Какво означават думите на Борисов да има 3 милиона ваксинирани "през май"

Информация за хода на ваксинационната кампания в България и осреднени данни за ЕС (вдясно).

© ECDC

Информация за хода на ваксинационната кампания в България и осреднени данни за ЕС (вдясно).Премиерът Бойко Борисов заяви на 11 април, че "през май" броят на ваксинираните срещу COVID-19 български граждани ще достигне 3 милиона души. Така колективният имунитет ще може да е факт още "през май" вместо към втората половина на септември, каквато е целта, поставена от европейските лидери за ЕС.


Борисов не обяснява дали прогнозата му се основава на радикална промяна на организацията на ваксинационната кампания. Той изтъква единствено факта, че повече недостиг на ваксини няма да има, тъй като осигурените от правителството му дози ще пристигат редовно, като от предпочитаната от гражданите mRNK ваксина на BioNTech/Pfizer доставените количества ще достигнат общо 2.7 млн. дози (до края на юни).


Сухите числа


Към 11 април по официални данни на информационния портал coronavirus.bg са поставени 571 062 дози ваксини. Това не означава, че толкова хора са били имунизирани, тъй като в бройката се включват както получилите една доза, така и напълно ваксинирани.
Информационният портал, който се поддържа от Министерството на здравеопазването, уточнява, че с две дози са ваксинирани 112 978 души, а с първа са 458 084 български граждани.


От началото на ваксинационната кампания - 27 декември 2020 г., са изминали 106 дни. За този период средно дневно са правени по 5387 ваксини.


С досегашното темпо на ваксинация България заема последното място в ЕС. По официални данни на европейската здравна агенция ECDC към 11 април с първа доза е имунизирано 7.7% от населението на България над 18-годишна възраст, а с двете - 1.9%. Средните стойности за 29-те държави от ЕС и Европейската икономическа зона, за които се събира информация, съответно са 16.5% с първа доза и 6.8 процента напълно ваксинирани.


Какво не казва Борисов?


В своето изказване министър-председателят не уточнява два важни параметъра, които биха позволили да се прогнозира какво стои зад думите му, че 3 милиона българи ще бъдат ваксинирани през май.


Първо, той не прецизира какво разбира под "ваксиниран". Дали тълкува термина както той се разбира например в Обединеното кралство - ваксинирани с поне една доза, или се придържа към международната формулировка, поддържана от СЗО и американските Центрове за контрол на заболявания и контрол (CDC), при която под напълно ваксинирани се смятат хората, получили по две дози от двуразовите ваксини или една от едноразовите и изградили антитела за две седмици след втората доза.


Второ, Борисов не уточнява какво разбира под "през май". Дали правителството си поставя за цел конкретна дата от месеца, има предвид началото му или края на периода.


Въпреки това няколко прости изчисления позволяват да се види какво би означавало три милиона ваксинирани в рамките на месец и половина.

 • Ако приемем, че в България има напълно ваксинирани 112 978 души, то до заветните 3 милиона остават още 2 887 022. Ако вземем по-малко амбициозната цел - 3 милиона, получили поне по една доза, то ще трябва да се имунизират още 2 541 916 души.


Вариант "Великден"


Да предположим, че Борисов има амбиции трите милиона да бъдат достигнат до началото на май. В този случай в оставащите 3 седмици до Великден би трябвало всеки ден да бъдат ваксинирани съответно по 127 095 души от тези, които трябва да получат първа доза, и по 144 351 всеки ден, ако предположим, че правителството си поставя за задача да има 3 милиона напълно ваксинирани граждани към 1 май.


Ако приемем, че идеята е да има 3 млн., ваксинирани поне с една доза, за да бъде постигната тя, ще е необходимо да се поставят инжекции на 88 души на минута, като операцията тече със същото темпо денонощно и без почивен ден.


Вариант "15 май"


Разсрочена до средата на май, заявката на правителството би означавала дневният брой на ваксинирани да е между 72 656 и 82 486 души дневно в зависимост от това дали властите предвиждат една доза или пълна ваксинация. Това би създало необходимост поне 50.4 души да бъдат ваксинирани всяка минута при денонощен цикъл на работа в продължение на 30 дни.


Вариант "31 май"


51 дни делят изявлението на министър-председателя от края на май. За това време ваксинационната кампания трябва да поеме между 49 841 и 56 608 души всеки ден, за да бъде изпълнен ангажимента на правителството. При това скоростта на имунизациите в страната трябва да е 34.6 души в минута при режим 24/7.


До момента най-доброто постижение за ваксиниране в един ден беше регистрирано след първоначалното пускане на т.нар. зелени коридори, в които всеки желаещ, без записване, може да се ваксинира. Броят на хората, преминали в най-натоварения за "коридорите" ден 2 март, е 19 999, по информация на "Нова телевизия".


Отделни представители на здравните власти са давали различни прогнози за масовия етап на ваксинации, заявявайки възможност за ваксинирането на между 50 000 и 100 000 души месечно.


Ваксинационният план на правителството предвижда ваксинацията да преминава през над 300 ваксинационни пункта в болнични заведения и медицински центрове за приоритетните групи и всички желаещи. На около 4000 лични лекари се разчита да се погрижат за пациентите от собствените си листи, отдавайки приоритет на възрастните хора с ограничена подвижност. Като причина за бавната ваксинация в България досега властите са изтъквали само една причина - недостига на ваксини.


Коментарът е от личния блог на журналистката.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (57)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 2170 Весело

  За пет месеца ваксинирани под половин милион, твърдо на последно място в Европа, под вещото ръководство на Баце от Банкя. Това са фактите.. Останалото са полюциите на един объркан човечец..

  Sic transit gloria mundi
 2. 2 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1741 Весело

  Много приказки за нищо. Означава, че Борисов си ги плещи едно към гьотере. За четири месеца 500 хл. ваксинирани, сега за 1 щял да ваксинира 5 млн. А едно корабче плува.

 3. 3 Профил на Vesselin Velkov
  Vesselin Velkov
  Рейтинг: 1008 Неутрално

  Можеше и да е така, ако не бяха се отказали от полагащите се ваксини на Пфайзер и Модерна. Сега няма никакъв шанс.

 4. 4 Профил на ali_ibn_isa
  ali_ibn_isa
  Рейтинг: 869 Неутрално

  Какво означават думите на Борисов да има 3 милиона ваксинирани "през май"
  —цитат от коментар 0 на От заглавието

  Думите на Борисов отдавна НЕ означават нищо повече от клинична картина на паталогичен лъжец.
  ----

 5. 5 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1260 Неутрално

  Боже, човека каза месец май. Година не я е уточнявал. Мисля от Политико я бяха изчислявали, някъде към 2025-2026г. И то при положение, че вече на ваксинираните не се налага да се слагат бустерни дози.

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 6. 6 Профил на boyanv
  boyanv
  Рейтинг: 296 Неутрално

  А защо трябва да обръщаме внимание на думите му? Ето обещани от него неща:
  1. Отмяна на заменките. Резултат = ?
  2. Доган в затвора. Резултат = ?
  3.Станишев в затвора. Резултат = ?
  4. Отнемане лиценза на ЧЕЗ. Резултат = ?
  5. Съдебна реформа. Резултат = ?
  6. Премахване на Боянските сараи. Резултат = ?
  7. Реформа в МВР. Резултат = ?
  8. Борба с организираната престъпност. Резултат = ?
  9. Борба с битовата престъпност. Резултат = ?
  10. Средноевропейски доходи. Резултат = ?
  11. Полицай във всяко село. Резултат = ?
  12. Шенген. Резултат = ?
  13. Евро зона. Резултат = ?
  14. Спиране на войната по пътищата. Резултат = ?
  Сигурен съм, че много неща пропускам. Та - думите му са лъжи както винаги.

  Μπόικο δεύτερη βουλγαρική δολοφόνος
 7. 7 Профил на itwasalladream
  itwasalladream
  Рейтинг: 555 Неутрално

  За пет месеца ваксинирани под половин милион, твърдо на последно място в Европа, под вещото ръководство на Баце от Банкя. Това са фактите.. Останалото са полюциите на един объркан човечец..
  —цитат от коментар 1 на Hristov


  Тия за 12 години управление нямат ли поне едно предпоследно място в Европа, хей така за цвят?

 8. 8 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1533 Неутрално

  "През май", но не уточнява кой май. През май – коя година?

 9. 9 Профил на Smoke
  Smoke
  Рейтинг: 885 Неутрално

  То кога е било ясно какво е искал да каже Борисов? Кога пък е ставало това, което е казвал?

  Той си говореше за "щит" от ваксинирани и "излекувани" (които всъщност са оздравели, а не "излекувани"). Явно в бройката включва и тези, които по фалшивите модели на онзи фалшив математик Витанов (който всъщност е физик) ги смятат за скрито преболедували, невключени в официалната статистика. Така той може и 6 милиона да ги изкара :)

 10. 10 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2977 Неутрално

  > Какво означават думите на Борисов да
  > има 3 милиона ваксинирани "през май"

  Накратко:

  Празни дрънканици

  કટાક્ષ
 11. 11 Профил на Араламбене му е майката
  Араламбене му е майката
  Рейтинг: 1018 Неутрално

  Това заявление Борисово случайно го чух. Не сте обективни. Той каза "ще имаме колективен имунитет с три милиона ваксинирани, в това число и оздравелите".

 12. 12 Профил на gianni
  gianni
  Рейтинг: 1202 Неутрално

  Банкяското гуру както винаги може да лъже както си иска. В скоро време нищо няма да зависи от него и ще може да се отдаде всецяло на работа със съдържанието на чекмеджетата.

 13. 13 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 2346 Неутрално

  Борисов говори за колективен имунитет през май.
  Той сумира:
  - броят на ваксинираните;
  - броят на прекаралите вируса;
  - (защо не) и тези, починали от вируса. Те също вдигат процента на фората, които не могат да се заразят вече.

  Така сметката му може и да излезе, ако се наблегне на хората от група 2 и 3, защото се видя, че с ваксиниране се справя трудно.

 14. 14 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 981 Неутрално

  Не ми се слушат глупости и празни приказки.

  В Русия съм! В Русия съм!
 15. 15 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3101 Весело

  Звездите му го говорят

 16. 16 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 2170 Весело

  До коментар [#7] от "Itwasalladream":

  Немат.Те са стабилни.

  Sic transit gloria mundi
 17. 17 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1547 Неутрално

  Ами думите на баце означават обичайното - послъгва си човека, има такава слабост, макар че, в името на истината, с половин уста измърмори "заедно с преболедувалите".
  Но нямаше проблеми, да се замеря с милиони бройки от Пфайзер, та предстои да видим дали на лъжата краката са къси.

 18. 18 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2723 Неутрално

  Думите на Борисов са типично нищо говорене.
  Симулативно хвърляне на цифри в пространството.

 19. 19 Профил на iiu09354227
  iiu09354227
  Рейтинг: 474 Неутрално

  Защо не престанете да обръщате внимание на бълнуванията на този изтрещял човек?

 20. 20 Профил на ikar_01
  ikar_01
  Рейтинг: 721 Весело

  До коментар [#11] от "Араламбене му е майката":

  На оздравелите имунитета спада след известно време, нака че не е сигурен стадния имунитет. Тук е само стадото. имунитета се и е взел шапката и е отишъл на по-надеждно място.

 21. 21 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 707 Неутрално

  Сикаджията пак се е оср@л.

  На 11.07. да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 22. 22 Профил на Smoke
  Smoke
  Рейтинг: 885 Весело

  Тия за 12 години управление нямат ли поне едно предпоследно място в Европа, хей така за цвят?
  —цитат от коментар 7 на Itwasalladream

  "Па хайде пишете му веднъж една тройка, хей така - за разнообразие"
  (из "Семейство Пъпкови или Кой разби атома?")

 23. 23 Профил на antikvarno
  antikvarno
  Рейтинг: 673 Неутрално

  На ББ не трябва да се дава трибуна, нито да се търси логика в словоблудствата му.
  Другото е мазохизъм!

 24. 24 Профил на AdMin
  AdMin
  Рейтинг: 249 Весело

  Това заявление Борисово случайно го чух. Не сте обективни. Той каза "ще имаме колективен имунитет с три милиона ваксинирани, в това число и оздравелите".
  —цитат от коментар 11 на Араламбене му е майката


  Араламби, пак не излиза пустата сметка, бре! Нали трябва да сме обективни! Те само 380 000 заболели, в т.ч. и неоздравелите и то за повече от година. За радост или за съжаление, ваксинираните на ден са повече от добиващите естествен имунитет.

 25. 25 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4351 Неутрално

  Означават, че проблемът е медицински ! И продължава да се задълбочава !

 26. 26 Профил на nmy381005793
  nmy381005793
  Рейтинг: 424 Неутрално

  За 5 месеца до днес 12 Април са ваксинирани средно
  100 000 плюс. Това което премиера е дал като прогноза, да приемем че е до края на Май месец е абсурд.
  Също така трябва да отбележа че прогнозата на Б. Борисов е много вероятно да е направена без Дрога, без Гъби, без Кокаин и точно това е трагичното.
  Моята прогноза е следната,
  След “пенсионирането” господин Борисов ще се срути тотално, под това се разбира физически и психически.

 27. 27 Профил на 1107
  1107
  Рейтинг: 790 Неутрално

  Нищо не означава. Боце не работа ни милиони, ни хиляди. Само пачки и кюлчета са му в главата.

 28. 28 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1899 Любопитно

  Борисов, в присъствието на здравния министър кзаза, че през май ваксинираните ще достигнат три милиона и като се прибавят и изкаралите болестта, ще имаме колективен имунитет още тогава.
  От това аз разбирам, че Борисов и здравният министър работят за постигане на колективен имунитет по естествен път още през месец май. Те една година, заедно с ген. Мутафчийски и безгалсната и скрита подкрепа на доц. Ангел Кунчев работят единствено за постигането на такъв тип колективен имунитет.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 29. 29 Профил на econo
  econo
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Кво му пука на него? За тия години секретар, кмет и премиер вероятно триста пъти е казвал едно сутрин, а на обяд вече се е отметнал.

 30. 30 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2730 Неутрално

  Той си говори ДИВОТИИ изначално ! Не разбирам защо трябва да се коментират ...
  Ако излезем голи на улицата и крещим ...аз съм ВИРУС КОВИД 19 .Вероятността да ни арестуват е огромна. Ако ............Борисов каже , ще ваксинирам 4 000 000 към края на МАЙ , пак на улицата ...ще правим анализи.

 31. 31 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 1614 Разстроено

  Каквото и да е искал да каже г-н Борисов, все е лъжа

 32. 32 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 1614 Неутрално

  "предпочитаната от гражданите mRNK ваксина на BioNTech/Pfizer"

  На български се изписва иРНК (информационна рибо-нуклеинова киселина). На английски (което вероятно е искала да използва авторката, изписвайки съкращението на латиница), е mRNA (messenger ribonucleic acid).

 33. 33 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 1620 Весело

  Боко изтреще тотално. Ама така още повече ми харесва. Ако бях гей щях да се оженя за то.

  мурзилка
 34. 34 Профил на elena_pipilota
  elena_pipilota
  Рейтинг: 411 Неутрално

  Със сигурност е прав, че до края на март най-вероятно 3 милиона българи ще са изкарали болестта, ще са ваксинирани срещу нея или ще са умрели от нея. Това е имал предвид литературния герой.

 35. 35 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 1620 Весело

  До коментар [#1] от "Hristov":

  А брой с две дози и достатъчно време, че досега да придобият максимален имунитет, след втората доза, са май само самите политици, от висшите ешелони на управлението, които бяха въкцинирани най-първи на територията. Има-няма 500 души.

  мурзилка
 36. 36 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2327 Неутрално

  Означава че МАЙ се надява да не го разследват.

 37. 37 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 1620 Весело

  До коментар [#32] от "plamen_b":

  Ми то в щабЪ по въкцинацията образУванието е куцо, ти очакваш от журналя да разбира как е правилно да се изписва. Ахахах!

  мурзилка
 38. 38 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 2170 Весело

  Означават, че медикаментите трябва да се взимат по предписание, а не по усмотрение на пациента.

  Sic transit gloria mundi
 39. 39 Профил на yp123
  yp123
  Рейтинг: 321 Весело

  Аз не мога да разбера, защо изобщо се опитвате да анализирате думите на един патологичен лъжец:
  1. Вече разполагаме с изключително мощни, бързи, икономични, най-добрите в света локомотиви"
  2. България е вече 100% енергийно независима, никой не може да ни спира кранчето или да ни извива ръцете.
  3. През май броят на ваксинираните срещу COVID-19 български граждани ще достигне 3 милиона души
  .... и това само през последните няколко месеца.

 40. 40 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2560 Неутрално

  Какво означават думите на Борисов, когато вече не е премиер?
  ПАК нищо!

 41. 41 Профил на робин от Крузо
  робин от Крузо
  Рейтинг: 282 Весело

  Хммм... по-дълга статия за вицовете, които всеки ден ни разказва отиващият си премиер другаря Борисов, не съм чел (е само донякъде успях). Ако аз трябваше да напиша тази статия бих написал съвсем кратко и кротко: „Какво означават думите на Борисов, както обикновенно думите на другаря Борисов нищо не означават, както винаги“
  Поздрави от Isla Robinson Crusoe.

  robin ot Crusoe
 42. 42 Профил на deutscher._
  deutscher._
  Рейтинг: 614 Неутрално

  Дневник , може ли да помоля да публикувате или цитирате само нормално - доказали се хора - българи или чужденци - всички очакват това от Вашата от
  много време уважавана и доказала се редакция ! !

 43. 43 Профил на kmat
  kmat
  Рейтинг: 348 Неутрално

  Що за въпрос? Какво означавали думите на Боэрисов? Означава, че той продължава да си живее в неговия измислен свят, къдото обаче компания му правят не само хората от по-близките и далечни кръгове, ами всички ние.

 44. 44 Профил на kmat
  kmat
  Рейтинг: 348 Неутрално

  Що за въпрос? Какво означавали думите на Боэрисов? Означава, че той продължава да си живее в неговия измислен свят, къдото обаче компания му правят не само хората от по-близките и далечни кръгове, ами всички ние.

 45. 45 Профил на 1001
  1001
  Рейтинг: 1873 Неутрално

  Ми ваксинирайте се
  Днеска закарах комшията да се ваксинира. По някаква причина са пуснали Модерна за хора 65+, то и в събота бяха пуснали зелен коридор ама беше митинг, днеска пак но го съобщиха 10-11 часа

 46. 46 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3664 Весело

  Каквото щяха да означават и думите -Ще има два милиона-четири милиона.Абсолютно нищо.Човека сам си признава,че е прост и се надява повечето от народа да са като него.Той просто си говори.А какво означава,че ще направи всичко възможно на колежа да има европейски финал.Ами същата тъпотия.Колкото е фактор в медицината,толкова е фактор в УЕФА.

 47. 47 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2999 Неутрално

  Много ясно 3 милиона с първа доза края на май и около 1.5 милиона с двете. То другото е леко утопично. :)

  До края на месеца ще минем милион. После ще останат още 2 милиона, трудно ще стане, но ако има ваксини и желаещи.

 48. 48 Профил на Араламбене му е майката
  Араламбене му е майката
  Рейтинг: 1018 Весело

  До коментар [#24] от "AdMin":

  "Араламби, пак не излиза пустата сметка, бре! Нали трябва да сме обективни! Те само 380 000 заболели, в т.ч. и ... "

  Ся, да ва светна тебе и всички останали хаплювци тука. Коментирам не думите на Бацата и стойността им, а че авторката, в услуга на неква нейна опорка, премълчава втората половина и развива един куп кухерентни сценарии.

 49. 49 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8034 Неутрално

  Общо 19 европейски държави отстъпват част от своите количества с ваксини на държави като България, в които има остър недостиг. В рамките на тази солидарна акция България ще получи 1,15 млн. дози ваксина допълнително. А кога ще е следващия изблик на солидарност, щото явно ние не сме си поръчали необходимите ваксини.

 50. 50 Профил на 1001
  1001
  Рейтинг: 1873 Неутрално

  До коментар [#32] от "plamen_b":

  Нямаш си идея какъв огромен проблем е това защото над 50% подобен запис го четат транспотна РНК m си е т ръкописно

 51. 51 Профил на 1001
  1001
  Рейтинг: 1873 Неутрално

  До коментар [#49] от "Роси":

  ти ваксинира ли се или си плюеш по навик

 52. 52 Профил на Bira
  Bira
  Рейтинг: 1044 Неутрално

  До коментар [#51] от "1001":


  :ти ваксинира ли се или си плюеш по навик
  —цитат от коментар 51 на 1001


  попържането на местните и национални герб-чета отдавна се е превърнало във втора природа на българите.
  на твое място, вече бих се замислил за боя с тояги и замеряне с камъни.

 53. 53 Профил на Стабилни в мизерията, епизод пореден
  Стабилни в мизерията, епизод пореден
  Рейтинг: 756 Неутрално

  Лошото е, че сега сме го закъсали, защото просто няма желаещи за Астра. Това със смяната на правителството няма да се оправи и дори до края на годината не виждам откъде могат да дойдат 12 милиона други ваксини.

 54. 54 Профил на kakva_e_istinata
  kakva_e_istinata
  Рейтинг: 120 Неутрално

  Не Ви прилича да публикувате такива ниско качествени манипулации и клонящи с лицемерие анализи. Нека изчакаме май месец да видим какво ще се случи и тогава дайте трибуна на всички недоволни от лошото управление, което всъщност вече приключва. Може пък "спасителите" да достигнат 3 000 000 ваксинирани или пък може да потънат сериозно гонейки постове и облаги тотално забравили за пандемията и проблемите на хората.

  В спора се ражда истината!
 55. 55 Профил на vankata1
  vankata1
  Рейтинг: 1111 Неутрално

  Това заявление Борисово случайно го чух. Не сте обективни. Той каза "ще имаме колективен имунитет с три милиона ваксинирани, в това число и оздравелите".
  —цитат от коментар 11 на Араламбене му е майката


  Ако ваксинират с това темпо - по 3000 на ден, то 3 милиона е лесно да се сметне, ще има след около хиляда дни, т.е. в най-добрия случай през май 2023. Бойко се надява дотогава и броят на преболедувалите да е поне 3 милиона, и така с 3 милиона преболедували и 3 милиона оздравели, общо 6 милиона с антитела, може би ще се получи колективният имунитет. Май 2023.

 56. 56 Профил на vankata1
  vankata1
  Рейтинг: 1111 Неутрално

  Не Ви прилича да публикувате такива ниско качествени манипулации и клонящи с лицемерие анализи. Нека изчакаме май месец да видим какво ще се случи и тогава дайте трибуна на всички недоволни от лошото управление, което всъщност вече приключва. Може пък "спасителите" да достигнат 3 000 000 ваксинирани или пък може да потънат сериозно гонейки постове и облаги тотално забравили за пандемията и проблемите на хората.
  —цитат от коментар 54 на Kakva_e_istinata


  Има такъв народ - народът на провинция Онтарио в Канада е около 14 милиона и до днес са поставени 3 милиона и 250 хиляди ваксини. Обаче ситуацията там е много тревожна, 4 400 нови случаи на ден, тоест 3 милиона и 250 хиляди поставени ваксини са недостатъчни за постигане на колективен имунитет! Да, България има половината на това население, но след месец в Онтарио ще има 6 милиона поставени ваксини и никой не очаква след един месец в Онтарио да се постигне колективен имунитет!

 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK