Новата партия - държава

Интериор от Министерския съвет. "Борисов и ГЕРБ победиха посткомунистите (но и демократите, и левите, и десните, и по-либералните, и по-консервативните), като си построиха "партийна държава".

© Юлия Лазарова

Интериор от Министерския съвет. "Борисов и ГЕРБ победиха посткомунистите (но и демократите, и левите, и десните, и по-либералните, и по-консервативните), като си построиха "партийна държава".Текстът е препубликуван от "Портал Култура".


Ще започна с едно твърдение, което вероятно ще смути мнозина. Твърдя, че ако някой сложи край на посткомунистическата олигархия - онази, създадена с "куфарчетата с пари на Партията", със силите на "силовите групировки" и под надзора на ДС-мрежата и с която десетилетия наред се бориха демократичните общности в България, това е не някой друг, а... Бойко Борисов и партията му ГЕРБ.


Говоря именно за края на посткомунистическата олигархия, защото краят на идеологическия комунизъм, с който определени люде продължават да се "борят" и до днес, настъпи всъщност в последното десетилетие на ХХ век, и днес продължава да "живее" само в главите на маргинални, много възрастни и населяващи най-вече селата и малките градчета на страната ни хора.
Целият въпрос е на каква цена и с какъв резултат приключи ГЕРБ и неговият лидер с въпросната посткомунистическа олигархия. Възцари ли се най-сетне и престана ли да бъде саботиран един европейски демократичен ред в България? Победи ли "демокрацията", в името на която най-активните в гражданско отношение сегменти на обществото ни се бориха с вездесъщите "комунисти"?


На този въпрос е изключително важно да отговорим точно, за да се разберем най-сетне помежду си именно ние, въпросните активни граждани-антикомунисти, за отношението си към ГЕРБ, към неговия "вожд" и към така смутително за някои надигналата се вълна на политическа нетърпимост към "гербаджийството".


Защо, ако съм прав, че Борисов практически ликвидира посткомунистическата олигархия в България, срещу него с такава сила се консолидира в последните година-две именно онази широка общност, която имат навика да наричат "градската десница" - т. е. същата онази общност, същите (буквално същите) хора, които се бориха по площадите и със Станишевата "Тройна коалиция" и с уродливо-червено-Доганово-атакаджийския "кабинет Орешарски" и даже - по-възрастните от тях - с Виденовото (пост-Лилово) БСП?


Дали защото, както ни внушават разни манипулатори, тази общност "олевя", бе "разложена" от перверзните "либерали", та през миналото лято се озова на своя традиционен площад заедно с най-неочаквани групи: по генезиса си действително леви - като тези на Мая Манолова, с "отровното трио" и дори с определени националистично настроени групи?


Защо към тяхната градска вълна този път проявиха масово съчувствие и обичайно "анонимните" и аполитични, обмърморващи "и тия и ония" фенове на шоуто на Слави? Някакъв задкулисен (но мощен) остатък от вездесъщото комунистическо ДС ли изкуши тези толкова разнородни общности да се съберат в - както се опитаха да ни внушат - "нов Отечествен фронт"? Но защо тогава от цялата тази "ляво-либерална" конспирация срещу "десния" Борисов въобще не спечели БСП, която отчетливо започна да се маргинализира именно във въртопа на анти-ГЕРБ вълната и днес по-скоро ѝ е нежелан придатък?


Ще кажа. Защото въобще не ставаше дума за "лява" реакция срещу победилата (в лицето на ГЕРБ) "десница". Ставаше дума, трябва да диагностицираме това точно - за масова реакция срещу онова, в което превърна страната ни, да - победилият посткомунистическата олигархия на прехода, Борисов. А то, ако трябва да го характеризирам максимално кратко, се разкри като автокрация (на политическата повърхност) и грандиозна партийно-зависима олигархия без цвят (под политическата повърхност).


Да, Борисов победи посткомунистическата олигархия, тормозила нашенския преход не инак, а защото я превърна в своя всепояждаща и идейно всеядна клиентела. Руинира вездесъщите БСП-барони, защото ги "купи", защото именно по маниера на до-десетоноемврийската БКП превърна ГЕРБ в партия-държава; изпълни държавната и местната администрация с партийно-лоялни към себе си, но съвсем не антикомунистически настроени чиновници (израстващи именно благодарение на тази си лоялност и на абсолютно нищо друго); създаде обхванал цялата страна "обръч" от "герберски" фирми, към които потекоха и държавните и европейските пари, обществените поръчки и техните полуанонимни, но "наши" подизпълнители.


Точно както в комунистическата епоха в различните краища на страната се издигнаха местни "господари", дирижиращи целия бизнес в своите региони - издигащи и "смазващи", но съвсем не на идеен принцип, когото заблагоразсъдят (разни "Пилета", екземпляри от които видяхме нагледно в последните дни на 45-ото НС).


Да, особено в последния мандат на Борисов усещането за завърналата се след три десетилетия "партия-държава" стана толкова осезателно, че нищо пропагандно-бълбукащо на политическата повърхност не можеше повече да го тушира. Сдобихме се с "наши" милионери, които при това се разконспирираха с войните, които започнаха да водят с остатъците от "не-нашите"; с "наши" прокурори, които водеха тези техни войни, с "наши" рекетьорски къщи (спомнете си "Осемте джуджета"), които изпълняваха "мокрите" им поръчки.


Бойко Борисов. (В) Първо лице: Още два мандата по-късно
С код Dnevnik10 получавате поне 10% отстъпка
Купете


Почти всички хартиени медии и телевизии станаха "наши" и заговориха в единен Борисово-похвален тон, както тогава, когато през миналия век отразяваха ежедневните успехи на "развитото ни социалистическо общество". Отгоре на всичко най-"избраните" (най-безличните или най-одиозните) от тези "наши" в определен момент се оказваха в близки, в лични контакти със самия премиер на "партията-държава". Един, научихме, му подарявал златни кюлчета за рождения ден, друг играел редовно карти с него, с трети обсъждали прелестите на поредната "Мата Хари" и т. н.


Този най-вътрешен кръг на новата (деидеологизирана) "партия-държава" все повече започна да натрапва аналогията с "ловната дружинка" на Правешкия "Тато", докато пък оторизираните изпълнители на волята на "лидера" и задушевната му "дружинка" - неговите министри все повече започнаха да приличат на Татовото "политбюро" или на мафиотски кръг (вижте как през 2017 г. трима от тях целуват ръка на Борисов - в най-буквалния смисъл на думата.


Всичко това, казвам, започна да става все по-ясно видимо в последния мандат на Борисов. Започна сиреч да става ясно за широката общественост, че той е "разбил" остатъците на БКП като е изградил едно... ново БКП, гостоприемно интегрирало както готовите да му служат членове на старото, така и неистово желаещите да останат на политическата сцена "разбити авари" от десницата на прехода (СДС, превърнали се в нещо като дейците на казионното БЗНС при комунизма).


Завършил с успех изграждането на алтернативната на "комунистите" партия-държава, Борисов изпадна през последните години във всъщност закономерната за всеки успял автократ политическа болест, която бих нарекъл "автократична деменция" и която, специално при него - вероятно поради манталитетния му бекграунд и ранната му школовка при "правешкия диктатор" - се прояви във все по-отчетливи прилики именно с Тодор Живков. Започна да се държи все по-безцеремонно и шегаджийски-просташки с журналисти, с културни дейци, с експерти, да говори за държавата изключително в първо лице единствено число, да се хвали с измислени успехи.


Чупи. Реже. Полива
С код Dnevnik10 получавате поне 10% отстъпка
Купете


Изгради същинска мания към асфалт и магистрали (а в България няма нито една изцяло завършена магистрала). Изпадна и в същинска митомания: всички европейски и световни лидери започна да ни представя като свои близки "приятели", над които при това той има неотразим чар и влияние. Страхливата си и компромисна (между Русия и ЕС) външна политика начена да ни представя като много "хитра" по "байганьовски" маниер.


И ето: най-вече тази автократична деменция и митомания пропука образа му в очите на широката общественост. От вдъхващ респект "народняк" (тип, да речем, Стамболов или Стамболийски) той скоропостижно се превърна в нескончаем резервоар за вицово осмиване. А вицовото осмиване - знаем го от епохата на комунистическата автокрация - винаги е на границата да се превърне от смях в освиркване, от смях в гняв.


Е, моята теза тук е, че именно онова, което Борисов произведе, побеждавайки по този начин посткомунизма в България - побеждавайки го чрез превръщането на с мъка изтласквалата го демокрация в автокрация-и-олигархия, чрез "изкупуването" на цялата му клиентела (заедно с нейната корупция) доведе до онова, което така много смущава днес някои представители на антикомунистическото "ветеранство", а именно - общият фронт срещу Борисов и ГЕРБ на действително твърде разнородни групи и обществени сегменти.


Демократите в страната (които никой не може да заблуди, че протестите ръководел Радев) се изправиха срещу "десния" ГЕРБ, именно защото с безпогрешното си, формирано през целия преход чувство, усетиха, че десетилетието на тази партия руинира демокрацията в България от противоположния край на руиниралите я в предишните години "посткомунисти". Именно затова, казвам, те се изправиха срещу него, а не защото "олевяха".


Истински левите фрагменти - тип Нинова-БСП, неистовата Мая Манолова и т. н. - пък го сториха, защото се видяха маргинализирани, оставени без възможност за независима "клиентела". Широките Слави-Трифонови кръгове накрай, присъединиха масивната си вълна към останалите, защото прогледнаха за инсталиралия се "нов Бай Тошо", който им разкри с цялата си "популярна находчивост" любимият шоумен.


С две думи, лятото на тази година с нещо базисно започна да ми напомня онези месеци след "снемането на др. Тодор Живков от поста генерален секретар на ЦК на БКП" и обхваналото огромни маси от населението на страната желание това "снемане" да бъде доведено до край. Защото, ако бъдем трезви, и в онези дни това желание бе събрало в "единен фронт" най-разнообразни - както тогава не подозирахме - групи хора: и искрени демократи-антикомунисти, и дисидиращи леви, и монархисти-носталгици, и "великобългарски" националисти, и рокаджийско-хипарска младеж, и даже анархисти.


Да, подобно събиране "в едно" крие опасности и те се проявяват в последващия ход на времето (както се проявиха и тогава). В определен момент обаче то е неизбежно. Неизбежно е именно когато на обществото е започнала да противостои партия-държава, задушила по различен начин всички негови сегменти.


Защото тогава всички тези сегменти - именно по вина на инсталиралата се срещу обществото партия-държава - започват да имат една цел - нейното премахване. И тази цел няма как да не придобие приоритет над "сегментните".


Борисов и ГЕРБ (съгласен съм, в други и несравними с тогавашните условия) победиха посткомунистите (но и демократите, и левите, и десните, и по-либералните, и по-консервативните) като си построиха "партийна държава", т. е. като по същество руинираха постигнатото срещу посткомунизма със средствата на посткомунизма. Ето защо днес те се превърнаха в антагонистичният полюс на цял "единен фронт". Те, а не вече "комунистите" (които бяха погълнати), те, а не "чалгаджиите на Слави", те, а не "онази, помните ли я от 2013 г. Мая Манолова". И ще кажа, че който не осъзнава това, или - ако е антикомунист, не е вече и демократ, или, какъвто и да е, е изгубил разбирането си за настоящето и пребивава в произволно избрано от него минало.


Философски и философско-политически етюди от християнска перспектива
С код Dnevnik10 получавате поне 10% отстъпка
Купете

Днес аз не бих се наел да прогнозирам как и дали ще бъде постигната общата цел на този "анти-ГЕРБ фронт". Именно защото помня 1990 г., когато срещу въстаналите против партията-държава разнообразни обществени сили стоеше именно... партията-държава, а тя е мощен противник.


Сега положението е аналогично: срещу анти-ГЕРБ статуквото е изправена клиентелата, олигархията, "нашата" местна власт, "нашата" прокуратура, "нашата" мафия, "нашата" преса, т. е. всичко онова, което ГЕРБ произведе в края на своето управление. Убеден съм обаче, че както тогава, така и днес усилието е задължително. Защото поне на нас, антикомунистите-демократи, никога не ни е трябвала победа над "комунистите", която не е демокрация, а сива олигархия и автокрация.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (115)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Тошо Кочев
  Тошо Кочев
  Рейтинг: 1572 Любопитно

  Следващата партия държава ще е ДБ!🥳👍

  Много съм прост
 2. 2 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 1926 Разстроено

  ,,Победи ли "демокрацията”,…”
  НЕ!

 3. 3 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1175 Неутрално

  Няма изненадани. Те така си израснаха, не се научиха на нищо ново, не забравиха нищо старо. СОРИ.

 4. 4 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2922 Неутрално

  Не знам дали е било нужно такова многословие, за да се каже нещо съвършено очевидно: бившият (завинаги) премиер Бойко Методиев Борисов от Банкя възпроизведе изцяло и в детайли покварената система на късния Живковизъм (включително институцията на “кредитния милионер”, този път като “кредитен милиардер”) - следователно онези, които ще дебойковизират България, следва да се учат от, и да избягват грешките на онези, които се опитаха (и не успяха напълно) да я деживковизират.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 6. 6 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1549 Неутрално

  До коментар [#2] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  Защо да не е победила демокрацията, тя устоя. Значи не са били съвсем пропиляни тия 30 год. Тоя падна по абсолютно демократичен начин. Партията ще бъде изчегъртана по устав.

 7. 7 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3609 Неутрално

  Добре е написано. Дано някой го чете. Бойко се оказа достоен ученик на тато от Правец. И трябваше да минат единадесет години за да се разбере, че той прилага едно към едно неговия опит. А политически проститутки, които да веднага се ориентираха към новия раздаващ благинките на държавната трапеза, в България има много.

 8. 8 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 1926 Неутрално

  До коментар [#6] от "nij50393132":

  Демокрацията все още не е победила!
  Демокрацията не е просто свобода. Демокрацията е СПРАВЕДЛИВОСТ и ОТГОВОРНОСТ… а такава в момента няма!
  Тези които огеабват държавата никога не са върнали това, което са ограбили…

 9. 9 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1549 Неутрално

  До коментар [#4] от "Norman Granz":

  ББ имаше инстинк, той си е правел каквото си иска в провинцията, но в София внимаваше и не беше толкова брутален, поне до 2019 или около. Анализирайки поведението му и действията, той до последния си мандат беше много внимателен в София, подхвърляше аванти на "градската десница", за да не я ядоса. Притъпи им вниманието - едни му повярваха, че той е дясното, другите не му обръщаха внимание и не гласуваха (аз бях от вторите). Така те не отчетоха това, което се случваше навсякъде другаде.
  Приключи тоя именно, защото загуби жълтите павета - виж как се уплаши и скри миналата година, изправи срещу протеста цялата мощ на полицията.

 10. 10 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1549 Неутрално

  До коментар [#8] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  А, и аз смятам, че ще се върне всичко заграбено, но има едно ново, че този път няма нито един извън шайката, който да е склонен да им даде индулгенция, ще бъдат гонени до дупка.

 11. 11 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2384 Неутрално

  До коментар [#9] от "nij50393132":

  "Градската десница" е съставена от комунисти...

  Комунистът Борисов беше свален от комуниста Радев.

 12. 12 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1549 Неутрално

  Реално родените след 1980, кото сега са на 40 и са в най-активната си възраст получиха риалити урок по история какво е било преди и защо не трябва да се връщаме към него

 13. 13 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1549 Неутрално

  Реално родените след 1980, кото сега са на 40 и са в най-активната си възраст получиха риалити урок по история какво е било преди и защо не трябва да се връщаме към него

 14. 14 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2922 Неутрално

  До коментар [#9] от "nij50393132":

  “Така те не отчетоха това, което се случваше навсякъде другаде.”

  Имам впечатление от глухата провинция, където пътувам по работа. Положението в малките населени места е като преди 10 ноември, само трябва БКП да се замени с ГЕРБ. Местните феодали колят и бесят, “частният” сектор е техен, техни са общинските управи, полицията, съдът, адвокатските кантори, нотариусите. За всяко нещо опираш до тях. Ако те съкратят от едно предприятие, влизаш в черен списък и няма да те вземат в никое друго.

  Едни и същи дерибеи - хората ги познават поименно и по физиономии, зависят от тях, чакат на опашки пред кабинетите им - до 2009 г. държаха властта от името на БСП, сега я държат от името на ГЕРБ.

  Провинцията още не е навлязла в 20 век, затова половината България е в София, тук хората не ги е страх и ГЕРБ не вирее.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 15. 15 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1549 Неутрално

  До коментар [#11] от "deaf":

  Така ли? Личи си задълбочен анализ на краткия ти синтезиран прочит на случилото се.

 16. 16 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 976 Неутрално

  Ха,ха толкова объркана мисъл отдавна не бях чел. Ще излезе,че борисов свърши работата на всичките ни родни пишман антикомунисти🤣.

 17. 17 Профил на bobyb
  bobyb
  Рейтинг: 839 Неутрално

  До коментар [#9] от "nij50393132":“Така те не отчетоха това, което се случваше навсякъде другаде.”Имам впечатление от глухата провинция, където пътувам по работа. Положението в малките населени места е като преди 10 ноември, само трябва БКП да се замени с ГЕРБ. Местните феодали колят и бесят, “частният” сектор е техен, техни са общинските управи, полицията, съдът, адвокатските кантори, нотариусите. За всяко нещо опираш до тях. Ако те съкратят от едно предприятие, влизаш в черен списък и няма да те вземат в никое друго. Едни и същи дерибеи - хората ги познават поименно и по физиономии, зависят от тях, чакат на опашки пред кабинетите им - до 2009 г. държаха властта от името на БСП, сега я държат от името на ГЕРБ. Провинцията още не е навлязла в 20 век, затова половината България е в София, тук хората не ги е страх и ГЕРБ не вирее.
  —цитат от коментар 14 на Norman Granz


  Като загуби София, много бързо ще загуби и феодалите по селата, те ще се пребоядисат пак според новия силен, няма да им е за първи път.
  Кой ще е обаче новият лидер е интересен въпрос, сякаш дъртите кукловоди са малко изненадани и още нямат "печеливша карта".

 18. 18 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1549 Неутрално

  До коментар [#14] от "Norman Granz":

  Така е, но явно си от малкото от нас, който си наблюдавал и успял да анализира това.

 19. 19 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1549 Неутрално

  До коментар [#14] от "Norman Granz":

  Така е, но явно си от малкото от нас, който си наблюдавал и успял да анализира това.

 20. 20 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2922 Неутрално

  До коментар [#17] от "bobyb":

  “Кой ще е обаче новият лидер е интересен въпрос, сякаш дъртите кукловоди са малко изненадани ...”

  Ами Слави май се оказа ялов проект, вкаран против волята си в една схема, в която не се чувства особено комфортно.

  Аз лично не го виждам нито да прави ревизия на ББР, нито да взима важни управленски решения в която и да е област.

  Той не разбира от абсолютно нищо, дори от шоу, макар да се води шоумен. Едно е да сричаш написани от друг плоски смешки от телепромптера, друго е да управляваш държава и да носиш цялата отговорност за това.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 21. 21 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2384 Неутрално

  До коментар [#11] от "deaf":Така ли? Личи си задълбочен анализ на краткия ти синтезиран прочит на случилото се.
  —цитат от коментар 15 на nij50393132  До коментар [#15] от "nij50393132":

  Писал съм стотици анализи тук във форума на Дневник,но такива като теб са слепи за тях.
  Ето ти един начин за разпознаване на комунистите. Този,който поддържа "пандемията" е комунист пар екселанс. Това стига ли ти като анализ?

 22. 22 Профил на Сд
  Сд
  Рейтинг: 612 Неутрално

  ДОКАТО ПУТИН И КОМУНИЗМА В РУСИЯ Е НА ВЛАСТ нищо добро не ни чака.
  Други бивши соц страни като Полша,Чехия,Словакия,Балтийските мразеха руснаците и по време на социализма и сега дръпнаха.

 23. 23 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2922 Неутрално

  До коментар [#19] от "nij50393132":

  “Така е, но явно си от малкото от нас, който си наблюдавал и успял да анализира това.”

  Преди време споделих, чи имам акции в няколко предприятия в централна Северна България и пътувам периодично за събрания на акционерите. След това обикновено оставам за ден-два в някой хотел в Търново или при приятели в Арбанаси, обикалям по заведенията и се включвам в разговори. На чаша се научават много неща, стига да задаваш правилните въпроси.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 24. 24 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2384 Весело

  До коментар [#20] от "Norman Granz":

  Ти така мислеше и за Тръмп,че е "само" организатор на конкурси за мис...

 25. 25 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2922 Неутрално

  До коментар [#24] от "deaf":

  “Ти така мислеше и за Тръмп,че е "само" организатор на конкурси за мис...”

  ... а той се оказа и специалист-епидемиолог, откри лекарство против Коронавируса: вътрешни промивки с хлор и UV лампа в ****.

  Ти пробва ли?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 26. 26 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2384 Неутрално

  До коментар [#19] от "nij50393132":“Така е, но явно си от малкото от нас, който си наблюдавал и успял да анализира това.”Преди време споделих, чи имам акции в няколко предприятия в централна Северна България и пътувам периодично за събрания на акционерите. След това обикновено оставам за ден-два в някой хотел в Търново или при приятели в Арбанаси, обикалям по заведенията и се включвам в разговори. На чаша се научават много неща, стига да задаваш правилните въпроси.
  —цитат от коментар 23 на Norman Granz  До коментар [#23] от "Norman Granz":

  Не е истина колко си..хм..семпъл! Властта не зависи от хората по заведенията. Ако искаш да си инсайдер в политиката,трябва да познаваш ЛИЧНО хората във властта. Такива като Станишев,Борисов,Нинова,вече и Слави... Въобще,трябва да познаваш българският политически елит...

 27. 27 Профил на Gretel
  Gretel
  Рейтинг: 1122 Неутрално

  “ през миналото лято се озова на своя традиционен площад заедно с най-неочаквани групи: по генезиса си действително леви”
  ——
  Бе, разбирам, че идеологически възвишените “десни”, преживявате момент на the morning after и в погнусата си от тия, с които сте си легнали от мостовете насам си търсите ако не очистителна клизма, то поне оправдание. Ми дано тая изнасилена постановка за ко бил напраял Бойко на комунистическата олигархия и прочие, Ва задоволи, че иначе нема излизане от чакалнята на психоаналитика за вас.

  Всеки има право на собствено мнение, но не и на собствени факти. (вероятно Б. М. Барух)
 28. 28 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 2113 Неутрално

  До коментар [#1] от "Тошо Кочев":

  Искаш?
  Надяваш се?
  или
  Те е страх от тях, защото си част от герберската тролска машина?

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 976 Неутрално

  До коментар [#26] от "deaf":

  Ха,ха семпъл ме знам,но краен ексхибиционист. Цялото дращене имаше една единствена цел, да ми представи грънчо като крупен акционер🤣🤣🤣.

 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 33. 33 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2384 Весело

  До коментар [#26] от "deaf":Ха,ха семпъл ме знам,но краен ексхибиционист. Цялото дращене имаше една единствена цел, да ми представи грънчо като крупен акционер🤣🤣🤣.
  —цитат от коментар 30 на von_seeckt  До коментар [#30] от "von_seeckt":


  До коментар [#29] от "Norman Granz":

  Между другото,ако не притежавате 51% от акциите,няма голям смисъл да ходите на събранието на акционерите. Тоест,ако Норман няма 51% от акциите,напразно се свира из централна Северна България...

 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 35. 35 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1549 Неутрално

  До коментар [#21] от "deaf":

  Интересен лакмус си намерил за да разкриваш "комунягите"

 36. 36 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2384 Неутрално

  До коментар [#17] от "bobyb":Чакащите "новия лидер" или "новия месия" ви друса яко Стокхолмския синдром причинен от Бай Тошо за по-възрастните, а за следващите Царя и Банкянския профан.Да се довериш на една формация без да се интересуваш от какво е изградена само заради лидера и си е точно това.
  —цитат от коментар 34 на nij50393132  До коментар [#34] от "nij50393132":

  Партията е такава,какъвто е лидера и. Друго разбиране на понятието партия не може да има...

 37. 37 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2922 Неутрално

  До коментар [#35] от "nij50393132":

  “Интересен лакмус си намерил за да разкриваш "комунягите"...”

  Кое имаш предвид, това с Ковида ли? Който вярва в Ковида, е комунист, това ли?

  Ами човекът е очевидно ... особен, но и ние носим известна вина, че му обръщаме внимание, вместо да ги оставим да си приказват с реципиента на социални помощи от бившото ГДР.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 38. 38 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 976 Неутрално

  До коментар [#33] от "deaf":

  Много ясно. Освен това подобно събрание се прави един път годишно. Как обикалял БГ с едно ходене до Търново само той си знае🤣.

 39. 39 Профил на Gretel
  Gretel
  Рейтинг: 1122 Неутрално

  До коментар [#23] от "Norman Granz":

  “чи имам акции в няколко предприятия”
  ——
  Търсех досега емотикон “прекръстя се” … макар и хилене би свършило работа, ако ми бе в характера.

  Всеки има право на собствено мнение, но не и на собствени факти. (вероятно Б. М. Барух)
 40. 40 Профил на Тошо Кочев
  Тошо Кочев
  Рейтинг: 1572 Разстроено

  До коментар [#1] от "Тошо Кочев":Искаш?Надяваш се?или Те е страх от тях, защото си част от герберската тролска машина?
  —цитат от коментар 28 на Чарли Мишкин


  Просто мноо обичам Бочко!😢

  Много съм прост
 41. 41 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2384 Неутрално

  До коментар [#35] от "nij50393132":“Интересен лакмус си намерил за да разкриваш "комунягите"...”Кое имаш предвид, това с Ковида ли? Който вярва в Ковида, е комунист, това ли?Ами човекът е очевидно ... особен, но и ние носим известна вина, че му обръщаме внимание, вместо да ги оставим да си приказват с реципиента на социални помощи от бившото ГДР.
  —цитат от коментар 37 на Norman Granz  До коментар [#37] от "Norman Granz":

  Ти типично като комунистите НЕ ЧЕТЕШ какво пишат хората. Написал съм "пандемията",а не Ковид. Вирус има,но пандемия няма. Този който вярва в наличието на пандемия,е комунист,защото по комунистически иска да изолира хората едни от други и така да може да ги управлява тоталитарно.

 42. 42 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 553 Неутрално

  След рухването на комунизъма в страни от бившия соцлагер и омекнали демокрации, както Бразилия и Турция се появи нова форма на капитализъм - демагогичният авторитарен капитализъм. Той е хибрид, доближаващ се до китайската система на бюрократичен авторитарен капитализъм, владетелят е над закона и демократично неотчетен - изборите са бутафория. Властта обаче е лична, а не институционализирана. Това е корумпирана гангстерска политика. Тя почива на личната лоялност. Често ядрото се състои от членовете на семейството, считани за най-надеждни от всички. Това е политическата система, която Тръмп искаше да инсталира в САЩ. Такива владетели са като ларви на оси, които ядат паяка отвътре. Те успяват да спечелят избори и след това да подкопаят институционалните и политическите опори срещу неопределено лично управление. Тръмп има всички важни характеристики: истината е такава, каквато той казва, че е; честни избори са тези, които той печели; добър служител е този, който е лоялен към владетеля. Той иска да бъде автократ. Искаше прокуратурата и съда да бъдат лично подчинени на него и да осъждат така, както той им нареди. Налагането на този модел на демокрация в България се дължи основно на ДПС. Защо? Структурно и функционално, ДПС е организирана като корпорация с вертикална йерархична организация на управление, с ясно разпределение на роли и отговорностти, присъщи за бизнес корпорация с военна дисциплина. Този модел е заложен от ДС още 85-та година, когато Политбюро на БКП взе решение да се разреши частен бизнес, но под условието частниците да са от БКП и ДС елита и да се контролират от организация, която след 89-та придоби известност като модела КОЙ или така наречената паралелна власт. Андропов беше поставен от КГБ, осъзнало, че промените не могат да бъдат спрени. Единствената роля, която Андропов трябваше да изиграе бе да организира във всички държави от соцлагера паралелни власти, които да съхранят комунизма след очевидния му разпад и когато му дойде времето, отново да го възродят. За разлика от повечето европейски страни от соцлагера, в България ДС и елита на БКП през 89-та направиха така, че промяната в България я поставиха изцяло под свой контрол. Създадоха автократичен демагогичен капитализъм. Промяната се оказа не революция на недоволни граждани срещу комунистическата върхушка, а дворцов преврат. Впоследствие ДС надделя над фракцията в БКП, участвала в дворцовия преврат, свалил Тодор Живков. Точката на пречупване беше моментът на отстраняването на Луканов. Премахнаха и Илия Павлов, защото творците, които го създадоха, категорично не приеха желанието му той да кара влака. След това ДС елитите, надделели над БКП елитите и просто продължиха нататък, осигуриха си най-добрите хапки от държавната икономика и се преоблякоха като демократи. Станаха недосегаеми, скрити в създадената от тях корпорация ДПС. Направиха си кръгова икономика (обръчи от фирми, създадени в периода след 85-та и нови такива със свои хора, новосъздадени след 89-та, финансирани през банки, създадени специално за целта, източени и впоследствие унищожени за скриване на следите. Период, известен като раздаване на куфари с пари. Овладяха до съвършенство изкуството на политическото инженерстване. Присвоиха си това, което принадлежи на всички. Разпределиха го между подставени, силно зависими и контролирани от тях физически и юридически лица. В този смисъл, примерно, кулата на Николай Вълканов не е негова. Той е подставено лице, както и Спас Русев и т.н. Такъв беше и Илия Павлов, но направи грешка, като реши, че е дошъл момента той да постави под контрол създателите си. Бизнеса на ШИШИ е бизнес на корпорацията. Пачките и кюлчетата са наградата за доброто обслужване на КОЙ. Но бруталният подход на ШИШИ в превземането на бизнеси като острие на корпорацията в един момент заигра срещу него и стана, каквато стана. Сега, доколкото се разбира от поведението на корпорацията, прилагат нова тактика - вълкът си сменя овчата кожа с агнешка. Много хора си нямат представа, че корпорацията е овладяла почти всички активи на държавата. Много удобен инструмент им беше ББ. През него изцяло подчиниха службите и съдебната система. Той затова се задържа толкова дълго, но като отявлен тулуп и политически авантюрист разгневи най-накрая голяма част от обществеността, която макар и късно прозря, че ГЕРБ няма реални решения на проблемите на хората и по същество е една популистка партия, представяща се за дясна. В исторически план популистите са по-ефективни, когато са извън властта, оказвайки натиск върху традиционните политици по въпроси, които те биха предпочели да избегнат. Русия се възползва от стратегическите грешки на ЕС, който от години залага на абсурдната политика на предпазливост и въздържане спрямо корумпираните елити в страните от Балканите и бившия соцлагер, членки на ЕС. По този начин Брюксел насърчи създаването на „стабилокрации“, ръководени от авторитарни политици, а устойчивите демократични реформи си останаха само пожелание. Възползвайки се от това, Москва разшири влиянието си на Балканите. Тя заложи на хибридни методи, като използва нестабилните общества в Балканските региони, за да печели терен и да поддържа местни играчи, които целенасочено подкопават демократичните процеси. Така, възползвайки се от паралелната власт в България, Москва лесно задължи острието и (ШИШИ) с влиянието си върху еднолично управляваната Централна власт в България от ББ, да реализира геополитическите си и икономически интереси, най-вече за сметка на Българските данъкоплатци, като примерно Турски поток. Булгар Транс Газ е светая светих на Борисов и паралелната власт. В този проект се разкриват държавна измяна и корупция непозната за мащабите на българската държава. И ББ ще се бори до кръв за да не се разкрие истината. Ако трябва дори ще намеси ГРУ, както направиха с Гебрев. Размстването на вътрешнополитическите пластове след последните избори дойде до известа степен неочаквано за паралелната власт, която започна трескава подготовка да предприеме действия в своя полза, сменяйки само фасадата. Затова през ББ, паралелната власт обяви големи кадрови промени, предстоящи в ГЕРБ. ДПС моментално нахлузи маската на демокрацията. Но очевидно планоира в следващото управление да се получи доминация на ГЕРБ, ДПС, ВМРО, онова нещо, оглавявано от Валери Симеонов, ВОЛЯ, КОД на Москов - след като го употребиха като министър на здравето за награда му обещаха да го вкарат в политиката, като му направят партия.

 43. 43 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 924 Весело

  Аз съм оптимист. За разлика от БКП, повечето гербаджии нямат партийни книжки и могат много лесно да се отметнат.

  На времето БКП оцеля, защото плашеше партийните хлебарки, че ще демократите ще ги дамгосат до живот. Сега ГЕРБ пее арията на "реваншизма", както Стефан Продев преди 30 години.

  Радев трябва да протегне ръка към калинките. Истинската калинка, масовата хлебарка от общинска и държавна администрация, всъщност мрази ГЕРБ. Мисли си "да не би да съм по-тъпа от Дани Кирилов, да не съм по-проста от ПКП, да не би да съм по-необразована от онази на Валери Стефанов? Защо те са шефове, а не аз?" и се смята да недооценена. И правилно, в масовия случай нито е по-тъпа, нито е по-грозна. Проста е, но не чак колкото ПКП. И при първа възможност ще се обърнат срещу ГЕРБ. Само трябва да им се даде шанс.

 44. 44 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2922 Неутрално

  До коментар [#33] от "deaf":

  “Между другото,ако не притежавате 51% от акциите,няма голям смисъл да ходите на събранието на акционерите.”

  От автора на стотици “анализи”, дето се сърди, че никой не му ги четял...

  Съжалявам, че и аз допринесох за разводняването на тази изключително интересна тема - но изкушението беше твърде голямо... 😁😁😁😎

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 45. 45 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2120 Весело

  До коментар [#44] от "Norman Granz":

  Всеки инвеститор в Габровско-Севлиевският-Търновският англомерат ни е добре дошъл.
  Продължавайте да инвестирате:)

 46. 46 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 4884 Неутрално

  ГЕРБ и Борисов изметоха за поне 12 години старите посткомунистически партии БСП и ДПС!

  Сега статуквото се опитва да свали успешния модел ГЕРБ и отново да вкара във властта БСП и ДПС, за целта първо организираха "всенародните въстания", после те си направиха партия, но като погледнем кои са в нея познаваме Мая Галева и Татаня Дончева, стари функционерки на БСП!

  Този анализ някак си се плъзга по тангентата спрямо истината!

 47. 47 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 924 Весело

  До коментар [#44] от "Norman Granz":Всеки инвеститор в Габровско-Севлиевският-Търновският англомерат ни е добре дошъл.Продължавайте да инвестирате:)
  —цитат от коментар 45 на Да вярваме на истината


  Пловдивско-Търновския индустриален регион в периферията на Габрово.

 48. 48 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1549 Неутрално

  До коментар [#43] от "еспресо":

  Така де, ама ГЕРБ книжките сега станаха също толкова "прокажени" като едно време БКП-те 😂

 49. 49 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 4884 Неутрално

  Ами Слави май се оказа ялов проект, вкаран против волята си в една схема, в която не се чувства особено комфортно.Аз лично не го виждам нито да прави ревизия на ББР, нито да взима важни управленски решения в която и да е област.Той не разбира от абсолютно нищо, дори от шоу, макар да се води шоумен. Едно е да сричаш написани от друг плоски смешки от телепромптера, друго е да управляваш държава и да носиш цялата отговорност за това.
  —цитат от коментар 20 на Norman Granz


  Много добра оценка за Трифонов!

  Неговите избиратели ще трябва да се преориентират на 11 юли?

 50. 50 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3451 Неутрално

  До коментар [#4] от "Norman Granz":

  бившият (завинаги) премиер Бойко Методиев Борисов от Банкя възпроизведе изцяло и в детайли покварената система на късния Живковизъм

  Доколко аналогията е точна показват даже данните за продължителността на живота.
  До 1964 година - нарастване на продължителността на живота.
  1964-1989 - стагнация и тъпчене на място - около 71,5 години, наблюдава се във всички източноевропейски страни и в СССР.
  1990-1997 - спадане до към 70 години, наблюдава се също в различен мащаб във всички източноевропейски страни, вкл. тези на бившия СССР.
  1997-2010 - отново нарастване до около 74,5 години. И то се наблюдава във всички източноевропейски страни.
  2010-2019 - отново стагнация - ТОВА Е НАША, БЪЛГАРСКА СПЕЦИФИКА!
  Т.е. късният живковизъм и бойковизмът водят до еднакъв ефект!

 51. 51 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2120 Весело

  До коментар [#47] от "еспресо":

  Не ни правят тунела. Иначе Габрово и Тракийската икономическа зона имаме договор за обединение в икономиката. :) Затова сега Търново е с бум на инвестициите.

 52. 52 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1549 Неутрално

  До коментар [#36] от "deaf":

  Да, прав си. Това е точно за авторитарните партии. Видяхме колко са обществено полезни, никак, те са полезни само за лидера си, примери
  - ГЕРБ
  - воля
  - НФСБ
  - ББЦ
  -ЛИДЕР
  -РЗС
  -АТАКА
  -НДСВ
  -ДПС

 53. 53 Профил на Toshko Afrikanski
  Toshko Afrikanski
  Рейтинг: 957 Неутрално

  Янакиев, кога най-сетне вие, киселите "интелектуалци" с мазни коси и пърхот по реверите ще вденете, че "обръчите от близки до властта фирми" винаги са съществували, съществуват и ще съществуват?
  Че това е един тесен кръг от петдесетина човека, които гравитираха, гравитират и ще гравитират около всяка актуална власт?
  Май никога...

 54. 54 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3319 Неутрално

  Ако има такава партия-държава то тя е създадена и крепена от САЩ и ЕС. Освен ако не твърдите, че САЩ и ЕС са неспособни да влияят дори на дребен съюзник като БГ

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 55. 55 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2922 Неутрално

  До коментар [#50] от "Patsis":

  “Т.е. късният живковизъм и бойковизмът водят до еднакъв ефект!”

  Отделно при Бойко Методиев Борисов от Банкя се циментирахме твърдо в дъното на всички европейски класации по социално-икономическо развитие, от производителност на труда и преки чуждестрании инвестиции, та до необразованост на населението, смъртност, аборти на малолетни майки, медийна свобода (там сме с африканските бантустани) и каквото още можете да се сетите.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 56. 56 Профил на Nedyalko Lazarov
  Nedyalko Lazarov
  Рейтинг: 1016 Неутрално

  След рухването на комунизъма в страни от бившия соцлагер и омекнали демокрации, както Бразилия и Турция се появи нова форма на капитализъм - демагогичният авторитарен капитализъм. Той е хибрид, доближаващ се до китайската система на бюрократичен авторитарен капитализъм, владетелят е над закона и демократично неотчетен - изборите са бутафория. Властта обаче е лична, а не институционализирана. Това е корумпирана гангстерска политика. Тя почива на личната лоялност. Често ядрото се състои от членовете на семейството, считани за най-надеждни от всички. Това е политическата система, която Тръмп искаше да инсталира в САЩ. Такива владетели са като ларви на оси, които ядат паяка отвътре. Те успяват да спечелят избори и след това да подкопаят институционалните и политическите опори срещу неопределено лично управление. Тръмп има всички важни характеристики: истината е такава, каквато той казва, че е; честни избори са тези, които той печели; добър служител е този, който е лоялен към владетеля. Той иска да бъде автократ. Искаше прокуратурата и съда да бъдат лично подчинени на него и да осъждат така, както той им нареди. Налагането на този модел на демокрация в България се дължи основно на ДПС. Защо? Структурно и функционално, ДПС е организирана като корпорация с вертикална йерархична организация на управление, с ясно разпределение на роли и отговорностти, присъщи за бизнес корпорация с военна дисциплина. Този модел е заложен от ДС още 85-та година, когато Политбюро на БКП взе решение да се разреши частен бизнес, но под условието частниците да са от БКП и ДС елита и да се контролират от организация, която след 89-та придоби известност като модела КОЙ или така наречената паралелна власт. Андропов беше поставен от КГБ, осъзнало, че промените не могат да бъдат спрени. Единствената роля, която Андропов трябваше да изиграе бе да организира във всички държави от соцлагера паралелни власти, които да съхранят комунизма след очевидния му разпад и когато му дойде времето, отново да го възродят. За разлика от повечето европейски страни от соцлагера, в България ДС и елита на БКП през 89-та направиха така, че промяната в България я поставиха изцяло под свой контрол. Създадоха автократичен демагогичен капитализъм. Промяната се оказа не революция на недоволни граждани срещу комунистическата върхушка, а дворцов преврат. Впоследствие ДС надделя над фракцията в БКП, участвала в дворцовия преврат, свалил Тодор Живков. Точката на пречупване беше моментът на отстраняването на Луканов. Премахнаха и Илия Павлов, защото творците, които го създадоха, категорично не приеха желанието му той да кара влака. След това ДС елитите, надделели над БКП елитите и просто продължиха нататък, осигуриха си най-добрите хапки от държавната икономика и се преоблякоха като демократи. Станаха недосегаеми, скрити в създадената от тях корпорация ДПС. Направиха си кръгова икономика (обръчи от фирми, създадени в периода след 85-та и нови такива със свои хора, новосъздадени след 89-та, финансирани през банки, създадени специално за целта, източени и впоследствие унищожени за скриване на следите. Период, известен като раздаване на куфари с пари. Овладяха до съвършенство изкуството на политическото инженерстване. Присвоиха си това, което принадлежи на всички. Разпределиха го между подставени, силно зависими и контролирани от тях физически и юридически лица. В този смисъл, примерно, кулата на Николай Вълканов не е негова. Той е подставено лице, както и Спас Русев и т.н. Такъв беше и Илия Павлов, но направи грешка, като реши, че е дошъл момента той да постави под контрол създателите си. Бизнеса на ШИШИ е бизнес на корпорацията. Пачките и кюлчетата са наградата за доброто обслужване на КОЙ. Но бруталният подход на ШИШИ в превземането на бизнеси като острие на корпорацията в един момент заигра срещу него и стана, каквато стана. Сега, доколкото се разбира от поведението на корпорацията, прилагат нова тактика - вълкът си сменя овчата кожа с агнешка. Много хора си нямат представа, че корпорацията е овладяла почти всички активи на държавата. Много удобен инструмент им беше ББ. През него изцяло подчиниха службите и съдебната система. Той затова се задържа толкова дълго, но като отявлен тулуп и политически авантюрист разгневи най-накрая голяма част от обществеността, която макар и късно прозря, че ГЕРБ няма реални решения на проблемите на хората и по същество е една популистка партия, представяща се за дясна. В исторически план популистите са по-ефективни, когато са извън властта, оказвайки натиск върху традиционните политици по въпроси, които те биха предпочели да избегнат. Русия се възползва от стратегическите грешки на ЕС, който от години залага на абсурдната политика на предпазливост и въздържане спрямо корумпираните елити в страните от Балканите и бившия соцлагер, членки на ЕС. По този начин Брюксел насърчи създаването на „стабилокрации“, ръководени от авторитарни политици, а устойчивите демократични реформи си останаха само пожелание. Възползвайки се от това, Москва разшири влиянието си на Балканите. Тя заложи на хибридни методи, като използва нестабилните общества в Балканските региони, за да печели терен и да поддържа местни играчи, които целенасочено подкопават демократичните процеси. Така, възползвайки се от паралелната власт в България, Москва лесно задължи острието и (ШИШИ) с влиянието си върху еднолично управляваната Централна власт в България от ББ, да реализира геополитическите си и икономически интереси, най-вече за сметка на Българските данъкоплатци, като примерно Турски поток. Булгар Транс Газ е светая светих на Борисов и паралелната власт. В този проект се разкриват държавна измяна и корупция непозната за мащабите на българската държава. И ББ ще се бори до кръв за да не се разкрие истината. Ако трябва дори ще намеси ГРУ, както направиха с Гебрев. Размстването на вътрешнополитическите пластове след последните избори дойде до известа степен неочаквано за паралелната власт, която започна трескава подготовка да предприеме действия в своя полза, сменяйки само фасадата. Затова през ББ, паралелната власт обяви големи кадрови промени, предстоящи в ГЕРБ. ДПС моментално нахлузи маската на демокрацията. Но очевидно планоира в следващото управление да се получи доминация на ГЕРБ, ДПС, ВМРО, онова нещо, оглавявано от Валери Симеонов, ВОЛЯ, КОД на Москов - след като го употребиха като министър на здравето за награда му обещаха да го вкарат в политиката, като му направят партия.
  —цитат от коментар 42 на Анти Шишковци

  Не знам дали си наясно, но графоманията е психично заболяване. По сериозен проблем за теб обаче е, че маджата загоря.

 57. 57 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 661 Неутрално

  До коментар [#7] от "Vlado Nikolov":

  //Добре е написано. Дано някой го чете. Бойко се оказа достоен ученик на тато от Правец.//
  ===============
  Даже и за "дисертация" не става, толкова много писане за нищо казване!!! 70 години отрицателен подбор създаде този матриал, не комунисти а САМУнисти, които винаги ще чакат някой да ги оправи с 200!!! Очакваната промяна беше провалена от Костов, тогава зад него стояха силни и образовани хора, от него се очакваше да създаде правилата на играта, а той се оказа скрита червена лимонка...не беше фатално че раздаде активите на държавата на комонуидите, а че чрез данъчната реформа унищожи зараждащият се малък и среден бизнес, който щеше да бъде предпоставка за създаването на гражданското общество...гражданско общество от работническа класа не се прави!!!!

 58. 58 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2922 Неутрално

  До коментар [#56] от "Nedyalko Lazarov":

  “Не знам дали си наясно, но графоманията е психично заболяване.”

  Аз чета с удоволствие анализите му. Ако за теб е трудно да се съсредоточиш в текст, по-дълъг от 3 реда, насочи вниманието си към познатата материя - етикети на ракиени бутилки и други подобни.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 59. 59 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2385 Неутрално

  Звучи прозаично и не до там аналитично, обаче победата на новото ОФ бе обусловена от гениалния трик с такъвия народ на Слави Трифонов. Изместил БСП от второто място. Взел към 17 %. Съответно към 100 000 гласа от ГЕРБ и около 50 000 гласа от БСП. Осигурявайки на новата партия държава, към която ни води Румен Радев, пълно мнозинство в угасналото като мокър фас НС /по думите на Христо Иванов/. Има ли перспектива новата партия държава на Румен Радев? В това е въпросът. Не. Няма перспектива. Въпреки, че вече се лансира как служебното му правителство ще премине плавно в експертно след изборите. Ще премине, ако има кой да го подкрепя. Но такъвият народ на Сл. Тр. вече замина, както и мутрите на Мая Манолова. По какви причини, незнайно, но Сл. Тр. остава като лозунг, брант, знаме и вдъхновение. Не и като реален политик. Тошко Йорданов вече го замести на терен. Имаше и първа поява в Панорама- когато се видя, че няма как да го замести. Мая Манолова остава във висящо положение без пърформансите. Срещу кого? Срещу Бойко Рашков и Антон Кутев? Отчаяна отправи апел парламентарната комисия за "престъпленията" на ГЕРБ да продължала работа. Да има как да се показва и да прави пак въпросните пърформанси. Което е нонсенс. Та, за новата партия държава остава надеждата в БСП, ДБ и ДПС. Доста неясна. Още по-неясен е вторият мандат на Радев. Да, ОФ-то е на линия и ще го подкрепи на балотажа. Сл. Тр., не. Но ще му пускат клиповете с патриотични песни. С подтекст народът да се вдигне след новия юнак балкански /Радев/.

 60. 60 Профил на konservator.bg
  konservator.bg
  Рейтинг: 1380 Неутрално

  До коментар [#2] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  _______________

  # ЗАЩО
  ???

 61. 61 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2385 Неутрално

  По-горе някой го е написал. Също звучи прозаично, но е факт. ГЕРБ изметоха БСП и ДПС. Които сега се връщат. През Радев и вече заминалия Сл. Тр. Това е положението.

 62. 62 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2385 Неутрално

  Но и през т.н. градска десница. Вече го направиха на местните избори. За малко не взеха София и Варна. Съответно чрез Мая М. и Костя Копейкин.

 63. 63 Профил на charlie.cache
  charlie.cache
  Рейтинг: 15 Неутрално

  До коментар [#4] от "Norman Granz":

  Калин Янакиев като хване някой въпрос и рови по-дълбоко от очакваните отговори (това само като впечатление от негови неща които съм чел), та в това отношение намирам многословието му по-скоро за плюс. Той всъщност предлага интересно обобщение: антикомунистите, които се обявяват в подкрепа на Герб не са демократи. Това е доста добър аргумент срещу уж интелигентни хора (предполагам и вие имате такива във вашия приятелски кръг), които се пишат антикомунисти, но продължават да богоговеят Буци.

  И все пак и вашето обобщение цели право в десетката както обикновено. Аз не пиша често тук, но чета вашите коментари с интерес. Било то за смислено изказване или просто за майтап с герболяка :-)

 64. 64 Профил на citoplast
  citoplast
  Рейтинг: 1098 Весело

  До коментар [#44] от "Norman Granz":Всеки инвеститор в Габровско-Севлиевският-Търновският англомерат ни е добре дошъл.Продължавайте да инвестирате:)
  —цитат от коментар 45 на Да вярваме на истината


  Герберувгел, думата не е ли Онгломерат...

  Имало едно време ссср...
 65. 65 Профил на citoplast
  citoplast
  Рейтинг: 1098 Весело

  По-горе някой го е написал. Също звучи прозаично, но е факт. ГЕРБ изметоха БСП и ДПС. Които сега се връщат. През Радев и вече заминалия Сл. Тр. Това е положението.
  —цитат от коментар 61 на nik_77.


  А щом по горе някой го е написал естествено, че ще е факт.

  Имало едно време ссср...
 66. 66 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2922 Неутрално

  До коментар [#64] от "citoplast":

  "думата не е ли Онгломерат..."

  Думата е кумбрачулейшън.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 67. 67 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2922 Неутрално

  До коментар [#63] от "charlie.cache":

  :)

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 68. 68 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1549 Неутрално

  На бойковчетата - платени или заблудени - не им остана почти нищо с което да ни превъзнасят Онуй нещо. На пух и прах стана последно, че самот Той можел да управлява и само те имали кадрите за това. Контрастът между кабинета "Борисов 3" и Служебния кабинет боде очи, но не само това. "Промяната", която Онуй се опита да ни заблуди, че е готов да направи с проекто кабинета "Митов 1" е още по-жалка на този фон.

 69. 69 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2385 Неутрално

  Връщат, се връщат. Но като гротеска, като фарс. Преди с царя бе поне според правилата. Имало споразумение. Те на него имотите, той на тях пак властта. За което се погрижиха Любен Гоцев и Ахмед Доган. Сега го правят /или поне до тук го правеха/ чрез... майстора на порнографските вицове Сл. Тр. А от тук насетне с автора на въпросните вицове Тошко Йорданов. И резултатът е гротеска. Румен Радев с неговия блян за партията държава.

 70. 70 Профил на z_axis
  z_axis
  Рейтинг: 639 Неутрално

  "Дали защото, както ни внушават разни манипулатори, тази общност "олевя", бе "разложена" от перверзните "либерали", та през миналото лято се озова на своя традиционен площад заедно с най-неочаквани групи: по генезиса си действително леви "


  Да бе, да, манипулатори "внушавали"...
  Не може най-големите ти противници, срещу които плюеш на лягане и на ставане, да са от ЕНП и "крайно десни", а ти да също да се обявяваш за десен. Нещо не излиза.

  ДемБГ (вече) си е ляволиберален сбирщайн държащ линията на американските леви. Което приравнено към българските условия = Олигархия&Либерастия + лобизъм в полза на същите.

 71. 71 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3447 Неутрално

  Победи ли "демокрацията",
  =====
  Естествено че победи....
  Демокрацията е форма на свобода....
  Но това не значи че ще бъде сменена и самата система...
  Тя си продължава....под една или друга политическа метаморфоза...

  Bukalemun
 72. 72 Профил на event_horizon
  event_horizon
  Рейтинг: 932 Неутрално

  "Борисов изпадна през последните години във всъщност закономерната за всеки успял автократ политическа болест, която бих нарекъл "автократична деменция"
  Много точно казано 👏😄👏😁

 73. 73 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1418 Неутрално

  До коментар [#16] от "von_seeckt":
  "Ще излезе,че борисов свърши работата на всичките ни родни пишман антикомунисти"

  Тази статия надхвърля нивото ти. Затова ще типоясня: Борисов се превърна в център на мрежите, които ни свързват с комунизма. Това не означава, че е ликвидирал комунизма, а че го е съживил като е заел мястото на "тато".

 74. 74 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7077 Неутрално

  " ако трябва да го характеризирам максимално кратко, се разкри като автокрация (на политическата повърхност) и грандиозна партийно-зависима олигархия без цвят."
  Мафията няма цвят. Чудесен анализ!

 75. 75 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2699 Неутрално

  Не спите ли бе хора , много рано сте се захапали.Изглежда К.Янакиев е задействал с думите си всичките ви страсти.

  SHADOWS of SOFIA
 76. 76 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2699 Неутрално

  " ако трябва да го характеризирам максимално кратко, се разкри като автокрация (на политическата повърхност) и грандиозна партийно-зависима олигархия без цвят."Мафията няма цвят. Чудесен анализ!
  —цитат от коментар 74 на Роси


  Така е. Анализа е добър. Олигарсите са нито десни , нито леви.

  SHADOWS of SOFIA
 77. 77 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2766 Неутрално

  Ние, по-възрастните, преживели не е дна или две смени на правителства може от опитт да кажем, че преди всяка смяна много народ, зависещ от управляващите се пребоядисва за да се хареса на новите. Някои го правят и след това, когато вече е ясно накъде отиват нещата. Всяка нова власт е натоварена с огромни очаквания, които доста бързо се разсейват когато започнат назначенията по стария начин.
  Бедата на смяната по български е, както писа един автор тези дни и аз съм съгласна с него, че длъжности, които в нормалните държави се заемат от специалисти и подготвени хора, в България се сменят при смяната на властта.
  Новите управници трябва да въведат ред и променят законите така, че административните длъжности да са защитени от уволнение по политически причини. По този начин ще се запазят кадърните специалисти и ще се привличат нови в администрацията и в другите държавни структури, а няма да е в сила отрицателният подбор поради партийни назначения.

 78. 78 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 2372 Неутрално

  Гледам портретите горе и се питам толкова ли няма една нормална снимка на Бойко Борисов, за да се окачи в министерски съвет за поколенията, а е трябвало да окачат снимка на китайския гоблен, където така изкусно и с учудваща вещина китайците са извезали един образ, благ и интелигентен, и толкова далечен от истинската същност на премиера Борисов?!

 79. 79 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1386 Неутрално

  Не съм съгласен. Тиквун е продукт точно на ДС мафията. И не е вярно, че кукловодите от 90 те са сринати. Забравихте ли какво ставаше през 90те в Дева-Спартак? На погребението на Любен Гоцев колко подземни животни изпълзяха? Божков да не би да е продукт на демокрацията? А какво да кажем за фирма ДПС? Изринал бил. Просто овладя центробежните сили в комунистическата олигархия с убийства и терор.

 80. 80 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3447 Неутрално

  До коментар [#42] от "Анти Шишковци":

  След рухването на комунизъма в страни от бившия соцлагер и омекнали демокрации, както Бразилия и Турция се появи нова форма на капитализъм - демагогичният авторитарен капитализъм.
  =======
  Мога ли да задам няколко въпроса....?

  1.....какво е омекнала демокрация?
  2....били ли сте преки свидетели на подобни демокрации....?
  3....какъв капитализъм има освен авторитарен?
  4....къде е капитализма в съвременна Европа?

  Bukalemun
 81. 81 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 3535 Неутрално

  Нищо ново, тези подробности са известни още от зората на т.н. " Преход " , сега се повтарят , защото и демократите бяха от същата каша , забъркана за да им служат, а сега се жалват, като че ли са нямали нищо повече от съучастие.......( интересно е, дали има кой да ги чуе....).

 82. 82 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1647 Неутрално

  До коментар [#6] от "nij50393132":Демокрацията все още не е победила!Демокрацията не е просто свобода. Демокрацията е СПРАВЕДЛИВОСТ и ОТГОВОРНОСТ… а такава в момента няма!Тези които огеабват държавата никога не са върнали това, което са ограбили…
  —цитат от коментар 8 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


  Тя, демокрацията, никога и никъде не е победила, в окончателния смисъл на думата.
  Тя, демокрацията, е състояние, което ( за съжаление) иска постоянна поддръжка, така че нещата в този сисъл са нормални.
  Друг е въпроса, че ние в тези 30 и кусур години не сме достигали приемливо ниво на това състояние. Причина за това е от една страна многото и ресурсно обезпечили се мераклии да "намазват" от прехода и от друга страна нашето, на т.н. народ мислене, култура и въобще наличие/отсъствие на визия и мироглед кое е добре и за какво да се борим, па било дори и само с оръжие като гласуването, например.

 83. 83 Профил на abc
  abc
  Рейтинг: 890 Неутрално

  Банкянската мутра никога не е успял да ме излъже още в първия момент като го появиха с гестаповска тужурка за главен секретар го проверих и светна отвсякъде. И никога не съм се заблуждавал, че той е десен политик, не един демагог, един лъжец, един престъпник не може да бъде десен политик колкото и пъти да повтаря лъжите за дядото и комунистите. И съм сигурен, че тези десни които се залепиха за него не са истински десни, а са просто кариеристи, търсещи облаги.

 84. 84 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1273 Любопитно

  Епохалният въпрос на аФтора „Защо, ако съм прав, че Борисов практически ликвидира посткомунистическата олигархия в България, срещу него с такава сила се консолидира в последните година-две именно онази широка общност, която имат навика да наричат "градската десница", отеква във времето и пространството и руши преградите! Е, сега какви прегради, пита там някой от политическия ъгъл! Ами тези прегради, дете мое чорлаво, които ни караха да мислим, че "градската десница" не е „онази широка общност“, а някаква си жълтопаветна трета цедка отрочета на АБПФК (проверете в чичко Гугъл какво, аджеба, е това!), родена със сребърна лъжичка в пълните устенца и въобразяваща си, че всичко е нейно и ѝ принадлежи по право!

  Сега, обаче, тези прегради паднаха и пред нас блесна с ослепително сияние истината, а именно, че „същата онази общност, същите (буквално същите) хора, които се бориха по площадите и със Станишевата "Тройна коалиция" и с уродливо-червено-Доганово-атакаджийския "кабинет Орешарски" и даже - по-възрастните от тях - с Виденовото (пост-Лилово) БСП“ са тук и, може би, завинаги! Какъв рахат! Какво облекчение! Присъствието на рожденият ден на същият този Станишев от идейното светило и неземно мъдър миндянски философ и благородник – барон Еужен дьо Миндя - https://offnews.bg/interviu/evgenij-dajnov-za-snimkata-sas-stanishev-kogato-si-pobeditel-proiav-629094.html - идва само да ни покаже, че всички средства са позволени, когато трябва да се събере информация, която да разгроми противника! И наистина, откога го няма Станишев, а? Давате ли си сметка? Не случайно и напълно заслужено сега „същата онази общност“, макар и да не е във властта официално, бодро пее химна на победителите:

  „Няма леви, няма десни – всички са чудесни!
  Няма ляво, няма дясно – всичко е прекрасно!
  Леви десни, десни леви – с вилици в ръката,
  Крачат бодри и сплотени в марша към софрата!“

  Някой нещо да пита?

 85. 85 Профил на ГЛАСУВАЙ        НИКОГА ПОВЕЧЕ ГЕРБ
  ГЛАСУВАЙ НИКОГА ПОВЕЧЕ ГЕРБ
  Рейтинг: 2392 Неутрално

  доста приказки, но извода е точен - Мутрата създаде една автокрация и диктатура, която няма идеология - не са десни или леви, те просто искат да крадат

  като цяло успяхме да хванем последния влак на 4 април за да измъкнем държавата от невъзвратимото пропадане - бяхме се засилили стремглаво към "светлите примери" на Ердоган и Путин, дори и Орбан, откъдето връщането е трудно, дори невъзможно

  на 11 юли трябва да довършим започнатото и да пратим ГЕРБавите и БСП в историята

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ Е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА !!! БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ !!! ГЛАСУВАЙ НА 11 ЮЛИ, ИЗГОНИ МУТРАТА И КАСКЕТА
 86. 86 Профил на Nedyalko Lazarov
  Nedyalko Lazarov
  Рейтинг: 1016 Неутрално

  До коментар [#56] от "Nedyalko Lazarov":“Не знам дали си наясно, но графоманията е психично заболяване.”Аз чета с удоволствие анализите му. Ако за теб е трудно да се съсредоточиш в текст, по-дълъг от 3 реда, насочи вниманието си към познатата материя - етикети на ракиени бутилки и други подобни.
  —цитат от коментар 58 на Norman Granz

  Не се и учудвам. Твоите коментари са също толкова умни, само че не отнемат толкова време. Има хора които са гледали всяко шоу ма Слави.

 87. 87 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 868 Неутрално

  Не е истина колко си..хм..семпъл! Властта не зависи от хората по заведенията. Ако искаш да си инсайдер в политиката,трябва да познаваш ЛИЧНО хората във властта. Такива като Станишев,Борисов,Нинова,вече и Слави... Въобще,трябва да познаваш българският политически елит...
  —цитат от коментар 26 на deaf


  А ти защо не допускаш че той познава доста добре доста хора от политичесия елит?

 88. 88 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2922 Неутрално

  До коментар [#87] от "xhi13317223":

  "А ти защо не допускаш че той познава доста добре доста хора от политичесия елит?"

  Има хора, с които не си струва да се дебатира, такива просто ги прескачам (виж ми мотото отдолу), но си признавам, че тази сутрин се изкуших да се позабавлявам с въпросното лице, което има някои ... твърде ОРИГИНАЛНИ мнения, трябва да признаем.

  :))))))

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 89. 89 Профил на b.rainstorm
  b.rainstorm
  Рейтинг: 688 Неутрално

  ГЕБР = БКП. С обич към бай Тошо. ГЕРБерстията ни държи на каишка в 80те

 90. 90 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1305 Неутрално

  До коментар [#4] от "Norman Granz":

  точно това си помислих.
  толкова много думи за това.
  просто преразпредели някои
  части от порциите на доган за себе си.
  цялата статия в две три изречения.

 91. 91 Профил на Helen of Bikini
  Helen of Bikini
  Рейтинг: 778 Неутрално

  "Демократите в страната (...) се изправиха срещу "десния" ГЕРБ, именно защото с безпогрешното си, формирано през целия преход чувство, усетиха, че десетилетието на тази партия руинира демокрацията в България (...) Именно затова, казвам, те се изправиха срещу него, а не защото "олевяха". ...
  Истински левите фрагменти - тип Нинова-БСП, неистовата Мая Манолова и т. н. - пък го сториха, защото се видяха маргинализирани, оставени без възможност за независима "клиентела"."

  Симпатична теза, но тотално невярна. По същество даже наивна или поскоро преверзна, ако им за цел да оневини т.нар. "демократи". Та лошите "демократи" (СДС и други стари борци на демокрацията - Гърневски, Г.Марков, А. Йорданов, Боршоши разни и други върли костовисти от типа Митов, Москов) се примъкнаха към Борисов, но видиш ли, добрите "демократи" (синовете на комунистите като Х. Иванов и В.Панев и школувани в във фондациите на Сорос) се били изправили да защитят демокрацията. А пък БСП, защото Герп им превзел олигарсите, не за друго, протестирали срещу Герп. Т.е. БСП не ѝ се признава дори правото да бъде загрижена за демокрацията :)

  Много по-елементарно е. Герп е дясна партия на едрия капитал. Данните на ББР от вчера го доказват това - обслужват се Пееф, Вълка, Домуза. ДБ е дясна партия на дребния/буржуазния/градски капитал. Затова те и техните спонсори бяха първо в помощ на Борисов през първия му мандат и в коалиция с Борисов през втория мандат. Борисов е бил винаги един и същ - малко ли записи изтекога още през първия му мандат и за Мишо Бирата и за "Ти си го избра, какво ми се хилиш). Т.нар "демократи" винаги са били наясно какво представлява той. Това много И това, че сега са срещу него е 1) заради това че ги държи далеч от софрата 2) от посолство на САЩ, които крепиха Борисов на власт три мандата, вече са решили да го сменят, и "добрите" демократи трябва да изпълняват нарежданията.

  Who the fuck are you to lecture me?
 92. 92 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3462 Неутрално

  Следващата партия държава ще е ДБ!🥳👍
  —цитат от коментар 1 на Тошо Кочев


  След разрушаването на ГЕРБ и на цялата камарила около статуквото, "Демократична България" изобщо няма да остане една партия миличко.
  Би трябвало да размърдаш пипето си за да схванеш какво ти казвам.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 93. 93 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2385 Неутрално

  Момент, как така ги държи далеч от софрата! Напротив, предостави им най-отговорните сектори на управлението. А техните министри до последно работеха и си изпълниха нещата по най-добрия начин. Въпреки, че платиха за това със съдебни главоболия после. Питайте Радан Кънев. Той беше адвокат на Николай Ненчев. И е много навътре с интригите на днешния радев премиер Янев. А Даниел Митов? Който един ден може да поеме ГЕРБ? А Христо Иванов? Христо Иванов - когото Румяна Бъчварова лично довела при Борисов да го прави правосъден министър? Както и да е. Какъв нов тоталитаризъм, бе, Янакиев? Каква борба на истинските демократи срещу статуквото. Мая Манолова, Татяна Дончева, Кутев, Бойко Рашков, Янаки Стоилов /баща с Гиньо Ганев на конституцията на БСП/ Те ли поведоха въпросната борба? Спрете се. Иначе нещата са ви ясни, де.

 94. 94 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3462 Неутрално

  Нищо ново, тези подробности са известни още от зората на т.н. " Преход " , сега се повтарят , защото и демократите бяха от същата каша , забъркана за да им служат, а сега се жалват, като че ли са нямали нищо повече от съучастие.......( интересно е, дали има кой да ги чуе....).
  —цитат от коментар 81 на Николай Бучков


  В голяма грешка си!
  От 1989-та до началото на Борисов не е имало такъв подъл и мръснишки опит за завземане на цялата държава.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 95. 95 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3462 Неутрално

  Моля прочетете цялата статия, за да провидите качествата на коментарите и обобщенията на Калин Янакиев!
  Макар и да се съмнявам, че някой гербер има достатъчно под шапката си за да преосмисли и осъзнае каква опасност за страната представлява ГЕРБ, все пак се надявам, че има разумни хора измежду тях, които положат усилия.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 96. 96 Профил на г-н Думанов
  г-н Думанов
  Рейтинг: 1557 Неутрално

  “Някой нещо да пита?
  —цитат от коментар 84 на Santos


  Един стар мой въпрос към теб, на който още не си отговорил, мангалиеро.
  Защо зорлем се правиш на улав и се хабиш?

  CONTADOR GRATUITO!
 97. 97 Профил на petrow1973
  petrow1973
  Рейтинг: 1075 Неутрално

  Добре де, мутрата стажувала при Живков, партията - държава, добре.
  Помним обаче и какво беше, помним и зимата на Жан. Костов - подмасова приватизация. Софиянски- далавера без край. Сакскобургготски - 800 оправяния, още ме боли. През цялото време протестираме, крещим, палим, яйца, кофи...
  Днес какво искаме- Божков? Крадци на ДДС? Цветан Василев? апартаменти? Банев? Арабаджиев? Чалга? Юмруци?
  Тия ли искаме да дойдат? Този цикъл продължи 23 години, но бай Ганьо и Андрешко пак напъват да ни яхнат:(
  И как не, когато "О Шипка" днес завършва с
  "И днес йощ Клиентът, щом софтуера хваща,
  спомня тоз ден тъмен, псува и препраща
  славата му дивна като някой ек
  от форум на форум, от човек на човек!"

  За умрелите - или добро или нищо За живите - само критика или нищо няма да свършат:)
 98. 98 Профил на dlagnikov
  dlagnikov
  Рейтинг: 778 Неутрално

  Професорът философ разделя антикомунистите на антикомунисти- гербаджии и на антикомунисти-демократи.В кабинетът Борисов 2 нямаше такова деление - всички антикомунисти бяха гербаджии т.е. антикомунистите-демократите консумираха властта заедно с Борисов.При кабинетът 3 антикомунистите отново се разделиха на гербаджии и антикомунисти-демократи начело с комуниста Радев.Професорът кротко мълчи за този неоспорим факт.

 99. 99 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1273 Любопитно

  До коментар [#95] от "Храбър":

  На тъпи въпроси не отговарям! Сега доволен ли си?

 100. 100 Профил на the_librarian
  the_librarian
  Рейтинг: 576 Неутрално

  До коментар [#9] от "nij50393132":"Градската десница" е съставена от комунисти...Комунистът Борисов беше свален от комуниста Радев.
  —цитат от коментар 11 на deaf


  Явно много екшъни сте гледали и сте повярвали в холивудската интерпретяция за "добрия, лошия и злия". Не, това не беше "сблъсък на титани", нито Радев победи Борисов. Всъщност ако трябва да сме точни, "заслугата" за това Радев да е президент, е лично на Борисов. Но мисълта ми е друга. Тук изобщо не става въпрос за някакво противоборство между силни личности. Просто на болшинството от хората им писна да живеят в една "обрулена държава", в която паричните потоци текат еднопосочно към избрани "бизнесмени", за сметка на тоталното разсипване на малкия и среден бизнес. На хората им омръзна да гледат как шумно се режат лентички, а после съвсем тихомълком след месец - два започва ремонта на чисто новите обекти, или ремонта на ремонта, който обикновено е на цената на нов обект. На народа му додея да е свидетел как милионерите стават милиардери а цялата ни държавна инфраструктура тъне в разруха. Българите в своето мнозинство бяха омерзени от просташко-арогантния речник и още по-лошо - манталитет, на г-н "и аз съм прост". Затова на тези избори, въпреки очевидните манипулации и контролиран вот, герб на практика изпадна от "жипката".

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK