Повече не бива да допускаме хора като Тръмп в Белия дом, постът не го укроти


Стени Хойър е лидерът на мнозинството на конгресмените от Демократическата партия в Камарата на представителите на САЩ. Той е член на долната камара на парламента във Вашингтон от 1981 г. насам и е конгресмен вече 20-и мандат. Представяме ви словото (доста по-емоционално и различно от официалната му версия), с което той приключи дебатите на 13 януари 2021 г., преди Доналд Тръмп да влезе в историята като единствения президент, подлаган на импийчмънт два пъти.
Това са тежки времена. Тъжни времена.


Времена, в които всеки трябва да се изправи и лично да заеме позиция. За да осъди насилието и нападението срещу Капитолия. И нападението срещу демокрацията. Да се постъпи така е правилно.


Този импийчмънт трябва да бъде поставен в перспективата на това как го определи (Лиз Чейни) председателят на Републиканската конференция. Тя каза:

 • "Президентът на САЩ свика тази тълпа, събра я и запали пламъка на това нападение. Всичко, което последва, е негово дело. Нищо от случилото се нямаше да стане без президента. (...) Никога не е имало по-голямо предателство от президент на Съединените щати на неговия пост и неговата клетва към Конституцията."

Затова сме се събрали днес. Само седмица преди по волята на американския избирател този президент да напусне поста си.


Въпросът е какво правим. 433-ма от нас са тук и какво ще сторим в отговор на това, което конгресмен Чейни описа, че се е случило на 6 януари: тълпа, свикана, събрана и разпалена със слово, за да започне тази атака. "За да спре кражбата."


Лиз Чейни

© Reuters

Лиз Чейни


Вече говорихме тук, че в съответствие с Конституцията и за негова чест вицепрезидентът на САЩ следваше тази Конституция на САЩ. Въпреки че президентът му каза да не го прави. Тази тълпа, изпратена от президента, успя за няколко часа да спре - не "кражбата", а да изпълним дълга си съгласно тази Конституция.


Така че какво ще направим, каква е отговорността ни, какво да кажем в светлината на това, което има за аналог само Гражданската война. И преди е имало протести във Вашингтон и из страната. Но за пръв път имаме подобен пример с изключение на 11 септември 2001 г., когато атака, включително насочена срещу купола на тази сграда, дойде от чужбина.


Тази атака не дойде от чужда страна. Тя бе "свикана, събрана и подпалена" от президента на Съединените американски щати, извършил "най-голямото предателство към поста си и Конституцията".


Гордея се, че съм член този Конгрес, в който поне от 40 години и двете партии работим с нашите лидери, но не можем да останем безмълвни пред това най-голямо в историята предателство на американски президент и да не се изправим и да заявим: Това е неприемливо.


Повече не бива да допускаме хора като Тръмп в Белия дом, постът не го укроти

© Reuters


Четири години Доналд Тръмп дори не се опита да прикрие амбициите си или отсъствието на републикански принципи. Не нашите (на демократите) принципи, а тези, които (републиканецът) Ейбрахам Линкълн е обявил и които вашият и нашият президент нито веднъж не заяви и не спази през тези четири години.


Той почти не сдържаше най-лошите си пориви. Желанието му да установи автократичен режим и възвеличаването от негова страна на насилието не бяха овладени, а напротив - бяха превърнати в правило от онези, които опитваха да спечелят финансово и политически от близостта си с неговата власт.


Повече не бива да допускаме хора като Тръмп в Белия дом, постът не го укроти

© Reuters


Върху фундамента от ценности, разум и търпелива мъдрост, положен от Джордж Вашингтон - нашият първи президент, Доналд Тръмп издигна стъклен дворец от лъжи, раздухване на страхове и подстрекателство. Миналата сряда, 6 януари, нашата нация и светът видяха как този дворец се пръсва на парчета.


Повече не бива да се греши и до Овалния кабинет да се допускат хора като него, с намерения им и възможностите, които той им предоставя. Тази завеса вече е дръпната напълно. Постът, на който бе избран, не успя да го укроти или промени.


Наследството на Вашингтон ни е предадено не като писмени укази, а като разбираеми от хората норми - как да ръководим, как да се държим. Мандат след мандат всеки в Белия дом е спазвал тези норми поради приемането, че текстовете на Конституцията не са единственият пазител на нашата демокрация. Повече от два века, когато тези норми са били подлагани на изпитание и отслабвани, добри и добродетелни хора, от двете партии са намирали обща цел в това да ги възстановят и потвърдят отново.


Но паметта отслабва и от време на време трябва да бъде опреснявана.

 • Докато делегатите, съставяли Конституцията, излизали от последното заседание, Бенджамин Франклин бил попитан дали са направили от Америка монархия или република. "Република, отвърнал той, ако можете да я съхраните."

Това е въпросът днес. Ако можем да я съхраним. И можем да я опазим, като кажем "не" на действия и думи, които не помагат да съхраняването на тази република.


Повече не бива да допускаме хора като Тръмп в Белия дом, постът не го укроти

© Reuters


В продължение на хилядолетия хората са разбирали, че републиката е стабилна и трайна единствено ако нейните граждани и лидери следват правилата за запазването ѝ. Този президент ни показа, че не е отдаден на този проект, туитовете му всеки ден ни го показваха, той открито го ненавижда и, изглежда, предпочита неговата алтернатива.


Но какво да кажем за останалите сред нас? Ние, в този Конгрес, имаме възможността - не, дълг - да демонстрираме нашата ангажираност и като лидери, и като граждани за опазване на американската република. Една република, която не решава споровете си, като изпраща тълпа да попречи на "кражбата на изборите" - едно абсурдно твърдение от първия ден, в който беше направено.


Не можем да заличим последните 4 години. Не можем да върнем времето назад.


Но можем да погледнем към идеалите и принципите, наследени от велики президенти като Вашингтон, Джеферсън, Линкълн и Рузвелт. От изключителни американци като Фредерик Дъглас, Хариет Тъбман, Сюзън Антъни, Сезар Чавес, Мартин Лутър Кинг, Търгууд Маршал, Джон Люис и, да, Рут Бейдър Гинсбург.


От нас зависи да възстановим жизнената сила на нашата демокрация, като потвърдим отново спазването на нормите, които те ни предадоха и повериха да се грижим за тях.


Но за да изпълним това, трябва да се извисим до важността на този момент и не само да препотвърдим ценностите, които тачим, но и да отхвърлим пороците, от които се отвращаваме.


Затова призовавам колегите ми от двете партии да сторят точно това. Да отхвърлят насилието, което видяхме, да защитят демокрацията и клетвата, която сме дали да я пазим. Да отхвърлят измамата и сплашването на хората. Да отхвърлят подстрекателството, тиранията и бунта. Да отхвърлят искането на един човек да са му лично верни вместо това хората да са верни на своята страна.


Документът за импийчмънт, който Камарата на представителите ще внесе в Сената за започване на съдебен процес

© Reuters

Документът за импийчмънт, който Камарата на представителите ще внесе в Сената за започване на съдебен процес


Когато говорих през камарата по време на дебата на предишния импийчмънт през 2019 г., казах следното: "Трябва да се запитаме кой пръв ще покаже смелост и ще се изправи срещу президента Тръмп." Въпросът е кой ще е последният, събрал кураж да го направи?


Сенатор Макконъл, конгресмен Чейни и няколко души от партията на президента демонстрираха този кураж. Защото има много страх от Доналд Тръмп, от туитовете му, от заканите му за възмездие заради нашата позиция. Според мен той изисква абсолютна лоялност и в замяна не дава никаква.


Ще последват ли и други Лиз Чейни? Ще се намерят ли и други, които ще бъдат честни към себе си и своите избиратели? Дъщеря на вицепрезидент на САЩ ви казва, че президентът е извършил най-голямото предателство в историята. Не пренебрегвайте това.


Надявам се да го сторят и други (в крайна сметка 10 конгресмени републиканци гласуваха срещу Тръмп, което е рекорден в историята брой съпартийци на президента, подкрепили отстраняването му, но 197 застанаха зад него, а четирима не гласуваха - бел. ред.).


След малко ще бъде обявено началото на гласуването. Но не допускайте грешката да си мислите, че това е обикновено гласуване. То е за нашата страна, Конституция и демокрация.


Тези гласове ще влязат в аналите на историята - записани като нашата смелост и отдаденост на страната и Конституцията. На нашата ангажираност с върховенството на закона и възраждането на наследството и надеждата да го предадем на бъдещето съхранено и цялостно.


Само 7 дни остават на този президент да е на власт и този вот не е за това кога го провеждаме. Той е за принципи. Той е заради ясна и непосредствена заплаха за нашата страна не само в последните дни на администрацията на Тръмп, в седмиците, месеците и годините, които следват. Той е за нуждата да се демонстрира на сегашните и на бъдещите поколения дългът, който всички имаме към защитата на демокрацията ни всеки Божи ден.


И не ми говорете за онези, които нахлуха тук, подстрекавани от президента, "на всяка цена да спрат кражбата" и ако вицепрезидентът не спази конституционното си задължение, "да го премахнете".


Знаем, че този президент никога няма да се опита да прилича на Джордж Вашингтон и да предаде властта си за добруването на нашата република, дори когато е изгубил избори. Чувам някои да говорят за мирно предаване на властта - не знам какво ми приказвате, какво мирно предаване от този човек, в една и съща страна ли живеем с вас?


Повече не бива да допускаме хора като Тръмп в Белия дом, постът не го укроти

© Reuters


Знаем, че този президент никога не признава норми и не уважава върховенството на закона. Вече знаем, че този президент не е и патриот.


Затова питам камарата: Колцина сред нас ще бъдат вписани в аналите на историята със своята смелост, отдаденост и в името на страната си?


Днес правим това не заради политиканстване, а за да защитим и съхраним тази велика демокрация. Правим го за Америка, която обичаме, нашата "красива Америка", чиито основатели възпяваме за това, че са я обичали и са били готови да умрат за това тя да е свободна. За сегашния президент една такава песен сигурно би включвала стих "Този, който обичаше страната по-малко от себе си и победата - повече от истината".


Днес, в този несигурен момент, нека изберем страната пред политиката. Да изберем истината, справедливостта и върховенството на закона. Да изберем - днес и винаги - достойни за поста, който заемат, и за страната и Конституцията, които обичаме.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (252)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1315 Неутрално

  Кога и у нас?
  Повече няма да допускаме хора на РСИ в президентството.

 2. 2 Профил на .
  .
  Рейтинг: 940 Неутрално

  Аз си мислех, че избирателите решавали, а то било демократите само.

 3. 3 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4749 Неутрално

  допуснаха го избирателите другари "демократи"!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 4. 4 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 2127 Любопитно

  И как демократите искат да спират кандидати за президент обичани от народа?

 5. 5 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1484 Неутрално

  Те вече и командват, нямало да допускат.
  Ми вие не сте допуснали Тръмп, той беше избран за президент на САЩ.
  А същите вие, уж демократи, цяло лято подстрекавахте протестите на чернокожите и в социалните мрежи и по телевизиите. Си Ен Ен тогава забрави за Ковид и за всичко, 24/7 протести предаваше.
  Ми това не е ли подстрекателство, (не)уважаеми демократи???
  Ми стотиците групи в социалните мрежи, които подканят за протести защо не ги наказвате тогава?
  В България имаше и бесилки и палене и т.н.
  Между другото кой ще поеме отговорността за изключително аматьорски организираната охрана на събитието пред Капитолия най-вече?
  Или това беше целта, да влязат вътре почти всички?

 6. 6 Профил на ruse_island
  ruse_island
  Рейтинг: 548 Неутрално

  Аз си мислех, че избирателите решавали, а то било демократите само.
  —цитат от коментар 2 на .


  Ако трябва да бъдем точни, когато избирателите решиха Тръмп да е президент, демократите не са препятствали предаването на властта, нито са атакували Капитолия. Имат си кусури определено демократите, но имат явно уважение към изборната демокрация.

 7. 7 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3154 Неутрално


  Дребният политически ВИРУС ОТ СЪВЕТСКИ ТИП ТрымпНаш

  вече действа като ВАКСИНА за АМЕРИКАНСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ

  правейки я по-силна и устойчива на бъдещите опити да се

  подмени демокрацията със СЪВЕТИЗЪМ СТАЛИНИЗЪМ и СЕВЕРОКОРЕИЗЪМ

 8. 8 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3154 Весело

  И как демократите искат да спират кандидати за президент обичани от народа?
  —цитат от коментар 4 на Dariya Koleva


  Ха-хааааа
  Това ли са новите ОПОРКИ

  ОБИЧАНИТЕ ОТ НАРОДА !!!!!

  Те всички подобни на ТрымпНаш бяха ОБИЧАНИ ОТ НАРОДА

  ЧАУШЕСКУ
  КАДАФИТО
  САДДАМ ЮСЕИН
  ПУТИН
  ЛУКАШЕНКО

  99 99 % обичани и преобичани от народа

  Ха-хаааааааа

 9. 9 Профил на БГА Балкан
  БГА Балкан
  Рейтинг: 567 Неутрално

  "Повече не бива да допускаме хора като Тръмп в Белия дом, постът не го укроти"

  Освен това да му вземат всички средства за изразяване на мнение. И накрая да се хвалят с демокрация и свобода на словото.

  И в морето ми е до колене .....................
 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 11. 11 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 2096 Неутрално

  Шъ пускаме само намазани лелки ,тип калинка ,

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 12. 12 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1484 Неутрално

  Аз мисля, че тази партия не трябва вече да се нарича демократическа.
  Итернационал-социалистическа ще стои по-добре.

 13. 13 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2758 Любопитно

  ""Президентът на САЩ свика тази тълпа, събра я и запали пламъка на това нападение. Всичко, което последва е негово дело. Нищо от случилото се нямаше да стане без президента. (...) Никога не е имало по-голямо предателство от президент на Съединените щати на неговия пост и неговата клетва към Конституцията."

  Кой беше казал че народът има право на въсание ако го управляват престъпници които не зачитат волята му?!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 14. 14 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 5918 Любопитно

  До коментар [#4] от "Dariya Koleva":

  Каква би била целта на импийчмънт на президент, който не е президент ?

  Отговор: Присъдата ще лиши републиканците от правото да преизбират човека, получил най-голям брой гласове някога в историята на тяхната партия

  [email protected]
 15. 15 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2025 Неутрално

  Разбира се, тия демокрацията я разбират като “само от нашите във властта” и да са послушни и кротки. Нвм ли кой да ги светне че поне на теория не те допускат кой да е президент ами уж хората избират.

 16. 16 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 5918 Любопитно

  До коментар [#4] от "Dariya Koleva":

  Демократите от Камарата на представителите искат право на вето, върху това кого републиканците могат да номинират за президент на Съединените щати.

  [email protected]
 17. 17 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3154 Весело

  "Повече не бива да допускаме хора като Тръмп в Белия дом, постът не го укроти"Освен това да му вземат всички средства за изразяване на мнение. И накрая да се хвалят с демокрация и свобода на словото.
  —цитат от коментар 9 на БГА Балкан


  Ако влезеш в дома ми

  започнеш да псуваш и да говориш несвързани неща и откровени лъжи

  и аз по тази причина като домакин те изгоня

  и това ли ще наречеш нарушаване свободата на словото !!!!!

 18. 18 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1484 Неутрално

  Между другото има внесено вече искане и за импийчмънт на Байдън заради връзки с Китай.
  Филмът си е американски по принцип, ама със съвеЦки привкус.

 19. 19 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2514 Неутрално

  Защо дават едната гледна точка ? Без тези 10 предатели републиканци , останалите
  обвиниха директно ДЕМОКРАТИТЕ в насърчаване на БЛМ в мародерството и плячкосването на десетки американски градове . Това не е РЕШЕНИЕ за импичмънт , а резолюция която се предлага на СЕНАТА !!

 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 21. 21 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1484 Неутрално
 22. 22 Профил на jazzdevil
  jazzdevil
  Рейтинг: 1668 Неутрално

  Още от сега мога да ви кажа кои 10 републиканци няма да си спечелят преизбирането на вътрешнопартийните избори 2022...

 23. 23 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3493 Неутрално

  "За да спре кражбата" ...

  Не, че нещо, ама преди четири години това същото беше хаштагът на оная дръта невестулка Пелоси. А Мадона призоваваше в прав текст за "Революция" на митингите ...
  Нейсе ...

  Но мен ми е по-интересно друго - за какво рИве истаблишното лицемерие.
  Споменава се напоително Лиз Чейни. На която мъжът и беше при Дабълю. И се дъвчат сълзливо от демократите "добрите принципи на републиканците".
  За мен тук е заровено кучето ...
  Явно рИвЪт, големият рев е за статуквото, когато бонзите на републиканци и демократи са си въртяли безпардонно ош-беша и са п@рдяли в едно гърне. А Тръмп взе, че им разби рахатлъка, а и на сума ти и хора им писнА. И т' това се опитват да натикат обратно в чувала!

 24. 24 Профил на .
  .
  Рейтинг: 940 Неутрално

  Тия писъци и вопли да не пускат Тръмп на следващите избори са коствено доказателство че има нещо гнило в тия избори.

 25. 25 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1484 Неутрално

  До коментар [#19] от "dejmos":

  Те не казват цялата истина нарочно.
  Импийчмът е дълга процедура.
  А като бъде прекратена, просто няма да го напишат тук.

 26. 26 Профил на Michael Jordan
  Michael Jordan
  Рейтинг: 1121 Неутрално

  Трамп беше удобен за диктаторите,
  с всики тях той се сприятеляваше.

 27. 27 Профил на koalarevolution
  koalarevolution
  Рейтинг: 563 Неутрално

  Няма да е успешен импийчмънта. Ако републиканците го гласуват и има нормално разследване и процес срещу Тръмп ще повлече много от тях в канала. От това ги е страх в момента. Не че го подкрепят и си мислят, че е направил кой знае какво.

 28. 28 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Чудесно заглавие, което неволно е и признание на американската олигархия за същността на нещата, които се случиха. Да, Тръмп не беше част от нея и се получи грешка в цялостния план с неговото избиране. Той не се укротои т.е. поради самолюбие не се съгласи отвън да му казват, какво да се прави. И правилно казва авторът, такава грешка втори път не бива да се допуска :)))

 29. 29 Профил на EU Fighter
  EU Fighter
  Рейтинг: 669 Неутрално

  Чао Тръмбо ! Повече никога няма да помиришеш власт! Само тази на затворния директор !

 30. 30 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 2127 Любопитно

  Демократите искат да се допускат за кандидати за президенти само кандидати от 300 клана, управляващи САЩ! Подобни несистемни игра1и като Тръмп определено им пречат да си управляват както си искат, най-вече страда военно-промишления комплекс!

  Тръмп поне една война да беше разпалил!

 31. 31 Профил на Крадливото ромче
  Крадливото ромче
  Рейтинг: 2371 Неутрално

  И що. Нали в САЩ всеки може да се кандидатира за всичко. Даже и психарите, като Тръмп.

  Комунистите са виновни!
 32. 32 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1484 Неутрално

  До коментар [#30] от "Dariya Koleva":

  Точно, Сирия и Либия да му мислят.
  Може и Афганистан, то там няма спиране.

 33. 33 Профил на itwasalladream
  itwasalladream
  Рейтинг: 489 Неутрално

  Вече дори не опитват да си прикриват комунистическите похвати, то и няма смисъл.

 34. 34 Профил на Kalinoff Ivan
  Kalinoff Ivan
  Рейтинг: 354 Неутрално

  До коментар [#23] от "xm...":

  Не му е жена , а дъщеря на Чейни.

 35. 35 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1484 Неутрално

  При сегашните кадри на демократите, едно ме мъчи най-много.
  Как ще забранят на някой 80 годишен примерно, да се кандидатира за президент?
  Не за друго, ама ще си е дискриминация на база възраст...

 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 37. 37 Профил на Малко повече разум
  Малко повече разум
  Рейтинг: 288 Неутрално

  До коментар [#4] от "Dariya Koleva":

  Банален отговор - той сам ще се замисли дали да се кандидатира, ако знае как ще свърши. И следващия път няма да го чакат 4 години. Вие бихте ли си дали парите на някого, за когото подозирате, че след най-много година-две ще бъд е изхвърлен от поста, бизнесът ще го избягва, банките няма да го кредитират, а може и да се окаже в затвора?

 38. 38 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2331 Неутрално

  Тръмп загуби изборите както в абсолютни стойности, така и по отношение на изборщики, това беше потвърдено от властите на ВСИЧКИ щати / включително т.нар. републикански / и съдилища от различни нива, всичко останало са празни истерики на губещите / вкл. и опасни /

  "Чуждестранен агент"
 39. 39 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1484 Неутрално

  До коментар [#37] от "Малко повече разум":

  Тръмп възроди американската икономика.
  Айде малко повече разум...

 40. 40 Профил на Малко повече разум
  Малко повече разум
  Рейтинг: 288 Неутрално

  До коментар [#27] от "koalarevolution":

  Въпросът е, че процесът в Сената може да продължи и СЛЕД като Тръмп напусне поста - вече има прецедент в това отношение, макар и не за президент. А новият Сенат е под контрола на демократите. И сигурно има републиканци, които искат демократите да ги отърват бързо от това чучело - за някои от тях изборите са след по-малко от 2 години, да не забравяме.

 41. 41 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 925 Любопитно

  Брях!
  Колко сИнатУри са се събрали на дернека... упс... във Форума!

 42. 42 Профил на koz
  koz
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Ми вие не сте допуснали Тръмп, той беше избран за президент на САЩ.
  —цитат от коментар 5 на НеКой

  Хитлер също е бил свободно избран. Предполагам, го одобряваш.

  Това са голяма част от гласоподавателите на Тръмп:

  https://www.unilad.co.uk/wp-content/uploads/2021/01/Camp-Auschwitz-828x435.jpg

  Не знам как, но, да, хора подкрепяни от такива не трябва да са в Белия дом.

 43. 43 Профил на Малко повече разум
  Малко повече разум
  Рейтинг: 288 Неутрално

  До коментар [#19] от "dejmos":

  Да, нарича се резолюция, но процедурата в Камарата е импйчмънт. В Сената е различно - започва нещо като съдебен процес, в който сенаторите са жури. Не помните ли, че това го обясняваха пред малко повече от година. Затова в исторята вече е записано - два пъти импийчмънт за един и същи президент. Какво ще реши Сенатът е друг въпрос.

 44. 44 Профил на op
  op
  Рейтинг: 496 Неутрално

  И кой ще каже,че този човек е като Тръмп?
  Е разбира се вие.Хайде честито!

 45. 45 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2313 Неутрално

  Сума ти време загубих, докато го махна тоз твитър от талафона.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 46. 46 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1484 Неутрално

  До коментар [#43] от "Малко повече разум":

  Два пъти стартирани процедури.
  Досега няма резултат нито едната.
  Точка.

 47. 47 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3493 Неутрално

  До коментар [#34] от "Kalinoff Ivan":

  Мъжът и е виден адвокат и беше в екипа на Дабълю-то.

  Въобще - типичната роднинска история.

 48. 48 Профил на Малко повече разум
  Малко повече разум
  Рейтинг: 288 Неутрално

  До коментар [#16] от "karabastun":

  Объркал си се. В Камарата нямат по закон такова право и решението е само с политическа сила. Сенатът е този, който на основание импийчмънта може да реши да забрани на Тръмп да заема изборен пост завинаги.

 49. 49 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2313 Неутрално

  Тръмп поне една война да беше разпалил!
  —цитат от коментар 30 на Dariya Koleva


  Има кой да разпали, не се притеснявай.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 50. 50 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2820 Неутрално

  Абе според мен трябва да лимитирате един политик за макс 8 години във властта.

  Щото Байдън е във властта от 1972 години. Той комунизма изкара по-малко от него.

  Да не се чудите после що УСА демокраци стайл ще се срути малко след като падна комунизма от историческа гледна точка. :)

 51. 51 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4173 Любопитно

  Браво, много хубава реч на Стени Хойър! Мерси на Дневник, че я публикуваха тук.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 52. 52 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 925 Неутрално

  Ще поквичите още месец за Оранжевия, но ще ви мине!
  Времето лекува! Особено с чаша пърцуца!

 53. 53 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 714 Неутрално

  До коментар [#34] от "Kalinoff Ivan":Мъжът и е виден адвокат и беше в екипа на Дабълю-то.Въобще - типичната роднинска история.
  —цитат от коментар 47 на xm...


  Казва се политически клан.

 54. 54 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 2551 Неутрално

  До коментар [#15] от "Billy Pilgrim":

  Не "уж", а точно хората избират. И избраха Байдън. Обаче Тръмп почна едно тръшкане и лъготене, с печални последици.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 55. 55 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1484 Неутрално

  До коментар [#42] от "koz":

  И ти реши, че половин Америка няма право на глас.
  Кой е Хитлер в случая...

 56. 56 Профил на xpo07646145
  xpo07646145
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Лузър. Единственият, импийчнат от представителите на народа 2 пъти.

 57. 57 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1691 Неутрално

  Тъжният прецедент с избора нае оранжадата може да се използва като христоматиен пример за това защо навсякъде по света хората трябва добре да мислят и да внимават ПРЕДИ да гласуват и по възможност да го правят без да е напук и напротив!!!

 58. 58 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1626 Неутрално

  До коментар [#39] от "НеКой":

  Дерибейка ама ти фактите за нищо ги нямаш. Първо Тръмп наследи икономика в отлично съдтояние. И Тръмп стана президента при който са загубени най-много р аботни места в съвреюенната история. Днес има 3 мил. по-малко работни места
  .от 20.01.2017. При това след бясно печатане на долари. Провал.

 59. 59 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1484 Неутрално

  Демократите започват от кота -20.
  Но май не разбират, че режат клона, на който седят. Поне Пелоси и тези около нея.
  Ще трябва да обяснят на сънародниците си как цените на енергията ще скочат, защото подкрепят Парижкото споразумение. Бизнесът не ги обича тези неща.
  Ще трябва да вдигнат и данъците, вероятно до ооколо 40% високата ставка.
  За да има за тези, с чиито гласове ги избраха, цветнокожи и други малцинства.
  Ще трябва да се справят и с Ковид 19...
  Аз лично ги виждам в изключително тежка ситуация само след няколко месеца.

 60. 60 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2820 Неутрално

  До коментар [#27] от "koalarevolution":Въпросът е, че процесът в Сената може да продължи и СЛЕД като Тръмп напусне поста - вече има прецедент в това отношение, макар и не за президент. А новият Сенат е под контрола на демократите. И сигурно има републиканци, които искат демократите да ги отърват бързо от това чучело - за някои от тях изборите са след по-малко от 2 години, да не забравяме.
  —цитат от коментар 40 на Малко повече разум


  В Сената трябва да мине с 2/3. От 100 - 35 трябва да са против и няма как да мине. Демек едно 15 републиканеца от 50 трябва да се навият. Малко е на ръба.


 61. 61 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1484 Неутрално

  До коментар [#58] от "Doge":

  Нещо за Ковид да кажеш?
  Или пандемиите за вас са подробности.
  Ежедневни...

 62. 62 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3493 Весело

  Тръмп поне една война да беше разпалил!
  —цитат от коментар 30 на Dariya Koleva

  Има кой да разпали, не се притеснявай.
  —цитат от коментар 49 на Един вампир броди из Европа


  Мдам ... Толкова сълзливо умиление по родата Чейни и "добрите стари времена" ...

 63. 63 Профил на jazzdevil
  jazzdevil
  Рейтинг: 1668 Неутрално

  До коментар [#19] от "dejmos":Да, нарича се резолюция, но процедурата в Камарата е импйчмънт. В Сената е различно - започва нещо като съдебен процес, в който сенаторите са жури. Не помните ли, че това го обясняваха пред малко повече от година. Затова в исторята вече е записано - два пъти импийчмънт за един и същи президент. Какво ще реши Сенатът е друг въпрос.
  —цитат от коментар 43 на Малко повече разум


  Да бе - знаем, виждаме, че и всички тролове са строени на балатума и го повтарят във всеки пост а редакцията пуска 50 статии за същото на ден - цялата пропагандна машина работи на червени обороти за да ни представи "правилния наратив"...

 64. 64 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1484 Неутрално

  До коментар [#63] от "Jazzdevil":

  Не самото това, останалите са с бан, за да не противоречат.
  Давам се за пример.

 65. 65 Профил на koz
  koz
  Рейтинг: 684 Неутрално

  И ти реши, че половин Америка няма право на глас.Кой е Хитлер в случая...
  —цитат от коментар 55 на НеКой

  Не отговаряш на въпроса - одобряваш ли дошлия по демократичен път Хитлер?

 66. 66 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2644 Неутрално

  факт е че и тръмп вдигна бялото знаме. като нищо и да го хванат за ухото и да го завлекат на инагурацията.

 67. 67 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2025 Неутрално

  До коментар [#54] от "vesolr":

  Когато цялата машина на статуквото, медии, хората с пари, селебрититата, всичките партньорски дръжави и кой ли още не прави всичко за да спре единия от кандидатите трудно може да се каже че избора е само на хората. Огромната мъка на статуквото е че видяха че силата им не е толкова голяма и въпреки всичките си усилия Тръмп първо преди 4 години спечели изборите а сега постигна огромен резултат. Тепърва има да се почесва по главата това статукво и да се чуди какво да направи че да си гарантира винаги да е на поста "подходящия" човек от "нашите". Някак си така "демократично" да не дадеш възможност на хората за избор.

 68. 68 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2025 Неутрално

  До коментар [#56] от "xpo07646145":

  Да бе, и аз я четох тая опорка, нали трябваше "оранжевия" все да остане в историята с нещо негативно. Само че гледам е дневник сега пишат че пък бил втория дето го импийчват два пъти. И тая опорка ли се провали и аз вече не знам?

 69. 69 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1626 Неутрално

  До коментар [#61] от "НеКой":

  Аз ти казвам, че пишеш глупости. Да ковид има значение. Обаче да твърдиш, че е възродил иконониката е смешно след, като я остаея в по-лошо състояние от както я намери. Но то всичко е циклично. Републиканците оцапват всичко, после идват демократите да оправят нещата.Така беше 2008 така е и сега.

 70. 70 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1484 Неутрално

  До коментар [#69] от "Doge":

  Ти май Ковид 19 и безработица не можеш да ги свържеш?
  Ако е така, спирам да се опитвам, да ти го обясня...

 71. 71 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 2127 Любопитно

  Демократите започват от кота -20.Но май не разбират, че режат клона, на който седят. Поне Пелоси и тези около нея.Ще трябва да обяснят на сънародниците си как цените на енергията ще скочат, защото подкрепят Парижкото споразумение. Бизнесът не ги обича тези неща.Ще трябва да вдигнат и данъците, вероятно до ооколо 40% високата ставка.За да има за тези, с чиито гласове ги избраха, цветнокожи и други малцинства.Ще трябва да се справят и с Ковид 19...Аз лично ги виждам в изключително тежка ситуация само след няколко месеца.
  —цитат от коментар 59 на НеКой


  Да, данък СО2 и данък Ковид-19! САЩ ще си свалят жизнения стандарът значително, работните места създадени от Тръмп ще изчезнат, американците трябва да се обличат дебело при управлението на Байдън!

 72. 72 Профил на Lou
  Lou
  Рейтинг: 1734 Неутрално

  Днес тролетарията е много активен от сутринта. Всеки абсурден коментар проруски и тръмпистки коментар плелива от плюсове. Так держить, товорищи! Победа будеть за Вами! Путин ваш, Трымп ваш!

  Стени Хойър много добре е обяснил същността на сенилния клоун Тръмп. За Рижавия или лошо, или нищо - защото освен лошо американският народ друго не е видял за тези 4 години. За съжаление, 197 зомбита не са загрели албанските реотани и не са разбрали какво се случи на 6 януари. Гласували против импийчмънта. Направо да хващат пушките и да се качват в гората с тяхната партизанщина.

  Много мина, съвсем малко остана. Новият Херострат си отива. Старият запали Храма на Артемида, за да се прочуе. Новият се опита да унищожи американската демокрация.

  В този дух, ако бях американски сенатор, конгресмен или Президент, щях да кажа само едно: Да направим Америка достойна отново! Да я извадим от блатото на срама.

  СССР - родина на всички безотечественици! При капитализма човек експлоатира човека, а при социализма е точно обратното! Всеки кооператор - прасе, всеки комунист - две! Всички комунисти - под земята! 25 цирк - 25 години плодотворна размяна на циркови номера между България и СССР! Който не познава Сибир, той не познава СССР! Да живее 10-ти септември - ден на народната милиция - единствената опора на народната власт! До 9 септември 1944 г. България беше на ръба на пропастта. След това направи смела крачка напред!
 73. 73 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1484 Любопитно

  До коментар [#72] от "Lou":

  Връзката с Путин само не разбрах как я направи?
  Или трябваше да го споменеш...

 74. 74 Профил на jazzdevil
  jazzdevil
  Рейтинг: 1668 Неутрално

  До коментар [#64] от "НеКой":

  А в крайна сметка се получава една фалшива, пресолена манджа, на която никой освен техните зомбита не лови ама от троцкисти - толкоз...

 75. 75 Профил на dfjftriktrcdt
  dfjftriktrcdt
  Рейтинг: 2662 Неутрално

  Аз си мислех, че избирателите решавали, а то било демократите само.
  —цитат от коментар 2 на .


  Комуняги, сър! Леводемократите стават все по леви и по леви и вече могат спокойно да се нарекат комуняги и то тъмночервени !

  shlshlshlshl
 76. 76 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2820 Неутрално

  Ето едно 4 мин изказване, за което няма да чуете тука.

  https://www.youtube.com/watch?v=_JJpXGBFmeM

 77. 77 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2514 Неутрално

  Институт КАТОН , изключва преподавател от Русия, който разкритикува демократическата партия за налаганата цензура и репресиите с САЩ. Проблемът не е ТРЪМП, трябва да се бие всичко което не мисли като ТЯХ ! Авторитета на САЩ бил подронен от САЩ ! Стига бе.................!!?? . Да видиш 2000 тежко въоръжени хора души налягали в Капитолия ..не е излагация. !?? Сега всеки диктатор ще прави като демократите , полиция, бой и ЛИНЧ посредством обществени медии !

 78. 78 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2025 Неутрално

  До коментар [#72] от "Lou":

  Или просто всички видяха каква е "демокрацията" в щатите. Дайте да затворим тоя дето не ни харесва, да му запушим устата и да му забраним да се явява на избори.

 79. 79 Профил на kazushi
  kazushi
  Рейтинг: 519 Неутрално

  До коментар [#65] от "koz":

  Значи щом Хитлер е избран демократично, да заклеймим демокрацията и народния вот, така ли? Нека вече да забраняваме изобщо на някои хора да се кандидатират... По тази "логика" трябва да забраним и панталоните. Хитлер е носил панталони! Той даже е и ял! Спирам вече да ям и аз.

 80. 80 Профил на koz
  koz
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Между другото, Джулиани вече е нареден от оранжевия. Тръмп е наредил да спрат плащанията на хонорарите му.

  https://www.washingtonpost.com/politics/trump-isolated-impeachment/2021/01/13/0595675a-55b6-11eb-a931-5b162d0d033d_story.html

  Така се отблагодаряват "патриотите" на верните им кучета.

 81. 81 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1626 Неутрално

  До коментар [#70] от "НеКой":

  Абе т твърдиш, че се справил страхотно с икономиката, азь ти казам, че не е и всички икономически показатели го доказват. Ама за теб те нямат значение. Нищо , че 37% от напечатаните долари в историята на САЩ са по време на неговия мандат.
  Ковид е факт, обаче стой с действията си и най-вече с бездействията си направи така, че икономиката да пострада повече от колкото можеше, акона неговото място беше някой полу-компетентен. Поне достатъчно компетентен да управлява казино.

 82. 82 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3493 Неутрално

  До коментар [#65] от "koz":

  Стига сте припявали глупостите на "общата кОлтура" от Хоремаците!

  Хитлер НЕ Е избиран "демократично". Не се е явявал и не е избиран за депутат!
  Явява се на избори само за президент и губи от Хинденбург.
  По-късно е Назначен за Канцлер от Хинденбург без никакво гласуване.
  Което е било законно, но не е в никакъв случай "демократично". Истински "демократично" Хитлер печели друго - референдума за статута на "Фюрер на германския народ".

  И въобще - престанете с тези "популярни" сред таксиджии и кръчмарски философи "аналогии" !

 83. 83 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 696 Весело

  "Правим го за Америка, която обичаме, нашата "красива Америка", чиито основатели възпяваме за това, че са я обичали и са били готови да умрат за това тя да е свободна"

  И чиито паметници събаряме ))))

 84. 84 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 2127 Любопитно

  С тези изказвания демократите явно искат да стартират ловът на вещици от времето ма маккартизма в САЩ, този път ще ловят тръмписти?

 85. 85 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3154 Весело

  До коментар [#72] от "Lou":Връзката с Путин само не разбрах как я направи?Или трябваше да го споменеш...
  —цитат от коментар 73 на НеКой


  Връзката с Путин са

  1 Трымп ОБЩЕСТВАТА - в Москва и София припълнени с ченгета ДСари и ПУТИНДЖИИ

  2 Билбордовете където на фона на ухилените ТРыМП и ПУТИн многозначително се
  мъдри надписа ВМЕСТЕ СДЕЛАЕМ МИР ВЕЛИКИМ

  3 РУСКИТЕ форумни НИКОВЕ - до един путинджии и тръмпанари едновременно

 86. 86 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1966 Весело

  За радост, това не зависи от Стенли, а от избирателите.

  Sic transit gloria mundi
 87. 87 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1626 Неутрално

  До коментар [#73] от "НеКой":

  Знаеш ли кой се справи добре. Обама. Пое икономика във финансова криза, която я бяха вкарали републиканците. Най-голямата след голямата депресия и не само не я задълбочи и, но върна страната в устойчив икономически разстеж и минимална безработица и я предаде на Тръмп. От начало всичко беше наред и енерцията на Обама движеше нещата напед. После , когато вече наистина трябваше да се действа решително, Тръмп се провали. Провали се , както се е провалял във всичко в живота.

 88. 88 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2644 Неутрално

  До коментар [#81] от "Doge":

  това е парадокса на тръмпистите. хем го хвалят, че свалил данъците, хем хранят фед, че печатницата бръмчи на макс. после обясняват, че били много десни

 89. 89
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 90. 90 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 2127 Любопитно

  До коментар [#72] от "Lou":Или просто всички видяха каква е "демокрацията" в щатите. Дайте да затворим тоя дето не ни харесва, да му запушим устата и да му забраним да се явява на избори.
  —цитат от коментар 78 на Billy Pilgrim


  По-скоро е партокрация, две партии менкащи управлението на страната, 300 управляващи клана, концерните спонсорират по-равно кандидатите на двете партии и така си осигуряват добри за бизнеса им закони!

 91. 91
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 92. 92 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1966 Весело

  До коментар [#87] от "Doge":

  Толкова добре се справи, че загуби и Долната камара, и Сената, а накрая и Белият Great!!!

  Sic transit gloria mundi
 93. 93 Профил на koz
  koz
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Хитлер НЕ Е избиран "демократично". Не се е явявал и не е избиран за депутат!
  —цитат от коментар 82 на xm...

  За депутат може и да не е избран, но партията, на която той е лидер, печели мнозинство демократично.

 94. 94 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1966 Весело

  До коментар [#81] от "Doge":

  Ами кандидатирай се..Види се си много компетентен.."Енерция" казваш, а?

  Sic transit gloria mundi
 95. 95 Профил на xpo07646145
  xpo07646145
  Рейтинг: 0 Неутрално

  кунсервите нали искахте патаклама, бой, тричане на другите, на различните....

  Ся кво сте се разревали, кати ви сипаха от собствената помия?

 96. 96
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 97. 97
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 98. 98 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4173 Весело

  До коментар [#56] от "xpo07646145":

  Не просто лузър... Тръмпи е sore Loser. :-)

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 99. 99 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 2551 Любопитно

  До коментар [#92] от "Hristov":

  За Тръмп ли говориш? Той наистина загуби и трите. Обама не губил президентството.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 100. 100 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1484 Любопитно

  До коментар [#98] от "Иво":

  Така е, милиардер и президент.
  Лузър отвсякъде...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK