Какво съобщи ЕМА за безопасността на "австрийската" пратка на AstraZeneca

Какво съобщи ЕМА за безопасността на "австрийската" пратка на AstraZeneca


Два дни след като Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) обяви предварителните резултати от проверката за проблеми с конкретна пратка от ваксината на AstraZeneca, премиерът Бойко Борисов поиска да се спре изобщо използването на този продукт в България, без да посочи за какъв срок. Малко по-късно здравният министър Костадин Ангелов обясни, че това зависело от заключение на специалната комисия на ЕМА, което се очаквало следващата седмица.


Ето какво съобщи ЕМА в сряда:


Ваксина COVID-19 AstraZeneca: Предварителен преглед от PRAC предполага, че няма конкретен проблем с партидата, използвана в Австрия
10/03/2021 Австрийският национален компетентен орган е спрял употребата на партида ваксина COVID-19 AstraZeneca (партиден номер ABV5300), след у човек е била диагностицирана множествена тромбоза (образуване на кръвни съсиреци в кръвоносните съдове) и е починала 10 дни след ваксинация, а друга е хоспитализирана с белодробна емболия (запушване на артериите в белите дробове) след ваксинация. Последната вече се възстановява. Към 9 март 2021 г. за тази партида са получени два други съобщения за случаи на тромбоемболични събития.


Понастоящем няма индикации, че ваксинацията е причинила тези състояния, които не са посочени като странични ефекти при тази ваксина.


Партида ABV5300 е доставена в 17 страни от ЕС* и включва 1 милион дози от ваксината. Впоследствие някои страни от ЕС** също спряха тази партида като предпазна мярка, докато продължава пълното разследване. Въпреки че на този етап дефект в качеството се счита за малко вероятен, качеството на партидата се изследва.


PRAC - комисията за безопасност на EMA, разглежда този проблем; тя разследва случаите, съобщени за партидата, както и всички други случаи на тромбоемболични събития и други състояния, свързани с кръвни съсиреци, докладвани след ваксинация. Наличната до момента информация показва, че броят на тромбоемболичните събития при ваксинирани хора не е по-голям от този, наблюдаван при общото население. Към 9 март 2021 г. са съобщени 22 случая на тромбоемболични събития сред 3-те милиона души, ваксинирани с COVID-19 ваксина на AstraZeneca в Европейското икономическо пространство.


PRAC ще продължи своята оценка на всеки потенциален проблем с партидата, както и своя преглед на тромбоемболични събития и свързани състояния.


EMA ще комуникира допълнително с напредването на оценката.


* Австрия, България, Кипър, Дания, Естония, Франция, Гърция, Исландия, Ирландия, Латвия, Литва, Люксембург, Малта, Холандия, Полша, Испания, Швеция.


** Към 9 март 2021г. : Естония, Литва, Люксембург, Латвия


За Борисов това не е достатъчно. "Докато не дойде писмено от Европейската агенция по лекарствата точно и ясно потвърдена диагноза - може или не може да се поставя ваксината на "Астра Зенека", дотогава я спирате", цитира думите му пресцентърът на Министерски съвет.


Не е ясно какво точно има предвид Борисов под "писмено" в епохата на електронната администрация. Що се отнася до "ясно потвърдена диагноза" изработването ѝ може да отнеме седмици. Причината е, че тепърва предстои аутопсия на починалата медицинска сестра от Австрия, която според местните медии преди ваксиниранетое имала здравословни проблеми. "Точно и ясно потвърдена диагноза" от ЕМА може да изисква седмици, защото спеиалната комисия на агенцията ще трябва да потвърди заключенията на австрийските лекари.


План за управление на риска за ваксината на AstraZeneca има и той съдържа важна информация за безопасността ѝ, как се събира допълнителна информация и как да се минимализират всички потенциални рискове, напомни ЕМА.


Мерките за безопасност за ваксината на тази компания съответстват на Плана на ЕС за мониторинг на ваксините за COVID-19, гарантиращ, че нова информация за безопасността бързо се събира и анализира. Всеки месец AstraZeneca е задължена да изпраща доклади за безопасността.


Комисията за оценка на фармакологичния риск (Pharmacovigilance Risk Assessment Committee или PRAC) отговаря в ЕМА за оценка и мониторинг на безопасността на лекарствата в хуманната медицина. Това включва засичане, оценка, минимализиране и комуникиране на риска от вредни реакции, докато се взимат предвид терапевтичният ефект от медикамента, одит на фармакологичната бдителност, изработване на препоръки по въпроси, свързани с тази бдителност и системите за управление на риска, включително като следи тяхната ефективност.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (56)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на zo
  zo
  Рейтинг: 755 Весело

  >Не е ясно какво точно има предвид Борисов под "писмено" в епохата на електронната администрация.

  Имейлът също е писмена комуникация, и СМСите и чатовете и т.н.

  ITV: Saudi Arabia Uncovered https://www.youtube.com/watch?v=NLtLeK7YLGY
 2. 2 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3356 Любопитно

  Борисов се опитва да управлява процеси, които не се управляват ...и не е за завиждане :(
  Вие по-добре кажете нещо за експертите - специалистите - те подведоха ваксиниращите се, твърдейки без всякакви доказателства, че ваксината е безопасна, само защото е одобрена от съответните органи на ЕС.

  [email protected]
 3. 3 Профил на danubian.whale
  danubian.whale
  Рейтинг: 414 Любопитно

  22.02.2021г., Бойко Борисов: "Никъде в света не избират ваксини. Най-добрите ваксини, приети от ЕК, потвърдени от Европейската агенция по лекарствата. Все едно да дадем на българина да избира или да си говорим коя кола е по-хубава, по-лоша."

  22.02.2021г., Венцеслав Мутафчийски: "Между другото само в България върви полемика коя ваксина е по-добра. Такова нещо в цивилизования свят не съществува в момента. В Западна Европа не се говори коя е по-добра, как е по-добра."

  ...

  12.03.2021г., Бойко Борисов: "Докато не дойде писмено от Европейската агенция по лекарствата точно и ясно потвърдена диагноза - може или не може да се поставя ваксината на "Астра Зенека", дотогава я спирате"

 4. 4 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3356 Разстроено

  КОВИД19 е безочлив бизнес с огромни печалби, а всеки знае, пред голямата печалба няма измислена преграда!

  [email protected]
 5. 5 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 2354 Неутрално

  Има ли статистика колко още са умрели от тези 10 милиона от всякакви неща? В щатите са сметнали, че шансът да те удари светкавица през всяка една година е около едно на милион и двеста, така че има шанс поне 1 човек от ваксинираните да е пострадал от това през последните два месеца.

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 6. 6 Профил на sylvester
  sylvester
  Рейтинг: 491 Неутрално

  Англичаните слагат милиони дози от този ваксина вече няколко месеца. Сигурен съм, че масово измират от тромбози, но никой не забелязва купищата трупове и смело продължават напред! Единственият риск е да свърши станиола на мармотите и шоколадът да остане незавит...

 7. 7 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 1555 Неутрално

  В прав текст:
  Към момента няма установени проблеми нито с ваксината, нито с партидата!

 8. 8 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1710 Неутрално

  Надявам се до няколко дена да се получи "писмен отговор", че всичко е наред и ваксинацията да продължи.

 9. 9 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3006 Весело

  ... Не е ясно какво точно има предвид Борисов под "писмено" в епохата на електронната администрация ...

  Ха-ха-хаа!

  Ми аз на първо четене са сетИх за онуй ... Вуте, пишем ти бавно, защото знам, че четеш трудно ...

  Иначе - на автора бих му препоръчал да си припомни онуй изявление на Баце ни, макар и от преди години:
  Меркел като говори - аз мълча, случам и си записвам.
  И въобще откровенията на Баце за отношението Му към "Началниците" ... да не се бърка с "Началника"!

  Такива са си пЪрвенютата и случайниците, които с пълзенье ...

 10. 10 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1220 Неутрално

  Майделката май издиша. Който го интересува има доста интересна и подробна информация за ваксините на сайта на шведската агенция. Странични ефекти - Пфайзер - 0.9%, Модерна - 1,2%, майделката - 4.9%. Източника:

  https://www.lakemedelsverket.se/sv/coronavirus/coronavaccin/inrapporterade-misstankta-biverkningar---coronavacciner #hmainbody1

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 11. 11 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3006 Неутрално

  22.02.2021г., Бойко Борисов: "Никъде в света не избират ваксини. Най-добрите ваксини, приети от ЕК, потвърдени от Европейската агенция по лекарствата. Все едно да дадем на българина да избира или да си говорим коя кола е по-хубава, по-лоша."22.02.2021г., Венцеслав Мутафчийски: "Между другото само в България върви полемика коя ваксина е по-добра. Такова нещо в цивилизования свят не съществува в момента. В Западна Европа не се говори коя е по-добра, как е по-добра."...12.03.2021г., Бойко Борисов: "Докато не дойде писмено от Европейската агенция по лекарствата точно и ясно потвърдена диагноза - може или не може да се поставя ваксината на "Астра Зенека", дотогава я спирате"
  —цитат от коментар 3 на danubian.whale


  Ся би трябвало на 13.03.2021г. да Му пратят писмено краткото и ясно: "Ти си идиот!"

 12. 12 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2607 Неутрално

  > Какво съобщи ЕМА за безопасността на "австрийската" пратка на AstraZeneca

  Гледам че не са декларирали че всеки става безсмъртен като се ваксинира (*) ?

  (*) каквото по неясни за мен причини е очакването на голяма част от населението

  કટાક્ષ
 13. 13 Профил на volodia123
  volodia123
  Рейтинг: 321 Неутрално

  А пък в Мексико един паднал и си счупил ръката след като е бил ваксиниран! Дават го за пример, като нежелана реакция.

 14. 14 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1284 Неутрално

  До момента трябваше да се е гътнала половин Великобритания, ама не е.
  Шофьорина вече и от ваксини разбира, забранява, разрешава...
  А тук други няма, тоя поръча това,което сега невежествено забранява.

 15. 15 Профил на petiopit
  petiopit
  Рейтинг: 830 Неутрално

  Нека да кажем така. Само в Британия има над 11 милиона ваксинирани само с астра-зенека. По света са много десетки милиони ваксинирани с различни ваксини. Обикновено приоритетно се ваксинират възрастни хора. Тези възрастни хора не са безсмъртни и от тях вероятно досега са починали десетки хиляди. Върви доказвай има ли връзка с ваксините и кой от какво е умрял.

 16. 16 Профил на potop
  potop
  Рейтинг: 92 Неутрално

  Тези 2 сестри (а вероятно и колежките им) са пили нещо, което не е трябвало да пият - дали менте алкохол, или са вземали някакви лекарства по собствено усмотрение (ако потърсите в интернет какви препарати се препоръчват за отслабване ще ви се изправят косите). Сега се търси под вола теле.
  Няма как от няколко милиона човека да пострадат само двама и те да са на едно и също място. Те даже са ваксинирани по различно време т.е. отпада вероятността шишенцето с ваксината например да е развалено поради лошо съхраняване.
  Тъпите антиваксъри постоянно твърдят че 2.5 милиона човека по света не са умрели от ковид, а от "придружаващи заболявания", а в същото време твърдят е тази сестра (единствена в света) е умряла точно от ваксината, която и е бита 10 дена по-рано. Идиоти сър!

 17. 17 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1220 Неутрално

  Англичаните слагат милиони дози от този ваксина вече няколко месеца. Сигурен съм, че масово измират от тромбози, но никой не забелязва купищата трупове и смело продължават напред! Единственият риск е да свърши станиола на мармотите и шоколадът да остане незавит...
  —цитат от коментар 6 на sylvester


  Май наскоро излезе, че англичаните бая неща са поскрили от европейците. Та точно като заинтересована страна въобще не може да се чака от тях обективна информация за майделката. Факт е, че в САЩ майделката още не е одобрена, май се случи едно скандалче при което американците хванаха, че се опитват да ги послъгват.

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 18. 18 Профил на potop
  potop
  Рейтинг: 92 Неутрално

  Майделката май издиша. Който го интересува има доста интересна и подробна информация за ваксините на сайта на шведската агенция. Странични ефекти - Пфайзер - 0.9%, Модерна - 1,2%, майделката - 4.9%. Източника:https://www.lakemedelsverket.se/sv/coronavirus/coronavaccin/inrapporterade-misstankta-biverkningar---coronavacciner #hmainbody1
  —цитат от коментар 10 на rumen_s


  И какво разбираш по "странични ефекти"? Ако имаш предвид температура и втрисане - това не са странични , а нормални и очаквани ефекти. Винаги когато имунната ни система се активизира, симптомите са точно тези. И аз имах 37.5 за няколко часа на следващия ден след ваксината, но не го броя за страничен ефект. Иначе чух за един истински страничен ефект - 4 часа ерекция, ама прим за жалост го нямаше....

 19. 19 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1220 Неутрално

  Тези 2 сестри (а вероятно и колежките им) са пили нещо, което не е трябвало да пият - дали менте алкохол, или са вземали някакви лекарства по собствено усмотрение (ако потърсите в интернет какви препарати се препоръчват за отслабване ще ви се изправят косите). Сега се търси под вола теле.Няма как от няколко милиона човека да пострадат само двама и те да са на едно и също място. Те даже са ваксинирани по различно време т.е. отпада вероятността шишенцето с ваксината например да е развалено поради лошо съхраняване.Тъпите антиваксъри постоянно твърдят че 2.5 милиона човека по света не са умрели от ковид, а от "придружаващи заболявания", а в същото време твърдят е тази сестра (единствена в света) е умряла точно от ваксината, която и е бита 10 дена по-рано. Идиоти сър!
  —цитат от коментар 16 на PoToP


  Тези двечки сестри случайно са били повторени и от двама мъже, италианци, с майделка от друга партида. Полицай и морски офицер, 43г. и 50г. Случайност викаш, пили са нещо...

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 20. 20 Профил на potop
  potop
  Рейтинг: 92 Неутрално

  [quote#19:"rumen_s"][/quote]

  Това откъде си го измисли?

 21. 21 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1220 Неутрално

  [quote#19:"rumen_s"]
  —цитат от коментар 20 на PoToP
  Това откъде си го измисли?[/quote]

  Не гледам и не слушам гробаджийски калинки. Не е ПИК, пробвай с Ройтерс:

  https://www.reuters.com/article/health-coronavirus-italy-astrazeneca-sou-idUSR1N2JW00S

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 22. 22 Профил на Helen of Bikini
  Helen of Bikini
  Рейтинг: 765 Неутрално

  На никой вече не му пука какво е съобщила ЕМА, доказатлества трябват, не думи.

  Who the fuck are you to lecture me?
 23. 23 Профил на chedeuvre
  chedeuvre
  Рейтинг: 647 Неутрално

  Боко спря ваксинирането с АЗ, защото просто.....свършиха ваксините.....умник е той...............но много повече хитрец......абе баш си е бай х.й....

 24. 24 Профил на tos_buratino
  tos_buratino
  Рейтинг: 244 Неутрално

  Бойко направи две неща днес. Наля още вода във воденицата на вируса и отвори мегдан за чужда ваксина. А и за пореден път показа, че не може да му се вярва, защото неговото мнение се променя всеки ден. Т.е. няма мнение.

 25. 25 Профил на volodia123
  volodia123
  Рейтинг: 321 Неутрално

  А че ваксините действат, все пак има надежда - от НОЩ бе даден пример с един старчески дом, в който са ваксинирани 100 обитатели. При възникнало огнище на COVID-19 17 души от неваксинираните се разболяват, някои от тях тежко. 11 от ваксинираните дават положителен резултат, но нямат симптоми.

 26. 26 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 1555 Неутрално

  [quote#21:"rumen_s"][/quote]

  Там пише само че някакви са имали проблеми. Проблеми имат не само двама, проблеми имат милиони по света, ваксинирани или не. То ако не беше така, нямаше да има болници. Като 2-ма или 4-ма на милиони не значат абсолютно нищо! Ама НИЩО!

  Освен това в описанието на всяко лекарство пише, че в редки случай - 1 на 10 или 100 000 са възможни усложнения и при такива трябва да се потърси лекарска помощ. Пише го при всички лекарства. Хората взимаме дори лекарства, при които противопоказания са установени при 1 на 1000. Особено обезболяващите и противовъзпалителните, които се взимат масово, хич не са полезни за организма. Ама си ги взимаме ...

 27. 27 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1220 Неутрално

  [quote#21:"rumen_s"]
  —цитат от коментар 26 на Гражданин
  Там пише само че някакви са имали проблеми....[/quote]

  Явно, че английския не ви се отдава, ама все пак транслейт е измислен отдавна. Някакви дребни проблемчета имали хората, били само леко поумрели, а Италия спряла прилагането на майделката. Как пък отникаде не пропищяха за такива дребни проблемчета с Пфайзер или Модерна?

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 28. 28 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7176 Неутрално

  Аз досега не съм виждала лекарство, в чиято листовка не пише за странични ефекти. Виждала съм да пише на 100, на 1000, на 10000 човека. А тука става въпрос за 22 случая на 3 млн. и един смъртен случай.

 29. 29 Профил на potop
  potop
  Рейтинг: 92 Неутрално

  [quote#27:"rumen_s"][/quote]

  Явно ти и с транслейта не можеш да четеш. Италия е спряла една партида "превантивно". Агенцията изрично казва че НЯМА връзка между ваксината и смъртните случаи. Апропо единия е имал слабо сърце, а другия е умрял от ковид.
  Колкото и да не ви се иска на антиваксърите, ваксините работят и досега няма доказан слуай ваксина да е навредила на някого. А на нормалните хора не им пука за вашето мнение.

 30. 30 Профил на potop
  potop
  Рейтинг: 92 Неутрално

  Аз досега не съм виждала лекарство, в чиято листовка не пише за странични ефекти. Виждала съм да пише на 100, на 1000, на 10000 човека. А тука става въпрос за 22 случая на 3 млн. и един смъртен случай.
  —цитат от коментар 28 на Роси


  Който смъртен случай няма НИКАКВА връзка с ваксината.

 31. 31 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3689 Неутрално

  До коментар [#15] от "petiopit":

  То и за много от възрастните писани починали от ковид 19, може да се спори и пита има ли връзка с това заболяване, или - не. Няма статистика за починали ОТ коронавирус и починали С коронавирус от други заболявания. Всичко е в един кюп. Ковид-19.

 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 33. 33 Профил на Forest
  Forest
  Рейтинг: 1249 Неутрално

  дори и да се окаже, че ваксината на АЗ е напълно безопасна, репутацията на ваксината вече е срината. може да я пласират само в Индия и Африка евентуално. дано другите ваксини ги произведат и доставят скоро.

  Истината ни прави свободни.
 34. 34 Профил на Ша Шчупат държавата на Пеевски
  Ша Шчупат държавата на Пеевски
  Рейтинг: 8 Весело

  Барба Ганьос - един прост човек "блести" най-добре на фона на един сложен проблем, какъвто е пандемията.

  За това и нациите с малко исторически опит са стигнали отдавна до извода, че прости хора, не е умно да управляват.

 35. 35 Профил на zidar
  zidar
  Рейтинг: 280 Весело

  Под вола теле търсят умнокрасавите пънат се ще се пръснат но не ще помогне особено след педофилския скандал който тръгна...

 36. 36 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2373 Неутрално

  Записано е в Светото писание: Партията/Брюксел, атлантизма и ценностите е права, когато съгреши дори!
  Боко обаче е бесен и трябва психоаналитик да се намеси, преди да е направил някоя глупост.
  Честна атлантическа никога досега ценностите не са били толкова близо до възможността да се отекат в канала.

 37. 37 Профил на ТНТ
  ТНТ
  Рейтинг: 621 Весело

  И аз имах 37.5 за няколко часа на следващия ден след ваксината, но не го броя за страничен ефект. Иначе чух за един истински страничен ефект - 4 часа ерекция, ама прим за жалост го нямаше
  —цитат от коментар 18 на PoToP


  Ха-хааа! Ма те, "великите" Пфайзер, точно така са "открили" Виаграта- разработвали са медикамент срещу високо кръвно налягане, стенокардия и исхемична болест на сърцето и при контролните тестове е установен "страничен ефект" - продължителна и стабилна ерекция...

  "Последният комунист на планетата ще умре в България." Димитър Талев, "На завой"
 38. 38 Профил на CINZANO
  CINZANO
  Рейтинг: 867 Весело

  Скоро пак ще тръне ваксинацията с АЗ, само "началниците" му от другите страни да отменят временните забрани 😁

  Мома, връщай 12 и 12А!
 39. 39 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3823 Весело

  До коментар [#18] от "PoToP":

  “Иначе чух за един истински страничен ефект - 4 часа ерекция, ама прим за жалост го нямаше....“

  Както казал пенсионера на младата жена след 2 часа полов акт
  “ човек не знае на стари години къде ще го удари парализата!”

  klimentm
 40. 40 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 2203 Неутрално

  Па добре, че се е обадила....тук ще чакаме " диагнозата "....

 41. 41 Профил на Вилдирас Владиленов
  Вилдирас Владиленов
  Рейтинг: 2464 Неутрално

  До коментар [#4] от "karabastun":

  Така е китайците с помощтта на Путин ни го натресоха този шит и се га раздават ваксини...

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 42. 42 Профил на petiopit
  petiopit
  Рейтинг: 830 Неутрално

  Иначе чух за един истински страничен ефект - 4 часа ерекция, ама прим за жалост го нямаше....
  —цитат от коментар 18 на PoToP


  Не бе объркал си се това е от виаграта. Друг препарат на Файзър.
  Между другото пак файзър произвежда и Ксанакс. Опиоидно болкоуспокояващо, за което в САЩ компанията е "доказала научно", че употребата му не води до пристрастяване. После започва кампания за полулегални финансови бонуси за лекарите, които предписват ксанакс. След няколко години в САЩ има стотици хиляди пристрастени към препарата с високи дози. Когато се вдига шумен скандал, накрая спират продажбите, а пациентите, които вече са си пристрастени наркомани минават на хероин.

 43. 43 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 1957 Любопитно

  До коментар [#35] от "zidar":

  Къф скандал?

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 44. 44 Профил на gogo63
  gogo63
  Рейтинг: 859 Неутрално

  Добре де, страшна полемика... Време е, и е добре, че повече хора осъзнават простия факт - ще се мре. Дали без ваксина, дали със ваксина, дали заради ваксина; дали от мизериите които ядем и дишаме - ще се мре, бе! Яко ще се мре! Всички сме заразени от най-смъртоносната болест, казва се "живот".
  До коментар [#43] от "Мултикултиджендър-Ариец":

 45. 45 Профил на gogo63
  gogo63
  Рейтинг: 859 Неутрално

  ^Извинявам се, коментарът ми беше по принцип, а не в отговор на конкретен пост, грешка стана. Той май и целият коментар е грешка :))

 46. 46 Профил на bretschneider
  bretschneider
  Рейтинг: 675 Неутрално

  2-ма мои роднини починаха 1 седмица след ваксинация с тая ваксина, но са от малък град и няма кой да раздухва.

 47. 47 Профил на dantscheff
  dantscheff
  Рейтинг: 286 Неутрално

  До коментар [#46] от "bretschneider":

  би ли дал повечко инфо?
  че така и аз мога да кажа, че на брат´чеда Мидас му порасли заешки уши от ваксината

 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 51. 51 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2373 Неутрално

  Котка на гърба си не пада! Освен ако е мършава и стара. ЕМА-та каква е?

 52. 52 Профил на JsT
  JsT
  Рейтинг: 88 Весело

  >Не е ясно какво точно има предвид Борисов под "писмено" в епохата на електронната администрация. Имейлът също е писмена комуникация, и СМСите и чатовете и т.н.
  —цитат от коментар 1 на zo


  Да не говорим, че ВСЕКИ цифров документ (имейл) от европа се подписва електронно, т.е. напълно легално и официално.

 53. 53 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1527 Неутрално

  До коментар [#10] от "rumen_s":

  Статистиката е напълно нормална и няма нищо общо нито с Майндел, Мендел или Менделсон.

  От 3-те ваксини тази на Астра-Зенека е единствената, която ползва вектор (инактивиран вирус). Нормално е тя да има повече странични ефекти от РНК-ваксините.

  Инактивираните вируси са традиционна технология - така са направени повечето антивирусни ваксини.

  РНК-ваксините са нещо ново.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 54. 54 Профил на ТНТ
  ТНТ
  Рейтинг: 621 Весело

  До коментар [#37] от "ТНТ":

  До всички, поставящи "минус" /107 до този момент/ на този мой коментар: Интернет направи така, че светът да изглежда като едно глобално село - всички занаят всичко за всички, т.е. с няколко клика на мишката и с кодовите думи "история на виаграта" -ако имате смелостта да го признаете в себе си, разбира се - ще разберете колко сте функционално неграмотни. Нищо лично, разбира се!...

  "Последният комунист на планетата ще умре в България." Димитър Талев, "На завой"
 55. 55 Профил на bretschneider
  bretschneider
  Рейтинг: 675 Неутрално

  До коментар [#47] от "dantscheff":

  Да, мога да ти дам повече Инфо ако искаш на лично съобщение. В момента сме пуснали случаите да се разследвт от една пациентска организация.

 56. 56 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3432 Неутрално

  >Не е ясно какво точно има предвид Борисов под "писмено" в епохата на електронната администрация....
  —цитат от коментар 1 на zo


  Ми не може да схваща бързо човека бе!
  На него трябва бавно, дума по дума да му се обяснява, та да разбере за какво се говори.
  Ако трябва ще може да му се прочете втори, че и трети път.
  Като на дебилите.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK