Чака ни голямо "патриотично" шоу

Чака ни голямо "патриотично" шоу


Около изборите в България отново ще се извият "патриотични" хорá. От някои може и да се родят добри политически идеи. Но истината е, че много от "патриотите" използват патриотичните чувства безотговорно и антинационално, се казва в коментара за "Дойче веле".


"Патриотичното" политическо пространство започна да се структурира преди изборите и в него вече се извиха три различни хорá. Незабравимият Тони Филипов-Доктора преди години беше дал чудесна метафора за процесите в този сегмент: "комасация на келеметата", т.е. окрупняване на кривите ниви в по-голям масив. Днес сме свидетели на обратния процес - "фрагментация на келеметата", който води и до по-сложна политическа хореография.


"Патриотичните" хорá преди изборите


Първото хайдушко хоро ще е на ВМРО и ще е в бели македонски носии. Хорото ще е с много провиквания, прикляквания и натъртвания, като непрекъснато ще се пуца по парцалените чучела на северномакедонската "открадната" история и Истанбулската конвенция. Второто хоро ще е от бургаско-варненския фолклорен регион и ще е съобразено с изискванията за шум в морските курорти. Единият водач на хорото, Веселин Марешки, ще размахва бензинова туба и торба с безплатни лекарства, като при това ще дърпа на изток, към Русия. Другият водач, Валери Симеонов, ще пристъпя ситно на запад и ще размахва каквото му попадне. Третото хоро ще се извърти от "Атака" на Волен Сидеров и ще представлява обичайният фюжън от тракийски дионисиеви мотиви и руски частушки.
"Патриотичният" избирател със сигурност ще остане доволен от шоуто, което го очаква. То стана необходимо, защото в коалицията ОП трите "патриотични" формации започнаха да се възприемат като патерица на ГЕРБ, която е удобна за Борисов, за да прикрива връзките на управляващите с ДПС. Малкият коалиционен партньор обикновено носи негативите на управлението и ОП загубиха доверието, което получиха през 2017 година. Новата фрагментирана хореография цели да накара избирателите да забравят негативите от участието на "патриотите" във властта. Всеки един от тях ще може да се хвали с позитивите (доколкото ги има), а проблемите ще прехвърля на останалите.


Тази стратегия носи своите рискове, но в настоящата ситуация изглежда единствената възможна. Според социологическите проучвания с най-добри шансове за влизане в следващия парламент е хорото на ВМРО. Това хоро е и най-удобно за ГЕРБ и ДПС, които ще го подпомагат с каквото могат - например с медийно внимание, а е възможно и някои райони с компактен ДПС електорат необяснимо да се поддадат на чара на "воеводите" и да гласуват за тях. Подобни куриози са се случвали.


Възможен е обаче и негативен сценарий за тези формации - те да си поделят по братски гласовете и никоя от тях да не мине 4-процентовата бариера. Това не е изключено, защото на "патриотичната" сцена има и нов играч - Слави Трифонов, който с няколко професионални изпълнения на "Йовано, Йованке" може да надиграе аматьорските танцувални състави на останалите. А и ГЕРБ в лицето на министър Екатерина Захариева доказа, че има талантлив изпълнител на патриотичния репертоар на македонска тема: и Борисовата партия ще цели да вземе някой друг "патриотичен" глас заради епопеята с ветото на Северна Македония.


Във всичко това няма проблем - нормални политически боричкания и позиционирания, някой би казал. Нещо повече - всяка политическа общност има право да повдига самочувствието си, като политизира историята си. Това неизбежно ражда политико-исторически кич, но в удържането на чувство за общност има безспорна ценност въпреки него.


Опасното заиграване с национализма


Проблемът е, че политизирането на патриотизма в България генерира енергия, която се канализира в поне две посоки, различни от националния интерес. Тук няма парадокс - инструментализацията на "патриотизма" често е водила до национални катастрофи. Хитлерова Германия и фашистка Италия са най-добрите примери, макар и българската история да не е лишена от уроци в тази посока. Ето поне два примера от настоящата ни политика, които ясно демонстрират опасностите за националния интерес от заиграването с национализма и "патриотизма".


Първият пример: политиката на България към Северна Македония. Българският национален интерес е да имаме засилени контакти с тази бивша югославска република, които да помогнат за преодоляването на съществуващите в нея негативни нагласи към България. Тези нагласи, уви, са факт: те са продукт на цялата следвоенна история на региона ни. Но въпреки тях правителството на Зоран Заев има желание да започне процес на сближаване в рамките на предприсъединителния процес на Северна Македония към ЕС. Досега България, съвсем правилно, подкрепяше безрезервно македонците по пътя им към Европа, което в крайна сметка е и българският интерес - обединени Балкани, интегрирани в общо пространство на свобода и демокрация. В това пространство историческата ни близост с македонците ще бъде безспорен български плюс. С раздухването на патриотарски препирни за историята и идентичността ние обаче на практика временно блокирахме процеса на интеграция на Балканите и дори го поставихме под въпрос. Още по-лошо е, че по този начин всъщност засилихме негативните нагласи към България у съседите и скъсахме с образа си на безкористен помощник по пътя им за ЕС. Това са негативи, които тепърва ще трябва да преодоляваме.


Какво спечелихме в замяна? Удовлетворение, че сме казали "не" и сме застанали наопаки на целия ЕС? Или инфантилна радост, че сме спасили историята си от "кражба", все едно тя е добиче, което може да бъде отмъкнато през нощта от конекрадци? Тези уж невинни радости ще са в основата на предизборната кампания на "патриотичните" формации. И точно това е пример за безотговорно и в крайна сметка антинационално използване на патриотичните чувства.


Вторият пример за "патриотична" злоупотреба с нагласи е заклеймяването на цели общности - етнически, сексуални и т.н. "Патриотични" политици вече без свян говорят за "цигански паразитизъм". С "циганската престъпност" вече свикнахме. Предлагат се специални концепции за "циганите", където се говори, че те - като цяло - трябва да са обект на отделни възпитателни и дисциплинарни мерки по отношение на образование, трудови навици и т.н. Историята помни до какво е водила такава етнизация на политиката - до гета, отличителни знаци, че и по-лошо. Но и без да драматизираме с опита на нацизма, помислете си за следния пример. Ако, да кажем, в "Люлин" има по-висока престъпност от средното за страната, може ли държавата да излезе със специална дисциплинарна програма за всички хора от "Люлин" - да им отнема социалните помощи, ако не си пращат децата в училище, да ги праща на принудителен труд и т.н. Или пък ако един регион е систематично по-беден от другите и с по-високи показатели на безработица, ранна бременност и т.н. - може ли държавата да предприеме специални възпитателни мерки за всички в него? И хората от "Люлин", и тези от Северозапада с право ще се вдигнат срещу подобен подход. А той по нищо не се отличава от един общ подход срещу "циганите", какъвто за съжаление имат поне част от "патриотите".


Подобна етнизация на политиката има за задача просто да обижда дадени общности - тя няма да реши никакви проблеми. Никое общество не е прокопсало, когато е направило груповите обиди официална своя политика.


Емоциите размиват границите между желано и действително


Изводът е, че може да се наслаждаваме на "патриотичното" шоу, но не бива да забравяме, че не всеки, който се е самоназовал "патриот", всъщност работи за националния интерес. Някои може да са просто клоуни, а други да са направо вредни за нацията. Разбира се, между приклякванията и провикванията и в "патриотичния" сектор може да се родят някои добри политически идеи. И това не е съвсем изключено. За съжаление, в епохата на социалните мрежи способността на избирателите да отсяват плявата от зърното не нарасна: това е проблем за всички партии, но най-засегнати, изглежда, са тези в националпопулисткия сектор, които у нас наричаме "патриоти". Причината за това е емоционалността на вота за подобни формации - емоционалност, която размива границата между желано и действително.


Така или иначе "патриотичният" сегмент на политическото пространство е факт у нас и метаморфозите му заслужено предизвикват обществено внимание.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (138)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 2. 2 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1519 Неутрално

  Патриотично хоро става, само ако зад стобора надничат, чумосват и кълнат трите псевдолиберални баби. Те непременно ще се изкарат с корен от Македония, но извисили се европейски над тези бабини деветини. Псевдолибералните баби и псевдопатриотичните дядовци едни без други не могат. Вярно, че бабите не могат да участват на избори, а дядовците не могат да ходят по европейски конферентен туризъм, но "патриотите" изкарват хляба на "европейците", а "европейците" - депутаските места на "патриотите".

 3. 3 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 1607 Весело

  Шоуто е патриотично , защото всички участници са ...." Патриоти " !

 4. 4 Профил на georgievb
  georgievb
  Рейтинг: 1357 Неутрално

  Учудващо обективно за "националистичните" формации.
  Разбира се по македонскиот въпрос и поддръжката на линията на новия Голям брат оттам големата локва и европските бурократи, не съм съгласен с авторот, известен татарин от Североизточна Македония, но останалото е горе-долу така.

 5. 5 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 641 Неутрално

  И поредния Герберски трол е първи - дано поне им дават премия та да купи някаво парцалче я на приятелката (ако има такава де...)

 6. 6 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2522 Неутрално

  Мммм, сексуалните малцинства :) Плътно до Байдън :) Няма никакъв патриоти мач. Има глобалисти - хора без държава , без история , без пол ! При тия нови СЪЩЕСТВА, всичко се създава , дописва ... и тн. Има и друг отбор на хората с БИБЛЕЙСКИ МОРАЛНИ ЦЕННОСТИ ... Там ще се стремят всички .... и ако някой иска да помогне на ДА да влезе в парламента , да спре с БАЙДЪНнето !!

 7. 7 Профил на Не вервам
  Не вервам
  Рейтинг: 40 Весело

  До коментар [#5] от "xhi13317223":

  Валери и Веско от кога плащат на тролове

  Човешката глупост се разпространява по- бързо и от скороста на светлината
 8. 8 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1230 Неутрално

  Излъчванията на изявите им трябва да са след 22.00 часа и с червена точка +18

 9. 9 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1383 Неутрално

  "Досега България, съвсем правилно, подкрепяше безрезервно македонците по пътя им към Европа". Това като го прочетеш разбираш на чия хранилка е Смилов.
  Г-н Смилов, няма държава без национални интереси, без чест и без история. Когато един съсед се опитва да се гаври с теб, трябва да си оставиш да заплюва името на България ли? А хилядите македонски четници, които са се наричали българи и са се борили тази земя да се върне към България какво да ги правим? Да им препикаме гробовете, щото от ЕС така ни казват ли? Македония има място в ЕС, когато започне да споделя ценносттите на ЕС - а именно добросъседски отношения със съседите си. До тогава може да почака. Както Гърция я кара да чака 27 години.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 10. 10 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1916 Неутрално

  Патриотите са ясни...... Но ето нещо ново: Нинова: "Разбрахме се с "Демократична България" да си сътрудничим на експертно равнище". Е, къде ще е шоуто?

  Русия- проказата на планетата Земя.
 11. 11 Профил на ruse_island
  ruse_island
  Рейтинг: 539 Неутрално

  "Шоу" ще стане за наша сметка/на избирателя/, ако влязат 2 от 3 или недай си боже 3/3 патриоти + Слави. А българина кълве сериозно на патриотизъм+популизъм+антизападничество, не бих се учудил на пърия вариант.
  А Слави с неговите мажоритарни глупости, отива вече не на герб патерица, ами направо на герб инвалидна количка, че да векуват у Парламенто до дълбоки старини. И за бесепарите също.

 12. 12 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 363 Неутрално

  По-голямо от "автентично-дясното"? Не вярвам

  До коментар [#1] от "Калоян Неделчев”

  Аз вервам само на истинский десень русофиль Харизановь и рубло-кунсерваторь Вучевь и Облъковь да напълнять с газь русский трубопроводь и да кунсервирать МОЧЬ

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 13. 13 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 1556 Весело

  .......много """"ПаТРЕОТЕ"""".......много нещо........!!!!!????!!!!!......ииии сите с ОГРОМЕН АПЕТИТ да ПРЕЯЖДАТ с ВЛАСТ........

  България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 15. 15 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 641 Неутрално

  До коментар [#5] от "xhi13317223":Валери и Веско от кога плащат на тролове
  —цитат от коментар 7 на Vasil


  Казах Герберски - горният не пише в подкрепа на Валерко и Веско, ако четете внимателно... Заплахата за мутрата от Банкя не е от тези двама измекяри.

 16. 16 Профил на Българин Бг
  Българин Бг
  Рейтинг: 657 Неутрално

  БСП и ДБ ще си сътрудничат за опазването на вота
  https://www.facebook.com/slavitr/posts/10159386669829515

 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 18. 18 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3135 Неутрално

  Чакат ви дълги "анализи" с познатото "умните сме 2%, българите не ни заслужават..." И стюпи разбира се

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 19. 19 Профил на matematika
  matematika
  Рейтинг: 301 Неутрално

  ++++++++++++++++++++++ за автора!

 20. 20 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1681 Разстроено

  Анализа на тази политическа ниша и електорален сегмент определено заслужават по-професионално отношение, това от смилов си е чиста проба пропаганда!
  Очевиден е опита да се подпира дб, но както вече съм имал възможност да отбележа - така няма да стане!!!

 21. 21 Профил на Kamenarski
  Kamenarski
  Рейтинг: 289 Неутрално

  БСП и ДБ ще си сътрудничат за опазването на вотаhttps://www.facebook.com/slavitr/posts/10159386669829515
  —цитат от коментар 16 на Българин Бг


  До тук нищо неморално или нередно. Да видим къде от ДБ ще поставят разделителната линия с червената отровница.

  НЕ ЦЪКАЙТЕ МИНУСИ НА ТРОЛА! ТЕ ПЕЧЕЛЯТ ДЕНЬГИ И ОТ ТОВА!
 22. 22 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1681 Любопитно

  До коментар [#5] от "xhi13317223":

  А, като се окаже на 5 април сутринта, че патрЕотите са додрапали някак си до парламента, а смилов и христо иванов пак ще го гледат и обсъждат от подопашието- тогава кой ще е "виновен"?!

 23. 23 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1681 Весело

  До коментар [#10] от "chichka":

  Е как да е ново - льо пти женерал преди седмица каза, че няма забележки към пРезидента и публично му се обясни в чиста и искрена любоФ...

 24. 24 Профил на Емил Добрев
  Емил Добрев
  Рейтинг: 301 Неутрално

  БСП и ДБ ще си сътрудничат за опазването на вотаhttps://www.facebook.com/slavitr/posts/10159386669829515
  —цитат от коментар 16 на Българин Бг


  Почна се с любовта.

 25. 25 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 641 Неутрално

  До коментар [#5] от "xhi13317223":А, като се окаже на 5 април сутринта, че патрЕотите са додрапали някак си до парламента, а смилов и христо иванов пак ще го гледат и обсъждат от подопашието- тогава кой ще е "виновен"?!
  —цитат от коментар 22 на selqnin


  Това е демокрацията, драги - никой народ не заслужава по-добро управление от това, което си избира.

  Ако на средния българин му харесва да го "управляват" т. нар. патриоти като Валери и Марешки, в коалиция с ГЕРБ, чрез които на практика контрол държи ДПС, то същият този българин да не се чуди и сърди на никой друг, освен себе си, за това че живее в най-бедната, корумпирана и бандитска държава в Европа.

  За какви вини и виновности иде реч тук?

 26. 26 Профил на georgievb
  georgievb
  Рейтинг: 1357 Неутрално

  Най-вероятно ни чакат още едни избори наесен.

 27. 27 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 947 Неутрално

  "Комасация на келеметата" е израз, който може да се ползва във форума или в частин разговор, но когато така започва медиен "анализ" показва единствено равнището на автора. Дали това неможе да се приеме за "език на омразата", дали тази терминология не наранява чувствата на някого... но едва ли е важно, ако нараненият не е сексуално или етническо малцинство. Либерален подход.
  Двуличието и лецемерното прецеждане на "истината" щесе окаже най-губещият ход на новите леваци.

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 28. 28 Профил на Прост ГЕРБав от Има Такива Наглеци за Българи
  Прост ГЕРБав от Има Такива Наглеци за Българи
  Рейтинг: 508 Весело

  До коментар [#1] от "Калоян Неделчев":


  В сектора на "европейското развитие" на ГЕРБавите се очаква най-голямото шоу.
  Ще има риски честушки с тръби и пАтоци за има-няма едни 3 милиарда, приклякания с чекмеджета и размахване на пачки еврА и кюлчета златО.
  И подвиквания: "У-у, бре, а-а бре, вий сте прости и ас съм прост, разбирама се! Дайте да дадете, че чекмеджетата чакат!"

  От проста СИКаджийска МУТРА , през "Вие сте прости и аз съм прост " до Има Такива Наглеци - открийте разликите?
 29. 29 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1753 Неутрално

  Трябва да се забрани думата „патриотична” да присъства в имената на партиите и коалициите, защото всяка политическа формация трябва да бъде патриотична, а ако не е, не би трябвало ЦИК да я регистрира изобщо.

 30. 30 Профил на Прост ГЕРБав от Има Такива Наглеци за Българи
  Прост ГЕРБав от Има Такива Наглеци за Българи
  Рейтинг: 508 Весело

  До коментар [#28] от "За европейските граждани ГЕРБ e БСП":

  И от време на време по един-два "безаналогови" раззиски атомни самовара ту ще се появяват в Белене ту ще изчезват, досущ като една Мата Хари с фотоапарат в спалнятя на една МУТРА.

  Олелее!

  От проста СИКаджийска МУТРА , през "Вие сте прости и аз съм прост " до Има Такива Наглеци - открийте разликите?
 31. 31 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 363 Весело

  БСП и ДБ ще си сътрудничат за опазването на вота
  До коментар [#16] от "Българин Бг":

  ГЕРБ и БСП си сътрудничат за опазването на МОЧА

  Гласуване за премахване на МОЧА в общински съвет е блокирано от ГЕРБ и БСП
  (ГЕРБСП = БКП2)

  ГЕРБ - въздържали се;
  БСП - против;
  Демократична България и Борис Бонев са подкрепили предложението.

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 32. 32 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2245 Весело

  Все повече се убеждавам, че медиите наистина вече не са медии, а пропагандни рупори, издържани за да сипят лъжи и измами. Няма как да си обясня иначе как от NYT, през DW до наш Дневник, продължават да публикуват "анализи" на ниво "лекция във ФФ на СУ през 1999 г.". Точно такива за "обединени Балкани" и други дитирамби за ЕС ни редяха такива като Смилов, Дичев и Дайнов по онова време. Е то тогава интернет беше екзотика и да имаш у вас си беше знак за статус, пък и все още не се бяхме отърсили напълно от комунизЪма и еуфорията от падането му. Ама все пак минаха години и се видя, че повечето от тия лафчета са доста наивни, а някои са си откровени лъжи. Та поради каква точно причина продължават да ни ги пробутват, все едно сме първа година студенти по Политология или друга псевдо-наука?!?

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 33. 33 Профил на trafopost
  trafopost
  Рейтинг: 569 Весело

  Смилов получава тежка критика в коментарите от дежурните герберски тролове (начело с павликенския полит-аналИЗАТОР), които бранят яростно ДС статуквото в страната.
  И въпреки темата на статията, те винаги нападат една и съща формация , която била някаква мижава, нямало да влезе в парламента...а толкова ги е страх горките, че под строй са ги пратили пак да я оплюват.
  Дерзайте тролчета :)))

 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 35. 35 Профил на pepisky
  pepisky
  Рейтинг: 658 Неутрално

  Поредната антибългарска статия на германската вълна.

 36. 36 Профил на vys18530578
  vys18530578
  Рейтинг: 218 Неутрално

  На кое хоро да се хванем, г-не Смилов? На христобойкикевското, на отровното, на ниновското, на руменпетковското? Или - не - на ПеКаПе-йското? А може би на карадайъвското?

 37. 37 Профил на Капабланка
  Капабланка
  Рейтинг: 603 Неутрално

  Съгласен съм с всичко, но не и с позицията спрямо Македония!Историята може да не добиче и нощес някой да го открадне, но историята често се пише от победителите и от по-гръмогласните!А определено, ние не сме от последните!
  Щото утре може да се окаже съвсем нормално за света, че Кирил и Методий са измислили македонската азбука и са я дали на вси славяни, освен, че са и родени македонци, че Самуил е основател на македонската държава, защото се е вдигнал на бунт срещу България и че не ние, а те са ни дали и език, и вяра!
  За пример - Гърция не се страхуваше 20 и повече години да ги спира за НАТО и ЕС, дори ги принудиха да си сменят името на държавата, защото си гледат интереса и не щат след 50-60 години, да им предявят претенции за македонско малцинство, каквото вече се опитват да направят към нас, бюрмовците!
  И ако се съгласим на всичко това, ще се окаже, че правим още по-сериозна и голяма грешка, от тази на комунистите, когато са създавали сами и насила, македонско самосъзнание у едни истински българи от пиринския край!
  Защото хората по света не са длъжни, а и не бива да знаят в детайли всяка история на всяка страна, но би трябвало да знаят поне истината.

 38. 38 Профил на georgievb
  georgievb
  Рейтинг: 1357 Неутрално

  [quote#32:Та поради каква точно причина продължават да ни ги пробутват, все едно сме първа година студенти по Политология или друга псевдо-наука?!?[/quote]

  Ми щото за това им се плаща, то няма нищо общо с България като интереси, това си е управление на подопечната територия. Трябват им Балканите в НАТО - действа се. Трябват им извън НАТО - пак ще се действа, стига да го налага ситуацията. Това си е методика на управление, просто инструмент, няма нищо общо с политологията или някакви други премъдрости.
  Трябва да сме като гърците - използваш тази риторика и този понятиен апарат уж работиш по тази методика, и в същото време си защитаваш националния интерес.

 39. 39 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1864 Неутрално

  "С раздухването на патриотарски препирни за историята и идентичността ние обаче на практика временно блокирахме процеса на интеграция на Балканите и дори го поставихме под въпрос......."
  Стигнах до тук. Аман от коминтерновци.

 40. 40 Профил на AllLivesMatter
  AllLivesMatter
  Рейтинг: 543 Неутрално

  Не виждам днешната статия за това какво е казал лодкаря. Ало апаратчиците на щат - закъснявате

  'progressives' is the politically correct word for communists
 41. 41 Профил на encor3
  encor3
  Рейтинг: 716 Неутрално

  Не знам каква е целта на постоянната атака на ДБ-DW кликата срешу патриотичните партии. Хем те глупави, хем избирателите им глупави, обаче ако може да вземем гласове от тях най-добре. На всеки малко по-интелигентен човек би трябвало да му е ясно, че хората, които гласуват за ВМРО , НФСБ и т.н. никога няма да пуснат глас за Ицката. След като една група има дадени ценности, а Ицката и компания през ден им обясняват, че ценностите им са тъпи, не знам какво очакват....

 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 43. 43 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1230 Неутрално

  Хващам бас, че Марешки и Симеонов пред камерите на 14.02 ще прануват патриотичния празник, а тайно привечер тет-а-тет ще отпразнуват романтично другия, който им е на сърце.

 44. 44 Профил на Kalinoff Ivan
  Kalinoff Ivan
  Рейтинг: 312 Неутрално

  До коментар [#5] от "xhi13317223":Валери и Веско от кога плащат на тролове
  —цитат от коментар 7 на Vasil


  Аз не се сещам , да съм прочел за Марешки позитивно мнение никъде , нито тук , нито където и да било, нито едно ...

 45. 45 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2802 Неутрално

  Впрочем Симеонов направи много грешки, особено с жените с деца с увреждания, но заедно с ВМРО и БСП спряха ратифицирането на Истамбулската конвенция, която ГЕРБ вече бяха разписали услужливо в МС. Оставаше им одобрението на НС.

  Любовта ще спаси света!!!
 46. 46 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1916 Неутрално

  Трябва да се забрани думата „патриотична” да присъства в имената на партиите и коалициите, защото всяка политическа формация трябва да бъде патриотична, а ако не е, не би трябвало ЦИК да я регистрира изобщо.
  —цитат от коментар 29 на Fiji


  Бъркаш, ето формацията на Малинов- русофили, които искат да станем Крим-2. ЦИК ги регистрира, ще спечелят 200-300 000 гласа...

  Русия- проказата на планетата Земя.
 47. 47 Профил на stargate
  stargate
  Рейтинг: 2287 Неутрално

  Миналото лято гледахме шоуто на крайнолевите "автентично десни" другари. Сега е ред на патриотите да грабнат вниманието. хахах :-)

 48. 48 Профил на jpx18715606
  jpx18715606
  Рейтинг: 8 Неутрално

  “ Чака ни голямо "патриотично" шоу” - аз пук си мислех, че шоуто ще бъде умно красиво и Неолиберлано - БСП-Мая-ДБ-Слави ама щом и патриеотите ще правят шоу още по добре, ще им гледаме сайта. Мислех си и че има опасно заиграване и с антикорупция и демокрация от хора дето са били от другия браг (Мая да ми говори за мутри, при положение че предложи поправката известна като Ванко 1, предложи Пеевски за шеф ма ДАНС и беше адвокат на Галеви) ама нейсе, явно национализма е проблем на 3% процентовите бутиков партии дето плащат заплатата на др Смислов. Дано поне добре да захлеби, че ако нещо се обърка след изборите може да остане на сухо и да трябва да се преориентира от умнокрасив на пръв националист

 49. 49 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1916 Неутрално

  До коментар [#32] от "Тюфлекчия":

  "От всички изкуства, за нас най-важно е киното!" - Ленин.
  Това не го ли помниш на стената във всички киносалони? В момента Мрежата е арената на идеологическа борба и пропаганда. Кой налива пари, създава фабрики за тролове, агенции за изседване настроенията в мрежата.....

  Русия- проказата на планетата Земя.
 50. 50 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4308 Неутрално

  На Смилов и чувството му за хумор е едно такова, кърниградско.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 51. 51 Профил на libretto
  libretto
  Рейтинг: 805 Весело

  Отново точен и по пионерско-комсомолкси безпощаден Смилов!

  Ех, ако бях дете, нямаше да искам да ставам пионерче, а смиловче!

  Let's Go, Brandon! 😁😁😁
 52. 52 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1701 Неутрално

  Всеки Българин е патриот. А тези които са се самообявили за патриоти са патриоти ама с руско самосъзнание.

  SHADOWS of SOFIA
 53. 53 Профил на vadrigar
  vadrigar
  Рейтинг: 482 Неутрално

  Съгласен съм с всичко, но не и с позицията спрямо Македония!Историята може да не добиче и нощес някой да го открадне, но историята често се пише от победителите и от по-гръмогласните!А определено, ние не сме от последните! Щото утре може да се окаже съвсем нормално за света, че Кирил и Методий са измислили македонската азбука и са я дали на вси славяни, освен, че са и родени македонци, че Самуил е основател на македонската държава, защото се е вдигнал на бунт срещу България и че не ние, а те са ни дали и език, и вяра! За пример - Гърция не се страхуваше 20 и повече години да ги спира за НАТО и ЕС, дори ги принудиха да си сменят името на държавата, защото си гледат интереса и не щат след 50-60 години, да им предявят претенции за македонско малцинство, каквото вече се опитват да направят към нас, бюрмовците! И ако се съгласим на всичко това, ще се окаже, че правим още по-сериозна и голяма грешка, от тази на комунистите, когато са създавали сами и насила, македонско самосъзнание у едни истински българи от пиринския край! Защото хората по света не са длъжни, а и не бива да знаят в детайли всяка история на всяка страна, но би трябвало да знаят поне истината.
  —цитат от коментар 37 на Капабланка


  Живеем в информационната епоха. Всичко вече е написано. Каквото и да учат в СМ, фактите са известни по цял свят и няма как да се променят.
  Македонско малцинство в БГ би трябвало да има- все пак 100к македонци взеха наши паспорти, но съвсем малка част реално живеят у нас.

 54. 54 Профил на Октавиан
  Октавиан
  Рейтинг: 301 Неутрално

  за комуниста, комсомолчика, номенклатурата, другарете - българщината е нещо като фашизма - така и се мотивира този. Талев и Змей Горянин, Фани Попова Мутафова са български шовинисти, лоши хора.

  Въпрос: Какви хора са възпитавали автора Даниел Смилов, каква ли е била неговата среда?
  Въпрос2: Има ли този манталитет място в България на 21 век?

  за мен няма нищо нередно в редакцията на този вестник, като изключим, че е честно читателите да знаят, вестник с новини ли четат или сводки на политическа фондация с неясно финансиране и подизпълнител - псевдоопозиционна партия с ръководство произлизащо от тежката номенклатура на бкп, както и позиция за културата, която врагува с автентичната българска култура в интерес на други страни? Долу БКП и герберската болест! Долу комсомолската имитацията на преса!
 55. 55 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4308 Неутрално

  Най-вероятно ни чакат още едни избори наесен.
  —цитат от коментар 26 на georgievb


  Едва ли. На 4.4. ДеБъ ще спечелят пълно мнозинство.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 56. 56 Профил на ruse_island
  ruse_island
  Рейтинг: 539 Неутрално

  Дневник, защо ми изтрихте поста, в който декларирах, че повече няма да коментирам тук до 05.04? Какво, сега и този пост ли ще ми изтриете, защото „не е по темата“? Ето ви по темата: слабо ме интересува какво шоу ни чака до изборите, хеле пък разяснено ни от Смилов!
  —цитат от коментар 34 на Santos


  Специално писахте, че няма да пишете, под формата на декларация.
  И се наложи пак да пишете, че няма да пишете, защото ви изтрили нарочната декларация :-)))

 57. 57 Профил на ruse_island
  ruse_island
  Рейтинг: 539 Неутрално

  На Смилов и чувството му за хумор е едно такова, кърниградско.
  —цитат от коментар 50 на Alarmstufe: Rot


  По-добре кърниградско отколкото сикаджийско, при което жената е умствено неутрален придатък на половия си орган. Справка - шефката на парламента. :-)))

 58. 57 Профил на georgievb
  georgievb
  Рейтинг: 1357 Весело

  Едва ли. На 4.4. ДеБъ ще спечелят пълно мнозинство.
  —цитат от коментар 55 на Alarmstufe: Rot


  Оценявам иронията :-)

 59. 59 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4308 Неутрално

  Трябва да се забрани думата „патриотична” да присъства в имената на партиите и коалициите, защото всяка политическа формация трябва да бъде патриотична, а ако не е, не би трябвало ЦИК да я регистрира изобщо.
  —цитат от коментар 29 на Fiji


  Къде видя думата "патриотична" да съществува в нечие име? Говорим за Воля, Национален Фронт за Спасение на България и ВМРО.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 60. 60 Профил на ruse_island
  ruse_island
  Рейтинг: 539 Неутрално

  ...Има хора, които са истински патриоти, слагай си собственото достойнство в кавички.Продажен дребен червей!
  —цитат от коментар 42 на hope


  Ако примерно някой бизнесмен краде САМО от еврофондовете - той ПАТРИОТ ли е? Или няма значение откъде краде, важното е да харчи част от откраднатото в България и да споделя с управляващите?

 61. 61 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2522 Неутрално

  До коментар [#46] от "chichka":

  И 10 000 няма да събере контролираната от ГЕРБ УЖ русофил ска партия ..

 62. 62 Профил на g.y.okatova
  g.y.okatova
  Рейтинг: 1175 Весело

  Абе Смилов, сега разбирам, че ти наистина си един нагъл простак.Има хора, които са истински патриоти, слагай си собственото достойнство в кавички.Продажен дребен червей!
  —цитат от коментар 42 на hope

  Хахахаха,браво! ++++++++++++++

 63. 63 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 363 Весело

  но заедно с ВМРО и БСП спряха ратифицирането на Истамбулската конвенция, която ГЕРБ вече бяха разписали услужливо в МС
  До коментар [#45] от "hope":

  Добре , че са МВРО да ни опазят дицата.
  Ний сме най-мъдрата и стара нация във вселената . На 1300 г и сме дали на света чушкопека , киселото млеко и Кубрат Пулев.
  Ние дицата си не даваме !
  Доло рацете от наште дица !
  Както добре ви е известно, норвежки чипирани викинги, илюминати, юрогеюви и соросоиди извратиха патриотичния човек, облъчват го 3/4/5/6 ЖИТУ, пускат му чип в ДУПИТУ, норвежки пидуфили берат децата му и ги товарят на коли, вагони и камили до Централна гара, докато Сорос, Ротшилд и Бил Гейтс финансират плана Ран-Ът да избият 2,3094672913736 милиарда от населението на земята с ваксина с ковид, разработена на симпозиум на масони, тамплиери и комбайнери!

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 64. 64 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 363 Весело

  На Смилов и чувството му за хумор е едно такова, кърниградско.
  До коментар [#50] от "Alarmstufe: Rot":

  На Борисов и чувството му за хумор е едно такова , Барселонско , Сарайско, хотелБерлинско...

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 65. 65 Профил на g.y.okatova
  g.y.okatova
  Рейтинг: 1175 Неутрално

  До коментар [#54] от "Октавиан":

  "...Въпрос2: Има ли този манталитет място в България на 21 век?..."
  =========================================
  Трябва да кажа с огромно съжаление : Да!
  Моите наблюдения това ми показват-ще се живее в един прекрасен нов свят без разни патриотизми ,без идентичности и пр. глупости (според новите моралисти,които ни размахват пръст,щом ни видят да сме се хаванали да играем Дунавското хоро)

 66. 66 Профил на hav08635628
  hav08635628
  Рейтинг: 91 Неутрално
 67. 67 Профил на g.y.okatova
  g.y.okatova
  Рейтинг: 1175 Весело

  [quote#55:"Alarmstufe: Rot"][/quote]
  "Едва ли. На 4.4. ДеБъ ще спечелят пълно мнозинство."
  ==================================================
  :))))) Всички тук сме абсолютно единодушни по този въпрос!

 68. 68 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1916 Неутрално

  До коментар [#44] от "Kalinoff Ivan":

  Преди 4 г имам писани положителни мнения за Марешки. Казвах браво на бизнесмодела му с аптеките и бензиностанциите. Доста пари така остават в джобовете на клиентите. Но винаги съм подчертавал, че няма да гласувам за политическата му формация!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 69. 69 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1208 Неутрално


  БСП +ДБ+МаяМа и дуто+Славчо ="Комасация на келеметата"

 70. 70 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 1822 Неутрално

  Много точен текст. Браво.

  Мярнах, че някой се е загрижил за българщинАта .
  В какво точно се изразява българщинАта ?

  ДБ ВЪРНАХА ДПС И БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 71. 71 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1208 Неутрално

  На Смилов и чувството му за хумор е едно такова, кърниградско.До коментар [#50] от "Alarmstufe: Rot":На Борисов и чувството му за хумор е едно такова , Барселонско , Сарайско, хотелБерлинско...
  —цитат от коментар 64 на Al Tikvone


  Та какакво станА? Барселонската прокуратура изпратИ ли отговор?

 72. 72 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2761 Неутрално

  Да видим къде от ДБ ще поставят разделителната линия с червената отровница.
  —цитат от коментар 21 на Kamenarski


  Около Истанбулската конвенция ще играят с разменени полета. БСП ще застанат на страната на патриотите.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 73. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 74. 74 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7292 Неутрално

  Политиката е мръсна работа, но защо никой не иска да я напусне и я стиска до последно.

 75. 75 Профил на hav08635628
  hav08635628
  Рейтинг: 91 Неутрално

  До коментар [#70] от "kaiser":

  Да си запазиш името,вярата и езика,
  след няколкостотин години под чуждо владичество.
  За един е много,за друг е нищо...

 76. 76 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2245 Весело

  Сега и друго се сетих. Явно извървяхме пълна обиколка и пак сме през 40-те и 50-те на миналия век. Тогава такива като др. Смилов говореха за пролетарски интернационализъм, сега на мода е някакъв "европейски" такъв. Първият включваше любов към СССР и беднотията, вторият - към Брюксел (не си мислете, че тия като казват ЕС и "Европа" имат предвид държавите и хората - визират кликата пишман-технократи дето се мисли за по-умна от всички и че е някаква господарска каста) и към клети бежанци, на които сме длъжни, понеже сме се родили бели в сравнително уредени държави. Основната прилика между двете форми на безродие, е че и едната и другата категорично заклеймяват всеки опит да се обича България повече от техните фетиши, като "великобългарски шовинизъм". Ся, Смилов и Сие никога няма да спечелят власт, че да забранят Вазов и Талев да се изучават и издават, ама пък плюят и храцат като за цяла редколегия на "Работническо дело" и "Отечествен фронт" сумарно.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 77. 77 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2245 Весело

  Много точен текст. Браво.Мярнах, че някой се е загрижил за българщинАта .В какво точно се изразява българщинАта ?
  —цитат от коментар 70 на kaiser


  В Леденото хоро в Калофер, ракията и киселото мляко. Други тъпанарски въпроси?

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 78. 78 Профил на winston_smith_ii
  winston_smith_ii
  Рейтинг: 379 Неутрално

  "Patriotism is the last refuge of a scoundrel" (S.Johnson)

  Колко богат е нашият български език! В него има думи като "патриотизъм", "патриотство", "патриотщина", "патриотарство", "патриотарщина"...
  Коя ли да използва човек за да преведе горния цитат!

 79. 79 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 941 Весело

  Чака ни голямо "опозиционерско" цирково шоу, а уважаемият анализатор Смилов ще е деен участник на манежа.

  Знанието е сила, информацията - власт
 80. 80 Профил на Емил Добрев
  Емил Добрев
  Рейтинг: 301 Неутрално

  Политиката е мръсна работа, но защо никой не иска да я напусне и я стиска до последно.
  —цитат от коментар 74 на Роси


  Питай ХИ.

 81. 81 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1673 Неутрално

  Чака ни голямо "патриотично" шоу


  Що бе, Смилов, смяташ ли че ще засенчи демократичното шоу.

  09 Jun '20 — Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители 13 May '19 — Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 01 Sep '21 — Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев
 82. 82 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1762 Неутрално

  По добре патриотично шоу, отколкото дупене на С. Македония. Г-н Смилов щеше да направи добре да ни спести подобно писание. Баща му е от тези които сътрудничеха на Коминтерна /активен борец против фашизма/ създал "македонската нация" Сега синът продължава същата линия
  Признавам - прочетох само заглавието му.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 83. 83 Профил на Полковник Паликъщов
  Полковник Паликъщов
  Рейтинг: 2527 Неутрално

  Мммм, сексуалните малцинства :) Плътно до Байдън :) Няма никакъв патриоти мач. Има глобалисти - хора без държава , без история , без пол ! При тия нови СЪЩЕСТВА, всичко се създава , дописва ... и тн. Има и друг отбор на хората с БИБЛЕЙСКИ МОРАЛНИ ЦЕННОСТИ ... Там ще се стремят всички .... и ако някой иска да помогне на ДА да влезе в парламента , да спре с БАЙДЪНнето !!
  —цитат от коментар 6 на dejmos


  Смилов е написал смислен анализ!

  Медиите са виновни за 112 място на Репортери без граница!
 84. 84 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1762 Неутрално

  До коментар [#76] от "Тюфлекчия":

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 85. 85 Профил на Октавиан
  Октавиан
  Рейтинг: 301 Неутрално

  Препоръчвам Ви краткият филм Nimic на един от любимите ми режисьори, гъркът Йоргос Лантимос.
  Само в една 12 минутна мрачна антиутопия показва колко е смешно и фалшиво това, което се иска на комсомолчетата.

  Не се притеснявайте. Няма да се живее в света на Даниел Смилов.
  Вижте само колко много се опитва да прилича като нещо, което не е. Остава само нелепицата. Един тъжен живот.

  До коментар [#54] от "Октавиан":"...Въпрос2: Има ли този манталитет място в България на 21 век?..."=========================================Трябва да кажа с огромно съжаление : Да! Моите наблюдения това ми показват-ще се живее в един прекрасен нов свят без разни патриотизми ,без идентичности и пр. глупости (според новите моралисти,които ни размахват пръст,щом ни видят да сме се хаванали да играем Дунавското хоро)
  —цитат от коментар 65 на G.Okatova


  за мен няма нищо нередно в редакцията на този вестник, като изключим, че е честно читателите да знаят, вестник с новини ли четат или сводки на политическа фондация с неясно финансиране и подизпълнител - псевдоопозиционна партия с ръководство произлизащо от тежката номенклатура на бкп, както и позиция за културата, която врагува с автентичната българска култура в интерес на други страни? Долу БКП и герберската болест! Долу комсомолската имитацията на преса!
 86. 86 Профил на jpx18715606
  jpx18715606
  Рейтинг: 8 Неутрално

  На Смилов и чувството му за хумор е едно такова, кърниградско.До коментар [#50] от "Alarmstufe: Rot":На Борисов и чувството му за хумор е едно такова , Барселонско , Сарайско, хотелБерлинско...
  —цитат от коментар 64 на Al Tikvone


  Това се харчи брато

 87. 87 Профил на ddd palamudiy lefferski
  ddd palamudiy lefferski
  Рейтинг: 814 Неутрално

  Ако думата "патриотичен" се замени с думата "патриотарски" или "чалгарски", всичко ще си е на мястото.

  ИДИОТ = ТРОЛ, който си е сложил за ф. подпис безподобна глупост като тази: "ДБ=БКП"
 88. 88 Профил на jpx18715606
  jpx18715606
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#55] от "Alarmstufe: Rot":


  Човек смени тревта, че не ти се отразява добре.

 89. 89 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1038 Неутрално

  До коментар [#10] от "chichka":

  Защо вярваш какво казва Нинова за ДБ, а не вярваш на лидера на ДБ - Христи Иванов?!

  Въпросът ми е риторичен.

 90. 90 Профил на jpx18715606
  jpx18715606
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#10] от "chichka":Защо вярваш какво казва Нинова за ДБ, а не вярваш на лидера на ДБ - Христи Иванов?!Въпросът ми е риторичен.
  —цитат от коментар 89 на авторът


  А защо ИЛИ, ако човека не вярва И на двамата ?

 91. 91 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2802 Весело

  Чака ни голямо "патриотично" шоуЩо бе, Смилов, смяташ ли че ще засенчи демократичното шоу.
  —цитат от коментар 81 на diq55699032


  -----------
  ха-ха

  Любовта ще спаси света!!!
 92. 92 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1852 Весело

  В статията липсва главното- че сега най-малко две от трите хора ще минат през вратата на парламента.
  С пъти по-голяма вероятност от тази за новоизлюпените кандидати за баницата.
  И к'во праим тогава?
  Не знам, отсега ли да изказваме съболзнования, или да изчакаме?
  Струва ми се, че трябва да го направим сега.

 93. 93 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3445 Неутрално

  До коментар [#91] от "hope":

  Нещата са предразположени още от началото на миналия век....
  Още тогава, СССР заложи на ленинския комунизъм....чиято последна метаморфоза е националната патриотична идея.....
  Тази формула издържа цели седемдесет години....което не е никак маловажно....
  След падането на берлинската стена и появата на Интернета....дойде и самия край на тази епоха....
  За разлика от ленинизма, троцкизма обаче е нещо съвсем различно....
  При него, националната идея е нещо незначително....
  А при съвременните условия за световния глобализъм....той е като търкулната тенджера намерила своя капак.....
  Това е бъдещото на либералната идея....
  На когото му е харесала.... Честито...!
  Лично на мен не ми допада....

  Bukalemun
 94. 94 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1852 Весело

  "Това не е изключено, защото на "патриотичната" сцена има и нов играч - Слави Трифонов, който с няколко професионални изпълнения на "Йовано, Йованке" може да надиграе аматьорските танцувални състави на останалите. "

  Това изречение в известна степен дава характеристика и на стойността на статията-ниво "Йовано, Йованке".
  Но очаквам и други шедьоври, например на ниво "7/8 ще си легнала".

 95. 95 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2802 Неутрално

  До коментар [#93] от "eti mehter":

  Кое е бъдещето на “либералната идея” ?

  Любовта ще спаси света!!!
 96. 96 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3445 Неутрално

  До коментар [#95] от "hope":

  Онова.....чиято фасада е положена въз основите на троцкизма.....и то преди повече от едно столетие....
  Тоест......троцкизъм = комунизъм + нулева национална идея......
  Г-н Каракачанов го знае прекрасно.....и затова се затруднява при македонския въпрос.....
  Затрудняват се и останалите бг патриоти.....понеже всички до един са закърмени с пролетариата от ленински тип.....
  Докато при Заев.....такава пречка въобще не съществува.....

  Bukalemun
 97. 97
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 98. 98 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3445 Неутрално

  До коментар [#95] от "hope":

  Имам усещането че отново не си ме разбрала.....

  Ако не те мързи.....погледни историческите събития по времето когато Троцки, леко и балансирано отстъпва.....и оставя гео политическия фронт на Ленин....
  Това е много интересен период..... Това са времената когато се оформя понятието СССР.....зародиша на една държавна форма, включваща десетки народи и стотици етноси.....
  Троцки е осъзнал прекрасно, че той не трябва да е човека който ще трябва да ги обединява.....

  Bukalemun
 99. 99
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 100. 100
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK