинг: 750 Неутрално

  До коментар [#61] от "Иван Арнаудов":

  Някой гледа много Джон Оливър май.

  Иначе много обичам да ми се обяснява как всичко е цветя и рози и нищо притеснително няма да се случи - и после се случват протестите на БЛМ/Антифа, полицията е оставена без никаква политическа подкрепа, онзи ден примерно Сенатът забрани използването на "родови" думи като "баща", "дъщеря" и т.н. (нямам идея защо това е приоритет на първото заседание за годината, нито какви цели преследва този новговор), приемливо е в най-големите медии да се говори расистки и сексистки против "белите мъже", тенденциозно прилагане на цензура от социалните мрежи (има си ясни партийни линии и престъпмисълта се преследва - например не може да дадеш трибуна на медицински специалист, които не подкрепят определени изводи за Ковид), Калифорния е превърната на палатков лагер от бездомници, а останалите граждани са в концентрационен лагер, защото 9 месеца не могат да работят и да се социализират, докато ресторанти и фитнеси са затоврени, но пък магазини за алкохол и трева са определени за "есенциални" и продължават работа, и т.н., и т.н., и т.н., мога да давам примери до утре.

  Като епидемиолози по инфекциозни болести и учени в областта на общественото здраве имаме сериозни опасения относно вредното въздействие върху физическото и психическото здраве на населението, в резултат на преобладаващите политики наложени във връзка с COVID-19: https://gbdeclaration.org/great-barrington-declaration-bulgarian/
 85. 85 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2289 Неутрално

  [quote#80:"Мусаши"][/quote]

  Учудвам се че привържениците на Тръмп навлезли без разрешение с взлом през прозореца, не са чували за правото да застреляш някого който ти влезе с взлом в имота.

 86. 86 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2289 Неутрално

  До коментар [#85] от "blondofil":

  Да разбирам ли, феновете на Тръмп вече са против стрелбата срешу влезли с взлом в имота ти бандити?

 87. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 88. 88 Профил на Ехото на Гласът
  Ехото на Гласът
  Рейтинг: 592 Неутрално

  Шут с власт, много опасна комбинация.
  —цитат от коментар 20 на Роси  Но за ирония (да чукнем на дърво) е първият американски президент от близо две поколения, който не е започнал война. А де?

 89. 89 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1937 Неутрално

  [quote#80:"Мусаши"]
  —цитат от коментар 85 на blondofil
  Учудвам се че привържениците на Тръмп навлезли без разрешение с взлом през прозореца, не са чували за правото да застреляш някого който ти влезе с взлом в имота.[/quote]

  В кой точно закон е разпоредбата, че полицаите имат право да убиват невъоръжени хора(в случая дори жена),които не застрашават живота на други лица?То ако е така вместо полицаи по-добре военни командоси да охраняват митинги и директно да разстрелват всеки с по-буйно поведение .

 90. 90
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 91. 91 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3040 Неутрално

  В кой точно закон е разпоредбата, че полицаите имат право да убиват невъоръжени хора(в случая дори жена),които не застрашават живота на други лица?То ако е така вместо полицаи по-добре военни командоси да охраняват митинги и директно да разстрелват всеки с по-буйно поведение .
  —цитат от коментар 89 на Мусаши


  Ще ти кажат, след като завършат разследването! Аз не знам как на човек претендиращ за правно образование толкова дълго трябва да му се обяснява и още да не е загрял. като албански реотан!

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 92. 92
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 93. 93 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 1575 Неутрално

  да убиват невъоръжени хора(в случая дори жена),които не застрашават живота на други лица?
  До коментар [#89] от "Мусаши":

  Да оточним че, жената не е някаква домакиня, а бивш офицер.

 94. 94 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3040 Неутрално

  До коментар [#92] от "Мусаши":

  Ето ти го и другият загинал от вашите. С тейзъра с който се е въоръжил преди това си е електрифицирал т@ш@ците и е умрял от сърдечна атака:

  https://twitter.com/BarbaraJMay2/status/1347583851011469320

  This guy tough guy tasered himself in the balls during the riot and died of a heart attack.

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 95. 95 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1937 Неутрално

  да убиват невъоръжени хора(в случая дори жена),които не застрашават живота на други лица?До коментар [#89] от "Мусаши":Да оточним че, жената не е някаква домакиня, а бивш офицер.
  —цитат от коментар 93 на half truth


  И затова трябва да бъде разстреляна като куче ли?

 96. 96 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 2600 Весело

  До коментар [#17] от "svv03688321":

  Кво става, революционер? Схвана ли вече, че Байдън ще е президент или още рипаш?

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 97. 97 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3040 Весело

  Кво става, революционер? Схвана ли вече, че Байдън ще е президент или още рипаш?
  —цитат от коментар 96 на vesolr


  Както каза Тръмп вчера за такива като него, те не са американци и не заслужават да са американци!

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 98. 98
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 99. 99 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 2600 Любопитно

  До коментар [#77] от "Мусаши":


  Мусаши, ти като разследващ полицай може би цитираш българския НК, в който безспорно си спец, но кое те кара да се главозамайваш до там, че да се произнасяш толкова авторитетно за правата на американските полицаи?

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 100. 100 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1937 Неутрално

  До коментар [#77] от "Мусаши":Мусаши, ти като разследващ полицай може би цитираш българския НК, в който безспорно си спец, но кое те кара да се главозамайваш до там, че да се произнасяш толкова авторитетно за правата на американските полицаи?
  —цитат от коментар 99 на vesolr


  Хайде още един, който се е вкарал във филм.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK