Аве, Борисов, отиващите на смърт те поздравяват

Животът и здравето на всички стават заложници на предизборната кампания на една партия и нейния лидер с помощта на лакейството на отбрани медици.

© Юлия Лазарова

Животът и здравето на всички стават заложници на предизборната кампания на една партия и нейния лидер с помощта на лакейството на отбрани медици.Хаосът стигна връхната си точка. Насред набиращата сила трета вълна и ръст на смъртните случаи масовото ваксиниране срещу коронавируса в България беше прекратено, а строги ограничителни мерки няма. Спирането на ваксинацията беше съобщено на хората по объркващ начин и предизвика паника и неясноти. Не беше изяснено политическо ли е това решение, или медицинско. Не стана ясно кой носи отговорност и какви мерки ще бъдат предприети, за да се запазят животът и здравето на хората в риск, след като основното "оръжие" (по определението на здравните власти) срещу пандемията - масовата ваксинация - беше извадено от употреба.


В момента картината е изключително тревожна - заразата е в настъпление, болниците са на ръба да започнат да връщат пациенти, а всичко е отворено, без нощните заведения и училищата. "Смъртността е сякаш всеки ден в България пада по един самолет", както сполучливо написа Ивайло Йорданов във фейсбук. Всеки ден по един паднал самолет, представете си го!


На този фон властта абдикира и всичко зависи от волята на управлението по места. Държавата е на автопилот, докато премиерът се грижи за предизборния си имидж. А мнозинството от избирателите нехае и не спазва мерки. И както винаги спасението на давещите се е оставено на самите давещи се.
Поредната каша във ваксинационния план беше предшествана от скандален брифинг на медицинските експерти в четвъртък, воден от здравния министър Костадин Ангелов. Тогава станаха ясни няколко абсурдни неща:


1. Изпълнителната власт отказва да поеме отговорност за тежката здравна ситуация в страната. Премиерът, който иначе не спира да парадира с едноличната си власт - тотално противоречаща на конституцията - се скри зад щаба по коронавируса, който е експертен орган, а не политически.


2. За да не понася Борисов негативите от непопулярните решения, които трябва да се вземат точно преди изборите, топката беше прехвърлена на регионално ниво. Така по места станахме свидетели на шизофренни мерки. Например в Благоевград ограниченията траяха от ден до пладне - вчера наложени, днес вече бяха отменени, след като недоволни протестираха пред областната администрация. Във Варна се случи същото, като отмениха единствено честването в 100-годишния си театър, където трябвало да присъства президентът Румен Радев. При масово отворени заведения и молове, навсякъде като единствена жертва на ограниченията паднаха пак учениците и студентите.


3. Медиците, изправени на амбразурата да бранят Борисов, обясниха, че отговорността за тежката ситуация е на гражданите. На фона на драстичен ръст на заразите, тежките случаи и починалите от коронавирус през последната седмица и прогнозите, че третата вълна на пандемията може да надмине по трагични резултати тази от есента на 2020г, се разбра, че засега локдаун няма да се налага. Нещо повече - медицинските лица се явиха с очевидно предварително подготвени речи и директно започнаха с упреците към хората, без нито дума критика към изпълнителната власт, на която данъкоплатците плащат щедро, за да осъществява контрол и справедливи регулации.


Например здравният министър Костадин Ангелов заяви, че "медицината не може да се пребори за пациент, който не иска да се бори за себе си", както и че "това е страната, в която живеем, и хората, с които работим". Тоест "такъв е матр'ялът", дето викаше премиерът. Ангелов доразви мисълта си със сложно съждение, че локдаун ще се наложи, когато хората "повярват в него" и "когато обществото е готово". Удивителна формулировка, която в другите държави никой не си позволява, ако не броим Занзибар, който направо отмени съществуването на коноравируса.


Министърът се опита да се разтовари от политическа отговорност с обяснението, че говори "като лекар", което е абсурдно предвид високия държавен пост, който заема. Липсата на информационна кампания за ваксините беше отиграна с информацията, че "до няколко дни ще има клип", а като аргумент за едногодишното закъснение беше посочено: "На тези хора, които играят на масата, как да обясним? Каква информация повече да дадем?" В нормална демокрация тези думи биха били придружени с оставка заради очевидното признание за неспособност за справяне със задълженията в тежката ситуация.


Според здравния министър контрол няма, защото той зависел от личната отговорност. И произнесе поредния си абсурд: "Ако има 90 човека на масата, трябва ли 90 полицаи да ги свалят оттам?" Главният държавен здравен инспектор и член на щаба за коронавируса доц. Ангел Кунчев сложи "черешката на тортата", като възкликна по повод липсата на контрол за спазване на мерките и неналагането на по-сериозни ограничения: "С автоматите на улицата и който се появи, да го избиваме?!" За негово сведение - в Германия на всяка крачка има полицаи, които да следят за мерките, и не, не стрелят с автомати, а въвеждат ред.


Експертите очевидно не са наясно как функционира демокрацията: гражданите избират свои представители, които да упражняват властта от тяхно име и да осъществяват контрол, за да не действа "законът на джунглата". Вместо това съвсем нахално ни предлагат именно този закон за справяне с пандемията. Такава впрочем е политиката на правителството на Борисов и спрямо икономиката, и спрямо ограничителните мерки, и спрямо ваксинацията. Никъде няма грижа, всичко е въпрос на "уреждане" в мега хаоса.


Представителите на националния щаб сътвориха най-голямото си противоречие - те признаха тежката ситуация и същевременно отрекоха необходимостта от спешни ограничения. Защо - Кунчев се изтърва: компромисът бил заради икономиката. Тоест след като управляващите не успяха да предложат адекватни помощи на редица браншове, а самоосигуряващите се тотално бяха зачеркнати като нуждаещи се от подпомагането, след като викаха на работодателите "да си продават майбасите, за да плащат заплати", а на лекарите предлагаха "да се отказват от заплатите си, за да има пари за сестрите", сега ще правят компромиси с цената на човешки животи.


Изпратените "на амбразурата" обявиха, че не желаели да слушат критики, защото "на цялата планета е така". Само че не е. Има държави, които скоро ще оставят зад гърба си кризата, има и много страни, в които хората не изнемогват икономически, както тук.


Щеше да е много смешно, ако не беше истински кошмар и ако не ставахме свидетели как уважавани лекари се излагат по жалък начин в опит да защитят безобразно грешните действия на едно правителство, което отдавна трябваше да си е подало оставката заради некомпетентността и безотговорността си.


4. Премиерът, здравният министър и експертите съсипаха масовата ваксинация. В рамките само на 24 часа, след като се разбра, че в Австрия съобщават за два случая на тромбози след ваксината на "Астра Зенека", единият с фатален край, позицията им се преобърна с хастара навън. Вчера уверенията бяха, че "партидата не е спряна, ваксината се прави, няма опасност за живота и здравето на хората". Днес вече след смъртен случай в България на жена със сърдечно заболяване и наднормено тегло, ваксинирана със съвсем друга партида, се налагат превантивни мерки, които се изразяват в тотално спиране на ваксинирането и изчакване на "официално произнасяне на комитет към Европейската агенция по лекарствата", а Борисов дори говори, че чака да му изпратят лично на него официално писмо.


И вече не става дума нито за партиди, нито за пациенти с конкретни заболявания. Спира се всичко, а ваксинираните са оставени на собствените си страхове. И няма значение, че някои държави почти приключиха ваксинацията си и нямат проблеми с тромбози. Тук залъгваме неинформираните, че както е в България, така било на цялата планета.


5. В сряда лъсна още една лъжа на управляващите - че всеки ще може да си избира ваксина. Само дето пропуснаха да кажат на хората, че това няма да се случва сега, а друг път. И отново контрата се оказа в гражданите - никой нищо не им бил гарантирал и обещавал.


В това лашкане между тайни и лъжи цъфти тотален хаос и недоверие към каквото и да е, свързано с тази власт и нейните послания за коронавируса. И вече няма съмнение, че има простичко обяснение - премиерът Бойко Борисов, който кара последните дни от мандата си, се опитва да угоди предизборно на масата от избирателите. А те, както е известно, желаят леки ограничителни мерки срещу коронавируса и голяма част от тях са против ваксините. Така животът и здравето на всички стават заложници на предизборната кампания на една партия и нейния лидер с помощта на лакейството на отбрани медици - всички те убедени, че се справят "най-добре".


Ave Caesar, morituri te salutant!


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (172)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на le_bigmac
  le_bigmac
  Рейтинг: 346 Неутрално

  Статия като за заплата.Пълна с глупости, но ефективна.

 2. 2 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5794 Любопитно

  Ave Caesar, morituri te salutant!
  Това не е събаряло Цезар, а го е извисявало.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 3. 3 Профил на lig35561597
  lig35561597
  Рейтинг: 147 Неутрално

  Глупавите писания си ги четат само двадесетина активисти в този форум вече

 4. 4 Профил на скоро на екран ИЗЧЕГЪРТВАЧИТЕ III
  скоро на екран ИЗЧЕГЪРТВАЧИТЕ III
  Рейтинг: 1428 Неутрално

  Единственото, което лъха от тази статия е безпомощност.

 5. 5 Профил на julesta
  julesta
  Рейтинг: 520 Неутрално

  Аве светле мокра ли си

 6. 6 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 1872 Неутрално

  Типична критикарска статия без нито едно основание!

  Подобна е ситуацията и в Германия, нищо казано днес не се знае до кога ще важи!

 7. 7 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2169 Неутрално

  Пусни си чалга, удари една-две мастики, па щракай с пръсти.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 8. 8 Профил на umbra_domini
  umbra_domini
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Съсгласен съм с всяка една дума. На практика масовата ваксинация у нас бе унищожена. Да си припомним, че друго оръжие срещу заразата, освен нея, си нямаме. И никъде по света няма. Да, много е готино да си заровим главата в пясъка и да се правим, че вирус няма. И музиката да свири. Само че, имаме експоненциално покачване на заразата. Имаме болнична система, която и без всякакъв вирус е пред колапс. Имаме население, което вярва във някаква Ванга, в ръсене на захар по пътищата и в това, че пари се изкарват не с труд, а с тарикатлък. Население, което не вярва в науката, в цивилизацията, в законите на физиката и което, в своята огромна част, е убедено, че ваксините са вредни,а вирусът - просто по-тежка простуда. И сега това население получава подкрепа на дивотиите си от най-високо равнище. Тази подкрепа не е подчинена на наука, на факти, на разум и на грижа за здравето. Тя е подчиненна на едно - единствено нещо: управлението като цяло и Борисов в частност да се харесат на любителите на Ванга и дружно да оплюят ваксинирането като концепция.

  Бог да ни е на помощ!

 9. 9 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1177 Неутрално

  Дреме й на мутрата за измиращите хора. Само се интересува шкафчето да се пълни и да нагласи такъв резултат на изборите, че да му се размине бай Ставри. А всички мекотела около него ги направи кандидат депутати, та барем ги оттърве от разследвания и наказателна отговорност. Че току-виж някой се разприказвал и нарушил омертата на ОПГ шайката.

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 10. 10 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 826 Гневно

  Убийствено точен текст, поздравявам Ви, госпожо Георгиева.
  На 4.04 се организира зелен коридор за ваксиниране срещу вируса на комунизма, представаляван от Буци Борисов! Възползвайте се!

 11. 11 Профил на rkf46690675
  rkf46690675
  Рейтинг: 31 Неутрално

  Не е "Аве".По-скоро е "Твойта...".

 12. 12 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4235 Весело

  Единственото, което лъха от тази статия е безпомощност.
  —цитат от коментар 4 на dma12587967


  На управляващите 😂

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 13. 13 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2169 Неутрално

  Съсгласен съм с всяка една дума. На практика масовата ваксинация у нас бе унищожена. Да си припомним, че друго оръжие срещу заразата, освен нея, си нямаме. И никъде по света няма. Да, много е готино да си заровим главата в пясъка и да се правим, че вирус няма. И музиката да свири. Само че, имаме експоненциално покачване на заразата. Имаме болнична система, която и без всякакъв вирус е пред колапс. Имаме население, което вярва във някаква Ванга, в ръсене на захар по пътищата и в това, че пари се изкарват не с труд, а с тарикатлък. Население, което не вярва в науката, в цивилизацията, в законите на физиката и което, в своята огромна част, е убедено, че ваксините са вредни,а вирусът - просто по-тежка простуда. И сега това население получава подкрепа на дивотиите си от най-високо равнище. Тази подкрепа не е подчинена на наука, на факти, на разум и на грижа за здравето. Тя е подчиненна на едно - единствено нещо: управлението като цяло и Борисов в частност да се харесат на любителите на Ванга и дружно да оплюят ваксинирането като концепция.Бог да ни е на помощ!
  —цитат от коментар 8 на umbra_domini


  Чокека чака тапия от началниците и веднага ще се раз-по-ре-ди.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 14. 14 Профил на shieldholder
  shieldholder
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Статия като за заплата.Пълна с глупости, но ефективна.
  —цитат от коментар 1 на le_bigmac  Кое е глупост? Това че лекари и ескперти си плюят на дипломи и достойнство, не че имат второто, за да лижат задните части на Баци ли? Или че за ден, пет пъти се сменя мнението на властимащите? Или че всичко се прави в името на всяка цена пак да сме на власт, че и Ботоксчо депутат ще става милия?

  То това са очевидни факти, за всеки с критично мислене.

 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 16. 16 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1727 Неутрално

  Прилича на организиран хаос.Ако ще плаши хората да не отидат да гласуват май се е объркал Буци.Най- много да амбицира голяма маса не гласуващи да отидат до урните.

  SHADOWS of SOFIA
 17. 17 Профил на plynii
  plynii
  Рейтинг: 816 Неутрално

  Борисов българоубиец!

 18. 18 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1226 Неутрално

  И ваксинацията им е като борбата с олигрхията като ремонтите като магистралите като метрото като всичко останало. Работа,работа,работа, хубава работа ама гербава.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 19. 19 Профил на wkk57607068
  wkk57607068
  Рейтинг: 499 Неутрално

  Случващото се ми напомня за разрухата при Жан Виденов.

 20. 20 Профил на Vesselin Velkov
  Vesselin Velkov
  Рейтинг: 923 Неутрално

  Статия като за заплата.Пълна с глупости, но ефективна.
  —цитат от коментар 1 на le_bigmac


  Нека чуем от теб кои са глупостите. Конкретно и с аргументи, моля!

 21. 21 Профил на absolvent
  absolvent
  Рейтинг: 8 Неутрално

  В статията няма нищо дискусионно. Обективната картина е точно такава, каквато я е описала авторката и никакви крясъци и заклинания няма да я променят.

 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23 Профил на citoplast
  citoplast
  Рейтинг: 1039 Неутрално

  Ама то няма нищо за чудене! От прости и некадърни "хора", толкова!

  Имало едно време ссср...
 24. 24 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1022 Неутрално
 25. 25 Профил на Zizu
  Zizu
  Рейтинг: 1214 Неутрално

  Опозицията е гроги оше преди изборите!

  А заглавието е просташко!

  Машини прости, народ неук.
 26. 26 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2033 Неутрално

  Добре казани истини.
  А истината боли!
  Корумпирани мутри които идиотски сме избрали.
  Булгар-булгар самосъзнание у множеството хора бързо променящо се към Сиган-Сиган самосъзнание.
  Твърдото дъно е още дълбоко.

 27. 27 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1727 Неутрално

  До коментар [#16] от "Hepo":Най-голямата му заблуда на Простия е, че тия избори ще го спасят.
  —цитат от коментар 22 на uzf01671626


  Бе той си е създал организация и ще ги спечели. Единственото неизвестно е с колко и дали ще е достатъчно.Останаха броени дни и ще разберем.

  SHADOWS of SOFIA
 28. 28 Профил на alex_8712
  alex_8712
  Рейтинг: 448 Гневно

  Статията е в десетката и важи с пълна сила и за други сектори като енергетика, екология, образование...
  С министър-председател със средно килийно толкова...

  #чекмеджета със злато
  #Барселонагейт
  #Ти си го избра
  #телефонни записи
  #Оставка!

 29. 29 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1679 Неутрално

  Великолепен коментар! Смазващ!
  Но какво от това? Чешем си клавиатурите, шерваме в социалките, кучетата си лаят, керванът си върви.

  Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
 30. 30 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1679 Неутрално

  Великолепен коментар! Смазващ!
  Но какво от това? Чешем си клавиатурите, шерваме в социалките, кучетата си лаят, керванът си върви.

  Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
 31. 31 Профил на spring_va
  spring_va
  Рейтинг: 661 Неутрално

  Силно, Георгиева, много силно! 👏

 32. 32 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1063 Неутрално

  Браво на Светлана Георгиева за статията ! .....точно така се прави "цитати в рамка" и да се кове пирона, и пак, и пак, и пак......докато всички не разберат какви недоразумения ни управляват... дето им се искало много "на къса каишка да ни държат"......

 33. 33 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4448 Неутрално

  Стилът на авторката ми звучи познато. Мисля, че пише и във форума с трибуквена регистрация. Сега разбирам защо не я трият.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 34. 34 Профил на Smoke
  Smoke
  Рейтинг: 788 Неутрално

  Ще се намери ли най-накрая някой, който да излезе и да обясни публично на Борисов, че той няма право да разпорежда каквото и да било на министрите и че няма право да разпорежда на здравните власти какво да правят?

  Има ли закони в тази държава? Има ли съд и прокуратура, които да прекратят превишаването на правата на министър-председателя, което Борисов демонстрира ежедневно?

 35. 35 Профил на Ша Шчупат държавата на Пеевски
  Ша Шчупат държавата на Пеевски
  Рейтинг: 12 Весело

  До коментар [#27] от "Hepo":

  Е то това е заблудата му- че като избута до 20+% с циганите и контролирания вот и каже в Ндк "Спечелих", това ще го спаси.

 36. 36 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1177 Неутрално

  В началото на коментарите пребройте гробаджийските тролчета. Докато Дневничето стои с широко затворени очи за тях, но затова пък цензурира и забърсва безобидни коментари.

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 37. 37 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 2032 Весело

  5. В сряда лъсна още една лъжа на управляващите - че всеки ще може да си избира ваксина. Само дето пропуснаха да кажат на хората, че това няма да се случва сега, а друг път. И отново контрата се оказа в гражданите - никой нищо не им бил гарантирал и обещавал.

  В това лашкане между тайни и лъжи цъфти тотален хаос и недоверие към каквото и да е, свързано с тази власт и нейните послания за коронавируса. И вече няма съмнение, че има простичко обяснение - премиерът Бойко Борисов, който кара последните дни от мандата си, се опитва да угоди предизборно на масата от избирателите.
  —цитат от коментар 0 на статията


  А бе махнете ги тези лакърдии бе!
  Който до сега не е разбрал, че другарите около Б.Б. лъжат,
  то той няма да го разбере, а и за кога да го разбере?!?
  Основните ми ми въпроси са;
  Кой лъже за ваксината на "Астра-Зенека"???
  На кого да вярваме сега???
  На САЩ дето я произвеждат но не я използват?!?!?
  На германците, които я имат но не искат да си си я бият?!?
  На Австрия, която забрани употребата и?!?
  На умрелите с нейна помощ?!?
  Или на "ваксърите" готови да се жертват в името на успеха?!?

 38. 38 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1727 Неутрално

  До коментар [#27] от "Hepo":Е то това е заблудата му- че като избута до 20+% с циганите и контролирания вот и каже в Ндк "Спечелих", това ще го спаси.
  —цитат от коментар 35 на uzf01671626


  Знам ли . Вече ми е безинтересен. Тоя не разбра ,че добрия човек не означава глупав човек.

  SHADOWS of SOFIA
 39. 39 Профил на Smoke
  Smoke
  Рейтинг: 788 Неутрално

  Споделям всяко едно нещо, казано в статията. Не бих могъл да го кажа по-добре от авторката. Поздравления за авторката!

 40. 40 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 1872 Весело

  Убийствено точен текст, поздравявам Ви, госпожо Георгиева. На 4.04 се организира зелен коридор за ваксиниране срещу вируса на комунизма, представаляван от Буци Борисов! Възползвайте се!
  —цитат от коментар 10 на Dark


  За могат БСП и ДПС за пореден път да ни "управляват"?

  Няма как да стане, помним всичките правителства на "Сполука за България"!

 41. 41 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2344 Неутрално

  С едноличното си решение днес, за спиране на ваксинацията, Боко направи една от малкото си грешки в справянето с коронакризата. Дано час по скоро да я поправи.

 42. 42 Профил на Георги Христов
  Георги Христов
  Рейтинг: 560 Неутрално

  Беше време когато беше смешен, беше време когато беше смотан. Вече действително се превръща в Българоубиец и всичко това, кръжейки предизборно с джипката и ръсейки простотии и пари едновременно.
  Действително ли искате този човек да съсипе вашият живот и бъдещето на децата ви?!?

 43. 43 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5004 Неутрално

  До коментар [#8] от "umbra_domini":

  Министрите и техните семейства отдавна се ваксинираха (и то с ваксината на Пфайзер), а мат'риалът има само правото да гласува за същите идиоти на изборите!

 44. 44 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1226 Неутрално

  Когато излъжеш някого, това не означава че той е по-прост от теб. Означава че не си заслужил доверието му. Бойко много лъже, но направи грешката да повярва че тези които лъже са по-прости от него. Сега не го чакат приятни дни.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 45. 45 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 784 Разстроено

  Тикви и калинки, каскети, нагаждачи с дипломи и пълни неграмотници съсипват всичко, до което се докоснат...

  "Свободата започва там, където свършва невежеството." Виктор Юго.
 46. 46 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 1075 Разстроено

  Чета и не вярвам на очите си :

  (цитат от статията) "...Днес вече след смъртен случай в България на жена със сърдечно заболяване и наднормено тегло, ваксинирана със съвсем друга партида, се налагат превантивни мерки, които се изразяват в тотално спиране на ваксинирането ...".

  Не че нещо (НЕ СЪМ МЕДИК) но не може ли само да се предупредят ХОРАТА С НАДНОРМЕНО ТЕГЛО И СЪРДЕЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ за този факт, превантивно? Или щото една жена с наднормено тегло и сърдечно заболяване умряла-АЙ И ЗДРАВИТЕ ДА НЕ ГИ ВАКСИНИРАМЕ?!?

  Това за България, ама и на други места нещо в горния етаж не е наред:

  А "първата партида": В Италия двама (от почти милион ваксинирани) получили тромбоза и ОЛЕЛЕ МАМО!!!

  Ами производителите са казали ясно и кратко: При хора с алергии ще има изненади, според алергията и ОБЩОТО здравословно състояние на човека!

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 47. 47 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1856 Неутрално

  Ммм, добра статия.Дневник, вместо да ми препечатвате откровено посредствената пропаганда на ДВ , не е зле да погледнете към собствената си редакция.

  Sic transit gloria mundi
 48. 48 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 1075 Неутрално

  До коментар [#8] от "umbra_domini":Министрите и техните семейства отдавна се ваксинираха (и то с ваксината на Пфайзер), а мат'риалът има само правото да гласува за същите идиоти на изборите!
  —цитат от коментар 43 на vassilun


  Ваксинирали се с "еврейската ваксина"?!? Ти майтапиш ли се, провокираш ли, или можеш да се аргументираш?
  До коментар [#43] от "vassilun":

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 49. 49 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1727 Неутрално

  С едноличното си решение днес, за спиране на ваксинацията, Боко направи една от малкото си грешки в справянето с коронакризата. Дано час по скоро да я поправи.
  —цитат от коментар 41 на uvtest


  Че е грешка , грешка е. Ама не негова.Ще ти дам насока. През Деничка Сачева и татко и в библиотеката та до решенията.

  SHADOWS of SOFIA
 50. 50 Профил на crq15625101
  crq15625101
  Рейтинг: 30 Разстроено

  На мозъка на Светлана вече нищо не може да помогне ,за съжаление не е само тя , здравия разум напусна много наши сънародници ! Тъжно !

 51. 51 Профил на Активист
  Активист
  Рейтинг: 1176 Неутрално

  Много точен и тъжен анализ.

 52. 52 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2268 Неутрално

  Кое бе? Боекоо е невинен, той не знае нищо. Има си работа, работа, работа.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 53. 53 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5316 Неутрално

  До коментар [#8] от "umbra_domini":

  +++++++++++++++++++

 54. 54 Профил на crq15625101
  crq15625101
  Рейтинг: 30 Неутрално

  Светле много злоба , гняв и омраза в тебе , останалото ще го свърши кортизола !

 55. 55 Профил на wkk57607068
  wkk57607068
  Рейтинг: 499 Неутрално

  До коментар [#50] от "crq15625101":

  Разумът е неунищожим като материята. Напускайки (според тебе) много наши сънародници, най-вероятно е напълнил главата на Караянчева. Която пък Борисов нарече ПКП.

 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 57. 57 Профил на Vesselin Velkov
  Vesselin Velkov
  Рейтинг: 923 Неутрално

  На мозъка на Светлана вече нищо не може да помогне ,за съжаление не е само тя , здравия разум напусна много наши сънародници ! Тъжно !
  —цитат от коментар 50 на crq15625101


  Съжалявам, или си много тъп, или добре платен трол. Или и двете.

 58. 58 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 1872 Любопитно

  Представителите на националния щаб сътвориха най-голямото си противоречие - те признаха тежката ситуация и същевременно отрекоха необходимостта от спешни ограничения. Защо - Кунчев се изтърва: компромисът бил заради икономиката.
  ________________________________________________________

  Всички държави са пред тази дилема, животи ли да спасяват или икономиката? И в Германия е така, сега отвориха моловете, въпреки че ситуацията с корона вируса е пред трета вълна!

  Да, Борисов е взел това решение и той ще отговаря пред избирателите! Но тук някой се опитват да го изправят пред Другарския съд!

  А защо още отначало не се прие моделът на Швеция?

 59. 59 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1727 Неутрално

  [quote#56:"Дедо Лойко"][/quote]

  Няма лични отношения. Артиста импровизатор изпълнява режисурата а тя се съобразява със сценария на сценаристите.

  SHADOWS of SOFIA
 60. 60 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5004 Неутрално

  До коментар [#28] от "alex_8712":

  Май не бе добра идея да си изберем пожарникар да ни управлява!

 61. 61 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3220 Неутрално

  До коментар [#25] от "Zizu":

  Всъщност заглавието е рядко интелигентно.

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 62. 62 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5004 Неутрално

  До коментар [#33] от "Alarmstufe: Rot":

  Нещо по темата имаш ли да споделиш? Или само автора на статията ти е интересен?!

 63. 63 Профил на crq15625101
  crq15625101
  Рейтинг: 30 Неутрално

  До коментар [#55] от "wkk57607068":

  Енергията е неунищожима , само се трансформира в вселената , (няко й е пропускал часовете по физика ) а вследсвие трансформацията забелязвам как наши сънародници бавно и необратимо се превръщат в злобни и агресивти зомбита .

 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 65. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 66. 66 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5004 Неутрално

  До коментар [#47] от "Hristov":

  Дневник е безплатен сайт с много ограничен бюджет. Нормално е да търси безплатни публикации като тези на Дойче веле.

 67. 67 Профил на gl_avatar
  gl_avatar
  Рейтинг: 552 Неутрално

  Бойко, еби си путк@т@ м@йна!
  Боклук долен!

 68. 68 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5004 Неутрално

  До коментар [#48] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

  Мойше, и аз искам да се ваксинирам с "еврейската" ваксина! Помагай! Може ли да ме осиновиш, че в Израел да ме ваксинират? Дърт съм, но пък съм убав! :-)

 69. 69 Профил на .
  .
  Рейтинг: 921 Неутрално

  До коментар [#58] от "Dariya Koleva":

  А не може ли просто да информират хората че не поемат отговорност и да оставят шанс на тези които искат да се ваксинират? Страничните ефекти и смъртни случаи с Файзер и Модерна са поне 20 пъти повече, отколко с Астра Зенека.

 70. 70 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1637 Неутрално

  През последната година (утре става точно 1 г. от въвеждане на извънредното положение) обективно - не, че го е искал, но здравната криза се оказа абсолютен съюзник на управлението на Борисов. Какво се прави при форсмажор (земетресение, пожар, наводнение) - всеки грабва само най-необходимото в двете си ръце и бяга. Нормалните неща от живота ги оставя за по-нататък. Точно със своята неочакваност и сила (друг въпрос колко реална и колко напопана с медийни стероиди) здравната криза замъгли тоталната вредност на управлението на Борисов и му предложи такава игра, на която той е цар - да си спомним как казваше, че осигурил лепило от Австрия, тировете минавали границата и започваме да сглобяваме шлемове. Как да не го разцелуваш от телевизора - гений на шоуто! ....
  Така де - при нормални обстоятелства Борисов щеше да се е сринал в доверието към себе си далеч по-фрапиращо, но короната предложи друг дневен ред.

  Както всяка криза, така и тази с короната по дефиниция създава хаос. И този хаос стана добър фон - димка, която най-усложливо прикри изначалния хаос, който винаги цари в главата на управника Борисов. Когато и политиците в истинските демокрации показваха обърканост, дивачето Борисов се оказа прикрит в суматохата.

  Проблемът е там, че здравната криза е сериозно медийно преувеличена и едва ли някога ще придобие толкова екстремно развитие, при което тоталната ограниченост на Борисов да стане безапелационно видима. Натрупванията на престъпни грешки при Виденов направиха така, че катастрофата му стана невъзможна за отричане от никого. Короната не е такова нещо, което толкова безапелационно да може да изкара наяве непригодността на Борисов. След месецдва случаите ще си паднат по естествен път и Борисов ще развее байряка, че се бил справил...

 71. 71 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1856 Неутрално

  До коментар [#66] от "vassilun":

  Дневник има достатъчно кадърни хора в редакцията, видно от тази статия.Няма да е лошо да погледнат и други български издания, като Медиапул и Сега.Винаги съм бил за даването на възможност на кадърни журналисти.Само да припомня, че Любослава Русева/ за мен определено в топ 3 на журналистите в България/ пишеше тук.

  Sic transit gloria mundi
 72. 72 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 2032 Весело

  До коментар [#61] от "дерибеев":


  До коментар [#25] от "Zizu":Всъщност заглавието е рядко интелигентно.
  —цитат от коментар 61 на дерибеев


  Съгласен съм с вас,
  само ако коментара беше в настроение -"весело"!

 73. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 74. 74 Профил на Vesselin Velkov
  Vesselin Velkov
  Рейтинг: 923 Неутрално

  До коментар [#19] от "wkk57607068":

  Мисля, че е и по-зле. Ще ни трябват 4-5 -6 години за да се остранят щетите. Калинките са превзели всички институции. Прокуратура, КЗК и прочие..

 75. 75 Профил на ywr53649513
  ywr53649513
  Рейтинг: 15 Неутрално

  Тотален хаос и пълен провал за Тиквата и калинките му! И уж спрели менте-ваксината, а се оказва, че 90% от партидата вече е употребена. Но това не ги засяга, защото за тях и семействата им си пазят РНК-ваксини.

 76. 76 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1622 Неутрално

  Борисов от джипката - най-опитния имунолог в България, с най-пълните чекмеджета.

  Според СЗО най-честите причини за високата смъртност в България са заболявания на кръвоносната или дихателната системи и ракови заболявания.
  Предвид горното и страничните ефекти на английската ваксина, НОЩ трябваше да предупреди всчки които постяват ваксини да преглеждат рисковите по възраст пациенти и да търсят информация за предишни заболявания. Вместо това се правят демонстрации с ударно ваксиниране и се хващат хора едва ли не от улицата, за да се отчетат бройки и да се вземат десетте лева.
  Тази жена вероятно щеше да е жива, ако ГЕРБ бяха въвели ел. здравната карта.

 77. 77
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 78. 78 Профил на Smoke
  Smoke
  Рейтинг: 788 Весело

  Борисов преди няколко години каза от трибуната на парламента, че Ахмед Доган го бил поръчал. Пеевски щял да го арестува, след което щели да го убиват в ареста.

  Миналата година Борисов каза, че президентът Радев пък го шпионирал с личния си дрон, даден му от китайците :))) И каза, че ще стреля по този дрон :))) Представяте ли си премиер на страна от ЕС как излиза на терасата на резиденцията си и открива огън с 45-ти калибър по движещи се обекти :)))

  Днес пък Борисов каза, че мръсници-провокатори нарочно правели снимки на заведения, пълни с хора. (Интересно кое е провокаторското).

  Този човек вече вижда бели мишки.

 79. 79 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1727 Неутрално

  Борисов от джипката - най-опитния имунолог в България, с най-пълните чекмеджета. Според СЗО най-честите причини за високата смъртност в България са заболявания на кръвоносната или дихателната системи и ракови заболявания. Предвид горното и страничните ефекти на английската ваксина, НОЩ трябваше да предупреди всчки които постяват ваксини да преглеждат рисковите по възраст пациенти и да търсят информация за предишни заболявания. Вместо това се правят демонстрации с ударно ваксиниране и се хващат хора едва ли не от улицата, за да се отчетат бройки и да се вземат десетте лева. Тази жена вероятно щеше да е жива, ако ГЕРБ бяха въвели ел. здравната карта.
  —цитат от коментар 76 на Ще върнем България в Европа


  Масторбиньо звучи по-добре.

  SHADOWS of SOFIA
 80. 80 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5004 Неутрално

  До коментар [#71] от "Hristov":

  +++ За Любослава! И на мен ми липсва.

 81. 81 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 1075 Весело

  До коментар [#48] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":Мойше, и аз искам да се ваксинирам с "еврейската" ваксина! Помагай! Може ли да ме осиновиш, че в Израел да ме ваксинират? Дърт съм, но пък съм убав! :-)
  —цитат от коментар 68 на vassilun


  Става, ако си член на Одубон (кибиците на 'фтичките) и си плащал 10 г' членски внос😀😀😀 Другия начин да се ваксинираш ТУК с "еврейската ваксина" е ТВОЙТА служба да те прати тук като бачкер: Лицензирани гаст'арбайтери ги ваксинирваме безплатно😀

  С'я сИрЮзно: боку и сие наистина ли са се ваксинирали с Пфайзер, или това е от ЕЖК?
  До коментар [#68] от "vassilun":

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 82. 82 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7308 Неутрално

  И чия е вината за хаоса? На Борисов или на тези, които го избират 10 години и на нас, които го търпим. Отначало ни беше смешно, но ни става все по-тъжно и по-гневно.

 83. 83 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 602 Неутрално

  Ако погледнете резултатите в тази страница:
  https://www.worldometers.info/coronavirus/ ,
  където са официалните данни за всички държави в света, за всеки изминал ден от т.нар. "пандемия" ще видите, ако можете малко да смятате разбира се, че
  Бойко Методиев Борисов можем единствено да го отъждествим с понятието Българоубиец!
  Ако и вие сте такива - гласувайте за ГЕРБ!

 84. 84 Профил на crq15625101
  crq15625101
  Рейтинг: 30 Неутрално

  До коментар [#82] от "Роси":

  Говоренето за себе си в множествено число не е добър симптом за състоянието ви ! А на въпроса за Борисов кой те кара да го търпиш ? ?

 85. 85 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1063 Неутрално

   "Rise, and rise again. Until lambs become lions.".....

 86. 86 Профил на Ша Шчупат държавата на Пеевски
  Ша Шчупат държавата на Пеевски
  Рейтинг: 12 Неутрално

  Проблемът е там, че здравната криза е сериозно медийно преувеличена и едва ли някога ще придобие толкова екстремно развитие, при което тоталната ограниченост на Борисов да стане безапелационно видима. Натрупванията на престъпни грешки при Виденов направиха така, че катастрофата му стана невъзможна за отричане от никого. Короната не е такова нещо, което толкова безапелационно да може да изкара наяве непригодността на Борисов. След месецдва случаите ще си паднат по естествен път и Борисов ще развее байряка, че се бил справил...
  —цитат от коментар 70 на inn


  Аз не съм такъв оптимист относно медицинските перспективи, особено за държави като България, безнадежно изостанали с ваксинирането и разпадаща се здравна система.

  Мисля че, Румъния не случайно са толкова напред с ваксините. Вероятно правилно са оценили рисковете, че със здравна система, подобна на нашата, само ударно ваксиниране може да ги спаси.

  Преди няколко дена май Кунчев се изпусна как вирусът "продължавал да ги изненадва".

  Вижте какво става в Бразилия. ЮАР върна над милион ваксини на АстраЗенека, защото вътрешните им изследвания показаха, че не е достатъчно ефективна срещу техния вариант.

  Колкото повече циркулира, вирусът мутира и се приспособява към средата и противодействията. Вече се справя успешно с имунната система на доста по-млади хора, което не беше така в началото.

  България е изключително рискова с този темп на ваксиниране, а както вече става ясно, ваксинацията няма да е еднократен процес.

  Според мен днес Кунц направи това изказване и спомена не случайно България.

  Трагичното изоставане на България с ваксинирането може да я превърне в нещо като инкубационна зона в ЕС. Това може да стане проблем за целия съюз на етап, в който други държави ще са почти приключили с ваксинирането.

  Австрия е една от държавите, където пътуват и живеят много българи. Преди кризата имаше по 4-5 полета на ден до Виена и Австрия са един от водещите търговски партньори на България в ЕС.

  Мисля, че в днешното споменаване на Кунц и тази "загриженост" за България има по-дълбок контекст. Подобни вметки рядко са случайни.

  Мисля, че австрийците вече са оценили, че катастрофата надвиснала над България, заради простотията, безумието, некадърността и предизборния пиар на Борисов, може да стане потенциално и техен проблем, къде косвено, къде пряко.

  Т.е оценките за мединското развитие с коронавируса в България може да не са толкова оптимистични., колкото си мислите.

 87. 87 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2490 Неутрално

  Единственото, което лъха от тази статия е безпомощност.
  —цитат от коментар 4 на dma12587967


  Абсолютно вярно – цялата безпомощност на управлението на ГЕРБ и по точно – самоличното лакатушене на временно управляващия територията Борисов.
  Заплетен в желанието си да спечели, той няма полезен ЗА НЕГО ход
  всъщност има, но той не обича да става непопулярен сред народа.
  Или слуша щаба и народът ще настръхне, или прави това, което прави сега и народът ще мре. С усмивка на уста и обич към премиера, така ли Боко?!
  В двата случая българинът губи. И в двата случая Борисов губи!
  В действителност той за това получава заплатата си – да управлява, а не да печели избори.
  Давай Боко, надиграваш се със смъртта този път, не с онзи, който те чакал в Сърбия!

 88. 88 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 2044 Неутрално

  АФторката ,ако постои месец два с вечерен час у вкъщи, като половин Европа- кой знае какви ще ги избълва .

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 89. 89 Профил на knu201006282
  knu201006282
  Рейтинг: 23 Неутрално

  Герберите управляват. Протестите продължават. Изборите наближават. Българите намаляват. Партиите никнат като гъби. Лидерите точат зъби. Искат да ни управляват. Пак ли ще забогатяват ? ! Със подхвърлени трохички ще ли оцелеят всички ? Управата пак добрува. Стадото мълчи, кротува. Социолозите - агенти ще надуват тез проценти. Вождът е непобедим , с подвизи недостижим ! Автор: Георги Илиев Митев. Потърпевш от милицията, военните, полицията, медиците, институции и граждани. Трето поколение репресиран.

 90. 90 Профил на t_
  t_
  Рейтинг: 462 Неутрално

  Абе, защо всички пропускат факта, че от седмица се правят по два пъти повече тестове на ден?

 91. 91 Профил на pafaka22
  pafaka22
  Рейтинг: 761 Неутрално

  "Щеше да е много смешно, ако не беше истински кошмар и ако не ставахме свидетели как уважавани лекари се излагат по жалък начин в опит да защитят безобразно грешните действия на едно правителство, което отдавна трябваше да си е подало оставката заради некомпетентността и безотговорността си."

  Какво беше там - български модел ?

 92. 92 Профил на knu201006282
  knu201006282
  Рейтинг: 23 Неутрално

  Свинете ги тръшна чума. Скъпите домати като гума. Ще се храним занапред икономично и ще оцеляваме биологично. Автор: Георги Илиев Митев. София (2014). Потърпевш от милицията, военните, полицията, медиците, институции и граждани. Трето поколение репресиран.

 93. 93
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 94. 94 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 1075 Неутрално

  Ако погледнете резултатите в тази страница:https://www.worldometers.info/coronavirus/ ,където са официалните данни за всички държави в света, за всеки изминал ден от т.нар. "пандемия" ще видите, ако можете малко да смятате разбира се, чеБойко Методиев Борисов можем единствено да го отъждествим с понятието Българоубиец!Ако и вие сте такива - гласувайте за ГЕРБ!
  —цитат от коментар 83 на Косьо Генчев


  Погледнах страницата и сравних резултатите. С Израел (израелец съм, не съм занзибарец или бимбистанец!)

  При сравним брой на жителите (7 млн. в България, 9 млн. в Израел видях следното:

  Общо заразени: България-227,000...Израел-816,000...болнави евреи?

  Умрели: България-11,000...Израел-6,000..."Корави евреи"? Въпреки че са с 5-6-7 (не помнвя) по дълга продължителност на живота от колкото българите?

  Или ключа на бараката е другаде:

  Тестове на 1 млн. население: България-261,000...Израел-1,400,000

  По памет: В България правят 5,000++ теста дневно, рядко над 10,000. В Израел-2-3-40,000 теста дневно. Демек по нашенско ги ловим като снежинките преди да паднат. В България...се стесняват да се тестват-не е за пред хората...
  До коментар [#83] от "Косьо Генчев":

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 95. 95 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 2032 Любопитно

  До коментар [#88] от "schwimmwagen":


  АФторката ,ако постои месец два с вечерен час у вкъщи, като половин Европа- кой знае какви ще ги избълва .
  —цитат от коментар 88 на schwimmwagen


  Как си представяте "такава авторка",
  да я оставят да бълва?!?
  Неминуемо заминава за миманса!
  Трябват ни хора.
  Ама само "наши хора"!
  Те са благословените!

 96. 96 Профил на Matrix
  Matrix
  Рейтинг: 259 Неутрално

  Глупавите писания си ги четат само двадесетина активисти в този форум вече
  —цитат от коментар 3 на lig35561597


  Сън не ви лови да го четете тоя сайт ,пълен с глупави писания ей!
  За 3 минути трима от вас, кретени са изповръщали глупостите си под статията първи!
  Човек ще каже, че сте тролове, мани !

  Живеем в държава, в която Венета Райкова е написала повече книги, отколкото министър-председателят е прочел...
 97. 97 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 1075 Любопитно

  Абе, защо всички пропускат факта, че от седмица се правят по два пъти повече тестове на ден?
  —цитат от коментар 90 на t_


  От 5,000 скокнаха на 10,000 тестове дневно? Виж ми предишния коментар!
  До коментар [#90] от "t_":

  ----------


  До коментар [#89] от "knu201006282":

  'Бе я дай линк към сайта/блога на този Георги Илиев Митев дето го цитираш! Ти ли си този Георги?

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 98. 98 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2268 Неутрално

  Много сладко е как ГЕРБеРЕБЯТАТА пристанаха на ДПС и защитават ШиШи и ко.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 99. 99 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1673 Неутрално

  Не се хабете, пазете поздравленията за след изборете.

  09 Jun '20 — Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители 13 May '19 — Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 01 Sep '21 — Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев
 100. 100
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK