Съдът разкри колаборация на МВР и прокуратурата при акцията в президентството

"Прокурорите направиха грешка след грешка с продължителни последици за страната"

© Юлия Лазарова

"Прокурорите направиха грешка след грешка с продължителни последици за страната"Няколко съдебни състава се произнесоха, че са били незаконни арестите, извършени от полицията на 9 юли м.г. - на президентския секретар по правните въпроси Пламен Узунов, съветника по национална сигурност Илия Милушев и на бизнесмена Пламен Бобоков. Не е имало основания да прекарат 24 часа в ареста, установи съдът. След арестите и начина, по който прокурори и полицаи нахлуха в президентството, започнаха гражданските протести.


В интервю за БНР адвокат Емилия Недева, защитник на Пламен Узунов, коментира освен конкретния случай също и наложената през последните години практика да се извършва задържане от полицията за 24 часа на граждани, срещу които има вече образувано досъдебно производство. Този вид задържане се превръща в репресия, без да обслужва целите на наказателното производство, казва юристката. "Дневник" препубликува с малки съкращения част от отговорите й. Заглавието е на редакцията.


От години повдигаме един въпрос, свързан с несъгласуваността на българските процедури по обжалване на 24-часовото задържане с изискванията на Европейската конвенция за правата на човека. Необходими са процедури, които да гарантират, че в рамките на 24-те часа лицето да може от съда да бъде освободено, ако задържането му е незаконно. У нас това не може да се случи. Решенията на съда следват след месеци.
След влизане в сила на решението на съда за незаконност на задържането законът дава право да се заявят претенции както срещу полицейския орган, извършил задържането, тоест срещу юридическото лице в съответната Областна дирекция на МВР, така и срещу прокуратурата.


И в трите решения е констатирана от съответните съдилища една извънпроцесуална, нерегламентирана колаборация между органите на МВР и прокуратурата. Органите на МВР са действали в рамките на образувани досъдебни производства и са извършили арести, без да имат това право. Защото след образуването на досъдебното производство този, който го ръководи и взема решения, е прокурорът. Аз съм убедена, че след образуване на досъдебното производство и за полицейските арести може да носи отговорност прокуратурата.


Ако незаконно задържаните лица изберат да претендират от полицията вредите от 24-часовото задържане, подчертавам, че конкретните длъжностни лица могат да носят лична имуществена отговорност за разлика от прокурорите. Бюджетът на МВР и българската държава не е бездънен. Крайно време е за подобни грешки МВР да претендира регрес от страна на виновния полицейски служител, който безконтролно, по нареждане на своя началник е издал заповед за задържане, без лично да се е убедил има ли данни за извършено престъпление и налице ли са основанията да бъде задържано лицето. А ако е действал по заповед на прокуратурата, която заповед не е обективирана писмено в надлежен акт, отговарящ на изискванията на Закона за МВР и Наказателно-процесуалния кодекс, да си носи отговорността.


Ако полицаите знаят, че за действия извън кръга на правомощията им ще носят лична финансова отговорност, ще се замислят дали да изпълнят нареждания, които не са оформени по надлежния ред.


Практиката на полицията по 24-часовото задържане често е противоправна. Упражнява се натиск над задържаните да попълнят декларация, че не желаят встъпване на адвокат. Гражданите изпитват облекчение, като напуснат ареста след 24 часа, и не се сещат, че могат да защитят правата си. Редки са случаите, в които заповедта за 24-часовото задържане издържа пред съда.


В полицейските управления би трябвало да има брошури със съвети в помощ на задържани, могат да се изтеглят и от интернет. Всеки гражданин трябва да бъде подготвен, защото случаите на беззаконие, когато се задържат от полицията лица с образувано досъдебно производство, не са един или два.


Целта на влизането в президентството на 9 юли беше да се направи показна акция в президентската институция и в един и същ ден да бъдат арестувани и секретар, и президентски съветник. Ударът беше срещу президентството, влизането там беше безпрецедентен акт и то вероятно ще бъде предмет на други дискусии и разследвания. Прокурорите направиха грешка след грешка с продължителни последици за страната.


Какво прави прокуратурата по разследването срещу Пламен Узунов през цялото време, не зная. Използвам случая да подчертая, че законни права на обвиняемото лице, каквото е правото му да се запознае с материалите по делото, бяха отказани на Пламен Узунов, съответно и на мен като негов защитник. Два пъти сме се явявали в следствения отдел на специализираната прокуратура, и двата пъти при следователите стояха само процесуалните документи за действията, които трябва да извършат, но не и цялото дело. До този момент аз нямам представа какви са доказателствата по това дело срещу Узунов. И това е грубо нарушение на правата на обвиняемия и неговия защитник.


Мисля, че и президентският секретар Пламен Узунов, и президентският съветник Милушев, а и бизнесменът Пламен Бобоков са косвени жертви в атаката срещу президента заради желанието му да се кандидатира и за следващ мандат. И във връзка с това вероятно ще се активизират тези и подобни действия. До момента енергията е в парата, тоест органите предпочитат да хвърлят в медиите недоказани твърдения, отколкото да вършат работа според правилата на НПК.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (60)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на pantyshot
  pantyshot
  Рейтинг: 900 Весело

  Възпитаникът на магнаурската се е обадил на аверчетата от милицията.

 2. 2 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 1110 Неутрално

  =======Ако полицаите знаят, че за действия извън кръга на правомощията им ще носят лична финансова отговорност, ще се замислят дали да изпълнят нареждания, които не са оформени по надлежния ред.=======

  Същото трябва да важи и за прокурорите.

  Ако се докаже , че не е спазена процедурата , прокурора издал заповедта да е финансово отговорен

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 3. 3 Профил на Stalwart
  Stalwart
  Рейтинг: 1450 Весело

  Адвокатите могат (и очевидно го правят) да приказват всякакви търчи лъжи и съчинения в опит да прикрият зулумите на клиентите си, тоя disclosure би следвало да се дава в публикацията ама да не фащаме кусур :)

  Facing Worlds
 4. 4 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 1111 Неутрално

  Мутри, вътре !!! 😁😁😁

 5. 5 Профил на chegobara
  chegobara
  Рейтинг: 194 Неутрално

  По принцип затова съществуват адвокатите. Звънкаш, казваш брато какво да правя и оттам няма как да се е*ават. Още повече, че много адвокати са бивши ченгета и се знаят с всички. Българинът е тарикат и иска да мине тънко и ако може съвсем без пари. Не става. Още повече, че освен такива политически акции, от сорта да влезем в президентството, или да вземем бизнеса на уж нашия човек, с редови граждани ченгелите нямат работа, освен ако наистина не са криминални. Естествено, в затвора виновни няма ако ги питаш.
  Че тая "акция" беше поредната простотия на управлението е ясно, или е някаква по-оплетена схема и Боко и Радев всъщност си пият ракията и играят театър

  всичко е суета, Боку ни обра
 6. 6 Профил на yxy36658763
  yxy36658763
  Рейтинг: 136 Неутрално

  „Ударът беше срещу президентството“ - Емилия Недева
  ----------------------------------------------------------------------------

  В България няма един достоен прокурор, който да заведе дело срещу Гешев. Всеки който има познат прокурор трябва да знае, че човекът е на този пост, заради заплатата си, а не за да защитава Правото.

 7. 7 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2018 Любопитно

  А тези задържани, които не могат да си позволят "адвoĸaт c бoгaтa пpaĸтиĸa пo нaĸaзaтeлни дeлa" как да постъпват при неправомерно задържане?

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 8. 8 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3544 Неутрално

  " И в трите решения е констатирана от съответните съдилища една извънпроцесуална, нерегламентирана колаборация между органите на МВР и прокуратурата. Органите на МВР са действали в рамките на образувани досъдебни производства и са извършили арести, без да имат това право. Защото след образуването на досъдебното производство този, който го ръководи и взема решения, е прокурорът. "

  Нищо ново не ни казва статията - престъпният произвол на върхушката използва и прокуратурата, и ченгетата, като бухалки на своята воля и гняв срещу опълчващите и се по зрелищен начин ! Цялата държава е в пипалата на този октопод !

 9. 9 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2606 Неутрално

  Както се казваше някъде тука , ситуацията е много по тежка отколкото фантазията може да измисли :)
  Полицията ,прокурора ,закона ..
  2.След като има сговор между тях , не трябва ли някой да ги разследва за ОГП , и този някой да е извън тези власти ...
  3. Прокурорите трябва да носят отговорност , и наказателна ,и финансова ..
  Не може да обезкостиш завод ...и приказки .Да влезеш в президентството и приказки

 10. 10 Профил на vjo23696630
  vjo23696630
  Рейтинг: 499 Неутрално

  Борисов е разпоредил и другото е формалност

 11. 11 Профил на робин от Крузо
  робин от Крузо
  Рейтинг: 1231 Весело

  Хммм... лелеее за нас, тези дето не знаем английски как да си преведем и обясним, чакай, че не мога да я кажа камо ли да я изпиша - колаборация - ох изпотих се.
  ѝаиде моля ви, карайте малко по на български с определени изрази или думи или .... няма подобни в българския език?
  Поздрави от Isla Robinson Crusoe.

  robin ot Crusoe
 12. 12 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1296 Неутрално

  Каскет ли бе да го опишеш. А под каскета голяма празна и послушна тиква... Всяка прилика с действителни лица и събития е случайна.

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 13. 13 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4107 Весело

  Колаборация открила?! Доколкото знам, МВР и Прокуратурата заедно си съдействат, помагат, анализира, осъществяват операции....
  Въобще, този Пламен Узунов, осветен от къде ли не, става все по-трудно защитим...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 14. 14 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2418 Неутрално

  .... извънпроцесуална, нерегламентирана колаборация между органите на МВР и прокуратурата си е чиста проба полицейско-прокурорска диктатура ........ Военизирани структури, извън закона са се разпищолили и въобще не ги интерисува конституция и закон...... спец.съда и спец. прокуратурата както и КПКОНПИ трябва да бъдат закрити, по най бързият начин..... Както и следващият парламент да намали бюджета на съдебната власт поне с 35%

 15. 15 Профил на робин от Крузо
  робин от Крузо
  Рейтинг: 1231 Весело

  До коментар [#11] от "робин от Крузо":

  Хммм... не се дразня и ядосвам на минусите, които получавам, защото от годино коментирам в разлияните форуми. Но се дразня, че в обществото ни освен многото прокурори, които мислят с четрибуквието си има все повече хора, които вземат пример от тях и не само.
  Колаборацията (на английски: collaboration, в превод: сътрудничество) е акт на съвместна работа по изпълнението на общи или различни цели.
  Поздрави от Isla Más a Tierra.

  robin ot Crusoe
 16. 16 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1600 Неутрално

  Радев е посредствен човек - може да е бил много добър пилот, свестен офицер ( казвам може, не съм му адвокат), но че не става за президент и въобще политик, по простата причина че е мнго дървен и му личи казармената мундщтровка.
  Но че каскета и тази акция си бяха директна поръчка на баце, мисля че всеки го видя.

 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 18. 18 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 2115 Неутрално

  До коментар [#17] от "historama":

  Разбира се в униформи. На МВР. За сметка на данъкоплатците.

 19. 19 Профил на danubian.whale
  danubian.whale
  Рейтинг: 607 Неутрално

  Ми нормално. Както прокуратурата, така и изпълнителната власт (част от която е МВР) са инструменти, управлявани от един център - Сараите.

 20. 20 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3414 Неутрално

  Възпитаникът на магнаурската се е обадил на аверчетата от милицията.
  —цитат от коментар 1 на pantyshot


  Тази..."подробност" трябва да се подчертае!
  Ако за главен прокурор не беше назначен завършил магнаурската школа милиционер, а нормално завършил правист, то едва би имало подобна колаборация между прокуратурата и МВР.
  Изобщо трябва да се постави сериозно разделение между работата на прокуратурата и МВР.
  Това са две различни институции с коренно различни функции и задължения.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 21. 21 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 2115 Неутрално

  До коментар [#18] от "historama":

  екзотичният полицай с брадата наистина ли е униформен от МВР, или ....?

 22. 22 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4014 Любопитно

  Каскетът на Републиката пак се ок.ка яко!

 23. 23 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 838 Неутрално

  До коментар [#13] от "hamiltonf":

  Ако можеш само да прочетеш, отгоре-отгоре, текстовете на НПК и ЗМВР, както и други не по-малко съществени закони и разпоредби, ще разбереш че тази "операция" е въздух под налягане. За твое съжаление няма законов термин "осветяване" и за твое съжаление някой е виновен, чак когато влезе в сила присъда на съда. Дотогава е преливане от пусто в празно.
  Има нещо, което е силно притеснително в текста :
  "
  Използвам случая да подчертая, че законни права на обвиняемото лице, каквото е правото му да се запознае с материалите по делото, бяха отказани на Пламен Узунов, съответно и на мен като негов защитник. Два пъти сме се явявали в следствения отдел на специализираната прокуратура, и двата пъти при следователите стояха само процесуалните документи за действията, които трябва да извършат, но не и цялото дело. До този момент аз нямам представа какви са доказателствата по това дело срещу Узунов. И това е грубо нарушение на правата на обвиняемия и неговия защитник."
  С други думи, това е произвол . В тази клета територия прокуратурата не си върши работата, а се занимава с шантаж, поръчки, разчистване на сметки, т.е. всичко друго само не и дейност по разкриване на престъпления.

 24. 24 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7220 Неутрално

  Което показва, че не само прокуратурата е зависима от ДПС-ДС.

 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 26. 26 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 4298 Неутрално

  Колаборация открила?! Доколкото знам, МВР и Прокуратурата заедно си съдействат, помагат, анализира, осъществяват операции.... Въобще, този Пламен Узунов, осветен от къде ли не, става все по-трудно защитим...
  —цитат от коментар 13 на hamiltonf


  Разбира се, че МВР и Прокуратурата си сътрудничат, така е и в Германия, от къдетоимам пряки впечатление!

  Г-жа Недева сигурно си мисли, че е открила топлата вода?

 27. 27 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1862 Неутрално

  Звучи компетентно, като Христо.

  С дребната подробност, че съдът не участва в разкриване или нерзкриване на каквото и да било.

  09 Jun '20 — Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители 13 May '19 — Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости
 28. 28 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 877 Весело

  Как яко гърмят една след друга съветско-руските лимонки - тряяяяяс, тряяяяяс!

  Според старо народно поверие, щом органът на демократичната градска десница опре до публикуване на адвокатските пледоарии на руските агенти, посочени фоициално от американското посолство, значи грантът приключва скоро и се чакат примамливи оферти от руското такова.
  Ех, жизнь ли бе да я опишеш....

  Знанието е сила, информацията - власт
 29. 29 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 991 Неутрално

  Колаборация звучи много ... гадно.
  Но иначе "колаборацията" между правоохранителните органи и прокуратурата е необходима.

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 31. 31 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1432 Неутрално

  “Няколко съдебни състава се произнесоха, че са били незаконни арестите, извършени от полицията на 9 юли м.г. - на президентския секретар по правните въпроси Пламен Узунов, съветника по национална сигурност Илия Милушев и на бизнесмена Пламен Бобоков. Не е имало основания да прекарат 24 часа в ареста, установи съдът. “

  С това беше наясно още преди месеци всеки непредубеден зрител видял Гешевата пиеска. Само най-зомбираните привърженици на Баце и шайката му изпаднаха в логорея и възторг от акцията. За съжаление и огромно учудване много от тях пишат и тук. Интересно каква ше им бъде реакцията, когато след година-две съдът започне да присъжда обезщетеният на Узунов, Бобоков и останалите.

  Толкова за юридическото образование в Симеоновската школа. За оценка на интелигентността на завършилите го е необходим само бегъл поглед над обвинитялния акт за КТБ - “до Луната с дизелов двигател”.

 32. 32 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1432 Неутрално

  А тези задържани, които не могат да си позволят "адвoĸaт c бoгaтa пpaĸтиĸa пo нaĸaзaтeлни дeлa" как да постъпват при неправомерно задържане?
  —цитат от коментар 7 на etty1


  Наливат си студена вода.

 33. 33 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1432 Неутрално

  До коментар [#13] от "hamiltonf":

  Виждам вече си на амбразурата. Имах те предвид в първия си коментар по темата ;)
  Прокуратурата и полицията работят заедно, но трябва да има документи, да остава следа и да бъде по правилата - заповед на прокурор за арест, обиск и т.н, а униформените са нахлули в президентството след устно разпореждане. Нещо като “Баце нареди!”... Схващаш ли разликата?

 34. 34 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1432 Неутрално

  До коментар [#18] от "historama":екзотичният полицай с брадата наистина ли е униформен от МВР, или ....?
  —цитат от коментар 21 на historama  Този образ е от бюрото за защита на свидетели към главния прокурор. Този структура няма функции да разследва и задържа, но каскетът я превърна в лична преторианска гвардия.

  https://www.mediapool.bg/borisov-pompa-pari-kam-geshev-a-byuroto-za-zashtita-naedryava-barzo-news313710.html

 35. 35 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4107 Весело

  До коментар [#21] от "historama":

  Между другото много ме кефи, има 95% прилика с един испански полицай в специализираното им звено за наркотици, който бе станал тв звезда.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 36. 36 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1432 Весело

  До коментар [#35] от "hamiltonf":

  Стига бе!
  Не ми казвай, че мечтаеш да дойде да те арестува?

 37. 37 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4107 Весело

  До коментар [#33] от "мики маус":

  Точно ти, другарю "мики", нищо не може да ми обясниш, скачате като матросовци пред амбразурата. Този, само за снимката с Хитлер трябваше да изхвърчи с 200, не знам как еврейските организации са го пропуснали, или са били заглушени, а за другите му "прояви" другарката адвокат много добре знае за какво става дума, слушала е СРС-та до "припадък"...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 38. 38 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1432 Весело

  До коментар [#37] от "hamiltonf":

  Не разбрах Гешевците за снимка с Хитлер ли нахлуха в Президентството или за друго обвинение? Защо не приемеш фактите потвърдени на няколко инстанции, а докарваш от 9 дерета вода?

 39. 39 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4107 Весело

  До коментар [#38] от "мики маус":

  Не бе, другарю, написал съм в края...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 40. 40 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 3559 Весело

  Какво ли не се направи , че да се докара мандата.......още тогава си миришеше на гнило.

 41. 41 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3705 Неутрално

  Айде сичкото трол на гербериата, да се строи на балатума за отчет и набиване на канчето. Толкоз писания и, ядец! Не фана дикиш пред съда. Лабава работа!

 42. 42 Профил на Krasimir Georgiev
  Krasimir Georgiev
  Рейтинг: 54 Любопитно

  Интересно защо нищо не се споменава за секретните документи ,които бяха намерени у Илия Милушев , а не би трябвало да са там, как са се озовали там, за срещите в кнсб и т.н.Това ми се струва по - важно.

 43. 43 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2229 Неутрално


  С цялото ми уважение към адвокат Недева ще си позволя да я поправя:

  Правилният юридически термин за описаните деяния не е "колаборация", а "съучастие".

 44. 44 Профил на Nathan Cohen
  Nathan Cohen
  Рейтинг: 323 Неутрално

  Недева е напълно права в твърденията си. А това е така, защото полицейските задържания са по Закона за МВР, а протоколите от задържането не могат да се ползват за целите на Наказателния кодекс, които трябва да са по реда на НПК. В този смисъл полицейските задържания не могат да ползват наказателния процес или досъдебното производство, поради което са чиста форма на противоправна репресия!

 45. 45 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3990 Неутрално

  ВИИ Маркс имени В.И.Лелина

  Колаборационисти, Сър.
  Добро продължение на страто време в модерно съвремие.

  "Съдът разкри колаборация на МВР и прокуратурата
  при акцията в президентството"

  Нещо повече, сър.

  Лицево разпознаване получи признание.
  Ако вожд на Наци(я) има 666666666 двойника
  с цел Национална безопасност,
  системата разпознава кой е фалшивия,
  против отпадналите:

  https://www.mediapool.bg/moskva-shte-podsili-sistemata-si-za-litsevo-razpoznavane-news318728.html

 46. 46 Профил на az_medikyt
  az_medikyt
  Рейтинг: 599 Неутрално

  Браво Еми, ще те потърся ако ме арестуват!

 47. 47 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2211 Неутрално

  Едно време имаше мутри, сега има прокуратура, МВР, НАП и Митници...

 48. 48 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2933 Неутрално

  Каква колаборация?
  Всички охраняват Н. В. БОСЪТ!

 49. 49 Профил на disorg
  disorg
  Рейтинг: 350 Неутрално

  Полицейското задържане за 24 часа е извънпроцесуална, административна мярка и не би следвало да се прилага при наличие на образувано досъдебно производство. А истината е, че тая практика е повсеместна от поне петнайсет години, има многократни произнасяния на съд за незаконността и и адв. Недева не казва нещо ново.

 50. 50 Профил на debruckere
  debruckere
  Рейтинг: 1246 Неутрално

  Адвокатите могат (и очевидно го правят) да приказват всякакви търчи лъжи и съчинения в опит да прикрият зулумите на клиентите си, тоя disclosure би следвало да се дава в публикацията ама да не фащаме кусур :)
  —цитат от коментар 3 на Hella Good


  Извинете, но бихте ли пояснил какви са "търчи-лъжите" в случая? Само един пример от статията:
  В закона е посочено, че обвиняемият и неговият защитник имат право да изискат и да се запознаят с доказателствата по делото, което се води срещу тях. Това право е нарушено .
  Точка!

 51. 51 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4717 Неутрално

  Сега очаквам Дневник да публикува освен мнението на адвокатката на обвиняемия, също и мнението на прокуратурата. Защото вярвам, че Дневник е безпристрастна и обективна медиа.

 52. 52 Профил на t5eyes
  t5eyes
  Рейтинг: 1016 Неутрално

  ОПГ ченге

  свят, спри да се кланяш на богинята Кали
 53. 53 Профил на abdulhazred
  abdulhazred
  Рейтинг: 593 Неутрално

  Ако се докаже , че не е спазена процедурата , прокурора издал заповедта да е финансово отговорен
  —цитат от коментар 2 на NessaRox


  Не само финансово, а и с лишаване от право да упражнява професията 5 години

 54. 54 Профил на t5eyes
  t5eyes
  Рейтинг: 1016 Неутрално

  ОПГ ЧЕНГЕ

  свят, спри да се кланяш на богинята Кали
 55. 55 Профил на t5eyes
  t5eyes
  Рейтинг: 1016 Неутрално

  До коментар [#13] от "hamiltonf":

  Колаборация за умишлено нарушаване на закона

  свят, спри да се кланяш на богинята Кали
 56. 56 Профил на t5eyes
  t5eyes
  Рейтинг: 1016 Неутрално

  И делта гард навсякъде

  свят, спри да се кланяш на богинята Кали
 57. 57 Профил на t5eyes
  t5eyes
  Рейтинг: 1016 Неутрално

  Само една гадост ми се привижда на президентските избори да гласувам на балотаж Радев и Борисов или маямата направо ще запаля училището в което гласувам

  свят, спри да се кланяш на богинята Кали
 58. 58 Профил на Николай Николов
  Николай Николов
  Рейтинг: 1080 Весело

  До коментар [#50] от "debruckere":

  Ти пък! Свести се!
  Не знаеш ли, че Евлампито е просто трол???
  С този си въпрос му вдигаш топката да ти отговори и така да се приближи с една публикация до заветната цел за деня - пилешко бутче и зелева салата, бонус към надника за троловете на Севда Шехерезада.

 59. 59 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2422 Неутрално

  Обаче за терористичния акт в метрото на Еленко Божков прокуратурата и МВР действаха правилно. Подведен бе за дребно хулиганство и глобен с 1000 лв. Което помогна на Радев да кандидатства за втори мандат.

 60. 60 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1017 Неутрално

  гешефтуратурата, МВР и специализираният съд са ОПГ.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK