Скаути отвръщат на сенатори - реакцията на властта само затвърди казаното от Менендес и Риш

Скаути отвръщат на сенатори - реакцията на властта само затвърди казаното от Менендес и Риш


"Тези са ми най-големи приятели, но когато кажат нещо неприятно за мен, то си е тяхно лично мнение, пък и не са ми идвали на гости скоро да видят колко е хубаво, а и единият от тях май нещо беше корумпиран."


Приблизително така изглежда реакцията от ГЕРБ и българското външно министерство на изявлението на сенаторите Боб Менендес и Джим Риш - най-високопоставените представители на Демократическата и Републиканската партия в Комисията за външни работи на Сената във Вашингтон.


Употребата на случая за поредна размяна на удари с президента Румен Радев и Цветан Цветанов едва ли изненадва някого в България, особено в началото на заключителната фаза на предизборна кампания и вече латенто протичащата кампания за президентския вот наесен.
Но ГЕРБ този път "настъпи мотиката" няколко пъти. И само потвърди, че когато у нас се говори за САЩ и отношенията ни с този стратегически партньор, всъщност в огромна степен се разкрива състоянието, до което са доведени управлението и демокрацията в България от тази партия, коалиционните ѝ партньори и т.нар. парламентарна опозиция.

 • В огледалото на българската реалност важно е само това, което казва лидерът, понякога министерствата и на практика никога няма значение какво казват депутатите. Българските и не казват много.

А и в реакцията от София никой не коментира и не опроверга съдържанието на позицията от Вашингтон.


Лично мнение?


Твърдението на външно министерство и ГЕРБ, че изявлението на сенаторите Менендес и Риш е лично мнение, формално е вярно. Но по тази логика също толкова лично мнение щеше да е, ако Доналд Тръмп беше написал в "Туитър", че българите търпят корумпирано управление, нали? Единствено мащабът на последиците е различен.


Само че позицията е на официалната страница на сенатската комисия и това вече я прави незаобиколим факт на двупартийна критика към управляващите в София. Разпространяването ѝ и на официалния сайт на посолството на САЩ само подсилва ефекта.


А помните ли това:


"Правителствата на България системно са разчитали на своето благоприятно тълкуване на доклад или оценка, за да отбележат с отметка нещо за изпъленно и да твърдят, че има подобрение. Те трябва да приемат, че за разлика от глобалната пандемия от COVID-19, ендемичната корупция в България не може да се лекува с единична или двукратна ваксинация. Това е заболяване, което изиасква продължително лечение, усилие и воля. Отчетността започва от лидерите на България, във всяка партия, на всяко равнище, които да подкрепят принципа, че никой не е над закона, включително самите те."


Каза го преди месец и половина Джесика Ким, постоянен съветник по юридическите въпроси към посолството на САЩ в България. Т.е. предствителят в София на Министерството на правосъдието на САЩ, към което е и федералната прокуратура, а министърът е главен прокурор на страната.

 • Според външно министерство казаното от двамата сенатори "не изразява мнението на Сената и не отразява равнището на двустранните ни отношения" и "получихме уверения и от посолството на САЩ в София, и от Държавния департамент във Вашингтон, че това изявление не обвързва правителството на САЩ, което по никакъв начин не би искало да влияе на предизборната кампания у нас."


Неразбиране или заблуда?


Да оставим настрана, че в дипломацията често е по-добре да замълчиш, както и дали е редно българско министерство да казва какво му е заявила американската страна (такива изявления няма на страниците на посолството, на Държавния департамент или Сената). Но това показва и неразбиране - или опит за заблуждаване - на това как функционират институциите в САЩ.


Сенаторите Менендес (вдясно) и Риш.

Сенаторите Менендес (вдясно) и Риш.


Първо, сенатската комисия във Вашингтон е едното от трите основни места, за определяне на външната политика на САЩ (заедно с Държавния департамент и Белия дом). Когато председателят и най-влиятелният републиканец в нея разпространят такава позиция, това вече е важен сигнал и за администрацията. Не че там си мълчат за ендемичната корупция в България - има го в официален документ за инвестиционния климат от 2020 г. Тази комисия влияе и решава и по въпроси, засягащи отношенията САЩ-България в широк спектър - от отбрана и военни поръчки през енергетика до визов режим.


Второ, да наречеш позицията "писана на крак" и под лобистко внушение от опоненти на Бойко Борисов и управлението, е несръчно подтикване на двамата сенатори да официализират написаното и с резолюция на тази комисия. Едва ли биха имали проблем, след като те са ключовите представители на двете големи партии в нея.


Трето, формално няма нищо задължаващо изпълнителната власт - и в частност, Държавния департамент - в изразеното от Менендес и Риш. Само че американската система не работи така. Дипломатите на Вашингтон служат първо на страната си и я представляват в многообразието ѝ. Затова и позицията се появи на сайта на посолството в София, независимо че не идва от Държавния департамент.


Този принцип бе напомнян няколко пъти от стотици от тях, несъгласни с начина, по който Майк Помпео превръщаше външното министерство в изпълнител на волята на Тръмп. Спомнете си също как Пентагонът и висшите военни трябваше в напрегнатите последни месеци от мандата му публично да заявяват, че служат на Конституцията и народа си, а не на Белия дом.


Виж кой говори


Всичко това би трябвало да е познато и на бившия външен министър Даниел Митов, и на сегашния зам.-министър на външните работи Георг Георгиев, който, впрочем, "наблюдава и контролира дейността на Дирекция "Америка" в министерството.


Двамата, разбира се, се появиха не в ролята си на дипломати, а на партийци. Само че и тук ГЕРБ сбърка.


Защото избута пред камерите да отговарят на американски сенатори дори не някой от двамата зам.-председатели Йорданка Фандъкова и Димитър Николов, а лидерът на младежката организация на партията. Който веднага попадна в конфузна ситуация да размахва разпечатка и да твърди, че това дошло от социалните мрежи, а на първия журналистически въпрос "Как ще коментирате тогава, че е на сайта на сенатската комисия" отвърна с "Ами, аз го видях на личния му профил".


Получи се все едно скаути на Демократическата партия несръчно отговарят на позиция на ръководителите на комисията по външна политика на българския парламент.


Скаути отвръщат на сенатори - реакцията на властта само затвърди казаното от Менендес и Риш

© Велко Ангелов


Митов, който се оказа кандидат за депутат веднага след Бойко Борисов в София, също не е представителен за ГЕРБ. Той дойде от Реформаторския блок и ДСБ и преди година беше окончателно оправдан след триодишно разкарване от прокуратурата по обвинения за злоупотреби, което той самият наричаше "прокурорска измислица". Т.е. лично се е срещал с "политизираното правораздаване", по думите на Менендес и Риш.


И Георгиев, и Митов не забелязаха - или се се направиха, че не забелязват - как сенаторите смекчават позицията за ширеща се корупция, политизираното правораздаване и задушаваните медии с това, че тя се позовава не на американски заключения или дори на такива на ЕС, а на тези на две международни неправителствени организации. И двамата подминаха, че съвместното изявление е за спазването на общи демократични ценности и че българското правителство трябва да ги защитава.


Знаете ли кой оглавява въшната комисия в парламента?


И двамата изтъкнаха, че истинските двустранни отношения се олицетворявали от визитите на Борисов в САЩ и на държавни секретари в София. И тук е поредният гаф.


Нормалните страни поддържат отношения на всички възможни равнища - на ниво правителство, държавен глава, бизнес сдружения, граждански организации, партии, парламент, обикновените хора... Нормалните държави събират информация за партньорите си не само с лични посещения и далеч не само от публични източници.


Да се сещате българският парламент да е направил нещо забележително в двустранните отношения със САЩ по трите критики от Менендес и Риш? Да има някаква позиция от председателя на Комисията по външна политика в Народното събрание? А изобщо на колко хора е известно кой я оглавява в момента?


От 9 септември 2020 г. неин председател е Пламен Манушев (ГЕРБ) - бивш офицер с минимален опит в международните отношения, сочи професионалната му биография.


Сигурно едва шепа хора ще си спомнят, че той бе кандидат за вицепрезидент на (по думите на Борисов) "майката на нацията" Цецка Цачева. На балотажа през 2016 г. тандемът беше разгромен с 23 пункта разлика от сегашния държавен глава Румен Радев, но по-късно самият Борисов сподели, че нарочно пуснал слаби кандидати, защото не искал да спечели - така било добре за демокрацията, да не е всичко в ръцете на една партия.


След президентските избори 2016 - Бойко Борисов с кандидатската двойка на ГЕРБ Цецка Цачева и Пламен Манушев.

© Георги Кожухаров

След президентските избори 2016 - Бойко Борисов с кандидатската двойка на ГЕРБ Цецка Цачева и Пламен Манушев.


През целия си професионален път Манушев служи във военноморските сили, като се издига до вицедмирал, командир на Военноморските сили и Заместник-началник на отбраната (2011). Междувременно е бил за 2 години аташе по отбраната в посолството в Лондон. Зам.-председател бе на парламентарната комисия по външна политика от май 2017 г., ръководена до миналото лято от Джема Грозданова, която най-малко може да бъде обвинявана, че не разбира от международни институции и отношения.


След като напусна парламента и ГЕРБ и се присъедини към "републиканците" на Цветан Цветанов, тя сподели в интервю за Би Ти Ви в каква позиция е била оставена комисията от правителството и ГЕРБ:

  • "След като приключи председателството на Съвета на ЕС (през 2018 г.) темата европейска и външна политика напълно изчезна от българския парламент, не мога да кажа защо. Смятам, че правилникът на Народното събрание не се изпълнява, защото на всеки 6 месеца ние, депутатите, имаме право да чуем какво прави изпълнителната власт, на заседанията на Европеския съвет, нужно е да се отчитат резултати говорене за приоритети, които България има в рамките на дадени председателства на ЕС... Сама не мога да направя каквото трябва, за да работя добре по темата външна политика.

Любопитно е, че Манушев дори не е член на парламентарната група за приятелство България-САЩ до 19 ноември 2020 г. Но пък е член от началото на този парламент на групите за приятелство с Афганистан (зам-председател), Пакистан (председател), Йордания и Украйна.


А знаете ли кой е председател на тази парламентарна група за приятелство със САЩ в момента?


Николина Ангелкова. След като Борисов я махна от правителството и даде поста ѝ на Марияна Николова, депутатът от ГЕРБ Мартин Тинчев напусна парламента, за да се върне в него Ангелкова. И междувременно да стане координатор на ГЕРБ в София-област.

 • В Групата за приятелство със САЩ е смайващо многолюдно - 70 народни представители, сред които и партийните лидери Корнелия Нинова и Мустафа Карадайъ, а зам-председатели са Йордан Цонев и Крум Зарков. Това е по-добре от депутатите, приятели на Куба (42) или на Германия (56), но и далеч от абсолютния рекорд на Групата за приятелство България-Русия - общо 113 депутати са се записали в нея или почти половината депутати в 44-то Народно събрание.


Скаути отвръщат на сенатори - реакцията на властта само затвърди казаното от Менендес и Риш

© Юлия Лазарова


Корумпиран ли е сенатор Менендес?


А защо се подхвърляше по телевизиите, че Менендес е бил подсъдим за корупция?


Защото той наистина бе обект на шумен съдебен процес по обвинения от федералната прокуратура заради това, че пътуваше по екзотични места със самолета на свой близък познат лекар (дарител в кампаниите му за избиране и обвинен за измами със здравната каса за много милиони долари) и лобираше за промени, от които приятелят да има полза. В крайна сметка процесът се разпадна, защото прокуратурата не успя да убеди съдебните заседатели, те не стигнаха до заключение за вината му и делото бе прекратено. Прокуратурата се закани, че ще поднови обвиненията, но след няколко седмици се отказа.


Което не попречи сенатската етична комисия остро да осъди поведението му. Както и не му попречи да печели с убедителна преднина изборите за сенатското си място.


Сенатор Менендес може да е с опетнена от всичко това репутация. Но според закона е невинен. И който се кани да му отвръща от София е добре да има предвид с кого си има работа - политик, който може да наеме най-добрите адвокати, да събере достатъчно средства да им плати таксите и спокойно да заяви, че американската държавата, ФБР, прокуратура, министерство на правосъдието, съдебна система, напразно са пропилели милиони долари на данъкоплатците и години наред да го разследват.


Това не е работа за скаути от София.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (289)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 2 Профил на crq15625101
  crq15625101
  Рейтинг: 511 Неутрално

  Колкото повече Борисов се бори с новата световна диктатура , за да живеем в България свободно , толкова по силни ще стават ударите срещу него !

 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 4. 4 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 5062 Неутрално

  Корумпиран ли е сенатор Менендес?
  А защо се подхвърляше по телевизиите, че Менендес е бил подсъдим за корупция?
  Защото той наистина бе обект на шумен съдебен процес по обвинения от федералната прокуратура заради това, че пътуваше по екзотични места със самолета на свой близък познат лекар (дарител в кампаниите му за избиране и обвинен за измами със здравната каса за много милиони долари) и лобираше за промени, от които приятелят да има полза.
  _________________________________________________

  Разбрахме, корумпиран е бил, ама съдебните заседатели не стигнали до единодушно решение!

  Но един такъв сенатор да се опитва да се меси във вътрешните работи на независима държава и то с призиви срещу недоказана корупция, ми идва малко в повече!

  Предозиране!

 5. 5 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 2889 Неутрално

  Ясно послание да изгоните от власта бандата !

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 6. 6 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2997 Любопитно

  "Но ГЕРБ този път "настъпи мотиката" няколко пъти." - ама, Митов к`ъв се явява, на щат, на хонорар или с "а"-то, което вмъкваше пред нищо не значещите думи, събира точки за нек`ва ДИПЛОМАтическа службичка?! Комсомолците са винаги на линия, когато трябва - с плам, взор във вожда, вяра в победата. Само в коя победа, за коя кауза, за ЧИЙ интерес се борят? Те си знаят.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 7. 7 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4770 Неутрално

  Още вчера обясних просто и напоително какъв чутовен автогол си заби бойко, катето и как изгоряха двата бушона.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 8. 8 Профил на vjo23696630
  vjo23696630
  Рейтинг: 596 Весело

  Пука му на нашенския колкото на корейския Кимчо

 9. 9 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 2003 Неутрално

  Няма нищо странно в това американски депутат да плюе България или Германия, както и български или немски депутат да плюе САЩ. Гнусното е, че за разлика от немските или американските медии, които биха включили подобна “новина” в рубриката “любопитно”, има български медии, които изпадат във възторг, че някой е оплюл родината ни.

 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 11. 11 Профил на Малко повече разум
  Малко повече разум
  Рейтинг: 566 Неутрално

  До коментар [#4] от "Dariya Koleva":

  В повече ти идва са седиш в сайта на Дневник от 10:28 сутринта. Хайде, приключвай я тази смяна. Няколко десетки коментара стигат.

 12. 12 Профил на oka00919299
  oka00919299
  Рейтинг: 32 Неутрално

  Ясно че САЩ не им е удобен БОЙКО , но все пак мисля че думата има българския народ , надявам се Герб да спечели на 4.4.2021 г.

 13. 13 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 2003 Неутрално

  Един път да се съглася с Карабоев.

  Sic transit gloria mundi
 14. 14 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4770 Неутрално

  До коментар [#12] от "oka00919299":

  Няма как путинист да им е удобен.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 15. 15 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1226 Весело

  Добре плюем, с желание и старание.
  Зачот!

  Знанието е сила, информацията - власт
 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 17. 17 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1503 Неутрално

  Георг Георгиев дава оценка на сенатори!
  Уау!
  Скоро ще слезе от политическата сцена. С шут!

 18. 18 Профил на Георги Христов
  Георги Христов
  Рейтинг: 614 Неутрално

  Герберската реакция беше в стил "Гузен негонен бяга"". Не че имаха някакъв друг вариант де. Просто вече идва време когато и приятелите ви не могат да ви понасят каква крадлива шайка сте станали!

 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 21. 21 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4770 Неутрално

  Някой яко прекали с пАтока
  И Америка му пусна тока!!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 22. 22 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 618 Неутрално

  "НЯКОЙ да каже на американците, че това не е корупция, а само усещане за корупция.

  Двама влиятелни американски сенатори публикували документ, в който констатират и заклеймяват корупцията, зависимостите в съдебната система и липсата на свобода на словото в България! Изявлението е подписано от председателя на комисията по външна политика в Сената Боб Менендес (демократ от Ню Джърси) и най-старшия републиканец в комисията, Джим Риш от Айдахо...

  Боб Менендез, съавтора на съвместното заявление с Джим Риш, най-високо поставения републиканец в Сенатската комисия по външна политика, .
  Цитат - "Пътят към външната политика на Джо Байдън минава през Боб Менендес"
  "Менендес заема твърда позиция по отношение на авторитарните режими и се мръщи на преговори или сделки, които изглежда дават някакви отстъпки на подобни правителства." Казаното от Фльор с Подпорната стена и Гошо Тъпото Шпаклата Гюргев е отчетено в САЩ.

  .Дори не можете да си представите какъв страх тресе кочината! Борисов, Гешев, Пеевски и бандата им са готови да продадат и предадат всеки и всичко, само да запазят криминалната си власт. Но кораба потъва и мишките вече се оглеждат за изхода.

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 23. 23 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1288 Весело

  ако не бяха споменали протестите, изказването щеше да има по-голям стойност.

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 25. 25 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 2577 Неутрално

  До коментар [#5] от "'ΕΡΕΒΟΣ":

  Може и тва да стане. Ей на ДБ набират скоруст, вечи са на 24,5%

 26. 26 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1226 Любопитно

  В съседна статия Светиня Му Костов ръси мозък на тема “провинциализъм”
  По-голям провинциализъм от това с придихание и трепет в душичката да се възторгваш какво били написали някакви сенатори в личните си фейсбуци е не просто провинциализъм, а истинска робска психика.

  Знанието е сила, информацията - власт
 27. 27 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4770 Неутрално

  До коментар [#22] от "Al Tikvone":

  Колкото повече дърдорят калинките МУ толкова повече го нахендрят и него и себе си!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 28. 28 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 2577 Неутрално

  До коментар [#7] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Верно ве кмете ма язе забраих за тоа ми ти афтогол, къф беши, а?

 29. 29 Профил на owen
  owen
  Рейтинг: 1098 Неутрално

  До коментар [#9] от "svoboden":

  негромотността и безобразната некадърност на българската свръх реакция е възмутителна. и лъжат безсрамно!
  няма таквоа нещо като лична позиция на предеседателя на Комисията по външна политика на американсия Сенат и неговия заместник.
  да обвиниш въпросните сенатори, че са си съставили позицията вследствие на лобозъм от врагове на герб е фундаментален гаф не само за герб, но и за държавата.
  позицията на тези двамата е ключова, както е написано в статията; външата политика на САЩ е комплексна.

 30. 30 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 5062 Весело

  Много интересна позиция на автора, понеже София опровергала казаното от 2 американски сенатори, то така само затвърдила казанато?

  А ако София си беше мълчала?

 31. 31 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2953 Неутрално

  скаутите верно са се взели за безсмъртни

 32. 32 Профил на crq15625101
  crq15625101
  Рейтинг: 511 Неутрално

  Борисов е Българския цар освободител , възстана срещу империята и ответната реакция не закъсня !
  Като се сетя историята за Ботев , колко българи са го "подкрепили" и как е завършила сагата , вероятноста историята да се повтори е много вероятна .

 33. 33 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4770 Неутрално

  До коментар [#28] от "сидер":

  Чети. Защо вчера се скри?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 34. 34 Профил на Bornagain
  Bornagain
  Рейтинг: 1383 Неутрално

  Всички "прозападни" се включиха в конкурса "аз съм най -довереният човек на американците в България" - от Дейниъл Митов (Къдравата Сю) през Цветан ЦветаноУ и Христо "дъ Сорос" Иванов та чак до Дневник.

  Свободата, Санчо...
 35. 35 Профил на debruckere
  debruckere
  Рейтинг: 1814 Неутрално

  Недоразуемнието Георг и г-н Митев направиха посен и жалък опит да представят шамара като нещо различно от шамар, но не им се получи.

 36. 36 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 5062 Весело

  ако не бяха споменали протестите, изказването щеше да има по-голям стойност.
  —цитат от коментар 23 на sarunka


  Да, 2 сенатори, понеже имало протести срещу "корупцията", си вадят съптветните изводи и прокламират?

  А защо не са проучили колко българи са ходили на тъй наречените протести?

 37. 37 Профил на hav08635628
  hav08635628
  Рейтинг: 158 Неутрално

  Глобализация.
  овчарчета срещу каубои

 38. 38 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4770 Неутрално

  До коментар [#30] от "Dariya Koleva":

  По-добре да мълчиш и да те подозират отколкото да проговориш и да разсееш всички съмнения.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 39. 39 Профил на Chegobara
  Chegobara
  Рейтинг: 410 Неутрално

  еми така е вече не се трае

  не искам да ме излагат повече тия

  българите сме интелигентни хора, дори и циганинът от максуда е умен, не ща да ме излагат пред света тия

  писна ми от тия ченгета, бога ми, как може, такива възможности имаме и на чело застанали най-големите олигофрени да ме е срам

  писна ми

  всичко е суета, Боку ни обра
 40. 40 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 1118 Неутрално

  До коментар [#32] от "crq15625101":

  Сравняваш Ботев с чекмедже-тулуп?

 41. 41 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4770 Неутрално

  До коментар [#39] от "Chegobara":

  Плати им на 4-ти.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 42. 42 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4770 Неутрално

  До коментар [#32] от "crq15625101":

  Цар или пъдар?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 43. 43 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2406 Неутрално

  Абе кво се обяснявате? Очевидно САЩ решиха да духнат под опашката на Бойко и той е пътник. Едно време САЩ го легитимираха с "конграчулейшънс Дженерал" и тогава....не беше лично мнение нали? Още тогава Нюйорк Таймс писа, че САЩ се заиграва и подкрепя хора с тъмно минало, но тогава сенаторите ..нехаеха май. Е явно подкрепата свърши, сега въпросът е кой ще бъде следващия назначен премиер

 44. 44 Профил на Chegobara
  Chegobara
  Рейтинг: 410 Неутрално

  Помнете, българи, че след импперията сме първата модерна държава в Европа и това е факт, помнете юроде, че феодализмът и предателството ни разпокъса и Баязид ни превзе, помнете, че никога в тая държава е нямало робство и никога няма да има и като акъл сме ссветлинни години напред, помнете идиоти, това което е сега, това което вижда света, това не сме ние, това са подбрани проститутки (не че имам против проститутките, имам прятели такива и те а хубави хора, просто животът е гаде


  айде че съм си пийнал и аз, товаа което е в момента, това не сме ние, пичове, българите сме готини и умни и всички го знаят и ни обичат, просто след 2008-ма сложихме начело утайките, и това ще мине

  всичко е суета, Боку ни обра
 45. 45 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 2003 Весело

  До коментар [#4] от "Dariya Koleva":

  Да, ве, вие това презумпцията за невинност за нищо янямате.Па нали сте и фенове на Каскета Гешев,та щом некой прокурор каже нещо, задължително е верно..Мое ли сте толко алтави?! Направо съм потресен!

  Sic transit gloria mundi
 46. 46 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4770 Неутрално

  До коментар [#43] от "uq":

  Майтапът ще стане пълен когато го погнат Гешев и Цацаров.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 47. 47 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 4920 Весело

  " Борец срещу световната диктатура ".......даже той неможе да измисли подобна глупост за себе си !

 48. 48 Профил на Skydiver
  Skydiver
  Рейтинг: 633 Неутрално

  До вчера ГЕРБ обясняваха че са радетели на евроатлантизма и всички други са антиамерикански руски агенти. Сега се оказва че те американците са корумпирани и нищо не разбират, пък ние в България си знаем най-добре как да се управляваме.

 49. 49 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 3157 Неутрално

  "Твърдението на външно министерство и ГЕРБ, че изявлението на сенаторите Менендес и Риш е лично мнение, формално е вярно. Но по тази логика също толкова лично мнение щеше да е, ако Доналд Тръмп беше написал в "Туитър", че българите търпят корумпирано управление, нали?"

  Тръмп такова неща няма да напише. Виж Байдън по-може. :)

 50. 50 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 2003 Весело

  До коментар [#23] от "sarunka":

  Нали? Нищо работа беше.Затова изпратиха жандармерия да бие хората, ЕП излезе с резолюция, а Баце Сърце Заешко от Банкя 3 месеца се кри като шумкар преди 9-ти , из гори и паланки..

  Sic transit gloria mundi
 51. 51 Профил на Разредител
  Разредител
  Рейтинг: 606 Неутрално

  До коментар [#32] от "crq15625101":

  Ей, малоумник долен и продажен!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Ботев с кого сравняваш бре, нещастник!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 52. 52 Профил на crq15625101
  crq15625101
  Рейтинг: 511 Неутрално

  До коментар [#40] от "truly":

  Защо не , вероятноста много наши сънародници навремето също така подигравателно да са се отнасяли към Ботев , (наричайки го айдук и др . ) както сега вие се подигравате на Бойко .
  Съвнявам се обаче да сте толкова неинформиран че да не виждате какво става в Европа ?? Навсякъде локдауни с вечерни часове , забрани да се отдалечавате над 2 км . от дома си , излизате от вас само ако ви разрешат и тн.т , човечи наистина ли невиждаш че ЕС с бързи крачки се превръща в Северна Корея ?
  Освен ако не си от тези дето им харесва да живеят в тотална диктатура ....има и такива .... 🤔

 53. 53 Профил на Chegobara
  Chegobara
  Рейтинг: 410 Неутрално

  и тъпите герберски въшки, не съм политически завлечен, ама никак, и тъпите герберски въшки, как така бе хора, има пускат за тях по съвест, как може бе хора, мама му стара, мислете е, калинки, тъпанари

  и Командира оплюхте, тъпанари, а помня, какво беше и какво стана, не може ли начело да застанат отново интелигентни, образовани хора, мама му стара, защо трябва да е така....

  всичко е суета, Боку ни обра
 54. 54 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4770 Неутрално

  До коментар [#52] от "crq15625101":

  Нарочно ли наглееш и дразниш хората във форума. Това ли ти е милиционерското поръчение?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 55. 55 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 3157 Неутрално

  не може ли начело да застанат отново интелигентни, образовани хора, мама му стара, защо трябва да е така....
  —цитат от коментар 53 на Chegobara


  Това се решава на изборите. :)

 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 57. 57 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4770 Неутрално

  До коментар [#55] от "realguru":

  Има и други начини.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 58. 58 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4572 Весело

  Тези "скаути" не попитаха ли сенатор Менендес нещо за корупцията, за някакви 5 млн. долара, за някаква присъда?!

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 60. 60 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 886 Весело

  До коментар [#57] от "КМЕТ В СЯНКА":


  До коментар [#55] от "realguru":Има и други начини.
  —цитат от коментар 57 на КМЕТ В СЯНКА


  Кмете, лилавия метеж "беше".Това в случай, че още не си го осъзнал.

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 61. 61 Профил на Chegobara
  Chegobara
  Рейтинг: 410 Неутрално

  не може ли начело да застанат отново интелигентни, образовани хора, мама му стара, защо трябва да е така....
  —цитат от коментар 55 на realguru

  абе то се решава, ама като к*ра му янко има зад себе си кохорта от нагаждачи, как да стане бате, като пак тия ше спечелят, мама му стара

  един олигофрен никога не би могъл в частния сектор да взима парите, които му дава ГЕРБ в държавния и не визирам всички държавни служители

  родителите са ми държавни служители и са идеалисти и така ме възпитаха и се борят колкото могат хората, но простотията се шири, иначе имаме огромни различия включително политически, но си говорим като пичове, щото и вляво и вдясно има хубави идеи, обща е омразата ни към ГЕРБ, които направиха стотици хиляди лабилни да им лижат халката

  аз съм си дълбоооооооко в стил бачкам за себе си, и там няма тънга мънга бате, ако не се раздадеш, ако не бачкаш с цялото си сърце, оставаш без пари, това е животът, ама е сладко,колко е хубаво мама му стара

  всичко е суета, Боку ни обра
 62. 62 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 2510 Неутрално

  Стига, бе!
  Заради 10-20 пачки Бен-Ладенки и половин кило злато, Боко бил корумпиран!
  Завидяхте на чиляка! Не е корумпиран! Само дето вече не иска филия със свинска мас!
  Пък и не се знае накъде трябва да бяга! От кого по-напред трябва да се крие? От бъдещите български власти? От Черепа? От Сърбина?
  Пара трябва, ей!

 63. 63 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4770 Неутрално

  До коментар [#58] от "hamiltonf":

  Дай линк.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 64. 64 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4770 Весело

  До коментар [#60] от "todor._89":

  Много ти е елементарно съждението. Опитай пак. Отбележи множественото число.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 65. 65 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2607 Неутрално

  Когато стават такива неща , по правило следва 10 ноември . Надпреварата , кой къде може да целуне "Чичо сам" е умиляваща :)) Красиви са тези плонжове , които символизират демокрация , независимост ..някакви малки детайли за държавност

 66. 66 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 2510 Неутрално

  До коментар [#61] от "Chegobara":


  един олигофрен никога не би могъл в частния сектор да взима парите, които му дава ГЕРБ в държавния и не визирам всички държавни служители
  —цитат от коментар 61 на Chegobara


  +++

  ГЕРБ (Боко) си отгледа електорат!
  Може да е от 100%-ови некадърници, но електорат!

 67. 67 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 886 Весело

  До коментар [#64] от "КМЕТ В СЯНКА":


  До коментар [#60] от "todor._89":Много ти е елементарно съждението. Опитай пак. Отбележи множественото число.
  —цитат от коментар 64 на КМЕТ В СЯНКА


  Моето съждение е съобразено с твоето ниво.

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 68. 68 Профил на papunqk
  papunqk
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  До коментар [#12] от "oka00919299":

  Ще е пирова победа.... Надявам се да вдигнат белия байрак, независимо дали ще спечелят или не.

 69. 69 Профил на Chegobara
  Chegobara
  Рейтинг: 410 Неутрално


  До коментар [#66] от "Tzar Vova Josei-ki":

  така е, баце, и тъпото е че статуквото ще се запази, сякаш винаги едни хора скачат крякат, а катунът си върви, и тва емного тъпо

  КАК МОЖЕ ШИБАНИЯТ МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ ДА ИНСПеКТИРА СТРОИТЕЛНИ ОБЕКТИ ВЕ БРАт

  СТИГА Ве
  стига ве срам ме е та/.... пълен ве брат..... как може....

  всичко е суета, Боку ни обра
 70. 70 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4572 Неутрално

  До коментар [#63] от "КМЕТ В СЯНКА":

  От един уважаван колега":


  daskal1
  Рейтинг: 4419
  12:19, 05 мар 21


  Доста интересно е да се чете в частта за корупцията, като се има предвид, че сенатор Боб Менендез от Ню Джърси през 2018 се отърва с "порицание " от сената именно за етиката си след като беше прекратено делото за корупция за "големи подаръци" от офталмолога др. Соломон Мелген от Флорида, приятел и политически донор и му беше наредено да върне / плати"подаръците". За това дело сен. Менедез е платил над 5 милиона долара.
  - виж https://www.washingtonpost.com/powerpost/democratic-sen-robert-menendez-is-severely-admonished-by-ethics-committee-ordered-to-repay-gifts/2018/04/26/2bff0dc6-4978-11e8-9072-f6d4bc32f223_story.html
  Джим Риш от Айдахо е консервативен републиканец, силен защитник на Израел - противник на резолюцията на ООН 2334 която цели обявяване на присъединените от Израел земи на Западния Бряг за незаконни, поддържа приемането на закон за забрана на американско финансиране на Палестинската автономия заради "поддръжка на терористи и семействата им" (Taylor Force Act) - виж https://www.jewishpoliticalguide.com/senators/jim-risch/
  Но, в случая важното е, че те изразяват позицията на Подкомисията по Европейските Въпроси на Сената от позицията на "загриженост за НАТО", не като съдници на политиката на Европейския Съюз и членовете му."

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 71. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 72. 72 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4770 Весело

  До коментар [#70] от "hamiltonf":

  къде видя присъда, че чак и осъдителна?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 73. 73 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8081 Неутрално

  От Георг Георгиев всичко може да се очаква, но от Даниел Митов не съм очаквала подобен гаф. Какво ли са му обещали сега, след като години го разкарваха по съдилищата, не без одобрението на Борисов.

 74. 74 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4770 Неутрално

  КЪДЕ Е БОЙКО?
  ЗАЩО ОЩЕ НЕ Е КОМЕНТИРАЛ???

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 75. 75 Профил на victor_victim
  victor_victim
  Рейтинг: 412 Неутрално

  До коментар [#66] от "Tzar Vova Josei-ki":

  Високомерието на умно-красивите ги закопава все по-дълбоко!

 76. 76 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4770 Неутрално

  До коментар [#71] от "victor_victim":

  ДАЙ ЛИНК КЪМ ОРИГИНАЛА.Да прочетем и ние сами.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 77. 77
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 78. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 79. 79 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 2003 Неутрално

  До коментар [#58] от "hamiltonf":

  Нема присъда, Хамилтъне..

  Sic transit gloria mundi
 80. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 81. 81 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4770 Неутрално

  До коментар [#80] от "Петър Самсонов":

  Напече ви жегата. Строявай батальона!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 82. 82 Профил на dnn45700406
  dnn45700406
  Рейтинг: 77 Неутрално

  До коментар [#4] от "Dariya Koleva":

  Севде, ти ли си, къзъм!? Боце за туй ли ти плаща!? Независима държава!? Недоказана корупция!? Смех, смех......

 83. 83
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 84. 84 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 1719 Неутрално

  Така ли? Електоратът на ГЕРБ 100 % некадърници? Един милион и нещо. И кой гласува по-точно за тях? От столицата и по-големите градове, в активна възраст, с по-високо образование. Така казват социолозите. На ДБ е пренебрежимо малък. Но на БСП - няколкостотин хиляди - предимно от по-малките градчета, селата, в пенсионна възраст, по-необразовани... Нищо против селата и пенсионната възраст, но именно "100-те процента некадърници" теглят напред, произвеждат, обучават... Администрацията била. Колко е администрацията? Милион? Що въпросната администрация гласува за Румен Радев? Сега едва ли. Тук пак го цитират и лансират. Става някак неудобно. Поне за известен период да го поскрият. Иначе Министерството на външните работи основателно е питало американското посолство по въпроса.А двамата сенатори трябва да бъдат питани какво конкретно имат предвид. Румен Радев ли, с временно спряно разследване за злоупотреба с власт, атаката на БСП срещу независимите медии, БТВ по-конкретно, но и БНТ, нападенията над участници в ТВ диспути и пр.

 85. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 86. 86 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2965 Весело

  Евроатлантици ГЕРБеРЕБЯТА...

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 87. 87 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4572 Весело

  До коментар [#79] от "Hristov":

  Кой плаща 5 млн. долара без присъда?!

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 88. 88 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 2169 Неутрално

  ..Дори не можете да си представите какъв страх тресе кочината! Борисов, Гешев, Пеевски и бандата им са готови да продадат и предадат всеки и всичко, само да запазят криминалната си власт. Но кораба потъва и мишките вече се оглеждат за изхода.
  —цитат от коментар 22 на Al Tikvone


  Факт.
  Спешното свикване на пресконференцията с двамата комсомолци и отразяването и в новините на трите казионни национални телевизии потвърждава това.

 89. 89 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 618 Весело

  какво били написали някакви сенатори в личните си фейсбуци
  До коментар [#26] от "pag":

  Мощен НОКАУТ за Шайката
  Как са зъбките, каскет ? Болят ли ?
  Свиквайте !
  Джоузеф Байдън , Антъни Блинкен и неговият екип
  ще разкатаят мамицата на про-руската мутренска сган . Тиквата и Каскета имат 2 изхода - или в Барвиха при Янукович, или тюлените ще го завлачат към Трибунала в Хага и после ...Гуантанамо

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 90. 90 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1865 Неутрално

  Няма нищо странно в това американски депутат да плюе България или Германия, както и български или немски депутат да плюе САЩ. Гнусното е, че за разлика от немските или американските медии, които биха включили подобна “новина” в рубриката “любопитно”, има български медии, които изпадат във възторг, че някой е оплюл родината ни.
  —цитат от коментар 9 на svoboden


  Никой не е оплюл страната ни.

  Оплюл е управлението ви. И понеже е прав, понаболява.

 91. 91 Профил на Momchil Cholakov
  Momchil Cholakov
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Герберите могат да "четат" в оригинал само приказки с картинки и мейли с опорки :))). Даже ми е странно как се справят с второто, сигурно севдето им рисува някакви неща:)))

 92. 92 Профил на Chegobara
  Chegobara
  Рейтинг: 410 Неутрално

  Така ли? Електоратът на ГЕРБ 100 % некадърници? Един милион и нещо. И кой гласува по-точно за тях? От столицата и по-големите градове, в активна възраст, с по-високо образование. Така казват социолозите. На ДБ е пренебрежимо малък. Но на БСП - няколкостотин хиляди - предимно от по-малките градчета, селата, в пенсионна възраст, по-необразовани... Нищо против селата и пенсионната възраст, но именно "100-те процента некадърници" теглят напред, произвеждат, обучават... Администрацията била. Колко е администрацията? Милион? Що въпросната администрация гласува за Румен Радев? Сега едва ли. Тук пак го цитират и лансират. Става някак неудобно. Поне за известен период да го поскрият. Иначе Министерството на външните работи основателно е питало американското посолство по въпроса.А двамата сенатори трябва да бъдат питани какво конкретно имат предвид. Румен Радев ли, с временно спряно разследване за злоупотреба с власт, атаката на БСП срещу независимите медии, БТВ по-конкретно, но и БНТ, нападенията над участници в ТВ диспути и пр.
  —цитат от коментар 84 на nik_77.


  аве неедей говори глупости, бе, момче, ГЕРБ гласуват под строй като едно време, не ми обяснявай тинтири минтири, кой бил образован, малеееее и как минава номерът, ма те били образовани, ку... му янко е образова


  да влезе тука една служителка на НАП, примерно, и да каже с чисто сърце че не гласува под строй, след това да влезе един полицай и да каже същото, няма как да стане батеееее


  и пак грохналия кон БСП и пенсионери селяни ала бала, точно най-големите селяни пускат за малее


  въобще ко се хабя...

  всичко е суета, Боку ни обра
 93. 93 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 1719 Неутрално

  Тюлените ли ще праща Байдън? Да арестуват правителството и го закарат в Гуантанамо. Имаше надежда направо морската пехота, но по-сведущият Ал тиквоне коригира нещата. Тюлените ще бъдат. Те ще правят десант на Ларгото да арестуват Борисов и министрите. Как е с депутатите? Те ще отърват ли Гуантанамо?

 94. 94 Профил на Momchil Cholakov
  Momchil Cholakov
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#93] от "nik_77.":

  Пич, това в оригинал ли го чете, че ми е любопитно:))))

 95. 95 Профил на Nathan Cohen
  Nathan Cohen
  Рейтинг: 422 Неутрално

  Самият факт на публикуването му в сайта на Американския Сенат е достатъчно да прекрати всякакви тъпи дискусии: позицията е официална на америаканската институция и в без значение от индивидуалните характеристики и “съдебно минало” на тези положили подписа си под нея. Това че Вожда и останалите отпрели от ГЕРБ им се иска изобщо да не съществува такова становище е въпрос на възприятие на реалността и е факт , който следва да интересува само психиятрите които ги лекуват или ще ги лекуват. Това, че Гошо Тъпото и Дани Криминалния имат наглостта при тези съкрушителни доказателства да се изправят в националния ефир и да лъжат показва, че напълно са се интегрирали в бандата на мутрагена от Банкя.

 96. 96 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 618 Весело

  Но един такъв сенатор да се опитва да се меси във вътрешните работи на независима държава и то с призиви срещу недоказана корупция, ми идва малко в повече!
  До коментар [#4] от "Dariya Koleva":

  На Тиквата като му заговорят за корупция , ги води в метрото . Но понеже метрото го отнесоха някакви подводни течения , Буци да заведе Менендез в някоя гора и да му покаже ... рейтинга на Фич

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 97. 97
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 98. 98 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2026 Весело

  До коментар [#95] от "Nathan Cohen":

  Значи когато примерно Волен Сидеров като беше депутат напише, че американците са износ И или Президентът им е идиот, то това е официална българска позиция ли?!
  Я малко се успокойте:)

 99. 99
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 100. 100
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK