ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2022

 • 25.3%
 • 20.2%
 • 13.8%
 • 10.2%
 • 9.3%
 • 7.4%
 • 4.6%
 • 3.8%
 • ГЕРБ:67
 • ПП:53
 • ДПС:36
 • ВЪЗР:27
 • БСП:25
 • ДБ:20
 • БВ:12
39.4%активност

Източник: Резултатът и активността са от ЦИК при 100% обработени протоколи, мандатите са по изчисление на "Дневник"

Рецидиви и метастази на комунизма продължават да тровят живота ни

"Когато днешната дата започне официално да се чества като ден на историческата памет, ще знаем, че България е станала свободна и независима държава"

© Георги Кожухаров

"Когато днешната дата започне официално да се чества като ден на историческата памет, ще знаем, че България е станала свободна и независима държава"Коментарът е от профила на автора във фейсбук. Поводът е датата 1 февруари - Денят за признателност и почит на жертвите на комунизма. През нощта на 1 срещу 2 февруари през 1945 г. са разстреляни жертвите на т.нар. Народен съд.


На 1 февруари 1945 г. е кулминацията на политическите убийства на БКП, чрез които в условията на военна окупация на България от СССР изтребва своите политически противници, за да затвърди своята власт.


И докато това е известно на повечето българи, често ще чуете дори смятащи се за интелигентни хора да настояват, че комунизмът е останал в миналото и няма смисъл повече да се обсъжда. Дори формално да е така, то неговите рецидиви и метастази продължават да тровят нашия живот и този на новите поколения, които ги приемат за нещо нормално.
И българският народ продължава да броди из Пустинята.


Рецидив 1 е незачитането на човешката личност с нейните права и свободи.


През целия Преход продължи преследването на неудобните, от недопускане в политиката на истинските дисиденти при комунизма (българи и турци) до реално преследване на всички, които пречат или представляват опасност за наследниците на стария режим. Страхът и до днес е сковал българското общество.


Рецидив 2 е все още доминиращият манталитет на кражбата.


Публична собственост и пари се крадат от най-ниско до най-високото ниво на държавната йерархия. Това е всъщност интимната цел на самото упражняване на властта. Най-богатите хора в държавата са политиците и близки до тях бизнесмени олигарси. Правосъдната система е блокирана, за да не пречи на този процес.


Рецидив 3 е правото на силния вместо силата на правото.


Частната собственост не е неприкосновена, независимо какво е записано в конституцията. Освен публичната тя също се ограбва, защото властта няма граници. Корупцията е ендемична. Имаш ли пари - твои са полицията, съдебната система и самите политици. Но и всички в публичната система, защото с парите можеш да си купиш компромат и всякакви лостове за влияние.


Рецидив 4 е процъфтяването на лъжата, некадърността, раболепието, подлизурковщината и безпрекословното подчинение на силния на деня с цел получаване или запазване на облаги. Влизане в престъпни съглашения, в които законите не важат, защото връзките и личните отношения със силните на деня са по-важни за оцеляване и просперитет.


Рецидив 5: Презрение към таланта, достойнството на личността и успеха в живота чрез честен труд.


Такива хора, които успяват сами да изкарват прехраната си и не зависят от групата и хранилката, продължават да са особено опасни за политическия режим, защото са независими. Тогава се търсят начини за тяхното изхвърляне от системата или подчинението им чрез някакъв компромат.


Има още много рецидиви, чрез които комунизмът отрови съзнанието на огромното мнозинство българи, инфилтрира ги с пропаганда за вярност към чужда държава и унищожи тези добродетели, които ни правеха равни на другите европейски народи.


Затова изучаването на пълната истина за комунизма и неговите метастази в училище ще е началото на Промяната.


Когато сегашното поколение политици, изградили мисленето си при комунизма, напусне политиката, а днешната дата започне официално да се чества като ден на историческата памет, ще знаем, че България е станала свободна и независима държава.


Дотогава ще имаме имитация на държавност и държавници.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK