"Ударната" ваксинация – читателите на "Дневник" разказват

Публикуваните разкази са от понеделник - вторник, в разгара на масовото ваксиниране.

© Надежда Чипева, Капитал

Публикуваните разкази са от понеделник - вторник, в разгара на масовото ваксиниране."Масовата ваксинация" срещу Ковид-19 в България продължи само няколко дни през изминалата седмица. Преди да свършат ваксините, за които предварително се е знаело, че са ограничен брой, няколко хиляди души - в София и в още няколко от големите градове - успяха да получат първа доза в големите болници. Там бяха въведени "зелени коридори" за хора без ред. Миналия петък премиерът изведнъж реши да отмени националния ваксинационен план и поиска масовост на процеса по поставяне на инжекциите, след като се разбра, че с предимство се ваксинират работещите в телекоми, банки, ИТ компании и други.


Не така се случиха нещата в провиницията - там малцина бяха имунизирани в "зелени коридори", а до личните лекари ваксини почти не стигнаха. Възрастните хора така и не станаха приоритет във ваксинационния план, а с изчерпването на ваксините най-уязвимите бяха отложени за неизвестно кога. Във вторник "Дневник" покани читателите си да споделят своя опит - положителен или отрицателен - с ваксинирането. Ето какви истории получихме на редакционната поща и във форума. Публикуваните разкази са от понеделник - вторник, в разгара на масовото ваксиниране.


Тодорка Райнова: Директно ме хвърлиха на поточната линия, бройка да има
Аз съм от онези късметлии, които не само, че живеят в София, но са млади (могат и да чакат прави, ако е нужно), мобилни и също поглеждат "Фейсбук", та при случайно забелязан пост, че във ВМА ваксинират, се метнах на колата и след 15 минути бях там, а след още 5 минути бяха ваксинирана.


Голям късмет, си мисля аз, но наистина е нужен - на първо място, опашка нямаше. Буквално всеки, попълнил информираното съгласие, влизаше директно. И въпреки това онази 10-минутна процедура за преценяване на общото състояние, дето я приказваха по телевизора, не се случваше, нито температура, нито кръвно се мереше, нито някой казваше да изчакаш 15-20 минути, било то в залата или наблизо.


Аз чинно обясних, че получавам инжекции с кортизон. "Няма проблем", ведро ми отговори докторът, той такива бил получавал толкоз много. Спор няма - усмихнат беше и готов да отговаря на въпроси. Час по-късно споделих с мой близък, работещ в компания за клинични проучвания, които случайно анализират данните на Астра Зенека, за моите инжекции с кортизон. Той, човекът, силно се изненада - според техните протоколи било противопоказно (в зависимост от дозата кортизон), тъй като можело да намали значително ефективността на ваксината. Ама мен във ВМА за доза никой не ме е питал - директно ме хвърлиха на поточната линия, бройка да има и да може да се похвалим от джипката.


Но както казах - късметлийка съм, звъннах на доктора и се оказа, че дозата ми е малка и всичко е точно. Отделно организацията, чисто административно (както съм сигурна, че знаете), беше потресаваща. С оглед на това, че нямаше и 10 човека пред кабинета, лутане за бланки, опашка няма - чудиш се да влизаш ли, да не влизаш ли. Боднаха ме и ме пратиха по живо по здраво. Викам: Няма ли да ми дадете документ някакъв? Дадоха ми празно картонче да си го попълня сама. В същото време дочувам, че на някакви хора обясняват да си добавят мобилните номера, та се връщам да питам моя да го добавим ли? "Да го добавим", казва докторът и прилежно го записва отгоре.


Та в заключение: много лична самоорганизация ще е нужна и късмет задължително.


Женя Йовчева: Грубо ми беше казано, че има ваксини само за приоритетните групи


След като през миналия уикенд слушах за "зелените коридори", реших да се пробвам във Варна. Попитах на регистрацията на близкото ДКЦ "Чайка" има ли кабинет за ваксиниране към 13 ч следобед. Насочиха ме към кабинет и реших да попитам какви са условията в момента. Грубо ми беше казано (с указание веднага да напусна), че имат само ваксини за приоритетните групи, които чакаха с час. За свободно появили се неприоритетни дори не можело да се отговори


Реших да пробвам късмета в РЗИ - все пак 14.15 ч е, има време до края на обявеното работно време. Пристигнах с такси. Двама-трима човека на стълбите пред кабинета. Информацията е, че за днес вече не слагат ваксини - 14.30 ч . Попитах защо, като на сайта им стои следната информация: "НА ВНИМАНИЕТО НА ГРАЖДАНИТЕ! 22.02.2021 г. От 23.02.2021 г. желаещите да се имунизират лица срещу Covid-19 извън целевите групи, могат да го направят от обяд до края на работното време в Диагностично-консултативни Центрове на територията на град Варна. РЗИ-Варна ще извършва имунизация на граждани извън целевите групи от 12:30 до 16:30 ч. всеки работен ден без предварително записване. Направените до момента списъци ще бъдат взети предвид."


Лекарката си стоеше в работещия кабинет - лично ми обясни, че за днес свършили ваксините, утре да отида. Били извадили 5 флакона и като свършат - край за деня. Попитах колко човека се имунизират от 1 флакон и отговорът беше - 10. И от 13 ч започвала имунизацията свободно. Как 50 човека ще са се имунизирали за времето 13 -14,30?


Прочетох заповед на министъра на здравеопазването за адресите на пунктове за ваксиниране. Проверих на страниците на ДКЦ "Св. Климентина" и ДКЦ "Света Анна" във Варна за някаква информация кога все пак ще е удачно да отида. И на двата сайта - никаква информация за подобни кабинети, нито дори за работно време.


igeorge71 от форума на "Дневник": Възрастната ми майка не успя да влезе в "радара" на здравната система


Майка ми е на 82 г., живее в София и иска да се ваксинира. Отиде на крака при личната си лекарка, която я отсвири поради описаните причини в статията на "Дневник" и я препрати към регистратурата на 14-а поликлиника. От там аналогичен отговор - няма яснота, няма ваксини, но до седмица щяло всичко да се избистри. Няма право на избор, ако има ваксина, щяло да бъде на Астра Зенека. В същия момент масово се ваксинират служители на БНР, БНТ, мобилни оператори, независимо от възрастта и здравния/рисков статус.


Отиването на крака беше продиктувано от липсата на конкретни отговори на зададените от майка ми въпроси относно организацията по ваксинацията. Защото и тя като останалите баби едно чува по телевизията, а реалността е коренно различна. Естествено, че посещението на личната лекарка не беше с очакване за незабавна ваксинация. Просто се надяваше да получи отговори и евентуално да се запише в съответните списъци на чакащи. С други думи да влезе в "радара" на здравната система и някакви графици за ваксиниране.


И действително няма такава държава. Достатъчно е човек да се огледа как е организирана и протича ваксинацията в останалите държави, пък макар и само тези на Балканите.


xhi13317223 от форума на "Дневник": Там, където живее майка ми, няма една доза ваксина


Масова ваксинация у нас няма - там, където живее майка ми, няма една доза ваксина, и никой не знае кога ще има. Именно за този хаос, създаден от Борисов и нефункционалното му правителство и държава, пишат хората.


Д. Д.: До личните лекари почти не стигнаха ваксини


Говорих с един лекар. Каза, че по ДКЦ-тата при джипитата няма ваксини. Но по новооткритите имунизационни пунктове в болниците имало. Били с връзки и пререждали личните лекари.


Георги Павлов във "Фейсбук": В поликлиника замразиха ваксини във фризер


Управител на бургаска поликлиника с гордост показа по Нова тв как съхраняват ваксината на Астра Зенека във фризера! А тя не трябва да се замразява, съхранява се при 2 до 8 градуса. Това е за прокурор!


edin drugii, лекар, от форума на "Дневник": За 3 дни сме поставили над 30 ваксини в малък и отдалечен район


Аз ваксинирам реално и за 3 дни сме поставили над 30 ваксини в малък и отдалечен район. Основният проблем за ниското ниво на ваксинация е масовият отказ на записаните пациенти да си слагат от наличната ваксина. От неделя си губя времето да каня по телефоните, абсолютно натоварваща и отчайваща дейност - хем искат, хем ги е страх, да се чудиш какво и как да правиш, защото ваксината има срок на годност.


Засега поставените дози са само при хора, които инцидентно имат интерес и са дошли на момента. От записаните почти никой не желае да си поставя ваксината, която е налична и която апропо дава над 90% сигурност на всеки, че няма да влезе в болница и ще се спаси от инфекция. От 300 записани отказалите в момента ваксина вече са над 100.


Как да няма организация? РЗИ имат хладилници, над 4500 джипита са готови с всичко, край тях поне още 15 000 души персонал, софтуерът е готов, кабинетите са готови. Липсва ваксината, защото сега РЗИ, на които изобщо не им е това работата, са се хвърлили да правят те ваксини, без да имат нито подготовка, нито да могат да внасят тези данни в досието на пациента, а лишават джипитата от възможността нещата да станат точно както трябва.


Ако джипитата са задоволени с ваксина, гаранция - за първите 20 дни ще стигнем 1 милион поставени ваксини, дори да слагат само по 10, не по 20 ваксини дневно.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (61)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4132 Весело

  Направо я "разшихте" тази ударна, масова ваксинация...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 2. 2 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3227 Весело

  Някой да се е надявал, че при нас ще е като в Израел, или пък, като в Германия и Англия? Такава е държавата, такова е здравеопазването, такава е и ваксинацията. Все пак, въпреки всичките кусури - по-добре хаотично масово ваксиниране, отколкото никакво.

 3. 3 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3267 Любопитно

  До коментар [#1] от "hamiltonf":

  Това не ти ли се стори интересно?
  "Той, човекът, силно се изненада - според техните протоколи било противопоказно (в зависимост от дозата кортизон), тъй като можело да намали значително ефективността на ваксината."

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 4. 4 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 1680 Неутрално

  И какъв е извода....не вярвай на телевизора !

 5. 5 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2247 Неутрално

  Според мен, най реалният коментар е на съфорумеца ”един другии”, последният коментар от матряла. Останалите са емоция слрд емоция, нещо като Сърдитко Петко.

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 6. 6 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2247 Неутрално

  И една новина за успокоение на вечно мрънкащите и сравняващите Бг с ”белият свят”. И в Словакия свършили ваксините и спират ваксинациите за седмица.
  Slovenská republika kvůli nedostatku vakcín na týden pozastavila očkování první dávkou proti covidu-19.
  А в Чехия въпреки строгите мерки се чупат рекорди и от понеделник ще се превърне в един голям ”затвор„

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 7. 7 Профил на wkk57607068
  wkk57607068
  Рейтинг: 529 Неутрално

  Всеки народ си заслужава управляващите и съответно начина на ваксинация.

 8. 8 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4132 Неутрално

  До коментар [#3] от "дерибеев":

  Сега го видях, но аз вече разбрах същото, но да не всявам съмнение в други.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 9. 9 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4132 Весело

  Ски, какви цитати, от разни, с голяма вероятност тролове:

  "xhi13317223 от форума на "Дневник":
  Масова ваксинация у нас няма - там, където живее майка ми, няма една доза ваксина, и никой не знае кога ще има. Именно за този хаос, създаден от Борисов и нефункционалното му правителство и държава, пишат хората."

  Мале, мале...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 10. 10 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 891 Неутрално

  Ми ако ваксината имаше някакув смисъл, то Биг фарма нямаше да се договаря с ЕС иСАЩ за кинти , ами щеше да я пусне свободно по аптеките на 10-торна цена и да си брои кинтите, а хората да се трепят за дозата :)
  Ама не е така - сега от Биг фарма се гърчат как да доставят дозите, а държавите се чудят как да накарат хората да се боцнат
  И ако ваксините действаха, то в Израел нямаше да има заразени, ама има ито повече от преди последното закепенчване, а ако евреите толкова налитаха на ваксина , нямаше да им предлагат безплатна пиячка в близкото кръчме след боцването.
  Явно и там има умни хора, а и да не забравяме ,че цялата дандания в Израел е месеци преди избори а техния Биг шеф май нещо го гонеха да го съдят за корупция ....така че имайте едно на ум.

 11. 11 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 891 Неутрално

  "edin drugii, лекар, от форума на "Дневник":"

  И откога се публикуват коментари на ******* от форума в статии на Дневник ???
  А точно този е толкова лекар , колкото аз съм трамвай с комин :)
  Ако сте прочели всичките му призиви за отказ на лечение и тем подобни за неваксинирани , а преди това и за всякакви хора с различно мнение за Мерките, то медицината е много напреднала с такива кадри в редиците си :)
  Имало Хипократова клетва ли???

 12. 12 Профил на serenalipuma
  serenalipuma
  Рейтинг: 240 Неутрално
 13. 13 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 891 Неутрално

  До коментар [#11] от "amanotwas":

  П.П.
  А да не говорим за постоянното всяване на страх с апокалиптични картини, как ако примерно не си си сложил маската до веждите на празната улица , ще умреш в страшни мъки с две тръби в устата и една в ...като преди това си заразил поне 1000 човека близки и познати , които ги очаква същата съдба (маркучи и заварен ковчег)
  Много по-образно е описано, аз само основни щрихи споменавам.

 14. 14 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2438 Неутрално

  Явно някои ужасно се притесниха,че в България се ваксинират 15 - 20 000 човека на ден и то ,преди да се включат личните лекари.Затова и се бълва материал след материал за "хаоса " при началото на масовата ваксинация.

 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 16. 16 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4132 Неутрално

  До коментар [#11] от "amanotwas":

  Този е един от правописно най-неграмотните хора във Форума, от години му правя забележки, да си оправи поне запетаите, но не. Ето оригиналния му коментар:
  "...за разлика от всичките философи по нагоре ,аз ваксинирам реално и вече за 3 дни сме поставили над 30 ваксини , в малък и отдалечен район , основния проблем за ниското ниво на ваксинация е масовия отказ на записаните пациенти ,при нас са над 300 , да си слагат от наличната ваксина , от неделя си губя времето да каня по телефоните ,абсолютно натоварваща и отчайваща дейност , да спориш с прости хора , които хем искат ,хем ги е страх , да се чудиш какво и как да правиш ,защото ваксината има срок на годност."...

  И ето го вече изчистен от правописни грешки цитат в "Дневник":

  "Аз ваксинирам реално и за 3 дни сме поставили над 30 ваксини в малък и отдалечен район. Основният проблем за ниското ниво на ваксинация е масовият отказ на записаните пациенти да си слагат от наличната ваксина. От неделя си губя времето да каня по телефоните, абсолютно натоварваща и отчайваща дейност - хем искат, хем ги е страх, да се чудиш какво и как да правиш, защото ваксината има срок на годност."

  Бая поправки се е наложило някой от "Дневник" да прави, вкл. да отреже и просташкия израз "с прости хора". Какво интелектуално, грамотно не ниво на бг джипи?! Плашещо!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 17. 17 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 891 Неутрално

  До коментар [#14] от "uvtest":

  Тя масовата ваксинация ,доброволната , ще приключи още преди изборите :)
  Толкова са желаещите да се ваксинират доброволно.
  Виж за втория етап -принудителната ваксинация - там може да се проточат нещата, щото трябва да има логистика, материална база , където да настаняват "нерешителните", охрана и т.н..
  Ако се вземе опита на една страна от преди 80 години за справяне с подобни проблеми , то са минимум 4-5 години в европейски мащаб, на база на техния опит :)

 18. 18 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2894 Неутрално

  Ето едно мнение от ДВ на един доволен германец в България, на когото му поставили ваксина.
  https://www.dw.com/bg/мартин-котее-ваксинирах-се-в-българия-с-astrazeneca-тук-действат-максимално-прагматично/a-56711046?maca=bul-mediapool_bg-9749-xml-mrss
  Обикновено "Дневник" препечатва приоритетно написаното в ДВ, но не винаги, както се оказва.

 19. 19 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2935 Неутрално

  Предизборна агитация на тиквите . Две в едно. По ТВ обявявят ,че вече сме на фаза масова имунизация , ама преди това уведомяваме калинките и ,,нашите"да отиват бързо.

 20. 20 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 2127 Любопитно

  Тодорка Райнова: Директно ме хвърлиха на поточната линия, бройка да има
  __________________________________________________

  Тодорке, а теб от улицата ли те взеха или ти сама отиде да се ваксинираш?

 21. 21 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1306 Неутрално

  "нито температура, нито кръвно се мереше, нито някой казваше да изчакаш 15-20 минути, било то в залата или наблизо"
  На мен пък и на другите около мен в Пирогов се мереше кръвно и температура.

  ДБ=БКП
 22. 22 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 707 Неутрално

  Ски, какви цитати, от разни, с голяма вероятност тролове:"xhi13317223 от форума на "Дневник": Масова ваксинация у нас няма - там, където живее майка ми, няма една доза ваксина, и никой не знае кога ще има. Именно за този хаос, създаден от Борисов и нефункционалното му правителство и държава, пишат хората."Мале, мале...
  —цитат от коментар 9 на hamiltonf


  Ха-ха, трол... Трол е баба ти!

  Отиди в Чепеларе и попитай къде може да се ваксинираш. Мога да ти дам и името на ДжиПиТо.

  Смешко

 23. 23 Профил на Активист
  Активист
  Рейтинг: 1180 Неутрално

  До коментар [#21] от "anonim440":

  В Трета градска също не ме провериха - нито кръвно, нито температура, нито лекарства дали взимам някакви. Но пък след това трябваше да се изчака 10-15 мин, преди да ти дадат картончето с датата за втората ваксинация.
  А иначе отидох там, понеже във Фейсбук прочетох, че няма опашки и си беше така.

 24. 24 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1306 Неутрално

  "лутане за бланки"
  Горката сега се е родила и досега не е живяла в България. Че организацията на съвременните българи я няма никаква сега ли е разбрала. Ами интересно какво работи. Аз тук винаги съм громял съвременна България, защото съм в досег 7/24 с нея. Като казвам България, разбира се имам предвид българите.

  ДБ=БКП
 25. 25 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2792 Неутрално

  положителното от коридорите е, че събудиха заспалите жипита да хукнат да правят ваксинации, че иначе ще изтърват раздаването

 26. 26 Профил на rdb41527334
  rdb41527334
  Рейтинг: 988 Неутрално

  Те повечето читатели на дневник са безполезни комунистически мрънкачи така че не е много обективно какво разказват....

 27. 27 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7799 Неутрално

  Аз съм се записала при личния си лекар преди 15 дена и никой не ме е потърсил. В частна клиника в Шумен има обявен зелен корисор днес и утре от 9-12 часа. Отидох, голяма опашка от само млади хора, за 20 минути никой не излезе и се отказах.

 28. 28 Профил на bzm
  bzm
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Хаоса е пълен,като всяко нещо в тази държава и при тез управляващи ни,от 30+ г. Маскари!

  Пенсионерите,средната класа на България! И запомнете:Всички политици са маскари!
 29. 29 Профил на bzm
  bzm
  Рейтинг: 409 Неутрално

  До коментар [#26] от "rdb41527334":

  Добре е дето Ви има Вас,че да е и малко розово ....около

  Пенсионерите,средната класа на България! И запомнете:Всички политици са маскари!
 30. 30 Профил на bzm
  bzm
  Рейтинг: 409 Неутрално

  До коментар [#23] от "Активист":

  Проверява се само пред проверяващите ги,иначе всичко е проформа или дето каза Баце:Пунта мара!

  Пенсионерите,средната класа на България! И запомнете:Всички политици са маскари!
 31. 31 Профил на dlagnikov
  dlagnikov
  Рейтинг: 815 Неутрално

  При този хаос най-уязвимите възрастни хора с хронични заболявания ще се ваксинират посмъртно.

 32. 32 Профил на dlagnikov
  dlagnikov
  Рейтинг: 815 Неутрално

  При този хаос най-уязвимите възрастни хора с хронични заболявания ще се ваксинират посмъртно.

 33. 33 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 891 Неутрално

  До коментар [#27] от "Роси":

  Тебе , Роси, ще те повикат на върба в петък, щото личните лекави записват само хора над пенсии.
  Или ти си пенсия?
  Не съм останал с такова впечатление, ма може и да греша!
  Явно тук само пенсиите коментират па и Рейтинг: 8413 докарват.
  Дневник вестника на пенсионерите :)

 34. 34 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 891 Неутрално

  При този хаос най-уязвимите възрастни хора с хронични заболявания ще се ваксинират посмъртно.
  —цитат от коментар 32 на dlagnikov


  Те па са се юрнали да се ваксинират, да ти кажа :)
  Щото само една треска им требе след ваксината , та да поемат по пътя...
  А и нали медиите до вчера тръбяха , че АЗ не е за хора над 55 години!
  А днес друга песен пеят...

 35. 35 Профил на Dobromir Dobrev
  Dobromir Dobrev
  Рейтинг: 206 Неутрално

  Предизборната кампания е на прага, вероятно ще бъде кална и мръсна. Категорично мога да кажа кого няма да подкрепя на тези избори - антиваксърите. Конкретно като политически сили - "Има такъв народ" на Слави, който предлага в листите си проф. Андрей Чорбанов, и също партия АБВ, която предлага политическо място на доц. Мангъров. Чорбанов и Мангъров се разсипаха да ходят по медиите и да говорят против ваксинациите и против науката, и двамата са изключително вредни и конспиратори, работят против здравата логика и смисъл. Абсолютни фейкъри, които трябва да бъдат изтласкани и дори наказани за празоното си дърдорене. Колкото до т.нар. зелени коридори - подкрепям, много добра идея.

 36. 36 Профил на gigabyte
  gigabyte
  Рейтинг: 588 Неутрално

  За пореден път някой говори за митичните "антиваксъри". Ако Добромир Добрев си беше направил труда, щеше да разбере, че антиваксъри са хората, които не приемат ваксинирането въобще. В конкретния случай тева не е така, и той вероятно го знее много добре. - За друго става дума. За здрав разум и желането/възможността да го използваш.

  master
 37. 37 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2026 Весело

  Убедих се, че ако пусна лайномета да клепам по правителство и ГЕРБ, то в Дневник ще съм водещ автор или колумнист!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 38. 38 Профил на debruckere
  debruckere
  Рейтинг: 1382 Неутрално

  Убедих се, че ако пусна лайномета да клепам по правителство и ГЕРБ, то в Дневник ще съм водещ автор или колумнист!
  —цитат от коментар 37 на chichka


  Аз пък за пореден път се убеждавам, че т.нар. правителство, управляващо мнозинство и техните последователи не могат да надскочат милиционерските мисловни плитчини :)

 39. 39 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2792 Неутрално

  До коментар [#35] от "Dobromir Dobrev":

  чорбанов е обикновен селски тарикат дето уж е против ваксинирането, а разработва уж ваксина. елементарно плюене по конкуренцията. тези от пастьор, ако го чуят какво приказва ще го разкарат с 200

 40. 40 Профил на igeorge71
  igeorge71
  Рейтинг: 451 Неутрално

  Тъй като видях, че моят пост е публикуван в статията, считам за необходимо да направя следните уточнение и допълнение.

  Поликлиниката е 13, а не 14, за което се извинявам.

  Два дни след описаната случка, майка ми решава да се обади в поликлиниката, за да разбере дали вече има яснота как ще се организира ваксинацията/записването. Отговора на служителката от регистратурата: “Г-жо, ваксинацията приключи, тъй като изчерпахме наличнити ваксини?!?”

  Не намирам за нужно да цитирам останалата част от разговора по телефона, само ще спомена че бях шокиран от некооперативността и саркастичния цинизъм на служителката.

  Мисля че горното не се нуждае от коментар. Само да поясня. В промеждутъка от 2-та дена, работещите в това здравно заведение са успяли да изяснят всички неясноти по организацията, да се организират, да набавят ваксините и да ваксинират. Респектираща експедитивност, само където майка ми не е успяла да се възползва.

 41. 41 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2026 Неутрално

  До коментар [#39] от "karatista":

  Чорбанов е а мен като оня доцент, който 1990-91 г "палеше" водата и искаше милиони за да издаде тайната на "зелената течност" която само няколко капки и водата се палеше. Направо щяхме да горим вода в колите си!!! Помните ли го? Чорбанов е същия, дайте ми пари ще направя българска ваксина....

  Русия- проказата на планетата Земя.
 42. 42 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2792 Неутрално

  До коментар [#41] от "chichka":

  аз сега го забелязах, но е много елементарен. може да е учен някакъв или баджанак на учен, но продава много примитивно.

  като го гледам и как се облича, ако сложи златен зъб може да го сбъркат с гърга питич от филмите на костурица

 43. 43 Профил на Dobromir Dobrev
  Dobromir Dobrev
  Рейтинг: 206 Неутрално

  За пореден път някой говори за митичните "антиваксъри". Ако Добромир Добрев си беше направил труда, щеше да разбере, че антиваксъри са хората, които не приемат ваксинирането въобще.
  —цитат от коментар 36 на gigabyte

  Хайде да проследим медийните изяви на Мангъров и на Чорбанов: първо, говореха, че КОВИД щял да изчезне през пролетта със затоплянето на времето; после говореха колко глупаво е да се носи маска на лицето и как тя не предпазвала; после говореха колко съмнителни са ваксините и как не било ясно дали ще имат ефект и т.н. Така че тези хора, макар и с титли, са обикновени шарлатани и фейкъри.

 44. 44 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2026 Весело

  До коментар [#43] от "Dobromir Dobrev":

  След Барековщината, Гретенизма... новото са Бенатовщината и Мангъровщината...

  Русия- проказата на планетата Земя.
 45. 45 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1031 Неутрално

  Някой да се е надявал, че при нас ще е като в Израел, или пък, като в Германия и Англия? Такава е държавата, такова е здравеопазването, такава е и ваксинацията. Все пак, въпреки всичките кусури - по-добре хаотично масово ваксиниране, отколкото никакво.
  —цитат от коментар 2 на boevbisser


  А как е в Германия , Англия , Франция , Австрия и други "бели държави " ??????

 46. 46 Профил на Smile
  Smile
  Рейтинг: 812 Неутрално

  Чорбанов не е антиваксър. Тъкмо обратното. Той разработва ваксини. Сега, доколко е успешен и идея си нямам, но определено не е антиваксър. Мангъров също си е проваксър и е участвал е доста ваксинациони кампании. В тази нещо няма мерак да се включи, но това е друга тема.

 47. 47 Профил на bisera
  bisera
  Рейтинг: 287 Неутрално

  Е, не е така, поне при мен не беше; измериха ми температурата още на входа, после ме поразпитаха кави лекарства вземам, дори сатурацията ми измериха на пръста и после си ме боцнаха, пошегувахме се на тема възраст, дадоха ми картончето попълнено от сестрата и ме изпратиха поживо, - поздраво. Чакахме около десетина човека пред вратата, някои искаха от другата ваксина и май обещаха да им намерят, щото останаха след мен да чакат и така.... това в ВМА Варна преди близо седмица. Май наистина си зависи от хората на които попаднеш.

  bisera
 48. 48 Профил на jordani
  jordani
  Рейтинг: 289 Неутрално

  съпругата и мен ни ваксинираха след чакане около 30 мин, понеже отидохме рано сутринта. Около 11 нямаше опашка, наша позната се ваксинира, в 15 ч. също нямаше опашка.
  Питаха ни за лекарствата, измериха температурата, попълнихме си декларациите лично, а картончето ни го попълни лекаря. Инструктира ни какви лекарства можем да приемаме при симптоми, какви симптоми и кога да ги очакваме.

  Това в Пловдив, с Астра Зенека.

 49. 49 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3227 Весело

  До коментар [#45] от "doroteus":

  Има план и ред, ако знаеш какво е. Никъде освен при нас, няма масово ваксиране чрез нареждане на опашка. Както пееше Тошко Колев - това го няма и в Албания, Зимбабве ....

 50. 50 Профил на znaya
  znaya
  Рейтинг: 671 Весело

  До коментар [#18] от "pamela":

  Аз като са вексинирах след мен също мина чужденец - аз съм от Нидерландия каза и много се засрами от което, докато аз питах как е търговското име на ваксината, щото мислех, че може би е различно от името на производителя. Като видя че окото ми не трепна от срамния факт на неговата чуждородност доби самочувствие, показа ми откъде преписва той самия, а и после в залата почти ни го беше срам, че не е българин, като хвърляше малко съзаклятнически погледи, явно ако му налетят нещо щеше да разчита на подкрепата ми. Обечи никой не се впечатли там също от необичайността на появата му и той се тръгна видимо развълнуван и доволен след процедурата.

 51. 51 Профил на Араламбене му е майката
  Араламбене му е майката
  Рейтинг: 1023 Весело

  Хора, вие не сте нормални.

 52. 52 Профил на ogp03622986
  ogp03622986
  Рейтинг: 961 Неутрално

  До коментар [#5] от "DDR":

  Отговорно мога да заявя, че се лъже ударно:

  Първо снимката пред ВМА не е от Зеления коридор, а това е входа за служители на фирми, които се ваксинират отделно.
  Зеленият коридор е отдясно и отзад - има табела.
  Ваксинирах се в Сряда, за 10 мин.
  Попитаха ме за алергии и др. заболявания, а на входа ми измериха температурата. Записаха номера на телефона и ми дадоха картонче, където пишеше датата на вторичната ваксинация. Казаха, че те ще се обадят. На картончето имаше и техен служебен телефон. Работеха 3 кабинети.

  Какво повече. Организацията беше ако не отлична, поне много добра

 53. 53 Профил на ogp03622986
  ogp03622986
  Рейтинг: 961 Неутрално

  До коментар [#49] от "boevbisser":

  Случайно да си разбрал какъв симплизъм си записал?

 54. 54 Профил на ogp03622986
  ogp03622986
  Рейтинг: 961 Неутрално

  До коментар [#45] от "doroteus":

  Какво му е хаотичното? Ти видя ли или четеш лъжите по-горе. Аз видях лично (във ВМА)

 55. 55 Профил на ogp03622986
  ogp03622986
  Рейтинг: 961 Неутрално

  До коментар [#38] от "debruckere":

  А ти си мислиш, че можеш...

 56. 56 Профил на ogp03622986
  ogp03622986
  Рейтинг: 961 Неутрално

  До коментар [#23] от "Активист":

  Много лошо са постъпили с теб. Оплачи се в ДаБ

 57. 57 Профил на ogp03622986
  ogp03622986
  Рейтинг: 961 Неутрално

  До коментар [#18] от "pamela":

  Сееега ще те овикат прогресивните...

 58. 58 Профил на ogp03622986
  ogp03622986
  Рейтинг: 961 Неутрално

  До коментар [#6] от "DDR":

  Това не се брои

 59. 59 Профил на gripen
  gripen
  Рейтинг: 918 Неутрално

  Поитаха ме само дали имам алергия и ме боцнаха, карточнчето ми го дадоха непоълнено, не било нужно. Вечерта ме втресе, на следващия ден държах около 38 градуса, следващия отадналост и играещо кръвно. С Астра Зенека.

  За Европа: бяла, християнска и силна!
 60. 60 Профил на balkan_panda
  balkan_panda
  Рейтинг: 67 Неутрално

  Преди няколко дена отидох в пункта. Имаше прилична опашка, та отидох след време пак. Вече нямаше опашка. Всичко си беше както в соца едно време. Любезно ме посрещнаха, не ми направиха никакъв преглед, никакви медицински въпроси.
  Ваксината, която трябваше да ми бият я нямало днес, нямало да има и утре. Съгласих се, че искам другата, биха ми я - и картонче след 70 дни за втората доза. Никакви указания за пиене и храни после. Никакво изчакване след това.
  Докторът по телефона обясняваше на негов съпартиец - доктор, как неговият човек да дойдел утре и коя ваксина има.
  Какво и и как страдах два дена после - няма да описвам.

 61. 61 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1481 Неутрално

  Ваксините очевидно са недостатъчни, от друга страна много се пише за процеса, как е конспирация, кои ваксини са добри и не съвсем, какви страшни послоедствия има след ваксиниране и т.н.
  Хаос има, организацията ни е обичайна, т.е. далеч от идеалното, но за всичко това помагаме и ние. Хем да се запишем, хем да не отидем, защото някой ни е казал нещо или сме го прочели, ясно къде, не в медицинските списания.
  Така или иначе, едни вече се ваксинираха и аз свърших тази работа, при това с непредпочитанат "астра" и имаше много леки последствия. И общо взето става това, което не е ново. Докато умните се наумуват, лудите се налудуват.
  За тези, които искат да се ваксинират, положете някакви усилия, не са кой знае какви, при всяко положение са по-малко и леки от усилията да си изберете плочки за баня. За тези, които се колебаят, ами да не мрънкат. За тези, които (засега) са решили да не се ваксинират, желая късмет - да не се заразят или ако се заразят, да минат по тънката лайсна.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK