За годината на извънредно положение и мародерите след битката

За годината на извънредно положение и мародерите след битката

© Правителствена информационна пресслужбаНаписах този текст в отговор до приятели един месец след извънредното положение, въведено преди година на днешния ден (13 март 2020г.). Надявайки се, че изключителната ситуация, в която се оказахме всички, ще успее някак си да избута встрани некадърността, популизма и безсърдечието и ще вкара професионализъм, логика и човечност в живота ни. Ето го:


"Един месец извънредно положение и какво разбрахме от него?


- в България доказано няма лидери; в екстремни времена власт (особено такава, която обича декорите и позите) се облича в униформи (а ако, не дай Боже, избухне война - какво, космически скафандри ли ще облечете) и започва да се кара - не, объркали сте се, в криза истинският лидер дава кратка и точна информация за положението, обяснява какво и защо ще се прави, проявява съчувствие към страданията и неудобствата, показва светлината в дъното на тунела, дава надежда на хората и опитва да ги сплоти зад себе си, ако ще и с идеята, че трябва да се жертват, но поне близките и децата им ще живеят по-добре.
- в България има твърде много тестостерон в политиката; И на мен ми писна от това само мъже да се изреждат безкрайно на брифинги (сори, Деница Сачева и а, да, Екатерина Захариева, за Цвета Караянчева по-добре нищо да не казвам, а може би помните, че имаме жена и за вицепрезидент на Републиката); Как пък не се сетиха една спокойна и интелигентна жена да намерят, майка по възможност, да каже нещо човешко с 3 думи (логореята на премиера стига); вместо това се нагледахме как и началници на големи болници се карат, плашат с купища ковчези и изглежда са забравили, че са И лекари, а от лекаря се очаква и да проявава (или да е обучен да проявява) състрадание (от големия военачалник - също).


- за плашенето с ковчези - като казват по брифинги, че са гледали за Италия нещо по телевизията или в интернет, да кажат и защо в Ломбардия, например, стана тази касапница, а в други провинции я няма; защо правителството се мота, къде им беше масовото тестване, защо администрацията се поддаде на лобиране от бизнесмени да не им затварят заводите, как бе направена реформа на здравеопазването така, че да се смачка общественото, за да се отвори място за частното... (все за Ломбардия говоря, да не си помислите друго).


- комуникационно власт и щабове са някъде в зоната между аматьорските изпълнения и ускорените еднодневни курсове за управление на кризи. И не са запомнили основни неща - подготви ясно послание, кажи го кратко, повтори го 3 пъти на подходящото място, дай примери, близки до живота на хората; виждали ли сте брифингите в Лондон - 3 думи: ОСТАНЕТЕ си вкъщи, ЗАЩИТЕТЕ здравната ни система, СПАСЕТЕ човешки живот - казани в първото слово на Борис Джонсън и изписани с големи букви, оградени със сигнална жълто-черна лента на трибуните с микрофони по време на брифингите, за да са непрекъснато пред камерите.


- затова и нищо не чувате за светлина в дъното на тунела; след 30 дни почти пълна парализа на икономиката и повтарящи се всяка седмица изявления "Ей сега ще дойде пикът в следващите 2-3 седмици", хората, естествено, започват да се съмняват в цялата работа и да питат кога ще свърши; закономерно е никой да не се ангажира със срокове и още повече с конкретни дати, но какъв е проблемът да се ангажират с принципи - облекчаването ще започне, когато отчетем това и това, първо ще заработят детски градини, училища и този тип прозводства... и т.н. Като няма принципи и жалони, всичко е импровизация и стискане на палци... Докато се окаже, че дори не се движим в тунел без светлина, ами всъщност сме в яма.


Останалото е в сферата на полушегата:


- оказа се, че медиците са по-ценни от футболистите (ех, ако и им плащаха толкова)


- попове, равини и имами не спасяват хора с чудеса, добрите сред тях само могат да дадат кураж и надежда на душите


- хората се оказаха истинските разносители на вируси по света


- петролът е безполезен в общество без потребление


- мнозина се сетиха, че им трябва истинска журналистика да задава точните въпроси, след като оставиха години наред да бъде обиждана, преследвана и смачкана до бутикови форми


- научихме как се чувстват животните в зоопарка


- можем да оцелеем и без фастфууд


- мъжете и жените трябва да могат да готвят у дома


- надомната работа е възможна за много професии, но и на практика изпитахме, че без поставянето на лични граници работният ден може да продължи по 10-12 часа


- САЩ показват какво означава начело дори на супердържава да застане човек с нулев административен и политически опит, но с гигантско его и най-вероятно тежък нарцистичен синдром


- богатите не могат да си купят защита от вирусите, но могат да помагат или да бъдат мерзавци


- с напредването на икономическата криза тепърва ще видим колко подли и егоистични могат да бъдат хората


- Третата световна война няма да е ядрена, а може би ще е като от Средновековието, когато през стените на обсадени крепости са прехвърляли с катапулт заразени трупове


- последни на бойното поле остават не героите, а мародерите."


Година по-късно


Това написах преди 11 месеца. Но година след началото на извънредното положение всички виждаме има ли повече ред или количественото натрупване на импровизациите ни докара до качествена крачка към системна бъркотия. Лавината от информация какво се случва по света неизбежно наложи сравняването на България с държави, от които мнозина дори не са се интересували особено. В повечето случай - не в полза на България.


Не е вярно, че такъв бил народът и че докато не се промени манталитетът му, нищо не може да се предприема. Бойкот на ограниченията, спорове между учени и специалисти, протести и дори улични сблъсъци има в много страни къде по-демократични от България. Всеки има собствена история и преценка за преживяното, но колцина вярват, че държавата и кризата се управляват разбираемо?


Военните униформи бяха сменени с костюми и слава Богу. Защото репутационната щета върху хората под пагон щеше да стане огромна. Основно заради политици, които ги употребиха за личния си и властови ПР.


Малцина научиха и разбраха, че т.нар. Национален оперативен щаб всъщност е работна група в Министерски съвет, за работата на която не се водят протоколи, не е ясно какви теми се обсъждат, от кого, кога, къде и с какво са аргументирани решенията му, които са със сила единствено на препоръки.


А някой да може да се сети поне името на председателя на още една структура с военизирано име - Националния ваксинационен щаб, който според възложените му задачи "координира, контролира и отговаря за изпълнението на Националния план за ваксиниране срещу COVID-19 в Република България"? Същият план, който беше нарушен и обезсмислен от министър-председателя и още няколко души с власт на няколко пъти, включително в петък, когато ваксинирането на практика спря.


Властта така и не спря да говори за пандемията като за военна битка. Макар че е банална истина, че в една война командирът иска със заповедите си хората да се жертват, но преди това тези хора трябва да знаят защо се жертват. В пандемията хората умират по принцип безразборно, защото е така - вирусът не подбира. Българите, които рискуват здравето и живота си, за да лекуват или просто, за да не затварят супермаркети или транспорт, го правят не заради министър-председателя или щаба. И рискуват собствения си живот определено не заради това управление, което рискува живота на другите.


Имаме управление, което не се учи. В началото всички по света правеха приблизително едно и също, защото така правеха другите държави. Да правиш нещо различно изискваше познания и политически и управленчески кураж. Година по-късно би трябвало да българските власти да са научили какви се прави, когато кривата на заразата и смъртността тръгне бързо нагоре и предварително да са обяснили критериите и данните, заради които задействат определено решение.


Но след като така и не успя да започне да обявява по-подробни данни за пандемията, с непрекъснататата промяна на критериите и с казването на противоположни неща в рамките на броени дни и дори часове правителството упорито създава впечатлението, че е функционално неграмотно.


Затова и пропиля златния шанс на кампанията за ваксиниране, предоставен тъкмо навреме за изборите. Управляващите можеха да обърнат целия разговор за пандемията като заместят изброяването на заразени и починали с данни колко са се ваксинирали и скоро ще заживеят нормално. С това, че водят държавата към светлината в дъното на тунела и правят всичко възможно да увеличат скоростта. Че го правят прозрачно и предвидимо, а не по джипки, кафенета, строежи и полета. Че освобождават капацитета на хора, които разбират и имат решения и им осигуряват ресурси да ги приложат.


Но това управление и партиите в него доказаха, че са майстори на това да налагат като водещ не въпроса "Какво е решението", а "Кой е виновен". И да изградят система, в която да настройват едни българи срещу други, грешките им да остават безнаказани и дори те самите да са виновни, всичко пак да зависи само от тях. Повечето хора да се чувстват "жертва", чакаща те да благоволят "да дадат".


Това е средата, от която се храни популизмът.


Само че и тук не уцелиха съвсем за какво става дума. Популизмът е силен, когато се възползва от тревогите в обществото и затова популистите непрекъснато размахват някакви заплахи, с които обещават да се справят някога. Но когато хората са уплашени и искат решения за живота и здравето си тук и сега, популистите нямат ефективни отговори и започват да твърдят, че няма страшно и да обвиняват колко недорасли са самите хора.


Ако не беше пандемията, щеше да е просто популизъм на власт. Сега е популизъм, който убива с некадърността си.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (204)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 308 Неутрално

  Добре. Колкото до нежеланието да се ваксинират - виновна е изцяло подходът на властта през изминалата година. Но да не се лъжем, че друга власт би сътворила кой знае какво друго нещо. Дори Христо Ивановци ако бяха, пак щяха да ползват същите лекари. Само щяха да ни заключат както сега унгарците и чехите, и щяха да ни надуват балони до следващите избори. Вероятно и предсрочни.

 2. 2 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5368 Неутрално

  Колко е лесно да стоиш отстрани и да критикуваш. Особено, когато не носиш отговорност за нищо.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 4. 4 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2281 Неутрално

  Десет години работа, работа, работа и в резултат сме

  НА ПЪРВО МЯСТО по смъртност. Затова:

  - няма кой
  - кой ще дойде
  - направете си партия, спечелете избори
  ....

  Боекоооооо...

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 5. 5 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1350 Неутрално

  Колко е лесно да стоиш отстрани и да критикуваш. Особено, когато не носиш отговорност за нищо.
  —цитат от коментар 2 на Alarmstufe: Rot


  Ха-ха, я да видим един случай в който еднокнижника пое отговорност. За измиращите поради некадърността му хора - не. За шкафчето - не. За барселонската къщичка - не. За севдиното палатче - не. За ПКП - не. И т.н. и т.н. Та какво за отговорността, гробаджийски троле?

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 6. 6 Профил на wkk57607068
  wkk57607068
  Рейтинг: 813 Неутрално

  Най-много ми харесаха петте думи за Караянчева. И преди една година и сега тя си остана ПКП. Според Борисов.

 7. 7 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 308 Гневно

  До коментар [#3] от "Хриси":

  А колко е трудно да си математик, хирург, директор на болница Пирогов (политическо назначение пар екселанс), бюрократ от ХЕИто, или мутра у джипка, и да управляваш пандемия

 8. 8 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7996 Неутрално

  "Преди година се надявах, че изключителната ситуация, в която се оказахме всички, ще успее някак си да избута встрани некадърността, популизма и безсърдечието."
  Ами, как да ги избута, като те некадърниците са на върха на държавата, себе си ли да избутат.

 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 10. 10 Профил на ПИК е велик
  ПИК е велик
  Рейтинг: 313 Неутрално

  Поздравления за коментара!

  Спечелихме битка, но не и войната!
 11. 11 Профил на Gretel
  Gretel
  Рейтинг: 1106 Неутрално

  Добре, Пешо, става фейлетонист от тебе. Ама не толкоз дълго , бе човек! Да не мислиш, че някой ще прочете след 1/3 тата...

  Всеки има право на собствено мнение, но не и на собствени факти. (вероятно Б. М. Барух)
 12. 12 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6424 Неутрално

  "Но това управление и партиите в него доказаха, че са майстори на това да налагат като водещ не въпроса "Какво е решението", а "Кой е виновен". И да изградят система, в която да настройват едни българи срещу други..."
  @@@@@@@@
  Тук слагам и Радев, заедно с всички партии, които му пригласят. Те се вписват 100% в тази характеристика.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 13. 13 Профил на opensource intelligence
  opensource intelligence
  Рейтинг: 10 Любопитно

  "- в България доказано няма лидери; в екстремни времена власт (особено такава, която обича декорите и позите) се облича в униформи (а ако, не дай Боже, избухне война - какво, космически скафандри ли ще облечете) и започва да се кара - не, объркали сте се, в криза истинският лидер дава кратка и точна информация за положението, обяснява какво и защо ще се прави, проявява съчувствие към страданията и неудобствата, показва светлината в дъното на тунела, дава надежда на хората и опитва да ги сплоти зад себе си, ако ще и с идеята, че трябва да се жертват, но поне близките и децата им ще живеят по-добре."

  Умопомрачителна наивност лъха от тоя текст. Какви лидери могат да се очакват, в системата в която живеем?! Кви 5 лева?

  При капитализма могат да се появят единствено фашистки лидери. Първо разберете разликата между лидери и политици.

 14. 14 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1158 Весело

  Колко е лесно да стоиш отстрани и да критикуваш. Особено, когато не носиш отговорност за нищо.
  —цитат от коментар 2 на Alarmstufe: Rot


  Колко е лесно да си тъп, защото носиш отговорност.

  Пардон, прост..

 15. 15 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2281 Весело

  Марионетките, кажете че са виновни РистЮ, ЛозанЪ и РаданЪ, бе.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 16. 16 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2110 Разстроено

  До коментар [#2] от "Alarmstufe: Rot":

  ++ Но не смея да коментирам този автор, нито да споделя мнение. Винаги съм получавал банн!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 17. 17 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1158 Весело

  Добре, Пешо, става фейлетонист от тебе. Ама не толкоз дълго , бе човек! Да не мислиш, че някой ще прочете след 1/3 тата...
  —цитат от коментар 11 на Gretel


  Недей да се боиш, четат.

 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 19. 19 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2110 Разстроено

  До коментар [#9] от "Дедо Лойко":

  Сега Нинова, Слави и Христо Иванов ще изчистят след ББойко!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 20. 20 Профил на simval
  simval
  Рейтинг: 743 Неутрално

  "Сега е популизъм, който убива с некадърността си."

  Когато прости хора избират и си харесват прости управленци ...

  Аз не зареждам в Лукойл.
 21. 21 Профил на venelingeologia
  venelingeologia
  Рейтинг: 1151 Неутрално

  Безполезно литературно упражнение. Ситуацията е хаотична в много управленски сектори и властта се търкаля към канавката. Ня площадите няма вече честни и свестни, а навалицаот келепирджии. Ще се намери кой да я грабне. Лятоска трябваше с камънье и дървье, ама младежите ни се цивилизоваха прекалено, пък и са вече едни страхливи, пресметливи, колебливи ... Няма луди глави. Машината Бг няма да запали и ще върви само по евроинерция.

 22. 22 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3334 Неутрално

  До коментар [#2] от "Alarmstufe: Rot":

  Като заговори за отговорност, ако може да разясниш как се носи тя от управляващите в последните десетина години? Много приказки и много отговорности. Като стане скандал, пълна тишина! След два-три дни започва мрънкане и неясни оправдания. Но как всъщност се понася отговорност за нещо? Най-много тихичко да покрият някой министър и с това приключва отговорността. Нанков как понесе отговорността за Своге? Порожанов как понесе отговорността за къщите за тъщи? Горанов как понесе отговорността за липсващите стотици милиони в бюджета? И сега за тия ваксини... Кой носи отговорност? Ами, общо взето никой. Както винаги.

  Бивш tww09306483.
 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 24. 24 Профил на Nik Nikolov
  Nik Nikolov
  Рейтинг: 183 Неутрално

  Мародерите са се подредили като за снимка, на снимката.

 25. 25 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1158 Любопитно

  До коментар [#9] от "Дедо Лойко":Сега Нинова, Слави и Христо Иванов ще изчистят след ББойко!
  —цитат от коментар 19 на chichka


  Този Слави ли?

  https://show.bg/wp-content/uploads/2020/12/slavi-boiko.jpg

  Кой е геронтофилът в двойката?

 26. 26 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1757 Неутрално

  Българският "интелектуален елит" направо ме потриса.
  То затова България е на това дередже и по зле ще става.
  Управленски елит няма, ама то и никакъв елит няма в тази държава.
  Пустиня. Само пясък. И разбира се някакви виждат миражи, и се възхищават "Виж какви палми, какви езера!!!"...
  Миражите в България са от много дълго време. Едни виждат велики български писатели, други виждат велики български политици, трети виждат някакви велики партии (секти)...
  А тези, които са нормални и нищо такова не виждат биват оплювани.

  ДБ=БКП
 27. 27 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 308 Неутрално

  До коментар [#4] от "Николай Колев":

  Не сме си направили, не сме си спечелили

 28. 28 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 308 Неутрално

  До коментар [#26] от "anonim440":

  В случая елити няма и в целия свят. Бюрократите не правят елити. Оядени дебелаци или слабаци ... само поразии правят

 29. 29 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1757 Неутрално

  Самохвалството в България е национален спорт. И за авторът на тази статия се отнася. В други държави поне ще излезе някой и ща каже "Петър Карабоев беше прав" и ще напише статия по въпроса. А тук излиза самият Петър Карабоев и казва "Аз бях прав. Предсказах че това ще стане още преди 1 г.". Все едно Кмета е оставил поредният си коментар.

  ДБ=БКП
 30. 30 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 903 Неутрално

  Очарователно плагиатство :))
  Иван Стамболов - Сула( Картаген трябва бъде разрушен) го беше написал същото , преди две -три седмици , и беше цитирал точно свой коментар от преди година, ама има много по-свестни възгледи и писателски талант за таа работа.


  https://qoshe.com/-/-/-/101515600

 31. 32 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 769 Неутрално

  На снимката - една групичка, които копаят дъното. Копаят и копаят. Но със свръх скъпи костюми.

 32. 33 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1757 Неутрално

  Истината е, че на поредни избори просто няма алтернатива. И хората пак ще изберат Герб. Избирателната активност ще е ниска и Герб ще състави правителство най-вероятно с Чалгаря. И много от тези, които са гласували за ДБ ще са отчаяни и няма да вярват на изборните резултати. Защото тук ги глезиха със социологически проучвания за 65 % одобрение за протестите.
  БКП така пак ще е в сянка, удобно им е. Те не са и никаква опозиция в парламента, така и ще продължи. Всички са доволни в парламента. Някои партии даже са повече доволни като не са управляващи, че в трудни времена трудно се управлява. Те и в лесни времена не могат да управляват, а какво остава в трудни.

  ДБ=БКП
 33. 34 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1158 Любопитно

  Очарователно плагиатство :))Иван Стамболов - Сула( Картаген трябва бъде разрушен) го беше написал същото , преди две -три седмици , и беше цитирал точно свой коментар от преди година, ама има много по-свестни възгледи и писателски талант за таа работа.https://qoshe.com/-/-/-/101515600
  —цитат от коментар 30 на amanotwas


  Демек цитирането на самия себе вече е плагиатство, след като господинът го е направил преди две-три седмици?

 34. 35 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3072 Любопитно

  Помните ли какво каза бай Х преди 2мес. ? „ Февруари , март ще се изправим "
  Е изправихме се на нокти ...

 35. 36 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1757 Неутрално

  Българинът не умее да признава достойнството на другият. Затова и няма гении в България. Почти всеки сам се хвали и плюе всички други. Това за човек, който поне се е докосвал до чужда действителност и може да направи разлика е просто толкова гадно, жалко, неразбираемо. Някак си в нормални държави човек би се посвенил сам да се хвали през цялото време. Това даже не е скромност, просто това е възпитание. Ако се самохвалиш, то падаш в очите на другите. Остави, ако си достоен все някога ще се разбере и все някой ще те оцени.
  Разбира се в България понеже никой никого не оценява и някои си казват "А, ще чакам да ме оценят..." и се започва.
  В България едва като умреш и те оценяват... Но пак не е сигурно.

  ДБ=БКП
 36. 37 Профил на crq15625101
  crq15625101
  Рейтинг: 18 Неутрално

  "В България доказано няма лидери " е как да няма , нали се дерете и тука и в други форуми да възхвалявате и да ни убеждавате в ръководителя льотчик , който е по по най , най , супер велик ?

 37. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 38. 39 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 903 Неутрално

  "Какво ще стане оттук нататък ли? Вероятно ще се сменят плашилата, ерата на пандемиите ще смени ерата на тероризма - на динамичното ни съвремие поне това му е хубавото, че ерите се сменят бързо, преди да е станало скучно. Вероятно ще се научим да живеем с маски и да се здрависваме с лакти, а и други подобни маймунджилъци ще усвоим. Може да се въведе и апартейд, но този път няма да ни разделят на бели и черни, а на ваксинирани и неваксинирани. А може пък отново да не съм прав и догодина по това време коронавирусът да е забравен като лудата крава и птичия грип. Ако е угодно Богу, пак ще се видим и пак ще говорим. А дотогава не спирам да мисля, че Картаген трябва да бъде разрушен, макар че това ще се случи и без моето мислене."
  И.Стамболов - Сула

 39. 40 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 769 Неутрално

  До 26:"anonim440"....Управленски елит няма, ама то и никакъв елит няма в тази държава....."

  Глупости! Всеки има лични познати, които се извисяват над който и да е от 44-то НС, над всеки министър, да не говорим много над Бойко М. Борисов. Лично познавам поне четирима, които ще са чудесни министри на правосъдието, двама, които биха оглавили МТ, а Мариана Николова и за кафе да им сервира не биха я ангажирали. Просто летвата толкова ниско падна, че от кафенетата можеш да намериш хора, които ще са по-добри специалисти от бойковите.

 40. 41 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1757 Неутрално

  До коментар [#40] от "historama":

  Може би са ви занижени критериите?

  ДБ=БКП
 41. 42 Профил на Сенсей НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ
  Рейтинг: 10 Неутрално

  Българинът не умее да признава достойнството на другият.
  —цитат от коментар 36 на anonim440


  А има и такива като теб, дето не само не признават достойноството на другия, ами и храчат подир него, ей тъй, от яд че ги превъзхожда.

 42. 43 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5368 Неутрално

  До коментар [#22] от "Petleshev":

  Не знам в новата история на България да има други управляващи, които да са носили повече отговорност от ГЕРБ. Оставките се подаваха дори само по подозрение. Не само оставки. Има и арестувани. Вие какво искате? Да ги разстрелят ли? Знам, че това ви е мечтата. Затова и народът не ви допуска да припарите до властта. Българинът има трезва преценка за политиците и не допуска такива като вас да решават съдбата му.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 43. 44 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1757 Неутрално

  До коментар [#42] от "Сенсей НАНАЙ":

  Разсъждавам по темата. Моля ви. Защо да храча. Обикновено тук обиди се сипят в последно време от тролове на една определена партия, която иска да влезе в парламента.

  ДБ=БКП
 44. 45 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3334 Неутрално

  До коментар [#33] от "anonim440":

  Не съм убеден, че ГЕРБ ще може да направи правителство със Слави Трифонов. От ГЕРБ може много да им се иска, но едва ли.
  Иначе, алтернатива има. И винаги е имало. Но алтернативата е за тия, които търсят и искат. За мрънкачите и оплаквачите, както винаги няма алтернатива. Просто, така е по-удобно. Да не говорим за тия, които не ходят и да гласуват...!
  ГЕРБ много трудно ще успеят да сглобят правителство. Да, вероятно те ще имат най-много депутати. Но, няма да са повече от 70-75. Дори и ВМРО да успеят да влязат по някакво чудо, Марешки и Валерката въобще не ги виждам. А някой да си мисли, че Борисов и ВМРО ще имат над 120 депутата е пълна фантазия.
  Ако прогнозите за 6 или дори 7 партиен парламент се окажат верни, това означава още по-малко депутати за ГЕРБ. Тоест служебно правителство не е изключено. А служебно правителство на Радев ще е тежък удар за ГЕРБ. Много тежък.
  Винаги съм казвал, че най-голямата глупост на Борисов е, че не си отгледа и обгрижи коалиционен партньор. Първо разби РБ, после разби и Патриотите. Ами, все един ден ще му се върне...! Когато никой няма да го иска.

  Бивш tww09306483.
 45. 46 Профил на crq15625101
  crq15625101
  Рейтинг: 18 Неутрално

  До коментар [#39] от "amanotwas":

  Браво , много добър и коментар и сте прав , вече усетих че сме разделени на ваксинирани и не , за съжаление още една дълбока разделяща линия на обществото която може в даден момент лесно да бъде исползвана за лоши намерения от недоброжелатели .

 46. 47 Профил на Сенсей НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ
  Рейтинг: 10 Неутрално

  Разсъждавам
  —цитат от коментар 44 на anonim440


  Ба ха ха ха ха.

 47. 48 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 903 Неутрално

  До коментар [#34] от "До руските мекерета":

  "Демек цитирането на самия себе вече е плагиатство, след като господинът го е направил преди две-три седмици?"

  То си е плагиатство , защото е точно по същата логика и стил написано, ама някой друг го се е сетил и го е направил по-рано.
  Или може да се нарече "кавър" - както при песните .
  Позваш мелодията и дори текста на песента, ама вкарваш некой промени в ритъма или само променяш вокала от мъж на жена и всичко е точно.
  Ама не е оригинала , и никога не е по-добро от оригинала, това казвам!

 48. 49 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1757 Неутрално

  До коментар [#45] от "Petleshev":

  Коя е алтернативата? Питал съм много пъти и никой не отговаря. Българският политически пъзел така е подреден, че реално няма алтернатива.

  ДБ=БКП
 49. 50 Профил на Сенсей НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ
  Рейтинг: 10 Неутрално

  Не съм убеден, че ГЕРБ ще може да направи правителство със Слави Трифонов.
  —цитат от коментар 45 на Petleshev


  На гербавите явно са им раздали тая опорка сега, ама тъй като ми се вижда много малко вероятно, считам че го правят единствено за заздравяване на рдиците, демек, "не всичко е изгубено, другари".

  Не, че Слави не е измекяр, но не вярвам неговите кукловоди да са решили да го ползват само за няколко години. Щото една коалиция с ГЕРБ слага край на неговия политически проект.

  Освен това, ако Слави участва в някаква форма на коалиция с ГЕРБ, то тя ще трябва да е задължително без Борисов като премиер, така че, не виждам какво толкова се радват гербавите, след като без Борисов-премиер, партията ГЕРБ си заминава до 4 години.

 50. 51 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 903 Неутрално

  До коментар [#38] от "Дедо Лойко":

  Щото, на теб, ако ти кажа че часът е 18.00 то ти до утре ще спориш , че в Япония е вече 1.00 след полунощ и нищо от това няма смисъл:)
  Нямам какво повече да ти кажа.

 51. 52 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1158 Разстроено

  До коментар [#22] от "Petleshev":Не знам в новата история на България да има други управляващи, които да са носили повече отговорност от ГЕРБ. Оставките се подаваха дори само по подозрение. Не само оставки. Има и арестувани. Вие какво искате? Да ги разстрелят ли? Знам, че това ви е мечтата. Затова и народът не ви допуска да припарите до властта. Българинът има трезва преценка за политиците и не допуска такива като вас да решават съдбата му.
  —цитат от коментар 43 на Alarmstufe: Rot


  Трезвата преценка носи на колана си правешкия мъдрец, Луканов, Виденов, мадридския комарджия и ученика на първия в списъка.

 52. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 53. 54 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5368 Неутрално

  До коментар [#35] от "hodounski":

  Ти помниш ли какво говореше миналата година на трети март самальотчика?

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 54. 55 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3334 Неутрално

  До коментар [#43] от "Alarmstufe: Rot":

  Не ставай смешен...! Какви оставки? Като на Нанков, а? Голям смях...! Нареден пак в МРРБ и носи отговорност, а? :)))
  Пак те питам, каква отговорност понесе Горанов? Ами Порожанов? Слушахме ги дрънканиците на Борисов, колко принципен бил! Е, видя се колко...! Министрите на ДПС пак наредени при него! Ами, карайте си с тях. То е ясно, че Пеевски командва в ГЕРБ. И това, по някакъв начин те прави доволен? Добре, нека да е така. Може пък и да успее Борисов да направи някак си правителство... Ще гледаме след по-малко от месец. ;)

  Бивш tww09306483.
 55. 56 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 595 Любопитно

  До коментар [#19] от "chichka":


  Сега Нинова, Слави и Христо Иванов ще изчистят след ББойко!
  —цитат от коментар 19 на chichka


  Признаваш, че Борисов опръска с екскременти, поляната, след себе си?
  Умната! Биг-Боса на ОПГ-ГЕРБ бди!

 56. 57 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3334 Неутрално

  До коментар [#49] от "anonim440":

  Казах ти. Алтернативата е за тия, които търсят и които искат. Такива като тебе, да се спънат в алтернативата и пак няма да я видят!
  Ти си от отбора на мрънкачите. Гласувай за ГЕРБ и недей пита...! :)))

  Бивш tww09306483.
 57. 58 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1158 Неутрално

  До коментар [#34] от "До руските мекерета":"Демек цитирането на самия себе вече е плагиатство, след като господинът го е направил преди две-три седмици?"То си е плагиатство , защото е точно по същата логика и стил написано, ама някой друг го се е сетил и го е направил по-рано.Или може да се нарече "кавър" - както при песните .Позваш мелодията и дори текста на песента, ама вкарваш некой промени в ритъма или само променяш вокала от мъж на жена и всичко е точно.Ама не е оригинала , и никога не е по-добро от оригинала, това казвам!
  —цитат от коментар 48 на amanotwas


  Да?

  Сула ли е първият на този свят, прибегнал към подобно цитиране?

  Сула, между другото, няма нищо общо с лафа за Картаген. Ама съвсем между другото.

 58. 59 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5368 Неутрално

  До коментар [#55] от "Petleshev":

  Съжалявам, че не всички министри, които не са ти симпатични, са в затвора. Но това е положението. Както споменах по-горе, това е една от причините народа да не ви допуска до властта.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 59. 60 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1757 Неутрално

  До коментар [#57] от "Petleshev":

  Това не е отговор.

  ДБ=БКП
 60. 61 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3334 Неутрално

  До коментар [#50] от "Сенсей НАНАЙ":

  Мисля, че Слави е замислен като патерица за БСП и ДПС. Слави е идеален за "експертно" правителство. Ще грее един мандат на хоризонта, ще напълни гушата колкото може и да заповяда следващият.
  Дори и Слави да е трета политическа сила, с кого все пак ще се прегърне? Все трябва да е с някого. Дори и първоначално да го играе опозиция, все трябва да влезе и във властта. Не вярвам да отива в парламента, за да стои само в опозиция, нали? Въпросът е, с кого може да се прегърне. А ДБ са много малко.

  Бивш tww09306483.
 61. 62 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 595 Неутрално

  До коментар [#54] от "Alarmstufe: Rot":


  Ти помниш ли какво говореше миналата година на трети март самальотчика?
  —цитат от коментар 54 на Alarmstufe: Rot


  Льотчика е ясен, но и Банкянския е ясен!
  И това, че Льотчика е продажен, който искаше да захлеби с Грипените, не може да измие нито бакграунда на Боко; нито сегашните му "Приказки от Жипката"!

 62. 63 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1158 Любопитно

  До коментар [#55] от "Petleshev":Съжалявам, че не всички министри, които не са ти симпатични, са в затвора. Но това е положението. Както споменах по-горе, това е една от причините народа да не ви допуска до властта.
  —цитат от коментар 59 на Alarmstufe: Rot


  Че Горанов кому е симпатичен? Не броим Черепа в розовия петгодишен период на взаимно пълнене на гуши и чекмеджета.

 63. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 64. 65 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3334 Неутрално

  До коментар [#59] от "Alarmstufe: Rot":

  Не ми отговаряш, как носят министрите на ГЕРБ отговорността? Не ти говоря за затвор. Не това е целта, някой да влиза в затвора за радост на някой друг. Говорим за това, как точно министрите на ГЕРБ понасят някаква отговорност. Истината е, че не понасят никаква отговорност. Просто ги изпращат да си харчат парите и така до следващия скандал. И такива като тебе, започват да ни убеждават в някакви безсмислици...!

  Бивш tww09306483.
 65. 66 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3334 Неутрално

  До коментар [#60] от "anonim440":

  Напълно те разбирам. И пак ти повтарям, че за такива като тебе - алтернатива няма да се намери.

  Бивш tww09306483.
 66. 67 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 1376 Неутрално

  До коментар [#61] от "Petleshev":

  С никого...както се очертава, следващия парламент ще е еднодневка. Дали обаче, нестабилно народно събрание, ще ускори или забави вече започналия залез на ГЕРБ, предстои да видим.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 67. 68 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2110 Весело

  До коментар [#56] от "Tzar Vova Josei-ki":

  Е, нали чета написаното в Дневник! Аз вярвам на написаното от автора.

  Русия- проказата на планетата Земя.
 68. 69 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1757 Неутрално

  До коментар [#66] от "Petleshev":

  Напълно не ме разбирате.
  Вие от ДБ сте се затворили в черупките си и не виждате какво става. Никой няма да скочи в някаква пропаст само защото вие му казвате "Скачай". Вие казвате "Скачайте и после ще мислим". Няма кой да скочи при това положение.

  ДБ=БКП
 69. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 70. 71 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4244 Весело

  "- петролът е безполезен в общество без потребление"?!  Това кога проблесна в акъла на автора?! Щото като гледам, потреблението все си върви, а цените на нефта все си вървят нагоре, от началото на пандемията....
  И много други прочувания има, но няма смисъл...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 71. 72 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 903 Неутрално

  До коментар [#58] от "До руските мекерета":

  "Сула, между другото, няма нищо общо с лафа за Картаген. Ама съвсем между другото"

  Ама съвсем между другото Сула е Иван Стамболов и във всичките му статии по вестници и сайтове, краят е: " ,,,и Картаген трябва да бъде разрушен" :)
  Така че, не знам кой има повече общо с лафа за Картаген, той или Катон Стари :)
  Не съм слушал речите на Катон, но съм чел повечето книги на Иван Стамболов и повечето от статиите му, и мисля , че има какво да каже на повечето хора.
  Става, дет се вика :)

 72. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 73. 74 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2110 Весело

  До коментар [#62] от "Tzar Vova Josei-ki":

  Не вярвам от Грипените РРадев да е уговарял рушвет..... според мен целта беше да имаме Грипени- летящо крило с двигател, но без комуникация, оръжия и РЛС..... За всичко останало щеше да се търси допълнително. А семите Грипени щяха като Кугарите да са само за парад, защото за да спрат чужд самолет трябва да го заплашат с нещо, а с какво, пистолета на пилота? Ф-ките са пълна оръжеъна и комуникационна система. Ако вдигнеш Ф-ка над Пловдив на 3-4 000 м, то радара му ще види всичко до Крим и зад него.... а инфото маже в реално време да постъпи във всеки щаб на Нато, кораб, самолет или полева група на армията.

  Русия- проказата на планетата Земя.
 74. 75 Профил на Сенсей НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ
  Рейтинг: 10 Неутрално

  До коментар [#61] от "Petleshev":

  Мисля, че работата със Слави е далеч по-дебела. Не е просто да "напълни гушата". Тя неговата гуша е достатъчно пълна. Може тия около него да си правят такива сметки, но едва ли той.

  Той, както и Марешки, както и Бареков, както и много други, е натикан там от скрит конгломерат с бизнес интереси, който да не разреши гласовете на негласувалите досега да отиде в "грешния" играч.

  Няма да се учудя индивидите зад Слави да са същите като тези зад всички останали (без ДБ). В крайна сметка, всичко е до пари, но не на дребните човечета в Парламента, а едри бизнесмени, на които дребните човечета служат.

  Но не вярвам да похарчат най-добрият си и успешен проект досега толкова бързо, съешавайки го с ГЕРБ ачик-ачик. В крайна сметка, за тях патовата ситуация в България не е лоша. За този елит е важно най-вече да забавим превръщането си в европейска държава и общество колкото си може повече, защото на всеки един от тях може да му бъде потърсена отговорност, а и защото притокът от доходи може да спадне, когато нещата се вършат законно.

 75. 76 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5368 Неутрално

  До коментар [#62] от "Tzar Vova Josei-ki":

  Правилно. Льотчика е ясен. Ваш човек е.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 76. 77 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 1376 Любопитно

  До коментар [#69] от "anonim440":

  Това за скачането от де го измъдри?

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 77. 78 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1158 Весело

  До коментар [#58] от "До руските мекерета":"Сула, между другото, няма нищо общо с лафа за Картаген. Ама съвсем между другото"Ама съвсем между другото Сула е Иван Стамболов и във всичките му статии по вестници и сайтове, краят е: " ,,,и Картаген трябва да бъде разрушен" :)Така че, не знам кой има повече общо с лафа за Картаген, той или Катон Стари :)Не съм слушал речите на Катон, но съм чел повечето книги на Иван Стамболов и повечето от статиите му, и мисля , че има какво да каже на повечето хора.Става, дет се вика :)
  —цитат от коментар 72 на amanotwas


  Аха, значи е заклет плагиат.

  А защо господинът е и Сула?

 78. 79 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5368 Неутрално

  До коментар [#63] от "До руските мекерета":

  Ти трябва да се тревожиш ХИ кому е симпатичен. И дали ще влезе в парламента.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 79. 80 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5681 Неутрално

  До коментар [#3] от "Хриси":

  ++++++++++++++++++++

 80. 81 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 1376 Весело

  До коментар [#74] от "chichka":

  Я пак? На 3-4 км във въздуха над Пловдив, радарът на самолетчето ще засича какво става в и над Крим. Амчи то не AWCS, направо спътник е тоя радар. Ей Богу, поне като пишете имайте малко срам!

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 81. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 82. 83 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1158 Весело

  До коментар [#63] от "До руските мекерета":Ти трябва да се тревожиш ХИ кому е симпатичен. И дали ще влезе в парламента.
  —цитат от коментар 79 на Alarmstufe: Rot


  Нека първо решим каква трябва да е наградата за високоотговорни и крадливи министри-пеликани, другарю.

  За Христо Иванов ще се кахърите по-късно.

 83. 84 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5368 Неутрално

  До коментар [#65] от "Petleshev":

  Такива като тебе си вярват, че всеки министър, който не им е симпатичен, не е поел достатъчно отговорност с оставката си. На такива като тебе не може да се угоди. Затова такива като тебе, остават без представители в парламента. Вероятно защото и самите твои потенциални представители в Парламента са такива като тебе.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 84. 85 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 903 Неутрално

  До коментар [#78] от "До руските мекерета":

  ако може да ти влезе нещо в главата, то може и да помогне:
  https://trud.bg/вирус-на-една-годинка/

  ето и другата статия, ако не можеш сам да я намериш:
  https://trud.bg/коронавирусът-и-тънкият-гласец-на-здр/

  това е отговора ми, ако и да не ти хареса :)

 85. 86 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 903 Неутрално

  До коментар [#81] от "tsyrvulan":

  ми не е ау...квобеше, ама засича всичко на 650 км,
  Колко мислиш е до Крим - 6000 :)

 86. 87 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1158 Любопитно

  До коментар [#78] от "До руските мекерета":ако може да ти влезе нещо в главата, то може и да помогне:https://trud.bg/вирус-на-една-годинка/ ето и другата статия, ако не можеш сам да я намериш:https://trud.bg/коронавирусът-и-тънкият-гласец-на-здр/ това е отговора ми, ако и да не ти хареса :)
  —цитат от коментар 85 на amanotwas


  Че кога съм те питал за писанията на плагиата, кръстил се Сула?

  Да беше Донски поне, след като Волгин вече е заето.

 87. 88
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 88. 89 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5368 Неутрално

  До коментар [#83] от "До руските мекерета":

  Тавариш, аз за ХИ не се кахъря. Кахъриш се ти, защото я влезе в парламента, я не. И тогава язък за напъните му с гумената лодка. Язък и за твоите форумни напъни.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 89. 90 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 903 Неутрално

  До коментар [#88] от "Дедо Лойко":

  що не спреш да се излагаш?
  Оффф забравих , това ти е амплоа-то: вижмакъф съмзадник :)

 90. 91 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 1376 Любопитно

  До коментар [#86] от "amanotwas":

  Аха, сорс моля. Да прочетем и ние. Щото нито страничката на Локхийд, нито airforce-technology, дават такова число.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 91. 92 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5368 Неутрално

  До коментар [#81] от "tsyrvulan":

  Руските никове много ви е яд, че България купи Ф16, снабдени с най- модерния радар във военната авиация, който прави смешни вашите мигове.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 92. 93 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1158 Весело

  До коментар [#83] от "До руските мекерета":Тавариш, аз за ХИ не се кахъря. Кахъриш се ти, защото я влезе в парламента, я не. И тогава язък за напъните му с гумената лодка. Язък и за твоите форумни напъни.
  —цитат от коментар 89 на Alarmstufe: Rot


  Опять двойка, другарю.

  Нормално е човек да се кахъри, когато го крадат безнаказано. Герб пораждат кахъри.

  Нормално е крадците да се кахърят, когато усетят жега зад ъгъла. Христо Иванов поражда кахъри за другарското ви войнство.

  Няма друго обяснение защо умерено просто множество от хора, водено от също толкова умерено прост индивид, си хаби нерите и времето по политик, за когото са убедени, че е неизбираем и не притежава никакви лостове за въздействие срещу гладко функциониращото грабене.

 93. 94
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 94. 95 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5368 Неутрално

  До коментар [#81] от "tsyrvulan":ми не е ау...квобеше, ама засича всичко на 650 км,Колко мислиш е до Крим - 6000 :)
  —цитат от коментар 86 на amanotwas


  AWACS. Таваришът не знае как да го напише.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 95. 96 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1158 Любопитно

  До коментар [#81] от "tsyrvulan":Руските никове много ви е яд, че България купи Ф16, снабдени с най- модерния радар във военната авиация, който прави смешни вашите мигове.
  —цитат от коментар 92 на Alarmstufe: Rot


  А какво мислят руските никове за изграждането с български пари на най-безсмислената руска тръба, другарю?

  Бунтуват ли се, или сте на един акъл?

 96. 97 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5368 Неутрално

  До коментар [#93] от "До руските мекерета":

  Тавариш, пиши на български. На руски ще пишеш в руските форуми.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 97. 98 Профил на Сенсей НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ
  Рейтинг: 10 Неутрално

  Тавариш, аз за ХИ не се кахъря. Кахъриш се ти, защото я влезе в парламента, я не. И тогава язък за напъните му с гумената лодка. Язък и за твоите форумни напъни.
  —цитат от коментар 89 на Alarmstufe: Rot


  Кахъри се ти като влезе пустия му Христо, че ви отива на кино опорката за "опашката на коня", дето я повтаряхте като папагали 4 години.

 98. 99 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5368 Весело

  До коментар [#93] от "До руските мекерета":

  Както писах и под една друга тема, няма никакво съмнение, че Баце сън го не лови от Ристю и Тънас.
  ПП. Достатъчно внимание ти отделих днес. Търси си друг събеседник.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 99. 100 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1158 Неутрално

  До коментар [#93] от "До руските мекерета":Тавариш, пиши на български. На руски ще пишеш в руските форуми.
  —цитат от коментар 97 на Alarmstufe: Rot


  Не знаеш ли руски, другарю?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK