Имат ли общо Петорката от Кеймбридж и руските шпиони от София

Имат ли общо Петорката от Кеймбридж и руските шпиони от София

© Pixabay.comТекстът е препубликуван от "Свободна Европа".


"Случаят е без аналог в новата ни история, а и след 1944 г."


С тези думи главният прокурор Иван Гешев откри на 19 март пресконференцията на държавното обвинение, на която беше съобщено за разкрита шестчленна шпионска група, събирала класифицирана информация в полза на Русия.
Впоследствие стана ясно, че заподозрените са бивш кадър на военното разузнаване, наречен "резидента", съпругата му, ръководителят на секретната регистратура в Народното събрание (НС), високопоставен офицер от Министерството на отбраната (МО) и двама действащи военни разузнавачи.


"Това е уникален случай. И то не само в българската история, той е уникален случай в европейската история след Втората световна война, защото има само една такава история, един случай - това е т.нар. Петорка от Кеймбридж", добави Гешев ден по-късно пред bTV.


Главният прокурор има предвид легендарния случай с петима британски студенти, вербувани от СССР още през 30-те години на миналия век, които впоследствие се издигат в йерархията на британските тайни служби.


За Петорката от Кеймбридж е известно, че през Втората световна война предава на Москва огромен обем стратегическа информация за плановете на нацистка Германия, добита от Лондон след дешифрирането на кода "Енигма". Освен че изиграват роля за хода на ключови събития в края на войната, петимата двойни агенти предават на руснаците и информация за разработването на ядрено оръжие от САЩ.


Има ли наистина нещо общо между тази историческа шпионска афера и случая с наскоро осветените като руски шпиони шестима българи?


"Свободна Европа" потърси с този въпрос ген. Тодор Бояджиев, бивш зам.-началник на Първо главно управление на Държавна сигурност (ДС), както и проф. Тодор Тагарев, военен министър в служебното правителство на Марин Райков (март 2013 - май 2013).


"Сравнението е като виц"


"За мен сравнението е като виц - смешно, нереално и много далеч от истината", гласи краткият отговор на Бояджиев, който през 60-те години на миналия век преминава обучение в школата на КГБ в Москва, включително и при Харолд Ейдриън Ръсел Филби, известен като Ким.


Именно Ким Филби оглавява Петорката от Кеймбридж, която включва още сънародниците му Антъни Блънт, Гай Бърджес, Доналд Маклейн и Джон Кеърнкрос. През 1951 г. Бърджес и Маклейн бягат в Москва, а 12 години по-късно това прави и самият Филби.


"Трима, които са работили в службите за сигурност във Великобритания, успяват да избягат. Тук един от нашите обвиняеми направи опит, който се оказа неуспешен. По някои параметри тези два случая си приличат, по някои се различават, но това е единствен аналог", коментира по този повод Иван Гешев.


Тодор Бояджиев, който поддържа познанство с Филби в продължение на повече от десетилетие и е автор на няколко книги за шпионската дейност на Петорката от Кеймбридж, обаче не е съгласен с главния прокурор. Според него "разликата между двата случая е от земята до небето".


"Единственото общо е някакво съвпадение в цифрите, нищо друго общо няма. За мене разликата между двата случая е от земята до небето - огромна. Мотивите, направеното, резултатите, ефектът от дейността на Петорката от Кеймбридж и шестимата от София - няма никаква прилика и основание да се сравняват", казва генералът, който минава през всички нива на ДС от началото на 60-те години до края на комунистическия режим в България.


Непосредствено след обучението си в КГБ, Бояджиев е изпратен от София на официално назначение като заместник търговски представител в Ню Йорк. От края на 70-те до началото на 80-те години пък заема съветнически пост в представителството на Народна република България в ООН.


"Аз минавам за един от специалистите по Петорката от Кеймбридж. С Ким Филби се познавахме 15 години и сме живели под един покрив сумарно за този период поне половин година. Затова имам всички основания и сам да се приемам като човек, който знае твърде много по темата", казва Бояджиев пред "Свободна Европа".


По думите му, за разлика от случая с петимата легендарни двойни агенти, в огласената досега информация за разкритата шпионска група в София той забелязва "липса на всякакъв професионализъм и тотално неспазване на професионалните стандарти" както от заподозрените, така и от техните ръководители.


Какво знаем за шпионите в София


През март прокуратурата разпространи видео кадри и аудио записи от срещи и разговори на сочения за "резидент" на групата Иван Илиев със съпругата му Галина и някои от останалите обвиняеми. Сред тях са бившият военен и настоящ ръководител на секретната регистратура в НС Любомир Медаров, зам.-началникът на бюджетната дирекция в МО полк. Петър Петров и военният разузнавач Димитър Влахов. Името на шестия заподозрян досега не е обявявано. Единствено той беше освободен под гаранция, след като е направил самопризнания.


От огласените досега доказателства става ясно, че Илиев е събрал групата с цел да му предава служебна информация от МО срещу заплащане. Споменатите хипотетични суми в записите бяха от порядъка на 2000-3000 лв. На кадрите пък се виждаха мъже със заличени лица, които снимат с телефон екраните на служебните си компютри, сменят валута в обменно бюро и стоят на маса с "резидента" в ресторант.


Тезата на прокуратурата е, че те са събирали секретна информация от парламента и МО, която след това Галина Илиева е предавала в руското посолство, където е имала доверени контакти. Веднага след акцията, от София бяха отзовани поредните двама руски дипломати. По време на разглеждането на постоянния арест на петимата задържани обаче стана ясно, че към момента те нямат обвинение за предаване на държавни тайни на Русия.


"Главният прокурор търси някакви ефекти"


Бившият служебен министър на отбраната Тодор Тагарев споделя мнението на ген. Бояджиев, че не може да се прави паралел между този сюжет и Петорката от Кеймбридж. Той е възпитаник на Висшето военновъздушно училище "Георги Бенковски", а впоследствие защитава дисертация в руската Военновъздушна инженерна академия "Н. Е. Жуковски" и в Командно-щабния колеж на ВВС на САЩ.


"Операцията на Петорката от Кеймбридж е продължила десетилетия и е била насочена към придобиване на секретна информация със стратегическо значение, включително плановете за разработка на ядрено оръжие [на САЩ]. На много високо ниво [в британските служби] са влезли тези хора. В нашия случай няма нищо подобно. Просто главният прокурор търси някакви ефекти, но сравнението му не е много адекватно", коментира проф. Тагарев пред "Свободна Европа".


По думите му британците са идентифицирани и обработвани от СССР на много млада възраст, а после са се развивали в службите, заемали са позиции и така са достигали до стратегически секретни данни. Докато в българския случай "бивш човек от службите, който както сам казва [в един от записите] - със сталинското си мислене успява да убеди действащи, вече постигнали високо равнище в кариерното си развитие хора, да му съдействат".


Тагарев не пожела да коментира професионалното ниво на заподозрените в София, но беше категоричен, че не открива "никакви прилики" между двете шпионски афери. Той обаче е на мнение, че случаят в София не трябва да се омаловажава, защото все още не е ясно каква точно информация е била предавана на Русия.


Бившият служебен ръководител на МО има предвид думите на настоящия военен министър Красимир Каракачанов, че "трудно може да се каже, че е изнесена сериозна информация", защото според него "една част от информацията е била и публична".


"Едва ли не [шпионите] са се интересували само от нашите техника и проекти за превъоръжаване, които все още не са станали факт. Независимо каква информация са предали до момента, очевидно те са имали организация и биха могли, ако не бяха заловени, в бъдеще да предават друга, по-чувствителна информация - ако допуснем, че до момента тази не е била такава", коментира Тагарев пред Свободна Европа.


Битката при Прохоровка


Макар петимата британски двойни агенти да са разглеждани като предатели на Запад, а в бившия социалистически лагер - като герои, и двете страни в Студената война признават значимите резултати от шпионската им дейност.


Самият Ким Филби определя като свое най-забележително постижение развоя на битката между руснаците и германците край Курск през 1943 г. Предавайки на Москва дешифрирана от британското разузнаване информация за стратегията на германците, той дава достатъчно време на руснаците да се подготвят и в крайна сметка да спечелят ключовата битка в село Прохоровка.


"На мен нищо не ми говореше и той видя това по реакцията ми. Затова продължи да ми обяснява: Прохоровка е едно селце край Курск, където по време на Курската дъга - битката, която обръща тотално хода на войната и Червената армия тръгва към Берлин, се е състояло най-голямото танково сражение", спомня си Бояджиев свой разговор с Филби.


Според него именно благодарение на дългогодишните действия на легендарния шпионин СССР получава достъп до "килограми информация" след дешифрирането на "Енигма" от британците. Включително конкретни данни за стратегията на германците и новата броня на танковете им, "изпратени на Москва няколко месеца преди битката в Прохоровка".


Истината за Ким Филби
С код Dnevnik10 получавате поне 10% отстъпка
Купете


Кой е Ким Филби


Ким Филби е роден през 1912 г. в британско аристократично семейство. Баща му Хари Сейнт Джон Бриджър Филби работи в Британска Индия, след което приема исляма, става съветник на краля на Саудитска Арабия Ибн Сауда и склонява саудитците да си сътрудничат с Великобритания и САЩ, вместо със СССР.


По ирония на съдбата синът му Ким избира да работи за руснаците, след като се присъединява към британските социалисти по време на следването си в Кеймбридж. През 1933 г. във Виена той е вербуван от съветския шпионин Арнолд Дойч. Първоначално Филби работи като кореспондент на "Таймс" във фашистка Испания и така привлича вниманието на британската Секретна разузнавателна служба (SIS).


Младият Филби
С код Dnevnik10 получавате поне 10% отстъпка
Купете

Започва работа в разузнаването и бързо се изкачва в йерархията - през 1944 г. оглавява един от отделите в службата, заемайки мястото на дотогавашния си началник. Повишение, което години по-късно ще опише с думите: "Една много, много мръсна история".


Година по-късно Филби е на ръба да бъде разкрит заради изявление на съветския вицеконсул в Турция, че в замяна на политическо убежище във Великобритания е готов да разкрие трима важни агенти на Москва в Лондон. В крайна сметка Волков е арестуван, а подозренията срещу Филби отпадат и през 1946 г. той дори получава орден на Британската империя, връчен му лично от крал Джордж VI.


През 1951 г. в СССР бягат двама от Петорката от Кеймбридж - Доналд Маклийн и Гай Бърджес. Това провокира нови подозрения срещу Филби, който е подложен на дълги разпити. След проведено вътрешно разследване обаче невинността му е обявена лично от министъра на външните работи, а през 1955 г. той дава пресконференция, на която казва: "Последният път, когато говорих с комунист, знаейки, че е комунист, беше някъде през 1934 г."


През 1963 г. Ким Филби най-накрая е разкрит и Москва организира бягството му от Бейрут, където официално работи като журналист. В СССР британецът се жени за 20 години по-младата си съпруга и води обучения за разузнавачи. Умира през 1988 г. в руската столица.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (73)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3076 Весело

  Да се четат и цитират изявления на Гешев/Каренин е напълно загубено време, чудя се защо въобще е публикуван тоя безсмислен текст. То не бяха пръскачки, дизел на луната и пр. щуротии, като влезат с съдебна зала обвиненията - тихо.

 2. 2 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3456 Весело

  До коментар [#1] от "boevbisser":чудя се защо въобще е публикуван тоя безсмислен текст.

  Бутоните "купете" не видя ли?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 3. 3 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3076 Весело

  До коментар [#2] от "дерибеев":

  Честно казано, не мисля, че е заради бутоните, да бяха барем обяви за пръскачки.
  Весел ден ти желая, въпреки текста за тоя илитерат, главния прокурор.

 4. 4 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3499 Неутрално

  Поредната куха изцепка на Гешев (е радост). Първо, гръмки изявления в пресата. Второ, явяване пред съда. Тук балона се спуква. Трето, отпадане на обвиненията и пълно мълчание на каскета. Четвърто, България е осъдена и всички плащаме десетки хиляди евро, заради некадърността на прокуратурата.

 5. 5 Профил на papunqk
  papunqk
  Рейтинг: 901 Весело

  Не за първи път каскетаря се изцепва неподготвен, прекалено уверен..... След това увяхва като попикано мушкато. А ние всички ще си плащаме за простотиите на този "титан на правото".

 6. 6 Профил на Че
  Че
  Рейтинг: 12 Неутрално

  Бояджиев и другите руски шпиони би трябвало да бъдат арестувани, а не да коментират.

  ЧЕ ГЕВАРА
 7. 7 Профил на г-н Думанов
  г-н Думанов
  Рейтинг: 1461 Неутрално

  В милиционерското, където е Гешев е учил право, явно са представяли случаят с Петорката от Кеймбридж като все още засекретен и той смята, че поднася на балъците уникална информация по тема-табу.

  CONTADOR GRATUITO!
 8. 8 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 811 Неутрално

  Просто Гешев от всички шпионски истории е чувал само за "Петорката", и затова и ограниченият му ченгесарски мозък прави подобни сравнения. По-скоро случаят започва като нещастно повторение на Мария Бутина - Путинската звезда. Ще видим натам дали ще стане като "червения оркестър" или не.

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 9. 9 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2471 Неутрално

  Поредната глупост. За ПАРИ всеки прокурор ще напише "каквото е поръчано". Това е голям ДЪРЖАВЕН проблем. Колкото и да се бяга от същността ..."какво се шпионира" ? Има ли въобще нещо което е правено в българските министерства поради "мърлявщина и некомпетентност" да е интересно ....за РУСИЯ !???? Пак за пари над 99% от чиновнци в държавната администрация ще ви предоставят всичко ! :)

 10. 10 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 811 Неутрално

  До коментар [#6] от "Че":

  Бояджиев е пенЦия от 30 години и само това прави - коментира и раздува.

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 11. 11 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2801 Неутрално

  Колкото Гешев има общо с прокурор.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 12. 12 Профил на Младолик Мъдрец
  Младолик Мъдрец
  Рейтинг: 842 Неутрално

  Не за първи път, всякакви родоотстъпници, българофоби и откровенни национални предатели, отказват да вярват на българските служби, но вярват на жалките оправдния на руската пропаганда.

 13. 13 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2801 Неутрално

  До коментар [#8] от "Пипера е много лют":

  “Просто Гешев от всички шпионски истории е чувал само за "Петорката"...”

  Чувал е дръжки. Смяташ ли, че може да ги изреди поименно?

  Накарал е Сийка да провери в Гугъл “големи шпионски афери” и това е излязло най-отгоре.

  Тая работа не е като да профилактираш казаните по селата.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 14. 14 Профил на Тошо Кочев
  Тошо Кочев
  Рейтинг: 1472 Гневно

  Имат,разбира се!
  Те работят против Бългерия и подкопават националната сигурност.Хухх!👹

  Много съм прост
 15. 15 Профил на Bornagain
  Bornagain
  Рейтинг: 1294 Неутрално

  наскоро осветените като руски шпиони шестима българи
  ===================================================
  Докато няма влиязла в сила присъда, никой не е осветен. Осветена е само пропагандата на Свободна европа и краят на претенциите и за "обективност".

  Свободата, Санчо...
 16. 16 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2801 Неутрално

  Ясно е едно: мегаразкритието последва “личното мнение” на сенаторите Менендес и Риш (т.е. на Сенатската комисия по външни работи) и предхождаше с ден-два другото “лично мнение” - на Държавния департамент - за блатото от корупция и беззаконие, в което е затънала България.

  Блато, в което Гешев не иска да си причини да топне пръст.

  След като не си причини да се поинтересува коя е зловещата Мата Хари, нащракала “спестяванията” в чекмеджето на премиера.

  Хубав ден на всички с чувство за хумор.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 17. 17 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2801 Неутрално

  До коментар [#15] от "Bornagain":

  “Осветена е само пропагандата на Свободна европа ...”

  Вечният враг - и преди, и сега - на здравите милиционерски сили, биещото сърце на Партията.

  И Европа се пише с главна буква, ама кой да ти каже?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 18. 18
  Bornagain
  Рейтинг: 1294 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

  До коментар [#15] от "Bornagain":“Осветена е само пропагандата на Свободна европа ...”Вечният враг - и преди, и сега - на здравите милиционерски сили, биещото сърце на Партията.И Европа се пише с главна буква, ама кой да ти каже?
  —цитат от коментар 17 на Norman Granz

  В случая европа се пише с малка буква, а Свободна = Американска е важна. Всеки който не е съгласен с този правопис е съветски шпионин.

 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 20. 20 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 811 Неутрално

  До коментар [#13] от "Norman Granz":

  Може би знае само Ким Филби, прав си. Но и малко хора знаят, че Петорката става такава, след като Гордиевски разкрива и петия участник. До края на Студената война се говори за Четворка.

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 21. 21 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2798 Неутрално

  Ми имат ми! Половината били братчеди, другите са гаджета.

 22. 22 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3076 Весело

  До коментар [#19] от "Дисидент в ЕССР":

  Кое разкритие, сладък? На терористите, дето хакнаха пръскачките под Парламента ли?
  Или на оня, дето бил хакнал НАП, но го пуснаха? Или пък на другия гаден шпионин - Малинов, дето не само че го пуснаха, ами и в изборите участва?

 23. 23 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 1914 Неутрално

  Позицията на Тагарев е реалистична и балансирана. Не омаловажава успеха на контраразузнаването и прокуратурата,но, разбира се, намеква, че е различен случай с петорката от Кеймбридж. За разлика от позицията на Тодор Бояджиев, доста екзалтирана, почти като позицията на Бойко Ноев и Атанас Атанасов. Обаче Игор Бунич не допуска, а пише направо, че Филби е двоен агент. И чрез него британците са играели тънка игра с руснаците. Вярно, пробутващи им ценна и истинска информация /особено през войната/, друга, обаче, дозирана /както със записите от разпитите на Рудолф Хес/. Или типичен случай. Писмото на Чърчил до Рузвелт от края на 1940 г., че рухват под немския натиск. Бунич пише, че това писмо е стигнало по-бързо до бюрото на Сталин, отколкото до Рузвелт. Това писмо му е подсказало главното - Англия рухва в близко бъдеще, а после ще се заеме и с Хитлер. И т.н. Друго интересно е, че когато Гешев /не сегашния/ бяга в Турция да търси подкрепа от англичаните с цял наръч досиета на БКП функционери, отговарящ за югоизтока в британското разузнаване е именно Ким Филби. И първо на него са докладвали за случая. Въпрос на интерпретация е дали Филби е предупредил руснаците по своя инициатива, или не е съгласувал това с шефовете си по-нагоре, до самото правителство. За да дадат Гешев на руснаците. Англичаните са считали България за законен трофей на Сталин и нищо чудно легално, така да се каже, да са им направили услугата.

 24. 24 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2801 Неутрално

  До коментар [#22] от "boevbisser":

  "Или пък на другия гаден шпионин - Малинов, дето не само че го пуснаха, ами и в изборите участва?"

  Не само.

  Буквално на следващия ден след като Гешевци оповестиха с тъпани и зурни "осветяването" му, той замина за белокаменна Москва да си получи ордена лично от The Spymaster - Владимир Владимирович - който предупреди българските власти да не смеят да го пипнат повече с пръст.

  И те не посмяха.

  До такава степен не посмяха, че понастоящем всякакви мерки за неотклонение срещу него са паднали ПО ДАВНОСТ, понеже в законния 18-месечен срок Гешев и останалите каскети не сколасаха да му напишат обвинителен акт.

  Да видим какво ще стане сега с Шесторката от Лъвов Бридж, ама не ми се вярва да е нещо по-различно от пародия.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 25. 25 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2432 Неутрално

  Даже и да е ПР и преобуване в движение заради смяна на караула в щатите , всяко усилие срещу петата колона е добро.

  SHADOWS of SOFIA
 26. 26 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2223 Неутрално

  Малко позакъсня тази просветителска статия за тези които не са запознати с дейността на Ким Филби и Кембриджката петорка. Това че между двата случая няма нищо общо го бях написал още докато гърмеше скандала! Целта поставена на Геша е да трови отношенията ни с Русия и той се справя с нея много успешно! Чакам следващи гръмки разкрития на руски шпионски мрежи и заговори за въоръжени преврати както в Черна гора и Белорусия!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 27. 27 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1359 Неутрално

  яко разследване ни представя 10 годишно-стажен репортер.

  от весникарски изрезки.

  С цел - да се оплюе главния прокурор, понеже е настъпил шефа.

  О бой.. такая трагедия

 28. 28 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2801 Неутрално

  До коментар [#26] от "Julian Mall":

  "Целта поставена на Геша е да трови отношенията ни с Русия и той се справя с нея много успешно!"

  Хахаха, ето още един повервАл.

  Толкова са "отровени" отношенията с Русия от строежа на потоци и плащането на имперска рента, че когато Сенатската комисия по външна политика или Държавният департамент излязат с критичен доклад за България, тавариш Митрофанова скача и с голи гърди защитава правителството.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 29. 29 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 3021 Весело

  Oбщото между Петорката от Кеймбридж и руските шпиони от София е като общото между Каренин и Керенски - компетентността на ГешеФФ.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 30. 30 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2223 Любопитно

  До коментар [#28] от "Norman Granz":

  "Хахаха, ето още един повервАл."

  В какво по-точно? Че наистина е хванал руски шпиони или самият Геш е руски агент и ловенето на мними руски шпиони му служи за прикритие?!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 31. 31 Профил на sweeper
  sweeper
  Рейтинг: 329 Неутрално

  Бояджиев и другите руски шпиони би трябвало да бъдат арестувани, а не да коментират.
  —цитат от коментар 6 на Че


  Не че не съм съгласен, но казано от човек, именуващ се "ЧЕ ГЕВАРА" никак не ми звучи убедително.

 32. 32 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 1876 Неутрално

  Не за първи път, всякакви родоотстъпници, българофоби и откровенни национални предатели, отказват да вярват на българските служби, но вярват на жалките оправдния на руската пропаганда.
  —цитат от коментар 12 на Младолик Мъдрец


  Абсолютно вярно!

  Помниш ли Атанас Атанасов и недобитите костококи?
  Как късаха рубашки по телевизиите? Пияните форумни Норман Ганцовци , помниш ли ги?

  “Вакъл Малинов, Гебрев, Решетников - курбан не даваме.. Всички да сме на митинг, против Гешев , та той набеждава невинни хора и държави..
  Пропагандни пушилки ..“

  Те го те:
  ------------------
  “ „Многофункционално активно мероприятие на властта и на управляващата олигархия непосредствено с цел манипулиране на общественото мнение .. Въпросният Малинов седнал да си пише докладна записка – може да си пише каквото иска .. “
  -----------------

 33. 33 Профил на rkf46690675
  rkf46690675
  Рейтинг: 511 Неутрално

  "Умира през 1988 г. в руската столица."
  Умира като впиянчена руска свиня.
  Типично за загиналите в Северна НИГЕРИЯ предатели.

 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 35. 35 Профил на rkf46690675
  rkf46690675
  Рейтинг: 511 Неутрално

  АМАН ОТ ТОДОР БОЯДЖИЕВЦИ- "ГЕРОИ-ЕКСПЕРТИ".
  КРЕМЪЛСКИ СЛУГИ ,С КОИТО РУСКИТЕ ЧЕКИСТИ СИ ЗАБЪРСВАХА ЗАДНИЦИТЕ , КОГАТО СЕ ОСИРАХА ПУБЛИЧНО.
  СПРАВКА:СЛУЧАЯТ С ПОКУШЕНИЕТО СРЕЩУ ЙОАН ПАВЕЛ IV.

 36. 36 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 1876 Неутрално

  Бояджиев и другите руски шпиони би трябвало да бъдат арестувани, а не да коментират.
  —цитат от коментар 6 на Че


  Също и за атаката на НАП!

  Писахме:
  ------------
  Кибератаката пак е от Русия. Тя желае всичко лошо на България с армия от хакери и тролове, помощта отвътре ..
  Нищо ново.
  Русия през цялата си история ни е била враг, а НАП-аджиите са гола вода.
  —цитат от коментар 6 на Сенчеста фигура


  И помниш ли КОИ политически сили, бяха активирани от ГРУ, за логистична подкрепа?

  Умнокрасивистите!

  ------------------
  “Накратко - Гешев подчерта, че новата линия на разследването е, че обвиняемият Кристиан Бойков е изпълнител.. . Над фирмата обаче стои и истинският организатор на мероприятието: "Само погледнете как интересно съвпадна всичко с политическата реакция примерно на "Да, България" – в рамките на дни беше поискана оставката не на шефа на НАП, а на министър Горанов. Дните в политическия живот представляват милисекунди по същество."

  И още: "Безспорно е, че тази атака съвпадна с активно преекспониране на случая в определен кръг медии, свързани с подсъдимия Прокопиев, с Христо Иванов, някои ги наричат "протестърски медии", с активно присъствие по телевизиите примерно на Атанас Атанасов, който е шеф на Националната служба за сигурност по време на г-н Костов, министър-председателя Костов."
  -------------------
  https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2019/07/23/3942118_kakvo_razbrahme_ot_purvoto_intervju_na_budeshtiia/

  Но да припомним - ПЪРВИТЕ ХВАНАТИ ШПИОНИ бяха Баневи!
  Още тогава Норман Ганцовците се захванаха да беснеят!

 37. 37 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 1876 Неутрално

  Бояджиев и другите руски шпиони би трябвало да бъдат арестувани, а не да коментират.
  —цитат от коментар 6 на Че


  Също и за атаката на НАП!

  Писахме:
  ------------
  Кибератаката пак е от Русия. Тя желае всичко лошо на България с армия от хакери и тролове, помощта отвътре ..
  Нищо ново.
  Русия през цялата си история ни е била враг, а НАП-аджиите са гола вода.
  —цитат от коментар 6 на Сенчеста фигура


  И помниш ли КОИ политически сили, бяха активирани от ГРУ, за логистична подкрепа?

  Умнокрасивистите!

  ------------------
  “Накратко - Гешев подчерта, че новата линия на разследването е, че обвиняемият Кристиан Бойков е изпълнител.. . Над фирмата обаче стои и истинският организатор на мероприятието: "Само погледнете как интересно съвпадна всичко с политическата реакция примерно на "Да, България" – в рамките на дни беше поискана оставката не на шефа на НАП, а на министър Горанов. Дните в политическия живот представляват милисекунди по същество."

  И още: "Безспорно е, че тази атака съвпадна с активно преекспониране на случая в определен кръг медии, свързани с подсъдимия Прокопиев, с Христо Иванов, някои ги наричат "протестърски медии", с активно присъствие по телевизиите примерно на Атанас Атанасов, който е шеф на Националната служба за сигурност по време на г-н Костов, министър-председателя Костов."
  -------------------
  https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2019/07/23/3942118_kakvo_razbrahme_ot_purvoto_intervju_na_budeshtiia/

  Но да припомним - ПЪРВИТЕ ХВАНАТИ ШПИОНИ бяха Баневи!
  Още тогава Норман Ганцовците се захванаха да беснеят!

 38. 38 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 1876 Неутрално

  АМАН ОТ ТОДОР БОЯДЖИЕВЦИ- "ГЕРОИ-ЕКСПЕРТИ".КРЕМЪЛСКИ СЛУГИ ,С КОИТО РУСКИТЕ ЧЕКИСТИ СИ ЗАБЪРСВАХА ЗАДНИЦИТЕ , КОГАТО СЕ ОСИРАХА ПУБЛИЧНО.СПРАВКА:СЛУЧАЯТ С ПОКУШЕНИЕТО СРЕЩУ ЙОАН ПАВЕЛ IV.
  —цитат от коментар 35 на rkf46690675


  Също и за групата на Малинов-Гебрев !
  Теа скачат, та да ги защитават ..!

  ---------------------
  “Ген. Атанас Атанасов: Шпионският скандал е предизборна пушилка .. Тази история е абсолютен кьорфишек. ..
  Атанасов подчерта, че изпада в странна ситуация да защитава хора от движение "Русофили".
  -----------------------------

 39. 39 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 1876 Неутрално

  Хахаха, ето още един повервАл.
  —цитат от коментар 28 на Norman Granz


  А на вас ли да вярваме , а не на Българските Служби?

  --------------
  ““Ген. Атанас Атанасов: Шпионският скандал е предизборна пушилка..“
  -------------

  Явно, сте се поставили в услига, на чужди сили!

 40. 40 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 1876 Неутрално

  Ако това разкритие беше направено от ДБ, ровозомарксистките медии щяха да ги хвалят от сутрин до вечер.Грантоедите са царе на лицемерието и двойните стандарти.
  —цитат от коментар 19 на Дисидент в ЕССР


  Абсолютно вярно!

  Помниш ли им поведението, по време на атаката на НАП?
  А как скачаха за Гебрев?


  Светнаха, като елхи ..

 41. 41 Профил на Торбеш
  Торбеш
  Рейтинг: 1306 Неутрално

  Напълно неграмотно се споменава битката при Прохоровка (на южния край на Курската дъга).
  Съветите често разказват любимата си лъжа за "най-великата танкова битка в историята", която уж била спечелена.
  Сражението при Прохоровка - Обоян (на южния фланг на Курската дъга) всъщност е катастрофална загуба за съветите.
  Губят 235танка срещу 10(д-е-с-е-т) немски.
  Но съветската лъжа е най-голямата лъжа!
  Според нея съветите печелят битката, макар позорно да я губят според фактите.
  Какво печелят на Курската дъга?
  Немците спират настъплението си и трескаво качват танковете на влакове, за да отпътуват за Италия, където американците са направили десант и бързо напредват.
  На опразнените фронтови линии се настаняват съветите, започвайки настъпление срещу отслабените сили на немците.
  Какво бил предал Филби? Колко дебела е стоманата на предната броня на Тигър-I?
  Каквото и да е предал, Тигрите се представят добре, като имат на сметката си 10:1 победи срещу рояците Т-34-ки. Същото ще се повтори след една година във Франция срещу Шърман-ите на американците - 6:1.
  Всъщност битката с най-много бройки танкове в историята - ДЕСЕТ ПЪТИ повече от участвалите при Прохоровка, е при Дубно, Луцк и Ровно в първите дни на нахлуването на немците.
  Най-голямата танкова битка в историята е загубена бездарно от генерал-майор (тогава) Георгий Жуков, но за нея съветите си мълчат гузно. Немците губят 260 танка (много от които са ремонтирани впоследствие), а Червената армия губи общо 2648 танка!(Справка - сАвеЦката Уикипедия)

  Като българин съм горд, че думата "неудачник" е незаменяема чуждица в българския език, заемка от руския език.
 42. 42 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1795 Неутрално

  Думата има съда и защитата.
  Става въпрос за знакови фигури - Софийската Петорка руски шпиони, рисофил Малинов, емигрант Васил Божков.
  Съдебните процеси могат и да са задочни и дори посмъртни - спомнете си как генерал Луков бе осъден на смърт три години след като Черните (Червени) Ангели (Дяволи) го застреляха на входната му врата.

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 43. 43 Профил на nigel
  nigel
  Рейтинг: 789 Неутрално

  Бояджиев и другите руски шпиони би трябвало да бъдат арестувани, а не да коментират.
  —цитат от коментар 6 на Че


  Бояджиев много отдавна си харчи пенсията и едва ли му трябва да се занимава с шпионаж. А за това което е правил докато е бил на работа мисля че е добре да погледнем историята с Ерих Милке - шефа на ЩАЗИ. Когато след обединението на Германия решиха да го съдят, в негова защита излязоха бившите му противници от разузнаването на ГФР, които казаха че той си е вършел работата съгласно законите и политиката на страната си и не би трябвало да бъде съден за това.

 44. 44 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 1621 Весело

  Дневник както винаги омаловажава престъпления и обвинени.
  Щеше да е точно обратното, ако ДеБе имаха участие.

  Here for the LOLS
 45. 45 Профил на citoyen
  citoyen
  Рейтинг: 818 Неутрално

  Гротеска някаква! Да се правят подобни сравнения е просто нелепо но е много удобно да се привлече вниманието на четящата и гледащата публика.

 46. 46 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7033 Неутрално

  От милиционер прокурор не става, още по-малко, главен.

 47. 47 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 2376 Неутрално
 48. 48 Профил на Oleg Iliev
  Oleg Iliev
  Рейтинг: 1287 Неутрално

  "По време на разглеждането на постоянния арест на петимата задържани обаче стана ясно, че към момента те нямат обвинение за предаване на държавни тайни на Русия."

  Нещо се обърках. Според мен дефиницията за "шпион" включва предаване на държавни тайни, терминологията на Гешев не ми е ясна.

 49. 49 Профил на Октавиан
  Октавиан
  Рейтинг: 646 Неутрално

  следейки коментарите и статията публикувана в номенклатурната "медийна" група, излиза, че за кукловодите и обществото не е важно престъплението, а това, че главния прокурор е непоносим. От там, всяко престъпление, което той покаже, включително и със видео записи не представлява никакъв морален казус, защото захилено се иронизира, е гешеф е каскет и радост.
  Ако това е вярно, излиза вярно, че природонаселението е евтино, няколко лева за заплати на чочковци "журналисти" и ВСИЧКО е възможно.

  Нали така?

  за мен няма нищо нередно в редакцията на този вестник, като изключим, че е честно читателите да знаят, вестник с новини ли четат или сводки на политическа фондация с неясно финансиране и подизпълнител - псевдоопозиционна партия с ръководство произлизащо от тежката номенклатура на бкп, както и позиция за културата, която врагува с автентичната българска култура в интерес на други страни? Долу БКП и герберската болест! Долу комсомолската имитацията на преса!
 50. 50 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 15 Неутрално

  До коментар [#23] от "nik_77.":

  Има версия, че полицаят Гешев е доживял спокойтно старините си в Русия.

 51. 51 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 1876 Неутрално

  От милиционер прокурор не става, още по-малко, главен.
  —цитат от коментар 46 на Роси


  “Вакъл Малинов, курбан не даваме!“ скоро ли Атанас Атанасовците ще ви сбират за митинги ??

 52. 52 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 1876 Неутрално

  Думата има съда и защитата.
  Става въпрос за знакови фигури .
  —цитат от коментар 42 на Сатана Ликующий


  Гебрев, Атанас Атанасов, Баневи ..

  Помниш ли атаката на руските хакери, срещу НАП . при която се търсеха политически дивиденти.. ??!

  -------------
  "Безспорно е, че тази атака съвпадна с активно преекспониране на случая в определен кръг медии, свързани с подсъдимия Прокопиев, с Христо Иванов, някои ги наричат "протестърски медии", с активно присъствие по телевизиите примерно на Атанас Атанасов, който е шеф на Националната служба за сигурност по време на г-н Костов, министър-председателя Костов."
  -------------------
  https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2019/07/23/3942118_kakvo_razbrahme_ot_purvoto_intervju_na_budeshtiia/


  Светнаха, като елхи!

 53. 53 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 1876 Неутрално

  Напълно неграмотно се споменава битката при Прохоровка (на южния край на Курската дъга).
  Съветите често разказват любимата си лъжа за "най-великата танкова битка в историята",
  —цитат от коментар 41 на Торбеш


  Отдавна са опровергани!
  Руски и всякакви историци, показаха болшевишките лъжи ..

  Ето хубава книга : “Вермахт «непобедимый и легендарный».

  https://www.litres.ru/valentin-runov/vermaht-nepobedimyy-i-legendarnyy-voennoe-iskusstvo-reyha/

  Там пише и за Прохоровка, и за Сицилия, и за Източния фронт, и за “Маркет-Гардън“, и за Хюртген , и за Анцио ..

  “Вермахт «непобедимый и легендарный» - трябва да е настолно четиво на всеки, който обича Историята!
  Може да се поръча и с банкова карта “Виза“

 54. 54 Профил на PhillyJawn
  PhillyJawn
  Рейтинг: 341 Неутрално

  До коментар [#20] от "Пипера е много лют":

  напротив, МИ5 знаят, че има пети човек, но не и кой е - в "Ловец на шпиони" от Питър Райт е добре представен точно този въпрос

 55. 55 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 1876 Неутрално

  Отдавна са опровергани!
  Руски и всякакви историци, показаха болшевишките лъжи ..
  —цитат от коментар 53 на sim4o


  Колкото и да слагат минуси, червендулите, това е истината за Прохоровка ..

  ----------------
  “На самом деле, против 672 советских танков боролись 186 немецких боевых машин; вечером того дня потери составили 313 танков у Красной армии и 5 у вермахта ..
  В той битве советские войска потеряли более 300 машин: 29-й танковый корпус - 153 сгоревших или подбитых танка; 18-й танковый корпус - сгорели или были подбиты 84 танка; 2-й гвардейский танковый корпус - уничтожены 54 танка; 2-й танковый корпус - 22 танка. Таким образом, 5-я гвардейская танковая армия Ротмистрова лишилась 313 боевых машин."
  ---------------------
  Като освен при Прокоровка има боеве и на други места , 2-ри корпус се сражава с 3-ти танков корпус на Раус (от кампфгрупа “Кемпф“) и с 2-а дивизия “Дас Райх“ отляво , а 29-ти влиза в огневи контакт с “Тотенкопф“ на плацдарма на река Псьол ..

  Така че, трябва да се вземат всички загуби и на немците..

  Но все пак- само за полето при Прохоровка и само за 5-а гвардейска армия :
  -----------------
  “ вечером того дня потери составили 235 танков у Красной армии и 5 у вермахта - и это на нескольких квадратных километрах".

  Общо - за целия район на боеве на Пета гвардейска танкова и Пета пехотна армии .. 313 танка..

  Немски загуби - полето при Прохоровка ЛСАХ губи 5 танка ..
  За целия район на действие на втори и трети танкови корпуси от 4 танкова армия и кампфгрупата .. ориентировъчно 15-20 танка..

  Слагайте минуси - нещо ще промените от събитията на 12-ти юли , или що ??

 56. 56 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 1876 Неутрално

  Самият факт, че Сталин НАРЕЖДА РАЗСЛЕДВАНЕ , на събитията на 12-ти и Павел Ротмистров е оставен без никакви награди .. а Хитлер ДАВА НА ПАУЛ ХАУСЕР и на Хот ЖЕЛЕЗЕНИ КРЪСТОВЕ , говори ясно за Прохоровка ..

 57. 57 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 1876 Неутрално

  Още минуси сте сложили, а??

  Аре пак за Прохоровка- да беснеете облещени..

  -------------------
  “против 672 советских танков боролись 186 немецких боевых машин; вечером того дня потери составили 313 танков у Красной армии и 5 у вермахта ..

  В той битве советские войска потеряли более 300 машин: 29-й танковый корпус - 153 сгоревших или подбитых танка; 18-й танковый корпус - сгорели или были подбиты 84 танка; 2-й гвардейский танковый корпус - уничтожены 54 танка; 2-й танковый корпус - 22 танка.
  Таким образом, 5-я гвардейская танковая армия Ротмистрова лишилась 313 боевых машин."
  ----------------

  ЛССАХ , да припомним ГУБИ 5 танка!

  ПЕТ !!!!

  Слагайте минуси и пръскайте слюнка по брадичката!

 58. 58 Профил на GMO VACCINES CHEMICALS
  GMO VACCINES CHEMICALS
  Рейтинг: 2570 Неутрално

  общото е че са все предатели рубладжии. различното е че нашите са мизерници :)

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 59. 59 Профил на Krasimir Georgiev
  Krasimir Georgiev
  Рейтинг: 46 Неутрално

  До коментар [#58] от "GMO VACCINES CHEMICALS":

  Нашите са извършвали безнаказано тази дейност толкова отдавна ,че са загубили изобщо чувство за самосъхранение и предпазливост.

 60. 60 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 1876 Неутрално

  общото е че са все предатели рубладжии. различното е че нашите са мизерници :)
  —цитат от коментар 58 на GMO VACCINES CHEMICALS


  Абсолютно ..


  До коментар [#58] от "GMO VACCINES CHEMICALS":Нашите са извършвали безнаказано тази дейност толкова отдавна ,че са загубили изобщо чувство за самосъхранение и предпазливост.
  —цитат от коментар 59 на Krasimir Georgiev


  И са под прикритие , а народът уви им вярва ..


  Ето :

  -----------------------------
  “Ген. Атанас Атанасов от ДСБ открито защитава заподозрените в руски шпионаж! .. Не, това не е първоаприлска шега, а ясно разкриване на картите ..
  Ако до вчера някой беше казал на .. привърженици на ДСБ и ДеБъ , че шефът им - върлият костовист и бивш шеф на служба „Сигурност“ Атанас Атанасов, може публично да се намеси в шпионски скандал и то в полза на заподозрени от движение „Русофили“, щеше да настане вой до небесата, а човекът, изказал предположението, щеше да бъде разпънат на кръст .. , като провокатор.

  Днес по БНР обаче джобният генерал не само публично оплю за тази акция дежурната си мишена – прокуратурата, но и като един Матросов на амбразурата, при това без да знае факти от разследването, набързо издаде и присъда – че деянието на Николай Малинов и компания, изобщо не било наказуемо... “
  ----------------

  Ами, по делата ги познаваме!

  Светнаха, като елхи!

 61. 61 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5222 Весело

  Не

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 62. 62 Профил на iiu09354227
  iiu09354227
  Рейтинг: 939 Неутрално

  Да не забравяме, че у нас действа не само петорката от Кембридж, но и Мата Хари. И тя е по-неуловима от петорката.

 63. 63 Профил на vvs08576060
  vvs08576060
  Рейтинг: 493 Неутрално

  До коментар [#9] от "dejmos":

  Все повече си мисля, че си руснак или работиш за Русия.
  Ти подкопаваш вярата в България тотално. Думи като "мърлява кочина", "99% от чиновниците са продажни" не са думи на българин.

 64. 64 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2471 Неутрално

  До коментар [#63] от "vvs08576060":

  Толкова ! Подкопаваш вярата в "утрешния либерален ден" !??:) Решението е просто ... работиш за Русия , работиш за Божков , ...работиш за :))) Виждаш ли цветно , въобще виждаш ли какво става наоколо ?Не си чел Смирненски ?:) Там горе всичко е ОК !??

 65. 65 Профил на vvs08576060
  vvs08576060
  Рейтинг: 493 Неутрално

  До коментар [#64] от "dejmos":

  Помисли какво каза по-рано. И аз съм чел Смирненски, чел съм и Достоевски, и Виктор Пелевин без да съм руснак. Не либерален. Утрешния ден.

  Това в държавната администрация да има повече от 1% честни хора не е либерализъм, не е и патриотизъм, нито консерватизъм. Това е да си човек.

  Това да считаш родината си не за "мръсна кочина" не е либерализъм, не е и патриотизъм, нито консерватизъм. Това е да си човек.

 66. 66 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 1876 Неутрално

  До коментар [#9] от "dejmos":Все повече си мисля, че си руснак или работиш за Русия.Ти подкопаваш вярата в България тотално. Думи като "мърлява кочина", "99% от чиновниците са продажни" не са думи на българин.
  —цитат от коментар 63 на vvs08576060


  Абсолютно вярно!

  Това е умнокрасивската лексика , помниш ли как жълтопаветните бесняха когато Прокуратурата гепна шпионите :
  ---------------
  “ Христо Иванов: Прокуратурата в България е източник на корупция ..
  Той посочи, че в някои отношения положението в България е доста по-тежко от това в Полша, защото у нас ерозията и на медийната свобода, и на правосъдието, и изобщо на законността продължава много по-дълго и по-изтощително за гражданската енергия...“
  --------------

  Мани ги , теа работят за Русия , много ясно !

  Теа подкопават вярата в утрешния ден и в България тотално.

  Думи като "мърлява Каскетура " , като “Царя на чекмеджетата “- за български институции и за лидери - просто не са думи на българи ..

  пияният Радан пък беснее от Брюксел .. То не е за приказка..

  П

 67. 67 Профил на 1984
  1984
  Рейтинг: 631 Неутрално

  По лош от рака е руския комунизъм, просто ужасно

  BG e мини империя на злото.
 68. 68 Профил на vvs08576060
  vvs08576060
  Рейтинг: 493 Неутрално

  До коментар [#66] от "sim4o":

  Не ме разбра май, или ме разбра, но транспонираш логиката на предположението ми в хиперболизирана форма за свои цели.

 69. 69 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 1876 Неутрално

  До коментар [#66] от "sim4o":Не ме разбра май, или ме разбра, но транспонираш логиката на предположението ми в хиперболизирана форма за свои цели.
  —цитат от коментар 68 на vvs08576060


  Целите ни не са ли на всички общи?
  Да покажем озъбеният образ на умнокрасивщината , поставила се в служба на чужди сили?


  По лош от рака е руския комунизъм, просто ужасно
  —цитат от коментар 67 на 1984


  Добра новина - руският комунизъм е в дълбока опозиция!
  В самата Русия е Капитализъм!

  На изборите там - побеждават, като правило, десните.. въпреки обединението на гласовете , което създаде Навални с “умното гласуване“..

  На последните важни избори - руският комунизъм взе към 12%.. , на първо място беше кандидатът на антикомунистите.

  .. “Кандидат на пост президента Российской Федерации на выборах 2018 года от Коммунистической партии Российской Федерации (КПРФ), занял второе место с результатом 11,77 % голосов .. “

 70. 70 Профил на vvs08576060
  vvs08576060
  Рейтинг: 493 Неутрално

  До коментар [#69] от "sim4o":

  Симчо, ти от Възраждане ли си, или направо от Русофили на Малинов, не ми е много ясно.

 71. 71 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 1876 Неутрално

  До коментар [#69] от "sim4o":Симчо, ти от Възраждане ли си, или направо от Русофили на Малинов, не ми е много ясно.
  —цитат от коментар 70 на vvs08576060


  Доста неща не са ти ясни, а не само това..

  А по каква чудновата причина , малката ти празна главица реши, че съм от някакво си Възраждане?
  А Малинов и силите дето стоят зад него и го поддържат - са съвсем ясни:

  ---------------------
  “Ген. Атанас Атанасов: Шпионският скандал е предизборна пушилка .. Тази история е абсолютен кьорфишек. ..
  Атанасов подчерта, че изпада в странна ситуация да защитава хора от движение "Русофили".

  ...

  „Многофункционално активно мероприятие на властта и на управляващата олигархия непосредствено с цел манипулиране на общественото мнение .. .. – така съпредседателят на „Демократична България” и бивш началник на НСС ген. Атанас Атанасов коментира в студиото на „Тази сутрин” разследването за шпионаж в полза на чужда държава, по което беше обвинен председателят на движение „Русофили” Николай Малинов.

  „ Въпросният Малинов седнал да си пише докладна записка – може да си пише каквото иска ... “, запита ген. Атанасов.

  "Тази история е абсолютен кьорфишек. .. ", смята Атанасов.
  ----------------

  Ето кои хора са за Малинов и за “Движение Русофили“


 72. 72 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 1876 Неутрално

  До коментар [#69] от "sim4o":Симчо, ти от Възраждане ли си, или направо от Русофили на Малинов, не ми е много ясно.
  —цитат от коментар 70 на vvs08576060


  Доста неща не са ти ясни, а не само това..

  А по каква чудновата причина , малката ти празна главица реши, че съм от някакво си Възраждане?
  А Малинов и силите дето стоят зад него и го поддържат - са съвсем ясни:

  ---------------------
  “Ген. Атанас Атанасов: Шпионският скандал е предизборна пушилка .. Тази история е абсолютен кьорфишек. ..
  Атанасов подчерта, че изпада в странна ситуация да защитава хора от движение "Русофили".

  ...

  „Многофункционално активно мероприятие на властта и на управляващата олигархия непосредствено с цел манипулиране на общественото мнение .. .. – така съпредседателят на „Демократична България” и бивш началник на НСС ген. Атанас Атанасов коментира в студиото на „Тази сутрин” разследването за шпионаж в полза на чужда държава, по което беше обвинен председателят на движение „Русофили” Николай Малинов.

  „ Въпросният Малинов седнал да си пише докладна записка – може да си пише каквото иска ... “, запита ген. Атанасов.

  "Тази история е абсолютен кьорфишек. .. ", смята Атанасов.
  ----------------

  Ето кои хора са за Малинов и за “Движение Русофили“


 73. 73 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3101 Любопитно

  "Сред тях са бившият военен и настоящ ръководител на секретната регистратура в НС Любомир Медаров...."

  Като сме тръгнли да разплитаме шпионски истории - ръководителят на секретната регистратура в НС не се ли назначава от председателя на Народното събрание?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK