"Въпрос към Банковия надзор: И ББР ли не я забелязахте като КТБ?"

"Въпрос към Банковия надзор: И ББР ли не я забелязахте като КТБ?"

© Надежда Чипева, КапиталОт 1.4 млрд. лв. капитал на държавата в Българската банка за развитие (ББР) близо милиард са налети в 8 компании - това обяви вчера служебният министър на икономиката Кирил Петков. Четири от тях може би са свързани индиректно с Делян Пеевски. Специална комисия ще провери случая, за който няколко медии пишат от години. "Дневник" събра мнения по казуса, публикувани в социалните мрежи:


Антикорупционен фонд:


Още през 2017 г. сезирахме прокуратурата за това, че Българска банка за развитие раздава кредити в грубо нарушение на собствения си устав. Тогава банката отпусна 31,8 млн. евро на фирми на политика и бизнесмен Георги Гергов в нарушение на устава си, който забранява кредитиране на политически партии и свързани с тях лица. Към този момент Гергов е най-големият кредитополучател на държавната банка. Последните разкрития, изнесени от министъра на икономиката в служебното правителство, показват, че ББР е продължила да раздава кредити на политици и свързани с тях лица - в последните години почти 1 млрд. лева са раздадени на 8 фирми, за 4 от които журналистически разследвания показват, че са свързани с доскорошния депутат от ДПС г-н Делян Пеевски. Как такива нарушения на устава на банката са били възможни?
Липсващата институционална реакция е част от отговора:


През 2017 г. пратихме сигнали до надзорника на ББР Българска народна банка и до прокуратурата. През 2018 г. прокуратурата излезе с постановление по сигнала ни, в което заяви, че "отпуснатите от ББР кредити са законни, а БСП и Гергов не са свързани лица". В края на 2017 г. БНБ пък ни увери, че "отпуснатият кредит не застрашава сигурността на банката".


Никола Янков, финансист:


Кредити от Българска банка за развитие за близо 1 млрд. лева в 8 фирми, половината от които свързани с Пеевски. Опорките на "народните представители" от ГЕРБ по темата:


- това е "претоплена новина"


- от този казус са търсени политически дивиденти


- служебният министър на икономиката следвал информация, излязла от "Да, България"


- 95% от клиентите на ББР били малки и средни фирми (няма значение, че 95% от парите са дадени на другите 5%)


- трябвало да се въртят парите в икономиката.


Тоест нищо нередно няма тук, разотивайте се и забравете. Забравете и за схемите за 5 милиарда в "Автомагистрали". И там няма нищо нередно, трябва да се въртят пари в икономиката. Някакви хора говорели за злоупотреби с публични средства, за огромни подаръци на държавни пари към близки до властта хора. Глупости, не им вярвайте, няма такова нещо. Това са си нормални неща.


Отново отчайващ пропуск да се застане публично на страната на обществения интерес. Какво по-нормално от това български народен представител да изрази възмущение от ужасяващия размер на злоупотреби с публични пари в държавни структури? Злоупотреби, за които има достатъчно факти, доказателства. Явно няма да дочакаме представител на ГЕРБ - народен или друг - да заклейми дори в лично качество тези, меко казано, "порочни практики". Когато нейни представители защитават публично тези безобразия, ГЕРБ като партия поема директно ОТГОВОРНОСТ за тях, за тяхното планиране, одобрение и извършване. Как не се разбира това? Как се явяваш на избори с такива неща, гордо заявени в "биографията" си?


За разлика от случая с "Автомагистрали" ЕАД обаче, Българска банка за развитие е поднадзорно лице на БНБ. Въпроси към управление "Банков надзор" в БНБ: и този път ли като миналия път с КТБ не забелязахте нищо нередно в огромната концентрация на кредитен ресурс в няколко фирми, някои от които свързани (въпреки медийните публикации от месеци по темата)? И този път ли твърдите, че всичко е адекватно обезпечено? И този път ли твърдите, че това е в реда на нещата за банка, която по закон и устав трябва да финансира малкия и средния бизнес на България? И този път ли твърдите, че одиторите на ББР са си свършили перфектно работата? Има ли някъде в докладите от проверките на "Банков надзор" в ББР (ако изобщо е имало реални проверки и доклади от тях) споменати тези кредити като най-малкото странни и извън мандата на държавната банка? Каква е оценката на "Банков надзор" за риска на тези активи?


Българската банка за развитие е страна по няколко споразумения с международни кредитори, като Европейската инвестициона банка и Европейската банка за възстановяване и развитие. Както и бенефициент по двустранни кредитни споразумения с правителствата на различни държави, отпускащи кредитни линии за развитие на малкия и средния бизнес в България. С цел тези малки и средни фирми да имат облекчен достъп до финансиране, държавата ни да навакса изоставането си в социално-икономически план и да се приближи към средните нива в ЕС. Едва ли тези международни организации и правителства на партньорски държави са се зарадвали да разберат, че огромна част от парите им отиват "с 200" към малък брой приближени на властта хора. Реакциите им няма да закъснеят. И вратите към тях ще бъдат затворени за дълго. За сметка на всички български фирми и граждани.


Ето затова сме най-бедната държава в ЕС. Затова не сме в Шенген, затова не сме в Еврозоната. Затова сме в периферията на ЕС и не просто във "втората скорост", а направо в отделна наша си писта. Водеща назад към изхода.


Иванина Манчева, икономист:


Изказването на Кирил Петков, че ББР е дала заеми към свързани лица на стойност 500 млн. лева, не е ли директна покана към Банков надзор. (Тъкмо да разберем за икономическата свързаност, че се загубих при последните промени.)


Владислав Панев, финансист, "Зелено движение":


Ако се докажат думите на министър Петков, че 4 от най-големите кредити са към свързани с Пеевски фирми, това би било брутално нарушение на Закона за банките. Според него банка не може да кредитира лица от една група за повече от 25% от собствения си капитал. В случая с ББР това означава за повече от 300 - 370 млн. лева, в зависимост от периода на отпускане на заема. Но предполагам, че КОЙ разполага с добри юристи, които да прикрият следите. Все пак черни облаци над държавната банка, чието съществуване в този вид е напълно безсмислено и даже вредно.


Любомир Аламанов, комуникационен експерт:


В неделя новият министър на икономиката изнесе информацията, че държавната Българска банка за развитие (ББР) е раздала 946 милиона само на 8 компании. В този казус има някои интересни момента:


1. ББР е направена с нашите данъци, за да подпомага и финансира малки и средни компании;


2. но ББР е "раздала" 946 милиона само на 8 фирми, които очевидно не са малки или средни;


3. за 4 от тях министърът ще провери дали наистина са свързани с Пеевски;


4. докато малкият и средният бизнес се задъхваха през кризата, онези са си раздавали десетки и стотици милиони;


5. като казуса с онези 75 милиона, дадени на колекторска фирма;


6. няколко медии и ДБ разказваха за това преди месеци;


7. ГЕРБ са знаели за всичко това;


8. прокуратурата са знаели за всичко това;


9. министрите на ГЕРБ са знаели за всичко това;


10. никой от тях не е направил нищо;


11. появи се "опорката", че няма нищо лошо, щом кредитите са "обезпечени";


12. все пак, дали са ни парите от нашите данъци на 8 огромни фирми, вместо да подпомогнат малкия бизнес, както е записано в устава на ББР;


13. всичко това е точно като раздадените милиарди от "Автомагистрали";


14. всичко това е точно като потъналия милиард в държавна компания за водните дружества;


15. всичко това е точно като потъналите стотици милиони в държавна компания за поддръжка на язовири;


16. всичко това е точно като потъналите стотици милиони в държавното БДЖ;


17. всичко това е една и съща схема - държавни милиарди, раздавани от няколко души на близки хора;


18. всичко това става по времето на ГЕРБ;


19. ГЕРБ са единствените управляващи, които разполагат с милиардите от членството ни в ЕС;


20. и единственото, с което се хвалят за 12 години, са малко дострояващи се магистрали;


21. Всичко това обяснява истерията на ГЕРБ да няма служебно правителство преди изборите - за да не стане публична цялата тази информация.


Цената на "стабилността" - стабилен застой, стабилно раздаване, стабилна липса на реформи.


Илиян Василев, енергиен експерт:


Мда. Посегнаха на най-свидното. На банката им. Тепърва ще видите какво е вой и отбрана. Тъй като познавам няколко случая на кредити, отпуснати на дружества, създадени предния ден, и то за много милиони, за да се реализират едни сделки а ла "Виваком", да напомня на защитниците.


По повод на твърденията за обезпечените кредити и че всичко е ОК. Ще гръмнат, яко ще гръмнат. И тъй като тази банка няма депозанти освен държавата, няма пречки да се вади информация.


Ако се приложи същият счетоводен стандарт (IFRS9), който четири години преди влизането му в действие бе приложен, за да се "докаже" отрицателно капиталово число на КТБ, към оценката на рисковия профил на кредитите в ББР, знаете ли какъв майтап на наш гръб ще стане. Кредитите в КТБ също се обслужваха.


Ами сделката с покупката на надценените акции на ПИБ, където загубата на 145 милиона кредит към момента е 100 милиона? Или не са знаели че сделката е неизгодна, и - забележете - не защото се подкрепя ПИБ за влезем в еврозоната (което е допустимо и оправдано като национална цел), а защото, вместо да се получи срещу тази финансова инжекция, която банката нямаше откъде другаде да получи, половината от собствеността и де факто контрол върху банката от държавата, се получиха под 20 процента, без никаква възможност за влияние. И така за Н-ти път подкрепиха частните акционери с държавна пара.


Разровиш ли го ще мирише? Запушете нос, тепърва ще става непоносимо.


Гроздан Караджов, икономист:


Адмирации за служебния министър на икономиката Кирил Петков за предстоящата ревизия на Българската банка за развитие (ББР). Смислено начинание - заради огромния обществен интерес и още по-големия публичен ресурс, съсредоточен в ББР.


Започнах тази битка за прозрачност в държавната банка и нейните действия отдавна, още като депутат в 43-ото Народно събрание. Ето и въпросите, които зададох към тогавашния министър на финансите:


1. Каква е експозицията на банката към дружества, които не представляват малък и среден бизнес? Какъв е техният процент от общия брой отпуснати кредити? Каква е експозицията на банката към цитираните дружества и какво е обезпечението на тези кредити?


2. Колко проверки в Българската банка за развитие е осъществил Банков надзор през последната година и какви са констатациите от тези проверки? Нарушенията във финансирането от ББР сочат ли аналогия с модела КТБ за присвояване на обществени средства и преразпределянето им в полза на отделни лица и фирми?


Публикувам и копие на отговора, който получих от Министерството на финансите.


"Въпрос към Банковия надзор: И ББР ли не я забелязахте като КТБ?"


"Въпрос към Банковия надзор: И ББР ли не я забелязахте като КТБ?"


"Въпрос към Банковия надзор: И ББР ли не я забелязахте като КТБ?"

Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (191)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на save_knforest
  save_knforest
  Рейтинг: 651 Неутрално

  Нещата са спорни за отпускане на "кредити към свързани лица" и не знам БНБ, който се измъкна доста сухо от поредица гафове след КТБ АД /ве несъстоятелност/ как сега ще с оправя бакиите.

 2. 2 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 2481 Любопитно

  Това не е въпрос, а отговор.

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 3. 3 Профил на Lazarus
  Lazarus
  Рейтинг: 789 Неутрално

  Цяла България знаеше, че Пеевски прехвърли кредитите си от КТБ към ПИБ и после към ББР. Никое публично лице не пожела да го каже официално. Освен този министър.
  Оказва се, че псуващите властта наред пред блока, вкупом са прави. Уж ДПС и БСП са в опозиция, а ГЕРБ им раздава пари и постове, а вечер всички дружно се смеят на тъпия електорат.

 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 5. 5 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 884 Неутрално

  Не е нарушен закона, нарушена е цялата система в БГ. Даже и формално да са правили опит да спазват някакви правни норми, тази кална гербаджийска прослойка е превърнала и най семплите икономически отношения в улично сикаджийска далавера. И понеже това са парите на българския данъкоплатец, които без проблем изтичат в джобовете на разни средностатистически мутри, ще трябва някой да се поразмърда.
  Как Сийка и излезлият в нелегалност Каскет, не питат и не си причиняват нищо, а мазния гербаджийски лешпер в банковия надзор, сигурно ще излезе да каже, че всичко е наред. Да попитам , е така, между другото , някой ПИБ няма ли да я провери?
  Цялата тая пасмина не е за изчегъртване, даже вече не е и за бай Ставри.
  На тъпата банкянска мутра само едни пенсионерски пранги трябва да му наденат и да внимава за сапунчето в банята.
  Гербаджии, излизайте на форумния плац да търкате цинтарките в защита на Бацулинка.


 6. 6 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 1371 Неутрално

  "Четири от тях може би са свързани индиректно с Делян Пеевски. "

  А Пеевски е свързан с Доган и Барба Ганьос (Индиректно, но очевадно) ; Доган е свързан с Библиотекарския (Той пък на дистанционно управление от Кремъл)...
  _____________
  Домус-черва...

 7. 7 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2349 Гневно

  "Как такива нарушения на устава на банката са били възможни?" - КОЙ ли се Очудва?!? В държавата на Баш Боса де, поне досега. Откъдето и да е излязла информацията, когато и да е, тя е вярна, но всуе. Как да реагира БГ институция, след като се подчинява на правилата на ГРЕБящата ОПГ, координираща решенията си в полза на БГ тарикатски обвързани олигарси? Какви въпроси да има КОЙто и да е, след като Баш Богатирите на БГ преход са навързани като черва, но пълнещи се непрекъснато с блажното от всички българи? А какви специални надзори има в държавата на Баш Боса, все в синхрон с Венеция, Брюксел, партьори с ценности, ценности, ценности.
  Няма да има повече такава държава!!!

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 8. 8 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3847 Неутрално

  Гнилочът около Бойко Методиев Борисов от Банкя е с такива мащаби, че трябват мощни булдозери, за да бъде изринат.

  Това правителство уверено нагази в две (засега) от най-смърдящите бунища: ББР и МВР. Необходимо е да се покаже на обществото моралната и институционална разруха, която оставя след себе си управлението на СИК/ГЕРБ.

  За да прогледнат и кьоравите: НИКОГА ВЕЧЕ БОЙКО БОРИСОВ.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 9. 9 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 3013 Неутрално

  Много добър материал в стила на доброто старо време на Капитал!
  Поздравления за автора/авторите!
  Всяка дума кове!
  Няма бла-бла, може би, възможно е, някои експерти считат както по други теми, да не ги споменавам, сещате се.

 10. 10 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3847 Неутрално

  Тази статия от Сега уместно допълва горната:

  https://www.segabg.com/category-video/geshev-pere-nay-dobre

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 11. 11 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3074 Весело

  Тепърва ще се размирисва, от години там историята е чисто криминална, а не банкова, и то под любезния поглед на БНБ.
  Но се изпуска важното - защо, по дяволите, й е на държавата собствена банка, какво тя може да направи, което другите частни банки не могат? Същият въпрос важи и за държавната енергетика, където е следващо, но не по важност място за злоупотреби с държавно участие в капитала. Ами Топлофикация София - естествен монополист, който винаги е на загуба, с растящи дългове и отвратителни услуги? Ами ВиК дружествата по страната и тяхната майка - ВиК холдинга?
  Цял строй - социализмът падна, защото доказано държавата не може да управлява собствеността си, ние сега пак се опитваме да откриваме топлата вода.

 12. 12 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 687 Неутрално

  шопара ше я размаже и тая банка ако си поиска парите от него , ТОЯ ПАРИ НЕ ВРЪЩА , ТИКВАТА И КАСКЕТА МУ ПАЗАТ ДЕБЕЛИЯ.........ГРЪБ , ВЪЗМЕЗДНО РАЗБИРА СЕ

 13. 13 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2184 Неутрално

  До коментар [#8] от "Norman Granz":

  Да бе да. Румен Радев и Путин ще оправят сега положението

  МАЖОРИТАРНИ ИЗБОРИ СА ЕДИНСТЕНИЯТ ИЗХОД ОТ ПАТОВАТА ПАРЛАМЕНТАРНА СИТУАЦИЯ. НЕ СИ ЗАТВАРЯЙТЕ ОЧИТЕ!
 14. 14 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2184 Неутрално

  До коментар [#8] от "Norman Granz":

  Да бе да. Румен Радев и Путин ще оправят сега положението

  МАЖОРИТАРНИ ИЗБОРИ СА ЕДИНСТЕНИЯТ ИЗХОД ОТ ПАТОВАТА ПАРЛАМЕНТАРНА СИТУАЦИЯ. НЕ СИ ЗАТВАРЯЙТЕ ОЧИТЕ!
 15. 15 Профил на Зоро
  Зоро
  Рейтинг: 45 Разстроено

  Обезпечени са друг път, само вижте обезпеченията на Гайтански. Всичко това което е раздадено, ще потъне в нищото. Пари обратно няма да видим.

 16. 16 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 884 Неутрално

  До коментар [#10] от "Norman Granz":
  Да, всичките са едно котило. Твърде дълго и безконтролно се задържаха отгоре. Не знам кога ще увери главата на БГ сапинса…
  Айде, лека от мен и добро утро на всички нормални в БГ.

 17. 17 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 1371 Неутрално

  До коментар [#8] от "Norman Granz":


  Гнилочът около Бойко Методиев Борисов от Банкя..................... НИКОГА ВЕЧЕ БОЙКО БОРИСОВ.
  —цитат от коментар 8 на Norman Granz


  Въпросът на въпросите е КОЙ ВКАРА В ПОЛИТИКАТА, Бойко Методиев Борисов, и защо УМНИЯ български народ повярва на комарджията от Мадрид!
  _____________
  Преди няколко дни, Митрофанова кого търсеше при Крадлив Симо?

 18. 18 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 3013 Неутрално

  До коментар [#11] от "boevbisser":

  Всички тия неща станаха възможно, за да удовлетворят сантименталния копнеж на част от обществото към соца и управлението на Тато.
  Е, получиха го дори със в комплект със символния Каскет.
  За нас беше ясно, че резултатът нямаше как да бъде друг.
  Ако трябва да бъдем актуални през управлението на Боко общетвото ни преживя "втора вълна соц" с всичките последствия.

 19. 19 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3847 Неутрално

  До коментар [#11] от "boevbisser":

  “... защо, по дяволите, й е на държавата собствена банка, какво тя може да направи, което другите частни банки не могат?”

  По същата причина, поради която й трябва и собствена (държавна) пътно-строителна фирма: за да я ползва като СИФОН за наливане на държавни пари в джобовете на приближени до властта частни фирми.

  ББР е създадена (уж) за подпомагане на дребния и среден бизнес - семейни фирми, ъпстарти - докато си стъпят на краката и излязат на печалба.

  Вместо това е “подпомагала” Булгартабак със стотици милиони. Т.е. на Пейо не му е стигнало да разори и източи може би единственото някога работило на печалба крупно предприятие от соца, ами е поискал от Мавродиев още пари на държавата, които да източи и прилапа през него.

  По същия начин през държавната фирма “Пътни строежи” с 30-тина работници и два самосвала за 3 години са източени близо 5 МИЛИАРДА лева.

  Кога правителството ще разрови и там, и в АПИ, в КЗК, МРРБ, КФН, ДФЗ и останалите бастиони на покварата?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 20. 20 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2327 Весело

  ,,Банков надзор”😂….
  По-скоро вече трябва да им викат банков позор.

 21. 21 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2729 Весело

  "Въпрос към Банковия надзор: И ББР ли не я забелязахте като КТБ?"

  Ко? Нье.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 22. 22 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2281 Неутрално

  "И ББР ли не забелязахте като КТБ?" .
  —цитат от коментар 0 на Статия


  И онези 700 милиона невнесени от Божков в хазната и ТЕЦ Варна и сараите в Росенец и пачките хвърляни през прозореца на джипката и многократно завишените разходи за строеж и ремонт на инфтаструктура потъналите милиарди забруските енергийни проекти...

  Но пък ако бяха забелязали тези "дреболии", нямаше да има пачки и кюлчета злато в чекмеджетата на комуниста Борисов...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 23. 23 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1655 Неутрално

  Така Бойко се бори с олигарсите, които “се изправяли” срещу него.

 24. 24 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 429 Неутрално

  И какви ли обезпечения са предоставили кухи фирми създадени точно с цел усвояване на едни средства? Време е едни хора да започнат да пълнят затворите.

 25. 25 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 884 Неутрално

  До коментар [#18] от "k_":
  То , голяма част от електората никога не е излизал от соца. За 30 години преход се смениха няколко подразделения на БКП . Тия последните, са някакъв червен травестит- плюят по майка си/ БКП/ , викат че са десни, а всъщност са най обикновени криминални, избутани от средния ешелон на живковската номенклатура. Баце като е такъв ербап антикомунист, да беше изригнал Моча и паметника на правешкия хитрец.

 26. 26 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3847 Неутрално

  До коментар [#17] от "Tzar Vova Josei-ki":

  “Въпросът на въпросите е КОЙ ВКАРА В ПОЛИТИКАТА, Бойко Методиев Борисов...”

  На този въпрос аз лично съм отговарял сбито десетки пъти, а колегата Анти Шишковци изписа томове книжнина: вкара го кръгът Монтерей - същите, които доведоха онази напаст от Мадрид, за да ни оправи за 800 дни.

  Конкретно човекът, предложил Бойко Методиев Борисов от Банкя - член на групировката СИК и силов охранител - за главен секретар на МВР в правителството на онова от Мадрид, се казва генерал Бригадир Аспарухов и беше основна част от резидентура та на КГБ в България.

  Посещението на офицера Митрофанов при техния asset - онова Мадридското - е отчаян ход, както и защитните пледоарии на поделението, в което служи офицерът Митрофанов, в подкрепа на правителството на Бойко Методиев Борисов от Банкя след “личните мнения” на Сенатската комисия по външна политика и Държавния департамент на Съединените щати.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 27. 27 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3074 Весело

  До коментар [#18] от "k_":

  Напълно съгласен, то затова и клетата БСП не може да хване ръка на избори. Политиката на Борисов е толкова лява, че чак да се изчервиш. На всички по малко и по равно, държавата и лично първият се грижат за всичко - от банки, тец-ове, пътища, пенсии и пр. А горките избиратели пеят мантри - ГЕРБ е дясна партия. Кво, кво каза, да се смееш ли, да плачеш ли. Трябваше и веригата бензиностанции да направят, яд ме е, че не им стигна време, че тогава какви блага щяха да потекат....

 28. 28 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2203 Неутрално

  До коментар [#11] от "boevbisser":

  държавата много добре може да си управлява дружествата ,стига да има качествени контрольори , прокуратура , съд , да излови като в Румъния всички крадци и източващи държавата и еврофондовете ,въпрос ,който може да се разреши в рамките на максимум година , в Румъния защо няма проблем с държавните дружества ,а ,защото като хванат някого в далавера ,слагат му прангите и след месец дело е в затвора ,лежи дълги години ,а на останалите държи влага ,затова има и пазарна икономика ,нормални цени ,конкуренция и инвеститори , данъците падат ,ДДС на храни и лекарства е минимално ,пенсиите са двойни на нашите ,заплатите също , а народа не е ограбван от където се сетиш и когото се сетиш безнаказано ,лежи се в затвора .

 29. 29 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1252 Неутрално

  Всички това е хубаво, но ако някой влезе в затвора. А иначе е просто едно нищо.
  Не смятам, че служебното правителство на БКП ще се простреля само в крака и ще вкара в затвора някой политик, банкер, прокурор. Защото всички политици, банкери прокурори са от едно котило. Това на БКП. Системата си седи, никой не я пипа. Само закани и толкова. Тези, които са крали си стоят с откраднатото.
  Няма наказания.
  Само Черепа го подгониха и то за да покажат, че нещо се върши най-накрая (и за да му конфискуват авоарите, за да понапълнят бюджета), но тогава веднага за да няма изключения в системата на ненаказаност започнаха протести разбира се спонтанни.
  И така им беше казано на Мутрите от Герб "Вие просто не знаете с кого си имате работа". И Мутрата повече власт няма да види. А Черепа някой ден ще се върне в България съвсем сякаш нищо не е било.
  И хората ще си мислят че са победили.
  Мутрата обаче обаче никога няма да влезе в затвора, защото това ще значи самата система да е против себе си.

  ДБ=БКП
 30. 30 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2327 Любопитно

  В края на краищата КАК НАРОДЪТ БИ МОГЪЛ да упражнява контрол върху ББР ?
  Нито ще му позволят да изисква информация на кого са раздадени кредити и на кого не.

 31. 31 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2327 Неутрално

  На мафията всяка банка и е станала за лично ползване

 32. 32 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2281 Неутрално

  Тепърва ще се размирисва, от години там историята е чисто криминална, а не банкова, и то под любезния поглед на БНБ.Но се изпуска важното - защо, по дяволите, й е на държавата собствена банка, какво тя може да направи, което другите частни банки не могат? Същият въпрос важи и за държавната енергетика, където е следващо, но не по важност място за злоупотреби с държавно участие в капитала. Ами Топлофикация София - естествен монополист, който винаги е на загуба, с растящи дългове и отвратителни услуги? Ами ВиК дружествата по страната и тяхната майка - ВиК холдинга? Цял строй - социализмът падна, защото доказано държавата не може да управлява собствеността си, ние сега пак се опитваме да откриваме топлата вода.
  —цитат от коментар 11 на boevbisser


  Ами държавните бензиностанции...?
  Червените мозъци в герп-пкп се пънеха да правят и държавни бензиностанции...

  Ако ги бяхме оставили на власт още две-три години, поразиите щяха да бъдат тотални и повсеместни!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 33. 33 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2862 Любопитно

  Шиши верно се оказа алчен както го характеризираше Мавродийката. Тази алчност да не вземе да му изяде главата или ще излезе от нелегалност ако ДПС пак се докопа до властта?

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 34. 34 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 3013 Неутрално

  До коментар [#28] от "edin drugii":

  Това, че в Румъния били изловени всички източващи държавни средства от контрольорите си е някаква твоя фантазия.
  Румъния е малко по-добре от нас, защото там няма толкова силно руско влияние и това не е от вчера.

 35. 35 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2281 Неутрално

  Така Бойко се бори с олигарсите, които “се изправяли” срещу него.
  —цитат от коментар 23 на Doge


  Бори се...

  Американския посланик Джеймс Пардю пред "Дойче веле": ".... Местни олигарси и "бизнесмени" използват медиите, за да влияят на правителството и съдебната система... Депутатът Делян Пеевски и шепа други олигарси притежават или контролират почти всички големи "частни" всекидневници и ТВ канали в България и ги използват за да подкрепят съществуващата властова структура, която пък защитава тях.
  Техните медии дискредитират независими журналисти, политически опоненти, бизнес конкуренти и атакуват неправителствени организации и активисти, които настояват за върховенство на закона, свобода на медиите и защита на човешките права..."


  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 36. 36 Профил на Krasimir Stoyanov
  Krasimir Stoyanov
  Рейтинг: 202 Весело

  Мой познат с малък бизнес се опитал да вземе кредит от тази банка, за да разшири дейността си. Получил директен отговор "Момче, я си стой там където си, тук не е място за теб".

 37. 37 Профил на bruno__dante
  bruno__dante
  Рейтинг: 1212 Любопитно

  И ББР ли не забелязахте като КТБ?" .
  —цитат от коментар 0 на Статия

  що бе кво й е на КТБ?
  втори в мильонерскуя й списък
  с осем мильона
  е Митко Чохата
  къде беше зам министер на Трайчо Трайков!
  чилякът е протестер дайбългарист
  и са бори също да смени модела.
  те на - купИ си и парцел у топ София за строителство.
  нищо й нема на КТБ
  ного убава банка


 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 39. 39 Профил на Krasimir Stoyanov
  Krasimir Stoyanov
  Рейтинг: 202 Неутрално

  Мой познат с малък бизнес се опитал да вземе кредит от тази банка, за да разшири дейността си. Получил директен отговор "Момче, я си стой там където си, тук не е място за теб".
  —цитат от коментар 36 на Krasimir Stoyanov


  И след опорките, че 95% от кредитите били дадени на представители на малкия и среден бизнес може да се окаже, че голяма част от тези представители водят до едно и също място или са просто "наши хора".

 40. 40 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1926 Неутрално

  До коментар [#27] от "boevbisser":

  Аз пък искам реално държавата да започне да си връща пари. Ама не става някак си.

 41. 41 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2281 Неутрално

  В края на краищата КАК НАРОДЪТ БИ МОГЪЛ да упражнява контрол върху ББР ?Нито ще му позволят да изисква информация на кого са раздадени кредити и на кого не.
  —цитат от коментар 30 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


  През БНБ, през парламента, през медиите, през редица други контролни органи...

  Мутрите обаче отнеха тези възможности за контрол! (С изключение на част от медиите като Капитал, Дневник, БНР, БТВ ...)

  За това, още от миналото лято, народът се обедини и година по-късно изхвърли мутрите от властта.
  Това обаче не е достатъчно. Трябва да бъдат изхвърлени и от политиката заедно с всичките им "кадри", както стана с НДСВ!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 42. 42 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2281 Неутрално

  В този век велик на радостни калинки и либерални революции ,все повече ще ни липсват генерал Пиночет и генералисимус Сталин.😎👍
  —цитат от коментар 38 на Тошо Кочев


  Гаварит Масква...
  🤣🤣🤣

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 43. 43 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1926 Весело

  А врътката на Пеевски е видима 500 милиона от КТБ. После чрез ПИБ си оправи задълженията към КТБ и накрая точно 500 милиона от ББР да си оправи задълженията към ПИБ.

 44. 44 Профил на Контрол на съзнанието
  Контрол на съзнанието
  Рейтинг: 640 Любопитно

  [quote#41:"Рим"][/quote]

  ++++++
  Не само изхвърлени!Требе да бъдат и заменени с наши хора от Капитал,Дневник и ДеБъ.Аз на Слаф и Мая им немам доверие!🥳🤡👍

  Много съм прост
 45. 45 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 1848 Неутрално

  Болката на изказалите се е, че няма отпуснати кредити на Васил Божков /Черепа/. Как така на Шиши има, а Божков няма. Впрочем, на Шиши ли са? На свързани с него фирми? Кои, по какъв начин свързани? Но и да са свързани. Както говорителят на радевото правителство Антон Кутев се изказа - и да е назначение на Божков шефката на кабинета на Бойко Рашков, какво от това. Законът спазен ли е? Спазен. Тогава кредитите за Шиши законни ли са? Законни са? Друг въпрос е, че като опитен държавник, с вродено чувство за отговорност и справедливост Борисов още преди година се освободи от шефа на банката Мавродиев. Законно, незаконно, нещо му не му хареса. Но тук се долавя истерия около банковото дело въобще. Породена от влизането в банковия съюз и предверието на еврото. Долавя се ядовита печал защо стана така. Как БНБ допусна да ни озаптят с тоя банков съюз. Чуват се и намеци за смяна на директора й. Работи се мащабно, дълбоко премислено, с перспектива. Може би с крайна цел излизане от банковия съюз и стопиране процеса за еврото.

 46. 46 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3074 Весело

  До коментар [#45] от "nik_77.":

  Явно това ще е новата опорка. Най-много ми хареса излиянието за Борисов - като опитен държавник, с вродено чувство за отговорност и справедливост.
  Ей, по-добре и една поема напиши, отвътре не напъва.

 47. 47 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 3013 Неутрално

  До коментар [#45] от "nik_77.":

  Тази опорка "Всички сте маскари!" е много стара.
  На Стафан Продев е от времето когато помагаше на БКП да прескочи трапа и стане БСП.

 48. 48 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2281 Неутрално

  Тази статия от Сега уместно допълва горната:https://www.segabg.com/category-video/geshev-pere-nay-dobre
  —цитат от коментар 10 на Norman Granz


  "...Гешев пере най-добре...
  Невинен дори при доказване на вина - това е основният принцип на работа на прокуратурата, когато става дума за Бойко Борисов и кръга около него.
  Даже когато рекетирани от властта бизнесмени проговарят пред парламентарна комисия, реакцията е, че това са просто твърдения. И повече от седмица по-късно прокуратурата се сеща да поиска показания, макар че материалите веднага стигнаха до тях.
  Прокуратурата не иска да разкрие коя е Мата Хари и от къде са пачките евро и кюлчетата злато в премиерската спалня вече почти година. Гешев постоянно обяснява и в България, и в европейските институции как "проверява" снимките , а Борисов – как знае коя е "прекрасната госпожа", но реални разкрития не следват.
  Независимо кой е главен прокурор, вече десетилетие подходът на прокуратурата е "ни чул, ни видял" и спрямо записите с гласа на Бойко Борисов. Независимо дали са разговори за удар срещу неудобни или за подкрепа на "наши" бизнесмени.
  Главният прокурор години наред си затваря очите за къщата на Борисов в Барселона, за която в Испания се води разследване за пране на пари. За зависимостите на Горанов, за твърденията на Васил Божков, че всеки месец е плащал отчисления на премиера и на финансовия министър... За къщата – палат на шефа на правителствения пресцентър при Борисов...
  Прокурорски действия липсват, но заканителните думи са много. Гешев хвърля цялата прокурорска мощ не да разкрие истината за връзките бизнес-власт.
  И да защити специализираните органи бухалки..."

  https://www.segabg.com/category-video/geshev-pere-nay-dobre

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 49. 49 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2281 Весело

  Болката на изказалите се е, че няма отпуснати кредити на Васил Божков /Черепа/...
  —цитат от коментар 45 на nik_77.


  Как да няма?
  А онези невнесени от Божковия в държавната хазна 700 милиона лева, с любезното съдействие на Горанов и Борисов, малко ли са...?
  Нали точно заради подобни услуги, чекмеджетата на Борисов са пълни с пачки и кюлчета злато...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 50. 50 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3535 Весело

  До коментар [#40] от "Да вярваме на истината":

  Българската банка за развитие е страна по няколко споразумения с международни кредитори,
  =======
  Те мълчат, вие се чоплите един друг.....
  Що така?

  Bukalemun
 51. 51 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1926 Неутрално

  До коментар [#50] от "eti mehter":

  Тука въпросът не е в законността. Сигурно кредитите са законни, но не са морални. Смисълът на банката е да кредитира малкият и средният бизнес.

 52. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 53. 53 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3074 Весело

  До коментар [#51] от "Да вярваме на истината":

  Законни, а, така ли, на фирми с няма 1 г. история и със съмнителни обезпечения 100-150 млн.? Кво, кво каза? Само изчакай. Те и на КТБ бяха законни.
  Най-важното в момента е БНБ да се произнесе, но мълчанието оттам е оглушително....
  Весел ден на всички.

 54. 54 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2516 Неутрално

  Още не е изяснен въпорсът откъде се помпа с пари ББР, след като не предлага депозити на физически лица. Освен милиардите на програмата за енергийно саниране, вътре вероятно са и милиардите за АМ Хемус.

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 55. 55 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 2206 Неутрално

  До коментар [#50] от "eti mehter":Тука въпросът не е в законността. Сигурно кредитите са законни, но не са морални. Смисълът на банката е да кредитира малкият и средният бизнес.
  —цитат от коментар 51 на Да вярваме на истината


  Няма как законът да не е морален. По дефиниция.

 56. 56 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1926 Весело

  До коментар [#53] от "boevbisser":

  Предполагам. Ако не са законни има съд. Демокрацията е Съдът. Засега не са морални.

 57. 57 Профил на Светослав
  Светослав
  Рейтинг: 570 Неутрално

  С такъв финансов надзор ще гледаме еврото през крив макарон. Безполезни институции и хора, които не знайно защо им се плаща.

 58. 58 Профил на magibader
  magibader
  Рейтинг: 23 Неутрално

  Дано въпросът да не е как парите за Пеевски, Домусчиев, Самуилов и Гайтански да станат пари за Василев, Божков и Прокопиев.
  —цитат от коментар 4 на emil


  Абе.. емил ли си,какъв си....

  НЕ ЛИ Е СРАМ БЕ?

  А,да.. вие тази дума не я познавате!

 59. 59 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3045 Неутрално

  До коментар [#52] от "sbaleev":

  Вдяваш ли, че има закон и ти го нарушаваш сериозно

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 60. 60 Профил на magibader
  magibader
  Рейтинг: 23 Неутрално

  До коментар [#53] от "boevbisser":Предполагам. Ако не са законни има съд. Демокрацията е Съдът. Засега не са морални.
  —цитат от коментар 56 на Да вярваме на истината


  Кой съд? Съдът на Ало,Ваньо? на Пацо делла Терацца и ънъ?
  За този "съд ли става въпрос?"

 61. 61 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1586 Неутрално

  Дааааа, като гледам кабинетът ги е подкарал тия по устав, жал няма да има. Схемите им са съшити с бели конци. Няма да има претупване на проверката

 62. 62 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1564 Неутрално

  Отговорът е връщане на смъртното наказание за висши длъжностни лица и банкянски помияри

 63. 63 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1926 Неутрално

  До коментар [#60] от "magibader":

  Хубав или лош това е положението. Както виждаш не си позволявам да наричам никого престъпник дори според мен защото трябва да вярваме в съда.

 64. 64 Профил на rta48522758
  rta48522758
  Рейтинг: 334 Неутрално

  До коментар [#26] от "Norman Granz":

  Цар,пожарникар и накрая чалгар.Безкрайна е нашата любов към Русия.

 65. 65 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1252 Неутрално

  Интересно в тройната коалиция управляваха ДпС, БКП и НДСВ. След това Герб (създадена от Мутрата, човек на НДСВ). Орешарски и "КОЙ" за какво ги свалиха? А след това идва пак Мутрата с Герб и се оказва, че пак обслужват "КОЙ". Т. е. от доста време си управлява "КОЙ", ДпС, БКП и разни дето не са против тях.
  И сега като видим "КОЙ" е в парламента. Галева, дето предложи Д. П., само че сега била против мутрите, БКП, ДпС, Герб, Слави дето уж не бил мутра. В ДБ пък има прокурор от времето на диктатора Т. Ж.

  ДБ=БКП
 66. 66 Профил на magibader
  magibader
  Рейтинг: 23 Неутрално

  До коментар [#26] от "Norman Granz": вкара го кръгът Монтерей - същите, които доведоха онази напаст от Мадрид, за да ни оправи за 800 дни.


  Не е вярно, Викттор Вълков каза, че всичко това са фантасмагории...😉 и той е просто един старец в пенЦия: https://www.youtube.com/watch?v=MKsadyA1GmI&t=92s

 67. 67 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1926 Неутрално

  До коментар [#55] от "Хай Буй":

  Не законът. Действията не са морални.
  Както и да е. Големият проблем на България е, че харчи бавно. Трябва човек, който да харчи бързо. Сиреч да прави примерно 3 пъти повече инфраструктура, три пъти по-бързо да модернизира държавните сектори.

 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 69. 69 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2272 Неутрално

  Преди няколко дни гледахме КАПИТАЛИСТИТЕ на ГЕРБ втора класа ( тип Ангелов , Илчовски), сега гледаме КАПИТАЛИСТИ на ГЕРБ първа класа..Време е да спрем да КОЙ каме . Някой очаква ли от тази буржоазия да направи нещо за България ??? В главата на тези хора по цял ден са СХЕМИ ....Всеки български уìтел е с по голям коефициент на интелигентност . Ще излязат и още имена ... например на хора които имат 500 000 декара земя ... някой притежава територия като окръг . И защо НАРОДНИЯ СЪД да е нещо лошо ???

 70. 70 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 2206 Неутрално

  До коментар [#55] от "Хай Буй":Не законът. Действията не са морални. Както и да е. Големият проблем на България е, че харчи бавно. Трябва човек, който да харчи бързо. Сиреч да прави примерно 3 пъти повече инфраструктура, три пъти по-бързо да модернизира държавните сектори.
  —цитат от коментар 67 на Да вярваме на истината


  За харченето съм съгласен. Точно затова дадоха АМ Хемус на Автомагистрали. За да се избегнат протяжните конкурси, обжалвания и бавения, и всичко да се случва по-бързо.

 71. 71 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1564 Неутрално

  До коментар [#63] от "Да вярваме на истината":

  1. Сер.м ти на съда
  2. Сер.м и на законите, по които тоз твоя съд работи
  3. Сер.м и на нар. събрание, дето ги прави тия закони
  4. Сер.м ви и на вазе, дето избирахте Мутрьо 3-4 пъти

 72. 72 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 2206 Неутрално

  До коментар [#63] от "Да вярваме на истината":1. Сер.м ти на съда2. Сер.м и на законите, по които тоз твоя съд работи3. Сер.м и на нар. събрание, дето ги прави тия закони4. Сер.м ви и на вазе, дето избирахте Мутрьо 3-4 пъти
  —цитат от коментар 71 на Хи-хи


  Веднага се разбира, какво работите.

 73. 73 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 429 Неутрално

  До коментар [#56] от "Да вярваме на истината":

  За да се стигне до съд трябва да има прокуратура, която да внесе обвинение. Но вие затова си избрахте един, който не иска да си го причинява. Или ако много замирише, ще внесе нескопосан обвинителен акт, ще протакат с години и накрая ще кажат, че съдът бил виновен. А парите изчезнали, виновни няма.

 74. 74 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1252 Неутрално

  До коментар [#68] от "magibader":

  Регистрирали сте се вчера.
  Нямам повече въпроси.

  ДБ=БКП
 75. 75 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1252 Неутрално

  До коментар [#68] от "magibader":

  Колко ви плащат? Така да се регистрирате и да пишете глупости?

  ДБ=БКП
 76. 76 Профил на magibader
  magibader
  Рейтинг: 23 Неутрално

  До коментар [#28] от "edin drugii":Това, че в Румъния били изловени всички източващи държавни средства от контрольорите си е някаква твоя фантазия.Румъния е малко по-добре от нас, защото там няма толкова силно руско влияние и това не е от вчера.
  —цитат от коментар 34 на k_


  Да, яама Румъния има "малко" завод за "цели проводници"(Дачия) а ние още се пънем да направим "завода за полупроводници"(имагинерни)
  Това говори достатъчно!
  Щото ако имаше нещо такова, което да дава "ляП" на 5-6000 човека в една или повече области, нямаше сега "всички селяци" да разкарват пратки на Доминос с вектра десен волан и монтанска регистрация из София....

  Бизнеса е всякакъв, но НЕ И ТЪП!

 77. 77 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3535 Весело

  До коментар [#56] от "Да вярваме на истината":

  Стига с това.... "морални пари"..... Смешно е.... :)
  Оня ден, САЩ пусна на Израел, 735 милиона.....за военни цели.....
  Тия пари какви са.....морални, ли....?
  А и не съм чул някоя американска газета да държи сметка на Пентагона....

  Bukalemun
 78. 78 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1564 Неутрално

  До коментар [#72] от "Хай Буй":

  Успявате да прочетете само първата дума от изречението. Четете ги до края, не са дълги. Може на почивки.

 79. 79 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3847 Неутрално

  Дотук защитната линия на тролобригадата е основно в духа на: "Абе, нашите крадяха, ама вашите ще крадат повече" или "искате ББР, за да я доизточите вие и да дадете парите на Прокопиев".

  Това беше точно тезата на Стефан Продев и в. Дума преди 31 години.

  Комунистите нищо ново не сте научили и нищо старо не сте забравили.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 80. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 81. 81 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1050 Неутрално

  До коментар [#45] от "nik_77.":

  Как само лъснаха гробарските ви никове, кеф!
  Що за същество би защитавало най-крадливата, нагла и некадърна Шайка, която ограбва България?
  Видно е от коментарите ви под тази статия.

 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 83. 83 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4113 Неутрално

  Да се проверят другарите олигарси какви обезпечения са правили за тези многомилионни кредити, също така и колекторската фирма с оборот 2 000 лв и кредит от 75 млн. лв., и ако има пропуски, кредитите да бъдат изискани незабавно.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 84. 84 Профил на Червен дисибар
  Червен дисибар
  Рейтинг: 308 Неутрално

  Няма какво да забелязват, а вие какво квичите не променя нещата. Само сеете недоверие.

 85. 85 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1899 Неутрално

  До коментар [#70] от "Хай Буй":

  И викаш, сега откакто Автомагистрали съществува, всичко вече става бързо?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 86. 86 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5009 Гневно

  "И ББР ли не я забелязахте като КТБ?"

  ББР е държавна банка и не може да фалира (ако не фалира държавата)! Заради това КОЙ смени КТБ с ББР!

 87. 87 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2729 Неутрално

  Данчо Ментов сега повтори Л. Борисов, че банката има пълен лиценз. Ерго, всичко е ШеС.

  Хайде да се пръскаме. Добре е!

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 88. 88 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1586 Неутрално

  До коментар [#81] от "Котаракът на Шрьодингер":

  същество с "принципи"

 89. 89 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4113 Весело

  Първи пробив в служебното - Бойко, ама Рашков, взе да уволнява и да обвинява журналисти.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 90. 90 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1926 Неутрално

  До коментар [#73] от "truly":

  Ами да работи Прокуратурата. Не може да не се задейства. Но тя е страна в процеса. Накрая съдът решава.

 91. 91 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1899 Неутрално

  До коментар [#84] от "Червен дисибар":

  Кой в кого сее недоверие?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 92. 92 Профил на magibader
  magibader
  Рейтинг: 23 Неутрално

  Данчо Ментов сега повтори Л. Борисов, че банката има пълен лиценз. Ерго, всичко е ШеС.Хайде да се пръскаме. Добре е!
  —цитат от коментар 87 на Николай Колев


  Да не кажа, че всичко е даже седем ;)

 93. 93 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5009 Гневно

  Така Бойко се бори с олигарсите, които “се изправяли” срещу него.
  —цитат от коментар 23 на Doge


  Пълни им гушите с нашите пари! Така се бори с олигарсите Борисов!

 94. 94 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 2206 Неутрално

  Според г-н Цонев, г-н Пеевски не е свързано лице по никакъв начин, с нито една от изброените фирми, освен Благоевград БТ, където бил миноритарен собственик.

  Изглежда, новата държавност просто лъже.

 95. 95 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1926 Неутрално

  До коментар [#77] от "eti mehter":

  За България в момента 1,4 милиарда лева са дребни пари. Къде къде по-големи суми трябва да се харчат и то не кредити от банка, а от бюджета.
  Сега Служебно правителство докато се огледа и 3 месеца хвръкнали. После ново правителство и годината заминала. Пак бавно харчене.

 96. 96 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1899 Неутрално

  До коментар [#94] от "Хай Буй":

  Щом г-н Цонев казва...

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 97. 97 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 2206 Неутрално

  До коментар [#94] от "Хай Буй":Щом г-н Цонев казва...
  —цитат от коментар 96 на Darth Plagueis


  Можете да докажете, че лъже с факти. ЕЖК или Един Рашков Каза, че ще провери, но всички говорят така, не е факт.

 98. 98 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1586 Неутрално

  До коментар [#94] от "Хай Буй":

  Има истина в тезата ти, както и в тая на Цонев. Към днешна дата няма връзка, но към датата на отпусканеима. Гледам следиш внимателно иконом новини. Г-н Пеевски (така го наричаш ти с уважение, защото си възпитан, не за друго) прехвърли цялата си собственос - участия във фирми - преди два месеца.

 99. 99 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1899 Неутрално

  До коментар [#97] от "Хай Буй":

  По принцип Цонев би трябвало да доказва, не знам дали схващаш ..

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 100. 100 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 824 Неутрално

  престъпници ни управляваха повече от 10 години и е време да отидат там където им е мястото, в затвора.

  “I am sorry for the length of my letter, but I had not the time to write a short one.” Blaise Pascal
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK