Кой е следващият Пеевски

Дори Борисов и ГЕРБ да не са в следващото правителство, дори и Пеевски да го няма в парламента, това не значи нищо.

© Георги Кожухаров

Дори Борисов и ГЕРБ да не са в следващото правителство, дори и Пеевски да го няма в парламента, това не значи нищо.Анализът е препубликуван от "Тоест".


Когато Пеевски бъде оттеглен, кой ще е фирмената табела на "дълбоката държава"? Кой ще държи "ядреното куфарче" с компроматите, кой ще натиска копчетата за шантаж, ще задейства технологиите за отнемане на бизнес, прокурорските поръчки, определени съдебни решения? Слуховете, че си тръгва, вървят от поне две години. А лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви още през април 2016 г., че "Пеевски си отиде, Пеевски напуска страната" - но Пеевски просто прехвърляше бизнеси към офшорки. И все така е депутат от ДПС в четири парламента от 2009-та насам.


Макар председателят на ДПС Мустафа Карадайъ да заяви по БНТ преди малко повече от месец, че "ролята на г-н Делян Пеевски в ДПС не подлежи на съмнение", съмнение има. От известно време с просто око и с помощта на Търговския регистър се вижда как той кешира успешно активите, с които се сдоби от тройната коалиция насам, и всичко, до което се добра след контролирания взрив на Корпоративна търговска банка.
С медиите обаче се раздели най-накрая -


финалът на сделките за вестниците му и "Нова телевизия", в която умишлено бе "приобщена" и телевизия "Канал 3", официално приключи през януари. А тишината около фигурата му от известно време контрастира с шума около Ахмед Доган - лятната му резиденция в "Росенец" и свързаните с нея нарушения, ТЕЦ "Варна", проекта за разширение на пристанището към централата. Появилото се между двамата напрежение през 2017 г. бе потушено, но Пеевски отдавна е много повече от функция на Сараите, а разполага и с по-голям властови ресурс.


Какво би станало, ако


Звездата на Пеевски се издигна нависоко през 2013-та - годината, в която Ахмед Доган реши да се оттегли от оперативното управление на ДПС и стана почетен председател. През юни (пет месеца след паметната VIII Национална конференция на Движението, на която НСО едва опази жив младежа, насочил газов пистолет срещу Доган) Сергей Станишев и други свързани със сарайския кръг решиха да предложат Пеевски за шеф на Държавна агенция "Национална сигурност". Броени дни преди парламентът да го гласува, към ДАНС (контраразузнаване + дирекция срещу прането на пари) беше придадена и мощната ГДБОП. Пак по идея на БСП и ДПС, респективно на Станишев и Лютви Местан.


Така ДАНС ставаше най-мощният ударен отряд


с правомощия да арестува, разследва - същинско лазерно оръжие в ръцете на Пеевски и кръга, поставил го на шефския стол.


Избухналите протести и оттеглянето на Пеевски беляза началото на края на кабинета "Орешарски" и провали третия опит на ДПС да се върне официално в управлението. А името "Пеевски" вече беше известно на цяла България, не само в определени среди. Но какво от това? Пак човек от същия кръг оглави ДАНС. А "успелият млад мъж" вече се беше добрал до "Булгартабак", имаше група контролирани от него медии, печатница, големи проекти, като Lafka например, финансирани с парите на КТБ, както и бизнес с млечни продукти и други предприемачески начинания. Тук му е мястото да припомним, че КТБ се захранваше основно с пари на държавната енергетика и държавните транспортни фирми, така че


ние като данъкоплатци имаме принос в пеевщината.


През август 2014 г. Румен Овчаров обвини Борисов, че е "вкарал в играта" за "Южен поток" фирми, свързани с Делян Пеевски и Цветан Василев. В онези времена Пеевски и Василев не бяха врагове, каквито са днес, а партньори в коалиция по интереси. Именно по време на управлението на Бойко Борисов бизнеси на Пеевски станаха най-големите клиенти на държавната Българска банка за развитие, разкри "Капитал" - с около 250 млн. лв. заеми. Впрочем самата банка от 2017 г. е с принципал Министерството на икономиката, оглавявано до юли м.г. от свързвания с Пеевски и ДПС Емил Караниколов. (Той беше един от тримата министри, отстранени заради Пеевски.)


През 2017 г. изданието за разследваща журналистика "Биволъ" изчисли колко тежи Делян Пеевски - 1,5 млрд. лв. А година по-рано същата медия пресметна, че свързани с депутата от ДПС фирми са сключили договори за над 733 млн. лв., близо 60% от които са евросредства. Въпреки едно старо обещание Борисов така и не извади Пеевски от обществените поръчки.


Ето как вместо конкуренция, прозрачност и качество, обществените поръчки генерират корупция, която подхранва олигархичните зависимости, развращава администрацията, а заради ниското качество на изпълняваните обекти понякога води до човешки жертви.


Какво остава от Пеевски


Lafka фалира, остатъците от "Булгартабак" бяха продадени, млечният бизнес - също (продуктите "Лакрима" и Frezco), ИПК "Родина" си намери купувач, Полиграфическият комбинат беше прехвърлен на иракчанин с български паспорт, стар ортак на Пеевски, както го определи "Банкер". Една от най-големите вериги за битова техника - "Техномаркет", се контролира от дубайска офшорка. А Пеевските медии обърнаха палачинката още преди финализирането на сделките за тях и посредствената пропаганда вече я няма. Разгърнете "Монитор" например и ще се убедите как от страниците му е изчезнал анонимният хейт срещу няколко определени личности, доскоро цветисто оплювани - за сметка на тривиални новини.


И макар извън тях да има и други вестници и сайтове, които охотно обслужват интересите на Пеевски и свързаните с него кръгове, никога няма да е същото. Медиите наистина са власт и фактът, че Делян Пеевски бе принуден да се раздели със своите, е сигурен знак за промяна.


Властта си в съдебната система обаче най-младият български олигарх едва ли ще пусне така лесно.


Точно тази битка и нейната развръзка са в ръцете на следващото управление - зависи от правителството, което ще имаме след парламентарните избори. Действията му ще покажат дали ни готвят следващия Пеевски, или ще има действителни реформи. Състоянието на българското правораздаване вече изнервя особено евро-атлантическите партньори, тъй като отслабва България като брънка от общността и я прави лесна мишена за външно влияние. Кой иска ерозиран съюзник - неговите слабости стават слабости и на другите партньори.


Подобна оценка направи тази седмица правната съветничка към Посолството на САЩ в България и бивша федерална прокурорка Джесика Ким. Тя бе изпратена преди година от Вашингтон със задачата да помага за борбата с корупцията в България, а изявлението, което направи на дискусия на Атлантическия клуб за върховенството на закона, е далеч от дипломатично. "Липсва политическа решителност за борба с корупцията в България, а корупцията е опасна за националната сигурност, защото прави държавите по-уязвими на външно влияние", заяви Ким. Това е директна критика към властта на Борисов.


За разлика от глобалната пандемия от COVID-19, корупционната ендемия на България не може да се лекува с единична или двукратна ваксинация. Това е заболяване, което изисква продължително лечение, усилия и воля. Отчетността започва от българските лидери - във всяка партия и на всяко ниво - с подкрепа на принципа, че никой не е над закона, включително самите те.


Определени стъпки в посока накърняване на независимостта на съдебната система са отслабили способността на България да води наказателно преследване за корупция по високите етажи. Като се добавят олигархическото влияние, случаите на конфликт на интереси, злоупотребата с държавни ресурси и липсата на медийна независимост, човек разбира защо България остава държавата с най-високи нива на корупция в ЕС.


Американската посланичка Херо Мустафа не говори по този начин, но един друг посланик преди нея - Джеймс Пардю (2002-2005), ще бъде запомнен с твърде прям език, особено по отношение на тогавашния главен прокурор Никола Филчев. Така че критичните наблюдения на Джесика Ким се вписват по-скоро в неговата стилистика. Но това, което каза тя, може да се прочете и в доклад на Държавния департамент от миналата есен, в който един от акцентите е корупцията по високите етажи на властта, особено при разпределението на обществени поръчки и еврофондове.


Публикуваният тази седмица индекс за възприятие на корупцията за 2020 г. на Transparency International показва, че България отново е с най-лош резултат в ЕС, подобрявайки с незначителната една точка предишния си сбор. Компания ѝ правят Румъния и Унгария, но Гърция показва подобрение.


В страните с голяма корупция ножицата между бедни и богати винаги е голяма, а в България тя продължава да се разтваря, констатира и Организацията за икономическо сътрудничество и развитие. Въпреки че страната ни отдавна се стреми към членство в ОИСР, от доклада става ясно, че усилията ѝ в борбата срещу корупцията и престъпността не са достатъчни, необходими са реформи в образованието и реална интеграция на най-голямата малцинствена група - ромите.


Така че дори Борисов и ГЕРБ да не са в следващото правителство, дори и Пеевски да го няма в парламента, това не значи нищо.


Просто добро начало. Корупцията се е просмукала до фундамента на държавата, а съдебната система и правоохранителните органи са безучастни. Нима смяната на правителства попречи на Пеевски да получи от властта каквото си поиска - или на Цветан Василев да привлече повече публични средства в банката си? Съвсем не.


Затова и са смешни "закачките" между Борисов и президента Радев на тема "Пеевски". Премиерът уличи държавния глава, че "Шиши" му наредил служебния кабинет. "Аз не познавам Шиши, но премиерът му даде поръчки за милиарди", реагира президентът. Той не за първи път атакува с темата за обществените поръчки - и през 2018 г. каза същото, питайки Борисов и за общи бизнес интереси с Пеевски. Случи се, след като в интервю по bTV Борисов заяви: "В Президентството има един човек, който пише речите на Радев. Един медиен човек, помня го още от BBT - телевизията на Пеевски." Изглежда, е забравил, че и личната му пиарка Севделина Арнаудова беше кадър на тази телевизия


Впрочем Джесика Ким отбеляза, че ролята на главния прокурор, въпросите за неговата отчетност и как да му бъде търсена наказателна отговорност не са единствените проблеми на правосъдната система в България и борбата с корупцията. От значение са и начинът на сформиране на Висшия съдебен съвет, липсата на независимост на съдебната система, липсата на независими медии, взаимозависимостта на властите.


Това са проблемите, констатирани неизменно и от Брюксел, но системните партии в лицето на ГЕРБ, БСП, ДПС демонстрират единодушно упорство не да променят, а да укрепят зависимостта на съдебната система. И да предлагат мимикрия на реформи. Присъствието на някоя от тези партии в следваща коалиция минира същинските реформи. Ако ги е страх пък от "дълбоката държава", дали няма да се намери група смелчаци за експертно правителство, чиято единствена задача ще е да прочисти оборите? Със сигурност има такива - компетентни и смели. Проблемът е кой ще им даде правомощия да извършат този подвиг.


"Пеевски" не е продукт на ДПС, той е консенсусна инвестиция.


Неговото богатство и влияние произтичат именно от преразпределението на публични средства и активи, осигурени му от хората на власт. Те го направиха корпулентен и значим и всеки опит да бъде отстранен ще предизвика трусове по върховете на властта. Нали помните, че той държи ядрено куфарче с компромати Съюзниците обаче няма от какво да се страхуват.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (107)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 2 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 824 Неутрално

  Ако има разместване в Резидентурата,;Меката сила” ще ни уведоми.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 3. 3 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 451 Неутрално

  За да стартира успешно кариерата на хлапак на 20 годишна възраст по високите нива на бизнеса и политиката в държава с претенции, че е част от цивилизования свят, означава, че хлапака е или гений или държавата не е държава, а се управлява от няколко феодала, убедени, че са недосегаеми и с амбициите да осигурят предаването на властта на наследниците си. Следва въпросът КОЙ е този тесен властови кръг и ШИШИ на кого е наследник? Запознати с организационната структура на ДПС твърдят, че икономическото крило в корпорацията се оглавява от майката на ШИШИ. Начело на политическото крило е Проклятието на България. МАДАМ - с този псевдоним е известна майката на ШИШИ в средите на оная част от ДС и БКП номенкланурата, участвала в отстраняването на Тодор Живков и създаването на ДПС. Някога са я приемали за политическата наследница на Цола Драгойчева по високите етажи на БКП. Тези среди те приемат, само ако си с произход от техните кръгове. Цоло Радев! Съратник на Любен Гоцев. Бивш номер едно от БКП номенклатурата на Врачанска област. Изключително силен човек. Бащата на МАДАМ. От оня кръг, който планира българската демокрация още 85-та година и се възползва от това. Като съратник на Любен Гоцев и компания, имаше властта и силата да създава заедно с компанията правилата по пътя към демокрацията на България. По-точно - създадоха демократурата. Така МАДАМ се сдоби с привилегията да продължи с ролята си на богоизбрана, но вече в новите условия в корпорацията ДПС, създадена от кръга по интереси и превзел цялата държава, защото знаеха какви са особеностите на българина и силата на етническият коз. Резултат - долнопробно първокачествена демократура. Постепенно във времето, МАДАМ придоби собственост върху прриблизително 80% от активите на държавата с подставени лица, играейки ключова роля на върха на пирамидалната структура на корпорацията. От оръжейният бизнес само този на Гебрев, не можа да присвои. Синчето и стана централен координатор на управление на активите на държавата през политическата и съдебна власт. Напълно подчинено му е и следствието. Желанието на МАДАМ беше и е да направи синчето си императорът на държавата завинаги. Ползването на дивиденти от придобитите активи на държавата от проклятието на държавата в политическото инженерстване му носи засилен политически контрол върху управлението на държавата, който го трансформира отново в икономически ползи. Придобитата мощ на корпорацията доказва, че в основата и е отличната организираност на ДС, позволила и да овладее прехода и политическото пространство до степен, при която вече може да поиска цялата власт завинаги. Това е за тези, които още не са разбрали КОЙ създаде паралелната власт и защо нещата ще останат така завинаги? А сега да ви видя дали можете да откриете връзката между Цоло Радев и лансирането на ББ. Там се крие и причината, поради която направиха банката на Цветелина, да им пере едни пари. Голяма част от прането е свързана и с трансфера на едни бели прахчета, незаконен бизнес с цигари, оръжия и т.н. Бизнеса и започна, като и позволиха да управлява фабрика за незаконно производство на цигари. "ИПОН" и охраняваше фабриката. Този бизнес също беше с позволение. Както и поредното даване на правото на техния човек, адвокат Иван Тодоров, да достави машините за стъкмисване на изборните резултати. Произхода на адвоката също е от средите на ДС. Адвокатствал е и на Илия Павлов, който, когато реши, че му е дошло времето, той да "кара влака", не беше питал създателите си и си получи заслуженото. Сега, основният бизнес на доставчика на машините за гласуване е да адвокатства на "създателите" на паралелната власт, отстранили навремето Тодор Живков, за да се направят демократи и като такива да овладеят така наречения демократичиен преход. В този преход много важно за създателите е да знаят по всяко време кой какви ги върши. Затова дадоха правото на адвоката, специализирал в наблюдението на бизнес интересите на предприемчивите хора по онова време, да продължи със занаята си в демократичното време, като поддържа огледален образ в собствените си сървъри на цялата информация на Агенцията по Вписвания, обслужвайки тези, които ШИШИ представлява. Това е само върхът на айсберга. Данчо Ментата е само една от пчеличките, които вярно и неуморно обслужват КОЙ.
  "През 2001 година, когато е на 21 години, Делян Пеевски става член на НДСВ, тогавашният министър на транспорта Пламен Петров, назначен от ДПС, които изиграха основна роля при създаването на НДСВ, го назначава за парламентарен секретар и му възлага да оглави борда на "Пристанище Варна" ЕАД - най-голямото пристанище в България - пост, от който по-късно е освободен поради липса на образователен ценз! Като парламентарен секретар управляваше всички обществени поръчки на министерството. А щеше да оправи и пристанището...
  От май 2005 година Пеевски е следовател в стопански отдел на Столичната следствена служба, макар че според закона за тази длъжност се изисква двегодишен стаж. Пет месеца по-късно за компенсация е назначен за заместник-министър на държавната политика при бедствия и аварии в правителството на Сергей Станишев. Там той наблюдава Държавния резерв. Тогава започна голямото крадене на държавния резерв. Става и член на междуведомствената комисия, която издава лицензите за търговия с оръжие. Тогава започна началото на превземането на оръжейният бизнес от ДПС чрез подставени лица. Пеевски бе уволнен като зам.-министър след грандиозен скандал, разтърсил висшите етажи на изпълнителната и съдебната власт. Мотивът на Сергей Станишев тогава бе, че той не притежава необходимите морални качества да бъде зам.-министър. Затова при Орешарски, за наказание, демонстративно беше принуждаван да припка в хотел Берлин за указания-кой какъв министерски пост да получи. А за него - шеф на ДАНС. Пеевски беше замесен в корупционния скандал между бившия директор на Националната следствена служба Ангел Александров и бившия министър на икономиката и енергетиката Румен Овчаров. Срещу Пеевски беше образувано и досъдебно производство по повод на твърдението, че е оказвал натиск върху директора на "Булгартабак" Христо Лачев. Тогава изпълнителният директор на холдинга Христо Лачев каза, че Пеевски го е принуждавал да сключва договори с фирми, близки до ДПС. Пеевски попадна под ударите и на американската правосъдна система", където хвърля купища пари за да се откупи. Това е и една от причините за сделката с F-16. Но Тръмп загуби и втората поръчка за F-16 вероятно ще затихне. Как ще продължи бизнеса с вождовете на ЕНП? ДПС като член на евролибералите работи по въпроса. Когато не можеш да купиш нещо с пари, значи парите не са достатъчно.

 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 5. 5 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2633 Любопитно

  "Състоянието на българското правораздаване вече изнервя особено евро-атлантическите партньори, тъй като отслабва България като брънка от общността и я прави лесна мишена за външно влияние. Кой иска ерозиран съюзник - неговите слабости стават слабости и на другите партньори."

  Това нещо не ми е ясно! Правораздавенето в лицето на тандема Гешев-ДАНС работи за евроатлантическа Турция и не виждам причини за тревога в евроатлантическите ни партньори!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 6. 6 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2633 Любопитно

  Иначе въпросът кой ще е следващият Пеевски ще има основание само ако за Прасчо дойде някаква преждевреманна Коледа като на Илия Павлов!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 7. 7 Профил на Rational
  Rational
  Рейтинг: 1032 Неутрално

  Ние сме малка държава и схемите на тези селски тарикати са доста прозрачни. Но успяват да приспят общественото внимание с изкуствено създадени конфликти и разделения. Ние пък така или иначе не се славим с някаква активност и гражданска ангажираност. Така се стига дотам да ни крадат с милиарди (Южен поток, Турски поток, АЕЦ Белене, Еврофондове, КТБ, Автомагистрали, тол системата, концесията на Летище София), но вместо това новините да бъдат кокошкарски теми като схема за 20 лв. да ядеш в ресторант на хотел.

 8. 8 Профил на Gretel
  Gretel
  Рейтинг: 1015 Неутрално

  “Корупцията се е просмукала до фундамента на държавата, а съдебната система и правоохранителните органи са безучастни. “
  ——
  Това тука означава ли, че “ съдебната система и правоохранителните органи” са нещо отделно от “държавата”?

  И още: Ако тлъстият е просто“ фирмената табела на "дълбоката държава" как така “ всеки опит да бъде отстранен ще предизвика трусове по върховете на властта”?

  Приказките са добри, може поотделно да са и верни, ама нещо не се връзват като обща картина. Клишета като “правова или дълбока държава”, или “корупция”, не обясняват що ние имаме едно, а май ни се иска от другото

  Всеки има право на собствено мнение, но не и на собствени факти. (вероятно Б. М. Барух)
 9. 9 Профил на save_knforest
  save_knforest
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Академията на МВР в Симеоново и ЮФ на Югозападният Университет имат дълга скамейка и "златни резерви".

 10. 10 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2633 Неутрално

  "Придобитата мощ на корпорацията доказва, че в основата и е отличната организираност на ДС, позволила и да овладее прехода и политическото пространство до степен, при която вече може да поиска цялата власт завинаги. "

  Стога с тази глупости ДС е закрита по времето на Филип Димитров и престава да съществува като организирана структура подчинена на БКП! Докато съществува още по времето на Димитър Попов и събрала огромен документалин материал за протурскота дейност на ДПС и връзките и с Турция! Това че ДПС не беше забранена и допусната до властта се дължи на натиска от Запада и Турция и на продажните ни политици!
  До коментар [#3] от "Анти Шишковци":

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 11. 11 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2633 Неутрално

  Ако Пеевски е наистина представитилят на дълбоката държава излиза че дълбоката ни държава е турска! Това понятие е имало смисъл във времаната когато България е имала още собствени национални идеали днес когато политиците ни са кукли на конци и нямаме национален елит звучи смешно и гротескно!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 12. 12 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 824 Любопитно

  До коментар [#11] от "Julian Mall":

  И какво общо има №10 с Турция? Пуснали са те да замазваш руската следа,ама са те надценили.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 13. 13 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2633 Любопитно

  До коментар [#12] от "Майндърбайндър":

  Ами хайде разкрий ми някаква руска следа която аз уж съм замазал?!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 14. 14 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 824 Неутрално

  До коментар [#12] от "Майндърбайндър":

  Каква ти следа!Дълбоки коловози и не се крият вече.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 15. 15 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2633 Любопитно

  До коментар [#12] от "Майндърбайндър":Каква ти следа!Дълбоки коловози и не се крият вече.
  —цитат от коментар 14 на Майндърбайндър


  Къде са тези коловози след като в България не можа да се реализира и един руски проект като последно Белене пак бе закрит!?

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 16. 16 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 824 Любопитно

  До коментар [#13] от "Julian Mall":

  Замръзнал си в 1990. Тогава дпс изглеждаше протурска.На кого турските служби забраниха да влиза в Турция,когато беше напрежението с руския самолет.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 17. 17 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2633 Любопитно

  До коментар [#16] от "Майндърбайндър":

  Смешник стига с тая глупост как Турция била забранила Пеевски да влиза на нейна територия и това че МИТ бил обавил Доган за руски агент! Това са димки за малоумници! Ако МИТ обяви Доган за руски агент това трябва да се възприемаме като истина ако обаче ДС е събрало документи и факти за протурската дейност на ДПС това е лъжа и измама?!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 18. 18 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2633 Любопитно

  До коментар [#13] от "Julian Mall":Замръзнал си в 1990. Тогава дпс изглеждаше протурска.На кого турските служби забраниха да влиза в Турция,когато беше напрежението с руския самолет.
  —цитат от коментар 16 на Майндърбайндър


  Защо са забранали да влиза в Турция? Защото ДПС прие декларация в подкрепа на Турция от която никога не се е отказало включително и след свалянето на Местан?!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 19. 19 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 972 Весело

  Абе не се сещам кой беше казал "Не демонизирайте Пеевски", ама на, не слушат и ден и нощ го демонизират....

  Знанието е сила, информацията - власт
 20. 20 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 5780 Неутрално

  Пеевски не може да развие никакъв бизнес, всичко продава и това не е от сега. Или го интересуват само парите, или е некадърен да управлява каквото и да е бизнес начинание.

 21. 21 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3280 Весело

  Разгърнете "Монитор" например и ще се убедите как от страниците му е изчезнал анонимният хейт срещу няколко определени личности, доскоро цветисто оплювани - за сметка на тривиални новини.

  Ами ето, "разгръщаме" и виждаме новини без забранени теми, без манипулативни заглавия, без внушения и да обективни новини са тривиални.
  https://www.monitor.bg/bg
  Страшно умно това с разгръщането...

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 22. 22 Профил на Бланш
  Бланш
  Рейтинг: 1765 Неутрално

  Тя пр.Калина се връщала у нас. Кито Муньос ще ви стъпи на дебелите вратове.

 23. 23 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 824 Любопитно

  До коментар [#15] от "Julian Mall":

  1,2 милиарда за двата самовара+ плюс 3 милиарда загубени завинаги,за да си продават газа през Сърбия+ 360 милиона за пристанището на Почетния+ айдутлука КТБ ,с уж омански пари .

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 24. 24 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  "Кой ще държи "ядреното куфарче" с компроматите,..." същият, който аранжира чекмеджета, пуска измислици за барселона и гърция и вади стари снимки в кметската надпревара. докато има политици, които използват компромати в своите тези и политически изяви ще е все така. по други ширинр "такава литература не четат"

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 25. 25 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 824 Любопитно

  До коментар [#24] от "sarunka":

  Голям зор на герболяка е да види с компроматите преди изборите,та да ги изближе и омаца.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 26. 26 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  нека си припомним:

  https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/2013/06/19/2085656_poimenno_koi_suzdade_peevski/

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 27. 27 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1257 Неутрално

  "Кой е следващият Пеевски"
  .........
  Костя Копейкин.

 28. 28 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 828 Весело

  "Кой е следващият Пеевски"

  То е очебийно, бе Еми! Понеже политкоректно не споменаваш възможните варианти за "нов Пеевски", аз с ясното съзнание, че ще ме "банят", ще ти ги изброя: Иво, Сашо, Огнян....
  Цялата им драма е, че са по-далеко от "копанката", не, че са "умрели от глад". Само, че колкото и силно да "крещят", хората не намират разлика между тях и Пеевски

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 29. 29 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1361 Весело

  Диалозите във форума са култови. В общи линии:

  - Абе много крадат тези тулупи
  - А вие защо сте само 3,6%

 30. 30 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1361 Неутрално

  - Абе ГЕРБ и ДПС нещо много нагло взеха да се угояват
  - И другите ще крадат като нас

 31. 31 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 1657 Любопитно

  Бих прочел нещо , за следващият главен прокурор........

 32. 32 Профил на Дисидент в ЕССР
  Дисидент в ЕССР
  Рейтинг: 331 Неутрално

  Когато ДБ вземат властта, бай Прокопи ще е следващият Пеевски, а Дневник ще е новият ПИК.

  "Нашите деца не получават образованието, от което имат нужда. Те трябва да бъдат обучавани в традиционните морални ценности, но вместо това им се казва, че имат изконното право да бъдат гей. Това е измама, която ги отклонява от верния път в живота." - Маргарет Тачър, 1987
 33. 33 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2232 Неутрално

  Авторката не допуска модела Пеевски да бъде разрушен от тези които го създадоха. Затова изключва БСП и ДПС от предстоящото му демонтиране. Слага към тях и ГЕРБ, но самата тя пише, че вече е започнал процес на еманципация и неутрализация на въпросния Пеевски. Нещо повече, Биросив се освободи от трима ключови министри, свързвани с ДПС. Предлага се експертно правителство. Но как ще мине в парламента без подкрепата на поне една от трите партии? Поначало експертните правителства са бранд, етикет. Зад тях по принцип е негласна коалиция. Иначе няма да минат в парламента. По заявките засега се очертава такава негласна коалиция: БСП, Демократична България, евентуална подкрепа на Сл. Тр. и "Изправи се, БГ" на Мая Манолова /ако влезе/. Такива са реалностите. Как точно мая Манолова и Корнелия ще рушат модела Пеевски, обаче е неясно. След като те за малко не го направиха върховен повелител на службите.

 34. 34 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 2119 Неутрално

  Диалозите във форума са култови. В общи линии:- Абе много крадат тези тулупи- А вие защо сте само 3,6%
  —цитат от коментар 29 на еспресо


  Ми толкова %та, сте защото се фокусирате върху проблеми, които не вълнуват останалите 97,4%.

  Нека Пеевски да е злодей, вие обаче го превръщате в универсален злодей.
  Искате да ни обясните, че всичко в държавата е виновен той и се ръководи от него.
  А той за вашата клика си е най обикновен бизнес конкурент.
  Айде афторката да ни анализира и запознае каква е финансовата тежест на Шиши в икономиката на България и после да я съпоставим с преекспонирането на злодея.

  От тук нататък Шиши се ползва за бухалка от сороската мафия, като го пришива чрез медиите си на всеки, който не и харесва.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 35. 35 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 849 Неутрално

  Следващия Пеевски е Домус ага - нагъл, богат и алчен

 36. 36 Профил на Chung Kuo
  Chung Kuo
  Рейтинг: 258 Неутрално

  Пеевски, както и Барисавич, както и краварката в долния ъгъл, както и въобще СИК и ТИМ, са сбирщини от подставени слуги. Къде на руските служби, къде на руската мафия - двете лица на една и съща монета. Колкото и трололупите да лъжат и мажат, фактите са си факти. Нека някоя дерибейка, г52, непукистка (с всичките и нови регистрации), джулиън мол, селянин, сантос и прочие тролска сган ме обори. Но не с празни твърдения и опорки от флашки, а с факти.

 37. 37 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1040 Любопитно

  Пеевски се твърди, че е незаконен син на шефа на Мултигруп Илия Павлов. Иначе как ще направиш такава шеметна кариера на има няма 20 годишна възраст, а навсякъде врати във властта, ДПС, съдебната система и ктде ли не се итварят за него,,неизвестния младеж. Освен това няма друга логика да е избран за представител на руските капитали точно той, свъсения дебелак, създаващ мрачно впечатление, плюс че е крайно необщителен. Нормално е да се избере по-представително изглеждащо лице, комуникативен, с пъргав ум и тн. Дори Доган и Йордан Цонев имат по-позитивно излъчване.

  В Русия съм! В Русия съм!
 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 2119 Неутрално

  До коментар [#34] от "zz_s":Тоест простите сте повече от 80%? Би било наистина жалко. По-скоро само така ви се иска.
  —цитат от коментар 38 на Chung Kuo


  Простите ви виждаме ясно кои сте, тези дето разчитан на пропагандата прекарана през фейковете като шкафчето.
  Да си оправдаваш собствената немощ като нарича другите 'прости' е нормално да ви докара до дъното и под него, където сте.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 40. 40 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1932 Весело

  Айде сега, момински трепети на зряла възраст. То вярно, че много от автентичните обичат да надничат в кочината на прасето, ама чак пък кой щял да бъде следващият повелител на мисирките са прекалено разголващи копнежи. Какво ли ако некои другарки се опитат да живеят без Пеевски в техния си свят. Малко вероятно, но да опитат.

 41. 41 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 792 Неутрално

  По интересно е кой ще бъде новата главна тиква. От тикви, калинки и каскети зависи дали ще има нов шиши.

  "Свободата започва там, където свършва невежеството." Виктор Юго.
 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 43. 43 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2633 Любопитно

  До коментар [#15] от "Julian Mall":1,2 милиарда за двата самовара+ плюс 3 милиарда загубени завинаги,за да си продават газа през Сърбия+ 360 милиона за пристанището на Почетния+ айдутлука КТБ ,с уж омански пари .
  —цитат от коментар 23 на Майндърбайндър


  Благодарение на същите руски самовари днес АЕЦ Козлудуй произвежда най-евтиният ток! Колкто за милиардите дадени за Турският поток сърди се на американците че го допуснаха вместо да пратят и в Турция тримата сенатори които да го спрат! Абе Турция не е ли пъти по-важна за НАТО от нас?! Защо там не ходят американски сенатори да спират руските проекти които подкопават евроатлантическата сигурност!?

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 44. 44 Профил на hrx16647690
  hrx16647690
  Рейтинг: 961 Неутрално

  Пеевски, както и Барисавич, са сбирщини от подставени слуги.
  Нека някой ме обори. Но не с празни твърдения и опорки от флашки, а с факти.
  —цитат от коментар 36 на Chung Kuo


  "Делян Пеевски е демонизиран!"

  Под тази статия има 81(!) изтрити от Модито коментари,
  което показва отношението на сайта към несъгласните
  с точно това изказване на Иван Костов.

  До коментар [#36] от "Chung Kuo":

 45. 45 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1361 Неутрално

  Ако не е Пеевски, някой друг като него ще е. Смешното е, че гербавчетата даже не се опитват да твърдят, че тяхната партия не е затънала в мрежа от корупция и кражби.

  Основната пропагандна линия на Шехеразада е, че и останалите са също толкова тъпи и крадливи, колкото суджуците и калинките.

 46. 46 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4116 Неутрално

  Има ли значение КОЙ точно, ако се запази мафиотския модел у нас, както досега ?

 47. 47 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2232 Неутрално

  Не е нужно да се твърди, че има корупция. Трябва да се действа. Както прави Борисов. Чисти се моментално съгрешили, дори по публикации в медиите. Както стори с Цветанов, приемрно. Днес възлов съюзник на Демократична България.

 48. 48 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2846 Неутрално

  Въпросът "Кой е следващият Пеевски" силно ми напомня молбата "И ние искаме баница"

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 49. 49 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 804 Неутрално

  "...Състоянието на българското правораздаване вече изнервя особено евро-атлантическите партньори, тъй като отслабва България като брънка от общността и я прави лесна мишена за външно влияние...."

  Дали? Май е истина, и по тази причина Пеевски да препокрива фирмите от обръчите, да разпродава, и да бърза да се спасява. Тулупът и той е пообъркан, краде като за последно.
  Не знам какво е бъдещето на другия тулуп-дипломат, дето ос.а всичко в Македония, до степен, че сръбският ще стане втори език.

  А иначе от руското посолство са изнервени - това е добър знак, че и западните ни патньори са забелязали местните ни русофил-атлантици.

 50. 50 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2132 Неутрално

  Макар председателят на ДПС Мустафа Карадайъ да заяви по БНТ преди малко повече от месец, че "ролята на г-н Делян Пеевски в ДПС не подлежи на съмнение", съмнение има. От известно време с просто око и с помощта на Търговския регистър се вижда как той кешира успешно активите, с които се сдоби от тройната коалиция насам, и всичко, до което се добра след контролирания взрив на Корпоративна търговска банка. .
  —цитат от коментар 0 на Статия


  Божков: "...С Шиши ще се разправям лично…"
  Заплахата е по-силна от изпълнението!
  Въпросното шиши без боко става твърде уязвимо. За това, бягство му е майката!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 51. 51 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2132 Неутрално

  Не е нужно да се твърди, че има корупция. Трябва да се действа. Както прави Борисов. Чисти се моментално съгрешили, дори по публикации в медиите. Както стори с Цветанов, приемрно. Днес възлов съюзник на Демократична България.
  —цитат от коментар 47 на nik_77.


  Става въпрос за изчистването на самият Борисов, а не за някакви бушони или калинки!
  Корупцията идва от Борисов. Този човек е бандит и измамник още от началото на прехода! Той завлече милиарди в посока на миризливия руски ботуш, към Барселона и разни чекмеджета...!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 52. 52 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2807 Неутрално

  До коментар [#51] от "Рим":

  Тц...! Борисов не е причината, Борисов е следствието. Причината е в сарайско-милиционерският модел с който мат`ряла не иска да се раздели. Бий ма, обичам та...!

  Бивш tww09306483.
 53. 53 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2807 Неутрално

  До коментар [#48] от "Корки":

  И какво? Според тебе, всичко трябва да изтича в чекмеджетата на Пеевски и Борисов?! Всички останали и всичко останало е без значение? Това ли ти е мечтата? Ти и децата ти да работите за Пеевски и ДПС? Що не си ЕПМ...?!

  Бивш tww09306483.
 54. 54 Профил на ruse_island
  ruse_island
  Рейтинг: 559 Неутрално

  "Кой е следващият Пеевски"То е очебийно, бе Еми! Понеже политкоректно не споменаваш възможните варианти за "нов Пеевски", аз с ясното съзнание, че ще ме "банят", ще ти ги изброя: Иво, Сашо, Огнян....
  —цитат от коментар 28 на todor._89

  Да добавим и Христо Комарницки и Киро Либерало - все отявлени олигарси, държащи военните доставки и търговията с дрога от Афганистан и Пакистан. :-)))

 55. 55 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 1657 Неутрално

  До: "33" - Знае го , но вероятно знае също , че поговорката за вълкът и козината в този случай на генетична обвързаност , по-вероятно е да се превъплатят героите й , в ято гарвани , които не си вадят очите , а поради допуснатата им еволюция са придобили качествата на хамелиона.......изобщо , мимикрия с една дума !

 56. 56 Профил на filofob
  filofob
  Рейтинг: 1459 Неутрално

  [quote#43:"Julian Mall"][/quote]

  Ти виждаш ли някаква логика в писанието си?
  Същите руски " самовари" едно, че не са същите второ, това, че имаме Козлодуй какво общо има с това, че Белене се превръща в корупционна сделка.
  За потока пак абсурдни аргументи. Американците били виновни, че Русия ни краде чрез Борисов и Доган. Нека са виновни, въпреки че ако бяха ни забранили ти пак щеше да си на амбразурата и да обясняваш колко са лоши. Само че това не отменя факта за дадените пари, за осъществяване на руски интерес. Докато връзката с Гърция ще я чакаме неясно колко години. А като говориш за Турция, нали осъзнаваш, че по този проект Русия и Турция са с общ интерес. Русия строи АЕЦ в Турция ....

 57. 57 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 824 Неутрално

  До коментар [#43] от "Julian Mall":

  Апологет на мизерията.Козлодуй се е платил отдавна и може да продава евтино.За новите мощности това не важи.Предпочитам скъп ток и високи доходи,в страна,която не е превзета от чужди служби,но от новите чайници ще получим само първото.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 58. 58 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2807 Неутрално

  До коментар [#57] от "Майндърбайндър":

  То Козлодуй може и да продава евтино, ама не и на нас. Евтиният ток за износ през фирмите на червените енергийни търговци. За мат`ряла от скъпия ток на ТЕЦ Варна...! ;)

  Бивш tww09306483.
 59. 59 Профил на irobot
  irobot
  Рейтинг: 586 Неутрално

  Това лоено намусено момченце е поставено само като фронтмен и бушон, който да бъде изгърмян в момента на разместване на бизнес интересите на властовите кръгове. Целта на бизнеса му е да захранва властовите структури, и в момента в който този бизнес стане по-малко печеливш, ще сложат друго лице с други “автентични бизнес начинания”.

 60. 60 Профил на xyi25666099
  xyi25666099
  Рейтинг: 76 Неутрално

  Напълно нормално е във вестниците на един олигарх да се внася шум за смяната на другия олигарх.

  "Дневник" следи в реално време събитията около сблъсъците между институциите и протестите срещу правителството и главния прокурор, които навлизат в 266-cтия си ден
 61. 61 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1063 Неутрално

  ""''В страните с голяма корупция ножицата между бедни и богати винаги е голяма"'"" и къде е най голяма ножицата, в коя от белите страни????? в САЩ например само в размера на доходите в една и съща кооперация разликите между бордовете на директори и основен персонал са средно 1/3000 ........ към 2020 г............ Че дали е вярно винаги горното твърдение?..........по съм съгласен да се говори за бедни към богати "бюджетници" на държавна заплата.......

 62. 62 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2848 Весело

  До коментар [#33] от "nik_77.":

  За това става дума: няма начин да се направи правителство без две от трите партии ГЕРБ, БСП и ДПС.
  Внушенията от други автори в този вестник са, че коалиция в парламента "Всички срещу" ГЕРБ начело с БСП щяла да се бори срещу модела Пеевски. Намеква се за някакви "програмни" или "експертни" правителства. Атанасов дори говори на непартийно правителство, каквото и да значи това.
  Ако приемем, че Пеевски вади компроматите срещу Борисов, то със сигурност той е насъбрал компромати и за другите политици. И как при това положение ще бъде елиминиран от властта?

 63. 63 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2848 Весело

  До коментар [#37] от "Веселин Дечев":

  Незаконен син на Илия Павлов?! Ако е вярно Илия Павлов трябва да е бил много пиян. Виждал ли си майка му на снимка?

 64. 64 Профил на man_un
  man_un
  Рейтинг: 517 Неутрално

  Милчева да даде рецепта как да се отървем от такива Пеевски, ако може де, иначе поднася предъвкани неща. Инак, хората са си послали за отрочетата си отдавна, всичко във върха на държава е клонинги на ченгетата от времето на соца, полковници, генерали и пр. Единствена утеха е, че навсякъде по света е така.

 65. 65 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1063 Весело

  Към то коментар [#61] от "MPetr":

  През 2020 г в САЩ беше направена анкета сред 230000 души служители на фирми от списъка S&P 500 и болшинството от хората са казали че според тях разликата в доходите на основните работници и висшият мениджмънт е 1/35-1/36 а се оказало че са силно заблудени......съотношението било 1/3040 средно...... И сега на въпроса: ""''В страните с голяма корупция ножицата между бедни и богати винаги е голяма"'"" САЩ ли е с най-голяма корупция според автора на статията ????

 66. 66 Профил на Dankol
  Dankol
  Рейтинг: 987 Неутрално

  Защо умнокрасавците не смеят да споменават Дейвид Петреъс!? Човекът който изкупува бизнеса на Пеевски. Май американците са ги отсвирили и навлизат ударно в българската икономика чрез обръча от фирми на Шиши. И Гешев им върши мръсната работа като разчиства проруските проксита в бизнеса , политиката и Президентството.

 67. 67 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1063 Неутрално

  До коментар [#66] от "Dankol": +++++ дааа точно така е ..... едни луди "атлантици" направиха преди 6 години списък с т.н "проруски бизнесмени" които видиш ли били "тиловаците на руската армия в България" и трябвало да се "прочистят"........ независимо от загуба на брутен продукт, инвестиции и работни места....... и мюрето Гешев услужливо се предложи....... Впрочем в Украйна става същото в момента ......

 68. 68 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 804 Неутрално

  До коментар [#57] от "Майндърбайндър":То Козлодуй може и да продава евтино, ама не и на нас. Евтиният ток за износ през фирмите на червените енергийни търговци. За мат`ряла от скъпия ток на ТЕЦ Варна...! ;)
  —цитат от коментар 58 на Petleshev


  Така е, евтиният ток се изнася. Но не от производителят, а от посреднически фирми, които по презумпция са свързани с управляващите. Всъщност те са печелившите, за мтрЕала остават данъците, внесени в ДБ от фирмите (ако изобщо има такива?). Всъщност нищо ново, това е модела Луканов, с "наши" фирми на входа и изхода.

 69. 69 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1803 Неутрално

  Добър анализ на Е Милчева. А това как е уловила важното си личи по реакцията от апологетите на статуквото.

  SHADOWS of SOFIA
 70. 70 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1063 Весело

  До коментар [#66] от "Dankol":

  Ако някой е набеден или стане популярен като "тиловак на руските интереси" в българските медии .....Гешев до дни е във фирмите му...... и точно за това амбасадата подкрепиха и подкрепят Гешев..... а умнокрасавците са силно заблудени, че става дума за борба с корупцията и бля-бля...... и Христо и компания започнаха интерпретации по картинка какво искала да каже стажантката Ким.....

 71. 71 Профил на klecho
  klecho
  Рейтинг: 726 Неутрално

  Съшити с бели конци нюлогипедки несвързани събития, обилно подплатени с хаотично прескачане през десетилетията (от 2002 насам) и нескрити манипулации (през август 2014 Пеевски и Цветан Василев няма как да са били приятели, защото КТБ вече беше затворена. Приятелството им датира от предходната година и съвпада с първия рейд на Сестра Галева и сие).

 72. 72 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1803 Неутрално

  До коментар [#66] от "Dankol":Ако някой е набеден или стане популярен като "тиловак на руските интереси" в българските медии .....Гешев до дни е във фирмите му...... и точно за това амбасадата подкрепиха и подкрепят Гешев..... а умнокрасавците са силно заблудени, че става дума за борба с корупцията и бля-бля...... и Христо и компания започнаха интерпретации по картинка какво искала да каже стажантката Ким.....
  —цитат от коментар 70 на MPetr


  Сблъсък на две сили на наш гръб. Оказа , че сме излишния човек в стаята. По същество руското посолство защити корупцията . Та хората да забравят , че се явяваме инвеститор в чужд проект. Е. Милчева е развила аргументите си и ако можеш я обори.

  SHADOWS of SOFIA
 73. 73 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2158 Неутрално

  По-важен е въпросът, кой ще замени ген. Любен Гоцев в задкулисието - Ахмед Доган или Бойко Борисов? Или и двамата, заедно с Пеевски, като триумвират ще си поделят страната. На фона на настъплението на ГРУ на Балканите няма да се отървем лесно от тези тримата.

 74. 74 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1803 Неутрално

  По-важен е въпросът, кой ще замени ген. Любен Гоцев в задкулисието - Ахмед Доган или Бойко Борисов? Или и двамата, заедно с Пеевски, като триумвират ще си поделят страната. На фона на настъплението на ГРУ на Балканите няма да се отървем лесно от тези тримата.
  —цитат от коментар 73 на volarok


  Ръководител на бибилотекарския е Стоян Денчев. Бивш депутат от ДПС и приближен до сарая.

  SHADOWS of SOFIA
 75. 75 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2633 Любопитно

  [quote#43:"Julian Mall"]
  —цитат от коментар 56 на Filofob
  Ти виждаш ли някаква логика в писанието си?Същите руски " самовари" едно, че не са същите второ, това, че имаме Козлодуй какво общо има с това, че Белене се превръща в корупционна сделка.За потока пак абсурдни аргументи. Американците били виновни, че Русия ни краде чрез Борисов и Доган. Нека са виновни, въпреки че ако бяха ни забранили ти пак щеше да си на амбразурата и да обясняваш колко са лоши. Само че това не отменя факта за дадените пари, за осъществяване на руски интерес. Докато връзката с Гърция ще я чакаме неясно колко години. А като говориш за Турция, нали осъзнаваш, че по този проект Русия и Турция са с общ интерес. Русия строи АЕЦ в Турция ....[/quote]

  Трябва да призная че разсъжденията ти не са лишени от логика! След като спряхме Белене който гадните руснаци превърнаха в корупционен проект на практика ликвидираме ядрената си енергетика и ще трябва да купуваме пак от руските ядрени централи в Турция! Тук разбира се Турция няма никаква вина че гадните руснаци ще продават на нас скъпият ток а евтиният ще отива в Турция точно обратното на Мариците които продават на българите скъпият ток а евтният отива за Турция те затова всъщност и бяха построени ! За всички това са виновни единствено руснаците!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 76. 76 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1063 Неутрално

  До коментар [#72] от "K2":
  "'"""'Е. Милчева е развила аргументите си и ако можеш я обори.""""" Не бе колега, аз съм съгласен почити изцяло с написаното от Милчева....... ама айде и малко достойнство да имаме , стига с тоя слугинаж ........""""Подобна оценка вика направи тази седмица и правната съветничка към Посолството на САЩ в България и бивша федерална прокурорка Джесика Ким. """""""""" Бря-бря !!!! ............ обаче Ким ли трябва точно да ни е ментор?.......тя ли е човека дето е врял и кипял и "всичко и е ясно" а?...........преди да дойде в България има почити 4 години трудов стаж (3г.8месеца) във федералната прокуратура в Кълъмбъс, щата Охайо........4 г. а не 40........ и за тези "по-малко от 4 години" на поста печели "огромната" бройка от "три важни дела":
  1.........United States v Harrison et al. – за инвестиционна измама, включваща основатели на спортните напитки OXYwater, отмъкнали от инвеститорите си ;
  2...........United States v Foster – произтичащ от този случай дело за мениджър, измамил известни в обществото клиенти и извършил данъчни измами;
  3......United States v Hoyo – измама срещу двама социално слаби американци, от които са откраднати половин милион долара......... Точка !!!!! И......Ким и само Ким ще "опрай" България......... Аз лично се срамувам , че въобще някой в България я приема на сериозно...... !!!! ............

 77. 77 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1803 Неутрално

  До коментар [#72] от "K2":"'"""'Е. Милчева е развила аргументите си и ако можеш я обори.""""" Не бе колега, аз съм съгласен почити изцяло с написаното от Милчева....... ама айде и малко достойнство да имаме , стига с тоя слугинаж ........""""Подобна оценка вика направи тази седмица и правната съветничка към Посолството на САЩ в България и бивша федерална прокурорка Джесика Ким. """""""""" Бря-бря !!!! ............ обаче Ким ли трябва точно да ни е ментор?.......тя ли е човека дето е врял и кипял и "всичко и е ясно" а?...........преди да дойде в България има почити 4 години трудов стаж (3г.8месеца) във федералната прокуратура в Кълъмбъс, щата Охайо........4 г. а не 40........ и за тези "по-малко от 4 години" на поста печели "огромната" бройка от "три важни дела":1.........United States v Harrison et al. – за инвестиционна измама, включваща основатели на спортните напитки OXYwater, отмъкнали от инвеститорите си ;2...........United States v Foster – произтичащ от този случай дело за мениджър, измамил известни в обществото клиенти и извършил данъчни измами;3......United States v Hoyo – измама срещу двама социално слаби американци, от които са откраднати половин милион долара......... Точка !!!!! И......Ким и само Ким ще "опрай" България......... Аз лично се срамувам , че въобще някой в България я приема на сериозно...... !!!! ............
  —цитат от коментар 76 на MPetr


  Не Джесика Ким. Посолството на Щатите. Изглежда сънения период от времето на администрацията на тръмп приключва.

  SHADOWS of SOFIA
 78. 78 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2633 Любопитно

  До коментар [#43] от "Julian Mall":Апологет на мизерията.Козлодуй се е платил отдавна и може да продава евтино.За новите мощности това не важи.Предпочитам скъп ток и високи доходи,в страна,която не е превзета от чужди служби,но от новите чайници ще получим само първото.
  —цитат от коментар 57 на Майндърбайндър


  Ти като апологет на високият стандарт сигурно мислиш че като си унищожим ядрената енергетика и почнем да внасяма ток ще цъфнем и вържем?! Със зависимост от вносен ток ще развиваме производство и туризъм защото и за климатиците в курортите няма да стига?!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 79. 79 Профил на Oggie Petkov
  Oggie Petkov
  Рейтинг: 543 Неутрално

  До коментар [#8] от "Gretel":

  Много бих желал авторката да ни изясни и кой е "фундамента на държавата" и как корупцията е стигнала до него. Прекалено много се раздува ролята на "шиши" в държавата и повечето от написаното е изсмукано от пръстите и е пълно както и вие сте забелязали само с гръмки клишета. Как точно и с какво "всемогъщия" полуинтелигент владее и съдебната власт и ДАНС и следствието. Всички служители там да не би да са зомбита и да изпълняват заповеди с натискане на някакво копче.

 80. 80 Профил на Dankol
  Dankol
  Рейтинг: 987 Неутрално
 81. 81 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2848 Весело

  До коментар [#80] от "Dankol":

  Изводът е ясен: няма олигарси без протекциите на бившите служби на ДС или бившата партийна номенклатура.

 82. 82 Профил на 1107
  1107
  Рейтинг: 747 Неутрално

  Няма значение, КОЙ е следващият пеевски.
  В българското общество си е свикнало да има пеевски, деевски, меевски и все ще си намери някой подходящ. Когато на хората им писне от подобни простотии, няма да има място за подобни народни водачи.
  Ама още доста трябва да почакаме.

 83. 83 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1063 Неутрално

  ""''В страните с голяма корупция ножицата между бедни и богати винаги е голяма"'"" ....но! """"""...годишните доклади на Oxfam, подчертават
  за все по-влошаващото се неравенство, характерно за "дясно-капиталистическата" система, авторите пишат: „Общият брой на милиардерите почти се е удвоил през десетте години след финансовата криза от 2008 г., а между 2017-2018 г. е създаден нов милиардер на всеки два дни. " Междувременно Oxfam изчислява, че в световен мащаб 56 процента от населението живее между 2 и 10 долара на ден.........за първи път от 1870 г., от създаването на най-старите данъчни регистри на разположение на Oxfam, „доходите на глава от населението се очаква да намалят във всички региони и неравенството да нарастне между бедни и богати........ Че не точно """В страните с голяма корупция ножицата между бедни и богати винаги е голяма"""""........ a "дясната политика" мисля има заслуга за това....... но въпроса е дали "финансовия паразитизъм" няма да се изроди във фашизъм........

 84. 84 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 380 Неутрално

  . И Гешев им върши мръсната работа като разчиства проруските проксита в бизнеса , политиката и Президентството
  До коментар [#66] от "Dankol":

  За американците Шиши е просто една дребна цаца в бизнеса. Такива каро него ги хрускат за закуска.
  А Гешев е 100% руска хибридка , обучен от руски прокурори в Русия , назначена бухалка от проруски олигарси и ГРУ. Подкрепен от руското посолство и с червен картон от американците.
  Ако искаше да се бори срещу руските мекерета , щеше вече да е проснал с пранги на паважа Тиквата , Сопола и, Златев който строят путински потоци и плащат милиарди данък Русия

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 85. 85 Профил на strymski
  strymski
  Рейтинг: 891 Неутрално

  Има един важен момент , който се пропуска . Пред всичките тези години хора като дебелото момче , защото не е само той в тази игра , забогатяха неимоверно ограбвайки де що намерят.
  След 10 ноември хората лека полека взеха да излизат по света , понаправиха парички , после с влизането на България в ЕС потекоха милиарди , като един златен водопад и всичко това се изсмука от шепа хора.
  Та , докато 90 процента от населението прекара живота си в битка за оцеляване , онези си живееха царски живот .
  За да се възцари справедливостта трябва да им бъде отнето откраднатото , да бъдат съдени или казано кратко , да си получат заслуженото. Безнаказаните престъпления развращават цялата държавна система и така един след друг “нов Пеевски” винаги ще се появява .

 86. 86 Профил на nxl27679751
  nxl27679751
  Рейтинг: 827 Неутрално

  "Кой е следващият Пеевски"

  Живеем в приказен свят в който араламбата за да докосне съзнанието на лапнишараните надува балона "Пеевски" както към децата: злият Кумчо Вълчо ще ви изяде ако добрият ловец не ви спаси. Така за няколко седмици демонът на държавата ни Цветанов се превърна в спасителят й и го канят навсякъде за да каля бившите си другари.
  Следващият Пеевски ще се появи когато опозицията смени това управление.
  Стил на политическа борба не по-малко вреден, отколкото "корупцията".

 87. 87 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2308 Неутрално

  "Пеевски" не е продукт на ДПС, той е консенсусна инвестиция. Неговото богатство и влияние произтичат именно от преразпределението на публични средства и активи, осигурени му от хората на власт. Те го направиха корпулентен и значим и всеки опит да бъде отстранен ще предизвика трусове по върховете на властта. Нали помните, че той държи ядрено куфарче с компромати Съюзниците обаче няма от какво да се страхуват."


  Пеевски е продукт на ДПС и неговата политика за овладяване на всички властови центрове.
  Само ДПС досега е показал ясна идея как да материализира властовите си амбиции.

  I Want To Believe
 88. 88 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 806 Неутрално

  Въпросът "Кой е следващият Пеевски" силно ми напомня молбата "И ние искаме баница"
  —цитат от коментар 48 на Корки


  ++++++++++++++++

  Адмирации! :))))))))))))))

 89. 89 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 806 Весело

  До коментар [#48] от "Корки":И какво? Според тебе, всичко трябва да изтича в чекмеджетата на Пеевски и Борисов?! Всички останали и всичко останало е без значение? Това ли ти е мечтата? Ти и децата ти да работите за Пеевски и ДПС? Що не си ЕПМ...?!
  —цитат от коментар 53 на Petleshev


  Не бе, Петлешев, успокой се. И аз прочетох постинга на колегата. Не ти отрича правото да си искаш от баницата, не се чувствай дискриминиран. Той просто обяснява огромното любопитство към това, кой ще е следващия Пеевски. Та нали трябва да знаете, на кого ще ходите да косите тревата - барабар с Ицето, следващия път? Щото то на Доган сладоледа вече го изблизахте, някой друг требе да ви черпааа...

  Навремето, когато в България имаше общо 20-тина "ВУЗ"-а, студентите бяха малко и влизането - трудно, имаше хора, които по няколко години подред кандидатстваха за всяка специалност, за която се било чуло, че там "ще се влиза лесно". И когато за пореден път не ги приемаха, тръгваха по приятели и комшии да реват, че в тази гадна държава всичко с връзки ставало... И тръгваха връзки да търсят, милите...

  Та- и вие с Ицето така... Понеже хората, както казва горнооряховчанина Сидер, "ич ви не щат", сте тръгнали да търсите на кого да се подмажете, та да се вредите и вие в политиката... Щото Доган само ви се присмя, нали? Не че хората ще ви заобичат "с връзки", ама как да го обясниш на такива, дето са си създали свой приказен свят с шкафчета и Шехерезади, и в него си живеят?

  А иначе - мисля, че си добро момче. :)

 90. 90 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1837 Неутрално

  Засега се знае само, че Пеевски е в Дубай. Въпросът е дали Сараите не са решили и той да си остане там, невъзвръщенец като Божков?

 91. 91 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 806 Весело

  Засега се знае само, че Пеевски е в Дубай. Въпросът е дали Сараите не са решили и той да си остане там, невъзвръщенец като Божков?
  —цитат от коментар 90 на Fiji


  Добре, че не си изкарваш хляба с писане на криминални романи. От глад щеше да умреш....

 92. 92 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 806 Неутрално

  https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/2013/06/19/2085656_poimenno_koi_suzdade_peevski/

  Сарунке, извинявай! От времето когато се занимавах с научни изследвания придобих такъв вкус км плагиатстването, че и Умберто Еко можех да стресна:

  "Въпреки че взриви общественото недоволство, издигането на Делян Пеевски до председател на ДАНС не е изненада и е резултат от последователното му развитие във властта, започнало още през 2001 г.

  За 12 години Пеевски получаваше всичко, което поиска. Наясно сме, че Делян Пеевски е резултат на непрозрачните задкулисни договорки и е налаган заради икономическите интереси на собственика на Корпоративна търговска банка Цветан Василев и не без помощта на майка му - бившата шефка на тотото Ирена Кръстева.

  В същото време тази схема нямаше да бъде възможна, ако нямаше физически извършители - хората, които направиха детето чудо на българската политика възможно. Ето ги поименно:

  Министърът на транспорта в правителството на НДСВ Пламен Петров прави 21-годишния Делян Пеевски свой парламентарен секретар и го вкарва в борда на директорите на "Пристанище Варна"

  2003 г.

  Делян Пеевски завършва право - в Югозападния университет в Благоевград. По това време декан на Правно-историческия факултет е небезизвестният проф. Александър Воденичаров. Именно под ректорството на Воденичаров дипломата по право от ЮЗУ стана символ на девалвацията на образованието в България. Воденичаров стана член на Висшия съдебен съвет (ВСС) от квотата на ДПС.

  2005 г., януари

  Делян Пеевски става член на Благоевградската адвокатска колегия. До 2001 г. нейн ръководител е бащата на жената, от която Пеевски има дете - Васил Петров, който към онзи момент е бил член на Висшия адвокатски съвет, а днес е член на ВСС от квотата на ДПС.

  Делян Пеевски е назначен за следовател в икономическия отдел на Столичната следствена служба, въпреки че не притежава необходимия по закон стаж. За него се застъпва директорът на Националната следствена служба Ангел Александров - близък приятел на Ахмед Доган. Днес Александров ръководи икономическия отдел в следствието.

  2005 г., октомври

  Сергей Станишев назначава Делян Пеевски за зам.-министър на Емел Етем в Министерството за държавната политика при бедствия и аварии.

  2007 г.

  След като е освободен като зам.-министър по бедствията и авариите, ВСС отказва да го възстанови като следовател. По-късно състав на ВАС с председател Стефка Стоева и членове Захаринка Тодорова, Надежда Джелепова, Марияна Дечева отменя решението на ВСС. Обвързан с решението на ВАС, ВСС го връща на работа, но по-късно Станишев го връща в правителството.

  2009 г., юли

  Ахмед Доган се опитва лансира Делян Пеевски за председател на парламентарната комисия за борба с корупцията. Зад него застават цялата група на ДПС и депутатите от БСП: Антон Кутев, Асен Гагузов, Валентина Богданова, Георги Петърнейчев, Димитър Дъбов, Димчо Михалевски, Евгений Узунов, Евгений Желев, Емилия Масларова, Захари Георгиев, Кирил Добрев, Мая Манолова, Милена Христова, Пенко Атанасов, Петър Курумбашев, Пламен Орешарски, Румен Такоров, Румен Петков, Спас Панчев и Стефан Данаилов.

  2013 г., март-април

  Без дискусия ВСС възстановява Пеевски в следствието. За решението гласуват 17 от членовете на съвета, като трима са против и трима се въздържат. Три седмици по-късно ВСС освобождава Делян Пеевски като следовател, но председателят на Етичната комисия на съвета Ясен Тодоров остро се противопоставя на идеята в решението да се запише, че той подава оставката си от съдебната система, като по този начин се опитва да му осигури вратичка за връщане в системата, въпреки критиките на члена на ВСС Калин Калпакчиев. Позицията на Калпакчиев предизвиква гневна реакция на главния прокурор Сотир Цацаров, който на практика защитава позицията на Ясен Тодоров.

  2013 г., юни

  Пламен Орешарски предлага Делян Пеевски за председател на ДАНС. Ето депутатите, които го подкрепят:
  От БСП решението е подкрепено от Александър Паунов, Антон Кутев, Атанас Зафиров, Атанас Пъдев, Атанас Мерджанов, Борис Цветков, Борислав Гуцанов, Валентина Богданова, Валери Жаблянов, Ваня Добрева, Васил Антонов, Георги Андреев, Георги Мърков, Георги Борисов, Георги Свиленски, Георги Анастасов, Георги Гьоков, Деница Златева, Деян Дечев, Димитър Горов, Димитър Дъбов, Димчо Михалевски, Добрин Данев, Дора Янкова, Евдокия Асенова, Екатерина Заякова, Емил Райнов, Жара Пенева, Жельо Бойчев, Захари Георгиев, Иван Иванов, Иван Ибришимов, Илия Баташки, Йордан Стойков, Йордан Младенов, Йорданка Йорданова, Калин Милчев, Кирил Добрев, Корнелия Нинова, Красимир Мурджев, Красимир Янков, Лазар Попов, Любомир Петков, Маргарита Стоилова, Мариана Тотева, Мариана Бояджиева, Мартин Захариев, Мая Манолова, Методи Костадинов, Милка Христова, Милко Багдасаров, Минчо Минчев, Михаил Миков, Николай Петев, Николай Малинов, Павел Маринов, Петър Курумбашев, Петър Мутафчиев, Петър Кънев, Петър Дулев, Пламен Славов, Росен Малинов, Румен Гечев, Румен Йончев, Светла Бъчварова, Сергей Станишев, Сияна Фудулова, Смиляна Нитова-Кръстева, Спас Панчев, Станислав Владимиров, Стефан Танев, Стефан Данаилов, Страхил Ангелов, Таню Киряков,Татяна Буруджиева, Тодор Радулов, Филип Попов, Христо Монов, Явор Куюмджиев, Явор Гечев. От ДПС гласуват всички членове на парламентарната група - Алиосман Имамов, Ахмед Башев, Веселин Пенев, Георги Горанов, Делян Пеевски, Джевдет Чакъров, Дурхан Мустафа, Емил Иванов, Ердинч Хайрула, Йордан Цонев, Камен Костадинов, Лютви Местан, Мехмед Атаман, Митхат Метин, Мустафа Карадайъ, Мустафа Ахмед, Невин Хасан, Нигяр Джафер, Петър Ангелов, Петя Раева, Рамадан Аталай, Рушен Риза, Сергей Кичиков, Тунджай Наимов, Тунчер Кърджалиев, Ферихан Ахмедова, Халил Летифов, Хами Хамиев, Хамид Хамид, Хасан Хаджихасан, Христо Бисеров, Хюсеин Хафъзов, Четин Казак, Шендоан Халит, Щерьо Щерев и Янко Янков.

  Впоследствие решението за Пеевски беше защитено и от различни министри от кабинета Орешарски. Сред тях е дори и министърът на културата Петър Стоянович."

 93. 93 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2633 Любопитно

  До коментар [#84] от "Kingpin":

  "Ако искаше да се бори срещу руските мекерета , щеше вече да е проснал с пранги на паважа Тиквата , Сопола и, Златев който строят путински потоци и плащат милиарди данък Русия"

  Какво руско мекере е Борисов който два пъти спира Белене и не направи нищо за Южен Поток!? Доган винаги е бил турски агент и именна затова Геша няма никога да го закачи, а ще си измисля руски шпиони!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 94. 94 Профил на lod08320276
  lod08320276
  Рейтинг: 70 Неутрално

  Предлагам др.Христо Иванов по достоен няма. . много ще му приляга

 95. 95 Профил на ruse_island
  ruse_island
  Рейтинг: 559 Неутрално

  Предлагам др.Христо Иванов по достоен няма. . много ще му приляга
  —цитат от коментар 94 на lod08320276


  Аз пък предлагам отец Иван от Нови хан или отец Саръев, ако първия откаже.

 96. 96 Профил на observador
  observador
  Рейтинг: 1149 Весело

  Най-вероятно и самия Пеевски не знае какво следва. Коронавирусът изнерви и подлуди много хора, а Пеевски в крайна сметка е човек в общия смисъл на думата. Вероятно има няколко възможни хода и е начертал различни стратегии, но е възможно да взема много от решенията и импулсивно.

  Да не забравяме, че покрай затварянето с коронавируса много двойки, вкл. дългогодишни бракове и/или бизнес партнъори се разделиха. Не се знае какво се случва.

  Представете си например да е изкарал тежко вируса (рискова група) и след една близка среща с неизвестното да е решил да не се занимава повече с бизнес и медии и да се отдаде на заслужена почивка.

  Мисля че е по-скоро това, отколкото някакъв страх от изборите.

 97. 97 Профил на observador
  observador
  Рейтинг: 1149 Весело

  "Разгърнете "Монитор" например и ще се убедите как от страниците му е изчезнал анонимният хейт... за сметка на тривиални новини."

  Само това ако е вярно и още повече, ако остане така, е една от най-добрите възможни новини за страната. Преди нормализацията на медиите няма как да очакваме големи размествания във властта. Но дари да е вярно това за Монитор, ефектите от това което може и да е по-свободен пазар, не можем да очакваме преди следващите избори (2025).

 98. 98 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5811 Неутрално

  А трябва ли да има друг пеевски, който да хрантутим и да му пълним гушата докато стане милиардер.

 99. 99 Профил на Gerberche Malko
  Gerberche Malko
  Рейтинг: 8 Неутрално
 100. 100 Профил на nxl27679751
  nxl27679751
  Рейтинг: 827 Весело

  А трябва ли да има друг пеевски, който да хрантутим и да му пълним гушата докато стане милиардер.
  —цитат от коментар 98 на Peni Nikol


  Пеевски се превърна в нарицателно, с което дори бабите плашат непослушните деца. За тази цел е потребен. Забавното е, както колега от форума по-горе е показал, как той е продукт на ДПС и БСП и ни правят на кретени, като ни го опаковат с Бойко.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK