"Туитър" умря! Да живее "Туитър"!

"Тръмпизмът е туитъризъм в най-тоталния смисъл - пряко, спонтанно, несресано от съветници, експерти и медийни гурута общуване, изграждане огромна мрежа на екзалтирани привърженици."

© Reuters

"Тръмпизмът е туитъризъм в най-тоталния смисъл - пряко, спонтанно, несресано от съветници, експерти и медийни гурута общуване, изграждане огромна мрежа на екзалтирани привърженици."Цяла епоха се вмести в часовете без Туитър на Тръмп, в което Америка и светът чуха мислите си. Първи размисли за турбулентния брак популизъм - власт.


Тръмп и Републиканската партия (РП). Популистът не иска просто да оглави партия, той иска да я приватизира, да я обсеби, да я трансформира по свой образ и подобие.


В часовете преди бунта, Тръмп младши, винаги нахъсан да е една степен по-агресивен от Тръмп старши, докато подгряваше гнева, за да превърне протестърите в метежници, за пореден път им обясни целта: "Нека да им покажем, че Републиканската партия не е тяхна, тя е на Доналд Тръмп." Същото послание, че тълпата трябва да влее сила в слабите колебаещи се конгресмени и сенатори вече беше формулирал Тръмп. Колебание, в интерпретацията на Тръмп, бяха резервите на множество консервативни избранници да отхвърлят резултатите на спечелите от конкуренцията избори.
Зестрата на Тръмп беше "America great again". Турбулентният брак лиши РП от целия й властови ресурс - Тръмп успя да загуби президентството, Конгреса и Сената.


Домочадието е многобройно, но тотално разделено - едните харесват лудия баща, другите - по-умерената майка, и трудно живеят под един покрив.


Самата фамилия е орел, рак и щука: едни контестират изборите, други подкрепят имлийчмънт, трети успяват да използват импийчмънта като единствената "усмирителна риза", с която да укротят възбудения от метежа и да докарат някакво приличие - закъснялото уверение за преход към новата президентска администрация.
Америка и светът се взираме в най-наблюдавания брак. А той е на кръстопът, пред три еднакво проблематични пътя:


Тръмп създава нова партия - вариант на чаената партия, опряна на сектата QAnon - активен участник в метежа. Знаехме малко за сектата, впечатлихме се от колоритните й фигури - гол до кръста татуиран мъж с огромна кожена шапка с рога. Трудно си представяме регулярна политическа формация с екстравагантни и екстремистки фигури, вариантът не е особено вероятен, но и Тръмп никога не е обещавал да бъде предвидим, регулярен, "вероятен".


РП започва да превързва раните от разделението между комплотисти и консерватори, невярващи и вярващи в изборите, живеещи в обичайната или в алтернативна реалност.


• Тръмп продължава борбата за овладяване на РП. Така се и обърна към децата & феновете си: "Нашето пътешествие едва започва."


Какво става с една партия и държава след авторитарноно популистко лидерство е въпрос, резониращ от САЩ до Унгария, от Бразилия до Беларус.


Тръмп и Върховният съд. Популистът не иска да се подчинява на съдебната власт, иска да подчини съдебната власт.


Броени дни преди изборите Тръмп назначи трети конституционен съдия - безпрецедентен брой в рамките само на един президентски мандат. Върховният съд беше подготвян за решаваща роля в решителната битка - президентските избори. В словото си новият върховен съдия Amy Coney Barrett заяви, че правото е могъщо, но не всемогъщо, че има големи проблеми, които само обществото и политиката могат да решат. Слушах тази блестяща консервативна юристка и ми беше ясно, че говори за предстоящите избори и като всички тръпнех каква позиция ще заеме Върховният съд. КС, както и цялата съдебна система, зае страната на закона. Съдилищата твърдо и категорично устояха на пороя недоказани обвинения за изборни злоупотреби. Те станаха стената, която раздели двата свята - света на фактите от света на конспирациите.


Тръмп и "Туитър". Ако "Туитър" не съществуваше, Тръмп щеше да го изобрети. Перефразирам Сартр: "Ако евреите не съществуваха, антисемитизмът щеше да ги изобрети", за да илюстрирам, че Тръмп има същата интимна, дълбока, афективна връзка на любов-омраза с "Туитър" както антисемитизмът с евреите.


Тръмпизмът е туитъризъм в най-тоталния смисъл - пряко, спонтанно, несресано от съветници, експерти и медийни гурута общуване, изграждане огромна мрежа на екзалтирани привърженици.


Много късно и много за малко - така беше оценено ефемерното оттегляне на "Туитър" от комуникационния вулкан Тръмп.


Въоръжен с "Туитър", Тръмп е готов да продължи с тръмпизма


***


Послеслов, или тайфунът и тръстиката


Блез Паскал мисли човека с красива мегафора като мислеща тръстика.


Демокрацията е като тръстика - силно се огъва, изглежда сразена от тайфуна на авторитарния популизъм, но устоява. Нейната гъвкава сила е в нейните институции - многопартиен парламент, съдебна власт, държавни служители, които избират да служат на държавата си, не на временния й лидер.


Този урок тепърва предстои да усвояваме у нас, където лидерството може да не е достигнало до екстремностите на американското, но хватката върху съд, парламент и институции може да предизвиква завистта на Тръмп.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (137)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Шакир Зулов
  Шакир Зулов
  Рейтинг: 22 Любопитно

  Политическа обсерватория?🙉
  Колко смислено!🐵

  Много съм прост
 2. 2 Профил на ivpetr
  ivpetr
  Рейтинг: 473 Неутрално

  Какво стана с Волтер- "Не съм съгласен с това, което казвате, но ще защитавам до смърт правото Ви да го казвате". Цензура=тоталитаризъм. Независимо от цвета.

 3. 3 Профил на Шакир Зулов
  Шакир Зулов
  Рейтинг: 22 Неутрално

  Какво стана с Волтер- "Не съм съгласен с това, което казвате, но ще защитавам до смърт правото Ви да го казвате". Цензура=тоталитаризъм. Независимо от цвета.
  —цитат от коментар 2 на ivpetr


  Волтер умре,веке имаме дистанционно обучение и ваксини.🐵

  Много съм прост
 4. 4 Профил на troi
  troi
  Рейтинг: 615 Неутрално

  Значи в щатите също много хора са се вързали по акъла на един популист, който иска да си приватизира републиканската им партия. В България случая е малкопо-различен, имаме си ББ със собствена партия, която той създаде и си е негова собственост, имаме си Каскет с голяма власт и още един човек с етническа партия, като той е Партията също. Според мен при нас е по-зле и продължава с десетилетия, докато американците ще разкарат узурпатора сега и ще приключат.

  забавление и приключение
 5. 5 Профил на troi
  troi
  Рейтинг: 615 Неутрално

  До коментар [#2] от "ivpetr":
  Не схващаш разликата. Тръмп иска да се чува неговата дума и би цитирал този израз, но той не третира другите по този начин. Има двоен стандарт.

  забавление и приключение
 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 7. 7 Профил на Nedyalko Lazarov
  Nedyalko Lazarov
  Рейтинг: 1671 Неутрално

  Очевидно свободата на словото РАЗЕДИНЯВА обществото. Нуждаем се от единно общество. Вече знаем какво да направим - ще приложим РАСОВО-ПАРТИЕН подход. КЪДЕТО ПАРТИЯТА, ТАМ И НИЕ. Напред към светлото минало!!!!!

 8. 8 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3338 Весело

  В понеделник започва втора процедура по импиичмънт,ще види избори и едни партии на куково лято!

  klimentm
 9. 9 Профил на cinqueau
  cinqueau
  Рейтинг: 460 Неутрално

  "Тръмпизмът", когато Тръмп е президент, се състои от цялата колекция от подписани закони, изпълнителни заповеди и директиви които се отразяват върху живота на десетки и стотици милиони хора и определят посоки на развитие в икономиката, науката и политическия живот. Управлението на държавата не е спряло и в суматоха не се забелязаха последните действия на „Тръмпизма“.

  На 17 декември президентът Тръмп подписа директива за използване на ядрената енергия в космоса: на повърхността на Луната и за космически ядрени транспортни системи. Директивата дава тласък и гарантира финансирането на това перспективно направление при космическата експанзия. По-късно, когато новите "прогресивни" сили, водени от Оказио-Кортез, Илхан Омар, Ташида Тлаиб, Бърни Сандърс и Джон Кери, действащи под колективния псевдоним „Байдън“ обявят за главна цел борбата с въглеродния двуокис, тази програма ще бъде по-трудно закрита и ще има шанс да оцелее.
  .
  На 31 декември 2020 президантът Тръмп подписа закон ‘One Small Step to Protect Human Heritage’ за запазване на историческото наследство на Луната. Този закон изисква когато НАСА дава лиценз на фирми за дейност на луната да ги задължава да оставят непроменено пространството около местата където са кацали пилотираните мисии „Аполон“. Неусетно се доближихме до времето когато частни фирми и различни организации могат да извършват дейности на Луната и предвидливо с вземат мерки за запазване на местата с историческо значение. Нещо като статут на "национален парк" на повърхността на Луната !

 10. 10 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3338 Весело

  До коментар [#8] от "klimentm":

  Много могъщи врагове си създаде гражданинът Тръмп,ще му покажат някои неща след като всичко поутихне прокурорите в няколко щата точат зъби!

  klimentm
 11. 11 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3338 Весело

  До коментар [#9] от "cinqueau":

  Тръмпизъмът е Партията на Прашлясалото Минало,фантасмагории за откраднати избори,фалшиви новини,белината като лекарство,Аз Великия Президент, лъжата и измамата,двуличието и предателството дори към тези които си подтикнал към насилие,отравянето на политичиския живот в страната,разделението на страната, удивлението на целия свят пред това какво се случва в САЩ, действително велико достижение!

  klimentm
 12. 12 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1624 Неутрално

  Дрънканици по стандартна схема - "несресано" общуване, "мислеща тръстика", "завист" и т.н.
  От тия прототии нищо няма да се, хм, роди.

  ХАКНАТИЯТ МОЗЪК: https://unbrain.eu/?bg
 13. 13 Профил на Zippie
  Zippie
  Рейтинг: 1109 Любопитно

  До коментар [#2] от "ivpetr":

  Вярно, ама само когато има възможност да бъде казано.
  Опитай се да кажеш нещо на надкрещяващи се популисти. Сегашната ситуация е еднопосочна, т.е. ръсят се мъдрости от типа „Аз ще ви кажа каква е истината, вие слушайте!“, а аргументите се свеждат до „Мислете! Който има глава, да мисли!“ или авторитетно-реторичното „Случайност?“.

 14. 14 Профил на Nedyalko Lazarov
  Nedyalko Lazarov
  Рейтинг: 1671 Неутрално

  Нека да си припомним уроците по-революция на най-добрия специалист в тази област -
  Владимир Ленин. РЕВОЛЮЦИОННА СИТУАЦИЯ:
  1) Управляващите не са в състояние да управляват по старому (колкото и да им се иска);
  2) Управляваните не желаят да бъдат управлявани по старому;
  3) Много висока политическа активност на управляваните.
  Тези които не са научили уроците на историята са обречени да я повторят.

 15. 15 Профил на Шакир Зулов
  Шакир Зулов
  Рейтинг: 22 Любопитно

  До коментар [#9] от "cinqueau":Тръмпизъмът е Партията на Прашлясалото Минало,фантасмагории за откраднати избори,фалшиви новини,белината като лекарство,Аз Великия Президент, лъжата и измамата,двуличието и предателството дори към тези които си подтикнал към насилие,отравянето на политичиския живот в страната,разделението на страната, удивлението на целия свят пред това какво се случва в САЩ, действително велико достижение!
  —цитат от коментар 11 на klimentm


  Зтачи ли всичко тва,че Байдън е светлото бъдеще?🐵

  Много съм прост
 16. 16 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3338 Весело

  До коментар [#14] от "Nedyalko Lazarov":

  Сто години изтекоха от времето на тов Ленин ,нима смяташ че същите неща важат и днес,когато ви кажат че сте Партията на Незбравимото Минало защо не вярвате?

  klimentm
 17. 17 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3338 Весело

  До коментар [#15] от "Шакир Зулов":

  Не,разбира се че не знач, но поне е по нормалното настояще.

  klimentm
 18. 18 Профил на Nedyalko Lazarov
  Nedyalko Lazarov
  Рейтинг: 1671 Неутрално

  Туитър умря. Сега ще живее като партийна платформа. Не е чак толкова важно, ще дойдат други. По-важно е, че свободата на словото умря. Сега само “правилното” слово е позволено. Да ви напомня нещо?

 19. 19 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3618 Неутрално

  До коментар [#17] от "klimentm":

  Тръмп е вашето американско нецензуририрано олицетворение....
  И на теб....и на Даскала ви го разправям вече от години....ама кой да вдене.

  Bukalemun
 20. 20 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3618 Весело

  До коментар [#18] от "Nedyalko Lazarov":

  А за американската демокрация....две думи няма ли...?
  Дето я гледахте със зейнали уста...и и се възхищавахте...

  Bukalemun
 21. 21 Профил на Nedyalko Lazarov
  Nedyalko Lazarov
  Рейтинг: 1671 Неутрално

  Чл. 108 от НК преди 1989. Анти-държавна пропаганда. Отмяната му, доколкото си спомням, беше първото искане на независимата опозиция на Кръглата маса.
  Сега се въвежда в САЩ - биикън ъф демокраси.

 22. 22 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3618 Неутрално

  До коментар [#8] от "klimentm":

  Още по лошо.....
  Тогава феновете му ще минат в нелегалност.....и тогава гледай....

  Bukalemun
 23. 23 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1052 Неутрално

  Напълно демократично въвеждаме цензура и обясняваме колко е хубаво това за всички. Не е нещо ново, още Сталин е казал, няма човек, няма проблем. И така политкоректно към светлото комунистическо минало, където вярна е само партийната линия.

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 24. 24 Профил на Петърчо
  Петърчо
  Рейтинг: 112 Весело

  Какво стана с Волтер- "Не съм съгласен с това, което казвате, но ще защитавам до смърт правото Ви да го казвате". Цензура=тоталитаризъм. Независимо от цвета.
  —цитат от коментар 2 на ivpetr


  Каква цензура, ве. Аз си пускам платформа за безплатна употреба и определям конкретни условия, при които може да се ползва. Никой не му е залепил лепенка на устата на Риджавия клоун, да си пусне негова си платформа и да си рИве по нея колкото си иска. Шизофреници.

  Потребители с активирана функция "автоматичeн минус", 'щото са фанатични комундета: Мутри вън, Иво, Мунчету на Боеку, Ivan Stoyanov, Другарят Иванов*, #ОСТАВКА, Роси, Студио Х, samoedin, niksan1, Котаракът на Шрьодингер, Fiji, Norman Granz, Billy Pilgrim, historama, hawaii, dejmos, cinik, Virgin, Рим, Gopeто, 3biri, yavooor, Alexander97, Voiko, Kingpin, Doge, papуre, Oleg Shishmanov, dnevnikar, stein, Чарли Мишкин, Смартдъмби*, LudLustrator, Тайпи*, Hristov
 25. 25 Профил на FourOhFive
  FourOhFive
  Рейтинг: 731 Любопитно

  Очевидно свободата на словото РАЗЕДИНЯВА обществото. Нуждаем се от единно общество. Вече знаем какво да направим - ще приложим РАСОВО-ПАРТИЕН подход. КЪДЕТО ПАРТИЯТА, ТАМ И НИЕ. Напред към светлото минало!!!!!
  —цитат от коментар 7 на Nedyalko Lazarov


  Би ли конкретизирал коя точно свобода на словото е ограничена в случая и по какъв начин?

  Граждани, не хранете трола. Минус, удивителна и да плува!
 26. 26 Профил на royal_sperm
  royal_sperm
  Рейтинг: 519 Неутрално

  Тръмп е свършен! Има още 10 дни да се прави на интересен после дупе да му е яко и на него и на семейството му! Глупака си създаде много врагове някои от които не прощават!

  In real life it is always the anvil that breaks the hammer...” ― George Orwell
 27. 27 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2813 Неутрално

  Нека да си припомним уроците по-революция на най-добрия специалист в тази област - Владимир Ленин. РЕВОЛЮЦИОННА СИТУАЦИЯ:1) Управляващите не са в състояние да управляват по старому (колкото и да им се иска);2) Управляваните не желаят да бъдат управлявани по старому;3) Много висока политическа активност на управляваните.Тези които не са научили уроците на историята са обречени да я повторят.
  —цитат от коментар 14 на Nedyalko Lazarov  До коментар [#14] от "Nedyalko Lazarov":

  Наистина не виждам никаква връзка... Ленин е обикновен политически мошеник,който никога не е вярвал в комунизма.
  "Революцията" в САЩ както я категоризираш е насочена СРЕЩУ комунистическите изцепки на Демократическата партия,тоест тя е обратното на Октомврийската революция.

 28. 28 Профил на Nedyalko Lazarov
  Nedyalko Lazarov
  Рейтинг: 1671 Неутрално

  [quote#25:"FourOhFive"][/quote]
  Защо не. Ето туитовете на Тръмп заради които акаунта му е спрян) перманентно суспендиран:);какво е това, шега ли е?
  In one, he wrote: "The 75,000,000 great American Patriots who voted for me, AMERICA FIRST, and MAKE AMERICA GREAT AGAIN, will have a GIANT VOICE long into the future. They will not be disrespected or treated unfairly in any way, shape or form!!!"
  Twitter said this tweet "is being interpreted as further indication that President Trump does not plan to facilitate an 'orderly transition'".
  In the next, the president tweeted: "To all of those who have asked, I will not be going to the Inauguration on January 20th."
  Twitter said this was "being received by a number of his supporters as further confirmation that the election was not legitimate".
  Twitter said both of these tweets were "in violation of the Glorification of Violence Policy".

  Аз съм обикновен човек, не съм професор по политически науки, изкарвам парите си с работа. Ще ми обясниш ли, като на обикновен човек, кое точно в тези туитове нарушава политиката на компанията?- призиви към насилие, омраза, порнография, расизъм?

 29. 29 Профил на Pontif New Dnevnik SUCK
  Pontif New Dnevnik SUCK
  Рейтинг: 1929 Неутрално

  "Тръмпизмът", когато Тръмп е президент, се състои от цялата колекция от подписани закони, изпълнителни заповеди и директиви които се отразяват върху живота на десетки и стотици милиони хора и определят посоки на развитие в икономиката, науката и политическия живот. Управлението на държавата не е спряло и в суматоха не се забелязаха последните действия на „Тръмпизма“.На 17 декември президентът Тръмп подписа директива за използване на ядрената енергия в космоса: на повърхността на Луната и за космически ядрени транспортни системи. Директивата дава тласък и гарантира финансирането на това перспективно направление при космическата експанзия. По-късно, когато новите "прогресивни" сили, водени от Оказио-Кортез, Илхан Омар, Ташида Тлаиб, Бърни Сандърс и Джон Кери, действащи под колективния псевдоним „Байдън“ обявят за главна цел борбата с въглеродния двуокис, тази програма ще бъде по-трудно закрита и ще има шанс да оцелее..На 31 декември 2020 президантът Тръмп подписа закон ‘One Small Step to Protect Human Heritage’ за запазване на историческото наследство на Луната. Този закон изисква когато НАСА дава лиценз на фирми за дейност на луната да ги задължава да оставят непроменено пространството около местата където са кацали пилотираните мисии „Аполон“. Неусетно се доближихме до времето когато частни фирми и различни организации могат да извършват дейности на Луната и предвидливо с вземат мерки за запазване на местата с историческо значение. Нещо като статут на "национален парк" на повърхността на Луната !
  —цитат от коментар 9 на cinqueau


  Да беше се образовал малко а? Законите не се пишат от Президента а само и единствено от Конгреса и Сената. Президента само ги подписва. Както подписа и законите за санкции на Русия - разплакан побегна от залата и журналистите и разписа закона в тоалетната, че иначе трябваше да се обяснява на Путин.

  California Über Alles
 30. 30 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2492 Неутрално

  Тръмп има още един акаунт и той не е спрян.:)))

  https://mobile.twitter.com/POTUS/with_replies

  "Чуждестранен агент"
 31. 31 Профил на Pontif New Dnevnik SUCK
  Pontif New Dnevnik SUCK
  Рейтинг: 1929 Неутрално

  До коментар [#18] от "Nedyalko Lazarov":А за американската демокрация....две думи няма ли...?Дето я гледахте със зейнали уста...и и се възхищавахте...
  —цитат от коментар 20 на eti mehter


  Какъв и е проблема на Американската демокрация? Както виждаш работи си чудесно. Дори и когато Президента се опита да направи преврат пак работи и не му позволи. За разлика от Анадолската "демокрация' при която в 2021 си имате несменяем султан или Руската където Обнулихте цар Путя или пък Китайската където само ККП владее всичкия бизнес и другаря Си ще властва до живот.
  Вие фесовете още много има да учите що е то демокрация и има ли тя почва в Анадола или си е по добре да си бъдете манафи и да я карате по манафски. Нали манафите не сте гейове в Турци или нещо бъркам?

  California Über Alles
 32. 32 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1113 Неутрално

  Тръмп и Туитур се разведоха. Акаунта му е окончателно блокиран. Това е първият му развод. Очаква го развод с Мелани, развод с бизнеса му, развод с малкото му останали пари и развод с фризьор му. Както и развод със свободата му

 33. 33 Профил на Pontif New Dnevnik SUCK
  Pontif New Dnevnik SUCK
  Рейтинг: 1929 Неутрално

  [quote#24:"Петърчо"][/quote]

  Не им е ясна цензурата на другарите! като президент Тръмп може да свика пресконференция във всеки момент в който си пожелае и да говори каквото си иска. Няма никаква цензура. Ако ще използва частни платформи ще се съобразява с правилата им.

  California Über Alles
 34. 34 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1113 Неутрално

  [quote#27:"deaf"][/quote]

  Въобще не си наясно с Октомврийската революция. Нейната цел не е комунизма, а диктатурата. А сега намери приликите с онова което се случи на 6 януари. Прилики бол

 35. 35 Профил на pernikforbg
  pernikforbg
  Рейтинг: 269 Неутрално

  След събитията в САЩ считам, че България е консолидирана либерална демокрация с действаща пазарна икономика и разделение на властите. Американците има какво да се учат от нас, особено техните полицаи, които допуснаха 5 жертви за 5 часа, а нашата полиция вече 180 дни не допуска вандализъм на такова ниво от страна на протестиращите. Също така по свобода на словото може и да сме по -напред от САЩ с тяхното 45 място, защото при нас е немислимо забраняване на профил в социалните мрежи на президент и премиер.

 36. 36 Профил на Nedyalko Lazarov
  Nedyalko Lazarov
  Рейтинг: 1671 Неутрално

  Тръмп и Туитур се разведоха. Акаунта му е окончателно блокиран. Това е първият му развод. Очаква го развод с Мелани, развод с бизнеса му, развод с малкото му останали пари и развод с фризьор му. Както и развод със свободата му
  —цитат от коментар 32 на stanislavdi

  И най-важното: Америка се разведе с Първата поправка на Конституцията. Развода с Втората поправка може да се окаже малко по-труден.

 37. 37 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2813 Неутрално

  [quote#27:"deaf"]
  —цитат от коментар 34 на stanislavdi
  Въобще не си наясно с Октомврийската революция. Нейната цел не е комунизма, а диктатурата. А сега намери приликите с онова което се случи на 6 януари. Прилики бол[/quote]


  До коментар [#34] от "stanislavdi":

  Да де,демократите в САЩ се опитват да наложат диктатура като фалшифицираха изборите...

 38. 38 Профил на Птеродактиль Северномонгольский
  Птеродактиль Северномонгольский
  Рейтинг: 1120 Весело

  И най-важното: Америка се разведе с Първата поправка на Конституцията.
  —цитат от коментар 36 на Nedyalko Lazarov

  Таварищ, ръсиш уникални глупости, но то това ви е генетично заложено. С никаква първа поправка не се е развеждала Америка. Никой не е спрял оранжевия дебил да се плюнчи по Фокс Нюз, Нюзмакс, Брйтбарт, Инфо Уорс, КюАнон, че и дори РТ. Аре у лево. 🤣😂

 39. 39 Профил на Nedyalko Lazarov
  Nedyalko Lazarov
  Рейтинг: 1671 Неутрално

  [quote#27:"deaf"][/quote]
  Никъде не съм казал, че революцията е приоритет на комунистите. Мирните революции в Източна Европа бяха анти-комунистически, започвайки от 1956 в Унгария.

  Нямам идея в какво Ленин е вярвал. Това което знам е какво е успял да постигне.

 40. 40 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1113 Неутрално

  [quote#37:"deaf"][/quote]

  Чугун, болшевиките тръмписти винаги ли се измятате от думите си? Първият път казваш, че на 6 януари имало някаква контрареволюция заради комунизма на демократите, за разлика от Октомврийската политика. И като ти казах, че нищо не знаеш промени вектора на твърденията си. Болшевик тръмпист-проста необразована душичка

 41. 41 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2813 Неутрално

  [quote#27:"deaf"]
  —цитат от коментар 39 на Nedyalko Lazarov
  Никъде не съм казал, че революцията е приоритет на комунистите. Мирните революции в Източна Европа бяха анти-комунистически, започвайки от 1956 в Унгария.Нямам идея в какво Ленин е вярвал. Това което знам е какво е успял да постигне.[/quote]


  До коментар [#39] от "Nedyalko Lazarov":

  Революциите биват само един вид - комунистически. Второ,комунистическа революция е възможно да успее само в Русия където има критична маса от човешки боклуци готови да повярват в комунистическата идея,че сиренето може да бъде безплатно в магазините.

 42. 42 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Бих искал тези, които отричат либералната демокрация, какво предлагат като алтернатива? Моля, обяснението да е простичко и логично, като например: обратното на "умнокрасивите" е "глупавогрозните". Да напомня, че понятието "умнокрасиви" го измисли русокосата свръхамбиция, сестра Галева, в озлоблението си, че някой може да и попречи по пътя към върховете на властта и тези някои са образовани, знаещи, можещи и по тази причина НЕЗАВИСИМИ. Това за нея е просто ужасно. Жалкото е, че са малцинство. Моля, любителите на ШИШИ и ББ да не ми дават мнение. Те са ми ясни.

 43. 43 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2342 Неутрално

  Нов български, като новото образование .- никакво! Народиха се хиляди репресирани от Тръмп , скоро в САЩ може да дават "добавки" на заслужили борци срещу тръмпизма.
  Съдебната система на САЩ е блокирала ..Системата може да потроши 60 мил долара за да търси , как точно руснаците " са влезли в главата на американците" , та ги накарали да гласуват за ..А, очевидните кражби на Байдън и сие са блокирани от тази система. Дори по всички медии се казва , да вземеш оттам е патриотично . Тръмп като типиèн представител на работещите показ че цялата "властова върхушка" е аморална , алчна , и последното за което си мислят......... е закон и право!

 44. 44 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2813 Весело

  [quote#37:"deaf"]
  —цитат от коментар 40 на stanislavdi
  Чугун, болшевиките тръмписти винаги ли се измятате от думите си? Първият път казваш, че на 6 януари имало някаква контрареволюция заради комунизма на демократите, за разлика от Октомврийската политика. И като ти казах, че нищо не знаеш промени вектора на твърденията си. Болшевик тръмпист-проста необразована душичка[/quote]


  До коментар [#40] от "stanislavdi":

  Добре де,не ви ли увряха главите,че тъпият принцип "Комунистът вика дръжте комуниста" на който ви учат в КГБ не минава в реалността...

 45. 45 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 1908 Неутрално

  Май много хора си внушават, че без Тръмп мулти-култи ще построи изцяло нов свят.

  подпис
 46. 46 Профил на Аскет
  Аскет
  Рейтинг: 2924 Неутрално

  Големи, уверени крачки на Корпоративния Фашизъм, славен от винаги непогрешимата филантропска пропаганда...

 47. 47 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1943 Неутрално

  Кво се надвиквате? Тръмп си отива. Хубав лош отива си. Избирателите показаха , че една политическа аномалия не е много по вкуса им.

  SHADOWS of SOFIA
 48. 48 Профил на sanvito
  sanvito
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Тръмп е вече история, скроиха му шапката и ще бъде натирен като мръсно коте, а феновете му по интелектуално ниво бих ги сравнил със селтаците от мокрото хоро.

 49. 49 Профил на AllLivesMatter
  AllLivesMatter
  Рейтинг: 534 Неутрално

  До коментар [#14] от "Nedyalko Lazarov":Сто години изтекоха от времето на тов Ленин ,нима смяташ че същите неща важат и днес,когато ви кажат че сте Партията на Незбравимото Минало защо не вярвате?
  —цитат от коментар 16 на klimentm


  70 години минаха от втората световна война, нима смятате че фашизма и анти семетизма е нещо повече от дъвка за партиите на 'равенството'?

  Ако важат за расизма, важат и за комунизма/социализма. Да твърдиш обратното е двоен стандард само по себе си

  'progressives' is the politically correct word for communists
 50. 50 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1113 Неутрално

  [quote#44:"deaf"][/quote]

  Вашите учители КГБ и СС не са били, не са и няма да бъдат мои учители.

 51. 51 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1113 Неутрално

  [quote#44:"deaf"][/quote]

  Вашите учители КГБ и СС не са били, не са и няма да бъдат мои учители.

 52. 52 Профил на AllLivesMatter
  AllLivesMatter
  Рейтинг: 534 Неутрално

  Бих искал тези, които отричат либералната демокрация, какво предлагат като алтернатива? Моля, обяснението да е простичко и логично, като например: обратното на "умнокрасивите" е "глупавогрозните". Да напомня, че понятието "умнокрасиви" го измисли русокосата свръхамбиция, сестра Галева, в озлоблението си, че някой може да и попречи по пътя към върховете на властта и тези някои са образовани, знаещи, можещи и по тази причина НЕЗАВИСИМИ. Това за нея е просто ужасно. Жалкото е, че са малцинство. Моля, любителите на ШИШИ и ББ да не ми дават мнение. Те са ми ясни.
  —цитат от коментар 42 на Анти Шишковци


  Предлагаме да махнем 'либерално' пред демокрация. Демокрацията си е чудесна дума и отлична концепция. Украсяването само се опитва да отвлече нейното значение към дадена (лява) идеология

  'progressives' is the politically correct word for communists
 53. 53 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1113 Неутрално

  Нов български, като новото образование .- никакво! Народиха се хиляди репресирани от Тръмп , скоро в САЩ може да дават "добавки" на заслужили борци срещу тръмпизма.Съдебната система на САЩ е блокирала ..Системата може да потроши 60 мил долара за да търси , как точно руснаците " са влезли в главата на американците" , та ги накарали да гласуват за ..А, очевидните кражби на Байдън и сие са блокирани от тази система. Дори по всички медии се казва , да вземеш оттам е патриотично . Тръмп като типиèн представител на работещите показ че цялата "властова върхушка" е аморална , алчна , и последното за което си мислят......... е закон и право!
  —цитат от коментар 43 на dejmos


  Тръмп е представител на пролетариата? Това което и искаше да се докаже. Диктатура на пролетариата, колко познато!!!

 54. 54 Профил на AllLivesMatter
  AllLivesMatter
  Рейтинг: 534 Неутрално

  Каква цензура, ве. Аз си пускам платформа за безплатна употреба и определям конкретни условия, при които може да се ползва. Никой не му е залепил лепенка на устата на Риджавия клоун, да си пусне негова си платформа и да си рИве по нея колкото си иска. Шизофреници.
  —цитат от коментар 24 на Петърчо


  Шизофрения е да искаш да заглушиш някой за сметка на някой друг.


  Но като цяло проблема ще си се реши не в полза на цензурата. Цензурата никога не е побеждавала

  'progressives' is the politically correct word for communists
 55. 55 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1113 Неутрално

  [quote#52:"AllLivesMatter"][/quote]

  Ама то либерализъм и демокрация са синоними. Само чугуните го използват това словосъчетание. Не можеш да използваш "либерална демокеация" както не можеш да използваш и "желязно желязо".

 56. 56 Профил на AllLivesMatter
  AllLivesMatter
  Рейтинг: 534 Неутрално

  .... Да напомня, че понятието "умнокрасиви" го измисли русокосата свръхамбиция, сестра Галева, в озлоблението си, че някой може да и попречи по пътя към върховете на властта и тези някои са образовани, знаещи, можещи и по тази причина НЕЗ
  —цитат от коментар 42 на Анти Шишковци


  Това е лъжа. 'умните и красивите' е нещото което се роди от протестиращите 2013
  https://www.youtube.com/watch?v=-BzHuOaGVtY

  'progressives' is the politically correct word for communists
 57. 57 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2746 Неутрално

  Ааа, ко, не!

  Хората са недоволни от системата, не от партия.

  Двупартийната система, която си прехвърля властта и отговорността. Едни и същи лица в управлението на страната от десетилетия - ефектът нещата вървят от зле към по зле за обикновения американски данъкоплатец.

  Пелоси от 1987, Байдън от 1973, Мич Маконъл от 1985. Обаче Тръмп виновен.

  Като имаш хора на едно място заедно дълго време, те се изолират от външния Свят и си живеят в свой собствен Свят. Това важи за всички професии - "професионални" политици, журналисти, професори по право и по други науки, политолози, анализатори към разни институти и пр.

  Просто такава система на управление няма как да работи. Рано или късно тя колабира, точно както колабира и комунизма при нас. Едни и същи в управлението цели 45 години.

  За справка вижте водещите американски политици и те ще направят скоро 45 години в управлението. Байдън даже ги минава. :)

 58. 58 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1113 Неутрално

  [quote#54:"AllLivesMatter"][/quote]

  За никаква цензура не става въпрос, а за фалшиви новини. Разликата е огромна. Фалшивите новини водят до фалшиви действия. Това, че един нарцис не може да губи не означава, че целият свят трябва да слуша фалшивите му повърни. Утре ще започне да рекламира суицида като спасение за човечеството, или убийството на негри и индианци. И това ли трябва да остане само за да няма цензура?

 59. 59 Профил на AllLivesMatter
  AllLivesMatter
  Рейтинг: 534 Неутрално

  [quote#36:"Nedyalko Lazarov"][/quote]

  В САЩ хората които искат махането на втората поправка за малцинство, и то супер малцинство.
  Мнозинство са тези които по-строги закони и проверки за притежаване на оръжие.

  Разликата е огромна

  Но левите, по стар обичай винаги казват полуистината че повечето хора не притежават оръжие следователно оръжията трябва да се забранят....

  'progressives' is the politically correct word for communists
 60. 60 Профил на AllLivesMatter
  AllLivesMatter
  Рейтинг: 534 Неутрално

  ...Съдебната система на САЩ е блокирала ..Системата може да потроши 60 мил долара за да търси , как точно руснаците " са влезли в главата на американците" , та ги накарали да гласуват за ..А....
  —цитат от коментар 43 на dejmos


  Демократическата партия най-нагло си премълча за тази опашата лъжа която циркулира из американиста политика над 2 години. Но никой не им потърси сметка. А сега разни коментари - нацията била разделена. Няма й да се обедини, още по-малко с Байдън

  'progressives' is the politically correct word for communists
 61. 61 Профил на ikod
  ikod
  Рейтинг: 262 Неутрално

  На Тръмп майната му, но дано виждате каква власт сме дали на социалните мрежи безплатно. Туитър вече е по-Горна инстанция от президента на САЩ.

 62. 62 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2746 Неутрално

  До коментар [#58] от "stanislavdi":

  Медиите как 4 години повръщаха върху него. Спомняш ли си за руската връзка и как едва ли не Путин го избрал. Излезе ли нещо от там?

  А да беше само това. На предните избори го изкараха че едва ли не яде деца. :)

 63. 63 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1113 Неутрално

  До коментар [#58] от "stanislavdi":Медиите как 4 години повръщаха върху него. Спомняш ли си за руската връзка и как едва ли не Путин го избрал. Излезе ли нещо от там?А да беше само това. На предните избори го изкараха че едва ли не яде деца. :)
  —цитат от коментар 62 на realguru


  Руската връзка тепърва ще излезе на яве. Още повече, че разследващи прокурор ясно каза, че такава връзка е факт. Само какеите на Тръмп в сената го спасиха..... временно.

 64. 64 Профил на Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Рейтинг: 1360 Неутрално

  "Дневник"просто си изпълняват протокола към спонсорите и пускат рутинната порция пропаганда, дело на поредната грантоусвояваща персона.
  Дали поради факта, че осъзнават, че читателите им вече са наясно с това, или просто, защото и на тях леко им поомръзна , започнаха да поставят под пропагандата надпис, че е "възможно да не съвпада с тяхното мислене".
  Така, хем вълка (спонсора) ще заситят, хем и авторитета си поне частично ще се опитат да позапазят.

 65. 65 Профил на Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Рейтинг: 1360 Неутрално

  [quote#54:"AllLivesMatter"]
  —цитат от коментар 58 на stanislavdi
  За никаква цензура не става въпрос, а за фалшиви новини. Разликата е огромна. Фалшивите новини водят до фалшиви действия. Това, че един нарцис не може да губи не означава, че целият свят трябва да слуша фалшивите му повърни. Утре ще започне да рекламира суицида като спасение за човечеството, или убийството на негри и индианци. И това ли трябва да остане само за да няма цензура? [/quote]

  По същия начин Комунистическата партия определяше новините идващи от запад като лъжи и забраняваше достъпа им.
  Забраняваше да бъдат чути и виждани.
  Не позволяваше на поданиците си да чуят различните гледни точки и сами да преценят кое е лъжа и кое истина. Държеше тя да им казва, кое е истината.
  Това поведение показва страх.
  Страхува се този, който лъже.

 66. 66 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2342 Неутрално

  До коментар [#53] от "stanislavdi":

  И над кого е осъществил диктатура ?? Над "тотално разпуснатия Холивуд" ? Над джендъри , геове, лесбийки , които започват да стават в по новите генерации 1:4 ??
  Над медиите ,които ставаха и лягаха с него ? А, ....не е направил войничка , искал да върне производството в САЩ , искал да ограничи ТОТАЛНИЯ информационен, комуникационен и търговски монопол на "електроните кучета " ? Колко е лош този Тръмп , колко е лош !...

 67. 67 Профил на Nedyalko Lazarov
  Nedyalko Lazarov
  Рейтинг: 1671 Неутрално

  Диип Стейт спечели. Демокрацията загуби. Кейз клозд.

 68. 68 Профил на Петърчо
  Петърчо
  Рейтинг: 112 Любопитно

  [quote#65:"Литекс се преименува на ЦСКА минус София"][/quote]

  Ето това е цензура - блокират всичко, без да ти оставят възможност за избор на източник на новини. Не знам колко от коментиращите знаят за какво са онези антени край Вакарел.
  А иначе, да блокираш нечии акаунт в туитър не е цензура. Този някой има избор и може да продължи да изразява личното си мнение от други платформи.

  Потребители с активирана функция "автоматичeн минус", 'щото са фанатични комундета: Мутри вън, Иво, Мунчету на Боеку, Ivan Stoyanov, Другарят Иванов*, #ОСТАВКА, Роси, Студио Х, samoedin, niksan1, Котаракът на Шрьодингер, Fiji, Norman Granz, Billy Pilgrim, historama, hawaii, dejmos, cinik, Virgin, Рим, Gopeто, 3biri, yavooor, Alexander97, Voiko, Kingpin, Doge, papуre, Oleg Shishmanov, dnevnikar, stein, Чарли Мишкин, Смартдъмби*, LudLustrator, Тайпи*, Hristov
 69. 69 Профил на EU Fighter
  EU Fighter
  Рейтинг: 674 Неутрално

  Това се случва със световните сатрапи егоманиаци!

 70. 70 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2746 Неутрално

  Той джоука е следния дето се върти из мрежите:

  - Като не харесвате Туитър си направете нова платформа и си пишете там.
  - Добре да направихме си.

  - Като не харесвате, еди си какво направете си ново.
  - Добре направихме си.

  - Не харесваме политиците, може ли да си изберем нови?
  - Ааааа, не може!!!!!!

 71. 71 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2455 Весело

  До коментар [#70] от "realguru":

  Да, ама вече "здравите сили" (по Стюпида) започнаха да се оглеждат и в алтернативите на Туитър и ФБ (Parler, Minds и т.н.). Разпространявал се хейт спич и конспиративни теории. А все пак "здравите сили" за това са тук - да се грижат за миленялите да не попадат на нищо, противоречащо на Априлската линия. Истината е, че играта на демокрация приключи. В САЩ ще имаме вечно управление на Демократите, загуба на повечето свободи, извън тези да си "смениш" пола и да си убиеш децата преди да (а скоро и след като) се родят и да разбиваш магазинчета и дребни бизнеси, които пречат на верни другари като Безос и н а китайските "бизнесмени", стига да обявиш, че го правиш за борба с расизАна и белия човек.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 72. 72 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2455 Весело

  Малко след изборите 2016 г. слушах другарката Кръстева в частен разговор (не говореше конкретно с мен, а пред публиката) колко била подготвена и велика Килъри, ама видиш ли простия народ не разбирал какво казва. После се бъзикахме с други присъствали, че е много странно как едновременно всичките умни са при Килъри, пък не ѝ разбирали мъдростта, ама нейсе...

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 73. 73 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 349 Неутрално

  Тръмп си беше откровен фашист и расист. Такива завършват в затвора.

 74. 74 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7809 Неутрално

  Тръмп е вече бита карта. Дори и неговите се отрекоха от него.

 75. 75 Профил на Bornagain
  Bornagain
  Рейтинг: 738 Неутрално

  Анна Кръстева - поредният пропагандатор, изследовател на "диалектическия материализъм" от бившия Институт по маркс- ленинска философия на БАН, от семейството на високо поставени комунисти, пребоядисала се в "познавач" на американската демокрация и нейното велико историческо значение. Американската демокрация и комунистическия тоталитаризъм са като братя -близнаци за да си американски демократ трябва да си бил верен ленинец като Горбачов, Елцин, Желев, Кръстев и т.н.

  Свободата, Санчо...
 76. 76 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 788 Неутрално

  До коментар [#39] от "Nedyalko Lazarov":

  ей ш.
  това което ленин е постигнал се казва
  с една дума-робство.
  с още няколко-мизерия, алкохолизъм,
  безнадежност, летаргия и т.н.

 77. 77 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 788 Неутрално

  До коментар [#39] от "Nedyalko Lazarov":

  ей ш.
  това което ленин е постигнал се казва
  с една дума-робство.
  с още няколко-мизерия, алкохолизъм,
  безнадежност, летаргия и т.н.

 78. 78 Профил на voxy
  voxy
  Рейтинг: 1251 Неутрално

  Цензурата винаги е била добро решение, доказателство са Северна Корея, Китай, Венецуела, Иран, Турция, Русия...... там режимите са непоклатими, че и хората ги подкрепят без да се усетят защо ли.... Сега вече си имаме Американска комунистическа партия /позната още като Демократическа Партия/ и нейните олигарси които колят и бесят наред в интернет.

  -voxy
 79. 79 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2455 Весело

  До коментар [#71] от "Тюфлекчия":

  Охооо - имаме новина. Google и Apple са премахнали Parler от съответните си Store-ове. Добре дошли във The Brave New World.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 80. 80 Профил на Lord Elrond
  Lord Elrond
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Айде комунистите все пак успяха!

  Тоталитарни изроди!

  Дори Тръмп почва да ми изглежда като нормален човек.

 81. 81 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1786 Неутрално

  По време на комунизма комунистите заглушаваха чуждите радиостанции, за да не могат да ги слушат българите.Същото се случва и днес.
  Марксисти,сър.

 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 83. 83 Профил на EU Fighter
  EU Fighter
  Рейтинг: 674 Неутрално

  охооооо нацикомуинистите са нападнали форума и реват като малки хлапета ! Няма да мине вашата ! Заглушавахте свободата преди, опитвате се да я заглушавате и сега ! Няма как да стане! Винаги сте от губещата страна. Хахахахахахахахаххххххахахаххххх.

 84. 84 Профил на gargamel
  gargamel
  Рейтинг: 564 Неутрално

  До коментар [#79] от "Тюфлекчия":

  Сега чакай отговори от типа : " Това не е цензура, ти нищо не разбираш. Беееее ".

  Dum Spiro, Spero
 85. 85 Профил на Bornagain
  Bornagain
  Рейтинг: 738 Неутрално

  охооооо нацикомуинистите са нападнали форума и реват като малки хлапета ! Няма да мине вашата ! Заглушавахте свободата преди, опитвате се да я заглушавате и сега ! Няма как да стане! Винаги сте от губещата страна. Хахахахахахахахаххххххахахаххххх.
  —цитат от коментар 83 на EU Fighter


  Имйаш предвид че най- мощната страна в света - Китайската народна република, управлявавана от комунисти - националисти е на "губещата страна"? Или че комунистически Виетнам е на "губещата страна" в конфликта си със САЩ?

  Свободата, Санчо...
 86. 86 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2455 Весело

  До коментар [#79] от "Тюфлекчия":Сега чакай отговори от типа : " Това не е цензура, ти нищо не разбираш. Беееее ".
  —цитат от коментар 84 на gargamel


  Да, обикновено отговорът е "Ами това са частни фирми, могат да работят с когото си искат, бееее!". И после като ги питаш а що ако откажеш да направиш торта за гей сватба в САЩ и държавата те загробва и следва или гузно мълчание или еквилибристики как не било същото, щото едното било еди какво си, а другото не било хубаво. Трогателни са.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 87. 87 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4486 Неутрално

  ВИИ Маркс имени В.И.Лелина

  Вишка
  Наблюдателна кула
  Кула на блюдо?

  До коментар [#1] от "Шакир Зулов":

  Политическа обсерватория?🙉
  Колко смислено!🐵

 88. 88 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 1661 Неутрално

  Трумп стана за посмешище. Жалък край не един напълно заформен идиот.

  ДБ ВЪРНАХА ДПС И БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 89. 89 Профил на petrapetra
  petrapetra
  Рейтинг: 847 Неутрално

  У нас секта на Изкуфялата тиква: Грабители, дърти Ебачи, Разбойници и Будали.

 90. 90 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3313 Неутрално

  Дневник, прекалявате с тая помия, дета хвърляте ежеминутно по Тръмп.
  Знаем, че Сорос Ви е спонсор.
  Жалки сте направо.

  Любовта ще спаси света!!!
 91. 91 Профил на just
  just
  Рейтинг: 558 Неутрално

  Aуу, поредната левичарка, неолибералка. А за какво са социалните мрежи ако не е споделянето на различни мнения и гледни точки? Значи всички други идеи, мнения, възгледи които не съвпадат с
  левичарските трябва да бъдат цензурирани, акаунтите блокирани. Както блокираха акаунта на Тръмп. Драга професорке това е диктатура, по ви приляга професура от Пекинския университет.

 92. 92 Профил на constatator
  constatator
  Рейтинг: 1507 Неутрално

  "" Щабът на Тръмп сравни цензурата в Туитър с тази в Съветския съюз

  Предизборният щаб на действащия американски президент Доналд Тръмп публикува по-рано днес логото на Туитър в червен цвят, с вградени в него сърп и чук. Веднага след това и този акаунт - @teamtrump - беше блокиран.

  На колажът е изобразено логото на Туитър (птица), която е оцветена в червено, с добавени сърп и чук - очевиден намек, че безпрецедентната цензура на тази социална мрежа напомня на съветската такава. Може да се предположи, че по такъв начин щабът на Доналд Тръмп индиректно обръща внимание на нарушаването на свободата на словото и изразяването в Туитър. Веднага след това и този акаунт - @teamtrump - беше блокиран.""

 93. 93 Профил на Петърчо
  Петърчо
  Рейтинг: 112 Весело

  Aуу, поредната левичарка, неолибералка. А за какво са социалните мрежи ако не е споделянето на различни мнения и гледни точки? Значи всички други идеи, мнения, възгледи които не съвпадат слевичарските трябва да бъдат цензурирани, акаунтите блокирани. Както блокираха акаунта на Тръмп. Драга професорке това е диктатура, по ви приляга професура от Пекинския университет.
  —цитат от коментар 91 на just


  Когато се регистрираш има едно тикче, което казва, че си прочел и си съгласен с техните условия за ползване.
  По тази логика, един вид диктатура е, че Енергото ми спират тока като не си платя? И преди някой да си помисли да обяснява как социалните мрежи са безплатни... не, не са. Плащаш си с времето - генерираш импресии на рекламни клипове, банери и тн.

  Потребители с активирана функция "автоматичeн минус", 'щото са фанатични комундета: Мутри вън, Иво, Мунчету на Боеку, Ivan Stoyanov, Другарят Иванов*, #ОСТАВКА, Роси, Студио Х, samoedin, niksan1, Котаракът на Шрьодингер, Fiji, Norman Granz, Billy Pilgrim, historama, hawaii, dejmos, cinik, Virgin, Рим, Gopeто, 3biri, yavooor, Alexander97, Voiko, Kingpin, Doge, papуre, Oleg Shishmanov, dnevnikar, stein, Чарли Мишкин, Смартдъмби*, LudLustrator, Тайпи*, Hristov
 94. 94 Профил на just
  just
  Рейтинг: 558 Любопитно

  До коментар [#93] от "Петърчо":

  Я пак, че нещо словесната боза която си излял е напълно безсмислена.

 95. 95 Профил на Йоаникий
  Йоаникий
  Рейтинг: 678 Разстроено

  Никакъв шанс за студентите, ако тази махленска клюкарка с тъпотиите си им е професор....

  Най-високите препятствия са тези, които сами си поставяме.
 96. 96 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 914 Неутрално

  Тотален смешник и жалкар. НИТО едно полезно действие, нито едно полезно качество. Голтак, изгубил всичко.

 97. 97 Профил на AllLivesMatter
  AllLivesMatter
  Рейтинг: 534 Неутрално

  [quote#54:"AllLivesMatter"]
  —цитат от коментар 58 на stanislavdi
  За никаква цензура не става въпрос, а за фалшиви новини. Разликата е огромна. Фалшивите новини водят до фалшиви действия. Това, че един нарцис не може да губи не означава, че целият свят трябва да слуша фалшивите му повърни. Утре ще започне да рекламира суицида като спасение за човечеството, или убийството на негри и индианци. И това ли трябва да остане само за да няма цензура? [/quote]

  Гугъл банна апликаците на Габ, днес (или вчера) банва тези на Парлър. Гугъл е по-силна в заглушаването на мнение различно от тяхното . Това само по себе си е цензура, колкото и някой тук да го увъртат.

  А всеки си има глава на раменете и трябва да носи личната отговорност. Ако някой призовава за убийства на индианците това е негова лична отговорност, не на платформата била тя тв или интернет. Освен това мисля е именно в САЩ това си е подсъдно само по себе си. Платнофрмите цензурират различно мнение, под претекст че не го харесват, но след това спират достъпа до другите платформи които не се съгласяват с тях

  'progressives' is the politically correct word for communists
 98. 98 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 896 Неутрално

  Ако тази е професор, жална им майка на студентите в НБУ.

 99. 99 Профил на AllLivesMatter
  AllLivesMatter
  Рейтинг: 534 Неутрално

  Когато се регистрираш има едно тикче, което казва, че си прочел и си съгласен с техните условия за ползване.
  —цитат от коментар 93 на Петърчо


  Апликацията на Парлър е банната от Гугъл магазина. Парлър си имат собствено тик-че, собствени правила и хората им ползват услугата. Защо Парлър е свалена от Гугъл? Каква работа има Гугъл да се бърка в бизнеса на друга компания в която се обменя информация? Паръл не е нито технологичен конкурент, пък а си има собствени правила. На Гугъл не е вменено да бъде регулатор на информация, още по-малко че информацията дори няма касателство с тях. Гугъл чисто и просто цензурира достъпа (за сега) до съдържанието на Парлър. Отделно в изявление Гугъл искат да налаложат цензура на съдържание в чужда компания като Парлър.


  Още ли твърдиш че проблем няма? Утре цензурираният ще си ти, ама няма да дойдеш да ревеш тук. Щото цензурата започва с неудобните и после покрива всяко инакомислие.

  'progressives' is the politically correct word for communists
 100. 100 Профил на Тони Михайлов
  Тони Михайлов
  Рейтинг: 11 Неутрално

  До коментар [#18] от "Nedyalko Lazarov":

  Кое умря, кой умря, какво умря? Писна ми от псевдо радетели за свобода, иначе знае се, че се продават за шепа копейки

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK