МВР и прокуратурата прикриват истината за ареста на Димитър Кенаров

Димитър Кенаров

© Дневник

Димитър Кенаров"Дневник" публикува обобщението на Асоциацията на европейските журналисти (АЕЖ) по случая с ареста и побоя над журналиста Димитър Кенаров. Той беше задържан на 2-ри септември 2020 година по време на един от най-масовите и агресивни антиправителствени протести. Близо половин година по-късно МВР не е открило да има нарушение в тяхната работа, все още не е известно и кои са полицаите, които са задържали и удряли журналиста. АЕЖ са обобщили известното по случая и във видео.


Институциите в лицето на прокуратурата и Министерството на вътрешните работи правят всичко възможно да прикрият истината за ареста и насилието над журналиста Димитър Кенаров. Това е основният извод от последното развитие на проверките по случая от масовите протести в нощта на втори срещу трети септември 2020 г.


Тогава нашият колега беше задържан, докато отразява протестите срещу правителството и главния прокурор. Въпреки многократните му опити да се обозначи като журналист, той е отведен от трима полицаи, а при поставянето на белезници върху него е упражнено насилие, което впоследствие е установено и от съдебен лекар.
Призивите на АЕЖ-България и редица международни организации за публичност и независимо разследване на случая не бяха чути.


Вътрешният министър Христо Терзийски не отговори на искането на Асоциацията на европейските журналисти за достъп до информация, за което подадохме жалба до съда.


Според МВР отвеждането на Кенаров от трима полицаи от пл. "Независимост", използването на сила и поставянето на белезници и откарването му в 05 РПУ след няколко часа престой, всъщност е било... покана за посещение от дежурния полицай.


В края на януари, прокуратурата отказа да започне разследване по случая с мотиви, които будят притеснения. Заключението ѝ се базира на вътрешна проверка, извършена от полицейската структура, която е организирала охраната на протестите - Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР). На практика СДВР се е самопроверила.


Прокурорското постановление за отказ от разследване показва, че полицията и наблюдаващият прокурор се доверяват на будния гражданин "Петър Петров от София",


който ден след ареста бил написал имейл до МВР, в който твърди, че Кенаров бил буйствал и нямал отличителни белези. В същото време, не е разпитан нито един от десетките журналисти, които са отразявали събитието. Нито СДВР, нито прокуратурата успяват да установят кои са полицаите, които отвеждат Кенаров от площада и тези служители остават анонимни.


Някои от аргументите на прокуратурата поставят под въпрос сигурността на журналистите, които отразяват протести, защото дават зелена светлина на полицията да арестува и бие всеки репортер, който се намира на първа линия. Освен това


прокуратурата приема, че фактически е невъзможно полицай да упражни насилие по време на протест,


тъй като на площада има много хора, които снимат и няма как подобни действия да останат анонимни.


АЕЖ-България ще продължи да изисква информация по този случай, защото подобни действия на полицията и последващият отказ на правоохранителните институции да гарантират обективно и всестранно разследване, освен заплаха срещу свободата на изразяване, са и заплаха срещу основни права на всеки български гражданин.
АЕЖ - България, ще информира международните организации за действията на българските власти по случая с Димитър Кенаров. Случаят със задържането му, влаченето му по площад "Независимост" и отвеждането му до РПУ ареста е регистриран на платформата за сигурност на журналисти към Съвета на Европа.


Днес представяме всичко, което ни е известно по случая. Вижте видеото, което подготвихме и прочетете цялата хронология:


Случаят


Около 20 часа на 2 септември 2020 г. нашият колега Димитър Кенаров, който има дългогодишен опит в отразяването на масови безредици и конфликти, отива на пл. "Независимост", където се провеждат протестите с искане на оставка на правителството и главния прокурор. Той носи каска, противогаз с надпис PRESS и фотоапарат Nikon, с който снима видео.


Към 22:00 часа полицията навлиза на площада и изтласква със сила протестиращите. Кенаров е изтласкан към стената на президентството. В този момент трима полицаи тръгват към него и го извличат в посока бул. Дондуков. Кенаров е хвърлен на земята. Камерата му изхвърча.


По думите му, един или двама полицаи са упражнили тежест върху гърба му и извили ръцете му. Той започва да се задушава и на няколко пъти извиква, че не може да диша. Един от полицаите започва да го рита с кубинките си в областта на главата и лицето. Ритниците били поне три: един в горната част на черепа; един отдясно, в областта на челюстта; и един директно в орбитата на дясното му око. Кенаров е с белезници заедно с други задържани. Към 0:30 след като пита защо останалите са без белезници, а той с, полицай му сваля белезниците. Разпоредено му е да стои на едно място. На място пристигат полицейски камионетки. Кенаров е натоварен в една от тях, но тя не тръгва, защото не е ясно в кое районно ще откара задържаните.


Задържаните престояват така близо час въпреки задължтелните противоепитдемични мерки, които препоръчват избягване на стоенето в близост. Кенаров е откаран в 05 РПУ, което се намира на около два километра от мястото, на което е задържан. Разпоредено му е да се качи на втория етаж. Там в един кабинет е накаран да напише обяснения и му е съставен предупредителен протокол. Не са му връчени никакви документи. Обяснено му е, че няма нужда от адвокат. След това е освободен.


На другата сутрин Димитър Кенаров отива в Александровска болница, където е прегледан. Заключението: "контузия и разкъсно-контузна рана в лявата теменна област; хематом в подножието на дясната орбита и в дясната скулова област; данни за контузия на дясната темпоромандибуларна става; двустранни кръвонасядания на шията; кръвонасядания на дясното рамо, двете мишници и лявата предмишница; охлузвания на левия лакът; контузия на дясното бедро; охлузвания на лявата подбедрица." Становището: "Тези травматични увреждания се получени в резултат от ударни притискащи и триещи въздействия на твърди тъпи предмети каквито характеристики могат да имат части от човешкото тяло (ръце, пръсти, крака обути в обувки), теренът и други предмети."


Реакцията


Случаят предизвика сериозна международна реакция. Базираният в Ню Йорк Комитет за защита на журналистите, комисарят по човешките права към Съвета на Европа Дуня Миятович, "Репортери без граници" осъдиха инцидента и призоваха за независимо разследване. Действията на МВР срещу Кенаров бяха регистрирани и на платформата за сигурност на журналистите, която Съветът на Европа поддържа.
Кенаров и адвокатът му подават жалба до съда срещу задържането, а до МВР и прокуратурата - за действията на полицаите.


Съдебното обжалване на ареста


Софийският районен съд изисква незабавно от 5 РПУ цялата информация за ареста на Кенаров. От районното отговорят, че при извършената от тях проверка не е установено Кенаров да е бил задържан. В книгата за пропускателния режим е установено, че Димитър Кенаров е бил записан, като "поканен" от дежурния "за времето от 03.00 до 03:45 ч.".


Съдът прекратява делото, тъй като приема, че няма заповед за задържане, а "незаконни действия на администрацията" и го изпраща по компетентност на Административния съд в София. Съдът първо указва на Кенаров да посочи заповедта за задържане, която обжалва, а след това прекратява делото, тъй като приема, че то трябва да се гледа от Софийският районен съд. Така казусът стига до Върховния касационен съд.


Мълчанието на МВР


На 20 декември вестник "Сега" съобщава, че проверката на МВР не е открила нарушения в действията на полицаите в случая с Димитър Кенаров. От МВР не дават повече подробности. Тогава АЕЖ - България, изпрати заявление за достъп до обществена информация до министъра на вътрешните работи Христо Терзийски, с което поиска пълен достъп до материалите от преписката. На 5 януари пред bTV министърът на вътрешните работи Христо Терзийски коментира, че е установено единствено "нарушаване на нормативни документи" и че не е установено насилие.


Христо Терзийски не отговори на заявлението на АЕЖ-България и на 5 февруари ние обжалвахме мълчаливия му отказ пред съда.


Отказът на прокуратурата


На 22 януари 2021 г. прокурор Юлиан Лефтеров от специализирания отдел на Софийска градска прокуратура отказва да образува разследване по подадения от адвоката сигнал от Кенаров и неговия адвокат. Прокурорското постановление съдържа не само вътрешни противоречия, но заключения, които могат да се превърнат в опасен прецедент и да застрашат журналистическата професия.


Прокуратурата е достигнала до своите изводи на базата на проверка, която е извършена от институцията, срещу която Кенаров подава жалба - СДВР. Още в първите дни на инцидента АЕЖ - България, постави въпроса за обективността на една бъдеща "вътрешна" проверка, след като най-висшата професионална фигура в МВР - главният секретар отрече да има полицейско насилие.


Според прокуратурата ден след инцидента в МВР е получен имейл от гражданина "Петър Иванов Петров от София", който "изразявал възмущението си по повод информацията, че журналист щял да съди МВР". Според Петров


този журналист е бил "провокатор", "скачал е срещу полицаите" и "не е имал отличителни знаци, че е журналист".


Впоследствие "Петров" дал писмени сведения, в които заявил, че "наблюдавал ареста на журналиста и видял, че когато полицаите са го арестували - той започнал да вика, че има журналистическа карта, но Петров не видял никакви отличителни знаци на някаква медия".


Няма как да знаем дали "Петров" съществува и е бил действително на площада. В същото време знаем, че там са били и десетки колеги на Кенаров, които обаче нито СДВР, нито прокуратурата не е намерила за необходимо до разпита.


Прокурор Лефтеров цитира и изготвени от СДВР "видеотехнически експертни справки на изследваните видеозаписи от системата на видеонаблюдение на СДВР, от средствата за масова информация и социалните мрежи".


Експертите установили, че на тях се виждат протестиращи, полицаи и журналисти. На някои от кадрите се виждало лице с оранжева каска, на която обаче нямало надпис PRESS. Защо прокуратурата обсъжда този факт не става ясно, защото от кадрите от ареста на Кенаров се вижда, че той е с каска, която е тъмносиня.


Прокуратурата на практика приема, че фактически е невъзможно някога някой полицаи да упражни насилие по време на протест,


тъй като на площада има много хора, които снимат и няма как подобни действия да останат анонимни. В същото време прокуратурата приема, че тримата полицаи, заснети да отвеждат Кенаров, не са били идентифицирани "въпреки всички възможни действия", т..е са останали анонимни. Прокурор Лефтеров цитира, че те са имали задължение да имат индивидуални идентификационни номера, но не било ясно дали те са имали такива или са ги загубили.


Повече от притеснително е заключението на прокуратурата, че докато снима събитието на първа линия Кенаров на практика е отказал да изпълни полицейско разпореждане и при това положение използването на сила и задържането му са били оправдани.


Подобно тълкуване на закона от страна на прокуратурата на практика означава, че никой журналист никога не може да бъде на първа линия


и да заснема масови събития, защото полицията ще бъде в пълното си право да използва сила срещу него и да го задържи.


Прокуратурата установява, че за ареста на Кенаров не е изготвена заповед за задържането му, не му е бил извършен личен обиск и не е бил запознат с правата, които имат задържаните лица, но това също не е престъпление, защо нямало данни това да е направено умишлено.


За прокуратурата не установява как са се появили травмите по тялото на Кенаров, а само, че е възможно това да е станало в резултат "на приложената физическа сила от полицейските служители за сломяване на съпротивата на съпротивата на Кенаров по време на придвижването му до мястото, на което са му били поставени белезници, да са възникнали част от травматичните увреждания", но няма данни това да е било "неправомерно и противоправно".


В края на постановлението прокурор Лефтеров записва, че не може да се установи какво се е случило с камерата на Кенаров, тъй като той не бил предоставил "документи за вещта".


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (51)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 2 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2122 Неутрално

  А се канят да ни управляват още по големи мутри и самата мафия!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 3. 3 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1135 Неутрално

  " Освен това прокуратурата приема, че фактически е невъзможно полицай да упражни насилие по време на протест, тъй като на площада има много хора, които снимат и няма как подобни действия да останат анонимни."

  Бих желал този прокурор да издаде писмен акт, в който да пише, че "практически е невъзможно гражданин да напсува главния прокурор, защото това ще стане публично и няма как действията му да останат анонимни".

 4. 4 Профил на Георги Христов
  Георги Христов
  Рейтинг: 594 Неутрално

  То никой и не чака развитие на подобни дела, докато онази "шапка" е главен прокурор. Но иначе защитаваме протестите в другите държави :) Какво лицемерие!!!

 5. 5 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3029 Любопитно

  Този буден гражданин Петър Петров да не е Петьо Еврото ? Сега остава и Любена да даде показния , може и Франтишек...

 6. 6 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3029 Любопитно

  А се канят да ни управляват още по големи мутри и самата мафия!
  —цитат от коментар 2 на lz2  До коментар [#2] от "lz2":

  Дай малко имена

 7. 7 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8288 Любопитно

  Истината,....истината я знаем ....

  [email protected]
 8. 8 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2905 Гневно

  "правят всичко възможно да прикрият истината за ареста и насилието" - какво ли трябва да се случи, та ОРГАНите на властта, радетелите на законността, защитниците на гражданските права в Република от ЕС, да си вършат работата?!? И това протакане се прави със съгласието на знайни и незнайни държавни служители? Няма друга такава държава, но пък в коя ли има Държавно Организирани Престъпни Групи! Системите, за кой ли път, показват, че порочното им зачатие е довело до много по-порочно развитие и ТРЯБВА промяната в тях да започне с чистене - на всяко едно закърняло, неадекватно, зависимо, арогантно същество. Рестартът е спасение за развитието на България, като демократична съвременна държава.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 10. 10 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4545 Весело

  Близо половин година по-късно МВР не е открило да има нарушение в тяхната работа, все още не е известно и кои са полицаите, които са задържали и удряли журналиста.

  Законът омерта - който не мълчи ще умре!

  Гарван гарвану око не вади!

 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 13. 13 Профил на Dr_Doolittle
  Dr_Doolittle
  Рейтинг: 2033 Неутрално

  Хубаво е , все пак, че МВР има поддръжници винаги на линия като баджанака Петър Петров....

  http://www.flickr.com/photos/[email protected]/3712408729/
 14. 14 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 781 Любопитно

  А може ли съвсем невинно да попитаме кога ще бъде публикувано медицинското за побоя, нанесен му от кръвожадните полицаи, на въпросния гус‘ин, назначен за журналист? Щото той не се е родил такъв, нали? И кога ще бъде изпратено на вуйна Меркел в Германия, че да озапти нейните полицаи, дето маат с палки и поливат с водни оръдия? Чакаме с нетърпение! Кога?

 15. 15 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1153 Неутрално

  В бракът по сметка между "културата" и "журналистиката" само едната носи парите от леки.. дела на които параван е другата.

 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 18. 18 Профил на Dr_Doolittle
  Dr_Doolittle
  Рейтинг: 2033 Неутрално

  " Освен това прокуратурата приема, че фактически е невъзможно полицай да упражни насилие по време на протест, тъй като на площада има много хора, които снимат и няма как подобни действия да останат анонимни."
  Затова гражданите се канят в сепарета на участъците за любезни разговори върху теми като френските символисти, поантилизма на Жорж Сьора и транцедентализма на Ралф Емерсън

  http://www.flickr.com/photos/[email protected]/3712408729/
 19. 19 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 1136 Неутрално

  До коментар [#6] от "hodounski":

  гешо и доган

 20. 20 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1947 Неутрално

  Не изпитвам уважение към медия, която защитава мятащите павета, палещи полицаитеи осиращи центърана една европейска столица! Това че този мисир и гласовит не го прави жертва!
  —цитат от коментар 16 на chichka


  Не уважате, а я четете....

 21. 21 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1947 Неутрално

  Как ще стане тази работа, кой прокурор ще си ритне трудовата книжка, да върви срещу началника си.
  Протеста е срещу Гешев, следователно всички протестиращи са врагове на прокуратурата и няма как да получат справедливо разследване от тази институция.

 22. 22 Профил на Dr_Doolittle
  Dr_Doolittle
  Рейтинг: 2033 Неутрално

  До коментар [#14] от "Santos":

  'медицинското за побоя' няма да бъде публикувано ,защото това са чувствителни лични биоданни ,както проктолога не публикува видео от твоята ректоскопия, освен ако не е само и единствено за служебно ползване от следователя

  http://www.flickr.com/photos/[email protected]/3712408729/
 23. 23 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1135 Весело

  До коментар [#16] от "chichka":


  Не изпитвам уважение към медия, която защитава мятащите павета, палещи полицаитеи осиращи центърана една европейска столица!....
  —цитат от коментар 16 на chichka


  И аз съм против полицаите осиращи центъра на София, но и те имат права...

 24. 24 Профил на Dr_Doolittle
  Dr_Doolittle
  Рейтинг: 2033 Неутрално

  Най-голямата ирония е ,че сега някой милиционер снима децата си с конфискувания , на практика откраднатия Nikon на Димитър Кенаров...

  http://www.flickr.com/photos/[email protected]/3712408729/
 25. 25 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1200 Весело

  До коментар [#14] от "Santos": 'медицинското за побоя' няма да бъде публикувано ,защото това са чувствителни лични биоданни ,както проктолога не публикува видео от твоята ректоскопия, освен ако не е само и единствено за служебно ползване от следователя
  —цитат от коментар 22 на Dr_Doolittle


  Може ли линк към закона, с който медицинското свидетелство се дефинира като документ, съдържащ "чувствителни БИО данни" и се забранява публикуването му.
  Мерси предварително!

  Знанието е сила, информацията - власт
 26. 26 Профил на Dr_Doolittle
  Dr_Doolittle
  Рейтинг: 2033 Неутрално

  До коментар [#25] от "pag":

  Закон за защита на личните данни

  Чл. 5. (Изм. - ДВ, бр. 103 от 2005 г.) (1) Забранено е обработването на лични данни, които:
  3. се отнасят до здравето, сексуалния живот или до човешкия геном.
  +
  Глава шеста ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ЛИЧНИ ДАННИ НА ТРЕТИ ЛИЦА

  http://www.flickr.com/photos/[email protected]/3712408729/
 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 29. 29 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2613 Неутрално

  До коментар [#26] от "Dr_Doolittle":

  Значи, освен честната си дума, "журналистът " Кенаров не може да представи никакви доказателства, че е бил бит,малтретиран ,ритан с кубинки в главата....Защо тогава безрезервно да му вярваме ?

 30. 30 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7980 Неутрално

  Гешев , когато иска, вади доказателства, макар и незаконно. Когато не му е изгодно се крие и мълчи.

 31. 31 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2613 Неутрално

  Гешев , когато иска, вади доказателства, макар и незаконно. Когато не му е изгодно се крие и мълчи.
  —цитат от коментар 30 на Роси


  Ако няма доказателства,че на Кенаров е нанесен побой,Гешев да си ги измисли ли ?

 32. 32 Профил на atag
  atag
  Рейтинг: 745 Разстроено

  До коментар [#29] от "uvtest":

  Ти специално си един доказал се лъжлив трол. Медицинското за какво служи според теб?
  Становището: "Тези травматични увреждания се получени в резултат от ударни притискащи и триещи въздействия на твърди тъпи предмети каквито характеристики могат да имат части от човешкото тяло (ръце, пръсти, крака обути в обувки), теренът и други предмети."
  Иначе паралел между насилието срещу протестиращи тук и в Путинланд е очевадно. Гарантирано от ГЕРБидж!

 33. 33 Профил на lig35561597
  lig35561597
  Рейтинг: 243 Неутрално

  Хайде да се спрете да ни го натяквате този измислен мъченичешки образ на световно никому неизвестен индивид

 34. 34 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5631 Неутрално

  До коментар [#24] от "Dr_Doolittle":

  Имаш ли доказателства за твърдението си?

 35. 35 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 781 Любопитно

  До коментар [#22] от "Dr_Doolittle":

  @Dr_Doolittle, айде, ако обичаш, да не ни се правиш на големия доктор, защото на „медицинското за побоя“ има номер, дата на издаване и от коя болница или друга медицинска клиника е издадено! Сещаш ли се? И тези данни ли са „чувствителни лични биоданни“? Иначе гледам, че си останал доволен от проктолога и ректоскопията, която енергично ти е приложил с кожения ректоскоп, та ми ги препоръчваш и на мен! Благодаря за препоръката, но ще е когато му дойде времето. На теб да не ти е дошло времето, а?

 36. 36 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1200 Неутрално

  До коментар [#25] от "pag":Закон за защита на личните данни Чл. 5. (Изм. - ДВ, бр. 103 от 2005 г.) (1) Забранено е обработването на лични данни, които:3. се отнасят до здравето, сексуалния живот или до човешкия геном.+Глава шеста ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ЛИЧНИ ДАННИ НА ТРЕТИ ЛИЦА
  —цитат от коментар 26 на Dr_Doolittle


  Недей да хитрееш, в случая под "здравето" се разбира здравословно състояние откъм хронични болести, физически недъзи и психически отклонения, не насинено от удар око, което минава за три дни.
  Много добре знаеш, че въпросните медицински служат като доказателство за телесна повреда пред съда и други инстанции.
  Проблемът ви е че лицето изобщо не си извадило медицинско, само развява някаква жална посинена снимка.
  Нито е подал жалба, нито е завел дело, само го развяват разни НПО-та.
  Чиста постановка, нищо повече, че требе да се яде.

  Знанието е сила, информацията - власт
 37. 37 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 781 Любопитно

  До коментар [#23] от "lz73":

  Ама разбира се, @lz73, така трябва - да си ежедневно „против полицаите осиращи центъра на София“! Безобразие, на какво прилича това тяхното, а? Не стига, че по цял ден замерят държавни сгради с яйца, домати, памперси, риба и свински уши, ами издигат и бесилки на площадите, разстилат черни чували за трупове пред къщите на хората и влачат ковчези по улиците! А що се отнася до наглостта им да си направят катун на Орлов мост и да пият в работно време бира и да пикаят в Перловската река, просто нямаме думи, нямаме букви и препинателни знаци нямаме! Затуй „на бунт, на борба, като на една обща веселба“, за да изринем тези нагли полицаи, дето чупят предните стъкла на колите на майки с деца и пречат на хората да се прибират в къщи, ами да заобикалят с десетки километри! Само кажи и веднага се вдигаме да изметем тези гадни полицаи, „осиращи центъра на София“! Кога ще бъде съкровената дата? М?

 38. 38 Профил на anty
  anty
  Рейтинг: 730 Неутрално

  Дневник,дневник, просто перфразирах думите на министър претцедателя ,че той се разбира с такива като вас,а вие сте недоволни и премахвате коментара,а или може би ,че медиите са "честни" и затова сме на кое място беше по свобода на медиите,а може би Дневник не е от Бългагия.
  Жалка работа
  Материала,материла.

 39. 39 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1135 Неутрално

  До коментар [#29] от "uvtest":
  До коментар [#14] от "Santos":

  В статията пише:
  "На другата сутрин Димитър Кенаров отива в Александровска болница, където е прегледан. Заключението: "контузия и разкъсно-контузна рана в лявата теменна област; хематом в подножието на дясната орбита и в дясната скулова област; данни за контузия на дясната темпоромандибуларна става; двустранни кръвонасядания на шията; кръвонасядания на дясното рамо, двете мишници и лявата предмишница; охлузвания на левия лакът; контузия на дясното бедро; охлузвания на лявата подбедрица." Становището: "Тези травматични увреждания се получени в резултат от ударни притискащи и триещи въздействия на твърди тъпи предмети каквито характеристики могат да имат части от човешкото тяло (ръце, пръсти, крака обути в обувки), теренът и други предмети.""

  Какво точно от написаното не разбирате?


 40. 40 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1135 Неутрално

  До коментар [#37] от "Santos":

  Това е типичен пример за първосигнална реакция...я пак прочети поста и виж настроението.

 41. 41 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 781 Неутрално

  До коментар [#40] от "lz73":

  Да, @lz73, прав си, мое недоглеждане, за което си нося вината. „Виноват, няма да се повтори“, както казваше добрият войник Швейк!

 42. 42 Профил на Dr_Doolittle
  Dr_Doolittle
  Рейтинг: 2033 Неутрално

  До коментар [#36] от "pag":

  Ти да не си прокурор, бе другарю ? Не , защото доста са ти тъпи разсъжденията. Като на прокурор завършил РабФак. Публикуване (ако не ти е ясно какво е публикуване) е да го видиш като документ в медиите. Публикуване на съдебно-медицинско свидетелство е нарушение на ЗЗЛД и тъпаците ,които го направят ще плащат солидни глоби за злоупотреба. Това е документ само за СЛУЖЕБНО ПОЛЗВАНЕ и този чиновник с достъп до него не може да го публикува, само може да се запознае с фактите. А пострадалият има адвокати, които ще го предоставят в съдебна зала, съдията ще е запознат със сигурност. Не и ти от Долно Уйно....

  http://www.flickr.com/photos/[email protected]/3712408729/
 43. 43 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1611 Неутрално

  До коментар [#2] от "lz2":

  Спокойно, гербаджийчета. На този свят всяко злодеяние се заплаща – рано или късно. Няма да забравим и разследването за полицейско насилие няма да приключи по този начин. След като ВОЖДЪТ на разбойническата банда падне от власт, ще му бъде потърсена сметка. Няма да е лесно, но постепенно ще изчистим авгиевите обори на прокуратурата и МВР. Тогава Борисов, Хаджийски, Гешев и подобните на тях ще отидат да си правят компания в килиите на затвора.

 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 45. 45 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3772 Гневно

  Герберските тролове до един демонстрират невероятна безчовечност, дебелоочие и милиционерски лафове.
  Утре като се смени властта, дали така арогантно ще защитавате престъпниците в полицията?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 46. 46 Профил на nsa17624486
  nsa17624486
  Рейтинг: 2092 Неутрално

  Нарича се полиция, но все още е с милиционерски манталитет!

 47. 47 Профил на BezDOM
  BezDOM
  Рейтинг: 112 Весело

  Па тия журналята само фейк нюз могат да изождат. Най-истинската, най-верната 'информация' може да дойде само от каскетуро-гешефтурата. Та драги другари журналя гледайте по обективно на нещата, защото освен да ви бият може да почнат и да ви онождат.

  Не плащам данък обществено мнение
 48. 48 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 1663 Неутрално

  Всеки може да вика - журналист съм, журналист съм. Или - депутат съм, активист на майките с увреждания и пр. В такава ситуация журналистите са брандирани с надпис "Pressa". Какъвто тоя няма. Били го влачили и пр. Щом е в окото на бурята може да се очаква подобно нещо. В Щатите застреляха петима при нахлуването в парламента. А срещу няколкостотин се водят дела с неблагоприятни опции за терористични действия и пр. Иначе, след краха на великото народно въстание е логично нещо да се изрови, все пак. Да не са съвсем капо. А какво стана с българския Джон Флойд, определения така от Бабикян бит зад колоните на МС студент от Амстердам? Той няма ли да излезе с нещо?

 49. 49 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 1663 Неутрално

  По-точно загиналия афроамериканец, на когото Бабикян оприличи студента от Амстердам се казва Джордж, не Джон, Флойд. Няма значение. Сега му е времето и нашия да го разнесат от асоциацията на европейските журналисти.

 50. 50 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1959 Неутрално

  Така и никой не посочи къде е работи този Кенаров като журналист!? Остава впечатлението, че се е събудил сутринта и е решил, че днес ще е журналист, Като си помисля, че можеше да се събуди с идеята, че е гинеколог...

 51. 51 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 1060 Неутрално

  Тиквата е като Путлер, а Каскетът е като Чайка. Затова сме на опашката на всякакви класации и младите напускат България. Естествено е пенсиите на българите да са най- ниските, длед като броят на младите работещи намалява.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK