Руската пропаганда и Навални

Патриарх Кирил Московски най-неочаквано реши да заговори за някаква "криза на младото поколение", за някакво негово почти "обезумяване".

© Анелия Николова

Патриарх Кирил Московски най-неочаквано реши да заговори за някаква "криза на младото поколение", за някакво негово почти "обезумяване".Анализът е препубликуван от Портала "Култура".


Онова, което Путинова Русия извърши с Навални, като се опита да го ликвидира с прословутия "новичок", като го осъди по скалъпено обвинение, но най-вече онова, което самият Навални направи като разкри поръчителите на покушението срещу себе си и след това, за "добре дошъл" показа на сънародниците си и на света чудовищния "дворец на Путин", буквално взриви тази обичайно безропотна страна. От две седмици масовите протести в десетки градове на Русия не стихват, създава се впечатление дори за нещо като "революционна" ситуация.


И ето: на нейния фон станаха ясни две неща, на които бих искал да обърна внимание тази седмица.
Несъстоятелност на официалната руска пропаганда


Да, тя се показа удивително объркана и безпомощна. Почти две седмици, след като десетки милиони видяха филма за двореца на Путин, медийната му машина се размърда и "произведе" отговор, поразяващ със своята противоречивост и неубедителност. "Дворецът" - осведомиха ни - въобще не бил "на Путин". Навални лъже, защото собственикът на този "дворец" сам се обади и ни каза името си. Това видите ли, бил някой си Аркадий Ротенберг - глава на една от най-богатите фамилии в Русия. "Какво ще кажете за това" - попитаха ехидно Путиновите медии.


Ще кажа, че това "опровержение" на показаното от Навални е чиста глупост, защото въобще не снема проблема, поставен от него. Само го "премества" от главата на руската олигархия - от всемогъщия Путин - към самата тази олигархия. Та нима измислилите "версията Ротенберг", не се досетиха, че дори да е наистина негов, от това този чудовищен "монстр", на който биха завидели Нерон и Диоклетиан взети заедно, съвсем не става по-малко безобразен. Защото що за страна е тази, в която някой единично взет "бизнесмен" може да притежава такова чудовище? А що пък за "велик бизнесмен" трябва да е той?


Всъщност, ако не на света, то на руснаците е известно кой собствено е въпросният Аркадий Ротенберг: бивш спортист борец-джудист и самбист, завършил в далечните години преди падането на комунизма Ленинградския спортен институт с диплома за "преподавател по физическо възпитание". И който именно в школата на тази спортна академия, заедно с брат си Борис, се запознава с младия тогава кагебист Володя Путин и стават близки приятели.


Руснаците знаят също, че след това братът на собственика на "двореца на Путин" се замесва в криминална далавера и бяга във Финландия, откъдето се завръща през 1991 г. И сега, забележете - двамата братя - криминалният субект и "преподавателят по физическо възпитание" тутакси основават банка на име "Средиземноморски път". По-късно, вече през 2014 г., в ерата на едновремешния "авер" от школата по самбо, Аркадий Ротенберг получава държавна поръчка на стойност 7 млрд. долара, за да построи в Сочи магистрала и подводен газопровод.


Както се вижда става дума за типичен посткомунистически олигарх с профил, който познаваме добре и от нашата собствена действителност: спортист-борец, замесен в криминални мрежи, без подобаващо образование, но скорострелно (след края на комунизма) превърнал се в "крупен бизнесмен". При това с безспорни лични връзки със самия всемогъщ президент на Руската федерация.


Та питам: дори ако Навални се е заблудил и чудовищното съоръжение, което ни показва във филма не е "на Путин", а на неговото приятелче по самбо, това променя ли нещата по радикален начин? Трябва ли тутакси да снеме възмущението на руските граждани от този умопомрачителен азиатски кич? Още повече, че, пак повтарям, признанието на въпросния Ротенберг дойде почти две седмици след като филмът на Навални бе видян от милиони хора. Защо - няма как да не се запита всеки - ако собственикът наистина е въпросният олигарх, той не ни го съобщи още в деня на излизането на филма? А щом го кри толкова време, кой не би се досетил, че през тези 10-14 дни е текло "настойчиво уговаряне" от страна на стария приятел, при което най-накрая "човекът се е съгласил". И ето, официалната руска пропаганда иска да ни убеди, че щом не е "на Путин" въпросният "монстр" е абсолютно безобиден. Каква глупост!


Казвам обаче, че тази пропаганда след филма на Навални изпадна и в пълно объркване, защото наред с посочената версия, ни бе поднесена и съпътстващата (но всъщност противоречаща ѝ), според която дворец въобще и нямало - това, за което говори Навални е само един "груб, първоначален строеж". Виж ти! Че защо тогава не заведоха още в първия ден след филма при този "строеж" чуждестранни журналисти, за да го видят и да опровергаят по безспорен начин "клеветите" на опозиционера? Ето ви го, сиреч, "двореца", снимайте и покажете, че такъв (все още) въобще няма.


Все още няма, но кой все пак го "строи"? Ротенберг? И какво по-точно строи? Може би дворец на пионерите или почивен дом за руските "трудещи се"? Или въобще, въобще нищо не се строи, но - тази версия бе пусната от Путиновата пропаганда за най-радикалните "тролове" - Навални и неговите "западни поръчители" са сътворили монтаж, в който ни показват постройка нейде на адриатическия бряг на Черна Гора (личало си по герба, който си прилича с този на Руската федерация). Ето тези три версии - без никаква грижа, че взаимно си противоречат - ни поднесе Путиновата официална медия.


Разбира се, остана да се отговори на въпроса защо Навални извършва въпросната провокация - т. е. приписва на Путин двореца на Ротенберг (или "грубия строеж" на бъдещия почивен дом за руските трудещи се или накрай - черногорския дворец с герб, много наподобяващ на руския).


И тук Путиновата пропаганда се оказа в жалко положение. От една страна тя ни каза, че Навални върши всичко, което върши (включително собственото си отравяне с "новичок"), защото изпълнява сценария на "външни (разбира се западни) сили", заинтересувани от "дестабилизацията на Русия". Това бе първото обяснение, но понеже то безспорно звучи доста банално (както казах миналия път то е изцяло в стила на стария съветски глобален дуализъм), днес то е "темперирано" с "обръщане на внимание", че завръщането на Навални и избухването на протестите в Русия "показателно съвпадало" с възкачването на Джо Байдън на мястото на Тръмп (нищо, че Навални бе отровен далеч преди това).


И ето - от трета страна - и това е най-"езотеричната" версия: някои под сурдинка ни довериха, че действията на опозиционера всъщност не са нищо друго освен подмолен опит за вътрешно-руски преврат, с който се е заела "една част от олигархията", на която Путин вече или е омръзнал, или не работи в неин интерес. Няма как - внушава ни се тук - човек, който е успял да се спаси на Запад, да реши доброволно да се върне там, където знае, че го очакват репресии, ако зад него не стоят мощни вътрешни "покровители". Навални значи е оръдие на руски "Васил-Божковци" (за да си послужа с аналогия от нашата действителност). Никой "нормален човек" не може да бъде просто храбър и принципен - той непременно "служи някому". На кого обаче, на някой "отвън" или на някой "вътре", остава неясно.


РПЦ като "жреческа колегия" на режима


Второто нещо, което се изясни след избухването на масовите протести в подкрепа на Навални, е особено болезнено лично за мен. В пременилата се в "консервативни" одежди постсъветска Русия, Руската православна църква (или нека го кажа по-сдържано - нейната висша йерархия) се е сринала до положението на идеологически борд, на митроносна жреческа колегия на режима. И това няма как да бъде оспорено след публичните реакции на цял ред руски архиереи и (овластени) духовници във връзка със случващото се по московските и петербургските улици. И доколкото съм сигурен, че нашите читатели едва ли са имали възможност да се запознаят с тези реакции, във втората част на текста, просто ще приведа някои от най-показателните и одиозните сред тях.


Първо обаче ще отбележа, че в арсенала на официалната руска пропаганда през тези дни централно място зае един топос, според който "в несанкционираните" (разбира се - б. а.) акции на опозицията от последните седмици се забелязвало "присъствието на небивало количество непълнолетни лица" (подрастващи и даже деца). А те - това било "безспорно" - били манипулирани да излязат на улиците от "определени социални мрежи". Та именно този топос стана основната опора в публичните изявления на представителите на РПЦ. Същите тези йерарси, които нито веднъж - дори сдържано, дори под формата на "загрижено настояване" това да се изясни от държавата - не реагираха на убийствата и отровителствата през годините, в които Путиновата администрация е на власт, днес силно се разтревожиха от "въвличането на непълнолетни лица в политическото противопоставяне".


Ето например, митрополит Иларион (Алфеев) - вторият човек след патриарх Кирил в РПЦ - в интервю за тв канала "Россия-24" с тревога ни заявява, че в протестите в десетки руски градове "съзнателно биват въвличани деца и подрастващи". Въвличани, уточнява владиката, "не тъкмо в политиката, но в политическо противопоставяне - в акции, които са опасни за тяхното здраве и безопасност". И в потвърждение ни разказва как един от "неговите помощници" му доверил, че именно на 23 януари (в първия ден на масовите протести), внезапно неговата "осемгодишна дъщеричка" започнала да му говори за Навални и за това, че "трябва да се излезе на улицата". На въпроса на "помощника" от къде е прочела за това, дъщеричката отвърнала, че от мрежата Тик-Ток, в която била регистрирана. "Въвличането на деца и подрастващи в политически акции - заключава митрополитът - е обаче абсолютно недопустимо нарушаване на гражданския порядък и виновните трябва да понесат отговорност за това".


Аз пък ще кажа, че истината в думите на митрополит Иларион е единствено тази, че в протестите в Русия действително участват изключително много млади хора и това всички можем да видим на кадрите и снимките, идващи от тази страна. Млади хора обаче, а не и "деца и подрастващи", които - как иначе - са там не по своя воля и решение, а защото са ги въвлекли "тъмни външни сили".


Но вторият човек в РПЦ не се задоволява само с това, заето от казионната пропаганда внушение. По-нататък в интервюто той директно прави алюзия на днешните протести с болшевишката революция от 1917 г. "Аз си припомням - казва той - ситуацията в Руската империя в навечерието на революцията, когато се появяват всякакви революционери и пропагандатори. Едни от тях са вътре в страната (намек за Навални и хората му - б. м.), но много други - в чужбина - в благополучната и мирна Швейцария (намек за Ленин, който пребивава там до април 1917 г., но и за днешните "либерални" вдъхновители на Навални от Запад - б. м.) И от какво те се оплакват, за какво се безпокоят, към какво призовават? Преди всичко говорят за корупция (т. е. днешните възмутени от корупцията в Путинова Русия са аналогични на болшевиките, които в началото на миналия век са се борили именно с "корупцията" - б. м.); за това, че царете живеят в богати дворци (sic! б. м.), че трябва цялото това богатство да им се отнеме и да се раздаде на бедните". Но, завършва митрополит Иларион, "ние знаем до какво доведе революцията".


Нека обърнем внимание, че тази алюзия на днешните протести в Русия с революцията на болшевиките е тъкмо онова преобръщане: Навални е "либерал" ("ляв"), протестиращите срещу Путин и дворците на олигархията му са наследници на комунистите в Русия - на комунистите, а не на антикомунистите. И значи Църквата е какво? Ами стожер срещу рецидивите на този "болшевизъм".


Ще припомня, че интервюто на митрополит Иларион бе дадено на 30 януари, а само ден след това в своя проповед в манастира в Переделкино патриарх Кирил Московски - наистина без да споменава нито Навални, нито протестите - най-неочаквано реши да заговори за някаква "криза на младото поколение", за някакво негово почти "обезумяване", като също хвърли вината за това върху определени "социални мрежи".


Версията за задкулисни "политически сили", стоящи зад тези социални мрежи, подхвана от своя страна председателят на синодалния отдел на РПЦ за връзки с обществото и медиите Владимир Легойда. Признавайки, че младите днес имат определени причини да са недоволни от живота в Русия, той обаче предупреди, че "децата трябва да осъзнават, че могат да бъдат манипулирани от такива политически сили, които работят за дестабилизацията на Русия и влагат огромни средства за това.


Накрая ще приведа и някои от по-"емоционалните" (и по-непремерени) "становища" на представители на РПЦ. Така епископ Александър (Мраморнов), наместник на Александро-Невската лавра, без много церемонии предлага на отговорните православни родители като лекарство против участието на децата им в митингите "бой с пръчки (порка)". Известният пък с публичните си изявления протойерей Константин Савандер го подкрепя, защото без съмнение "враговете на Русия призовават да се излиза на улицата". Най-горещ се оказва Екатеринбургският архимандрит Хермоген (Еремеев), който пише: "Обръщайки се към либероидната безмозъчност, Навални зове да се излезе на улицата? Обнародва поредната си "сензация" (т. е. филма за двореца на Путин - б. м.)? Но на кого разчита? Та това е фейк, поръчков, посран филм ("срань-фильм").


Какво да кажа? След като прекъсна каноничното си общение с цели четири поместни православни църкви заради автокефалията на Украинската православна църква (с Константинополската и с Александрийската патриаршии, с Еладската църква и с Кипърската архиепископия), РПЦ днес изглежда е на път да прекъсне духовните си отношения и с младото поколение на самата Русия. Изкушението на казионността се оказва за нея днес по-губително от изпитанието на гоненията.


Лично аз от тук нататък много трудно бих могъл да имам каквото и да било общение с подобна жреческа колегия, дори и да изповядва по образцов начин Символа на вярата. Моето мнение обаче тук е без особено значение. От значение е дали няма да откажат това общение с нея т. нар. подрастващи, за които говорят архиереите на РПЦ и които те сравняват не с други, а с болшевиките в навечерието на 1917 г.


Да внимават, прочее - да не стане "каквото повикало, такова се и отзовало".


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (210)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Шакир Зулов
  Шакир Зулов
  Рейтинг: 9 Неутрално

  Преди 50 години спасихме другарката Анжела Дейвис от лапите на американския империализъм,сега е ред да спасим Навални от Путин и руските олигарси.🐵

  Много съм прост
 2. 2 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2182 Неутрално

  Всичко с Арка(да)ша Ротенберг щеш да е наред, ако не бяха снимките от каталога на италианската мебелна компания, с обзавежане на "президентски дворец".

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 3. 3 Профил на hasmokar
  hasmokar
  Рейтинг: 850 Неутрално

  Твърде "журналистическо" охарактеризоване на кремълската хунта, поддържана от не малко псевдоинтелектуалци, изгодна на шайка бандити-олигарси. Смелите защитници на човешки права са по барикади и изолатори. Журналята са млатени с яка сопа, а не по офиси ,в топли кенефи, не излизайки от мегаполиси да пишат за хала на народа.

 4. 4 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 2368 Неутрално

  Познанието е висша сила и ...привилегия за същността на нещата !

 5. 5 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 2368 Неутрално

  Познанието е висша сила и ...привилегия за същността на нещата !

 6. 6 Профил на sbaleev
  sbaleev
  Рейтинг: 85 Неутрално

  Тази точна статия отново показа, че Русия е империята на злото, а диктаторът Путин е международен терорист и убиец.

 7. 7 Профил на wkk57607068
  wkk57607068
  Рейтинг: 813 Неутрално

  "Войната е мир. Свободата е робство. Невежеството е сила." Джордж Оруел.


 8. 8 Профил на Шакир Зулов
  Шакир Зулов
  Рейтинг: 9 Неутрално

  Тази точна статия отново показа, че Русия е империята на злото, а диктаторът Путин е международен терорист и убиец.
  —цитат от коментар 6 на sbaleev


  Туше!🐵

  Много съм прост
 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 10. 10 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1542 Неутрално


  "...... кой собствено е въпросният Аркадий Ротенберг: бивш спортист борец-джудист и самбист, завършил в далечните години преди падането на комунизма Ленинградския спортен институт с диплома за "преподавател по физическо възпитание". И който именно в школата на тази спортна академия, заедно с брат си Борис, се запознава с младия тогава кагебист Володя Путин и стават близки приятели."
  ..........................
  Оказа се че руснаците са по-умни от нас! Протестират срещу Путин- един от архитектите на задкулисието, не срещу Ротенберг.
  Наш'те протестиращи се строяват под юмрука на Радев, МаяМа и Партията-организатори, ръководители и вдъхновители на задкулисието и протестират срещу рожбите им Доган и Пеевски.

 11. 11 Профил на Gretel
  Gretel
  Рейтинг: 1056 Неутрално

  До коментар [#8] от "Шакир Зулов":

  “ Туше!”
  ——
  Да та видя сега как ще го убедиш, че туй не е за борба


  До коментар [#9] от "sbaleev":

  Всеки има право на собствено мнение, но не и на собствени факти. (вероятно Б. М. Барух)
 12. 12 Профил на hrx16647690
  hrx16647690
  Рейтинг: 858 Неутрално

  Тази статия си е чиста пропаганда!
  А най-глупавата част от статията е:
  „…защо тогава не заведоха … при този "строеж" чуждестранни журналисти“ – Автора
  Журналистите САМИ трябва да отидат там. Иначе са „мисирки“!
  А ако не ги допуснат до „двореца на Путин“ –
  журналистите да покажат отказаната, че им забраняват.

 13. 13 Профил на ivan_v
  ivan_v
  Рейтинг: 346 Неутрално

  До коментар [#10] от "4ort": това пък как го измислихте - протестът си беше против онова нещо от Банкя...

 14. 14 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1439 Неутрално

  Руската църква винаги е подкрепяла Царя и сега брани - както сама си казва - царския дворец. Гнусни, но поне последователни.

  Много повече се ядосах, като прочетох как според Меркел и Макрон няма нищо общо между Северен поток и Навални, патока трябва да се строи и никакви санкции.
  https://www.msn.com/en-us/news/world/germanys-merkel-stands-by-backing-for-russia-gas-pipeline/ar-BB1dqDPi

 15. 15 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3080 Неутрално

  Животът на професорите богослови има значение, или как Путин предизвика възникване на ново световно движение

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 16. 16 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3080 Любопитно

  До коментар [#14] от "еспресо":

  А се ядоса понеже нетните донори на ЕС си правят сметката?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 17. 17 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1439 Неутрално

  До коментар [#16] от "дерибеев":

  Няма нищо лошо в това човек да си прави сметката. Неприятно става, когато има разминаване между действия и думи.

 18. 18 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1439 Неутрално

  До коментар [#16] от "дерибеев":

  Няма нищо лошо в това човек да си прави сметката. Неприятно става, когато има разминаване между действия и думи.

 19. 19 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 1034 Неутрално

  "Дворецът на Путин" се оказа хотел с друг собственик, ама "разследващите журналя" дори не са ходили там да видят за какво става дума!

 20. 20 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2702 Неутрално

  Този отдавана има ТРЕТО ОКО за караконджули. Така изглежда истинският БАЙДЪНИСТ.. Скапваш поминъка на един град , да кажем ДЕТРОЙТ, но ден и нощ ги облъчваш информационно "за освобождението от робството на белите".. Трябва внимателно да следиш дали някой не се появява да говори грешни неща... например че ЕДНИ ХОРА за пари са продали бъдещето. След като си АЯТОЛАХ по отношение на ВЯРАТА, естествено е да можеш да посочваш и АНТИХРИСТА , и....да го наказваш , ако е забравил ИНКВИЗИЦИЯТА , е институт за вяра. Такива хора са владетели на ИНФОРМАЦИОНОТО пространство ..., е в рамките на България. Такива казват как трябва да изглеждат преподаватели , учители , ръководители.
  Калин да е казал нещо за "свободата и САЩ", репресиите и САЩ" брутално налаганите ЛГБТ ценности в обществото. Не разбира се ..., там се чака думата на бога или дявола.
  Навални - Русия . След като прочетеш нещо по назад , ....разгледаш какво точно е писал този образ..., ами той не е Руснак !! За Навални няма руски период ,който да не е ДЕФЕКТЕН , а..........съответно населението и ръководителите изроди. Проблемът не е ДВОРЕЦА и филма , а ЛЪЖАТА.....В една страна непризнаването на ЧЕСТНИТЕ ИЗБОРИ И БАЙДЪН , е определено за вътрешен ТЕРОРИЗЪМ .
  Не знам дали примера ще бъде добър , но.......!! :)) Създавам 3Д визуализация на СУ, с тайни секс стаи , стаи за получаване на подкупи. Защо го правя ?? Два отговора ... , да съборя СУ, ........и всеки да вижда в преподавателите ОРКИ , а по глобално на "българите" не е нужно висше образование , те трябва да са обслужващ персонал.

 21. 21 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 751 Неутрално

  Добро описание на безсилната глупост на пут-иновите пропагандони и на сектата РПЦ. Младите в Русия най-добре усещат пропилените 20+ години, които бандата на Пут-ин използва за окупация и ограбване на страната.

  "Свободата започва там, където свършва невежеството." Виктор Юго.
 22. 22 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 1034 Неутрално

  Всичко с Арка(да)ша Ротенберг щеш да е наред, ако не бяха снимките от каталога на италианската мебелна компания, с обзавежане на "президентски дворец".
  —цитат от коментар 2 на Николай Колев


  Какво обзавеждане, хотела няма една стая готова, един голям строеж е!

  А филма на Навални е анимационнен на 100% и е един фейк нюз.

 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 24. 24 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4268 Любопитно

  "Както се вижда става дума за типичен посткомунистически олигарх с профил, който познаваме добре и от нашата собствена действителност: спортист-борец, замесен в криминални мрежи, без подобаващо образование, но скорострелно (след края на комунизма) превърнал се в "крупен бизнесмен". При това с безспорни лични връзки със самия всемогъщ президент на Руската федерация."

  Именно, точно затова става дума!

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 25. 25 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 751 Весело

  До коментар [#19] от "Dariya Koleva":


  До коментар [#22] от "Dariya Koleva":

  На "собственика" му трябваха две седмици да се сети, че има дворец, и че този дворец не е дворец, ами хотел. А "хотелът" е пак в строеж заради мухъла, дето се е развъдил поради неработещата вентилация, когато е бил дворец, но Пут-ин се е криел в друг бункер. Нищо, Русия е богата държава, ще намери още някой милиард евро за оправяне на щетите, пък и на пут-иновите гаджета ще налее да не се мъчат в беднотия.

  https://palace.navalny.com/

  "Свободата започва там, където свършва невежеството." Виктор Юго.
 26. 26 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4268 Любопитно

  "Аз пък ще кажа, че истината в думите на митрополит Иларион е единствено тази, че в протестите в Русия действително участват изключително много млади хора и това всички можем да видим на кадрите и снимките, идващи от тази страна. Млади хора обаче, а не и "деца и подрастващи", които - как иначе - са там не по своя воля и решение, а защото са ги въвлекли "тъмни външни сили".

  Именно, като всяка друга държава по света най-будната част на едно общество са младите хора! Затова и те са най-възмутени от злоупотребите на Путин и неговия режим в Русия, затова и те протестират най-масово! Нищо по-нормално от това.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 27. 27 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1812 Неутрално

  Много добър и точен текст на проф. Калин Янакиев!
  Както винаги!
  УВАЖЕНИЕ!!!

 28. 28 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 1585 Неутрално

  Калине много писане и брисане с една статия една заплата.
  Това е вече играно кьорав ли си?
  Като седи на топло Навални козовете са в Путин.
  Винаги може да го пусне като с Ходорко́вски това е същия сценарйи.
  И вместо така обширно да напишеш за Догансарай.
  Ти се занимаваш с жалките руски имитатори.
  Явно за Русия е по престижно да се пише

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1716 Неутрално

  Групата русофили за Геленджик пак е тик.

  SHADOWS of SOFIA
 31. 31 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3080 Весело

  До коментар [#30] от "K2":тик.

  Верно добре ти се е получило..

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 32. 32 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1661 Любопитно

  Интересния въпрос е: Защо "прогресивната общност" у нас и по света си избира такива куци коне за лидери??? Много ме интересува защо у нас се радваме на такива вече толкова време?

 33. 33 Профил на xso16686927
  xso16686927
  Рейтинг: 671 Неутрално

  Какво по-голямо нещастие да си роден руснак? Още повече когато осъзнаеш, че винаги си живял в тоталитарна система, но нямаш възможност да я променяш докато не рухне собствената ти държава - собственост на някой пореден диктатор.

 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 35. 35 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1716 Неутрално

  До коментар [#30] от "K2":тик.Верно добре ти се е получило..
  —цитат от коментар 31 на дерибеев


  Най-добре се получава когато коментарите започват със форумния и....т.

  SHADOWS of SOFIA
 36. 36 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1812 Неутрално

  До коментар [#14] от "еспресо":

  Това тяхното е "църква" само по документи!
  Иначе е институцията, която смени кпсс за да държи под контрол и под безпрекословно подчинение масите на североизток!!!

 37. 37 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1716 Неутрално

  [quote#22:"Dariya Koleva"][/quote]

  Остава да обясниш "Хотела" със забрана за полети над него и забраната за корабоплаване в акваторията пред него.За охраната ФСБ даже не говорим. Хайде уважаема Дариа дай приемливо обяснение за това.

  SHADOWS of SOFIA
 38. 38 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1812 Гневно

  До коментар [#19] от "Dariya Koleva":

  Става дума за ето това:
  https://www.24chasa.bg/region/article/9485514

  Един джудистки триумвират властва над империята над злото!

 39. 39 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1812 Гневно

  До коментар [#22] от "Dariya Koleva":

  Анимационни са "Хипер, Мега, Гига космическите оръжия" на ниското човеченце с високите токове...!
  Анимационни са "безкрайните "успехи" на североизточните степи и блата...

 40. 40 Профил на Bornagain
  Bornagain
  Рейтинг: 208 Неутрално

  Ами стожер срещу рецидивите на този "болшевизъм".
  =====================================================
  Янакиев, който е завършил маркс-ленинска философия продължава да се бори срещу болшевиките и евреите.

  Свободата, Санчо...
 41. 41 Профил на citoplast
  citoplast
  Рейтинг: 988 Весело

  До коментар [#9] от "sbaleev":

  ...Забравих да поканя любезно, дежурните тролове на ДнеСник да си кажат тежката дума ...

  Няма значение, ти нали се самопокани!

  Имало едно време ссср...
 42. 42 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1812 Разстроено

  До коментар [#30] от "K2":

  Както е писал преди около 140 години класикът Захарий Стоянов :"В Отечеството НЯМА русофили - има РУБЛАДЖИИ"!!!
  Тази истина е илюстрирана за съжаление от мнозина и днес- тук!!!
  Жалка работа!

 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 44. 44 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1716 Неутрално

  Ами стожер срещу рецидивите на този "болшевизъм".=====================================================Янакиев, който е завършил маркс-ленинска философия продължава да се бори срещу болшевиките и евреите.
  —цитат от коментар 40 на Bornagain


  Опитай пак. Че нещо Богословието не се връзва със дрънканиците ти.

  SHADOWS of SOFIA
 45. 45 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1812 Разстроено

  До коментар [#34] от "Bornagain":

  В страната, в която едни хора инстинктивно се простират по очи на североизток, като матросов, когато се спомени империята на злото е трудно да схванеш какво е да си просветен патриот и едновременно с това европеец!
  Дойдоха ли, впрочем преводните рубли?!
  Риторичен въпрос!
  Отговорът е очеизваждащ!

 46. 46 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1716 Неутрално

  "Дворецът на Путин" се оказа хотел с друг собственик, ама "разследващите журналя" дори не са ходили там да видят за какво става дума!
  —цитат от коментар 19 на Dariya Koleva


  Нещо млъкна с опорката за хотела. Обясни

  SHADOWS of SOFIA
 47. 47 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2826 Неутрално

  “Както се вижда става дума за типичен посткомунистически олигарх с профил, който познаваме добре и от нашата собствена действителност: спортист-борец, ..”


  Западът точно тези хора се опитва да смаже първо, не защото са олигарси, а защото тези поръчки за милиарди, трябва да се печелят от западните корпорации - те да по-добри строители, инженери.

  У нас след 89, имаше много такива хора, постепенно изчезнаха, или ги избиха, или да в изгнание. Точно като братя Галеви.
  Докато те живееха в Дупница, там не се споменаваше да има Кауфландове или Фантастико /за разлика от близкия Кюстендил/, в който набързо затвориха 2-3000 работни места.

  Любовта ще спаси света!!!
 48. 48 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1551 Любопитно

  Бря!
  Кога пък им научихте инената на всичките изброени духовници, че ги и цитирахте! Отде тоя внезапен интерес?

  В Русия съм! В Русия съм!
 49. 49 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2826 Неутрално

  Впрочем Навални му трябват поне 5 години затвор само заради лъжите в този филм. Това е опит да се свали законно избраният им президент!

  Любовта ще спаси света!!!
 50. 50 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1551 Любопитно

  Значи, какво излиза: Западът може да спонсорира Навални,а когато Русия купила реклама във фейсбук за 10 000$, то това е намеса в изборите на САЩ, досройна за мащабно,,двугодишно разследване и вече 5 години ожвинения.
  Защо тези двойни стандарти?

  В Русия съм! В Русия съм!
 51. 51 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1604 Неутрално

  Дааа, свършиха се скандалите и тъпоъиите в България и Янакиев тръгна да освобождава други народи от лошите. Много е сладко да пишеш за путиновата пропаганда! Стоиш на 2000км от главния си герой и джафкаш ли джафкаш. А мисирките подтичват весело покрай теб и те славословят по форумите. А може и някоя програмка на АзБ да закачиш, понеже си правилно ориентиран.

  Я напиши нещо за пропагандата на Борисов и Доган? За мисирките, за дворците, за ловните стопанства, за усвояването, за местните ДПС-ГЕРБ феодали и т.н. На тази тема не е ти тересно, ще стане жега и може да те поопърли.

 52. 52 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1551 Весело

  До коментар [#6] от "sbaleev":

  "Русия е империята на злото, а диктаторът Путин е международен терорист и убиец."

  Разбира се! А при Ельцин като се управляваше от Запада не беше импееия на злото? Щом взв да не слушка и стана лоша, да?😀

  В Русия съм! В Русия съм!
 53. 53 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1551 Весело

  До коментар [#14] от "еспресо":

  "Много повече се ядосах, като прочетох как според Меркел и Макрон няма нищо общо между Северен поток и Навални, патока трябва да се строи и никакви санкции."

  Още на следващия двн, когато се "отрови" Навални и координирано заваляга призиви за спиеане на газопровода. Точно навреме, каква случайност,а?

  В Русия съм! В Русия съм!
 54. 54 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 305 Неутрално

  Русия никога не е била държава, а проект...от създаването на Московията от Иван Грозни (наполовина българин, наполовина византиец), та до СССР1/СССР2...окупирана от хазарочекистите с помоща на Германия и САЩ, била е 250г. владение на монголите, от което коренното население от урго/фини са се превърнали в козломорди, същите никога не са родили Цар!!!
  ==============
  За какво християнство може да се говори, след като хазарочекистите преди да приемат юдаизма са се кланяли на фалоса, а в центъра на столицата си е мумията създала огромната хазарочекистка територия!!!

 55. 55 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1716 Неутрално

  Значи, какво излиза: Западът може да спонсорира Навални,а когато Русия купила реклама във фейсбук за 10 000$, то това е намеса в изборите на САЩ, досройна за мащабно,,двугодишно разследване и вече 5 години ожвинения.Защо тези двойни стандарти?
  —цитат от коментар 50 на Веселин Дечев


  Как го спонсорира "запада" може би говориш за парите които ще получи от тубата за над стоте милиона гледания. Това ще са големи пари от спонсора .

  SHADOWS of SOFIA
 56. 56 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1551 Весело

  До коментар [#22] от "Dariya Koleva":

  "Какво обзавеждане, хотела няма една стая готова, един голям строеж е!"


  Две седмици къртиха и мазаха, да изглежда строеж.

  В Русия съм! В Русия съм!
 57. 57 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3334 Неутрално

  Така епископ Александър (Мраморнов), наместник на Александро-Невската лавра, без много церемонии предлага на отговорните православни родители като лекарство против участието на децата им в митингите "бой с пръчки (порка)".
  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  А пък ДЕПУТАТИ на ПУТИн предлагат протестиращите младежи
  да бъдат ИЗПРАЩАНИ В АРМИЯТА !!!!! - като наказание ха-хааааааа
  а протестиращите девойки - да бъдат изпращани
  в ЛАГЕРИ ЗА ПРИНУДИТЕЛЕН ТРУД !!!!

  И това в Европа в 21-ви век !!!!

 58. 58 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4268 Весело

  Впрочем Навални му трябват поне 5 години затвор само заради лъжите в този филм. Това е опит да се свали законно избраният им президент!
  —цитат от коментар 49 на hope


  Хахаха.... каква си путинистка само! :-D

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 59. 59 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1716 Неутрално

  До коментар [#22] от "Dariya Koleva":"Какво обзавеждане, хотела няма една стая готова, един голям строеж е!"Две седмици къртиха и мазаха, да изглежда строеж.
  —цитат от коментар 56 на Веселин Дечев


  Ходил ли си в Монако? Е, територията на "хотела" е тридесет и девет пъти територията на Монако.

  SHADOWS of SOFIA
 60. 60 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1551 Весело

  До коментар [#47] от "hope":

  "Западът точно тези хора се опитва да смаже първо, не защото са олигарси, а защото тези поръчки за милиарди, трябва да се печелят от западните корпорации - те да по-добри строители, инженери."

  Глууупости! Западът е такъв филантроп!
  Я виж докъде докара Украина 7 години след като я асоциира!
  😂😂😂

  В Русия съм! В Русия съм!
 61. 61 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 305 Неутрално

  Проблема на тази територия че под действието на периферните народности, ще има второ разпадане на СССР2, а то ще бъде много кърваво, особено в републиките в които благодарение на Сталин е изменен етническият състав.....например Чечня, където само в Грозни е имало 250 хил. "руснаци", а сега на цялата територия са под 1%, къде изчезнаха???

 62. 62 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3334 Неутрално

  До коментар [#47] от "hope": Западът е такъв филантроп!Я виж докъде докара Украина 7 години след като я асоциира! 😂😂😂
  —цитат от коментар 60 на Веселин Дечев


  И докъде Западът докара Украйна

  До там че УКРАИНСКИТЕ МИНИМАЛНА И СРЕДНА ЗАПЛАТИ

  ДА СА ПО-ВИСОКИ ОТ РУСКИТЕ !!!!

  И то при В ПЪТИ ПО-ВИСОКИ РУСКИ заплати от украинските до 2014 - до ПРОМЯНАТА

 63. 63 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1551 Весело

  До коментар [#49] от "hope":

  "Впрочем Навални му трябват поне 5 години затвор само заради лъжите в този филм. Това е опит да се свали законно избраният им президент!"

  За подобни медоказани твърдения на американския президент бвъобще му итрязоха достъпа до социалните мрежи, а привържениците му станаха "вътрешни терористи" 😀

  В Русия съм! В Русия съм!
 64. 64 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1551 Весело

  До коментар [#59] от "K2":

  "Ходил ли си в Монако?"

  Не. Не съм олигарх, нито наркотрафикант.
  😀

  В Русия съм! В Русия съм!
 65. 65 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 305 Неутрално

  Кавказ толкова лесно може да се запали, в Дегестан силно е изменен етническият състав, но достатъчно е Кадиров да изпрати 1000 от "пехотинците" и Дегестан не може да бъде удържан, а рано или късно ще го направи....да не се забравя че и Турция поглежда на там!!!

 66. 66 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1716 Неутрално

  До коментар [#49] от "hope":"Впрочем Навални му трябват поне 5 години затвор само заради лъжите в този филм. Това е опит да се свали законно избраният им президент!"За подобни медоказани твърдения на американския президент бвъобще му итрязоха достъпа до социалните мрежи, а привържениците му станаха "вътрешни терористи" 😀
  —цитат от коментар 63 на Веселин Дечев


  Американския Президент има едно много мъдро заключение.
  "Всяка мечта за величие на русия , води до талони за хляб."

  SHADOWS of SOFIA
 67. 67 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1700 Неутрално

  Лично аз от тук нататък много трудно бих могъл да имам каквото и да било общение с подобна жреческа колегия, дори и да изповядва по образцов начин Символа на вярата.

  Ах недей, Калине. Били сме свидетели и на вярата и на културата.

  09-06-20 - Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители . 13-05-19 - Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 24-01-21 - Атанас Атанасов: Нямам нито една забележка към Радев. 01-09-21 - Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев. 30-10-21 - Ген. Атанасов: Не виждам грешки в Стойчо Кацаров.
 68. 68 Профил на constatator
  constatator
  Рейтинг: 1109 Неутрално

  В коментар 25 на колегата stein
  в глава 2 подробно е описано за Двореца. Копирал съм този текст оттам за да се разбере защо в момента Двореца е в такова състояние. Добре е да се прочете целия линк в коментар 25.
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
  "" "" Дворец на спутниковых снимках шестилетней давности


  По фотографиям выше несложно заметить, что вовсю идет ремонт: окна законопачены, везде стройматериалы, шныряют рабочие. Что же происходит? Ведь на спутниковых снимках шестилетней давности было видно, что дворец полностью готов. Все действительно было готово уже давно, но потом случилась катастрофа. Имя ей — плесень. И разгильдяйство. Дворец спроектировали с ошибками: не работала вентиляция, тек потолок, была высокая влажность. В общем, решили переделать все. Вообще все. Ободрали стены, ободрали мрамор, вынесли все ценное, буквально выкинули на помойку миллиарды и начали работы заново."" "

 69. 69 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2382 Весело

  ,Путин бросил на борьбу с Навальным, всё: телевидение, полицию, Росгвардию, прокуратуру, суды! На одного человека!!:))))
  Смее се. Пропагандата на Путин показа филма, според който апартаментът, нает от семейство Навални в Германия по време на рехабилитацията, е негова собственост. И че това е много луксозен апартамент))))) Навални богатиши:))))
  Вижте този смях:))))
  https://twitter.com/vesti_news/status/1358461599368024066?s=20

  "Чуждестранен агент"
 70. 70 Профил на tos_buratino
  tos_buratino
  Рейтинг: 252 Неутрално

  Ами то и нашите управници са лика-прилика на приятеля на Путин. Спортисти, завършили ВИФ и пожарникарската академия, с имоти за милиони, влезли във властта, ама авторът това не го забелязва.

 71. 71 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 305 Неутрално

  "Революциите" се правят от по-умните управляващи защото разбират че ако не управляват процеса може да загубят всичко, народа в само масовка!!!
  =============
  Територията СССР2 е пред взрив, както беше СССР1....тогава "родиха" Горбачов и благодарение на него и Запада. територията не се взриви...30 г. се готвеха за нов Горбачов, Худорковски и Гаспаров са прекалено "евреи"....затова вече повече от 10 г. помпат Навални, но и той не става, трудни времена за Империята на Злите!!!

 72. 72 Профил на Bornagain
  Bornagain
  Рейтинг: 208 Неутрално

  До коментар [#34] от "Bornagain":В страната, в която едни хора инстинктивно се простират по очи на североизток, като матросов, когато се спомени империята на злото е трудно да схванеш какво е да си просветен патриот и едновременно с това европеец!Дойдоха ли, впрочем преводните рубли?!Риторичен въпрос!Отговорът е очеизваждащ!
  —цитат от коментар 45 на selqnin

  Ограничените индивиди смята че като повтярят едни и същщи мантри не се превръщат в изтривалка за "империята на доброто". Давай, още можеш.

  Свободата, Санчо...
 73. 73 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1812 Гневно

  До коментар [#40] от "Bornagain":

  Най-много "харесвам" обясненията на хора, които харесваха политически режим, който първо физически ликвидира опозицията и политическите си опоненти, после забрани изучаването на определени науки и заключи определени книги в библиотеките да ОБВИНЯВА хората, имали нещастието да живеят по време на комунизма, че са учили само онова, което комунистите допускаха , но за сметка на това ЗАДЪЛЖАВАХА да се учи...!
  Жалка работа и това 30 години по- късно!!!

 74. 74 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1812 Гневно

  До коментар [#44] от "K2":

  Човекът очевидно изобщо не се интересува от Фактите и Логиката - очевидно работата му е друга...!

 75. 75 Профил на Bornagain
  Bornagain
  Рейтинг: 208 Неутрално

  До коментар [#40] от "Bornagain":Най-много "харесвам" обясненията на хора, които харесваха политически режим, който първо физически ликвидира опозицията и политическите си опоненти, после забрани изучаването на определени науки и заключи определени книги в библиотеките да ОБВИНЯВА хората, имали нещастието да живеят по време на комунизма, че са учили само онова, което комунистите допускаха , но за сметка на това ЗАДЪЛЖАВАХА да се учи...!Жалка работа и това 30 години по- късно!!!
  —цитат от коментар 73 на selqnin


  Човек като няма какво да каже започва да се обяснява какво било едно време. Комунизъм няма има реален, периферен капитализъм, подкрепян от американската военна сила и неограничено печатане на долари.

  Свободата, Санчо...
 76. 76 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1716 Неутрално

  [quote#72:"Bornagain"][/quote]

  Пропагандата е формирала и твоето съзнание. Виж как се откроява създаденото руско самосъзнания в податливите индивиди. Усмихни се в огледалото то ще единствено благосклонно .

  SHADOWS of SOFIA
 77. 77 Профил на Bornagain
  Bornagain
  Рейтинг: 208 Неутрално

  [quote#44:"K2"][/quote]

  Кое не е вярно, Янакиев е аспирант (докторант) на Института по маркс -ленинска философия при ЦК на БКП.

  Свободата, Санчо...
 78. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 79. 79 Профил на Bornagain
  Bornagain
  Рейтинг: 208 Неутрално

  [quote#72:"Bornagain"]
  —цитат от коментар 76 на K2
  Пропагандата е формирала и твоето съзнание. Виж как се откроява създаденото руско самосъзнания в податливите индивиди. Усмихни се в огледалото то ще единствено благосклонно .[/quote]

  Искаш да кажеш че ти се изживяваш като по американец от американците? Като хаджи Пенчо дето ходел с фес и шалвари и поздравявал агите с Буйрунус, а в дома си държал портрет на султана?

  Свободата, Санчо...
 80. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 81. 81 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1812 Неутрално

  До коментар [#66] от "K2":

  Те са свикнали - карта го таза вече 103 години, а "хубавото" предстои - много скоро ще си ядат "Хипер, Мега, Гига" анимационните ракети!!!

 82. 82 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1716 Неутрално

  [quote#44:"K2"]
  —цитат от коментар 77 на Bornagain
  Кое не е вярно, Янакиев е аспирант (докторант) на Института по маркс -ленинска философия при ЦК на БКП. [/quote]

  Хайде опитай пак. Но даже да изучавал нещо , това не означава вътрешна потребност. Предполагам и ти си учил нещо което не ти е по сърце. СЪПРОМАТ е задължителна дисциплина по тошово време за която се е държал и изпит.

  SHADOWS of SOFIA
 83. 83 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 305 Неутрално


  До коментар [#52] от "Веселин Дечев":
  //Разбира се! А при Ельцин като се управляваше от Запада не беше импееия на злото? Щом взв да не слушка и стана лоша, да?😀//
  ==================
  Дечев, много си превъзбуден, нали си РАсия, трахни някоя Наташка, разхлабся, и все пак ползвай гогъл преводач, по-читави ще са ти писаниците!!!
  ===============
  Апроп, Елцин Запада ли го назначи, или КГБ_то, да тропа казачок, та да му дадат 400 милиарда, а Буш да му праща окарачка, та рашнята да не умре от глад!!!

 84. 84 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1812 Гневно

  До коментар [#68] от "constatator":

  сАвеЦкия предизвиква у мен желание да върна обратно вече използваната закуска...
  Пишете наматерният си сАвеЦки в сАвеЦките форуми - моля!

 85. 85 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2826 Неутрално

  До коментар [#47] от "hope":"Западът точно тези хора се опитва да смаже първо, не защото са олигарси, а защото тези поръчки за милиарди, трябва да се печелят от западните корпорации - те да по-добри строители, инженери."Глууупости! Западът е такъв филантроп!Я виж докъде докара Украина 7 години след като я асоциира! 😂😂😂
  —цитат от коментар 60 на Веселин Дечев  Украйна е голяма държава и съответно голям пазар. Дано бързо разберат на къде ги води Западът. Имат шанс да имат самостоятелна икономика.
  Спомням си как след “Революцията” им пратиха 700 млн. долара “помощ” от ЕС..

  Любовта ще спаси света!!!
 86. 86 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1812 Гневно

  До коментар [#71] от "LudLustrator":

  Антисемитизмът не е убеждение, а ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!!!

 87. 87 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2382 Весело

  До коментар [#19] от "Dariya Koleva":

  Чакайте бе ")))) Имаше ли врати с орли или не? :)) Същото ли анимация?

  "Чуждестранен агент"
 88. 88 Профил на block
  block
  Рейтинг: 795 Неутрално

  винаги съм се чудил как русия може да роди едновременно такива хора като бродски и ежов, като лившиц и фурцева, като чайковски и симонян...
  но ето може. това не пречи да харесвам бродски и хич да не харесвам ежов. то за това русия е толкова засукана защото има невероятни негодници и невероятни умове. но нашите български мурзилета квичат защото хората които влачат русия назад в калта за сега управляват но дето се вика от сега приготвят купоните за американските помощи. абе зле са нашите мурзилки ама какво да ги правиш... баба ми ми казваше да не се подигравам на убогите ама е толкова трудно

 89. 89 Профил на block
  block
  Рейтинг: 795 Неутрално

  винаги съм се чудил как русия може да роди едновременно такива хора като бродски и ежов, като лившиц и фурцева, като чайковски и симонян...
  но ето може. това не пречи да харесвам бродски и хич да не харесвам ежов. то за това русия е толкова засукана защото има невероятни негодници и невероятни умове. но нашите български мурзилета квичат защото хората които влачат русия назад в калта за сега управляват но дето се вика от сега приготвят купоните за американските помощи. абе зле са нашите мурзилки ама какво да ги правиш... баба ми ми казваше да не се подигравам на убогите ама е толкова трудно

 90. 90 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1716 Неутрално

  До коментар [#19] от "Dariya Koleva":Чакайте бе ")))) Имаше ли врати с орли или не? :)) Същото ли анимация?
  —цитат от коментар 87 на putinxujlo


  Тя изглежда е склонна да генерира собствени факти.Подхвърля нещо и се скрива. Типичен трол.

  SHADOWS of SOFIA
 91. 91 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2826 Неутрално

  До коментар [#44] от "K2":Човекът очевидно изобщо не се интересува от Фактите и Логиката - очевидно работата му е друга...!
  —цитат от коментар 74 на selqnin  А ти, като се интересуваш от логика и факти, питал ли си се, защо е този непрекъснат интерес на Западът към “диктатурата” в Русия? Жал им е за хората, за това че живеят зле и са подтиснато и искат да им помогнат?
  Защо в Дневник излизат по 10 статии на ден за Навални, защо по държавната ни телевизия не дават нищо положително за Русия и мислиш ли, че там всичко е само лошо?
  Ти знаеш ли как живеят в Украйна? Аз не знам, никой не показва, хората доволни ли са от “демокрацията”?

  Любовта ще спаси света!!!
 92. 92 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2382 Неутрално

  Но кой се нуждае от този Навални, каза Путин и хвърли телевизия, полиция, прокуратура и всички разследващи органи да се бият с него, а църква, сама се втурна в амбразурата :)))

  "Чуждестранен агент"
 93. 93 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4346 Неутрално

  ВИИ Маркс имени В.И.Лелина

  Не е президентски...
  Невидели сте, завидели и пишете невероятности ;)

  Народен дворец за култура (бивша казарма в просторен парк)
  Пионерски дворец (в бивша Семинария)
  ...
  Все реалности, на тоталитарно реалeн соц.
  Трудяхшихся отдыхающи в италианска мебел.

  Близо до Гюленджик имаше световно известен советски
  международен лагер.

  Защо не: Реновация?
  Защо не Дворец нов пионерски.
  Ама имало мухъл...
  Ще бъде издухан!

  До коментар [#2] от "Николай Колев":

  Всичко с Арка(да)ша Ротенберг щеш да е наред, ако не бяха снимките от
  каталога на италианската мебелна компания, с обзавежане на
  "президентски дворец".

 94. 94 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 305 Неутрално

  Репин има две култови картини "Бурлаки на Волге" и "Запорожци пишат писмо на турския султан", украинците са наследници на първите, а "руснаците" на вторите...кой разбрал, разбрал!!!

 95. 95 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Все повече хора се заслушват в критиките на политиките на Кремъл!

  За всякакви аспекти, Навални не е сам!

  Помните ли, как Опозицията оцени плановете на Путин за забрана на ДВГ с бензин и дизел?
  "Поредна глупост"!

  Но путиновата пропаганда , всякакви тролове, пишат по форуми по света и в Русия.

 96. 96 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1669 Неутрално

  Че МП след 1927 г. (след декларацията на митр. Сергий за подчинение на съвецката власт) е просто организация на КГБ се знае и Янакиев би трябвало да го знае, но какво да кажем за самият Янакиев, който е върл привърженик на българският вариант БПЦ, който е на подчинение на ДС?
  По какво се различават МП и БПЦ?

  ДБ=БКП
 97. 97 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 305 Неутрално

  До коментар [#71] от "LudLustrator":Антисемитизмът не е убеждение, а ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!!!
  —цитат от коментар 86 на selqnin


  ========================
  Вярно си голям селянин......Антисемитизмът е враждебност или предубеждение спрямо евреите!!!
  ===================
  А хазрочекистите не са евреи, а юдеи...затова съм ги поставил кавички, ама от къде сиво вещество в селска кратуна!!!

 98. 98 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1669 Неутрално

  Явно авторът не е разбрал същността на проблема. Не е проблем самата сграда, те много хора имат цели острови по света, та е малко нелепо да се твърди, че е проблем някой да притежава толкова много земя. Проблемите са други.
  1. Защо се охранява местото от ФСБ (КГБ).
  2. Защо е забранено за полети над него и по море има 2 км. ивица в която не трябва да влизаш?
  3. Защо никой не опровергава твърдението, че е строено с държавни пари?

  ДБ=БКП
 99. 99 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2382 Весело

  До коментар [#50] от "Веселин Дечев":

  Значи, какво излиза: Западът може да спонсорира Навални...
  ▪️▪️▪️▪️▪️

  Дай линк бе"))))))

  "Чуждестранен агент"
 100. 100 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3384 Любопитно

  Излишно много внимание се отдели за Навални !

  [email protected]
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK