За кого бие камбаната: скритите послания в писмото с имената на Божков и Пеевски

За кого бие камбаната: скритите послания в писмото с имената на Божков и Пеевски

© Юлия ЛазароваАмериканската камбана бие. И всеки, който има разум и съвест, може да я чуе. Какво означава за България "писмото от Америка" с имената на Божков, Пеевски и Желязков? Какво пише между редовете? Коментар от Даниел Смилов за "Дойче веле".


Съединените щати отново доказаха, че са не само стратегически съюзник на България, но и добър приятел. Такъв, който не си мълчи куртоазно, когато вижда, че приятелят му греши. България, за щастие, се радва на много такива приятели измежду най-развитите и демократични страни в света. ЕС например редовно ни посочва - и то с все по-настоятелен тон - системните дефекти в областта на корупцията и проблемите с правовата държава.


Американците предприеха по-директен и персонален подход. Те назоваха Васил Божков, Делян Пеевски и Илко Желязков като участници в широкомащабна политическа корупция. Последиците по глобалния акт "Магнитски" са много тежки за посочените лица и техните фирми: притежанията им в свързани с Америка банки и институции, както и всички трансакции с тях, са блокирани. Така те де факто са изолирани от световната банкова и финансова система.


Между редовете
"Писмото от Америка" обаче не е адресирано до посочените три лица. Негов получател са суверенната българска държава и нейните свободни граждани. САЩ са взели своето решение и ни съобщават, че за тях определени практики (дипломатично казано) са недопустими и че по техните закони извършителите им се санкционират. Какво прави по тези въпроси България - това си е нейно решение, което ще бъде взето от нейните институции и от избирателите на предстоящия парламентарен вот на 11 юли. Тоест американската камбана бие - и който има уши, разум и съвест, може да я чуе.


Текстът на писмото всъщност не е особена изненада за българския читател: картината, която се получава, е позната. Макар че впечатлява с някои нови детайли за конкретни корупционни действия: например за ролята на Илко Желязков като инструмент на Делян Пеевски за оказване на натиск върху политици. Тези детайли със сигурност са важни, но далеч по-важни са общите послания от действията на САЩ, които би трябвало да имат сериозни политически последици:


1. Посочването на трите лица всъщност заклеймява целия управленски модел "Борисов": политико-бизнес съдружието между ГЕРБ и ДПС от последните десетина години. Божков и Пеевски очевидно са корумпирали някого по най-високите етажи на властта и този някой всъщност е назован, макар и не с трите му имена. "Васил Крумов Божков, български бизнесмен и олигарх, неколкократно е подкупвал държавни служители. Тези служители включват един настоящ политически лидер, както и бившия председател на вече закритата Държавна комисия по хазарта (ДКХ)."


Дали едно от трите имена на "настоящия лидер" е "Борисов" изглежда по-скоро риторичен въпрос. За някои това не бил Борисов, а някакъв секретар на комунистическата партия, макар че не е ясно защо Божков ще подкупва хора без власт. Но и за тези съмняващи се хора едно би трябвало да е съвсем сигурно: политическата отговорност за корупционните практики е на Борисов - и на ДПС, чийто депутат беше Делян Пеевски. А Илко Желязков е избран на последния си пост с гласовете на ГЕРБ и ДПС (с малка подкрепа от БСП). Между другото, това не е прецедент - ГЕРБ и ДПС по принцип винаги са гласували заедно при назначаването на най-важните членове на регулатори, агенции и комисии през последните години. Съдружието между ГЕРБ и ДПС лъсна и в ББР, която се е превърнала в касичка на определени бизнесмени, свързвани по един или друг начин с двете партии;


2. Службите в България се използват за политически и корупционни цели: за изнудване на политически противници, за осигуряване на политическа подкрепа. Назоваването на Желязков изобщо не е случайно в контекста на сегашния скандал с подслушванията - то говори за системните проблеми в този сектор. А и Иван Гешев индиректно ги потвърди, като случайно "подгони" един от тези, които бяха назначени да разследват българския "Уотъргейт";


4. Партийно украсена корупция има по всякакви агенции, включително и в тези, които участват в даването на българско гражданство и са били отдадени като феод на "патерици" на властта като ВМРО. В отделно действие на Държавния департамент бяха наложени санкции (да не влизат в САЩ) и на още три лица, сред които един заместник-министър на ГЕРБ и двама от Държавната агенция за българите в чужбина. С това заклеймяването на модела "Борисов" добива цялост - освен ГЕРБ и ДПС към него за изчерпателност са добавени и "патериците";


5. Най-сериозното послание, изглежда, е за правосъдната система и особено за прокуратурата в България. Сигурно определени медии и говорители ще ревнат: "Нямате доказателства", "Американците да дадат каквото имат". САЩ сигурно нищо няма да ни дадат, а и не бива да ни дават, защото това би било унизително за собствените ни служби и органи, редовно проспиващи големите проблеми. Проспаха българския "Скрипал" (това е казусът "Гебрев"), в истинския казус "Скрипал" на база на тяхна информация България на практика подкрепи Русия, пропуснаха да забележат взривовете в български заводи и т.н. Божков го забелязаха наскоро, когато той нещо не се разбра с управляващите. А Пеевски никога не е бил забелязван и дори "ДП" по едно време беше станало "10" в едни важни документи, които мистериозно бяха изгубени. САЩ са свършили своята работа и явно имат доказателства, които могат да издържат в американски съд при обжалване на блокирането на имуществото на санкционираните. В същото време в България продължава да "няма доказателства" поне по следните взаимосвързани скандали:


- подслушването на политици от опозицията преди изборите;


- знанието на Борисов и Горанов за 700-те милиона данъчен бонус за Божков;


- подкупите, давани от Божков за Борисов и Горанов;


- записите на бившия премиер, в които става дума за злоупотреба с власт;


- шкафчето на премиера с пари и кюлчетата (за сметка на това обаче разбрахме, че в чекмеджето на този, който трябва да провери подслушванията, имало римски монети, едната от които е оценена на 3000 евро);


- участието на Пеевски в казуса "КТБ";


- къщата в Барселона...


Вярно, че Темида е сляпа, но това не означава, че трябва да е кьорава. А в България тя и божествените ѝ инструменти са избирателно кьорави и системно не виждат нищо, което е по най-високите етажи на властта;


5. И не на последно място: с посланието на САЩ предизборната стратегия на ГЕРБ окончателно се срути. В България няма "антизападен пуч" срещу тези, "които се борят с руските шпиони". Просто дойде време да се сложи край на едно структурно изкривено, корумпирано управление, което доведе до захват на държавата от частни и партизански интереси.


Най-важното послание


Санкциите на САЩ изпращат и едно още по-фундаментално послание, което не бива да пропускаме. Политиката на тази държава към България не е политика на "нашите хора", заради които могат да се правят компромиси. Нито Борисов (да не говорим за Митов или Цветанов) е "човекът на САЩ", нито Христо Иванов или Румен Радев са новите избраници. България се третира като цивилизована, суверенна държава, в която управляват правилата и принципите, а не едни или други хора. Това е смисълът и на англосаксонската фраза "rule of law" - "управлението на закона".


Именно върховенството на правото е общата ценностна основа, върху която са изградени и атлантическото сътрудничество, и Европейският съюз. Време е България да стане наистина пълноправен член на тези алианси, като превърне в реалност това, което пише в чл. 4(1) на нейната конституция: Република България е правова държава. Тя се управлява според Конституцията и законите на страната.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (123)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 1146 Неутрално

  Посланието на САЩ е -- Мурзилаж,чао!

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТА Радев - ОСТАВКА Ако срещу Радев се яви г-н/жа "ФИЛАНКИШИЯТА",аз ще гласувам за втория!
 2. 2 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 2055 Неутрално

  Хайде сега и Дойче веле :) Не разбрахте ли, че за хората тук са важнни интересите на БЪЛГАРИЯ, а не на САЩ, Русия или Турция!?

 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 4. 4 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2354 Неутрално

  Съединените щати отново доказаха, че са не само стратегически съюзник на България, но и добър приятел. Такъв, който не си мълчи куртоазно, когато вижда, че приятелят му греши.

  А този голям приятел мълча 30 години заши? Корупцията се появи оня ден ли?

 5. 5 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1096 Любопитно

  г-н смилов, защо не наложиха санкции на борисов и гешев?

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 6. 6 Профил на nikolaimi
  nikolaimi
  Рейтинг: 578 Неутрално

  Борисов и Доганя, кога?

  Гледай отвисоко падналия,само ако си се навел да му подадеш ръка!You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war
 7. 7 Профил на Малко повече разум
  Малко повече разум
  Рейтинг: 303 Неутрално

  До коментар [#2] от "svoboden":

  Ама ти си верно като счупен бот - това го пишеш от вчера навсякъде из Дневник. И нищо друго. Айде разнообрази с някой друга опорка, скучно стана.

 8. 8 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3728 Весело

  И га громи, и га венцехвали - все смиловщини!

  Е, поне е последователен. В изпълнението ...

 9. 9 Профил на pro_bono
  pro_bono
  Рейтинг: 1223 Неутрално

  С една дума правосъдието трябва да излезе от комата!

 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 11. 11 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2354 Неутрално

  30 години американците се правеха, че не знаят, че преотстъпенара им пеперуда продължава да кръшка с предишния си сводник и то заради чувства. Дойде време за опердашване.

 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 13. 13 Профил на Разобличител
  Разобличител
  Рейтинг: 554 Неутрално

  Един въпрос ме гложди от вчера? Защо САЩ обявиха забраната на Божков точно сега? Не можаха ли да изчакат само един месец и да я публикуват след изборите? Какво по дяволите ги накара по време на предизборна кампания да направят подобен ход? Искам някой умнокрасавец да ми отговори.
  Шегувам се другари, не си напъвайте ленинските мозъци. Това беше риторичен въпрос (съдържа отговора в себе си).

  Не участвувайте в безплодните дела на тъмнината; напротив, изобличавайте ги. Защото за онова, което нечестивците скришом вършат, срамно е и да се говори (Еф. 5:11-12).
 14. 14 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1096 Весело

  най-важното за щатите е да не влезем в путиновата орбита и направиха каквото трябва. ици риформата да мисли кои си подбира за съдружници...

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 15. 15 Профил на Малко повече разум
  Малко повече разум
  Рейтинг: 303 Неутрално

  До коментар [#3] от "selqnin":

  Това тук ти е май 35 коментар в Дневник за днес. Дерзай, може да ги докараш до 100 на ден.

 16. 16 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1096 Весело

  До коментар [#10] от "Малко повече разум":

  свободен ден. иначе нямам време да се забавлявам

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 17. 17 Профил на nocomnet
  nocomnet
  Рейтинг: 334 Неутрално

  Глупости на търкалета е тази статия. Съвсем не-скритото "послание" е просто потвърждение, че и за американската политика Борисов и ГЕРБ са употребени и изхабени. Това просто ги извърля официално на боклука.

  "На запад" никой политик не може да си позволи да е дотолкова очевидно свързан с престъпници.

 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 19. 19 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1650 Неутрално

  Не знам дали тези, за които бие камбаната, разбират от камбанен звън. За тях трябва да бие тоягата, голямата.

 20. 20 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 2272 Неутрално

  След като липсват имената на свързващите звена и организаторите на схемите - Б. М. Борисов и А. Д. Доган, това означава, че върху тях ще се упражнява системен натиск за прокарване на щатските интереси, за да не се окажат в следващия списък. Това на чист български език се нарича "Търговия с влияние!", което е престъпление ако се извършва от от човек или организация. Когато го извършва световния полицай е напълно в реда на нещата!

 21. 21 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2596 Неутрално

  Най-мазните ветропоказатели си влязоха в ролята на перестройчици и осмосептемврийски партизани. Това е сигурен белег, че промяната е необратима.

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 22. 22 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1650 Неутрално

  До коментар [#13] от "Мизийски":

  Отговорът е очевиден. За да покажат, че и Шиши, и Черепа са две части от една и съща система - системата Борисов-Доган-Цацаров-Гешев.

 23. 23 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1650 Неутрално

  До коментар [#20] от "otrqdnik":

  Имената им отсъстват, но те цели присъстват - като главните проводници на руското влияние.

 24. 24 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 1146 Неутрално

  Глупости на търкалета е тази статия. Съвсем не-скритото "послание" е просто потвърждение, че и за американската политика Борисов и ГЕРБ са употребени и изхабени. Това просто ги извърля официално на боклука."На запад" никой политик не може да си позволи да е дотолкова очевидно свързан с престъпници.
  —цитат от коментар 17 на nocomnet


  Манфред Вебер е на друго мнение!

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТА Радев - ОСТАВКА Ако срещу Радев се яви г-н/жа "ФИЛАНКИШИЯТА",аз ще гласувам за втория!
 25. 25 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1694 Весело

  До коментар [#15] от "Малко повече разум":

  От времето нае гнусния комунизъм много, ама много "харесвам" онези, на които казвахме "УХО"!!!
  Много се радвам, че следите кога, колко и какво пиша!
  Докладвахте ли вече на пасоля???
  Риторичен въпрос!
  Жалка история!

 26. 26 Профил на pro_bono
  pro_bono
  Рейтинг: 1223 Неутрално

  Между другото - къде е Пеевски?

 27. 27 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 2006 Весело

  Не знам за кого бие, но знам кой ритна камбаната..Политическият труп, Баце Зайо от Банкя..Дали ще остане само политически такъв, е въпрос към Сретан Йосич..

  Sic transit gloria mundi
 28. 28 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2243 Неутрално

  Втори юни е избран с внимание за този жест.
  Аз съм благодарна и съгласна с тези думи: "България се третира като цивилизована, суверенна държава, в която управляват правилата и принципите, а не едни или други хора. Това е смисълът и на англосаксонската фраза "rule of law" - "управлението на закона".

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 29. 29 Профил на Helen of Bikini
  Helen of Bikini
  Рейтинг: 560 Весело

  "Посочването на трите лица всъщност заклеймява целия управленски модел "Борисов":

  Га-ха. Да, бе да, заклеймявал. Върви операцията по спасяването на редник Борисов.

  Борисов от днес:
  "Вчера имах среща в Посолството (не уточнява, кое щото всички знаят за кое посолство става дума) дори няма намек, по-сърдечна, по-хубава, по-мила, по-работеща среща, те всичките са ни били такива ... И ние ОТ МЕСЕЦИ работим по тези теми, които се опитват да ни пришият на нас. И точно обратното - тази среща БЕШЕ ЗАЯВЕНА ВЪВ СРЯДА, МИНАЛАТА СРЯДА. ПРЕДИ ЕДНА СЕДМИЦА И НИЕ ЗНАЕХМЕ КАКВО ЩЕ СЕ СЛУЧВА. " И изброява какво, ак осе върне на власт, ще даде на САЩ - 7 и 8-и реактор в Козлодуй и т.н., т.н. други благини .... а малко след това: " ТОЛКОВА СЪМ СПОКОЕН, А ОТ ВЧЕРА СЪМ И МНОГО ОБНАДЕЖДЕН".

  Who the fuck are you to lecture me?
 30. 30 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 2286 Неутрално

  СмилУв, очевидно е че не чуваш за кого бие камбаната.

  Тя бие за радеФ.
  Всичко което е сътворено по закна 'магнитски' за България е по информация на прокуратурата и ДАНС.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 31. 31 Профил на trafopost
  trafopost
  Рейтинг: 621 Весело

  Най-мазните ветропоказатели си влязоха в ролята на перестройчици и осмосептемврийски партизани. Това е сигурен белег, че промяната е необратима.
  —цитат от коментар 21 на cinik


  Особено се забавлявам като чета тролове, които довчера с комсомолски плам браниха Боко и сараите, а днес се радват, че руските слуги оттекли в канала.
  Пак казвам, до вчера същите тези бранеха най-изявените руски слуги, Боко и кукловодите му.
  Но така ще е тези дни, много хлъзгави безгръбначни държанки ще трябва да сменят курса, за да текне кранчето от другаде. Няма да им е лесно на Недялковци, Биковци, Галуновци и т.н. , но те са свикнали и не се трогват от нечистоплътието си.

 32. 32 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 846 Весело

  Данито пак ръси "глупости на търкалета" породени от специфичните му сънища! Американците ако имат да казват нещо на Борисов и Гешев ще им го кажат, особено на Борисов който в момента е никой.

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 33. 33 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2354 Неутрално

  Уроците научени в АОНСУ са универсални. Сменяш СССР с Америка и да живей, живей вечната дружба.Утре ако дойдат китайците и тях ще хвалим като най-големи проиятели.

 34. 34 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 1146 Неутрално

  След "Магнитски" следва и "Рико",двата закона са предпоставка и Цецо Василев да си го приберем от Сърбия!На Балканите наистина става много шумно и интересно!!!

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТА Радев - ОСТАВКА Ако срещу Радев се яви г-н/жа "ФИЛАНКИШИЯТА",аз ще гласувам за втория!
 35. 35 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1139 Весело

  До коментар [#13] от "Мизийски":

  Е да, той си е ясно защо - барем ви дойде акъла. Ама надали. Та да обобщим
  – Пеевски си построил империята почти изцяло по време на Бойко, Гешев и Цацаров, ама те просто не са забелязали.
  - Пацо Терасо каза, че е чист като сълза. В благодарност Бойко го прати посланик във Валенсия, понеже има много професионални качества
  - Божков плащал на комисията по хазарта, а и според неговите твърдения и на Борисов. САЩ също казват, че е плащал на политически лидер, ама той със сигурност ще да е от опозицията. Понеже може много омбудсманът да му помогне. Или па Слави Трифонов.
  - Корупция като цяло в България няма, тя е само усещане
  - САЩ налагат тия санкции наляво и надясно, а не само на държави като Сирия и Иран. И го правят в държави, в които има действащо правосъдие. И не казват, че проблемът е системен. А още па по-малко управляващите от 10 години с техните "реформи" да имат някаква заслуга

  Не ме търсете преди обяд
 36. 36 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1650 Весело

  До коментар [#30] от "zz_s":

  "Всичко което е сътворено по закна 'магнитски' за България е по информация на прокуратурата и ДАНС."

  Ох, ще се задавя от смях! Никой не може да обхване необхватното герберско дебелоочие.

 37. 37 Профил на skitnik75
  skitnik75
  Рейтинг: 405 Неутрално

  О, господин Смилов, не казвайте на черното - бяло. Дори Божков в заявлението си е разчел срещу кого са насочени санкциите и пише, че Магнитски не трябва да се използва като бухалка срещу него и неговата партия. Критикува САЩ, че цитират и "прокуратурата, която е установила" като им напомня, че и при нас и при тях нещата ги установява не прокуратурата, а съдът. А ББ лъсна ухилен на пресконференция, видимо доволен. Просто проруската полтика е толкова явна в момента, че САЩ издържаха само две седмици преди да и вдигнат мерника, колкото и да им е ясно колко корумпирано е обкръжението на ДП и ББ.

 38. 38 Профил на bramasole
  bramasole
  Рейтинг: 3446 Неутрално

  Да отговоря на въпроса на Д. Смилов от заглавието - камбаната бие за всички почтени българи, които ще гласуват на 11 юли, защото " Никой човек не е остров, затворен в себе си".
  Джон Дън е формулирал отговора още в началото на 17-и век:
  Никой човек не е остров, затворен в себе си;
  всеки е парченце от сушата, частица от океана;
  и една буца пръст да отвлече морето, Европа се смалява,
  тъй както ако нос е бил отнесен или домът
  на твой приятел, или пък твоят собствен;
  смъртта на всеки земен жител ме отслабва, защото съм частица от човечеството;
  така че никога не питай за кого бие камбаната;
  тя бие за теб.

  „Някои битки се водят повече от веднъж, за да бъдат спечелени.“ Баронеса Маргарет Тачър
 39. 39 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6123 Весело

  Боце трябва ба бъде изчегъртан, защото в интернет има снимки на чекмеджето му, има записи на гласа му, както и защото е прост пожарникар!
  Всички около него са гнусни герберасти.
  Това са калинки, които са захапали кокал!

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 40. 40 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1139 Весело

  До коментар [#30] от "zz_s":

  Посочете една държава с работещи служби, в която има санкционирани по този закон. А и защо българските служби не си използват правомощията, а няма нито един от тия в затвора? Дори вашият любимец Божков не съумя чистачката на затвора да го хване

  Не ме търсете преди обяд
 41. 41 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1828 Неутрално

  Мечтата на смилов и на еужен дьо Миндя се сбъдна !!!Ами сега?Дали онова, което правят хунвейбинстващите неотроцкисти с Отечеството им харесва???
  —цитат от коментар 3 на selqnin


  На нас ни е достатъчен обяснителни режи на Буци и хленча на БУДАлите.

  SHADOWS of SOFIA
 42. 42 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3333 Неутрално

  До коментар [#17] от "nocomnet":

  ""На запад" никой политик не може да си позволи да е дотолкова очевидно свързан с престъпници."
  ===========
  Що бе, украинскоте връзки на Бай Даньо не му попречиха да стане президент. За Берлускони забрави ли?
  И да не пиша още един кометнар - ако от САЩ ще ни дават нареждания, защо направо не ги назначават? И политиците, и бизнесмените.

  Да не влезе някой в грешка, че харесвом Божков и Пеевски.

  Еретик
 43. 43 Профил на Helen of Bikini
  Helen of Bikini
  Рейтинг: 560 Весело

  "...Най-сериозното послание изглежда е за правосъдната система и особено за прокуратурата в България..."

  Напомням - Гешев бе огледан и одобрен за Главен Каскет на нарочно посещение в САЩ. И отговорността както за модела Борисов в политиката, така и за модела Гешев в правосъдната система, които ни върнаха 30 години назад, си е изцяло на САЩ (Напомням че черновата за "специално" правораздаване бе написана в Посолсвото и предадена за реализация на Ц. Цветанов). Ако има някакво послание, то е, Гешев да продължи да слушка и папка, че предвид напрегнатото геополитическо положение, ще трябва пак да му се налага да открива още руски или беларуски шпиони.

  Who the fuck are you to lecture me?
 44. 44 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2354 Неутрално

  До коментар [#28] от "etty1":

  Това е смисълът и на англосаксонската фраза "rule of law" - "управлението на закона".

  Ъочно затова нашият елит на теория е с Америка на практика не престава да гледа към Русия с надежда и любов. Да си васал на батюшка е къде по спокойно. Батюшка е залонът. Договориш се с него и пей сърце. Никакво закони макони не те ливят. Къде по-близо е това до традиционните ценности на комунистическия ни елит.

 45. 45 Профил на izq46648498
  izq46648498
  Рейтинг: 369 Разстроено

  Авторът на този пасквил е пример за успеха на упоритата посредственост и нагаждачество. Щедро подкрепен от радетелите на пълзящия (нео?-)марксизъм.

  За съжаление е доста по-ниска летва от австрийската продажница - няма да види директорско място в Роснефт или подобно.

  Остава да напипа жилката на BLM и Critical race theory и ще може да си позволи доста по-скъпо костюмче.

 46. 46 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 629 Неутрално

  Новината от брифинга на Буци днес е, че се е срещал с Шиши. Не си спомни много добре кога за последно - преди 7, 8 или 10 месеца, но се изпусна, че се е срещал. Определи ги като срещи за смесените райони. Интересно защо трябва да се среща с Шиши за смесените райони, а не с Карайдъ? Или срещите са били да се уговорят купените цигански гласове които се контролират от ДПС? Някой от вас досега чувал ли е за съобщена среща между Буци и Шиши? Защо няма официални съобщения за тях? Например - днес еди къде си и и в еди колко си часа се срещнаха този и този по темата за смесените райони и т.н... Не би имало нищо лошо. И защо са се срещали в Бояна, а не в Министерски съвет или в Парламента? Просто Буци го е страх, че тези срещи са документирани и бърза да изпревари събитията.
  Другата новина е, че Буци се е обаждал на шефовете на службите които бяха в отпуск да ги кара да се срещат със служебния премиер. В качеството си на какъв им се е обаждал като по това време вече е обикновен лидер на партия? Откъде накъде Сульо и Пульо ще могат да се обаждат на шефове на служби и да им нареждат какво да правят? Само заради това беше редно да ги отстранят.

 47. 47 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3333 Весело

  До коментар [#21] от "cinik":

  "Най-мазните ветропоказатели си влязоха в ролята на перестройчици и осмосептемврийски партизани. Това е сигурен белег, че промяната е необратима."
  ==========
  САЩ или Смилов?

  Еретик
 48. 48 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1942 Весело

  Това със санкциите стана също като приказката за Дявола и Евангелието.
  Всеки го чете както му изнася.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 49. 49 Профил на KRAFTWERK
  KRAFTWERK
  Рейтинг: 802 Неутрално

  До коментар [#5] от "sarunka":


  г-н смилов, защо не наложиха санкции на борисов и гешев?
  —цитат от коментар 5 на sarunka


  Спокойно госпожо , и те са се наредили на опашката ....просто кандидатите са много и чинно си изчакват реда ....за разлика от времената , когато предреждаха другарчетата си , при делбата на мекото на баницата...;)

 50. 50 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3333 Весело

  До коментар [#26] от "pro_bono":

  "Между другото - къде е Пеевски?"
  =============
  Това вече е въпрос за 1000 лева.

  Еретик
 51. 51 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1096 Любопитно

  До коментар [#43] от "Helen of Bikini":

  гешов се опитва да вкара в съда поне четирима от посочените. дали това не е подкрепа от щатите?

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 52. 52 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1942 Весело

  Както и да го пишете г-н Божков е от другата страна на барикадата - при протестърите, които щедро финансираше.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 53. 53 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2596 Неутрално

  Един въпрос ме гложди от вчера? Защо САЩ обявиха забраната на Божков точно сега? Не можаха ли да изчакат само един месец и да я публикуват след изборите? Какво по дяволите ги накара по време на предизборна кампания да направят подобен ход? Искам някой умнокрасавец да ми отговори. Шегувам се другари, не си напъвайте ленинските мозъци. Това беше риторичен въпрос (съдържа отговора в себе си).
  —цитат от коментар 13 на Мизийски


  Божков е в черния визов спъсък на САЩ от 2011 г. заедно с други видни герои, които продължават да се радват на успешен бизнес с държавата под слънцето на ГЕРБ :

  https://dnes.dir.bg/politika/doklad-vizi-ivan-drashkov-biznesmeni-wikileaks-georgi-petkanov-jeyms-pardu-8259634

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 54. 54 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 1748 Неутрално

  До коментар [#2] от "svoboden":

  "за хората тук са важнни интересите на БЪЛГАРИЯ"

  Интересите на българите (не само в България) са _да няма корупция_, която е в корена на злото в страната ни! Да има върховенството на закона, което да ни позволи да живеем по-добре (за сметка на корумпетата), да позволи на нормалните бизнеси да се конкурират и печелят за благото на клиентите и служителите си, да позволи на всички хора да се развиват и утвърждават професионално според знанията си, уменията си, компетентността си и трудолюбие си, а не според желанието си да потъпкват закона и да участват в корупционни завери и обръчи!

 55. 55 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1828 Неутрално

  До коментар [#43] от "Helen of Bikini":гешов се опитва да вкара в съда поне четирима от посочените. дали това не е подкрепа от щатите?
  —цитат от коментар 51 на sarunka


  Да Гешев наистина се опитва.
  А щатите направиха това което трябва. Бий самара да се сеща магарето.

  SHADOWS of SOFIA
 56. 56 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1096 Любопитно

  До коментар [#49] от "KRAFTWERK":

  що да действат така завоалирано като щатите можеха да катурнат тиранина просто ,като наложат санкции на гешов и борисов?

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 57. 57 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 2286 Неутрално

  Къде е маяма?
  Защо не се е изказала по въпроса?
  Тя поне няма съвест, лесно е.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 58. 58 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3728 Весело

  Новината от брифинга на Буци днес е, че се е срещал с Шиши. Не си спомни много добре кога за последно - преди 7, 8 или 10 месеца, но се изпусна, че се е срещал. Определи ги като срещи за смесените райони. Интересно защо трябва да се среща с Шиши за смесените райони, а не с Карайдъ? Или срещите са били да се уговорят купените цигански гласове които се контролират от ДПС? Някой от вас досега чувал ли е за съобщена среща между Буци и Шиши? Защо няма официални съобщения за тях? Например - днес еди къде си и и в еди колко си часа се срещнаха този и този по темата за смесените райони и т.н... Не би имало нищо лошо. И защо са се срещали в Бояна, а не в Министерски съвет или в Парламента? Просто Буци го е страх, че тези срещи са документирани и бърза да изпревари събитията.
  —цитат от коментар 46 на Големи яйца:)


  Ба, чак пък документиране ни притрябвало!

  Помните ли знаковото посещение на Баце преди изборите в Родопите над Асеновград? Нахията на Дебелян ...
  Та още тогава беше ясно, че си е "ош-беш" и Дебелян Му "прелива" гласове, защото за Вожда и ОПГ-то Му беше изключително важно "пак да ГИ бие".
  На ДПС-то мястото не им беше особено важно, за тях е важно да си държат капиите здраво, а това им беше сигурно. Та може и да Му ги дават някои от тях "на кирия" ...

 59. 59 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1096 Неутрално

  До коментар [#55] от "К2":

  е защо не удариха гешов и бацко. поне някакво предположение?

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 60. 60 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1096 Весело

  До коментар [#53] от "cinik":

  е сега вече и парите му "попадат" в този списък

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 61. 61 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 629 Неутрално

  До коментар [#59] от "sarunka":

  Ебати тъпите въпроси задаваш. Все едно аз да питам - защо не удариха Радев или Христо Иванов или Курнела... Нали гербавите твърдите, че Божков им плащал. Защо не ги удариха?

 62. 62 Профил на hocker
  hocker
  Рейтинг: 425 Неутрално

  Разбивачите на модела се чудят как да извъртят американските санкции като победа, ама нещо не хваща дикиш. Удобно се забравя истината, че г-н Божков беше г-н Божков и при св. Иван Костов, и при Симеон Втори, и при Станишев, а преди държавата по време на Борисов 3 да тръгне срещу него („изчегъртване“), повечето хора дори не го знаеха как изглежда, защото имаше само някаква снимка от 90те как си влиза в колата. „Изчегъртването“ беше последвано от вълна на симпатия към горкия бизнесмен, която е на път да го вкара в парламента, а процесът на дискредитация на прокуратурата върви 24/7, и в него с пълна сила участва дори министърът на вътрешните работи, който в никакъв случай няма нищо общо с г-н Божков.

  Заслужените борци срещу статуквото борят олигархията и като ден през ден пускат съчувствени интервюта с онеправдани бизнесмени като Цветан Василев, Божков, Бобокови и други, а дори в Мая „Аз предложих Пеевски“ Манолова се вижда носител на желаната промяна.

 63. 63 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1828 Неутрално

  До коментар [#55] от "К2":е защо не удариха гешов и бацко. поне някакво предположение?
  —цитат от коментар 59 на sarunka


  Защо да ги удрят. Те и сами се справят добре. Изборите го показаха.

  SHADOWS of SOFIA
 64. 64 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1374 Любопитно

  Браво, браво, Смилов, ашколсун, машалла и молодец! А така, я как разгроми „шкафчето на премиера с пари и кюлчетата“ и „къщата в Барселона“ – опустошително! Между другото, за това „шкафче ли става въпрос - https://tribune.bg/bg/multimediq/svrah-originalno-mazh-po-gashti-polegna-pred-ministerski-savet-snimki/ - и за тези ли пари - https://tribune.bg/bg/politika/20-30-ot-da-balgariya-zanesoha-falshivo-evro-na-premiera-v-boyana/ ? Само не разбрахме кога испанската прокуратура се произнесе за „къщата в Барселона“, ама ние ти вярваме и без доказателства, също както вярваме и на mon tout petit général Tanas, този толкова честен чиляк, за „подслушването на политици от опозицията преди изборите“! М‘чи тъй, я!

  Хеле пък за „един настоящ политически лидер“, ние с твое позволение и разрешение си мислим за „Мая Манолова за срещата ѝ с Божков: Той беше уважаван бизнесмен - https://tribune.bg/bg/politika/maya-manolova-za-sreshtata--s-bozhkov-toy-beshe-uvazhavan-biznesmen/ - или не е вярно? Иначе си много прав, когато казваш: „Санкциите на САЩ изпращат и едно още по-фундаментално послание, което не бива да пропускаме“! Щом Али БоШкоФ Баба гризва дръвцето, значи някои дрОгаре трябва да проумеят въпросното послание, нали? Например един, дето дубайският беглец нарича „фигурант“, а той се отблагодарява по следния начин: „Радев: Смущаващо е, че обвиняемият Божков звучи по-убедително от неговите обвинители - https://fakti.bg/bulgaria/481896-radev-smushtavashto-e-che-obvinaemiat-bojkov-zvuchi-po-ubeditelno-ot-negovite-obviniteli - нали така, умопомрачителний ни Смилов? Дали ще напишеш още нещо по въпроса?

 65. 65 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1096 Любопитно

  До коментар [#61] от "Големи яйца:)":

  ми имаш ли някакво предположение?

  ако е тъп въпроса , отговара би трябвало да е елементарен или ти е по-сложно.

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 66. 66 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3728 Неутрално

  До коментар [#55] от "К2":е защо не удариха гешов и бацко. поне някакво предположение?
  —цитат от коментар 59 на sarunka


  Предполагам ...
  Каскетя - поради институционални съображения.
  Все пак е Главен прокурор на държава от ЕС. Двойно чужда нахия ...
  Пък и нали си е "Инструмент" ... може да го ползват, даже вече готов на всичко ...

  А за Тиквата ... май пак заради ЕС. Манфред Вебер беше прилъган току преди случилото се да Му засвидетелства "съпорт". Което въвлича в евентуалния скандал не само ЕНП, но и чак Меркел и ХДС/ХСС. Баш преди изборите в Германия, точно след скандала с подслушването и навръх срещата на Г 7.

 67. 67 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1096 Весело

  До коментар [#63] от "К2":

  какво точно имаш впредвид? че то божков има повече гласоподаватели от дсб на доста от последните избори. не е това причината

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 68. 68 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1096 Неутрално

  До коментар [#66] от "xm...":

  миталов е член ан съдебната система
  пеев е член на дпс , а дпс е член ан либералите в еп

  не се връзва

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 69. 69 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 629 Неутрално

  До коментар [#61] от "Големи яйца:)":ми имаш ли някакво предположение? ако е тъп въпроса , отговара би трябвало да е елементарен или ти е по-сложно.
  —цитат от коментар 65 на sarunka


  Ами то предположението е близко до акъла... А и някой по-горе дори се е вързал да отговори. Постарай се малко да помислиш.

 70. 70 Профил на kimaf
  kimaf
  Рейтинг: 344 Неутрално

  Скритото послание: Борисов е наш кучи син.
  Другото са фантазии ...

 71. 71 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1828 Неутрално

  До коментар [#63] от "К2":какво точно имаш впредвид? че то божков има повече гласоподаватели от дсб на доста от последните избори. не е това причината
  —цитат от коментар 67 на sarunka


  Уважаема Сорунка. ДСБ направи Буци втора политическа сила в София. Сега в София скоро и в цялата страна.

  SHADOWS of SOFIA
 72. 72 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2596 Неутрално

  До коментар [#53] от "cinik":е сега вече и парите му "попадат" в този списък
  —цитат от коментар 60 на sarunka


  Божков да е досега само в черния визов списък само благодарение това, че законът "Магнитски" е сравнително нов.

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 73. 73 Профил на no matter
  no matter
  Рейтинг: 255 Неутрално

  До коментар [#2] от "svoboden":Ама ти си верно като счупен бот - това го пишеш от вчера навсякъде из Дневник. И нищо друго. Айде разнообрази с някой друга опорка, скучно стана.
  —цитат от коментар 7 на Малко повече разум


  Не му се сърди. Той е "svoboden" от разум гербер. Такива е най-добре да се игнорират - постовете им са без значение така или иначе.

 74. 74 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3728 Неутрално

  До коментар [#68] от "sarunka":

  Сравняваш круши с ябълки ...
  Оня Миталов е редови и никой не го беше чувал преди това.
  Докато Каскетят е Институция, все пак.

  А Дебелян - май сте забравили - от ряз го изтеглиха от обръщение и от листите на ДПС още преди изборите. То се беше заприказвало, че попада на мушката, а ония не са глупави и реагираха изпреварващо. Та трябва много пропагандна пот да се излее, за да го свържат с либералите чак у Брюселя. Която никой няма да си причини, защото все пак либералите не са в момента някаква ключова сила, та да разлайват глутницата, а вероятно няма и да му позволят.

 75. 75 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1096 Неутрално

  До коментар [#69] от "Големи яйца:)":

  ми...
  санкции за миталов от "независимата" съдебна институция
  санкции за пеев от либералното семейство на енп

  ама за бацко и гешев нема..

  ако имаш други предположения сподели

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 76. 76 Профил на izq46648498
  izq46648498
  Рейтинг: 369 Разстроено

  До коментар [#61] от "Големи яйца:)":

  За зелника знайш?

  Или си още малък?

 77. 77 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 6047 Любопитно

  Симбиозата на мутри, политици и псевдодържава е от поне 30 години.

  [email protected]
 78. 78 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1096 Неутрално

  До коментар [#70] от "kimaf":

  факт. но и това си има обяснение, като се има впредвид какво е другото

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 79. 79 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3262 Весело

  Каквото и да си говорим, това, което направиха вчера САЩ, независимо какви са скритите послания, е директен тежък удар срещу ГЕРБ и ДПС. Само след 38 дни ще разберем процентното му измерение. Даже бих предположил, че и част от избирателите на ДПС ще се въздържат от гласуване. Мислех си преди 3-4 седмици, че ГЕРБ ще вземат 22 % на изборите, сега не им давам повече от 18.

 80. 80 Профил на izq46648498
  izq46648498
  Рейтинг: 369 Разстроено

  До коментар [#77] от "karabastun":

  Колега, Вие и Римската империя изчегъртахте...

 81. 81 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1096 Неутрално

  До коментар [#71] от "К2":

  наистина ли мислиш, че дсб са първа полит сила в софето...?
  ако имат смелостта да се явят сами на избори ще видим дали е така, но това въобще не е темата на нашия спор.

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 82. 82 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1096 Весело

  До коментар [#79] от "boevbisser":

  ще се хващаме ли пак на бас?

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 83. 83 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1374 Любопитно

  До коментар [#79] от "boevbisser":

  Браво, я колко си прав, @boevbisser, много, ама наистина епохално „директен тежък удар срещу ГЕРБ“! И то толкова тежък, че шефката на кабинета на дедо Рашков си подаде оставката победоносно и си тръгна с гордо вдигната глава, свършила работата, за която бе назначена и изпълнила докрай заветите на Али БоШкоФ Баба, да опустоши тази ламя – ГЕРБ и нейния главатар – „Банкянския Тиквоций“! Сподели още мисли такива, ще можеш ли? Много си забавен – умствено бре, ти какво си помисли?

 84. 84 Профил на izq46648498
  izq46648498
  Рейтинг: 369 Неутрално

  Каквото и да си говорим, това, което направиха вчера САЩ, независимо какви са скритите послания, е директен тежък удар срещу ГЕРБ и ДПС. Само след 38 дни ще разберем процентното му измерение. Даже бих предположил, че и част от избирателите на ДПС ще се въздържат от гласуване. Мислех си преди 3-4 седмици, че ГЕРБ ще вземат 22 % на изборите, сега не им давам повече от 18.
  —цитат от коментар 79 на boevbisser


  Уважаван трол се издига на нивото на Сокола - един разпределя порции, друг проценти.

  Мъкааа.....

 85. 85 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3728 Весело

  Мислех си преди 3-4 седмици, че ГЕРБ ще вземат 22 % на изборите, сега не им давам повече от 18.
  —цитат от коментар 79 на boevbisser


  Бе, пОсмали още малко!

  Голямата беля е в баннатите фирми. Те стават токсични.
  От тук - скапва се веригата на "усвояване" и "претакане" към когото трябва на паричните потоци.
  Отделно, че "блажилите" надолу по веригата са наясно, че рангът им е мижав и може дори заради едната пропагандица, камо ли за спасяване на дирника на бонзите на ОПГ-то, да ги "похарчат" с лека ръка и да изядат хурката.
  Та ще пада тепърва "снишаване", че "И почвам да бЕгам, бате!".

 86. 86 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1828 Неутрално

  До коментар [#71] от "К2":наистина ли мислиш, че дсб са първа полит сила в софето...?ако имат смелостта да се явят сами на избори ще видим дали е така, но това въобще не е темата на нашия спор.
  —цитат от коментар 81 на sarunka


  Няма значение какво мислим. В София Буци е втора политическа сила.
  Изборите в две и осемнадесета Да имт 1,5% а ДСБ 2,9%. Това поне показа разбивката след изборите.Не ти минава внушението. Покачване на доверие е видно.

  SHADOWS of SOFIA
 87. 87 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1096 Весело

  До коментар [#71] от "К2":

  абе може и да си прав. старите десебари са във възторг от правителство с говорител кутев, правосъден министър стоилов , и дс ченгето рашков...другите няма и да ги споменавам

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 88. 88 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1531 Весело

  Рупорите на умнокрасивата гьобелсачка вият отчаяно опитвайки да изкарат черното бяло и някак да интерпретират зашеметяващия щатски шамар по умнокрасиво-комунистическите превратаджии като подкрепа за тях

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 89. 89 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1096 Неутрално

  До коментар [#86] от "К2":

  не и в дсб и това е очевидно

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 90. 90 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1828 Неутрално

  До коментар [#71] от "К2":абе може и да си прав. старите десебари са във възторг от правителство с говорител кутев, правосъден министър стоилов , и дс ченгето рашков...другите няма и да ги споменавам
  —цитат от коментар 87 на sarunka


  Много от старите Десебари не гласуват. Аз също не бях гласувал от две хилядната до сега. Предстои да видим резултати.

  SHADOWS of SOFIA
 91. 91 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7975 Неутрално

  "България се третира като цивилизована, суверенна държава, в която управляват правилата и принципите, а не едни или други хора."
  Абе те хубаво ни третират, ама остава ни ние да се третираме така и да го искаме ,и да се борим за това.

 92. 92 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1096 Весело

  До коментар [#90] от "К2":

  супер поне ще знаеш за какво гласуваш.
  ганев - чака да го одобрят от партията да стане съветник в правителство с говорител кутев
  ици риформата-връща прокуратурата в 60 години с помощта на славчо и галева
  дс ченгето рашков вилнее
  е поне продукти на черепа се надявам да няма.
  хубаво е , че си наясно.
  завиждам ти

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 93. 93 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3728 Весело

  един разпределя порции, друг проценти.
  Мъкааа.....
  —цитат от коментар 84 на izq46648498


  Елементарна логика, анонимний ми новобранецо във форума.

  Най-малкото, защото на последните избори Шайката се постара да тушира максимално избирателната активност. А сега няма да е такъв случаят.
  Не само като брой гласували, но машините зануляват манипулираният ужасяващ процент недействителни бюлетини, което бе изцяло в гербидж-полза.
  От другата страна Баце няма от къде да прилъже нов гербидж, а да си напазарува - Му подрязаха крилцата.
  И така дори Буцан да не загуби и една едничка своя уфсъ - спрямо новата ситуация процентът ви пада!
  Анадънму?

 94. 94 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1828 Неутрално

  До коментар [#90] от "К2":супер поне ще знаеш за какво гласуваш. ганев - чака да го одобрят от партията да стане съветник в правителство с говорител кутевици риформата-връща прокуратурата в 60 години с помощта на славчо и галевадс ченгето рашков вилнеее поне продукти на черепа се надявам да няма.хубаво е , че си наясно.завиждам ти
  —цитат от коментар 92 на sarunka


  От всичко което си написала съм съгласен само частта за Рашков.
  Не са ми по вкуса силови действия. Другото си е твое виждане. Това е служебно правителство а то си подбира кадрите.

  SHADOWS of SOFIA
 95. 95 Профил на izq46648498
  izq46648498
  Рейтинг: 369 Весело

  До коментар [#93] от "xm...":

  Друг уважаван трол се мята храбро на амбразурата, яко!

  Успех, другарю хунвейбин!

 96. 96 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3333 Неутрално

  До коментар [#57] от "zz_s":

  "Къде е маяма?
  Защо не се е изказала по въпроса?
  Тя поне няма съвест, лесно е."
  ==========
  Мая е калпава, но не и глупава. Ще почака.

  Еретик
 97. 97 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2640 Неутрално

  г-н смилов, защо не наложиха санкции на борисов и гешев?
  —цитат от коментар 5 на sarunka


  ѝзащото са достатъчно умни, за да не се водят по ума на такива като тев – Сарунка, Свободен и..... ти си знеш компанията, на които им пречи Свободна Европа, Сащ, а си харесват Евразия, на която слугуват. Писмено, не отиват да живеят там.

 98. 98 Профил на Герберска Мутра
  Герберска Мутра
  Рейтинг: 602 Неутрално

  Камбанката бие за Грипена

 99. 99 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1096 Весело

  До коментар [#94] от "К2":

  подкрепено от ген . наско
  ама ти си знаеш де

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 100. 100 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1096 Весело

  До коментар [#97] от "Alexander97":

  какво точно искаш да кажеш.
  от това което си написал излиза, че щатите искат българия да е зависима от путин...това ли казваш?

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK