Послание за нова България

"За да върнем страната в руслото на закона, за да победим бедността и безправието, България се нуждае от мощна политическа алтернатива."

© Юлия Лазарова

"За да върнем страната в руслото на закона, за да победим бедността и безправието, България се нуждае от мощна политическа алтернатива.""Дневник" публикува пълния текст на посланието на президента Румен Радев, който днес обяви, че ще се кандидатира за втори мандат на президентските избори наесен.


Уважаеми сънародници,


2020-а бе годината на българското събуждане. Доверието в правителството и парламента рухна. Въпреки пандемията и задушената свобода на словото, българите излязоха на улицата и заявиха категорично волята си за промяна. Хората скандираха "Мутри, вън!" и поискаха да вземат бъдещето на България в свои ръце. Появиха се нови политически партии и движения.
Парламентарните избори през април поставят гражданите пред дилемата дали приемат или отхвърлят днешния модел на властта: еднолична и задкулисна, репресивна и корумпирана, разхитителна и несправедлива към обикновения българин.


От началото на мандата ни като президент и вицепрезидент се сблъскахме с пороците на този модел, който концентрира властта в ръцете на министър-председателя и тесен кръг лица от неговото обкръжение. Този властови модел води до разпад на държавността и невъзможност да решим съдбовните задачи пред България: излизане от дълбоката криза; решителни реформи за постигане на висок устойчив темп на развитие, повишаване на благосъстоянието и сигурността на българите и преодоляване на демографския срив; пълноценна европейска интеграция.


Затова най-важната непосредствена национална цел е укрепването на държавността. Нейното постигане изисква решителни действия от легитимен парламент и отговорно правителство за демонтаж на порочния управленски модел, утвърждаване на върховенството на правото, неутрализиране на концентриралото огромен ресурс и власт задкулисие, пресичане на корупцията и връщане на гражданите в управлението. Без постигането на тази цел, всякакви нови управленски конфигурации и техните икономически и социални политики ще попадат в плен на олигархията и ще продължават да са обречени на провал, а страната - да заема последните места в ЕС по стандарт и качество на живот.


За да преодолеем институционалната криза и върнем страната в руслото на закона, за да победим бедността и безправието и съберем най-сетне разделените семейства на емигрантите, България се нуждае от мощна политическа алтернатива с решимост за постигане на тази първостепенна цел.


Ако това не се случи, след изборите може да се стигне до обичайните пазарлъци между партии и нов мандат на грабеж и застой, на фалити, бедност, обществена депресия и ускорена емиграция. Предвид възможната патова ситуация в новия парламент, може да се стигне и до правителство на задкулисието под благовидния предлог на национално обединение, национално спасение, експертен кабинет или други подобни формулировки.


В очертаната ситуация и необходимостта от непоколебими и продължителни усилия за необратимост на оздравителния процес, с г-жа Йотова считаме за свой дълг да обявим още сега намерението си да се кандидатираме за втори мандат като президент и вицепрезидент на Република България. Формата на издигане на кандидатурата ще бъде ясна в указания от закона срок.


В четирите години от мандата си ние не отстъпихме от заявените през 2016 г. принципи. Водени от убежденията ни за законност, справедливост и солидарност, ще продължим да обединяваме обществените усилия за промяна на днешния властови модел и създаване на условия за модерно развитие на България, което изисква:


Гарантиране на честни и достъпни избори


Честните избори са фундаментът на демокрацията. Необходими са неотложни реформи на Изборния кодекс и воля за гарантиране на доверие в изборния процес и висока избирателна активност чрез:


• Актуализация на избирателните списъци;


• Видеонаблюдение и излъчване в реално време на преброяването на бюлетините и оформянето на протоколите;


• 100% машинно гласуване;


• Дистанционно гласуване за българите в чужбина и създаване на МИР "Чужбина";


• Прозрачност в работата на изборната администрация и "Информационно обслужване";


• Справедлив достъп до медийно отразяване в предизборната кампания.


Излъчване на нов тип управление - синтез на почтеност и компетентност


Изминалото десетилетие показа какво не трябва да бъде управлението на страна член на ЕС и въобще на една съвременна демократична държава. Моралните качества, културата и компетентността на бъдещите управляващи ще са от решаващо значение за връщане на доверието в институциите, излизане на страната от кризата и за европейската ни интеграция.


Затова предлагаме на политическите сили, спечелили доверието на избирателите да управляват страната, да постигнат консенсус за формулирането и прилагането на Пакт за почтеност, професионализъм и компетентност по отношение на номинираните за високи управленски длъжности.


Укрепване на държавността и върховенството на правото


Въвеждане на конституционни и законови промени, гарантиращи:


• Гражданските права и гражданското участие в държавното управление;


• Независима съдебна власт в служба на справедливостта и обществения интерес; оптимизиране на структурата и функциите на ВСС; ефективна, отговорна и почтена прокуратура; подчинение на магистратите единствено на закона;


• Ефективно разделение на властите и укрепване на институциите;


• Прозрачност и предвидимост на законотворческия процес и пресичане на лобисткото законодателство;


• Засилена защита на собствеността и честната конкуренция на бизнеса;


• Безкомпромисно преследване на корупцията без оглед на политическата принадлежност и общественото положение на извършителите. Ако това не се случи, всяко следващо управление може да продължи да възприема властта като източник на безнаказано облагодетелстване, а порочният управленски модел и олигархията ще продължават да се възпроизвеждат;


• Работа на държавните органи и структури за сигурност в полза на обществото и държавния суверенитет.


Разширяване на механизмите за прозрачност и отчетност и пресичане на злоупотребите с власт и кражбите


• Представяне на обосновани разчети за очакваните ефекти при поемане на разходи от страна на правителството и на отчет за постигане на зададените цели;


• Засилване ролята на парламента като орган за контрол над Министерския съвет, включително с възстановяване на блиц-контрола. Разходване на бюджетен излишък след одобрение от Народното събрание;


• Ефективни проверки на лицата, заемащи висши публични длъжности, и свързаните с тях лица за съответствие между законните им доходи и стандарта им на живот;


Засилване на гражданския контрол чрез: реално електронно управление; прозрачност и отчетност на всички публични разходи; излъчване онлайн на работата на комисиите за обществени поръчки над определен финансов праг, както и на заседанията на Комисията за защита на конкуренцията; актуален регистър за всички концесионни договори и анексите към тях; осветляване на кредитното портфолио на Българската банка за развитие (ББР);


• Публикуване на всички договори и споразумения с контрагенти, сключени до момента от държавните фирми, страни по договори за вътрешно възлагане (in-house), както и на плащанията по тях. Ограничаване на обхвата и обема на договорите за вътрешно възлагане;


• Ясни критерии и публичност при определяне на проектите в Плана за възстановяване и устойчивост на Република България, така че проектите да способстват за модернизация на страната, а не само за усвояване на средства.


Гарантиране на свободата на словото чрез прозрачност на медийната собственост, финансова независимост на обществените медии от управляващите и спазване на професионалните и етични стандарти.


Отношението ни към икономическата, здравната, образователната и социалната политики на управляващите ще определяме както досега: в съответствие с ползата им за отделния човек, обществото и българската природа.


Този ранен анонс на кандидатурата ни цели да даде възможност на политическите актьори да се позиционират спрямо огласените принципи и приоритети при заявяване на своите стратегически намерения, което ще помогне на българските избиратели да направят информиран избор между статуквото и алтернативата.


Настоящото послание изразява убежденията ни, от които се водим през целия си мандат, както и волята ни да продължим да работим за нова България. Убедени сме, че без посочените промени големият потенциал на страната ни не може да се оползотвори. Те са неотменимият фундамент, върху който бъдещите правителства ще могат да разгърнат съзидателни политики за реформи в образованието, здравеопазването, социалната сфера, културата и духовността, сигурността; насърчаване на предприемчивостта и привличане на инвестиции; повишаване на производителността; развитие на зелена икономика, основана на наука, иновации и дигитализация.


Като президент и вицепрезидент ще продължим усилията си за обединяване на обществото около тези ключови приоритети, за да върнем заедно доверието в държавата, да пречупим негативните тенденции, да победим бедността и безправието и да гарантираме достойното ни място в европейското семейство и бъдещето ни като нация.


Цялото послание за нова България може да гледате и на видео тук:


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (138)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на potop
  potop
  Рейтинг: 221 Неутрално

  А питал ли е Решетников?

 2. 2 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 1668 Неутрално

  Това с " нова " е труден за разрешаване въпрос ......

 3. 3 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2999 Неутрално

  Тея политици не разбраха ли че с общи приказки не става :)

  Дела трябват, а не ала-бала. :)

 4. 4 Профил на oak17621787
  oak17621787
  Рейтинг: 206 Неутрално

  Още една статия за Радев. Аве Дневник, нещо за жертвите на Народния съд няма ли да споменете?

 5. 5 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 1065 Весело

  Ето го петия материал по изказването на Радев! Ако до довечера песнат още един ще си бият рекорда от вчера - едно интервю с 5 преразказа :)

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 6. 6 Профил на oak17621787
  oak17621787
  Рейтинг: 206 Неутрално

  Появиха се нови политически партии и движения....

  Мда, МаяМа, отровните, чалгаря Слави, проекта на Черепа, всички нови, чак излъскани. 🤣🤣🤣

 7. 7 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2668 Неутрално

  "днешния модел на властта: еднолична и задкулисна, репресивна и корумпирана, разхитителна и несправедлива към обикновения българин." - това е БГ реалност, за която НИЕ си знаем и траем... И въобще не е събуждане, а разсънване и протягане из под юргана, където е къде, къде по-уютно, къде, къде по-безопасно, от това да се отиде за гласуване например, че колцина бяха на площадите!? Радев е прав, но и на него не му стигна кураж да използва енергията, с която хората защитиха него, освен правата си, които така и така ПАК не се спазват. Гласуването на избори, които и да са те, в България се превръща в Андрешковски тарикатски сметки, а не представяне и сблъсък на идеи, които след "избирането" на проповедниците, са видоизменят и търсят, а и получават само ползите. Радев е решил правилно да се кандидатира, на фона на всичко, което досега е било е време за истински рестарт, а не ДЕМОкрация по български.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 9. 9 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 813 Неутрално

  До коментар [#4] от "oak17621787":


  Още една статия за Радев. Аве Дневник, нещо за жертвите на Народния съд няма ли да споменете?
  —цитат от коментар 4 на oak17621787


  Преминах по новинарските сайтове. Само "Дневник" и Дума" мълчат оглушително. СлучаЕност!?

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 10. 10 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1712 Неутрално

  Какво обединение, когато мафията счита народа за добитък и властва чрез принципа "Разделяй и владей".

  ХАКНАТИЯТ МОЗЪК: https://unbrain.eu/?bg
 11. 11 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2904 Неутрално

  До коментар [#3] от "realguru":

  Напротив! Точно общи приказки трябват... Колкото повече, толкова по-добре. Трябва да се леят милиарди и обещания за светлото бъдеще. Обилно гарнирани с рециклиран асфалт и по 50 лева на пенсионер! :)))

  Бивш tww09306483.
 12. 12 Профил на ceg22697604
  ceg22697604
  Рейтинг: 161 Неутрално

  Нова България със стар президент и старите зависимости от столетницата и Россията ;)

 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 14. 14 Профил на oak17621787
  oak17621787
  Рейтинг: 206 Неутрално

  Справедлив достъп до медийно отразяване в предизборната кампания.

  Това не ми е много ясно как ще стане - в БГ има сигурно поне 300 партии, по минута на партия това са 5 часа предизборни клипове. Не, благодаря.

 15. 15 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 1060 Весело

  До коментар [#1] от "PoToP":

  Пеевски не е питал...

 16. 16 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 868 Весело

  До коментар [#10] от "Боян Таксиров":

  Какво обединение, когато мафията счита народа за добитък и властва чрез принципа "Разделяй и владей".
  —цитат от коментар 10 на Боян Таксиров


  по-скоро: Кради и остави и другите да крадят !

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 17. 17 Профил на ceg22697604
  ceg22697604
  Рейтинг: 161 Неутрално


  А и много абсурдно да говори за сигурността на изборите като иска да бъдат с машинно гласуване . Що, за да ги хакне Русия ли, или за да оспорва изборите поради неминуеми грешки? По-надеждни от нас държави също имат проблеми с тях.

 18. 18 Профил на oak17621787
  oak17621787
  Рейтинг: 206 Неутрално

  До коментар [#4] от "oak17621787":
  —цитат от коментар 9 на todor._89


  Не мислА. 🤣🤣🤣

 19. 19 Профил на ceg22697604
  ceg22697604
  Рейтинг: 161 Неутрално

  Какво обединение, когато мафията счита народа за добитък и властва чрез принципа "Разделяй и владей".
  —цитат от коментар 10 на Боян Таксиров


  Ми то народът не е ли добитък? В сегашния парламент не сме избрали нито една нормална партия. И следващия ще бъде главно БКП и един чалгар. Добитък сме! Не е системата виновна, а гласоподавателите.

 20. 20 Профил на proventuss
  proventuss
  Рейтинг: 899 Любопитно

  Нова България със българи от старо време?

  Лигата на необикновените почтени джентълмени.
 21. 21 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1333 Любопитно

  Я ,да видим сега , какво и защо не се харесва от гербиджа!
  —цитат от коментар 8 на Strymski


  @Strymski, ти какво, инвентаризация ли правиш?

 22. 22 Профил на oak17621787
  oak17621787
  Рейтинг: 206 Неутрално

  Нова България със българи от старо време?
  —цитат от коментар 20 на proventuss


  Само човек като види кой го издига - Лупи Томов.🤣🤣🤣

 23. 23 Профил на oak17621787
  oak17621787
  Рейтинг: 206 Неутрално

  [quote#21:"Santos"][/quote]

  От пасоля го изискват.🤣🤣🤣

 24. 24 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6249 Любопитно

  Символично ли се кандидатира томно в деня, когато комунистите са избили регентите и министрите от властта, която са свалили с преврат?

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 25. 25 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 1065 Неутрално

  от изказването:
  "2020-а бе годината на българското събуждане. Доверието в правителството и парламента рухна. Въпреки пандемията и задушената свобода на словото, българите излязоха на улицата и заявиха категорично волята си за промяна. Хората скандираха "Мутри, вън!" и поискаха да вземат бъдещето на България в свои ръце. Появиха се нови политически партии и движения."
  - Доверието в правителството и парламента се покачиха след първите действия по оврадяване на пандемията. Тогава единствено рейтинга на президента падна под 30%
  -Волята за промяна се събуди "магически" след прокурорското разследване с/у съветниците на Радев и бизнесът на г-н Васил Божков.
  - Категоричната воля за промяна не се изразява в хвърляне на отпадъци по фасадите на сградите, а на избори.

  от изказването:
  "Ако това (появата на мощтна политическа алтернатива) не се случи, след изборите може да се стигне до обичайните пазарлъци между партии и нов мандат на грабеж и застой, на фалити, бедност, обществена депресия и ускорена емиграция. Предвид възможната патова ситуация в новия парламент, може да се стигне и до правителство на задкулисието под благовидния предлог на национално обединение, национално спасение, експертен кабинет или други подобни формулировки."
  - тук въобще не ми е ясно как "новата политическа алтернатива" в лицето на Мая Манолова, Станислав Трифонов и СИЕ ще донесе различен модел от споменатите горе "обичайни пазарлъци". За да няма такива пазарлъци (на запад ме викат политическо споразумение) някой трябва да спечели 51%... или Радев се възбужда политически от случката в Мианмар?

  от изказването:
  "Гарантиране на честни и достъпни избори
  Честните избори са фундаментът на демокрацията. Необходими са неотложни реформи на Изборния кодекс и воля за гарантиране на доверие в изборния процес и висока избирателна активност чрез:
  • Актуализация на избирателните списъци;
  • Видеонаблюдение и излъчване в реално време на преброяването на бюлетините и оформянето на протоколите;
  • 100% машинно гласуване;
  • Дистанционно гласуване за българите в чужбина и създаване на МИР "Чужбина";
  • Прозрачност в работата на изборната администрация и "Информационно обслужване";
  • Справедлив достъп до медийно отразяване в предизборната кампания."
  - празнословие. Гарантирането на честност и прозрачност не се постига с искане на промени 2 месеца преди избори. Защо господин Радев не повдигна тоя въпрос миналата година? Когато още търкахме талончета с късметчета :)

  от изказването:
  "Излъчване на нов тип управление - синтез на почтеност и компетентност"
  - това трябва да важи и за Президента, пък господин Радев обяви, че иска втори мандат... Тук виждам дваен стандарт.

  от изказването:
  "Укрепване на държавността и върховенството на правото
  Въвеждане на конституционни и законови промени, гарантиращи:
  • Гражданските права и гражданското участие в държавното управление;
  • Независима съдебна власт в служба на справедливостта и обществения интерес; оптимизиране на структурата и функциите на ВСС; ефективна, отговорна и почтена прокуратура; подчинение на магистратите единствено на закона;
  • Ефективно разделение на властите и укрепване на институциите;
  • Прозрачност и предвидимост на законотворческия процес и пресичане на лобисткото законодателство;
  • Засилена защита на собствеността и честната конкуренция на бизнеса;
  • Безкомпромисно преследване на корупцията без оглед на политическата принадлежност и общественото положение на извършителите. Ако това не се случи, всяко следващо управление може да продължи да възприема властта като източник на безнаказано облагодетелстване, а порочният управленски модел и олигархията ще продължават да се възпроизвеждат;
  • Работа на държавните органи и структури за сигурност в полза на обществото и държавния суверенитет."
  - тук няма НИЩО ново. Всичко това поне на думи е гарантирано и сега. Т.е. предлагат се промени които не са необходими. Важно е да се посочи МЕТОД за контрол на законовите предписания, а не общи пожелания.


  от изказването:
  "Гарантиране на свободата на словото чрез прозрачност на медийната собственост, финансова независимост на обществените медии от управляващите и спазване на професионалните и етични стандарти."
  - същото като горе: празни думи без идея за МЕТОД на изпълнението им.

  от изказването:
  "Като президент и вицепрезидент ще продължим усилията си за обединяване на обществото около тези ключови приоритети, за да върнем заедно доверието в държавата, да пречупим негативните тенденции, да победим бедността и безправието и да гарантираме достойното ни място в европейското семейство и бъдещето ни като нация."
  - усилия за "обединение" на обществото? Не, няма как това да стане, когато Президента използва общонационалните празници за политическа тяснопартийна пропаганда.

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 26. 26 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 1156 Весело

  Гешев и той мисли за втори мандат,просто да те изчака по един или друг начин!

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТА Радев - ОСТАВКА Ако срещу Радев се яви г-н/жа "ФИЛАНКИШИЯТА",аз ще гласувам за втория!
 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 28. 28 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 1156 Неутрално

  Символично ли се кандидатира томно в деня, когато комунистите са избили регентите и министрите от властта, която са свалили с преврат?
  —цитат от коментар 24 на Незнайко в Слънчевия град


  Всъвсем преднамерено е,освен това мълчанието МУ по този повод говори и за отношението към тези безпомощни жертви!

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТА Радев - ОСТАВКА Ако срещу Радев се яви г-н/жа "ФИЛАНКИШИЯТА",аз ще гласувам за втория!
 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30 Профил на ена блогърка
  ена блогърка
  Рейтинг: 55 Неутрално

  До коментар [#4] от "oak17621787":

  Може би ако някой първо спомене за милостта, която комунистите проявяват към лекарите, довела до тайни от властта експерименти с деца, които нямат отношение към делата на родителите си? Карма, а? Анатема, изроди, бъдете вечно проклети!

  to see a world in a grain of sand and heaven in a wild flower hold infinity in the palm of your hand and eternity - in an hour.
 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 32. 32 Профил на Дисидент в ЕССР
  Дисидент в ЕССР
  Рейтинг: 363 Неутрално

  Притеснителни са симпатиите на Дневник и Демократична България към резидента Радев.

  "Нашите деца не получават образованието, от което имат нужда. Те трябва да бъдат обучавани в традиционните морални ценности, но вместо това им се казва, че имат изконното право да бъдат гей. Това е измама, която ги отклонява от верния път в живота." - Маргарет Тачър, 1987
 33. 33 Профил на 4okuto
  4okuto
  Рейтинг: 817 Неутрално

  Поредният "продавач на мечти"...

 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 35. 35 Профил на Michael Jordan
  Michael Jordan
  Рейтинг: 1141 Неутрално

  Това е кървавият месец, на който българскшят Елит,
  без съд, с фалшиви обвинения , най-жестоко бе избит!
  Как този, т.н.”български” президент,
  не каза една дума за този инцидент?

 36. 36 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 1668 Неутрално

  Този ден не е избран случайно и което оправдава намеренията му , но все още има живи , които помнят реалностите а , че за някои "Преходът " е свършил , не е достатъчен повод да се избере точно 1-ви февруари......И мисля , че обединение за нова България при тази картинка е химера , макар и да е уважителна инициативата.....Направи междувременно и друго изявление по повод тази дата - това на Борисов......на изборите , ако ги има , доста народ ще си остане по къщите , не заради вируса , а заради лицемерието.....

 37. 37 Профил на _imi_
  _imi_
  Рейтинг: 536 Неутрално

  Тоя и за пъдар не става!

 38. 38 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1200 Неутрално

  Радев, а това означава ли да върнем България в руслото на неограниченото руско влияние и нейното разбиране за законност?!

 39. 39 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8034 Неутрално

  До коментар [#37] от "_imi_":

  А Борисов само за пъдар става.

 40. 40 Профил на ена блогърка
  ена блогърка
  Рейтинг: 55 Неутрално

  До коментар [#35] от "Michael Jordan":

  Явно не разбираш пълноценно длъжността "президент" и смисъла на това, което той трябва да казва. Ще ти помогна - тъй като не може да го каже той, ще го кажа аз :
  Съдбата на българския елит от онова време не е ясна, точно колкото неясни са обстоятелствата по събитията, довели до неговия крах. Човек не винаги е отговорен за действията си и "народен" съд не може да съществува, а народ от бежанци, приети по тези земи по милост няма право нито да съди, нито да прави държава.

  to see a world in a grain of sand and heaven in a wild flower hold infinity in the palm of your hand and eternity - in an hour.
 41. 41 Профил на Н. Колев
  Н. Колев
  Рейтинг: 476 Неутрално

  Не съм сигурен, че Цецка би загубила състезанието този път, ако участва.
  И на парламентарните, и на президентските избори ще е мъка за мен в тази кампания :-(

 42. 42 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 914 Гневно

  Хей, хей, гаварит Масква. Няма да забравим, няма да простим жертвите на комунизма!

 43. 43 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2206 Неутрално

  Мда, сутринта някой във форума предрече 5 статии в Дневник за РРадев. До тук са 4-ри!!! Дерзайте, още може!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 44. 44 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3454 Весело

  Три неща само могат да обединят българите- гей, мигрант и Самуила!
  Да не забравите да благодарите на Методиев за това нещо президента!

  klimentm
 45. 45 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2206 Неутрално

  Това е кървавият месец, на който българскшят Елит,без съд, с фалшиви обвинения , най-жестоко бе избит!Как този, т.н.”български” президент,не каза една дума за този инцидент?
  —цитат от коментар 35 на Michael Jordan


  Попитаха го.... но той заговори за партизански могили, Гео Милев, ястребино....за тръби и газ!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 46. 46 Профил на sokrat41
  sokrat41
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Абсолютно празна и злостна дрънкалница като в махленска бакалница!

 47. 47 Профил на Николай Ангелов
  Николай Ангелов
  Рейтинг: 416 Разстроено

  С публикациите за Радев днес дневник категорично печели порнооскар.

 48. 48 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2206 Неутрално

  До коментар [#32] от "Дисидент в ЕССР":

  До тук са 4 статии само за РРадев!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 49. 49 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2206 Неутрално

  Дневник се превръща в медиен официоз на Фатмака и БСП.
  —цитат от коментар 27 на kzj35678888


  +++++++++

  Русия- проказата на планетата Земя.
 50. 50 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2206 Неутрално

  До коментар [#25] от "olexander":

  ++ но си пропуснал най-важното:
  Ние с г-жа Йотова и нашето социалистическо семейство...."!!!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 51. 51 Профил на dlagnikov
  dlagnikov
  Рейтинг: 835 Неутрално

  Това послание е подкрепа на БСП за изборите.Президентът се опитва да привлече привърженици извън столетницата.За протестите бяха 70%, но 40% не желаеха избори т.е. да ги управлява Радев чрез служебно правителство.Това е капан за ДБ,която ако подкрепи президентските щения, ще разцепи автентичната десница.

 52. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 54. 54 Профил на Баба Мравка
  Баба Мравка
  Рейтинг: Весело

  Това е капан за ДБ,която ако подкрепи президентските щения, ще разцепи автентичната десница.
  —цитат от коментар 51 на dlagnikov


  А "автентичната десница" са тези, които са изхвърлени от европейската десница и подкрепят руския резидент и БСП? Благодаря за разяснението.

 55. 55 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 1065 Неутрално

  До коментар [#50] от "chichka":
  Ами пропуснах, просто ме догнуся дори да го коментирам.

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 56. 56 Профил на Родолюбец
  Родолюбец
  Рейтинг: 829 Весело

  А питал ли е Решетников?
  —цитат от коментар 1 на PoToP


  Със сигурност. Даже е и получил поредното поръчение.

  61. Ниkoй въ Бългapckoтo Княжecтвo нe мoжe ни дa kупувa, нитo дa пpoдaвa чeлoвeчeckи cъщecтвa. Вcekoй poбъ oт kakъвтo пoлъ, вepa и нapoднocтъ дa бъдe, cвoбoдeнъ cтaвa, щoм cтъпи нa бългapcka тepитopия.
 57. 57 Профил на vzoran
  vzoran
  Рейтинг: 522 Неутрално

  Пак с усещането за наизустен текст.

 58. 58 Профил на dlagnikov
  dlagnikov
  Рейтинг: 835 Неутрално

  До коментар [#54] от "Баба Мравка":

  Под "автентична десница" разбирам така наречената градска десница.

 59. 59 Профил на Garret Dan
  Garret Dan
  Рейтинг: 36 Неутрално

  Мунчо Резил-дент мандат сънува, второ действие от соц пиесата Ние пак сме тук!

  Dim
 60. 60 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1200 Неутрално

  До коментар [#53] от "xhi13317223":
  Това, че Борисов обслужва руския енергиен интерес е факт. Но е факт и другото, че Радев е всеотдаен радетел за руския интерес във ввсичките му измрния и дори на думи не се прави на европеец. И двамата са бреме за България.

 61. 61 Профил на _imi_
  _imi_
  Рейтинг: 536 Неутрално

  Ако Дневник продължава да дълбае ямата в която се вкара, имам чувството, че ще излезе от другия край на земята! :-)

 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 63. 63 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2206 Неутрално

  До коментар [#55] от "olexander":

  Гнус не гнус, отделих два часа и внимателно изгледах представлението, въпреки крайно отрицателното ми отношение към РРадев. Има материал за много коментари.

  Русия- проказата на планетата Земя.
 64. 64 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2306 Неутрално

  Хем трябва да се слага на "социалистическото семейство", хем да прикотка автентичните десни. Като ръководно тяло въпросните десни са му вързани в кърпа. Христо Иванов има дълго и ползотворно сътрудничество с юридическата му съветничка Иванка Иванова от Отворено общество - София. Заедно са усвоявали по проекти и т.н. Като електорат зависи. "Социалистическото семейство" осигури седем ли, осем ли районни софийски кметове. Може някои да си плюят в пазвата и да го припознаят. Това се случи, май, донякъде на предишните избори. Когато между двата тура ДБ излезе с прокламация срещу кандидата на ГЕРБ и за кандидата на БСП по същество. Ще се случи с още по-голяма сигурност и на тези президентски избори. Тук съмнение няма. Моралната дилема е на избирателите на ДБ. Вярно, сред тях има коварни, лукави, дребнави и неверни, но не всички са такива. Не всички.

 65. 65 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 2276 Неутрално

  "социалистическото семейство.." тоя изби рибата :))). Можеше ,за още по-забавно ,да замени "семейство" с "рода"!

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 66. 66 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4708 Неутрално

  Нова България - разбирай - под неговото вещо ръководство.

 67. 67 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2206 Неутрално

  Ето го петия материал по изказването на Радев! Ако до довечера песнат още един ще си бият рекорда от вчера - едно интервю с 5 преразказа :)
  —цитат от коментар 5 на olexander


  Да, но пак изрязано и непълно! Къде са въпросите и великият отговор:
  "Ние с г-жа Йотова и нашето социалистическо семейство...."?

  Русия- проказата на планетата Земя.
 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 69. 69 Профил на Python
  Python
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Да перефразирам един бивш вътрешен министър - егати държавата щом този ни е президент..

 70. 70 Профил на tedif
  tedif
  Рейтинг: 534 Любопитно

  До коментар [#34] от "Strymski":

  Имаше едно голямо миризливо червено .....,червен депутатинъ,който се канеше да ходи да пикае на гроба на избитите!
  Ти от тази кохорта ли си?

 71. 71 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 775 Неутрално

  До коментар [#53] от "xhi13317223":Това, че Борисов обслужва руския енергиен интерес е факт. Но е факт и другото, че Радев е всеотдаен радетел за руския интерес във ввсичките му измрния и дори на думи не се прави на европеец. И двамата са бреме за България.
  —цитат от коментар 60 на авторът


  Няма спор по този въпрос. Това, което визирам е факта, че горещите поддръжници тук на ГЕРБ и Борисов конкретно, атакуват Радев за нещо, което Борисов е многократно по-вреден.

 72. 73 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1420 Неутрално

  До коментар [#71] от "xhi13317223":

  Ти как измерваш вредността на Борисов и Радев?
  Можи би имаш вредностомер?

 73. 74 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 775 Неутрално

  До коментар [#71] от "xhi13317223":Ти как измерваш вредността на Борисов и Радев?Можи би имаш вредностомер?
  —цитат от коментар 73 на 4ort


  Най-простият метод за момента - колко парички е заробил любимеца ви в руските корупционни проекти?

  А?

 74. 75 Профил на Родолюбец
  Родолюбец
  Рейтинг: 829 Весело

  До коментар [#37] от "_imi_":А Борисов само за пъдар става.
  —цитат от коментар 39 на Роси


  Виде ли? Роси също осъзна, че Борисов е по-кадърен от Радев.

  61. Ниkoй въ Бългapckoтo Княжecтвo нe мoжe ни дa kупувa, нитo дa пpoдaвa чeлoвeчeckи cъщecтвa. Вcekoй poбъ oт kakъвтo пoлъ, вepa и нapoднocтъ дa бъдe, cвoбoдeнъ cтaвa, щoм cтъпи нa бългapcka тepитopия.
 75. 76
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 76. 77 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1420 Неутрално

  До коментар [#74] от "xhi13317223":

  Посочването на Радев от Решетников, не е ли част от рускити корупционни проекти?
  А?

 77. 78 Профил на prc14715410
  prc14715410
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Послание: (1) жена ми на 6 служби, (2) грипен да плащат комисионките веднага; (3) всичките ми приятелчета съветници, министри и депутати с право да продават всякаква и формация (вкл държавни тайни); (4) който не ме обича е мутра; (5) само мойте чекмеджета може да са пълни; (6) ако кажа или покажа поверпоинт значи трябва да се прехласвате на дълбините на моята мисъл; (6) моя юмрук носи демокрация; (7) всички на колене пред президеството 3 пъти на ден иначе са мутри

 78. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 79. 80 Профил на Прост ГЕРБав от Има Такива Наглеци за Българи
  Прост ГЕРБав от Има Такива Наглеци за Българи
  Рейтинг: 563 Неутрално

  Уважаеми сънародници,

  През послединте гоини прави впечатление недостатъчното навеждане към рАззия.
  Не мен като пРезидент ми е много неприятно, че огромното болшинство ( мнозинство на български ) не се наакват когато в матушката ми пр@днат.
  Не е достатъчно само БКП и ГЕРБавите като цяло и Мутренският им лидер в частност да се навеждат на изток. Не! Трябва по-усилено да се кланяме. Защото чекмеджетата чакат, зинали със страшна сила!

  От проста СИКаджийска МУТРА , през "Вие сте прости и аз съм прост " до Има Такива Наглеци - открийте разликите?
 80. 81 Профил на nsa17624486
  nsa17624486
  Рейтинг: 1662 Неутрално

  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 81. 82 Профил на Прост ГЕРБав от Има Такива Наглеци за Българи
  Прост ГЕРБав от Има Такива Наглеци за Българи
  Рейтинг: 563 Неутрално

  До коментар [#74] от "xhi13317223":Посочването на Радев от Решетников, не е ли част от рускити корупционни проекти?А?
  —цитат от коментар 77 на 4ort


  България нямаше да има такова недоразумение за президент, ако МУТРАТА не беше посочил възможно най-нелепата ГЕРБава п@тка за кандидат на изборите.
  МУТРАТА лично направи така, щото изборът на мАсква да стане президент.
  И се надваше, че Радев ще пълзи пред него както е обичайно за всички ГЕРБави. Последното не се случи, не защтото двмата са различни, а точно обратното. И двамата не могат да понясят някой друг да се мазни повече от тях на рАззия. И се скараха. За "превилегиятя" да се мазнат. Щото ТАЯ превилегия пълни чекмеджетата!!

  От проста СИКаджийска МУТРА , през "Вие сте прости и аз съм прост " до Има Такива Наглеци - открийте разликите?
 82. 83 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2306 Неутрално

  Цветан Цветанов е който посочи Цецка Цачева. Но това е друг проблем. Проблемът е кой ще посочат сега. При всички случаи на средна възраст, умерен и улегнал, излъчващ спокойствие и положителна енергия, със здрави нерви и пр. Трябва да анонсира връщане на президентската институция към нормалността. България ще има някакво правителство. Може и да не е на сега управляващите. Независимо - трябва да протегне ръка към всички. Да обяви, че ще сложи край на разделението и омразата, насадени от Радев. Нещо подобно на посланията на Байдън сега.

 83. 84 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2959 Весело

  Тези послания на Разединителя на нацията в колко статии ги публикуват?
  Не че имам намерение да ги чета.

 84. 85 Профил на ial
  ial
  Рейтинг: 504 Неутрално

  Много трол, много паплач.
  Някой ръси пари, някой е притеснен?
  Някой, който иска неистово да спечели изборите.

 85. 86 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2306 Неутрално

  Коректното споменаване на Радев тепърва трябва да е - кандидат-президента Радев.

 86. 87 Профил на wkk57607068
  wkk57607068
  Рейтинг: 500 Неутрално

  Пред какъв унизителен избор бяхме изправени: Радев vs Цачева. Предвиждам втори тур на унижението: Радев vs Караянчева. За да сме наясно що за народ сме и къде ни е мястото.

 87. 88 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2306 Неутрално

  Съперникът на кандидат-президента Радев освен друго трябва да анонсира и прочистване на институцията от корупцията, в която сега е оплетена. Днес стана известно, че европейската служба за разследване ОЛАФ обвинява съветника му Пламен Узунов, че като министър в служебното правителство на Радев е похарчил 6 милиона евро в разрез с правилата. За закупуване на някакви автомобили. Сега кандидат-президентът ще се изкаже ли? Добре, че не можа да извърти сделката с грипените. Обаче с автомобилите е станала.

 88. 89 Профил на Прост ГЕРБав от Има Такива Наглеци за Българи
  Прост ГЕРБав от Има Такива Наглеци за Българи
  Рейтинг: 563 Неутрално

  Цветан Цветанов е който посочи Цецка Цачева. Но това е друг проблем. Проблемът е кой ще посочат сега. ....Независимо - трябва да протегне ръка към всички. Да обяви, че ще сложи край на разделението и омразата, насадени от Радев. Нещо подобно на посланията на Байдън сега.
  —цитат от коментар 83 на nik_77.


  Оле-ле малеее!
  Толкова много пържен въздух под нлягане на едно мсто.
  Но да изпуснем балона на ГЕРБавата пропагАДна и макар да вони на МУТРИ да видим какво всъщност се опитват да пробутат:
  1. " Цветанов е който посочи Цецка " . Да, бе, да. Лично МУТРАТ в интервю каза, че е избрал тетка за кандидат-президент. Със собствента си СИКаджийска уста го каза.
  2. "трябва да протегне ръка към всички." - Ама, разбира се, бе!
  Как не сме се сетили. Не да настоява за разбиване на сарайкия модел на ограбване, на да настоява за борба с невижданата корупция, ярко онагледена оф чекмеджетата, неее! " Ръка към всички" , само да не пипа чекмеджетата с еврА и злАто. Щото, нали, кото било-било, дйте да се обединим!!
  3. "да сложи край на разделението и бла-бла, фъссс" Уффф, че замириса.
  Тука съм съгласен. Всички трябва да се обединим около простото разбиране, че сарайският модел трябва да се разбие, че МУТРИТЕ трябвад да са в затвора, каскетите да пасат патки, а ГЕРБавите да си намерят мястото между горните две алтернативи заедно с "оня шишкавия, да не му казвам името" .

  От проста СИКаджийска МУТРА , през "Вие сте прости и аз съм прост " до Има Такива Наглеци - открийте разликите?
 89. 90 Профил на brighty
  brighty
  Рейтинг: 45 Неутрално

  ЕДНА СМАХНАТА СТРАНА В НАЧАЛОТО НА 21-ВИ ВЕК
  Абсурдна комедия

  Една държава, в която царства абсурдът! Всеки изпълнява роля, противоположна на същността му. Изключително забавна комедия! Най-глупавите, бездарни и неспособни са избрани за каймак на обществото. Те управляват останалите. Най-грозноватите стават Кралици на красотата. Най-алчните и крадливи трябва да пазят парите и реда. Най-несправедливите и зависимите да се борят за независимост и да раздават справедливост. Слугите на Мрака да носят Светлината. За истината и морала бдят леки жени. И още по-леки мъже. Пишат и говорят леко. Образованието е оставено в ръцете на необразованите търговци или дърти пропагандатори. Спортът е за само за спортуващите залагания и експерименти с медикаменти. Най-големият лъжец и крадец в тази смахната страна е най-харесван от тълпата. Свестните ги считат за луди. Пак. Лудите пък водят масите. Масите са полудели от удоволствие. В коремите им бушуват газове от преяждане. С евтини боклуци.

  ОЧАКВАЙТЕ ФИНАЛА НА ФИЛМА!

 90. 91 Профил на Прост ГЕРБав от Има Такива Наглеци за Българи
  Прост ГЕРБав от Има Такива Наглеци за Българи
  Рейтинг: 563 Весело

  До коментар [#88] от "nik_77.":

  Ква коруция при президента ви е подгонила вас бе?
  ГЕРБавият ви вожд се е омацал до ушите, те ГЕРБавите тръгнали за другите да говорят!

  Говорете за чекмеджетата, да еврАта, за злАтото, за тротоарите, дето пропадат с първия дъжд, за милиардите дето се удавиха в "гьола Белене", за милиардите подерени на Сърбия и Раззия за Турки пАток, за първото ни място по смуртност, говорете! За това ваше "европейско развитие" говорвте!
  Това е вашето "послания"., което да занесете на изборите тая година.

  От проста СИКаджийска МУТРА , през "Вие сте прости и аз съм прост " до Има Такива Наглеци - открийте разликите?
 91. 92 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1929 Неутрално

  Ти лети, лети съветски спомен жив, връщаш ни отново в онзи чуден свят.

  Орлин Горанов

  09 Jun '20 — Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители 13 May '19 — Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 01 Sep '21 — Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев
 92. 93 Профил на bpcorp
  bpcorp
  Рейтинг: 753 Неутрално

  А може би в един момент Дневник все пак ще публикува новината, че съветник на президента е обвинен от ОЛАФ в коруция!

 93. 94 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2306 Неутрално

  По-спокойно № 91. Да не получиш сърдечна криза. Чекмеджетата с ментета са едно - разследването на ОЛАФ срещу съветниците на Радев - съвсем друго. По точно срещу служебното му правителство и още по-точно срещу служебния вътрешен министър Пламен Узунов. И днешен съветник на кандидат-президента. Докато човекът на Радев е вътрешен министър в служебното му правителство върти поръчка за милони европейски пари. От ОЛАФ потвърдиха, че са нарушени условията по споразумението с Еврокомисията за отпускане на безвъзмездни средства за полицейските автомобили. И искат да се върнат 6 милиона евро. Освен това препоръчват да се открие наказателно производство сред служители от правителството на Радев, сред които е и въпросния Узунов.
  Иначе, няма как новият президент да бъде избарн с реториката на Радев, насаждаща омраза и разделение. Тази реторика върви само за отчаяни въстаници, които още обикалят улиците на София, подигравани от гражданите, и за твърдия електорат на БСП. Недостатъчно.

 94. 95 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1094 Весело

  А кога ще прочетем нещо за разследването на ОЛАФ за КОРУПЦИЯ срещу Пламен Узунов, секретаря на пРезидента по "АНТИКОРУПЦИЯТА"?
  За едни 290 джипки става въпрос.

  Изобщо - добре му подбраха екипа на пРезидента, този виден борец срещу корупцията.
  До един - специалисти по корупция.

  Знанието е сила, информацията - власт
 95. 96 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 1746 Неутрално

  ......премерен , точен , балансиран..........заслужен ВТОРИ МАНДАТ......!!!!!......

  България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
 96. 97 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1094 Весело

  До коментар [#88] от "nik_77.":Ква коруция при президента ви е подгонила вас бе?ГЕРБавият ви вожд се е омацал до ушите, те ГЕРБавите тръгнали за другите да говорят!Говорете за чекмеджетата, да еврАта, за злАтото, за тротоарите, дето пропадат с първия дъжд, за милиардите дето се удавиха в "гьола Белене", за милиардите подерени на Сърбия и Раззия за Турки пАток, за първото ни място по смуртност, говорете! За това ваше "европейско развитие" говорвте!Това е вашето "послания"., което да занесете на изборите тая година.
  —цитат от коментар 91 на За европейските граждани ГЕРБ e БСП


  ОЛАФ мисли друго, що така...

  Знанието е сила, информацията - власт
 97. 98 Профил на chudomor
  chudomor
  Рейтинг: 1395 Неутрално

  Най-приемливата фигура от родната политсергия. Сега искат или не, старите и новите кандидати за слава ще трябва да се съизмерят с него.
  "Остроумните" тролове вече изчерпаха темата за цвета на чорапите му и тоалетите на съпругата му. Башовете трябва да се постараят повече...

  От идиоти отговор не чакам
 98. 99 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 2251 Неутрално

  Биография на Р. Радев:
  1. Завършва със златен медал Природо-математическата гимназия „Акад. Боян Петканчин“.
  2. Завършва Висшето народно военновъздушно училище „Георги Бенковски“, Долна Митрополия през 1987 г., като първенец на випуска.
  3. Завършва Ескадрилното офицерско училище (Squadron Officer School) на Авиационния университет на Военновъздушните сили на САЩ във военновъздушната база „Максуел“, Монтгомъри, Алабама, САЩ.
  4. От 1994 до 1996 г. е слушател в командно-щабен профил във Военна академия – ВА – „Г. С. Раковски“, където завършва като първенец на випуска.
  5. Доктор на военните науки, като защитава дисертация през 2000 г.
  6. Завършва с отличен успех Военновъздушния колеж (Air War College) на Авиационния университет на Военновъздушните сили на САЩ, като магистър по „Стратегически проучвания“.
  Владее български, английски, руски и немски език.

  Цялата биография на Румен Радев издава, че той просто е изключителен човек. Не случайно е канен в Оксфордския университет за лекция:
  https://www.brodbg.com/news-5-773-Lektsiya_na_Rumen_Radev_v_Oksford.html
  Английската кралица го кани на среща разговор.
  https://bntnews.bg/bg/a/prezidentt-rumen-radev-na-audientsiya-pri-kralitsa-elizabet-ii
  Поради изключителната си ерудираност е поканен и на среща на БРИКС в С. Петербург заедно с президентите на Китай и Индия.
  Говори на среща на НАТО, където е аплодиран от американския президент.

  И за някой си Решетников - Радев е натовски генерал с най-високо ниво на достъп до секретна информация, без внимателно проучване няма как да бъде допуснат до такова високо ниво.
  Според мен е напълно недостойно примитиви да дават оценка на толкова достоен човек, но те затова са примитиви, защото не знаят къде и как да се държат, кога минават границата.

 99. 100 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 2251 Неутрално

  Според мен е напълно неприемливо, хора които едвам си пишат името да коментират и дори да си позволяват да критикуват човек говорещ 4 езика и показал бляскави резултати във всички дейности с които се е занимавал!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK