"Доматите с колците ли да продължаваме да ги ядем?"

"Може ли животът и здравето да са по-маловажни от изборите?"

© Велко Ангелов

"Може ли животът и здравето да са по-маловажни от изборите?"Вчера и днес страната ни достигна абсолютен рекорд от началото на пандемията по брой заразени с коронавирус, а в същото време управляващите обявиха разхлабване на мерките от 1 април. Голяма част от ограниченията се отменят на фона на данни за средна заболеваемост за страната от 720 нови заразени на 100 хил. население през последните две седмици, като в две области - София-град и Силистра - е задминат прагът от 1000 новозаразени на 100 хил. население. Тази неадекватност предизвика множество коментари в социалните мрежи. Публикуваме няколко от тях без претенция за изчерпателност.


Д-р Десислава Кателиева, председател на Националната асоциация на работещите в спешната помощ:


Министерството на здравеопазването отчита, ден преди разхлабването на противоепидемичните мерки, за един ден 5176 новозаразени - ръст с 679 човека ,155 починали, 9811 хоспитализирани. Всички тези показатели сочат отново ръст на заболели и усложнени пациенти, които ние трябва да диагностицираме, лекуваме, транспортираме и хоспитализираме. Колкото повече са заразените, толкова повече ще е броят на усложнените пациенти по време на и след ковид инфекцията.Това е непосилно за нашата армия от 300 мобилни екипа,160 филиала за спешна помощ и около 40 спешни отделения на територията на страната. Много от колегите ни се разболяха и се налага да осигуряваме графика с извънредни дежурства.
Ние сме на ръба на възможностите си и заявяваме, че отказваме да носим отговорност за закъснялата и неадекватна на нуждите на пациентите ни спешна помощ. Ние искаме пациентите ни да получават своевременна и равнопоставена спешна медицинска помощ, но нямаме материален и човешки ресурс, който да отговори на ръста на заразените. Вината за закъсненията на мобилните ни екипи и лутането по болниците, закъснелите или нереализирани хоспитализации е на управляващите, които не осигуриха адекватни на ръста на епидемията противоепидемични мерки и своевременна масова ваксинация на населението.


Призоваваме министъра на здравеопазването незабавно да отмени заповедта за разхлабване на противоепидемичните мерки от 1 април, защото считаме, че тя е гавра с труда на всички медици на първа линия и заплаха за спасяване живота на нашите пациенти!


д-р Аспарух Илиев, ръководител на лаборатория в Берн:


Кухнята гори, ти каниш гости в хола с аргумента, че трябва да разпуснем от стреса на пожара, можем и барбекю да направим. Съжалявам, но това е просто глупаво. Не знам какви експерти имаме и кой какви идеи дава на кабинета, но решенията са глупави. Не знам как иначе да го кажа. То бива популизъм, но това вече е безотговорно.


Носете си маските, N95 или FFP2 по възможност, но и хирургични стават, не се събирайте и спазвайте дистанция. Далеч не сме преминали вълната. Не става дума да стоим под ключ, но вместо да излезеш и да обясниш защо трябва да се спазват мерките и как никой не го прави, ти разхлабваш без коментар, един вид "Свършихме си работата, сега разпускаме".


Цветозар Томов, социолог, бивш член на ЦИК:


С вчерашната си заповед министърът на здравеопазването премахва повечето от рестриктивните мерки за контрол над пандемията от КОВИД-19. Това става в деня, в който достигаме нов печален рекорд в разпространението на инфекцията - над 5000 потвърдени случаи в рамките на един ден. Мисля, че основната причина за тази абсурдна заповед е предизборната истерия на отиващия си от властта премиер на страната, а министърът на здравеопазването, на когото би трябвало да е ясно какви ще са последиците от това поредно безумие, за пореден път става жертва на слугинския си манталитет.


Всъщност ясно е защо така смело Борисов отваря почти всичко. Изборите са след четири дни, а предизвиканият по този начин нов бум в епидемията ще се появи след 10-15 дни. Вероятно някои от неговите политтехнолози са му внушили, че така ще спечели някой и друг глас. Какво от това, че повече хора ще се разболяват и умират, драпането за власт е далече по-важно.


Само че вече няма какво да спаси властта на Борисов. Дали това ще е за добро или не, не мога да кажа. Зависи какво ще направим всички ние в неделя. Но този последен отчаян ход е подходяща метафора за цялото управление на ГЕРБ: хората на всяка цена трябва да бъдат излъгани, дори ако цената е тяхното здраве и живот.


Вече е напълно ясно как светът ще преодолее тази пандемия, примерът на Израел го доказва. Пътят минава през ваксинация, информационна кампания, за да се преодолее недоверието към ваксините, внимателно и постепенно разхлабване на мерките, но след като има ясна тенденция към затихване на пандемията, възстановяване на доверието между народ и власт. Може да стане за 3-4 месеца, ако престанем да бъдем една от страните, които тъпчат на място по този път. Все още можем до лятото да оставим в миналото сегашния кошмар. Но зависи и от това, кого ще докараме на власт в неделя. И дали можем да си дадем сметка, че сме единствената пощадена при първата вълна на пандемията страна, която се докара дотам, че да стане световен рекордьор по смъртност. Дължим го основно на Борисов и ГЕРБ, както и на собственото си лекомислие да си избираме такива водачи.


Николай Слатински, професор по международна и национална сигурност:


И на фона на този Бич Божи, който се вихри из страната, герберските градски музиканти говорят предизборно за разхлабване на мерките!


Вече не знам какво сутрин, след като са се наспинкали добре (знаете сред какви прелести - материални - спинкат някои от тях), какво си пийват те, за да им блестят така възторжено очите и да е нестройна походката им, че да разсъждават по този злокобен и злонамерен начин!?


Може ли пък чак до такава степен животът и здравето на българите за тази весела дружинка дилетанти да са по-маловажни от изборите.


Д-р Борис Таблов, анестезиолог:


Най-тъжното на тази пандемия не са безумните решения. Нито дори умрелите.


Най-тъжното е тоталния морален разпад в душите на живите. И мракът в тях...


Адвокат Силвия Петкова:


От самото начало на извънредното положение, а впоследствие и на извънредната епидемична обстановка българските здравни власти предприемат хаотични и нелогични противоепидемични мерки, които не могат да изпълнят целта си да опазят живота и здравето на гражданите.


В началото на COVID-19 кризата, когато в България имаше по 30 души заразени на ден беше разпореден пълен локдаун.


Към настоящия момент броят на заразените е средно по 3669 души за последните 7 дни, а по данни на Европейския център за профилактика и контрол на заболяванията към 30.03.2021 г. България е на трето място в Европа по заболеваемост и смъртност от COVID - 19. Едновременно с това Националния план за ваксиниране се оказа врата в празно поле, а приоритетното ваксиниране на членове на СИК потъна в небитието.


На фона на тези данни и на фона на предстоящите избори вчера министърът на здравеопазването издаде заповед за поредното популистко разхлабване на противоепидемичните мерки, като отново не беше предвидено ограничение в капацитета на заведенията за хранене, както е логично да се постъпи, но за сметка на това се предвижда ограничение в работното време от 06:00 ч. до 23:00 ч., сякаш вирусът се разпространява само в определен часови диапазон, но не и при струпване на хора.


През това време проф. Кантарджиев съветва гражданите от националния ефир да ядат домати след ваксиниране. Въпросът е с колците ли продължават да ги ядат, както се случва вече повече от година, или с традиционно високите нива на остатъци от пестициди?


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (52)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1462 Неутрално

  Единственото, което трябва да се случи след изборите е разследване на еднокнижника и поръчковия му и послушен щаб. И за изоставането с ваксините, и за неадекватните мерки. Класацията по смъртност най-точно отразява това, какво са свършили или не са свършили, а положението е страшно. Не случайно всичките щабари драпат към депутатските места и имунитет, барем им се размине.

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 2. 2 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 1860 Неутрално

  Борисов каза

  "Ние сме като ластик ,отваряме-затваряме"

  Днес така ,утре -друго

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 3. 3 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4786 Неутрално

  Съд и присъди за всички виновни за невинните жертви.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 4. 4 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 807 Весело

  ха ха ха -градската левица се усети, че при голяма избирателна активност пак ще гледат парламента отвън ...

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 5. 5 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 820 Весело

  "Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”."

  Различни! Колко да са различни!? И със сигурност не съвпадат с редакционната позиция на "Дневник". Защо ли сме на 111-то място? Да не би да е заради пуйките?

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 6. 6 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3052 Неутрално

  Единственото, което трябва да се случи след изборите е разследване на еднокнижника и поръчковия му и послушен щаб...
  —цитат от коментар 1 на rumen_s


  Блажени са верующите!

  Пикаещият във фонтани дудне вече сума ти и време, че по Закона за достъп до информация официално АБВ са искали информация за заседанията на "Щаба" и най-официално им е отговорено, че протоколи и въобще документация за заседания, "препоръки" и решения черно на бяло НЯМА и не е имало!

 7. 7 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 2397 Неутрално

  "Доматите с колците ли да продължаваме да ги ядем?" не от НОЩ казаха да ги направим на сок, срещу тромбоциди от ваксина.

 8. 8 Профил на georgievb
  georgievb
  Рейтинг: 1328 Любопитно

  Да не би да имаме избори скоро?

 9. 9 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3052 Весело

  "Доматите с колците ли да продължаваме да ги ядем?" не от НОЩ казаха да ги направим на сок, срещу тромбоциди от ваксина.
  —цитат от коментар 7 на Doge


  На сок - доматиту.

  А с колците ... каква хубава работа може да свършим, ако ги подбЕрем пасмината!

 10. 10 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4786 Неутрално

  До коментар [#4] от "sarunka":

  Точно ОБРАТНОТО. МАСОВОТО гласуване ще ви помете като ЛАВИНА !!!
  ВЛАСТТА Е В РЪЦЕТЕ НА ХОРАТА ЗА НЯКОЛКО ЧАСА И САМО ОТ ТЯХ ЗАБИСИ КОМУ ЩЕ Я ПОДАРЯТ ЗА СЛЕДВАЩИТЕ 4 ГОДИНИ!!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 11. 11 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1827 Любопитно

  Да се смея ли, да плача ли? До вчера рев, кански рев против затварянето и противоепидемичните мерки..... днес рев, кански рев против разхлабването на мерките! Що ли така? Да не наближават избори?

  Русия- проказата на планетата Земя. Гребете роби, фараона ще кара водни ски!
 12. 12 Профил на plynii
  plynii
  Рейтинг: 751 Неутрално

  "Какво от това, че повече хора ще се разболяват и умират, драпането за власт е далече по-важно."

 13. 13 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 1860 Неутрално

  Да се смея ли, да плача ли? До вчера рев, кански рев против затварянето и противоепидемичните мерки..... днес рев, кански рев против разхлабването на мерките! Що ли така? Да не наближават избори?
  —цитат от коментар 11 на chichka


  Ясно е, че ще продължите да ядете доматите с колците .

  Но не слагайте всички под един знаменател.
  Именно, защото наближават избори и Борисов ,както винаги се чуди на коя страна да застане , затова обстоятелствата са такива : отваряме-затваряме .

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 14. 14 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2301 Неутрално

  До коментар [#4] от "sarunka":Точно ОБРАТНОТО. МАСОВОТО гласуване
  —цитат от коментар 10 на КМЕТ В СЯНКА


  И ако изберем БСП ще минем към МАСОВО ГЛАДУВАНЕ. И тогава ще потърсим колците.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 16. 16 Профил на Ганьо ла фурия Балканика
  Ганьо ла фурия Балканика
  Рейтинг: 8 Неутрално

  След като Баце ни вкара в първата петица по смъртност, няма вече кой да яде доматите.

 17. 17 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4786 Неутрално

  До коментар [#14] от "Корки":

  Не ти давам акъл за кого да гласуваш. Писна ми от милиционерски инсинуации. Ако щеш гласувай и за светия синод или папата . Все ми е тая.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 18. 18 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4786 Неутрално

  До коментар [#15] от "petiopit":

  В ХЕИ е Данчо. Тодор е в Института по паразитология.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 19. 19 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2626 Неутрално

  Мълчи и опъвай ластика. Има кой да мисли.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 20. 20 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1611 Неутрално

  Миналата година по това време предупреждавах, че с тези управляващи и тази здравна система, в България ще настъпи ад. Цъкахте ми минуси.

  Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
 21. 21 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3452 Неутрално

  Цветозар Томов го е казал най-добре:

  "... основната причина за тази абсурдна заповед е предизборната истерия на отиващия си от властта премиер на страната, а министърът на здравеопазването, на когото би трябвало да е ясно какви ще са последиците от това поредно безумие, за пореден път става жертва на слугинския си манталитет."

  Отиващият си от власт премиер на страната, който се опитва да се хареса едновременно на пенсионерите (срещу 50 лева), на руснаците (срещу поток, платен с наши пари), на американците (с виртуозни акробатични изпълнения), на "Ричард" Алибегов (отваряйки кръчмите и вертепите му), при това без да дразни излишно Доган и обръчите от фирми...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 22. 22 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2301 Неутрално

  "Доматите с колците ли да продължаваме да ги ядем?"
  Горкият професор Кантарджиев не спази библейската препоръка "Не давайте осветено нещо на псетата; нито хвърляйте бисерите си пред свинете, да не би да ги стъпчат с краката си, и се обърнат та ви разкъснат."

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 23. 23 Профил на tapat0p
  tapat0p
  Рейтинг: 303 Неутрално

  Миналата година по това време предупреждавах, че с тези управляващи и тази здравна система, в България ще настъпи ад. Цъкахте ми минуси.
  —цитат от коментар 20 на Хриси


  Не заради управляващите ще настъпи ад, а заради населението. Мой колега от Азия разказва, че са с 18 часа полицейски час и имат пропуски, които им дават да излизат от тях само в определени дни. И повечето го спазват. Я си представи какви протести и какво мрънкане ще настане, ако тук такива мерки се вкарат. Ние сме си виновни. Поне за това не мисля, че е съвсем коректно да се винят управляващи.

 24. 24 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2552 Гневно

  Отваряме ,защото,, заболЯемостта ще спадне" .Това го каза вчера ботокса. Освен неграмотни ,те са престъпници . След 10 дни ще видим колко са почнали заради ластика.

 25. 25 Профил на vladivlad
  vladivlad
  Рейтинг: 607 Неутрално

  До коментар [#23] от "evf54378219":

  Това за хвалба ли е???
  18 часа полицейски час и имат пропуски, които им дават да излизат от тях само в определени дни.
  След известно време ще имат право само да работят.

  Do or do not. There is no try. Yoda
 26. 26 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2491 Весело

  Буци каза, че това е българският модел. Дърпаш ластика, докато се скъса...

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 27. 27 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 552 Неутрално

  Независимо дали в политиката на кабинета спрямо коронакризата има злонамереност или става дума за некомпетентност, коронавирусът вече е важен играч на политическия терен. ГЕРБ и ДПС си го направиха коалиционен партньор.

 28. 28 Профил на stanchopansa
  stanchopansa
  Рейтинг: 457 Неутрално

  До коментар [#23] от "evf54378219":

  Мрънкане има навсякъде, в Германия и Франция организират протести, за каквито ние тук само мечтаем. Ние никога не сме имали истински локдаун, да не вземе нещо електората да се разсърди. Е, сега мрем, но мрем свободни.

 29. 29 Профил на Bira
  Bira
  Рейтинг: 792 Неутрално

  Бройката извънредно починали през последния месец - спрямо предходните два - е бройката убити в резултат на осъзнато и преднамерен действие в личен интерес.
  Това, освен нарушаване на дадената клетва и предателство, се явява съставомерно деяние по НК.
  Щабът има само съвещателна функция, отговорността лично на премиера, вице-премирите и всички гласували съответните решения на министерски съвет.

 30. 30 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2166 Неутрално

  Десети ден вече сме затворени, а случаите се увеличават. От първи се отварят само откритите части на заведенията, театрите и фитнесите с 30 % от капацитета си.Апропо, лидерите на протестърските партии, какви мерки предлагат ? А пРезидента ?

 31. 31 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 2237 Любопитно

  Не всеки вносен домат е вкусен, тънколюспест и богат на антиоксиданти, така, както са тези- родно производство, отделно , след като се каязва да се косумират след ваксинация, все пак е важно да се знае при кои ваксини ще има най-добър резултат, а не по принцип....Колкото до колците, а бе......

 32. 32 Профил на Forest
  Forest
  Рейтинг: 1317 Неутрално

  ще видим в неделя, може пък Борисов правилно за пореден път НЕ надценява населението.
  все пак се е учил от бай Тошо, който е казал, че "суверинитът за народа е да има за ядене и пиене".

  Истината ни прави свободни.
 33. 33 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1339 Любопитно

  "Все още можем до лятото да оставим в миналото сегашния кошмар. Но зависи и от това, кого ще докараме на власт в неделя."

  Как кого ще докарате? Някакъв ужасен Франкенщайн БСП + Чалгар + Галева + ДБ, в който ДБ я има четири министерски кресла, я не...

  Norman Granz предпочита правителство на БСП с премиер Корнелия Нинова
 34. 34 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1339 Любопитно

  "Само че вече няма какво да спаси властта на Борисов. Дали това ще е за добро или не, не мога да кажа."

  И този ли като Дневник се позовава на социологическото проучване на бившия съветник на Радев?

  Norman Granz предпочита правителство на БСП с премиер Корнелия Нинова
 35. 35 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 3297 Неутрално

  "Доматите с колците ли да продължаваме да ги ядем?"

  перфектното заглавие! овации за дневник!

 36. 36 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1827 Любопитно

  До коментар [#20] от "Хриси":

  В Италия, Испания, Англия, Германия, Русия, Турция ... защото не са тези управлаващи... няма нито болни, нито смъртност. Нъл тъй?

  Русия- проказата на планетата Земя. Гребете роби, фараона ще кара водни ски!
 37. 37 Профил на Грую
  Грую
  Рейтинг: 350 Гневно

  Борисов каза"Ние сме като ластик ,отваряме-затваряме"Днес така ,утре -друго
  —цитат от коментар 2 на NessaRox


  По-скоро като пумпал...

 38. 38 Профил на today
  today
  Рейтинг: 994 Неутрално

  Остава само управляващите да изкарат хората на манифестации, както направиха родителите им през 1986-та, след като гръмна АЕЦ Чернобил.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 39. 39 Профил на Док и Марти
  Док и Марти
  Рейтинг: 22 Неутрално

  До коментар [#33] от "nv":

  Чудовището на Франкенщайн в новия парламент е гарантирано.
  В предния 200 от 240 места бяха на герб+бсп+дпс.
  Няма как в този заедно да съберат по-малко от 120.

  Според мен, на изборите през 2025г. макар и да има такава възможност, тя е реална само ако герб+дпс загубят настоящите избори.

 40. 40 Профил на Умнокрасив гербераст от Позитано
  Умнокрасив гербераст от Позитано
  Рейтинг: 176 Неутрално

  Дневник за пореден път подценяват селския тарикатлък на Барба Ганьо. Мнението на тези хора е правилно, оценките са много точни, но не отразяват мнението на огромното мнозинство Барба Ганьовци. По-голямата част от туземното население дори не е чувало за Дневник, не го интересува мнението на д-р Кателиева или д-р Илиев, но в замяна на това изпитва огромна нужда да лочи ракия и да плюска имитиращи продукти по кръчмите. С този безумен ход Борисов ще убие, да точно така, ще убие, десетки българи, далеч не само старци, но ще спечели гласове. Отдавна знаем, че думи, като морал, достойнство, чест, истина, за Барба не значат нищо, вече знаем, че за него и човешкия живот не значи нищо. Той изборите в неделя вероятно ще ги спечели, но и той, и ботоксивия клоун, и всички сляпо верни нему дегенерати е добре да не забравят, че рано или късно всеки си плаща цената. Ще си платят и те, колкото и да се мислят за недосегаеми в момента.

  "Шумът нищо не доказва. Кокошката, снесла яйце, понякога кудкудяка толкова силно, като че ли е снесла малка планета"- Марк Твен
 41. 41 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4493 Гневно

  "Вчера и днес страната ни достигна абсолютен рекорд от началото на пандемията по брой заразени с коронавирус, а в същото време управляващите обявиха разхлабване на мерките от 1 април. "

  Вчера страната изпревари Великобритания по брой починали на един милион жители! В знак ан радост от това "постижение", властта обяви разхлабване на мерките от 1 април с надеждата да изпреварим в скоро време по този показател и Словения и Белгия!

 42. 42 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4493 Неутрално

  До коментар [#13] от "NessaRox":

  "Ясно е, че ще продължите да ядете доматите с колците ."

  Те ядат само колците! Доматите ги ядат тези, за които герберите гласуват!

 43. 43 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4493 Неутрално

  След като Баце ни вкара в първата петица по смъртност, няма вече кой да яде доматите.
  —цитат от коментар 16 на Ганьо ла фурия Балканика


  Има, има! Доматите ги ядат тези като Баце, които се ваксинираха с Пфайзер и Модерна, а за мат*риала, който яде само колците, остава АЗ, ако я има!

 44. 44 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4493 Неутрално

  До коментар [#20] от "Хриси":В Италия, Испания, Англия, Германия, Русия, Турция ... защото не са тези управлаващи... няма нито болни, нито смъртност. Нъл тъй?
  —цитат от коментар 36 на chichka


  Всички тези цитирани страни имат по-малко починали на един милион население от нас!

 45. 45 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2301 Неутрално

  както винаги се чуди на коя страна да застане , затова обстоятелствата са такива : отваряме-затваряме .
  —цитат от коментар 13 на NessaRox


  И бай Ганьо е имал подобни проблеми, затова е викал "Горе, долу Стамбулов"

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 46. 46 Профил на Born
  Born
  Рейтинг: 445 Неутрално

  Добре де, съгласен съм общо взето с написаното от Цветозар Томов. Съгласен съм също така и че Ковид е и политика и ситуацията е предизборна. Не мога да разбера обаче на кого все пак толкова пречат заведенията с маси на открито, работещи при спазване на отстояние и стриктни мерки за дезинфекция, след като вече е установено, че вирусът е най-възприемчив и най-лесно се предава в места на закрито. Защото доколкото разбирам най-голяма е драмата с отворените отново заведения. Моля имайте предвид, че гласоподователи на ДБ са не само представителите на ИТ сектора, които за засега/все още/ предвид предстоящата вследствие на затварянията икономическа криза могат да си позволят да работят/ макар и от в къщи/. Има и други хора, като например представители на частния бизнес и със свободни професии, останали без доходи вследствие на нескончаемите локдауни, които принципно да възнамеряват да пуснат по една бюлетина за Христо и Атанас..Мислете и за тях дали няма да ги отблъснете.. Мислете и за това, че поне на теория, справянето с икономическите и здравни последствия с ковид кризата от понеделник може и да е във ваши ръце. И какво възнамерявате да направите. По примера на Меркел- локдаун до безкрай ли? Не, това не е решението!
  Така, чее..успех и поздрави!

 47. 47 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2301 Неутрално

  Остава само управляващите да изкарат хората на манифестации, както направиха родителите им през 1986-та, след като гръмна АЕЦ Чернобил.
  —цитат от коментар 38 на today


  Хвърчилото и Галева цело лето правиха митинги и възстания, също като родителите им от "Новата класа" на Милован Джилас.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 48. 48 Профил на Doli Alexdelta
  Doli Alexdelta
  Рейтинг: 231 Неутрално

  До коментар [#36] от "chichka":

  Има, но Великобритания преди малко повече от месец бяха стигнали 50-60 хил. за денонощие, а вчера са 4040 заразени и 56 починали при 68,151,503 население. Както се пееше в една песен: Кога ще ги стигнем...Засега задминахме англичаните при 10 пъти по-малко население, дано скоро да не стигнем и американците.

 49. 49 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2013 Неутрално

  Каквито колците, такива и доматите!
  Вие какво очаквате?
  Мутрите и комсомолците да се събудят човечни, загрижени?
  Разбира се че не ги е еня за живота и здравето на хората.
  И са усетели че като се правят на мъже, като подчертаят булгар-булгар и Сиган-Сиган манталитета си може би ще привлечат вота на булгар-булгар и Сиган-Сиган избирателя.

 50. 50 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1827 Любопитно

  ++ Уважаема, знам, има роднина там и няма не искам няма недей ваксинсираха я с Пфайзер, въпреки изричното ѝ желание да е с АЗ!
  А при нас първо се опитаха да бойкотират ваксинацията, като отвориха свободни коридори пък ваксините сваршиха.... сега има, да видим кога Ганьо ще се накани? Ваксиниран съм!
  Единствения правилен ход е да обявят, че от 1 юли или 1 август ваксината ще се заплаща!!! Глей тогава какви опашки ще се заформят?

  Русия- проказата на планетата Земя. Гребете роби, фараона ще кара водни ски!
 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 52. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK