Атентатът в църквата "Света Неделя" – 96 години по-късно

Вътрешността на църквата "Света Неделя" след атентата от 16 април 1925 г., извършен по време на опелото на ген. Коста Георгиев. Снимката е от сайта <a href="https://www.lostbulgaria.com/?s=%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B0+%D0%BD%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D1%8F" target="_blank">"Изгубената България".</a>

© "Изгубената България"

Вътрешността на църквата "Света Неделя" след атентата от 16 април 1925 г., извършен по време на опелото на ген. Коста Георгиев. Снимката е от сайта "Изгубената България".По повод 96-ата годишнина от атентата в столичната църква "Света Неделя" публикуваме отново текста на Петя Владимирова, за първи път излязъл през април 2011 година. За да се помни и не се забравя историческият урок.


На 16 април 1925 г. старата софийска катедрала "Света Неделя" (тогава "Свети Крал") е препълнена от народ. Пред нея подразделения на всички родове войски отдават последни военни почести на убития два дни по-рано о.з. генерал Коста Георгиев, опълченец, един от водачите на управляващия "Демократичен сговор". Траурното шествие, съпроводено от министри, депутати, кмета на София, висши офицери, съратници на покойника от войните за национално обединение, влиза в храма. В 15.20 часа Софийският митрополит Стефан поема Светото Евангелие от ръцете на дякона и произнася първите думи от Божието слово: "Миром Господу да се помолим..."


В този миг светът се сгромолясва над молещите се. Мощна ударна вълна поваля мъже, жени и деца, кубето на катедралата хвърква пред очите на стоящите отвън. Тази частица от ада е последното нещо, коекто 150 българи усещат в секундата преди да преминат в небитието. За други 500 ранени мъките едва започват.
Денят е Велики четвъртък от Страстната седмица, след два дни е Великден.


Така описва историкът Валери Колев, преподавател по нова българска история в Софийския университет "Св. Климент Охридски", най-големия атентат до онзи момент в световната история, заел "челното място в пантеона на черното безсмъртие", както е наречен от европейския печат.


Атентатът е организиран и извършен от военния отдел на нелегалната комунистическа партия по директива на коминтерна, базиран в Моска, и финасиран също от коминтерна. В неговия ръководен орган участват и българите Георги Димитров и Васил Коларов, които след потушаването на Септемврийското въстание през 1923 г. избягват в Сърбия и след това се установяват в Съветкия съюз.


Предисторията


След Първата световна война левите партии в много европейски държави се радикализират, а след създаването на Коминтерна (Комунистическия интернационал) през 1919 г. радикалното крило на Българската социалдемократическа партия се болшевизира и се превръща в секция на коминтерна под името Българска комунистическа партия. Септемврийското въстание (или метеж) през 1923 г., организирано от нея, е потушено с репресии. Въпреки че се провеждат избори с цел успокоение в обществото, то не настъпва.


Директивата на Коминтерна е да се организира ново въстание с цел "установяване на работническо-селско правителство". Историците днес са единодушни, че зад тази формула се крие основната цел на Москва - съветска власт и диктатура на пролетариата. Но тъй като обективни условия за въстание в българското общество няма, те трябва да се предизвикат. Серия грабежи и политически убийства се извършват от комунистически групи в цялата страна под лозунга за революционната класова борба. Държавната машина отвръща с реципрочни контрамерки, мотивирайки се с тезата за законната самоотбрана. България на практика се намира в състояние на необявена гражданска война и правителствата са безсилни да успокоят обществото.


През януари 1924 г. парламентът приема Закона за защита на държавата, с който се забраняват организациите, действащи за насилствена промяна на конституционния строй и въз основа на него Върховният съд разпуска комунистическата партия. Същевременно Народното събрание гласува амнистия за осъдените и преследваните за участие в Юнското и Септемврийското въстание с надеждата, че тази стъпка ще доведе до помирение.


Напразно. Комунистическата партия преминава в нелегалност и напрежението се засилва. През май 1924 умира всепризнатият й авторитет от парламентарния й период Димитър Благоев, който е принципен противник на въоръжената борба, и партията се овладява изцяло от коминтерновското крило.


Целта оправдава средствата


В такава обстановка през март 1925 нелегалното ръководство на комунистите решава, че може да осъществи задачите си само с мащабен атентат, който да ликвидира физически правителството и царя заедно с военния елит на държавата.


За тази цел на 14 април е застрелян в градинката пред църквата "Свети Седмочисленици" о.з. ген. Коста Георгиев, докато отивал на литургия с жена си и 8-годишната им внучка. (Детето вървяло хванато за ръка от дядо си.) Организаторите се спрели на ген. Георгиев заради авторитета му - те били сигурни, че на опелото му ще отидат цялото правителтво, генералите и лично цар Борис ІІІ.


Планът в едната част не проработва по две причини. Първо, царят закъснял, понеже е присъствал на погребението на професора ботаник Делчо Илиев, загинал при друг атентат, извършен на 13 април в прохода Арабаконак. И второ, заради огромния брой хора митрополитът нарежда да се измести ковчегът напред към олтара, за да се отвори място. Така правителството, което стояло най-отпред под купола, а зад него - военните, минава няколко крачки напред и се спасява.


За един миг само България загубва повече генерали и полковници, отколкото в двете Балкански и в Първата световна война.


Три смъртни присъди


София е блокирана само за минути след експлозията. "Обществената безопасност" ("Държавна сигурност" на Царство България) поема разследването, ръководено от смятания за изключителен професионалист Петър Амзел, който извиква за помощник младия Никола Гешев, тогава неизвестен запасен подпоручик и откровен симпатизант на левицата. (Той носи ковчега на Благоев на погребението му).


Извършителите са разкрити бързо и благодарение на един от тях - клисаря Петър Задгорски. Блокадата го сварва на ъгъла на бул. "Княгиня Клементина" ("Ал. Стамболийски") и "Цар Самуил" на път за площад "Възраждане", където уж трябвало да го чака автомобил. При вида на униформените той се разтреперва и колабира. Другите двама атентатори, които полицията светкавично арестува, без да окажат съпротива, са Марко Фридман и Георги Коев. От блокадата се измъкват Никола Петров, който заедно с Фридман запалват фитила, и Живко Динов, осигуряващ охраната при поставянето и задействането на взрива, и успяват през Сърбия да избягат за Москва. Ден по-рано е напуснал България и Петър Абаджиев, който е приносителят от Москва на коминтерновските пари за подготовката на атентата. Когато полицията отива да арестува офицерите Коста Янков и Иван Минков (имаше улица на името на Янков близо до Сточна гара), които са сред организаторите на атентата, те откриват огън и се самоубиват. Всички с изключение на клисаря и охранителя, са функционери на нелегалния военен отдел на партията.


Атентаторите вървят под стража към съда. Снимката е от сайта <a href="https://www.lostbulgaria.com/?s=%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B0+%D0%BD%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D1%8F" target="_blank">"Изгубената България"</a>

© "Изгубената България"

Атентаторите вървят под стража към съда. Снимката е от сайта "Изгубената България"


Пред съда са изправени над 20 души, държавното обвинение иска девет смъртни присъди, съдът произнася три - за физическите извършители Фридман и Коев и за клисаря Задгорски, който осигурявал достъпа до купола. При това съдът е настоявал да бъде убеден, че клисарят е знаел какво се върши и напълно съзнателно е съдействал.


Правителството чрез свои емисари моли съда да обяви публично изпълнение на присъдите - властта е смятала така да успокои настръхналото обществен мнение. Съдът отказва - искането няма опора в закона. (Доста любопитна еманципация на третата власт, и то при действащ Закон за защита на държавата и 150 жертви!). Правителството си поема отговорността и въпреки съпротивата на двореца на 27 май 1925 в покрайнините на София е извършена последната публична екзекуция в Европа.


Гибелната сила на идеологиите


Останалите обвиняеми са осъдени на различни срокове затвор. След пет години (през 1930) цар Борис ІІІ се жени и дворецът предлага амнистия за осъдените - пак с цел национално помирение. Амнистията е прокарана трудно през парламента заради голямата обществена съпротива. Освободените заминават за СССР, някои загиват в сталинските чистки, а които оцеляват, се връщат през 1942 като парашутисти и подводничари пак с цел да организират въстание. За каквото пак няма обективни условия.


Най-кървавият атентат в българската история повдига много въпроси, на първо място за гибелната сила на идеологиите, по-скоро на една в конкретния момент, която се оказва способна да победи здравия разум. Организаторите и извършителите на атентата в църквата "Света Неделя" са образовани българи. Във вземането на решението участва философът Тодор Павлов. Марко Фридман е адвокат. Георги Коев е полковник от запаса. Офицерите Коста Янков и Иван Минков са високоерудирани, Янков е герой от Балканската и Първата световна война с отличия за храброст. Минков е бил и талантлив композитор....


"Общественият интерес" понякога ражда чудовища


Невижданият мащаб на атентата развързва ръцете на властта и тя - все в името на вездесъщия обществен интерес, пуска репресивната машина на най-високи обороти. За разлика от "милостивия съд", както го смятало и тогавашното обществено мнение, полицията не си поплюва и страната е залята от арести. Извън легалния съдебен ред около 400 други българи "изчезват безследно" в пещите или са избити и тайно погребани, сред тях са и поетите Гео Милев и Христо Ясенов.


Най-тъжното е, че много от тях не само не одобряват атентата, но са били и против цялостната братоубийствена политика на комунистическото ръководство.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (80)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 2142 Разстроено

  96 години по- късно наследниците на този варварски терористичен акт напуснаха залата на българският парламент по време на обявената минута мълчание в памет на жертвите на атентата!!!
  Както беше писал класикът :"Последният комунист ще умре в България"!!!

 2. 2 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6038 Разстроено

  Чудовищно зверство на комунистическите терористи. 150 убити.
  "България загубва повече генерали и полковници, отколкото в двете Балкански и в Първата световна война."

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 3. 3 Профил на constatator
  constatator
  Рейтинг: 1313 Неутрално

  Грозен скандал в НС: БСП отказа да осъди терористичния акт в църквата "Света Неделя" и излезе от залата

  "Осъждаме престъпленията на комунизма и призоваваме всички партии в 45-ото Народно събрание да направят същото", заяви заместник-председател на ПГ на ГЕРБ - СДС и лидер на СДС Румен Христов в декларация от името на група.

  "Чух, че е говорено за саботаж и понеже се връщам от панахида в "Св. Неделя" ще прочета декларация от името на ГЕРБ - СДС", каза още Христов.

  Тя е по повод 96-ата годишнина от атентата в църквата "Св. неделя" и беше прочетена от лидера на СДС въпреки виковете от банките на БСП, а депутатите и напуснаха демонстративно залата.

  "Днес се навършват 96 години от атентата в църквата „Света Неделя“, най-кървавият в България и Европа, в продължение на десетилетия, дело на военната организация на Българската комунистическа партия.

  На Велики четвъртък през 1925г. загубват живота си над 200 българи, между които жени и деца, а повече от 500 са ранени.
  Тази жестока рана в българската история никога няма да зарасне!

  Атентатът е извършен по време на опелото на генерал Константин Георгиев, убит на 14 април същата година от други дейци на комунистите.
  Основната цел на атентата е да бъде ликвидиран военният и политическият елит на страната и цар Борис III.

  Днес, на тази черна дата, ние от коалицията ГЕРБ-СДС за пореден път осъждаме престъпленията на комунизма и призоваваме всички парламентарни групи в 45 Народно събрание да направят това.

  Ние вече внесохме предложение в Столична община да бъде изграден мемориал на жертвите на атентата в пространството пред църквата „Света Неделя“.

  Поколенията трябва да знаят и да помнят", завърши Христов.
  https://faktor.bg/bg/articles/novini-balgariya-osazhdame-prestapleniyata-na-komunizma-i-prizovavame-vsichki-partii-v-ns-da-napravyat-sashtoto

 4. 4 Профил на Крадливото ромче
  Крадливото ромче
  Рейтинг: 575 Неутрално

  А през 1923 година монархофашистите , колко хора избиха?

  Комунистите са виновни!
 5. 5 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2543 Неутрално

  Жалко, че тая дата не съвпадна с гласуването на новото правителство което явно ще е подкрепено и от БСП. За да си спомнят новите им ортаци чий приемник и продължител е БСП.

  ТОВА КОЕТО ХРИСТО И РАДАН НЕ МОЖАХА ДА ГО СВЪРШАТ С ГЕРБ СЕГА ЩЕ ГО ПРОБВАТ 5 ГОДИНИ ПО-КЪСНО С БСП, СЛАВИ ТРИФОНОВ И МАЯ МАНОЛОВА. НАСЛУКА.
 6. 6 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 2099 Неутрално

  "Най-кървавият атентат в българската история повдига много въпроси, на първо място за гибелната сила на идеологиите, по-скоро на една в конкретния момент, която се оказва способна да победи здравия разум."

  Преди всичко - за гибелната роля на Русия в българската история. Защото тоталитаризмът изпразва идеологията от съдържание и уж антифашистите стават приятели на Хитлер, борците против капитализма стават първи капиталисти, интернационалистите стават националисти и консерватори, но на първо място си остават убийци на своя народ, ако Кремъл заповяда.

 7. 7 Профил на cpl40723722
  cpl40723722
  Рейтинг: 911 Неутрално

  За участието в падготовката на този терористичен акт на болшевишките главорези четете в книгата на Валтер Кривицки "Аз бях агент на Сталин" страница 67.

 8. 8 Профил на Gunners
  Gunners
  Рейтинг: 1755 Неутрално

  Много от с народни ите ни не искат да се врьщат кьм оне, и дни.

 9. 9 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 2064 Неутрално

  Това е сатанизъм и комунистите са сатанисти, които вярват в дявола и му се покланят. комунизмът не е просто някакво си учение, а точно сатанистко учение. Навсякъде рушат църкви и убиват християни.
  Ако не се покаят за убежденията и делата си комунистите ги очаква адът.
  Последният истински руски патриарх Тихон (Белавин) много бързо разбира какви са комунистите и няколко месеца след октомврийският преврат през 1917 г. в Русия на 19 януари 1918 г. пуска послание в което анатемосва комунизма.

  https://orthodoks.blog.bg/novini/2012/11/13/anatema-na-komunizma.1019862

  Анатема на комунизма!
 10. 10 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3092 Неутрално

  Всички злини идват от Москва

 11. 11 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 2142 Любопитно

  До коментар [#4] от "Крадливото ромче":

  Нали дори Вие сте наясно, че комунистическата конструкция "монорхо фашизъм" е логически НОНСЕНС?!
  Или много ви надценявам???

 12. 12 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 3428 Неутрално

  Е как да го осъдим този акт комунистите. АБПФК апартаментите са ни оттам откъдето е и атентатът. От ръководната роля на Москва.

 13. 13 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 3428 Неутрално

  До коментар [#4] от "Крадливото ромче":

  Монархо кои?

 14. 14 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4692 Неутрално

  До коментар [#3] от "constatator":

  "Грозен скандал в НС: БСП отказа да осъди терористичния акт в църквата "Света Неделя" и излезе от залата"

  Комунета, сър!

 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 16. 16 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 1647 Неутрално

  Тъжна, ТЪЖНА дата в българската история...И пример че идеологията (па дори и "добрата/правилната") може да окепази почти 'сичко, според зависи кой я интерпретира, и какви насоки дава...

  Коминтернът...няма да го обсъждам. 'Ма ще си позволя да пофантазирам как социал'демократическата партия на Дядо Благоев НЕ СЕ РАДИКАЛИЗИРА/БОЛШЕВИЗИРА, а става като скандинавските соц'партии!

  Вероятно почти 'сички от нормалните потребители тук знаят че в Скандинавия от десетки години действа соц'лозунга: Всекиму според потребностите, от всеки му според възможностите.

  Та...там бизнесмени плащат НАЙ ВИСОКИТЕ данъци (куриоз-преди десетина години съчетаните данъци на един шведски богаташ стигнаха до 105% от доходите му). Ама кой не му се бачка/дрогира му се/неомъжени мацки раждат деца на поразия-ДЪРЖАВАТА ги издържа!

  Вероятно за някои нормални потребители това ще им се види....криво/неправилно...ОК, а алтернативата партията на Дядо Благоев да се болшевизира по добра ли е в крайна сметка?!?

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 17. 17 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4102 Неутрално

  До коментар [#1] от "selqnin":
  "96 години по- късно наследниците на този варварски терористичен акт напуснаха залата на българският парламент по време на обявената минута мълчание в памет на жертвите на атентата!!!"

  БСП не са се отказали от своето престъпно минало и въпреки това все още има хора , които гласуват за наследниците на комунистическите терористи.

 18. 18 Профил на KRAFTWERK
  KRAFTWERK
  Рейтинг: 1439 Неутрално

  До коментар [#15] от "Веселин Дечев":


  СЛАВА НА БКП!Ех, ако имаше и сега такава партия да поведе въоръжена борба срещу шайката на Борисов!
  —цитат от коментар 15 на Веселин Дечев


  Да взривяват църкви с опечалени българи , които се сбогуват с близък човек ли бе............толуп недоклатен......

 19. 19 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4102 Неутрално

  "Атентатът е организиран и извършен от военния отдел на нелегалната комунистическа партия по директива на коминтерна, базиран в Моска, и финасиран също от коминтерна. В неговия ръководен орган участват и българите Георги Димитров и Васил Коларов"

  Все още , за срам и позор на България , има град , който носи името на комунистическия престъпник и национален предател Георги Димитров.

 20. 20 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 3428 Неутрално

  До коментар [#15] от "Веселин Дечев":

  Само с решаващата роля на Русия. Иначе нашите комунисти само знаем какво става. Хей рамо яхта, а кому иначе.

 21. 21 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4102 Неутрално

  "Най-кървавият атентат в българската история "

  До скоро той беше най-кървавия атентат в световната история.

 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 23. 23 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 3428 Неутрално

  До коментар [#16] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

  Това още другарят Горбачов го говореше. Че в Швеция има повече социализъм отколкото в СССР.

 24. 24 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 3428 Неутрално

  До коментар [#16] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

  Това още другарят Горбачов го говореше. Че в Швеция има повече социализъм отколкото в СССР.

 25. 25 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 2142 Неутрално

  До коментар [#15] от "Веселин Дечев":

  Точно такива безродни и човеконенавистни индивиди докараха Отечеството до състояние на перманентна гражданска война преди малко повече от 100 години по заръка на мАЦква и коминтерна!!!

 26. 26 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4102 Неутрално

  До коментар [#16] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":
  "Коминтернът...няма да го обсъждам."

  А трябва да се обсъжда , защото хората не знаят , че Коминтернът е бил и си остава най-голямата международна терористична организация , която някога е съществувала в света.

 27. 27 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7710 Неутрално

  И това, освен на българските комунисти се пише на сметката и на руснаците.

 28. 28 Профил на kapitan_laino
  kapitan_laino
  Рейтинг: 1158 Неутрално

  До коментар [#16] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

  Комунизмът в България не идва с БКП, а с Червената армия. Какъвто и път да беше поела партията на Благоев след смъртта му по същество е маловажно.

 29. 29 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3545 Любопитно

  До коментар [#9] от "anonimnii":

  Именно след този терористичен акт.....политическата материя "бг дясно" изчезва за винаги от парламентарния живот на България.....
  БЗНС се превръща в етикет с политическа тежест не повече от 5%.....
  Бай Ганьо вече е отрицателен герой в съзнанието на всички следващи поколения.....и т.н.....

  Bukalemun
 30. 30 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 2142 Неутрално

  До коментар [#28] от "kapitan_laino":

  Комунистическата зараза идва в Отечеството с така нареченото "войнишко/владайско въстание"!!!
  Това е началото на братоубийството, което болшевизма вкарва в снагата на Отечеството!!!
  Иначе 1944-та си е чиста проба окупация!!!

 31. 31 Профил на KRAFTWERK
  KRAFTWERK
  Рейтинг: 1439 Неутрално

  До коментар [#3] от "constatator":

  Грозен скандал в НС: БСП отказа да осъди терористичния акт в църквата "Света Неделя" и излезе от залата


  Сега ще следя кой от комунягите ще се изпъчи с твърдението че е христянин.....

 32. 32 Профил на hrx16647690
  hrx16647690
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#28] от "kapitan_laino":... 1944-та си е чиста проба окупация!!!
  —цитат от коментар 30 на selqnin


  ГЛУПОСТИ !


  До коментар [#30] от "selqnin":

 33. 33 Профил на pepisky
  pepisky
  Рейтинг: 1753 Гневно

  До коментар [#3] от "constatator":"Грозен скандал в НС: БСП отказа да осъди терористичния акт в църквата "Света Неделя" и излезе от залата"Комунета, сър!
  —цитат от коментар 14 на vassilun


  И Слави Трифонов ще прави с тези правителство !

 34. 34 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1720 Весело

  А кога Народното събрание ше започне да осъжда с декларации всяка разбомбена сватба или погребение в Афганистан? Все пак сме съюзници с бомбещите, нали?

  В Русия съм! В Русия съм!
 35. 35 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 2142 Неутрално

  До коментар [#33] от "pepisky":

  Лика - прилика са си!!!
  Възхищението им към североизточният сатрап е дълбоко искрено и автентично!!!

 36. 36 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4692 Весело

  СЛАВА НА БКП!Ех, ако имаше и сега такава партия да поведе въоръжена борба срещу шайката на Борисов!
  —цитат от коментар 15 на Веселин Дечев


  Дечев, шумкарино, грабвай шпагина и беж да обираш мандри! :-)

 37. 37 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4692 Весело

  До коментар [#33] от "pepisky":

  "И Слави Трифонов ще прави с тези правителство !"

  И с кого да направи правителство? С другия комуняга Борисов ли? И правителство няма да има - отиваме на извънредни избори!

 38. 38 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4692 Любопитно

  До коментар [#35] от "selqnin":

  "Възхищението им към североизточният сатрап е дълбоко искрено и автентично!!!"

  Да припомням ли за възхищението на Борисов към Путин?

 39. 39 Профил на GMO VACCINES CHEMICALS
  GMO VACCINES CHEMICALS
  Рейтинг: 2855 Неутрално

  До коментар [#9] от "anonimnii":

  дрнън-дрън. савецката власт беше беше утопична ялова икономическа идеология за основа, надградена с античовешки враваризъм с магнитуд какъвто само "необятната им душевност" може да роди.

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 40. 40 Профил на cpl40723722
  cpl40723722
  Рейтинг: 911 Неутрално

  КОМУНИЗМЪТ Е УСЪВЪРШЕНСТВАН ФАШИЗЪМ.
  Хитлер изби 8 милиона.
  Сталин - 30 милиона.

 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 42. 42 Профил на Hristo Daskalov
  Hristo Daskalov
  Рейтинг: 465 Неутрално

  Чакам отговор от Нинова.

 43. 43 Профил на GMO VACCINES CHEMICALS
  GMO VACCINES CHEMICALS
  Рейтинг: 2855 Неутрално

  До коментар [#23] от "blondofil":

  Аз не съм защитник на социализма. Обаче по-страшното беше че при нас беше савеЦки а не шведски. А къде е бил повече или по-малко ми е все тая, като е качествено различен.

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 44. 44 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4692 Неутрално

  Чакам отговор от Нинова.
  —цитат от коментар 42 на Hristo Daskalov


  Чакаш от умрял писмо!

 45. 45 Профил на ZyklonA
  ZyklonA
  Рейтинг: 910 Неутрално

  До коментар [#1] от "selqnin":

  Ама ще имат правителство с ИТН , ДПС , ДС сори ДБ и 4%товите

 46. 46 Профил на ZyklonA
  ZyklonA
  Рейтинг: 910 Неутрално

  До коментар [#37] от "vassilun":

  От твойта уста в ушите божи ,че яз веке си плюх в огледалото ,че им дадох моя глас на ИТН , да бях си пуснал както си знам за Боян Расате номер 3 и де не се ядосвам сега. Ама не пусто , викам айде и аз европеец да са избарам ,да покажа един вид ,че не съм див нацист ,а то. Кьорав да окьорвее и охтиката да гонутрепе Слави чалгата ако се коалира с който ида било отбтея комсомолци,комунисти и антихристи

 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 49. 49 Профил на Алла Теофиловна
  Алла Теофиловна
  Рейтинг: 170 Весело

  До коментар [#35] от "selqnin":"Възхищението им към североизточният сатрап е дълбоко искрено и автентично!!!"Да припомням ли за възхищението на Борисов към Путин?
  —цитат от коментар 38 на vassilun


  Ако подаряването на кученце за 200 лева е "възхищение", то какво ли е подаряването на ЦЯЛА РАФИНЕРИЯ за 2 милиарда? При това единствената на България, ключов елемент от националната сигурност? Преклонение, възхита, любов, всеотдайност и преданост?

 50. 50 Профил на takeshi_kitano
  takeshi_kitano
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#47] от "Полковник за европейско развитие на България":

  Тъпак!

 51. 51 Профил на chudomor
  chudomor
  Рейтинг: 835 Неутрално

  Страхотен журналистически текст.
  Десетина години по-късно разполагаме и с блестящото белетристично произведение на Милен Русков по темата.
  Уви, българинът не прощава, но с това наказва себе си.
  Моите адмирации за текста, и за "Чамкория", разбира се.

  От идиоти отговор не чакам
 52. 52 Профил на elena_pipilota
  elena_pipilota
  Рейтинг: 445 Неутрално

  Всъщност ако съдим за едно събитие по последствията, това специално води до обезглавяване на българската левица за десетилетие напред! Направо е мортус и ни мърда ни шава чак до края на 30-те години! Винаги съм се чудила дали е случайност...

 53. 53 Профил на aez211010399
  aez211010399
  Рейтинг: 249 Неутрално

  До коментар [#4] от "Крадливото ромче":

  Колко?

 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 56. 56 Профил на konservator.bg
  konservator.bg
  Рейтинг: 999 Неутрално

  Комунизма е най-голямата напаст сполетяла човечеството и съвсем по сатанински се превъплъщава в различни лица, кое от кое по-уродливи!
  Всеки, който харесва комунизма или не знае какво е или е бил от страната на привилегированата номенклатура. Виждате ли колко е лесно да се постави диагноза, а ние се лутаме 30 години!

 57. 57 Профил на konservator.bg
  konservator.bg
  Рейтинг: 999 Неутрално

  До коментар [#40] от "cpl40723722": "КОМУНИЗМЪТ Е УСЪВЪРШЕНСТВАН ФАШИЗЪМ.
  Хитлер изби 8 милиона.
  Сталин - 30 милиона."
  –––––––––––––––––––––––––––––––––
  Две големи грешки! Фашизма или националсоциализма, които са две различни неща, но често са възприемани като едно нещо е дребно недоносче в сравнение със социализма или интернационалсоцилаизма на Съветите. Социализма е първи по време и е до ден днешен, докато фашизма, заедно с националсоциализма е бил активен десетина години! Социализма е в пъти по-жесток и безчовечен, дори само защото избива своя си народ. Иначе цифрите варират от 60 млн. до 110 млн., та някой ги изкарват и 120 млн.

 58. 58 Профил на СМЕТ В СЯНКА
  СМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 244 Разстроено

  И довършиха започнатото през 1944-45

 59. 59 Профил на konservator.bg
  konservator.bg
  Рейтинг: 999 Неутрално

  До коментар [#55] от "Алла Теофиловна":

  Алла-бала, защо като толкова не го харесвате Путин ви управлява 22 години! Направете всеобща, генерална, национална стачка и си останете в къщите, докато не слезе от власт, а вие правите протести с по 20 000! Гледала ли сте митинга на СДС – 1.2 млн. ? Това е една девета от населението или вие да излезете 18 млн.!

 60. 60 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 1647 Весело

  До коментар [#54] от "aez211010399":За рафинерията питах, за рафинерията, която подарихте на Путя:http://www.alexanderyordanov.com/publiced/103-2013-08-17-10-27-54
  —цитат от коментар 55 на Алла Теофиловна


  Двама лекари пишат в този форум, но никой от тях не е психиатър, та аз да се опитам да те диагностирам (не професионално, но доста точно😀!):

  Психопат страдащ от шизофрения и редица други комплекси, в няколко нива...области:

  -Роден като мъж, но си слага женски ник😀

  -Роден и отрасъл (до няк'ва възраст) българин, ама с РУСКИ женски ник😀

  -За българите говори във второ число, демек не се счита за българин😀

  -По всяка вероятност пъпчиФ чекиджия (без значение на биологичната възраст, "пъпчиФ чекиджия" си е психическо разстройство😀). Без що годе нормален личен живот, активен тук (с различни никове, сменящи се според "какъФ/к'ва се чувства) в края на седмицата и през уикендите. В реалния живот е мижитурка-дребен чиновник/служител/друго, ТУК е го'Уем😀


  До коментар [#55] от "Алла Теофиловна":

  ----------------------------
  До коментар [#16] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":"Коминтернът...няма да го обсъждам."А трябва да се обсъжда , защото хората не знаят , че Коминтернът е бил и си остава най-голямата международна терористична организация , която някога е съществувала в света.
  —цитат от коментар 26 на tacheaux


  Не съм се изказал достатъчно ясно. Що е то Коминтерна ТРЯБВА да се изучава от прогимназията...първите класове на гимназията, и във ВУЗ. Защото има вече поколения които понятие си нЕмат що то Коминтерна.

  В моя коментар пропуснах да добавя "ТУК" след като написах че няма да обсъждам Коминтерна В ТОЗИ ФОРУМ! Щото повечето потребители тук са достатъчно грамотни и познават този..."феномен".
  До коментар [#26] от "tacheaux":

  ----------------------------

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 61. 61 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2543 Неутрално

  Това е големият проблем на БСП. Те още не са се разделили с това минало нито юридически, нито ментално. Седят да ми обсъждат защо се били провалили на изборите. Не били работили с младите, увлекли се били в лидерски битки и други такива. Не са това причините мили другари. Причините са, че дълбоко вътре в себе си сте същата мухлясала партия на привилегировани интересчии и национални предатели. Допреди 20 години можехте още да разчитате на излъганите от БКП и привелигированите и членове. Това време неумолимо минава. Днес ви би шоуто на Слави, а след два парламента току виж ви бие и Азис.

  ТОВА КОЕТО ХРИСТО И РАДАН НЕ МОЖАХА ДА ГО СВЪРШАТ С ГЕРБ СЕГА ЩЕ ГО ПРОБВАТ 5 ГОДИНИ ПО-КЪСНО С БСП, СЛАВИ ТРИФОНОВ И МАЯ МАНОЛОВА. НАСЛУКА.
 62. 62 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4404 Разстроено

  Една от най-тежките трагедии у нас , която е предизвикана от комунягите!Десетилетия наред това е било най-големият атентат в човешката история!Лека им пръст на загиналите хора в това комунистическо клане!!!!

 63. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 65. 65 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 1647 Весело

  [quote#60:"МОЙШЕ ТОЛКОЗ"]
  —цитат от коментар 63 на Алла Теофиловна
  В Тел Афиф не ви ли снабдяват с памперси, че реши да се изсереш тука?[/quote]

  Не знам, не живея в Тел Афиф😀 Иначе-още нещо за теП:

  Ползваш тази регистрация от вчера. Явно другите са ти ги баннали. Но си хиперактивен-от вчера до сега-към стотина коментара😀 Не си въобразявай че като бъзикнеш регистрацията си тук, така че ТВОЙТО ТАБЛО да е недостъпно, няма начин да се видят ВСИЧКИ твои коментари с тази ти регистрация😀 Има, ИМА НАЧИН, и е много лесен-описал съм го в коментар в друга тема, и в мойта сигнатура има хиперлинк към него.😀

  Ай' стига съм ти обръщал 'Фнимание толкоз-цели два коментара😀! Да не си подмокриш кюлотките от вълнение😀 Дезинфекцирвам си клавиатурата и си измивам ръцете, за всеки случай😀 После пускам водата-потъвай😀 Ама не забравяй сам да си цъкаш плюсче на 'секи свой коментар. В дир'а имаше виц за такива като теб:

  -За съжаление д-р Фройд умря преди да установи как се нарича заболяването, при което сам си лайкваш снимките ...В твоя случай-сам да си цъкаш "+"😀

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 67. 67 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2826 Неутрално

  Като брой жертви, атентатът в Св.Неделя е най-мащабният атентат в света след този в Ню Йорк през 2001 г.

 68. 68 Профил на konservator.bg
  konservator.bg
  Рейтинг: 999 Неутрално

  Историческият извод е недвусмислен – веднага сле датентата БКП трябваше да бъде забранена и обявена за теросристична организация и днес България щеше да е хубава страна с хубави хора!

 69. 69 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2826 Неутрално

  Атентатът и терористите след произнасянето на присъдата. Кадри от английска кинохроника.
  https://www.youtube.com/watch?v=xZsztp9h94w

 70. 70 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2826 Неутрално

  Прави впечатление, че дори в онова време, терористите не са оковани в пранги на краката, за да не могат да избягат. За разлика от обвинената в подкуп Иванчева, която по нареждане на другаря Гешев беше ескортирана с такива.

 71. 71 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2826 Неутрално

  До коментар [#5] от "emil":

  То понеже в Герб нямат нищо общо с БКП.

 72. 72 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 1647 Весело


  До коментар [#5] от "emil":То понеже в Герб нямат нищо общо с БКП.
  —цитат от коментар 71 на antonio_vivaldi


  Виж, герберастите не са цвеКе за миришене, както и да ги погледнеш: Много от тях са били "партийни членове"! Въпреки че ЛИЧНОТО ми мнение че повечето са били кариеристи и сметкаджии, не толкоз "убедени комунисти". И ПРЕКАЛЕНО много тяхни действия във властта са по изгодни матушката, отколкото за България,ю.

  НО ТАКАВА ГЬОНСУРАТЩИНА не са демонстрирали (ако е истина де, не живея от дъъъълги години в нрб/България та бая неща не знам):
  До коментар [#1] от "selqnin":


  96 години по- късно наследниците на този варварски терористичен акт напуснаха залата на българският парламент по време на обявената минута мълчание в памет на жертвите на атентата!!!Както беше писал класикът :"Последният комунист ще умре в България"!!!
  —цитат от коментар 1 на selqnin  Грозен скандал в НС: БСП отказа да осъди терористичния акт в църквата "Света Неделя" и излезе от залата "Осъждаме престъпленията на комунизма и призоваваме всички партии в 45-ото Народно събрание да направят същото", заяви заместник-председател на ПГ на ГЕРБ - СДС и лидер на СДС Румен Христов в декларация от името на група."Чух, че е говорено за саботаж и понеже се връщам от панахида в "Св. Неделя" ще прочета декларация от името на ГЕРБ - СДС", каза още Христов.Тя е по повод 96-ата годишнина от атентата в църквата "Св. неделя" и беше прочетена от лидера на СДС въпреки виковете от банките на БСП, а депутатите и напуснаха демонстративно залата."Днес се навършват 96 години от атентата в църквата „Света Неделя“, най-кървавият в България и Европа, в продължение на десетилетия, дело на военната организация на Българската комунистическа партия.На Велики четвъртък през 1925г. загубват живота си над 200 българи, между които жени и деца, а повече от 500 са ранени. Тази жестока рана в българската история никога няма да зарасне! Атентатът е извършен по време на опелото на генерал Константин Георгиев, убит на 14 април същата година от други дейци на комунистите.Основната цел на атентата е да бъде ликвидиран военният и политическият елит на страната и цар Борис III.Днес, на тази черна дата, ние от коалицията ГЕРБ-СДС за пореден път осъждаме престъпленията на комунизма и призоваваме всички парламентарни групи в 45 Народно събрание да направят това.Ние вече внесохме предложение в Столична община да бъде изграден мемориал на жертвите на атентата в пространството пред църквата „Света Неделя“.Поколенията трябва да знаят и да помнят", завърши Христов. https://faktor.bg/bg/articles/novini-balgariya-osazhdame-prestapleniyata-na-komunizma-i-prizovavame-vsichki-partii-v-ns-da-napravyat-sashtoto
  —цитат от коментар 3 на constatator  До коментар [#71] от "antonio_vivaldi":

  П.С. бкп НЕ ЗАСЛУЖАВА главни букви! Много малко от тях са били комунисти по идеологични (ГРЕШНИ, според някои, но идеологични, не МАТЕРИАЛИСТИЧНИ) причини! И още по малко (цифрено, за които се знае, не задължително от групата "комунисти-идеалисти) са били мислещите критично, не възприемащи СЛЯПО догмите, и отнасящи се критично към резултатите.

  Истинските комунисти са били българските (и другите) интербригадисти в Испания! НИКОЙ не им е плащал (износ на революция), отивали са там за да воюват за идеите си, и са поели риска че могат да бъдат и убити! Има ОГРОМНА разлика между тях и функционерчетата от Интернационала!

  И разбира се ТЕЗИ ИСТИНСКИ комунисти, видяли нещо повече от другите, рискували живота си за една идеология и КРИТИЧНИ към резултатите от прилагането на тази идеология, са били между жертвите на първите "чистки" като..."англо'мирикански шпиони"! ДРЪН ДРЪН ТА ПЛЯС-Те са били критични към доста неща, а на "комунистите от 8/9" това не им харесвало!

  Друга група ИСТИНСКИ комунисти са били част от "местните" кадри от 30те на миналия век до 9/9! ИДЕАЛИСТИ търсещи нов път за социално....що'годе равенство (нямало е кой да им обясни че "равенство" НЯМА!). Те са били тези лежали в затворите за "антидържавна дейност", те са били и ПЪРВИТЕ нелегални-после партизани!

  И част от тях, след като са минали най тежкото, стават КРИТИЧНИ! И почват да се питат "за това ли се борихме?!?"! А ако са се питали в "неправилната компания"-И ТЕ СТАВАТ ЖЕРТВИ на следващите "чистки".

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 73. 73 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3306 Неутрално

  До коментар [#37] от "vassilun":

  Слави ще направи правителство на малцинството с подкрепата на ДБ, Мутрите, БСП, ДПС. ТЕРБ и те ще подкрепят това правителство използвайки го като капан

 74. 74 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 1647 Весело

  До коментар [#37] от "vassilun":Слави ще направи правителство на малцинството с подкрепата на ДБ, Мутрите, БСП, ДПС. ТЕРБ и те ще подкрепят това правителство използвайки го като капан
  —цитат от коментар 73 на сидер


  Не вЕрвам "сценаристите" на новия проект ИТН (и така нататъка) да позволят на слави'ту да направи тази грешка.

  От друга страна...иди знай, то и за едни прости пържени яйца трябва да счупиш 1-2 яйца😀! А за омлет са нужни бая повече неща от 1-2 счупени яйца😀

  Скучно няма да бъде обаче😀!
  До коментар [#73] от "сидер":

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 75. 75 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2474 Неутрално

  Здраво стъпил на земята, българският народ отхвърли -измите на ХХ в. - фашизъм и комунизъм.

 76. 76 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3306 Неутрално

  Да верно е, скучно няма да бъде. Христо от ДБ подаде сигнал, че ще подкрепят правителство на ИТН с цел стабилност, а Мутрите направо се самопрадложиха

 77. 77 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 1647 Весело

  Да верно е, скучно няма да бъде. Христо от ДБ подаде сигнал, че ще подкрепят правителство на ИТН с цел стабилност, а Мутрите направо се самопрадложиха
  —цитат от коментар 76 на сидер


  Е, той и боко предложи на "и така нататъка" подкрепа от рода на "10 дежурни депутата😀 И кой ли не още, май 'сичките "му се слагат" на слави'ту😀 Почва да мяза на "ганг'банг" с предварителни заявки за участие😀

  От друга страна...politics make strange bedfellows...Та иди знай как ще се развият нещата. Да живееш в интересни времена казват било проклятие...
  До коментар [#76] от "сидер":

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 78. 78 Профил на wkz55633864
  wkz55633864
  Рейтинг: 36 Неутрално

  Въртя, сука Петя и накрая на комунистическото си ръкоделие „изплю“, за какво го е напислала: „Невижданият мащаб на атентата развързва ръцете на властта и тя - все в името на вездесъщия обществен интерес, пуска репресивната машина на най-високи обороти. За разлика от "милостивия съд", както го смятало и тогавашното обществено мнение, полицията не си поплюва и страната е залята от арести. Извън легалния съдебен ред около 400 други българи "изчезват безследно" в пещите или са избити и тайно погребани, сред тях са и поетите Гео Милев и Христо Ясенов.“ Та да те питам, Петя, по времето на вашето, подпомогнато от СССР „шумскарско управление“ колко от българската интелигенция беше избита без съд и присъда; колко „изчезнаха безследно“; колко семейства интернирахте и колко пратихте в комунистическите „слънчеви лагери“? А? Не 400, а 250 000! Би ли ми отговорила и на въпроса що за „поети“ са Гео Милев и Христо Ясенов? Защо не споменаваш и името на този „поет-терорист“, който живее на хранилка от СССР в България и организира атентата като и плаща на извършителите с парите, получени от Москва? Защо името му не фигурира в словестната ти полюция? Освен това нагло лъжеш за жертвите от атентата - 230 души са, от които 8 деца. Като чета форума под статията и излиянията на „умно красивите“ и направо не мога да повярвам какви идиоти списват този жълто-кафяв вестник, какъв идиот го спонсорира и какви идиоти го четат и се изявават във форума му.

 79. 79 Профил на Мултикултиджендър-Ариец
  Мултикултиджендър-Ариец
  Рейтинг: 2015 Весело

  До коментар [#33] от "pepisky":

  И ристю лодкаря-троцкиста... Затова нищо не им казаха а си замълчаха като пукали.

  In a time of universal deceit telling the truth is a revolutionary act
 80. 80 Профил на gigabyte
  gigabyte
  Рейтинг: 796 Неутрално

  Ето затова избирателят игнорира столетницата. Вълкът може да се преименува от БКП на БСП, това не променя болшевишката същност. За цвят сред организаторите на атентата има и евреин - Фридман.

  master
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK