"Доста съмнително". Посещенията на агенти на ГРУ съвпадат с взривове и в България

Районът на ВМЗ "Сопот" до село Иганово след втората поредица от взривове през 2015 г.

© БНТ

Районът на ВМЗ "Сопот" до село Иганово след втората поредица от взривове през 2015 г.Анализът е препубликуван от "Свободна Европа".


21 март 2015 г. Около 19.30 часа мощни взривове отекват в небето над село Иганово край Сопот. Местните хора панически започват да се евакуират, защото знаят, че наблизо се намира база на държавното предприятие "Вазовски машиностроителни заводи", по-известно като ВМЗ "Сопот". То произвежда противотанкови снаряди, авиационни ракети и други боеприпаси.


Само три седмици по-късно, в сутрешните часове на 14 април 2015 г., Иганово отново е огласено от серия взривове. Властите вече открито допускат версията за саботаж, защото повторните експлозии се случват непосредствено преди отварянето на базата след първия инцидент. Започва разследване, което обаче не стига доникъде - причините за тези взривове не са известни и до днес.
Години по-късно обаче ще стане ясно, че експлозиите съвпадат с посещения в България на няколко агенти на руското военно разузнаване (ГРУ),


заподозрени за отравянето на оръжейния магнат Емилиян Гебрев на 27 април 2015 г.


Последните разкрития в Чехия за руска намеса при подобен инцидент във военен склад във Врбетице на 16 октомври 2014 г. направиха отново актуален въпроса какви са причините за серия инциденти в българската оръжейна индустрия по същото време. Общото между всички тях е, че за все още не са получили официално обяснение.


Версията на правителството в Чехия е, че става дума за опит на руските служби да нарушат снабдяването на армията на Украйна с боеприпаси в момент, когато военните действия в източната част на страната вече са започнали. Русия подкрепя сепаратистите в Донбас и вече е анексирала полуостров Крим.


Тогава Украйна започва да търси контакти с други страни от бившия Варшавски договор, които имат старо и излишно въоръжение, което е съвместимо с това на украинската армия. България е такава държава. Свободна Европа разговаря с няколко висши представители на управлението в онези години, които потвърдиха за засилено военно сътрудничество между София и Киев, но не пожелаха да бъдат цитирани.


По същото време в България започват да избухват военни складове и производствени мощности. Става дума за общо шест взрива през 2014 и 2015 г., за които все още няма нито един осъден. Няма и потвърждение дали ГРУ има отношение към някой от случаите. Съществуват съвпадения, станали известни след публикуването на данните за движението на няколко руски офицери, осветени като служители на секретен отряд в ГРУ.


Той носи номера 29155 и през последните години е обект на различни международни разследвания. Негови агенти бяха идентифицирани от издания, като "Белингкат", "Шпигел", Би Би Си, "Инсайдър" и "Ню Йорк Таймс", като отговорни за отравянията на Емилиян Гебрев през 2015 г. в София, бившия двоен руски агент Сергей Скрипал през 2018 г. в Солсбъри и други случаи.


Взривове и посещения


На 28 февруари 2014 г. мъж загина при взрив в оръжейния комплекс на "Арсенал". На 8 август същата година десет души пострадаха при серия взривове във военния завод "ТЕРЕМ - Цар Самуил" в Костенец. По-малко от два месеца по-късно, на 1 октомври, 15 души загинаха, а двама бяха ранени при взрив в завода "Миджур" в Горни Лом, а на 19 декември 2014 г. един човек загина при експлозия в частна фирма за производство на патрони и ловни муниции в Мъглиж.


Прокуратурата внесе в съда обвинителен акт само за един от тези случаи - този в Горни Лом, но на първа инстанция четиримата подсъдими бяха оправдани. Липсва публична информация какво е станало с разследванията на останалите инциденти.


През 2014 г. 15 души загинаха, а двама бяха ранени при взрив в завода "Миджур" в Горни Лом.

© Юлия Лазарова

През 2014 г. 15 души загинаха, а двама бяха ранени при взрив в завода "Миджур" в Горни Лом.


Част от хронологията на тези взривове се припокрива с данни на "Белингкат", "Шпигел" и "Инсайдър" за серия посещения в България на агента на ГРУ Владимир Моисеев, използващ псевдонима "Владимир Попов". Негови идвания в страната са регистрирани през март, септември, ноември и декември 2014 г.


Още по-очевидно е съвпадението между двата инцидента във ВМЗ "Сопот" край село Иганово през март и април 2015 г., предшестващи отравянето на Емилиян Гебрев, сина му Христо и производствения директор на фирмата му ЕМКО Валентин Тахчиев.


Взривовете там се случват в момент, когато в България непрекъснато идват и си отиват поне шестима руски агенти. През февруари 2015 г. в София пристигат Денис Сергеев и Сергей Лютенко, използващи фалшивите си самоличности "Сергей Федотов" и "Сергей Павлов". След тях идват още трима други агенти, а накрая отново Владимир Моисеев.


Непосредствено преди отравянето на Гебрев в края на април 2015 г., в Бургас пристигат Денис Сергеев и Егор Гордиенко, идентифициран като "Георги Горшков". За последния Белингкат писа, че е бил разпознат по снимка от Гебрев.


Свързани заподозрени


През последната седмица България се оказа в епицентъра на скандала между Прага и Москва, след като стана ясно, че при взривовете във Врбетице е била унищожена продукция именно на Гебрев.


Като заподозрени за тези експлозии чешкият премиер Андрей Бабиш посочи руснаците Александър Мишкин и Анатоли Чепига. Същите в момента се издирват от британските власти за отравянето на Скрипал с новичок и бяха идентифицирани през 2019 г. от Би Би Си и "Белингкат" като подчинени на Денис Сергеев, използващ псевдонима "Сергей Федотов".


В началото на 2020 г. пък българската прокуратура обвини задочно за отравянето на Гебрев руснак с името Сергей Федотов, използващ псевдоним с инициали Д.В.С. Заедно с него бяха подведени под отговорност Георги Горшков, ползващ псевдоним с инициали Е.А.Г. и Сергей Павлов под псевдоним с инициали С.В.Л.


Няколко дни по-късно британският сайт "Белингкат" и негови партньори в Русия и Швейцария потвърдиха, че тези имена са псевдоними, а всъщност става въпрос за агентите на ГРУ Денис Сергеев, Егор Гордиенко и Сергей Лютенко. От тези разкрития ставаше ясно, че Сергеев е пътувал до Великобритания по време на атаката срещу Скрипал, както и няколко пъти до България преди и по време на покушението срещу Гебрев. Последното беше потвърдено официално от прокуратурата в София.


Българското разследване обаче се активизира едва след разкритията на британските власти за отравянето на Скрипал. По данни на самия Гебрев досъдебното производство беше спряно през август миналата година. Впоследствие съдът обаче отмени определението за спиране. Какво се случва в момента с хода на производството обаче не е ясно.


"Свободна Европа" отправи няколко въпроса до прокуратурата за статута на делото, както и дали чешките власти са потърсили съдействие от българските разследващи, но отговори не бяха получени. Без отговор остава засега и запитването дали държавното обвинение все още се занимава с двата взрива в складове и производствени мощности на ВМЗ "Сопот" в село Иганово от 21 март и 14 април 2015 г.


Бившият главен секретар на МВР Георги Костов тогава заяви, че са възможни "всички версии за възникналите взривове в Иганово". От икономическото министерство, което е принципал на предприятието, насочиха вниманието към специалните служби, "които трябва да дадат отговор" защо за по-малко от месец в него се случват два взрива. Местните власти пък директно допуснаха, че може да става въпрос за саботаж. Официален отговор какво се е случило липсва и до днес.


Въпроси и съмнения


"Оръжейната индустрия си е опасна, случват се инциденти. Така са построени производствените процеси, че при инцидент да има минимални поражения и последствия, но шест взрива за по-малко от две години, това вече става доста съмнително", коментира пред Свободна Европа бившият служебен военен министър в кабинета на Марин Райков (2013) проф. Тодор Тагарев.


По думите му "дори да допуснем, че част от причините са технологични", също толкова възможно би било предположението, че "има човешка намеса в някои от тези случаи".


"Като знаем какво е руското влияние в България, какви са руските интереси и как нашата политика по продажба и реекспорт на въоръжение противоречи понякога на руските интереси, не ми изглежда нелогично да има такава намеса - аналогична на тази, за която чешкият премиер представи свидетелства", смята бившият служебен министър на отбраната.


Според Тагарев най-големият проблем в тази ситуация е, че българските власти не разсейват подобни съмнения, тъй като дори не споделят информация дали са извършили ефективно разследване.


"Проблемно за нас е, че ние не научаваме за това от българските власти, от службите за сигурност, които трябва да действат в такива случаи и да ни информират, било то пряко, чрез прокуратурата или по друг начин, а получаваме информация от други държави и независими разследвания. Това е притеснителното за мен."


По подобен начин разсъждава и бившият служебен министър на отбраната в кабинета на Георги Близнашки (2014) Велизар Шаламанов, който наскоро беше избран за депутат от "Демократична България".


В сряда той внесе в парламента заедно с колегата си Мартин Димитров писмен въпрос до премиера в оставка Бойко Борисов за това дали е получавал данни от българските служби за чужда намеса при някоя от експлозиите в оръжейни заводи и складове през последното десетилетие. Както и дали такива доказателства са били предавани на прокуратурата.


"Искаме да научим това от премиера, защото аз имам някакви лични съмнения, но нямам никакви данни и затова използваме тази парламентарна процедура", заяви Шаламанов пред "Свободна Европа".


Какво ще стане?


Въпреки всички тези съмнения и въпроси без отговор, проф. Тагарев смята, че все по-есклиращото напрежение между Европейския съюз, НАТО и Русия може да промени и поведението на българските власти по подобни чувствителни досега теми.


"Самият факт, че прокуратурата не пожела в продължение на години да обяви някаква информация [за взривовете във ВМЗ "Сопот"], подобно на делото за отравянето на Гебрев, показва, че сме твърде свенливи в разследването на случаи, в които се предполага, че може да има руска намеса", коментира бившият служебен министър.


На фона на последните чешки разкрития обаче той очаква властите в България "малко по-открито и по-енергично" да започнат да действат в отговор на съмнения за чуждестранна намеса във вътрешните ѝ работи, в случая - от Русия.


Подобен призив имаше преди два дни и от компанията на Емилиян Гебрев. Тя разпространи отворено писмо до главния прокурор Иван Гешев, в което изрази надежда, че "разкритията за терористичния акт в Чешката република ще дадат тласък на спряното отново от ръководената от Вас прокуратура разследване на терористичния акт срещу нас, на българска територия".


Ден по-рано от ЕМКО припомниха, че и до днес не е известно дали взривовете във ВМЗ "Сопот", предхождащи отравянето на Гебрев, изобщо са разследвани.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (168)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 991 Любопитно

  Щом тези оръжия са за да се използват срещу Русоя, значо са легитимна нейна цел.
  Какво има за чудене!

  В Русия съм! В Русия съм!
 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 5. 5 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2573 Любопитно

  Шестима руски агенти обикалят страната и взривяват, убиват хора, а наш'те служби не само не си вършат работата, но и мълчат без да ги разпитват!? Държавата ни е толкова "тиха" без фронт?! Чакат или са в засада? Рестарт на БГ институциите е повече от наложително.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 6. 6 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1432 Неутрално

  До коментар [#1] от "Веселин Дечев":

  Значи Русия е в правото си да си развява армията на границата с Украйна понеже си е на нейна територия, а ние и чехите нямаме право да си произвеждаме оръжие на собствената територия и продаваме на който си искаме?

 7. 7 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 991 Неутрално

  До коментар [#5] от "ЗаНиЗа":

  Еми взриви и ти склад с оръжия в Русия?

  В Русия съм! В Русия съм!
 8. 8 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 991 Весело

  До коментар [#6] от "George Svinarov":

  "Значи Русия е в правото си да си развява армията на границата с Украйна понеже си е на нейна територия, а ние и чехите нямаме право да си произвеждаме оръжие на собствената територия и продаваме на който си искаме?"

  Можете, но ще си носите последствията! 😁

  В Русия съм! В Русия съм!
 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 11. 11 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1432 Неутрално

  До коментар [#8] от "Веселин Дечев":

  "Можете"

  Що второ лице? Признаваш, че не си българин ли?

 12. 12 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1432 Неутрално

  До коментар [#5] от "ЗаНиЗа":

  Нали знаеш колко мощно лоби има ГРУ в България? Съвпадение или не ТИМ е с корени от комунистическото ВКР.

 13. 13 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3220 Неутрално

  Разследващ журналист помисли си Щирлиц

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 15. 15 Профил на Сд
  Сд
  Рейтинг: 705 Неутрално

  Тогава бушуваше и войната в Сирия и имаше версия,че с взривовете се прикрива изнесено за там оръжие

 16. 16 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1432 Неутрално

  До коментар [#14] от "hrx16647690":

  Ти за родината ли тролиш или за пари?

 17. 17 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1432 Неутрално

  До коментар [#15] от "Сд":

  "Тогава бушуваше и войната в Сирия и имаше версия,че с взривовете се прикрива изнесено за там оръжие"

  Е тя си бушува от арабската пролет насам с различен интензитет. Легитимна е версията, но тази от статията ми се струва по логична заради съвпадението със случаите в Чехия.

 18. 18 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3220 Неутрално

  До коментар [#17] от "George Svinarov":

  А Бабиш последно какво реши за случаите в Чехия? А Гебрев?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 19. 19 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1432 Неутрално

  До коментар [#18] от "дерибеев":

  "А Бабиш последно какво реши за случаите в Чехия? А Гебрев?"

  Кскво общо има какво е решил Бабиш и Гебрев? Съвпадат като време и почерк. Субективните мнения нямат значение. После... Чехите изгониха лк руснаците от пасоля? Колкото до Гебрев, въпроса е какво смее да каже публично. Какво е решил само той си знае.

 20. 20 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2268 Весело

  Нека позная:
  - дайте доказателства;
  - това е русофобия;
  - господарите от Запада ви казват да говорите тези неща;
  - Русия ще отговори безаналогово, упс, несъразмерно.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 21. 21 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2145 Любопитно

  А когато станаха взривовете, падна яко плщване по ”чорбаджиите изедници” дето мислели само за ново Ферари ....

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 22. 22 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2145 Неутрално

  До коментар [#18] от "дерибеев":

  Премиера Бабиш не може нищо да решава еднолично. Има си БИС, която събира информация, анализира и предлага всрианти за действие.

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 23. 23 Профил на serenalipuma
  serenalipuma
  Рейтинг: 212 Неутрално

  А пострадалите при взривовете американец и канадец?

 24. 24 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1374 Неутрално

  ''Един човек е загинал, а четирима души са ранени при инцидент по време на експериментална стрелба в полигон на ВМЗ-Сопот, предава БТА. Това се е случило по обяд в с. Анево, община Сопот.
  Пред Dnes.bg кметът на Сопот Веселин Личев също е потвърдил информацията. Загиналият е американски военен. Сред ранените са двама чужденци и двама българи, пише Dnes.bg. Ранените са настанени в болницата в Пловдив, откъдето съобщават, че имат готовност да приемат пострадалите при взрива.''

  https://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/edin-chovek-e-zaginal-a-chetirima-sa-raneni-pri-vzriv-v-poligon-na-vmz-sopot-196252/

 25. 25 Профил на pafaka22
  pafaka22
  Рейтинг: 761 Гневно

  До коментар [#1] от "Веселин Дечев":

  Това отиди го кажи на семействата на загиналите българи.

 26. 26 Профил на gigabyte
  gigabyte
  Рейтинг: 550 Неутрално

  Нека предположа реакцията на рашките: Нямате доказателства.

  master
 27. 27 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2573 Разстроено

  До коментар [#5] от "ЗаНиЗа":Еми взриви и ти склад с оръжия в Русия?
  —цитат от коментар 7 на Веселин Дечев

  До коментар [#5] от "ЗаНиЗа":Нали знаеш колко мощно лоби има ГРУ в България? Съвпадение или не ТИМ е с корени от комунистическото ВКР.
  —цитат от коментар 12 на George Svinarov

  [quote#14:"hrx16647690"][/quote]
  Ами толкова си могат (В)аш'те служби!
  Забрави ли, че едни камилари потрошиха казармите ви в Кербала и трябваше да се местите в друг форт. Ами преди това, онези овчари в Камбоджа избиха пияните ви войниците.
  Общото и в трите случая е, че всички са наемници т.е работят за пари (защото сме в пазарната икономика), а не за Родината!

  Не би трябвало да се определят които и да са служби на КОГО са, а за КАКВО са назначени служителите им. Всяка уважаваща държавността служба, на която и да е страна, трябва да защитава гражданите, правата им, границите, в които са и семействата им. Дали им се заплаща(пазарна икономика?!?) или го правят от патриотизъм, това са ценности, според които трябва да се оценяват. Явно е, че в БГ служби има закърнели, зависими, подчинени не на България хора, но е ясно, че и ОПравниците ни не предприемат нищо за да ги "превъзпитат". Сигурно ги "репресират" с нови зависимости, но със старите им похвати, от връзки, до партийни назначения, а не заради самото им служене на държавата. Крайно време е да се пречистят тези БГ фило и фоби, но за да се случи трябва цел, идеал на държавното ръководство, а какво по-добро решение е това да стане с новото мислене, с новите лица, подкрепени от лятото на едно истинско гражданско, българско общество.
  п.п. Няма как да се взриви нещо чуждо ако не застрашава собственото, няма как да се защитава нещо друго, освен ако не е близо до собственото, а липсата, лъкатушенето, вече 31 години на нашето, води до неразбориите, които така и не можем да спрем. Къде през цялото това време беше българската идентичност, преди всичко, та да възпита и службите, и служителите им кое е най-добро за всички българи, а не за парите на някой "брат", които така или иначе са до време. България е наранявана държава от продажността на неосъзнати, също наранени хора, а това, че продължават да го правят ще спре заради осъзнаването на повечето българи.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 28. 28 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1374 Неутрално

  До коментар [#20] от "Николай Колев":

  - приемаме на права вяра по дефолт , че чепигите са гръмнале заводите
  - не е русофобия- геополитика е
  -господарите са на запад , тва е вярно. той бойко ''управлява'' над 11 години назначен от фондацията ханс зайдел , а гешев се среща с разни американски ìновници малко след като го назнаìха .
  - раша няма да отговаря безаналогово , аналогово ше отговори ако ма разбираш ко искам да ти кажа

 29. 29 Профил на gianni
  gianni
  Рейтинг: 1070 Неутрално

  Щом тези оръжия са за да се използват срещу Русоя, значо са легитимна нейна цел.Какво има за чудене!
  —цитат от коментар 1 на Веселин Дечев


  Така е Дечев, много скоро расийката ще стане легитимна цел на търговско ембарго и пак ще плюскате задушени ситно накълцани приклади в оръжейна грес. Не е като да не сте го правили.

 30. 30 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2276 Весело

  Ото фон Бисмарк отдавна пишеше: „
  За да унищожиш Путенланд, трябва да измислиш ГРУ, Интернет и президент - Путен!“:))))

  "Чуждестранен агент"
 31. 31 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3705 Весело

  Хаш-хаш-хаш - какво ли значи?
  Пращайте разузнавачи.
  Пък то не било Хаш-хаш-хаш,
  ами Някой некадърник наш,
  ама наш със дълг стаж
  и с глава от амбалаж!

  Я разследващят журналист да разкаже и за взрива от 2008 година в Челопечене.
  За пикантерия може да прибави и разказите на покойния Божидар Димитров, че петнайсет минути преди взривовете му се явила Св.Богородица да го предупреди за взривовете, но той не успял да предупреди по-нататък !

 32. 32 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1374 Неутрално

  До коментар [#26] от "gigabyte":

  нямат зер.
  имаме само писанията на ''разследващи блогъри''.
  и три пъти тровен гебрев , дето е съмнителен търгаш на оръжие.
  що не се развяват разследванията за българско оръжие попаднало в ръцете на полуумерено-неумерената брадата измет в сирия,а?

 33. 33 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 908 Неутрално

  Поредица от взривове, множество убити и пострадали в една година, но разследването в България не намира нищо нередно ?! Кремълската рекетьорска шайка рано или късно ще си получи заслуженото.

 34. 34 Профил на gianni
  gianni
  Рейтинг: 1070 Неутрално

  теменушка кюфтето цяла година преговаря в маскве, за да могат дрогарите да ни построят два ядрени самовара, които могат да бъдат взривени "легитимно" по решение на малоумния фюрер на расийката. Ядрени мини за 20 милиарда.

 35. 35 Профил на ymp07649615
  ymp07649615
  Рейтинг: 12 Неутрално

  Пълни глупости. По-скоро американските служби са напаснали въображаемите посещения на руски агенти с датите на взривовете за да се получи по-убедителна хибридка, след което са пуснали "разкритията" в "разследващите" сайтове.
  Не може за всяка немарливост в България да виним Чепига и колегата му. Нелепо е Русия да праща тайни агенти за подобни взривове, които не водят до абсолютно нищо. При това десетки пъти. Какво печели Русия, какво губи България или НАТО? Айде малко по-сериозно. Но пък от сайт като "Свободна Европа", собственост на американската държава, какво друго да очакваш освен евтина пропаганда.

 36. 36 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1374 Неутрално

  До коментар [#34] от "gianni":

  кукуруку .
  пак ли си на паркизан и ракия бе ?
  няма ли паре за ''дизайнерска дрога''?

 37. 37 Профил на Taiga
  Taiga
  Рейтинг: 1186 Неутрално

  Еее, няма никакви съмнения разбира се.
  Когато брачеда от Русия ми беше на гости преди години, скоро след като пристигна на улицата ни се удариха два автомобила.
  Нямам абсолютно никакви съмнения, че брачеда ми беше виновен за случая, независимо, че не беше напускал къщата ми.

  "АМЕРИКАНСКИ ГЕОЛОЗИ, ПРОУЧВАЙКИ ПОРЕДНОТО НЕФТЕНО НАХОДИЩЕ НА США, С ИЗНЕНАДА УСТАНОВИХА, ЧЕ НАД НЕГО ИМА НЯКАКВА АРАБСКА ДЪРЖАВА"
 38. 38 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 908 Неутрално

  Щом тези оръжия са за да се използват срещу Русоя, значо са легитимна нейна цел.Какво има за чудене!
  —цитат от коментар 1 на Веселин Дечев


  Очевидно трябва да оставим мнението ти тук като пример за увредената русофилия, твърдяща, че смъртта на български граждани е оправдана, щом това е в някакъв интерес на Руската империя. Няма промяна в тая руска политика от Освобождението насам.

 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 40. 40 Профил на Taiga
  Taiga
  Рейтинг: 1186 Весело

  Логиката на Свабодна Европа е следната - щом има руснаци някъде извън Русия, то те са автоматично шпиони, агенти, отровители.
  Ако Вие днес спукате гума докато пътувате за работа, немедленно се обадете в полицията за да кажете, че руските туристи по черноморието са виновни за това тежко покушение срещу Вас!

  "АМЕРИКАНСКИ ГЕОЛОЗИ, ПРОУЧВАЙКИ ПОРЕДНОТО НЕФТЕНО НАХОДИЩЕ НА США, С ИЗНЕНАДА УСТАНОВИХА, ЧЕ НАД НЕГО ИМА НЯКАКВА АРАБСКА ДЪРЖАВА"
 41. 41 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2268 Неутрално

  До коментар [#20] от "Николай Колев":- приемаме на права вяра по дефолт , че чепигите са гръмнале заводите- не е русофобия- геополитика е-господарите са на запад , тва е вярно. той бойко ''управлява'' над 11 години назначен от фондацията ханс зайдел , а гешев се среща с разни американски ìновници малко след като го назнаìха .- раша няма да отговаря безаналогово , аналогово ше отговори ако ма разбираш ко искам да ти кажа
  —цитат от коментар 28 на pavur


  - приемаме default, че чепигите са туристи, тръгнали да разглеждат башни (шпилки) из Гейропа и е съвпадение, че някъде нещо гръмва, когато са наоколо;
  - Боекоо го назначи Х. зайдел и стои 11г., за да построи Турецкий пАток, да подпише за самоварите такъв договор, че да се платят, Гешев да обменя "опит" с Чайка.
  - аналоговият отговор ще е "малка победоносна война", последвана от "ножки Буша", карточки, etc.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 42. 42 Профил на lout66
  lout66
  Рейтинг: 615 Неутрално

  Случайностите не са случайни :
  Бизнесмен изнасяш българско оръжие и муниции , създаваш хиляди работни места в България и плащаш данъци държавата се оплаква че е отровен , отговорът на главният прокурор е че е ял рукола.
  Взривява се склад с ракети НУРС , на следващата сутрин взрива се повтаря пазачите предварително са напуснали склада ,разследването не стига до никъде или изобщо не е проведено .
  И накрая за благодарност премиера инвестира близо три милиарда в турски поток за да може руският газ да заобикаля Украйна.

 43. 43 Профил на ymp07649615
  ymp07649615
  Рейтинг: 12 Неутрално

  И някой запитал ли се е изобщо защо всички тези шпионски "разкрития" излизат точно сега, когато напрежението между САЩ и Русия се повиши максимално? Колко години минаха от тези взривове в България и Чехия? И как така някакви измислени сайтчета (където се подвизава и лицето Грозев, превъплътил се изведнъж в "разследващ журналист") се добират до информация кой руски агент къде и кога е пътувал баш сега, ами не година по-рано да речем? Пълен цирк. То е унизително изобщо да се четат подобни глупости, защото показва на колко ни оценяват американците. Викат си, там някакви индианци живеят, каквото и да им пуснем ще повярват.

 44. 44 Профил на gianni
  gianni
  Рейтинг: 1070 Неутрално

  Не може за всяка немарливост в България да виним Чепига и колегата му. Нелепо е Русия да праща тайни агенти за подобни взривов...
  —цитат от коментар 35 на ymp07649615


  Не може разбира се, руската *едерация ни е пратила да пратила двама *едери от ГРУ да се забавляват и да оглеждат кубетата на църквите в България.

 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 46. 46 Профил на Bornagain
  Bornagain
  Рейтинг: 391 Неутрално

  Хората от Белингкет откриха, че през 1963 малко преди посещението на президента Кенеди в Далас в хотел в центъра са се регистрирали туристите Боширов и Петров.

  Свободата, Санчо...
 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 48. 48 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1374 Неутрално

  До коментар [#41] от "Николай Колев":

  не бе - чепигите след като разгледали башните фърлили мускала- дезодорант с новичок в близкия контейнер за смет , та един клошар го намерил след три месеца и го дарил на гаджето за парфюм.
  после няколко години 14 агента имика на КГБ следили навалния , за да му пришият тасмичка с гранулиран новичок в дънцето на долните гащи.
  раша е фалирала, регионална сила и скоро ше я анексира китай , а украйна ше вземе цялата от източната си граница до урал .

 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 50. 50 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1432 Неутрално

  До коментар [#40] от "Taiga":

  "Логиката на Свабодна Европа е следната - щом има руснаци някъде извън Русия, то те са автоматично шпиони, агенти, отровители."

  Нали? Интересно защо ли? Защо никой не подозира по дефолт гражданите на Бразилия или на Япония? Защо всички гледат с предразсъдък на руснаците според теб? Защо като кажеш руснак и се сещаш за агресор?

 51. 51 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 891 Неутрално

  До коментар [#7] от "Веселин Дечев":"Еми взриви и ти склад с оръжия в Русия?" Българите не сме терористи като алкашите.
  —цитат от коментар 10 на George Svinarov


  Напротив. Първите документирани терористи в света са българи - Солунските атентатори.

 52. 52 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 871 Неутрално

  В Сопот от години резидира един чеченец, който под формата на фирма за екстремни спортове се занимава с явен шпионаж и подкупване на местните власти.

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 53. 53 Профил на gianni
  gianni
  Рейтинг: 1070 Неутрално

  До коментар [#47] от "ymp07649615":

  камуняшка, наистина ли вярваш. че расийката върне ТКЗС-та У нас и ти пак ще станеш селкор и издател на местната стенгазета?

 54. 54 Профил на pso451006238
  pso451006238
  Рейтинг: 641 Неутрално

  Taka e, kogato DANS se izpolzva za vutreshno-politicheski tzeli, a ne po prednaznachenie. ....kolko jalka durjava sme

 55. 55 Профил на balla
  balla
  Рейтинг: 588 Разстроено

  Ние не можем да спрем разграбването а България от "българските служби", а искате да спрем руските? Къде живеете? Ние сме се разпаднали отдавна като държава, сега малцина си чешат езиците, другата паплач сънува златни гюлчета, пачки, скъпи коли и татуировки по силиконови дупета без прашки, яко нали. За старите, истински бедните, изоставените имам някакво съжаление, но за останолото мнозинство със "силиконови мозъци", дажи си живеят супер, безгрижно и свободно, рай за бандити и простаца, това е извода.

 56. 56 Профил на Helen of Bikini
  Helen of Bikini
  Рейтинг: 518 Весело

  Хибридната война с пълна сила се прехвърля в България. Сигналът бе даден от цирк ДБ в парламента, които "изненадващо", излязоха с първи от години въпрос в парламента към премиера имено по тази тема. Не ги интересуват пандемията, кризата в която е хвърлен бизнеса, не им пука толкова много за Булгартабак, нито за КТБ, нито за Виваком, нито ББР. На първо място е важна точно тази тема. След това се задействат медиите. Първи, разбира се, са американската държавна медия, скрила се зад името "Свободна Европа", която пуска хибридката, гарнирана с Новичоци. Чепиги и Белингкати, в която "доста се съмнява". Останалите медии на американска хранилка, без редакторска намеса, препечатват и тиражират хибридката. Нито дума, кой фактически е бил на посещение по време на тези взривове и си го прибираха у дома в ковчег. . Нито дума, че главен герой в чешката хибридка, търговеът на оръжие Гебрев, категорично отрича подобна връзка.

  Заредила съм се с пуканки :)

  Who the fuck are you to lecture me?
 57. 57 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1643 Весело

  До коментар [#30] от "putinxujlo":

  Ото фон Бисмарк вангует.....
  Още Ванга го е предсказала....

  «Мои самые лучшие штурмовики — бывшие коммунисты» Герман Геринг 1933 г.«Я всегда допускал и отдавал соответствующие приказы, чтобы бывших коммунистов принимали в нацистскую партию немедленно. Из мелкобуржуазного босса социал-демократического профсоюза никогда не получится национал-социалист, а из коммуниста — всегда!» Г. Раушнинг «Беседы с Гитлером».
 58. 58 Профил на gianni
  gianni
  Рейтинг: 1070 Неутрално

  Еее, няма никакви съмнения разбира се. Когато брачеда от Русия ми беше на гости преди години...
  —цитат от коментар 37 на Taiga


  Както е тръгнало, ще бъдат ограничени посещенията на всякакви "братовчеди" от расийката.

 59. 59 Профил на amerikanbastard
  amerikanbastard
  Рейтинг: 573 Неутрално

  Виждате какво става в мирно време, а представяте ли си, какво ще се случи във военно време? Защо няма реакция от ОТАН?

  Freedom's just another word for nothin' left to lose
 60. 60 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4286 Неутрално

  ВИИ Маркс имени В.И.Ленина

  До коментар [#13] от "дерибеев":
  "Разследващ журналист помисли си Щирлиц"

  Смразяваща мисла.
  Журналисти разведки.
  Нова Эра на недоверие.

  Почна Эрата когато паднаха от власт
  (след Сталин, Хрущев, Брежнев, Андропов и Черненко)
  Горбачев и СССР.

  Журналисти се явиха и в отломките ровиха...
  СNN кабеларки...

 61. 61 Профил на ykv43523606
  ykv43523606
  Рейтинг: 693 Неутрално

  Едно време Болшевиките действаха по същия начин, като Ленин изпращаше Сталин и сие да правят атентати и атентатчета на безбройните им врагове...

 62. 62 Профил на amerikanbastard
  amerikanbastard
  Рейтинг: 573 Неутрално

  Тезата, че ГРУ е саботирало експорт на оръжие за Украйна е смешна, защото самата Украйна изнася оръжие, останало в изобилие от СССР!

  Freedom's just another word for nothin' left to lose
 63. 63 Профил на Торбеш
  Торбеш
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Нападение над страната ни.
  Българите се възмущават. Защитата на България ни е ПЪРВА грижа.
  Заподозрените се оправдават - както си могат.
  Бившите българи обаче се включват в защитата на заподозрените, тя им е първа грижа.
  Защитата на България им е последна грижа.
  Позор!

  Като българин съм горд, че думата "неудачник" е незаменяема чуждица в българския език, заемка от руския език.
 64. 64 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1643 Любопитно

  До коментар [#46] от "Bornagain":

  Боширов и Петров не са, но Ли Харви Осуалд е учил в СССР, прекарал е там 3 години и е бил женен за рускиня/Марина Прусакова/....
  Така че не всичко е еднозначно...

  «Мои самые лучшие штурмовики — бывшие коммунисты» Герман Геринг 1933 г.«Я всегда допускал и отдавал соответствующие приказы, чтобы бывших коммунистов принимали в нацистскую партию немедленно. Из мелкобуржуазного босса социал-демократического профсоюза никогда не получится национал-социалист, а из коммуниста — всегда!» Г. Раушнинг «Беседы с Гитлером».
 65. 65 Профил на mario_m35
  mario_m35
  Рейтинг: 427 Неутрално

  Ахахахахахахахахахах ахахахха. Видяла жабата, че подковават коня и тя се наредила. Ахахахахахахахахахах 😂😂😂😂

 66. 66 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 991 Весело

  До коментар [#38] от "Индиана":

  "Очевидно трябва да оставим мнението ти тук като пример за увредената русофилия, твърдяща, че смъртта на български граждани е оправдана, щом това е в някакъв интерес на Руската империя"

  Който посяга на мечката трябва да си носи и отговорността. Да се знае.
  Ако някой българин организира трансфер на оръжие за терористични актове в США и го хванат, пак ли ще трябва да го съжаляваме?

  В Русия съм! В Русия съм!
 67. 67 Профил на Митко
  Митко
  Рейтинг: 835 Неутрално

  Не може една психично болна нация да се озаптява със санкции, преговори и т.н. Трябва да бъдат унищожени като държава и разпилени като народ. И тъй като Запада са мега политкоректни, руснаците ще прекрачват всякакви граници, докато накрая логично ще настъпят мотиката. Никога в човешката история такава наглост като руската не е оставяна без последствия. Колкото по-късно дойдат последствията, толкова по-страшни ще са.

  "горко ми! загинах! защото съм човек с нечисти уста, и живея сред народ с нечисти уста" Исая 6:5
 68. 68 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 1027 Любопитно

  Любопитно е, ако твърденията се доближават до истината разбира се, защо нашите власти нощо ненса предприели толкова време.

 69. 69 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1643 Любопитно

  Интересен е въпросът: По време на посещенията на руските терористи от ГРУ имало ли е официална подкрепа и логистика от страна на българските власти?
  Т.е. ДАНС осъществявали ли са прикритие и подпомагане на операциите им?

  «Мои самые лучшие штурмовики — бывшие коммунисты» Герман Геринг 1933 г.«Я всегда допускал и отдавал соответствующие приказы, чтобы бывших коммунистов принимали в нацистскую партию немедленно. Из мелкобуржуазного босса социал-демократического профсоюза никогда не получится национал-социалист, а из коммуниста — всегда!» Г. Раушнинг «Беседы с Гитлером».
 70. 70 Профил на balla
  balla
  Рейтинг: 588 Разстроено

  Туй не можем да се делим да обичащи Русия и обичащи Америка, когато няма българи, тогава става така, че сме най-бедните европейци, най-корумпирани, най-крадливи и всички ни се присмиват и ни правят на маймуни, защо ли? Защото е въпрос на липсващ морал и ценостна систмеа без които сме загубени и прествляваме една територия без никакви достойнства за съществуване. Докато едни пращат на марс хвърчащи хеликоптери, ние търсим смисъла на елементарните човешки достойнства, това е ниво преди 150-200г на развитие на човека. Вече някои африкански държави ни изпревариха по всички човешки показатели, защо вървим назад!

 71. 71 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2591 Любопитно

  Браво Митов, браво Тагарев! Разбира се че всички взривове след 2014г. са свързани с посещения на руски агенти от ГРУ! Остава само да ни убедите че преди тази дата такива взривове не са ставали! Или ще припишете на Рассия всички атентати в България щом Коминтерна стои зад взрива в църквата Св Неделя?!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 72. 72 Профил на Helen of Bikini
  Helen of Bikini
  Рейтинг: 518 Весело

  Не може една психично болна нация да се озаптява със санкции, преговори и т.н. Трябва да бъдат унищожени като държава и разпилени като народ..
  —цитат от коментар 67 на Митко


  Като се поразчопли обвивката на всеки един модерен евро-атлантик, ще откриеш един най-обикновен фашист :)

  Who the fuck are you to lecture me?
 73. 73 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2591 Любопитно

  Щом тези оръжия са за да се използват срещу Русоя, значо са легитимна нейна цел.Какво има за чудене!
  —цитат от коментар 1 на Веселин Дечев


  Стига писа глупости! Скоро и един друг изръси подобна глупост да не ви ги пускат от едно място?!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 74. 74
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 75. 75 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7293 Неутрално

  Ние имаме ли служби, нямаме ли, вече не се знае. Ако имаме, за България ли работят или за някоя друга държава. Кои интереси обслужват, защото е ясно, че не са българските.

 76. 76 Профил на Gavril
  Gavril
  Рейтинг: 692 Неутрално

  До коментар [#1] от "Веселин Дечев":

  Това ли ще ти бъдат последните думи преди разстрел за предателство, бе нищожество?

  България, къде е нашия change we can believe in?
 77. 77 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2781 Неутрално

  Щом тези оръжия са за да се използват срещу Русоя, значо са легитимна нейна цел.Какво има за чудене!
  —цитат от коментар 1 на Веселин Дечев


  И вие можете да изнасилите рускиня, следователно сте легитимна цел за кастриране.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 78. 78 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4286 Неутрално

  секи 4ти км

  Украйна изнася за сепаратисти в Донбас и Крым.
  В Зарубежом не изнася.
  В Зарубежом современнейше оружие.

  До коментар [#62] от "amerikanbastard":

  Тезата, че ГРУ е саботирало експорт на оръжие за Украйна
  е смешна,
  защото самата Украйна изнася оръжие,
  останало в изобилие от СССР!

 79. 79 Профил на Торбеш
  Торбеш
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Щом тези оръжия са за да се използват срещу Русоя, значо са легитимна нейна цел.Какво има за чудене!
  —цитат от коментар 1 на Веселин Дечев
  ............................................................................................
  В цивилизования свят понятието "легитимна цел" на територията на чужда държава не съществува.
  Легитимна означава "законна". Какво законно има в това чужда държава да гърми на твоя територия?
  Освен това - нали "РусОя не е воювала в Украйна", нали това било "вътрешен конфликт между комбайнери, миньори и бандеровци" - а излиза, че било срещу рассссия.
  Пак се уплетохте в лъжите си.
  Ще си носите последствията - пълно затваряне в затвора расссия с висока стена.

  Като българин съм горд, че думата "неудачник" е незаменяема чуждица в българския език, заемка от руския език.
 80. 80 Профил на riy15648635
  riy15648635
  Рейтинг: 246 Неутрално

  Щом тези оръжия са за да се използват срещу Русоя, значо са легитимна нейна цел.Какво има за чудене!
  —цитат от коментар 1 на Веселин Дечев


  Eй, дегенерат. Оръжията не се използват срещу Русия , а за защита на исконна украинска територия, а и да се използват срещу Русия това си е наш проблем. Загинали са невинни български граждани , покажи малко уважение/ знам че от такива като тебе не може да се очакват чудеса от морал, ама все пак /

 81. 81 Профил на enterfornone
  enterfornone
  Рейтинг: 820 Неутрално

  Тук под строят е приложен целия учебник на хибридната война - размиване, глупави теории, псевдо ирония...
  Целта е да се получи блато от всякакви глупости и темат на статията да се принизи до едно от тях.

  А статията е за военно действие на армията на Русия (ГРУ е армията) на територията на България.
  Това заслужава огромно и подробно разследване и реакция минимум като на Чехия.
  Която спря руските “инвестиции” в енергетиката си.

 82. 82 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1374 Неутрално

  До коментар [#81] от "enterfornone":

  аз викам да обявим война на раша и да я нападнем .

 83. 83 Профил на Helen of Bikini
  Helen of Bikini
  Рейтинг: 518 Весело

  Истината е много по-прозачина. ЦРУ отдавна е овладяла чешкото контра-разузнаване, което в последно време не спира да бълва антти-руски доклади и хвърля димки, досущ като българското ДАНС. Ето тук едно докладче от 2016 - Русия влияе на политиката в Чехия чрез "мрежа от контакти", сочи разузнавателен доклад (https://www.dnevnik.bg/sviat/2017/10/26/3066568_rusiia_vliiae_na_politikata_v_chehiia_chrez_mreja_ot/ )

  То не бяха руски журналисти -шпиони, не бяха тровене на кмета с Прага с рицин, руски фабрики за тролове, които пречели на Чехия да се справи с епидемията ... - всичко си остана недоказано. "Само" след 8 години, чешкото контр-резузнаване откриха Чепиги в някакви взривове точно в пика на най-голямото противопоставяне между Запада и Русия.
  И сега най-важното - тетърът, който днес се разиграва у нас показва едно - репресивната машината на ДАНС и прокурата, така старателно градена от Пееф за да може да краде бизнеси, след неговото оттегляне минава под пряк контрол на ЦРУ, а самият Пееф ще получи индулгенция и защита от Чепигите (които се говори че вече веднъж са стигнали до него и са го поразкрасили).

  Who the fuck are you to lecture me?
 84. 84 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4286 Неутрално

  трол под прикритие

  Абсолютна.
  Само прости эвразийци что Европе не видели
  може завиди самые бедные европейцами.

  Прости бедни эвразийци:
  те Америки сънували only в блатни сънища, пардон: златни,
  бълнували

  До коментар [#70] от "balla":
  Туй не можем да се делим да обичащи Русия и обичащи Америка,
  когато няма българи, тогава става така, че сме

  най-бедните европейци, най-корумпирани, най-крадливи и всички ни се присмиват и ни правят на маймуни, защо ли?

  Защото е въпрос на липсващ морал и ценостна систмеа без които сме загубени и прествляваме една територия без никакви достойнства за съществуване. Докато едни пращат на марс хвърчащи хеликоптери, ние търсим смисъла на елементарните човешки достойнства, това е ниво преди 150-200г на развитие на човека. Вече някои африкански държави ни изпревариха по всички човешки показатели, защо вървим назад!

 85. 85 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2268 Весело

  До коментар [#56] от "Helen of Bikini":

  Да не забравиш кашата от гречка и боярищника.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 86. 86 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2268 Неутрално

  До коментар [#48] от "pavur":

  Това с гащите стана яко когато ефесбешниците арестуваха един, който организира "единичен пикет". Володя Салавьов го обвини по первъй, че предизвиквал безредици.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 87. 87 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 991 Весело

  До коментар [#43] от "ymp07649615":

  "И някой запитал ли се е изобщо защо всички тези шпионски "разкрития" излизат точно сега'

  Аааа, случайно, разбира се!
  😁

  В Русия съм! В Русия съм!
 88. 88 Профил на kmat
  kmat
  Рейтинг: 363 Неутрално

  До коментар [#1] от "Веселин Дечев":

  Ами то тогава всеки, който дори си помисли насън нещо срещу Русия, изчел преди това някои недотам русофилски стихове на Вазов, се превръща в легитимна цел...

 89. 89 Профил на asdas200
  asdas200
  Рейтинг: 252 Неутрално

  Някой има ли съмнение, че Терористичното гасударство Рассия е извършило атентатите в оръжейните ни заводи?! Руски агенти, бродят из България, взривяват български заводи и тровят български граждани, а инситуциите и службите, които трябва да защитават живота и имуществото ни, реално са техни ятаци.
  Има ли по голямо национално предатество от това?!? Затвор, затвор, затвор!!!

 90. 90 Профил на Apophenia
  Apophenia
  Рейтинг: 2539 Неутрално

  До коментар [#38] от "Индиана":

  поправка - от преди освобождението даже.

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 91. 91 Профил на kmat
  kmat
  Рейтинг: 363 Неутрално

  До коментар [#70] от "balla":

  Е не може, ама се делим и то по най-повърхностни и елементарни критерии, почиващи предимно на фанатизма и сляпата вяра. А това е неспасяемо!

 92. 92 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 991 Любопитно

  До коментар [#50] от "George Svinarov":

  "Защо всички гледат с предразсъдък на руснаците според теб? Защо като кажеш руснак и се сещаш за агресор?"

  Никой не мисли така. Ако не вярваш - тръгни питай по улиците. Но пък гаранция, че всички смятат американец=агресор

  В Русия съм! В Русия съм!
 93. 93 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1421 Неутрално

  Те агентите си идват с техните си баджове от ГРУ и техните си документи и на челото им пише "агент". Уникална смешка.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 94. 94 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4286 Неутрално

  UNITED EU UNION

  О, да. Отговорност.
  Германия още плаща.
  Време е за ново време, новите да избереме.
  Отговорници.

  Няма руска Аляска от.... давним давно.
  Няма руска империя он 3.3.1918.
  Има мечка Калифорния.
  Има
  ...

  Има агресия на двуглаво пиле в Украйна.
  Имаше дрън на оружие край Украйна,
  но Шойгу (що за етнос?) повели отстъпление.

  До коментар [#66] от "Веселин Дечев":
  До коментар [#38] от "Индиана":

  "Очевидно трябва да оставим мнението ти тук като пример за увредената русофилия, твърдяща, че смъртта на български граждани е оправдана, щом това е в някакъв интерес на Руската империя"

  Който посяга на мечката трябва да си носи и отговорността.

 95. 95 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1374 Неутрално

  До коментар [#86] от "Николай Колев":

  факт е , че белингкат съвсем сериозно лансираха теориите за мускала новичок от боклука и гащите .
  аз мислим , че тея са путинофили , щото разследванията им звучат като вицове .
  за гебрев няма да говорим - там майтапа е още по-голям .
  хербициди , финландски лаборатории , прилошаване след едене и пиене в ресторант и тридневен сюргюн ...

 96. 96 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 991 Весело

  До коментар [#79] от "Торбеш":

  "Какво законно има в това чужда държава да гърми на твоя територия?"

  Нали е война? Обявяваш някого за враг, па после като те прасне в зъбите се чудиш защо?
  Какво има да се чудите?? Работите против Русия, па после се чудите защо тя си защитава интересите? Ма как може да се защитават!😃

  В Русия съм! В Русия съм!
 97. 97 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2155 Неутрално

  Посещенията на агенти на ГРУ съвпадат с взривове и в България
  ***************************************************

  Току-що прегледах графика за взривяване на ГРУ - авторът има пълно право. Там черно на бяло си пише, че въпросните лица в тези дни и часове е трябвало да взривяват в България. В промеждутъците между взривяванията е записано "Отравяния. Да се отпуснат 3 килограма новичок, по един за всяко набелязано лице!".
  Е, очевидно хората на ГРУ са си свършили работата! Работата е ясна като бял ден!

  Мараба, С-ДС доносници!
 98. 98 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1088 Неутрално

  До коментар [#1] от "Веселин Дечев":

  "Щом тези оръжия са за да се използват срещу Русоя, значо са легитимна нейна цел."

  Моооля!? Вие чувате ли се какво говорите?!

  Да кажем, САЩ продават оръжие на Ирак. Иран има териториални претенции към Ирак и води военни действия с него.

  По вашата логика това прави САЩ легитимна цел?! Доста налудничаво заключение.

 99. 99
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 100. 100 Профил на Ivan Ivanov
  Ivan Ivanov
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Браво на руснаците! Разбили са логистиката на ИДИЛ и Джабхат Ал Нусра, точно преди руската намеса в Сирия!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK