Тръмп и "Туитър". Как се оправя човек в симулацията "алтернативна реалност"

"Туитър" беше почти всичко за Тръмп. В петък социалната мрежа завинаги го лиши от възможността да пише всичко това.

© twitter/@realDonaldTrump

"Туитър" беше почти всичко за Тръмп. В петък социалната мрежа завинаги го лиши от възможността да пише всичко това."Дневник" публикува всеки понеделник следизборната поредица за САЩ от оперната певица Александрина Пендачанска. Тя освен с успехите си на сцената е известна със силната си гражданска позиция и интерес към случващото се в България и по света. След множеството ѝ пътувания в САЩ, където живее през 2002 г., се заражда и по-сериозният ѝ интерес към американската политика.


Като цитира авторитетни и достоверни източници, г-жа Пендачанска дава контрапункт на надигащата се пропаганда от лагера на действащия президент. Отношенията на Доналд Тръмп с Русия са една от най-големите интриги по време на неговото управление и първата част проследи руската му връзка още преди падането на Желязната завеса. Втората част беше за щаба на президента, свързан с Москва. Третата част разказа за разследването на британския разузнавач Кристофър Стийл на връзките между Русия и американския президент. Четвъртата част припомни историята на семейството на Тръмп и младостта на бъдещия президент. Петата - разследването на прокуратурата относно възпрепятстването на правосъдието от президента, или "доклада Мълър". Шестата беше за финансите на Тръмп и на какво се крепи имотната му империя. Седмата - как реагира Тръмп на скандалите от Москва. Осмата - за жестокостта на управлението му, продиктувана от расизъм. Днес четете как Тръмп използва социалната мрежа "Туитър" и как завърши това.


"Туитър" беше почти всичко за Тръмп. Това беше основният му канал за комуникация още преди да стане президент. Там си съобщаваше оценките, намеренията и въобще политиката. Там казваше, че е спечелил изборите, които всъщност загуби. В петък социалната мрежа завинаги го лиши от възможността да пише всичко това. Затвори му профила. Как ще действа той оттук нататък е достатъчно интересен въпрос, но и миналото хич не е за подценяване. Затова да се обърнем към него.
Само в "Туитър" Доналд Тръмп е употребил думата "фалшифицирани" по отношение на избори в САЩ общо 75 пъти в периода от май до края на декември 2020 г. Един от основните акценти в предизборните му митинги през цялата кампания беше твърдението, че единственият начин да загуби е, ако изборите бъдат фалшифицирани. Но той казваше същото и през 2016 г. Само че тогава, макар да изгуби всеобщия вот с 3 милиона гласа, той спечели в онези щати, които му осигуриха победата на електоралната комисия. Това бяха критичните Мичиган, Пенсилвания и Уисконсин. А този път той загуби от Джо Байдън и трите. Освен тях загуби и два традиционно републикански щата - Аризона и Джорджия.


Ето това са фактите.


Само че цялото президентство на Тръмп още от самото начало се развиваше в една паралелна реалност на "алтернативни факти", в която образът на истината оставаше не просто замъглен, а пречупен като през калейдоскопска призма. Това е проблем, пред който е изправен не само "светът на Тръмп" и Америка, но и цялото човечество днес.


Тук не говорим за философското значение на думата "истина". Става въпрос за друго - че е невъзможно да се постигне съгласие в цели звена на обществото за това какво са очевидни факти и какво не. А след като не можем да се обединим около общо разбиране на това, що е истина, всичко става възможно - и земята да е плоска, и Нийл Армстронг да не е кацал на луната, и кемтрейлс да ни тровят, и ваксините да ни чипират, и демократите да са педофилски клан, който пие детска кръв, и Доналд Тръмп да е спечелил изборите.


Не си измислям това, което е изброено по-горе. Това са съществуващи конспиративни теории, завладяващи все повече хора по света. В тази алтернативна реалност, която не следва общото съгласие по линията истина - неистина, появата на феномен, като Тръмп беше само въпрос на време. И той не само се възползва от възникването й, но се и възцари над нея. Произведе се в главнокомандващ на света на алтернативната реалност, а поддръжници му станаха всички, готови да я възприемат.


Повечето големи американски медии направиха отделни проучвания за проверка на изречените от Тръмп твърдения. Според "Вашингтон пост" той изрича средно по 14.8 неистини на ден. От началото на мандата му до днес те са надминали 22 000. Но какво от това? В алтернативната реалност това няма никакво значение.


"Произходът на тоталитаризма"


Новите технологии само ускориха един процес, който 20-и век добре познава, и то още от 30-те години. Хана Аренд, която е родена в Германия, а после успява да избяга от нацизма, пише следното в "Произхода на тоталитаризма":


"В един непрекъснато променящ се, неразбираем свят масите стигнаха до точка, в която едновременно биха повярвали на всичко и на нищо, биха мислили, че всичко е възможно и че нищо не е истина. (...) Тоталитарните лидери на масите основават своята пропаганда върху правилното психологическо предположение, че в такива условия човек би могъл да накара хората да повярват и в най-фантастичното твърдение днес, а ако на следващия ден получат неопровержимо доказателство, че то е лъжа, биха прибегнали до цинизъм; вместо да изоставят лидерите, които са ги лъгали, те биха настоявали, че лидерите винаги са знаели, че твърдението е било лъжа, и биха ги адмирирали за тяхната превъзхождаща тактическа интелигентност."


Хана Аренд пише своя труд в САЩ, където той е издаден през 1951 г. Аз лично бих включила "Произхода на тоталитаризма" в задължителната образователна програма на всички средни училища.


Но да се върнем към "алтернативната реалност". Месеци наред Доналд Тръмп подготвяше своите избиратели чрез всички налични способи и най-вече чрез "Туитър", че изборите ще са манипулирани, че пощенският вот ще бъде фалшифициран, че няма начин да загуби честно. Обсебени от конспиративните теории на QAnon и "калейдоскопската" перспектива за истина, симпатизантите му повярваха.


Само че освен "управител" на "алтернативната реалност" Тръмп 4 години беше и президент на САЩ. В реалния свят той разполагаше с огромна власт. Тя му позволи да предприеме серия от мерки, които да му осигурят победа и в неалтернативната реалност.


Всичко в едно кълбо: коронавирус, избори и пощи


В поляризираното американско общество Тръмп направи всичко възможно да политизира пандемията от коронавирус и успя. За заразата изрече стотици лъжи - от това, че до април тя ще изчезне от само себе си, до това, че поглъщането на белина убива вируса. Републиканските избиратели игнорираха опасността. Щом приближиха изборите, те послушаха Тръмп и предпочетоха да гласуват на живо. Демократите, обратното, приеха опасността сериозно, спазиха мерките за сигурност и от самото начало беше ясно, че повечето от тях ще гласуват по пощата.


Тръмп компрометира този метод за гласуване и още на 26 май 2020 в "Туитър" написа това: "Няма начин (НУЛА!) пощенските бюлетини да бъдат нещо по-малко от огромна измама. Пощенските кутии ще бъдат ограбени, бюлетини ще бъдат подправени и дори незаконно отпечатани и с фалшифицирани подписи".


Веднага след това уволни предишния директор на пощите и назначи на негово място свой верен човек и донор - Луис Деджой. Лоялността на Деджой беше доказана. От 2016 г. досега той самият е дарил над 3 милиона долара на кампаниите на Тръмп и на Републиканската партия. В борда на директорите Деджой покани също верни хора - общата сума на техните дарения за Републиканската партия в последното десетилетие се равнява на стотици милиони.


От момента на встъпването си в длъжност през юни Деджой започна серия реорганизации в пощите, чиято скрита цел беше да се компрометира и затрудни процесът на доставка на изборните бюлетини по време на предстоящите през есента избори. Той забрани допълнителните работни часове на служителите и намали броя на пощенските кутии и разпределителните машините, което доведе до големи затруднения и до забавяне на пощенските пратки още през лятото.


Вследствие на това той беше призован и разпитан от сенатската Комисия за национална сигурност, както и от Конгреса, а федералният съд го принуди да прекрати реформите до след провеждането на изборите. И макар в седмицата преди вота едва около 65% от пощенските доставки да пристигаха навреме, като цяло усилието му да провали ефективното провеждане на гласуването по пощата не успя. Така започна серията от неуспехи за Тръмп в "реалната" реалност.


Съдебната система


Втори шанс за овладяването ѝ му даде смъртта на върховната съдийка Рут Бейдър Гинзбърг. Тук ще отворим една скоба: когато през февруари 2016 г. върховният съдия Скалия почина внезапно, лидерът на републиканското мнозинство в Сената Мич Макконъл отказа дори да разгледа кандидатурата на номинирания от президента Обама Мерик Гарланд с аргумента, че до изборите остава твърде малко време - 8 месеца, и е редно следващият президент да посочи новия съдия. Така Гарланд не стигна дори до гласуване в Сената за поста във Върховния съд.


Рут Гинзбърг почина на 18 септември 2020 г., месец и половина преди изборите. Тогава Тръмп най-открито заяви: "Трябва да [изберем нов съдия] преди изборите, защото тази [изборна] измама, която готвят демократите, това е измама, измамата ще отиде във Върховния съд. Мисля, че ще свършим пред Върховния съд. Трябват ни 9 съдии."


Тръмп номинира Ейми Кони Барет и на 27 октомври 2020 г., 6 дни преди президентските избори, Мич Макконъл подложи кандидатурата ѝ на гласуване в Сената и тя беше избрана с доживотен мандат за съдия във Върховния съд. С нея номинираните от Тръмп съдии в 9-членния състав на съда станаха трима, а балансът между консервативните и либералните съдии стана 6 на 3 в полза на консервативните. Тръмп смяташе, че е овладял и Върховния съд, но и този път сметката му не излезе вярна.


След загубата му на 3 ноември той заведе 62 съдебни дела и загуби 61 от тях. Две стигнаха до Върховния съд. Едното загуби, а другото беше отхвърлено, без дори да е разгледано.


Думата "загуба"


Надали ще се намери президент, който в следизборен период да е губил толкова много пъти, колкото Доналд Тръмп. Освен изборите и 61 дела той загуби и всички повторни преброявания на гласовете.


След повторното преброяване в Уисконсин преднината на Джо Байдън се увеличи с 87 гласа, а Тръмп даже си плати за това 3 милиона долара. И тях загуби. От трикратното преброяване на гласовете в Джорджия преднината на Джо Байдън се намали с 2343 гласа, но Тръмп и нея загуби - с 11 779 гласа.


Последваха няколко безуспешни опита за натиск върху местни органи, които сертифицират изборите при определяне на електорите в електоралната колегия. Най-неочаквано второстепенни административни служители от Републиканската партия от комисията в Мичиган бяха привикани в Белия дом "на обяд", после настанени в Trump Hotel във Вашингтон и видени в лобито пред бутилки "Дом Периньон" дни преди процедурата. Но и това не помогна. Джо Байдън спечели 16-те електори на щата, Доналд Тръмп отново загуби.


След като на 14 декември електоралната колегия избра Байдън, последваха още няколко отчаяни опита на Тръмп да преобърне резултата. В телефонен разговор на 2 януари 2021 г. с щатския секретар на Джорджия, Брад Рафенспергер, Тръмп поиска от него да "му намери 11 800 гласа". Записът изтече в медиите и с това Тръмп беше изправен пред истинска заплаха от съдебно преследване за подтикване към изборна измама. Въпросът е колко подобни разговори е провел Тръмп, без те да са достигнали до публичното знание.


Последният отчаян опит се реализира на 6 януари. Тогава Конгресът трябваше да утвърди резултата от изборите и да обяви името на новоизбрания президент. От 120 години тази процедура се председателства от вицепрезидента и преминава в атмосфера на тържествена формалност. Безпрецедентно 13 сенатори и над 140 представители в Камарата на представителите обявиха, че ще гласуват против. За първи път в американската история републикански избраници открито обявиха намерението си реално да отхвърлят волята на избирателите. Това, което Доналд Тръмп изискваше от вицепрезидента Пенс, беше заедно с републиканските членове на Конгреса да отхвърлят изборните резултати и да поискат комисия, която да разследва "изборните измами", с което да забави или да осуети встъпването в длъжност на новия президент.


Митингът, който Тръмп свика, трябваше да наложи външен натиск. Многократно през "Туитър" Тръмп ги призова, обещавайки, че "ще бъде диво", и те се отзоваха. От трибуната пред насъбралото се множество Тръмп извика "Ще се борим. Никога няма да отстъпим. Ще спрем кражбaтa. Ще тръгнем по "Пенсилвания авеню", ще дойда с вас и отиваме в Капитолия... Ще опитаме да дадем на републиканците, на слабите... смелостта и гордостта, от която се нуждаят, за да си върнем страната".


Останалото е история. Тя завърши с жертви. Петима бяха убити, десетки ранени.


Същата вечер Джо Байдън все пак беше провъзгласен за президент и от Конгреса, а Тръмп отново загуби.


На следващия ден загуби дори профила си в "Туитър".


Предстои да видим какво ще загуби, когато Мерик Гарланд, който не успя да стане върховен съдия през 2016 г., стане главен прокурор през 2021 г. в новото правителство на Джо Байдън.


Митинга, който Тръмп свика, трябваше да наложи външен натиск. Многократно през "Туитър" Тръмп ги призова, обещавайки, че "ще бъде диво" и те се отзоваха.

© Associated Press

Митинга, който Тръмп свика, трябваше да наложи външен натиск. Многократно през "Туитър" Тръмп ги призова, обещавайки, че "ще бъде диво" и те се отзоваха.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (249)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 2. 2 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 1904 Неутрално

  Удри Алекс 😁😀 👺🎃🔨

  ДБ ВЪРНАХА ДПС И БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 5. 5 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1879 Неутрално

  Вчера Навални нарече цензура и сравни блокирането на профила на Тръмп в Туитър с действията на путиновият режим и каза, че това ще развърже ръцете на всички подобни режими да ограничават свободата на словото.
  А Навални със сигурност знае е какво означава цензура и ограничаване на правата.

 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 7. 7 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3118 Весело

  Стига с тоя шмекер Тръмп, да видим дали Байдън, да е жив и здрав, ще се справи по-добре.
  За себе си бях убеден още след избирането на Тръмп, че това е огромна грешка и че мандатът ще е само един, както и стана. Мисля, Линкълн беше казал, че може да лъжеш целия народ за известно време, може да лъжеш част от народа през цялото време, но не и целия народ през цялото време. Така де, времето свърши.

 8. 8 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2227 Неутрално

  T.e. някой, дето последните 4г е държал ядреното куфарче, изведнъж е станал толкова опасен, че трябва да бъде блокиран в туитър? Подобни идеи може да пуснат корени само в оперен мозък...
  Интересно само дали Тръмп съжалява за това, че блокира ТикТок?

 9. 9 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 866 Весело

  До коментар [#5] от "Мусаши":


  Е чакай де.....! Как Навални ще защитава назначение на Путин? Ще обърка гирландата,реалиста и оня с кучешкия аватар,с който и бас имам!

 10. 10 Профил на Zippie
  Zippie
  Рейтинг: 977 Любопитно

  До коментар [#9] от "angeles":

  Аз, ако наема транспорт от теб, имам ли „свободата“ да пукна гумите на возилото или да го нашаря с графити по мой вкус?

 11. 11 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 884 Неутрално

  Фет Ким вече не е най-ненормалният водач на нация.

 12. 12 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3375 Неутрално

  Нов понеделник, нови новини за Тръмп. Всичкото е фейк нюс. Не и вярвайте на певицата!
  —цитат от коментар 4 на mpk44592119


  Тъй тъй

  Няма да вярвате на АРГУМЕНТИРАНОТО и ПОДПИСАНО МНЕНИЕ

  на Александрина Пендачанска

  ВЕрвайте на ОПОРКИТЕ на АНОНИМНИТЕ РУСКИ НИКОВЕ

  Щом те ви го казват - нЕма начин да не е така

  Ха-хаааа

 13. 13 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3375 Неутрално

  Предстои да видим какво ще загуби, когато Мерик Гарланд, който не успя да стане върховен съдия през 2016 г., стане главен прокурор през 2021 г. в новото правителство на Джо Байдън.
  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  ТУК е заровено кучето

  И може би заради това ТрымпНаш ще побърза да си бие камшика

  и за избяга в БАРВИХА при ЯНУКОВИЧ

 14. 14 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1879 Неутрално

  [quote#12:"Hawaii"][/quote]

  И Навални ли е анонимен руски трол?Щото нарече цензура блокирането на профила на Тръмп в Туитър и го сравни с действията на режима на Путин.

 15. 15 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3375 Неутрално

  [quote#12:"Hawaii"]
  —цитат от коментар 14 на Мусаши
  И Навални ли е анонимен руски трол?Щото нарече цензура блокирането на профила на Тръмп в Туитър и го сравни с действията на режима на Путин. [/quote]

  Дай линк на казаното от Навални

  Утре когато Прокуратурата подкара ТрымпНаш за подвизите Му

  някой друг може да сравни това с Путинската Прокуратура

  Или със Северокорейската Прокуратура

  Всеки може да сравнява всичко със всичко

  Което не значи автоматично че е прав

 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 17. 17 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3118 Весело

  До коментар [#13] от "Hawaii":

  Като говорим за загуби, засега само СНН са пуснали, че Американската професионална голф асоциация е канцелирала турнира през 2022 г. на голф игрището на Тръмп в Ню Джързи. А има и едни хора от Дойче банк, които го чакат зад ъгъла.
  Струва ми се, че даже в политически план Тръмп може да не е съвсем мъртъв, но в бизнес план го чакат тежки времена.
  Така минава световната слава.

 18. 18 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3275 Неутрално

  Да погледнем и фактите в не по малко авторитетен източник. Авторът е същия, "темата" е същата, изтритите коментари са около 35%. Интересен анализ би се получил на тема "как се налага под 100% обективни мои материали 35% изтрити коментари?"

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 22. 22 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1879 Неутрално

  [quote#15:"Hawaii"][/quote]

  Да де-ама прокуратурата трябва да има доказателства, че дадено действие е престъпление. И трябва да го докаже в наказателен процес, в който обвиняемият има право да се защити.
  Докато в случая с Туитър без никакви основания и без право на защита ся налага цендура.

 23. 23 Профил на Zippie
  Zippie
  Рейтинг: 977 Любопитно

  До коментар [#14] от "Мусаши":

  А призиви за джихад, бомбени атентати, саморазправа и т.н. в мрежите може ли?

 24. 24 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 1638 Неутрално

  Любопитното е , че според някои само Тръмп използва социалните мрежи.......направо си е изключително прозрение !

 25. 25 Профил на Zippie
  Zippie
  Рейтинг: 977 Весело

  До коментар [#22] от "Мусаши":

  Няма проблем. Въпросните „цензори“ са частни фирми и имат образно казано договор с теб / с него. Може да заведеш дело за неправомерно затваряне на профили.

 26. 26 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3275 Неутрално

  До коментар [#22] от "Мусаши":

  Като спомена Навални и прокуратура, там как стоят нещата с "трябва да го докаже в наказателен процес, в който обвиняемият има право да се защити"

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 27. 27 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3118 Весело

  До коментар [#22] от "Мусаши":

  Туитър е частна компания, тя си определя правилата, като на Тръмп не му харесва - свят широк, социални медии и сайтове колкото щеш. Много даже го търпяха, отдавна трябваше да го изхвърлят, още след първите изявления, че изборите са фалшифицирани.
  Като говорим за доказателства, такива Тръмп не представи на местата, където се жалеше от резултата от изборите и съвсем естествено загуби.

 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 29. 29 Профил на L Glassman
  L Glassman
  Рейтинг: 277 Неутрално

  Тръмпаците дето се присмиват на "левичарските меки китки", много се разстройват от статиите на Алекс. Скъсаха се от рев, че на Дучето му изтрили профила в Туитър. Било като в Китай, без свобода на словото. Интересно ако в Китай някоя социална мрежа реши да изтрие профила на мистър Си кво ше стане?

 30. 30 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1879 Неутрално

  До коментар [#14] от "Мусаши":А призиви за джихад, бомбени атентати, саморазправа и т.н. в мрежите може ли?
  —цитат от коментар 23 на Zippie


  Може естествено. Когато една преподавателка в Кеймбридж написа в Туитър "White lives don't matter",профилът й не беше изтрит.
  Ако го казват правилните хора с правилни думи, всичко е позволено.

 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 33. 33 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1879 Неутрално

  До коментар [#22] от "Мусаши":Туитър е частна компания, тя си определя правилата, като на Тръмп не му харесва - свят широк, социални медии и сайтове колкото щеш. Много даже го търпяха, отдавна трябваше да го изхвърлят, още след първите изявления, че изборите са фалшифицирани. Като говорим за доказателства, такива Тръмп не представи на местата, където се жалеше от резултата от изборите и съвсем естествено загуби.
  —цитат от коментар 27 на boevbisser


  Ясно-за вас цензурата е нещо правилно.Ама иначе се пишете много либерални. Естествено, либерализма ви не се прилага,когато се ограничават чужди права

 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 35. 35 Профил на L Glassman
  L Glassman
  Рейтинг: 277 Неутрално

  До коментар [#28] от "angeles":

  Някои от войводите на тоя протест ги наслагаха в no fly списъците та реват и се тръшкат по летищата, че им били съсипали живота. Дано ти не си се катерил по Капитолия, че ше трябва с автобуса от тук насетне.

 36. 36 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3118 Весело

  До коментар [#33] от "Мусаши":

  Тръмп лъже като дърт циганин, ако мога политнекоректно да се изразя, как да го оставят В Туитър, това означава самите те да разпространяват лъжи и твърдения, водещи до омраза, а и смърт, както стана, уви. Късно го махнаха, и трябва да си прегледат акаунитети и да махнат незабавно всеки, който прави същото.

 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 39. 39 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1480 Неутрално

  Ето линк към коментара на Навални

  https://threadreaderapp.com/thread/1347969772177264644.html

  Основната му теза: политическият процес трябва да е прозрачен и състезателен, докато забраната за публикуване в Туитър е въз основа на непрозрачни решения, вземани от анонимни, неизбирани, не носещи публична отговорност хора.

 40. 40 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1671 Неутрално

  Сега да припомня на неоконсервативните фашета, един случай от колорадо. Едно магазинче за торти отказа да направи торта за някаква гей сватба. Тогава фашета, вдигнахте шум до небето и тввърдяхте, че първата попраква не важи за частни компании и частни фирми могат да ОТКАЗВАТ да обсужат някой, защото НЕ СА СТГЛАСНИ с възгледите му.
  Значи според вас, Туитър също може да отказва да обслужи някой, защото не е съгласен с възгледите му.
  Аз питам, какъв е проблема и що за двойни стандарти?

 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 42. 42 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1480 Неутрално

  Тръмп е много неприятен човек, но не трябва лични симпатии и антипатии да се бъркат със справедливост и спазване на прозрачни процедури.

 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 44. 44 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 866 Неутрално

  До коментар [#35] от "L Glassman": Ми то имаше един милион на тоя митинг! Не може всички да се катерят по прозорците! А за войвода ми е минало времето,не съм и много много по летенето,ще търся алтернативен транспорт ако се наложи!

 45. 45 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 866 Весело

  До коментар [#43] от "Doge":😂😂😂😂 Репортвай ме и на Пелоси ако искаш! Само кажи пред форума кога ще вкарвате оранжевия в панделата ?? И колко залагаш?

 46. 46 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 601 Неутрално

  Приликите на либерастите с Путин и другарят СИ стават все повече.

 47. 47 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1905 Весело

  Пелоси каза, че Пендачанска и аз и мнооооого други сме били "вътрешни терористи"(вече 30 години) с любезното съдействие на американското посолство! Не я ли е срам поне малко, милата Пендачанска?!

 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 49. 49 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1671 Неутрално

  До коментар [#43] от "Doge":😂😂😂😂 Репортвай ме и на Пелоси ако искаш! Само кажи пред форума кога ще вкарвате оранжевия в панделата ?? И колко залагаш?
  —цитат от коментар 45 на angeles


  Споко,, особено след фиаското в сряда, работите стават мнооого дебели. Само сляп не може да го види. Или идиот ,, койото стриймва или си прави селфита докато извършва федерални престъпения, като тръмпанарите в капитолия.

 50. 50 Профил на Zippie
  Zippie
  Рейтинг: 977 Весело

  До коментар [#45] от "angeles":

  Само кажи пред форума кога ще вкарвате оранжевия в панделата ?
  —цитат от коментар 45 на angeles

  Каква пандела?! Ама той нали вече не е сред живите както многократно информираха маса ютюб анализатори.

  🙃

 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 52. 52 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Поздравявам Пенда и Дневник с Ария на клеветата!

  Сцена тук:

  https://aig-humanus.blogspot.com/2017/05/blog-post_45.html

  Текст тук:  Клеветата първо пърха
  Като нежен вятър...
  И тихомълком, човешкото ухо почти гали,
  и гука като тънка струйка на поточе,
  тихо, тайно, и полека
  пълзи навсякъде, навсякъде,
  тихо, тихо, постепенно прониква
  и на хората обикновени в ума
  и сърцата им коварно изпълва.
  От уста на уста лети,
  като урок научен наизуст.
  Все по-силно с всеки миг
  възникват тълкуванията,
  и гърмят вече с общ глас,
  превърнати в обща клевета.
  Като буря се разнася,
  Гърми и се завихря,
  Гърми и се завихря,
  Като неудържима буря.
  Бученето продължава да расте все по-силно,
  бученето продължава да расте все по-силно,
  и от ужас хората треперят и се сцепеняват.
  Накрая се отскубва и разрушава преградите
  Умножава се, уголемява се,
  И избухва като БОМБА!
  ТЯ ИЗБУХВА КАТО БОМБА!
  ТЯ ИЗБУХВА КАТО БОМБА!
  И за дребосъкът оклеветен унижен и стъпкан,
  Бичуван публично най-добрата му участ
  е да бъде възнесен
  Ако се възнесе! (3)
  И този, който тя преследва,
  умира поразен от клеветата.
  ДА, КЛЕВЕТАТА!!!

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 55. 55 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1879 Неутрално

  До коментар [#33] от "Мусаши":Тръмп лъже като дърт циганин, ако мога политнекоректно да се изразя, как да го оставят В Туитър, това означава самите те да разпространяват лъжи и твърдения, водещи до омраза, а и смърт, както стана, уви. Късно го махнаха, и трябва да си прегледат акаунитети и да махнат незабавно всеки, който прави същото.
  —цитат от коментар 36 на boevbisser


  Така де-профилът на Путин в Туитър не е блокиран,а само на Тръмп. Личи си кой е правилният човек .

 56. 56 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3375 Весело

  РУСКИТЕ Форумни НИКОВЕ избесняха

  Смешното е че ОПОРКИТЕ им стават все по-объркани

  и все по-ексцентрични

  От КРЕМЪЛ са в ступор и не смогват да им измислят ОПОРКИ

 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 58. 58 Профил на Bornagain
  Bornagain
  Рейтинг: 504 Неутрално

  Псевдодемокрацията роди много "специалисти" по Америка също както социализма доведе по поява специалисти по научен комунизъм. Сега и Пендачанска в стил (псевдо) "научен американизъм" обяснява нешо, което на нея не и е ясно., както колегите и по научен комунизъм. Защо например онзи който застреля жената не му се търси отговорност, жената си протестира, което е нейно право, а изкараха виновни протестиращите? . Защо Пелоси шест пъти повтори че Путин е виновен за погрома когато едното няма абсолютно нищо ообщо с другото. Не е ли смешно Тръмп да е блокиран в социалните мрежи защото призовавал към насилие а той самия може с едно натискане на червеното копче да унищожи целия свят. В какъв смисъл тогава той бил загубил?

  Свободата, Санчо...
 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 61. 61 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Богатите и поради това независими президенти следва да бъдат елиминирани според фашаго-социалистическия елит на САЩ!
  Джон Кенеди го застреляха с три куршума 1963 година в Далас, Робърт Кенеди го застреляха превантивно 1968 в Лос Анджелис, а Доналд Тръмп 4 години го оклеветяваха с всички сили и накрая изсипаха огромно глобалистични средства, за да не допуснат втори мандат.
  Кулак според Ленин, Сталин и Троцки!

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 62. 62 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3275 Весело

  До коментар [#45] от "angeles":

  Ама вие в Америка къде си мислите, че се намирате? Или си представяте, че сте недосегаеми за неуспели кандидат партийни секретари?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 63. 63 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 866 Весело

  До коментар [#54] от "Моа Преател Тайпи": Не знам Преател! Въобще не знам кои са били от пред и какво е било! Навалица голяма беше!))))) 64. 64 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1480 Неутрално

  Навални:

  This precedent will be exploited by the enemies of freedom of speech around the world. In Russia as well. Every time when they need to silence someone, they will say: 'this is just common practice, even Trump got blocked on Twitter'.

  Щом ви е смешно - смейте се.

 65. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 66. 66 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1067 Неутрално

  Приликите на либерастите с Путин и другарят СИ стават все повече.
  —цитат от коментар 46 на moreee


  Мани приликите, то разликите стават все по-трудно откриваеми...

  Знанието е сила, информацията - власт
 67. 67 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3375 Весело

  До коментар [#13] от "Hawaii":Като говорим за загуби, засега само СНН са пуснали, че Американската професионална голф асоциация е канцелирала турнира през 2022 г. на голф игрището на Тръмп в Ню Джързи. А има и едни хора от Дойче банк, които го чакат зад ъгъла.Струва ми се, че даже в политически план Тръмп може да не е съвсем мъртъв, но в бизнес план го чакат тежки времена.Така минава световната слава.
  —цитат от коментар 17 на boevbisser


  Ами то едното е свързано с другото
  НЕМА ПАРИ - НЕМА ЛЮБОФФФ
  Няма и ресурс за политически интриги
  Единственият му изход на ТрымпНаш
  е да пробва финансиране директно от Москве
  Само че това означава
  Незабавен и Окончателен Политически Край

 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 69. 69 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1480 Неутрално

  Хора, които уважавам, се борят да реформи в България, които да гарантират независими, прозрачни институции, включително съдебна и пр.

  Не ме разочаровайте да ме карате да си мисля, че и вие бихте предпочели например един удобен за вас главен прокурор пред един справедлив, безпристрастен такъв.
  Коментарите под тази тема обаче вървят в друга посока.

 70. 70 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 866 Весело

  До коментар [#50] от "Zippie": Щом казваш! Не следя ю тюб! Значи ще го осъдим посмъртно!

 71. 71 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3275 Неутрално

  До коментар [#65] от "angeles":

  Защо се е самоубил полицай от охраната? И защо се води жертва на "преврата"?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 72. 72 Профил на mekarshalev
  mekarshalev
  Рейтинг: 484 Весело

  ой, ой колко страдат долнонанагорнишките псевдо консерви, т.е. русоробски алкашници каскети!!!
  свърши се вече тяхната, нема оранжади, нема алт новини/истини, нема туитчета през минута-две.
  кво стана че не вечерахме, а???

 73. 73 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3375 Весело

  Навални:This precedent will be exploited by the enemies of freedom of speech around the world. In Russia as well. Every time when they need to silence someone, they will say: 'this is just common practice, even Trump got blocked on Twitter'. Щом ви е смешно - смейте се.
  —цитат от коментар 64 на еспресо


  Приятелю
  Цитираният пример не е коректен
  Дори в Американското Прецедентно Право
  където идентични случаи се решават по еднакъв начин
  Дри и в тези случаи се гледат детайлите
  Едно е да пишеш как ВЛАСТТА МАЧКА И ТОРМОЗИ гражданите
  Друго е ДА СИ НА ВЪРХА НА ПИРАМИДАТА
  и ДА СИ ГОТОВ НА ВСИЧКО за да останеш там
  както виждаме да прави ТрымпНаш
  Така че нищо общо няма между Случая Тръмп
  и случаите на политическа цензура в Северна Корея и Русия

 74. 74 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 866 Весело

  До коментар [#62] от "дерибеев":


  Много се разпищолихме Дерибейка! Ще ни застигне дългата ръка на справедливостта! Надявам се всичко е Ок при теб! Да не забравиш да оставиш от кайсиевата😋

 75. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 76. 76 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2680 Неутрално

  Отново Александрина , отново за Тръмп ...и без червената линия за "Русия -Путин". За сметка на това с дежурните , "заплахи" звучащи по ГЕРБЕРСКИ ...наблюдаваме ви, знаем къде се движите , знаем с кого говорите , знаем с кого си пишете. Ще ви разкажем играта ...:)
  Понеже оперни певици едва ли четат философия , ще го напиша в същият език. Тръмп ще остане герой , защото свали цялата тази преграда за това което управлява САЩ, а по подразбиране и останалият елит. Той каза просто..., те не се интересуват от вас обикновените и Америка, а гледат само собствения си ДЖОБ. Те са престъпници, и си плащат техните престъпления да не бъдат гледани . Хората го разбраха и чуха . Той е героят които идва в "американското градче " и наказва бандитите !!
  ЗА АЛТЕРНАТИВНОСТТА !!
  - Има ли нещо прокурорско срещу Бойко Борисов
  - Има ли решение, което да доказва ,че той и ГЕРБ лъжат всеки ден ???
  - Няма корупция , няма кюлчета, пачки , реални репресии срещу физически и юридически лица
  Ние българите сме "страшно тръмпирани" за да правим логически връзки между неща и явления.
  Вижте как добре си живеят "герберите" с истината : дронът ми сложи парите ; Мата Хари ме снима в леглото, Радев/ Путин ..нещо :))

 77. 77 Профил на Сър Джон
  Сър Джон
  Рейтинг: 17 Неутрално

  Тръмп е един самовлюбен и егоцентричен човек, не винаги способен да се сдържа, това е ясно.
  Но в коя "алтернативна реалност" ти блокират акаунтите о социалните мрежи, трият всякакви мнения, групи, постове на хора несъгласни и неприемащи действията на победилата страна при избори? При всяка политическа промяна има недоволни и несъгласни. Да ги пратим в лагери и да им запушим устите ли? Както действаха другарите през 50-те години в соц блока?
  Стигна се дотам, че в страната пример и стожер на свободата на словото, компания като амазон (авс) ще откажат хостинг на цяла платформа(парлер) само и само защото много хора се прехвърлиха там последните дни, понеже няма цензура.
  Свобода на словото? Съмнявам се, по-скоро неомарксисити маскирани като демократи са се докопали до властта и откриват топлата вода - нещо, което СССР и соц блока откриха преди почти 100 години.
  Левандурите както винаги не могат да измислят нищо ново и прибягвта до обичайните си практики - терор, лъжи, натиск и запушване устата на несъгласните и недоволните.
  За тяхно нещастие е 2021, не 1984.

  "Хубава работа, ама либерална" - организацията на "Да, България" в Столипиново
 78. 78 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 866 Весело

  До коментар [#71] от "дерибеев": Даже не знам кои са жертвите,освен жената от Сан Диего! Абе слагаме всичко от Ковид! И от “преврата” разбира се!))))

 79. 79 Профил на Vorknkx
  Vorknkx
  Рейтинг: 328 Неутрално

  Блокирането на Тръмп в Туитър НЕ е цензура, защото Туитър е частна компания.

 80. 80 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1480 Неутрално

  До коментар [#73] от "Hawaii":

  Отговарям напълно сериозно: ще се радвам Тръмп да влезе в затвора, но въз основа на ясен и прозрачен процес.
  Стар съм и вече не вярвам на бързата справедливост въз основа на вътрешния глас, предпочитам бавни и ясни процедури, институции, правила, които да са еднакви за всички.

 81. 81 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3375 Весело

  По повод ОПОРКИТЕ на РУСКИТЕ НИКОВЕ

  нека ги попитаме

  Възможно ли е РУСКИТЕ В КОНТАКТЕ или ОДНОКЛАСНИКИ

  да блокират ПРОФИЛА НА ПУТИН !!!!!!!!!!!!!!!!

  Ха-хааааааааааа

  Айде ся пак ни надувайте главите как СЕВЕРОКОРЕЙСКАТА и РУСКАТА ЦЕНЗУРА

  били едно и също с БЛОКИРАНЕТО ПРОФИЛА НА ТрымпНаш в тВитЕр

  както го изписвате

 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 83. 83 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1480 Неутрално

  Блокирането на Тръмп в Туитър НЕ е цензура, защото Туитър е частна компания.
  —цитат от коментар 79 на Vorknkx


  Туитър е медия. Достъпът до медиите за политическо говорене и политическа реклама винаги е регулиран.

 84. 84 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3375 Весело

  До коментар [#73] от "Hawaii":Отговарям напълно сериозно: ще се радвам Тръмп да влезе в затвора, но въз основа на ясен и прозрачен процес. Стар съм и вече не вярвам на бързата справедливост въз основа на вътрешния глас, предпочитам бавни и ясни процедури, институции, правила, които да са еднакви за всички.
  —цитат от коментар 80 на еспресо


  Така е
  Същото го искам и аз
  Не се и съмнявай че ЯСЕН и ПРОЗРАЧЕН СЪДЕБЕН ПРОЦЕС ще има
  И не само това
  Въпросният ясен и прозрачен съдебен процес
  ще бъде ПОДРОБНО ОТРАЗЯВАН В МЕДИИТЕ
  за радост на Трымп Обществата - тук и в Русия

  Това не са СЕВЕРОКОРЕЙСКИТЕ и РУСКИТЕ ТРИБУНАЛИ

  и ПРИДВОРНИ СЪДИЛИЩА

 85. 85 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1671 Неутрално

  Но в коя "алтернативна реалност" ти блокират акаунтите о социалните мрежи, трият всякакви мнения, групи, постове на хора несъгласни и ....
  —цитат от коментар 77 на Сър Джон


  Пост #40. Ще ти го цитрам пак. Нали републиканците и всякакви неоконсерватори и други такива тесногръди ореевахте света.


  "Сега да припомня на неоконсервативните фашета, един случай от колорадо. Едно магазинче за торти отказа да направи торта за някаква гей сватба. Тогава фашета, вдигнахте шум до небето и тввърдяхте, че първата попраква не важи за частни компании и частни фирми могат да ОТКАЗВАТ да обсужат някой, защото НЕ СА СТГЛАСНИ с възгледите му.
  Значи според вас, Туитър също може да отказва да обслужи някой, защото не е съгласен с възгледите му.
  Аз питам, какъв е проблема и що за двойни стандарти?"

 86. 86 Профил на voxy
  voxy
  Рейтинг: 1198 Неутрално

  До коментар [#45] от "angeles":

  уоу тоя едно време е репортвал съседите си на службите на БКП :)

  -voxy
 87. 87 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2680 Неутрално

  До коментар [#78] от "angeles":

  Като каза жената !! Много хубаво сравнение за ценостите на "демократите" Александрина или ПО американченото си име - ПЕНДА.
  - Разстреляната жена е бивш служител на ВВС на САЩ, с 14 награди за мисии
  - Онзи черният бандит от който "демократите направиха емблема за БЛМ е с 10 присъди -наркотици , кражби , педофилия
  Той бе погребах в златен ковчег и с "холивудското ридание" на Пелоси , губернатори итн
  Тази жена бе погребана набързо , със скромна процедура, с предупреждения към близки да не идват ...и да не я превръщат в мъченица
  Та на коя емблема да вярват НОРМАЛНИТЕ американци !??? Ясно на коя ,освен ако не си тотално извратен!

 88. 88
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 89. 89 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3102 Неутрално

  Днес , Арнолд Шварценегер публикува видео. Изгледайто го. Покъртително е:

  https://twitter.com/Schwarzenegger/status/1348249481284874240

  My message to my fellow Americans and friends around the world following this week's attack on the Capitol.

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 90. 90
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 91. 91 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 866 Весело

  До коментар [#86] от "voxy": Прегледаха ми вече целия оръжеен арсенал😂😂😂Забавляваме се с такива екземпляри! Сега искал да залага,като свърши мача,ма не знаел кога и как ще свърши!))))))

 92. 92 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4243 Весело

  "Само че тогава, макар да изгуби всеобщия вот с 3 милиона гласа, той спечели в онези щати, които му осигуриха победата на електоралната комисия. Това бяха критичните Мичиган, Пенсилвания и Уисконсин. А този път той загуби от Джо Байдън и трите. Освен тях загуби и два традиционно републикански щата - Аризона и Джорджия.

  Ето това са фактите."

  Именно, това са фактите!

  П.П.
  Поредната добра статия на Алекс!!! Прави впечатление как всяка нейна статия тук вбесява форумните тръмписти! Така, че моля ви Дневник продължете да публикувате нейните материали и занапред (поне до 20-ти януари)! :-)

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 93. 93 Профил на voxy
  voxy
  Рейтинг: 1198 Неутрално

  Да не забравяме че Амазон спря хостинга на Parler, а Google и Apple махнаха приложението им сторовете си. CEO-то на Mozilla призова за по-драстични мерки спрямо Parler /т.е. очевидно иска бан и на URL-адресите на Parler/. Т.е. координирано действие от биг тех монополисти за смазване на конкуренцията и цензура. Типична криминална картелна дейност.
  Twitter може да е частна компания, но форумът й е публичен под секция 230, т.е. социална мрежа, в която не се налага редакционна политика и съответно тя не носи отговорност за коментарите в мрежата й, естествено това отдавна не е така и Туитър си е чиста пропагандна лява медия.
  Тръмп освен от twitter беше баннат и от фейсбук, инстаграм, шопифай, редит, дискорд. Хората тук очевидно не си дават сметка колко много власт се дава на шайка милиардери, които не са избрани от никого и които реално може да влияят върху политическия процес по брутален начин. Освен с цензура и преследване в интернет, Зукербург даде 500 милиарда долара за улесняване гласуването в тъмно сините каунтита на суинг щатите както :). Т.е. дикретна намеса в политическия процес на щатите.

  -voxy
 94. 94 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3102 Неутрално

  Даже не знам кои са жертвите,освен жената от Сан Диего! Абе слагаме всичко от Ковид! И от “преврата” разбира се!))))
  —цитат от коментар 78 на angeles


  Жерва е полицай охранявал Капитолия, убит с американските знамена, които сте носили на този митинг!

  42 годишно момче:

  https://www.cnn.com/2021/01/08/politics/capitol-police-officer-killed/index.html

  Преди митинга, Тръмп като ви е видял какви гащници сте се събрали там, е казал, че много жалки и мизерни са му последователите.

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 95. 95 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1480 Неутрално

  [quote#83:"еспресо"]
  —цитат от коментар 88 на Doge
  Не е медиа, а микроблогинг социална платформа. Това , че ти не правиш разлика си е твой проблем, но поне не ни заливай с невежеството си.[/quote]

  Под нивото си ми, съжалявам. Ако все пак някой иска да прочете какво тревожи умни хора по въпроса, ето линк - Гардиън, британски министър и пр. невежество
  https://www.theguardian.com/media/2021/jan/10/twitter-trump-ban-regulation-rethink-hancock

 96. 96 Профил на voxy
  voxy
  Рейтинг: 1198 Неутрално

  До коментар [#93] от "voxy":

  *500 милиона долара :), не милиарда.
  Също като говорим за лъжи, демократите им беше позволено 3 години да лъжат за Русия/Тръмп колюжъна по всички медии и социалки, не съм видял Адам Шифт, Пелоси или Шумер да са баннати.

  -voxy
 97. 97 Профил на Граф US Кравария
  Граф US Кравария
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Не били фалшифицирани изборите? Шефът на Фейсбук Марк Зукърбърг е инвестирал в тях повече пари от американското правителство само и само ендните да гласуват с писма.

  Честит нов демократично-фашисти ред.

 98. 98 Профил на Граф US Кравария
  Граф US Кравария
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#94] от "Realist":

  Стига лъга бе. Убили са го с пожарогасител.

 99. 99 Профил на 👀
  👀
  Рейтинг: 22 Неутрално

  До коментар [#5] от "Мусаши":

  Първо, браво на Навани, че поне веднъж е каза истината.

  Второ, сега наистина може и да загуби живота си.

  Щото тия, дето подчиниха демократиската партия и изкараха да им слугува, за да им осигури едномилионна армия на САЩ в защита на техните интереси, те няма да се церомонят като Путин и да се облягат на съдебна система. Тяхна собственост са медии, които ни казват нагло лъжи и социални мрежи.
  Такива като Навални и Асанж нямат шанс без силна държава, в която да има некорумпиран съд.

 100. 100 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 866 Неутрално

  До коментар [#87] от "dejmos":


  Извратените американци все още не са мнозинство! Аз съм оптимист за Америка,независимо какъв път ще извърви! А за жената жалко,гръмнаха я през стъклото на вратата,не беше и влязла през нея! За нещастие е от Сан Диего Калифорния!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK