На тихия тролски фронт

В интернет съществуват готови схеми и опорки за справяне с "русофобите".

© Надежда Чипева, Капитал

В интернет съществуват готови схеми и опорки за справяне с "русофобите".Напоследък с ареста на Алексей Навални, който е в критично здравословно състояние в затвора, с новото струпване на войски по границата с Украйна и шпионските скандали в Прага и София, свързани и с други опити за отравяне и с взривове във военни складове, изглежда, конфронтацията на Путин със Запада ескалира.


След изгонването на руски дипломати от България и Чехия и след като чешкият премиер Андрей Бабиш официално обвини руското военно разузнаване ГРУ за взривяването на военни складове, и у нас прокуратурата започна разследване за взривовете в наши оръжейни заводи, за които се подозира, че са предизвикани от руски агенти. Споменава се ГРУ, и по-специално един секретен отряд, чиито агенти са обвинявани за отравянето на двойния агент Сергей Скрипал, както и за отравянето на оръжейния търговец Емилиян Гебрев у нас.


Според американските служби Русия се е намесвала в президентските избори в САЩ през 2016 и 2020 г. Има нови данни, според които Русия и Китай са превърнали в идеологическо оръжие крайно дясната конспиративната теория QAnon (за някаква световна либерална педофилско-канибалска конспирация, от която Тръмп щеше да спасява човечеството). Целта е подпомагаме екстремистки групи, вярващи в налудната теория, като тези, атакували Капитолия на 6 януари 2021 г.
Президентът Джо Байдън наложи нови санкции на Путинова Русия заради Навални. С това той показа, че новата американска администрация няма да толерира диктаторски режими, които посягат на човешките права и човешкия живот. (Той впрочем наложи санкции и на Саудитска Арабия заради зверското убийство на Джамал Хашогджи.)


Путиновият режим, като и саудитският, имаше приятелски отношения с Тръмп. Бившият президент на САЩ не критикуваше Путин, докато същевременно постоянно нападаше европейските лидери. Байдън и демократите изобщо се смята, че имат по-твърда позиция спрямо Путинова Русия.


Можем ли наистина да говорим за нова студена война между Запада и Русия,


започнала с анексията на Крим през 2014 г. и с конфликта в Източна Украйна?


През новото хилядолетие основното идеологическо противоречие в света не е вече нито капитализъм срещу комунизъм, нито консерватори срещу либерали. Основното противоречие е между либералната демокрация (която включва и либерали и консерватори, класическото ляво и класическото дясно) и антидемократичния националпопулизъм.


Националпопулизмът е едновременно крайноляв и крайнодесен. Той е против либералната капиталистическа икономика, но също е и против социалния либерализъм, който настоява за равни права на всички индивиди независимо от раса, религия и пол. Основен идеологически стълб на новия националпопулизъм е Владимир Путин. От слуга на комунистическата власт (като офицер от КГБ) Путин, подобно на много бивши комунисти, се превърна в крайнодесен националпопулист.


Важна роля в идеологическата война между нацоналпопулизъм и либерална демокрация играе тролският институт.


Интернет е основно бойно поле в тази нова студена война, започнала след информационната революция. Познатият ни "тих фронт" от времето на студената война преди падането на желязната завеса сега се е преродил в една доста устата, макар и законспирирана в мрака на електронното пространство,


армия за промиване на мозъци, за политически влияния и подривна икономическа дейност.


Русия традиционно има много силно влияние у нас. То датира още отпреди съвременна България да съществува като държава, отпреди Руско-турската война, довела до Освобождението ни. Веднага след Освобождението по линия на общата вяра, общата българска азбука, а сега и самото Освобождение това влияние е много силно.


В България не се ползва понятието "русофоби", преди Русия да се противопостави на Съединението и да демонстрира ясно своите имперски цели. Но особено силно и съкрушително за нашия суверенитет е съветското влияние след окупацията на България на 9 септември 1944 г.


Тази окупация отне живота на хиляди българи, съсипа живота на хиляди други по лагери и затвори и доведе до 45 години комунистическа власт. До края на студената война България, както и другите съветски сателити в Източна Европа на практика директно се управляваше от Москва.


И до днес, главно чрез икономически лостове, но и чрез различни политически партии,


мощното задкулисно влияние на Русия у нас продължава.


То, разбира се, има много ярък израз и в електронното пространство, където путинските тролове, всеотдайните "бойци на тихия фронт", са непрестанно ангажирани в подривни бойни действия и пропаганда.


Ако напишете на стената си в социалните медии или в някой чат-рум нещо против който и да е български политик, или дори ако наругаете българския народ, ще получите хиляди плюсове и "лайкове". Но ако кажете една думичка само срещу Путин или срещу Русия - рояци от тролове и джавкащи ботове ще изскочат от електронните храсталаци и ще се хвърлят в битка.


Съществуват готови схеми и опорки за справяне с "русофобите",


както тези, които са против Путин или против руския империализъм (а не против руския народ или култура), биват наричани. Една от тези опорки е например, че всички защитници на либералната демокрация у нас са деца на комунисти. С нарастването на политическата роля на "Демократична България" след протестите миналата година, започнали с акцията на Христо Иванов в Росенец, тази опорка, за децата на комунистите, често се ползва за цялата коалиция "Демократична България". Или за всички врагове на ГЕРБ от дясно.


Това чии деца са, или какви сами те са били в миналото, или кого са обслужвали, деятелите на БСП или ГЕРБ - това няма значение. Важното е да се наложи представата за членовете и привърженици на "Демократична България" или либерално-демократичната опозиция ("умно-красивите") като деца на комунисти.


И под моите статии в електронната периодика, щом заговоря против Путин, се появяват десетки коментари как баща ми, известният поет Любомир Левчев, е бил от номенклатурата на Живков. Няма значение, че аз самият никога не съм защитавал Живков или БКП, че издавах нелегалното списание "Глас", за което бях уволнен и глобен.


Гьобелсовският прост трик действа:


повтори десет, сто, хиляда пъти една лъжа или инсинуация и тя става истина. Повтаряй, че всички демократи са деца на комунисти, а слугите на комунизма са истински демократи и консерватори - и лъжата току-виж станала истина.


Но опорката, че децата на комунистите са новите либералдемократи, не е логично да идва от тролове на БСП или ГЕРБ. По очевидна причина - в тези две партии има повече бивши комунисти - или слуги на БКП, или деца на такива. Според мен тези атаки се организират от секцията на путинския тролски институт за България. Те често идват от привидно десни и консервативни коментатори. (Ще прочетете такива и под тази статия.) Нали и самият Путин е десен консерватор и националпопулист!


Не само в България враговете на Путин биват наричани "либерасти", "еврогейове", "соросоиди" и т.н. Тези цветисти епитети се ползват и в съседни балкански страни. И, разбира се - либералдемократите са деца на комунисти. Последният аргумент ad hominem е много често ползван у нас, защото той хваща дикиш и сред истински десни читатели.


Впрочем путинските тролове усилено помагат и на вихрещия се все повече националпопулизъм у нас и в Република Северна Македония. Там националпопулизмът е яростно антибългарски, но и у нас под привидността на защита на национални интереси


постоянно се налива масло в огъня на междусъседския и междубратски конфликт.


Кой има полза от това? Разбира се, нито ние, нито нашите съседи и братя. Полза има този, който следва древната максима "Разделяй и владей!". Целта е да се попречи на европейската интеграция на Западните Балкани.


Добра новина е, че основният глас в тази враждебна и разрушителна реторика у нас, нашенското ВМРО, вече не е в парламента. Както и откровено пропутинската "Атака". Путинският тролски институт ще трябва да си търси други парламентарни прикрития. Което, уви, не е никак трудно.


Задават се обаче нови предсрочни избори. Притеснителен е фактът, че "патриотите" отново се опитват да се обединят, като ползват промените в Изборния кодекс - пренебрегва се фактът, че десетки хиляди българи в САЩ и Великобритания (които гласуваха най-вече за "Има такъв народ" и "Демократична България") бяха ощетени от ограничението за брой изборни секции, а се преекспонира въпросът с изборните секции в Турция.


Явно се цели така да се съживи патриотичният вот.


Притеснителна е също така неяснотата на позициите на "Има такъв народ" по много въпроси. Засега ясно е артикулирана само идеята за мажоритарен вот. Но както знаем от практиката в други страни като САЩ, мажоритарният вот за парламент води до елиминиране на по-малките партии (защото първият печели всичко) и в крайна сметка до двупартийна система.


Надявам се преди новите избори да чуем една по-ясна и конкретна програма по основните вътрешно- и външнополитически въпроси. Засега единствено "Демократична България" от новите партии в парламента има ясно изразена проевроатлантическа и антикорупционна програма и програма за съдебна реформа. Надявам се тя да е приемлива за останалите две нови формации и на такава основа евентуално да се коалират.


Основен идеологически стожер на антилибералната националпопулистка идеология в днешния свят е Путин. И неговите тролове са в особена истерия, откакто Тръмп изгуби властта в САЩ, а и в Европа като цяло националпопулизмът губи позиции. (Интересно кой се разглежда като по-голям враг на Москва сега, след края на ерата Тръмп - Сорос, Урсула фон дер Лайен, или Байдън? Може би все пак Байдън.)


Краят на една епоха, или Мутренската култура и залезът на Запада
С код Dnevnik10 получавате поне 10% отстъпка
Купете

Тролският "тих фронт" е основното бойно поле в новата студена война между путинска Русия, наследница на СССР, и евроатлантическия Запад. Оформя се, изглежда, и една опасна коалиция между Русия и Китай, тези две огромни, тоталитарни и в миналото, и сега държави. Но в новите условия Китай е вече втора световна икономическа сила.


Русия изостава икономически, но като наследник на СССР путинска Русия кове антилибералната, антизападна идеология и подмолните стратегии в новата студена война между демокрация и тоталитаризъм. Те коват, разбира се, и истински оръжия. Но най-важното бойно поле в днешния свят е електронното пространство.


Бойците на новия тих фронт често са дълбоко законспирирани и трудно можем да разберем откъде атакуват - отляво или отдясно, от либералните или от консервативните рубежи. Привърженици на Тръмп ли са, или от привърженици на Путин? Заклети консерватори или бивши комунисти и кагебисти?


Много е важно да мислим критично и да не приемаме на доверие този постоянен информационен поток, който ни облива и който всъщност е неразчленима смес от факти и лъжи, лични мнения и политическа пропаганда, търговска реклама и подривна дейност на тролове и ботове.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (338)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3356 Любопитно

  Руски тролове значи има в България още отпреди съвременна България да съществува като държава, още много отпреди Руско-турската война ....

  [email protected]
 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 4. 4 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2086 Неутрално

  А за форумните тролове, кандидат отрядници, ченгета и т.н., които наред с фалшивките, докладват и саркастични коментари, за да бъдат изтрити какво да кажем?

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 5. 5 Профил на choguna
  choguna
  Рейтинг: 1143 Неутрално

  Егати пропагандата, егати чудото!

 6. 6 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2724 Неутрално

  "Основен идеологически стълб на новия националпопулизъм е Владимир Путин. От слуга на комунистическата власт (като офицер от КГБ) Путин, подобно на много бивши комунисти, се превърна в крайнодесен националпопулист."

  Пак си изръсил бисер Владо! Путя не е никакъв националист или националпопулист както го определяш, ако беше такъв нямаше да търпи украинците да тероризират руснаците в Донбас седем години с бомбардировките си и да спрат водата на Крим. Както правилно си отбелязал от редови кагебист не може да се пръкне някакъв националист-визионер и това ясно се видя след Крим когато се оказа заложник на олигархичните интереси които го бяха и издигнали на върха на Русия.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 7. 7 Профил на Просто денег нет
  Просто денег нет
  Рейтинг: 446 Весело

  Руски тролове значи има в България още отпреди съвременна България да съществува като държава, още много отпреди Руско-турската война ....
  —цитат от коментар 1 на karabastun


  То и ти си напълно безмозъчен трол, даже още преди да се родиш!

  Първите три поста потвърждават написаното от Левчев!

 8. 8 Профил на lpi31580057
  lpi31580057
  Рейтинг: 307 Неутрално

  "Националпопулизмът е едновременно крайно ляв и крайно десен."

  истинското му име е "Национал социализъм"

 9. 9 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2426 Неутрално

  Тази война руснаците я водят и у нас. Както личи от случващото се през последната година много луди глави се хванаха на въдицата.

  Заглавие в Дневник: "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" Е ГОТОВА ДА УПРАВЛЯВА С БСП" (ЛЪЖИТЕ БЯХА ДОТУК)
 10. 10 Профил на vjo23696630
  vjo23696630
  Рейтинг: 308 Весело

  Ако не са първите коментари човек може и да не разбере какъв
  е този тих тролски фронт

 11. 11 Профил на Niko Kostantinov
  Niko Kostantinov
  Рейтинг: 543 Неутрално

  Сега ще тестваме колко е прав автора.
  Путин е Велик :)

 12. 12 Профил на Niko Kostantinov
  Niko Kostantinov
  Рейтинг: 543 Неутрално

  До коментар [#11] от "Niko Kostantinov":

  Късайте Атлантици

 13. 13 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4351 Весело

  А за форумните тролове, кандидат отрядници, ченгета и т.н., които наред с фалшивките, докладват и саркастични коментари, за да бъдат изтрити какво да кажем?
  —цитат от коментар 4 на Николай Колев


  Или всичките регистрирани преди година които до сега са били в нафталин и сега "изведнъж" започват да бълват стотици коментари в рамките на няколко дни?😂😂

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 14. 14 Профил на hav08635628
  hav08635628
  Рейтинг: 126 Неутрално

  Децата на некомунистите,
  изразяваме своето съчувствие
  към децата и внуците на комунистите,
  че някакви путиновски тролове ги нагрубяват.
  И все пак,би било добре,
  да стоят по-настрани,
  и да я карат по-минорно в десния политически спектър.
  Ще се счупи това демократичното клонче
  от червеногушки.

 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 16. 16 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2724 Неутрално

  "Русия традиционно има много силно влияние у нас. То датира още отпреди съвременна България да съществува като държава, отпреди Руско-турската война, довела до Освобождението ни. Веднага след Освобождението, по линия на общата вяра, общата българска азбука, а сега и самото Освобожнение, това влияние е много силно.

  В България не се ползва понятието "русофоби" преди Русия да се противопостави на Съединението и да демонстрира ясно своите имперски цели."

  Така е Владо, колкото и да се напъват русофобите да твърдят че всичките ни революционери са мразели Русия в България до Освобождението не е имало такива! Те са рожба на политическият ни живот в следосвобожденска България!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 19. 19 Профил на dame
  dame
  Рейтинг: 446 Неутрално

  Истината е, че не съм чул и дума от Христо Иванов и "десницата" в осъждане на престъпния комунизъм и съветската окупация. Дет' се вика и на думи да е само, за мен това е тест за принадлежност!

  dame
 20. 20 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4837 Неутрално

  До коментар [#9] от "emil":

  И дори има един който им излива пари те български с най-големия черпак. А пък ти му се кланяш и боготвориш.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 21. 21 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3037 Весело

  Много точно, и на акъл са еднакви руските тролове, не само на опорните точки, сякаш са изливани от един и същи калъп в Кремиковци!

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 22. 22 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 995 Неутрално

  Това, че Путинска Русия ползва българо-македонския спор е извън съмнение, но това не е повод да отстъпваме от позициите си, защото видиш ли, рашките щели да прилъжат нашите "бракя кай Вардарот". Скопските микимауси трябва да решат дали искат да са част от НАТО и ЕС, или да си останат подсръбски югославяни. В случая българската позиция е напълно правилна и европейска, а грешката е на Скопие, че се отрича от историческата истина и позволява на сръбски и руски проксита да си веят байряка.

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 23. 23 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1278 Неутрално

  ”Целта е подпомагаме екстремиски групи вярващи в налудната теория, като тези, атакували Капитолия на 6 януари 2021 г.”

  За първи път правя забележка, но 4 правописни грешки в кратко изречение ми идват ту мач.
  И накрая излиза, че подпомагаМЕ (ние?) някакви групи със супер миски или плеймейтки, което едва ли е целта на автора. 😂😂

 24. 24 Профил на Avalon Blackmore
  Avalon Blackmore
  Рейтинг: 273 Неутрално

  В България няма успели деца на некомунисти. Национал-социалистическата власт не го е допуснала.
  Не искам да давам примери от биологията как и защо БКП се разпадна на фракции.

  Просто лявомислещите, независимо дали авторитарни (ГЕРБ) или либерални (ДБ) са си лявомислещи и поради това си сходство имат достатъчно допирни точки, благодарение на които вторите над 10 години си съжителстваха с първите мирно, тихо и почти безропотно.

  Досущ един неприятен пример от историята за дружбата между два тоталитарни режима, наследниците на които си нямат никаква представа какво са преживели обикновените, несвързани с властта хора, докато са им търпели мизериите.
  Политици и получовеци от всички цветове, обединявайте се, защото времето ви е към края си.

  олекна ми на душата, возвисих ся!
 25. 25 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 709 Неутрално

  До коментар [#16] от "Julian Mall":

  Като елементарен русофил, дрънкаш глупости. Диваци като Дибич Забалкански с нищо не са допринесли за обич към Русия.

 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 27. 27 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2410 Неутрално

  Цитат:

  "...Гьобелсовият прост трик..."

  Левчев,Владимире трикът не е на Гьобелс,а на неговите противници (комунистите) и той ги разобличава точно в това - че умопомрачително изричат безброй пъти една и съща лъжа. Е,как да ти вярвам че (уж) се бориш срещу троловете,когато самият ти си трол приписващ думи на Гьобелс,които той не е казал!

  П.П.

  Между другото,само идиот би се "борил" срещу троловете. Било то на Путин или на Меркел. Просто няма нужда,защото троловете обитават виртуалния свят,а не реалния.

 28. 28 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2724 Любопитно

  До коментар [#16] от "Julian Mall":Като елементарен русофил, дрънкаш глупости. Диваци като Дибич Забалкански с нищо не са допринесли за обич към Русия.
  —цитат от коментар 25 на historama


  Ти като примитивен русофоб ръсиш глупости защото с фенер да търсиш не можеш да намериш русофоби сред българите по време на турското робство. Или според теб цяла Североизточна България е била против Русия и със сълзи на очи е изпратила турските си защитници които е трябвало да си заминат в Турция след подписването на Сан-Стефанският мирен договор?!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 30. 30 Профил на г-н Саранди Говедаров
  г-н Саранди Говедаров
  Рейтинг: 533 Неутрално

  Той, авторът, бил дете на виден комунист, но се борил тайно срещу комунизма.
  Тъй-тъй....
  Някои за един виц влизаха в затвора.
  А той бил уволнен, видите ли, щото издавал нелегално списание.
  Горкичкият репресиран
  Не, че някой е чувал за такова нелегално списание.

  Да ви имам "анализаторите".
  Сменете "л" с двойно "л" и ще получим вярната картинка.

  Аз щях да напиша по-смислен анализ между две кафета.

  Чрез глобализация и интеграция, към циганизация и всеобща кретенизация !!!
 31. 31 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3830 Неутрално

  " Ако напишете на стената си в социалните медии или в някой чат-рум нещо против който и да е български политик, или дори ако наругаете българския народ, ще получите хиляди плюсове и "лайкове". Но ако кажете една думичка само срещу Путин или срещу Русия - рояци от тролове и джавкащи ботове ще изскочат от електронните храсталаци и ще се хвърлят в битка."

  Това е тъжната реалност ! За такива изменници не е важно дали България е добре или не, а само да служи за придатък на рускоро имперско влияние на Балканите ! Котаранц, с безкрайно многото профили във форума, е чудесен пример за продажност и сервилност, не само в полза на Кремъл, но и на Белград ! Старае се, поне !

 32. 32 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2724 Неутрално

  "Не, че някой е чувал за такова нелегално списание."

  Имаше такова списание. Наистина Вера Ганчева го беше уволнила. По това време само двамата с Едвин Сугарев се осмелиха да издават независими списания критични към властта.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 33. 33 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1278 Неутрално

  Лошото е, че освен кремълските тролове, които са лесно разпознаваеми и игнорирани в Дневник, има още две по-големи и гласовити групи тролове.
  Милиционерската трол група на управляващите и либерастката дружинка Калинка, за която отиват грантовете.

 34. 34 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3830 Весело

  " Това чии деца са, или какви сами те са били в миналото, или кого са обслужвали, деятелите на БСП или ГЕРБ - това няма значение. Важното да се наложи представата за членовете и привърженици на Демократична България, или либерално-демократичната опозиция ("умно-красивите"), като деца на комунисти."


  Такива са си съвременните " евроатлантици" - " радетели" на фондовете на Запада у нас, а в същото време всички са били я с партийни книжки, я ченгета към репресивния апарат на столетницата, я доносници.......Днеска продължават " занаята" като " автентични десни", които разобличават " умнокрасивите", доскоро ги клеймяха и като такива " зад опашката на коня", ама последната им опорка силно се компрометира по обясними причини ( не че другите са хванали много дикиш де ) ! Гледам тия дни татовия тръгнал да предлага своя кандидат за президент и да го лансира в обществото като " умнокрасив" ! Коя ли поредна " кърджалийска дама" ще се окаже на хоризонта !?!

 35. 35 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1885 Неутрално

  До коментар [#16] от "Julian Mall":

  Не спрете ли да използвате идеологемите "руско-турска" или "освобождение"..... няма да станем свободна държава!
  Има руско-отоманска война!!!! Има окупация на земите върху които е държавата ни!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 36. 36 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3830 Неутрално

  До коментар [#16] от "Julian Mall":

  " Така е Владо, колкото и да се напъват русофобите да твърдят че всичките ни революционери са мразели Русия в България до Освобождението не е имало такива! Те са рожба на политическият ни живот в следосвобожденска България!.."

  Повечето ни революционери не са " мразели Русия", просто защото никога не им е хрумвало да я " обикват" навместо Родината си ! Те са били напълно наясно какво представлява руската имперска линия не само спрямо нас, а спрямо всеки друг, извън Кремъл, дори още преди да я видят в действие след освобождението ни ! Поне такива са били Раковски, Ботев, Левски........И нито един от тях не е " рожба на политическият ни живот в следосвобожденска България!" !

 37. 37 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2410 Неутрално

  "Не, че някой е чувал за такова нелегално списание."Имаше такова списание. Наистина Вера Ганчева го беше уволнила. По това време само двамата с Едвин Сугарев се осмелиха да издават независими списания критични към властта.
  —цитат от коментар 32 на Julian Mall  До коментар [#32] от "Julian Mall":

  Имам един брой от списание "Глас" от лятото на 1989г.,тоест няколко месеца преди "10-ти".
  Проблемът е че тогава беше трудно да се разбере кой е истински дисидент и кой подставен от комунистите. Тя и Велислава Дърева "дисидентстваше" тогава,но...

 38. 38 Профил на jmf29537805
  jmf29537805
  Рейтинг: 731 Неутрално

  За голямо съжаление, Костя Копейкин набира популярност и ще влезе в следващото народно събрание.

 39. 39 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2824 Неутрално

  Направо се разплаках :)

  Троловете виновни и Путин за неуспехите на демокрацията, прогреса и светлото бъдеще. :)

 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 41 Профил на riy15648635
  riy15648635
  Рейтинг: 132 Неутрално

  Потвърждавам- бащата на Владо Левчев е бил комунист, нито пък е написал"Другарю Живков никой не може да ми забрани да ви обичам ".нито бащата на Дайнов е бил кореспондент на Работническо дело в Лондон, нито бащата на Деян Кюранов е бил комунист ,нито този на Ивайло Дичев.Всичко е пропаганда на троловете.
  —цитат от коментар 29 на Мусаши


  Стига писа глупости. Тез четиримата са пред очите ни вече 30 години с делата си. Само глупак си съставя мнение за хората не по делата им , а по делата на родителите им. Казва ти го човек без кьорав комунист в рода си и с половината род минал през Белене и гонен от работа и университетите.

 42. 42 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4769 Неутрално

  Авторът е с тежък номенклатурен произход. Нормално е да защити себе си, бойкикев и подобните.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 43. 43 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2960 Любопитно

  До коментар [#41] от "riy15648635":

  Я поне едно от делата им посочи

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 44. 44 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4769 Неутрално

  Баща му, придворният поет на Живков, ще остане в историята с безсмъртното откровение "другарю Живков, никой не може да ми забрани да ви обичам". Апотеоз на подмазвачеството и слагачеството.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 45. 45 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3826 Весело

  Много слаб материал, изпъстрен с отдавна известни факти (от много години, където и когато да напишеш нещо срещу Русия и/или Путин следва мощно подскачане), и опит с голямата баданарка натопена с цвета на промяната да лъсне фасадата на една партия. Подмазваш ли се нещо бе, синчето на "червената буржоазия"?! И що точно тази партия?!
  Жалка история...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 46. 46 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4769 Неутрално

  Колкото за гьобелсовата тактика, авторът не обелва и дума, че тя се прилага системно от антигерб троловете. Ежедневното повтаряне стотици пъти на некадърния фейк с шкафчето е типичен гьобелсов похват. Авторът му така и не излезе открито пред публиката. Ако шкафчето беше истина, той щеше да е най- популярния човек в България.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 47. 47 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1876 Неутрално

  [quote#41:"riy15648635"][/quote]

  Ами точно по делата им си съставям мнението, че са същите като бащите си.Бащите им са възхвалявали комунизма, защото са получили привилегии, синовете възхваляват политкоректността и либерастията заради грантове.

 48. 48 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3149 Неутрално

  Прекрасна статия !
  РЕСПЕКТ и поздравления за автора !

  РУСКИТЕ ТРОЛОВЕ трябва ДА СЕ ОСВЕТЯВАТ

  Приомите им за тролене трябва ДА СЕ ОСВЕТЯВАТ

  ОСВЕТЕНИ ТРОЛОВЕТЕ престават да бъдат ефективни

 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 50. 50 Профил на 911
  911
  Рейтинг: 726 Неутрално

  "(Той впрочем наложи санкции и на Саудитска Арабия заради зверското убийство на ДжамалХашогджи)"

  Наложиха ли наистина или само по йезуитски лицемерно отбелязаха, че те на партньори не се мешат в нещата??

 51. 51 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3074 Неутрално

  До коментар [#16] от "Julian Mall":

  Не е така!Вазов,например е почти до смъртта си русофил.Докато не виждабруски войски в Добрудцабпрез 1916-та.Та,за да има русофоби е виновна Русия.Русофобията е естествен отговор на опитите на Русия да се меси.

 52. 52 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3149 Неутрално

  [quote#41:"riy15648635"]
  —цитат от коментар 47 на Мусаши
  Ами точно по делата им си съставям мнението, че са същите като бащите си.Бащите им са възхвалявали комунизма, защото са получили привилегии, синовете възхваляват политкоректността и либерастията заради грантове. [/quote]

  Ха-хаааааааааа

  И по друго могат да се различат безпогрешно ТРОЛОВЕТЕ в НЕТа

  Обърнете внимание на

  ОГРАНИЧЕНИЯ КРЪГ КЛИШЕТА с които ОБЛАЙВАТ

  умно-красиви
  политкоректност
  либерастия
  грантове

  и още някое и друго - зер всички няма как да се тропат на едно място

  ха-хаааааааа

 53. 53 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4769 Неутрално

  И разбира се, мръснишкото внушение, че който е за Борисов, той е и путинист. Тук, във форума, на тази струна свирят най вече Норман Грантс, Хавай и Руското мекере. Последният даже се опита да ми забрани да критикувам Путин под една статия за Навални. Нямал съм това право, защото не съм автентични лилав. Само те можели да критикуват Кремъл.
  Бегъл поглед по статиите за Русия показва, че най-злобните путинистки тролове са и най-злобни под статиите за Борисов и ГЕРБ. Примери много. Всеки ги знае. Но ще започна с Кмета, Върджина, Мореееее, Тайгата, деймоса, трибуквеният njiнезнамколкоси. В наглостта си стигат до там, че някой си мизо онзи ден на два пъти се опита да ме изкара и тръмпист. Очернянето на противника, вменяването на думи, действия и идеи, от които той си няма и най- малка представа, е основна тактика на троловете.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 54. 54 Профил на gianni
  gianni
  Рейтинг: 1025 Неутрално

  Ежедневното повтаряне стотици пъти на некадърния фейк с шкафчето е типичен гьобелсов похват.
  —цитат от коментар 46 на Alarmstufe Rot


  А бе то снимката на дебелия Аполон изпружил се на еркендек на леглото на фона на патлак и бутилка с пиячка и тя е фейк. Фейк е и строежа с български пари на турски паток у нас. Фейк са преговорите на теменушка кюфтето в маскве за строежа на атомния гьол у нас. Фейк са кадрите с банкянския вожд умилкващ около путин като уличен пес. Боже, прибери си вересиите.

 55. 55 Профил на z_axis
  z_axis
  Рейтинг: 737 Неутрално

  "Не само в България враговете на Путин биват наричани "либерасти", "еврогейове", "соросоиди" и т.н. "


  Ахахахахаха, жалък опит на автора да ни обясни, че който не харесва либерастите, харесва Путин. Да, ама не.
  Например в Полша огромен процент от хората и управниците са против Русия, но и ненавиждат либерастите. Как е възможно?

 56. 56 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 2031 Неутрално

  Има и една група безумно тъпи, които се хващат на най плоската и безумна пропаганда. Не са платени, но повтарят до втръсване опорките.

  Даже не подозират, че думи като ТОЛЕРАСТИЯ, ЕВРОГЕЙ, ЛИБЕРАСТИЯ, са изобретени в русия.

  ДБ ВЪРНАХА ДПС И БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 57. 57 Профил на gianni
  gianni
  Рейтинг: 1025 Неутрално

  И разбира се, мръснишкото внушение, че който е за Борисов, той е и путинист.
  —цитат от коментар 53 на Alarmstufe Rot


  Нещо повече, върховният водач от Банкя е първите три букви от думата "путинист" плюс приставка -ка. Но не в прекия смисъл на думата, а като начин на духовно състояние.

 58. 58 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1556 Неутрално

  Не разбирам как нормален човек може да обича чужда държава повече от своята. Та даже да го демонстрират с гордост , майцепродавците.

  SHADOWS of SOFIA
 59. 59 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3149 Любопитно

  И разбира се, мръснишкото внушение, че който е за Борисов, той е и путинист. Тук, във форума, на тази струна свирят най вече Норман Грантс, Хавай и Руското мекере. .
  —цитат от коментар 53 на Alarmstufe Rot


  Ха-хааааааа

  КОЙ ПРОФУКА ТРИ МИЛИАРДА от БЪЛГАРСКИЯ БЮДЖЕТ

  за да ПОСТРОИ РУСКИЯ ПОТОК с който ПУТИн и русия ДА ПРОДАВАТ ГАЗА СИ

  в Сърбия

  КОЙ ПРОФУКА МИЛИАРДИ за РУСКИЯ АЕЦ БелеНЕ

  Има ли друг Министър Председател

  КОЙТО ДА Е ПЛАТИЛ ПОВЕЧЕ МИЛИАРДИ НА РУСИЯ

  от БОРИСОВ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 60. 60 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 2031 Неутрално

  До коментар [#55] от "z_axis":

  "" "Ахахахахаха, жалък опит на автора да ни обясни, че който не харесва либерастите, харесва Путин. Да, ама не." ""

  Ахаха. Да, ама да.

  Ето, ти например си един неосъзнат путинист, от групата която съм описал по горе.

  ДБ ВЪРНАХА ДПС И БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 61. 61 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1876 Неутрално

  [quote#52:"Hawaii"][/quote]

  Ама разбира се комуне.Сто пъти съм ти казвал на теб и другите либерасти, че ако ми цитирате мой коментар, в който възхвалявам Путин,Русия или каквото и да е било руско, спирам завинаги да пиша във форума. Ама никой досега не е цитирал такова. Що така?
  Това ви е опорната точка на либерастите-че който бил против политкоректността и либерастите, бил руски трол.Ами те и поляците са срещу политкоректността и либерастите. И те ли са руски тролове?

 62. 62 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3149 Весело

  Има и една група безумно тъпи, които се хващат на най плоската и безумна пропаганда. Не са платени, но повтарят до втръсване опорките.Даже не подозират, че думи като ТОЛЕРАСТИЯ, ЕВРОГЕЙ, ЛИБЕРАСТИЯ, са изобретени в русия.
  —цитат от коментар 56 на kaiser


  Ами в ЧРЕЗВИЧАЙНОСТТА и бързината
  понякога от Кремъл им спускат ОПОРКИТЕ непреведени

 63. 63 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1876 Неутрално

  [quote#52:"Hawaii"]
  —цитат от коментар 61 на Мусаши
  Ама разбира се комуне.Сто пъти съм ти казвал на теб и другите либерасти, че ако ми цитирате мой коментар, в който възхвалявам Путин,Русия или каквото и да е било руско, спирам завинаги да пиша във форума. Ама никой досега не е цитирал такова. Що така?Това ви е опорната точка на либерастите-че който бил против политкоректността и либерастите, бил руски трол.Ами те и поляците са срещу политкоректността и либерастите. И те ли са руски тролове?[/quote]

  И както нямам нито един коментар във възхвала на Путин и Русия, така и имам стотици коментари в подкрепа на Качински, Полша и поляците като цяло.Какви са тия тролове,които плюят по Путин и възхваляват поляците. Това само някой промит с либерастка пропаганда мозък може да го измисли.

 64. 64 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3149 Весело

  [quote#52:"Hawaii"]
  —цитат от коментар 61 на Мусаши
  Ама разбира се комуне.Сто пъти съм ти казвал на теб и другите либерасти, че ако ми цитирате мой коментар, в който възхвалявам Путин,Русия или каквото и да е било руско, спирам завинаги да пиша във форума. Ама никой досега не е цитирал такова. Що така? [/quote]

  На това му се вика ПРОФИЛИРАНЕ душа
  Едните хвалят ПУТИн
  другите ОБЛАЙВАТЕ

  умно-красивите
  политкоректността
  либерастията
  грантовете

  РАЗДЕЛЕНИЕ НА ТРУДА както би го казал дедо ви Маркс

 65. 65 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1556 Неутрално

  [quote#63:"Мусаши"][/quote]

  Ще ни обясниш ли кратко сбито с твои думички каква идеология изповядваш?

  SHADOWS of SOFIA
 66. 66 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 2031 Неутрално

  До коментар [#62] от "Hawaii":

  "" "Ами в ЧРЕЗВИЧАЙНОСТТА и бързината
  понякога от Кремъл им спускат ОПОРКИТЕ не преведени" "" "

  Така е. Най фрапиращият пример е с" ювенална юстиция" Това когато тролове и тъпаци се надигнаха срещу Стратегия за децата.

  Даже не подозираха какво е и откъде идва" ювенална юстиция ", повтаряха като папагали.

  ДБ ВЪРНАХА ДПС И БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 67. 67 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2373 Неутрално

  "Основното противоречие е между либералната демокрация (която включва и либерали и консерватори, класическото ляво и класическото дясно) и антидемократичния националпопулизъм. ......Една от тези опорки е например, че всички защитници на либералната демокрация у нас са деца на комунисти."

  Основното противоречие е между Океания и Евразия. За Запада Навални вече не е нищо повече от лайняна бомба. А деца на комунисти са например Левчеви. "Не се гаси туй що не гасне". Не му спори на младият либераст Левчев.

 68. 68 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1876 Неутрално

  [quote#64:"Hawaii"][/quote]

  Пак лъжеш комуне.Никога не съм използвал терминът умнокрасиви и не съм правил коментари против ДБ.
  Напротив-многократно съм заявявал,че съм костовист.

 69. 69 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3149 Весело

  Това ви е опорната точка на либерастите-че който бил против политкоректността и либерастите, бил руски трол.Ами те и поляците са срещу политкоректността и либерастите. И те ли са руски тролове?
  —цитат от коментар 61 на Мусаши  жалък опит на автора да ни обясни, че който не харесва либерастите, харесва Путин. Да, ама не. Например в Полша огромен процент от хората и управниците са против Русия, но и ненавиждат либерастите. Как е възможно?
  —цитат от коментар 55 на z_axis


  Ха-хаааааа

  Вие ДА НЕ ПРЕПИСВАТЕ ЕДИН ОТ ДРУГ !!!!!!!!

  Таваришчи дарагие
  НЯМА поляци българи германци и прочее
  ИМА ПУТИНСКИ тролове които ПОД МАСКАТА и с МАНТРАТА

  НЕ ЧЕ СМЕ ПУТИНИСТИ ама ОБЛАЙВАМЕ

  умно-красивите
  политкоректността
  либерастията
  грантовете

  И Герхард ШРЬОДЕР
  НЕ ЧЕ ПОСЛЕ се чучна НА РУСКА ТЛЪСТА ЗАРПЛАТА
  ама докато беше Германски Канцлер
  ОБСЛУЖИ като по учебник Путин и русия

 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 71. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 72. 72 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2724 Неутрално

  До коментар [#36] от "samoedin":

  "Поне такива са били Раковски, Ботев, Левски........И нито един от тях не е " рожба на политическият ни живот в следосвобожденска България!"

  Пропуснал си Захари Стоянов който е типичният пример. В Записките му няма и ред против Русия но когато става политик изведнъж Русия се оказва големият враг на България!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 73. 73 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2724 Неутрално

  До коментар [#37] от "deaf":

  "Проблемът е че тогава беше трудно да се разбере кой е истински дисидент и кой подставен от комунистите. Тя и Велислава Дърева "дисидентстваше" тогава,но..."

  Май тогава беше по-лесно да се разбере защото след 10 ноември изведнъж се пръкнаха безброй антикомунисти които дотогава били в нелегалност също като активните борци против фашизма след девети!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 74. 74 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1556 Неутрално

  [quote#71:"Мусаши"][/quote]

  Дрън,дрън.Говориш за либерасти а не можеш да се определиш какъв си. Кажи направо щом си консервативно настроен за диктатура ли си или за конституционен консерватизъм като са повечето пишещи тук.

  SHADOWS of SOFIA
 75. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 76. 76 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 2307 Неутрално

  Демагогии има всякакви. Включително и в статията, а и в тролските коментари.

  Противниците на "лявото", "либерастията", "толерастията", нео-социализма, и пр и пр и пр са наричани "слуги на Путин".

  Една от най-грозните и долните "опорки" на нео-либерализма е, че се идентифицира 100% със западните държави и развития капитализъм.
  Между 2те няма еквивалент.
  Капитализмът в продължение на 100г на 20ти век си е бил съвсем традиционен, десен и консервативен.

  Друга гадна демагогия, взета от учебник за пропаганда е, "преувеличи чуждата теза и я осмей".
  Да, има тайна (и дори вече НЕтайна) нео-либерална конспирация срещу семейството и нормалните хора. И, да, Тръмп беше тръгнал да я бори доста добре. Но никой не твърди, че са канибали. Нито са подстрекавали към бунтове.
  Либералните "протести" бяха къде по-насилствени и брутални.

 77. 77 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2852 Неутрално

  "за някаква световна либерална педофилско-канибалска конспирация" - а, не БЕ!? Всяка пропаганда е заради някакъв фронт, само изпълнителите се мислят, че са някакви. Нищо ново под слънцето, защото винаги е имало "правилни" теории и хора, които НИ убеждават, че са прави точно те.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 78. 78 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1876 Неутрално

  [quote#71:"Мусаши"]
  —цитат от коментар 74 на К2
  Дрън,дрън.Говориш за либерасти а не можеш да се определиш какъв си. Кажи направо щом си консервативно настроен за диктатура ли си или за конституционен консерватизъм като са повечето пишещи тук.[/quote]

  Щом пък трябва да се определям с някаква идеология?Имам си собствено мнение по всеки въпрос и не е задължително да съвпада изцяло с дадена идеология. Аз например съм атеист, което не означава, че по дадени въпроси мнението ми не съвпада с някои религиозни хора.

 79. 79 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4769 Неутрално

  До коментар [#13] от "padrino":

  Като твоя преател тайпи и идиот Ставрев. Пишат цинизми (които по-горе Николай Колев нарича "саркастични коментари"), тайпито ви блъска служебни плюсове, следва бан, следва същото меню от поредната регистрация. Не знам кога и дали Дневник ще се справят с този проблем.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 80. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 81. 81 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2541 Неутрално

  Няма независим тролски институт. Троловете са 100% ГЕРБ-младежи, патериците им и рояк от наемници. Докато пишат тук коментари, може да ги командироват за 1 нощ в следствения арест на "Г.М. Димитров", да упражнят сексуално насилие над някой прибран от Специализираната прокуратура бизнесмен, който не желае да си прехвърли имуществото на Пепи Еврото.

  За трети път правителството на промяната е изрисувано. ПП+ИТН+ДБ +БСП. Първите две два шанса бяха проиграни от политическите тролове от ИТН.
 82. 82 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 2307 Неутрално

  Бегъл поглед по статиите за Русия показва, че най-злобните путинистки тролове са и най-злобни под статиите за Борисов и ГЕРБ. Примери много.
  —цитат от коментар 53 на Alarmstufe Rot

  Този феномен съм забелязал не само в тукашния форум, но и в други много големи български форуми. И то точно с платени хора.
  Дори в една тема се обсъждаше публично, защото много хора го бяха забелязали и отбелязали.
  Което е доста тревожно.
  Напоследък се чудя, кое е по-голямото зло. Старият комунизъм с путинските изроди, или новият нео-комунизъм, с джендърията, затоплизмът, феминизмът и мигрантството.
  А още по-тревожно ще е, ако работят в комбина.

 83. 83 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2964 Неутрално

  До коментар [#19] от "dame":

  Карай сега...! Важното е, че комунистите са убили единия дядо на Бойко Борисов и са му попречили да учи в чужбина. Затова от няма и къде Борисов отива да учи в Симеоново заради другия си дядо, който бил ятак на партизаните. Универсална биография, нали? :)))

  Бивш tww09306483.
 84. 84 Профил на dot371049592
  dot371049592
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Както Дневник бълваше про-Македонска пропаганда, когато конфликта беше в разгара си, сега съвсем тенденциозно бълва фекалии по адрес на Русия всеки ден. Нищо ново и оригинално няма в тея статии, всичките са все едно писани от един и същ човек. Единствената цел е статията да убеди, че всеки онлайн, който защитава Русия е платен трол, а статистиките сочат, че поне половината от населението на България не е негативно настроено спрямо Русия. И спрете да обвинявате другите държави за кочината, в която живеем. Над половината от българите не гласуваме дори на избори. Поемете отговорност за вашата роля в обществото и поне ако изберете нищо да не правите, то поне не обвинявайте другите.

 85. 85 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 2307 Неутрално

  Няма независим тролски институт. Троловете са 100% ГЕРБ-младежи, патериците им и рояк от наемници. Докато пишат тук коментари, може да ги командироват за 1 нощ в следствения арест на "Г.М. Димитров", да упражнят сексуално насилие над някой прибран от Специализираната прокуратура бизнесмен, който не желае да си прехвърли имуществото на Пепи Еврото.
  —цитат от коментар 81 на cinik


  Не се връзва. Герб поддръжниците са хора от средната класа, работещи, образовани, печелещи парите си.
  "Протестерите" са маргинали, безработни, неуки, мързеливи и най-вече ЗАВИСТЛИВИ!
  Т.е., типичен профил на КОМУНИСТ!!!
  Съответно и виртуалните "протестери", ака ТРОЛОВЕ, съвпадат със същия портрет.
  Те просто няма как с труд и мозък да си вадят парите.

 86. 86 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 2031 Неутрално

  До коментар [#80] от "Мусаши":

  ""
  Педерастче-аз децата не си ги бия.Ако имаше деца щеще да си наясно как се възпитават деца,ама тъй като си бездетен педераст и понятие си нямаш от това.""

  Някой питаше за идеологията му.

  Ами ето я: хомофоб, мизогинист, насилник на деца.

  ДБ ВЪРНАХА ДПС И БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 87. 87 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3432 Неутрално

  "Русия традиционно има много силно влияние у нас. То датира още отпреди съвременна България да съществува като държава, отпреди Руско-турската война, довела до Освобождението ни. Веднага след Освобождението, по линия на общата вяра, общата българска азбука, а сега и самото Освобожнение, това влияние е много силно.В България не се ползва понятието "русофоби" преди Русия да се противопостави на Съединението и да демонстрира ясно своите имперски цели."Така е Владо, колкото и да се напъват русофобите да твърдят че всичките ни революционери са мразели Русия в България до Освобождението не е имало такива! Те са рожба на политическият ни живот в следосвобожденска България!
  —цитат от коментар 16 на Julian Mall


  Особена роля в политическия живот от онова време са били руските офицети.
  В историята ни е известен "Режимът на руските офицери", когато имперската същност на Царска Русия се е откроила най-ясно.
  От тогава, та до сега руснаците си живеят с мисълта, че ние с нещо сме им длъжни и това задължение е безконечно.
  Първо - Жертвите които е дал народът ни за освобождението, многозначително надвишават руските.
  Второ - след...."освобождението" руският окупатор не само е обирал безапелационно де що му се е харесало, но пр тива го е правил с присъщата му арогантност не глупашко самочувствие. Последнот се демонстрира и в наши дни.
  Трето - за намесата на Русия, от Москва са поискали да им се плати. Нещо което сме направили, но това явно им се е видяло малко. Ако продължават да им дават, защо да не продължават да искат?
  Интересно в руските среди дали се замислят каква е причината за коренната промяна в отношението на българите към тях.
  Глупашкото обяснение, че ние сме се поддали на вражеската пропаганда звучи толкова лековато и наивно, че даже обикновените руснаци се чувстват неудобно с него.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 88. 88
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 89. 89
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 90. 90 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2964 Неутрално

  До коментар [#71] от "Мусаши":

  Какви хиляди поколения? Пет поколения обхващат 200 години. Ти най-много да си виждал прадядо си на снимка и не знаеш, къде е погребан неговия дядо. Родовите връзки се прекъсват през около 3 поколения. В България нямаме почти никакви родови традиции. Голяма роля за това има и турското робство/владичество. Преди 1945-та година се поставят някакви основи и после комунистите сриват всичко.
  Никой не ти налага да си хомосексуален или феминист. Но така или иначе такива хора има и трябва да живеем с тях. Но явно на тебе неосъзнато ти харесва еднаквостта на комунизма. Тогава нямаше обратни или наркомани. Тоест имаше ги, но бяха скрити и се говореше неофициално за тях. И феминистки нямаше, но имаше празник за 8-ми март. Даже и сега го има.

  Бивш tww09306483.
 91. 91
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 92. 92 Профил на Сенсей НАНАЙ Боку НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Боку НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Баща му, придворният поет на Живков, ще остане в историята с безсмъртното откровение "другарю Живков, никой не може да ми забрани да ви обичам". Апотеоз на подмазвачеството и слагачеството.
  —цитат от коментар 44 на Alarmstufe Rot


  A Борисов, твоя велик лидер, ще остане в историята с откровението "Тодор Живков е мой университет".

  Както и "Една стотна от построеното от Живков да сторим, ще е голям успех".

  Само че, има една огромна разлика: Владо Левчев не може да носи отговорност за думите на Любомир Левчев, докато отговорността за думите на Борисов е изцяло негова.

 93. 93 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4769 Неутрално

  До коментар [#54] от "gianni":

  Ето, за това става дума в горния ми коментар .

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 94. 94 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3432 Неутрално

  [quote#52:"Hawaii"]
  —цитат от коментар 61 на Мусаши
  Ама разбира се комуне.Сто пъти съм ти казвал на теб и другите либерасти, че ако ми цитирате мой коментар, в който възхвалявам Путин,Русия или каквото и да е било руско, спирам завинаги да пиша във форума. Ама никой досега не е цитирал такова. Що така?Това ви е опорната точка на либерастите-че който бил против политкоректността и либерастите, бил руски трол.Ами те и поляците са срещу политкоректността и либерастите. И те ли са руски тролове?[/quote]

  Не бе мило!
  Просто вие руснаците сте толкова нахални спрямо всички бивши членове на системата ръководена от вас, че няма начин да ви харесат.
  Дебелоочието и наглостта ви пораждат ответна реакция.
  Каквото повикало - такова се обадило.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 95. 95
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 96. 96 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 2031 Неутрално

  До коментар [#76] от "Тангра":

  "Една от най-грозните и долните "опорки" на нео-либерализма е, че се идентифицира 100% със западните държави и развития"

  Ей това е опорка. Няма такова нещо като нео-либерализъм.

  Има либерална демокрация благодарение на която имаш придобивки като върховенство на закона, лична свобода, толерантност и уважение към останалите, религиозна свобода, политическа свобода, свобода на словото и така нататък.

  ДБ ВЪРНАХА ДПС И БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 97. 97 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7176 Неутрално

  " путинските тролове, всеотдайните "бойци на тихия фронт", са непрестанно ангажирани в подривни бойни действия и пропаганда."
  Повечето от горните коментари напълно го потвърждават.

 98. 98 Профил на bistr
  bistr
  Рейтинг: 75 Неутрално

  до Редакцията на уважания в. Днебник - Уважаеми дами и господа редактори, не съм очаквал, че доброволно бихте публикували толкова слаб материал !? Авторът му - уж син на поет - а е написал една объркана смесица от полу-изповед, полу-плач, полу-молба - явно и той иска да е като татко си, приближен до властта, и пр. Повечето от другите читатели в коментарите си правилно критикуваха и се посмяха с тази "панигирика" ли беше думата или греша, и с глупостите с които авторът опитва да оневини свръх слабото си писание. Но тук е вашата отговорност, като редактори на четено и уважано издание да подбирате малко по-прецизно, и сериозно, и отговорно ! благодаря

 99. 99 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2943 Неутрално

  "Основното противоречие е между либералната демокрация (която включва и либерали и консерватори, класическото ляво и класическото дясно) и антидемократичния националпопулизъм."
  *
  Ха така! Леви и десни в единен строй срещу общия враг. Под ръководството на левичарите, разбира се.
  Какви войни и бойни полета ви гонят? Ако нямате някакъв враг срещу какво ще се обединявате?
  Този филм с враговете вече сме го гледали. Трябва да се идентифицира врагът за да може да се консолидират силите срещу него. Чрез пропаганда сутрин, обед и вечер населението се подковава идеологически да противостои на враговете.
  И врагът е подъл. Преди облъчваше социализЪма с идеологическа диверсия, а сега пречи на левичарите с информационна война в интернет. И естествено всеки, който не заклеймява достатъчно енегрично общите врагове и изказва основателни съмнения в новия ред на привилегии на разни малцинствени групи, който се опитват да ни наложат е фашист, расист, ксенофоб и хомофоб.
  Така полека лека се задушава свободното слово и хората се натикват в някакъв калъп на еднотипно мислене, което вече дори не може да се квалифицира и като мислене, а повтаряне на либерални клишета.
  Сигурно в САЩ Байдън е решил всички проблеми, та е тръгнал да оправя и света. Когато управляваше Тръмп ежедневно ни уведомяваха с огромни проблеми в САЩ, да не би вече да са ги решили?
  Въобще тази войнстваща риторика ми е добре позната от едни други времена. Историята, уви, се повтаря, но вече като гротеска.
  Жалко, навремето се надявахме на истински плурализъм, а не на нова повсеместна доктрина.

 100. 100 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1876 Неутрално

  До коментар [#71] от "Мусаши":Какви хиляди поколения? Пет поколения обхващат 200 години. Ти най-много да си виждал прадядо си на снимка и не знаеш, къде е погребан неговия дядо. Родовите връзки се прекъсват през около 3 поколения. В България нямаме почти никакви родови традиции. Голяма роля за това има и турското робство/владичество. Преди 1945-та година се поставят някакви основи и после комунистите сриват всичко.Никой не ти налага да си хомосексуален или феминист. Но така или иначе такива хора има и трябва да живеем с тях. Но явно на тебе неосъзнато ти харесва еднаквостта на комунизма. Тогава нямаше обратни или наркомани. Тоест имаше ги, но бяха скрити и се говореше неофициално за тях. И феминистки нямаше, но имаше празник за 8-ми март. Даже и сега го има.
  —цитат от коментар 90 на Petleshev


  Ти от Марс ли падаш?Аз нямам нищо против хомосексуалните.Имам против пропагандата на хомосексуализма и феминизма . Не си от вчера във форума и си наясно, че всеки ден има статии ,които ги пропагандират.
  И какво като не познавам всичките си предци-ясно е,че са спазвали морални ценности щом са оставили поколение оцеляло столетия.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK