Как прокуратурата ще "вземе завоя", като е дълбоко затънала

Санкциите на Вашингтон не отменят задължението на българските власти да доразкрият контрагентите на олигарсите в държавната власт. Но не е възможно да се осъществи от същите, които досега са ги прикривали

© Юлия Лазарова

Санкциите на Вашингтон не отменят задължението на българските власти да доразкрият контрагентите на олигарсите в държавната власт. Но не е възможно да се осъществи от същите, които досега са ги прикривалиПрокуратурата на Република България изпадна в тежка дилема. Проблемът е как хем да докаже колко много е работила, та чак САЩ са наложили санкции на Делян Пеевски и Васил Божков, хем да обясни защо не си е мръднала пръста за същото. Става дума за липсата на разследване по сигналите срещу медийния магнат и кръга около него вече над десетилетие, както и на признанието на лотарийния бос, че е давал подкупи на бившия премиер Бойко Борисов и финансовия му министър Владислав Горанов (той има повдигнати 18 обвинения, но сигналът му за 60 млн. за доскорошните управляващи не е разследван).


След шоковото произнасяне на Вашнигтон главният прокурор Иван Гешев и подчинената му институция трябва спешно да вземат завоя и да се насочат натам, накъдето енергично бяха подбутнати. Трудна задача, като се има предвид, че направо трябва да обърнат движението. А пък в същото време са здраво затънали и маневрата е мъчителна.


Санкциите по закона "Магнитски" свариха неподготвени не само прокуратурата, но и антикорупционната комисия, ДАНС, НАП и регулатори като КФН, КЗК, Банковият надзор. Също и Висшия съдебен съвет и Инспектората му. Местните властови фактори, управлявали до вчера, а и все още държащи солидни позиции чрез своите назначенци във всички нива на институциите и в спецслужбите, са в невъзможност да реагират логично след челния удар, който им се стовари откъм Вашингтон.
Това е така, защото последните десетина и повече години властта се ползваше от тях единствено, за да се крепи моделът с всички средства, а службите "за сигурност" и "обществените" регулатори му осигуряваха безметежност с тенденция за вечност. След толкова продължители действия в тази посока и бездействия в разкриване на реалните престъпни схеми как се действа адекватно след току-що изплющелия шамар?


Невъзможният завой


Най-важният въпрос след санкциите зад океана е дали служебното правителство и прокуратурата ще разкрият кого са подкупвали санкционираните олигарси. В новината, че Вашингтон налага санкции на няколко българи за участието им в корупция в България, начело с Васил Божков, Делян Пеевски и Илко Желязков - Божков е наречен от САЩ "български бизнесмен и олигарх, подкупвал официални лица от правителството в няколко случая". Сред тях е настоящ политически лидер.


Службата за контрол на чуждестранните активи (OFAC) нарича Пеевски "олигарх, който регулярно е участвал в корупция, като си е служил с търговия с влияние и подкупи, за да се защити от обществен контрол и за да упражнява контрол върху ключови институции и сектори в българското общество". В доклада й се твърди още, че "през септември 2019 г. Пеевски е работил активно за оказването на отрицателно въздействие върху политическия процес в България по време на местните избори и се е договарял с политици да им осигури политическа подкрепа и положително медийно отразяване в замяна на защита от наказателно разследване".


Макар че САЩ се съсредоточават върху подкупващите олигарси и спестяват имената на подкупваните "официални лица от правителството сред тях и настоящ политически лидер", намекът е доста ясен. И сега прокуратурата е на ход. Въпросът е дали и този път ще посмее да си затваря очите, както се случи с разследванията за търговия с влияние като казуса "Мишо Бирата", чекмеджетата с евро и кюлчета злато, използването на държавните контролни органи за разправа с опоненти - все класически примери как нарочно не се търси виновникът.


Ръководството на прокуратурата има два изхода - или да си подава оставката, защото не е в състояние да радследва престъпността по високите етажи на властта заради зависимости, или да запретва ръкави и да "взема завоя" в защита на обществения интерес без симулации и отлагания. Засега представянето й е повече от слабичко. Като съобщение на говорителката на Гешев от края на седмицата, че вече направила разследване, разпитала 11 свидетели и не открила незаконно подслушване на политици.


Още по-умилително е, че е сезирала изключително компрометираното Национално бюро за контрол на специалните разузнавателни средства да установява дали е имало незаконно подслушване. Заместник-председателят на това Бюро Илко Желязков е сред санкционираните от САЩ за корупция, защото действал като "подставено лице в корупционните дейности на Пеевски". Сред останалите членове на бюрото има такива, които бяха разобличени от бившия председател на Бюрото - Бойко Рашков, че две години не ходили на работа и саботирали проверките. Да чакаме сега от тях някакви разкрития е наистина абсурдно.


Най-вълнуващото в речта на Сийка Милева беше частта, в която предупреди от името на Гешев, че разгласяването на класифицирана информация е тежко умишлено престъпление и всеки, разполагащ с данни или доказателства за извършено престъпление или нарушение, е обществено задължен съгласно НПК незабавно да уведоми орган на досъдебното производство или друг компетентен държавен орган.


Ще се сезира ли прокуратурата


Което ни подсеща, че главният прокурор Гешев през януари 2020 г. наруши закона, като оповести публично подслушване на президента на републиката по дело, което няма нищо общо нито с него, нито с подслушания разговор. Позицията на всички юристи, с които "Дневник" досега е разговарял, е, че това е престъпление, записано ясно в Наказателния кодекс. Всичко това беше възможно само в сговор на ДАНС с главния прокурор за синхронизирани нарушения заради простата им убеденост, че няма кой да потърси сметка на главния обвинител, а на ДАНС никой овластен няма да посмее да посегне, защото зад нея стои пак той.


Така че в изпълнение на призива на Милева - сезираме който и да е прокурор да се заеме с разследването на това престъпление. А какво ще направи прокуратурата с късогледството на самия главен прокурор по делото за източването на КТБ, където пропусна да види ролята на Пеевски? И не е ли това конфликт на интереси - дали и антикорупционната комисия ще се поразмърда?


Ето пред какво предизвикателство е изправено служебното правителство - да разгражда модел, изграден и действащ полузаконно, само със законни средства. Службите за сигурност очевидно са завладени от задкулисния кръг. ДАНС - вече е доказано прогнила от изпълнение на поръчки без връзка с националната сигурност. Овладени са и двете разузнавания. Особено забележим беше случаят с шефа на Служба "Военна информация" и предшественика му, които бяха принудени да подадат оставки. Прозираше целта: и военното разузнаване, което най-дълго се съпротивляваше на овладяването, да изпадне в същата зависимост от външния кръг с бизнес интереси, както цивилното разузнаване. Какво стана с делата срещу бившите шефове на "Военна информация" и с разследваните служители на ДАР? Мълчание, и тези дела изпълниха ролята си.


Това обяснява и защо вътрешният министър и вицепремиер Бойко Рашков не е откликнал на поканата на главния прокурор за среща. Мина времето на любезното ръкуване пред камерите, обществото се нуждее от отговори и действия.


А и главният прокурор дължи обяснения за твърде много съмнителни действия на институцията, която ръководи. Включително позволил ли си е да наруши конституцията и да нарича довчерашния премиер "шефе", каквото самопризнание чухме в един от подслушаните разговори.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (121)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Rational
  Rational
  Рейтинг: 948 Неутрално

  Тези хора нямат мярка. Ако бяха крали по-малко, вместо 10ина процента от БВП-то всяка година, ако бяха инсталирали главен прокурор някой що-годе грамотен и нормален човек, ако се опитваха да прикрият поне малко кражбите, наглостта и простотията си, можеха да изкарат още дълго.

  За щастие такъв тип хора нямат мярка, не знаят къде е границата на приличността и се показват в цялата си гнусна същност накрая.

  Тяхното време привършва и обществото се осъзнава за всичките им грешки. Борбата няма да е лека и да завърши бързо, но конструкцията на доскорошните местни феодали безвъзвратно се руши.

 2. 2 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1328 Весело

  Не знам дали ще го вземе завоя, но при всички случаи ще стане за смях :)

 3. 3 Профил на chironex
  chironex
  Рейтинг: 147 Неутрално

  Никъв завой няма да вземе. Ще се прасне с 200 в стената след тунела и дотам.

 4. 4 Профил на save_knforest
  save_knforest
  Рейтинг: 626 Неутрално

  С прокуратура изградена в стил "Вишински" /МВР в стил "Ежов"/ няма как да се вземе завой. В допълнение с възпитаници на тази Магнаурска школа на правото-Академия на МВР не само завой не може да се вземе, ами не могат да уцелят правилният прав път /метафорично/. Като цяло санкциите по Закона "Магнитски" показаха неработещи институции у нас, заради "паралелната власт" и ще трябва сериозни институционални промени, дори и на конституционно ниво.

 5. 5 Профил на Георги Христов
  Георги Христов
  Рейтинг: 550 Неутрално

  Никакъв завой няма да вземат. Това са едни престъпници намърдали се на висши държавни длъжности. Само метлата ще ги оправи, но и трябва да се внимава кой ще дойде на тяхно място, за да не се окажем в същото положение след 1-2 години.....

 6. 6 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1001 Весело

  ат. атанасов.
  бойко рашков би бил прекрасен прокурор...

  ициии...къде си?🤣

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 7. 7 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 389 Разстроено

  Може да четем подобни статии всеки ден. Въпросът е как ще дойде промяната. Няма законов механизм, който да измести Гешев от мястото му.

 8. 8 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2912 Весело

  Със стари курви нов бардак едва ли.
  Очевидно Гешев /Капенин/ едва ли доброволно ще си подаде оставката. А и защо да го прави, той защитава народа - ето, вчера е намерил време в натоварения си делник и до Пловдив да отиде, да се види с Митко с чорапите на Капана....
  Големи грижи ще има новия парламент да състави не само правителство, а и конституционно мнозинство да изгони представителя на Магнаурската школа от поста.

 9. 9 Профил на choguna
  choguna
  Рейтинг: 1160 Неутрално

  Оставката е единствения изход, изчегъртване трябва.

 10. 10 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 636 Неутрално

  А снимката горе е просто покъртителна - погледнете внимателно тези охранени мутри, бихте ли си купили кола втора употреба от който и да е от тях?

  А бихте ли им поверили да управляват вашата държава?

 11. 11 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1001 Весело

  06.07.2018
  От политическия съюз "Демократична България" настояват за промени в конституцията, с които да бъде въведена лустрация за ръководни кадри на БКП и тоталитарните служби за сигурност.
  Това обяви лидерът на партия Демократи за силна България Атанас Атанасов, цитиран от БНР.

  04.06.2021
  Публикувано във факти.бг: Ген. Атанас Атанасов: Бойко Рашков би станал един добър главен прокурор


  Комисията по досиета разкри имената на 139 депутата-агенти на Държавна сигурност.......Сред тях са бившият шеф на следствието Бойко Рашков...

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 12. 12 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3100 Весело

  Много лесно ще вземе завоя, Гешев е като машина за гласуване, вкарваш нова карта и използваната досега не важи

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 13. 13 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2912 Весело

  До коментар [#11] от "sarunka":

  Разбрахме за Бойко Рашков, стига, и в Америка бият негрите, знаем. Кажи нещо за Гешев

 14. 14 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1766 Весело

  Голям смях.
  ПИК брани Пеевски-Доган, лилявите болшевики Божков и Рашков. Само БСП успешно си намърда хората по области и министерства:))

 15. 15 Профил на Dimitar Kunev
  Dimitar Kunev
  Рейтинг: 866 Неутрално

  Целта на САЩ-акцията не е да се бори с корупцията, а да се вреди на Русия, да се спре Балкански поток. Бойко и Доган подкрепят газопровода, сега САЩ им казват: "Спрете го!" Това е разработка на ЦРУ срещу Русия, ние не ги интересуваме и 0 %.

 16. 16 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3100 Неутрално

  До коментар [#15] от "Dimitar Kunev":

  Нищо против докато се борят с Русия да поразчистят тук.

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 17. 17 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1766 Неутрално

  До коментар [#15] от "Dimitar Kunev":

  В България имаме най-малко корупция.
  Имаме "обръчи " и кражби. Схеми за обществени поръчки, а при Виденов, Костов и Царя разбойнически приватизация.
  Това е очевидно. Ама не. Корупция, та корупция.

 18. 18 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 768 Любопитно

  Героите от снимката са като мангиз-братя. Как едни от тях да вземат завой, че да работят срещу другите?

  "Свободата започва там, където свършва невежеството." Виктор Юго.
 19. 19 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1001 Весело

  До коментар [#13] от "boevbisser":

  кажи сега ще има ли лустрация като дейбъ вземат властта...?

  за прокуратурата много писах (проблема не е в гешов, цацаров, филчев, мръчков, татарчев, итн.) , още докато градската левица искаше независим прокурор като кьовеши

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 20. 20 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2399 Неутрално

  Завоят е от "инфраструктурата" на Бат Боко – като всеки негов строеж – сбъркана работа, работа, работа! Завоят не стига, че е обратен, а е и с обратен наклон – в такава ситуация катастрофата е неизбежна!
  ОСТАВКА НА КАСКЕТА, РАЗСЛЕДВАНЕ И ... ТОЙ, КАСКЕТА СИ ЗНАЕ!
  Няма начин да се скрият крещящи ФАКТИ!
  Кажи сега Геш, пък и една Цаца трябва да отговаря на доста въпроси!

 21. 21 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 5361 Любопитно

  До коментар [#14] от "Да вярваме на истината":

  Президент Радев пЪк брани своя любим Череп:
  ''Хазартният бос, който беше „ударен“, призна, че това се е случило едва, когато е спрял да си плаща „таксата спокойствие“. Защо не беше удрян преди това? ''

  [email protected]
 22. 22 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 5361 Любопитно

  До коментар [#18] от "stein":

  Радев демагогства, ... пак се прави на ангел небесен и пак пропуска да види своето зловредно влияние, защото от първия си ден не обединява, а разединява нацията, в името на властта !

  [email protected]
 23. 23 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2693 Неутрално

  Ще се пошуми 2-3 дена и ще мине :)

  Навремето имаше един от СДС (Христо Бисеров), шефче след Костов беше. После мина в ДПС, беше зам. председател на парламента. Появи се, уж някаква информация - скорострелно го отлюпиха от парламента и от всичко. Почнаха дела срещу него, ама в съда нищо не се доказа и беше оправдан. Информацията уж пак беше дошла от американците. :)

 24. 24 Профил на Dimitri Damianov
  Dimitri Damianov
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Лично мнение. Много точен анализ.

 25. 25 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2912 Весело

  До коментар [#19] от "sarunka":

  Нито ДБ ще вземат властта, макар да ми се иска, нито ще има лустрация, то закога....
  Мечтите станаха малки, поне да не ни управляват банда неграмотници и престъпници, ясно е, че българските Рейгън и Маргарет Тачър скоро няма да дойдат.

 26. 26 Профил на nikolay_mihaylov
  nikolay_mihaylov
  Рейтинг: 438 Любопитно

  Петя Владимирова се оказа права, а? Като пишеше симпатизиращи на Румен Радев статии.

 27. 27 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2512 Неутрално

  По скоро прокуратурата ще се "блъсне в стената с всички пътуващи там" . Не може да няма нормални прокурори , които да са на страната на закона и народа !! Ако не излязат ...към края на август ще се блъснат в стената наречена "нов закон" ! Тогава обаче "специалните" ще придобият образа, като конструкция на злото...След това ще има въпроси ..това прокурор ли е или е друго ? Драма се задава пред...ВСС!! Те също могат да направят промяна ..............,ако не го решат промяната ще даде друг ВСС ! Нещата са прости - дали виждат или не в България има вид революция !

 28. 28 Профил на negodnik
  negodnik
  Рейтинг: 354 Неутрално

  "Ръководството на прокуратурата има два изхода - или да си подава оставката, защото не е в състояние да разследва престъпността по високите етажи на властта заради зависимости, или да запретва ръкави и да "взема завоя" в защита на обществения интерес без симулации и отлагания."

  Ако подаде оставка, автоматично губи всякаква административна власт и достъп до информация, както и институционалната си неприкосновеност. На момента се превръща в мишена номер 1 за следващия главен прокурор.

  Ако "вземе завоя" потъва заедно с тези които ще разследва. Все пак по голяма част от услугите които е вършил в полза на Пеев са надлежно описани в НПК. Като длъжностно лице от високо ниво може да се разглежда като утежняващо обстоятелство. Също се съмнявам Пеев да не разполага с компромати срещу Каскета.

  Каквото и да предприеме прокуратурата, Гешев ще бъде първият главен прокурор който ще прекара време в пандиза. Когато той потъне ще го последват, Горанов, Тиквата, Пеев, Цацаров и всички по дребни риби по веригата. За съжаление си мисля че Доган отново ще успее да излезе чист.

  В момента Каскета агонизира и по вероятно да избере трети вариант. Да симулира действия с цел да забави възможно най-дълго време неизбежното, с плахата надежда че по някакво щастливо стечение на обстоятелствата ще отърве кожата.

 29. 29 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 1567 Весело

  " Каруцата " е в реката отдавна, сега да напраявт завой......хайде, не искаме и да ни удавят !

 30. 30 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3100 Неутрално

  До коментар [#25] от "boevbisser":ясно е, че българските Рейгън и Маргарет Тачър скоро няма да дойдат.

  А някъде по света да ги виждаш в момента?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 31. 31 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1195 Неутрално

  Да се "претупа" една проверка винаги може. Въпросът е дали прокуратурата е разчела правилно анонса, че САЩ няма да правят компромиси и могат да разширят списъка във всеки момент.
  Намекът за висш държавник и настоящ лидер на политическа партия, който е получавал подкупи от Черепа, е повече от ясен.

 32. 32 Профил на negodnik
  negodnik
  Рейтинг: 354 Неутрално

  До коментар [#31] от "doctor.no":

  Възможно е това да беше ордьовър. Основното ястие, Тиквата с Цаца в Каскет, САЩ да го сервират след месец.

 33. 33 Профил на negodnik
  negodnik
  Рейтинг: 354 Неутрално

  Ако използваме боксов жаргон. Това беше ляв прав в носа. Ако не се усети Каскета ще последва усукващ удар в черния дроб преди дясно кроше в брадата, и започваме да броим до 10, докато в същото време Тиквата в ъгъла се готви да хвърли кърпата.

 34. 34 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1618 Неутрално

  Тя и Свободната Европа е затънала до ушите

  ама взима всички завои перфектно.

  09 Jun '20 — Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители 13 May '19 — Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 01 Sep '21 — Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев
 35. 35 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3614 Неутрално

  До коментар [#17] от "Да вярваме на истината":

  Разбойническата приватизация стана при Костов и Фердинандов Сакс-Кобург Гота. Виденов продаде "Соди" Девня за 146 млн $, което още работи.

 36. 36 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1681 Неутрално

  При смяната на караула в Белия дом , каскета се преобуваше в движение.Какво ще прави в тази ситуация предстои да видим.

  SHADOWS of SOFIA
 37. 37 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 768 Неутрално

  До коментар [#22] от "karabastun":

  Няма как Радев да обедини тиквите и калинките с нормалните български граждани. А не е като да не се опитваше да покаже на гербиджа например очевидните им законодателни дивотии.

  "Свободата започва там, където свършва невежеството." Виктор Юго.
 38. 38 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1195 Неутрално

  До коментар [#32] от "negodnik":

  Съмнявам се, че ББ ще го осветят преди изборите директно, все пак там има мислещи хора и им е ясно, че това ще е крах на ГЕРБ на изборите. А американците могат да търпят критики, че са се намесили в изборния процес.

  Намекът е достатъчен обаче за много други хора, че може да пострадат, ако продължат да подкрепят тиквоний. Ще е любопитен Киро Гела как ще реагира - има доста какво да губи, ако го подгонят и него.

 39. 39 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1681 Неутрално

  До коментар [#17] от "Да вярваме на истината":Разбойническата приватизация стана при Костов и Фердинандов Сакс-Кобург Гота. Виденов продаде "Соди" Девня за 146 млн $, което още работи.
  —цитат от коментар 35 на Vlado Nikolov


  Работническата приватизация започва още при Виденов.

  SHADOWS of SOFIA
 40. 40 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3855 Неутрално

  Прокуратурата може да "вземе завоя" само по покрив.

  Санкциите по закона Магнитски й пукнаха и четирите гуми едновременно.

  Санкции за корупция в такива мащаби са САНКЦИИ СРЕЩУ КОРУМПИРАНАТА ПРЕВЗЕТА ДЪРЖАВА.

  Досега обект на такива санкции са били Руси, Саудитска Арабия и Миянмар.

  ПРОКУРАТУРАТА е основният виновник да се наредим сред тях.

  Колкото и да се гърчи онова с каскета, колкото и да праща шпицкомандите си от брадати муджахедини да тормозят инситуциите - това е тъжната истина.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 41. 41 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1618 Неутрално

  Освен сега и Пеевски да си дигне палат на Буджака..

  09 Jun '20 — Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители 13 May '19 — Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 01 Sep '21 — Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев
 42. 42 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3855 Неутрално

  До коментар [#32] от "negodnik":

  "Възможно е това да беше ордьовър. Основното ястие, Тиквата с Цаца в Каскет, САЩ да го сервират след месец."

  Не забравяй, че в момента в Щатите тече разследване на фалита на КТБ, което се извършва по закона RICO.

  Най-доброто предстои. ;)

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 43. 43 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 726 Неутрално

  До коментар [#18] от "stein":Радев демагогства, ... пак се прави на ангел небесен и пак пропуска да види своето зловредно влияние, защото от първия си ден не обединява, а разединява нацията, в името на властта !
  —цитат от коментар 22 на karabastun


  Защо Радев?Не е ли Петя Владимирова автор на този материал?

 44. 44 Профил на negodnik
  negodnik
  Рейтинг: 354 Неутрално

  До коментар [#38] от "doctor.no":

  Да, Гела ако го подритата, доста ще олекне като се има предвид международния обхват на бизнеса му. Все пак той стой в периферията на шайката. Възможно е, стратегически да е избрал да играе с тях за да не си навлече проблемите които имаха Бобокови. В момента е които шайката загуби и контрол в/у паралелната власт много от тези които крепят модела ще се отдръпнат.

  Впечатление ми направи поведението на Бойко Василев, в Панорама. По принцип доста пристрастен в полза на Герб, вчера притискаше Дончев на моменти. Палачинката се обръща.

 45. 45 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1195 Неутрално

  До коментар [#42] от "Norman Granz":

  По РИКО жалбата е на изрелски граждани, чийто бизнес е заграбен в България по схемата 8 джуджета с активното съдействие и бездействие на държавата. Същите съдят във Вашингтонски съд и държавата по гражданско дело за над 500 млн долара.
  По РИКО светва Пеевски, собственици на една банка, ЧСИ-та и др.

 46. 46 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1195 Неутрално

  До коментар [#42] от "Norman Granz":

  По РИКО жалбата е на изрелски граждани, чийто бизнес е заграбен в България по схемата 8 джуджета с активното съдействие и бездействие на държавата. Същите съдят във Вашингтонски съд и държавата по гражданско дело за над 500 млн долара.
  По РИКО светва Пеевски, собственици на една банка, ЧСИ-та и др.

 47. 47 Профил на valtoro
  valtoro
  Рейтинг: 894 Неутрално

  Така е затънала че само каскета и се вижда !!!

 48. 48 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1195 Неутрално

  До коментар [#44] от "negodnik":

  Такива като Гела - очевидно позициониран между ББ и Пеевски - има много. Те са хранилка на ББ и партията

 49. 49 Профил на negodnik
  negodnik
  Рейтинг: 354 Неутрално

  До коментар [#42] от "Norman Granz":

  Ако го ударят по Рико, финансовите ограничения ще му се сторят песен. Тогава цялата американска админ. машина ще работи с цел да изправи Пеев пред американски съд. Това ще бъде сбъдната мечта за цял един народ, Пеев сред свой в ADX Florence.

  Без съмнение в течение на процеса доста неща ще сподели.

 50. 50 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1195 Неутрално

  Гербавите и днес са по студията, любопитно е, че вече почти нескрито обявяват кой ще установи прокуратурата за политическия лидер получавал подкупи от Черепа
  - Манолова
  - Паунов
  не обясняват обаче какво е зависело от тия по хазартния му бизнес.

  Големи смешници

 51. 51 Профил на petrow1973
  petrow1973
  Рейтинг: 1003 Весело

  " как се действа адекватно след току-що изплющелия шамар?"
  На много от по-възрастните родители е добре известно, че един шамар в подходящия случай е много по възпитателен от безкрайното "конско" и други съвременни методи:)

  За умрелите - или добро или нищо За живите - само критика или нищо няма да свършат:)
 52. 52 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3855 Неутрално

  До коментар [#49] от "negodnik":

  “Без съмнение в течение на процеса доста неща ще сподели.”

  Например защо водещият прокурор по делото не го забеляза въпреки завидната му корпулентност и многократно срещащите се (в различни варианти) инициали дп, ДП, Д.П., DP, d.p. и прочие.

  И какво се случи с въпросния водещ прокурор след така успешното “водене” на делото - дали случайно не бе повишен в ГЛАВЕН прокурор?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 53. 53 Профил на t5eyes
  t5eyes
  Рейтинг: 625 Неутрално

  Със стари курви нов бардак едва ли.Очевидно Гешев /Капенин/ едва ли доброволно ще си подаде оставката. А и защо да го прави, той защитава народа - ето, вчера е намерил време в натоварения си делник и до Пловдив да отиде, да се види с Митко с чорапите на Капана....Големи грижи ще има новия парламент да състави не само правителство, а и конституционно мнозинство да изгони представителя на Магнаурската школа от поста.
  —цитат от коментар 8 на boevbisser


  тази схема е отлична! Огромна маса Българи са потресаващо прости! Профила на едновремешните 'червени бабички' 100% съвпада с новата каста 'герберастки бабички' за такива простаци махане от джипката и снимка от космоса на магистралите е достатъчна да гласуват до живот.

  свят, спри да се кланяш на богинята Кали
 54. 54 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1195 Неутрално

  До коментар [#52] от "Norman Granz":

  На курполентния фирмите са с кредити от ПИБ и ББР
  Има достатъчно данни, че са овлядяли Държавната Консолидационна Компания - шапката на всички държавни дружества извън енергетиката.

  Весело им е на някои в момента, особено с това правителство. Ако Буци беше на власт, можеше и да минат някои хора между капките, след съответното кюлче в чекмеджето разбира се.

 55. 55 Профил на г-н Думанов
  г-н Думанов
  Рейтинг: 1166 Неутрално

  До коментар [#10] от "xhi13317223":

  Снимката е показателна и в друго отношение - ББ е заел отбранителна позиция с лакти на масата и не е оставил много място за МВР-то. СЦ е корпулентен, така че за него място и половина. Каскетът стратегически се облакътил на две маси и винаги може да се дистанцира от общата маса. Горе-долу като първата Първомайска манифестация, описана от И. Хаджийски.

  CONTADOR GRATUITO!
 56. 56 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2203 Неутрално

  "Ако сега не ме послушаш, знаеш, че машините в месокомбината работят на пълни обороти и жена ти няма да разбере, че яде от твоето месо", казал Борисов, разказва свидетелят в сигнала си. После Борисов го изгонил от кабинета си. "На базата на тази заплаха, въпреки че този гражданин е депозирал показания по досъдебното производство, той е бил принуден да се яви пред съдия и да заяви, че не поддържа показанията, които е дал преди това"

  Според Рашков, ако свидетелят не бил оттеглил показанията си, министър от правителството на Борисов е щял да бъде осъден за подкуп от 200 хил. лв. и би влязъл в затвора.

  Meсокомбинат, министър, месо... Сещам се за един министЕр и едно двайсетгодишно ирландско месо. А?

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 57. 57 Профил на t5eyes
  t5eyes
  Рейтинг: 625 Неутрално

  До коментар [#31] от "doctor.no":Възможно е това да беше ордьовър. Основното ястие, Тиквата с Цаца в Каскет, САЩ да го сервират след месец.
  —цитат от коментар 32 на negodnik


  надявам се, но те ни туриха летящите ковчези и още пазят Борисов. Освен това като добри слуги на ЦРУ дадоха няколко месеца на Пеевски да прехвърли имуществото на господарите си.
  също така едни марионетки блокираха, но не и кукловодите

  свят, спри да се кланяш на богинята Кали
 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 59. 59 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2399 Неутрално

  Ако използваме боксов жаргон. Това беше ляв прав в носа. Ако не се усети Каскета ще последва усукващ удар в черния дроб преди дясно кроше в брадата, и започваме да броим до 10, докато в същото време Тиквата в ъгъла се готви да хвърли кърпата.
  —цитат от коментар 33 на negodnik


  Да хвърли кърпата ИЛИ да хване пътя към Ю Африка, при братята, щото има и едни неразчистени сметки със Сретен!

 60. 60 Профил на Blaga Yankova
  Blaga Yankova
  Рейтинг: 235 Неутрално

  Много лесно ще вземе завоя, Гешев е като машина за гласуване, вкарваш нова карта и използваната досега не важи
  —цитат от коментар 12 на дерибеев


  НЕ става въпрос само за Гешев а за ЦЯЛАТА прокуратура защото проблема е СТРУКТУРО –СИСТЕМЕН способстващ за почти пълна безконтролност!Който е имал вземане даване с прокуратурата е НАЯСНО !Само чрез съдебен контрол на актовете ИМ е възможно изобличаване на ПРИКРИВАНЕТО НА БЕЗЗАКОНИЯТА НА ВЛАСТА //която и да е/

 61. 61 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 1872 Неутрално

  До коментар [#15] от "Dimitar Kunev":В България имаме най-малко корупция. Имаме "обръчи " и кражби. Схеми за обществени поръчки, а при Виденов, Костов и Царя разбойнически приватизация. Това е очевидно. Ама не. Корупция, та корупция.
  —цитат от коментар 17 на Да вярваме на истината


  На Гешев почнаха да му искат оставката точно щото се бори срещу корупцията сред съветниците на пРезидент Радев и защото подгони камара червени олигарси с техните корупционни схеми, като Бобокови с италианския боклук!

  Затънали са не прокуратурата, а българските съдии, които дори очевадни доказателства не приемат и освобождават хванати в корупция чревени олигарси и съветници на пРезидент Радев!

 62. 62 Профил на no matter
  no matter
  Рейтинг: 232 Неутрално

  До коментар [#11] от "sarunka":


  Ти, душа, не бери грижа за ген. Атанасов. По-скоро помисли какво ще правиш след като Баце ти е вече политически труп и скоро само ще намирисва. Не му достигна акъл барем да слезе от сцената с малко достойство, а получи мощен шут и дупе силно оцапано с тиква.

 63. 63 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2912 Весело

  До коментар [#61] от "Дария Колев":

  Дария, Дария, ако глупостта можеше да пее, ти щеше да си новата Мария Калас.

 64. 64 Профил на t5eyes
  t5eyes
  Рейтинг: 625 Неутрално

  До коментар [#61] от "Дария Колев":

  Сийке, ти ли си? много орязахте бюджета за тролове, колко некадърни програмисти сега гладуват заради вас...

  свят, спри да се кланяш на богинята Кали
 65. 65 Профил на ALEX BA
  ALEX BA
  Рейтинг: 240 Неутрално

  Службата за контрол на чуждестранните активи (OFAC) нарича Пеевски "олигарх, който регулярно е участвал в корупция, като си е служил с търговия с влияние и подкупи, за да се защити от обществен контрол и за да упражнява контрол върху ключови институции и сектори в българското общество". В доклада й се твърди още, че "през септември 2019 г. Пеевски е работил активно за оказването на отрицателно въздействие върху политическия процес в България по време на местните избори и се е договарял с политици да им осигури политическа подкрепа и положително медийно отразяване в замяна на защита от наказателно разследване".

  Да, но снощи чухме от прокуратурата, че Шиши НЕ Е обвиняем, правени са му много проверки за 10 год и е крстално-сияйно чист...Невъзможно е да се вземе завой, без ръководството на прокуратурата на си подаде оставката...

  САНКЦИИТЕ, ПОДПИСАНИ ОТ БАЙДЪН, ИЗВИНЕТЕ ДАМИ О ГОСПОДА ОТ ПРОКУРАТУРАТА, НЯМА КАК ДА ГИ ЗАМЕТЕТЕ, СКРИЕТЕ ИЛИ ОМАЛОВАЖИТЕ, ЗАЩОТО КАСАЯТ АМЕРИКАНСКАТА БАНКОВА СИСТЕМА И НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ В ГРАФА, ЗАБЕЛЕЖЕТЕ, чОГРОМНА КОРУПЦИЯ!ч . Никой не може да ви спаси и измъкне от октопода, по-скоро ще будете сготвени на тих огън с американско гориво!!

 66. 66 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2084 Неутрално

  Сега към Румен Радев, Атанасов, Хр. Иванов, Мая Манолова, Бойко Рашков и пр. има два пътя. Или да вземат завоя, като се отрекат от Васил Божков или да продължат да го имат за знаме и стожер на борбата срещу Борисов и Гешев. но как да вземат завоя, като са хлътнали здраво в зависимости от него. Бойко рашков щеше да уволнява журналисти, че го питали за подводницата на Божков, шефка на кабинета му. А финансовият министър твърдеше снощи в панорама колко вярвал на шефа на НАП, дубайския културист. Не само това. на всичко отгоре Румен радев се изтъпнчи вчера на учението в корен да клейми Гешев, че имал двоен подход и преследвал Божков, а други не преследвал!?!? как да го вземат тоя завой. мисия невъзможна. Поне едно извинение към Гешев няма ли да има?

 67. 67 Профил на t5eyes
  t5eyes
  Рейтинг: 625 Неутрално

  До коментар [#66] от "nik_77.":

  на ПКП опорките ли цитираш? черепа е нищо вече след тези запори ще е хрантутник на богатите си приятели до живот

  свят, спри да се кланяш на богинята Кали
 68. 68 Профил на ThickAc
  ThickAc
  Рейтинг: 17 Неутрално

  Ако се чудите защо американците не обявиха въпросния политик и партиен лидер... отговора е избори. И преди са работили с диктатори , и преди са се прегръщали с престъпници. Работата е там , че и те самите не са сигурни дали това е краят на Борисов и бригадата му. Би било много неловко ако той успее да фалшифицира изборите и изведнъж те трябва да си работят с него. Правят каквото винаги са правили. Ако наистина искаха да ни помогнат просто щяха да изкарат всички имена и толкова, това тяхното е просто опит да ни се бъркат във вътрешните работи и да се присламчат до следващия победител , за да си въртят сделките за милиарди. Нали имаме един санкциониран , който е подкупвал политик, после имаме и лидер на партия , който е приемал подкупи. Божков открито повтаря цяла година , че е плащал рекет на Борисов.... колко по очевидно е. Факта , че не му издават името на тоя противен и нещастен мафиот Борисов е просто политика не "помагане за справяне с корупцията".

 69. 69 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2084 Неутрално

  Да, де, Черепа е нищо вече, но комшията му от Дубай в НАП ще определя кои са свързани и кои не са. Естествено - чадър за хората му и гонка за враговете му.

 70. 70 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2084 Неутрално

  Как по-точно американците ще се водят по акъла на някой, когото са санкционирали с най-тежкия възможен вариант "Магнитски"? На кое да му повярват? На комиксите за Али Баба? Или на Георги Попов, който писа как Божков тъпчел в джобовете на якето и гащите си петстотиневрови банкноти и отивал в министерството на финансите, а се връщал само с пурата си!? Тъй като не е имал чанта...Виж, на Гешев са повярвали. И още как.

 71. 71 Профил на ALEX BA
  ALEX BA
  Рейтинг: 240 Неутрално

  Вчера стана ясно, че Министерският съвет създава работна група, в отговор на наложените санкции от САЩ. А в списъка на асоциираните лица ще се включват:

  а) всички физически лица и юридически лица, притежавани, контролирани или управлявани през последните пет години от лицата, включени в списъка на OFAC;

  б) всички съдружници, акционери, управители и членове на органи на управление и контрол на юридическите лица от буква "а“, включени към момента и за последните 5 години.

  в) всички физически лица и юридически лица, които бъдат установени от ДАНС и НАП, в хода на прилаганите постоянни мерки за идентифицирането на степента на свързаност на лица с лицата от списъка.

  Очаква ни четене на опус, равен по съдържание на "Война и мир", с леки цитати от "Кръстника - 3", на фона на музика от "Ла Пиовра"..

  Което ще рече, че някои авиокомпании рязко ще увеличат броя на полетите към Юар...както и ваксинациите за 2-ра игла..

 72. 72 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1273 Любопитно

  До коментар [#32] от "negodnik":Съмнявам се, че ББ ще го осветят преди изборите директно, все пак там има мислещи хора и им е ясно, че това ще е крах на ГЕРБ на изборите. А американците могат да търпят критики, че са се намесили в изборния процес.Намекът е достатъчен обаче за много други хора, че може да пострадат, ако продължат да подкрепят тиквоний. Ще е любопитен Киро Гела как ще реагира - има доста какво да губи, ако го подгонят и него.
  —цитат от коментар 38 на doctor.no


  Милото ни Джеймс Бондче, горкичкото, ама наистина ли смяташ, душко, че „Намекът е достатъчен обаче за много други хора, че може да пострадат, ако продължат да подкрепят тиквоний“? Затова ли така скоропостижно изхвърча шефката на кабинета на дедо Рашков (66 years old), защото беше от тези, които „може да пострадат, ако продължат да подкрепят тиквоний“? Сподели, златен! Ще можеш ли? И наистина ли смяташ, че тук присъстващите, освен твоите съмишленици, са толкова наивни и захлупени, че да вярват на несръчен, замотан, облещен манипулатор като теб, ненагледни? Ама ти пиши, не спирай, не знам дали знаеш какъв е ефектът от твоите писаници?

 73. 73 Профил на pso451006238
  pso451006238
  Рейтинг: 597 Неутрално

  До коментар [#22] от "karabastun":

  Smeshna oporka

 74. 74 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1273 Любопитно

  До коментар [#11] от "sarunka":Ти, душа, не бери грижа за ген. Атанасов. По-скоро помисли какво ще правиш след като Баце ти е вече политически труп и скоро само ще намирисва. Не му достигна акъл барем да слезе от сцената с малко достойство, а получи мощен шут и дупе силно оцапано с тиква.
  —цитат от коментар 62 на no matter


  @no matter, понеже се изразяваш образно и живописно, би ли ни разказал като с какъв шут и с какво оцапано дупе се изниза така „победоносно“ шефката на кабинета на дедо Рашков и „слезе от сцената с малко достойство“? Сподели, лъчезарни, ти умееш да пишеш! Нали?

 75. 75 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1063 Неутрално

  Американците и Службата за контрол на чуждестранните активи (OFAC) дори не се доближиха, а вероятно не са го и искали , да се доближат до някакви субекти, пряко или косвено свързани с ВСС, прокуратура, реалната корупция в правителствата на Борисов и ГЕРБ......говори се нелепо "Как прокуратурата щяла да "вземе завоя"..... a не как ще бъдат подменени с читави хора....... а относно казаното, че с действията си САЩ "рязко влизат в политиката на България" е слабо казано притеснително и подлежи на анализ ! ..... И е вярно че "Политическият живот у нас ври и кипи, но относно думите "Предстоят сериозни промени" на Херо Мустафа, никой не си направи труда да попита какви и как...... и по какъв законен начин според вас?......

 76. 76 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3881 Неутрално

  До коментар [#17] от "Да вярваме на истината":Разбойническата приватизация стана при Костов и Фердинандов Сакс-Кобург Гота. Виденов продаде "Соди" Девня за 146 млн $, което още работи.
  —цитат от коментар 35 на Vlado Nikolov


  Масовата приватизация стана при Виденов. "Соди" Девня беше продадена от Костов. той приватизираше фалирали при управлението на Виденов предприятия.

 77. 77 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1063 Неутрално

  Мисля че е наложително статутът "чуждестранен агент" спешно трябва да се дефинира и "експерти", свързани с такива структури да бъдат ограничени от участие в държавни структури, без значение дали са руски, американски или марсиански.....

 78. 78 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2191 Неутрално

  До коментар [#38] от "doctor.no":


  « Ще е любопитен Киро Гела как ще реагира ... «


  Изобщо не ми е любопитен, нито Гелп, нито който и да било от бандюгите, наречени « бизнесмени «, всички те са обвързани като свински чирва и ще се поддържат взаимно, защото се знае какво ще стане, ако се разкъсат .
  Има и друг вариант - като ги подпука дебелия, ще станем свидетели на играта « натопи другарче « за да спасиш собствения си задник .
  Ето тогава ще стане много, много интересно .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 79. 79 Профил на iiu09354227
  iiu09354227
  Рейтинг: 399 Неутрално

  Прокуратурата се "самосезира" само когато трябва да замете следите на Пеевски и борисов.

 80. 80 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2191 Неутрално

  [quote#59:"Alexander97"][/quote]


  А, защо си мислиш, че Сретен няма да го намери, където и да е, с неговите милиони и хората около него ?
  В днешно време,с интернета по целия свят и с печени хакери, това изобщо не е проблем и Буци колкото и да е тъп, това го знае .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 81. 81 Профил на negodnik
  negodnik
  Рейтинг: 354 Неутрално

  До коментар [#58] от "Norman Granz":

  Ще - не ще, ще се втали от нерви.
  😁

 82. 82 Профил на abc
  abc
  Рейтинг: 716 Неутрално

  Като чета коментарите забелязвам как някои хора се опитват да изместят темата и да ни хвърлят в трънките, за да избегнат разговора за" Слона в стаята". А темата е само една може ли в държава от Европейския съюз да съществува прокуратура направена по модел на сталинистката прокуратура от тридесетте години на двадесети век? Може ли човекът облечен с най-голямата репресивна власт в държавата да бъде избиран по-най съмнителни начин без обществото да може да участва в този избор? Може ли в цялото прокурорско войнство да няма поне шепа достойни хора, които да възстанат срещу тази наглост, арогантност, непотизъм и лицемерие? Може ли до толкова вече да нямаме съпротивителни сили, че да не можем да хвърлим камък по тази камарила и да съборим колосът на глинени крака?

 83. 83 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#17] от "Да вярваме на истината":Разбойническата приватизация стана при Костов и Фердинандов Сакс-Кобург Гота. Виденов продаде "Соди" Девня за 146 млн $, което още работи.
  —цитат от коментар 35 на Vlado Nikolov


  Не знам кога си роден, но ти препоръчвам да провериш какво се случи при Виденов - т.нар. масова приватизация с бонови книжки.

 84. 84 Профил на pro_bono
  pro_bono
  Рейтинг: 1089 Неутрално

  Тази прокуратура няма да взима никакъв завой,просто ще мине встрани.
  Затова протестни действия ежедневно.
  Бай дъ уей,къде е Кьовеши?

 85. 85 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7201 Неутрално

  Тази снимка, а тя не е единствена, само показва,че в България няма никакво разделение на властите. Има само една мафия.

 86. 86 Профил на pro_bono
  pro_bono
  Рейтинг: 1089 Неутрално

  До коментар [#61] от "Дария Колев":

  Д'арио,не разбра ли че тука става въпрос за шайката от ГЕРБ?
  А и на червените ще им дойде реда рано или късно...

 87. 87 Профил на Milko
  Milko
  Рейтинг: 106 Неутрално

  Култова снимка, един от мутренската групировка СИК + един от СИК+ двама на каишка.
  Само в държава от третия свят може шофьор на Мето Илиенски да стане министър на вътрешните работи. Евала Борисов.

 88. 88 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4118 Неутрално

  ВИИ Маркс имени В.И.Лелина

  Ами да си даде почивка, отпуск и релакс.

  Промените 2020... като също големи 1989...
  настъпват, ускоряват и ескалират
  като на Формула 1.

  Некой чупи рекорда.
  Друг: изпада зад борда.
  (неувехваща констатация на естрадна банда още в прежния век)

  В този ред на съображения:
  задават се Нови поколения Народни събрания.

  Нов Закон да размишляват.
  Новий ред да повелят..

  "Как прокуратурата ще "вземе завоя",
  като е дълбоко затънала"

 89. 89 Профил на Valentin Tzonev
  Valentin Tzonev
  Рейтинг: 30 Неутрално

  Много добър коментар на №82 абс, но народът с камъни, яйца и домати не може да смени системата, а това трябва да направят политиците ни. Затова се казва: политическа воля. Гешев и преди Цацаров що си развяваха байрака, ами щото такива са законите ни. Опозиционните партии би трябвало да имат кабинети в сянка, чиито членове да следят и анализират законите у нас и като дойдат изборите да съставят изборната си програма и да я представят. А през мандата си в парламента да не спят в комисиите, а да се противопоставят на управляващите доколкото могат. Те трябва да проучват как тия закони стоят в цивилизованите демокрации и да излизат с анализите си пред публиката та да разберем къде сме ние, но не само ей така да се наддумват по телевизиите, ами с писмено изложение, със статии с обосновки, сравнителен анализ, таблици и т.н.
  Това се отнася не само за конструирането на юридическата система но и за много други неща като: не е ли много раздута администрацията и полицията; не са ли много надробени областите в страната; как е организирана здравната система; какви са разрещителните и ограничителни условия за бизнеса и много, много други.
  Ами у нас няма нищо подобно, явно такъв народ сме, това ни е качеството и такива политици имаме.
  Много е трудно знам.

 90. 90 Профил на konservator.bg
  konservator.bg
  Рейтинг: 955 Неутрално

  #КОЙ ОРГАНИЗИРА И КОЙ ПЛАТИ ПРОТЕСТИТЕ МИНАЛОТО ЛЯТО на Радев, Манолова, "Отвратителното трио" и ИТН!
  Лъжата е робство, ИСТИНАТА е свобода! Няма свобода без истина!

  "И ще познаете истината и истината ще ви направи свободни"
  (Йоан 8:32 – Библията)

  ВСЕКИ ИЗБИРА, ДРУГОТО Е:

  "Вие сте от баща дявола, и желаете да вършите похотите на баща си. Той беше открай човекоубиец, и не устоя в истината; защото в него няма истина. Когато изговаря лъжа, от своите си говори, защото е лъжец, и на лъжата баща."
  (Йоан 8:44 – Библията)

 91. 91 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4238 Неутрално

  До коментар [#11] от "sarunka":Разбрахме за Бойко Рашков, стига, и в Америка бият негрите, знаем. Кажи нещо за Гешев
  —цитат от коментар 13 на boevbisser


  Нищо не сте разбрали, явно.

 92. 92 Профил на Milko
  Milko
  Рейтинг: 106 Неутрално

  [quote#91:"Alarmstufe Rot"][/quote]

  Има ли нови опорки от Севда ?

 93. 93 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 1914 Неутрално

  Прокуратурата може да вземе завоя само ако Гешев бъде изгонен и де разчистят всички прокурори,които са му помали.

 94. 94 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4238 Неутрално

  До коментар [#61] от "Дария Колев":Дария, Дария, ако глупостта можеше да пее, ти щеше да си новата Мария Калас.
  —цитат от коментар 63 на boevbisser


  А ако можеше да рисува, ти щеше да си Салвадор Дали.

 95. 95 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4118 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Закони има.
  Не е имало воля.

  По Закона:
  прокурор Следшефствува Съдия (един или повече) и Съдебен заседател (един или повече)
  Не може да Ги неравнопоставя Законно.

  По Закон:
  Всяка Съдебна длъжност Защитава законни права и интереси.

  Няма "обвинител".
  Има Защитник на законни интереси, с искова форма (лукава?) "обвинение".

  Тя е Страна по Съдебно производство.
  Ако Страната въобще успее да преодолее "досъдебно".

  Има, разбира се, и Насрещна Страна, Ответна.

  Предвид всичкото:
  Как е възможно въобще прокурор да преодолее Закона и се качи
  на главите на Съдилища, Държавата и Обществото?!?

  След всичкото, още:
  Следовател разследва максимално обективно и компетентно.
  Според спусната (каква, как...) задача.

  Да сте чули Съдия самозезиран или сезиран или назначен чрез "случаен принцип"
  по съдебно производство да е привлякал или иначе назначил Следовател
  за изясняване на един или други аспект на производството???

  Ние не.
  Голем проблем.

  Дифицитът на Воля Законосъобразна и съобразна с Добри нрави
  е сила "вездесъщо" проникващо корумпираща под Върховенството на Закона.

  Такава дефицит сила дава сила на балони над Върховенството:
  да се веят и развеват като гащи... пардон, сили... уж легитимни!

  До коментар [#7] от "truly":
  Може да четем подобни статии всеки ден.

  Въпросът е как ще дойде промяната.
  Няма законов механизм, който да измести Гешев от мястото му.

 96. 96 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4118 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Болшаята совет стена в Берлин падна в 1989.
  СССР: в 1992.
  КТБ: 2014.
  И Южния паток урок исторически.

  Рей гън: първи срещу злото.
  Маккейн погна недоброто.
  Хиро лейди Мустафа... грабна я щафетата.
  Бан над чадърите за корупция.
  Чагър, чагър... до окончателна лустрация на остатъка

  До коментар [#42] от "Norman Granz":
  До коментар [#32] от "negodnik":

  "Възможно е това да беше ордьовър. Основното ястие, Тиквата с Цаца в Каскет, САЩ да го сервират след месец."

  Не забравяй, че в момента в Щатите тече разследване на фалита на КТБ, което се извършва по закона RICO.

  Най-доброто предстои. ;)

 97. 97 Профил на Случаен минувач
  Случаен минувач
  Рейтинг: 88 Неутрално

  "Как прокуратурата ще "вземе завоя", като е дълбоко затънала"
  Не е затъване, а е тотално потъване, под десетилетия километри слоеве тиня, зависимости, страх, подводни мини, скрити и открити агенти, скрити папки, унищожени папки и т.н.

 98. 98 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2912 Весело

  До коментар [#91] от "Alarmstufe Rot":

  Не, нищо, всичко в прокуратурата е отлично, даже много добро, а Божков е корумпирал Майчето Манолова, щото тя, нали, има отношение към хазарта....
  Какво беше, и един мармот завива шоколад.

 99. 99 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1923 Неутрално

  До коментар [#22] от "karabastun":

  "Варвам повече на бизнесмена Божков, отколкото на прокурора Гешев"- РРадев!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 100. 100 Профил на petrapetra
  petrapetra
  Рейтинг: 662 Неутрално

  Тук не става дума за лоялност на Гешев към Пеевски и Борисов, а спасяването им от затвор! Гешев имаше известно време дали са продължи службата си към мафията, или да започне да служи на закона. Очевидно мафията го държи в желязна хватка и Гешев е избрал нея, а това може да свърши само със затвор и то за тримата!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK