Избори 2021: Следствието приключи – забравете

"Скандалите с управлението на ГЕРБ в по-чувствителни към демокрацията общества биха произвели отдавна смяна на властта."

© Анелия Николова

"Скандалите с управлението на ГЕРБ в по-чувствителни към демокрацията общества биха произвели отдавна смяна на властта."Анализът е препубликуван от блога на автора.


Филмът на Дамяно Дамяни с известното заглавие е от 1971 г., един филмов разказ без щастлив край, едно кино, което не се вписва в оптимистичния тон на Холивуд. Филм - присъда на едно провалило се правосъдие, на едно фундаментално несправедливо общество, което сякаш притиска зрителя да започне да симпатизира на "Червените бригади" в един безсилен гняв.


Наближават редовните парламентарни избори на 4 април 2020 г. Партиите се готвят да получат поредния дял от парламентарната баница или поне да спечелят 1%, даващ им правото на държавна субсидия. Избирателите се готвят да повторят поредната си грешка, като гласуват или като не гласуват. Резултатът ще бъде "пак от същото" (или почти), както показват повечето социологически проучвания (е, не са прогноза, но са моментна снимка на намеренията, което не е без значение).
А всъщност, защо ще се получи така? Не бяха ли достатъчни толкова много скандали с управлението на ГЕРБ, които, вероятно в по-чувствителни към демокрацията общества, биха произвели отдавна смяна на властта? Нека си спомним многобройните "следствия" (някои действителни), които приключиха и бяха забравени.


Зрелищните арести


ГЕРБ спечели парламентарните избори през 2009 г., формира правителство на малцинството с подкрепата на "Синята коалиция", РЗС и "Атака". На следващата година тогавашният МВР Цветан Цветанов демонстрира своето разбиране за "силна държава". Полицията превърна арестите в шоу, снимачни екипи документираха акциите и МВР бързо разпространяваше записите в медиите.


Вече забравихме знаменития арест на бившия министър на отбраната Николай Цонев и незабравимите думи на един прокурор: "Господин Цонев, ще бъдете обвинен в престъпление корупционно. Тъй като сте си абсолютен престъпник, колеги, като всеки един престъпник, както трябва - долу на земята". Е, през 2018 г. съдът присъди обезщетение на така арестувания от 108 000 лв. Но никой от наредителите и извършителите на ареста не беше дори разследван.


Нещата продължиха, "силната държава" действаше, вътрешният министър откри "бебето във фризера", нарече виновните според него медици от Горна Оряковица "убийци" и нареди ареста им. Е, след дълга съдебна сага през 2018 г. съдът ги оневини, а държавата ще им изплати обезщетение от 40 000 лв. "Набедителите" не понесоха никаква отговорност, а кариерата на медиците беше съсипана.


А забравихме ли масовите подслушвания - едни скандал от 2010 г., когато стана ясно, че едва 10% от заявените от МВР СРС-та отиват в съда. Другите 90% очевидно бяха наредени и използвани за частни цели? Или за притискане на неудобни бизнесмени и политици? Никой в крайна сметка не пое истинска отговорност за това.


Това обаче не попречи кандидатът на ГЕРБ Росен Плевнелиев да спечели президенстските избори през 2011 г., макар и с малка преднина пред Ивайло Калфин. Но забравихме ли думите на премиера Борисов към новоизбрания президент, че "ще му пази стола", както и демонстративното поправяне на косата му на една пресконференция? Трябваше да е ясно, кой е "бащицата", но и президентът Плевнелиев не го е забравил и днес се хвърля при всеки удобен случай да защитава ГЕРБ. Но победата на тези избори даде нова увереност на Бойко Борисов и неговото правителство да продължи с "бляскавите" си акции.


През 2012 г. полицейското насилие отново застана в центъра на политическите дебати и медийния интерес. Вече като рецидив, защото през 2011 г. в Кърджали и Варна специализираните отряди разбиват врати погрешка или дори когато собствениците на жилищата се опитват просто да им отворят. В Мировяне ГДБОП храбро разбива вратата и тръшва на земята заподозрените контрабандисти (на 4-5 кутии цигари). Всичко е филмирано, показано по медиите, МВР очаква овации. А контрабандата си тече, но само "нашата". Това с "грешните адреси" продължава и досега.


В отговор на критиките, тогавашният вътрешен министър нападна съдиите. Стара песен, която отдавна звучи: "Ние ги хващаме, те ги пускат" (помните ли). Но това не значи ли, че министърът предпочита да живее в общество, където съдията безпрекословно приема аргументите на полицията и не зачита защитата? Това разбиране за правосъдието очевидно е трайно настанило се сред хората на ГЕРБ, защото ще го видим и много по-късно.


Забравихме ли как правителството квалифицира протестиращите срещу фракинга (добива на шистов газ) в Добруджа? Имаше активна кампания в тази насока с оправданието за прекъсване на газовата зависимост от Русия. Само че екологическите последици от фракинга също не са за пренебрегване, но правителството на ГЕРБ заяви, че онези хиляди граждани, зелени, земеделци, младежи, учители, които протестираха срещу фракинга, са "платени от Газпром". Каза го дори тогавашната министърка на околната среда Нона Караджова. Звучи ли познато?


През 2013 г. се случиха много неща. Първо, антимонополните протести, също обявени от правителството за платени, доведоха до неочакваната първа оставка на Бойко Борисов. Но следващото правителство на БСП и ДПС направи самоубийствения ход да назначи Делян Пеевски за председател на ДАНС и така затъмниха иначе "бляскавите" дотогавашни акции на ГЕРБ. Започнаха масови и дългосрочни протести срещу правителството на Пламен Орешарски, което третираше протестиращите като "платени" също като ГЕРБ преди.


Досието "Буда"


През февруари 2013 г. беше огласено едно досие озаглавено "Буда" - стана ясно, че някъде през далечната 1996 г. Бойко Борисов е бил регистриран като информатор на службата за борба с организираната престъпност. Е, научихме ли нещо, което не подозирахме? Или само регистрирахме нещо, което знаехме, но някак не искахме да признаем открито. Информаторите са хора от средите, за които се търси информация. Тогава? Е, нищо не се случи, пък и го забравихме.


Друго разкритие поразклати малко притаилия се Бойко Борисов - откриха "тефтерчетата" на Филип Златанов. Това беше (защото впоследствие оригиналите бяха удобно откраднати от колата на съдебен експерт) любопитен документ, в който собственикът му, дотогавашен председател на Комисията за конфликт на интереси, добросъвестно си беше записвал "кой да бъде ударен", както и по нареждане на кого. Е, използвал е инициали като ББ, ЦЦ, ИФ, ДП.


Следствието отрече, това да са Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Искра Фидосова или Делян Пеевски, разследването завърши с условна присъда за Филип Златанов (от 2015 г.), но не заради записаното в тефтерчетата, а "заради непубликуването на информация за проверка за конфликт на интереси срещу президента Росен Плевнелиев". Осъденият вече изглежда е извън страната, а и нали го забравихме. Е, менторката му Искра Фидосова подаде оставка, но нямаше никакво истинско разследване за предполагаемите поръчители на записаното във въпросното тефтерче. А и то мистериозно и удобно изчезна.


Друго следствие също беше задвижено през бурната 2013 г. - прокуратурата възобнови разследването по скандала "Мишо Бирата", в който главни действащи лица бяха Бойко Борисов, Симеон Дянков и ексшефът на митниците ген. Ваньо Танов. Започна проверка, дали Борисов не е пречил на митническата проверка срещу пивоварната "Леденика", собственост на покойния бизнесмен Михаил Михов, и дали има данни за търговия с влияние. Е, нищо не излезе, всичко беше забравено, а и главният участник вече е в един по-добър свят.


Настанаха отново избори през 2014 г., ГЕРБ ги спечели, но реши да направи правителствена коалиция, а не правителство на малцинството. Коалира се официално и поотделно с Реформаторския блок и АБВ (които напуснаха през 2016 г.), но и неофициално с "Патриотичния фронт" (коалицията на ВМРО и НФСБ по това време, но без "Атака"). Последното беше неофициално заради тогавашната (но не и сегашната) позиция на ЕНП срещу официалното коалиране на ГЕРБ с крайно-десни националисти. Това в ЕНП също го забравиха, както ние съвкупно забравихме старите "бляскави" акции на ГЕРБ.


През 2016 г. един друг скандал показа лицемерието и непорядъчността на едно управление. След няколко официални изявления и дори клетви за подкрепа на кандидатурата на дотогавашния генерален директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова за поста генерален секретар на ООН, правителството реши в хода на процедурата да смени българския кандидат с Кристалина Георгиева. Бившата еврокомисарка, която през 2009 г. се оказа спасителната кандидатура на ГЕРБ след безславната кандидатура на Румяна Желева за Европейската комисия, реши да влезе в друга игра. Никой от българските съперничещи си кандидатки не успя, но това и не беше целта. Успя някаква дребна партийна игричка, където ГЕРБ искаше да се покаже "по-десен от десните", за да закрепи съюза с Реформаторския блок. Все пак наближаваха президентските избори през 2016 г. и някой трябваше "да пази България от комунистите", нали?


Случката само подчерта дебело онова, което в пристъп на добро възпитание наричаме "кадрова политика на ГЕРБ". Рекорд остават 40-те министерски смени за целия период на управление на Бойко Борисов, който сменяше министрите и заместниците им, ръководителите на централни звена като носни кърпички. Достатъчно беше да "не му вдигнеш телефона", докато те наблюдава. Но пък привлече и мнозина от други, противникови, партии, вероятно с подходящи обещания. Но и тези мнозина също не са били неподатливи на такива обещания, във всеки случай хора, за които лоялността е само дума в речника на чуждите думи (откъм БСП бяха Божидар Димитров, Данаил Кирилов и други, откъм СДС и околности бяха съдията Георги Марков, Едвин Сугарев и други). Бивши остри критици на Бойко Борисов станаха негови яростни защитници: Тома Биков, Антон Тодоров (някои ни бъркат заради имената) и други. За "калинките" изобщо да не си спомняме, а кой ли ги помни?


Мигранти, апартаменти, къщи


Само надценяването на собствената политическа хегемония доведе до загубата на президентските избори през 2016 г. - лидерът на ГЕРБ вероятно си е мислел, че неговата кандидатура винаги ще мине. Излъга се, но не задълго, подаде оставка и отново спечели парламентарните избори през 2017 г., въпреки всичко, явно бяхме позабравили предишното. Новото правителство включи тристранната коалиция на "Обединени патриоти" (ВМРО, НФСБ и "Атака"), чиито съставки за известно време бяха позабравили вътрешните си разправии. Тази коалиция не направи никакво впечатление този път на ЕНП, за разлика от 2014. Защо ли? Вероятно защото Бойко Борисов беше много удобен, особено около мигрантската криза с Турция през 2015-2016 г.


Мигрантите, обаче, се оказаха чудесна мишена за нови скандали (тук въобще не става дума за това, че при 10000 бежанци, страната ни се оказа абсолютно безсилна, а как ли се е справяла през 1913?). Още през октомври 2016 г. Валери Симеонов, новият вицепремиер, беше заявил, че всякакъв опит за преминаване на българската граница трябва да бъде възпрепятстван по всички възможни начини, в това число и с използване на физическа сила, включително гранати, бомби, огнестрелно оръжие. Наистина вицепремиер в едно "европейско правителство", но другите го търпяха, беше нужен за мнозинството. После подаде оставка заради квалификации по отношение на майките с увреждания, които нито един обичайно възпитан цивилизован човек не би си позволил. Но се върна по-късно като заместник председател на парламента.


Европредседателството през 2018 г. за известно време отмести спомена за скандалите в управлението на ГЕРБ. Картината на европейските лидери в София, сред които сияе с усмивка Бойко Борисов, заглуши критиките към управлението му. Европейските лидери се направиха, че не виждат по-далече от щастливата физиономия на домакина си. Но дойде 2019 г. с европейските и местните избори. И нов скандал - "апартаментгейт", разказ за това, как влиятелни политици придобиват луксозни апартаменти на народни цени в София. Но към това се прибавиха и скандали с видни администратори, които с европейски средства и под прикритието на "къщи за гости" са си построили обширни вили.


Накрая гръмна и новината за "една къща в Барселона", която свързаха с близка на премиера жена, придобита незнайно как. Следствието по всички тези дела не беше особено ентусиазирано, някои, по-дребните, трябваше да върнат някакви пари за мнимите "къщи за гости". Други трябваше да разрушат незаконно барбекю на терасата си, но бяха наказани с консулско място в Испания (въпреки оскъдните си познания по испански). Трети най-сетне трябваше да подадат оставка от ръководните си постове. Но в никой от случаите не се оказа, че има престъпление, дори "грубо нарушение" или нещо напълно неприемливо в едно цивилизовано общество.


Венецът на тази дълга история е едно чекмедже, удивително пълно с пачки от 500 евро, някое и друго златно кюлче и отгоре пистолет. Всичко това съпътствано и с изтекли записи с удивително приличащ на премиерския глас, където се сипят закани към бизнесмени, но също и естетически квалификации към висши държавни служител(к)и. И отново следствие, прокурорска проверка, дори разпити на премиера (да не повярваш). Но, нищо нередно, "няма данни за престъпление". А обясненията за "една мила госпожа" вероятно трогнаха до сълзи уморената аудитория. Така ГЕРБ отново излезе начело на европейските избори през 2019 г., макар да позагуби нещичко на местните.


Трябва ли да добавим и избора на нов главен прокурор? При номинацията му, както може би още помним, имаше многолюдни протести. Кандидатът тогава Иван Гешев ги определи като платени от разни олигарси (един избягал в Дубай, друг в Белград). Прокуратурата тогава (а и сега) се хвали, че е притиснала олигархията (две арестувани фамилии, някой и друг бизнесмен с апетитен бизнес също, един издирван е в Сърбия, друг - в ОАЕ,). Но по-интересни от протестите срещу избора на главния прокурор бяха контрапротестите - достатъчно е да се разгледат снимките, защото коментарите са излишни. Но събраните футболни фенове и готови да се бият мъжаги бяха достатъчна емблема на новия период на българската прокуратура.


Всъщност той и започна отново с едно шоу - нахлуването в президентството, което взриви обществото и събра на площадите многолюдни протести, в които се събраха леви, десни, центристи, всякакви. Искаха оставката на премиера и на главния прокурор. Нещо невиждано в българската политика, макар веднага едни или други да се опитаха да се възползват частно от протестите. Това е и основната причина те да затихнат, властта да се окопити и да възприеме присъщата й надменно-подигравателна поза към гражданството. Сякаш нищо не се беше случило.


Но май нищо не се е случило! Или сме го забравили. Или, както във филма, следствието приключи - забравете!


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (90)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 755 Неутрално

  Сравнителен анализ на неуспялия проруски пуч.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 2. 2 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2983 Весело

  На изборите ще стане ясно кой какво си спомня и кой какво научил, иначе какъв е Борисов всички отдавна знаем. Текстът просто подрежда нещата, което никак не е лошо, особено на фона на тези, които постоянно виждат Герб само в бяло.

 3. 3 Профил на save_knforest
  save_knforest
  Рейтинг: 875 Неутрално

  Съвременният българин има къса историческа памет, която обилно се подхранхва от про-мутренски и про-дебелашки медии. На този етап липсва сериозен обществен коректив, инакомислещите или стават жертви на съвременната политическа полиция/прокуратура или биват "омаскарявани" в споменатите медии. Дано след 04.04.2021 г. има напредък в институционализирането на общественият коректив.

 4. 4 Профил на nij50393132
  nij50393132
  Рейтинг: 1019 Неутрално

  Многоооо добро, леки неточности в хронологията, но всичко е обхванато. Може би аферата Костинброд, при която за първи път политическа патия беше хваната от прокуратурата на местопрестъплението, доказателства и т.н. Стигна се и до Извършител -Росен Желязков. Дело на няколко инстанции, при които прокуратурата не успя да докаже вината на Росен, но в аналите на делата остана, че престъпление има, местопрестъпление и доказателства - има го и в съдебните решения. ГЕРБ замазаха нещата като гордо обявиха на правно неграмотното население, че са ОПРАВДАНИ от прокуратурата и съда, а че такова нещо няма в правния мир, няма значение, също и че е чиста лъжа.

 5. 5 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1655 Неутрално

  Псевдоанализи на политолози от Прехода. Далече от реалният живот. Стари муцуни без идеи на политическият тезгях. Примитивно храчене и никакви идеи за модерно управление. И накрая все по-голямо изоставане на политиците от икономическото развитие.

 6. 6 Профил на nij50393132
  nij50393132
  Рейтинг: 1019 Неутрално

  Псевдоанализи на политолози от Прехода. Далече от реалният живот. Стари муцуни без идеи на политическият тезгях. Примитивно храчене и никакви идеи за модерно управление. И накрая все по-голямо изоставане на политиците от икономическото развитие.
  —цитат от коментар 5 на Да вярваме на истината


  до скоро бяха 24% невярващи, последно 22%. Лека полека % намаляват. Има още 70 дни.

 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 8. 8 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3525 Неутрално

  На народа май му харесва да има "тато". Преди беше Живков, сега е Борисов. Тези, които не го харесват, ходят за гъби, или си пият ракията в къщи. После псуват :"брех, мама му стара, кой ги избира тия?". Явно ни харесва да настъпваме мотиката. Веднъж, втори път, трети път! А, може би ни стана навик?

 9. 9 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 755 Неутрално

  Опит на псевдодемократчетата и БСП да обяснят срещу какво се борят, без да казват за какво се борят.
  А се борят за кокала, който нещо не им се отдава да захапят вече доста време. От некадърност, разбира се. Остават им само оплювките.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 10. 10 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1778 Неутрално

  "Друго разкритие поразклати малко притаилия се Бойко Борисов - откриха "тефтерчетата" на Филип Златанов. Това беше (защото впоследствие оригиналите бяха удобно откраднати от колата на съдебен експерт) любопитен документ, в който собственикът му, дотогавашен председател на Комисията за конфликт на интереси, добросъвестно си беше записвал "кой да бъде ударен", както и по нареждане на кого. Е, използвал е инициали като ББ, ЦЦ, ИФ, ДП...
  —цитат от коментар 1 на Статия


  За да няма забрава, да припомним на хората как върхушката на Герб е управлява държавата едно към едно в продължение на цели 10 години.
  Благодарение на едно "откраднато" тефтерче на избягалият в Испания Филип Златанов, който стриктно, точно и пестеливо си е записвал указанията на властниците от герб и лично тези на комуниста Борисов за да ги привежда задкулисно в изпълнение:

  "Трайчо да се движи…"

  "Тр д. се удари…"

  "Вражески - Капитал Дневник - на секундата се звъни…"

  "30.05.2013 г. ИФ 1.Цакански е ударен 2.Ариф Агуш е оправен 3. Семерджиев е ударен…

  "Н. Зеленогорски да се удари - става приоритет…"

  "…(казал (???) е на предишната среща че медийния вой не е прикл. и да не прави нищо"

  " - аз - 2 запл., те - по 1 и 1/2 запл., См. палата ще го види това, но не би тр. да направи впечтление. Не се пише вътре по именно… Отвън не м. д. се види кой колко е взел."

  "Румен Арнаудов - село Плетена - да се оправи"

  "Общ с-к от Разлог - Любен Татарски се е обаждал за него - гласувал е за баща си - да стане шеф на болница - чакам"

  "Григор Недялков, Асен Сираков пресцентъра на МО - ДО - Удар"

  "За Огнян Донев ??? -- ЕД ще се удари депутата след около 1 месец. Вече не е фактор в Герб"

  "Вяра Петрова - м.д. се удари"
  "Илич Томински - да се удари"

  "Ап Ап не е човек на ИФ"

  "Ж. Хубенова - да се решава бързо и безболезнено - обаждане в четв."

  "Проджект е участвала в проекта - малка фирма - не искала да прави мръсно за това писала до нас иначе до ОЛАФ щяла да пише…"

  "Решението за Кръстава - готово за конфликт"
  "Мустафа Еюпов - Ангел Димитров е идвал да лобира за него - имаше данни за самосезиране на Лебанов - Решението е готово - Изчаквам ----- Удар"

  Тази мърсотия надхвърля всички безобразия вършени от властите през годините на прехода.
  Ударите разбира се се нанасят от присъдружната на герб главна прокуратура.
  Ударени политици от десницата са Даниел Митов, Трайчо Трайков, Николай Ненчев, Петър Москов...


  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 11. 11 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1655 Неутрално

  До коментар [#7] от "Рим":

  Такива като тебе сте най-голямата причина ГЕРБ да не си отива. Очевидно няма изгледи и сега. Дори БСП е някак си демотивирана и вяла. Даже социолозите този път не й дават преднина както беше на предишните няколко избори.

 12. 12 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1778 Неутрално

  На народа май му харесва да има "тато". Преди беше Живков, сега е Борисов.
  —цитат от коментар 8 на Vlado Nikolov


  Тази идилия свърши!
  Тези които искат тато борисов още да ги язди вече са малцинство!
  Протестите показаха, че 60-70% от народа иска върхушката на герб да си ходи там, от където е дошла!
  Демократична България ще се включи редом с всички партии в следващият парламент, първостепенна задача за които е моментално премахване на корупционния модел "Борисов"! Всичко останало ще дойде след премахването на мутрата от СИК и неговите приближени, включително тези в обществените медии!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 13. 13 Профил на nij50393132
  nij50393132
  Рейтинг: 1019 Неутрално

  Опит на псевдодемократчетата и БСП да обяснят срещу какво се борят, без да казват за какво се борят. А се борят за кокала, който нещо не им се отдава да захапят вече доста време. От некадърност, разбира се. Остават им само оплювките.
  —цитат от коментар 9 на zz_s


  Хахаха, борели се за кокала, това иди доди, а ми Слънчицето за какво се бори, май да не влезе в затвора, някои сте се впрегнали да му помагате.

 14. 14 Профил на nij50393132
  nij50393132
  Рейтинг: 1019 Неутрално

  До коментар [#7] от "Рим":Такива като тебе сте най-голямата причина ГЕРБ да не си отива. Очевидно няма изгледи и сега. Дори БСП е някак си демотивирана и вяла. Даже социолозите този път не й дават преднина както беше на предишните няколко избори.
  —цитат от коментар 11 на Да вярваме на истината


  Не ние сме за г-н Цветанов, той като отговорен български гражданин е длъжен като има информация за извършени престъпления да я предаде на прокуратурата. Отделно обяви, че очаква 350-400 хил да гласуват за него, аз се сещам само от едно място, откъдето може да дойдат тия гласове. Много смешно нали?

 15. 15 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2983 Весело

  Професор Тодоров е изредил всъщност по-скоро политическите скандали. Примерно за мен по-важни са икономическите - пилеенето на пари на данъкоплатците за глупости, най-общо казано. И тук има какво да се спомене:
  - харчене без закон в края на всяка бюджетна година на едни излишъци.
  - 4 млрд. и отгоре за Турски поток и едни реактори АЕЦ Белене
  - пропуснати 700 млн. данъци от Божков
  - провала с Тол системата и подаръци към Капш
  - харчене на 5 млрд. лв. за магистрала Хемус пред държавно дружество, без търгове и процедури и т.н. и т.н.
  Не вярвам, че избирателите ще си спомнят за всички тези безобразия на 4 април, но поне за част от тях е задължително.

 16. 16
  Рим
  Рейтинг: 1778 Весело

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

  Вече забравихме знаменития арест на бившия министър на отбраната Николай Цонев и незабравимите думи на един прокурор: "Господин Цонев, ще бъдете обвинен в престъпление корупционно. Тъй като сте си абсолютен престъпник, колеги, като всеки един престъпник, както трябва - долу на земята". .
  —цитат от коментар 1 на Статия


  И къде е Цонев сега, другари комунисти от герб, строители на АЕЦ Белене и руския Турски поток...?

  ".....през 2018 г. съдът присъди обезщетение на така арестувания от 108 000 лв. Но никой от наредителите и извършителите на ареста не беше дори разследван..."

  Това е нивото на прокурорите, които върхушката на герб докара на власт!
  Цялото държавно управление е на това ниво!
  И така България отново и отново се влачи най-отзад на опашката на ЕС!
  Дори и днес, по брой ваксинирани на глава от населението, отново сме на последното място в ЕС!
  Един нормален политически лидер, след толкова провали, трябваше отдавна да си е подал оставката!

 17. 17 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 755 Весело

  [quote#12:"Рим"][/quote]

  Протестите показаха че слава богу глупаците не сте достатъчно за да вземете властта и да управлявате България.
  Следващия парламент ще е същия като сегашния, което разбира се означава без вас.
  Но вие си редете следващите правителства, той Бойкикев има среднощен опит по въпроса.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 18. 18 Профил на nij50393132
  nij50393132
  Рейтинг: 1019 Неутрално

  До коментар [#17] от "zz_s":

  Аз искам да видя как ГЕРБ ще си проведат кампанията, тези "малко глупаци" от протестите сме си запазили и яйцата и вмерисаната риба и имаме намерение да посетим всяка сбирка на ГЕРБ и да им чуем новата програма

 19. 19 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1778 Весело

  Такива като тебе сте най-голямата причина ГЕРБ да не си отива....
  —цитат от коментар 11 на Да вярваме на истината


  Така е, но точно обратното...
  Такива като мен ще бъдат главната причина режимът на борисов да бъде свален!
  Демократична България ще бъде формацията, която с решаващият си глас ще премахне "герб" от властта, а заедно с герб и корупцията, с която се славим по целия свят!
  Демократична България ще участва активно при възобновяването на масовите протести през пролетта, независимо от близките парламентарни избори!

  Ще направим така, че изборите да се предхождат от нови масови протести срещу "герб", Борисов, Цацаров и корупцията, която дойде заедно с тях!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 20. 20 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3095 Неутрално

  Това обаче не попречи кандидатът на ГЕРБ Росен Плевнелиев да спечели президенстските избори през 2011 г., макар и с малка преднина пред Ивайло Калфин. Но забравихме ли думите на премиера Борисов към новоизбрания президент, че "ще му пази стола", както и демонстративното поправяне на косата му на една пресконференция? Трябваше да е ясно, кой е "бащицата", но и президентът Плевнелиев не го е забравил и днес се хвърля при всеки удобен случай да защитава ГЕРБ."

  Какво нещо е палачинката..... А според Борисов един конкретно му е пробутал Р.П за министър като начало

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 21. 21 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3525 Неутрално

  До коментар [#12] от "Рим":

  Съгласен съм. Но трябва и да се гласува. В секцията. С машина, или хартиена бюлетина. Иначе, другото са празни приказки. И веднага се сещам за Ботев - "В механата".

 22. 22 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1778 Неутрално

  През февруари 2013 г. беше огласено едно досие озаглавено "Буда" - стана ясно, че някъде през далечната 1996 г. Бойко Борисов е бил регистриран като информатор на службата за борба с организираната престъпност. Е, научихме ли нещо, което не подозирахме? .
  —цитат от коментар 1 на Статия


  Освен като информатор заради прякото му участие в престъпни бандитски структури, лицето Борисов е известно и като крадец на дребно, ако кражбата на луксозен автомобил може да бъде наречена дребна...
  " ...Премиерът на България, Бойко Борисов е лежал в затвора Панкрац в Чешката република през 1990 г. Прекарал е там 8 месеца по обвинение, че е участвал в организирана престъпна група за кражби на автомобили!
  Борисов е бил съратник на Иво Карамански когато с още 6 лица от групата автоджамбази е бил рестуван. След като прекарал 8 месеца в затвора в Панкрац, Борисов с цялата банда е екстрадиран със самолет в България, за да бъде съден у нас.
  В България обаче се стават странни неща - случаят е покрит по заповед на генерал Гоцев от Държавна сигурност, който изпълнява заръката на Луканов. Процес срещу Борисов и останалите автоджамбази така и няма. На никой не е образувано съдебно дело. След като става Главен секретар на МВР, първото пътуване на Бойко Борисов е до Чешката република, където успява да издейства досието му да бъде заличено...."

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 23. 23 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1655 Неутрално

  До коментар [#19] от "Рим":

  Хахаха:)
  Демократична България се позиционира ясно до отявлените русоболшевики като Румен Петков, Румен Радев, Мая.

 24. 24 Профил на nij50393132
  nij50393132
  Рейтинг: 1019 Неутрално

  До коментар [#19] от "Рим":Хахаха:)Демократична България се позиционира ясно до отявлените русоболшевики като Румен Петков, Румен Радев, Мая.
  —цитат от коментар 23 на Да вярваме на истината


  А ГЕРБ до Мустафа Карадайъ, Ахмед Доган и Делян Пеевски. Екстра.

 25. 25 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2565 Неутрално

  До коментар [#22] от "Рим":

  Ето заради това народът не ви ще и социолозите ,преку сили ,ви дават 6 %.Вместо да предлагате политики,визия,начини за справяне с проблемите,вие си служите с лъжи.Има ли поне едно едничко ДОКАЗАТЕЛСТВО, че Боко е бил обвиняем и е лежал в затвор в Чехия.

 26. 26 Профил на nij50393132
  nij50393132
  Рейтинг: 1019 Неутрално

  До коментар [#25] от "uvtest":

  Вчера викаш 3%, днес 6%. Само ги сменяш. Ама то така в ГЕРБ да си "фурнаджийска лопата" е задължително дори за симпатизант, пример - Антон Тодоров, Сачева, Биков, Гърневски, да не говорим за 27 от ръководството убедени комунисти с партийни книжки - БКП

 27. 27 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3095 Неутрално

  До коментар [#22] от "Рим":

  Тоест твърдиш, че партньорски служби и фондации са некадърни или умишлено търпят доказан според .... престъпник? Предвид, че цял държавен секретар лично санкционира мижав съдия заради корупция?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 28. 28 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3525 Неутрално

  До коментар [#24] от "nij50393132":

  "... И плеснат с ръце, па се прегърнат...". Кирияк стефчовци - бол.

 29. 29 Профил на nij50393132
  nij50393132
  Рейтинг: 1019 Неутрално

  До коментар [#27] от "дерибеев":

  Хихихи, да снакция на държавен секретар, ами ББ е "добър" купи самолети на хартия, нито се пазари, нито модел избира. Такъв го търпиш. Да ама има нов Държавен секретар, ще видим скоро,

 30. 30 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2983 Любопитно

  Да видим какво ще стане на изборите, всичко друго е ала-бала. Дал съм лична прогноза
  Герб - 22 %, БСП - 20 %, ДПС - 12 %, Слави - 10 %, ДБ - 7 %, Партиоти - 3 %, Мая Манолова - 3 %, Цветанов - 3 %

 31. 31 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2565 Неутрално

  До коментар [#22] от "Рим":Тоест твърдиш, че партньорски служби и фондации са некадърни или умишлено търпят доказан според .... престъпник? Предвид, че цял държавен секретар лично санкционира мижав съдия заради корупция?
  —цитат от коментар 27 на дерибеев


  Нищо не твърди,пее си опорките ,коя от коя по глупави. Няма в света случай,вършиш престъпление в една държава,хващат те ,водят следствие,обвиняват те и те пращат да те съди друга държава.Ама,като им разправяме да искат да им сменят водещите офицери,щото само ги излагат,те не чуват.

 32. 32 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3095 Неутрално

  До коментар [#30] от "boevbisser":

  Логиката Трифонов да има 10%?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 33. 33 Профил на nij50393132
  nij50393132
  Рейтинг: 1019 Неутрално

  До коментар [#32] от "дерибеев":

  Няма логика и мафиот-крадец да има 22%, ама на

 34. 34 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 760 Весело

  Мале, колко много думи(сигурно плащат на бройка), без да каже нищо! Има само изброяване на факти и събития. Защо Бойко вече повече от десетилетие печели избори?

  А. Народа обича Бойко.
  Б. Бойко е велик политик.
  С. Опозицията(алтернативата) е нефелна и не може да убеди хората.

  Смятам, че теста е лесен, дори и за професор, доктор на политическите науки.

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 35. 35 Профил на nij50393132
  nij50393132
  Рейтинг: 1019 Неутрално

  [quote#31:"uvtest"][/quote]

  То няма и случай на метро от дъжд да му се надигат релсите, явно тук сме някакъв уникум

 36. 36 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2983 Весело

  До коментар [#32] от "дерибеев":

  така мисля, прогнозите му дават повече всъщност. то и за герб няма голяма логика на фона на видимите им успехи, но въпреки това смятам, че поне към днес те ще победят.
  остават 2 месеца и малко, скоро ще разберем, важното е да се гласува.
  весел ден на всички във форума.

 37. 37 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3095 Весело

  До коментар [#34] от "todor._89":

  Д. Тече кастинг за водач на листа измежду "дори професор, доктор на политическите науки".

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 38. 38 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 3052 Неутрално

  Псевдоанализи на политолози от Прехода. Далече от реалният живот. Стари муцуни без идеи на политическият тезгях. Примитивно храчене и никакви идеи за модерно управление. И накрая все по-голямо изоставане на политиците от икономическото развитие.
  —цитат от коментар 5 на Да вярваме на истината


  Какви анализи, драги?!
  "Реалния живот?"
  Анализ няма. Най-обикновен списък от криминални и морални престъпления, незабележими и незабелязани за прокуратура и масовия гражданин.
  Имаме ли достатъчна маса от гражнско общество, готово да протестира до резултат? Не! Морал?
  Ние, българите, живеем в 19 в, че и преди него!!
  Българинът мисли чрез хладилника.
  Там стои и моралът му, дълбоко замразен.

 39. 39 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 988 Неутрално

  Добро напомняне за аферите на гербавата шайка, на която кражбите, корупцията и беззаконието им идва отвътре. Троянско магаре на руските интереси в ЕС.

  "Свободата започва там, където свършва невежеството." Виктор Юго.
 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 41 Профил на Hella Good
  Hella Good
  Рейтинг: 909 Весело

  Вместо разпъване на умнокрасиви локуми можеше кратко и ясно - преврат НАНАЙ

  Facing Worlds
 42. 42 Профил на parcaleste
  parcaleste
  Рейтинг: 708 Неутрално

  Псевдоанализи на политолози от Прехода...
  —цитат от коментар 5 на Да вярваме на истината

  Тогава ти, като блюстител на Истината и Паметта българская, би ли направил Правилен анализ на управлението герберовое?

 43. 43 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3095 Неутрално

  До коментар [#29] от "nij50393132":

  Борисов колко държавни секретари смени/надживя в политиката?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 44. 44 Профил на nij50393132
  nij50393132
  Рейтинг: 1019 Неутрално

  До коментар [#43] от "дерибеев":

  Да, но ако погледнеш нешата, че е имал тяхната подкрепа, защото е слушкал. Към днешна дата това не е така, направи Турски поток напук на Вашингтон, а и новата администрация си има нов фаворит в политическия ни живот - Цветан Цветанов. Не вярвам да си толкова наивен, че да вярваш, че ако срещу ресурса на Вашингтон ББ има шанс в политиката и ще го оставят да управлява.

 45. 45 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 3052 Неутрално

  До коментар [#15] от "boevbisser":

  Изредил си видимите кражби, а останалите по места?
  По места – дребен пример е Варненското езеро – ти наливаш евро средства, то тече мръсотия, та се не трае. А парите усвоени, чуждите!
  Сего отново протече, ама народа свикна на калпавата работа и майсторското "усвояване"!
  Народе, народе...

 46. 46 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6008 Любопитно

  Ако събереш в едно експозе само скандалите, раздухани в медиите, подредиш кадри от наводнения, пожари, свлачища и протести, добавиш намръщени снимки на Тиквоний и представиш това на някой, които не е стъпвал в България, ще се получи анализът, под който коментираме.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 47. 47 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 3052 Неутрално

  [quote#16:"Рим"][/quote]

  "отдавна да си е подал оставката"
  Борисов подава оставки, само когато е сигурен в преизбирането си!
  Трябва да МУ се ПОДАДЕ ОСТАВКАТА ОТ ПРОКУРАТУРА И СЪД!
  Такава прокуратура у нас липсва. И със свещ да я търсиш – НЯМА!
  Има каскет. Проост, но добър слуга!

 48. 48 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3095 Неутрално

  До коментар [#44] от "nij50393132":

  Имам предвид представата ви за демокрация, идва добрия голям брат и сменя български премиери. Или очаквате българина (когото иначе смятате за тъп) да гласува за вас понеже оня дето не искал да става премиер е карал школа в САЩ и ще бъде назначен

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 49. 49 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2565 Неутрално

  Борисов подава оставки, само когато е сигурен в преизбирането си!
  —цитат от коментар 47 на Alexander97


  Излиза че ,диктаторът Боко 2 /два / пъти подава оставка и народът пак избира това корумпирано,престъпно управление. И понеже ,при всичките ни усилия , не можем да променим волята на избирателя,трябва да направим какво ?Точно така,да овладеем прокуратурата ,която да ни свърши работата.Добрата новина тук е ,че и тези опити удариха на камък.

 50. 50 Профил на nij50393132
  nij50393132
  Рейтинг: 1019 Неутрално

  До коментар [#48] от "дерибеев":

  Българина дали е тъп не мога да кажа, но определено е наивен, да гласуваш за такъв тъпанар като Борисов няма логично обяснение, Резултатите са видими от тази грешка, нали няма нужда да ти ги изброявам.

 51. 51 Профил на nij50393132
  nij50393132
  Рейтинг: 1019 Неутрално

  До коментар [#48] от "дерибеев":

  А представата ни за демокрация може да е само една, не бъркай реализма, че в политиката ни се сблъскват два имперски интереса, това е реалността. Със САЩ много отдавна през далечната 2000 година сме решили, че ще вървим заедно, както и с европейските ни партньори, което логично означава, че изповядваме едни ценности, включително и по отношение на демокрацията. В това уравнение ББ и Турски поток ги няма.

 52. 52 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2490 Неутрално

  Рядко обективен коментар, толкова нетипично за нашата страна ..

 53. 53 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 3052 Неутрално

  До коментар [#44] от "nij50393132":Имам предвид представата ви за демокрация, идва добрия голям брат и сменя български премиери. Или очаквате българина (когото иначе смятате за тъп) да гласува за вас понеже оня дето не искал да става премиер е карал школа в САЩ и ще бъде назначен
  —цитат от коментар 48 на дерибеев


  "Острият" българин и броячната машина ГЕрП дава многократно един и същ резултат. Не е за гордост. Репресията по места не я слагаме, но е на нивото на Стамболийски в модерен вариант.
  Вярваш ли в народната обич към "Бат Боко", излъчвана от Жипка тв?
  Или "доволните" пенсионери с петдесте лева подкуп, които въобще не ги измъкват от мизерията?

 54. 54 Профил на Ruse_Island
  Ruse_Island
  Рейтинг: 1239 Неутрално

  Опит на псевдодемократчетата и БСП да обяснят срещу какво се борят, без да казват за какво се борят. А се борят за кокала, който нещо не им се отдава да захапят вече доста време. От некадърност, разбира се. Остават им само оплювките.
  —цитат от коментар 9 на zz_s


  Що да не се борят? Кокала да не бащиния на ГЕРБ и ДПС? Или е?

 55. 55 Профил на Ruse_Island
  Ruse_Island
  Рейтинг: 1239 Неутрално

  Излиза че ,диктаторът Боко 2 /два / пъти подава оставка и народът пак избира това корумпирано,престъпно управление. И понеже ,при всичките ни усилия , не можем да променим волята на избирателя,трябва да направим какво ?Точно така,да овладеем прокуратурата ,която да ни свърши работата.Добрата новина тук е ,че и тези опити удариха на камък
  —цитат от коментар 49 на uvtest


  Само дето, престъпленията не се разследват и осъждат от избирателя на избори.
  Много често, престъпниците са атрактивни, симпатични и печелят доверие сред хората. Само мнозинство при избори, не е критерий за качество на избраните, без работеща съдебна система. Защото ако в момента Борисов и Доган са с повдигнати сериозни обвинения, или са в ареста, нещата биха придобили други измерения.

 56. 56 Профил на nij50393132
  nij50393132
  Рейтинг: 1019 Неутрално

  [quote#49:"uvtest"][/quote]

  Ако прочетеш следващата статия - Изказването на Ревизоро за тръбата във Варненското езеро, ще видиш до какво отчаяние сте се докарали гербаджиите, 10 дена криете екологична катастрофа, за да не ви се сринат крехките %. Погледни каква долна плява са тия.

 57. 57 Профил на Ruse_Island
  Ruse_Island
  Рейтинг: 1239 Неутрално

  Има и още една голяма заблуда сред хората /не само българи/, че някакви "лоши" политици се опитват да налагат големи идеи от типа на либерализъм, болшевизъм, глобализъм и прочие. При положение, че на глобално ниво офшорните сметки и зони продължават да съществуват. Не съм чувал, някой да трупа в сметката си джендъризъм, болшевизъм, либерализъм и прочие глупости. Парите, Санчо, парите...

 58. 58 Профил на Helen of Bikini
  Helen of Bikini
  Рейтинг: 813 Неутрално

  На изборите ще стане ясно кой какво си спомня и кой какво научил, иначе какъв е Борисов всички отдавна знаем. Текстът просто подрежда нещата, което никак не е лошо, особено на фона на тези, които постоянно виждат Герб само в бяло.
  —цитат от коментар 2 на boevbisser


  Текстът подрежда много неща, и етоцедно от тях. Сега пак на много хора няма да има хареса какво ще кажа, но прави впечатление, че "автентичните десни" винаги са заедно с Герп в парламента, и пак с Б.Б. заедно когато Герп е опозиция. Та, после да няма пак изненадани, че им изиграли някакъв трик.

  Who the fuck are you to lecture me?
 59. 59 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2565 Неутрално

  "А всъщност, защо ще се получи така?"
  *
  Веднага мога да ви отговоря: защото извънпарламентарната опозиция се концентрира единствено върху грешките и безобразията на властта без да работи достатъчно за изграждане на структури и привличане на поддръжници. 10 години бяха изгубени без да се допринесе за чувствително нарастване на потенциалните гласоподаватели. Освен това като алтернатива се появиха разни опортюнисти като Отровените с Майчето и Слави, които не могат да бъдат алтернатива на когото и да било.
  Това сме го повтаряли стотици пъти: избори не се печелят само на жълтите павета и с показни акции, а с денонощна къртовска работа.
  Ха сега започвайте с минусите!

 60. 60 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 926 Неутрално

  Сравнителен анализ на неуспялия проруски пуч.
  —цитат от коментар 1 на zz_s


  Антоний Тодоров


  Професор, доктор на политическите науки, преподавател в Нов български университет.
  Призовавам другаря да напраави подобен анализ и на всички управления на БСП / БКП / , че
  нали тях ще избираме? Аз , дъртият ГЕРБЕРАСТ , се интересувам , а сигурно и други колеги !

 61. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 63. 63 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2231 Неутрално

  Не споменатите останали мераклии за власт са мили, добри и безкористни. И ще ни заведат в светлото бъдеще . От този анализ това следва.

 64. 64 Профил на Ruse_Island
  Ruse_Island
  Рейтинг: 1239 Неутрално

  Не споменатите останали мераклии за власт са мили, добри и безкористни. И ще ни заведат в светлото бъдеще . От този анализ това следва.
  —цитат от коментар 63 на stedim


  Точно това следва. Вие какво предлагате, да заложим на сигурните стабилни дългогодишни крадци и далавераджии? Хитра статегия, особено за тях. :-)))

 65. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 67. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 69. 69 Профил на Stoil Stoilov
  Stoil Stoilov
  Рейтинг: 121 Неутрално

  До коментар [#4] от "nij50393132":

  Много добре, че Костинброд не е включен в този текст. Там има медийна афера, а не опит за измама с бюлетини.

 70. 70 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1655 Неутрално

  До коментар [#42] от "parcaleste":

  Веднага правя анализ на управлението на ГЕРБ.
  Първото управление на ГЕРБ беше много зле. Брутално атакува бизнеса. Оттам протести 2013 година.
  Изключително вредни Дянков и Цветанов.
  При Борисов 2 и 3 някой умен му подшушна да остави бизнеса на мира и оттам много пари в хазната, работеща икономика и удвояване на доходите.

 71. 71 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 1522 Неутрално

  Човек чете дългия поменик от прегрешения на ГЕРБ и се озадачава - къде е шкафчето с ментета? Появи се обаче. Към края. Основните прегрешения са безпринципните коалиции. Радев така ли беше казал - при безпринципна коалиция - вдигам пак народа.Топката ли му подава авторът? По-интересно е какво отговаря Проф. Михаил Неделчев /оня Мишо Неделчев/ на въпрос за ищаха на Демократична България да се коалира с БСП. Мишо Неделчев: "Само един мотив има за мен - да са на власт! А такава власт - ега ти властта. Да влезеш в НС като някаква малка формацийка и там да поддакваш щем - не щем някому друг" Край на цитата.

 72. 72 Профил на petarpapazov
  petarpapazov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#17] от "zz_s":

  Само човек с четвърт мозък може да иска отново да го крадат и унижават! ГЕРБ няма място в политиката! Обида е, най-малкото, за хората за които България все още значи, освен територия и Родина! Браво на Антоний Тодоров!

 73. 73 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3568 Неутрално

  До коментар [#14] от "nij50393132":

  "Не ние сме за г-н Цветанов, той като отговорен български гражданин е длъжен като има информация за извършени престъпления да я предаде на прокуратурата. Отделно обяви, че очаква 350-400 хил да гласуват за него, аз се сещам само от едно място, откъдето може да дойдат тия гласове. Много смешно нали?"
  ============
  Настроенията на познатите ми са изключително шарени, но досега не съм чул ни един, дето ще гласува за Цветанов.

  Еретик
 74. 74 Профил на amp00702207
  amp00702207
  Рейтинг: 151 Неутрално

  Спомняме си и какво направиха червените правителства, националните катастрофи и масовата приватизация на Костов. Така че спомняйки ще идем да гласуваме за Боко а не за децата на червената номенклатура предрешени като псевдо демократи.

 75. 75 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2565 Неутрално

  ГЕРБ няма място в политиката!
  —цитат от коментар 72 на petarpapazov


  От къде на къде ,някой си петър папазов решава,кой има място в политиката?Това не е ли право единствено на българският избирател ?

 76. 76 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 781 Неутрално

  .... Ударите разбира се се нанасят от присъдружната на герб главна прокуратура. Ударени политици от десницата са Даниел Митов, Трайчо Трайков, Николай Ненчев, Петър Москов...
  —цитат от коментар 10 на Рим


  Коалиционни партньори, министри в правителствата на сикаджийската мутра.


  Да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 77. 77 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 781 Неутрално

  Чета и гледам, Боко тиквата пак е почнал да обединява дясната агитка. Антикомунизмът вода не става.

  Да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 78. 78 Профил на dlagnikov
  dlagnikov
  Рейтинг: 789 Неутрално

  "Следствието приключи – забравете"
  Не сме забравили, че в живковска Б-ия правото беше сведено до телефонното право.Телефонното обаждане решаваше правните казуси.Пълен правен нихилизъм.Сега тази традиция е продължена въпреки бляскавата фасада на "независимата " съдебна власт.Ако това не се промени няма да има просперитет.

 79. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 80. 80 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2626 Любопитно

  ,,Наближават редовните парламентарни избори на 4 април 2020 г. “

  ?

 81. 81 Профил на nebido
  nebido
  Рейтинг: 810 Неутрално

  До коментар [#4] от "nij50393132":Много добре, че Костинброд не е включен в този текст. Там има медийна афера, а не опит за измама с бюлетини.
  —цитат от коментар 69 на Stoil Stoilov


  А какво е обяснението за стотиците хиляди бюлетини подготвени за експедиция по райони два дни преди изборите?

 82. 82 Профил на Ciaran
  Ciaran
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#17] от "zz_s":Аз искам да видя как ГЕРБ ще си проведат кампанията, тези "малко глупаци" от протестите сме си запазили и яйцата и вмерисаната риба и имаме намерение да посетим всяка сбирка на ГЕРБ и да им чуем новата програма
  —цитат от коментар 18 на nij50393132


  Щото на вас Лилявите с Майчето и водени от отровните програмат се свейда до едно - Да свалим ГЕРБ и след туй шъ му мислим. Освен миризлива риба друго в главата нямате...

 83. 83 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1778 Неутрално

  Все по-сами!
  Все по-слаби!
  Все по смешни!

  Така ще приключи курсът на създадената от комунистите фракция на бкп - герб!

  Днес чуваме, че властта иска окастряне на Комисията за досиетата...!
  И то, забележете - точно преди изборите, когато тази комисия трябва да провери хиляди кандидат-депутати за парламента - Партийния дом на бкп...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 84. 84 Профил на Stoil Stoilov
  Stoil Stoilov
  Рейтинг: 121 Неутрално

  До коментар [#81] от "nebido":

  Обяснявал съм го стотина пъти. Нарича се над-печат. Машината се настройва да напечата много повече копия, за да се компенсира евентуалния брак в последващите операции (сгъване, мазане с лепило, пакетиране, транспорт и др.). Иначе може да се наложи заради няколко недостигащи бройки или няколко десетки бройки да се пуска наново машината за същия материал. При бързи поръчки като бюлетините печатарите много завишават броя копия, за да им стигнат гарантирано поръчаните бройки. Останалото после става макулатура. Това е обяснението, че са сортирани по окръзи и че има напълно годни бюлетини. Те така излизат от машината и така остават след като клиента си вземе поръчаното. После се унищожават, но поради това, че не са под бройка няма нужда да се бърза. По онази система на печатане и в пощенските кутии да ги бяха пускали - все тая.

  Замислете се. В тесния смисъл на думата това не са бюлетини, а бланки за бюлетини. Нямаха тогава серийни номера и никой не ги броеше. Брояха се на кашони. Ставаха бюлетини чак след първия печат на комисията СИК в изборната секция. При печатане на 7.2 милиона бланки за чий х.. му е на някого да взема допълнителни от печатницата за да прави измама. Що не си вземе от тия 7.2 милиона, които никой не води на отчет и никой не брои о РИКовете и даже в СИКовете. В две села в Благовград бяха раздали по няколко хиляди, щото там са регистрирани македонците с БГ паспорти. Брои се само това, което излезе от урната. Другото е вторични суровини.

  Затова ви казвам, че това е медийна афера, медийна манипулация. И този, който е сезирал полицията или е пълен неграмотник по печатането, или е наясно, че участва в планирана медийна манипулация. Нека да лежи на неговата съвест. Но да не ни баламосва.

 85. 85 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8282 Неутрално

  До коментар [#22] от "Рим":

  Той и сега прави същото, но в много по-големи размери и необезпокояван от правосъдието.

 86. 86 Профил на nebido
  nebido
  Рейтинг: 810 Неутрално

  До коментар [#81] от "nebido":Обяснявал съм го стотина пъти. Нарича се над-печат. Машината се настройва да напечата много повече копия, за да се компенсира евентуалния брак в последващите операции (сгъване, мазане с лепило, пакетиране, транспорт и др.). Иначе може да се наложи заради няколко недостигащи бройки или няколко десетки бройки да се пуска наново машината за същия материал. При бързи поръчки като бюлетините печатарите много завишават броя копия, за да им стигнат гарантирано поръчаните бройки. Останалото после става макулатура. Това е обяснението, че са сортирани по окръзи и че има напълно годни бюлетини. Те така излизат от машината и така остават след като клиента си вземе поръчаното. После се унищожават, но поради това, че не са под бройка няма нужда да се бърза. По онази система на печатане и в пощенските кутии да ги бяха пускали - все тая.Замислете се. В тесния смисъл на думата това не са бюлетини, а бланки за бюлетини. Нямаха тогава серийни номера и никой не ги броеше. Брояха се на кашони. Ставаха бюлетини чак след първия печат на комисията СИК в изборната секция. При печатане на 7.2 милиона бланки за чий х.. му е на някого да взема допълнителни от печатницата за да прави измама. Що не си вземе от тия 7.2 милиона, които никой не води на отчет и никой не брои о РИКовете и даже в СИКовете. В две села в Благовград бяха раздали по няколко хиляди, щото там са регистрирани македонците с БГ паспорти. Брои се само това, което излезе от урната. Другото е вторични суровини.Затова ви казвам, че това е медийна афера, медийна манипулация. И този, който е сезирал полицията или е пълен неграмотник по печатането, или е наясно, че участва в планирана медийна манипулация. Нека да лежи на неговата съвест. Но да не ни баламосва.
  —цитат от коментар 84 на Stoil Stoilov


  Много логично сте го описали. И така трябва да бъде.
  Но моята вътрешна информация, е че предните дни са експедирани над 800 000 бюлетини по регионите над броя сключен по договор между печатницата и ЦИК.
  Разбира се, че тези бюлетини, които бяха показани в денят на размисъл е трябвало да бъдат унищожени, но най- вероятно поради немарливост не са.
  Удобно се оказаха и неработещите камери.
  А собственикът на печатницата се оказа общински съветник от ГЕРБ.
  Не мога да се съглася, че след приемане на бюлетините от РИК и СИК може свободно да си вземеш от тях. Тогава имаше контрола получени бюлетини срещу намерени бюлетини.
  А самият факт, че тогава нямаха сериен номер, прави много по-лесен начина за подмяна на бюлетините.
  На следващите избори вече имаха и сериен номер.
  А виждаме и докъде се издигна отговорният за контрола на печатането и унищожаването на бюлетини Росен Желязков.

 87. 87 Профил на nxl27679751
  nxl27679751
  Рейтинг: 430 Неутрално

  Банален списък от претоплени манджи повечето от които нагласени от средите на автора с достоверност като на "чекмеджето". Избирателят е достатъчно интелигентен да не се хване на политическата пропаганда на политиканстващи професори, да сравни управлението на ГЕРБ с конкурентните му БСП...ДеБъ, политическата и административна безпомощност на Х. Иванов, Р. Кънев, А. Атанасов - людете от които А. Тодоров /спирам да го квалифицирам като професор/ очаква висока позиция при евентуалното им управление.

 88. 88 Профил на satanail13
  satanail13
  Рейтинг: 744 Неутрално

  Време е да сформираме "Путинови Бригади" и да изхвърлиме БГ от ЕС. Да кажем не на Четвъртия Райх и на опитите му да контролира и краде от Източна Европа. Гласувайте за Свободна от Западен Гнет Източна Европа!

  Марс е изконна Американска територия!
 89. 89 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2747 Неутрално

  Управляващите имат силна подкрепа в Европа, САЩ (поне при досегашната администрация) и у нас, в т.ч. и в задкулисните среди (отделен е въпросът, кое сега е задкулисието след смъртта на ген. Любен Гоцев). Не знам вече какви данни и факти трябва да излязат срещу Бойко Борисов и ГЕРБ, за да се преобърнат нагласите сред избирателите. Положението поне засега изглежда безнадеждно.
  ГЕРБ и ДПС ще си напазаруват яко гласове на изборите (именно затова беше зора правителството да устиска, иначе изборите щяха да се правят от служебен кабинет на Румен Радев), а наесен двете формации са атакуват президентството чрез общ кандидат, вероятно Борисов.

 90. 90 Профил на Чар ли
  Чар ли
  Рейтинг: 27 Неутрално

  До коментар [#20] от "дерибеев":

  Явно много вярваш в Борисоф и правилно. Той до сега нито една лъжа не е казал.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK